Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κωλοδάχτυλο και "ευαισθησία".

Ζευς ο Πυροφίαλος...........................

Φρύαξαν οι πατριώτες με το «ιερόσυλο» εξώφυλλο του Focus!

Λύσσαξαν από μένος ιερό, για την προσβολή του κορυφαίου και μοναδικού στο σύμπαν πολιτισμού και της «αποτρόπαιης» Photoshop-ικής παρέμβασης στην Αφροδίτη της Μήλου.

Προσβολή που μάλιστα έγινε από τους «άξεστους γερμαναράδες, τους φρίτσιδες, τα γερμανικά γουρουνάκια τα πρησμένα από τις μπύρες και τα λουκάνικα, τους βάρβαρους, αυτούς που τρώγανε βαλανίδια όταν εμείς κάναμε Παρθενώνες, αυτούς που οι γυναίκες τους έρχονται στην Ελλάδα για να…νιώσουν τι εστί πάθος» και άλλα πολλά φαιδρά και ακόμα φαιδρότερα..

Αυτά που αναφέρω πιο πάνω, είναι απλώς τα ελάχιστα, από όσα πρόλαβα να διαβάσω στο ελληνικό διαδίκτυο, είναι κάποια λίγα δείγματα των οργίλων αντιδράσεων της σύγχρονης ρωμιοσύνης που ξαφνικά αποφάσισε πως πρέπει να θιχτεί για λογαριασμό ενός πολιτισμού που η ίδια έχει κάνει προ πολλού κομμάτια και θρύψαλα.

Ενός πολιτισμού, που στο κάτω κάτω της γραφής, οι Γερμανοί τον καλλιέργησαν με φροντίδα και στοργή περισσή, όταν εμείς τον λιθοβολούσαμε ή και τον λογοκρίναμε.

Ωστόσο…«Αυτοί μας χρωστάνε και όχι εμείς!» κρώζουν ποικίλα εθνικιστικά κοράκια και μεταξύ αυτών και ο αρχιερέας Καρατζαφέρης.

Το αποκορύφωμα όμως της υποκρισίας έρχεται όταν ακούς όλες αυτές τις αερολογίες για τα «ιερά και τα όσια» από ανθρώπους που μόλις πριν από λίγο εξαπέλυαν μύδρους κατά των άξεστων Μουσουλμάνων όταν αυτοί είχαν σφόδρα προσβληθεί με τα περίφημα σκίτσα του Μωάμεθ της Δανέζικης εφημερίδας Jyllands-Posten το 2008.

Τότε, όλοι αυτοί που τώρα εξανίστανται μιλούσαν για τις ορδές των βάρβαρων Μουσουλμάνων έπλεκαν το εγκώμιο της Ευρωπαϊκής ελευθερίας και ανοχής και ξιφουλκούσαν (δικαίως) υπέρ του δικαιώματος της σάτιρας όλων προς όλα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, για άλλη μια φορά.

Και βέβαια, ας μην λησμονούμε πως για πολλούς νεοέλληνες δεν υπάρχει τίποτα στο σύμπαν που να μην ξεκίνησε από την Ελλάδα.

Υποθέτω πως για αυτούς τους γραφικούς αυτοαποκαλούμενους «επανελληνιστές» και το Σινικό Τοίχος από πέτρες ελληνικές θα χτίστηκε, και οι σχεδιαστές του, θα ήταν σίγουρα Έλληνες, απόγονοι κάποιου Έλληνα αρχιτέκτονα , του περίφημου Μήτσου, του οποίου το όνομα με τους αιώνες παραφθάρθηκε επί το Κινεζικότερον σε Μι -Τσου.

Το εξώφυλλο του Focus ομολογώ με σόκαρε και μένα.
Μου προκάλεσε λύπη. Γιατί;
Γιατί, στο εξώφυλλο αυτό, βλέπω την Αφροδίτη της Μήλου, δηλαδή την Κλασική Ελλάδα σε μία από τις ωραιότερες εκδοχές της, θλιμμένη, στερημένη από το φως της, προδομένη και εγκαταλελειμμένη από τους δικούς της. Από τους Έλληνες.

Και πλέον δεν είναι καν γυμνή. Ντροπιασμένη από την νεοελληνική αμετροέπεια έχει σκεπάσει την κάποτε περήφανη γύμνια της, το θαυμαστό Κάλλος της, με μια ταλαιπωρημένη σα πατσαβούρα ελληνική σημαία.

Και σήκωσε πια αγανακτισμένη το δεξί της χέρι, με ορθωμένο με το μεσαίο δάχτυλο και μας λέει: «Δεν σας αντέχω άλλο πια, άντε και γ….τε ηλίθιοι»

Οι περισσότεροι όμως, είδαν στον εξώφυλλο τους γερμανούς να μας βρίζουν.

Δεν είναι τουλάχιστον παράξενο;
Άραγε θίχτηκαν όλοι αυτοί επειδή την όλη δουλειά την έκανε ένας Γερμανός γραφίστας και όχι ένας Έλληνας σε ελληνικό περιοδικό;

Η περίπτωση βέβαια να είναι έργο κάποιου γερμανού που βλέπει την κατάντια της σημερινής Ελλάδας μέσα από τα μάτια της Κλασσικής, μας διαφεύγει τελείως.

Και συμβαίνει αυτό γιατί ως Έλληνες ή μάλλον ως ρωμιοί, βλέπουμε παντού και πάντα εχθρούς. Όλοι, τάχα επιβουλεύονται τις τύχες του σπουδαιότερου δήθεν λαού του κόσμου, λες και υπάρχουν σπουδαίοι ή άχρηστοι λαοί.

Αλλά, ας γυρίσουμε το έργο ανάποδα:

Η Ελλάδα, είναι μια… μεγάλη και ισχυρή χώρα της Ευρώπης που επί χρόνια τροφοδοτεί με τη συνδρομή της τα Κοινοτικά Ταμεία και αυτά με τη σειρά τους ενισχύουν διαρκώς με κονδύλια και Πλαίσια Στήριξης την πτωχή και ταλαίπωρη…Γερμανία.
Η οποία παίρνει τα λεφτά, τα κακοδιαχειρίζεται, κάνει έργα με αμέτρητες κακοτεχνίες γιατί το χρήμα καταλήγει κυρίως σε διάφορες τσέπες «φίλων».
Μετά, παίρνει, ας πούμε και άλλα κονδύλια, τα οποία προορίζονται για τον επανασχεδιασμό του αγροτικού προϊόντος για να μπορέσει να επιβιώσει σε δέκα, είκοσι χρόνια όταν το σύνολο της παραγωγής στην Ευρώπη θα πρέπει να εναρμονισθεί πλήρως ώστε να υπάρχει ο κατά το δυνατόν ελάχιστον ανταγωνισμός μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Αντί αυτού όμως, οι …πονηροί βλάχοι, οι γερμαναράδες, παίρνουν τα λεφτά και τα κάνουν βίλες, πισίνες, μερσεντές, και εισόδημα με τις ευλογίες του αρχικομπιναδόρου που είναι το κράτος. Για σχεδιασμούς και στρατηγικές, ούτε κουβέντα. Από κανέναν! Και με αυτά και εκείνα, η Γερμανία φτάνει στο απόλυτο όριο της χρεοκοπίας όχι μόνο της οικονομικής αλλά και αυτής των ανάπηρων θεσμών. Και, μοιάζει να μας ζητάει βοήθεια, που θα πληρώσουμε εμείς οι απλοί φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες, που τόσα χρόνια δίναμε εμμέσως. Τι θα πούμε; Θα πούμε «ε, άντε και γ….ε!»

Θα πουν τότε ευλόγως οι πολλοί γερμανοί, ο απλός κόσμος δηλαδή, «μα εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, αυτά τα κάνανε οι κυβερνήσεις μας οι κολλητοί τους και μερικές χιλιάδες επιτήδειοι» Και εμείς, εξ’ ίσου εύλογα, θα απαντήσουμε «δεν μας ενδιαφέρει παίδες, ας προσέχατε.Τώρα, να!»

(εδώ, ενδεχομένως σχεδιάζουμε εμείς ένα εξώφυλλο σε κάποιο περιοδικό με την Θεά της ‘Άνοιξης, την Ostara, ως εκδιδόμενη πόρνη σε σκοτεινά δρομάκια λόγω χρεοκοπίας).

Αντιλαμβάνομαι ως ένα βαθμό, το αίσθημα προσβολής που ένιωσαν ορισμένοι.
Ειδικά, οι περίπου 100.000 έλληνες που ακολουθούν την στοχαστική Ελληνική θρησκεία που θύμωσαν με την εικόνα της Θεάς της Φιλότητας Αφροδίτης και το ορθωμένο δάκτυλο.

Ωστόσο, η σχετική ανακοίνωση του σημαντικότερου φορέα τους (ΥΣΕΕ) είναι και η πλέον νηφάλια από όλα όσα ειπώθηκαν αυτές τις μέρες. (http://www.ysee.gr/index.php?type=deltia_typou&f=223 )

Προσωπικά, δεν θρησκεύομαι, δέομαι όμως στα έργα των ανθρώπων που θεωρώ πως μεταφέρουν το Θείο ατόφιο και αυτά είναι τα έργα Τέχνης.

Σέβομαι τη Δημιουργία του Κόσμου- και ως εκ τούτου «θρησκεύομαι» μέσα από την Ανθρώπινη Δημιουργία η οποία (για μένα) είναι η μοναδική δυνατή ένθεη έκφραση.

Αυτή όμως, ως τέτοια δεν μπορεί να προσβληθεί από τίποτα.

Υπήρχε πριν και θα υπάρχει και μετά την «προσβολή» της μέχρι το τέλος του Κόσμου και της μνήμης του.

Πιστεύω λοιπόν, πως οι αντιδράσεις στο εξώφυλλο του Focus ήσαν από άστοχες έως εξωφρενικές.

Γιατί, για άλλη μια φορά, με την χαρακτηριστική ανερμάτιστη αλαζονεία που μας χαρακτηρίζει, καθώς θεωρούμε εαυτόν ως «λαό περιούσιο» πιστεύουμε πως οι ευθύνες για τα πάντα είναι οπουδήποτε αλλού εκτός από μας.

Το δάκτυλο της Αφροδίτης έχει μπει στον δικό μας κώλο και η μόνη ελπίδα είναι να φτάσει μέχρι και τον εγκέφαλο μπας και τον ξυπνήσει.

Γιώργος Πήττας, για τον Πολίτη και το http://www.tvxs.gr/

ΥΓ1. Η εικαστική "ιεροσυλία" στην κορυφή είναι του φίλου και συνεργάτη Art Director Χρήστου Χριστοδούλου.

ΥΓ2. Εξαιρετικές παρεμβάσεις για το νέο «εθνικό μας ζήτημα» θα βρείτε στα ιστολόγια του Νίκου Σαραντάκου και του Ροΐδη:

http://sarantakos.wordpress.com/2010/02/25/focus/

http://roides.wordpress.com/2010/02/23/23feb10/

Είναι σίγουρο πως μου έχουν διαφύγει και άλλα ενδιαφέροντα κείμενα.





73 σχόλια:

kyriakos είπε...

:) ο Ποσειδώνας είναι όλα τα λεφτά

Cyprus Republic είπε...

Pittas apithano! Ayto me to Mitso Mi-Tsou koryfaio hahahahahaha.

Epitelous kapoios ta leei me to onoma toys

Sceptic Anonymous είπε...

Οι Γερμανοί μας φταίξανε τώρα επειδή γίναμε σούργελο της Ευρώπης. Κανένας δεν μπορεί να σε ξεφτιλήσει αν δεν του δώσεις το δικαίωμα. Εμείς δίνουμε δικαιώματα συνεχώς. Επομένως αφού εμείς οι ίδιοι δεν παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά τί το ψάχνουμε τώρα;

Μια ζωή σοβαροφάνειες και επιδερμικές αναλύσεις οι οποίες ουσιαστικά αναμασούν τα κλισέ περί Παρθενώνα, ο οποίος οικοδομήθηκε πριν τόσες χιλιάδες χρόνια. Από τότε είμαστε σε διακοπές επομένως φτανει, και λίγα μας είπαν.

