Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΠΑΣΟΚ : Αυτοδύναμο με Ενισχυμένη Παραλογική αλά Κοροβέση

Η χώρα οδεύει για εκλογές, είναι το πανθομολογούμενο μυστικό.

Και πως αλλιώς; Η πιο ανίκανη κυβέρνηση από την αντιπολίτευση και εντεύθεν, κατάφερε σε μία πενταετία να φθαρεί περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ μιας εικοσαετίας.

Δεν έχει μείνει περίπου τίποτα όρθιο:

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, η Παιδεία είναι σε αφασία, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις κάτι σαν το…μετέωρο βήμα του πελαργού με την Τουρκία να είναι ο απόλυτος παίκτης στην περιοχή και να προκαλεί ανενόχλητη, το Κυπριακό μπαίνει στην πιο κρίσιμη και μάλλον οριστική φάση του από το 1974, το «Μακεδονικό» θα πρέπει πλέον να κλείσει.

Ο κατάλογος των εκκρεμοτήτων, πρωτοφανής και αποκαρδιωτικός, η εικόνα της Ελλάδας τέτοια που σε δυσκολεύει εξαιρετικά να δεις το αύριο. Ποιο αύριο;

Όταν θα φύγουν οι ζέστες και ο κόσμος ξαναμπεί στη ρουτίνα του, η χώρα θα αρχίσει και πάλι να είναι σαν τη σφραγισμένη χύτρα που σιγοβράζει , για να σκάσει ανά πάσα στιγμή με την πρώτη αφορμή. Θρυαλλίδες, έτοιμες να μεταφέρουν τη φλόγα υπάρχουν πάμπολλες.

Στο μεταξύ, πλησιάζει και ο Δεκέμβρης.

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν. Είναι βέβαιο, πως δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα θυμηθούν και είναι πιθανό πως κάποιοι θα θελήσουν είτε με σχέδιο είτε με ανοησία να δυναμιτίσουν την επέτειο προκαλώντας νέες ταραχές από αυτές που σπρώχνουν βίαια τον πολύ κόσμο στη λαϊκίστικη θαλπωρή του συντηρητισμού.

Δεν πρέπει κανείς να υποτιμά όσα έγιναν πέρσι.

Από όποια γωνιά και να τα δει κάποιος , για μια τουλάχιστον γενιά, καλώς ή κακώς συμβολίζουν τη δική της συμμετοχή σε εξέγερση. Γιατί ο Δεκέμβρης, μπορεί να μην γονιμοποιήθηκε, φρόντισαν πολλοί για αυτό, αλλά εξέγερση, ήταν.

Ξεκινώντας λοιπόν από την καθιερωμένη επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και φτάνοντας στις 9 του Δεκέμβρη, έχουμε ένα διάστημα που θα εγκυμονεί κάθε στιγμή καταστάσεις εύφλεκτες.

Καταστάσεις που μπορούν να φιλτραριστούν μόνο από μία καινούργια Κυβέρνηση που θα είναι αποτέλεσμα εκλογών και όχι ανασχηματισμού, μια ολότελα νέα Κυβέρνηση που θα διανύει ακόμα την περίοδο χάριτος.

Το διάστημα που μεσολάβησε από τις ευρωεκλογές, πολιτικά, μας έδωσε τη «δικαίωση» του Καρατζαφερικού θιάσου. Η Κυβέρνηση, εξαπέλυσε τις «σκούπες» και το στοίβαγμα των Μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ανθρώπινες χωματερές, μακριά από τα βλέμματα των Πολιτών. Μπορεί πια οι Μετανάστες να μην σαπίζουν ανάμεσα στους Πατρινούς, σαπίζουν απλά κάπου που δεν τους βλέπει κανείς.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, με δειλά λόγια, προσπάθησε να αντιδράσει μιλώντας για πολιτικές χωρίς αποτέλεσμα αλλά ποτέ δεν κατήγγειλε ευθέως τα αίσχη και τη βία κατά ανυπεράσπιστων παιδιών και γυναικών και την προσβλητική συμπεριφορά εν γένει κατά των αλλοδαπών.

Και αυτό, για να μην έρθει και αυτή, σε κατάφωρη αντίθεση με το υποτιθέμενο «δημόσιο αίσθημα».

