Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Καρφιά και Πέταλα

Οι δύο φωτογραφίες από πάνω, είναι α) από προηγούμενη επίθεση "ελλήνων" ιθαγενών, κατά οικονομικών μεταναστών στην Ηλεία -όταν αυτοί τόλμησαν να ζητήσουν κάτι καλύτερο από τις συνθήκες μεσαιωνικής δουλείας και εξαχρείωσης και, β) από τις συνθήκες "διαμονής τους" στην ίδια περιοχή. Και οι δύο φωτογραφίες είναι από την Ελευθεροτυπία. Τα δύο νεαρά κορίτσια, ένα ακριβώς από κάτω και ένα στο τέλος του άρθρου είναι από στρατόπεδο προσφύγων στο Πακιστάν.
Πρόσφυγες και η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων:
Πιο χυδαίος όρος από το λεκτικό εφεύρημα «λαθρομετανάστες», δεν μπορεί να υπάρξει.


Και είναι εξ ίσου χυδαίοι και ποταποί όσοι τον χρησιμοποιούν χωρίς καν, να κομπιάζουν. Πρόκειται για ανθρώπους και όχι εμπορεύματα, και όπως είπε σωστά ο Επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο πραγματικά εκλεκτός κος Γιώργος Τσαρμπόπουλος


"ο πρόσφυγας δεν είναι ούτε παράνομος, ούτε μετανάστης, είναι κάποιος, που μία συντεταγμένη πολιτεία, έχει υποχρέωση να στηρίξει".


Η Ελλάδα βέβαια, τίμησε δεόντως τις…παραδόσεις των τελευταίων χρόνων με την αδιανόητη διαπόμπευση δύο Πακιστανών που επειδή έκλεψαν -υποτίθεται- κάποια πρόβατα στη Νέα Μανωλάδα της Ηλείας. Τις "κλοπές" ωστόσο δεν τις κατείγγειλαν ποτέ. Τι έκαναν; Αφού τους τσάκισαν στο ξύλο, τους έγδυσαν τελείως, τους έδεσαν και τους περιέφεραν στο χωριό να τους δουν οι άλλοι. Στο μεταξύ, πολίτες της περιοχής λένε επίμονα πως τελευταία έχουν εμφανιστεί ομάδες ροπαλοφόρων που δέρνουν στα καλά καθούμενα τους Μετανάστες. Η Ελλάδα του 2009, μεταφέρθηκε στον Αμερικανικό νότο του 1930...Διαβάστε σχετικά: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=56036

Ποιός είπε λοιπόν πως ο ΛΑ.Ο.Σ και ο κος Καρατζαφέρης δεν εκφράζουν αυθεντικά ένα μέρος της κοινωνίας; Α! μωρέ κατακαημένη Ελλάδα, από το κακό στο χειρότερο…


Παιδιά και η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας:

Ήταν στις 12 Ιουνίου. Και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, πως σε ένα συντριπτικό ποσοστό, αυτά τα παιδιά που αυτή τη στιγμή συνθλίβονται σε τρισάθλιες και μεσαιωνικές συνθήκες, είναι τα επόμενα κύματα Προσφύγων και Μεταναστών.

Όσα επιβιώσουν βέβαια, γιατί πάνω από 30.000 χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην «εργασία» τους. Πρόκειται για τουλάχιστον 270.000.000 νεαρά παιδιά, ακόμα και 5 χρόνων, που λιώνουν σε ορυχεία, λατομεία, και σε περιβάλλοντα πνιγμένα στα χημικά και τα εντομοκτόνα.

Παράγουν συνήθως τα προϊόντα που αγοράζουμε εμείς σε καλές τιμές.
Η ενοχή, βαραίνει όλον τον ανεπτυγμένο κόσμο, όλη τη δύση, στην οποία ανήκουμε και εμείς.


Πρόσφυγας όπως έχω ξαναγράψει είναι η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
Μετανάστης, φοβάμαι οριστικός, η ίδια η συνείδησή μας.
Για την ακρίβεια δεν ξέρω αν έχει μεταναστεύσει ή αυτοκτονήσει.


ΔΗΚΟ και εσωτερικοί μετεκλογικοί τριγμοί:
Μπα, δεν θα ασχοληθώ. Δεν έχω διάθεση σήμερα για φαρσοκωμωδία. Ωστόσο, παρουσιάζουν ένα μοναδικό ανθρωπολογικό ενδιαφέρον. Είναι, ίσως, το πρώτο μεταλλαγμένο είδος ανθρώπων, αυτό που έχει ενσωματωμένη στο κορμί μια καρέκλα. Με τα…τέσσερα στην εξουσία πάντα, βάλε και άλλα τέσσερα ποδάρια, αυτά της καρέκλας, μας κάνουνε οχτώ. Οχταπόδι κανονικό δηλαδή και προφανώς με τις βεντούζες στη θέση τους για να κολλάει καλά παντού. Σαν τα αναψυκτικά τύπου «κόλα», κολλά και πάει με όλα. Είπα δεν θα ασχοληθώ, αλλά…


Σέχτα Επαναστατών:Είτε βαθύτατα άρρωστοι ,είτε βαλτοί. Με προβληματίζει το δεύτερο όμως ιδιαίτερα, γιατί αδυνατώ να καταλάβω ποιος θα είχε όφελος να προκαλέσει πλήρη αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα σε αυτή την συγκυρία. Το δια ταύτα, ένα: στρώνουν με βούτυρο και μέλι όσους απεργάζονται αυταρχισμό, σκούπες, περιστολή ελευθεριών και αστυνομοκρατία. Και κάνουν την κοινωνία να είναι δεκτική σε όλα αυτά αφού την ωθούν συστηματικά στην ανασφάλεια. Εξαιρετικά επικίνδυνοι θα έπρεπε να τσακιστούν κυριολεκτικά. Εκτός από φονιάδες, είναι και αγράμματοι συν τοις άλλοις.


Προεδρικό :Διάβασα πως γίνεται μελέτη ώστε να μετατραπεί το Προεδρικό σε κτίριο 100% φιλικό προς το περιβάλλον όχι με ελάχιστες αλλά με μηδενικές τιμές ενεργειακής επιβάρυνσης και μηδενικές τιμές εκπομπές ρύπων. Θέλω από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο εύγε σε όσους το σκέφτηκαν. Πέρα από το πρακτικό μέρος, ο συμβολισμός που στέλνει η μετατροπή του πιο σημαντικού κτιρίου, του κέντρου των αποφάσεων σε πράσινο κτίριο, είναι πολύ μεγάλος. Το καλό, να λέγεται!


Κάπνισμα: Ναι, στην απόλυτη απαγόρευση σε όλους τους δημόσιους χώρους, Ναι στην εξαιρετικά αυστηρή στάση των αρχών στην τήρηση του συγκεκριμένου μέτρου. Θα έλεγα μάλιστα να μπει και κανένας γερός φόρος ώστε να κοστίζει «χρυσάφι» το κάθε πακέτο με τα «καρκινοφιαλίδια». Σημειωτέον, είμαι καπνιστής.


Προς τον άγνωστο μπάτσο με τη μοτόρα: Φιλαράκο, την επόμενη φορά που θα σε δω α) να φοράς τη στολή, β) να μη φοράς κράνος, γ) να ιππεύεις την ιδιωτική σου μηχανή (ωραίο το μηχάνημα πάντως) και δ) να οδηγείς σα να σε τσίμπησε μέλισσα κάνοντας τρελά σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα, θα σε καταγγείλω. Κατέγραψα και το σημείο και τον αριθμό σου αλλά μετά πέταξα το χαρτάκι και μουρμούρισα μερικά «γαλλικά» μέσα από τα δόντια μου. Είχε ωραία μουσική εκείνη την ώρα στο ράδιο και σε συγχώρησα. Κόπανε!!!!


Παραίτηση Παπακώστα: Όταν η ζωή, ξεπερνά και τα πιο πετυχημένα ανέκδοτα. Για… «Κίτα» κάτι πράγματα…


Ιρανική Επανάσταση: Το 1979, όταν έγινε η Επανάσταση υπό τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, πολλοί φίλοι κα σύντροφοι στην Αριστερά, πανηγύριζαν. Εγώ πάλι, (μια ζωή στην κόντρα βρε παιδί μου…) καθώς έβλεπα αυτούς τους τύπους με τα μακριά βιβλικά γένια, τα αγέλαστα πρόσωπα τα βλοσυρά μάτια και τα λευκά ράσα, τά είχα βάψει μαύρα.

Ενστικτωδώς –γιατί δεν ήξερα- έβλεπα στις φάτσες αυτές τον μεσαίωνα και τη φρίκη.

