Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Για την επίσκεψη Παπανδρέου στην Κύπρο.

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντική, μιας που εγκαινιάζει, μετά από πολλά χρόνια απραγίας, νέα κινητικότητα των Αθηνών στο Κυπριακό.

Την περίοδο που ο κος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, μια περίοδο πρωτοφανούς ενεργητικότητας που οδήγησε στην πλήρη και άνευ όρων ένταξη της νήσου στην Ε.Ε. ακολούθησε μία μακρά φάση «βολικής» απραξίας, η οποία προκειμένου να δικαιολογηθεί συχνά «μεταφράστηκε» σε σεβασμό των Αθηνών προς τη Λευκωσία.

Ωστόσο, το Κυπριακό, δεν είναι θέμα της Κύπρου μόνο, αντιθέτως, αποτελεί κομβικό σημείο για την Ελλάδα, εφόσον σε μεγάλο βαθμό καθορίζει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και κατά συνέπεια το ευρύτερα ήρεμο ή όχι τοπίο στην περιοχή μας.

Είναι βέβαιο πως ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός, επιθυμεί διακαώς μια γενική τακτοποίηση των πολλών και σε μεγάλο βαθμό ιστορικών εκκρεμοτήτων που διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, γιατί απλούστατα η διαιώνισή τους στοιχίζει ιλιγγιώδη ποσά που επενδύονται (όχι πάντα με τον σοφότερο τρόπο) σε εξοπλισμούς και τα πανάκριβα καύσιμα που καθημερινά καταπίνουν τα μαχητικά αεροσκάφη μας στις αναχαιτίσεις και τις καθημερινές εναέριες περιπολίες.

Είναι επίσης βέβαιο πως η «ματιά» του κου Παπανδρέου είναι φιλτραρισμένη από μία σειρά κριτηρίων που θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει πιο «διεθνοποιημένα» και λιγότερο ελληνοκεντρικά, με την έννοια πως λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του το ευρύτερο διεθνές σκηνικό όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να διαμορφώνεται.

Ο κος Παπανδρέου δεν θα δυσκολευτεί να βρει πεδίο συνεννόησης με τον κο Χριστόφια ο οποίος επίσης επιθυμεί διακαώς να «λύσει» το Κυπριακό και να περάσει στην ιστορία ως ο ηγέτης που τερμάτισε την 35χρονη κατοχή της μισής Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα.

Θα χρειαστεί ωστόσο ο κος Παπανδρέου να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να φέρει κοντά του τον σκληρό πυρήνα της λεγόμενης πλατφόρμας του Όχι η οποία δεν είναι καν ομοιογενής στη σύνθεση της.

Το λέμε αυτό, γιατί απλούστατα σε αυτό το πλαίσιο συνυπάρχουν ελατήρια από τα πλέον πατριωτικά και ειλικρινά μέχρι και άλλα, παντελώς ταπεινά που δεν πρόκειται να δεχτούν ποτέ καμία λύση, ούτε καν την πιο «ιδανική» γιατί απλούστατα μία λύση θα αποτελέσει διακύβευμα των όσων έχουν ήδη «κατακτήσει».
Μιλάμε ευθέως για ένα πλέγμα οικονομικών συμφερόντων, κυρίως στην τουριστική βιομηχανία η οποία αν ποτέ λυθεί το ζήτημα θα υποχρεωθεί σε πλήρη ανακατάταξη.

Ο κος Παπανδρέου, είτε κανείς συμφωνεί είτε κανείς διαφωνεί μαζί του, έχει πολύ καλό όνομα στην Ευρωπαϊκή και διεθνή διπλωματία και χαίρει μεγάλης εκτίμησης τόσο στην γηραιά ήπειρο όσο και στην άλλη όχθη του ατλαντικού.

Η παιδεία του και η ιδιοσυγκρασία του, που απέχει μακράν από τις μεσογειακού τύπου καινοφανείς ρητορείες, βοηθάνε πολύ σε αυτό.

Η πολιτική σκηνή στην Κύπρο, από την άλλη μεριά, είναι εξαιρετικά πίσω.

Η Κύπρος, εγκλωβισμένη χρόνια τώρα μέσα στο ακανθώδες Κυπριακό ζήτημα, σπάνια έδωσε πολιτικούς ευρύτερης αντίληψης που να είναι σε θέση να κατανοήσουν πως η Κύπρος δεν είναι το επίκεντρο του σύμπαντος.

