Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Είμαστε σοβαροί; Όχι, δεν είμαστε!

Έγραφα στο τελευταίο άρθρο, μεταξύ άλλων για τον αφόρητο αρχοντοχωριατισμό της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Ήρθε σήμερα άλλη μία τρανή επιβεβαίωση.

Αντιγράφω το σχόλιο από τη σημερινή offsite:

OURSAREBIGGER - Νέες πιο μεγάλες λιμουζίνες διάλεξε η αριστερή μας κυβέρνηση
Μια από τις πρώτες αποφάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης ήταν η κατάργηση των κρατικών αυτοκινήτων-λιμουζίνων και η σταδιακή αντικατάσταση τους με υβριδικά αυτοκίνητα 1400-1600 κυβικών.

Η απόφαση αφορά και τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς.

Μια από τις πρόσφατες αποφάσεις της αριστερής κυπριακής κυβέρνησης, που κάνει και περικοπές στα λειτουργικά της έξοδα, είναι η αντικατάσταση - όπως γράφει σήμερα ο Πολίτης - σε ορισμένες περιπτώσεις με ακόμη μεγαλύτερα κυβικά, των κρατικών λιμουζίνων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυπριακή προεδρική λιμουζίνα είναι 6000 κυβικών, ενώ οι υπόλοιπες κυμαίνονται μεταξύ 2500 και 3000 κυβικών.

Και το σχετικό link με ολόκληρο το άρθρο του σημερινού Πολίτη:

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=902609&-V=articles

Άλλο σχόλιο από το "σα δεν ντρεπόμαστε λίγο" δεν έχω και, δεν έχω χρόνο να κάνω.

11 σχόλια:

rose είπε...

κι όμως η επιλογή της αυτή είναι σε πλήρη συνέπεια με όλα τα άλλα που έκανε όπως:
- δεν προωθει τη λύση και άρα συμβιωση ε/κ-τ/κ
-εκοψε παροχές για υγεια, πολιτισμο, παιδεια
- τα θαλασσωσε με την οικονομιά και την ανεργία, οικολογίοα, ανάπτυξη
- ανοιξε 1100 θεσεις στο δημοσιο εν μεσω οικονομικης κρισης
- επέτρεψε τις επιχειρησεις σκουπα κατα μεταναστων
- ενεκρινε απαραδεκτους νομους και πρακτικες γενικοτερα που αφορουν τη μεταναστευση
- παραγκώνισε πληρως θεματα ισοτητας και βιας κατα γυναικων
- αππωσε την αστυνομια ως που δεν πάει άλλο
κλπ κλπ

μονο με το "αριστερη" δεν ειναι συνεπής -

Ανώνυμος είπε...

Αυτό αποδεικνύει πως δε φτάνει να είσαι "αριστερός", ή "δεξιός" για να είσαι "καλός". Χρειάζεται επίσης να είσαι νούσιμος, τολμηρός, ορθολογιστής, προοδευτικός - χωρίς εισαγωγικά.

Meropi είπε...

Βλέπω ότι η Κυβέρνηση, αντί να είναι μπροστά από το λαό και να δίνει το καλό παράδειγμα, ακολουθεί τη ματαιοδοξία μεγάλης μερίδας των Κυπρίων που αν δεν έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, δεν θεωρούν τον εαυτό τους πετυχεμένο.

-=IMAGINOS=- είπε...

