Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Πολλά και διάφορα συμβαίνουν…UPDATE Ο Τάσσος στην Εντατική...

The Empire Of Lights 1954 του René Magritte*


«Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος εισήχθη το βράδυ του Σαββάτου, εκτάκτως στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λευκωσίας, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Παπαδόπουλος, υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων και οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο στη Φλώριδα των ΗΠΑ. Μετά την νέα εξέλιξη η μετάβαση του στις ΗΠΑ θα εκτιμηθεί εκ νέου

Αυτό έγραφε πριν από λίγο το http://www.skai.gr, δεν ξέρω πότε βγήκε η είδηση στον αέρα, ομολογώ πως από το πρωί σήμερα δεν έχουμε ανοίξει ούτε ραδιόφωνο ούτε τηλεόραση.

Η εξάρτηση του κου Παπαδόπουλου από το «τσιγαράκι» του είναι γνωστή σε όλους, εξάρτηση-ευχαρίστηση, στην οποία επέμενε παρά τις εκκλήσεις των γιατρών.

Ελπίζω, πραγματικά ελπίζω η τωρινή περιπέτεια να είναι περαστική. Την εκτίμησή μου στο πρόσωπό του δεν την έκρυψα ποτέ, ανεξάρτητα από τα όποια ερωτηματικά είχα και έχω για κάποιες (όχι όλες ) τις περιοχές της διακυβέρνησής του. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στην καμπάνια των Προεδρικών του 2003 και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το προσωπικό του ήθος και ο χαρακτήρας του. Όπως συμβαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι την ειλικρίνεια των συναισθημάτων του νυν Προέδρου κου Χριστόφια έναντι του.


Η πολιτική βέβαια είναι εν ολίγοις άτιμο άθλημα, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και μάλιστα μεγάλο, όχι της παρούσης πάντως.

Τέλος πάντων, κλείνω εδώ αυτό το update με την ευχή όλα να κυλήσουν καλά.



Το τελευταίο διάστημα, έχω μόνιμα στο cd player του αυτοκινήτου μου ένα cd με δύο κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν , το 4ο και το 5ο. Έτσι, με το που βάζω μπροστά τη μηχανή κάθε πρωί για να πάω στο γραφείο μου, το αυτοκίνητο κυριολεκτικά πλημμυρίζει από τις θείες αρμονίες του Λουδοβίκου και αποκτώ μέσα σε δευτερόλεπτα μία αδιαπέραστη θωράκιση έναντι κάθε βλακείας που μπορεί να συμβεί στον δρόμο. Ούτε ο θρασύς που κάνει σφήνες με ενοχλεί, ούτε ο κόπανος από πίσω που κορνάρει λες και γεννήθηκε με το κλάξον στο χέρι, ούτε καν το πήξιμο στους δρόμους της Λευκωσίας που πια ελέω έργων έχει γίνει αφόρητο. Φτάνω στο γραφείο ήρεμος και αν δεν πιέζομαι ιδιαίτερα, μένω άλλα πέντε λεπτά στο γκαράζ αφημένος χαλαρά στο κάθισμα μου και τη μουσική. Βγαίνοντας, αισθάνομαι τόσο πλούσιος που μπορώ να αντιμετωπίσω οποιανδήποτε έχει ξυπνήσει με σκοπό να χαλάσει τη διάθεση των άλλων επειδή στραβοκοιμήθηκε ή κακο…
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα τη «μέθοδο». Η αισθητική πληρότητα, είναι ο χειρότερος εχθρός της μιζέριας…

Συνεπέστατος ο απερχόμενος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τελευταία νομοθετική ρύθμισή του, η πλήρης αποδυνάμωση της νομοθεσίας για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας. Το «ωραίο» στην υπόθεση, είναι πως αυτό κατατέθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με δήλωση του νεοεκλεγέντος Προέδρου κου Ομπάμα, πως παράλληλα με την Οικονομική Κρίση θα «επιτεθεί» προς εξοπλισμό των νομοθεσιών για την προστασία του Περιβάλλοντος, γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αυτό (το περιβάλλον) δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Παράλληλα, εκδηλώθηκε για άλλη μία φορά προ ημερών, ο βαθύς, αβυσσαλέος ρατσισμός της Αλ Κάιντα , των Ταλιμπάν και του Οσάμα Μπιν Λάντεν με τη δήλωση του Αλ Ζαουάχρι όπου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον νεοεκλεγέντα Πλανητάρχη ως «νέγρο υπηρέτη των λευκών».
Αμέσως, μπορεί να διακρίνει κανείς την απουσία λογικής στη δήλωση και ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε φυλές αφεντικών, δούλων και, εκλεκτών του πραγματικού Θεού, είναι φανερός αλλά και χαρακτηριστικός.
Τα εκατομμύρια των μαύρων που τη νύχτα της 4ης Νοεμβρίου συνομιλούσαν με τον Δόκτορα Κίνγκ και το όνειρό του, είναι ανύπαρκτα για αυτούς.

Να κάτσω τώρα να απαριθμήσω τα εγκλήματά τους, ξεκινώντας από την θέση της Γυναίκας στην κοινωνία που ευαγγελίζονται , τις εκτελέσεις με λιθοβολισμό μικρών κοριτσιών μέχρι και τις καταστροφές αρχαιολογικών και ιερών Βουδιστικών μνημείων είναι περιττό.

Είναι γνωστά όλα αυτά και ελπίζω όχι λησμονημένα.
Συμπλέει όμως με τον τρόπο του ο κος Ταλιμπάν με επιφανέστατο Ρωμαιοκαθολικό Καρδινάλιο του Βατικανού και του στενού Παπικού περιβάλλοντος, που είπε στο CNN πως «η εκλογή του Αφροαμερικανού, είναι….μέρος της Αποκάλυψης» δαχτυλοδείχνοντας έτσι τον Μπαράκ Ομπάμα ως τον επερχόμενο «Αντίχριστο».

Βούτυρο, στο ψωμί των απανταχού ηλιθίων, αλλά επιτρέψτε μου να πω, ότι ο «ταλιμπανισμός» , δυστυχώς, δεν αποτελεί διόλου μονοπώλιο των Μουσουλμάνων.

Βία κατά των Γυναικών: Ένα ακόμα «άθλημα» στο οποίο σκοράρουμε ψηλά. Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, θα γίνει πορεία –όπως κάθε χρόνο μέχρι να πάψει να υπάρχει η φρικτή αιτία- από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Προεδρικό. Την οργανώνει το Απανέμι, θα την γεμίσουν, ελπίζουμε οι Πολίτες, Γυναίκες και Άνδρες Άνθρωποι.

Εκπαιδευτικοί στο Διαδίκτυο: Με μεγάλη χαρά βλέπω τους Κύπριους Εκπαιδευτικούς να βγαίνουν με ιστολόγια στο διαδίκτυο. Τουλάχιστον 3 ιστοσελίδες διέκρινα πρόσφατα, όλες εξαιρετικά σοβαρές και καλαίσθητες. Αν μείνουν ορφανές από σχόλια και διάλογο στα όσα σημαντικά θέτουν, θα είναι άλλη μία απόδειξη της κοινωνικής μας νύστας αλλά και της διάθεσής μας απλά να φωνασκούμε.
Σημειώστε παρακαλώ:
http://teachershistorybook.blogspot.com/
Είναι σελίδα ομάδας Καθηγητών με κύρια εστίαση στη συζήτηση για το μάθημα της Ιστορίας και τις πιθανολογούμενες αλλαγές στα εγχειρίδια διδασκαλίας.

http://evaneocleousblogcom-eva.blogspot.com/ «Επισημάνσεις» Ιστολόγιο της Εκπαιδευτικού Φιλολόγου κυρίας Εύας Νεοκλέους με πολύ ενδιαφέρουσα αρθρογραφία περί την Παιδεία.

http://ek-pedefsi.blogspot.com/ « Εκπαιδευτική Παρέμβαση» του Εκπαιδευτικού κυρίου Αντρέα Σταύρου. Διαλέγεται με σοβαρότητα και ορθολογισμό τόσο με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας όσο και με όσα ευρύτερα συζητείται αυτή την εποχή για την Εκπαίδευση.