Και αρκετοί-όχι όλοι- έχουν χτίσει τις πολιτικές τους καριέρες με αποκλειστικό γνώμονα το Κυπριακό, γεγονός που, από ένα σημείο και πέρα οδηγεί και σε στρεβλώσεις του ιδίου του ζητήματος.

Όπως γράφαμε και πρόσφατα, Ελλάδα και Κύπρος, ζουν σε διαφορετικό πολιτικό χρόνο ενώ, είναι κρίσιμο να υπάρξει επειγόντως συγχρονισμός.

Το 2004 οι Κύπριοι με συντριπτική πλειοψηφία έστειλαν το απαράδεκτο σχέδιο ΑΝΑΝ 5 στον κάλαθο των αχρήστων. Δια παντός.

Ο κος Παπανδρέου αυτό, δεν πρέπει ούτε να το υποτιμά ούτε να το λησμονεί.

Παράλληλα, οι συνομιλητές του εδώ στην Κύπρο θα πρέπει να κάνουν μία υπέρβαση και να επιχειρήσουν να δουν τα πράγματα πιο σφαιρικά μέσα από τη ματιά μιας μακροπρόθεσμης εξισορροπητικής πολιτικής που αποσκοπεί στην ηρεμία και τη συνύπαρξη όλων των εμπλεκομένων πλευρών που σαν αποτέλεσμα θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη για όλους.

Και τα οικονομικά οφέλη, η Ε/Κ πλευρά αν επιθυμεί να είναι σοβαρή, θα πρέπει να τα μεταφράσει σε μία πανίσχυρη δυναμική η οποία με άξονα την Παιδεία και τον Πολιτισμό θα τονώσει την Ελληνικότητα της Κυπριακής πλειοψηφίας με ουσία και περιεχόμενο και όχι με στείρα και ανέξοδα συνθήματα.

Θα επανέλθουμε, μετά το πέρας των επαφών του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Λευκωσία με τις αντιδράσεις όλων των πολιτικών κομμάτων.

Λευκωσία, Γιώργος Πήττας για το http://www.tvxs.gr/

39 σχόλια:

kapernaros nikos είπε...

Σε χώρες που "ζουν το μύθο τους" ως πραγματικότητα, ο ρεαλισμός είναι αναγκαία αλλά δύσκολη υπέρβαση κε Πήττα.

Είναι αλήθεια πως ο κος Παπανδρέου χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους Κοινοτικούς κύκλους και εδώ στη Γερμανία και είναι διάχυτη η αίσθηση στην ομογένεια πως θα υπηρετήσει τα Ελληνικά συμφέροντα ΄πολύ καλύτερα από την προηγούμενη ομολογουμένως πλήρως απούσα κυβέρνηση.

Έχετε υπογραμμίσει με έντονα γράμματα το Όχι των Κυπρίων το 2004και έχετε δηλώσει πολλές φορές ανοιχτά πως και εσείς είχατε ταχθεί με το Όχι. Οι θέσεις είναι γνωστές ακόμα και την Διζωνική Ομοσπονδία την αντιμετωπίζεται με πολλές επιφυλάξεις κάτι το οποιο έρχεται σε αντίθεση τ΄σο με τις θέσεις του κου Χριστόφια όσο και με τις θέσεις του κου Παπνδρέου όπως είχαν εκφραστεί το 2004-αν και ο κος Παπανδρέου και το τονίζω αυτό, είχε μιλήσει για τα ΑΝΑΝ 1,2, και 3 και στη συνέχεια είχε καταγγείλει την ελληνική κυβέρνηση για έλλειψη πρωτοβουλιών στις συνομιλίες.

Το άρθρο σας-ως συνήθως- είναι ορθολογικό και ακριβοδίκαιο με γνώμονα την πραγματικότητα, και έτσι θα περιμένω με ενδιαφέρον την ουσία, δηλαδή τα συμπεράσματά σας μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας κοντά σας.

