Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

UPDATE Περί "ΣΕΧΤΑΣ". ΛΑ.Ο.Σ στην Κύπρο!!!;;; Όχι, ευχαριστώ!

Ως γνωστόν η "Σέχτα" "Επαναστατών" μια δράκα ψυχοπαθών δολοφόνων στην καλύτερη περίπτωση ξαναχτύπησε.

Προκειμένου να ξαναγράφω κατεβατά θυμίζω το άρθρο της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου στο οποίο είχα αποπειραθεί μια ανάγνωση της προκήρυξής τους.

Ανέφερα πριν πως αυτοί οι άθλιοι είναι ψυχοπαθείς στην καλύτερη περίπτωση, γιατί απλά στην χειρότερη αποτελούν πλοκάμια ενός μαφιόζικου και βαθέως παρακράτους που αποσκοπεί σχεδιασμένα και προγραμματισμένα στην πλήρη αποσταθεροποίηση και στη δημιουργία κλίματος ζόφου στους πολίτες. Κάτι, που θα τους κάνει δεκτικούς στην οποιαδήποτε έξαρση αυταρχισμού, περιορισμού των πολιτικών δικαιωμάτων και πλήρους αστυνομοκρατίας.

Όσοι θέλουν να δουν τι γράφαμε τότε, ιδού ο δεσμός: http://politispittas.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

Αυτά περί "Σέχτας" μέχρι νεωτέρας, δηλαδή μέχρι να βγει στη δημοσιότητα το νέο τους γραπτό παραλήρημα.

Και προς όσους θρέφουν επιείκεια προς αυτά τα ευνουχισμένα ανδρείκελα, έχω να πω, πως κανένας άνθρωπος με όραμα για μια ανθρώπινη κοινωνία δεν κρατά δικαιολογίες για τον φόνο, εν ψυχρώ, εν θερμώ, κλπ.

Σύμφωνα με όσα γράφει το κατά κανόνα έγκυρο ενημερωτικό διαδικτυακό κανάλι Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα, ο κος Καρατζαφέρης, σκέφτεται να ανοίξει παράρτημα του ΛΑ.Ο.Σ στην Κύπρο…

Παμπόνηρος ο Ελλαδίτης πολιτικός μεγαλομπακάλης ενδεχομένως να οσμίζεται κενά στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, ειδικά μετά τα πενιχρά αποτελέσματα τόσο του Ευρωκό όσο και του ΔΗΚΟ στις ευρωεκλογές και να θεωρεί πως «τώρα το παζάρι έχει άνοιγμα».
Τα λέω έτσι, γιατί είναι ουκ ολίγοι εδώ στην Κύπρο που καλόπιστα μεν αλλά με απέραντη αφέλεια δε, θεωρούν πως ο Καρατζαφέρης πράττει και ομιλεί «πατριωτικά»

Κατ’ εξοχήν λαϊκιστής και αδιανόητα «ευέλικτος» ώστε να προσαρμόζει το λόγο του αναλόγως με το εκάστοτε κοινό, αναπτύσσει τις πλέον αντιφατικές ρητορείες καλλιεργώντας τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία κυρίως σε απληροφόρητους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας θελκτικά φραστικά σχήματα που οδηγούν κατ ευθείαν σε θυμικές αντιδράσεις.

Είναι στην κυριολεξία ότι ΔΕΝ χρειάζεται η Κύπρος αυτή τη στιγμή.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, που μόνο φανατισμό και μίσος ξέρει να καλλιεργεί, που συστηματικά «εκπαίδευσε» τους απογοητευμένους από το πολιτικό σύστημα στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ο ΛΑ.Ο.Σ που χρησιμοποιεί με τον πλέον επαίσχυντο και συχνά αντι-ιστορικό τρόπο τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα, ο κος Καραζαφέρης που κατά τη δική μας εκτίμηση άλλο σκοπό ζωής δεν έχει παρά μόνο να κάνει τη ζωή της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή δύσκολη, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε ιδεολογία ή ιδέα.