Modern Father είπε...

, αυτούς που τρώγανε βαλανίδια όταν εμείς κάναμε Παρθενώνες!
ayto palaia μπορει να το χρησιμοποιουσα και εγω ως επιχειρημα...αλλα τελικως στα 28 μου χρόνια κρίνω πως είναι παιδαριώδες!
αρα ας μιμηθούμε τους γερμανούς σε ότι καλο έχουν να μας δώσουν...και ας αφησουμε την τέχνη ή σ υ χ η να βρίσκει το δρόμο της!
ας σεβόμαστε όποιον μας υποδεικνύει κάτι αγαθότερο αυτού που κάνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο από ειλικρινή συγχαρητήρια...
Δυστυχώς όταν οι Ευρωπαίοι μας χρηματοδοτούσαν για να εκσυγχρονίσουμε τη γεωργία, τη δημόσια διοίκηση,τη βιομηχανία, τις υποδομές, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, το περιβάλλον και την πολιτιστική μας παραγωγή εμείς οι ρωμιοί, κράτος και λαός, κατασπαταλούσαμε τα χρήματα κοροϊδεύοντας τους 'κουτόφραγκους'.
Τώρα οργιζόμαστε με την αγανάκτησή τους, ίσως διότι ως 'διαλεγμένο -εκ του θεού- έθνος' οφείλουμε να απολαμβάνουμε τις γονυκλισίες όλου του υπόλοιπου κόσμου.
'Καιρός του σπείρειν και καιρός του θερίζειν'...

Άρης Σείριος

Phivos Nicolaides είπε...

Αχ, Γιώργο μου αυτοί οι αχτύπητοι, ευρηματικοί τίτλοι σου. Αλλά και τα κείμενα σου καταπληκτικά!

Disdaimona είπε...

Επιτέλους μια ειλικρινής τοποθέτηση!

Ε άμα τη θάβετε την Αφροδίτη θα σας σηκώσει το δάκτυλο, τι θα σας κάνει; Γιατί θιχτηκαν δηλαδή; Το μήνυμα της εικόνας είναι σαφέστατο:είστε ανάξιοι αυτού που είμαι!Αυτό λέει η εικόνα της Αφροδίτης στους Ελληνες.

Ποιοι διαβόλοι και κουραφέξαλα!
Έτσι!Μια Αφροδίτη μαινόμενη για να μην ξεχνιόμαστε!

Λεμέσια είπε...

Το Focus είναι γνωστό για το είδος της αρθρογραφίας του και συμφωνώ με το κείμενο της ανάρτησης, ότι του δόθηκε μεγαλύτερη σημασία απ' ότι του αξίζει, ειδικά από την πολιτική ηγεσία στην Αθήνα.

Όμως, ο τρόπος που παρουσιάζεται η Ελλάδα και η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εδώ και τρεις μήνες περίπου, από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ είναι πέρα από υπερβολικός και αυτό το έχουν επισημάνει/αναγνωρίσει/παραδεχτεί ήδη (με χαμηλούς τόνους) αρκετά σοβαρά έντυπα όπως η Frankfurter Allgemeine, ο Spiegel, η Süddeutsche και η Zeit.

Η εικόνα του Έλληνα/απατεώνα προϋπήρχε και καλλιεργείτο έντεχνα εδώ και δεκαετίες. Δε χρειαζόταν να υπερτονιστεί πάλι, αν και υπεύθυνοι για την αφορμή, φυσικά και είναι οι κυβερνώντες στην Αθήνα.

Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ευχάριστο, ο κάθε άνθρωπος που συναντάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ σου, να σου μεταφέρει έμμεσα το μήνυμα, ότι εσύ και η χώρα σου ζείτε εις βάρος της Ευρώπης...Και δεν αστειεύονται καθόλου. (Συνήθως, σε μια τέτοια περίπτωση, αποφεύγω να διευκρινίζω, ότι η Κύπρος είναι ξεχωριστό κράτος, επειδή αυτό θα σήμαινε, ότι υπονοώ έμμεσα, ότι "εμείς" είμαστε διαφορετικοί...Έτσι, προτιμώ να τα "ακούω" όλα μέχρι εσχάτων, παρά να απαρνηθώ τη συγγένεια...)

Αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Το τίμημα για την ανευθυνότητα της εκλεγμένης ολιγαρχίας, το πληρώνει ΚΑΙ ηθικά ΚΑΙ πάλι ο απλός Έλληνας πολίτης (ακόμη κι αν ζει στο εξωτερικό), ενώ έχει ΚΑΙ ο ίδιος εξαπατηθεί από την κυβέρνησή του...

Skorpion είπε...

Συγνωμη αλλα πολυ χαμηλου επιπεδου αναρτηση αυτη του μπλογκ. Αντιδραστικο θα ελεγα και αναλογου επιπεδου με το απολογητιριο αυτου του μπλογκ για οσα καποιοι κατηγορουσαν πως ειπε η Δραγωνα.

Στο τελος μαθαινουμε πως δεν τα ειπε , αλλα το μπλογκ αυτο συμφωνησε με αυτα που δηθεν ειπε (με βαση τους κατηγορους της).

Παρολα αυτα σε γενικες γραμμες το μηνυμα που βγαινει απο αυτη την δημοσιευση ειναι σωστο αν και οπως ειπα δεν ειναι αναλογης ποιοτητας οπως συνηθιζει αυτο το μπλογκ.

Ας τα παρουμε με την σειρα.

1)Το δημοσιευμα του Φοκους ηταν και χυδαιο και ελεγε ανοησειες , αλλα ειχαν δικαιο οι Γερμανοι να εχουν προβλημα με την Ελλαδα η οποια δημιουργησε η ιδια τα διαφορα προβληματα που αντιμετωπιζει.
Για χρονα η πρωτη χωρα σε επιδοτησεις απο την ΕΕ , αλλα τα εκαναν θαλασσα.

2)Ομως το δημοσιευμα ηταν Υπερβολικο θα ελεγα. Συνηθως αυτο συμβαινει οταν καποιος εχει βασιμα προβληματα με καποιον αλλο ιδιεταιρα οταν ο μεν ενας ειναι Γερμανια και ο δε αλλος Ελλαδα ,θα τους δει ρατσιστικα . Καποια απο τα σχολια του συγκεκριμενου δημοσιευματος ηταν χυδαια σχολια και ανοησιες. (Πχ μαθαινουν αρχαια στο Γημνασιο οι Ελληνες ενω οι Γερμανοι δεν μαθαινουν αρχαια Γερμανικα).

3)Το γεγονος ομως ειναι πως το προβλημα δεν ειναι οι "κακουργοι Γερμανοι που μας εισβαλαν το 1940 και μας χρωστουν επιδοτησεις.

3)Τωρα , ΝΑΙ θα ενοχλησει δικαιολογημενα την αξιοπρεπεια του Ελληνα , να τον βριζουν αλλαζονικα και χυδαια , αλλα Ειναι ανοησια να ασχολειται με μεμονωμενα κομπλεξικα δημοσιευματα που εξαλου ακομα και εκεινα λενε και αληθειες. Αρα στην διαμαχη μεταξυ Φοκους (Ανεμομυλου) και Δον Κιχωτη(Ελλαδιτες) , ηττημενος βγαινει ο Δον Κιχωτης ενω ο Ανεμομυλος δεν ειναι μερος της διαμαχης. Οτι και εαν γραψει το φοκους αυτο που εχει σημασια , δεν εχει σημασια.Αρα ας κανουν την αυτοκριτικη τους και ας αφησουν τους ανεμομυλους.

4) Οι Αντιδρασεις για το Φοκους ηταν και αυτες υπερβολικες και γελοιες.

Και αχρεαιστες.

5) Και το χειροτερο ειναι πως προηλθαν απο παντου και κυριως απο την Ελληνικη κυβερνηση. Οι Ελλαδιτες με πρωτους στο χωρο τα Μιντια του Πασοκ , αντις να ασχοληθουν με το πως να προελθει η λυση στα προβληματα τους , ασχολουνται με τους "κακους Γερμανους " .

Αυτη ειναι η μεγαλυτερη ζημια του φοκους εδωσε την ευκαιρια στους εγκληματιες (βλεπε αυτους που κυβερνουν τωτα και μιντια) να καλιεργησουν το κλιμα πως δεν φταινε εκεινοι για το τι εγινε.


Οσο για τον γελοιο λαικιστη Καρατζαφερη , βεβαια δεν εχασε και αυτος απο το παιχνιδι πρωτος μαλιστα ηθελε να βγει στον χoρο, οπως βεβαια και ολοι οι υπολοιποι ασοβαροι πολιτικοι της χωρας της Λατινικης Αμερικης , Ελλαδας.

Και το γελοιο δημοσιουπαλληλικο συνδικαλιστικο Πασοκ και οι γελοιοι ακροαριστεροι. Και οι γελοιοι της ΝΔ κατα δευτερο λογο.

Αν αυτο το μπλογκ νομιζει πως το προβλημα της Ελλαδας ειναι μονο ο Καρατζαφερης και οχι ολοι μαζι συμπεριλαμβανομενου και αυτου , τοτε αυτο το μπλογκ δεν τα βλεπει καλα.

Γενικως καντε αυτη την "σοβιετικη" χωρα ευρωπαικο κρατος.

Δεν το βλεπω να γινεταυ δυστυχως , ακομα και τωρα δεν τους βλεπω να εχουν τετοια ορεξη. Ολοι ψηφοφοροι του ΚΚΕ πχ και πολλοι απο τους ψηφοφορους των υπολοιπων κομματων (Πασοκ , Λαος , Συριζα , Νδ) πιστευουν σε ηλιθιοτητες , και εκτος εαν αλλαξουν τα μυαλα , δεν θα αφησουν το κρατος τους να αλλαξει. Εγω θεωρω και τον λαο μαζι με τους πολιτικους ως φταιχτες για αυτη την κατασταση.

Και πραγματικα λυπαμαι οταν βλεπω την Ελλαδα να φτανει σε αυτο το σημειο.

-=IMAGINOS=- είπε...

Πως γίνεται ρε παιδί μου όταν δεν μιλάς για τη Γερμανία τότε οι αναρχοθολοπροοδευτικοί να σε κατηγορούν ότι είσαι γερμανοτσολιάς ενώ όταν μιλάς για τη Γερμανία που πρέπει να πληρώσει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις και να επιστρέψει τα κλεμμένα, τότε γίνονται ξαφνικά εκείνοι γερμανοτσολιάδες και υποστηρικτές των Ναζί! Όχι να μη δώσουν πολεμικές αποζημιώσεις οι Γερμανοί στους Έλληνες! Γιατί καλέ αυτή η πρεμούρα ξαφνικά; Θα μας κάνουν νταντά οι ναζίδες; Τι και αν εμείς είμαστε λαμόγια και φάγαμε τα δικά μας λεφτά; Μαγκιά μας. Κλέψαμε όμως εμείς τα λεφτά κάποιου άλλου λαού και τον σφάξαμε κιόλας;

Και πόσο εύκολα ξεχνάτε ότι η μικρή Ελλάδα πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα αναλογικά με τον πληθυσμό της στο Β' Παγκόσμιο; 600.000 θύματα. Ποιος έριξε την Ελλάδα 100 χρόνια πίσω δηλαδή, εγώ ή μήπως ο Παπαδόπουλος ο οποίος ούτε έκλεψε ούτε χρώσταγε σε κανέναν; Οι Γερμανοί που την κατέκλεψαν την Ελλάδα και την κατέκαψαν και οι αριστεροί με τα κονσερβοκούτια στον εμφύλιο που σώνει και καλά θέλανε εξουσία χωρίς εκλογές αλλά φασιστικά και ενόπλως! Και αργότερα στη μεταπολίτευση μέσα από τον μεταπολιτευτικό αριστερίστικο κομπλεξαρισμό και ρεβανσισμό τους ρήμαξαν την Ελλάδα.