Αξιόλογα και σοβαρότατα τα ιστολόγια των Εκπαιδευτικών , και θετικό, πάρα πολύ θετικό το φαινόμενο σαν έναυσμα για μία πραγματική συζήτηση στην Κοινωνία για το πιο καίριο ίσως ζήτημα μιας χώρας, που δεν είναι άλλο από αυτό της Παιδείας της.

Και…κάτι πιο προσωπικό. Σας προσκαλώ όλους, την επόμενη Τετάρτη 26 του μήνα στις 7 και 45 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοσιογραφικής Εστίας, όπου ο καταξιωμένος πια από τις καλές του εκδηλώσεις Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλευσις» οργανώνει την παρουσίαση στην Κύπρο του πονήματος «Ο Μαρξ και η Αρχαία Ελλάδα» του Δημοσιογράφου Μιχάλη Μιχαήλ. Ο γράφων, θα έχει την τιμή να κάνει την παρουσίαση του βιβλίου και ελπίζει στη συμμετοχή σας προκειμένου να γίνει μετά μία καλή συζήτηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο http://www.elefsis.com.cy/ και στο 22765220

ΥΓ. Λόγω της πολυθεματικότητας της σημερινής Στήλης Άλατος, δυσκολεύτηκα κάπως να αποφασίσω την εικονογράφηση. Τελικά, με οδηγό απλά την Αισθητική για την οποία γράφω στην αρχή σαν στάση ζωής έναντι της καθημερινής διάχυτης βαρβαρότητας, κατέληξα στον René Magritte. Αν και έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το 1977 που τον ανακάλυψα, ακόμα θυμάμαι τη στιγμή. Σε ένα σπίτι ήμουν, κάπoυ στο κέντρο της Αθήνας και περιμένοντας τους οικοδεσπότες που ετοίμαζαν καφέ, έπιασα ένα βιβλίο μεγάλο που υπήρχε ακουμπισμένο στο τραπεζάκι μπροστά μου. Ένα λεύκωμα με πίνακες του René Magritte, τον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν γνώριζα.

Σα να με διαπέρασε ρεύμα! Αποκάλυψη! Δεν ξέρω τι ακριβώς μου έκανε "κλικ" στη δουλειά του, μάλλον η ξέχειλη ονειρικότητα των έργων του η οποία όμως ονειρικότητα ήταν αβίαστη και απλή χωρίς την υπερβολή και τον ναρκισσισμό του Dali (δεν μου αρέσει, τον νιώθω κραυγαλέο στα περισσότερα έργα του-όχι όλα πάντως). Έγινε έτσι ο Magritte, ο αγαπημένος μου ζωγράφος για πολλά χρόνια. Ο συγκεκριμένος πίνακας στην κορυφή του άρθρου, η «αυτοκρατορία του φωτός» έχει μία απέραντη ησυχία που αγγίζει την μεταφυσική , καθώς σε υποψιάζει όχι για αυτά που βλέπεις αλλά για τα άλλα, τα αόρατα που σαλεύουν πίσω από τον καμβά. Ο συγκεκριμένος πίνακας, μου εντυπώθηκε τόσο έντονα, ώστε μια περίοδο τον έβλεπα στον ύπνο μου , με τον εαυτό μου να κόβει βόλτες μπροστά από το σπίτι!

ΥΓ2. Τους Rolling Stones, ομολογώ τους ανακάλυψα πολύ καθυστερημένα (όπως και άλλα πολλά). Σκαλίζοντας για πολλά χρόνια την δουλειά των Beatles (συνεχίζω ακόμα) είχα γίνει σχεδόν αρνητικά προκατειλημμένος μαζί τους, παρόλο που κατά καιρούς μεμονωμένα κομμάτια τους μου άρεσαν ή και με συγκινούσαν πολύ, όπως το You can’t always get what you want- είναι και το πρώτο τραγούδι στο play list του blog σήμερα. Απόψε η Κινούμενη Άμμος θα αφιερώσει τουλάχιστον δύο ώρες στους Rolling Stones και λόγω αρκετά εκτεταμένης data base όποιος/α θέλει να ακούσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι μπορεί είτε να τηλεφωνήσει στο (00357)77771010 κατά τη διάρκεια της εκπομπής, είτε να γράψει εδώ στο shout box του ιστολογίου. Καλή ακρόαση!



59 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω το σχολιο σου για τον Νταλι ειναι πολυ καιριο και με βρισκει απολυτα συμφωνο...

Και νομιζω το εργο που επελεξες ασυνειδητα εκφραζει απολυτα την κατασταση σε ελλαδα και κυπρο..

Μερα μεσημερι στον πλανητη γη και εμεις κανουμε μαυρα μεσανυκτα..

koutso είπε...

Γεια σου Γιώργο,
Η θωράκιση μου γίνεται με Rolling Stones.Το πρώτο μου βινίλιο " Sticky fingers" ακόμη παίζει και είμαι περήφανος....

koutso είπε...

Την Κυριακή 30/11 θα είμαστε εκεί μαζύ σας να ενώσουμε τις φωνές μας για ενα καλύτερο αύριο και για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες που κάνει το ΑΠΑΝΕΜΙ

koutso είπε...

Tι ωραίες αναμνήσεις μου ξύπνησες βρε Γιώργη.Να φανταστείς όταν αγόρασα τον δίσκο ήμουν 11 ή 12 χρονών και επειδή είχα ένα φίλο που ήταν "in"τον αγόρασα χωρίς να ξέρω τι αγόραζα.Που να φανταστώ ότι ήταν η αρχή της γνωριμίας μου με την μουσική,τότε το 1970.Είμασταν δε οι πρώτοι που αγοράσαμε τζήν παντελόνι για να ταιριάζουμε με το εξώφυλλο του αλμπουμ των Rolling Stones.

Unknown είπε...

Χαίρε Κωστή...την έχω "καταβρεί" που λένε στο studio...πάρτι των 60s.
Χαιρετισμούς ες Πάφον. Ξέρεις ότι το πιο αγαπημένο μου μέρος στην Κύπρο είναι ο Πωμός και η παραλία του Παχύαμμου; Όποτε μπορούμε να κλέψουμε 2-3 μέρες εκεί ερχόμαστε :-)

koutso είπε...

Αχ,ΟοΠωμός ελκύει τζαζίστες της ζωής όπως εσένα.
Εγώ την "βρίσκω" στον Πωμό και με τα ντολμαδάκια του Σωκράτη στον Παράδεισο και με την αρχιτεκτονική.Εχω σχεδιάσει 9 κατοικίες και τώρα κτίζεται η τρίτη για διαφορετικούς πελάτες.Είναι μαγεία.Μπορείς να δείς τις δύο:η μιά είναι απέναντι απο τον Παράδεισο και η άλλη πριν πάνω στην στροφή αμέσως μετά το σπίτι της Μαραγκούας.Κόπιασε για σούπα και Αlvin Lee και πρόστυχο καλό κρασί .....

Eva Neocleous είπε...