Δεν άλλαξα ποτέ διάθεση και γνώμη όσο και αν οι φίλοι επέμεναν να μου μιλάνε για το διεφθαρμένο καθεστώς του Σάχη, που ήταν φιλοαμερικανικό και πουλημένο. Ήξερα όμως, πως επί Σάχη τα Πανεπιστήμια λειτουργούσαν, οι Τέχνες μπορούσαν να υπάρξουν οι Γυναίκες να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να μορφώνονται και να κάνουν καριέρα. Το σκοτάδι που έπεσε στα επόμενα χρόνια πηχτό και αδιαπέραστο. Ο θρησκευτικός φανταμεταλισμός είτε ισλαμικός είτε χριστιανικός είτε οτιδήποτε είναι μια από τις κατάρες σε βάρος των Ανθρώπων. Μοιάζει όμως πια το καθεστώς να τρίζει. Και αν δεν γίνει κάτι τώρα, η σπίθα έχει ανάψει και τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως πριν.


Δήμος Λευκωσίας 1: Μου ήρθε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο e mail με πληροφοριακό υλικό για τις εκδηλώσεις του μήνα στην πόλη. Ωραία πρωτοβουλία και ωραίες εκδηλώσεις!

Δήμος Λευκωσίας 2 Καθεδρικός : Σύντομα θα γίνει η αποφασιστική συνεδρίαση για την ανέγερση ή όχι του καθεδρικού τέρατος. Θα πρέπει οι «Σύμβουλοι» να θυμούνται πως είναι υπηρέτες μας, υπάλληλοί μας και όχι αφεντικά μας. Κατά συνέπεια θα πρέπει να υπακούσουν στην κοινή γνώμη αλλά και στην γνώμη των ειδικών επιτροπών και να πουν ένα απόλυτο Όχι στην αρχιτεκτονική ύβρη. Θα μάθουμε πότε θα γίνει και θα το πούμε από παντού. Θα πρέπει οι συνεδριάζοντες να νιώσουν καυτή την ανάσα των Πολιτών στο σβέρκο τους. Καλό Σαββατοκύριακο Φίλοι και Γείτονες...

40 σχόλια:

Unknown είπε...

Από το ιστολόγιο, για πρώτη φορά διέγραψα δύο κατεβατά του "Αίολου". Μέχρι τώρα, ακολουθούσα την λογική που λεει πως τα γραπτά του καθενός εκθέτουν τον συγγραφέα τους πάνω από όλα. Όμως, σήμερα ένιωσα πως τα όρια της υπομονής (μου) έσπασαν.

Προειδοποίηση φιλική:

Οποιοδήποτε σχόλιο που θα προσδιορίζει τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες (δύο τελείως διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων) ως "λαθρό-" θα το σβήνω.

Αυτή, είναι πρώτη λέξη που στην κυριολεξία, απαγορεύω στο ιστολόγιό μου. Και, είναι δικαίωμά μου στο κάτω κάτω.

αιολος είπε...

Δεν σβύσατε τα κείμενά μου διότι σας έθιξε η φράση ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, απλα θίχτηκε το υπέρμετρο "εγώ" σας και δεν αντέξατε το γεγονός ότι δεν είχατε επιχειρήματα να αντικρούσετε αυτά που σας έβαλα.

Το αληθές είναι ότι είστε ρατσιστής, μόνο που το αντικείμενο του ρατσισμού σας είναι πολύ συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων...... οι σκεπτόμενοι.

Και σ αυτό το νήμα θα μιλήσετε με χειροκροτητές.

Unknown είπε...

Ότι πείτε.

Unknown είπε...

Άλλωστε, δεν είπα πως διέγραψα τα σχόλια ένεκα της χρήσης της συγκεκριμένης λέξης, αυτό προέκυψε ως συνεπακόλουθο.

Κε Άίολε, δεν κάνετε πότέ διάλογο. Ουδέποτε εστιάζετε στο εκάστοτε θέμα, παρά μόνο ψάχνετε και βρίσκετε αφορμή για να κάνετε τους δικούς σας μονολόγους.

--------------------
Γενικά:
Χειροκροτητές δεν διαθέτω, και όπως θα έχετε προσέξει γενικώς δεν συχνάζει και πολύς κόσμος εδώ πλέον γιατί δεν φοράω κουστούμι ή γιατί όλοι βολεύονται στα στερεότυπα που κουβαλάνε.

Το αστείο είναι, πως η αναγνωσιμότητα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη, αλλά "σιωπηρή".

Ακολουθώ μόνο τη δική μου λογική και δεν θεωρώ κανένα κείμενο ανεξάρτητο από ένα προηγούμενο.
Αν κάποιος είναι στοιχειωδώς προσεκτικός αναγνώστης θα βρει όλα τα νήματα που οδηγούν από το ένα στο άλλο.

Αυτό και για ορισμένους που αδυνατούν να καταλάβουν γιατί για παράδειγμα ενώ ομιλώ (γράφω) τακτικά κατά του εθνικισμού από την άλλη διατηρώ τεράστιες επιφυλάξεις για τις συνομιλίες επί του Κυπριακού.

Δεν πειράζει. Στο κάτω κάτω, δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Θα προσδιορίσω μόνο το ένα, για να μην προσβάλλω άθελα μου κάποιους, και θα πω, πως ενδεχομένως να μην είμαι σε θέση να καταγράψω σωστά τις σκέψεις μου.

Αυτά, Άνευ...κακίας!

αιολος είπε...

ΦΕΡΜΟΤΕΝ αγαπητέ, ήταν η αγαπημένη φράση του Διοικητή Ραντόμσκυ στο Χαιδάρι …….. φερμπότεν σε ότι δεν μπορούμε να αντικρούσουμε, προσωπίδα οι «αξίες» μας για κρύψουμε την αδυναμία μας, στο προηγούμενο ποστ μου έβαλα την φερμποτεν φράση ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ γιατί δεν το έσβησες;

Πραγματικά χαίρομαι όταν τα προσωπεία της προοδευτικής δημοκρατίας καθορίζονται από ένα φερμποτεν……
Σας ευχαριστώ πολύ (σύντομα θα δημοσιεύσω σχετικά κάτι με το φερμποτεν).

Aυτά ειλικρινά χωρίς κακία.

kapernaros nikos είπε...

Απολυαστικο αρθρο κε Πηττα, πλήρες και αληθές...Ξερετε οτι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. ο όρος "λαθρομετανάστης" ειναι επισήμως αντιδεοντολογικος; Το ξερετε φανταζομαι.

Μαρία Εμμανουήλ είπε...

Μάθημα αγγλικών στην 3η τάξη δημοτικού στο σχολείο Highgate.
Λίγες μέρες μετά που εδιέδωσεν ο Δήμος Λευκωσίας ότι αρνείται να ανανεώσει την άδεια του Σχολείου τους που λειτουργεί από το 1993

"IF I HAD SUPERPOWERS"

…..I would fly where ever I want!
I'd make super powers for me to be better at school.
I would make super powers to make the poor people HAPPY!!
I would HELP HIGHGΑTE SCHOOL!!...."

απόσπασμα από έκθεση της Βασιλικής Καραγιάννης 8 χρονών.

Αγαπητέ Πίττα. Χάσαμε την μάχη. Όχι μόνο έκλεισαν το γυμνάσιο που υποτίθεται ήταν το πρόβλημα, αλλά και το Δημοτικό & το νηπιαγωγείο. 400 μωρά τζε 80 εργαζόμενοι εκάμαν τούτες τις μέρες τις πκιό λυπητερές αποφοιτήσεις τζε τελικές γιορτές. Η κόρη μου έπκιασε την φίλη της που το σιέρι τζε επερπατήσαν το σχολείο παδκιάν παδκιάν τζε αποσιερετήσαν το κλέοντας.
Αφιερωμένο στην Πολεοδμική Επιτροπή του Δήμου Λευκωσίας που ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ να κλείσει 3 σχολεία - στον Νίκο Νουρή (ΔΗΣΥ) Πρόεδρο, Στέλιο Ιερωνυμίδη (ΔΗΚΟ) αντιδήμαρχο, Iωάννης Φάκας (ΔΗΣΥ), Γιώργος Μεσαρίτης (ΑΚΕΛ), Χριστάκης Γεωργίου (ΑΚΕΛ), Κώστας Μαυρίδης(ΔΗΚΟ), Αντώνης Αντώνη (ΕΔΕΚ), Άντρη Αργυρού (ΕΥΡΩΚΟ)Στέλιος Κολοκασίδης (Οικολογικό κίνημα)
Τζε στην Δήμαρχο όπως έγραψε ο Σταύρος ο Μαραγκός αν θυμάσε στις Φάλιες:
“Κάτι βρωμάει στο Βασίλειο της Δανεμάρκης”, ή μάλλον “… στο Βασίλειο της Ελένης Μαύρου”. Όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα πρέπει οι Άρχοντες του Δήμου να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και όχι να κρύβονται πίσω από νομικισμούς και υπαλλήλους, των οποίων το ποιόν αμφισβητείται. Noblesse Oblige”.

thouthou είπε...