Μιλάνε δηλαδή σήμερα οι προοδευτικοί αριστεροί για λαμόγια και κλέφτες ελληναράδες. Μα ποιος κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, η δεξιά; Ο σοσιαλισμός του Ανδρέα δεν ήταν ο πρώτος που εμπνεύστηκε την δημιουργία κομματικών στρατών με διορισμούς ενάμισι εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων που τα ξύνουν; Αυτός δεν μοίρασε αβέρτα συντάξεις με 15 χρόνια δουλειάς, αυτός δεν μοίρασε συντάξεις και σε αντιστασιακούς ηλικίας 25 χρονών; Τα λαμόγια έχουν όνομα. ΠΑΣΟΚΟΙ! Και ήλθαν τώρα να μας σώσουν, ποιοι, οι αρχικλεφταράδες και τα αρχιλαμόγια! Και δεν παίρνω το μέρος του Κωστάκη γιατί αυτός ήταν μπουνταλάς γενικώς.
Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και οι πολεμικές αποζημιώσεις είναι επίσης άλλο ζήτημα. Όταν μας κουνάνε το δάκτυλο οι γερμαναράδες θα πρέπει να ξέρουν ότι το δάκτυλο ενίοτε μπορεί και να τους χωθεί εκεί που ξέρουν γιατί ξεχνούν πολύ εύκολα. Η Ελλάδα δεν έχει ποτέ παραιτηθεί των πολεμικών αποζημιώσεων που μπορεί να διεκδικήσει και είναι η μόνη χώρα που δεν τα έχει διεκδικήσει μέχρι τώρα γιατί έχουμε πολιτικούς τσατσάδες. Τα 115 εκατομμύρια μάρκα που έδωσαν σαν αποζημίωση, ούτε για τα Καλάβρυτα. Εμένα μου καθάρισαν τον παππού και τη γιαγιά οι γερμαναράδες και δεν μπορούν να μου κουνάνε κανένα δάκτυλο ούτε να μου κάνουν μαθήματα περί οικονομίας, εντιμότητας και ήθους.

Γερμαναράδες φέρτε πίσω τα κλεμμένα, φέρτε το ένα τρις ευρώ (με τους τόκους) που μας χρωστάτε και μετά χώστε το δάκτυλο σας εκεί που ξέρετε!

Κυπριακόφωνος είπε...

Και οι δύο πλευρές είχαν άξεστη και ποταπή συμπεριφορά. Όχι μόνο οι μερικοί Ελλαδίτες πολιτικοί.

Το περιοδικό Focus επειδή κατέφυγε σε κακή δημοσιογραφία, αυτή της αισθήσεως αλλά και λόγω της επικεφαλίδας του εξωφύλλου που προφανώς δεν ξέρετε πως μεταφράζεται.

"Betrüger in der Euro-Familie
Bringt us Griechenald um?"

Και μεταφράζεται ως:

"Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια. Θα μας καταστρέψει η Ελλάδα;"

Το να αποκαλείς ένα ολόκληρο λαό απατεώνα είναι φυσικά ρατσιστικό. Ενώ η Ελλάδα της οποίας η οικονομία δεν ξεπερνά το 3% της Ευρωζώνης δεν μπορεί να καταστρέψει την Γερμανία.

Ωστόσο δεν δικαιολογώ την αντίδραση του Καρατζαφέρη κτλ. Αντιθέτως υπέπεσαν, πέφτωντας στο επίπεδο της εφημερίδας (που δεν αντιπροσωπεύει τον Γερμανικό λαό) έκαναν την χώρα ρεντίκολο. Όλα αυτά περί αποζημειώσεων και κλεμμένου χρυσού ήτανε πέρα για πέρα γελεία.

Και άρα σωστή ήταν η κριτική σας. Δυστυχώς οι ευθυνό- και φορόφυγες Ελλαδίτες που λάμβαναν τα κονδύλια (ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ) δεν σκέφτουνταν για το καλό της χώρας. Στον νου είχαν μόνο το προσωπικό τους ώφελος.

Πρέπει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να βάλει μιά τάξη στην κρατική μηχανή, να καταπατάξει την φοροδιαφυγή και να εξαλείψει την χαμηλή παραγωγικότητα.

Οι Έλληνες παρέμειναν φιλότιμοι αλλά ξέχασαν πως να είναι τίμιοι.

-=IMAGINOS=- είπε...

Λοιπόν για να τα λέμε όλα. Ξέρετε πόσα μας στοιχίζουν οι λαθρομετανάστες κάθε χρόνο στην Ελλάδα; Τουλάχιστον 50 δις. Όσα δηλαδή δανειζόμαστε κάθε χρόνο για να λειτουργήσει το κράτος. Δανειζόμαστε για να ταΐζουμε τους λαθρομετανάστες οι οποίοι μάλιστα το χρήμα που βγάζουν είναι μη «ανακυκλώσιμο» μέσα στην Ελλάδα αφού φεύγει για το εξωτερικό και μάλιστα είναι και μαύρο και αφορολόγητο αφού το 80% των μεταναστών είναι παράνομοι και ανασφάλιστοι και αυτό είναι δική τους επιλογή καθαρά για να μη πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία και να μη ξέρουμε ποιος είναι ποιος για τους δικούς τους λόγους που του μάθαμε με την αύξηση κατά 3000% της εγκληματικότητας στην Ελλάδα από το 1990. Και η μαύρη εργασία υπάρχει και θα υπάρχει όχι γιατί οι Έλληνες τους εκμεταλλεύονται αλλά γιατί υπάρχει υπερπληθώρα προσφοράς εργατικών χεριών που αυτό σημαίνει πάντα και παντού μαύρη εργασία και εκμετάλλευση.

Καμία χώρα στον κόσμο δεν απέκτησε μέσα σε 20 χρόνια και εν καιρώ ειρήνης, 30% μετανάστες επί του εγχωρίου ημεδαπού ποσοστού πληθυσμού. Και φανταστείτε ότι η χώρα αυτή (Ελλάδα) ποτέ δεν υπήρξε βιομηχανική ούτε και πλούσια ούτε είοχε τις υποδομές για να μπορέσει να απορροφήσει και να αντέξει τόσα εκατομμύρια λαθραίων τους οποίους όμως πληρώνει σε όλους ,ανασφάλιστους και μη, και τα νοσήλια και την περίθαλψη και το ταμείο ανεργίας, και τους παρέχει δωρεάν παιδεία και τους δίνει πλήρεις συντάξεις του ΙΚΑ με ένα μόλις χρόνο εργασίας στην Ελλάδα με μόνο κριτήριο να έχει δουλέψει 15 χρόνια στη χώρα του λες και πλήρωνε εισφορές στη δική μας... και δίνει σύνταξη σε όποιον λαθρομετανάστη έλθει στην Ελλάδα και είναι πάνω από 65 χρονών!!!!!!!!!!!!

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να γιατί οικονομικά κατέρρευσε η χώρα. Μπορεί λαμόγια και κλέφτες να υπάρχουν αλλά δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα κατέρρευσε οικονομικά ενώ έχει το μεγαλύτερο αριθμό λαθρομεταναστών οι οποίοι όχι μόνο δεν την βοήθησαν οικονομικά αλλά προκάλεσαν την κατάρρευση της η οποία θα ερχόταν κάποια στιγμή και εμείς οι «φασίστες» και «ρατσιστές» το φωνάζαμε από τη δεκαετία του 90 αλλά κανείς δεν «άκουγε» γιατί φοβόταν μη τον χαρακτηρίσουν και εκείνον έτσι... Και ακόμα δεν είδατε τίποτα. Σκεφτείτε ότι τα ταμεία κατέρρευσαν ήδη και ούτε με δάνεια δεν καταφέρνουν καλά καλά να λειτουργούν. Τι θα γίνει όταν σε δύο χρόνια ακριβώς, θα κληθούν να πληρώσουν 750.000 περισσότερες συντάξεις ξαφνικά στους πρώτους μετανάστες από τη δεκαετία του 90 που θα εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα; Και κάθε χρόνο θα πρέπει να πληρώνουν τα ταμεία πολλές περισσότερες συντάξεις. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης η οποία εισέβαλε ξαφνικά στη χώρα. Και καιρός είναι πλέον να μιλάμε για εισβολή καθαρή γιατί από το 2012 που κανείς δεν θα παίρνει σύνταξη θα μας θυμηθείτε εμάς τους «ρατσιστές» και «φασίστες» «ελληναράδες» αλλά θα είναι αργά. Όσα μέτρα και να πάρει το ΠΑΣΟΚ, το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο εάν τώρα δεν απελαθούν ΟΛΟΙ οι μετανάστες και αν δεν κρατήσουμε με ποσόστωση μόνο όσους αντέχουμε σαν χώρα (που δεν αντέχουμε ούτε έναν δηλαδή). Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα και από εδώ και στο εξής θα τα λέμε όλα.

Τα σύκα, σύκα είπε...

Η αριστερά και ο κύριος Πήττας ξέρουν έναν εύκολο δρόμο: την υποτίμηση της Ελλάδας έναντι των πεφωτισμένων ευρωπαίων (ακριβώς γιατί τόσο η αριστερά όσο και ο Πήττας είναι ετερόφωτοι - με δανεική σκέψη λειτουργούν).

Ο δε κύριος Πήττας ενώ είναι Κυπραίος το κρύβει επιμελώς και το παίζει ελλαδίτης για να αποκτά άλλου είδους σημασία η κριτική του (εμπαθής και χρωματισμένη από την απαξιωση που βίωσε στην Ελλάδα) για τα όσα καταμαρτυρεί στην Ελλάδα και τους Έλληνες...

Unknown είπε...

Ο κύριος Πήττας, γεννήθηκε στην Κύπρο από γονείς Έλληνες της Αλεξάνδρειας που στάθμευσαν στην Κύπρο για λίγα χρόνια μετά την καταστροφή της Ελληνικής παροικίας από τους εθνικιστές του Νάσερ. Δυστυχώς ή ευτυχώς έφυγε από την Κύπρο οικογενειακά πριν καλά καλά συμπληρώσει το 5 έτος του βίου του και μετά από ένα χρονικό διάστημα στη Βρετανία κατέληξε πάντα με την οικογένεια στην Ελλάδα τω σωτηρίω έτος 1965 προς 66. Πατρίδα του είναι το Παλαιό Φάληρο γιατί εκεί μεγάλωσε. Στην Κύπρο επέστρεψε συνειδητά το 2002 όταν αποφάσισε πως η νεοελληνική πραγματικότητα δεν τον αφορούσε πουθενά και η επιλογή είχε να κάνει τόσο με την κοντινή απόσταση με την Ελλάδα λόγω των ηλικιωμένων γονέων που τότε ακόμα ζούσαν και της κόρης του που σπουδάζει εκεί, όσο και με έναν έντονο όσο και σχεδόν ιδεαλιστικό δεσμό που διατηρούσε και διατηρεί μετά από 8 χρόνια με τη νήσο.

Αυτά τα απλά. Κατά τα άλλα, ορισμένοι ξαναδιαβάστε το άρθρο-αν ξέρετε ανάγνωση για να καταλάβετε το τι λέει. Γιατί είσαστε "αλλού για αλλού".

Skorpion είπε...

Το ξαναδιαβασα το αρθρο σου.

Ενα ρατσιστικο αρθρο που βγαζει εξω κομπλεξ και αλαζονια και λεει και ανοησιες αλλα και καποιες αληθειες το βλεπει ως πολυ καλο. Η δεν βλεπει πως αξιζει να αναφερει αυτο το γεγονος.

Οχι πως Δεν ειναι απολυτα σωστο να ασχοληθει καποιος με την αντιδραση ολων αυτων σε ενα αρθρο σαν πως και αυτο ειναι η αιτια των προβληματων της Ελλαδας η , οι Γερμανοι ειναι η αιτια (διοτι στην οργη τους βρισκουν την ευκαιρια να εκφραστουν χυδαια αλαζονικα και ρατσιστικα διαφοροι απο την Γερμανια).

Οντως αυτος ειναι Δον Κιχωτισμος διοτι μεγαλυτεροι υπευθηνοι δεν ειναι οι Γερμανοι φυσικα.

