Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

«Λιώστε τους» UPDATED


Live from: http://www.presstv.ir/watch_live5_us.aspx

Ζούμε όλοι, για άλλη μία φορά τον Πόλεμο.
Εμείς, από τα σπίτια μας, ζεστοί από τα αναμμένα καλοριφέρ, χορτάτοι δόξα τους Θεούς.
Εκείνοι, παγιδευμένοι σαν τα ποντίκια στη λωρίδα της Γάζας, αλλά κι’ εκείνοι που καιρό τώρα τρώνε ρουκέτες για πρωινό, σχεδόν κάθε μέρα, στο Ισραήλ.

Κάποιοι, στα μέρη μας, παρασυρμένοι από το θυμικό αλλά και την άγνοια της πολυπλοκότητας καταριούνται τους Ισραηλινούς, επικαλούνται ακόμα και τον Χίτλερ που δεν…τέλειωσε το «έργο» του.

Ω ναι, διαβάσαμε και τέτοιες θλιβερότητες, από τους ίδιους εθνολάγνους κύκλους που στις ημέρες της οργής τον Δεκέμβριο, νοσταλγούσαν λοχίες –σωτήρες.

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι δειλά, προσπαθούν να ψελλίσουν πως το Μεσανατολικό και η Αραβοϊσραηλινή ρήξη δεν είναι διόλου απλό ζήτημα.

Χαμηλότονα, σχεδόν ψιθυριστά επιχειρούν να αναδείξουν διάφορες συνιστώσες που διαφεύγουν από τις συνειδήσεις του μέσου τηλεθεατή (αντί του μέσου Πολίτη) μιας που οι τηλεοράσεις σε Κύπρο και Ελλάδα κατά απόλυτο κανόνα, αναζητούν είτε ήρωες είτε καταραμένους και ποτέ την ουσία.

Και λέω ψιθυριστά γιατί στο γένος των Ελλήνων όποιος τολμήσει να πει κάτι «άλλο» αυτομάτως βαφτίζεται «ύποπτος» «σκοτεινός» «ανθέλλην» και στην παρούσα συγκυρία «σιωνιστής ή όργανο του αμερικανοβρετανικού εβραϊκού λόμπι»

Θα ήθελα (ψιθυρίζοντας ) να θυμίσω ορισμένες αλήθειες, τις οποίες ο ψύχραιμος πολίτης μπορεί να βρει στο διαδίκτυο, σε αρχεία εφημερίδων και σε οποιαδήποτε αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης:

1. Την 4η Νοεμβρίου 1995- η δολοφονία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν από τον φανατικό Αμίρ. Εκείνη την ημέρα, εκτελέστηκε εν ψυχρώ η σημαντικότερη και αποδοτικότερη προσπάθεια για οριστικό τερματισμό του Μεσανατολικού. Έργο ουσιαστικά του τότε αμερικανού Προέδρου Κλίντον, που παραλίγο να έκλεινε δύο από τα πιο μακροχρόνια και αιματηρά μέτωπα. Το Ιρλανδικό ( στο οποίο έβαλε τις βάσεις ) και το Παλαιστινιακό στο οποίο θα πετύχαινε, αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Ισραηλινός ηγέτης.



Θυμίζω, πως οι Ράμπιν , Σιμόν Πέρες και Γιάσερ Αραφάτ είχαν τιμηθεί το 1994 με το Νόμπελ Ειρήνης.

2.Την οικονομική διαφθορά της Αραβικής ηγεσίας , κάτι που μονίμως αποκρύπτεται από τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης γιατί δεν «συμφέρει» η αποκαθήλωση των όσων άκριτα χρήζουμε "αγίους" (ισχύει και για την εντοπία μηχανή παραγωγής των ημετέρων ηρώων) .


Η πρωτοφανής διαφθορά, η καταλήστευση όλων σχεδόν των κεφαλαίων που συγκεντρώνονταν μέσω δωρητών-κυρίως δυτικών-για τις υποδομές των Παλαιστινίων (σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες, υποτροφίες κλπ) κατέληγε επί μακρόν στην προσωπική τσέπη του Αραφάτ, στον πλουτισμό της τεράστιας φατρίας του και του κλειστού ηγετικού κύκλου.



Άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα στις αρχές της δεκαετίας του 90 μετά τις επίμονες καταγγελίες Αράβων ακαδημαϊκών που συστηματικά παρεμποδίστηκαν από την κλίκα του Αραφάτ στις προσπάθειές τους για τη δημιουργία υποδομών, σχολείων και υποτροφιών.


Οι καταγγελίες, οδήγησαν σε πολλαπλές ευρωπαϊκές πιέσεις, και εντέλει μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε σε μία έκθεση 600 σελίδων ότι 326 εκατ. δολάρια -το 40% του προϋπολογισμού του 1997 μόνο- είχαν κυριολεκτικά εξαφανιστεί.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε έρευνα του Κέντρου Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Ιερουσαλήμ που έγινε μεταξύ του αμιγώς παλαιστινιακού πληθυσμού στη Δυτική Όχθη, το 83% δήλωσε απόλυτα πεπεισμένο για την διαφθορά της Παλαιστινιακής Ηγεσίας και για την ουσιαστική της αδιαφορία για το μέλλον των απλών αράβων.

Κάποιοι είχαν μετατρέψει έναν Αγώνα σε βιομηχανία προσωπικού πλουτισμού.

Διόλου πρωτότυπο δυστυχώς, και θυμίζει πολύ τα «δικά μας».

Αυτά, είναι πράγματα που ενώ αποτελούν κοινό τόπο στον μέσο Ευρωπαίο πολίτη, στα μέρη μας αντιμετωπίζονται ως…σιωνιστικές συνωμοσίες, προπαγάνδες των μυστικών υπηρεσιών και άλλα φαιδρά.

Δυστυχώς όμως, οι πανάκριβες ανακτορικού τύπου βίλες, τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, ο τελείως προκλητικός τρόπος ζωής της ηγετικής κλίκας του Αραφάτ έφτανε σαν αντίλαλος και στους άθλιους χωματόδρομους με τα παραπήγματα και τους στοιβαγμένους ανθρώπους στη Ραμάλα, τη Χεβρώνα τη Γάζα.

3.Η διαφθορά αυτή, σε συνδυασμό με τη δολοφονία του Ράμπιν, υπήρξαν βασικές αιτίες για το αργό αλλά συστηματικό σπρώξιμο των Αράβων σε ακραίες επιλογές με αποτέλεσμα σήμερα να κυριαρχεί η ΧΑΜΑΣ των ισλαμιστών φονταμενταλιστών.

Στο φόντο, η Χεζμπολά, λίγο πιο πίσω η Αλ Κάιντα και πιο πέρα ο Αχμαντινετζάντ και τα θεοκρατικά φασιστοειδή του Ιράν. Άραγε η Δύση ήταν ανίκανη να προβλέψει τη χιονοστιβάδα που ίσως ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1995; Ίσως όχι, ίσως ναι. Δεν γνωρίζω.

4.Το Ισραήλ, ως συντεταγμένο Κράτος ασφαλώς και έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί την τάξη και την ασφάλειά των πολιτών του.

Ερωτώ τους πάσης φύσεως εβραιοφάγους: Αν τα Σκόπια έριχναν κάθε τόσο ρουκέτες στη Βόρεια Ελλάδα και έστελναν κάθε λίγο παρανοϊκούς να αυτοκτονήσουν στις πλατείες της Θεσσαλονίκης παρασύροντας στο θάνατο πολίτες που πίνουν τον καφέ τους…δεν θα έβγαιναν όλοι και θα ζητούσαν το «λιώσιμο» των Σκοπιανών;;;;; Μα οι…υπερελληναράδες, αυτό πράττουν και τώρα, χωρίς να υπάρχει ποτέ περίπτωση οι Σκοπιανοί να κάνουν κάτι τέτοιο.


5.Το Ισραήλ, αυτή τη στιγμή, ενώ ξεκίνησε με την συγκρατημένη «κατανόηση» της Δύσης και των ενημερωμένων πολιτών της, έχει χάσει το μέτρο.


Ποιεί ουσιαστικά γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου κατά συρροή για τα οποία θα πρέπει και να δικαστεί.

Το χειρότερο; Ενδυναμώνει τη θέση της ΧΑΜΑΣ και των ισλαμιστών φονταμενταλιστών στην πλειοψηφία των Αράβων Παλαιστινίων γεννώντας έτσι την επόμενη γενιά τρομοκρατών.


Είναι τα σημερινά παιδιά που βιώνουν τον απόλυτο τρόμο του πολέμου μετατρέποντας την ψυχή τους σε γόνιμο λιβάδι για τα άνθη του μίσους.


Η διεθνής κοινότητα και η μάλλον εξαντλημένη Ευρωπαϊκή διπλωματία περιμένουν την παρέμβαση των ΗΠΑ η οποία δεν θα έρθει πριν τις 20 Ιανουαρίου με την ανάληψη των καθηκόντων του κου Μπαράκ Ομπάμα.


Και το Ισραήλ που δεν τον εμπιστεύεται, φαίνεται πως προσπαθεί να καταφέρει, όσα προλάβει πιο πολλά μέχρι εκείνη την ημέρα. Το αδιέξοδο φοβάμαι, εξακοντίζεται στο αδιανόητο.

Τα λόγια που στριφογυρίζουν στο μυαλό μου, είναι του αείμνηστου Sir Peter Ustinov:

«Τρομοκρατία είναι ο πόλεμος των φτωχών και Πόλεμος η τρομοκρατία των πλουσίων»

Θα πρόσθετα, και το συσσωρευμένο δηλητήριο που υπάρχει στους ανθρώπους, με τις διαρκείς διαψεύσεις και απογοητεύσεις των αυτονόητων ονείρων τους, από τις πολιτικές ηγεσίες τους.






ΥΓ: Διαβάστε επίσης το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κου Jimmy Carter στηνWashington Post
Ο Δεσμός: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/01/07/AR2009010702645.html?nav=rss_opinion/columns
Το κείμενο υπάρχει στα Ελληνικά στην Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα του Κου Κούλογλου και των Συνεργατών του στο:http://www.tvxs.gr/v2999

Όπως επίσης το κείμενο-έκκληση που έγραψε ο πολύ σημαντικός Μαέστρος και Πιανίστας Εβραίος Daniel Barenboim www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=248970 για το οποίο μας πληροφόρησε η Λεμέσια την οποία ευχαριστούμε.

ΥΓ2: Τα σκίτσα που κοσμούν το άρθρο στην επικεφαλίδα και στο τέλος είναι έργα του εξαίρετου Ben Heine. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες και διαθέτει τη δουλειά στο διαδίκτυο τελείως ελεύθερα για τη διάδοση των ιδεών της Ειρήνης και της Συνύπαρξης. Μπορείτε να βρείτε δουλειά του τόσο στο προσωπικό του blog : http://www.benjaminheine.blogspot.com/ όσο και στο πραγματικά θαυμάσιο http://benheine.com/




ΥΓ3 (για τους αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας) Επειδή η σημερινή Ελευθεροτυπία «στέλνει» τους αναγνώστες της μεταξύ άλλων και στη Στήλη Άλατος, αναφορικά με τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα και τη δράση του παρακράτους-κράτους ιδού ο δεσμός του συγκεκριμένου άρθρουγια να μην ταλαιπωρούνται οι αναγνώστες στο Αρχείο : http://politispittas.blogspot.com/2009_01_05_archive.html Ευχαριστώ θερμά την εφημερίδα για την αναφορά.



ΥΓ4: Χτες στην Αθήνα έγιναν και πάλι πρωτοφανή γεγονότα. Κυριάρχησε το ολοήμερο σχεδόν πογκρόμ συλλήψεων, η συστηματική παρεμπόδιση δικηγόρων να έρθουν σε επαφή με συλληφθέντες, η μαζική σύλληψη δικηγόρων και ο απίστευτος ξυλοδαρμός ηλικιωμένης γυναίκας κοντά στα Εξάρχεια , στην Ασκληπιού 14, καθώς η κυρία προσπαθούσε να προστατέψει νεαρά άτομα από τις βιαιότητες των ένστολων. Τα δύο τελευταία έκαναν τον γύρο του κόσμου στολισμένα με εξαιρετικά ειρωνικά σχόλια για το επίπεδο μιας «αυτοαποκαλούμενης ευρωπαϊκής χώρας που συλλαμβάνει δικηγόρους, χτυπάει ηλικιωμένους και βομβαρδίζει χωρίς λόγο με επικίνδυνα χημικά»



Αγωγές και μηνύσεις κατά του ελληνικού δημοσίου πρόκειται να καταθέσουν οι 18 δικηγόροι που συνελήφθησαν χθες στην οδό Ασκληπιού, αλλά και όσοι προπηλακίστηκαν αργότερα έξω από την Ασφάλεια Αττικής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης προχώρησε και η ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλοντας «άγρια επίθεση και ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης».



Άποψη της Στήλης είναι πως οι Κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την Κρατική Καταστολή και την έναρξη σοβαρού διαλόγου για το "τι Αστυνομία θέλουμε" καθώς και την πλήρη απομάκρυνση των Ειδικών Φρουρών από τα Εξάρχεια όπως ακριβώς ζητάνε επίμονα οι κάτοικοί του, όλων των ηλικιών.



Ωραιότατη ιδέα το Ημερολόγιο της Ν.Δ που ανέβηκε πριν από λίγο στο http://www.tvxs.gr/v3009 από την ομάδα της Τηλεόρασης Χωρίς Σύνορα. Εύγε!

Δυστυχώς η ανάλυση της εικόνας από κάτω είναι μικρή. Πρόκειτα για αφίσα εξαιρετικής κατά τη γνώμη μας πρωτοβουλίας Πολιτών των Εξαρχείων και η οποία λέει τα εξής:

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ Αυτοοργάνωση σ' όλες τις γειτονιές!

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009 στην Πλατεία Εξαρχείων στις 11 το πρωί, γιορτή.

Με την παρουσία μας στο δημόσιο χώρο εξοστρακίζουμε την καταστολή και τον τρόμο που επιβάλλεται στις γειτονιές μας.

Προσκαλούμε συμμετέχοντες και όχι θεατές σε μια συνάντηση-γιορτή από το μεσημέρι μέχρι το σούρουπο.

Συνεισφέρουμε με ό,τι μπορούμε:-

Ζωντανή μουσική-Μαγείρεμα και φαγητό-Χαριστικό παζάρι-Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Διαδώστε το σε φιλους και γνωστους.

Να είμαστε όλοι εκεί ενάντια στην καταστολή και τον τρόμο που μας επιβάλεται.

*σε περίπτωση βροχής αναβάλλεται για την επόμενη Κυριακή

Εύγε στην πρωτοβουλία με όλη μας την ψυχή ευχές για μεγάλη επιτυχία






65 σχόλια:

stelios papalangi είπε...

την άποψη μου για μια παρουσιάση της χαμάς ως απλά "ισλαμιστική φανταμεταλιστική οργάνωση" και γιατί τη θεωρώ απλουστευτική την έχω είδη ανεβάσει στο μπλογκ μου - έτσι δεν μπω στην επανάληψη.

τώρα στο όσλο.
δεν πιστευώ ότι λέει κάτι το νομπελ ειρήνης, και ούτε νομίζω ότι η μη-δολοφονία του ραμπιν θα έλυνε το πρόβλημα.

γιατί απλούστατα το όσλο δεν ήταν ειρηνευτική διαδικασία. δημιουργούσε μια αστεία παλαιστινιακή αρχή η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να είναι βιώσιμη, χωρίς να ακουμπά τα βασικά θέματα του παλαιστινιακού προβλήματος.
ΔΕΝ δημιουργούσε παλαιστινιακό κράτος
ΔΕΝ έλυνε το θέμα των προσφύγων
ΔΕΝ έλυνε το θέμα των εποίκων.