Αν δεν τον είχαν πετάξει έξω από τη Ν.Δ. πριν χρόνια για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, δεν θα έκανε τίποτα από όλα όσα κάνει.

Μάλιστα, αν τον είχαν κάνει και Υπουργό και τον είχαν στην πρώτη ομάδα παίκτη, με τον ίδιο φανατισμό που υποστηρίζει όσα υποστηρίζει, θα μπορούσε κάλλιστα και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα να λέει και να παλεύει για τα άκρως αντίθετα.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει προσεκτικά την πορεία του εδώ και χρόνια, τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλά.

Ο κος Καρατζαφέρης, είναι ζάπλουτος πολιτικός και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης (που προκαλεί πάμπολλες απορίες για το πώς απέκτησε σε λίγα χρόνια την απίστευτη περιουσία του που ξεπερνά σε ακίνητα τα 60 διαμερίσματα).

Δεν μας απασχολεί το πορτοφόλι του, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το αναφέρουμε γιατί ο ίδιος επαίρεται πως έλκει την καταγωγή του από φτωχή και ταπεινή οικογένεια και…κατηγορεί για παράδειγμα τον κο Αλαβάνο για την οικονομική του επιφάνεια , ενώ είναι γνωστό πως ο τελευταίος στάθηκε απλά τυχερός και γεννήθηκε μέσα σε μία από τις παλιές και εύπορες οικογένειες της Ελλάδας. Πράγμα που στο κάτω κάτω, καθιστά τον πολιτικό του βίο και τους αγώνες του ακόμα πιο αξιόλογους, μιας που θα μπορούσε να περνάει θαυμάσια ως επιχειρηματίας.
Επέλεξε ωστόσο να επενδύσει τον ίδιο του τον εαυτό στην ιδεολογία του και το συμφέρον της κοινωνίας.

Ο κος Καρατζαφέρης και οι περί αυτόν καλά θα κάνουν να κάτσουν στα (χρυσά) αυγά τους.

Η Κύπρος, βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη καμπή με πολλά ερωτηματικά, αγωνίες, διλλήματα αλλά και προοπτικές και κατά πως φαίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα θα κληθεί να ξαναδώσει απάντηση για το μέλλον της.

Το 2004 έκανε την επιλογή της συντριπτικά χωρίς την παρουσία είτε του ιδίου είτε του κόμματός τους.
Αν έρθει η ώρα, με βάση τα όποια νέα δεδομένα, οι πολίτες της Κύπρου θα πάρουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα το συμφέρον τους, το μέλλον του τόπου , την ιστορία και τις πραγματικότητες.

Και δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη από επιρροές Καρατζαφερικού τύπου, που μόνο αρνητικό και καταστροφικό ρόλο μπορούν να παίξουν.

Όπως γράφει το TVXS:

"Ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι αφορμή για την επίσκεψή του αποτελούσε μια εκδήλωση στη Λεμεσό για τους ήρωες της ΕΟΚΑ.
Ωστόσο, ο κ. Καρατζαφέρης παρέμεινε για δυο μέρες στη χώρα, πραγματοποιώντας επαφές σε τρεις πόλεις, στη Λεμεσό, στη Λευκωσία και στη Λάρνακα. Σε σχετική ερώτηση του «Βήματος» ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Ναι, είχα συναντήσεις με πολιτικούς, με πρώην προέδρους, πρώην υπουργούς, πρώην βουλευτές, κομματικά στελέχη, αλλά και με επιχειρηματίες και καλανάρχες», χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα.
Ο αρχηγός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού πρόσθεσε ότι στόχος του είναι η διερεύνηση των πιθανοτήτων για την ίδρυση στην Κύπρο ενός νέου πολιτικού φορέα, με στήριξη του ΛΑΟΣ."

