Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Δεν πάμε καλά...


1.
Αληθεύει πως απαγορεύτηκε στο ΡΙΚ να καλύψει δημοσιογραφικά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα στα Κατεχόμενα και πως τα πλάνα θα δοθούν (πωληθούν;) απ’ ευθείας από το Μπαϊράκ;

2.
Αληθεύει πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έγινε δεκτός με όλες τις προσήκουσες τιμές στο «Προεδρικό» του παράνομου & κατοχικού καθεστώτος –αναγνωρίζοντας έτσι σαφέστατα την οντότητά του;

3.
Αληθεύει πως ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάτω από την αιγίδα του οποίου γίνονται οι συνομιλίες φωτογραφήθηκε –όπως διαβάζω- με τον Τουρκοκύπριο Ηγέτη με φόντο τα κατοχικά σύμβολα ήτοι την σημαία του ψευδοκράτους και την σημαία της κατοχικής δύναμης;

Είναι άραγε αντιληπτό πως αν τα παραπάνω ισχύουν συνθέτουν ένα εξαιρετικό προπαγανδιστικό μείγμα για την Τουρκία που ρίχνει νερό στο μύλο των Συνομοσπονδιακών προθέσεων; Είναι άραγε αντιληπτό πως σε τέτοια επίπεδα απολύτως τίποτα δεν γίνεται τυχαία; Είναι άραγε αντιληπτό πως το μήνυμα που δίνει αυτό το σκηνικό είναι "βρείτε τα τώρα αλλιώς το επόμενο βήμα είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους;"

Είναι αντιληπτό πως αυτό είναι πιο δυνατό και από τα "ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα" και την "επιδιαιτησία";


Ασφαλώς ο κος Ντάουνερ έσπευσε να δηλώσει πως η επίσημη επίσκεψη και επίσημη κατά τους τύπους υποδοχή του κου Γενικού Γραμματέα στο «Προεδρικό» δεν σημαίνει τίποτα.

Η διαφορά είναι πως στο «Προεδρικό» πήγε ο πρώτος εν τη τάξει λειτουργός του Ο.Η.Ε. και η «διασκέδαση των εντυπώσεων» ήρθε από τον απεσταλμένο του. Θα είχε νόημα αν ήταν ο ίδιος ο κος Μπαν που έκανε μια ανάλογη δήλωση ή αν στο μήνυμα του εντός των κατεχομένων έκανε ευθεία αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της από τη μια και ταυτόχρονα διευκρίνιζε την ιδιότητα του κου Ταλάτ ως ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας.


Βεβαίως, όταν έγραφα το προηγούμενο άρθρο (ΚΚΚ) στο τέλος μιλούσα για το επιτυχημένο ντουέτο Νταβούτογλου-Τσαβότουγλου.

Δεν ήξερα πως στο μεταξύ, η Τουρκία είχε καταγάγει ακόμα μία νίκη της διπλωματίας της.

Και μιλώ, για όσους δεν το γνωρίζετε για την ένταξη της Τουρκικής Γλώσσας στο Πανευρωπαϊκό Τηλεοπτικό κανάλι Euronews το οποίο εκπέμπει στις περισσότερες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλην ωστόσο της Ελληνικής που είναι μία από τις παλαιότερες γλώσσες της ηπείρου και η γλώσσα στην οποία η Ακαδημαϊκή Ορολογία στις επιστήμες έχει τις ρίζες της κατά ένα ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Α..και μία λεπτομέρεια. Η Ελληνική είναι επίσημη γλώσσα σε 2 κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Απλά, ως έθνος we ain't got a case...mate.

Δεν πάσχω από κανενός είδους αντιτουρκισμού.
Γενικά απεχθάνομαι τα κάθε είδους «αντί» που τσουβαλιάζουν λαούς.

Η Τουρκία είναι μία χώρα με σπουδαίους ποιητές και λογοτέχνες, εξαιρετικούς μουσικούς, επιστήμονες, καλούς ανθρώπους, μέτριους, κακούς, αδιάφορους, κλπ, κλπ, κλπ, όπως όλες οι χώρες του κόσμου.

Τους χαίρομαι για την απίστευτη συνέπεια που έχουν στην περαίωση των στρατηγικών τους επιλογών και για την εξαιρετική τους διπλωματία που είναι ικανή να πετυχαίνει βήμα-βήμα ότι θέλει.

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν εκείνοι γιατί ο ετεροπροσδιορισμός είναι έτσι και αλλιώς καταστροφικός.

Εμείς τι κάνουμε θα ήθελα να ήξερα. Εμείς τι σκατά κάνουμε….

Ώρες ώρες, νομίζω πως απλά παίζουμε τις «κουμπάρες».

ΥΓ1:Α ναι….με αυτά που γράφω είναι ηλίου φαεινότερο πως έχω αφομοιωθεί στο απορριπτικό μέτωπο. Σωστά; ….

ΥΓ2: Για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν το χειρόγραφο του Κωνσταντίνου Καβάφη στην κορυφή, ιδού το Ποίημα (Τρώες):

Είν’ η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων·
είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι παίρνουμ’ επάνω μας·
κι αρχίζουμενάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες.

Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά.
Ο Aχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας
βγαίνει και με φωνές μεγάλες μάς τρομάζει

Είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Θαρρούμε πως με απόφασι και τόλμη
θ’ αλλάξουμε της τύχης την καταφορά,
κ’ έξω στεκόμεθα ν’ αγωνισθούμε.

Aλλ’ όταν η μεγάλη κρίσις έλθει,
η τόλμη κι η απόφασίς μας χάνονται·
ταράττεται η ψυχή μας, παραλύει·
κι ολόγυρα απ’ τα τείχη τρέχουμε
ζητώντας να γλυτώσουμε με την φυγή.

Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία. Επάνω,
στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος.
Των ημερών μας αναμνήσεις κλαιν κ’ αισθήματα.
Πικρά για μας ο Πρίαμος κ’ η Εκάβη κλαίνε.


ΥΓ3. Μακάρι να με πείσει κάποιος, πως είμαι υπερβολικός.
Πως ανησυχώ χωρίς λόγο. Πως τα πράγματα πάνε "πρίμα".
Πως στο τέλος του δρόμου, μπορεί και να περιμένει μία Λύση που θα παρέχει αξιοπρέπεια σε όλους τους Κυπρίους και θα εξασφαλίζει την απόλυτη ανεξαρτησία της Κύπρου από έξωθεν επιβουλές, διαβολές, προθέσεις και στρατηγικές. Μακάρι.


39 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

http://proedrikes.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

Unknown είπε...

Το είδα, σχολίασα, τσίρκουλο.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου Γιώργο,

Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για τίποτε.
Απλώς θα σου πω ότι ευρύτερα στον ελληνικό χώρο πάσχουμε από το σύνδρομο της βιασύνης, της ευκολοπιστίας και της σεναριολογίας. Δεν μπορώ όμως να αφήσω απ’ έξω το άλλο σύνδρομο της εξαγωγής συμπερασμάτων χωρίς να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα ενός γεγονότος.

Σχολιάζω τηλεγραφικά διότι για να απαντηθούν ολοκληρωμένα τα ζητήματα που θέτεις χρειάζεται κανονική ανάρτηση.

1.
Όχι δεν αληθεύει. Το ΡΙΚ κάλυψε την επίσκεψη του Γ.Γ. στα κατεχόμενα. Αν παρακολουθούσες λίγο το ΡΙΚ το μεσημέρι θα έβλεπες ότι είχε απευθείας σύνδεση με την Ρόνα Μιχαηλίδου. Επομένως όποιος και αν σου είπε αυτή την… «είδηση» δεν ήταν έγκυρος.