(βλεπε Πασοκ ,ειδικα το ρεζιλι απο τον Παγκαλο αλλα και τον ιδιο τον Παπανδρεου στην βουλη, Κακλαμανη της ΝΔ και αλλοι διαφοροι συμπεριλαμβανομενου φυσικα και του Καρατζαφερη ο οποιος επρεπε να αναφερθει). Το σωστο θα ηταν να λεγαμε πως με πασα Καρατζαφερη που το ΠΑΣΟΚ , χρησιμοποιησε πολυ αυτο το θεμα

Οπως και ολοι οι υπολοιποι , που αλλο δεν ηθελαν.


Και οχι δεν ειναι για να παιξουν τους πατριωτες , ουτε εχει να καμει με τον εθνικισμο που ολοι αυτοι βρηκαν το θεμα "μας χρωστανε οι κακουργοι Γερμανοι " .


Απο ολα τα πολιτικα κομματα , και οχι μονο τα αποκαλουμενα εθνικιστικα κορακια (Καρατζαφερης, βρηκαν την ευκαιρια να εκμεταλευτουν τις εξελιξεις.

(βλεπε πασοκομιντια).

(. Μικης Θεοθωρακης , Κακλαμανης ΝΔ , Πασοκ ο Παγκαλος και βεβαια απο την πασα Καρατζαφερη , ο Παπανδρεου στην βουλη ειπε πως το θεμα με τις Γερμανικες αποζημιωσεις ακομα δεν εχει τελειωσει. Για γελια και για κλαματα. Βεβαια και αλλοι διαφοροι και λοιποι πρεσβυδες και αξιωματουχοι. Αρα οχι δεν ειναι μονο τα εθνικιστικα κοραρια που βρηκαν την ευκαιρια να αντιδρασουν).

Ουτε εχει οποιαδηποτε σχεση με το "Ελευθερια του λογου" , η οι αντιδρασεις των Μουσουλμανων κατα των σκιτσων του Μωαμεθ.

Παρολο που διαφορες απο τις αντιδρασεις ηταν στα προθυρα της παρανοιας.

Επιση αυτο που λες " Η περίπτωση βέβαια να είναι έργο κάποιου γερμανού που βλέπει την κατάντια της σημερινής Ελλάδας μέσα από τα μάτια της Κλασσικής, μας διαφεύγει τελείως."

Δεν βγαζει νοημα και δεν εχει να κανει με την πραγματικοτητα.

Εχεις διαβασεις το αρθρο του φοκους ;

Βεβαια το να ξεφευγει λιγο η γλωσσα ενος Γερμανου , που ασχολειται με το γεγονος οντως η Ελλαδα εχει προβλημα δεν ειναι κατι συνταρακτικο. Οντως ο σκοπος των πλειστων οσων αντεδρασαν ηταν ο αποπροσανατολισμος.

Τελος Φυσικα και υπαρχουν σπουδαιοι και λιγοτερο σπουδαιοι λαοι. Εγω ομως θεωρω τους Γερμανους Περισσοτερο σπουδαιους μαλιστα , στο σημερινο χρονικο σημειο. Και οι λιγοτερο σπουδαιοι λαοι αξιζουν σεβασμο , εχουν και αυτοι "την σπουδαιοτητα τους".

Ομως και παλι δεν δικαιολογειται υπερβολικη αλαζονια. (Το να εισαι Σπουδαιος δεν σημαινει πως δικαιολογειται ρατσισμος εναντι του "λιγοτερου σπουδαιου" και ο συγκεκριμενος ρατσισμος ειναι ελατωμα οπως ελατωμα ειναι και διαφορα πιστευω πολλων Ελλαδιτων)

Οπως και δεν ειναι σωστο οι Ελλαδιτες να μην αντιλαμβανονται την θεση της Ελλαδας και την δικη τους θεση. Δεν τους χρωσταει το συμπαν τα παντα. Οπως και διαφοροι Γερμανοι διοτι οι Ελλαδιτες εκαναν οτι εκαναν δεν μπορουν να λενε οτι θελουν. Μπορουν να εκφρασουν στα σωστα πλαισια την δυσαρεσκεια τους. Και αυτο ειναι παραδειγμα ημιμαθειας.

Η ουσια ομως ειναι πως το Φοκους οτι και να γραφει , δεν παιζει ρολο. Το προβλημα δεν εινια ουτε το φοκους ουτε η Γερμανια.


Γενικως το (δικο σου) αρθρο μπορουσε να ηταν πιο ισοροπημενο και να παιρνουσε παλι ενα περιπου το ιδιο μηνυμα.

Διοτι οπως ειναι τωρα , ε ναι πως να το κανουμε ειναι σε διαφορα σημεια υπερβολικο , λεει ανακριβειες και βγαζει υπερβολικη εμπαθεια.

Φίλιος Αθανασίου είπε...

Κε Πήττα, ήρθα από το tvxs.Συγνώμη γι την ελλειπή ταυτότητα αλλά δεν έχω μπλογκ, Φίλιος Αθανασίου το όνομά μου , Ανθρωπολόγος στην ειδικότητα.

Σας συγχαίρω για το άρθρο σας, από τις ελάχιστες ψύχραιμες φωνές που ακούστηκαν στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες που για άλη μια φορά ξεσηκώθηκε η σκόνη του ιερού μένους...

Απευθύνομαι όμως στους συνσχολιαστές.

Φράσεις όπως

" ξαφνικά αποφάσισε πως πρέπει να θιχτεί για λογαριασμό ενός πολιτισμού που η ίδια έχει κάνει προ πολλού κομμάτια και θρύψαλα."

ή

" Τότε, όλοι αυτοί που τώρα εξανίστανται μιλούσαν για τις ορδές των βάρβαρων Μουσουλμάνων έπλεκαν το εγκώμιο της Ευρωπαϊκής ελευθερίας και ανοχής και ξιφουλκούσαν (δικαίως) υπέρ του δικαιώματος της σάτιρας όλων προς όλα."

ή

"Γιατί, στο εξώφυλλο αυτό, βλέπω την Αφροδίτη της Μήλου, δηλαδή την Κλασική Ελλάδα σε μία από τις ωραιότερες εκδοχές της, θλιμμένη, στερημένη από το φως της, προδομένη και εγκαταλελειμμένη από τους δικούς της. Από τους Έλληνες.

Και πλέον δεν είναι καν γυμνή. Ντροπιασμένη από την νεοελληνική αμετροέπεια έχει σκεπάσει την κάποτε περήφανη γύμνια της, το θαυμαστό Κάλλος της, με μια ταλαιπωρημένη σα πατσαβούρα ελληνική σημαία."

τι λένε δηλαδή αν δεν δηλώνουν μια απέραντη αγάπη στην παραγματική Ελλάδα τις οποίας πρώτοι βγάλαμε τα μάτια;

Και η σκληρή αλλά αληθινή καταληκτική φράση:

"Το δάκτυλο της Αφροδίτης έχει μπει στον δικό μας κώλο και η μόνη ελπίδα είναι να φτάσει μέχρι και τον εγκέφαλο μπας και τον ξυπνήσει."

Τι άλλο είναι απο μία αγανακτισμένη επίκληση στην αφύπνηση της Ελληνικής Παιδείας και την έγερση της πραγματικής ταυτότητας του τόπου μας;

Θα συμφωνήσω με τον κο Πήττα πως κάποιοι διαβάζουν χωρίς να δι-α-βά-ζουν...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

-=IMAGINOS=- είπε...

Φυσικά και διαβάζουμε προτού σχολιάσουμε. Μάλλον αυτά που σχολιάζουμε δεν διαβάζετε.

Οι Γερμαναράδες μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε. Αυτοί μας σκότωσαν δεν τους σκοτώσαμε εμείς. Αυτοί μας έκλεψαν δεν τους κλέψαμε εμείς. Μαθήματα δεν μπορούν να κάνουν σε κανέναν οι Ναζίδες, ειδικά στους Έλληνες. Εάν θέλουν να μας παραδίδουν μαθήματα τότε να μας επιστρέψουν πρώτα τα κλεμμένα και να πληρώσουν τις ζωές που αφαίρεσαν και κατέστρεψαν. Δεν μπορεί να μιλάνε όλοι και μαζί και οι κώλοι. Οι Γερμανοί δεν έπαψαν ποτέ να είναι βάρβαροι επειδή πουλάνε Mercedes και BMW. Η συνολική προσφορά ενός Έθνους μετράει στην ανθρωπότητα και όχι οι mercedes και οι BMW. Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα όλη η Ευρώπη και η Αμερική ακόμα πάνω στα δέντρα θα ήταν. Πονάει αυτό, το ξέρω, γιαυτό και όλοι πάντα έχουν στο στόχαστρο τους το Έθνος που τους έκανε ανθρώπους.

Όπως είπε και ο Νίτσε:

"Δέν ὑπάρχει λαός εἰς τόν κόσμο ὁ ὁποῖος νά ἔχει προσφέρει τόσα εἰς τήν ἀνθρωπότητα ὅσα ὁ ἑλληνικός καί ἔχη καταπολεμηθεῖ τόσο πολύ ἀπό τόσο πολλούς λαούς, οἱ ὁποῖοι δέν προσέφεραν τίποτα εἰς αὐτήν"

Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εκεί που βρίσκεται, δεν φταίνε οι Έλληνες γιαυτό αλλά οι Οθωμανοί Τούρκοι, οι Γερμανοί και οι αριστεροί.

Φίλιος Αθανασίου είπε...

Ναι μωρέ, οι Γερμανοί είναι κάτι άσχετοι βάρβαροι.

Ποιός λογαριάζει τον Γκέτε, τον Μπετόβεν, τον Βαγκνερ, τον Χαντεγκερ,τον Νίτσε (που αναφέρεις) τον Χέγκελ, τον Μαρξ, τον Φρέμπελ, τον Βάϊλ, τον Μαξ Ερνστ και δεν ξέρω και εγώ πόσους άλλους.

"By the Way" διαβάστε το πλήρες κείμενο του Φόκους εδώ:

http://sarantakos.wordpress.com/2010/02/28/focus2000/

Όποιος το νομίζει ως "ανθελληνικό" μάλλον έχει πρόβλημα!

Skorpion είπε...

Λες : Τι άλλο είναι απο μία αγανακτισμένη επίκληση στην αφύπνηση της Ελληνικής Παιδείας και την έγερση της πραγματικής ταυτότητας του τόπου μας;


Ειναι κουβεντες του καφενειου απο Γερμανους(ρατσιστες). Οπου μαζι απο ανοησεις και εκφραση κομπλεξισμων λενε και καποιες αληθειες.

Ουδεν απλοτερο. Σιγα το πραγμα λεω εγω .

Θα ηθελα να μου αναλυσεις τι ειναι και αυτο ;
http://www.youtube.com/watch?v=TEA8n4TbP6A&feature=player_embedded

Παντως βρισκω το επανω σας σχολιο ως ανεκδοτο χωρις παρεξηγηση.

Skorpion είπε...

Οι Γερμανοι Δεν σου χρωστανε τιποτα βρε Ιμαγκινε. Ειδικα στους τομεις του λεογμενου πολιτισμου , ε Δεν υπολειπεται τιποτε η Γερμανια της συγχρονης Ελλαδας οπως και να το κανουμε.

Αυτο βεβαια πηγαινει και απο την αντιθετη , δεν χρωσταει και η Ελλαδα στους Γερμανους - αλλα στην συγκεκριμενη συγκυρια φαινεται πως οι Γερμανοι (διοτι δεν εχουν και αλλη επιλογη) θα κανουν bail out την ελληνικη οικονομια.

Η αποψη μου η δικη μου ειναι πως πρεπει να ντρεπονται οσοι φερουν ηλιθιες αποψεις , ηλιθια νοοτροπια η οποια εχει τα αποτελεσματα τα οποια ειδαμε.