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η συνάντησή του με καναλάρχες και επιχειρηματίες.
Και παρουσιάζει άσχημο ενδιαφέρον, γιατί υποψιάζει σε πιθανότητα να θέλει ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ να:
1ον ανοίξει τηλεοπτικό κανάλι εθνικιστικής προπαγάνδας και
2ον: ενισχύσει οικονομικά κάποιον Πολιτικό Φορέα που θα λέγεται ΛΑ.Ο.Σ Κύπρου ή κάτι άλλο σχετικό.

Προσωπικά, ανήκω στους σκεπτικιστές σε ότι αφορά τις συνομιλίες.
Ούτε «απορριπτικός» εξ επαγγέλματος είμαι αλλά ούτε θετικός σε μία λύση που δεν θα εκπληρώνει μια σειρά από βασικά για μένα κριτήρια αξιοπρέπειας , ιστορίας, και βιωσιμότητας που να διασφαλίζει Ειρήνη, ευημερία και, κυρίως Ιστορική / Πολιτισμική Συνέχεια.

Ωστόσο, αν ο Καρατζαφέρης επιχειρήσει το οτιδήποτε εδώ στην Κύπρο, θα το χτυπήσω με τις λίγες μου δυνάμεις, καθώς και όσους βρεθούν να συνεργάζονται μαζί του, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Και για να τελειώνω, όσοι εκτιμούν και αγαπούν για παράδειγμα τον Βάσσο Λυσσαρίδη, δεν θα πρέπει ούτε χειραψία να ανταλλάξουν με αυτό το κολοβό φίδι.

Το σημειώνω αυτό, για το αντι αριστερό μένος ορισμένων, τους κάνει να αποκτούν τόσο μεγάλη μυωπία που φτάνει στην τύφλωση.

(διαβάστε σχετικό δημοσίευμα: http://www.tvxs.gr/v14366 )

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Elpizo na min aplosei ta plokamia tou! Pantos, exei kairo pou exei arxisei na kanei vimata sto na plhsiasei tin Kupro...An thumamai kala, enas upopsifios vouleutis tou prin merikous mines den xesikone tous 'patriotes'? k malista eftiaxe k mia 'patriotiki'organosi.

To arthro sou pantos mou thumise mia aporia pou exo edo k kairo...Pos ginete enas politikos na exei diko tou kanali? Kapoia stigmi eixe anagkastei h Zaxarea na paraithithei giati o Rousopoulos htan ypourgos.Stin periptosh tou Karatzaferh, ginete na einai (vash nomou) o idios kanalarxis ??


Eleni

Unknown είπε...

Κανονικά, είναι παράνομο.

Τώρα, δεν ξέρω τι έχει κάνει ο τύπος. Απουσιάζω κάπου 7 χρόνια από την Ελλάδα και όταν ανεβαίνω δεν βλέπω τηλεόραση κατά συνέπεια δεν ξέρω πρώτα από όλα αν ο ίδιος συνεχίζει να βγαίνει στο κανάλι του και να μιλάει.

Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, υποθέτω θα έχει μεταβιβάσει την κυριότητα σε άλλα πρόσωπα και πάιζει παρασκηνιακά. Το "σύστημα" αν ήθελε είμαι βέβαιος πως θα τον έκλεινε αν ήθελε, ωστόσο κάτι τέτοιο μάλλον θα τον έκανε και ήρωα στα μάτια διαφόρων αφελών.

Captain Harbour είπε...

Γεια σας κ. Πήττα,

Τελικά είδα και franchising σε κομματικούς σχηματισμούς. Μολίς το διαβασα κι εγω στο TVXS ένιωσα την ανάγκη να ευχαριστήσω την τύχη μου που ζω τέτοιες ιστορικές στιγμές. Είναι πασιφανές ότι η πατριδοκαπηλία πουλάει και σου λένε κάτσε να ανοίξουμε τις δουλειες. Καλώς τους δεχτηκατε.