2,3.
Ναι, έγινε δεκτός στο «προεδρικό» κατά παράβαση της συμφωνίας.
Όμως καμία οντότητα και καθόλου σαφέστατα δεν αναγνωρίστηκε.

Στα κατεχόμενα ήδη κάνουν λόγο για μπούμερανγκ διότι αντί αναβάθμισης του «κράτους», η διεθνής κοινότητα εισέπραξε μια σαφέστατη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επομένως έχεις απόλυτο λάθος για το ότι η δήλωση Ντάουνερ δεν έχει νόημα. Η σαφέστατη δήλωσε ότι συνάντησαν τον εκπρόσωπο της τ/κυπριακής κοινότητας λέει πολλά και έχει μεγάλη σημασία.

Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αν δεν υπάρξει λύση το επόμενο βήμα είναι η διχοτόμηση κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου αγαπητέ μου Γιώργο. Και αυτό δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας Ντάουνερ.
Και αυτό πρέπει να προβληματίσει πολλούς που βγάζουν τη γλώσσα τους περίπατο και πουλάνε πατριωτισμούς με το τσουβάλι.

Ανώνυμος είπε...

Έιναι αργά πια για δάκρυα κ.Πίττα... Όσο για τον ανεκδιήγητο φίλο σας από πάνω, τί να πω... Αντί να αναρωτηθεί μπας και δεν είναι ο γυαλός στραβός αλλά στραβά αρμενίζουμε, επιτίθεται στην αντίθετη άποψη. You are in denial my friend, όπως λένε και οι μορφωμένοι εις τα αγγλίας ακελικοι. Τα πράγματα έχουν γίνει σκατά! Και κανείς άλλος δεν φταίει εκτός από τον Δημητράκη, το γιον της Αννους... Ο τρισκατάρατος Τασσος επέθανε έχει και ένα χρόνο, ο Τσιελεπής είναι τώρα μέγας διαπραγματευτής... Το όνειρο του κάθε "προοδευτικού" αριστερού, που για ένα περίεργο λόγο θεωρεί ότι κατέχει τη μόνη και πραγματική αλήθεια και ότι αυτός "ξέρει¨ενώ οι άλλοι είναι ηλίθιοι, έγινε πραγματικότητα. Ζήτω, ζήτω ζήτω!!!! Ζήτω που καήκαμε, λέω εγώ...

Ανώνυμος είπε...

"Ναι, έγινε δεκτός στο «προεδρικό» κατά παράβαση της συμφωνίας.
Όμως καμία οντότητα και καθόλου σαφέστατα δεν αναγνωρίστηκε.

Στα κατεχόμενα ήδη κάνουν λόγο για μπούμερανγκ διότι αντί αναβάθμισης του «κράτους», η διεθνής κοινότητα εισέπραξε μια σαφέστατη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας."

Φίλε πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις... Μα πας καλά ρε φίλε? Είναι δυνατόν? Εγελάσαν του προέδρου λες και είναι 5 χρονών κοπελούι και μιλάς για μπούμερανγκ? Επικοινωνείς με το περιβάλλον? Εσυνάντηθηκε ο Γ.Γ του ΟΗΕ με τον Ταλάτ στο λεγόμενο προεδρικό κάτω από τις σημαίες του ψευδοκράτους και δεν τρέχει τίποτα? Και μάλιστα ισχυρίζεσε ότι ήταν και δική μας νίκη ? Μα πόσο κομματόσκυλο είσαι τελικά? Καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι ρεζίλι ? Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του προέδρου θα έλεγες τα ίδια ? ΑΙΛΑΙΩΣ!!!!!!!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 01 Φεβρουαρίου 2010 8:10 μ.μ.

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν περίεργη αντίληψη για το τι σημαίνει ανταλλαγή απόψεων ή αντιπαράθεση απόψεων.
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι λες ότι επιτίθεμαι στην αντίθετη άποψη!
Για να καταλάβω, διάλογος σημαίνει να μιλά μόνο ένας; Να μην υπάρχει απάντηση;

Και επειδή τώρα εσύ μου απάντησες αυτό σημαίνει ότι μου επιτέθηκες;
Τουλάχιστον εγώ αγαπητέ μου δεν χρησιμοποίησα κανέναν… ανεκδιήγητο χαρακτηρισμό.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 01 Φεβρουαρίου 2010 8:16 μ.μ.

Δεν ξέρω αν είσαι ο ίδιος με τον προηγούμενο. Εν πάση περιπτώσει θα σχολιάσω και τη δική σου παρέμβαση.

Δυστυχώς δεν πίνω τίποτε.
Κανένας δεν είπε ότι δεν τρέχει τίποτα. Αν δεν έτρεχε τίποτα δεν θα έτρεχε ο Ντάουνερ να κάνει τη δήλωση.
Ούτε μίλησα για νίκη και απορώ γιατί σας αρέσει να τραβάτε (κάποιοι) κάποια πράγματα από τα μαλλιά για να κάνετε τα σχόλια που θέλετε.

Είπα ποια ήταν η αντίδραση που υπήρξε στα κατεχόμενα. Και αυτό που είπα το μετέδωσε και πριν από λίγο το MEGA.
Εκτός κι αν πίνουν κι αυτοί κάτι.

Η δήλωση Ντάουνερ ότι συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο της τ/κυπριακής πλευράς και όχι με τον πρόεδρο της «ΤΔΒΚ» εσένα μπορεί να μη σου λέει τίποτε. Διεθνώς όμως λέει πολλά γι αυτό και οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

Αν ήταν άλλος τα ίδια θα έλεγα. Όπως τα έλεγα όταν θα ερχόταν ο εκπρόσωπος του Μπους επί Τάσσου και κάποιοι φώναζαν ότι αν πάει στα κατεχόμενα θα σήμαινε αναγνώριση. Και τελικά ούτε αναγνώριση έγινε ούτε αναβάθμιση.

Μπορεί να βολεύει κάποιους να μιλάνε για κομματόσκυλα, αλλά ο συγκεκριμένος στον οποίο αναφέρεσαι έχει αποδείξει ότι δεν είναι τίποτε άλλο από ένας σκεπτόμενος άνθρωπος που τολμά να λέει την άποψη του.
Μήπως τελικά είναι αυτό που ενοχλεί;

Skorpion είπε...

ετσι μπραβο. Δυστυχως οι εξελιξεις επιβεβαιωνουν αυτους που δεν ηταν και οι πιο αισιοδοξοι.

(δεν σχολιζω αποψεις που εκφραζει ο Μιχαλης διοτι ειναι απολυτως προβλεψιμη η μεροληψια του . Εφοσον τον ανθρωπο δεν τον ενδιαφερουν τα συμφεροντα της Κυπρου αλλα να καμει την προπαγανδα του , απλως αρκει να γνωριζουμε ολοι με ποιον εχουμε να κανουμε. Δεν τρεχει τιποτε λεει. Δεν τρεχει τιποτε. No problem)

Skorpion είπε...

Εγω παντως παραδεχομαι πως ΔΕΝ περιμενα να συμβει αυτο που συνεβηκε.

Skorpion είπε...

Τωρα , για να μιλησουμε σοβαρα. Δεν ειναι κουτουρου που εγινε το οτι εγινε. Δεν σημαινει πως παμε για φουλ αναγνωριση , αλλα στελνει μηνυματα αυτη η συναντιση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Ταλατ.

Ειναι φυσικα αναβαθμιση του Ταλατ. Αναβαθμιση ανευ προηγουμενου. Και στελνει μηνυματα σε εμας.

Μια πολιτικη αναγνωση των γεγονοτων θα ελεγε πως προκειται περι εκβιασμου. Μια αλλη θα ελεγε πως στηριζει Ταλατ λογω των επικειμενων ψευδοεκλογων.