Ένα μόνο να σας πω, πως σαν επί χρόνια απόδημος Έλλην με την εκλογή του κου Παπανδρέου,νιώθω και νιώθουμε όλοι μας, καλύτερα γιατί, για να χρησιμοποιήσω μια φράση σας, η νέα εκπροσώπηση της χώρας είναι πιο ευρωπαϊκή και λιγότερο βαλκάνια.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο κος Τζέφι χαίρει διεθνούς αναγνωρίσεως, Όχι όμως στην ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά πέρα του Ατλαντικού για ευνόητους λόγους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα συγχαρητήρια των Ευρωπαίων ομολόγων του ήταν απολύτως τυπικά και μουδιασμένα!
Ο κος μιλάε για δημοφιλία του κου Τζέφρι στους κύκλους των ομογενών! Διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα συνειδητά αφοί είναι παντού γνωστό ότι ο μονάρχης με τη στάση του στη Βουλή ακύρωσε ουσιαστικά το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, Η χώρα μας για να πάει μπροστά κε Καπερνάρο χρειάζεται νέα μυαλά και οχι φανατικά κομματικά προσεγγίσεις σαν τις δικές σας!

kapernaros nikos είπε...

Αν και δεν συνομιλώ με ανώνυμους κύριε, επιθυμώ να σχολιάσω τα εξής.

Το "τζέφι" που λέτε είναι θλιβερά φτηνό και διόλου πολιτικό. Οι αμερικανοί εξέλεξαν έναν Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα και εσείς έχετε πρόβλημα με το διπλό όνομα του κου Παπανδρέου που έχει να κάνει με την πλευρά της μητέρας του; Ή και αυτό για σας είναι κατηγορία;

Επίσης το τι νιώθει η ομογένεια ή όχι, επιτρέψτε μου να το γνωρίζω για τη Γερμανία τουλάχιστον αφού είμαι ενεργό μέλος της για πάνω από 30 χρόνια.

Επίσης κύριε, δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος και διόλου φανατικός. Η ακαδημαϊκή μου δουλειά με έχει προφυλάξει από τέτοιες βλακείες.

Το δυσάρεστο με σας ενώ μου απόδίδεται φανατισμό, είναι πως δεν είστε σε θέση να συνομιλήσετε με κάποιος που έχει διαφορετική άποψη από εσάς χωρίς να καταφύγεται σε χαρακτηρισμούς και ετικέτες.

Και για το πως υποδέχθηκε η ευρωπαϊκή οικογένεια τις ελληνικές εκλογές και το αποτέλεσμα, σας συνιστώ να αναζητήσετε τα ρεπορτάζ των Euronews, BBC, France24, etc.

Ανώνυμος είπε...

@ κος Καπερνάρος

Τα αγγλοσαξωνικά μμε δεν έχουν φυσικά λόγο να μην είναι χαρούμενα γιατί με την εκλογή του υιού της Μαργκαρετ η Ελλάδα γίνεται αμεικάνικο προτεκτοράτο αλα Κόσαβο. Τα συγχαρητήρια Σαρκοζι, Μέρκελ, Μπερλουσκόνι κτλ ήταν απολύτως τυπικά. Και πως να μην είναι αφού ξέρουν τι ρόλο βαράει.
Τον λέω Τζέφρι γιατί αν δεν ήταν κληρονομικός μονάρχης όπως όλοι εμείς και πέρναγε ιντερβιου σε εταιρία για δουλειά θα κοβόταν στη πρώτη φάση λόγω ότι δεν μπορεί να εκφρασθεί και των ανυπαρκτων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του, κάτι προσβλητικό για πολλούς προσοντούχους έλληνες που δεν γεννήθηκαν Μονάρχες!

Aslan είπε...

ανωνυμε καταντας κουραστικος και εμπαθης.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δεν είσαι που έχεις 1 μπλογκ που βρίζεσαι χυδαία με άλλα άτομα;;; Δεν κάνεις για σοβαρές συζητήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα να;λάβω απαντήσεις κύριοι. Γιατί; Είναι θέμα ταμπού;;;Θ πέρναγε στη β φάση ίντερβιου ο ΓΑΠ;;;Κάθε απάντηση σωστά τεκμηριωμένη είναι δεκτή.

Ανώνυμος είπε...

Πολλα παρα πολλα προλαβαν ,να γραψουν μα ας πουμε οτι περιμενουμε τι θα συζητηθει και τελικα δεν ειμαστε αμετοχοι υπαρχουν και δημοψηφισματα που κανουν τα κρατη σε σοβαρα θεματα υπομονη τριαντα σαραντα χρονια τιποτα δεν προλαβε να συζητησει και ...επιθεση, συγνωμη δεν το θεωρω αντικειμενικο.

Unknown είπε...