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια στο σημερινό άρθρο σας.Αισθάνομαι ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, κάπως σαν το"είμαστε ακόμα στην αρχή".Τουλάχιστον για το "Επισημάνσεις" είναι μια απόπειρα επισήμανσης-ανάδειξης και σχολιασμού θεμάτων-κυρίως εκπαιδευτικών- αλλά και άλλων.Χρέος μας,ως πολίτες, ως εκπαιδευτικοί, να υπηρετούμε την παιδεία, τον ορθό λόγο, να καλλιεργούμε το διάλογο και την κριτική, να μην εφησυχάζουμε γενικά.Πολύ εύστοχη και η παρατήρησή σας για την απουσία σχολίων.Έγνοια για το "μπας και μείνουν ορφανά από σχόλια".Μου άρεσε ιδιαίτερα η έκφραση.Ίσως τα βαρυφορτωμένα προγράμματα, ίσως η έλλειψη επαρκούς εξοικείωσης με την τεχνολογία, ίσως ακόμα και το ότι δεν προκαλείται το ενδιαφέρον τους από τα συγκεκριμένα θέματα.Από την άλλη, ζούμε σε εποχές κατακερματισμού,επιφανειακών και ανώδυνων ενασχολήσεων και γενικότερης τάσης για απαξίωση των πάντων.
Υ.Γ. Συγχαρητήρια για το κείμενό σας.Και για τη μουσική!

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
Επέτρεψε μου κάποια σχόλια σχεδόν εφ’ όλης της (κ)ύλης:

Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει κάποιος να βιώσει αυτό που λες με τη μουσική. Τη μουσική που αρέσει στον καθένα.

Περί προέδρων ΗΠΑ: Θεωρώ ότι κανένας δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες. Θα υπάρξουν αλλαγές με τον Ομπάμα, δεν ξέρουμε όμως μέχρι που θα αφεθεί να φτάσει.

Μέσα από το σχόλιο σου για τον Αλ Ζαχράουι αλλά και τον Καρδινάλιο, έχω την άποψη ότι επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι οι όπου γης ταλιπάν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.
Μπορεί να ενεργούν διαφορετικά αλλά το «ιδεολογικό» υπόβαθρο είναι το ίδιο.
Το ακούσαμε κι εδώ προχθές όταν κάποιοι ιεράρχες διαφώνησαν με τη διαθρησκευτική συνάντηση.

Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την εκδήλωση κατά της βίας κατά των γυναικών.

Αποτελεί παρήγορο γεγονός το ότι εκπαιδευτικοί αρχίζουν να χρησιμοποιούν και άλλες μεθόδους όπως το διαδίκτυο.
Από δω και πέρα θα παρακολουθώ κι εγώ τις διευθύνσεις που έδωσε και θα ρίχνω και κανένα σχόλιο, παρά τον εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο μου.

koutso είπε...

Aγαπητέ Μιχάλη,
Ολοι έχουμε τις δουλειές μας όμως είναι απίστευτο τι μπορεί κανένας να μάθει απο τέτοιες πηγές.Η γνώση θα μας κάνει όλους καλύτερους άνθρωπους.
Δοκίμασε επίσης αυτό το μπλόκ:
http://sfrang.blogspot.com/

Unknown είπε...

@Εύα Νεοκλέους.

Εγώ σας ευχαριστώ, θεωρώ την "βοήθεια" -στο ελάχιστο που μπορεί ο κάθε ένας μας- προς τέτοιες πρωτοβουλίες, στοιχειώδη υποχρέωση μας.

Έλαβα και ένα επιεικώς ανόητο e-mail που με ρωτούσε αγενώς γιατί «προέβαλλα» το ιστολόγιο του κου Σταύρου ο οποίος είναι κατά τη γνώμη του επιστολογράφου μου «συντηρητικός» και αντίθετος στις μεταρρυθμίσεις.

Προτιμώ να απαντήσω δημοσίως: Το ιστολόγιο του κου Σταύρου, είναι σοβαρό, σοβαρότατο. Και από τη στιγμή που είναι κατά τη γνώμη μου τέτοιο, υπάρχει ως βήμα σοβαρού διαλόγου.

Εκτός, αν κάποιοι εννοούν τον «διάλογο» ως συγκέντρωση αλληλοσυγχαιρόμενων και μεθ’ ενθουσιασμού ομονοούντων.

Ας μου επιτραπεί να μην με αφορά το «είδος».

Κι αν θέλετε να το πω και αλλιώς, πιστεύω πως περισσότερα προσφέρει μία «διαφορετική» άποψη καλά , ορθολογικά , κόσμια και καλαίσθητα εκφρασμένη, παρά ένα «οικείο» σύνθημα.

Unknown είπε...

@Μιχάλη. Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο αυταπάτες. Ανέλυσα πιστεύω επαρκέστατα τις θέσεις μου περί των Αμερικανικών εκλογών, τις πολλαπλές σημασίες που είχε η συγκεκριμένη εκλογή τόσο ως προς το χρονικό σημείο που έγινε όσο και προς το πρόσωπο που επέλεξε ο αμερικανικός λαός. Και αν θυμάσαι, ουδέποτε ενέπλεξα στο σκεπτικό μου στα 3 άρθρα που αφιέρωσα για αυτή την υπόθεση «εθνικές προσδοκίες» και άλλα σχετικά που τα θεωρώ μάλλον γραφικά. Θυμίζω τις καμπάνες με την εκλογή Κάρτερ κλπ.
Η εστίασή μου, ήταν και παραμένει μέσα από το πρίσμα εκείνο που αναγνωρίζει τις ΗΠΑ σαν αυτό που είναι: την μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα σε έναν κόσμο που βαδίζει στην παγκοσμιοποίηση. Στα υπόλοιπα, συμφωνούμε πλήρως.

Ανώνυμος είπε...

@Αγαπητέ Πολίτη-Πήττα,

πολύ ευχάριστα και σημαντικότατα τα πολλά και διάφορα που συμβαίνουν και σωστά προβάλλονται στο άρθρο.

Χαιρετισμούς.

Υ. Γ. Την περασμένη βδομάδα άκουγα συνέχεια τα "Μαλαματένια Λόγια". Αυτές τις μέρες 'κόλλησα' στο "Όταν έρχονται τα σύννεφα" του Χατζηδάκι.

http://www.youtube.com/watch?v=EODjSNjB8No&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: *Χατζιδάκι

koutso είπε...

To μπλόκ του Κου Α.Σταύρου είναι ένα πολύ αξιόλογο και σοβαρό μπλόκ που ασχολείται με τις αλήθειες που δεν θέλουν μερικοί να παραδεχθούν.
Και για να υπενθυμίσω τα λόγια του σοφού Κ.Deschner:"προτιμώ να πεθάνω με χίλιες αμφιβολίες παρά σε κατάσταση ευφορίας με αντάλλαγμα ένα ψέμα"

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου Γιώργο,

οι... αυταπάτες δεν αφορούσαν εσένα ή τα γραφόμενα σου.
Τις απόψεις σου εκτός του ότι τις γνωρίζω πολύ καλά, τις διαβάσαμε και αρετές φορές.

Αν το εξέλαβες έτσι απολογούμαι. Κάποτε η βιασύνη μας δεν μας βοηθά να εκφράσουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

San foititiki fillada to parwn post. Ligo ap'ola.
(Den ein'kako...)

-=IMAGINOS=- είπε...

(ΑΣΧΕΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ)

Για όσους δεν έχουν δει ακόμα το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ προϊόν πολυετούς έρευνας του αμερικανού δημοσιογράφου και παραγωγού Alex Jones ας το δουν ειδικά εάν ακόμα επιμένουν να στηρίζουν τη "Νέα Εποχή" και την "Παγκοσμιοποίηση"....
http://video.google.com/videoplay?docid=-387184764550286718&ei=eXcpSfjDG5rgigL-2-nwBg&q=greek+subtitles

Κωστής Γκορτζής είπε...