Πιθανον να υπαρχουν και αλλες.

Φυσικα ολα αυτα ειναι για οσους τους ενδιαφερει οχι να κανουν προπαγανδα αλλα να αναζητησηουν την αληθεια , διοτι τους ενδιαφερει τι στο διαολο συμβαινει σε τουτο τον τοπο.

Το εν τρεχει τιποτε απλως δηλωνει πως το ατομο που το λεει θελει να καμει (χαμηλοτατου επιπεδου) προπαγανδα.

Δεν πιστευω πως υπαρχει ατομο που δεν εχει τον Νου να καταλαβει πως δεν ειναι εξηγηση το σιγα το πραγμα. Αρα μενει μας η εξηγηση της προπαγανδας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη το πιο πάνω σχόλιο δεν αναφερόταν σε εσένα.

Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι άλλο να επισκέπτεται τον Ταλατ, ένας απεσταλμένος του πλέον ανυπόληπτου Αμερικανού προέδρου, και άλλο ολόκληρος Γ.Γ του ΟΗΕ. Πιστεύω αντιλαμβάνεσαι την τεράστια διαφορά... όσο για τις αντιδράσεις των Τούρκων, είναι γνωστή η τακτική τους να αναζητούν όλο και περισσότερα κέρδη, αλλά φαίνεται να ξεχνάς ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει στα κατεχόμενα. Σε απεκάλεσα κομματόσκυλο φίλε μου, γιατί αντί να κάτσεις να σκεφτείς που φτάσαμε μετά από τόσους μήνες διαπραγματεύσεων, με τις δικές μας προκαταρκτικές(φοβερή διαπραγματευτική τακτική) υποχωρήσεις να έχουν πλέον κλειδώσει, με το Γ.Γ του ΟΗΕ να επισκέπτεται την Κύπρο και να συμμετέχει σε ένα χαρωπό πανηγυράκι στήριξης του Ταλάτ, με την Τουρκία πλήρως απενοχοποιημένη, και με τη μοναδική μας νίκη να προέρχεται από τις ενέργειες και πρωτοβουλίες ενός πολίτη, εσύ αγωνιάς μήπως και χαλάσει οι εικόνα του μεγάλου ηγέτη μας.

Σου έχω νέα φιλέ μου, η εικόνα έχει ήδη χαλάσει, να μην πω έχει σαπίσει. Η ευέλικτη πολιτική έχει οδηγήσει τον κόσμο στην απελπισία και πιο κοντά στη διχοτόμηση.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Πρόεδρος είναι προδότης ή ότι δεν θέλει το καλό της Κύπρου. Αντίθετα πιστεύω στον πατριωτισμό και ελπίζω ότι είναι αυτός μας θα μας γλιτώσει από τα χειρότερα, που θα έρθουν σίγουρα.

Αλλά... ακολουθεί μια πολιτική βασισμένη σε δοξασίες και δογματισμούς, που πιστεύει ότι θα τα βρει με τον Ταλάτ επειδή είναι "αριστερός". Πιστεύει ότι αν υποχωρήσει θα τον ακολουθήσει και ο Ταλάτ.

Αλλά... φευ... ο Ταλάτ ήταν μέλος της ΤΜΤ, συμμετείχε και στην εισβολή,ενώ ο λόγος του και οι ενέργειες του καθορίζονται από την Άγκυρα. Όυτε να κλ.σει δεν μπορεί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Αλήθεια φίλε μου, ποιος είναι ο πιο ακραίος ο Τάσσος ή ο Ταλάτ?

Δυστυχώς φίλε, και για όλους τους υπόλοιπους αφελείς, η Τουρκία δεν βρίσκεται στην Κύπρο γιατί κάποια στιγμή οι δύο κοινότητες "παρεξηγήθηκαν". Μια ματιά στο χάρτη αρκεί για να καταλάβει κάποιος. Η Τουρκία με όνειρα αναδυόμενης υπερδύναμης, δεν πρόκειται να αφήσει τον έλεγχο του μαλακού της υπογάστριου σε άλλους. Στόχος είναι ο ολοκληρωτικός έλεγχος της Κύπρου, και για αυτό δεν πρόκειται να αφήσει καμία εναλλακτική στον κάθε Χριστόφια. Η οποιαδήποτε λύση για να είναι αποδεκτή από την Τουρκία, πρέπει να της διασφαλίζει τον εσαεί έλεγχο της Κύπρου, και όσα δώρα και να κάνει ο πρόεδρος αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ανώνυμος είπε...

Η ενέργεια αυτή φίλε Scorpion, στοχεύει και στα δύο. Από τη μία είναι μια σαφέστατη αναβάθμιση στον Ταλάτ και σημαντική υποβοήθηση για τον προεκλογικό του αγώνα, και από την άλλη μια επίσης σαφέστατη προειδοποίηση προς τον Χριστόφια για το τί θα επακολουθήσει αν δε συμμορφωθεί πλήρως προς τα υποδείξεις.

Ταυτόχρονα αποτελεί και γελοιοποίηση και υποβάθμιση του ίδιου του προέδρου, ο οποίος ξεγελάστηκε σαν μωρό παιδί. Δέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτό το πανηγυράκι υποστήριξης του Ταλάτ, ενώ ο ίδιος ο Ταλάτ τον έφτυσε επανελημμένως. Αλήθεια ποια είναι η διαφορά μεταξύ Έρογλου και Ταλάτ. Οι φραστικές διαφοροποιήσεις δεν αλλάζουν την ουσία, η οποία πάντα καθορίζεται στην Άγκυρα.

Ήλπιζα η στάση Ταλάτ, να λειτουργούσε σαν καμπανάκι για κάποιους, όπως τον Idiot Mouflon, αλλα μάταια... η υπεροψία, η αλαζονία και η μισαλλοδοξία τους δεν τους αφήνουν να δουν πέρα από τη μύτη τους.

Παύλος είπε...

Μόλις έλεγξα το διαβατήριο μου της ΚΔ και νομίζω άρχισε να ξεφτίζει, έτσι απότομα, εχτές ήταν ΟΚ...

Κουνούπι είπε...

Φίλε ΠΠ μακάρι να διαψευστείς...

oniropolos είπε...

en pamen kala. en pame katholou kala!!!

the Idiot Mouflon είπε...

Κατά τα άλλα... όσοι έλεγαν πως η μη λύση εγκυμονεί κινδύνους και βολεύει σενάρια σταδιακής αναγνώρισης... κινδυνολογούσαν.

Πες μου Πο.Πη.

Αυτό το στοιχείο θα το επεξεργαστεί κανείς ή θα κολλήσουμε όλοι στο "οι κακοί οι ξένοι που συνωμοτούν για να μας βλάψουν και να μας φέρουν ένα νέο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ" ?

( Θέλω να ακούσω κάποιον πολιτικό μας να λέει ΧιΧιΧιΧιΧιΧι ΧιΧιΧιΧιΧι αντί "Σχέδιο Αννάν". Μιλάμε για άλλης διάστασης πολιτικό λόγο, ε; )

Skorpion είπε...

Εμεις φταιμε που δεν αναγνωριζουμε το ψευδοκρατος που μονοι μας , δεν ειπαμε Ναι στο Αναν , δεν επιζητουμε λυση δυο κρατων , γενικα δεν ειμαστε αρκετα υποχωρητικοι αλλα ειμαστε αδιαλαχτοι. Ναι ;

Ετσι για να καταλαβω βρε the Idiot Mouflon .

Εκτος εαν δεν σκοπευεις να απαντησεις .

Skorpion είπε...

λες : Αυτό το στοιχείο θα το επεξεργαστεί κανείς ή θα κολλήσουμε όλοι στο "οι κακοί οι ξένοι που συνωμοτούν για να μας βλάψουν και να μας φέρουν ένα νέο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ" ?