Ο οποιοσδήποτε με σπουδές στην κοινωνιολογία και τα Humanities στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts),με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, με επιπλέον μεταπτυχιακά στη Στοκχόλμη και στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, που έχει ζήσει και εργαστεί σε διάφορες χώρες (Η.Π.Α., Σουηδία, Καναδάς)και μιλάει 4 γλώσσες, θα παίρναγε το οποιοδήποτε interview με περίπατο ακόμα και αν "τραύλιζε".

Σε πλήρη αντίθεση δε με τις νεοελληνικές συνήθειες διαφόρων "καλών" οικογενειών, όσα χρόνια σπούδαζε, δούλευε ταυτόχρονα από λαντζέρης σε ρεστωράν μέχρι υπάλληλος στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.

Αυτά, για να μη λέμε ότι μας κατέβει. Και υπόψην στα σχολιά αυτά δεν πας αν είσαι "σκράπας" ή τεμπέλης...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες παρατηρήσεις για τα σχόλια του Πίττα: ο ΓΑΠ μιλά 2 γλώσσες μόνο:τη μητρική του αγγλική και σουηδικά. Και άλλοι έλληνες έχουν κάνει καλές σπουδές σε καλά πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρίς να προέρχονται από τον βασιλικό οίκο Παπανδρέου!
Πέρα από πτυχία και τίτλους, κύριο σημείο του Leadership είναι η πειθώ που ΔΕΝ γίνεται αν δεν μπορείς να εκφραστείς άρα και να πείσεις το άλλο άτομο. Κανένας δε σε κάνει προϊστάμενο αν δεν ξέρεις να μιλήσεις, να πείσεις και να χαράξεις στρατηγική! Αλλιώς πο υφιστάμενοι σε έχουν γραμμένο....

Παύλος είπε...

Να απαντήσω και εγώ στον ανώνυμο.
Μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο απαξιούμε τα πτυχία κάποιου απλά γιατί τα έχουν και άλλοι Έλληνες, τι ήθελες δηλαδή να ιδρύσουν νέες σχολές ή νέα μεταπτυχιακά γιά να μετρήσουν;
Το να κάνει κάποιος λάθη σε μιά γλώσσα που μιλά δεν σημαίνει ότι αφαιρούμε την συγκεκριμένη γλώσσα από το βιογραφικό του.
Αν σε επιλέγει το 44 τοις εκατό της χώρας σου για πρωθυπουργό έχεις περάσει τρελά ίντερβιου (απολογούμαι για την αγγλοσαξωνική λέξη που σημαίνει "συνέντευξη" στην καλύτερη γλωσσα του κόσμου την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν ομιλεί).
Ίσως το ακαδημαϊκό ίδρυμα όπου ο Ανώνυμος εργάζεται να έχει άλλα κριτήρια που δεν έχουν και τόσα πολλά να κάνουν με την δημοκρατία.
Πάντως αν εγώ ήμουν σε πάνελ (καλό και το πάνελ ε;) ΔΕΝ θα ενέκρινα τον κ. Ανώνυμο λόγω άττιτιουντ.
Α, θα απαιτούσα επίσης και το ονοματάκι του υποψηφίου. Ο κ. Παπανδρέου πάντως δεν ντρέπεται για το μεσαίο του όνομα.
Εγώ είμαι ο Παύλος Παμπορίδης και δεν είμαι ακαδημαϊκός.

Ανώνυμος είπε...

@Παμπορίδης

Τα πράγματα είναι πιο απλά. Σε σοβαρές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα που δεν παίζουν βίσματα και βασιλικά επώνυμα η ανέλιξη σε προιστάμενο/στέλεχος διοίκησης προϋποθέτει μεταξύ άλλων αναλυτική σκέψη και ικανότητα ηγεσίας πράγματα που δεν υπάρχουν τραγικά στην ηγεσία της χώρας!
Και ναι υπάρχουν κάποιοι/ες πολλοί έλληνες που ξυπνάνε κάθε πρωί να πάνε δουλεία και τα καταφέρνουν στη ζωή τους χωρίς βα έχουν βασιλικό διαβατήριο με το όνομα Παπανδρέου. Και είναι υπερήφανοι για αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε που πάτε να βγάλετε και τον giorgakis ακαδημαικό που να μιλήσει δεν ξέρει και έχει και αποδεδειγμένα χαμηλό iq(ατε, να μεν πούμε οτι είναι βλάκας). Τα ίδια σκατά με τον Καραμανλή είναι, ίσως και χειρότερα. Και ο κύριος Πίττας μας συνεχίζει την προπαγάνδα υπέρ του απτόητος...