από τη στιγμή που δεν τα έλυνε αυτά ΔΕΝ ήταν ειρηνευτική διαδικασία αλλά κοροιδία
και βεβαίως
η δευτερη και τρίτη ιντιφαντα ήταν αναποφευκτη, όπως και τα σημερινά και τα επόμενα.


τώρα όσον αφορά τους πυραύλους, ξέρει κανεις να μας πει πόσους πυραυλους τελικά έριξε η χαμας τα τελευταία χόνια, ποσους έριξε μετά την απόφαση της εκεχειρίας, και πόσα θύματα προκάλεσαν ;

και συγκρίνεται αυτό με τον αποκλεισμό της γάζας αλλά και τα τείχη στη δυτική όχθη;

όλα αυτά με τους πυραυλους είναι σαν την ιστορία με τη κότα και το αυγό. ποιός άρχισε πρώτος ;

το να λέμε στο ισραήλ δεν αρέσει να δέχεται πυράυλους, και σε ποιον θα άρεσε ; είναι λίγο περαπλανητικό

γιατί σε ποιόν θα άρεσε να ζει στον αποκλεισμό της γάζας ;

-=IMAGINOS=- είπε...

Καλημέρα.

Λοιπόν η βλακεία ορισμένων έχει φτάσει στο απροχώρητο (και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πάλι, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν).

Από τότε που άρχισε αυτή η νέα γενοκτονία στη Γάζα έχω φρικάρει και από τη φρίκη την ίδια του βρώμικου πολέμου αυτού αλλά και από τα όσα διαβάζω σε διάφορα "προοδευτικά" μέσα, blogs κλπ.

Όταν κατεβαίνουν στους δρόμους δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το Δίκτυο κλπ να διαδηλώσουν κατά των εβραίων που σφάζουν ανελέητα αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη τότε όλοι αυτοί είναι προοδευτικοί, δημοκράτες και ακτιβιστές επειδή απλά προέρχονται από αυτούς τους πολιτικούς χώρους της αριστεράς. Οποιοσδήποτε όμως άλλος καταδικάσει αυτή τη σφαγή αυτομάτως είναι χρυσαυγίτης, φασίστας, ρατσιστής, ακροδεξιός και αντισιωνιστής! Οι αριστεροί και σε αυτό ακόμα το σημείο της καταδίκης δηλαδή βρώμικων πολέμων και γενοκτονιών θέλουν και πάλι να έχουν την αποκλειστικότητα της καταδίκης. Και όλα αυτά γιατί ο Χίτλερ και η Χρυσή Αυγή μισεί τους Εβραίους (λες και άδικο είχαν εκ του αποτελέσματος όπως φαίνεται). Εάν τυχόν δεν είσαι αριστερός και καταδικάσεις τους εβραίους σήμερα για τη σφαγή στη Γάζα, είσαι αυτομάτως οπαδός του Ναζισμού, του Χίτλερ και της Άριας Φυλής και της "ανωτερότητας" της Ελληνικής επίσης φυλής και DNA έναντι των Σκοπιανών, των Τούρκων των Αλβανών των Βούγλαρων (λες και πραγματικά αυτοί οι λαοί έχουν να επιδείξουν κάποιο πολιτισμό στο διάβα της ιστορίας ανώτερο του Ελληνικού έτσι και αλλιώς)!

Εκεί καταντήσαμε σήμερα. Τόσο αέρα έχουν πάρει τα μυαλά της αριστεράς. Έχουν πάρει τόσο αέρα ώστε τα πάντα να ανήκουν σε αυτή. Η αγάπη, το μίσος, η καταδίκη, τα ανθρώπινα αισθήματα και συναισθήματα, οι ιδεολογίες, η τέχνη, ο πολιτισμός, η πολιτική, το σύμπαν ολόκληρο με λίγα λόγια.

Δηλαδή καλλιεργείται για μία ακόμη φορά ένα νέο εμφυλιοπολεμικό κλίμα γιατί? Γιατί απλά η αριστερά έχει πάρει πολύ αέρα στα μυαλά της, έτσι απλά και δε θα μιλήσω για μία ακόμη φορά για μεταπολιτευτικά σύνδρομα ρεβανσισμού και κομπλεξαρισμού.

Σε ότι αφορά τώρα αυτό που είπε ο Γιώργος για τα Σκόπια εάν δηλαδή μας πέταγαν ρουκέτες ή ανατινάζονταν καμικάζι σε ελληνικές καφετέριες πως θα αντιδρούσαμε εμείς σαν Έλληνες. Λοιπόν σε πληροφορώ Γιώργο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΜΕ έτσι όπως το Ισραήλ και σου το υπογράφω και δε θα αντιδρούσαμε έτσι γιατί έχουμε γίνει μαλάκες και τα καταπίνουμε όλα! Με τάνκς θα μπουν οι Σκοπιανοί και όχι με ρουκέτες όταν τυχόν βρεθούμε αντιμέτωποι σε ένα πόλεμο με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι πετάνε πάνω από το Αιγαίο και εμείς κάνουμε τις πάπιες. Αλλά ας μην επεκταθώ στο θέμα αυτό προς το παρόν.

Θέλω να πω ότι το Ισραήλ πολύ καλά κάνει και θέλει να προστατέψει τους πολίτες του και αντιδρά, αλλά άλλο αντίδραση και άλλο γενοκτονία. Εάν το Ισραήλ ήθελε απλά να προστατέψει τους πολίτες του και όχι να σκοτώνει αθώα παιδιά θα έστελνε τους στρατιώτες του να εξοντώσει τους Χαμάδες μέσα στις πόλεις της Γάζας όπου και κρύβονται αυτοί μέσα στο πλήθος αθώων. Το να σκοτώνεις όμως αθώους και παιδιά επειδή ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται χαμάδες αυτό είναι έγκλημα πολέμου χειρίστου είδους που μόνο με τα κρεματόρια των ναζί μπορεί να συγκριθεί γιατί οι Εβραίοι σήμερα είναι οι θήτες και όχι τα θύματα.

Και το ότι όλοι μας τουλάχιστον στο δεξιό χώρο είμαστε με τους Παλαιστίνιους (οι αριστεροί απλά για τα μάτια του κόσμου είναι με τους παλαιστίνιους και το υπογράφω αυτό) αυτό συμβαίνει όχι γιατί μισούμε τους Εβραίους όπως οι ναζί εξ ιδεολογίας αλλά γιατί εμείς λειτουργούμε με Ελληνικά ιδεώδη, αρχές και αξίες (προσπαθούμε δηλαδή γιατί κανείς δεν είναι τέλειος) και αυτά τα ιδεώδη, αρχές και αξίες έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση του αδυνάτου και οι Παλαιστίνιοι είναι οι αδύνατοι σήμερα. Εάν ήταν οι Εβραίοι οι αδύνατοι είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα παίρναμε το μέρος αυτών όπως έγινε και με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας που σώθηκαν στο Β Παγκόσμιο και από τους "καθεστωτικούς" φασίστες του Μεταξά ένας εκ των οποίων ήταν και ο νονός μου που είχε κρύψει με κίνδυνο της ζωής του και της οικογένειας του στην οδό Πατησίων 89 στο σπίτι του και το Χαρίλαο Φλωράκη (τα έχουμε ξαναπεί Γιώργο αν θυμάσαι αλλού) και άλλους 20 αριστερούς και εβραίους Έλληνες με τα παιδιά τους επί ενάμισι ολόκληρο χρόνο μέχρι που οι γερμανοί αποχώρησαν.

Ας εγκαταλείψουμε λοιπόν κάποτε αυτό το νέο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που τελευταία ειδικά καλλιεργείται από την αριστερά γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα όλοι.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο αυτή τη στιγμή και δεν μπορεί να παίζουμε έτσι ανεύθυνα και επικίνδυνα. Δεν καταλαβαίνω πχ τι δουλειά έχει κάθε βδομάδα να διοργανώνονται 2 και 3 συλλαλητήρια από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ που οδηγούν συνεχώς και πάντοτε στην ανωμαλία, τις καταστροφές και μεγαλώνουν το μίσος σε εμφυλιοπολεμικό επίπεδο. Χθες είχαμε το συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου πάλι τα έκαψαν και τη Δευτέρα ανακοίνωσε το κόμμα αυτό και νέο! Δεν ξέρω που το πάνε και τι ζητάνε επιτέλους. Ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι ζητάνε ή μάλλον ξέρουν. ΑΝΩΜΑΛΙΑ, μόνο αυτό ζητάνε, για τους δικούς τους λόγους που αν αρχίσω να τους αναφέρω τώρα δεν τελειώνουμε αλλά επιφυλάσσομαι μιας και είμαι και τάβλα με ίωση εδώ και 3 μέρες τώρα και ήδη αρκετά έγραψα με πολύ κόπο.

Unknown είπε...

Εαν διαβαστεί με τη στοιχειώδη προσοχή που αρμόζει το άρθρο, ο αναγνώστης θα δει πως ο υπογράφων κατηγορεί το Ίσραήλ για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία και πως θα πρέπει για αυτά να δικαστεί. Ομοίως, θεωρώ -και το γράφω- πως αυτός ο πόλεμος παράγει νέους τρομοκράτες και οδηγεί την κατάσταση στο αδιανόητο.

"Στολίζω" δε, το κείμενο με μία εξαιρετικά χαρακτηριστική και βαθύτατα πολιτική φράση του Peter Ustinov.

Κατά τα λοιπά, το αν η Χαμάς είναι ή δεν είναι οργάνωση φονταμενταλιστών ίσως, είναι θέμα εκτίμησης προσωπικής και ιδεολογικής.

Για μένα, η πολυγαμία και η μοίρα των γυναικών στην θεώρησή τους για παράδειγμα, αποτελούν εξ ορισμού φονταμενταλισμό μη ανεκτό.

Η Χαμάς αφ ενός δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ -άρα εκ των πραγμάτων δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης- όπως βέβαια και το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει τη Χαμάς με το ίδιο αποτέλεσμα. Η κότα και τ' αυγό που αναφέρει ο Στέλιος, σε κάποια άλλη πτυχή.

Σε κάθε περίπτωση, το άρθρο αποσκοπεί στο να φωτίσει κάποιες πλευρές που ίσως δεν κουβεντιάζονται όσο θα έπρεπε και έχω την εντύπωση πως ορισμένες φορές υπάρχουν σχόλια που είτε είναι ήδη απαντημένα από το κύριο κείμενο είτε εστιάζουν σε άλλα θέματα.

Διαβάστε επίσης το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κου Jimmy Carter στην Washington Post -βάζω τώρα τον δεσμό στην μπροστινή σελίδα.

Ανώνυμος είπε...

-=IMAGINOS=-, καλά κρασιά!

Φροντίζουμε καθημερινά να δείχνουμε τον πολιτισμό μας (!) με κάθε μας ευκαιρία!(Αναφορικά με την επισήμανση σου)

Η αριστερά δεν είναι ενιαία.Διαχώρησε τα.

Γουστάρετε να κάνουμε ένα "ντου" στα Σκόπια, έτσι να επεκταθούμε λίγο? Στην Τουρκία, βέβαια, δεν μας παίρνει και πολύ...(ω τι κρίμα...)

Δεν καλλιεργείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα.Ένστικτο επιβίωσης λέγεται και δεν έχει να κάνει με κανένα από τα μπάχαλα κόμματα.

Περαστικά παρεμπιπτόντως.

JustAnotherGoneOff είπε...

Γιώργο, σε έγραψε σήμερα η Ελευθεροτυπία.

ΥΓ Θα ξεβρωμίσει ποτέ αυτό το μπλογκ από την κλαίουσα ιτιά του εθνικισμού;

Lexi_penitas είπε...

Ναι τόχω πει επανηλημμένα τις τελευταίες μέρες. Γιατί δεν τους ξέκανε ο πούστης ο Χίτλερ όλους. Το είπα μέσα στην οργή που με πνίγει όταν βλέπω και ακούω όσα μας έρχονται από τη Γάζα και γεμίζουν τις οθόνες μας και τα ερζιανά. Ξέρω ότι δεν το εννοώ στην κυριολεξία, αλλά το λέω και το ξαναλέω.

Κάποτε σκέφτομαι ότι αν δεν δημιουργόνταν το κράτος του Ισραήλ με το τρόπο που έγινε και αν οι Εβραίοι εκμεταλλευόμενοι το ολοκαύτωμα δεν γίνονταν το χαϊδεμένο τρομερό παιδί της Δύσης ίσως ο ισλαμικός φανταμενταλισμός που βιώνουμε σήμερα να μην είχε αναπτυχθεί ποτέ.

Το κράτος του Ισραήλ είναι παραγωγός και προαγωγός της τρομοκρατίας. Το γεγονός ότι τα διάφορα αραβικά καθεστώτα είναι βαθειά διεφθαρμένα ή/και αμερικανοκατευθυνόμενα απλώς το διευκολύνει στο έργο του.

Ανώνυμος είπε...

Σε γενικές γραμμές με εκφράζει η ανάρτηση...

Διαβάστε σας παρακαλώ, επίσης, ένα δημοσίευμα στο "Βήμα" με τις δηλώσεις του ισραηλινού διευθυντή ορχήστρας, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=248970

Χαιρετισμούς

Unknown είπε...

@JustAnotherGoneOff σε ευχαριστώ φίλε, δεν το είχα δει. Το ignore που είχαμε στα chat rooms όταν είμασταν ακόμα νήπια στο διαδίκτυο το θυμάσαι;

Unknown είπε...

@Lexi_penitas...από μέσα μου κάποιες φορές μπορεί να το είπα και εγώ.Σε στιγμή ξεσπάσματος και μόνο από μέσα μου. Είναι αδύνατον να συγκρατήσει κανείς την ψυχραιμία του μπροστά στη θέα των νεκρών παιδιών, των τρομοκρατημένων παιδιών, των παγιδευμένων σαν ποντίκια στη Γάζα Παλαιστινίων.

Οι καφρεπίκαφροι εθνικιστές που τώρα "συμπονούν" δήθεν τους Άραβες και τους έχει πιάσει η περί δικαίου οργή, είναι οι ίδιοι που βυσσοδομούν κατ’ εξακολούθηση κατά παντός αλλοδαπού, που βαφτίζουν «γενετικά» ως εγκληματίες τους Αλβανούς, που θεωρούν κάθε Άλλο ως παράσιτο στην κοινωνία. Να σκάσουν λοιπόν οι «ανθρωπιστές» του κώλου, ένας απλός και επιπόλαιος ερανισμός της επιθετικής και υβριστικής τους φρασεολογίας κατά φυλετικών και κοινωνικών ομάδων μπορεί να τους κονιορτοποιήσει και να αναδείξει την κροκοδείλια υποκρισία τους λαμπρά.

Unknown είπε...

@Λεμέσια, σε ευχαριστώ, ήδη έβαλα τον δεσμό στην μπροστινή σελίδα. Εξαιρετικό το κείμενο του Μπαρεμπόιμ-δεν θα περίμενε κανείς κάτι πιο λίγο από αυτόν.

Drapetis είπε...

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/jan/10/naomi-klein-boycott-israel

Unknown είπε...

@Drapetis -ναι-πολύ καλή ιδέα...πολύ καλό άρθρο΄...Ευχαριστώ.

Eva Neocleous είπε...