Χαιρετισμούς
Captain Harbour

Ανώνυμος είπε...

Μην έχετε αυταπάτες.
Είναι πολλοί που αναμένουν με ανοιχτάς αγκάλας τον ΛΑ.Ο.Σ!
Και να είστε σίγουρος ότι αν δεν υπήρχε έδαφος, δε θα ερχόταν.

Πανδιων είπε...

Γιώργο μήπως όμως δεν είναι το πιο τραγικό πως ο συγκεκριμένος πολιτικός δείχνει να είναι πια ο μόνος "παμπόνηρος" όπως λές; Τις οποίες ικανότητες του προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος και καλά κάνει. Το δυστύχημα είναι πως οι άλλοι δείχνουν να είναι "πανύ#%#$". Και ώς γνωστόν όσο και να καταγγέλλεται κάποιος με ικανότητες τέτοιες αν δεν γίνει αυτό από ανθρώπους εξίσου ικανούς ( σε άλλους τομείς βέβαια εκτός του λαικισμού θα ήλπιζα εγώ ) το σκηνικό θα επαναλαμβάνεται ( και το Λαός θα ανεβαίνει ).

Ορίστε με έκανες να σχολιάσω και για νεο-πολιτική φτού.

Meropi είπε...

Αυτό μας έλειπε!!!!
Απ' ότι ξέρω ο Άδωνις Γεωργιάδης (ο επονομαζόμενος και "Μπουμπούκος") είναι κυπριακής καταγωγής. Λες να συμβούλεψε σχετικά το Μέντορα του???

το Ηλίθιο Αγρινό είπε...

Βάι βάι βάι !!!

Είναι από την εποχή των μοτοσυκλετιστών και των επεισοδίων στη Δερύνεια που διάφοροι (αγιο-σπονσαρισμένοι) παρόμοιοι είχαν κατέβει μάστρε Πήττα, ο επίσημος Μανατζέρης μας ήρτε έκπληξη τώρα;

ΥΓ: Επειδή το σχόλιο σου εδώ... http://hlithioagrino.blogspot.com/2008/09/question.html

φταίει και αυτό... δές:
http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/06/under-influenz.html

The Passenger είπε...

Τίποτε εν έσιει

Οι Κυπραίοι αμα θέλουν κάμνουν οι ίδιοι ακροδεξια κόμματα, εν χρειάζονται βοήθεια που το εξωτερικό.

Phivos Nicolaides είπε...

Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Έχω, την αίσθηση, ότι ενόσω η κοινωνία μας γίνεται όλο και πιο αγχολιτική, νευροτική και ψυχοτραυματική, οι νεοφανείς πατριδοκάπηλοι προσφέρουν κάποια υπηρεσία σε μερικούς... Φτάνει, αυτοί οι μερικοί, να μην γίνονται πολλοί στο τέλος...

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, η φήμη για τον Καρατζαφέρη έχει σκοπό να πληγεί η ιδέα για δημιουργία 3ου πόλου με ταύτισή της με τον Καρατζαφέρη.

Είναι κρίμα να αναπαράγεται αυτή η φήμη από σοβαρά άτομα όπως εσένα, γιατί στο τέλος πλήττεται η ιδέα του 3ου πόλου.

Unknown είπε...

Επειδή είμαι πνιγμένος στη δουλειά, όπως βλέπετε δεν προλαβαίνω καν να απαντώ στα σχόλια-εκτός αν συντρέχει λόγος σοβαρός.

Είμαι από αυτούς που κατηγορηματικά θεωρούν τον δικομματισμό και τον διπολισμό κατάρα για την πολιτική εξέλιξη μιας κοινωνίας. Και ασφαλώς θεωρώ αναγκαία την ύπαρξη ενός αξιόλογου τρίτου (και τέταρτου που λέει ο λόγος αν και είναι μικρός ο τόπος) στην Κύπρο.