Ναι, θα τονίσει την Ελληνικότητα μας η επίσκεψη του giorgakis! χαχαχα!

το Ηλίθιο Αγρινό είπε...

Τόσος φόβος για κάποιον που λες ότι είναι βλάκας...

Unknown είπε...

Ανώνυμε, είστε επιεικώς ανόητος.

Αν έχετε μπει εδώ μέσα άλλες δέκα φορές θα γνωρίζατε πολύ καλά πως ο γράφων δεν είναι ΠΑΣΟΚ και γενικώς δεν είναι "οπαδός".

Προφανώς για το "είδος" σας , οποιαδήποτε νηφάλια προσέγγιση συνιστά ατόπημα.

Την καλησπέρα μου και δεν θα ασχοληθώ άλλο με την περίπτωσή σας που είναι εδώ που τα λέμε και ολίγον κλινική, όπως και κάθε συστηματική εμπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ με λες ανόητο και εγώ σε αποκαλώ
φθηνό προπαγανδιστή και προβοκάτορα. Σε έχουν καταλάβει άπαντες!

kapernaros nikos είπε...

Εκπροσωπείτε τους..."απαντες" κύριε θρασύτατε ανώνυμε;

Και σας αποκαλώ έτσι, διότι όποιος κρύβει στην ανωνυμία του τις επικρίσεις του θρασύτατος είναι.

Αλήθεια εξ Κύπρου είστε ή εξ Ελλάδος; Για να καταλάβω από έρχεται αυτή η καθυστέρηση.

kapernaros nikos είπε...

"εκ Κύπρου" και όχι "εξ" βέβαια ήθελα να γράψω αλλά η βιασύνη...το διορθώνω γιατί γνωρίζω τη μανία του οικοδεσπότη με την ορθή χρήση της γλώσσας, και καλά κάνει εδώ που τα λέμε!

Λυδία είπε...

Ανώνυμε, είμαι μία από τα εκατομμύρια των ελληνίδων και ελλήνων που ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου. Έχεις τόση έπαρση να μας θεωρείς όλους ηλίθιους;

Και επίσης πόση μυωπία πρέπει να έχεις για να μην μπορείς να καταλάβεις πως το κείμενο του Πήττα είναι ουσιαστικά ουδέτερο;

Ερώτηση 1η: Ψηφίζεις το ΛΑΟΣ;;;
Ερώτηση 2η: Είσαι τραμπούκος;;
Ερώτηση 3η! Να διαβάζεις ξέρεις;

proudgaros είπε...

Αχαχαχαχα...Πίττα η Ελλάδα μπαίνει σε δρόμους νούσιμους και οι ηλίθιοι είναι σε πανικό! Μην πτοείσαι με τίποτα, απλά γίνουνται όλο και πιο λίγοι και κάνουν φασαρία για να νιώθουν ασφαλείς!

proudgaros είπε...

Λυδία :-)))

1 και ΛΑΟΣ ψηφίζει

2 και τραμπούκος είναι

3 και δεν ξέρει ανάγνωση.

Ανώνυμος είπε...

@Καπερνάρος

Ώστε καθυστέρηση,ε;Αυτά διδάσκεις στους φοιτητές σου ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι καθυστερημένος; Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σου πω αντε γειά!

@Λυδία

Ψήφισες ΠΑΣΟΚ για να βολευτείς; αυτή είναι η ιδεολογία του κόμματος σου. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ έχειτο μεγαλύτερη ποσοστό ατόμων που δεν έχει τελειώσει τη βασική εκπαίδευση. Θα μείνεις και εσύ με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση αυτή θα σου κάνει κανα ρουσφέτι!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚΙΑ όσο και να φωνάζετε τα ρουσφέτια που θέλετε δε θα γίνουν!!Θα μείνετε με την ελπίδα!χαχαχα!!!

Μιχάλης είπε...

Προσωπικά θα περίμενα από κάποιους να απαντήσουν με πολιτικά επιχειρήματα στο πολιτικό κείμενο του Γιώργου αλλά και το πολιτικό σχόλιο του κ. Καπερνάρου.