Η Αριστερά σε μία αδιανόητη αυτοκαταστροφική τροχιά μετά τα μοιραία αποτελέσματα του Ιουνίου έδωσε τώρα στον εαυτό της τη χαριστική βολή με τις δηλώσεις Κοροβέση.

Ο θησαυρός των περσινών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που άγγιζαν τα ιλιγγιώδη 17% και 18% μοιάζει με όνειρο μιας νύχτας που κράτησε για πολύ λίγο.

Αν όμως η Αριστερά δεν μπορεί τελικά να διαχειριστεί το όνειρο τότε, δεν μπορεί κανείς.

Και το μόνο που μένει στη συνείδηση του κόσμου, είναι η «ρεαλιστική διαχείριση» με άξονα το εφικτό (που το ορίζει ο καθένας διαφορετικά) από ένα δοκιμασμένο στην εξουσία κόμμα.

Θα μιλούσαμε σε άλλη βάση βέβαια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο είχε κάτι κρατήσει από την προηγούμενη δυναμική του. Αν είχε πάρει ένα έστω οριακά διψήφιο ποσοστό.

Τότε, η Αριστερά θα μπορούσε στα σοβαρά να επηρεάσει και να επιδράσει στην Πολιτική ζωή, θα μπορούσε να αφήσει ενδεχομένως αποτύπωμα στο νομοθετικό και θεσμικό έργο «εκβιάζοντας» με το ποσοστό της.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την ανωριμότητά του και οι απογοητευτικές παλινωδίες του Αλέκου Αλαβάνου, υπέσκαψαν όχι μόνο την παρουσία της Αριστεράς αλλά και το ίδιο της το πρόσωπο.

Γιατί, το ζητούμενο από την κοινωνία των Πολιτών δεν είναι μια Αριστερά που διαμαρτύρεται, φωνάζει και καταγγέλλει .

Ένας τόπος, δεν υπάρχει μόνο με καταγγελίες. Η Παιδεία, η Υγεία, όλοι οι άξονες, λειτουργούν αποκλειστικά με συγκεκριμένες προτάσεις που να συνδυάζουν ρεαλισμό και όραμα.

Μια Αριστερά που να μπορεί να αναβαθμίσει ποιοτικά την Ηγεσία του τόπου και να αφήσει το δικό της ίχνος στις αποφάσεις.

Η Αριστερά, είχε ένα τεράστια ευκαιρία σε αυτήν την διαρκώς ταλανιζόμενη κοινωνία, την οποία απεμπόλησε.

Τα απίστευτα ποσοστά που κατέκτησε κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά γερές ψαριές από τη δεξαμενή ενός ΠΑΣΟΚ που δεν είχε ρυθμό και βηματισμό.

Και ήταν τότε, ο φόβος πολλών απλών αριστερών που είναι κοντά ή και μέσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στον Συνασπισμό, πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα σκάσει σαν το μπαλόνι. Και δυστυχώς, έσκασε και μάλιστα με κρότο.

Οι ελάχιστοι που απέμειναν από τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφουν τώρα στη σιγουριά. Για ποιους άλλωστε να πάρουν το ρίσκο;

Το ΠΑΣΟΚ με προικιά εξ Αριστερών αλλά από την Κεντροδεξιά δεξαμενή, μπορεί, αν δεν μεσολαβήσει κάποια τρελή γκάφα να βλέπει καθαρά την αυτοδυναμία.

Αυτοδυναμία όχι ισχυρή αλλά επαρκή.

Φρόντισε ανάμεσα σε άλλα, και ο κος Κοροβέσης για αυτό.

Με την φροντισμένη εικόνα του μάρτυρα της δικτατορίας (τα όσα φρικτά υπέστη, ασφαλώς ουδείς αμφισβητεί) έκανε την πιο άστοχη και αστήρικτη δήλωση στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Αν υποθέσουμε βέβαια, πως νομιμοποιείται ένας υπεύθυνος βουλευτής να μιλάει δημοσίως βάσει των «όπως διάβασα, που έγραψε ο τάδε, και υπάρχει η φήμη δείνα» κλπ. Γιατί, δεν νομιμοποιείται. Γιατί κύριε Κοροβέση, η πολιτική, στο επίπεδο που βρεθήκατε, δεν γίνεται με όρους καφενείου ή σύναξης στο μπαράκι κάποιου κολλητού.