Σοβαρή και αντικειμενική η ανάλυσή σας.Ανατρέχετε στα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν σ΄αυτή τη νέα κρίση στην πολύπαθη περιοχή της Γάζας και ασκείτε κριτική και στις δυο πλευρές.Συμφωνώ μαζί σας.
Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στο Παλαιστινιακό, από τότε που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα, κάνει και η Ντίνα Βαγενά στη σημερινή Ελευθεροτυπία: www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=17385068.
Κάτι ακόμα για το Υ.Γ.4 της ανάρτησής σας.
Οι εφημερίδες μιλάνε σήμερα για "Νέο Δόγμα" που υιοθέτησε η Ελλην. Αστυν. μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του νεαρού αστυνομικού. Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια έγιναν και τα επεισόδια, μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού ειρηνικού συλλαλητηρίου.Συνελήφθησαν οι 12 δικηγόροι(που αφέθηκαν μετά ελεύθεροι), αλλά και...μια γιαγιά, η οποία βρισκόταν εκεί τυχαία! Για τα επεισόδια στην Ασκληπιού δέστε το video στην tvxs(τηλεόραση χωρίς σύνορα).

Anef_Oriwn είπε...

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες για τη θηριωδία (από μέρους του Ισραηλινού κράτους) στη Λωρίδα της Γάζας. (Το τι κάνει η “Χαμάς” – δεν έχω καμία πρόθεση να δικαιολογήσω τις μεθόδους και πρακτικές της απέναντι στο Ισραήλ της – αποτελεί παρανυχίδα στο όλο πρόβλημα.

Εδώ απλώς θέλω να σημειώσω και θα επαναλάβω τα λόγια του Peter Ustinov (που παραθέτει στο κείμενο της ανάρτησης του ο αγαπητός blogοδεσπότης PolitisPittas) μέσα από τα οποία μπορεί κάποιος (που δεν εθελοτυφλεί ή έχει παρωπίδες) να ανιχνεύσει την ουσία του παλαιστινιακού (όσο κι άλλων ενόπλων συγκρούσεων) και την αδυναμία επίλυσης του:
«Τρομοκρατία είναι ο πόλεμος των φτωχών και Πόλεμος η τρομοκρατία των πλουσίων»!!!

Προσωπικά δεν βλέπω (δυστυχώς) διέξοδο απ’ αυτή την πολύ δύσκολη (και τραγική) κατάσταση (ούτε αμυδρό φως στο βάθος του τούνελ). Η καταστολή και η καταπίεση (από πλευράς Ισραήλ) μπορεί προσωρινά να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα αλλά σύντομα τούτα και πάλι θα δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες. Εκείνο που θα αποπυροδοτούσε την εκρηκτική κατάσταση ή θα απάμβλυνε το φονταμενταλισμό των Παλαιστινίων και κατ’ επέκταση και την επιρροή της Χαμάς θα ήταν θαρραλέες και ριζοσπαστικές κινήσεις από πλευράς Ισραήλ (προς όφελος των Παλαιστινίων) αλλά δεν βλέπω να γίνονται. Οι νταήδες (όπως το ισραηλινό κράτος) πάντα λειτουργούν αλαζονικά και ετσιθελικά.

Anef_Oriwn
Κυριακή 11/1/2008 – 12:21 μ.μ.

Unknown είπε...

@Κυρία Νεοκλέους-ευχαριστώ για την εκτίμησή σας. Απλά, προσπαθώ και δεν το καταφέρνω πάντα βέβαια, να σταθώ όσο μπορώ μέσα στις εξαιρετικά ομιχλώδεις πολυπλοκότητες. Στο συγκεκριμένο ζήτημα -το οποίο δεν κατέχω όσο θα ήθελα και μαθαίνω αναζητώντας-είναι πολλά χρόνια που ήθελα να αναφερθώ στην Παλαιστινιακή διαφθορά μιας που θεωρώ πως είναι μία από τις κεντρικές αιτίες των χαμένων ευκαιριών.

Τώρα όμως, μπροστά στο λουτρό αίματος όλα είναι λεπτομέρειες...

Για τα εν Ελλάδι, είμαι ενήμερος- είμαι συνέχεια σε επικοινωνία οπότε μαθαίνω από πρώτο χέρι από πηγές που εμπιστεύομαι απόλυτα. Και ναι, το tvxs.gr κάνει άριστη δουλειά-μέχρι στιγμής.

Unknown είπε...

@Άνευ...όπως τα λες, έχεις απόλυτο δίκιο. Το Ισραήλ όμως δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση υπό τη σημερινή ηγεσία του να λάβει τολμηρά και ριζοσπαστικά μέτρα προς όφελος των Παλαιστινίων.

Και σίγουρα όχι χωρίς την πίεση του διεθνούς παράγοντα και σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό το άρθρο-πρόταση της κας Naomi-Klein στη Guardian μια εφημερίδα τεράστιου κύρους με αναγνώστες και στις πλευρές του Ατλαντικού.

JustAnotherGoneOff είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
JustAnotherGoneOff είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως τραγική η κατάσταση στη Γάζα,οι Εβραίοι συνεχίζουν τις δολοφονίες τους. Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να δικαιώνουμε τον Χίτλερ, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι Εβραίοι έχουν κερδίσει πάρα πολλά λόγω του ολοκαυτώματος. Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα έχουμε και πάλι χούντα 35 χρόνια μετά την πτώση της προηγούμενης.

Ανώνυμος είπε...

Spoudaio arthro kyrie Pitta tetoies analyseis spanizoyn sta ellinika Mesa kai blogs. Mas kanete na niothoume pws akoma i skepsi einai zwntani stoys Ellines

Nikolas Vrailas
L.S.E. Londino :-)

-=IMAGINOS=- είπε...

@akamas και όχι μόνο

Μήπως έχεις λίγο μπερδεμένα τα πράγματα μέσα στο κεφάλι σου αγαπητέ?

Αναφέρεις κάτι για χούντες πριν από 35 χρόνια και νέες μετά από 35 χρόνια. Μήπως εσύ και οι φίλοι σου της αριστεράς ζείτε 35 χρόνια πίσω και νομίζετε ότι έχουμε συνεχώς χούντες? Αυτό το έχεις σκεφτεί ποτέ? Έχεις διαβάσει το Σύνταγμα τι αναφέρει για το πολίτευμα μας? Πριν από 35 χρόνια υπήρχε Σύνταγμα? Επίσης χούντα αποκαλείς τις εκλεγμένες κυβερνήσεις μέσα σε δημοκρατικά πολιτεύματα? Εμποδίζει τίποτα το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ ή το ΜΛ ΚΚΕ να εκλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες? Επειδή βλέπετε εσείς όλοι οι αριστεροί ότι εξουσία δεν πρόκειται να δείτε ποτέ στην Ελλάδα, γιαυτό έχουμε χούντα σήμερα κατ΄εσάς? Επειδή δεν είστε περισσότεροι από τους άλλους δηλαδή ή επειδή θυμάστε που και που, τις δικτατορίες και τις επαναστάσεις του σιδηρού παραπετάσματος και του προλεταριάτου?

Και πάμε τώρα στα περί δικηγόρων και συλλήψεων.

Μάθε λοιπόν ότι ο καθένας μπορεί να συλλαμβάνεται όταν παρανομεί είτε είναι δικηγόρος είτε μανάβης. Έτσι προβλέπει το ποινικό μας δίκαιο.

Λες στο blog σου αλλά αναφέρεται και εδώ ότι συνελήφθησαν δικηγόροι.

Ξέρεις υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ σύλληψης και προσαγωγής. Δεν συνελήφθησαν αγαπητέ δικηγόροι, απλά τους προσήγαγαν για το λόγο του ότι παρεμπόδιζαν την αστυνομία να συλλάβει αυτούς που προηγουμένως πετούσαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς και μάθε επιτέλους και εσύ και οι υπόλοιποι ότι το να πετάς πέτρες και μολότοφ αυτό διώκεται ποινικά. Το ότι μέχρι τώρα η αστυνομία ήταν σάκος του μποξ και ακίνητα στρατιωτάκια αυτό δε σημαίνει ότι έτσι είναι η αστυνομία. Διάφοροι πολιτικάντηδες την έκαναν σάκο του μποξ. Η αστυνομία παντού στον κόσμο είναι αυτή που είδες και μάλιστα πολύ ήπια σε σχέση με τις περισσότερες αστυνομίες τις Ευρώπης.

Οι τύποι αυτοί λοιπόν με τις κουκούλες για να γλιτώσουν τη σύλληψη πήγαν στην Νομική για να κρυφτούν πίσω από το Άσυλο. Επειδή όμως η Πολιτεία είχε φροντίσει να κλείσει τις εισόδους της Νομικής και επειδή τα ΜΑΤ είχαν κλείσει επίσης όλες τις παρακείμενες οδούς, βρέθηκαν εξ απροόπτου και όταν είδαν ότι είχαν εγκλωβιστεί μη έχοντας που να πάνε, προσέτρεξαν στο γραφείο της δικηγόρου του “Δικτύου”. Οι αστυνομικοί και παρόντων Εισαγγελέων πήραν από αυτούς εντολή να συλληφθούν όλοι όσοι προηγουμένως φορούσαν κουκούλες και πέταγαν μολότοφ και πέτρες και κατόπιν με κατεβασμένες κουκούλες (γνωστά κολπάκια αυτά, μόλις βγάζουν τις κουκούλες γίνονται «φοιτητές») κρύφτηκαν στο γραφείο της Δικηγόρου αφού όπως είπαμε η Νομική ήταν κλειστή.

ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ λοιπόν και επομένως χωρίς να χρειάζεται κανένα ένταλμα όπως πανηλιθίως διακηρύσσουν κάποιοι ακόμα και οι δικηγορίσκοι που ήταν εκεί και τους προσήγαγαν αργότερα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισέλθουν στην πολυκατοικία με τους κουκουλωτούς που κρύφτηκαν στο δικηγορικό γραφείο της δικηγόρου του Δικτύου.

Εγώ σε ερωτώ για να δούμε και πόσο σχετικός είσαι και εσύ περί τα νομικά ή σου τα έχουν μάθει κάποιοι όπως ήθελαν.

1) Έχει ο δικηγόρος ή ο οποιοσδήποτε άλλος πολίτης δικαίωμα να εμποδίζει τη σύλληψη ή την προσαγωγή παρανόμων ή και υπόπτων? ΟΧΙ Τον δικηγόρο του ο καθένας που προσαγάγεται σαφώς και μπορεί να τον έχει αλλά όχι να εμποδίσει και τη σύλληψη του! Χαχαχα Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Οι προσαγόμενοι μπορούν να έχουν τους δικηγόρους τους πχ όταν ήδη έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί στην ασφάλεια, όχι πριν, ε ήμαρτον δηλαδή….

2) Έχει δικαίωμα ο δικηγόρος ή ο οποιοσδήποτε άλλος πολίτης να υβρίζει με χείριστο τρόπο και να απωθεί αστυνομικούς που εκτελούν εισαγγελικές εντολές ή εντολές ανωτέρω τους? ΟΧΙ

3) Έχει δικαίωμα ο δικηγόρος ή ο οποιοσδήποτε άλλος πολίτης να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις της αστυνομίας πχ όταν αποκλείει δρόμους? ΟΧΙ Ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να περάσει το ξέρεις αυτό?

4) Το ξέρεις ότι η αστυνομία μπορεί να προσαγάγει τον οποιονδήποτε και όποτε αυτή κρίνει ότι χρειάζεται ακόμα και προληπτικά να κάνει προσαγωγές και χωρίς καν να έχει προηγηθεί το παραμικρό, τον οποιονδήποτε σαν ύποπτο ή απλά για εξακρίβωση στοιχείων και κανείς δεν μπορεί ούτε να αρνηθεί αυτή την προσαγωγή ούτε να εμποδίσει την αστυνομία σε αυτό σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας μας αλλά και παντού σε όλο τον κόσμο?

Τα ξέρεις αυτά? Προφανώς όχι και προφανέστατα σας τα έχουν μάθει πολύ λάθος και έτσι όπως θέλουν τα πράγματα εκτός εάν απλά είστε αντιεξουσιαστές και δεν αναγνωρίζετε κράτος και νόμους. Σεβαστό αυτό αλλά μέχρι να πάρετε εσείς την εξουσία στα χέρια σας, να μη κλαίτε ούτε να διαμαρτύρεστε όταν γίνονται προσαγωγές και συλλήψεις. Εάν κάθεσαι στα αβγά σου κανείς δεν σε πειράζει στις δημοκρατίες. Εάν παρανομείς όμως τότε ο νόμος ισχύει έναντι σου θέλεις δε θέλεις. Εάν δεν θέλεις, απλά διαλέγεις μία χώρα χωρίς πολιτεία, κρατική υπόσταση και νόμους και μπορείς να ψάξεις να τη βρεις αλλά δεν θα τη βρεις πουθενά σε όλο τον κόσμο.

Φίλε έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και εάν θέλεις όλοι να περνάνε καλά και όμορφα απλά προσαρμόζεσαι στους νόμους που επιτάσσει η πολιτεία. Εάν δεν σου αρέσει αυτή η πολιτεία και ο τρόπος διακυβέρνησης από την κυβέρνηση δηλαδή, απλά περιμένεις μέχρι τις εκλογές όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος και διαλέγεις δια μέσω της ψήφου σου, αυτούς που νομίζεις ότι θα τα κάνουν σωστότερα τα πράγματα για σένα. Το πολίτευμα μας όμως δεν αλλάζει και θα παραμείνει προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως θα ξέρεις, ελπίζω δηλαδή… και όποιος προσπαθεί να καταλύσει αυτό το πολίτευμα και το Σύνταγμα θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το νόμο είτε το θέλεις είτε όχι. Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα λοιπόν και καλό θα είναι να βάλεις λίγο το χρονόμετρο του μυαλού σου να τρέξει περισσότερο γιατί πάει πίσω 35 ολόκληρα χρόνια. Δεν έχουμε χούντα πλέον.

Φιλικά πάντα και ένα βιντεάκι δώρο:
http://www.youtube.com/watch?v=3dCI72DzJTE

Το ξέρω ότι στεναχωριέστε αλλά δεν είναι καλύτερα να υπάρχει αντίλογος?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε «Imaginos» δικολαβείτε κατά συρροή όποτε θέλετε, αντιδράτε εν βρασμώ όποτε θέλετε και γενικώς άγεστε και φέρεστε όπως σας «συμφέρει». Αν είσαστε Δικηγόρος, πραγματικά θλίβομαι για την παρουσία σας στους νομικούς κύκλους.

Τις τελευταίες 20 μέρες στην Ελλάδα βιώνουμε ένα όργιο παραβιάσεων βασικών κανόνων του Κώδικα και κάθε έννοιας Σεβασμού προς τα δικαιώματα των Πολιτών.

Ένα όργιο που θα έπρεπε να γνωρίζετε πως έχει εκθέσει βαθύτατα τη χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση-έφτασαν να μας αποκαλούν «αυτοαποκαλούμενους» Ευρωπαίους λόγων των συλλήψεων δικηγόρων κλπ.

1. Τι επιτρέπεται να κάνουν οι αστυνομικοί στις πορείες;

Το ΜΟΝΟ που μπορούν να κάνουν είναι να παρίστανται και να προστατεύουν την πορεία, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει πει πως η αστυνομία έχει υποχρέωση, όχι να καταστείλει την πορεία, αλλά να την περιφρουρεί, ώστε αυτή να συνεχίζεται ανεμπόδιστη!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι αντισυνταγματικό και παράνομο να υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά στις πορείες. Το Σύνταγμα τους υποχρεώνει να κάνουν φανερή την παρουσία τους.