Γιώργη, τελευταία σε βλέπω πολύ συγχυσμένο, πολύ εκνευρισμένο...
Μην πεις ότι δεν τα περίμενες, ότι δεν τα ήξερες, τα συζητάγαμε πολλά χρόνια πριν...
Νομίζω ότι αντιδράς συναισθηματικά, άρα και μη λογικά...
Συνεχίζεις να επικαλείσαι τον ρομαντικό κόσμο που σου έλεγα πάντα, χωρίς να θέλεις να αντιμετωπίζεις την αληθινή κατάσταση. Και βλέποντας το αδιέξοδο, κλείνεσαι στα ιδεολογικά κιτάπια, μαζί με οργή... Κλασικό παραδειγμα συντηρητικοποίησης...
Η ανάλυση Γιώργη δεν θέλει οργή. Τί γίνεται και γιατί. Απλά εστιάζεις στο τί γίνεται, χωρίς να αναλύεις γιατί. Και όχι μόνο γίνεσαι άδικος, αλλά παίρνεις και πρώτη θέση στα χαρακώματα...
Γιατί; Τί καλύτερο από το "τα σκατώσαμε όλοι, ας δούμε τί θα κάνουμε";;;

zappa είπε...

Προς γνωστούς πατριώτες που γράφουν εδώ μέσα. Συγνώμη αλλά μου αρέσει να μπαίνω στον κόπο να διαβάσω ολόκληρα τα χαλιά που στέλνετε. Αλλά να ρωτήσω κάτι σε σχέση με το indy και κάποιες άλλες αρλούμπες που λέτε. Ας πούμε ότι το έφτιαξε ο Soros. Ας πούμε το γεγονός ότι το Τηλεάστυ το έκανε δώρο ο Μητσοτάκης στον δικό σας και έκτοτε κακό λόγο για τον Ψηλό δεν έχει πει, δεν σας ενοχλεί. Ψευτοαριστερός ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως εκεί στο ΛΑΟΣ είστε τροτσκιστές, ή συνεχιστές του Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ......

Κύριε Πίττα, για μια ακόμη φορά μου άρεσε το άρθρο σας, αν και δεν συμφωνώ καθόλου με πολλές θέσεις σας, κυρίως όσον αφορά τα του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, αυτή η στροφή προς τον συντηριτισμό έχει γίνει γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε έγκαιρα με το φαινόμενο στην Ελλάδα, με την δικαιολογία ότι η άκρα δεξιά είναι γραφική και ο λόγος της δεν πιάνει στο Ελλάντα. Πόσο λάθοος έκαναν.......

Unknown είπε...

@Zappa,καλημέρα!

Ο όποιες θέσεις έχω προβάλλει για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι -ομολογώ- αρκετά αποσπασματικές για τον λόγο τον απλό πως είμαι μακριά και δεν έχω την πλήρη πληροφόρηση, τουλάχιστον στον βαθμό που θα την ήθελα.

Ωστόσο, θα διαφωνήσω με το ζήτημα, έτσι όπως το βάζεις ή όπως νομίζω όπως το βάζεις.

Η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι ένα φαινόμενο αυτοφυές. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε αλλού, ούτε ποτέ στην ιστορία αυτές οι τάσεις προέκυψαν στα καλά καθούμενα.

Πάντα, έρχονταν για να καλύψουν υπαρκτά κενά, κενά που αφήνουν κατά κανόνα οι ριζοσπαστικές και προοδευτικές δυνάμεις.

Ο οποίες όμως, έχουν ένα τεράστιο εγγενές πρόβλημα. Συχνά, τραγικά συχνά, θεωρούν τις αλήθειές τους ως αυτονόητες με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μείζον επικοινωνιακό πρόβλημα με τα ευρύτερα μέρη του πληθυσμού, και ειδικά με τα ευπαθή.

Zappa, ο κόσμος τα τελευταία χρόνια αλλάζει μορφή με αστραπιαίες ταχύτητες. Είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των συμπολιτών μας που αδυνατεί να κατανοήσει τι και γιατί συμβαίνει με αποτέλεσμα (και είναι ανθρώπινο αυτό) να φοβάται. Η αριστερά, και ειδικά η ριζοσπαστική αριστερά, μετά το υπαρξιακό σοκ της δεκαετίας του 80, ακόμα δεν έχει βρει επαρκή βηματισμό. Την ίδια στιγμή που ερμηνεύει τον κόσμο σχεδόν απόλυτα ορθά, αδυνατεί να "μεταφέρει" την ερμηνεία και τις θέσεις έξω από τον δικό της στενό κύκλο.

Ο κύκλος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα, πάσχει και από μία άλλη παθογένεια. Την έζησα για χρόνια και "από μέσα". Με στελέχη που έρχονταν από το ΚΚΕ, πληγωμένα από τις βάναυσες δομές του σταλινικού μηχανισμού και του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, στην απελπισμένη τους προσπάθεια να δημιουργήσουν συνθήκες στις οποίες η πολυφωνία να ανθεί και να προσθέτει, συχνά συμβίβασαν τα ασυμβίβαστα και η πολυφωνία μεταλλάχθηκε σε κακοφωνία.

Στον πολύ κόσμο-παράδειγμα φέρνω- οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Μεταναστευτικό ας πούμε, πέρασαν σαν ένα διαρκές "χάδι" στο πρόβλημα και σαν μια συνεχής ανοχή στα όποια προβλήματα, που θέλουμε δεν θέλουμε προέκυψαν και προκύπτουν από την κατάσταση. Για διάφορους λόγους οι επί της ουσίας θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταναστευτικό, που περιλαμβάνουν και Νομικές πτυχές και αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για το ζήτημα αλλά και ουσιαστικές αναλύσεις, ουδέποτε έφτασαν "κάτω". Σε αυτό, συμβάλλουν ασφαλώς τα media που έτσι και αλλιώς πουλάνε "αίμα" και "δάκρυα" για να εξασφαλίζουν τηλεθέαση. Όμως, αυτό, δεν απαλλάσσει από ευθύνες.

Όπως βλέπεις και πιο πάνω στα σχόλια, κάποιοι επιμένουν να μιλάνε για "λαθρομετανάστες" και, συνειδητά ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να αγνοούν αφ ενός την διαφορά του Πρόσφυγα από τον Οικονομικό Μετανάστη και, αφ ετέρου αρνούνται να δεχτούν το αδόκιμο του συγκεκριμένου "όρου".

Πρέπει να κλείσω τώρα, διακόπτω κάπως απότομα αλλά δεν έχω άλλο χρόνο.

zappa είπε...

klap klap

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Λογικό επόμενο να υπάρχει αυτοδικία όταν η Πολιτεία είναι παντελώς απούσα. Και φυσικά θα δούμε στο μέλλον και πολύ χειρότερα περιστατικά εάν δεν αναλάβει επιτέλους κάποτε τις ευθύνες της η Πολιτεία στο μεγάλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Ο νόμος απαγορεύει και τη λαθρομετανάστευση και την παροχή εργασίας από ημεδαπούς σε παράνομα εισερχόμενους στη χώρα. Αλλά η Πολιτεία λόγω έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής αφήνει αυτό το αίσχος να υπάρχει λόγω του ότι “καλύτερα να εργάζονται παράνομα οι λαθρομετανάστες και να έχουν ένα κομμάτι ψωμί, παρά να εγκληματούν για να ζήσουν».

Εγώ πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι "μετανάστης" είναι αυτός που εισέρχεται σε μία χώρα νόμιμα και κατόπιν διεθνούς προσκλήσεως από την χώρα που ζητά εργατικά χέρια, με σκοπό να εργαστεί και πιθανόν να ζήσει σε αυτή για το υπόλοιπο της ζωής του εάν έτσι το επιθυμεί και δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική περίοδος απασχόλησης αναφερόμενη στην πρόσκληση.

Αυτός που εισέρχεται στην χώρα παρανόμως και ένα βράδυ με φεγγάρι, είτε χωρίς χαρτιά είτε με πλαστά χαρτιά είτε με νόμιμη βίζα αλλά δεν εγκατέλειψε τη χώρα ως και όφειλε όταν έληξε αυτή, είναι ΛΑΘΡΑ εισερχόμενος και παραμένων στην χώρα και συνεπώς χαρακτηρίζεται πλέον διεθνώς ως ΛΑΘΡΟμετανάστης είτε αρέσει αυτός ο όρος είτε όχι.

Οι πρόσφυγες σαφώς και δεν είναι λαθρομετανάστες αλλά μέχρι να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές και να λάβουν πολιτικό άσυλο ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ χαρακτηρίζονται ως ΛΑΘΡΟμετανάστες.