Γιατί κύριε Κοροβέση, όχι μόνο στηριχτήκατε σε αέρα κοπανιστό, αλλά ονομάσατε ανερυθρίαστα, ανθρώπους που, αν μη τι άλλο, ουδέποτε χρηματίστηκαν και ουδέποτε απεκόμισαν προσωπικά οφέλη στην πολιτική τους διαδρομή.

Βάλατε πάντως, αμετάκλητα τον οβολό σας για την επικείμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Μια νίκη αυτοδύναμη, χωρίς εξ αριστερών οχλήσεις. Είπατε στον κόσμο «όλοι τα ίδια είναι» λέει ο κόσμος «πάμε εκεί που ξέρουμε».

Και, βοηθήσατε τα μέγιστα, να ξαναμπεί η Αριστερά στο περιθώριο.

Μοναδική ελπίδα πια για την Αριστερά, η εδώ και πολύ καιρό ζητούμενη σοβαρότητα.

ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ…Πόσους ακόμα θα στείλετε στο σπίτι;

Θυμάμαι τον τίτλο μιας Φελινικής ταινίας: Και το πλοίο φεύγει…

Με την Αριστερά, στο κατά Καζάν, Λιμάνι της Αγωνίας.

ΥΓ. Η φωτογραφική "σύνθεση" Γιώργου Παπανδρέου και Περικλή Κοροβέση είναι μια ανάλαφρης διάθεσης εικαστική προσέγγιση του εκλεκτού φίλου και συνεργάτη Art Director Χρίστου Χριστοδούλου.

Από αύριο το πρωί θα απουσιάσω για μια εβδομάδα στον Πωμό. Κατά συνέπεια θα απαντήσω αν χρειαστεί σε σχόλια, τη Δευτέρα το πρωί. Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. (εκτός των άλλων ο υπολογιστής του σπιτιού, είναι στην...εντατική)


15 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

........έκανε την πιο άστοχη και αστήρικτη δήλωση στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Για να ακριβολογούμε δεν έκανε καμία δήλωση.
Έθεσε την ηγεσία του κόμματος του ενώπιον των ευθυνών της στο ότι δεν απάντησαν αμέσως σε οσα είχαν γραφτεί επώνυμα από ανθρώπους που δεν θα χαρακτήριζε κανείς σαν προβοκάτορες όπως ο Βότσης,ο Νέτας και ο Μπέης.
Έγραψε:
«Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως είναι γνωστό, έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας στη πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα «του οίκου μας».
Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens (Ελευθεροτυπία 13/7/2009, Γ.Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα…»

Κλείτωρ είπε...

αμάν πιά με την δικτατορία της ομερτά. Όποιος μιλήσει αμέσως να κατηγορηθεί σαν προβοκάτορας. Η δημοκρατία δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στα σχόλια. Καλά έκανε και υπενθύμισε ο Κοροβέσης που τα έχουν κουκουλώσει οι γάτες.

Κλείτωρ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Α βρε Πίττα καλά τα πας για συνήγορος του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι σου ξεφεύγει...Αφού λες ότι όλα είναι διαλυμένα γιατί πο πασόκοι δεν έχουν δημιουργήσει ρεύμα στην κοινωνία υπέρ τους; Μα φυσικά ξέρουν Ότι ο Γιωργάκης αν δεν είχε το επώνυμο ούτε
για περιπτεράς δεν θα έκανε...Αλλά ξέχασα είναι αμερικανοθρεμένος...ότι καλύτερο για σένα δηλαδή...
Αυτοδυναμία πάντως μην ονειρεύεσαι...δεν θα έχει...

mtryfo είπε...

... αναρωτιέμαι αλήθεια, ένας άνθρωπος τόσο καθαρός και το εννοώ αυτό, σαν τον κ. Κοροβέση, εφ όσον υποψιαζόταν ότι και η αριστερά είχε το μερίδιό της στις μίζες της Zήμενς, πώς αποφάσισε να συμμετάσχει σ ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο... ή μήπως δεν το ήξερε τότε και το ανακάλυψε τώρα με τις δηλώσεις των συναδέλφων του...
δέν ξέρω τι να υποθέσω...
και τώρα δλδ τι περιμένει...
να του απαντήσουν οτι δεν "τάχουν πάρει" και να συνεχίσει ήσυχος την θητεία του στο κοινοβούλιο ή να το ξανασκεφτεί και να παραιτηθεί για να μην ζει στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους......
μάλλον κάτι άλλο κρύβεται απο πίσω και το αφελές μυαλό μου δεν έχει την ικανότητα να το συλλάβει...
βλέπετε δεν έχω θητεύσει σε "δογματικά" κόμματα που ξέρουν απο θεωρίες συνομωσίας και κυνήγι μαγισσών....