Επίσης είναι παράνομο να ερευνούν τους διαδηλωτές, να ζητούν τα στοιχεία τους, να φωτογραφίζουν τα πρόσωπά τους κλπ. Οι κάμερες είναι επίσης παράνομες, και γι’ αυτό η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει επιβάλει ακόμα και πρόστιμα στην ΕΛΑΣ.

Εννοείται πως η χρήση όπλων επιτρέπεται μόνο για την προστασία των διαδηλωτών και όχι εναντίον τους!

Η αστυνομία βασίζει το δικαίωμά της να φέρει όπλα σε ένα νόμο του 1943! (ν.29/1943) Πολλοί δικαστές και νομικοί έχουν δηλώσει πως ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός και απαρχαιωμένος. Μα οι διαδοχικές κυβερνήσεις εδώ και πάνω από 60 χρόνια δεν τον έχουν καταργήσει για... ευνόητους λόγους.

2. Πότε είναι νόμιμη και πότε παράνομη μια πορεία; Τι πρέπει να κάνουμε για να οργανώσουμε μία «νόμιμη» πορεία;

Η απάντηση είναι πως οι ειρηνικές πορείες είναι ΠΑΝΤΑ νόμιμες, δηλαδή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις και διαδικασίες για να οργανώσει κάποιος μία «νόμιμη» πορεία.
Πολύς κόσμος πιστεύει πως για να οργανωθεί μία πορεία, οφείλουμε πρώτα να ζητήσουμε «άδεια» από την αστυνομία. Αυτό είναι λάθος. Το Σύνταγμα λέει: «Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.» (άρθρο 11) (στο νομικό κόσμο, το «ήσυχα» μεταφράζεται ως «ειρηνικά», δεν σημαίνει «χωρίς φωνές»).
Όσο και αν θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε το αντίθετο, δεν υπάρχουν άλλοι περιορισμοί. Δεν προβλέπεται πουθενά σε κανέναν νόμο το να ζητούμε «άδεια» από την αστυνομία για οργάνωση πορείας.
Απαιτείται, φυσικά, ενημέρωση της αστυνομικής αρχής. Η ενημέρωση, όμως, αποσκοπεί μόνο στο να μπορέσει η αστυνομία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων, την προστασία της πορείας κλπ. Δεν έχει καμία σχέση με παροχή «άδειας».

3. Μπορούν οι αρχές να απαγορεύσουν τις πορείες;

Το Σύνταγμα προβλέπει πως αν επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, μία πορεία/διαδήλωση μπορεί να απαγορευθεί «με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, όπως νόμος ορίζει». (άρθρο 11 παράγραφος 2)

Αυτό σημαίνει πως δεν αρκεί μία αστυνομική απόφαση. Πρέπει πρώτα να έχει ψηφισθεί ένας νόμος που να ορίζει τις προϋποθέσεις για την έκδοση τέτοιας απόφασης. Ειδάλλως, η αστυνομική απόφαση είναι παράνομη!

ΟΜΩΣ τέτοιος νόμος ΔΕΝ υπάρχει! Το 2001 ο κ. Χρυσοχοϊδης, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ προώθησε ένα νομοσχέδιο, το οποίο όμως έμεινε στο συρτάρι. Μετά από τρία χρόνια, ο κ. Πολύδωρας επανέλαβε την ανάγκη για νέο νόμο, μα τέτοιος νόμος ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ!

Οι αρχές απειλούν συχνά να εφαρμόσουν ένα νομοθετικό διάταγμα του 1971 (ΝΔ 794/1971) το οποίο επιτρέπει την απαγόρευση της πορείας. Αυτό το κείμενο, όμως, ψηφίσθηκε επί δικτατορίας και έχει κριθεί πολλές φορές από τα δικαστήρια αντισυνταγματικό και άρα ανεφάρμοστο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Υπό το σημερινό καθεστώς, και αν δεν ψηφισθεί νέος νόμος, οι πορείες ΔΕΝ μπορούν να απαγορευθούν από την αστυνομία. Μία τέτοια διαταγή θα είναι παράνομη.

4. Αν απαγορεύσουν την πορεία, με παράνομη αστυνομική απόφαση, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντισταθούμε;

Κατ’ αρχάς έχετε κάθε δικαίωμα να πάτε στην πορεία. Αν η αστυνομία σας συλλάβει, τότε ο εισαγγελέας δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει ποινική δίωξη για «θρασύτητα κατά της αρχής». Δηλαδή τα ποινικά δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να σας αφήσουν ελεύθερους.

Είναι λογικό, όμως, πως πολλοί από εσάς δεν θα θέλουν να διακινδυνεύσουν να συλληφθούν, παρ’ ότι στο τέλος θα αθωωθούν. Γι’ αυτό μία δεύτερη λύση είναι να οργανωθείτε και να προσλάβετε ένα δικηγόρο. Αυτός θα προσβάλει την παράνομη αστυνομική απόφαση με αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για να μην περιμένετε όμως 2 χρόνια ως την εκδίκαση της υπόθεσης, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να υποβάλετε «αίτηση αναστολής». Έτσι, μέσα σε λίγες μέρες θα έχει ήδη εκδοθεί μία πρώτη δικαστική απόφαση και η πορεία θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Επιπλέον, επειδή αμέτρητες φορές Πολίτες ζητούσαν τα στοιχεία Αστυνομικών με πολιτική περιβολή που επιχειρούσαν συλλήψεις:

Σύμφωνα με το άρθρο 157 του οργανισμού σώματος Αστυνομίας Πόλεων (Ν. 2458/1953), όποιος αρνείται να δηλώσει την ταυτότητα του ή δηλώνει ψεύτικα στοιχεία, τιμωρείται με φυλάκιση από δέκα μέρες μέχρι 1 χρόνο, βάσει του ίδιου νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε την ταυτότητα κάποιου άλλου, εφόσον τον γνωρίζουμε και να μην δηλώνουμε ψεύτικα στοιχεία γι αυτόν.
'Όταν μας ζητηθούν τα στοιχεία μας, είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να τα δίνουμε.
Αν μας τα ζητήσουν αστυνομικοί με στολή τα δίνουμε ενώ αν φορούν πολιτικά, ζητάμε πρώτα να μας δείξουν την ταυτότητα τους.
Η υποχρέωση μας εξαντλείται στο να δείξουμε την ταυτότητα μας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε κανένα άλλο στοιχείο ή πληροφορία.

Η πρακτικές των Αρχών είναι διάτρητες και μπάζουν από παντού και αυτό είναι πολύ εύκολο να το διακριβώσει κανείς αν είναι γνώστης του Νόμου αλλά και αν γνωρίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο που ισχύει και στην Ελλάδα.

Μη δημιουργείτε εντυπώσεις.

Β.Γ Δικηγόρος Αθηνών τ. Σύμβουλος του Σ.Ε.

-=IMAGINOS=- είπε...

@Αγαπητέ κύριε Β.Γ Δικηγόρος Αθηνών τ. Σύμβουλος του Σ.Ε.

Δεν ξέρω εάν εσείς είσαστε Δικηγόρος και αν πρέπει να δικολαβείτε για να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα και προπαντός αδιαφορώ πλήρως αν θλίβεστε για την παρουσία μου στους νομικούς κύκλους αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν πρέπει να φέρεστε ως αλαζόνας μιας και δεν έχετε μόνο εσείς το αποκλειστικό "προνόμιο" να θλίβεστε. Πολύ περισσότερο θλίβομαι για εσάς και για τα δικηγορικά τσουτσέκια που είδαμε στο βίντεο του TVXS.GR τα οποία ο ΔΣΑ θα έπρεπε ήδη να είχε καλέσει προς απολογία στο πειθαρχικό για την ανάρμοστη ως προς το δικηγορικό λειτούργημα συμπεριφορά τους, υβρίζοντας και απειλώντας αστυνομικούς οι οποίοι απλά εκτελούσαν εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και προπαντός εντολές Εισαγγελέων οι οποίοι βρίσκονταν επί τόπου στα επεισόδια. Το ξέρετε πολύ καλά ότι εφόσον η αστυνομία αποκλείει μία περιοχή για τον οποιονδήποτε λόγο και αιτία, δεν μπορεί να εισέλθει σε αυτή την περιοχή ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι δα μερικά τσιρίζοντα δικηγορικά τσουτσεκάκια που προφανώς το πτυχίο την Νομικής το πήραν με πολύ περίεργο τρόπο, ή κάποιοι τους έχουν δώσει και έχουν πάρει, πολύ αέρα, αλλιώς δεν εξηγείται.

Μου αναφέρετε εδώ διάφορα νομικά "παραθυράκια" αν θέλετε, που απλά τα ερμηνεύετε όπως εσείς νομίζετε και όχι όπως ακριβώς ισχύουν και λειτουργούν. Γνωστόν στην Νομική Επιστήμη μία "ρευστή" δηλαδή επιστήμη η οποία στηρίζεται στη θεωρία, ερμηνεία και όχι στην απόδειξη, δηλαδή στηρίζεται σε καθαρά υποκειμενικές κρίσεις, ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του στην ουσία και να ερμηνεύει έτσι όπως νομίζει τα πάντα, Σύνταγμα, Νόμους κλπ.

Μπορείτε συνεπώς να ερμηνεύετε αγαπητέ μου όπως νομίζετε αλλά στη νομική επιστήμη δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε τους έχοντες και εκφράζοντες διαφορετική ερμηνεία και ειδικά συναδέρφους σας, ως "θλιβερούς" διότι αυτό αποδεικνύει και την αριστερίστικη και καθαρά φασιστική δηλαδή λογική σας γιατί ο φασισμός δεν είναι επίσης «προνόμιο» κανενός να ξέρετε παρά μόνο εκείνων που τον εκφράζουν και τον ασκούν στην πράξη, ούτε καν στη θεωρία. Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, ειδικά στην Νομική Επιστήμη, όχι αποκλειστικά αλλά κυρίως η πράξη μετράει στον καταλογισμό. Δεν θλίβεστε λοιπόν μόνο εσείς και φυσικά δεν είναι όλοι οι δικηγόροι όπως νομίζετε, αριστεριστές, ψευτοδημοκράτες, ψευτοπροοδευτικοί και το ξέρετε πάρα πολύ καλά αυτό. Υπάρχουν και σοβαροί δικηγόροι…..

Στο σχόλιο μου παραπάνω σας αναφέρω την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά των δικηγορικών τσουτσεκίων απέναντι στις αρχές τήρησης της τάξεως καθώς και στις νόμιμες εντολές που αυτές οι αρχές εκτελούσαν, εντολές της πολιτικής, φυσικής ηγεσίας τους και προπαντός παρόντων Εισαγγελέων και εσείς μου λέτε για Ευρωπαϊκά δικαστήρια και για καταλύσεις και απαγορεύσεις διαδηλώσεων! Προφανώς βρίσκεστε σε άλλη χώρα και μάλιστα μη Ευρωπαϊκή, πάντως όχι στην Ελλάδα.

Δεν είπατε λέξη για τα ερωτήματα επί της απαράδεκτης από κάθε άποψη, συμπεριφοράς των δικηγόρων αυτών που αναφέρω παραπάνω, ούτε φυσικά αναφερθήκατε στην αποστολή της αστυνομίας που είναι η τήρησης της τάξεως και ασφάλειας άσχετα εάν μπορεί εσείς να επιθυμείτε μέχρι και την κατάργηση αυτής. Δικαίωμα σας αλλά μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος που δεν υπάρχει η αστυνομία εάν δεν σας αρέσει εδώ και άμα βρείτε τηλεφωνήστε μου.

Πουθενά εγώ δεν ανέφερα για κάμερες, αλλά προφανώς κάνετε copy paste το παραπάνω σχόλιο σας όπου «κάτσει». Πουθενά επίσης εγώ δεν είπα να καταργηθούν οι πορείες και το Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται και να συναθροίζονται. ΠΟΥΘΕΝΑ!

Επίσης πουθενά δεν αναφέρετε το τι ισχύει στο ποινικό μας δίκαιο όταν δημιουργούνται έκτροπα και κάποιοι από τους «ειρηνικούς διαδηλωτές» εμπίπτουν σε παράνομες πράξεις και ενέργειες, πουθενά επίσης δεν αναφέρετε ότι δήθεν διαδηλωτές, φοράνε ξαφνικά κουκούλες και τα σπάνε και μετά βγάζουν τις κουκούλες και το παίζουν φοιτητές και απλοί διαδηλωτές τρέχοντας σε δικηγορικά γραφεία να τους παρέχουν άσυλο αφού προηγουμένως είχαν εγκλωβιστεί λόγω του ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και πάλι, χρήση του Πανεπιστημιακού Ασύλου το οποίο Άσυλο αυτού του είδους μόνο στην Ελλάδα ισχύει και πουθενά αλλού όπως σαφώς ξέρετε.

Τα δικηγορικά γραφεία και οι δικηγόροι παρέχουν κύριε μου κανένα άσυλο σε όσους προηγουμένως ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΠΕΤΡΕΣ, ΚΑΔΡΟΝΙΑ και επιτίθονταν με λοστάρια στολισμένα με σημαιούλες σε αστυνομικούς? Αυτοί είναι οι «ειρηνικοί διαδηλωτές και οι ειρηνικές πορείες? Οι "διαδηλωτές" που πετάνε μολότοφ καδρόνια πέτρες και κρατούν λοστάρια με μαυροκόκκινες σημαίες, λοστάρια τα οποία χρησιμοποιούν κατά της αστυνομίας, αυτή η συμπεριφορά είναι σύννομη σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Συνταγματικό δικαίωμα περί ελευθερίας συναθροίσεως ή είναι σύννομες αυτές οι ενέργειες με κάποιον ευρωπαϊκό νόμο και νόρμα?

Τσιμουδιά για όλα αυτά φυσικά.

Και κάτι τελευταίο. Επικαλείστε τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Εφόσον είστε δικηγόρος, θα γνωρίζετε ότι για να μπορεί να γίνει αποδεκτή η προσφυγή σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο, προηγουμένως θα πρέπει να προϋπάρχει προσφυγή στα Ελληνικά δικαστήρια και να έχουν πρωτίστως αποφανθεί αυτά σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας. Έτσι δεν είναι αγαπητέ μου?

Δεν είμαι κατά των διαδηλώσεων λοιπόν ούτε αναφέρθηκα σε αυτές αλλά μιας και το αναφέρατε θα σας πω ότι μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται το τραγελαφικό φαινόμενο η πρωτεύουσα της χώρας αυτής να «φιλοξενεί» κάθε χρόνο 900 πορείες, διαδηλώσεις και «συλλαλητήρια» και να μη δουλεύει και κινείται τίποτα σε αυτή την ταλαίπωρη πόλη επειδή κάποιοι κομπλεξικοί όχι παραπάνω από 5.000 στο μεγαλύτερο αριθμό τους μάλιστα, έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην εκ των προτέρων, ζουν κατά κύριο λόγο στας χλιδάτας Εκάλας και άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν από το να εμποδίζουν αυτή η πόλη να γίνει μία ευρωπαϊκή πόλη όπως όλες οι άλλες.

Καλημέρα σας.

-=IMAGINOS=- είπε...

Και κάτι που ξέχασα αγαπητέ μου κύριε Β.Γ Δικηγόρος Αθηνών τ. Σύμβουλος του Σ.Ε.

Δείτε (αν δεν to έχετε δει ήδη) αυτό το βιντεάκι
http://www.youtube.com/watch?v=3dCI72DzJTE
και πείτε μου σε ποια άλλη χώρα δικηγορικόν τσουτσέκιον ή το οποιοδήποτε άλλο τουτσέκιον θα τολμούσε να τραβήξει φωτογραφίες ή βίντεο, 10cm μακριά από τη μούρη αστυνομικού ο οποίος θα κάθονταν ακίνητος και χωρίς να αντιδρά ούτε σε αυτή την πράξη ούτε στις απειλές και λεκτικές επιθέσεις του τσετσεκίου.