Δυστυχώς όμως κάποιοι έχουν μάθει να πλήττουν την προσωπικότητα κάποιου αντί να απαντούν σε πολιτικές θέσεις.
Αυτό έχει γίνει πλέον κανόνας…

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνουμε δηλαδή, είναι ψέμματα ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζεται από τα λιγότερο δυναμικά και τα πιο καθυστερημένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας;;;;;;;

Unknown είπε...

@Μιχάλη ναι, είναι πλέον επιδημικό φαινόμενο η βλακεία. Άντί για ορθολογικό διάλογο αντιπροτείνουν άναρθρες κραυγές και στερεότυπες επαναλήψεις.

Με την ευκαιρία, γιατί η ίδια δεν θα το πει δημοσίως ποτέ, πίσω από το όνομα Λυδία, υπάρχει μία εξαιρετικά πετυχημένη και αναγνωρισμένη παιδίατρος-πλαστικός χειρούργος διευθύνουσα κλινική παιδιατρική ειδικευμένη στα τραύματα πολέμου και την αποκατάσταση τους στα παιδιά. Είναι δε τόσο μεγάλη η ανάγκη της για βόλεμα που το σκέφτεται να αφήσει την κλινική που βρίσκεται στο Παρίσι για να επιστρέψει στην Ελλάδα των "ανωνύμων υβριστών και χουλιγκάνων".

Είσαστε πραγματικά θλιβεροί ορισμένοι και κυριολεκτικά τυφλοί από την ανικανότητά σας να κάνετε έστω και βασικό διάλογο...

Ανώνυμος είπε...

Ρε επειδή "άλλαξε" ο πρωθυπουργός, τώρα εσείς όλοι νομίζετε οτι ο giorgakis θα κάνει τη διαφορά, θα αλλάξει τη χώρα, θα γίνουμε η Ελλάδα των 2 υπήρων και 5 θαλασσών(ουπς εσείς οι προοδευτικοί εν το θέλετε τούτο βεβαίως-βεβαίως). Σε λίους μήνες(μέρες,ωρες) θα διαπιστώσετε οτι τίποτε δεν άλλαξε. Ακρίβως η ίδια κατάσταση επικρατούσε όταν βγήκε ο Αρχικτίστης στην Κύπρο και απεδείχθη οτι μόνο να μεγαλώνει τις λιμουζίνες του κάμνει..ο κομουνιστής!!

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από παραληρήματα απαντήσεις ακόμα δεν έχουμε λάβει:τι κάνει κάποιους έλληνες βασιλικότερους και ικανότερους από τον κοινό πολίτη: το ελέω θεού δικαίωμα τους στην εξουσία;;; Δεν απαντάτε γιατί σας τσούζουν ζητήματα που αγγίζουν το μονάρχη!

Ανώνυμος είπε...

Βρε με τους αριστερούς τι υποκριτές είναι! Κάποτε λέει αγωνίζονταν κατά των Γλιξμπουργκ! Και όλα αυτά για να μας επιβάλουν τον Βασιλικό Όικο Ππανδρέου! Αχ βρε έλληνα αγωνίζεσαι με νύχια και με δόντια και κάποιοι είναι ελέω θεού Βασιλείς Γεώργιοι Παπανδρέου!

αιολος είπε...

Κε Πήττα αυτό δεν έχει τίποτα απο χουλιγκανισμό;

Ερώτηση 1η: Ψηφίζεις το ΛΑΟΣ;;;
Ερώτηση 2η: Είσαι τραμπούκος;;
Ερώτηση 3η! Να διαβάζεις ξέρεις;

Μήπως είναι μια πολιτική θέση;

αιολος είπε...

Και επειδή διάβασα ένα λιβανωτό για τον ΓΑΠ να παραθέσω μια δημοσίευση...... καλύτερα διαβάστε την.......

"... εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (...) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου... Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω-προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου.
Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ' όνομά του ενώνει.

Εγώ δε δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα... Ο Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσοπολύ με το συρμό, δεν είναι.

(Θ. Πάγκαλος, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 16/9/2001)


Κα Λυδία πως σας φαίνεται αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Μέγα λάθος να αναζητά κάποιος απαντήσεις από πρασινοφρουρούς γιατί ιδεολογία δεν έχουν. Ιδεολογία του πρασινοφρουρού είναι πάντα διαχρονικά η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να τη φέρουν στα μέτρα τους!
Όσο για την κα Παιδίατρο οι ερωτήσεις αυτές δείχνουν το θλιβερό της επίπεδο.....