Την καλημέρα μου!
Δηλώνω παρών (όχι ότι σταμάτησα ποτέ...) :-)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Και, Γιώργο, γιατί έχω την εντύπωση ότι οι θέσεις της Αλ Κάϊντα τεκμηριώνουν τη σχέση της με το ...βαθύ παρακράτος της Αμερικάνικης Ακροδεξιάς;

Unknown είπε...

@Κωστή! χαίρω που σε βλέπω.

Μα....γιατί έτσι ακριβώς είναι!

Unknown είπε...

@ Χρήστο, θα το δω οπωσδήποτε μία από αυτές τις μέρες, ευχαριστώ :-)

Ανώνυμος είπε...

O tassos apo oti katalava dystyxws den ta paei kala.. Exei gemisei karkino apo mesa.. Dyskola ta pragmata..

Kyriakos

Unknown είπε...

Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, πέρα από την ολόψυχη ευχή μου να μην είναι τα πράγματα τόσο άσχημα όσο ακούω-είναι πως αν... θα αρχίσουν πολλοί να μιλάνε εξ ονόματός του και θα "επενδύσουν" στην συναισθηματική φόρτιση. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Είμαστε "πηγμένοι" από πολύ μικρούς ανθρώπους...

-=IMAGINOS=- είπε...

Είμαι πραγματικά συγκινημένος με την κατάσταση του Τάσου Παπαδόπουλου. Τον θεωρώ ως τον τελευταίο εναπομείναντα Έλληνα πατριώτη πολιτικό σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Τάσος είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ελληνισμό, το μεγαλύτερο κατά τη γνώμη μου! Εύχομαι ολόψυχα να το ξεπεράσει και αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα γρήγορα.

Μιχάλης είπε...

Όλοι μας έχουμε στενοχωρηθεί για τον Τάσσο.

Ότι και να είναι, πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος.

Και σε τέτοιες στιγμές το μόνο που δεν χρειάζεται είναι επικήδειοι του τύπου μεγάλος έλληνας κτλ.

rose είπε...

Γιωργο ηρθα απο τη γειτονια σου για να σε ευχαριστησω για την αναφορα στην πορεία της Κυριακης

Το Σαββατο θα βρισκομαστε στους πεζοδρομους μοιραζοντας φυλλαδια και προσκλησεις για την Κυριακη...

μέχρι τότε θα αναρτώ καθημερινα διαφορετικες πραγματικες ιστοριες και δράσεις.

εκ μερους όλων μας ευχαριστούμε για τη φιλοξενια

-=IMAGINOS=- είπε...

Μιχάλη πειράζει που είπα "μεγάλος Έλληνας"? Τι να τον πω, μικρό Έλληνα? Και ποιο επικήδειο είδες? Ο τελευταίος εναπομείνας Έλληνας πατριώτης είπα, δεν είπα ο τελευταίος αποβιώσας Έλληνας... Εάν στη θέση του ήταν ο Χριστόφιας πχ, θα στενοχωριόμουν σαφώς το ίδιο για την υγεία του αλλά δε θα έγραφα κάτι για μεγάλο Έλληνα και ειδικά πατριώτη. Αυτό το παραδέχομαι αλλά γιατί πειράζει να αποκαλεί κάποιος έναν πολιτικό που θαυμάζει ως μεγάλο Έλληνα πατριώτη? Αυτό δεν το έχω καταλάβει ακόμα...

Και αν θέλεις αγαπητέ Μιχάλη να σου εξηγήσω γιατί ο Χριστόφιας για μένα δεν είναι "μεγάλος" Έλληνας, γιατί απλά αυτός θα έλεγε ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν δηλαδή ΝΑΙ στα σχέδια των Αμερικάνων και Βρετανών για πλήρη υποδούλωση των Κυπρίων στους Τούσκους και με τη βούλα της ελληνοκυπριακής πλευράς. Και το ΝΑΙ το είπαν και οι δικοί μας πολιτικάντηδες εδώ στην Ελλάδα πλην του Καρατζαφέρη βεβαίως βεβαίως.

Να γιατί θαυμάζω τον Παπαδόπουλο και γιατί είναι μεγάλος Έλληνας γιατί έγραψε στα παπάρια του και τους Αμερικάνους και τους Βρετανούς και τους Τούρκους και τους δικούς μας πολιτικάντηδες γραικύλους.

Μιχάλης είπε...

@ -=IMAGINOS=-

Εκείνο που με πειράζει αγαπητέ μου είναι αυτό ο πλεονασμός πατριωτισμού.

Όλοι είμαστε Έλληνες και διαφωνώ ριζικά με αυτές τις διασπαστικές τακτικές να διαχωρίζετε τον κόσμο σε μεγάλους και μικρούς Έλληνες, σε προδότες και πατριώτες.

Δυστυχώς με αυτές τις τακτικές προσφέρετε τη χείριστη υπηρεσία στο έθνος διότι ακριβώς οι ίδιες τακτικές και συνθηματολογία μοίρασε την Κύπρο.
Εκείνοι που θεωρούσαν τους άλλους μη Έλληνες ή λιγότερο Έλληνες προκάλεσαν όλο αυτό το κακό.

Unknown είπε...

Παρακαλώ πάρα πολύ να εκλείψουν οι "κόντρες" για τον Τάσσο ειδικά την ώρα που είναι καταμεσής μιας δοκιμασίας.

@Μιχάλη μου, αν ο Imaginos θέλει να τον χαρακτηρίσει ως μεγάλο Έλληνα, αφ ενός δεν είναι "επικήδειος" και αφ ετέρου είναι δικαίωμά του.

@Χρήστο, η διαχείριση και η στρατηγική ενός ζητήματος έστω και Εθνικού (αλλά και τόσο περίπλοκου όπως το Κυπριακό) δεν κάνει κανέναν περισσότερο ή λιγότερο Έλληνα. Ο κος Χριστόφιας υπήρξε η αναμφισβήτητη επιλογή του Κυπριακού Ελληνισμού για να διαχειριστεί το ζήτημα σε αυτή τη φάση. Και το σχεδόν 80% αποδοχής που έχει ο νυν Πρόεδρος το έχει από τους Έλληνες της Κύπρου και όχι από τους Τούρκους οι οποίοι δια φωνής του γηραιού ΄Ντεκτας τον αποκαλούν Λύκο με προβιά πρόβατου.

Τέλος, ο κος Παπαδόπουλος και ο κος Χριστόφιας συνδέονται με εξαιρετικά καλή σχέση και ουδέποτε θα προσέβαλλαν ο ένας τον άλλο με διάφορα επίθετα. Αυτό το γνωρίζω καλά. Ίσως γιατί και οι δύο από τις θέσεις που έχουν βρεθεί γνωρίζουν σε μεγάλο βάθος πόσο καυτές είναι οι πατάτες του Κυπριακού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τάσσος θα ήθελε χαμηλούς τόνους και αυτή την ώρα αλλά και κάθε ώρα.

Unknown είπε...

@Rose δεν έκανα τίποτα απολύτως, απλά έγραψα 5 αράδες. Όλη τη δουλειά την κάνετε εσείς. Θα επιδιώξω στο επόμενο άρθρο που είναι ακριβώς μία μέρα πριν την πορεία να αφιερώσω όλο το κομμάτι όχι απλά στη Βία κατά των Γυναικών αλλά και στη Βία που ασκεί το ανάλγητο κράτος των καρεκλοκένταυρων σε βάρος ανθρώπων όπως στην περίπτωση της εγκύου μετανάστριας που αναφέρεις, που κυριολεκτικά με έχει βγάλει από τα ρούχα μου.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Γιώργο μου, δεν κοντράρω για τον Τάσσο. Ούτε καν αναφέρθηκα σε αυτόν.
Κοντράρω με τις νοοτροπίες κάποιων.