Πείτε μου μία χώρα ΜΙΑ ΜΟΝΟ που σε ανάλογη περίπτωση δεν θα πατούσε ο αστυνομικός το τσουτσέκιον με τη μπότα του στο λαιμό έπειτα από μία τέτοια προκλητική συμπεριφορά.

Μιλάμε για πολύ αέρα, πάρα πολύ αέρα αλλά θα κοπεί ο αέρας αργά ή γρήγορα. Η "ασυλία", τέλος.

Unknown είπε...

Η ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΙΩΝ. ΩΣΤΟΣΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ/ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΛΠ ΘΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΑΛΑΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Είδατε Κε. Β.Γ τι μαθάινουμε και εμείς που δεν είμαστε Νομικοί.

Σήμερα για παράδειγμα μάθαμε ότι το Σύνταγμα μπορεί να ερμηνευτεί και με τρόπο που να συνάδει με τις απόψεις του Imaginos, για τον αριθμό των επιτρεπόμενων δημόσιων συναθρήσεων ανα έτος.

Τι θα έλεγες ρε Imagine να ψηφιστεί ένας νόμος που να επιτρέπει ας πούμε μόνο μία διαδήλωση ανα έτος και ανα κλάδο?. Αν θέλεις επιχειρηματολογία μπορώ να σου αραδιάσω μερικές σελίδες.
Επίσης να μην επιτρέπεται την ίδια ημέρα δεύτερη διαδήλωση, όπως επίσης και να απαγορεύεται η συμετοχή ετεροεπαγγελματιών σε μια διαδήλωση. Ας πούμε να απαγορεύεται στους τσαγγάρηδες (λέω τώρα) να συμμετέχουν στην διαδήλωση των ραφτάδων (λέω τώρα).

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxa kalo to sxolio to apo panw!

Re afiste ton na leei. Opoios thelei na dei ti esti imaginos as kanei mia volta sto ryparografima pou apokalei blog. Ena klik sto nick name kai den tha ksereis apo pou na kryfteis me ayta pou grafei

Pittas egw den eimai blogger kai mi valeis moderation giati dyskolevei poly to pragma. Apo kei pera kanei oti goustareis, mazi sou, den exeis na apodeikseis tipota se kanenan! Carry on!

Ανώνυμος είπε...

Re Imagine ftanei pia me tis malakies.

Prwta to systhma pou yphreteis 8a leitourghsei opws oles oi ypoloipes xwres se 8emata asfaleias, dhmokratias kai eleu8erias, kai meta ela na mas ksanapeis ta peri asylou.Xesthkame ti kanoun stis alles xwres.Xesthkame kai gia to ti les.Exeis grapsei 10 sentonia mexri twra, ki edw kai stou Jago kai malista edwses aformh sthn macopordh na petaxtei apo ekei pou thn eixame xasei.ELEOS.

Loipon, na pathsei esena o astynomikos me thn mpota kai na sou afhsei kai stampa sta opis8en sou.emas den mas endiaferei.siga mhn asxolh8oume me to ka8e kaulwmeno mpatsoni-pioni ths xountas pou mas kybernaei.

Epishs, opws katalabainoume kai to diko sou problhma pou einai amigws elleima paideias, etsi ki esy na katalabaineis ti odhgei ton kosmo stous dromous kai na mhn koitas me thn hli8ia fasistoeidh deksia sou parwpida to ka8eti epifaneiaka.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείστε με συγκεκριμένα άτομα τα οποία ενώ δηλώνουν δικηγόροι δεν είναι σε θέση να χειριστούν την ελληνική γλώσσα; Δεν αξίζει τον κόπο. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου θα είναι να ακυρώνει τις βλακείες που γράφει και του λερώνει το blog του.

Unknown είπε...

Όπως είπα Ακάμα -καλή σου χρονιά- από εδώ και πέρα θα διαγράφω οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την προσωπική μου αισθητική. Διάβολε, το έχω αυτό το δικαίωμα, στο κάτω κάτω της γραφής!

Ανώνυμος είπε...

Α ρε ΧΊΤΛΕΡ που είσαι να ξεμπερδέψεις τον τόπο από κομμούνια αδερφές αναρχες αλαβανους εβραίους

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑς ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΟΛΟΥΣ

Anef_Oriwn είπε...

Αργά η γρήγορα ο καθείς αυτο-αποκαλύπτεται (και τυγχάνει και του ανάλογου σεβασμού)!!! Φυσικά κάποιους τους παίρνουμε πρέφα από την αρχή!!!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 12/1/2009 – 8:09 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ισα ρε ΤΟΥΡΚΕ που μιλ'ας

Unknown είπε...

Μάλλον δεν έχεις σώας τα φρένας Θα αφήσω τα κοσμήματα σου για λίγη ώρα, έτσι προς έκθεση...

Ανώνυμος είπε...

Νέα Δημοκρατία δεν είμαι, αλλά ο Μαρκογιαννάκης θα σας αλλάξει τον αδόξαστο. Αν αναρωτιέσται γιατί ψάξτε το βιογραφικό του. Ότι κι αν είναι ειναι πατριώτης.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο θαυμάζω την υπομονή σου, είναι κάτι χειρότερο από Νέα Δημοκρατία, τέτοια απόβλητα δεν θα πρέπει να ζουν Συγνώμη που παραφέρομαι, αλλά εκεί οδηγούμαστε.
Υ.Γ. Καλή χρονιά και σε εσένα.

Anef_Oriwn είπε...

Τελικά οι φασίστες δεν μπορεί να ξεφύγουν από τη φύση τους, όσο κι αν προσπαθούν να το παίξουν “δημοκράτες”.

Anef_Oriwn
Δευτέρα 12/1/2009 – 9:15 μ.μ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο ο παραπάνω "IMAGINOS" είναι "κλώνος", αυτό φαίνεται και στο ότι δεν έχει άβαταρ το ποστ του. Απλά κοτσάρει ένα όνομα και βάζει και το λίνκ του Υγρού Πυρός. Δεν αποκλείεται όμως να βάλει και άβαταρ το μαλακιστίρι αυτό. Έτσι έχει κάνει επανειλημμένως στο TheGreekz όπου έχει ανοίξει 100άδες λογαριασμούς και είχε στο κοντινό παρελθόν γεμίσει το φόρουμ με IΜΑGINOS λογαριασμούς παίζοντας με ελληνικά και λατινικά γράμματα.

Αυτά γιατί δεν περίμενα να μην καταλάβεις το τι συμβαίνει.

Να ξέρεις ότι εγώ δεν ξαναγράφω, εδώ, δεν υπάρχει λόγος πλέον αλλά δεν είμαι και τόσο μαλάκας όσο νομίζεις για να κάνω τέτοια τιποτένια και χαζά πράγματα. Ο τύπος αυτός είναι παλαιός μας γνώριμος από εποχής ΑΠΑΠΑΠΑ να ξέρεις οπότε καταλαβαίνεις τι συμβαίνει με την πάρτη του.

Χαιρετώ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Και οι υπόλοιποι που προστρέξατε να κατηγορήσετε θα έπρεπε να το είχατε καταλάβει οτι ο παραπάνω Imaginos δεν ήταν ο πραγματικός αφού άβαταρ δεν είχε. Έχω φοβηθεί ποτέ να γράφω με το λογαριασμό μου?
Δυστυχώς το σύστημα του blogger και όχι μόνο επιτρέπει σε μαλάκες να εκμεταλλεύονται την αδυναμία του συστήματος και να γράφουν με nicknames που ανήκουν σε άλλους.

Προσέξτε λοιπόν στο εξής γιατί δεν πρόκειται να ξαναγράφω στο ιστολόγιο αυτό ούτε καν σαν ανώνυμος γιατί δεν μου το επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου ύστερα από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη προς εμένα και εδώ και ειδικά κάπου αλλού. Εάν ποτέ χρειαστεί να γράφω κάτι αυτό θα γίνει με το λογαριασμό μου κανονικά και ευθέως.

Να είστε λοιπόν προσεκτικότεροι γιατί ο κλώνος είναι πολλά κιλά μαλάκας και αδίστακτος και δεν αποκλείεται τίποτα.

Σας χαιρετώ και να είστε καλά.

Aceras Anthropophorum είπε...

Οι μεν ιππήων στρότον οι δε πέσδων
οι δε νάων φαις επί γαν μέλαιναν
έμμεναι κάλλιστον εγώ δε κην 'οττω τις έραται

Ανώνυμος είπε...

stelios

για να επαναφέρουμε τη συζήτηση στο αρχικό θέμα, χθεσ ο χαλικίοπουλος ασχολήθηκε με το επιχείρημ΅α των βομβών της χαμας

Το Γκέτο της Γάζας





Ακούστηκε λοιπόν κι αυτό. Αν η Ελλάδα δεχόταν καθημερινά καμιά σαρανταριά ρουκέτες από τα γειτονικά Σκόπια, τι θα έκανε; Αν αυτές οι περιβόητες ρουκέτες είχαν σκοτώσει, τα τελευταία επτά χρόνια, δεκατέσσερις αθώους πολίτες, δεν θα μπούκαρε μέσα, με τανκς και αεροπλάνα να τους διαλύσει, υπερασπιζόμενη τη ζωή των υπηκόων της; Προφανώς και η Ελλάδα και οποιοδήποτε άλλο κράτος, που διαθέτει μάλιστα και στρατιωτική υπεροχή, αυτό θα έκαναν. Με μία μόνο λεπτομέρεια(!). Η Ελλάδα δεν έχει αποκλείσει από ξηράς, θαλάσσης και αέρος τα Σκόπια, μετατρέποντάς τα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δεν έχει κτίσει τείχος, στοιβάζοντας 1,5 εκατομμύρια Σκοπιανούς πρόσφυγες σε μια λωρίδα γης λίγων χιλιομέτρων, οδηγώντας τους σε ποσοστά ανεργίας που φτάνουν το 80%, στην εξαθλίωση και στη λιμοκτονία. Η Ελλάδα δεν μπήκε ποτέ στα Σκόπια να βομβαρδίσει υδραγωγεία, ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, νοσοκομεία, σχολεία, να σκοτώσει κατά εκατοντάδες αμάχους και παιδιά που αντιστέκονται με σφεντόνες. Αν η Ελλάδα, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, επιχειρούσε να τσακίσει έναν ολόκληρο λαό και να τον μετατρέψει σε υποχείριο, τότε οι ρουκέτες θα ήταν η ελάχιστη απάντηση αυτού του λαού. Ατυχές, άρα, το παράδειγμα και άσχετο με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες δεκαετίες στην αιμάσσουσα Μέση Ανατολή. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εικόνες, που τόσο συνειδητά προσπαθεί να αποκρύψει από τη διεθνή κοινή γνώμη το Ισραήλ, κατά τρόπο οργανωμένο και με διάφορα προσχήματα. Μια ερειπωμένη γη είναι η Γάζα. Κι ανάμεσα στα ερείπια, άνθρωποι της απόγνωσης, της εξαθλίωσης, του θυμού για το άδικο, του ανείπωτου πένθους. Πόσοι απ' αυτούς αύριο θα ζωστούν δυναμίτες και θα πάνε να ανατιναχθούν σε κάποιο λεωφορείο, σε κάποια καφετέρια του Ισραήλ, σπέρνοντας το θάνατο και διαιωνίζοντας τον κύκλο του αίματος; Ατυχές λοιπόν το υποθετικό παράδειγμα των σκοπιανών ρουκετών, για να δικαιολογηθεί το σφαγείο. Κι ακόμα πιο ατυχές αν υπολογίσουμε πως βασική αιτία της ανάδειξης των φανατικών ισλαμιστών της Χαμάς σε κυρίαρχη δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας και στην αποδοχή τους από το λαό, δεν είναι άλλη από την ασύστολη επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ, που στόχο έχει, στην καλύτερη περίπτωση, τη δημιουργία δυο ή και περισσότερων προτεκτοράτων, εξαρτημένων με κάθε τρόπο από το Τελ Αβίβ. Πώς διαφορετικά να εξηγηθεί; Ποιο άλλο κράτος επιθυμεί ειρηνική συνύπαρξη στα πλαίσια μιας δίκαιης λύσης του προβλήματος, αλλά ταυτόχρονα χτίζει τείχη, διαμελίζοντας πόλεις και εδάφη; Αν αυτός ήταν ο στόχος του δεν θα συνέχιζε τον εποικισμό παλαιστινιακών εδαφών, ούτε θα μυξόκλαιγε για την εκεχειρία, κωφεύοντας όμως στις προτροπές και εκκλήσεις για χαλάρωση, έστω, του δολοφονικού αποκλεισμού της Γάζας. Ένα κράτος που θέλει ειρήνη δεν γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και τα λιγοστά ψηφίσματα που κατά καιρούς καταφέρνουν να περάσουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ένα τέτοιο κράτος καλεί ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή. Δεν απελαύνει τους παρατηρητές και μεσολαβητές των Ηνωμένων Εθνών που δεν το βολεύουν, όπως πρόσφατα τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Πρίνστον, Ρίτσαρντ Φολκ. Ένα κολασμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι η Γάζα και κάποιοι επικαλούνται τις ρουκέτες τις Χαμάς και τα φοβερά και τρομερά όπλα που περνούσαν, λέει, από τα τούνελ στα σύνορα με την Αίγυπτο, που τις τελευταίες μέρες σκότωσαν όχι περισσότερους από πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες. Τετρακόσιες χιλιάδες Εβραίους, το 37% του πληθυσμού της Βαρσοβίας, είχαν στοιβάξει οι Ναζί σε ένα χώρο που αντιστοιχούσε στο 4,5% της πόλης, χτίζοντας τριγύρω τείχος, όπως περίπου σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Εκεί τους άφησαν να λιμοκτονούν και να πεθαίνουν κατά χιλιάδες κάθε μήνα από την πείνα, τις αρρώστιες και τις εν ψυχρώ εκτελέσεις. Στον πολιτικό τομέα το Γκέτο της Βαρσοβίας το διοικούσε, υποτίθεται, ένα χειραγωγημένο από τους Γερμανούς συμβούλιο Εβραίων, με "αστυνομία" από τους ίδιους του Εβραίους. Οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο, ακόμα και εφημερίδες, απαγορευόταν, ενώ ο μέσος όρος τροφής των κατοίκων του γκέτο αντιστοιχούσε στο 1/20 των Γερμανών πολιτών. Πριν ακόμα αποφασιστεί η αποστολή και εξόντωσή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, 100 χιλιάδες Εβραίοι του γκέτο είχαν πεθάνει. Στις 18 Ιανουαρίου 1943, στο γκέτο σημειώνεται η πρώτη εξέγερση με πρωτοστάτες τις ένοπλες οργανώσεις Εβραϊκή Μαχητική Αντίσταση και Ένωση Εβραϊκού Στρατού, που διέθεταν περίπου 600 -1000 μαχητές με λιγοστά όπλα, έναντι 2000 πάνοπλων Γερμανών στρατιωτών. Μια εξέγερση προφανώς καταδικασμένη σε ήττα. Η "τελική λύση" ήρθε λίγους μήνες μετά με την ολοκληρωτική καταστροφή του γκέτο από τους Ναζί. Ποιος θα μιλούσε για ρουκέτες σε μια τέτοια κτηνωδία; Ποιος θα ζητούσε και από τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες; Ποιος θα βάπτιζε τους εξεγερμένους Εβραίους "τρομοκράτες"; Πόσο πολύ πιστεύετε απέχει το Γκέτο της Βαρσοβίας από το Γκέτο της Γάζας;

halikiopoulos@cytanet.com.cy





Tου Xρήστου Xαλικιόπουλου

Κωδικός άρθρου: 846162

ΠΟΛΙΤΗΣ - 12/01/2009, Σελίδα: 13

spooky είπε...