Αυτη η αποψη σου ριχνει το επιπεδο της συζητησης. Ισως εσυ ετσι να αντιλαμβανεσαι τα πραγματα αλλα και ο Μπαν κι Μουν και οι Εγγλεζοι και οι Τουρκοι συμφεροντα δικα τους εξυπηρετουν.

Αυτο δεν σημαινει πως ο τροπος να αντιμετωπισουμε τους "κακους ξενους" (=υποστηριζουν διαφορετικα συμφεροντα ,απο τα δικα μας. Δηλαδη σχεδια που εμεις ειναι αδυνατον να αποδεχθουμε διοτι ειναι καταστροφικα . Αλλα και σχεδια που φτυνουν σε καθε αρχη ανθρωπινων δικαιωματων) ειναι να φωναζουμε " Οι κακοι ξενοι" .

Αυτο ισως να ηθελες διοτι εσυ το βλεπεις απλοικα το θεμα.


Φυσικα αυτο δεν σημαινει πως εμεις πρεπει να δεχτουμε απαραδεκτα σχεδια που καταλυουν την δημοκρατια , διαλυουν το κρατος μας , την κοινωνια , οικονομια και καταπατουν τα ανθρωπινα δικαιωματα μας.

Παντως εαν θελουμε να το δουμε ηθικα το θεμα ναι ο Μουν ειναι ενας Γαρος. Ειδικα απεναντι μας. Αλλα στην πολιτικη η ηθικη δεν παιζει ρολο και πρεπει να το βλεπουμε χωρις συναισθηματισμους το θεμα. Το θεμα ειναι ποια ειναι τα συμφεροντα μας , και πως μπορουμε να τα υπερασπιστουμε.

Επισης ειναι σημαντικο κατα ποσο εχουμε δημοκρατικη συνειδηση και σεβομαστε την δημοκρατια την ιδια και τα ανθρωπινα δικαιωματα , η οχι.

καταλαβαινεις γιατι ειναι σημαντικο η οχι ; Μηπως και παλι θα γραψεις ειρωνια για κακους ξενους που δεν τους ενδιαφερουν τα ανθρωπινα δικαιωματα.


Ελπιζω να μην εισαι φανατικος και να καταλαβαινεις αυτα που διαβαζεις.

Παύλος είπε...

"Αυτο δεν σημαινει πως ο τροπος να αντιμετωπισουμε τους "κακους ξενους" (=υποστηριζουν διαφορετικα συμφεροντα ,απο τα δικα μας. Δηλαδη σχεδια που εμεις ειναι αδυνατον να αποδεχθουμε διοτι ειναι καταστροφικα . Αλλα και σχεδια που φτυνουν σε καθε αρχη ανθρωπινων δικαιωματων) ειναι να φωναζουμε " Οι κακοι ξενοι" ."

Ποιά είναι εεπιτέλους τα δικά μας συμφέροντα και πως συγκρούονται με αυτά του ΟΗΕ; Γιατί δεν έχουμε κανένα αποκούμπι πλέον; Γιατί η ΕΕ δεχόταν το χχχχχχχ; Γιατί η ΕΕ δεν μας παρτάρει; Τι έχουμε που βάζει ΟΛΟΥΣ εναντίων μας; Γιατί το "κάποιοι θέλουν τον αφελληνισμό της Κύπρου" δεν έχει νόημα χωρίς το γιατί.

Μιχάλης είπε...

@ Skorpion

Ποιος είσαι εσύ που θα καθορίσεις αν με ενδιαφέρουν ή όχι τα συμφέροντα της Κύπρου;

Έθεσα συγκεκριμένες θέσεις (εδώ και στο δικό μου μπλογκ) αλλά δεν είδα να απαντάς σε τίποτε επί της ουσίας.
Αρκείσαι μόνο στο να χαρακτηρίζεις. Γιατί άραγε;

Και γιατί αγαπητέ μου κάθε αντίθετη άποψη από τη δική σου είναι προπαγάνδα αλλά αυτά που λες εσύ δεν είναι;

Και πού είδες να λέω ότι δεν τρέχει τίποτε;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Είτε αυτός ο κάποιος είναι απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ ή ο Γ.Γ. των Η.Ε. έχει τη δική του σημασία και βαρύτητα. Και αν ο Α πρόεδρος της Α χώρας είναι ανυπόληπτος ή όχι δεν έχει σημασία. Είναι ο ανώτατος θεσμός της χώρας του και έχει μεγάλη σημασία.

Λες ότι κλειδώθηκαν οι υποχωρήσεις. Που το είδες αυτό;
Είδες να γράφεται αυτό κάπου;
Είδες επιδιαιτησίες;
Είδες κωδικοποιήσεις;
Αυτά δεν μας έλεγαν κάποιοι τις τελευταίες μέρες;

Πως είναι δυνατόν φίλε μου να είναι αποενοχοποιημένη η Τουρκία όταν ακόμα και η προχθεσινή έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ζητούσε από την Τουρκία να συμβάλει στη λύση του κυπριακού;
Μη λέμε ότι θέλουμε.

Πού είδες να αγωνιώ για την εικόνα Χριστόφια;
Όταν φώναζα υπέρ του Τάσσου και τον υπερασπιζόμουν στις επιθέσεις που δεχόταν από το εξωτερικό, αγωνιούσα και τότε για την εικόνα του μεγάλου ηγέτη μας;

Είναι δικαίωμα σου να έχεις τις απόψεις σου. Όπως και δικό μου δικαίωμα.
Δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να μου αποδίδεις αλλότρια κίνητρα.

Εγώ τόλμησα και πήγα ενάντια στον μεγάλο ηγέτη (όπως τον χαρακτηρίζεις) όταν έκρινα ότι δεν συμφωνούσα μαζί του.
Γι αυτό είπα σε προηγούμενο σχόλιο μου ότι εγώ απέδειξα ότι δεν είμαι εξαρτημένος από κανένα αλλά ακολουθώ τη συνείδηση μου.
Και στήριξα και τον Τάσσο όταν έκρινα ότι έπρεπε. Αυτό δεν σου λέει τίποτε;

Μπορείς να μου πεις ποιος είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο λόγω παρεξήγησης των δύο κοινοτήτων; Και ποιοι είναι αυτοί οι αφελείς;

Επαναλαμβάνω και σε σένα το ερώτημα. Έστω και αν η ενέργεια στόχευε στην αναβάθμιση του Ταλάτ, η δήλωση περί αναγνώρισης μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα δεν σου λένε τίποτε;

Ή βλέπουμε μόνο τη μια όψη του νομίσματος, αυτή που μας βολεύει;

Και χωρίς να υποβαθμίζω καθόλου το «στάτους» του Γ.Γ., οι συναντήσεις του Ταλάτ (και πιο πριν του Ντενκτάς) με εκπροσώπους του διεθνούς οργανισμού, της Ε.Ε., χωρών και κρατών στο λεγόμενο προεδρικό (που γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια) ήταν αναβάθμιση του λεγόμενου προέδρου των κατεχομένων;

Ή μήπως αυτά τα ξεχάσαμε;

Είναι ένα πράγμα να λέμε ότι έχουν τη σημασία τους και άλλο να ισοπεδώνουν τα πάντα;

Unknown είπε...

Πρός πάσης φύσεως "ανώνυμους" και όχι μόνο.

Εδώ, συζητούμε πολιτικά. Ούτε προσωπικά ούτε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Λέξεις όπως "ανεκδιήγητος" κλπ, επιστρέφονται ως απαράδεκτες σε όσους τις εκτοξεύουν.

Όσοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως μόνο ο σεβασμός (όχι η συμφωνία) στην Άλλη Άποψη καθιστά έγκυρη και την άποψη τους, τότε απλά δεν μπορoύν να κατανοήσουν απολύτως τίποτα.

Unknown είπε...

Μιχάλη, ναι μεν ΑΛΛΑ.
Με πολύ μεγάλο το ΑΛΛΑ.

Θα επιστρέψω μόλις βρω χρόνο-σε λίγο ελπίζω.

Skorpion είπε...

Μιχαλη , πιστευω πως κανενας ανθρωπος δεν μπορει να βλεπει αυτες τις εξελιξεις και να βγαζει το συμπερασμα "Σιγα το πραγμα , απλως ετυχε ετσι στα κουτουρου να γινει" , εκτος εαν θελει να καμει πολυ χαμηλου επιπεδου και ολοφανερη προπαγανδα. Εν σε κοφτουν τα συμφεροντα της Κυπρου φιλε μου αλλα να μεν κατηγορησουν καποιοι τον Προεδρο. Γενικως κοφτει σε απλως η αληθεια να μην αντιτιθεται με τα πολιτικα συμφεροντα που θελεις να επικρατουν.

Εσυ ειδικα μια ζωη ολοφανερη προπαγανδα καμνεις κατα την δικη μου αποψη. Τωρα δικαιωμα σου να δηλωνεις πως "εγω εν τζαι".

Δικαιωμα σου να μην βλεπεις αναβαθμιση του ψευδοκρατους και να διαφωνεις με ολους τους υπολοιπους.

Εγω πιστευω πως δεν ειμαστε ολοι οι υπολοιποι παραφρονες , αλλα απλως τυγχανει οταν η αληθεια δεν σε συμφερει να αδιαφορεις για αυτην.

the Idiot Mouflon είπε...

Έθνος

Σοβαρότης μηδέν.

Κάποιοι βλέπουν π.χ. προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αλλά...:

1) Φταίνε μόνο την παρούσα κυβέρνηση και όχι τις διαχρονικές ματσαράγκες μας (τΑΣΣΟΥ συμπεριλαμβανομένου). Πριν δεν είχε κανένας στο μυαλό του κάτι τέτοιο, ε;

2) Προσπερνούν σφυρίζοντας κάθε φορά που τους θυμίζεις ότι τον κίνδυνο μιας τέτοιας εξέλιξης κάποτε τον χαρακτήριζαν κινδυνολογία.

Άλλοι βλέπουν μόνο τα "σχέδια των κακών για ΧιΧιΧιΧιΧιΧι ΧιΧιΧιΧιΧι".

Το σχέδιο που μπορείς να το αναφέρεις μόνο για να το αναθεματίσεις ή για να προειδοποιήσεις για την επαναφορά του.

Αν είναι να πεις έστω μισό θετικό πράγμα για αυτό... π.χ. ότι μιλά για αδιαίρετο της Ομόσπονδης Δημοκρατίας και απαγορεύει αποσκιρτήσεις και ενώσεις.... ε, τότε απαγορεύεται να το σκεφτείς καν.

Το ότι άλλες φορές επικαλούμαστε τους ίδιους "ξένους" (ΟΗΕ και Ευρώπη) που θέλουν το κακό μας... λεπτομέρεια.

Το ότι είμασταν αρνητικοί αέναντι στον ΓΓ του ΟΗΕ πριν καν πατήσει πόδι εδώ, πάλι λεπτομέεια. Στη θέση του θα το έκαμνα επίτηδες το σκηνικό με το "προεδρικό".

Άλλοι πάλι ... ενώ μέχρι πρόσφατα έλεγαν θα χάσει ο Ταλάτ και τότε θα πρέπει να συμβιβαστούμε με σκληρότερες θέσεις... οπόταν να μην συμβιβαζόμαστε καθόλου...

....τώρα προσπερνάν βουβοί την πιθανότητα η υποδοχή στο "Προεδρικό" να έγινε για να ενισχυθεί ο Ταλάτ απέναντι στους πιο σκληρούς. Τους χαλάει άραγε;

Σοβαρότης Μηδέν.

Αντί να χαρούμε που ο ΟΗΕ δηλώνει πως ακόμα αναγνωρίζει ΜΟΝΟ εμάς... θα επιμένουμε να βρίζουμε τον ΟΗΕ και τους "κακούς ξένους" ώσπου να μας βαρεθούν εντελώς και... να μας δείξουν πραγματικά τι σημαίνει "δεν σας πάμε ρε".

Κκουλλάς είπε...

Μιχάλη θα σχολιάσω πάνω σε λίγα από τα γραφόμενα σου.

Εσυναντήθηκε ο Μουν με τον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής πλευράς αλλά και με τον "εκπροσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς", όχι τον πρόεδρο.

Στο "προεδρικό" στα κατεχόμενα ήταν κατεβασμένες οι σημαίες του ψευδοκράτους? Όχι. Αλλά δαμαί έρκεται ο Ταλάτ με τις πινακίδες της "TΔΒΚ" τζαι εν έχουμεν εμείς πρόβλημαν εννά έχουν οι ξένοι?

Είπες
"Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αν δεν υπάρξει λύση το επόμενο βήμα είναι η διχοτόμηση κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου..."
Καλά τζαι πρέπει αμάν αμάν με ππατσιαρίσματα ψευτοκαλλωπισμούς ο γαμπρός να παντρευτεί την όποιαν πατσιαούραν του παρουσιάσουν? όπου πατσιαούρα βλέπε λύση (γιατί για ποιο λόγο ήρθε ο Μουν?)

Το αν κάποιος λαλεί την άποψη του ΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΤΖΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΖΑΙ ΠΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕΝ ΠΟΛΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΕΟΝ.

Απαντάς στον Ανώνυμο
"Λες ότι κλειδώθηκαν οι υποχωρήσεις."
Άρα αντιλαμβάνεσαι ότι έγιναν υποχωρήσεις. Ε τι το βασανίζουμε κι άλλο τότε το πράγμα?

Λες ή "έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ζητούσε από την Τουρκία να συμβάλει στη λύση του κυπριακού" για να αποδείξεις ότι δεν απενοχοποιήθηκε.
Κι εγώ σου λέω θα σε κάμω τέττε.
Τωρά εφοήθηκες ?!!! Ας σοβαρευτούμε...Λόγια εφάμεν πολλά χρόνια τώρα.

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα υπήρξαν, ναι... από ποιους, μήπως την αντιπολίτευση? Μήπως έχουν εκλογές με τον Έρογλου ή τους υποστηρικτές του ενάντια στη λύση ?

Εν ολίγοις και όσο σύντομα γίνεται αυτά

Κκουλλάς είπε...

Mouflon
τζαι επιλεκτικά κάποια σημεία δικά σου που φκάλλουν μάτι

H υποδοχή στο "Προεδρικό" να έγινε για να ενισχυθεί ο Ταλάτ απέναντι στους πιο σκληρούς?

Καλά. Τον Γρουστόφκια ποιος εννά τον στηρίξει που ποδά που αρκέψαν ούλλοι να του εναντιώνουνται? Η κα Αννού? Οξά εν έσιει ανάγκην αφού για άλλα 3 χρόνια εννάν σίουρα πρόεδρος?

Συ είπας:
"Αντί να χαρούμε που ο ΟΗΕ δηλώνει πως ακόμα αναγνωρίζει ΜΟΝΟ εμάς... θα επιμένουμε να βρίζουμε τον ΟΗΕ και τους "κακούς ξένους" ώσπου να μας βαρεθούν εντελώς και... να μας δείξουν πραγματικά τι σημαίνει "δεν σας πάμε ρε"."