Στα θεματα της οικονομιας στην Ελλαδα υπαρχουν οι Κομμουνιστες (Ντρεπομαι που υπαρχουσιν τετοιοι ανθρωποι) υπαρχουν επισης οι οπαδοι του υπερσυνδικαλισμου και του κρατους που δεν κανει αυτα που πρεπει. Και οι Δεξιοι ειναι υπερκρατικιστες και οπαδοι αντικαπιταλιστικων και αντιπαραγωγικων νοοτροπιων.

Γενικοτερα οι Γερμανοι ως λαος (για να μην μιλησουμε για τους ηγετες τους) και ως νοοτροπια λαου , ε ναι τους Ελλαδιτες βαζουν τους χαμε και πατουν τους. Δυστυχως.

Skorpion είπε...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109303&cid=6


και η "Ελληνικη " απαντηση.

Νομιζω πως το αντιστοιχο παραδειγμα του φαινομενου ειναι τα σχολια στο γιουτουμπ απο Ελληνες , Σκοπιανους , και διαφορους , τετοιου επιπεδου ειναι οι απαντησεις ενθεν και ενθεν.

Ολοι μας πρεπει ως τριτοι να βλεπουμε αυτη την κατασταση , και να την διασκεδαζουμε , παρα να ταυτζιζομαστε σε οποιαδηποτε απο τις δυο πλευρες.

Δυοτι δεν ειναι απο την μια Ελληνες και απο την αλλη Γερμανοι αλλα καποιοι ανωριμοι Γερμανοι και καποιοι ανωριμοι Ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο,
διάβασα το κείμενο του γερμαναρά. Έχει τις υπερβολές και τις αδυναμίες του. Σε πολλά σημεία. Αλλά περιέχονται με περιγραφικό δημοσιογραφικό τρόπο και αλήθειες αρκετά σημαντικές. Αλλά αλήθειες που μάλλον ισχύουν και για άλλους "έξυπνους" λαούς της Ευρώπης, τουλάχιστον. Ή προπάντων για φαιδρές ηγεσίες πολιτικές και κοινωνικές που τα κουσούρια τους ξεφόρτωσαν πάνω στον "κοσμάκη" [αξίζει ένα σχόλιο τουλάχιστον ο ...μαγικός τρόπος μετατροπής του "περήφανου λαού" σε "κοσμάκη"].

Οι διαπιστώσεις σου ορθές. Εξάλλου πολλοί αντέδρασαν χωρίς να γνωρίζουν το κείμενο. Ή ίσως να είναι και το μόνο κείμενο που για ευνόητους λόγους κάθισαν και "διάβασαν" τον τελευταίο χρόνο. Κι έτσι από το "διαβάζω" μέχρι το "κατανοώ" κολύμβησαν με σωσίβιο την "ακαταμάχητον του έθνους λέμβον"!!!
Καλή δύναμη και αντοχή σε όλους μας.
Γιώργος Κορφιάτης

Unknown είπε...

Γιώργο Κορφιάτη, σου είχα ζητήσει να μου στείλεις ένα e mail!

Ευχαριστω για την παρέμβαση.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο,
διάβασα το κείμενο του γερμαναρά. Έχει τις υπερβολές και τις αδυναμίες του. Σε πολλά σημεία. Αλλά περιέχονται με περιγραφικό δημοσιογραφικό τρόπο και αλήθειες αρκετά σημαντικές. Αλλά αλήθειες που μάλλον ισχύουν και για άλλους "έξυπνους" λαούς της Ευρώπης, τουλάχιστον. Ή προπάντων για φαιδρές ηγεσίες πολιτικές και κοινωνικές που τα κουσούρια τους ξεφόρτωσαν πάνω στον "κοσμάκη" [αξίζει ένα σχόλιο τουλάχιστον ο ...μαγικός τρόπος μετατροπής του "περήφανου λαού" σε "κοσμάκη"].

Οι διαπιστώσεις σου ορθές. Εξάλλου πολλοί αντέδρασαν χωρίς να γνωρίζουν το κείμενο. Ή ίσως να είναι και το μόνο κείμενο που για ευνόητους λόγους κάθισαν και "διάβασαν" τον τελευταίο χρόνο. Κι έτσι από το "διαβάζω" μέχρι το "κατανοώ" κολύμβησαν με σωσίβιο την "ακαταμάχητον του έθνους λέμβον"!!!
Καλή δύναμη και αντοχή σε όλους μας.
Γιώργος Κορφιάτης

-=IMAGINOS=- είπε...

Κάποιος παραπάνω έγραψε ότι οι Γερμανοί δεν μου χρωστάνε τίποτα. Γιαυτό λέω ότι δεν διαβάζετε τα σχόλια μας. Εάν τα διάβαζε ο φίλος θα έβλεπε ότι οι Γερμανοί μου χρωστάνε τον παππού, την γιαγιά και δύο αδέρφια του πατέρα μου που πέθαναν από την πείνα όταν έμειναν ορφανά σε ηλικία ενός και τριών ετών.

Τα μαθήματα αλλού. Οι Γερμαναράδες μου χρωστάνε τρισεκατομμύρια.

Ανώνυμος είπε...

Όπως διάβασα και σε άλλο κυπριακό μπλογκ: περικοπή δαπανών-αποχώρηση ΕΛΔΥΚ-κύπρος τουρκική σε 48 ώρες! Καλό,ε;

Fanaios είπε...

Γιώργο χαίρομαι που μετά από χρόνια σε βρίσκω σε ένα εύστοχο άρθρο σου, όπως πάντα νηφάλιος και Άνθρωπος.
Ισίδωρος Σκλιβάνος (Φαναίος)

Yellow Kid είπε...

"Οι Γερμαναράδες μου χρωστάνε τρισεκατομμύρια."

Ιμάτζινος δώσε τους και εσύ μία διεύθυνση, ένα λογαριασμό τραπέζης, κάτι βρε παιδί μου, μην ψάχνουν και δεν σε βρίσκουν. Μήπως επιτέλους σου δώσουν τα τρισεκατομμύρια σου, και πας σε καμία Χονολουλού να τα φάς να ησυχάσουμε!

Χυμαginos είπε...

Ρε Yellow και συ τι ασχολείσαι με τον ψυχοπαθή;

Unknown είπε...

@Ισίδωρε! Πόσο χαίρομαι για την επίσκεψή σου! Πόσα χρόνια;;; Είσαι πάντα στην Σάμο υποθέτω ε;

Aceras Anthropophorum είπε...

Έντζισες τζιειαμαί που πρέπει. Μέχρι τζιαι στο μπλόγκ μου ήρταν να σε βρίσουν κάποιοι των οποίων το κωλοδάκτυλο αντί να ντζίσει στο μέρος του εγκεφάλου που έχει για κέντρον η λειτουργία του λογισμού τζιαι της συνείδησης, άντζισεν το μέρος που αποθηκεύκει απωθημένα κατάλοιπα του οιδηπόδιου συμπλέγματος.

Πέραν της αξίας του άρθρου σαν τέθκοιο, έχει τζιαι άλλην αξία, με το να ερεθίζει αρρώστους τζιαι να τους κάμνει φκαίνουν που τα ρούχα τους τζιαι να μας διασκεδάζουν.

Unknown είπε...

Α μωρέ Aceras...μάλλον το χάνω το χιούμορ μου σιγά σιγά γιατί δεν μπορώ να διασκεδάσω με δαύτους. Κάποτε, έλεγα "φέρτε μου εθνίκια να παίξω" όπως ο Οβελίξ τους Ρωμαίους. Αλλά τελευταία πια βαρυστομάχιασα, μου φέρνουν αναγούλα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Πίττα αποπνέεις μιζέρια και εμπάθεια. Βρίζεις τους Έλληνες σε κάθε άρθρο, λες και φταίει η Ελλάδα που δεν σε εκτίμησε και σ'έστειλε στην Τζίμπρον αντί να σε αξιοποιήσει και να σε κάνει πρωθυπουργό!Αυτά!

Λυδία είπε...

Όποιος βλέπει εμπάθεια βρισιμο της Ελλάδας και μιζέρια σε αυτό το άρθρο είναι άρρωστος. Αυτά!

Ανώνυμος είπε...

@Λυδία

Για να βγάζεις τόσο εύκολες διαπιστώσεις, κάτι παραπάνω θα ξέρεις από όλους μας!

Ανώνυμος είπε...

Apla sigxaritiria. I alitheia ponaei alla de mporei na logokrithei oute na thaftei. Gia mia fora as doume ta pragmata stin pragmatiki tous diastasi xwris iperfilaes ethinistikes famfares kai ritorikes...

-=IMAGINOS=- είπε...

Ευτυχώς που δε με είπατε ακόμα και ρατσιστή κατά των Γερμανών.. χαχαχα Γερμανοτσολιάδες αριστεροί.. μπλιαχ..

Unknown είπε...

Ανώνυμε 9:35 μ.μ -και προφανώς ο ίδιος ενωρίτερα- απαντήσεις στα σχόλια σου, υπάρχουν σε όσα έχουν καταγράψει πιο πάνω τόσο ο Sceptic,ο Modern Father, o Άρης Σείριος,η Disdaimona, η Λεμέσια, ο Φίλιος Αθανασίου, ο Γιώργος Κορφιάτης κ.α.

Αν ξέρεις να διαβάζεις βέβαια, απαντάει αναλυτικά και το ίδιο το άρθρο.

ΥΓ. προς απλή πληροφόρηση του "ανώνυμου". (αλήθεια...γιατί όλα τα "περίεργα" σχόλια είναι πάντα ανώνυμα;)

Αγαπητέ, στην Κύπρο είχα ονειρευτεί να έρθω όταν την επισκέφτηκα για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μου το 1995. Μέσα σε 3 μέρες, ερωτεύτηκα τη Λευκωσία. Το 2000, άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά να φύγω από την Ελλάδα γιατί πράγματι, δεν αντεχα το επίπεδο της καθημερινότητας εκεί, και δεν εννοώ "οικονομικά". Αν και είχα εξαιρετικές επιλογές προς την εσπερία, τελικά επέλεξα να έρθω εδώ-και δεν το μετάνοιωσα διόλου-για τον λόγο που έκανα την επιλογή μου. Μια πιο ανθρώπινη και χαμηλότονη καθημερινότητα που συνδυάζει την κοντινή απόσταση με την Αθήνα στην οποία-ζούσαν και ζουν- δικά μου πρόσωπα. Η διαστροφή ορισμένων και η αδυναμία τους σε μια κριτική -και σε συλλογικό επίπεδο αυτοκριτική-στάση και θέση, είναι απίστευτη.

Αναρωτιέμαι βέβαια και για την δική μου διαστροφή που κάποιες φορές απαντάω σε παρασιτικά σχόλια.

-=IMAGINOS=- είπε...

www.youtube.com/watch?v=TEA8n4TbP6A

Αυτόν τον "πολιτισμό" υπερασπίζεσαι Γιώργο; Για δες λίγο το βίντεο, ειδικά στο τέλος του.

Ανώνυμος είπε...

@IMAGINOS

Αγαπητέ Imaginos "φοβάμαι", καλοπροαίρετα ότι ίσως δεν έχεις αντιληφθεί ότι αυτά τα άτομα έχουν στάση ζωής να είναι πάντα απέναντι στους Έλληνες! έτσι και αλλιώς το πικρό ποτήρι της κρίσης εμείς στην Ελλάδα θα το πιούμε. Άρα να κοιτάξουν τις δουλειές τους όλοι. Νουθεσίες από κάποιους τυχάρπαστους στο εξωτερικό να μας λείπουν! Η Ελλάδα θα περάσει τη κρίση εστω και δύσκολα! Αυτοί μια ζωή καμμένοι θα παραμείνουν!

Unknown είπε...