Γνωρίζω επίσης, πως αυτή τη στιγμή η έννοια του 3ου πόλου είναι συνδεδεμένη με αυτό που θα λέγαμε "Πολιτική Κληρονομιά" του Τάσσου Παπαδόπουλου, τουλάχιστον ως κάποιον βαθμό.

Ακριβώς για αυτό το λόγο Ανώνυμε, κατά την δική μου αντίληψη πιστεύω πως ένας τέτοιος Πόλος πρέπει να έχει τις οποιεσδήποτε γέφυρες με Καρατζαφέρηδες όχι απλά κομμένες αλλά και με προστατευτική τάφρο.

Ο Καρατζαφέρης, ένας καθ'επάγγελμα υπερπατριώτης, ένας αρχιερέας της καπηλείας των πιο αγνων συναισθημάτων που μπορεί ένας καλλιεργήσει για την πατρίδα του, είναι απλά δηλητήριο θανατηφόρο για οποιαδήποτε κοινωνία, πόσο μάλλον για την δική μας με τα ειδικά και λεπτά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

1ον. Ένας 3ος Πολιτικός Πόλος εφ'όσον είναι σοβαρός -και δεν το κρίνω αυτό από τις απόψεις του αλλά από την ποιότητα του πολιτικού του λόγου- αν είναι πράγματι σοβαρός από μόνος του θα φροντίσει να δείξει στον Καρατζαφέρη και τον όποιο Καρατζαφέρη πως δεν έχει απολύτως καμία θέση εδώ.

2ον, δεν πρόκειται για φήμες. Ο εν λόγω μεγαλομπακάλης τον τελευταίο χρόνο, πράγματι έρχεται κάθε τρεις και μία στην Κύπρο, πράγματι κάνει επαφές με επιχειρηματίες και "κύκλους".

Άλλωστε αυτά, δεν είναι διόλου φήμες, είναι δηλώσεις ξεκάθαρες του ιδίου στην εφημερίδα το Βήμα.

Τέλος, ένας Πολιτικός Πόλος |(είτε πρώτος είτε δεύτερος, είτε τρίτος κλπ) δεν μπορεί να πληγεί απο πουθενά παρά μόνο από τον κακό του εαυτό. Κατά τη γνώμη μου, πάντα.

Μιχάλης είπε...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τίποτε δεν θα γίνει.
Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον κάτω από την καθοδήγηση του Καρατζαφέρη.

Σε ότι αφορά τον κεντρώο χώρο, θα πω ότι με τα κυπριακά δεδομένα προτιμώ τον διπολισμό.
Γιατί;
Διότι στο τέλος τα κεντρώα κόμματα δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν έχουν ιδεολογία, ούτε καν σταθερές γραμμές σε διάφορα ζητήματα.

Ούτε τρίτος ούτε τέταρτος πόλος μπορούν να ονομαστούν τα κόμματα αυτά στην Κύπρο. Είναι σαν ανεμόμυλοι.
Όπου φυσάει…

Unknown είπε...

Μιχάλη μου, το θέμα της ανάρτησης είναι η κατά τα φαινόμενα επιχειρούμενη παρέμβαση του Καρατζαφύρερ στην Κύπρο. Θεωρώ δεδομένο πως αν επιχειρηθεί, απλά θα αποτύχει παταγωδώς για διάφορους λόγους που μπορούν να αναλυθούν.

Από κει και πέρα όμως, θεωρώ την άποψή σου, έτσι όπως είναι εκφρασμένη τουλάχιστον, ως απαξία της ίδιας της Πολιτικής.