Και αν κοιτάξει κάποιος στο δικό μου ιστολόγιο http://mihalismihail.blogspot.com θα διαπιστώσει τις προθέσεις μου.

Σεβόμενος όμως την κατάσταση του τέως πρόεδρου δεν θα ήθελα να επεκταθώ και γι αυτό απέφυγα να αναπτύξω περισσότερο το θέμα.

Είπα τι με ενοχλεί.
Και θεωρώ ότι με αδικείς με την παρατήρηση που μου έκανες.

Διότι δυστυχώς κάποιοι ξεκίνησαν ήδη τους επικήδειους. Και με αυτό αναφέρομαι σε κάποιους που πήγαν χθες να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο.

Βιάστηκαν να κάνουν αυτό που επισήμανες ότι θα έκαναν αν συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε.

rose είπε...

@Γιωργο
την Κυριακη θα δινουμε και τον αριθμο λογαριασμου για γυναικας-θυμα βιας στην οικογενεια η οποια τωρα νοσηλευεται στο Μελαθρο στη Λεμεσό με σκοπο την μερικη αποκατάσταση της υγειας της μετα απο σοβαρέ κρανιοεγκεφαλικες κακώσεις ... Αυριο θα αναρτήσω ολα τα στοιχεία...

Εδω και 4 μηνες τηςεχουν στερήσει τα ΠΑΝΤΑ συμπεριλαμβανομενου και του ιδιου της του παιδιου.

- η συλλογη χρηματων εινια για να μπορέσει η μητερα της να ενοικιασει διαμερισμα διπλα απο το Μελαθρο, για να συνεχιστει η θεραπεια της και να διεκδικησει εχοντας στεγη πιά, τη φροντιδα του παιδιου το οποιο παραμενει μακρια της. Το γραφειο ευημερίας κινείται στα ορια της καθαρης παρανομίας
χωρίς βοηθεια προς τη ιδια ή μελη της οικογενειας της...
Η υποθεση στα Δικαστήρια χρονιζει και γι αυτο "καταχρούμε" τη φιλοξενια σου για ενα ακομα θεμα πουθα προωθησουμε την Κυριακη με την ευκαιρια της πορείας

rose είπε...

=αι
:-)

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει κατάχρηση φιλοξενίας...μόνο στοιχειώδεις υποχρεώσεις όλων μας...Θα περιμένω τα στοιχεία προκειμένου να τα περιλάβω στο άρθρο μου.

-=IMAGINOS=- είπε...

Παιδιά το να είναι κάποιος ειλικρινής τελικά πειράζει, δυστυχώς.

Αν προσέξατε εγώ το μόνο που εξέφρασα ήταν ο θαυμασμός μου στον Παπαδόπουλο και τον αποκάλεσα απλώς ως τον εναπομείναντα έλληνα πατριώτη. Αυτή είναι η πεποίθηση μου και τη δικαιολόγησα μάλιστα. Μετά ο Μιχάλης μίλησε για επικήδειους, χωρίς ποτέ εγώ να έχω εκφράσει κάτι τέτοιο. Ούτε καν για μεγάλους έλληνες δεν αναφέρθηκα. Φυσικά ούτε για πατριώτες και προδότες ανέφερα κάτι. Μόνο στον πατριωτισμό του Τάσσου αναφέρθηκα ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητος μάλιστα. Εάν πάλι η αναφορά στον πατριωτισμό κάποιου συνεπάγεται προδοσία για όλους τους υπόλοιπους σόρρυ αλλά διαφωνώ σε αυτή τη λογική. Ούτε προσέβαλα φυσικά κανέναν. Το να θαυμάζεις τον ένα πολιτικό και όχι τον άλλο αυτό δε σημαίνει ότι προσβάλεις τον δεύτερο. Σε λίγο δε θα μπορούμε ούτε να εκφράσουμε το θαυμασμό μας στους πολιτικούς που κέρδισαν αυτό τον θαυμασμό μας. Ε λοιπόν σε πατριωτικό επίπεδο αν θέλετε να μιλήσουμε ειλικρινώς πιστεύω όμως υπάρχει πήχης είτε το θέλουμε είτε όχι και αυτός ο πήχης εξαρτάται αποκλειστικά από τις πράξεις και τη στάση μας την κρίσιμη στιγμή ειδικά. Ο Χριστόφιας δεν μου έχει αναδείξει κάποια πράξη του και στάση που να εξυψώνει τον πατριωτικό του πήχη ψηλότερα από αυτόν του Τάσσου. Νομίζετε ότι εάν κρίνω ότι ο Χριστόφιας ξεπεράσει αυτό τον πήχη από τον Τάσσο θα το αποκρύψω και δεν θα το εκφράσω αμέσως με θαυμασμό στο πρόσωπο του επίσης? Η στάση της Τουρκίας έχει αλλάξει σε τίποτα για να τρώει και πίνει συνεχώς ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ ο οποίος εκτελεί επακριβώς τις οδηγίες του βαθέως τουρκικού στρατιωτικού κράτους? Εγώ αν και από απόσταση παρακολουθώ καθημερινά το ΡΙΚ και τις εξελίξεις στην Κύπρο και δεν έχω διαπιστώσει ακόμα μία πράξη πατριωτισμού από την κυβέρνηση του Χριστόφια. Και φυσικά πατριωτισμός σημαίνει ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ στους εισβολείς και κατακτητές και στις επιδιώξεις τους είτε τις φανερές είτε τις κρυφές. Είναι δυνατόν να τρώμε και να πίνουμε με τους εισβολείς και τους κατακτητές νομιμοποιώντας τους κιόλας στα μάτια της διεθνούς κοινότητας που δεν τους αναγνωρίζει? Αντί να κινούμαστε σε διεθνές επίπεδο και να ενεργοποιούμαστε στους διεθνείς οργανισμούς με μόνο σκοπό την άμεση απομάκρυνση και χωρίς όρους, του τουρκικού στρατού κατοχής και του τουρκικού παρακράτους από την Κύπρο, εμείς τρώμε και πίνουμε και μαζί τους? Μα λογικό επόμενο μετά και η διεθνής κοινότητα να μας έχει γραμμένους κανονικά... Είδατε εσείς ποτέ τους Παλαιστινίους να τρώνε και να πίνουν με τους Ισραηλίτες? Μάχονται για τα δίκαια τους χωρίς υποχωρήσεις και χωρίς όρους όσο και αυτό εάν κοστίζει σε αίμα και θα δικαιωθούν κάποτε αυτό είναι σίγουρο άσχετα με το τίμημα που μέχρι τότε θα έχουν πληρώσει. Οι πατριώτες δεν ενδιαφέρονται για το τίμημα και το αίμα. Οι τούρκοι είναι κατακτητές και δυνάστες, υποστηρίζουν πάντοτε όσους επιβουλεύονται τον ελληνισμό όπως τους Σκοπιανούς, Αλβανούς κλπ προκαλούν συνεχώς στο Αιγαίο, πρόσφατα στέλνοντας ερευνητικό πλοίο στο Καστελόριζο και έχουμε πληρώσει στους ουρανούς του Αιγαίου 10άδες νεκρούς πιλότους από τη μεταπολίτευση και μετά οι οποίοι υπερασπίστηκαν τους ελληνικούς ουρανούς από τις τουρκικές προκλήσεις και θα φάω και θα πιω και μαζί τους?