Και δεν είναι σωστό να μιλάμε μόνο για πρόσφυγες γιατί τα 2 εκατομμύρια Αλβανών στην Ελλάδα δεν προήλθαν από εμπόλεμη περιοχή, ούτε οι Ινδοί, ούτε οι Μπαγκλαντεσιανοί, ούτε οι Φιλιππινέζοι, ούτε οι Σύριοι, ούτε οι Βούλγαροι, ούτε οι Ρουμάνοι, Πολωνοί, Ρώσσοι, Ουκρανοί, Νιγηριανοί, Αλγερινοί κλπ. Αυτοί χαρακτηρίζονται ως οικονομικοί μετανάστες τώρα; Σαφώς και όχι. ΛΑΘΡΟμετανάστες χαρακτηρίζονται και αυτοί γιατί απλά ήλθαν επίσης είτε χωρίς χαρτιά, είτε με πλαστά χαρτιά, είτε με βίζα η οποία όταν έληξε δεν αποχώρησαν από την χώρα ως και όφειλαν. Και κυρίως ήλθαν ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ και πολύ κακώς και μάλιστα παρανόμως, η Πολιτεία τους νομιμοποίησε. Το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής τουλάχιστον πολιτείας ορίζουν ότι όποιος εισέρχεται παρανόμως στη χώρα αμέσως συλλαμβάνεται και απελαύνεται. Η ίδια η Πολιτεία δεν τήρησε τους δικούς της Νόμους δηλαδή γιατί μη που πει κανείς ότι υπάρχει έστω και ένας μετανάστης από το 1990 πλην των 65.000ων Βορειοηπειρωτών και περίπου 2.500ων Ποντίων, που να ήλθαν νόμιμα και κατόπιν προσκλήσεως από την χώρα μας. Συνεπώς μιλάμε για ΛΑΘΡΟμετανάστες και κανένας διαχωρισμός δεν ισχύει. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη μου.

Και φυσικά το κόλπο τώρα είναι το εξής. Παρουσιάζονται όλοι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες ειδικά από τις χώρες της μέσης ανατολής και Ασίας, ως Παλαιστίνιοι, Ιρακινοί, Αφγανοί για να εκλαμβάνονται ως πρόσφυγες και να πετύχουν έτσι την λήψη πολιτικού ασύλου. Μέχρι να διαπιστωθεί εάν όντως κατάγονται από τις περιοχές αυτές θεωρούνται και πολύ σωστά ως ΛΑΘΡΟμετανάστες. Και φυσικά η Ελλάς δεν μπορεί να δεχτεί 80 εκατομμύρια (ούτε καν 100 ανθρώπους παραπάνω) ακόμα και αν πραγματικά πρόκειται για πρόσφυγες. Δε χρειάζεται να εκθέσω τώρα τους αυτονόητους λόγους γιατί δεν μπορεί η Ελλάς να πράξει κάτι τέτοιο. Μία λέξη μόνο, τιγκάραμε. Ας πάνε και αλλού.

-=IMAGINOS=- είπε...

Και ένα κείμενο μου κύριε Πήττα για το νέο Μουσείο της Ακροπόλεως αυτό το, τουλάχιστον εξωτερικά, αρχιτεκτονικό έκτρωμα (δεν το έχω επισκεφτεί ακόμα παρά μόνο εξωτερικά-μπέρδεμα να αποκτήσει κανείς εισιτήριο) που μαγαρίζει (τουλάχιστον δεν ταιριάζει καθόλου, με τη δική μου αισθητική) τον ιερό χώρο της Ακροπόλεως.

Θα ήθελα να διάβαζα και τη δική σας γνώμη μιας και είστε άνθρωπος που αγαπά κυρίως την καλαισθησία.

-=IMAGINOS=- είπε...

Συγνώμη ξέχασα το λινκ:

ygro-pyr.blogspot.com/2009/06/blog-post_7947.html

Phivos Nicolaides είπε...

Γιώργ καλημέρα και καλή βδομάδα. Να βάζεις πιο τακτικά ωραία μουσική...

the Idiot Mouflon είπε...

Πέραν από τη στάση "των άλλων" στο θέμα των μεταναστών και προσφύγων κ. Πήττα, υπάρχει και το θέμα της δικής μας στάσης.

Ερωτώ, έχουμε εμείς μάθει να ζούμε με τους μετανάστες;

Σε προσωπικό επίπεδο, απαντώ: ελάχιστα.

(Είμαι και ειδική περίπτωση πανάθεμα με, εδώ τους Κύπριους συμπατριώτες μου δεν αντέχω πλέον).

Μακάβριο αυτό που θα πω μα... πιστεύω ... αληθινό.

Ίσως να χρειαστεί μια ακόμη εθνική καταστροφή για να μπορέσουμε πάλι -σε ξένους τόπους -να μάθουμε να ζούμε με "άλλους".

Unknown είπε...

@Imaginos. Το σύνολο του προβλήματος έχει προκύψει από την απουσία των αρχών. Μόνο, που αυτή η απουσία, επί μακρόν ήταν συνειδητή και επιλεγμένη γιατί η Ελλάδα ήθελε φτηνά εργατικά χέρια για τα έργα. Η συμπεριφορά μας -ως κράτους- δεν διαφέρει από την αποικιοκρατική, απλά έγινε εντός των συνόρων.

Ο όρος λαθρομετανάστης επαναλαμβάνω τόσο ηθικά όσο και σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι αδόκιμος. Είσαι νομικός, όφειλες να το γνωρίζεις.
Δεν υπάρχει clandestine immigrant (λαθραίος μετανάστης) στην Ε.Ε. αλλά, illegal - immigrant (παράνομος μετανάστης) και αυτό γιατί ορθά κρίθηκε πως ο πρώτος προσδιορισμός (όπως γράφτηκε) «may create aggression against immigrants» (μπορεί να δημιουργήσει επιθετικότητα κατά των μεταναστών). Δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι, πάντως στον ραδιοφωνικό σταθμό που συνεργάζομαι δόθηκε οδηγία σε όλους τους δημοσιογράφους να μην χρησιμοποιούν τον όρο αλλά να λένε «παράνομος μετανάστης, μετανάστης χωρίς χαρτιά κλπ)

Επίσης, έχω να πω, άλλο πράγμα η αυτοδικία –σε πιάνω επ’ αυτοφώρω να με κλέβεις και σου ρίχνω ένα χέρι και άλλο πράγμα αυτό που συνέβη και το οποίο φέρνει στο νου την Κου Κλουξ Κλαν. Η διαφορά είναι τεράστια και όλοι διαβάσαμε το πώς ακριβώς έγινε το επεισόδιο.

Η τακτική του ΛΑΟΣ και λοιπών ανάλογων είναι μία να μιλάνε για νόμους και εφαρμογή και μία να καλλιεργούν την επιθετικότητα κατά των μεταναστών που είναι προϊόν του συστήματος. Όπως μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε κανονικός άνθρωπος κανένας τους, δεν θα ήθελε να είναι μακριά από το σπίτι του. Όλα τα άλλα είναι κουτοπονηριές.

Τέλος, για το Μουσείο. Δεν το έχω δει. Πολλούς μήνες πριν, είχα περπατήσει από έξω ένα σούρουπο και ομολογώ πως η αντανάκλαση του Παρθενώνα στην πρόσοψη του Μουσείου, που σχεδιάστηκε επί τούτου, μου έκοψε την ανάσα. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον διάλογο του μοντέρνου με το κλασικό αλλά, θα διαμορφώσω άποψη στο επόμενο ταξίδι μου, που ενδεχομένως να γίνει μόνο για αυτό. Εσωτερικά, εξ όσων είδα στην τηλεόραση και σε ένα ωραιότατο ένθετο μεγάλου σχήματος που είχε την Κυριακή το Βήμα, μου φάνηκε άψογο.

Unknown είπε...

@Idiot Mouflon...καταλαβαίνω τι λες, αν και δύσκολα μπορώ να φανταστώ πως έχεις ρόβλημα να συνυπάρχεις με Άλλους.

Προσωπικά όχι μόνο δεν με ενοχλούν οι Άλλοι αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα μια μεγαλούπολη, μια πόλη, να έχει τις γωνιές της, τις ξεχωριστές κοινότητες της όπου οι ξένοι έχουν ενταχθεί (και όχι αφομοιωθεί-θεωρώ αισχρή την τακτική της αφομοίωσης) και μπορείς να βρεις εδώ μία μικρή «Κίνα» εκεί μια μικρή Αίγυπτο κ.ο.κ. Την αλλαγή αυτή τη βλέπω σταδιακά και στην Παλιά Λευκωσία όπου πλέον κάποιες παλαιότερες ομάδες μεταναστών έχουν ενταχθεί πλήρως, έχουν τα μαγαζιά τους, τα «ειδικά» τους μπακάλικα με καλούδια από τον τόπο τους κλπ. Δεν διαφέρει σε τίποτα αυτό από τις ελληνικές /κυπριακές γειτονιές του Λονδίνου. Το Bayswater ή το Haringey για παράδειγμα, όπου πολύ πριν το Λονδίνο γίνει το απόλυτο διαπολιτισμικό δείγμα, περπατούσες σε αυτές τις γειτονιές και το μόνο που μπορούσε να σε επαναφέρει στην Αγγλία, είναι τα βικτωριανά σπιτάκια. Μπακάλικα, εκκλησίες, ταβέρνες ελληνικές κλπ, παντού. Και όπως εγώ τώρα γουστάρω να πάω σε έναν κινέζο μπακάλη έτσι και εκεί, χιλιάδες εγγλέζοι ερχόντουσαν στα ελληνικά μαγαζιά του Λονδίνου να ψωνίσουν φέτα και χαλούμι. Πλουταίνει έτσι ο κόσμος θαρρώ και βρίσκει ο ένας τον άλλον.