ΚΑΛΑΝ ΡΕ, ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΤΗΡΗΣΑΝ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ? ΤΖΙΑΜΑΙ ΕΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΡΕ? ΠΟΛΛΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΝ ΕΧΟΥΜΕΝ ΘΩΡΩ ΣΑΝ ΛΑΟΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ, ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ....

the Idiot Mouflon είπε...

Δεν είπα ότι έτσι είναι σε σχέση με τον Ταλάτ, είπα ότι αναφέρτηκε και αυτό. Σαν πιθανότητα το ανέφερα.

Συνεχίστε να βρίζετε τον ΟΗΕ. Όταν αύριο θα επικαλεστούμε -και σαν Εθνικό Συμβούλιο -τα ψηφίσματα του, θέλω να δω ποιος θεομπαίχτης θα ξεχάσει ότι αρνητικά σταθήκαμε στον ερχομό του ΓΓ του ΟΗΕ πριν καν πατήσει πόδι.

the Idiot Mouflon είπε...

Α... και κάτι άλλο....

Το ΧιΧιΧιΧιΧιΧι ΧιΧιΧιΧιΧι.

Κυπριακόφωνος είπε...

Όι το ΡΙΚ εκάλυψεν κανονικά το γεγονός.

Το Euronews επίσης παρέχει ειδήσεις στα αραβικά, τα πορτογαλλικά, τα ρώσσικα και γενικά σε όλες τις γλώσσες που ομιλούνται από πέρα των 100 εκ. ανθρώπων.

Δεν ήταν νίκη της Τουρκίας η προβολή των ειδήσεων και στην Τουρκική. Ήταν στρατιγική απόφαση του καναλιού για να ανοικτεί σε μιά τεράστια αγορά. Εξάλλου στην συνέντευξη που έκαναν στον Ερντογάν έλεγαν κανονικά Δημοκρατίας της Κύπρου και όι ''Νότια'' Κύπρος. Σε κάποια στιγμή ο Ερντογάν ενοχλημένος τους ζήτησε να την αποκαλούν ''νότια'' Κύπρος και άρχισε τους ισχυρισμούς περί δύο οντοτήτων.

Μιχάλης είπε...

@ Skorpion

Δυστυχώς εξακολουθείς να διαστρεβλώνεις αυτά που είπα.
Και να σκεφτείς ότι είναι γραμμένα, δεν είναι προφορικά!

Μιχάλης είπε...

@ Κκουλλάς

Να ξεχωρίσουμε τα πράγματα. Τα Η.Ε. αναγνωρίζουν ΜΟΝΟ την Κυπριακή Δημοκρατία.
Όμως η διαδικασία των συνομιλιών (για τα Η.Ε.) γίνεται μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Γι αυτό και στην συγκεκριμένη περίπτωση απευθύνονται στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Σε καμιά περίπτωση είπα ότι για να αποφευχθεί η διχοτόμηση πρέπει να δεχθούμε μια οποιαδήποτε λύση.
Ο Γ.Γ. δεν ήρθε για να δώσει λύση. Όπως λεγόταν εδώ και καιρό θα ερχόταν για να ενθαρρύνει τη συνέχιση της διαδικασίας. Γιατί προσπαθούμε να δυσκολεύουμε τα πράγματα;

Συμφωνώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψη του. Και δεν είναι αυτό που σχολίασα. Σχολίασα το ότι κάποιοι έφτιαξαν σενάρια, τα θεωρούσαν ως πραγματικότητα (επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησίες κλπ) και μάχονταν εναντίον αυτών σε μια προσπάθεια να επιδείξουν ότι είναι νοιάζονται περισσότερο από τους άλλους για τον τόπο. Αυτό στηλιτεύω.

Εγώ δεν είπα ότι έγιναν υποχωρήσεις. Σχολίαζα αυτό που έλεγαν κάποια κόμματα. Άρα μην μου το αποδίδεις εμένα.

Για την αποενοχοποίηση. Δεν γίνεται φίλε μου να λέμε από τη μια ότι αποενοχοποιήθηκε και από την άλλη όταν υποδείχνουμε ότι θεωρείται ως το κλειδί για η λύση να το παίρνουμε αλλού το θέμα και να λέμε αν εφοήθηκε ότι εν να την κάμουν τέττε.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις στα κατεχόμενα, οι αντιδράσεις υπήρξαν απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Και ενδεικτικό είναι ότι ο σημερινός τ/κυπριακός τύπος δεν έδωσε συνέχεια σήμερα, ούτε πανηγύρισε ούτε μίλησε για αναβάθμιση.

Μιχάλης είπε...

Γιώργο,

Περιμένω τα σχόλια σου.

Skorpion είπε...

The idiot Mouflon , ωχ ωχ ωχ. Για να σου απαντησω με ανωτερο επιπεδο απο αυτο που χρησιμοποιησες.

Απο οτι εκαταλαβα εαν σε βαζαμε εσεναν Γενικο γραματεα μεχρι τωρα ηταν να βγαλεις ψηφισμα για την αναγκη να σφαξουμε τους κακους Κυπραιους και να τους εξαφανισουμε απο προσωπου γης για να πλιερωσουν τα λαθη τους και την αχαριστεια τους. Τουλαχιστον τουτο. Για να μεν σου πω πως ηταν να το παρεις και ενα βημα παρακατω και να ζητησεις να σφαξουν και οσους Κυπραιους ζουν στο εξωτερικο.

(Εχουμε τουτο το μεγαλο κακο , ειμαστε Αχαριστοι οι κακομαζαλοι απεναντι στους ευεργετες μας...)

Επισης δεν γινεται εμεις οι Αχαριστοι να ζητουμε που διεθνη κοινοτητα , Βρεττανους , ΟΗΕ και Τουρκους να μας βοηθησουν η να αλλαξουν σταση , καθως εχουμε διαφορες με καποιους απο αυτους.

Οτι τζαι εαν καμουν οι συγκεκριμενοι εμεις πρεπει να κρυψουμε.

Ε δεν γινεται . Ετσι λαλει η επιστημη που ανακαλυψες κυριε Μουφλον και την ονομαζεις λογικη.

Αφου λαλεις ετσι που του καμαμε του Μουν πως και ο καημενος δεν θα μπορουσε να μεν αντιδρασει οπως αντεδρασε. Και εν πειραζει.

Εμεις φταιμε που ειμαστε αδιαλαχτοι , οχι οπως την αλλη πλευρα.

Επισης , εχεις παρατηρησει πως κανενας δεν αναφερθηκε στο ενδεχομενο να ηθελε να βοηθησει στο να ανεβουν οι μετοχες του Ταλατ.

Ε ναι , σε τουτο το σημειο εχω να παρατηρησω πως μονο εσυ εχεις αντιληφθει αυτο το πραγμα.

Ευτυχως που υπαρχεις και εσυ και ανοιξες μας τα μαθκια.

Αυτο δεν σημαινει πως η επισκεψη δεν ειναι απαραδεκτη ακομα και εαν εγινε για αυτον τον λογο.

Φυσικα το θεμα ειναι πολυδιαστατο , και οι συνεπειες αλλα και οι αιτιες πολυδιαστατες και αυτες.

Τωρα εαν η μειωμενη πολτιικη σου αντιληψη , σε κανει να χαιρεσαι με τις εξελιξεις διοτι "ακομα να μας αποτελειωσουν" , η απλως εισαι κατζιαρης λορδος βρε παιδι μου και πρεπει να τιμωρηθουν τουτοι οι αχαριστοι Μανοκυπραιοι που ειπαν Οχι. Τοτε ...

Τωρα αν σε ρωτησω πως " Εχεις τα λογικα σου ανθρωπε μου" "Πας καλα " θα μου παραπονεθει ο Γ. Πιττας η οχι ;

Για τον ακραιο φασισμο , φανατισμο και βιασμο της λογικης που εκφερουν οι απαραδεκτες αποψεις σου , δεν θα πω πολλα.