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Παπανδρέου, ο κύριος ανελλήνιστος.Ντροπή να μη μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα της χώρας του. Δεν το λέω εγώ ρε μάγκες, οΓιανναράς το έγραψε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ποιοι ψηφίζουν πασοκ; Οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ανώνυμος είπε...

stelios

η σύζητηση φαίνεται ότι ξέφυγε... κάποια σχόλια για την αρχική ανάρτηση.

όντως φαίνεται ότι υπάρχει "μετά από πολλά χρόνια απραγίας, νέα κινητικότητα των Αθηνών στο Κυπριακό".

λογικό ερώτημα που ακολουθεί, πριν γιατί δεν υπήρχε ;

γιατί
1. ο τάσσος δεν ήθελε να τον ενοχλεί η ελλάδα
2. ο κωστάκης κουβαλώντας τα τραύματα που προκάλεσε ο μακάριος στο θείο , προτιμούσε να μην ανακατευεται, να μην αναλαμβάνει προτωβουλίες, να μην τον ενοχλούν, να παίζει playstation να κάνει ο τάσσος και αυτός αν γίνεται να κάνει μια δήλωση συμπαράστασης.

εξου και δεν υπήρχε επιτροπή κυπριακού στο ελληνικό υπεξ, εξου και ο τάσσος εκνευριζε ενιότε το ελληνικό υπεξ, προχωρόντας σε πατριωτικές κινήσει χωρίς να τους ενημερώνει.

αυτά η ελλαδική δεξιά και οι κυπριοι ελληναράδες!!

και ήρθε ο γιωργάκης με την "ανθελληνική" αριστερά να μιλούν για συννενόηση και συνεργασία!



ο γιωργάκης όντως χαίρει εκτίμησης στο εξωτερικό ως υπεξ. μην ξεχνούμε ότι είναι και πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνους (οι μόνοι σοσιαλιστές που δεν το θελουν είναι οι κύπριοι !!!) .

αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετύχει κάτι ως πρωθυπουργός, αφού στη διπλωματία, έχεις να αντιμετωπίσεις άλλα προβλήματα αλλά σίγουρα όχι την ελληνική νοοτροπία και γραφεικρατία - αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

το ελίνκι αποδείχτηκε μεγάλη διπλωματική επιτυχία του γιωργάκη, παρόλες τις προειδοποιήσεις των ελληναράδων σε κύπρο και ελλάδα (αλλά και του ακελ)

βεβαίως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για το γιωργάκη στην ΕΕ, αφού παρέλαβε μια κατεστραμένη οικονομία. είναι εξαρτώμενος από την επιτροπή και το εκοφιν.

συμπερασματικά, ο εκλογή του γιωργάκη είναι ένα θετικό βήμα για το κυπριακό.

Ανώνυμος είπε...

Τους πασόκους δεν τους ενδιαφέρει να έχουν αρχηγό-πρωθυπουργό και τον Αλέφαντο, εφόσον το κόμμα τους τους κάνει τα προσωπικά τους ρουσφέτια....αυτή είναι η ψυχοσύνθεση του πολιτικού φαινομένου πασόκος!

Αναστάσιος από Αραδίππου είπε...

Κάτω από ένα απλό ήρεμο άρθρο, γραφτηκαν μερικά από τα πιο ηλίθια σχόλια που έχω δει, γεμάτα εμπάθεια.

Απορώ!

Είμαι ένας απλός μάλλον κεντρώος -κεντροδεξιός άνθρωπος, ιατρός παθολόγος που πονάω τον τόπο μου, Ελλαδίτης που ζω στην Κύπρο 24 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Και το ότι είσαι παθολόγος τι μας τι λες; Για να ανέβεις στην εκτίμηση μας; Άσε λοιπόν τους αφορισμούς και πάτε πολιτική θέση σε όσα γράφονται εδώ και μην γενικολογείς!

Unknown είπε...

Από εδώ και στο εξής, όσοι σχολιαστές δεν σέβονται τους συνσχολιαστές τους απλά θα διαγράφονται. Μπηχτές, ειρωνείες, ύβρεις και γηπεδικά ήθη, δεν είναι επιτρεπτά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/10/2009_303586

Έτσι δυνατά και ελληνικά! όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στη φυλακή τώρα!