Unknown είπε...

Η ελληνική πολιτική κατάσταση θυμίζει την αντίστοιχη ιταλική στις αρχές της δεκαετίας του 90, πριν την κατάρρευση του εκεί πολιτικού συστήματος! Ας ελπίσουμε ότι κάτι νέο θα ξεπηδήσει!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ!Να νικήσει ο Γιωργάκης! Καιρόςείναι,η επιθεώρηση στην Ελλάδα απειλείται ωςείδος και πρέπει να ανανήψει!Επίσης,έχουμε ναακούσουμε σαρδάμ απότην εποχήν του Κινέζου. Πως θα γελάσουμεν;

thouthou είπε...

Βρε Γιώργη...
Πότε η πολιτική θα επανέλθει στην ουσία της;
Δεν βλέπεις ότι η "αγιοποίηση" της αριστεράς δεν μπορεί να περνάει πια, αν δεν μεταφραστεί σε κοινωνικό και αξιακό λόγο; Ως πότε αυτή η αριστερά θα βασίζεται σε ατομικά συναισθήματα, μπαμπουλοποιήσεις και βιώματα; Η νεοϊδεολογία της απαξίωσης, είχες καμιά αμφιβολία ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή ενάντια στην αγκυλωμένη στρουμφοϊδεολογία της αριστεράς;

Μιλάς για τον "Δεκέμβρη". Που είναι η εξέγερση; Η κοινωνική του αναφορά; Οι κοινωνικές του διεργασίες; Τα λαϊκά του μπλοκ; Πήγαν διακοπές; Σταμάτησαν για τα πάρτυ της Μυκόνου; Αυτή την εξέγερση εννοείς;

Αυτή δεν είναι εξέγερση, είναι εξαχρείωση. Και η εξαχρείωση δεν παρακολουθεί τα νεανικά σας φαντάσματα. Θα την βρείτε μπροστά αυτή την απαξίωση, την εξαχρείωση.
Και να κάνετε τον σταυρό σας που έχετε μπροστά σας ένα Καρατζαφέρη, και όχι έναν οποιοδήποτε καραγκιόζη Χάιντερ, ή κάποιον δυτικοευρωπαίο κουκουρούκου ακροδεξιό. Γιατί ο Καρατζαφέρης θα ελέγξει την μετατόπιση του εξαχρειωμένου -από εσάς- λαϊκού μεγέθους, που από την απαξίωση ως ιδεολογία που τόσα χρόνια υποστηρίξατε, μπορεί να περάσει σε μια νύχτα σε εφιαλτικές θέσεις...

Προσπαθήστε να ξυπνήσετε την αριστερά που σας αρέσει.. Προσπαθήστε να την κάνετε πολιτικά και φιλοσοφικά ενεργή, και όχι λούκι βιωμάτων, ιδεολογημάτων, εξωσχεδιασμών...
Ίσως τότε καταλάβετε γιατί απέτυχε να συμπέσει με οποιαδήποτε κοινωνική αγωνία -παρ'όλη την καθεστωτική στήριξη-, και γιατί "η ακροδεξιά" έχει επαληθευτεί πλήρως σήμερα...
Αν θυμάσαι Γιώργη, τις παλιές καλές μας κουβέντες, κάποιοι προβλέπαμε τα σημερινά αδιέξοδα, και κάποιοι συννεφολογούσατε ενάντια στους "συμπλεγματικούς"...
Ήρθε η ώρα του ταμείου... Πάντα έρχεται....
Αν η αξιακή σας συνοχή, μετά από τόσα χρόνια και μετά από τόσα μεγάλα λόγια, μετά από τόση προπαγάνδα, και τέτοια καθεστωτική εδράιωση, κλονίζεται από πέντε αράδες ενός απιθανίδη Κοροβέση, δεν πρέπει να το ψάξετε; Αν υποστηρίζετε κοινωνικές εξεγέρσεις, και συγχρόνως καταρρέετε πολιτικά, αυτό δεν λέει κάτι;
Οι καιροί είναι δύσκολοι Γιώργη... Κανένας δεν είναι άχρηστος, και σίγουρα όχι εσύ και όσοι σαν εσένα αγωνιάτε. Χτίστε, αναμορφώστε, επαναπροσδιορίστε... Και κυρίως ξεφύγετε...
Οι καιροί είναι δύσκολοι Γιώργη...