Εγω παντως εχω την απορια. Πως γινεται ανθρωπος να εχει τετοιες αποψεις. Πραγματικα αναρωτιεμαι πως γινεται. Σοβαρα , με απασχολει το ζητημα οποτε αντικρυζω τετοιες αποψεις.

Εγω πιστευω πως ο καθε Μιχαλης και ο καθε idiot Mouflon , Θεωρει πως απευθυνεται σε προβατα και απλως καμνει προπαγανδα χαμηλου επιπεδου.

Απο την αλλη ποιος ειναι ο λογος που κανουν την προπαγανδα που κανουν ; Εκει ειναι που σκεπτομαι πως ισως οντως σε καποιο βαθμο να πιστευουν οι ιδιοι την παραλογικη που αναπαραγαγουν.

Μα ο καθε μεσος ανθρωπος φυσικα και δεν μπορει να πειστει απο τον βιασμο της λογικης .Ουτε με απειλες μπορειτε να πεισετε κοσμο.
Πολιτικες αναλυσεις τετοιου χαμηλου επιπεδου και παλι δεν πειθουν.


Αρκει να επαναποσταρω τις αποψεις αυτες , διοτι απο μονες τους αυτοαναιρουνται.

Εμενα παντως με ενδιαφερει να κατανοησω και να μελετησω αυτα τα προσωπα. Πως μπορει καποιος να ειναι τοσο παραλογος ; Ποιο ποσοστο απο αυτους πιστευει αυτα που λεει και ποιο ποσοστο δεν τα πιστευει ολα οσα λεει.


Τωρα μπορω να κατσω να εξηγησω στον Μιχαλη πως αλλο ειναι η συναντηση στο ψευτοπροεδρικο με τον ΓΓ του ΟΗΕ και αλλο πραγμα (αν και αυτη εχει συγκεκριμενη σημασια ) η συναντηση Ταλατ με αλλα προσωπα , ειναι χασιμο χρονου. Αφου καμνει φανερη προπαγανδα ο ανθρωπος πως να το κανουμεν.

Skorpion είπε...

λες: Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αν δεν υπάρξει λύση το επόμενο βήμα είναι η διχοτόμηση κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου αγαπητέ μου Γιώργο. Και αυτό δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας Ντάουνερ.
Και αυτό πρέπει να προβληματίσει πολλούς που βγάζουν τη γλώσσα τους περίπατο και πουλάνε πατριωτισμούς με το τσουβάλι.


Κατσε ενα λεπτο δαμε γιατι επικρατει συγχυση.

Το Κυπριακο δεν ειναι θεμα που χωραει πουλημα πατριωτισμου.

Ο διαχωρισμος δεν ειναι ακριβως μεταξυ πατριωτων η δηθεν πατριωτων και οχι , δεν ξερω εαν ετσι σας εμαθαν να λετε , η ετσι αντιλαμβανεστε.

Στην Ελλαδα οπως γνωριζω , υπαρχουν διαφοροι που πουλανε Πατριωτισμο η εθνικισμο και Λαικισμο για διαφορα θεματα που δεν εχουν παντοτε να κανουν με την κανονικη πολιτικη.


Στο Κυπριακο δεν συμβαινει αυτο.

Απο την μια πλευρα εχουμε οσους εχουν σωας τα φρενας και κουβαλουν πανω τους λιγη λογικη . Δεν βρισκονται Αιωνες πισω , ειναι πολιτισμενοι ανθρωποι Δημοκρατικων πεποιθησεων , τους ενδιαφερουν τα ανθρωπινα δικαιωματα , η επιβιωση της Κυπριακης κοινωνιας , οικονομιας και κρατους.

Για να τα κανεις ολα αυτα δεν χρειαζεται να παιζεις τον πατριωτη.

Διοτι Μιχαλη πιστευες σε συντομη λυση εντος του 2010 (η εντος του 9 που ειπες ) και ειπες ΝΑΙ στο σχεδιο Αναν . Τωρα λαλεις σιγα το πραγμα και ας μην ξεχνουμε τι συνεβει στο παρελθον. Αντις να καμεις τον κοπο να καμεις βια σοβαρη πολιτικη αναγνωση των γεγονοτων.

Εγω δεν θα σε εβαζα στην κατηγορια " Οχι δηθεν πατριωτης" .

Για μενα υπαρχει προβλημα στον Νου και στον Πολιτισμο των ατομων που εχουν αυτες τις εκφρασεις πρωτα , και υστερα αλλου.

Καποιος που δεν ειναι Κυπραιος Πατριωτης πχ Μπορει να θελει οι Κυπραιοι να απολαμβανουν ανθρωπινα δικαιωματα διοτι ειναι ανθρωπος Πολιτισμενος που μεσα του εχει εμφυτευθει ο σεβασμος των ανθρωπινων δικαιωματων. Επισης θελει να βλεπει τις κοινωνιες να προοδευουν και δεν δυναται να υποστηριξει τον καταστροφικο Τουρκικο ιμπεριαλισμο.

Τωρα περαν απο την εξηγηση πως "δεν κοφκει" , υπαρχει και η εξηγηση πως καποιοι νιωθουν μισος για την Κυπριακη κοινωνια , το Κυπριακο κρατος , Τους Κυπραιους , για την Κυπρο γενικοτερα.

Το να μην θελεις την καταστροφη ενος λαου , ποσω μαλλον του λαου σου ειναι απολυτως διεθνιστικη φιλοσοφια και οχι Ψευτοπατριωτικη.

Παραλληλα για να παρουμε συγκεκριμενα σημεια , ειναι απολυτως Απολιτιστος για εμενα οποιος υποστηριζει εκ περιτροπης προεδρια. Η αντιληψη του για ανθρωπινα δικαιωματα , πολιτειακα συστηματα , βρισκεται αιωνες πισω.



Εθιξα αυτο το ζητημα διοτι δεν πιστευω πως αυτα που με χωριζουν εμενα που ατομα των αποψεων εχουν να κανουν απλως με "πως αντιλαμβανομαστ την πατριδα εθνος ποιος παιζει τον ποιο πατριωτη , πατριωτισμους κτλ κτλ".

Εχουν να κανουν με την ελειψη απαραιτητων γνωσεων αυτων των ατομων για τις πολιτικες κατακτησεις της ανθρωποτητας στους τελευταιους αιωνες. Οι ανθρωποι αυτοι διαφερουν απο τον πολιτισμενο κοσμο. Δεν ειναι Ανθρωπιστες (Ουμανιτες καλυτερα). Ζουν στον αιωνα του Φεουδαρχισμου.

Και ναι ολα αυτα ειναι μεταξυ αλλων και η εκ περιτροπης προεδρια.

the Idiot Mouflon είπε...

Skorpion

Έχεις την ίδια σχέση με τη λογική που έχει το κορμί μου με αυτό του Ζβατσενέγκερ.

Ναι, έχουμε δυό πόδια, δύο χέρια, κλπ. Ως εκεί.

Έβγαλες 127 αυθαίρετα συμπεράσματα του αέρα ... δείχνεις να αγνοείς ότι ειπώθηκε από μερικούς εκ των πολιτικών μας (π.χ. το θέμα "στήριξη Ταλάτ") ... και... το τραγικότερο... νομίζεις ότι μπορείς να με επηρεάσεις με τακτικές ΨΠ.

Έσhει τρικάνταρον.

Skorpion είπε...