Το πράγμα χαλάει όταν απουσιάζει το κράτος και δίπλα στους μετανάστες ανθεί η εγκληματικότητα και η γκετοποίηση. Εδώ ξεχνάμε πως κατά κανόνα, στις διάφορες συμμορίες οι ιθύνοντες είναι άνθρωποι του υποκόσμου 50% ξένοι και 50% ντόπιοι που γνωρίζουν τις πιάτσες. Αναφορικά με τα όσα είπα πιο πάνω, ας μη νομισθεί πως θέλω να βλέπω τον ξένο ως «μπακάλη» μόνο, ούτε τον βλέπω γραφικά. Υπάρχουν δημιουργοί, υπάρχουν επιστήμονες, υπάρχουν απλοί άνθρωποι που εντάσσονται και ζουν κανονικά προσφέροντας ο κάθε ένας στο πόστο του.

Σε μία πολύ παλαιότερη συζήτηση –νομίζω αλλού- είχα αναφέρει το παράδειγμα των Αλβανών τεχνιτών πέτρας. Οι οποίοι με την άφιξη τους στην Ελλάδα, στάθηκαν αφορμή να αναβίωση η συγκεκριμένη παράδοση στην Ήπειρο που δυστυχώς με την ερήμωση και τη φυγή στα αστικά κέντρα είχε πεθάνει. Γνωρίζω από πρώτο χέρι εξαιρετικό μάστορα που ήρθε στην Ελλάδα το 93 και αφού έγινε γνωστός λόγω της απίθανης τέχνης του, σχημάτισε ομάδα βοηθών με νεαρούς από τη Λευκάδα και την Πρέβεζα. Οι νεαροί αυτοί τώρα, Έλληνες, έχουν πάρει τη σκυτάλη και συνεχίζουν ευγνωμονώντας τον δάσκαλό τους που πια είπε να ξεκουραστεί. Δεκάδες φορές έχω πει πως στην Ελλάδα ανέβηκε πολύ ψηλά ο πήχης σε τομείς όπως η μουσική λόγω της άφιξης μουσικών από άλλες χώρες. Είτε ως δάσκαλοι στα ωδεία είτε ως μέλη ορχηστρών, ανέβασαν τον πήχη. Κάποιος θα πει «έκλεψαν τη δουλειά από Έλληνες» . Θα απαντήσω, πως σε τέτοιες δουλειές παίρνεις πάντα τον καλύτερο. Είτε είναι Έλληνας, είτε από το Τιμπουκτού. Το να ανεβαίνει ο ποιοτικός πήχης, καλό κάνει σε όλους και σφίγγουν και οι κώλοι λιγάκι.

the Idiot Mouflon είπε...

@Πήττας

Άλλο οι καλές προθέσεις και άλλο η πρακτική.

Πόση σκέψη αφιερώνουμε όταν π.χ. βλέπουμε την αυστηρή συμπεριφορά ενός συντηριτικού, θρήσκου μετανάστη προς τις γυναίκες της οικογένιας του; Αντιδρούμε "από ψυχής", ζυγίζουμε τις καταστάσεις;

Θέλει σκέψη και εκπαίδευση το πράγμα.

the Idiot Mouflon είπε...

συντηρητικού... που να με πάρει...

-=IMAGINOS=- είπε...

Φυσικά και ΔΕΝ είναι αδόκιμος νομικά ή ηθικά ο όρος λαθρομετανάστευση διεθνώς, το αντίθετο μάλιστα (ποιος ορίζει τι είναι ηθικό; Είναι ηθικό να δεχόμαστε παρανόμους στη χώρα μας και να έχουμε 2.000 δολοφονίες ελλήνων πολιτών από το 1990 στους οποίους φόνους εμπλέκονται παράνομοι αλλοδαποί, για να μη μιλήσω για τις 100άδες χιλιάδες ληστείες και κλοπές εις βάρος Ελλήνων πολιτών;).

Στην Ιταλία πχ υπάρχει νομικά η "immigrazione clandestina" που σημαίνει επακριβώς "λαθρομετανάστευση".

Και ποιο είναι το ευρωπαϊκό δίκαιο δηλαδή; Υπάρχει κάποιο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα ή Ευρωπαϊκοί Νομικοί Κώδικες; Όχι φυσικά, απλά υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες νόρμες μόνο που θεωρητικά μπορεί να αποτελούν το Ευρωπαϊκό δίκαιo αλλά πολλά κράτη της Ε.Ε. δε δέχονται την ανωτερότητα του Ευρωπαϊκού "Δικαίου", έναντι του εγχώριου Δικαίου όπως η Βρετανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ. Πχ η Ιταλία απελαύνει και λαθρομετανάστες από χώρες της Ε.Ε. όπως τους Ρουμάνους και μάλιστα αυτό το ξεκίνησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πρόντι και όχι ο Μπερλουσκόνι.

Η Νομική επιστήμη δεν στηρίζεται στην απόδειξη όπως οι θετικές επιστήμες αλλά στη θεωρεία και ερμηνεία αυτής. Δηλαδή ο κάθε Νομικός επιστήμων μπορεί να δίνει διαφορετική ερμηνεία και θεώρηση στα νομικά προβλήματα και αναζητήσεις χωρίς να σημαίνει ότι η μία ερμηνεία είναι σωστή και η άλλη λαθεμένη. Στη Νομική μιλάμε αν θέλεις για επικρατούσα γνώμη, όχι για ορθότητα γνώμης και επιστημονική απόδειξη.

Στην Ελλάδα συμφωνώ ότι στον κύκλο των Νομικών ο όρος "λαθρομετανάστης" δεν είναι αποδεκτός για την πλειοψηφία, αυτό δε σημαίνει ότι απορρίπτεται όμως ή υπερτερεί έναντι της γνώμης που δέχεται τον όρο "λαθρομετανάστευση" νομικά.

Και αυτό συμβαίνει γιατί οι δικηγόροι κονομάνε από τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα που αυτή έφερε. Η πληθώρα των δικηγόρων ζούνε σήμερα λόγω της... λαθρομετανάστευσης και ό,τι αυτή σε αυτή συνεπακολουθεί και συνεπάγεται. Γιαυτό και το "αδόκιμον" του όρου.... Υποκρισία και συμφεροντολογία δηλαδή. Εάν οι λαθρομετανάστες δεν είχαν ανάγκη από τους δικηγόρους και οι δικηγόροι δεν κέρδιζαν οικονομικά από αυτή, οι νομικοί μας θα έλεγαν άλλα σήμερα με λίγα λόγια...

Στο θέμα της οδηγίας τώρα στον ραδιοφωνικό σου σταθμό.

Θεωρώ καθαρά φασιστική μία τέτοια οδηγία που απαγορεύει στους εργαζόμενους στο σταθμό να εκφράζονται ελευθέρως και δεν θα επεκταθώ στα αυτονόητα.

Στο θέμα της αυτοδικίας τώρα.

Δεν καταλαβαίνω το εξής που γράφεις:

"άλλο πράγμα η αυτοδικία –σε πιάνω επ’ αυτοφώρω να με κλέβεις και σου ρίχνω ένα χέρι και άλλο πράγμα αυτό που συνέβη και το οποίο φέρνει στο νου την Κου Κλουξ Κλαν."

Δηλαδή θεωρείς το ξύλο προτιμότερο και το αποδέχεσαι σαν αυτοδικία ενώ οποιαδήποτε άλλη "τιμωρία" δεν είναι αυτοδικία αλλά σου φέρνει στο νου την Κου κλουξ Κλαν; Τώρα σοβαρολογείς ρε συ Γιώργο; Αυτοδικία είναι η οποιαδήποτε τιμωρία που επιβάλει κάποιος σε τρίτον χωρίς να έχει την νόμιμη αρμοδιότητα να πράξει κάτι τέτοιο.

Και εάν αυτό το περιστατικό στη Μανωλάδα σου θύμισε την Κου Κλουξ Κλαν και μένα μου θυμίζουν οι μολότωφ των κουκουλοφόρων και τα καψίματα πχ τραπεζών και περιουσιών, την κόκκινη χούντα του Στάλιν στην Ουκρανία και τη Σιβηρία στη δεκαετία του 50 για να μη πω τα αίσχη του Πωλ Ποτ και των Ερυθρών Χμερ κατά της ανθρωπότητας.

-=IMAGINOS=- είπε...

Η αυτοδικία λοιπόν και δεν την περιορίζω σε συγκεκριμένες πρακτικές αλλά σαν τρόπο τιμωρίας, τη θεωρώ λογικό επόμενο σε ένα κράτος το οποίο ποτέ δε σεβάστηκε κυρίως τους ημεδαπούς πολίτες του πριν καν κάνουν την εμφάνιση τους οι λαθρομετανάστες και ακόμα δεν είδαμε τίποτα εάν η Πολιτεία συνεχίσει να αδιαφορεί.