Πολύ σωστό αυτό το άρθρο κ. Πήττα. Το μεσανατολικό ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο. Βέβαια, δεν παραβλέπουμε σε καμία περίπτωση τη διαφθορά της παλαιστινιακής ηγεσίας. Πολύ σωστά μιλήσατε για τις δωρεές που φαγώθηκαν και πολύ σωστά μιλήσατε για τη δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν.

Νομίζω όμως ότι η υπόθεση, από την πλευρά του Ισραήλ, πάει πολύ πιο πίσω κι έχει να κάνει με τον ίδιο τον ισραηλινό θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Βλέπετε, όπως ακριβώς υπάρχει θρησκευτικός φονταμενταλισμός στα αραβικά κράτη, έτσι υπάρχει και στο Ισραήλ. Φρονώ ότι έχουν επικρατήσει ήδη από πολύ νωρίς εκεί κύκλοι που επιθυμούν την οριστική εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη "Γη της Επαγγελίας", κύκλοι που προέρχονται από τις τάξεις των τρομοκρατικών οργανώσεων Lehi και Irgun.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημά σου τώρα που αφορά το τι θα κάναμε αν έρχονταν βομβιστές αυτοκτονίας από Σκόπια, Αλβανία κ.ο.κ., νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Βλέπεις, αυτήν τη στιγμή - για χίλιους-δυο λόγους - δεν κατέχουμε εδάφη άλλης χώρας στα οποία να υπάρχει μεγάλος γηγενής πληθυσμός ανθρώπων που ανήκουν σ'αυτήν τη χώρα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά, παρά τις αποδεδειγμένες, απαράδεκτες και βλακώδεις διακρίσεις εις βάρος των Πομάκων και των μουσουλμάνων της Θράκης, η πολιτική της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους αυτούς απέχει πάρα πολύ από αυτήν του Ισραήλ. Άσε που πιστεύω ότι η δράση των Παλαιστινίων εν πολλοίς αποτελεί αντίδραση σε όσα υφίστανται.

Βέβαια, μακριά από οποιονδήποτε από εμάς ο όρος "εβραιοφάγος", "τουρκοφάγος", "βουλγαροφάγος" κ.ο.κ. Δεν είναι δυνατόν να ταυτίζουμε αβασάνιστα τον απλό πολίτη με τις πράξεις μιας κυβέρνησης, τις οποίες ενδεχομένως δε γνωρίζει ή με τις οποίες μπορεί να διαφωνεί, γιατί τελικά αποδεικνύονται βλαπτικές.

Κι επίσης, ο μόνος που ωφελείται - για όσο ακόμα υπάρχει Παλαιστινιακός λαός - είναι η Χαμάς, όπως ωφελήθηκε πρόπερσι και η Χεζμπολλάχ. Και προβλέπω ότι η Χαμάς θα γίνει πιο ακραία.

Unknown είπε...

Χαίρομαι και χαίρομαι πολύ που μετά από το κύμα ρύπανσης υπάρχει επιστροφή στο κεντρικό θέμα του άρθρου και ευχαριστώ για αυτό τόσο τον Στέλιο όσο και τον Αιρετικό. Καθώς και όσες/ όσους προηγουμένως προσπάθησαν να μείνουν εντός αντικειμένου.

Δεν ξέρω που «απαντάει» κ κύριος Χαλικιόπουλος με την αρχική φράση του κειμένου του , γιατί ανάλογη «επιχειρηματολογία» υπήρξε και σε άλλα, σε πολλά για την ακρίβεια άρθρα που δημοσιεύτηκαν αυτήν την εποχή. Εν πάση περιπτώσει, η δική μου αναφορά στις θυμικές αντιδράσεις των Ελλήνων με το παράδειγμα των Σκοπίων ασφαλώς και δεν έχει ιστορική αναλογία αλλά, επιμένω, έχει να κάνει με την ποιότητα των αντιδράσεων και την απέραντη υποκρισία ορισμένων κύκλων. Σε αυτούς τους κύκλους, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι εθνικιστές και όχι μόνο αυτοί, αλλά δεν θέλω τώρα να επεκταθώ.

Πριν από δύο χρόνια, με αφορμή την τότε αντεπίθεση του Ισραήλ στις ελεγχόμενες από τη Χεζμπολά περιοχές του Λιβάνου στην Ελλάδα εμφανίστηκαν μερικά συνθήματα και πανό στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τα οποία ήταν έως και αστεία και ανιστόρητα. Και μιλώ κυρίως για το σύνθημα : Είμαστε όλοι Χεζμπολά. Ε ! όχι, δεν είμαστε όλοι Χεζμπολά! Ούτε με το ζόρι «Σιωνιστές». Γιατί πρέπει πάντα να καθόμαστε σε μία κερκίδα και να αλαλάζουμε πως είμαστε «αυτό» ή «εκείνο» και ποτέ να μην προσπαθούμε να δούμε την πραγματικότητα λίγο πιο μέσα από την επιδερμίδα της; Δεν λέω πως είναι εύκολο. Ούτε παριστάνω πως το καταφέρνω. Απλά προσπαθώ, γιατί η κερκίδα μου φαίνεται εξαιρετικά βολική και εύκολη. Το παράδειγμα λοιπόν, είχε να κάνει με την υποκρισία.

Η Harakat al-Muqāwama al-Islāmiyya (ΧΑΜΑΣ / حركة حماس ) είναι εξ ορισμού τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με το Δίκαιο εφ όσον είναι πρώτα απ’ οτιδήποτε άλλο παραστρατιωτική οργάνωση με πολιτική έκφραση στη συνέχεια. Το κυριότερο: στην Ιδρυτική της Διακήρυξη καλεί τον Αραβικό Κόσμο στην καταστροφή του Ισραήλ –το οποίο μας αρέσει ή δεν μας αρέσει είναι αναγνωρισμένο κράτος- και αρνείται συστηματικά να το αναγνωρίσει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπάρξουν επί της ουσίας διαπραγματεύσεις.

Η Φατάχ με την παροιμιώδη της διαφθορά, κυριολεκτικά σέρβιρε ζεστό πιάτο τον καταταλαιπωρημένο Παλαιστινιακό λαό στην «σκληρή και αδιάφθορη» Χαμάς.

Είναι βέβαια, απορίας άξιον το γιατί οι διάφοροι όψιμοι φιλοπαλαιστινιακοί κονδυλοφόροι δεν έγραφαν τίποτα όταν η Χαμάς , μακέλευε δεκάδες Παλαιστίνιους, αμέσως μετά την εκλογική της νίκη εδραιώνοντας έτσι το εμφυλιακό κλίμα μέσα στην ίδια τους την κοινότητα.

Το βρίσκω εξαιρετικά θλιβερό να χαϊδεύουμε τον συστηματικό Αντισημιτισμό της ΧΑΜΑΣ και της όποιας ΧΑΜΑΣ όχι γιατί το Ισραήλ έχει ανάγκη από χάδια-τουναντίον παραχαϊδεμένο είναι- αλλά γιατί πρέπει να μάθουμε κάποτε να διακρίνουμε την Πολιτική από εκείνες τις συμπεριφορές και τις γενικεύσεις που οδηγούν πολύ επικίνδυνα μονοπάτια ρατσιστικού χαρακτήρα.
Συμφωνώ και εγώ, πως αυτό που συμβαίνει σήμερα (και θα επαναλάβω πως είναι έγκλημα πολέμου κατά συρροή και γενοκτονία) μοιάζει να ενισχύει τη ΧΑΜΑΣ.
Εκτός, αν η φρίκη είναι τέτοια (που νομίζω πως είναι) που πλέον η ΧΑΜΑΣ μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο μέσα στην ίδια την κοινότητα των Παλαιστινίων –στην οποία έχει έτσι και αλλιώς πολλούς και ισχυρούς αντιπάλους όχι κατ΄ ανάγκη διεφθαρμένους. Αυτά προς ώρας, θα μπορούσα να γράψω πολλά άλλα , όμως προτιμώ να εξελιχθεί η συζήτηση.

Vikar είπε...

Γιώργο, καλή χρονιά

Δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο η ύπαρξη στρατιωτικής η παραστρατιωτικής (και γιατί "παραστρατιωτικής"?. Υπάρχει κανένας "Κρατικός" στρατός των Παλαιστινίων?) οργάνωσης ενός "κινήματος" για να χαρακτηρισθεί τρομοκρατικό.(με την κρατούσα έννοια)
Με αυτή την λογική τρομοκρατικά κινήματα είναι όλα τα απελευθερωτικά κινήματα που έχουν η είχαν στρατιωτική η αντάρτικη δράση.
(Κατά την γνώμη μου οποιοδήποτε κίνημα με την ύπαρξη και τη δράση του "τρομοκρατεί" εκείνους από τους οποίους απαιτεί αυτό που απαιτεί. π.χ. Ο Καραμανλής και οι οικονομικά "κρατούντες" πρέπει να ήταν πολύ τρομοκρατημένοι τον προηγούμενο μήνα, και θα ήταν ακόμα περισσότερο τρομοκρατημένοι αν αυτό το κίνημα είχε περισσότερο ξεκαθαρισμένους στόχους και ήταν σωστά οργανωμένο.)
Εκείνο που πρέπει να δούμε και να καταδικάσουμε στην πολιτική και "στρατιωτική" δράση της Χαμάς είναι η πολιτική κατεύθυνση της δράσης της και οι πολιτικοί στόχοι της. π.χ.Δικαίωμα ύπαρξης- Καταστροφή του Ισραήλ, Φονταμενταλισμός κλπ.

Vikar είπε...

Και πάντως ΔΕΝ είναι τώρα ο καιρός που πρέπει να καταδικάσουμε την Χαμάς.
Τώρα που οι Παλαιστίνιοι της λωρίδας της Γάζας υφίστανται γενοκτονία που τέτοια μόνο το Ισραήλ είναι σε θέση να κάνει.

Η τέτοια στάση μου θυμίζει(απο μια πλευρά) την στάση του ΚΚΕ που την ώρα της εξέγερσης μιλούσε για κουκουλοφόρους και εσύ ΣΩΣΤΑ το καταδίκαζες για τη στάση του¨. :)

Anef_Oriwn είπε...

Επανερχόμενος κι εγώ στο θέμα της ανάρτησης θα ήθελα να παραθέσω (και ως σχόλιο για τις τοποθετήσεις του PolitisPittas στην τελευταία του παρέμβαση) ένα πολύ σύντομο απόσπασμα από συνέντευξη του Ισραηλινού Γκίλαντ Ατζμοντ που ζει στο Λονδίνο (ο οποίος όπως λέει “πολέμα τον Ισραηλινό μέσα του”) στο ένθετο “ΕΠΤΑ” της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”:

Ερώτηση:
Αυτές τις μέρες ο παλαιστινιακός λαός δοκιμάζεται πολύ σκληρά από τις ισραηλινές επιχειρήσεις. Πώς νιώθετε;

Απάντηση:
“Νιώθω ρημαγμένος Και καθόλου έκπληκτος. Γνωρίζετε ότι υποστηρίζω κάθε μορφή αντίστασης από μέρους των Παλαιστινίων. Άλλωστε, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου οι πολιτικές πρωτοβουλίες τον Ισραήλ ήταν καταδικασμένες να οδηγούν πάντα σε τραγικές συνέπειες. Ο στόχος του σιωνισμού ήταν να εξασφαλίσει έναν πολιτισμένο τρόπο ζωής για τους εβραίους. Αλλά απέτυχε παταγωδώς. Η βιαιότητα με την οποία αντιδρά το Ισραήλ αγγίζει τα όρια της κτηνωδίας, αφού οδηγεί σε πολιτικές ξεκληρίσματος. Τάσσομαι στο πλευρό των Παλαιστινίων με όλη μου την καρδιά. Ονειρεύομαι ένα παλαιστινιακό Κράτος μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού. Η ισραηλινή βαρβαρότητα αποδεικνύει ότι δεν χωρά εβραϊκό Κράτος ούτε στην Παλαιστίνη ούτε πουθενά αλλού. Και ο λόγος είναι απλός: μια ταυτότητα η οποία στηρίζεται στην αντίληψη του “εκλεκτού” και στη φυλετική υπεροχή θέτει τον εαυτό της και το περιβάλλον της σε κίνδυνο...”.

[Να αναφέρω ότι οι δικές μου παρεκκλίσεις από το θέμα ήταν σύντομες και μοναδικό σκοπό είχαν να επισημάνουν και να τονίσουν την υποκρισία και το αλλοπρόσαλλο των εθνικιστών (κάτι που σημειώνει και ο ίδιος ο blogοδεσπότης στα σχόλια του) και δη ο εξ Ελλάδος ορμώμενος γνωστός ΛΑΟΣτινός θαμώνας του blog (πρώην ή εν δυνάμει ακόμα, δεν ξέρω). Ομολογώ όμως ότι “τον έλυσε η μίλλα μου” για την επίθεση που δέχτηκε ένεκα της προβοκατόρικης παρέμβασης κάποιου τρίτου που χρησιμοποιούσε το δικό του nick. Όμως κι αυτός (ο Imagi-NOS) σπέρνοντας συνεχώς ανέμους, κάποια στιγμή θα θέριζε και θύελλες ή/και θα επάθαινεν όπως τον βοσκό τον ψεύτη!]

Anef_Oriwn
Τρίτη 13/1/2009 – 6:57 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ωραια η συζητηση πολυπλευρη και διαφωτιστικη-τα κειμενα του Πιττα οταν δεν την πεφτουν εδω παλαβοι δινουν σχεδον παντα χωρο για καλη κουβεντα.

Ο κάθε ένας φωτίζει μια πλευρά και επειδη η κεντρική ανάρτηση ειναι τέλεια ισορροπημένη όλα εμπλουτίζουν. Καλό!

Με τον Ιματζινος μη μασατε ο κλωνος του πιθανοτατα να ηταν και ο ιδιος για ναμπερδεψει την κατασταση. Παλια του τεχνη κοσκινο, δεν πιανεται ο ανθρωπος σκέτο μπαζο.

"Τακτικός αναγνώστης και αραιά συνομιλητής" και πάντως όχι μπλογκεράς. Δεν προλαβαίνω!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Πήττα,

Γνωρίζω ότι το σχόλιο μου δεν αφορά το κείμενο αυτό, αλλά αφορά το άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι στο Υγ.3 με τίτλο «Παρακράτος», κάτι που μου δίνει το δικαίωμα νομίζω να εκθέσω τα παρακάτω σχόλια εδώ. Διάβασα με πολλή προσοχή το κείμενο «Παρακράτος», καθώς και τα σχόλια που ακολούθησαν. Το κείμενο σας ήταν εξαιρετικό και συγχαρητήρια. Έχω όμως μια ένσταση που θα ήθελα να σας παραθέσω, με την ελπίδα ότι θα μου τη σχολιάσετε.

Σε κάποιο σημείο του κειμένου σας αναφέρετε ότι «Και για άλλη μία φορά, θα πούμε πως ο Κώστας Καραμανλής και η «Κυβέρνηση» του μία και μόνη υπηρεσία έχουν να προσφέρουν: Να παραιτηθούν αυτή τη στιγμή και προκηρύξουν εκλογές. Κάθε λεπτό που περνάει με την παραμονή αυτών των αμήχανων, άβουλων και διεφθαρμένων ανθρώπων είναι τεράστια ζημιά στον τόπο.»