Unknown είπε...

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν το Γιωργάκη πρωθυπουργό με τη βοήθεια όλου του συστήματος(ΜΜΕ, διαπλοκή) για να εξυπηρετήσει αυτός τα συμφέροντα τους

Υ.Γ-ο πόλεμος που δέχθηκε ο Καραμανλής ήταν πρωτοφανές όπως έστρωσαν όμως έτσι θα κοιμηθούν!

Ανώνυμος είπε...

όλα τα συμφέροντα έχουν κινητοποιηθεί να βγάλουν πρωθυπουργό αυτόν τον ανεπαρκή και καλοθελητή τζωρτζ!

αιολος είπε...

Πράγματι είναι εκπληκτική η επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση από τα ΜΜΕ και τους λοιπούς παράγοντες που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.

Ζούμε σε ένα κράτος που δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τον πολιτικό κόσμο της χώρας ΤΙΠΟΤΑ, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν φωτισμένα άτομα στον στρατό να ξεκαθαρίσουν την σαπίλα, διότι δεν τίθεται βέβαια θέμα πολιτικών πιστεύω αλλά επιβίωσής μας σαν λαού και αυτή η επέμβαση που ελπίζω να μην αργήσει θα πρέπει να καθαρίσει τον τόπο από τους σαπισμένους.

Τώρα οι γιωργάκηδες του ΠΑΣΟΚ και οι Κωστάκηδες της ΝΔ και γραφικοί της αριστεράς ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορούν να προσφέρουν.

-=IMAGINOS=- είπε...

Καλό φθινόπωρο.

Εκλογές στις 4 Οκτώβρη και επιτέλους φεύγει αυτός που παρέλαβε καμένη γη και τη μετέτρεψε σε κάρβουνο αλλά κυριολεκτικά όμως! Χειρότερος πρωθυπουργός από τον κύριο Καραμάν Αλή δεν πέρασε στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος! Το καλό όμως είναι ότι θα βγει ένας ακόμα χειρότερος, ο Γιωργάκης ο καραμπουζουκλής ο τρίτος Παπανδρέου που θα αφήσει πίσω του όχι απλά καμένη γη και κάρβουνα αλλά σκόνη και θρύψαλα θα γίνουν όλοι οι έλληνες! Το καλό ποιο είναι λοιπόν; Το καλό είναι ότι αν ο Έλληνας δε γίνει σκόνη και θρύψαλα, δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσει. Με το Γιωργάκη απλά θα επισπευτεί η αφύπνιση....

Captain Harbour είπε...

Τώρα θα δείτε πανηγύρια τώρα θα δείτε ξεμπροστιάσματα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ίδιο έργο. Ο μόνος που θα κερδίσει είναι ο Καρατζαφύρερ.

Το κλίμα ευνοεί μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ Συνασπισμού/ΣΥΡΙΖΑ που θα ήταν η τέλεια αυτοχειρία για τους δεύτερους. Η σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά δυστυχώς θαφτηκε από την ανικανότητα Αλαβάνου Τσίπρα να διαχειριστούν αυτά που τους πρόσφερε ο λαός.

Πλήρης απογοητευση.....

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται ο Γιώργος με τονπράκτορα Ρόντο, τον Βαλλιανάτοκαι τα άλλαχαριτωμένα" παιδιά. Ελλάς το μεγαλείο σου1Θα κυβερνηθείς από ανίκανους και γελοίους.

-=SAVE IMAGINOS=- είπε...

Κύριε Πήττα σας εκλιπαρώ εκ μέρους του πουλερικού μας, αφήστε την αριστερή θολοκουλτουρα και ψηφίστε τα διαμαντάκια ΛΑΟΣ να χαρεί και λίγο το γλουγλού. Πρέπει να το αγαπάμε και να το προστατεύουμε!

Γλου-Γλου-Γλού!