Χρήστο, το συγκεκριμένο video, είναι επιεικώς γελοίο, ηλίθιο και απαράδεκτο. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της φτηνότερης και ευτελέστερης εκδοχής της τηλεόρασης, ένα «είδος» που δυστυχώς ανθεί παντού. Η λεγόμενη trash TV και το ξέρεις καλά, ούτε όρια έχει, αλλά ούτε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα για έναν λαό. Εκτός αν θεωρείς πως η Ελλάδα που εγώ αγαπάω και υπερασπίζομαι (και το ξέρεις καλά αυτό), η Ελλάδα δηλαδή των μεγάλων ποιητών και δημιουργών, η Ελλάδα της Φιλοσοφίας και της σκέψης χαρακτηρίζεται από την…Αννίτα Πάνια και τα σκουπίδια της, τις θλιβερές εκπομπές του Θέμου και της παρέας του και ένα άλλο σωρό αντίστοιχα και χειρότερα που υπάρχουν και δεν τα ξέρω γιατί δεν μπορώ να τα δω από εδώ-ευτυχώς δηλαδή.
Μη μου λες λοιπόν άκυρα πράγματα, γιατί γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ποιον Πολιτισμό υπερασπίζομαι εδώ και πολλά χρόνια που γράφω δημοσίως.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/03/2010_326402

Μήπως είναι και αυτό trash-iv; Άντε ας ξυπνήσουν κάποιοι γιατί έχουμε πόλεμο με τους γερμανούς και κάποιοι τους υπερασπίζομται αυτές τις δύσκολες στιγμές!

Unknown είπε...

Προφανώς ανήκεις σε αυτούς που πιστεύουν στις συλλογικές ενοχές. Τέλος πάντων.

Πρώτα από όλα δεν έχουμε πόλεμο με τους Γερμανούς αλλά με τον κακό μας εαυτό (ως κράτος/πολιτεία).

Δεύτερον αν υπάρχουν μικρά ακατοίκητα νησιά που θα μπορούσαν να άξιοποιηθούν ως "παράδεισοι" για κάποιους πάμπλουτους -άρα και να πωληθούν- όπως ακριβώς ένα μέρος στα Virgin Islands- προσωπικά δεν έχω καμία ένσταση. Το περί "Κέρκυρας" είναι μια μπαρούφα άνευ προηγουμένου βέβαια και υποθέτω το ξέρει καλά και αυτός που την ξεστόμισε.

Ναι, κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν και ειδικά το κηφιναριό του Δημοσίου που απολαμβάνει 14ους μισθούς και άλλα προνόμια την στιγμή που όλα αυτά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ε.Ε.

Και αν η απάντηση σε αυτό είναι πως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν μεγαλύτερες μηνιαίες αποδοχές η απάντηση είναι πως έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερα έξοδα μιας που ο μέσος όρος ιδιόκτητης κατοικίας είναι εξαιρετικά μικρότερος από ότι είναι στα μέρη μας.

Δεν έχω καμία διάθεση να "υπερασπιστώ" κανέναν οπουδήποτε. Αλλά θα πρέπει να κατανοήσουμε πως το πρόβλημα το έχουμε εμείς με μία χώρα ανοχύρωτη από θεσμούς, με μία χώρα που επιτρέψαμε να γίνει ο παράδεισος του αυθαίρετου νεοπλουτισμού και μιας κοινωνίας που σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό έζησε επί μακρόν ξοδεύοντας περισσότερα από όσα είχε.

Όλα αυτά δεν θα είχαν καμία απολύτως σημασία αν δεν είμασταν μέλη ενός συνεταιρισμού (Ε.Ε.) και όλα αυτά δεν είχαν συμβεί-τουλάχιστον στο επίπεδο που συμβαίνουν τώρα αν στα προηγούμενα χρόνια είχε υπάρξει στοιχειώδης έστω χρηστή διαχείριση τόσο του Εθνικού πλούτου όσο και των τεράστιων Κοινοτικών Κονδυλίων που μπήκαν στα ταμεία της χώρας για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ που δεν ικανοποιήθηκαν.

Όλα τα άλλα είναι -για άλλη μια φορά-μεγάλα λόγια και αερολογίες.

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο το βίντεο αυτό δεν προέρχεται από κάποιο παρακατιανό κανάλι αλλά από την κρατική γερμανική τηλεόραση.... Εμείς με όλα τα κακά και άσχημα μας, ποτέ δε θα παίζαμε ειδικά στην κρατική μας τηλεόραση τέτοιες κακοήθειες και μικροπρέπειες και εκεί είναι η μεγάλη ποιοτική διαφορά μας σαν άνθρωποι.

Όσες mercedes και bmw να βγάλουν οι γερμανοί, πάντα θα έχουν το κόμπλεξ της κατωτερότητας μιας και η καταγωγή και η ιστορία παίζουν την πρώτη σημασία για έναν λαό.

Δεν μπορούν να μας το συγχωρέσουν το ότι εμείς φέραμε στην ανθρωπότητα το φως, τις τέχνες, τη γνώση, τις επιστήμες, τη δημοκρατία και τα πάντα και ας είμαστε στο πάτο σήμερα για διάφορους λόγους. Ούτε μπορούν να αντέξουν το ότι εμείς μια σταλιά λαός αντισταθήκαμε στους προγόνους τους Ναζίδες περισσότερο από τον οποιονδήποτε άλλο λαό. Ούτε αντέχουν την ελληνική ιστορία, που είναι η πλουσιότερη και ενδοξότερη όλων των λαών όχι ποσοτικά αλλά ποιοτικά.

Και κάτι άλλο. Φαντάσου τι είδους πολιτισμό έχουν οι γερμανοί όταν χτυπάνε αυτόν που ήδη βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Ποιος άλλος λαός θα το έκανε αυτό; Και μη νομίζεις ότι απλά πρόκειται για ένα βιντεάκι και για ένα δημοσίευμα σε ένα περιοδικό. Στις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην Γερμανία τελευταία, το 80% των γερμανών επιθυμούν την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και την ΟΝΕ.

Και να πω και κάτι ακόμα. Οι Έλληνες δεν είναι απατεώνες και κλέφτες. Τα λεφτά δεν τα έφαγαν οι Έλληνες πολίτες. 300 οικογένειες τα έφαγαν. Το ότι διορίστηκαν 1,5εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας δεν φταίνε οι ίδιοι αυτοί που διορίστηκαν αλλά αυτοί που τους διόρισαν. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανείς λαός που θα αρνούνταν να διοριστεί σε μία μόνιμη και σίγουρη θέση. Εάν αύριο έβγαινε η Μέρκελ και έλεγε ότι θα διορίσει 10 εκατομμύρια γερμανούς στο δημόσιο, πόσοι νομίζεις από αυτούς θα αρνούνταν τον διορισμό τους;

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου έμελλε να είναι η ταφόπλακα της Ελλάδας. Αυτός κατέστρεψε την χώρα με το διορισμό των κομματικών στρατών του και για λόγους ανταγωνισμού τον ακολούθησαν και οι επόμενοι πρωθυπουργοί μέχρι σήμερα και να τα αποτελέσματα.

Από το 1987 φώναζα ότι το πολύ σε 20 χρόνια θα έχουμε πτωχεύσει. Έπεσα έξω μόνο δύο χρόνια..

Ανώνυμος είπε...

Βρε Πίττα θα στο πω με αριστερή ιδεολογία;Έλληνας δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι. Εσύ μπορεί να γεννήθηκες από έλληνες γονείς αλλά για πραγματικός έλληνας. Λες ότι φταίνε οι Έλληνες και δίνεις συγχωροχάρτι στο Ναζί λαό, ενώ καταλαβαίνεις ότι η τωρινή τους ρητορική δεν διαφέρει και πολύ από αυτά που έλεγαν κατά των εβραίων το'30. Και στις2 περιπτώσεις οι κακοί εβραίοι και έλληνες τρώμε τα λεφτά των καλών γερμανών. Επίσης τώρα όπως και τότε απαξιώνουν τη πολιτιστική ταυτότητα των 2 λαών. Είπαμε για όλα φταίει ηλλάδα που δεν σ'έκανε Πρωθυπουργό!

Unknown είπε...

ΒρεΑνώνυμε Ναζί λαός δεν υπάρχει. Μπορείς να το καταλάβεις; Όχι.

Λοιπόν. Μην ασχολείσαι μαζί μου, είναι σαφές που ανήκουμε σε σχολές σκέψεις που δεν συγκλίνουν πουθενά. Αλλά υπάρχει μία ακόμα διαφορά. Εγώ δεν σε προσβάλλω ούτε σε αποκαλώ λιγότερο ή περισσότερο Έλληνα ανεξάρτητα αν θεωρώ τις απόψεις σου επιζήμιες.

Αν θέλεις να μονολογήσεις ελεύθερα-δεν σβήνω σχόλια εκτός αν παραβιάζουν κάποιες αρχές που τις καταγράφω στην πρώτη σελίδα. Αλλά δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου γιατί απλά δεν υπάρχει νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Τότε, όλοι αυτοί που τώρα εξανίστανται μιλούσαν για τις ορδές των βάρβαρων Μουσουλμάνων έπλεκαν το εγκώμιο της Ευρωπαϊκής ελευθερίας και ανοχής και ξιφουλκούσαν (δικαίως) υπέρ του δικαιώματος της σάτιρας όλων προς όλα.

To apospasma pou anaferetai den apotelei mia katholiki apodoxi. Ypirxan fwnes tote pou itan yper tis plirous eleutherias logou k yposthrizan auto pou yposthrizei k o filos mas, pws i satira einai pantos kairou, den exei oria k exei dikaiwma na einai asydoti. Ypirxan omws k para polles fwnes pou den akoustikan toso alla eytyxws upirksan, twn anthrwpwn ekeinwn,opws tis ypografousas,kai allwn pollwn foithtwn, dikigorwn, iatrwn,episthmonwwn( imoun sto ekswteriko tote spoudazontas k toe zhsa apo konta) pou pisteuoun pws i satira exei oria k pws den exei kaneis to dikaiwma na prosvallei mia morfi pou gia kapoion anthrwpo einai ieri. O Mwameth apagoreuetai rhtws na apeikonizetai opudhpote. I apeikonisi tou apotelei praxi ierosyli. Auto fusika de simaine tipota sto leksilogio twn athewn Danwn-dioti peri athewn prokeitai opws allwste to idio isxyei gia tin pleionothta twn eyrwpaiwn politwn. Oria loipon prepei na yparxoun.I oriothetisi einai auti pou mas apeleutherwnei k oxi i arsi twn oriwn.Kai gia na to proswpopoihsw gia na ginw pio katanohth, pws tha niwthate an vriskate mia mera sto parathyro tou autokinitou sas mia fwtografia me ti mana sas sta tessera na tin pairnei o geitonas? Satira tha itan sta matia kapoiou. Tha satirize pws i mana sas exei wraia opisthia pou empneoun gia ippasia. Alla satira pou enoxlei. Kai alitheia na einai auto pou apeikonizei stin ousia tou, pali enoxlei. K kserete giati? Giati i mana einai episis symvolo iero.Ektos vevaia an de sas enoxlei. Tote ekei, yparxei provlima. T oria metaksy satiras, asteiou, asteismou, prosvolis, defamation einai dysdiakrita isws alla orata k yparkta. Ola ta ypoloipa einai gia anegkefalous pou den exoun oute iero oute osio. K den einai kalo na min exei o antrwpos iero k osio. Einai i arxi tou telous. Tis psyxis tou toulaxiston.

Na simeiwthei pws ola auta ta grafei kapoia pou exei taxidepsei poly, exei zhsei poly se diafores xwres tou ekswterikou k to apolause para poly xwris na exei katholou nostalgikes taseis. kalo einai omws na mathoume oi Ellines na milame, na prattoume k yperaspizomaste to diko mas, to ellliniko kai to dikaio otan prepei k na min tyflwnomaste apo 10 malakes pou lene malakies. Kalo einai na diakrinoume ti malakia apo tin alitheia....
Giname oloi proodeutikoi. de mas peirazei to ena de mas peirazei to allo. Pigaine mila ston germano gia kati diko tou, pou na apotelei gai ekeinon kommati tis istorias tou k tha erthei allo Auschwitz!

Alla exei dikio to arthro s ena simeio. Eimaste ilithioi. K malakes. Giati den katalavainoume t exoume sta xeria mas. Emeis ftaime giati eimaste poly anektikoi. K noiazomaste toso gia tin tsepi mas pou tpt allo de mas noiazei. Oxi!Katse, skepsou!Kouna to kefali sou!K zygise ta pragmata!metrise ta!K min ta vazeis s enan kouva!den einai ola gia enan gamhmeno kouva!