Υπόψιν ότι θαυμάζω τον Ερντογάν σαν πολιτικό και τον θεωρώ ότι έχει τη θέληση για ένα νέο ξεκίνημα φιλίας με τον Ελληνισμό, αλλά δεν κυβερνάει αυτός και δεν μπορεί να κάνει τίποτα όσο η χούντα των στρατηγών είναι στην εξουσία ουσιαστικά. Είδατε πως προσπάθησε η χούντα να βγάλει το κόμμα Ερντογάν εκτός νόμου και να φέρει και επίσημα και πάλι τη δικτατορία στην Τουρκία αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε. Χρέος μας σαν έλληνες να μην τρώμε και να μην πίνουμε όσο οι στρατιωτική χούντα είναι στην εξουσία της Τουρκίας λοιπόν για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τουλάχιστον και αυτά που έχουμε. Σε κάθε άλλη περίπτωση διακυβεύεται η υπόσταση μας σαν ελληνισμός. Και θεωρώ ότι ο Παπαδόπουλος είχε όλα τα προσόντα να φυλάει Θερμοπύλες αλλά δυστυχώς ο Κυπριακός λαός όπως και ο Ελλαδικός ψηφίζουν σύμφωνα με την προοπτική της τσέπης τους και μόνο. Έτσι μας έχουν γαλουχήσει επί δεκαετίες και έτσι λειτουργούμε και σαν Έλληνες με τον σπόρο της προδοσίας ανέκαθεν στο DNA μας και τα ιστορικά παραδείγματα πραγματικά ατελείωτα από αρχαιοτάτων χρόνων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως σέβομαι απόλυτα όσους έχουν καλή πρόθεση και ευελπιστούν ότι θα βρουν τρόπο συνεννόησης με τους κατακτητές Τούρκους. Δεν είμαι εναντίον τους γιατί ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ αν και η περίπτωση συνεννόησης και συμφιλίωσης ειδικά με τούρκους είναι παντελώς ανύπαρκτη. Σε προσωπικό επίπεδο σαν πολίτες δηλαδή οι Έλληνες και οι Τούρκοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και πιστεύω ότι μπορούν να ζουν αδερφωμένοι και προσωπικά έχω τούρκους φίλους και από το απώτερο και από το πρόσφατο παρελθόν οι οποίοι μάλιστα κάθε χρόνο έρχονται και στην Ελλάδα και τους φιλοξενώ αλλά δεν κυβερνούν οι απλοί πολίτες δυστυχώς. Εγώ τα έχω με τους κυβερνώντες όχι με τους απλούς πολίτες χωρών οι οποίοι δε διαφέρουν σε τίποτα από εμάς. Ο ρομαντισμός αυτός όμως δεν ισχύει στην διεθνή πολιτική και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

kyriakos είπε...

Γιώργο να με συγχωρέσεις για την παράκουση των blogoδιαταγών σου όμως..
Η φράση του φίλου imaginou:

‘’Τον θεωρώ ως τον τελευταίο εναπομείναντα Έλληνα πατριώτη πολιτικό σε Ελλάδα και Κύπρο.’’

Χρήζει σχολιασμού..

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προσωπική του άποψη και φυσικά δικαιούται να την εκφέρει, άλλωστε τι δημοκρατία έχουμε, Όμως αρέσκομαι και εγώ με την σειρά μου να αναλύω τις απόψεις των άλλων, να τις αποδομώ και να εκφράζω τις δικές μου ..Αλλωστε τι δημοκρατία έχουμε..
Ετσι?

Imagine λοιπών με βάση τα λεγόμενα, πιστεύεις ότι ο Παπαδόπουλος αγαπά περισσότερο την Κύπρο από τον Χριστόφια, τον Γιώργο, τον Κώστα τον Γιάννη?

Γιατί αγαπητέ? Επειδή θα ψήφιζε όπως λες το σχέδιο Αννάν?

Καταρχάς ο Χριστόφιας απέρριψε το Ανναν, πέραν τούτου και όσοι ψήφισαν υπέρ αγαπητέ το έπραξαν όχι επειδή ήταν λιγότερο πατριώτες αλλά επειδή πίστευαν ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για την πατρίδα τους (την Κύπρο)

Μάθε λοιπών Imagine μην κρίνεις τον πατριωτισμό των συνανθρώπων σου διότι αυτό είναι ανήθικο, βλάχικο και αλαζονικό. Τι προσπαθείς να μας πεις ότι εμείς αγαπάμε λιγότερο την πατρίδα μας? Υπάρχει κανένα πατριδόμετρο που μετράς?
Έδωσες κάποιες εξετάσεις?

Μαθε να κρίνεις τον τρόπο σκέψης των άλλων όχι τον πατριωτισμό τους.

Κάποιος για παράδειγμα πατριώτης μπορεί με το σκεπτικό του να σκέφτηκε πχ:

‘’Αν ψηφίσω ναι στο Ανναν θα φύγουν ούλλοι οι βρομότουρτζοι στρατιώτες και τα όπλα που το νησί μου, θα μου επιστραφεί η Μόρφου η Αμμόχωστος και πολλά άλλα χωριά που τώρα είναι ακόμα υπο τουρκική κατοχή, θα επέστρεψουν 100 χιλιάδες πρόσφυγες στα σπίτια τους και οι υπόλοιποι θα πιάσουν αποζημίωση, θα σταματήσει ο επικισμός και θα είμαι η μοναδική χώρα στην ευρώπη που δεν θα μπορούν να εγκατασταθούν οι Τούρκοι ως ευρωπαίοι πολίτες λόγο ειδικής πρόνοιας στο σχέδιο και στο κάτω κάτω μέσα σε 5-6 χρονια θα τα αγοράσουμε ούλλα πίσω ακόμα και όσα δεν μας δίνει το σχέδιο .. Γιαυτό λοιπόν και επειδή θέλω το καλύτερο για την πατρίδα μου θα ψηφίσω ναι..’’

Και κάποιος γραικύλος, όπως μας λες να σκέφτηκε..

‘’Αν ψηφίσω ναι στο Ανναν θα επηρεαστεί η οικονομία μου θα πεσουν οι τιμές των σπιθκίων μου λόγω του ότι θα διπλασιαστεί ξαφνικά η προσφορά γης και κατοικιών στην αγορά και το ξενοδοχείο μου και οι επιχειρήσεις μου θα πρέπει να συναγωνιστούν τις τιμές των κατεχομένων ..άρα οι τουρίστες θα πάν όλοι στους τούρκους που θα είναι πιο φτηνοί.. Γιαυτο θα ψηφίσω όχι’’

Άρα αγαπητέ imagine μάθε να κρίνεις τον τρόπο σκέψης και τις πράξεις των άλλων ανθρώπων και όχι… τον ‘’πατριωτισμό’’ τους διότι όλοι ήμαστε πατριώτες όλοι αγαπάμε την πατρίδα μας..

Το θέμα αγαπητέ είναι αν με τις πράξεις μας κάνουμε καλό ή κακό στην πατρίδα μας..

Τι να σου κάνει ένας ''πατριώτης'' που με τις πράξεις του καταστρέφει την πατρίδα του?

(Εστω και χωρίς να το θέλει)

Αυτά από μένα..

και φυσικά
Περαστικά στον πρόεδρο..

kyriakos είπε...

Imagine μέσα στο παραλήρημα σου έγραψες:

‘’Δυστυχώς ο Κυπριακός λαός όπως και ο Ελλαδικός ψηφίζουν σύμφωνα με την προοπτική της τσέπης τους και μόνο.’’


..Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Anef_Oriwn είπε...

Σε κάθε άνθρωπο πάσχοντα και κάτω από δοκιμασία (σε σχέση με την υγεία του), είτε αυτός είναι πρώην ή νυν Πρόεδρος, ή κτιστής, ρεσπέρης ή βοθροκαθαριστής ευχές μας στον ίδιο γα περαστικά και στην οικογένεια του για υπομονή είναι εκ των ως ουκ άνευ! Όμως (και γενικά θα μιλήσω), τους πολιτικούς που έχουν συνδέσει και τη ζωή τους με τις τύχες των λαών και του κόσμου, πρέπει αν τους θυμόμαστε και να τους κρίνουμε και για τα αρνητικά τους. (Κανένας μας δεν παίρνει άφεση ....).