That's rich που ερκεται που σενα.

idiot mouflon. Επιμενω να εχω την απορια πως γινεται ετσι πλασματα σαν εσενα και τον Μιχαλη να υπαρχουν. Ειχατε κανενα ατυχημα που ησασταν μιτσιοι ;

Φαινεται πως παρεξηγησες τα δεδομενα. Δεν θεωρω πως η αποψη σου ειναι πιο λογικη απο την αποψη της 5χρονης ανηψιας μου. Εν εχω σκοπο να σου καμω ψυχρο πολεμο. Η παραλογικη σου , με στεναχωρει αλλα συγχρονως με ψυχαγωγει. Απλως αναλυω την δικη σου ξεκαρδιστικη παραλογικη.

Εαν οποιοσδηποτε καθως σε διαβαζει δεν ξεκαρδιζεται στα γελια τοτε λυπαμαι πολυ.

Οσο για την δικη σου κατασταση , οπως ειπα θελω να κατανοησω πως το επαθες και εισαι απολιτιστος , Κατσιαρης , εντελως παραλογος , φασιστας , αιωνες πισω που τον κοσμο. Αγνοεις γενικοτερα τι ειναι ανθρωπινα δικαιωματα , πολιτισμενος κοσμος , πως λειτουργει η πολιτικη , οι κοινωνιες αλλα και η λογικη .

Γενικα πως το επαθες αυτο βρε παιδι μου. Μην εχεις την ψευδαισθηση πως θεωρω εσενα ισο συνομιλητη με λογο και αποψη. Θεωρω την ανηψια μου οπως σου ειπα πνευματικα και πολιτισμικα ανωτερη σου . Μαζι σου ασχολουμαι διοτι θελω να σε εξετασω , να σε διερευνυσω και να σε κατανοησω. Τι συμβαινει μαζι σου δηλαδη.

Τωρα εαν κατανοησει πως ΔΕΝ εχεις την ικανοτητα να συζητησεις μαζι μου (και μαζι μ οποιονδηποτε αλλο) ως ισο προς ισο , διοτι λαλεις ασυναρτησιες που στερουνται πασας λογικης και σοβαροτητας , τι να σου κανω.

Γραψε και αλλου , λογια τετοιας σοβαροτητας να δουμε τι ενα σου πουν.

λες :
"
Συνεχίστε να βρίζετε τον ΟΗΕ. Όταν αύριο θα επικαλεστούμε -και σαν Εθνικό Συμβούλιο -τα ψηφίσματα του, θέλω να δω ποιος θεομπαίχτης θα ξεχάσει ότι αρνητικά σταθήκαμε στον ερχομό του ΓΓ του ΟΗΕ πριν καν πατήσει πόδι.


"
Το ότι είμασταν αρνητικοί αέναντι στον ΓΓ του ΟΗΕ πριν καν πατήσει πόδι εδώ, πάλι λεπτομέεια. Στη θέση του θα το έκαμνα επίτηδες το σκηνικό με το "προεδρικό".

Άλλοι πάλι ... ενώ μέχρι πρόσφατα έλεγαν θα χάσει ο Ταλάτ και τότε θα πρέπει να συμβιβαστούμε με σκληρότερες θέσεις... οπόταν να μην συμβιβαζόμαστε καθόλου...

....τώρα προσπερνάν βουβοί την πιθανότητα η υποδοχή στο "Προεδρικό" να έγινε για να ενισχυθεί ο Ταλάτ απέναντι στους πιο σκληρούς. Τους χαλάει άραγε;

Σοβαρότης Μηδέν.

Αντί να χαρούμε που ο ΟΗΕ δηλώνει πως ακόμα αναγνωρίζει ΜΟΝΟ εμάς... θα επιμένουμε να βρίζουμε τον ΟΗΕ και τους "κακούς ξένους" ώσπου να μας βαρεθούν εντελώς και... να μας δείξουν πραγματικά τι σημαίνει "δεν σας πάμε ρε".¨"


Σοβαρα βρε παιδι μου , πως το επαθες αυτο . Θεωρεις πως τα επεα πτερεοντα που γραφεις Μπορουν να προκαλεσουν αντιδρασεις διαφορετικες απο το οικτο η την κοροηδια ;

Πως το επαθες τουτο ;

the Idiot Mouflon είπε...

"...εαν σε βαζαμε εσεναν Γενικο γραματεα μεχρι τωρα ηταν να βγαλεις ψηφισμα για την αναγκη να σφαξουμε τους κακους Κυπραιους και να τους εξαφανισουμε απο προσωπου γης για να πλιερωσουν τα λαθη τους και την αχαριστεια τους. Τουλαχιστον τουτο. Για να μεν σου πω πως ηταν να το παρεις και ενα βημα παρακατω και να ζητησεις να σφαξουν και οσους Κυπραιους ζουν στο εξωτερικο..."

"... Οτι τζαι εαν καμουν οι συγκεκριμενοι εμεις πρεπει να κρυψουμε..."

Και το πιο ωραίο:

"...Επισης , εχεις παρατηρησει πως κανενας δεν αναφερθηκε στο ενδεχομενο να ηθελε να βοηθησει στο να ανεβουν οι μετοχες του Ταλατ..."...

http://christofias-watch.blogspot.com/2010/02/blog-post_4361.html ... Επιτρο-πο-πάρα 1

http://christofias-watch.blogspot.com/2010/02/blog-post.html ... Επιτρο-πο-πάρα 2

Το συγκεκριμένο λέει: "Η δήλωση του αυτή, φαίνεται να επιβεβαιώνει ανησυχίες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρη Συλλούρη, ότι ο Μπαν Κι Μουν ήρθε στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης από τον Ταλάτ, αλλιώς δε θα εξέφραζε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη. Η ανάγκη να αποδεικτεί ότι οι συνομιλίες είναι εποικοδομητικές, αφήνει υπόνοιες ότι η επίσκεψη του ΓΓ στην Κύπρο έγινε για να βοηθήσει τον Ταλάτ στις εκλογές του Απριλίου, αφού ως γνωστόν δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να γίνει, αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή."

Για να συντονιστούμε: http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BD+%CE%9A%CE%B9+%CE%9C%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CE%A4%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84+%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82+%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B7%CF%82+&meta= ... Δείτε ποιοι αναμεταδίδουν το άρθρο της Επιτρο-πο-πάρας.

Ορίστε και από την Σημερινή άρθρο που αναμεταδίδει τις ανησυχίες του Περδίκη ΠΡΙΝ γίνει η επίσκεψη: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/233029

...«…Αρκει να επαναποσταρω τις αποψεις αυτες , διοτι απο μονες τους αυτοαναιρουνται…»

Oh, yes !

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα στην Κύπρο καλλιεργούνται από μια καλά οργανωμένη ομάαδα, φοβικά σύνδρομα (ξεπούλημα της Κύπρου, τουρκοποίηση της Κύπρου, οι κακοί ξένοι, αναγνώριση του ψευδοκράτους κτλ). Κάποιες από τις παρατηρήσεις τους είναι έυστοχες, άλλες όχι (κατα την αποψη μου).

Αλλά η διολίσθηση στο Κυπριακό, σε σχέση με την επισκεψη του γεκικού γραμματέα στα κατεχόμενα είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε από παλιά. Η επίσκεψη απλά επιστεγάζει την αντιμετώπιση του Κυπριακού από ένα διεθνή οργανισμό από την εποχή του σχεδίου Ανναν. Τότε δεκτήκαμε επιδιατησία και στην πορεία ξεσηκωθήκαμε και εξεφράσαμε δυσαρέσκεια με τον τρόπο που ασκούσε επιδιατησία ο ΟΗΕ. Απορρίψαμε το σχέδιο του ΟΗΕ και αποενοχοποιήθηκε η Τουρκία. Μιλούσαμε μετά εμείς οι ίδιοι για λύση από τους κυπριους για τους κυπριους εν μερει λόγω του ότι δεν θέλαμε την ανάμιξη του ΟΗΕ.