Auta.

Angeliki

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=137975&page=0

kai afou to kwlodaxtylo den enoxlise, auto mipws enoxlei? H' xampari?

Angeliki

Λυδία είπε...

Απορώ με την υπομονή σας κε Πήττα.
Θαυμάζω απεριόριστα την συνέπεια σας στην αρχή της δημοκρατίας και της ανοχής αλλά κάποιοι ξεπερνάνε κάθε όριο. Και δεν μιλάω για τον Ιματζινος που καταθέτει απόψεις με τις οποιες διαφωνώ αλλά υπογράφει και σέβετε τον χώρο αλλά για τον κάθε λογής ανώμαλο, συγνώμη "ανώνυμο" ήθελα να πω στον οποίο εχω να πω ότι τον κο Πήττα μην ανησυχείτε τον ξέρουμε από τότε που ήταν στην Ελλάδα και πριν αρχίσει να δημοσιεύει τα άρθρα του στο ιντερνετ. Κομπλεξικέ. Σου επαναλμβάνω τα....ανθελληνικά λόγια του άρθρου μπας και κάποτε καταλάβεις κάτι στο άδειο σου κεφάλι:

"Γιατί, στο εξώφυλλο αυτό, βλέπω την Αφροδίτη της Μήλου, δηλαδή την Κλασική Ελλάδα σε μία από τις ωραιότερες εκδοχές της, θλιμμένη, στερημένη από το φως της, προδομένη και εγκαταλελειμμένη από τους δικούς της. Από τους Έλληνες.

Και πλέον δεν είναι καν γυμνή. Ντροπιασμένη από την νεοελληνική αμετροέπεια έχει σκεπάσει την κάποτε περήφανη γύμνια της, το θαυμαστό Κάλλος της, με μια ταλαιπωρημένη σα πατσαβούρα ελληνική σημαία."


Γιατί ΑΝΩΝΥΜΕ άλλο ΔΙΑΦΩΝΩ (βλ. ιμάτζινος και Σκόρπιον) και άλλο ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ (βλ. τα μούτρα σου)

Unknown είπε...

@Λυδία είχα σκεφτεί να επιτρέπω μόνο επώνυμα σχόλια, αλλά δεν θέλω να καταφύγω σε τέτοια εργαλεία που αν αρχίσουμε να τα υποστηρίζουμε και εμείς θα εκλείψουν σιγά σιγά όλες οι αντιστάσεις.

Skorpion είπε...

Μεγαλα παιδια. Εγω θα επαναλαβω αυτο που ειπα πρωτυτερα , εσεις ολοι απλως καλυτερα λογια , διαπληκτιζεστε αναμεταξυ σας οπως κανουν οι διαφοροι χρηστες του γιουτουμπ.

Προς Πηττα , Εαν δω ενα αρθρο οπου κατηγορεις τους Ελλαδιτες ακροαριστερους το ΠΑΣΟΚ αλλα και την Δεξια και ακροδεξια της Ελλαδας για το οτι εχουν κανει και κυριως το τι κανουν τωρα , θα σε παραδεχθω.

Ελπιζω να μην συμφωνεις η να ανηκεις η εισαι επηρεασμενος απο την Ελλαδιτικη (Λατινο Αμερικανικη) Ακροαριστερα.

Αυτο το λεω διοτι το θεμα ειναι επικαιρο. Περι του θεματος των υπερβολικων αντιδρασεων για το φοκους , τα ειπαμε (και συμφωνω πως για αποπροσανατολισμο το χρησιμοποιουν οσοι το χρησιμοποιουν).

Ας μιλησουμε τωρα για την Ελλαδικη Ακρο-αριστερα.

Οποιος παει να θιξει τους υπερσυνδικαλιστες τους , η προτεινει κατι που δεν εχει σχεση με τα αντικαπιταλιστικα και Αντι-επιστημονικα κομπλεξ τους (Γιατι και η οικονομια ειναι επιστημη και οχι μονο λαικισμος και ιδεολογια) , εχουν ως μονη λυση τις απεργιες και διαδηλωσεις.

Σοβαρα δεν υπαρχει στην Ευρωπη τετοια "αριστερα" (λατινικης Αμερικης). Ουτε για φτυσιμο δεν καμνουν. Και οταν λεω για φτυσιμο εννοω , οι Ευρωπαιοι αριστεροι (Χα χα ακομα τζαι τζινοι του Ακελ) να τους βαλουν στην σειρα και να τους φτυνουν ωσπουν να πνιγουν που το φτυμα.

Skorpion είπε...

Δαμε ο κοσμος χανεται και αντις για πρωτη φορα να σκεφτουν οχι να μεν πω πατριωτικα , να πω Για το συμφερον του λαου , παλε το τροπαριο της χωρις σκεψης Διαδηλωσης για να απαιτουμε που ολοκληρο τον κοσμο η οικονομια της Ελλαδας να μεν ειναι χαλια. Ε μα ειναι. Και ετω που δεν υπαρχει επιλογη παρα να παρθουν σκληρα μετρα ;

Για να μεν αναφερθουμε στο "κεντροαριστερο ταχα Πασοκ" και την κεντροδεξια ταχατες ΝΔ με δυο αχρηστους Πρωθυπουργους . Η στους λαικιστες του λαος.


Η ελλαδικη πολιτικη σκηνη μου προκαλει καταθλιψη και θυμο.

Unknown είπε...

Angelliki, όχι δεν το είχα δει αυτό, σε ευχαριστώ για την υπόδειξη. Είναι αισχρό.

Αλλά θα πρέπει να φροντίσουμε τα του Οίκου μας , ώστε να μην ξανα υπάρξουν αφορμές για τέτοιες χυδαίες εκδηλώσεις διαφόρων.

Και θα πω για τελευταία φορά πως το άρθρο του Focus δεν έχει καμία σχέση ούτε με το δημοσίευμα της εφημερίδας που υπέδειξες ούτε με το video που υπέδειξε ο imaginos.

Δυστυχώς, έχουμε βγάλει τα μάτια μας μόνοι μας, όχι τώρα, όχι τα τελευταία 20 χρόνια ή με το σκόρπισμα των Κοινοτικών Επιδοτήσεων που γίνανε βίλες στη Μύκονο κλπ, αλλά εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες όταν συστηματικά κλείναμε την πόρτα στην ίδια μας την ιστορία και σκοτώναμε σιγά σιγά την Ελληνική Παιδεία -και μιλάω από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους-μια Παιδεία που αν είχε διαμορφωθεί μέσα από το πνεύμα του εμπνευσμένου από την Ελλάδα Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, θα είχε διαμορφώσει μια κοινωνία τελείως διαφορετική με, αν μη τι άλλο ισχυρές ηθικές αντιστάσεις που δεν θα είχαν επιτρέψει τη διαφθορά να γίνει κυριολεκτικά Κοινωνικό φαινόμενο.

Unknown είπε...

Skorpion....Ποια Αριστερά; Η ανερμάτιστη και αμόρφωτη Αριστερά που έχει πλέον διαδεχθεί μεγέθη σαν αυτά του Ηλία Ηλιού, του Λεωνίδα Κύρκου, του Αντώνη Μπρίλλάκη, ή του πρόσφατα χαμένου Λευτέρη Παπαγιαννάκη;

Ποια Αριστερά;

Αυτή του ΚΚΕ που είναι το πλεον συντηρητικό κόμμα στην Ελλάδα;

Ή το επί Τσίπρα κατάντημα του Συνασπισμού που χαϊδεύει τους κηφήνες του Δημοσίου και δεν καταλαβαίνει τίποτα; Τι μου λες;

Ποια Αριστερά; Δεν υπάρχει δυστυχώς τι-πο-τα. Και να στο πω χοντρά; Υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι με παιδεία και προσανατολισμό που παλεύουν να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί.

Σε αυτούς, συγκαταλέγω-καλώς ή κακώς και τον σημερινό πρωθυπουργό.

Από κει και πέρα θα έπρεπε δίκαια ή άδικα να βγάλουν όλοι τον σκασμό και να σηκώσουν τα μανίκια. Δεν είναι ώρα για απεργίες και για ιστορίες που πολλαπλασιάζουν το κόστος.

ΑΛΛΑ:

Σαν Έλληνας πολίτης, θα ήθελα να δω μερικές δεκάδες "λέρες" γνωστές και μη εξαιρετέες να μπαίνουν στο στόχαστρο.

Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι τύποι με τα Range Rover που γεμίζουν την Αράχωβα και την κάθε Αράχωβα σε κάθε γιορτή και σχόλη;

Όλοι επιχειρηματίες είναι; Κανονικοί και καθαροί; Μα τότε η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ή θα είχει πολύ λιγότερο.

Κοίτα, χρόνια ολόκληρα, από τα μέσα του 85, έλεγα "πιάσαμε πάτο" και όμως ακόμα πήγαινε πιο κάτω.

Ε, ελπίζω, αυτή τη φορά να είναι ο πάτος γιατί μετά από λίγο, αν δεν γίνουν όσα πρέπει να γίνουν οι Έλληνες θα τρέχουν στην Αλβανία ως μετανάστες να βρουν δουλειές. Και τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Skorpion είπε...

Μα δεν τους θεωρω αριστερους. Κοιταξε ειμαι πολυ σκληρος απεναντι στην Ελλαδα γιατι στον νου μου ερχεται η Ισπανια. Ναι και η Ισπανια ειχε εμφυλιο , δικτατοριες , αλλα πως καταφερε μετα απο αυτο να διαχειριστει την μεταπολιτευτικη περιοδο και πως η Ελλαδα ;

Και οχι παρολο που και η Ισπανια δεν ειναι η τελεια χωρα.

Ειναι μια προοδευτικη χωρα , που καταφερε πολλα και κυριοτερο εχει μια μοντερνα οικονομια που "λειτουτγει". Παρολα τα τελευταια προβληματα που αντιμετωπιζουν.

Αλλα οι μεν Ισπανοι ειχαν http://en.wikipedia.org/wiki/Felipe_Gonz%C3%A1lez

Οι Ελλαδιτες ειχαν τον Ανδρεα Παπανδρεου.

Και στις δυο χωρες οι σοσιαλιστες , λογω ιστορικες συνθηκες κυβερνουσαν. Αλλα αλλο πασοκ και αλλο το ισπανικο κομμα.

Τωρα περαν απο της ιστοριας (οπου στην Ελλαδα η διαφθορα , η αποβιομηχανοποιηση και η δυσλειτουργια των παντων , οδηγησε σε οτι οδηγησε ) η λυση ειναι να δημιουργησουν ενα κρατος που λειτουργει και ειναι παραγωγικο. Οπου και ο ιδιωτικος τομεας δεν θα πρεπει να παρανομει για να επιζει.

Γενικως , πρεπει η διαφθορα να παταχθει σε ολα τα επιπεδα της και η μη παραγωγικοτητα στο δημοσιο και αλλου να θεωρηθει ως διαφθορα.


Αλλα που.

Οσο για τον Παπανδρεου .

Κοιταξε , ειναι πιο σοβαρος απο οσους ειναι της αποψης "Μας χρωστουν οι Γερμανοι οχι εμεις" αν και μελη της κυβερνησης του εκαναν και αυτοι καποιες παραξενες δηλωσεις.

Τι εκανε ομως αυτος ; Πριν εκλεγει φωναζε πως λεφτα υπαρχουν και αφου ειχε εκλεγει , μετα απο λιγους μηνες , υπερβαλε για το ελειμα , ενω επρεπε να ηταν πιο προσεκτικος.

(Γιατι οι παγκοσμιοι οικοι που αξιολογουν τα πραγματα τετοιες δηλωσεις τις ακουει και πραττει αναλογως.)

Για μηνες δεν επαιρνε μετρα και τωρα οσα μετρα θα παρει θα τα παρει με την πιεση της Ευρωπης. Η οποια ομολογουμενως εχει και η ιδια ευθηνες να βοηθησει καποτε την Ελλαδα και οι Γερμανοι δεν φαινονται τοσο πολυ διαθετημενοι να βοηθησουν.