Και με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ δυο ακόμα σχόλια:
1. Για την άποψη ότι “… ο Κυπριακός λαός όπως και ο Ελλαδικός ψηφίζουν σύμφωνα με την προοπτική της τσέπης τους και μόνο …”, με την οποία ομοφωνούν οι Imagi-NOS και Kyriakos, να ρωτήσουν αφελώς να μου πουν που (σε ποια χώρα και τόπο) δεν συμβαίνει αυτό; Πως γίνεται τελικά η επιλογή στις εκλογές; Δεν είναι (σχεδόν πάντοτε) με βάση ποιος (νομίζουμε, ή μας έχει πείσει – μπορεί και λανθασμένα) ότι θα είναι καλύτερα για τη ζωή μας;
2. Για την τοποθέτηση του Imagi-NOS ότι “… το ΝΑΙ το είπαν και οι δικοί μας πολιτικάντηδες εδώ στην Ελλάδα πλην του Καρατζαφέρη βεβαίως βεβαίως…”, να ρωτήσω (απλά για ιστορικούς λόγους) να μας πει (αν ξέρει φυσικά) τι στήριξαν λόγου χάριν το ΚΚΕ καθώς και οι πλείστες συνιστώσες του Συνασπισμού όπως κι ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος;

Anef_Oriwn
Τρίτη 25/11/2008 – 9:30 μ.μ.

kyriakos είπε...

ΑνεF δεν τα πιάνεις γρήγορα..


..touché

Anef_Oriwn είπε...

Kyriakε,

Είμαι dieselοκίνητος!

Anef_Oriwn
Τρίτη 25/11/2008 – 11:00 μ.μ.

koutso είπε...

Aν θέλετε να μάθετε καλά ποιός είναι ο Τασσος ρωτάτε όσους τον έζησαν στην μεταβατική κυβέρνηση του Μακαρίου όταν ήταν Υπουργός Εργασίας 24 χρονών και τι εξεστόμιζε για τους Τουρκοκύπριους τότε.Ηταν η χειρότερη στιγμή στη Κυπριακή νεότερη Ιστορία.Και αυτά δεν τα λέω εγώ ο άσχετος τα λένε άνθρωποι που τον έζησαν και που είναι ακόμη ζωντανοί και που δεν,ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ το δεν,δεν είχαν καμμιά προσωπική πολιτική φιλοδοξία παρά να ασκήσουν το λειτούργημα τους,τότε,σαν υπαλλήλοι του Υπουργείου.

kyriakos είπε...

Κouτσο όλοι μας ξέρουμε (και από πρώτο χέρι) τι εστί Τάσσος
Παρόλα αυτά.. Νομίζω δεν μπορούμε να παρακαλούμε να πεθάνει ο άνθρωπος (??)
...είναι θέμα ηθικής..

Δαμέ μέχρι και ο Ταλάτ του ευχήθηκε καλή ανάρρωση…

Και θα συμφωνήσω και με τον Πίττα σε κάτι πολύ σημαντικό..

Καλύτερα να μιλά ο Τάσσος παρά τα τασσάκια..

-=IMAGINOS=- είπε...

Δεν έχετε καταλάβει ένα πολύ απλό πράγμα. Εκφράζω την άποψη μου. Ως απάντηση στην δική μου άποψη και τους ποιους γουστάρω εγώ να θαυμάζω, λαμβάνω ειρωνεία. Φυσικά αυτό είναι το "προνόμιο" του φασισμού ο οποίος κρίνεται μόνο από τις πράξεις και όχι από το όνομα φυσικά όσο και να θέλετε εσείς να πιστεύετε άλλα πράγματα.
Και κάτι τελευταίο. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά όταν έγραψα για γραικύλους αναφέρθηκα σε πολιτικούς και μόνο οι οποίοι σαν υπεύθυνοι για τις τύχες των ζωών μας στα χέρια τους έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να τους κάνουμε και σκληρή πολιτική κριτική.
Θα το προσωποποιήσω όμως αφού έτσι το θέλετε.
Κάποιοι παραπάνω διαμαρτύρονται για το πόσο εύκολα τους χαρακτηρίζω γραικύλους. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Τους χαρακτηρίζω γραικύλους με την ίδια ακριβώς ευκολία που και εκείνοι χαρακτηρίζουν άλλους και εμένα φυσικά ως φασίστες. Τρομερά απλά τα πράγματα αλλά από τις παρωπίδες δεν μπορείς να δεις την καμπούρα σου φυσικά.

Αν θέλετε είμαστε πάτσι λοιπόν. Επομένως μη το παίζετε και τιμητές από πάνω δε σας παίρνει ειδικά τον άνευ εγκεφάλου που ποτέ δε σταμάτησε να τον τσούζει ο ποπός του για την πάρτη μου. ¨οσο και να προσπαθείς ρε φίλε δε σου κάθομαι, είμαι νορμάλ εγώ. Στο έχω πει χιλιάδες φορές ότι χάνεις το χρόνο σου.

CIAO

kyriakos είπε...

Imagine καταρχάς το φαινόμενο ειρωνείας στους πατριδοκάπηλους μπορεί να παρατηρηθεί ιστορικά μόνο στις δημοκρατίες. Παρόλα αυτά εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανένα, τώρα αν τα γραφόμενα σου κάθε αυτά ξεχειλίζουν από τραγική ειρωνεία αυτό είναι μια άλλη ιστορία και δικό σου πρόβλημα όχι δικό μου.

Καταδεύτερο δεν σου στέρησε κανείς το δικαίωμα να εκφέρεις άποψη. Ίσα ίσα..

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι στο απυρόβλητο ούτε και υπεράνω κριτικής.

Και επειδή στη δημοκρατία οι απόψεις τείνουν να στηρίζονται με επιχειρήματα τα οποία και αυτά με την σειρά τους αξιολογούνται, σου ζήτησα να μας παραθέσεις το σκεπτικό σου με το οποίο κρίνεις ποιος είναι πατριώτης και ποίος όχι.

Εγώ επειδή δεν έχω πατριδόμετρο κρίνω απλά τον τρόπο σκέψης αν είναι λανθασμένος ή ορθός από τις πράξεις εκ των αποτελεσμάτων με Κριτήριο κατά πόσο ωφέλησαν την πατρίδα ή όχι.

Κατ εμέ Όλοι μας αγαπάμε την πατρίδα..

Όμως..
Αγαπώ την πατρίδα άρα μπορώ να την κάψω? ..Αν μετά που θα την κάψω εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι μόνο εγώ την αγαπώ και όχι οι άλλοι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να με πιστέψετε απλά και μόνο επειδή δηλώνω ΄΄πατριώτης?΄΄ Οι πράξεις μου είναι αυτές που καταδεικνύουν πόσο πατριώτης είμαι.

Προς θεού! Δεν τρέφω αυταπάτες ότι μπορώ να σου αλλάξω γνώμη για οτιδήποτε!


Και για τους dieseloκίνητούς:

το humor στηριζόταν στους εξής συνειρμούς:


Ο imaginos είπε: ‘’Δυστυχώς ο Κυπριακός λαός όπως και ο Ελλαδικός ψηφίζουν σύμφωνα με την προοπτική της τσέπης τους και μόνο.’’

Όπως όλοι ξέρουμε το 2004 ο κυπριακός λαός (που ψηφίζει σύμφωνα με την προοπτική της τσέπης του και μόνο) ψήφισε ΟΧΙ στο σχέδιο Αννάν..