Και τελειώνω με μία διαπίστωση. Βλέπω ότι έχεις κόλλημα με το ΛΑΟΣ. Συνεχώς αναφέρεσαι στο μιαρό "ακροδεξιό" ΛΑΟΣ παραγνωρίζοντας ότι το ΛΑΟΣ είχε μία μεγάλη αποδοχή από την Λαϊκή τάξη των "μικροαστούληδων" (όπως τους αποκαλούν οι του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) μικροαστούληδων των γκέτο και του κέντρου των Αθηνών που ζούνε στο πετσί τους το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, και μάλιστα βγήκε τρίτο κόμμα σε 24 νομούς της Ελλάδος.

Το ΛΑΟΣ δεν άλλαξε τώρα πολιτική αλλά από την πρώτη στιγμή το 2000 που ιδρύθηκε επεσήμανε τους κινδύνους και το χάος που θα δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση στη χώρα. Τότε δεν είχαν δώσει οι πολίτες πολύ σημασία αλλά σήμερα διαπίστωσαν ότι το ΛΑΟΣ είχε δίκιο γιαυτό και το ψήφισαν και στις επόμενες εκλογές θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους ακόμα περισσότερο. Το ΛΑΟΣ λοιπόν σαφώς και επικαλείται τους Νόμους του κράτους σε αντίθεση με άλλους όπως το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που μιλάνε για μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών όταν γνωρίζουν ότι η Ε.Ε. απαγορεύει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να μιλάμε από τη μία για Ευρωπαϊκά Δίκαια που τάχα δεν αναγνωρίζουν τον όρο Λαθρομετανάστευση και από την άλλη να γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις νόρμες της Ε.Ε. που απαγορεύουν τις μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών. Στην τελική κύριε Πήττα εμείς ζητάμε την εφαρμογή του Νόμου, δε ζητάμε τίποτα παράνομο. Αυτό είναι κακό και ρατσιστικό; Εάν το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι ρατσιστικοί ας τους αλλάξουν αλλά απ’όσο γνωρίζω το πολίτευμα μας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Όταν το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ κερδίσουν ποτέ τις εκλογές ας κάνουν ότι θέλουν αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να κατηγορούμε το ΛΑΟΣ επειδή ζητά την εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων. Και το κατά πόσο η πολιτική του ΛΑΟΣ είναι αποδεκτή ή όχι, αυτό φάνηκε στις τελευταίες εκλογές στις οποίες φυσικά και δεν πήγαν να ψηφίσουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ ενώ όλοι οι άλλοι πήγαν για μπάνια όπως γελοιωδώς ισχυρίζονται κάποιοι για να δικαιολογήσουν τη δική τους ήττα.

Για να μη ξεχνάμε:
H Ν.Δ. έχασε 1.300.000 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ έχασε 800.000, το Κ.Κ.Ε. έχασε περίπου 150.000 και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 120.000. Το ΛΑΟΣ κέρδισε 95.000 παραπάνω από τις τελευταίες εκλογές. Αυτό μας λέει ότι το ΛΑΟΣ εκφράζει και μάλιστα με προοδευτικά μαθηματική αυξητική τάση, τη θέληση των πολιτών οι οποίοι άρχισαν επιτέλους να ξυπνάνε. Και μάλιστα πλέον όλα τα κόμματα ακόμα και το ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε για το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης το οποίο το είχαν χώσει τόσα χρόνια κάτω από το χαλί. Ο δε Γιωργάκης μιλάει για μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση!!! Πριν από 20 μέρες όποιος έθετε στο τραπέζι του διαλόγου το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ήταν «ακραίος».. Εάν αυτό δεν είναι πολιτική επιτυχία του ΛΑΟΣ τότε τι σημαίνει πολιτική επιτυχία και λαϊκή αποδοχή;

Unknown είπε...

Διαβάζεις όπως θέλεις.

Δεν θα επαναλάβω όσα έχω γράψει πολλές φορές-όχι μόνο σε αυτό το άρθρο.

Ο λόγοι που επιτρέπουν σε ένα κόμμα σαν τον ΛΑΟΣ να υπάρχει και να αποκτά κάποια δύναμη δεν φανερώνει τίποτα άλλο παρά αδυναμία τόσο του συστήματος όσο και της κοινωνίας στο να αντιμετωπίσουν έγκαιρα καταστάσεις και φαινόμενα. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα αρχετυπικό λαϊκίστικο κόμμα με ηγέτη έναν έξυπνο λαοπλάνο και δημαγωγό που ξέρει να λέει αυτά που θέλει να ακούσει το ακροατήριο-το ακροατήριο εκείνο που δεν μπορεί ή δεν θέλει να εμβαθύνει. Αυτή είναι η άποψή μου, ήταν πάντα δηλαδή και δεν θα αλλάξει τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να με πείσεις και δεν είναι κακό να καταλάβεις πως υπάρχουν και άλλες ερμηνείες στα πράγματα πέραν της δικής σου. Απλό ειναι.

Unknown είπε...

@Mouflon...δεν ξέρω πόση σκέψη αφιερώνει ο οποιοσδήποτε. Ξερω ποιες είναι οι δικές μου θέσεις.

Και δεν είναι ζήτημα μόνο κακής μεταχείρησης ή όχι αλλά και θέμα αποδοχής μιας κουλτούρας θρησκευτικής έτσι όπως το θέτεις. Προσωπικά, δεν είμαι νομίζω τόσο "δημοκρατικός" ώστε να ανεχθώ την μπούργκα στον τόπο μου αν αυτή θέλει να εισβάλλει σε ορισμένες περιοχές. Δηλαδή: αν υποθέσω πως μια κυρία, μουσουλμάνα που γεννήθηκε εδώ και έγινε δασκάλά θέλει να διδάξει, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να διδάξει το παιδί μου. Αλλά, αν θέλει να διδάξει με το πρόσωπο σκεπασμένο, αυτό δεν θα το δεχτώ ως πολίτης γιατί "μπαίνει" σε άλλα επίπεδα παράλλαξης του φυσικού χώρου. Με έχει βασανίσει πολύ το ζήτημα και δεν το γράφω εύκολα αυτό που μόλις έγραψα. Είμαι έτοιμος να δεχτώ οποιαδήποτε επιχειρηματολογία. Γιατί ασφαλώς, δεν είναι η μαντήλα που θα την κάνει κακή ή καλή δασκάλα. Αλλά, είναι ζήτημα του τι "εκπέμπει" και που το εκπέμπει.

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε τι γίνεται στο Ιραν αυτές τις μέρες. Ο μεσαίωνας των αγιατολάδων τρίζει. Οι διαδηλωτές-και είναι αμέτρητοι, ζητούν την προσοχή και την συμπαράσταση της δύσης. Για αυτό και γράφουν τα συνθήματά τους και στα αγγλικά. Αν η δύση τους βοηθήσει διακριτικά θα είναι παρέμβαση του ιμπεριαλισμού; Κάπου μιλάμε νομίζω με πεπερασμένους όρους. Δεν ξέρω, σκέφτομαι και γράφω...

Ανώνυμος είπε...

Den mporei na xoresei o nous mou pos ginete pragmatika na vlepoun kapoioi ena thema toso monodiastata.To sumvan pou perigraftike (k kapoia alla pou tuxainei na gnorizo prosopika) prosvaloun kurios emas...tous 'nomimous' katoikous tis elladas pou mesa stis fleves mas trexei aima 'potismeno' me DNA ton 'endoxon' progonon mas....Ma einai dunaton? einai dunaton na kanume suneirmous k na sundeoume gegonota pou ginotan 70+xronia prin? den mporo pragmatika na perigrapso to poso apogohteuomai k stenaxoriemai me to olo thema... ma toso misanthropoi? toso tufloi?

Na kano k mia genikh erotisi pros imagino , aiolo k loipous patriotes: theoreite oti oi metanastes kouvalane sto DNA tous tin paranomia? Dioti an nai, tote mallon tha exete kanei kapoia anakalupsi pou tha grapsei istoria sto xoro tis iatrikis k genetikis. An oxi,tote logika theorite oti oi sunthikes tous ftasane se auto to shmeio. Oi opoies sunthikes tha mporousan na othisoun kallista k tous mega alexandrous se paranomes praxeis


Eleni

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

(Συγνώμη για τα πολλαπλά ποστ, αλλά κολλάει περιέργως η σελίδα στον Internet Explorer και εμφανίζεται το μισό σχόλιο. To ξαναποστάρω λοιπόν μέσω Firefox).