Η αναφορά σας αυτή, έχω την ταπεινή γνώμη ότι αντιφάσκει με το όλο πνεύμα του κειμένου σας, δεδομένου ότι όπως και εσείς αναφέρετε η «αντιπολίτευση (που) δεν πείθει με τις προτάσεις της και τη δυναμικότητά της αλλά κερδίζει πόντους μόνο από την Κυβερνητική ανικανότητα.» Συνεπώς δεν μπορεί να θεωρείται το ΠΑΣΟΚ ως μια ικανή παράταξη, αποφασιστική, με ευθυκρισία και χωρίς διαφθορά, η οποία μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον τόπο. Εκτός εάν εσύ πιστεύεις ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι άλλης παράταξης.

Με βάση τα πιο πάνω αγαπητέ κ.Πήττα, γνώμη μου είναι ότι το μόνο που θα πρόσφερε στον τόπο μια παραίτηση της Κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, θα ήταν επιπλέον αποσταθεροποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και στην καλύτερη περίπτωση για τα δύο μεγάλα κόμματα, (αλλά όχι για το λαό), ένα πλυντήριο των πολιτικών τους αμαρτιών, αφού όπως και εσύ εντοπίζεις, όλα τα σκάνδαλα θα ξεχαστούν.

Την προηγούμενη φορά που έγραψα σχόλια στο ποστ σας, σας ανέφερα ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σύνταγμα και εσείς αντί να σχολιάσετε την ουσία, με κατηγορήσατε για καταγραφή εμπρηστικών σχολίων επειδή έγραψα ότι θα έπρεπε οι νέοι να κάψουν την βουλή εάν χρειαστεί για να αλλάξει το σύνταγμα. Στο ποστ «Παρακράτος» γράφετε για τους θεσμούς και το παρακράτος. Το τι φταίει το αναλογιστήκατε; Αν δεν φταίει για αυτό πρωτίστως το Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα δηλαδή τότε τι φταίει; Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή η εκάστοτε κυβέρνηση; Και αλήθεια πιστεύετε ότι εάν προκηρυχθούν νέες εκλογές θα λυθούν τα προβλήματα της πολιτικής ζωής του τόπου; Αυταπατάσθε νομίζω κ. Πήττα.

Ευχαριστώ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Το ότι είπα ότι δεν ξαναγράφω σε αυτό το ιστολόγιο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το παρακολουθώ κιόλας.

Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιοι συνεχίζουν να αναφέρονται σε μένα θα απαντώ και έχω κάθε δικαίωμα.

Αυτοί που δυναμιτίζουν το διάλογο σε αυτό το ιστολόγιο είναι εκείνοι που δεν αποδέχονται την ελευθερία του διαλόγου και το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός ελεύθερα να εκφράζει την όποια άποψη του. Τα έχω πει αυτά πολλές φορές αλλά δεν το καταλαβαίνετε γιατί απλά αρέσκεστε στο να ευλογάτε τα γένια σας που δείχνει και το ποιόν της δημοκρατίας που εσείς αποδέχεστε.

Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τις υπεκφυγές και τις ύβρεις και να μάθουν κάποτε ότι γνώμη δεν έχουν μόνο αυτοί ούτε φυσικά έχουν την αποκλειστική ελευθερία στο να εκφράζουν τις απόψεις τους. Υπάρχουν και άλλοι.

Εάν σας στεναχωρεί η άλλη άποψη αυτό είναι δικό σας πρόβλημα και θέμα, να μη μιλάτε όμως πλέον ούτε για δημοκρατία ούτε για επίπεδα διαλόγου διότι εγώ προσωπικά ποτέ δεν επιτέθηκα πρώτος σε κανέναν επειδή αυτός εξέφραζε διαφορετική άποψη με τη δική μου ούτε τον χλεύασα ποτέ για την όποια αντίθετη με τη δική μου γνώμη και σας προκάλεσα να μου αποδείξετε και να μου υποδείξετε το αντίθετο.

Και μην εκμεταλλεύεστε την απουσία μου κάποιοι. Είναι άνανδρο και εγώ επειδή φορώ παντελόνια και δεν έχω κανένα λόγο να κάνω χάρες σε κανέναν, απαντώ αναλόγως και θα απαντώ εφόσον συνεχίζετε να ασχολείστε μαζί μου. Προφανώς και με τη στάση σας αυτή, δείχνετε ότι σας “λείπω" τουλάχιστον σε ορισμένους. Εάν σας “λείπω” λοιπόν σε ορισμένους να έχετε το θάρρος και την ανδρεία να μου καταλογίζετε ότι θέλετε και πολύ ευχαρίστως στο δικό μου ιστολόγιο για να μην ενοχλώ και άλλους που δεν τους «λείπει» η παρουσία μου. Έχω ενεργοποιήσει τον μετριασμό σχολίων αλλά δε διαγράφεται κανένα απολύτως σχόλιο όσο σκληρό σε κριτική να είναι, τις ύβρεις δεν αποδέχομαι όχι την σκληρή κριτική και το σκληρό δυνατό διάλογο. Και την ενεργοποίηση του μετριασμού την ενεργοποίησα για ένα τσογλάνι και μόνο που έγραψε εδώ σαν «imaginos» ο γνωστός «κλώνος» που έχει γεμίζει το ίντερνετ με ιμάτζινους και που προφανώς του έχει καεί η γούνα εδώ και πολλά χρόνια μαζί μου. Και ο ανώνυμος 13 Ιανουάριος 2009 7:06 μμ αυτός και πάλι ήταν. Έχουμε τον τρόπο να ανιχνεύουμε τις IPs όλων αλλά φαίνεται και από άλλα γραφολογικά χαρακτηριστικά. Προσέξτε πόσο συχνά ο κύριος «κλώνος» χρησιμοποιεί τους τόνους……..

Καλώ λοιπόν τον κύριο Πήττα να σβήνει κάθε ποστ που αναφέρεται σε μένα για να μην αναγκάζομαι και εγώ να απαντώ. Και είπα ότι δεν ξαναγράφω αλλά το ιστολόγιο αυτό μου αρέσει και το παρακολουθώ. Ελπίζω να μην απαγορεύεται και αυτό.

Καλημέρα σας.

Unknown είπε...

Αγαπητέ φίλε, πρώτα από όλα να πω για το σχόλιό σας που θεώρησα εμπρηστικό αν και το θυμάμαι αμυδρά –ήταν αρκετά ποστ νωρίτερα- και μάλλον μέσα στην καρδιά των επεισοδίων, και σήμερα θα το θεωρούσα εμπρηστικό γιατί πιστεύω πως μία τέτοια προτροπή «κάψτε τη Βουλή» είναι εξαιρετικά αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη και εν τέλει απολίτικη γιατί, όπως γνωρίζετε καλά το κτήριο-το οποίο είναι θαυμάσιο, δεν φταίει σε τίποτα.

Θα ξεκινήσω την απάντησή μου με ένα «κομπλιμέντο» προς τη Νέα Δημοκρατία.
Η οποία όπως θυμάστε και όπως θυμόμαστε όλοι καλά ξεκίνησε την Κυβερνητική της διαδρομή το 2004 με ένα εξαιρετικά ωραίο σύνθημα: Επανίδρυση του Κράτους.

Αναρωτιέμαι, αν καταλάβαιναν τι έλεγαν. Μιλούσαν για την αποδόμηση του κράτους του ΠΑΣΟΚ και την επανίδρυσή του ως Κράτους της Ν.Δ. ; Γιατί, πουθενά αλλού, σε κανέναν άλλο τομέα δεν είδα τη διάθεση να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο και να γυρίσουν το ρολόι εκεί που πρέπει, στο 1826 δηλαδή και να επιχειρήσουν την Επανίδρυση του Ελληνικού Κράτους σε σχεδόν μηδενική βάση. Το «κράτος» αυτό, των «αρματολών και κλεφτών» στηριγμένο πιότερο σε μυθολογίες και παραμυθίες παρά σε Ιστορική Γνώση, είναι από τα γενοφάσκια του αυτό που είναι σήμερα. Η παρακμή, η αρπαγή, το πλιάτσικο, η αυθαιρεσία με απειροελάχιστα μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού παραδείγματα προσδιορίζουν δυστυχώς τον δημόσιο βίο του τόπου.

Και πραγματικά, δεν πιστεύω πως ποτέ, ο οποιοσδήποτε θα επιχειρήσει μία «επανίδρυση» του «Κράτους» γιατί τα καλά και συμφέροντα που έχουν δημιουργηθεί για γενεές επί γενεών στο σώμα της Κοινωνίας, της Άρχουσας Τάξης και όλων των εξαρτωμένων από αυτήν κύκλων είναι κυριολεκτικά και αμέτρητα και βαθιά.

Ναι, υποστήριξα και υποστηρίζω την ανάγκη της προσφυγής στις κάλπες. Αλλά αυτό το υποστηρίζω εγώ, ως Πολίτης, που περίμενε, προσδοκούσε από την αξιωματική αντιπολίτευση να κινήσει ουρανό και γη προκειμένου να το πετύχει. Και πεποίθησή μου είναι, πως αν ήθελαν, μπορούσαν να το πετύχουν εκμεταλλευόμενοι το momentum. Δεν το έκαναν.

Και δεν το έκαναν γιατί απλά δεν θέλουν.

Και δεν θέλουν γιατί, μία Κυβέρνηση που θα προέκυπτε από εκλογές-προϊόν μεγάλων και οργισμένων κινητοποιήσεων θα ήταν Κυβέρνηση με υψηλό πήχη απαιτήσεων από την Κοινωνία. Και είναι σαφές, στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον, πως αυτό δεν το επιθυμεί κανένας τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, από τα λεγόμενα Κόμματα Εξουσίας δηλαδή.

Μια Κυβέρνηση που θα προέκυπτε μέσα από μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις, από την συγκροτημένη και συντεταγμένη οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας για τα συσσωρευμένα προβλήματα, από τα σκάνδαλα μέχρι την ανερχόμενη ανεργία και από την αστυνομική αυθαιρεσία μέχρι την ανικανότητα διαφύλαξης και προστασίας της δημόσιας περιουσίας θα ήταν υποχρεωμένη για τα επόμενα 4 χρόνια τουλάχιστον να είναι «πρωτοφανώς προσεκτική» κυρίως σε ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας. Γιατί ως Κυβέρνηση που θα είχε προκύψει από κοινωνική πίεση, θα είχε την κοινωνική δαμόκλεια σπάθη έτοιμη να ενεργοποιηθεί.

Σε αυτήν την απείρως αφασική κοινωνία η κάποια αφύπνιση θα είχε δικαιωθεί και θα είχε επαναφέρει την Πολιτική στην καθημερινή ζωή ως εργαλείο αποτελεσματικότητας. Και σας διαβεβαιώνω, πως τα ίδια ακριβώς θα έγραφα και θα έλεγα αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι.

Τα σκάνδαλα, έτσι και αλλιώς φοβάμαι πως έχουν ήδη μπει, για άλλη μία φορά στη λήθη. «Ανασχηματισμός» Μεσανατολικό, Τουρκικές (και βολικές εν μέρει) προκλήσεις, κ.α. τα ξεθωριάζουν. Και στο φόντο όλων, το κρισιμότερο-για μένα- ζήτημα , αυτό της Παιδείας να παραμένει σε μία αιωνία εκκρεμότητα, απαράδεκτο μπαλάκι μεταξύ των κομμάτων, όλων των κομμάτων που είναι ανίκανα να κάτσουν όλα κάτω και να βάλουν ένα πλαίσιο συνεργασίας για το πιο σημαντικό ζήτημα του τόπου. Όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν θέλουν.

Όχι αγαπητέ, δεν έχω αυταπάτες. Ούτε πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα. Αυτό που είπα, το είπα για τους λόγους που εξήγησα.
Αλλά και γιατί πιστεύω, πως πράγματι, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πραγματοποίησε το ακατόρθωτο:

Eγινε, η χειρότερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ, χαμηλώνοντας τον πήχη ακόμα πιο κάτω από το ήδη χαμηλότατο σημείο στο οποίο τον βρήκε.

Unknown είπε...

Δεν σβήνω τίποτα.

Από το επόμενο ποστ απλά, θα τηρήσω απόλυτα αυτό που υποσχέθηκα. Θα σβήνω οτιδήποτε θεωρώ πως αντιβαίνει τους δικούς κανόνες δεοντολογίας και σεβασμού προς συνομιλητές, κοινωνικές ομάδες, φυλετικές ομάδες, πολιτικές οργανώσεις, μεμονωμένες προσωπικότητες.

Και να το πω αλλιώς, δεν έχω χρόνο αυτή την ώρα για να σβήνω ένα-ένα διάφορα σχόλια. Τα ψεύτικα σχόλια που έκανε ο "κλώνος" είναι εύκολο να τα καταλάβει κανείς, γιατί δεν έχουν εικονίδιο.

Unknown είπε...

@Vikar...δεν νομίζω...ο παραλληλισμός με το ΚΚΕ που λες με βρίσκει να διαφωνώ,μιλάμε για τελείως διαφορετικές καταστάσεις, συνθήκες κλπ.

Λες: "Εκείνο που πρέπει να δούμε και να καταδικάσουμε στην πολιτική και "στρατιωτική" δράση της Χαμάς είναι η πολιτική κατεύθυνση της δράσης της και οι πολιτικοί στόχοι της. π.χ.Δικαίωμα ύπαρξης- Καταστροφή του Ισραήλ, Φονταμενταλισμός κλπ."

Και συμφωνώ. Αλλά δεν πιστεύω πως υπάρχει κατάλληλη ή ακατάλληλη ώρα για αυτό. Άλλωστε εδώ δεν λαμβάνουμε αποφάσεις, συζητάμε. Και από την πλευρά μου, στο ζήτημα ένιωσα την ανάγκη να μυμίσω ορισμένες πτυχές που μονίμως είναι στο περιθώριο...

Unknown είπε...

..."μυμίσω";;;;;

"Θυμίσω" ήθελα να γράψω!

-=IMAGINOS=- είπε...

Ναι κύριε Πήττα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι τα σχόλια του κλώνου ήταν ψεύτικα αφού δεν είχαν εικονίδιο αλλά κάτω από τα ψεύτικα σχόλια του κλώνου εσείς αλλά και άλλοι, δεν καταλάβατε ότι επρόκειτο για τον κακοήθη κλώνο που αναφέρω και απαντήσατε ως εξής θεωρώντας ότι εγώ είχα γράφει αυτές τις κακοήθειες:

"Μάλλον δεν έχεις σώας τα φρένας Θα αφήσω τα κοσμήματα σου για λίγη ώρα, έτσι προς έκθεση...

12 Ιανουάριος 2009 8:30 μμ"

Βλέπετε λοιπόν αγαπητέ κύριε Πήττα ποιος ζει με τα "φαντάσματα", μιας και είχαμε κάπου αλλού μιλήσει για "φαντάσματα" κλπ?

Έχετε το λόγο μου ότι δε θα ξαναενοχλήσω, εξάλλου φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Vikar είπε...

Αν το ΚΚΕ μιλούσε σε νεκρό χρόνο για την ανάγκη περιφρούρησης των διαδηλώσεων η για τον κίνδυνο που ενέχει η κινηματική δραστηριότητα φορόντας... κουκούλες, θα θεωρείτο σαν μια πολιτική άποψη. Αν αυτό γίνεται την ώρα που "βράζει το σίδερο" μπορεί να αγγίζει τα όρια της πρόκλησης.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν μιλάμε για το πόσο κακή είναι η Χαμάς την ώρα που το Ισραήλ σφάζει τους Παλαιστίνιους.