Και αυτό, γιατί με ένα δίπολο Δεξιά-Αριστερά το οποίο είναι και εν ολίγοις παρωχημένο τουλάχιστον με βάση τα παραδοσιακά στερεότυπα, η Πολιτική σκέψη, τα μοντέλα διακυβέρνησης και διαχείρισης κλπ, δεν εξαντλούνται ούτε κατά διάνοια. Έτσι όπως το εκφράζεις, μοιάζεις σαν να θέλεις να "υποχρεώσεις" έναν πολίτη να πρέπει με το ζόρι να ταυτιστεί είτε με το ΔΗΣΥ είτε με το ΑΚΕΛ.

Αυτά, υπό το κριτήριο πως δεν είναι διόλου αναγκαία και ικανή συνθήκη ένας τέτοιος χώρος να προκύψει ντε και καλά με συνένωση υπαρχόντων δυνάμεων.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν ένας πολιτικός φορέας πέραν των δύο θα είναι του 5% ή του 7% ή ακόμα και του 2%.

Με ενδιαφέρει απόλυτα η ποιότητα του λόγου που θα αρθρώσει –και επειδή ξέρεις τον τρόπο που σκέπτομαι θα επαναλάβω πως δεν με ενδιαφέρει καν αν θα «ταυτιστώ» ή συμφωνήσω με έναν τέτοιο χώρο.

Για πολλοστή φορά, θα πω πως είναι ανεπίτρεπτο να εκτιμούμε κάτι ως σοβαρό με μοναδικό κριτήριο την ταύτισή μας με την άποψη.

Θεωρητικά όλα αυτά βέβαια, εφ όσον την ώρα που συζητάμε δεν υπάρχει τέτοιος 3ος πόλος για να τον κρίνουμε.

aiolos είπε...

Μάλιστα είναι φανερό ότι είστε Ελλαδίτης Κε Πίττα, είστε φανατικά παθιασμένος (και καλά κάνετε), οι Κύπριοι πάλι είναι και με τον «αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», έχουν δικό τους χαβά (και καλά κάνουν).

Μιλάτε λοιπόν με πάθος για τον μικρομπακάλη Καρατζαφέρη που σίγουρα θα τον δούμε σουπερμαρκετατζή.

Μιλάτε για «τα πενιχρά αποτελέσματα τόσο του Ευρωκό όσο και του ΔΗΚΟ στις ευρωεκλογές» αλλά αφήνετε στο απυρόβλητο τα πενιχρά αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλετε ούτε να σκέφτεστε ότι ο Καρατζαφύρερ (όπως είπατε αλλού) περιορίζει την δύναμη του δικοματισμού, από ανύπαρκτη δύναμη πριν λιγότερο από μια δεκαετία έγινε τέταρτο προς τρίτο κόμμα . Και το κακό είναι ότι προς αυτή την λογική ξεκίνησε και η Χρυσή Αυγή (Χρυσά αυγά όπως είπατε) 24.000 ψήφοι δηλαδή 0,5% ΧΑ δεν είναι αστεία πράγματα!!!!!!!

Τα πατριωτικά ανοίγματα όπως είδατε τα ακολούθησε και ο Τσίπρας, ποιος θα περίμενε να βγει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει αυτή την δήλωση ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ:


"θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μου για την δολοφονία σήμερα τα ξημερώματα ενός αστυνομικού. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια του θύματος και στους οικείους του"

Ο υποκινητής των Δεκεμβριανών του 2008 ………..

http://ignatios100.blogspot.com/2009/06/blog-post_17.html


Πρέπει να πω ότι το κείμενό σας είναι μπαξές για να γράψεις πράγματα και με την άδειά σας θα το πράξω.

αιολος είπε...

Ένα παραλήρημα όμως Κε Πίττα που σας τάραξε και σας έκανε να χάσετε την ψυχραιμία σας.

Αφού δεν αντέχετε σας αφήνω με τους άνευ όρων χειροκροτητές, παρακολουθώ και εγώ παραληρήματα......

kyriakos είπε...