Κύριε Πήττα, δυστυχώς όπου γράφω σε προοδευτικά blogs δέχομαι την ίδια ακριβώς κατηγορία. Ότι δηλαδή προσπαθώ να πείσω τους άλλους. Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφτεί κανείς ότι απλά λέω τη γνώμη μου; Δηλαδή όποιος έχει διαφορετική γνώμη προσπαθεί να πείσει τον άλλον; Ο διάλογος προϋποθέτει συμφωνία;

Επίσης θα μπορούσα να γράφω και εγώ για μέρες, κριτικάροντας το ΣΥΡΙΖΑ, εάν θα ψάξετε όμως στο ιστολόγιο μου, από την ημέρα που το ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε στις εκλογές και ειδικά όταν έμαθα ότι ο κύριος Αλαβάνος θέλει να παραιτηθεί, δεν έγραψα το παραμικρό για δύο λόγους, γιατί θέλω τον πολιτικό αντίπαλο μου δυνατό απέναντι μου και δεν εκμεταλλεύομαι τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να περνάει και δεύτερον γιατί όσο σκληρή κριτική και να έχω κάνει στον Αλαβάνο, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αποχωρήσει από την πολιτική γιατί έχει τα φόντα του πολιτικού που μπορεί να προσφέρει γιατί μπορεί να διαφωνώ μαζί του στα εθνικά θέματα ή στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης αλλά συμφωνώ μαζί του σε πολλά άλλα θέματα όπως τα περιβαλλοντολογικά τα οποία ο ΣΥΝ (και όχι το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ)τα υπερασπίζεται πολύ καλύτερα από κάθε άλλο κόμμα. Εξάλλου συμφωνώ απόλυτα με τους αγώνες του Τσίπρα για ελευθερία πρόσβασης των πολιτών στις ακτές όπως και το Σύνταγμα ορίζει.

Κάθε κόμμα μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς και κάθε κόμμα έχει κάτι να πει. Είναι λάθος να κατηγορούμε συνεχώς συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς μόνο και μόνο από αντιπολιτευτική διάθεση και καπρίτσιο αντιπαλότητας.

@Ελένη

Λυυπάμαι αλλά το κείμενο σας και κυρίως η ερώτηση που μου κάνετε στηρίζετε στην προκατάληψη και μόνο. Θεωρείτε ότι όποιος βλέπει κατάματα το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αυτομάτως ενστερνίζεται τις γελοίες ναζιστικές θεωρίες της Χρυσής Αυγής περί ανωτερότητας φυλών DNA κλπ.

Πουθενά δε θα βρείτε ποτέ στα γραπτά μου να γράφω για ανωτερότητες και κατωτερότητες φυλών και DNA. To ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και των επακόλουθων της (εγκληματικότητα, ανεργία κλπ) είναι ρεαλιστικό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Και είναι ρεαλιστικό γιατί μία χώρα με συγκεκριμένες δομές, υποδομές, οικονομία και πολεοδομική χωροταξία δεν μπορεί να δέχεται ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών που δεν ξέρει τι να τους κάνει. Γιαυτό ακριβώς και η εγκληματικότητα στην Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ γιατί όταν εισάγεις ανεξέλεγκτα ανθρώπους που δεν ξέρεις τι να τους κάνεις και δεν μπορείς να τους προσφέρεις εργασία, λογικό είναι να εγκληματούν αυτοί για να ζήσουν. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ.

Επίσης θεωρώ ότι το κράτος που δέχεται μετανάστες από γειτονικές χώρες και μάλιστα ανέκαθεν εχθρικές και με διεκδικήσεις εδαφικές (Τσαμουριά, Μακεδονία, θράκη) αποτελεί βλακεία για να μη πω προδοσία γιατί έτσι δημιουργείς μειονότητες και σύμφωνα με το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, θα γίνουν σύντομα πλειονότητες που αργότερα θα έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης σύμφωνα με τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών. (Δείτε τι έπαθε η Σερβία σε Βοσνία και Κόσσοβο.) Και στην τελική όλα τα κράτη που περιλαμβάνουν μειονότητες από γειτονικές χώρες πάντοτε είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Όλα αυτά λοιπόν έχουν να κάνουν με DNA και ανωτερότητες φυλών η με ρεαλιστικές προσεγγίσεις;

Ανώνυμος είπε...

@imaginos

xairomai loipon pou den esternizese tis aparadektes apopseis ths xrushs aughs k loipon sunafon organoseon. To thema tou DNA to ethixa gia ena k monadiko logo....theoro oti ,opos alloste eipes k esu, uparxei provlima me tous metanastes pou kata tin apopsi mou einai kurios logo tis mh entaxhs tous ALLA se kamia periptosh den dikaiologounte oi sumperifores autes ton 'anthropon' pou perigrafikan sto arthro. Den mporei diladi, epeidh perasan ta sunora autoi oi anthropoi-esto me ton tropo pou ta perasan- kai vrethikan edo, na pairnoun dithen ton nomo sta xeria tous oi autoxthones k paristanoun tous dikastes...what goes around comes around file mou. K to na xulokopiseis h na 'timoriseis'kapoion paradeigmatika (dioti pithanon einai to eukolo thuma) einai aparadekto k ontos thumizei kati apo Ku Klux Klan!!
Efoson loipon k esu akomi paradexese oti den einai genimenoi egklimaties , theoreis oti einai sosto na strefete o kosmos enantion tous k na exoume oles autes tis skines apeirou kallous ?

Telos, polloi sundeoun tous metanastes me o,ti asximo k egklimatiko exei na deixei to kentro tis athinas. Kaneis pote den anaferei to poso exoune sunisferei sto AEP, oti einai h pio agria ekmetaleuomenh taxh, to oti oi megaluteroi egklimaties (ton sovaroteron adikimaton) einai ntopioi k.a. Makari o kosmos na edixne toso zhlo gia ta domimena omologa, gia to vatopaidi, gia tous koumparous ktl kai na min dioxeteue ton thumo k tin apogohteush tou stous metanastes.


Telos, oson afora to LAOS (epeidh monimos otan thigete to thema ton metanaston uparxei h gnosti kontra opadon laos-syriza)....h lexh akraio den einai arketh gia na perigrapsei.Episis otan upostirizeis to laos (esy h k o opoiosdipote allos) den mporeis na les oti den sumfoneis me tis vlakies (tupou DNA) tis Xrushs Aughs dioti den milame gia duo entelos diaforetika sxhmata. Prin 4,5 xronia(peripou) evgene o karatzaferhs sta kanalia k elege ot exoume parexigisei ' ta paidia tis xrushs aughs' k prepei na tous dosoume vima k foni. Vevaia tora vgainei k leei oti den exei kamia sxesh me autous alla einai gnostos xameleon.

Eleni

Unknown είπε...

Στις 9 και 37 π.μ. "Ανώνυμος" άφησε το εξής μήνυμα στο δημοσιευμένο στις 5 Φεβρουαρίου άρθρο περί "Σέχτας Επαναστατών"

...Η "ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΙΛΟΙ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ Κ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.ΛΕΣ Κ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ...ΔΕΙΛΟΙ,Ε ΔΕΙΛΟΙ "

Unknown είπε...

Αντί άλλου σχολίου, αυτή την ώρα μεταφέρω εδώ το σχόλιο που έκανα στο TVXS.gr λίγο νωρίτερα, κάτω από το πλήρες κείμενο της "προκήρυξης" τους:

Ξέρασμα.

Ούτε στην προηγούμενη, ούτε σε αυτήν την "προκήρυξη" δεν υπάρχει η παραμικρή ιδεολογική νύξη-πρόσχημα, δεν υπάρχει η ελάχιστη αναφορά στο τι "κοινωνία ονειρεύονται"

Προφανώς, ως ευνουχισμένοι και ψυχοπαθείς δεν μπορούν να ονειρευτούν τίποτα παρά μόνο το όποιο επόμενο θύμα τους.

Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά άρρωστοι "κατά συρροή δολοφόνοι" -εκτός αν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία κάποιου βαθέως παρακράτους.

Εκτός πραγματικότητας, εκτός κοινωνίας, εκτός "εαυτού", γενικώς και απλώς "εκτός".

Συνιστούν, το πιο ιδανικό εργαλείο που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα για το ίδιο το Σύστημα, με μία πρακτική που αποσκοπεί στην απόλυτη κοίμηση των λίγων συνειδήσεων που έχουν απομείνει ζωντανές, το απόλυτο εφαλτήριο για το από εδώ και πέρα ξεσάλωμα των κατασταλτικών αρχών.

Για την κυριολεκτικά διαταραγμένη φρασεολογία τους, θα επανέλθω το Σάββατο στο τακτικό άρθρο στην εφημερίδα αφού διαβάσω και ξαναδιαβάσω τον οχετό τους καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να μην ξεράσω.

Unknown είπε...

A! και θα ήθελα ο "Ανώνυμος" να μου εξηγήσει τι σημαίνει "να κτυπήσουν εκεί που πρέπει" γιατί δεν καταλαβαίνω πότε ο εν ψυχρώ φόνος αποκτά ένα περίβλημα "¨πρέπει".