Θετική η κίνηση του Παπανδρέου με τα υβριδικά Toyota Prius? To αντίθετο θα έλεγα… Αυτά κοστίζουν 32.000+ ευρώ (με τον εξοπλισμό που τα παρήγγειλαν) και ας είναι 1600cc και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο όταν το έλλειμμα της Ελλάδος μέχρι τέλους του χρόνου θα ξεπεράσει το 10%.... Με λίγα λόγια προσπαθεί ο Παπανδρέου να περάσει ένα οικολογικό προφίλ αλλά κοστίζει πολύ αυτό αφού μη ξεχνάμε ότι η συντήρηση και τα ανταλλακτικά των υβριδικών είναι πολύ πιο ακριβά από αυτά των συμβατικών αυτοκινήτων και μη νομίζετε ότι το PRIUS στην πράξη κερδίζει περισσότερα από 2 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη από τα αμάξια που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα τα επίσης υβριδικά LEXUS και ας είχαν αυτά 3.500cc. Η μπαταρία του Prius κοστίζει περί τις 20.000 ευρώ και μιλάμε για περιορισμένη γενικότερα διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου αυτού... Για να μη πολυλογώ μιλάμε για κοροϊδία στην ουσία και το προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιούσαν τα ήδη υφιστάμενα αυτοκίνητα που είχαν οι Βολευτές μας μέχρι να τα πετάξουν και να πάρουν νέα. Εξάλλου ο Γιωργάκης και η πλειοψηφία των βολευτών μας κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα με ενός έτους επίσης υβριδικά LEXUS αξίας 89.000 ευρώ..... ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΜΙΛΑΜΕ!

stalamatia είπε...

Αγαπητέ μου Γιώργο Πήττα οταν κάνουν καμιάν (πελλάρα ) στην Ελλάδα οι Κυπραίοι (και συμπατριώτες μου)την ακολουθούν κατα γράμμα όταν όμως κάμουν κάτι (νούσμο)στην Ελλάδα, οι κυπραίοι κάμνουν σαν να μην το βλέπουν.
Αραγε θέλουν να δείξουν τα λεφτά τους; οξά το νουν τους;.Δεν γνωρίζω.

the Idiot Mouflon είπε...

Έλα ρε Πο.Πη., τι υβριδικά... τι υβριστικά!

Aceras Anthropophorum είπε...

Ο Εζεκίας Παπαϊωάννου εκυκλοφορούσε με μίνι. Δεν τον έκοφτε με τι αυτοκίνητο θα τζιυλά. Θεν εθεωρούσεν την αξία του σαν άνθρωπος ανάλογη με τα κιβικά του αππάρου που εκαλλήτζιεφκε.

Η πιό ωραία κουβέντα εγίνην στο χωρκό μου όταν ο Τάσσος έδωκεν του Μεγάλου την θέση του προέδρου της βουλής για να πιάει τζιείνος την προεδρίαν της Δημοκρατίας.

Εκατέβην ο νέος πρόεδρος της βουλής με λιμουζινάρα εφτάμετρη τζιαι μαύρη. Είσιεν έναν πρώην εοκαβητατζή που επαρακουλούθαν που τον σύλλογο τους δεξιούς το παναϋρι. Ανταν τζιαι θωρεί ποιός κατεβαίννει που την μαύρη λιμουζίναν λαλεί με την προφορά την κοτσινοχωρκάτιτζιη.

"Μα χώρε ον κοτσσινόκωλομ που ίνην τη λλιμουζίνας!" Αφήρτηκα που το γέλιος.

Το πιό τραγικόν ήταν ότι οι αριστεροί εκαμαρώνναν το αυτοκήνητον του ηγέτη.

ΔemΩΝ είπε...

Εγώ πάλι πιστεύω πως το καλύτερο ανέκδοτο είναι αυτό που λέει πως "στην Κύπρο έχουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση".

Μπουαχαχαχαχα!

ΔemΩΝ είπε...

Φυσικά υπάρχει και το άλλο:

"Το ΑΚΕΛ είναι αριστερό κόμμα", αλλά αυτό είναι πιο παλιό και δεν γελάμε πια...

Phivos Nicolaides είπε...

Πες μου τι λουμουζίνα έχεις, να σου πω ποιος είσαι. Καλό σαββατοκυρίακο!

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια στιγμή που το επενδυτικό κύρος της χώρας καταρρέει λόγω της σύγκρουσης με τους κινέζους για τον ΟΛΠ, μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι σαν τον Πίττα μας λένε ότι συνετελέσθη επανάσταση επειδή θα αντικατασταθούν οι λιμουζίνες από τα πανάκριβα υβριδικά! Μήπως η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ατζέντης συγκεκριμένης εταιρίας αυτοκινήτων; Και ο θίασος έχει τα όρια του,,,,