Ο Καρατζαφέρης συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά του διαγγέλματα αποκαλεί την χούντα των συνταγματαρχών.. ως.. επανάσταση (!)
Είναι γνωστό άλλωστε ότι στεγάζει πολλούς αμετανόητους χουντικούς στο κόμμα του.
Η πρώτη ερώτηση που θα πρέπει να του κάνει ένας σοβαρός κύπριος δημοσιογράφος είναι το τι πιστεύει για την χούντα των συνταγματαρχών.
Εκεί είναι που ακόμη και οι ανοικτές αγκάλες που νομίζει ότι τον περιμένουν στη Κύπρο θα του πετάξουν αφκά και κάπου εκεί θα τελειώσει και το παραμύθι.

Unknown είπε...

Χαχαχαχα....Κυριάκο...ναι, έχεις δίκαιο μεν...αλλά!

Αλλά, αυτό το φίδι (αδικώ τα φίδια τώρα) δεν έχει αφήσει καμία περιοχή ακάλυπτη. Έτσι, αν ερωτηθεί σχετικά, θα πει "ποιος χουντικός...εγώ;;; Μα εγώ διώχθηκα, εγώ είπα πως το πραξικόπημα ήταν πράξη προδοσίας κλπ".

Και πράγματι, μέσα στη μακρά τηλεοπτική του παρουσία, δεν υπάρχει τί-πο-τα που δεν έχει πει, δεν υπάρχει καμία πλευρά που δεν έχει "καλύψει".

Οπως κάποτε ζητούσε οι φορείς του aids να πηγαίνουν σε ειδικά ΄φτιαγμένους χώρους σε ξερονήσια, όπως ζητούσε κάποτε οι ομοφυλόφιλοι συμπολίτες να περνάνε από ειδική θεράπεία για να ξεπεράσουν το "κουσούρι" έτσι αργότερα ζητούσε ραντεβού και κοινή συνέντευξη με τον Πρόεδρο των Ομοφυλοφίλων για να ψαρέψει ακόμα δέκα ψήφους. Ο άνθρωπος, δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο, ούτε αρχές, ούτε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ξεφύγετε απο αγκυλώσεις και είτε τι έκανε ο Καρατζαφέρης στο Ευρωκοινοβούλιο για την Μακεδονια, την Κύπρο, το Αιγαίο και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.Καλο θα ήταν να δημιουργηθει ενα νεο πολιτικο κίνημα καθαρά πατριωτικό μακριά απο ακραίους εθνικισμούς κτλ.Μπούχτισα με το κυπριακο πολιτικό κατεστημένο!

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Πάλι καλά που συμφωνούμε ότι αν πάρει σάρκα και οστά η προσπάθεια Καρατζαφέρη θα αποτύχει.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, θα έλεγα ότι βιάστηκες να απαντήσεις χωρίς να μελετήσεις καλά το τι είπα.
Αν και τα είπαμε και ψες από κοντά, επί της… εστίας, θα πω ότι τα περί απαξίας της ίδια της Πολιτικής που μου αποδίδεις, είναι τουλάχιστον αυθαίρετο.

Προσωπικά αγαπητέ μου Γιώργο, είμαι από τους λίγους που επιμένουν στην ανάγκη οι πολίτες να ασχολούνται ενεργά και να ενδιαφέρονται για την πολιτική με διάφορους τρόπους.
Σε καμιά περίπτωση άφησα να εννοηθεί καν ότι ο πολίτης πρέπει να ταυτιστεί με το ζόρι είτε με το ΑΚΕΛ είτε με το ΔΗΣΥ.

Η διαφορά στην ανάλυση μας (τη δική σου και τη δική μου) είναι ίσως το ότι εσύ μιλάς θεωρητικά ενώ εγώ μιλώ με βάση τα πραγματικά δεδομένα που ισχύουν στην Κύπρο.