Αν το αποκτά, τότε θα πρέπει να δικαιολογήσουμε και την αυτοδικία και τα γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα με την διαπόμπευση των μεταναστών. Ξέρεις, δεν διαφέρει σε τίποτα, είναι και οι δύο "πρακτικές" εξίσου άρωωστες και τρομοκρατικές και αποσκοπούν στην κατατρομοκράτηση ομάδων ανθρώπων προς "παραδειγματισμό".

Δεν με ενδιαφέρει το όποιο ιδεολογικό περίβλημα αλλά το "δια ταύτα" και δεν επιθυμώ αυτόκλητους δικαστές και εκτελεστές από όπου και αν προέρχονται, ότι και αν λένε. Οι ρατσιστές της Νέας Μανωλάδας και τα αποβράσματα της Σέχτας έχουν "εκλεκτικές συγγένειες" υπό την έννοια πως αποφασίζουν α. ποιος είναι ο Νόμος β) ορίζουν εαυτούς ως "νομοθέτες" και "εκτελεστές".

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε αυτοδικία απλά στη μία αυτή φτάνει μέχρι τον φόνο ενώ στην άλλη (στη συγκέκριμένη περίπτωση) φτάνει μέχρι την διαπόμπευση και τον ξυλοδαρμό. Και αν ο φόνος είναι βαρύτερος γιατί έχει χαθεί μία ζωή, η διαπόμπευση και ο ξυλοδαρμός είναι εξ ίσου εμμετικές ενέργειες γιατί έχουν να κάνουν με τον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνίας: με φτωχούς μετανάστες.

Unknown είπε...

Άλλος ανώνυμος, άφησε σχόλιο κάτω από το παλαιό άρθρο περί "Σεχτας"

Είναι το εξής:

Το κάνουν γιατί μπορούνε.
Όπως όλοι οι λαοί στην μέχρι τώρα ιστορία του κόσμου.
Υ.Γ. Να υποθέσω μιας και λόγος δεν έγινε για τον νεκρό μπάτσο καλά του κάνανε.

Unknown είπε...

Τι θα πει «το κάνουνε γιατί μπορούνε»; Ωραία και εγώ λοιπόν επειδή δεν γουστάρω τη φάτσα του απέναντι γείτονα και μπορώ να του κάψω το σπίτι, ας πάω να το κάνω. Εκτός αν θεωρείς πως η δολοφονία ενός χαμηλόβαθμου αστυνομικού συνιστά ιδεολογικοποιημένη πρακτική. Η προκήρυξή τους είναι ένα μνημείο μίσους όχι κατά του συστήματος αλλά κατά του ίδιου του λαού. Από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία ευαγγελίζονται χάος, εμφύλιο, αίμα και αποδιοργάνωση. Εάν και στο ελάχιστο «πιστεύουν» όσα λένε πρέπει με κάθε τρόπο να τσακιστούν το γρηγορότερο. Αλλά, και εσύ δεν καταλαβαίνεις, πως αυτό δεν θα γίνει. Όχι γρήγορα πάντως. Γιατί το σύστημα, οι κρατούντες, η εξουσία, είναι ενθουσιασμένοι που υπάρχει η «Σέχτα». Αυτή η δολοφονική επηρμένη αλαζονική και εμετική αλητεία εξυπηρετεί τον αυταρχισμό, εξυπηρετεί την ακόμα πιο βαθιά από-πολιτικοποίηση της κοινωνίας, εξυπηρετεί εκπληκτικά την εγκατάλειψη των αγώνων και την επιβολή κάθε είδους καταστολής.

Και όχι, δεν του «κάνανε καλά». Το «νεκρός μπάτσος καλός μπάτσος» δεν διαφέρει σε τίποτα από τον εθνικιστικό φασισμό του «καλός τούρκος νεκρός τούρκος». Είναι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ισοπεδωτικό και χυδαίο. Πήξαμε στους ανώμαλους πια…

Ανώνυμος είπε...

καιρος ηταν καποιος να βαλει αυτους τους μαλακες στη θεση τους..μη κατηγορειτε την ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ για οσους ματατζηδες και για οσους μπατσους ξεγραφονται..ας ειμαστε δικαιοι..δεν "εξωστρακιζονται" μονο οι σφαιρες των μπατσων..υπαρχει ομως μια διαφορα..σημαντικη..αυτοι εκτελουσαν διαταγες..σε αντιθεση με ολους οσους ξεσηκωθηκαν και τα εσπασαν..που απλα "εκτελουσαν" με τις πραξεις τους το "αξιωμα" του να εισαι μπατσος και να εκτελεις τις διαταγες που σου δινουν οι απο πανω μαλακες..νομιζοντας οτι τους παιρνει να εκτελουν αθωους για να καλυπτουν τις μαλακιες τους..κι ομως..δε τους παιρνει..αντθετως θα τους παρει και θα τους σηκωσει!

aiolos είπε...

Ένταξη κε Πίττα να συμφωνήσω και εγώ ότι η δολοφονία όχι μόνο του χαμηλόβαθμου αλλά και του υψηλόβαθμου αστυνομικού είναι ενέργεια κατά του λαού, να διαφωνήσω όμως ποιος ευαγγελίζονται χάος και εμφύλιο.
Πχ η φράση αυτή δεν ευαγγελίζεται εμφύλιο και χάος;
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Τις ημέρες του Δεκέμβρη του 2008 είδαμε πολλά σλόγκαν, πολλές αφίσες, όπως αυτή πχ
ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ
(και είχε ένα πολίτη ξαπλωμένο με σφαίρα στην καρδιά).

Δεκάδες τέτοια Κε Πίττα, αυτά ευαγγελίζονται εμφύλιο και χάος;

Μονόπλευρη και ισοπεδωτική η τοποθέτησή σας.
(ενημερωτικά σας λέω ότι είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η έρευνα θα δείξει ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ, που τον έδειξε δηλαδή, στη περίπτωση του άτυχου Αλέξη).

Το μνημείο μίσους λοιπόν μόνο στην Σέχτα το βλέπετε; Στον άκρατο ανθελληνισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον βλέπετε;

Εγώ να συμφωνήσω με τις απόψεις ότι η τρομοκρατία είναι προϊόν των μυστικών υπηρεσιών, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του λαού, εσείς μπορείτε να καταλάβετε ότι ο απλός εργάτης κάθε χτύπημα το διαφόρων ΣΕΧΤΑ το βλέπει σαν την προειδοποίηση του ΖΟΡΟ προς τους καταπιεστές του ( και σε αυτούς βάζω και τους δημοσιογράφους);
Αυτά προς παρόν , αν και είπα να μη μιλήσω……….

zappa είπε...

O mhtsotakhs kai o aberwf (apo tous idrytes ths ND) htan dosilogoi. To idio kai o Gribas...Alla den blepw na milaei kaneis peri an8ellhnismou.

O Karatzaferhs exei sto komma tou ymnhtes tou Hitler (pou epi katoxhs oi dynameis tou ekanan ta pandeina sthn Ellada) kai tou Mousolini kai ths Xountas, alla pali de milaei kaneis gia an8ellhnes kai amerikanakia ekei

H xrysh aygh synergazetai anoixta me tous germanous neonazi, oi opioi ouk oliges fores ta exoun kanei plakakia me tous gkrizous lykous, alla kaneis bebaia den tous leei an8ellhnes.....

-=IMAGINOS=- είπε...

Zappa, έχεις ακούσει κανέναν μέσα στο ΛΑΟΣ να υμνεί τον Χίτλερ το Μουσολίνι και τη Χούντα; Εάν έχεις, πες μου ποιος πότε και που. Εγώ τώρα αν γυρίσω και πω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ υμνούν τον Στάλιν που εξόντωσε 20.000.000 αντικαθεστωτικούς αντικομουνιστές στη Σιβηρία σύμφωνα με ομολογία του ίδιου του Νικήτα Χρουτσώφ και συνεπώς δεν διαφέρει από τον Χίτλερ (Ο Στάλιν) και αν γυρίσω και πω για τον εμφύλιο που το ΚΚΕ ήταν αυτό που έπνιξε στο αίμα την Ελλάδα γιατί αλλιώς εξουσία δεν μπορούσε να δει ούτε στον αιώνα τον άπαντα και ευτυχώς δεν είδε.. θα έχω άδικο; Αμ ο άλλος ο Μάο, ο Πολ Ποτ κλπ ήταν καλύτεροι από τον Χίτλερ; Και για να μη προτρέξεις να σου ότι ο άνθρωπος ψάχνει, ανακαλύπτει και αλλάζει και αποφάσεις γιατί τα στάσιμα πάντα βρωμάνε και αλλαγή σημαίνει πρόοδος συν τοις άλλοις.. Εγώ πχ ήμουν μέλος της ΚΝΕ αλλά έψαξα και ανακάλυψα πράγματα γιαυτό και την κοπάνησα όταν τα έβαλα όλα στη ζυγαριά. Μήπως είμαι και εγώ υμνητής του Στάλιν ή του Χίτλερ;

-=IMAGINOS=- είπε...

Και κάτι άλλο Zappa. Σου αρέσει μήπως να ζεις στη Βόρεια Κορέα;