Πιθανως η μειωση του Ευρω εναντι του δολαριου να τους βγαινει σε καλο.

Αλλα αν πιστευουν στην Ευρωπαικη ολοκληρωση . η πιστευουν στην ΕΕ , ε πρεπει να στηριξουν περισσοτερο την Ελλαδα.

Αρα συνοψιζοντας.

1) ελεγε ψεματα πριν τις εκλογες.

2) Φουσκωσε περισσοτερο απο οτι επρεπε τα πραγματα. Οχι μονο αυτος το συνολο του ελλαδικου πολιτικου κοσμου δεν επρεπε να αποκαλυψουν τοσο πολυ τα προβληματα προς τα εξω. Μαλιστα επρεπε να προβλεψουν και τις αρνητικες επιπτωσεις απο την προβολη απο τα ξενα ΜΜΕ.

3) αργησε παρα πολυ να παρει μετρα.

Αρα ενταξει παρα το τιποτε.

Εδω που τα λεμε Δυο επιλογες υπηρχαν , ειτε οι Ευρωπαιοι επιτροπη να λενε στους Ελλαδιτες πολιτικους τι να κανουν. Ειτε να τα εκαναν απο μονοι τους. Η να εβγαινει η Ελλαδα απο το Ευρω.

αυτο που επρεπε να γινει ειναι να επαιρναν τα μετρα απο την αρχη , χωρις να υποβαθμιζουν προς τα εξω τοσο πολυ την Ελληνικη οικονομια. Με προσπαθεια η Ελληνικη οικονομια.

Δυστυχως ετσι δουλευει ο κοσμος και οταν τα πραγματα παρουσιαζονται μαυρα , οι αγορες βυθιζονται περισσοτερο.

Απο την αλλη ισως να μην μπορουσε να γινει αλλιως και μονο με αυτο τον τροπο θα παρθουν τα καποια Α μετρα.

Μπορει ο Γ. Παπανδρεου να συγκρουστει με τους συνδικαλοπατερες του πασοκ ? Για να δουμε. Ακομα και ετσι κατι ειναι.

Unknown είπε...

Skorpion, δεν έχω χρόνο να απαντήσω μόνο ένα θα πω.

Για μένα -επειδή αυτή η "περιπέτεια" δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ε.Ε. -είναι η μεγάλη ευκαιρία που ίσως επιτέλους οδηγήσει στην Πολιτική Ενοποίηση της

Η οποία –για μένα- είναι ο μόνος ορθός δρόμος.

Αλλιώς, η Ευρώπη θα γίνει κομμάτια, θα επιστρέψουμε στα κλειστά έθνη κράτη του 50 και τέρμα. Υπάρχουν βέβαια πολλοί που αυτό ονειρεύονται.

Δικαίωμα τους. Ίσως δεν υποψιάζονται τους εφιάλτες που θα προκύψουν από ένα τέτοιο ιστορικό πισωγύρισμα.

Unknown είπε...

Ανώνυμε 6:22 μ.μ είσαι επιεικώς χυδαίος. Επειδή μάλλον δεν το καταλαβαίνεις είσαι και ανόητος.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ βρε αδικημένε από την κακιά Ελλάδα Βασιλάκη Καίλα δεν είσαι σε θέση να κρίνεις κανέναν. Τέλος!

Unknown είπε...

Ό,τι πεις!

Βασιλάκης Καιλας είπε...

Με φώναξε κανείς;;;;

Skorpion είπε...

Η ΜΠΗΛΙΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ο Λυριτζής και ο Οικονόμου ξεπερνάνε ξεχωριστά τον μισθό του Ομπάμα ενώ η Μπήλιω παίρνει περισσότερα απο τον αντιπρόεδρο της Αμερικής. Όσο σας είναι εύκολο κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην σπάστε την οθόνη του υπολογιστή σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ


Λυριτζής Βασίλειος - 324.000 ευρώ
Οικονόμου Δημήτριος - 324.000 ευρώ

Ομπάμα - 278.000 ευρώ το χρόνο




Μπήλιω Τσουκαλά - 176.400 ευρώ

Αντιπρόεδρος της Αμερικής - 155.000 ευρώ


http://ntavos1967.blogspot.com/2009/12/o-bama.html

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο όπως θα διάβασες οι Γερμανοί θέλουν τώρα την Ακρόπολη και τα νησιά μας!!!!!!! Μάλιστα ονομαστικοποιούν και το ενδιαφέρον τους για την… Κέρκυρα!!!! Και αυτό το γράφει η μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα η Bild! Στις ειδήσεις μάλιστα είδαμε και σχετικό ρεπορτάζ στη Γερμανία όπου όλοι οι πολίτες Γερμανοί που ρωτήθηκαν σχετικά επικροτούσαν μία τέτοια ιδέα!!!! Ξεβρακώνονται μόνοι τους οι Ναζίδες. Δεν είναι θέμα να κοιτάξουμε τα του Οίκου μας και να μη δίνουμε αφορμές. Το ζήτημα είναι το τι και πως σκέπτονται οι Γερμανοί. Απλά οι αφορμές τους βγάζουν στην επιφάνεια τον πραγματικό τους εαυτό και επιβεβαιώνομαι σε αυτά που έγραψα παραπάνω με το κόμπλεξ των Γερμανών, και όχι μόνο, έναντι των Ελλήνων. Σκοπός των Ναζίδων και των φίλων τους είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα για να την αγοράσουν ολόκληρη για ψίχουλα αν είναι δυνατόν. Και όμως Γιώργο υπάρχουν Ναζί λαοί. Το έχουν στο DNA τους και αυτό δεν αλλάζει.

Ανώνυμος είπε...

@Lydia: Thelw aplws na sou pw pws mporei auta pou egrapsa na itan sklira ma einai alithina. All k na min einai,auto legetai eleutheria logou. Edw de se peirakse olokliro dimosieuma diethnnous velinekous k se peirakse i diki mou fraseologia?K epeidi mathame s autin ti xwra na mi mas enoxloun ta sovara alla ta asimanta-giati auta me auta mas galouxoun pleon- ante koritsaki mou dwse kana nisaki na svhseis to xreos k ama se rwtisoun t egine pes k esy: E kai ti egine pou mas gamisane?Afou ton exoume ton kwlo pou ton exoume.Min pane xamenes toses trypes. Kaloi oi germanoi allwste!kala paidia!Mas voithane!

KSYPNATE REEEEEEEEEEEEE!!!!

Skorpion είπε...

offtopic αλλα προτεινω σε ολους να διαβαζουν απο αυτο μπλογκ http://econcyma.blogspot.com/ . τωρα το ανακαλυψα και εκ πρωτης οψεως φαινεται ασυνηθιστα σοβαρο μπλογκ.

Skorpion είπε...

http://econcyma.blogspot.com/2010/01/re-hosting-article-by-joseph-stiglitz.html

Περι του πως πρεπει η Ευρωπη να αντιμετωπισει την Ελλαδα.

Yellow Kid είπε...

Η Αφροδίτη της Μήλου από τον Bansky

omoios είπε...

Προσωπικά, το άρθρο μου άρεσε αρκετά.

θεωρώ πως κατανόησε και παρουσίασε πλήρως την αδυναμία των Ελλήνων να κατανοήσουν το νόημα της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Όπως σχολίασα και αλλού,
οφείλαμε όλοι οι Έλληνες, να θιχθούμε περισσότερο από ''το δάχτυλο που κουνούσε ο Παυλίδης, από το έδρανο της Βουλής'',
παρά από το ''δάχτυλο της Αφροδίτης''.

Ανώνυμος είπε...

I am Glad i ran across this website.Added politispittas.blogspot.com to my bookmark!

Ανώνυμος είπε...

Russian Distributor of obsolete & discontinued electrical parts & circuits. Specializing in hard to find parts produced in Rissia, Ukraine, Belarus and former USSR countries.

Best regards,

Alexander

please contact us:
e-mail us :stock-nelikvid@mail.ru
fax: +38-067-236-8637
skype us: radiodetali123

Ανώνυμος είπε...

Купим электро, радио компоненты и другие комплектующие с хранения

ICQ 586-179-503
tel:+38.095.856.14.68
Руслан

2РМТ30КПЭ24ШnВ(А)1(ЛБ)В
СНЦ23-43/36Р1(2,4,6,8,11,12,13)(а,б,в,г)В
Разъем питания двухрядный 6 конт. (м) шаг 2,00 на кабель (MDU-6F)
2РМГ39БПЭ22ШnЕ1(2)(Б)
Разъем 2рмдт30б24г5в1бв
Разъем на плату 8-8 RJ-45 (тип 8) (TJ8P8C 55-05 5521-8P)
ОШ-4 разъем росс 86
2РМТ30КПН24ГnВ(А)1(ЛБ)В
СНЦ23-19/22В1В Разъем (без пинов) AE820105
4РТ40КПЭ16ШnОВ
РБМ5Н-50-Г1(2,3,6,7)-(5)В
ШР16ПК1ЭШ3 вилка з/у Коннектор "5"
2РТТ32КУН10Г15В
СНЦ14-10/10Р-11-а(б,в,г,д,е)(У)В
РБН1-26-18Ш1-В 2008 Коннектор зу6п
Разъем UU-F контакты Заказ
PVR-502W шлейф 12мм разъем 24 вывода с приводом
BLD-2*06/разъем
Разъем онц-рг-09-4/14-р3
РРС4-10-0-3(4…12)-В
2РМТ30КПН8ГnВ(А)1(ЛБ)В
ШР60ПК45ЭГn-К
ОНп-ВС-39-14-Р50
Разъем на плату 6-6 (тип 5) (TJ5-6P6C)
РП15-10 шв3-6в группа Разъемы ---11584
BNC-коннектор RG-174 под пайку (BNC-7006D) (GB-101D)
Разъем RST20i3 96.032.6053.1
2РТТ16Б2Г3В
2рм24б19г1в1 ОС группа Разъемы ---11685
РРС4-4-А-9-3(4…12)-В
Разъем 25 pin (п) на кабель (DB-25M) (бел.)
Разъем а/магн. VOLVO (1994-...)
Разъем СР75-276ФВ 2007
2РТТ36КУЭ15Г20В
Разъем питания 6 конт. (м) шаг 2,54 (HU-6)
СР75-93ФВ СОЕДИНИТЕЛЬ РАДИОЧАСТОТНЫЙ. 1990-2010 ГОДА.
Разъем RST20i3 (96.031.5053.1) розеточный разъем (винт) черный в панель
2РТТ40КПЭ14Ш22В
Разъем BH-10R(LPH-10AGN) вилка на плату прямой уго
2РТТ20КПЭ2Г4В
1-264G, Разъем RCA "шт" металл "позолоченный" на кабель, красный
РРС4-32-А-7-1-В
РБ1Н-12-2(5,17,18,19,26)Г1(2,3,4)В
РРС6-10-7-1-В
PBD 2x7 (разъем PBD-14), гн. в плату
4РТ20КПЭ2ШnОВ
Разъем на плоский кабель 2х13 (м) (IDC-26)
СРГ50-10ФВ СОЕДИНИТЕЛЬ РАДИОЧАСТОТНЫЙ. 1990-2010 ГОДА.
PJ036-2 Есть
РРН25-4-18Г7В


98212

Marios είπε...

Σύνδεσμος του Ρασσια με τα Εξάρχεια, τους ΑΝΤΙΦΑ και τον αντιεξουιαστικό χώρο είναι ο Ισίδωρος Σκλιβάνος, γνωστός και ως "Φαναίος" με γνωστή και έντονη δράση στο facebook ως τσοπανόσκυλο του Ρασσιά που βάζει πίσω στο μαντρί τα απείθαρχα πρόβατα του δικού του ποιμνίου.

Unknown είπε...

Και εσύ τι είσαι; Ο χαφιές της γειτονιάς;

Μαριος Δεδαλος είπε...

Ο γαμιας της γειτονιας σου ειμαι