Γνώμη μου βεβαίως.

Και να μου επιτρέψεις να πώ ότι σε τέτοιες συνθήκες (ΣΦΑΓΗΣ) όλα τα δάκτυλα πρέπει να δείχνουν τον φταίχτη της ΣΦΑΓΗΣ, και όχι να δείχνουν ότι κάποιοι απο τους σφαζόμενους έχουν και αυτοί "ελαττώματα".

Unknown είπε...

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, και νομίζω έχω πειστεί για το επιχείρημά σου. Το άρθρο πάντως γράφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι αφ ενός αλλά αφ ετέρου θέλω εδώ να μεταφέρω και να θυμίσω το τέλος του:

"Ποιεί ουσιαστικά γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου κατά συρροή για τα οποία θα πρέπει και να δικαστεί.


Το χειρότερο; Ενδυναμώνει τη θέση της ΧΑΜΑΣ και των ισλαμιστών φονταμενταλιστών στην πλειοψηφία των Αράβων Παλαιστινίων γεννώντας έτσι την επόμενη γενιά τρομοκρατών.



Είναι τα σημερινά παιδιά που βιώνουν τον απόλυτο τρόμο του πολέμου μετατρέποντας την ψυχή τους σε γόνιμο λιβάδι για τα άνθη του μίσους.



Η διεθνής κοινότητα και η μάλλον εξαντλημένη Ευρωπαϊκή διπλωματία περιμένουν την παρέμβαση των ΗΠΑ η οποία δεν θα έρθει πριν τις 20 Ιανουαρίου με την ανάληψη των καθηκόντων του κου Μπαράκ Ομπάμα.



Και το Ισραήλ που δεν τον εμπιστεύεται, φαίνεται πως προσπαθεί να καταφέρει, όσα προλάβει πιο πολλά μέχρι εκείνη την ημέρα. Το αδιέξοδο φοβάμαι, εξακοντίζεται στο αδιανόητο.

Τα λόγια που στριφογυρίζουν στο μυαλό μου, είναι του αείμνηστου Sir Peter Ustinov:

«Τρομοκρατία είναι ο πόλεμος των φτωχών και Πόλεμος η τρομοκρατία των πλουσίων»

Θα πρόσθετα, και το συσσωρευμένο δηλητήριο που υπάρχει στους ανθρώπους, με τις διαρκείς διαψεύσεις και απογοητεύσεις των αυτονόητων ονείρων τους, από τις πολιτικές ηγεσίες τους.

Και Vikar, τα λόγια του Peter Ustinov, δεν τα έβαλα για να πιάσουν χώρο (...) μέρος της όλης σκέψης είναι..Και, δεν νομίζω να λες κάτι διαφορετικό.

Ανώνυμος είπε...

IMAGINOS:
«δεν πρόκειται να ξαναγράφω στο ιστολόγιο αυτό ούτε καν σαν ανώνυμος γιατί δεν μου το επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου»

παιδια ο Ιματζινος αποχωρει!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
ρε σαχλαμαρα ποσες φορες εχεις αποχωρησει ως τωρα απο χιλιαδες ιντερνετικους χωρους (θυμασαι που ορκιζοσουν παλια στο greekz και στη μανα σου οτι δεν θα ξαναπατουσες?) και μετα απο 2 το πολυ μερες ξαναγυρνουσες με δικαιολογιες του κωλου?
στο pareoula forum τα ιδια δεν εκανες?
στο neos forum τα ιδια δεν εκανες?
στο jungle report τα ιδια δεν εκανες?
εδω τα ιδια δεν κανεις?
δεν σου το επιτρεπει η ηλιθια συνειδηση σου ταχα για να ξαναγραψεις και μετα απο κλασματα δευτερολεπτου εμφανιζεσαι παλι σαν κοπρος λες και δεν τρεχει τιποτα.
αφου δεν εισαι αντρας για να κρατησεις το λογο σου ρε γελοιο τιποτενιο και χυδαιο ρεντικολο και το ξερεις πολυ καλα αυτο, γιατι συνεχιζεις να αποχωρεις απο παντου σαν κλαμμενη γεροντοκορη?
μα καθολου ντροπη δε νιωθεις ρε κομπλεξικο και ανεραστο γεροντοπαλικαρο καθε φορα που αθετεις το λογο σου και επιστρεφεις?

και που εισαι σιχαμα! τα ερωτηματα ειναι ρητορικα και δε χρειαζεται να τα χρησιμοποιησεις ως φτηνη δικαιολογια για να γραψεις παλι αηδιες που θα τις βαφτισεις «αναγκαστικη συμμετοχη για να απαντησω».
αντε γραφε τωρα παλι σαν αντρας που κραταει το λογο του.
ξερω ξερω! θα μας πεισεις παλι!! το τελευταιο σου σχολιο θα πεις οτι ειναι και μετα θα αποχωρισεις οριστικα (για κανενα τεταρτο) ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και το παρακάτω άρθρο της Ελευθεροτυπιας
/www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E9%F3%F1%E1%DE%EB&a=&id=39071536

Unknown είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενομ, ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για ένα πόνημα must για κάθε πολίτη που θέλει να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι όλη την ιστορία του εβραϊσμού από τη Γένεση έως τις σημερινές σφαγές που βλέπουμε να λαμβάνουν καθημερινά με τη συντελεσθείσα γενοκτονία των Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατο με το ΟΚ του 93% του αιμοσταγούς εβραϊκού λαού.Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Μέσα σε 1.400 σελίδες με εκατοντάδες φωτογραφίες & παραπομπές θα βρείτε σταχυολογημένα από την πλούσια βιβλιογραφία του Δικηγόρου & Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Γκουανταλαχάρα του Μεξικού Κωνσταντίνου Πλεύρη τα πάντα για τους Εβραίους.Το βιβλίο αυτό κυνηγήθηκε από την πρώτη έκδοση του το 2006 από τους εν Ελλάδι Εβραίους,διότι η αλήθεια του σατανικού Ταλμούδ & των εφαρμογών του τρομάζει.
Δυστυχώς γι'αυτούς & παρά τη μήνυση που υπέβαλαν για ρατσισμό, ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που είχε αναδημοσιεύσει αποσπάσματα του βιβλίου αθωώθηκε, διότι θεωρείται απολύτως νόμιμο στα πλαίσια της ελευθερίάς του τύπου να αναπαράγεται οποιοδήποτε πόνημα κυκλοφορεί νομίμως όσο & αν ενοχλεί
Συναγωγές & χάβρες Ιουδαίων μετά του Παρατηρητηρίου των Συμφωνίων του Ελσίνκι του Δημητρά με τη βιομηχανία μηνύσεων που είχε στήσει κατά οποιουδήποτε θίγει τον "εκλεκτό λαό του Θεού".
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έχει περάσει μια εβδομάδα από την κατατρόπωση του στη δίκη κατά της εφημερίδας Α1 που είχε αποκαλύψει το δολοπλόκο σχέδιο των Εβραίων να ξανακαταστήσουν τη Θεσσαλονίκη εβραιούπολη & δεν έχει γράψει κουβέντα για την ήττα του & την πανηγυρική αθώωση της εφημερίδας από την κατηγορία περί αντισημιτισμού στην ιστοσελίδα του.Δικηγόρος της εφημερίδας ήταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.& επειδή ξέχασε να μας γράψει το οτιδήποτε για τη σημερινή κατ'έφεση δίκη του συγγραφέα κ.Πλεύρη που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 14 μήνες φυλάκιση υποχρεωτικώς μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή με αναστολή,θα γράψω εγώ κάποια πράγματα.Καταρχάς έχει απαγορευθεί νομολογιακά ήδη από την πρώτη δίκη οποιοσδήποτε Εβραίος να στρέφεται με πολιτική αγωγή (δηλαδή να εμφανίζεται στο ποινικό δικαστήριο με παρουσία δικηγόρου ως διάδικος)κατά οποιουδήποτε δημοσιεύματος αναφέρεται σε Εβραίους γενικά & όχι στον ίδιο ως άτομο.Επιπρόσθετα στη μόνη Εβραία που είχε αναγνωριστεί η παράσταση πολιτικής αγωγής Άντρεα Γκίλμπερτ που εμφανίζεται ως πρόεδρος κάποιου σωματείου Λεσβιών που συμμετέχει στις παρελάσεις ομοφυλοφίλων,στη σημερινή δίκη απορρίφθηκε η παράσταση της ως πολιτική αγωγή στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.Αναστάτωση προκλήθηκε στη σημερινή δίκη κατ'έφεση στο Α'Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών επί της Κυρίλλου Λουκάρεως με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας,6ος όροφος με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) Κωνσταντίνη να αρχίσει να ουρλιάζει κατά την αγόρευση του Πλεύρη από το ακροατήριο, μέχρι να φτάσει η Πρόεδρος να του πει ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ζητώντας από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν σε 1 κατάμεστο από κόσμο δικαστήριο & εκεί αυτοσταμάτησε τις μαγκιές ο Κωνσταντίνης βγαίνοντας ταχέως μόνος του.Κάποια άλλη Εβραία κατά την περιγραφή των ανθρωποθυσιών των Ταλμουδιστών που αναφέρονται στο βιβλίο & των ύβρεων κατά αλλοθρήσκων, άρχισε να ουρλιάζει βγαίνοντας μαινόμενη σαν ταύρος εν υαλοπωλείω έξω από την αίθουσα οχι φυσικά γιατί την ενόχλησαν οι τελετουργίες των αγαπημένων της Ραββίνων,αλλά γιατί της πληροφορείτο δημοσίως ο ελληνικός λαός που είχε γεμίσει την αίθουσα.Όσο δε για την Αντιναζιστική πρωτοβουλία,μια χωρίς καταστατικό σωματείου ένωση προσώπων,μέλος της οποίας εξετάζεται ως μάρτυρας κατηγορίας πληροφορηθήκαμε σήμερα στο δικαστήριο ότι ΣΥΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΟΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΑΚΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΦΙΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ & ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.Η συνέχεια με εξέταση μαρτύρων έχει οριστεί για την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στην ίδια αίθουσα,ίδια διεύθυνση στις 09.00

Fan Club του Κωνσταντίνου Πλεύρη στο Facebook http://en-gb.facebook.com/pages/-/24318104230

Το βιβλίο ΕΒΡΑΙΟΙ,ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

http://neos-forum.com/viewtopic.php?t=7749

οι εβραίοι όλη η αλήθεια - κωνσταντίνος πλεύρης

μέρος 1ο http://scribd.com/doc/6355803/-1

μέρος 2ο
http://scribd.com/doc/6356487/-2

http://thepiratebay.org/torrent/4004610/Konstantinos_Plevris_-_Jews__The_Whole_Truth_(greek_language)

http://youtube.com/watch?v=wr-wFiaD7a0

http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_2115.html

Vikar είπε...

Συγκλονιστικές εμπειρίες απο την Γάζα στο:

alekos.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html

Unknown είπε...

Εβραίοι, όλη η αλήθεια

Ο αντισημιτισμός δεν μας αφορά κύριε. Πόσο μάλλον τα πονήματα αυτού του αρρωστημένου γερόντιου , του θλιβερού εθνικιστή και συστηματικού υμνητή της «λεβεντιάς» των Ες Ες. Ουστ!

Unknown είπε...

Το είδα Vikar, σε ευχαριστώ θερμά. Άφωνος μένει κανείς...

Anef_Oriwn είπε...

Ακόμα μια απάντηση στον αρρωστημένο αντισημιτισμό από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη “Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μαρξισμού”, Εκδόσεις “του Εικοστού Πρώτου”, 1999: “… Ποτέ κανείς δεν θα καταφέρει να πείσει τον αποβλακωμένο μικροαστό πως για τα δεινά του δεν φταίει η ράτσα των Εβραίων, αλλά το μεγάλο Κεφάλαιο, που είναι κατά κύριο λόγο εβραϊκό. Ο Εβραίος Μαρξ, που θα κατηγορηθεί από άλλης τάξεως ηλιθίους για αντισημιτισμό είναι σαφέστατος έπ’ αυτού στο [βιβλίο του για το] «Εβραϊκό ζήτημα».
Οι Εβραίοι έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στην εδραίωση του καπιταλισμού σαν τραπεζίτες. Έπαιξαν όμως εξίσου ουσιαστικό ρόλο και στη δημιουργία του μαρξισμού και την εδραίωση του κομμουνισμού. Οι ζηλόφθονες και φοβισμένοι μικροαστοί, οι φασίστες και οι φασίζοντες όταν επιτίθενται κατά των Εβραίων, επιτίθενται ταυτόχρονα τόσο κατά των φανερών εχθρών, των κομμουνιστών, όσο και κατά των κρυφών, των μεγαλοαστών, που τους φράσσουν το δρόμο της κοινωνικής ανόδου…”.

Επίσης η Βίβλος (και δη τα πέντε πρώτα κεφάλαια της Παλαιάς Διαθήκης) δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά την μυθολογία των Εβραίων και δεν πρέπει να μελετάται διαφορετικά. Για όσους ενδιαφέρονται (αιρετικούς και αθεόφοβους αναγνώστες) να παραθέσω τους τίτλους δύο βιβλίων (απομυθοποιητικών για την εβραϊκή θρησκεία και δη τη Βίβλο):

1. Βασίλη Ραφαηλίδη, “Η Μυθική ιστορία των Εβραίων” (αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη), Εκδόσεις “Εικοστού Πρώτου”, 2005.
2. Αργύρη Τσακαλίας , “Βίβλος ακατάλληλη δι ενηλίκους ”, , Εκδόσεις Μάριος Βερέττας. (Βιβλίο λίαν αποκαλυπτικό για την έκλυτη ζωή των βιβλικών ηρώων και θεοπατόρων).

Anef_Oriwn
Πέμπτη 15/1/2009 – 8:54 μ.μ.

zappa είπε...

Yparxei kai allo Israhl! Thn perasmenh bdomada deka xiliades Israhlinoi diadhlwsan sto Tel Aviv enantia sthn eisbolh, para thn tromokratia apo thn astynomia kai akrodeksious Ebraious!

Oso gia ta sxolia tou Imaginos
1) Nai exei diafora h prosagwgh apo th syllhpsh. Einai ousiastika mia syllhpsh xwris kathgories, kai ara xwris to dikaiwma se nomikh ekproswpish.
2) Oso gia to poious ontws syllambanoun ta MAT, ayta ta exoume ksanapei. Ayton pou trexei pio arga kai antexei ligotero treksimo, oxi opoion kanei mpaxala.
3) Oi astynomikoi symfwna me to syntagma, stis poreies PREPEI na einai enstoloi kai na mhn apokryptoun thn taytothta tous (koinws na foran sth stolh ton ari8moo tous kai thn tampela me to onoma tous, h na dhlwnoun thn taytothta tous otan kapoios tous to zhta, alliws kanoun poiniko adikhma)
4)Mesa se aytous pous synelif8hsan htan kai dhmosiografoi oi opioi kalyptan kategrafan oti ginotan sta plaisia ths douleias tous, para to gegonos oti eixan dhlwsei thn idiothta tous, kai to yliko apo tis kameres merikwn apo aytwn katasxe8hke (pragma epishs paranomo). Mhpws to na deixneis oti h ELAS dernei polites xwris ousiastiko logo einai kai ayto paranommo? Traymatizei thn dhmokratia mhpws? Kai ean ayto kanei kako sth dhmokratia, fantazomai h tromokratia apo thn astynomia thn boh8a e?

5)