Και αυτά τα δεδομένα συνηγορούν στο ότι ο λεγόμενος κεντρώος χώρος στην Κύπρο είναι ασπόνδυλος και καιροσκοπικός.
Ουδέποτε εμφανίστηκε στην Κύπρο κόμμα του λεγόμενου κέντρου με σαφή ιδεολογικό-πολιτικό πρόγραμμα.
Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω; Από το ΕΔΜΑ (που έλεγε πως ήταν κεντρώο), το ΠΑΜΕ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ, τους Οικολόγους, το ΑΔΗΚ; Ποιο να πάρουμε και ποιο να αφήσουμε;
Ποια είναι η πολιτική τους ιδεολογία; Ο μόνος λόγος ύπαρξης τους (τουλάχιστον των 5 τελευταίων – με μια απόκλιση των Οικολόγων) είναι το κυπριακό.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο τη μια συμμαχούν με τον ΔΗΣΥ και την άλλη με το ΑΚΕΛ με σκοπό να έχουν υλικά οφέλη.

Θα σημειώσω ότι η ύπαρξη του κυπριακού στρεβλώνει τους όρους ύπαρξης κομμάτων με ιδεολογία. Και οι λόγοι είναι κατανοητοί.
Όμως δεν παύει να είναι πραγματικότητα ότι καμιά προσπάθεια συνένωσης του κεντρώου χώρου δεν καρποφόρησε.

Είναι και το άλλο, το ότι τόσο το ΑΚΕΛ όσο και ο ΔΗΣΥ, σήμερα, δεν θεωρούνται ακραία κόμματα.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η επιβίωση κεντρώου κόμματος (ή κομμάτων) στην Κύπρο πάνω σε καθαρά ιδεολογική (πρώτιστα) βάση είναι αδύνατον να υπάρξει.

Και αυτές οι διαπιστώσεις καμία σχέση έχουν με απαξίωση της πολιτικής. Δεν είμαι αντίθετος στην δημιουργία κομμάτων. Αρκεί να είναι πάνω στη σωστή βάση.
Και δεν είναι τυχαίο ότι οι χώροι αυτοί δεν επιβιώνουν.

Από την άλλη δεν μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε ανάλυση χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους ιστορικούς λόγους που οδήγησαν να έχουμε στην Κύπρο δύο μεγάλους πόλους, έναν της Δεξιάς και έναν της Αριστεράς.

Όμως αυτό είναι από μόνο του ένα τεράστιο θέμα για ανάλυση.

Και σε διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά που γράφω δεν τα γράφω με βάση ή με μοναδικό κριτήριο την ταύτιση μου με όποια άποψη εκφράζουν τα κόμματα του λεγόμενου κεντρώου χώρου στην Κύπρο.
Τα γράφω με βάση την πραγματικότητα και το τι συνέβη και το τι συμβαίνει σε αυτό τον τόπο από το 1960 και μετά.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Που είναι το παράξενο στο γεγονός ότι ο Καρατζφέρ θέλει να ανοίξει Κυπριακό "παράρτημα" στο κόμμα του; Πολύ φοβάμαι πως αν το κάνει θα έχει επιτυχία μιας και οι Κύπριοι είστε περισσότερο θρησκόλυπτοι από εμάς τους Ελλαδίτες :(

Ποιος είναι ο "Βάσσο Λυσσαρίδη"; Σημειώνω πως δεν ξέρω πολλά για την πολιτική ζωή της Κύπρου.

Sadmanivo είπε...

Πάντα χαίρομαι όταν, αφελής και αδαής προσωπικά περί των πολιτικών, συναντώ πετυχημένες εκφράσεις των προσωπικών μου ανησυχιών που αδυνατώ να ντύσω με επιχειρήματα.
Το συγκεκριμένο post με βρίσκει σύμφωνο 100% και στα δύο του μέρη.
Η σύγχρονη κοινωνία χρειάζεται τέτοιες φωνές κύριε Πίττα. Μπράβο!