Όπερ σημαίνει ότι… το υποθετικό γραικυλίστικο σκεπτικό τύπου:

’’Αν ψηφίσω ναι στο Ανναν θα επηρεαστεί η οικονομία μου θα πεσουν οι τιμές των σπιθκίων μου λόγω του ότι θα διπλασιαστεί ξαφνικά η προσφορά γης και κατοικιών στην αγορά και το ξενοδοχείο μου και οι επιχειρήσεις μου θα πρέπει να συναγωνιστούν τις τιμές των κατεχομένων ..άρα οι τουρίστες θα πάν όλοι στους τούρκους που θα είναι πιο φτηνοί.. Γιαυτο θα ψηφίσω όχι’’

Σύμφωνα με τα πιστεύω του Imaginou είναι αυτό που κυριάρχησε το 2004..





(Που φυσικά δεν είναι αυτό που κυριάρχησε)

Ολοι οι Κύπριοι και αυτοί που ψήφισαν ναι και αυτοί που ψήφισαν όχι ψήφισαν για το καλό της πατρίδας. Όπως και στις προεδρικές που ψήφισαν Χριστόφια και πέταξαν τον Τασσο έξω από τον πρώτο γύρο το έπραξαν με κριτήριο το καλό της πατρίδας.
Τώρα αν κάποιοι τους ξεγέλασαν αυτό είναι μια άλλη ιστορία..


(και στις δύο περιπτώσεις)

Unknown είπε...

Θα το πω για τελευταία φορά ελπίζω και ας μου επιτραπεί το απόλυτο ύφος, μιας που την συγκεκριμένη συγκυρία την έζησα τελείως από μέσα.

Ο Κυπριακός λαός στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Άναν προσήλθε στην τεράστια και συντριπτική του πλειοψηφία με αδιανόητη αγωνία και συγκίνηση. Και οι του ΝΑΙ και οι του ΟΧΙ εξ ίσου απολύτως. Και αυτο γιατί κανείς δεν ήταν βέβαιος για την απόλυτη ορθότητα της επιλογής του. Δυστυχώς η πληροφόρηση εκείνη την περίοδο ΔΕΝ ήταν καλή. Καμία πλευρά δεν ήταν σίγουρη για πολλά πράγματα.

Οι Κύπριοι, ψήφιζαν ΝΑΙ με σφιγμένα δόντια γιατί αναρωτιόντουσαν αν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία και γιατί είχαν βαρεθεί τα ευχολόγια των Πολιτικών που άφηναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη να φεύγει -ειδικά η απώλεια της Δέσμης Ιδεών Γκάλι είναι μία απίστευτα πικρή ιστορία.

Οι Κύπριοι ταυτόχρονα ψήφιζαν ΌΧΙ γιατί τους το επέβαλλε ένα "Εθνικό γαμώτο" αλλά παράλληλα ήταν γεμάτοι αγωνία μήπως έτσι έβαζαν ταφόπλακα σε μία διέξοδο και μετέτρεπαν τη διχοτόμηση σε μόνιμο καθεστώς.

Και για αυτούς τους λόγους οι Κύπριοι ψήφισαν με τέτοια πλειοψηφία τον Δημήτρη Χριστόφια και τόσους μήνες μετά συνεχίζουν να τον στηρίζουν με τέτοια δημοφιλία. Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους έτσι είναι αυτό ΟΛΟΙ οφείλουν να το σεβαστούμε.

Γραικύλοι Προδότες Πουλημένοι Ανθέλληνες ή Ελληνάρες και άλλα τέτοια, ΔΕΝ είναι οι Έλληνες Κύπριοι Πολίτες σε ένα ποσοστό που ξεπερνά κατά την άποψή μου το 95%.

Όλα αυτά, και άλλα πολλά είναι κάποιοι άλλοι που ψήφισαν είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ για να επαυξήσουν ή να προστατέψουν τα Επιχειρηματικά τους Συμφέροντα. Και τέτοιοι, στυγνοί και κυνικοί υπάρχουν. Και στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ.

Γνωρίζουμε καλά ποιοί είναι οι Φανατικοί ΚΑΤΑ οποιασδήποτε Λύσης, ακόμα και μίας που θα έφερνε που λέει ο λόγος την Κύπρο στην προ τυ 1974 κατάσταση.

Οι οποίοι, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντά τους σε Παραλίμνη και Αγία Νάπα (ξενοδοχεία) θα έκαναν ότι μπορούνε προκειμένου να καταληφθεί ακόμα και η Πάφος! Και είναι αυτοί οι "Κύριοι" που πρόσφατα επεχείρησαν να αγοράσουν παραδοσιακή εφημερίδα του Δεξιού λεγόμενου πατριωτικού χώρου προκειμένου να επενδύσουν πολλά χρήματα και να την κάνουν φερέφωνο Άρνησης στην ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προοπτική. Ευτυχώς έσπασαν τα μούτρα τους γιατί η Ιστορική ιδιοκτησία της Εφημερίδας , μπορεί μεν να διαφωνεί με τον κο Χριστόφια ΑΛΛΑ δεν είναι ορμώμενη από ταπεινά οικονομικά ελατήρια. Και έτσι έφαγαν πόρτα.

Αντίστοιχα, υπήρξαν και από την πλευρά που λέει "θέλω λύση κι ότι νάναι". Γιατί, έχουν εμπορικές συμφωνίες έτοιμες να υλοποιηθούν και ας ζημιώσει η τωρινή Κυπριακή Οικονομία.

ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Παρακαλώ λοιπόν λίγο σεβασμό στον Μέσο Κύπριο που ζει με το πρόβλημα 35 τόσα χρόνια,που είναι πρόσφυγας, που τον έχουνε δουλέψει. Γραικύλος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!

Anef_Oriwn είπε...

Προσωπικά δε περίμενα διαφορετική αντίδραση και συμπεριφορά από τον κριτή ολονών μας, τον πολύ Imagi-NOS.
Στην προηγούμενη μου παρέμβαση είχα υποβάλει (με την αφέλεια που με διακρίνει ένεκα dieselομηχανής) δύο (μόνο απλοϊκά) ερωτήματα τα οποία αντι να απαντήσει (αν μπορούσε ή να πει «δεν γουστάρω να απαντάω σε ερωτήσεις σκοπιμότητας»), το ‘ριξε (ως συνήθως) στην προσφιλή του «ποπολογία» και σε φληναφήματα περί του «να μου κάτσει» (απ’ ότι ξέρω γιατί είμαι από χουριό, μόνο οι κότες κάθονται, μετά που θα τις κυνηγήσει ο πετεινός), σε μια προσπάθεια του να πείσει ότι είναι «νορμάλ» (έχει ανασφάλειες φαίνεται).

Κλείνοντας (για να μην καταχρώμαι για ζητήματα επί προσωπικού και το χώρο του blog και των χρόνων των συν-επισκεπτών), να πω (αν δεν το ‘χει καταλάβει) ότι κι ΕΓΩ (όπως και πάρτη του) “…εκφράζω την άποψη μου ...” και θα συνεχίσω να το κάνω σχολιάζοντας και τα δικά του γραφόμενα (είτε με διαβάζει είτε όχι, είτε μου κάτσει, είτε μου ... σταθεί)!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 26/11/208 – 3:29 μ.μ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Ωραία. Τότε ας μου εξηγήσει κάποιος από εσάς που υποστηρίζετε τα φαγοπότια του Χριστόφια με τους Τούρκους για ποιο λόγο σήμερα ο κύριος Χριστόφιας που επισκέφτηκε την Αθήνα, δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από τις μέχρι τώρα "συνομιλίες" με τον Ταλάτ και φαίνεται ότι οι Τούρκοι παραμένουν αδιάλλακτοι όπως πάντοτε. Μπα? Τώρα το κατάλαβες?

Όταν τα λέω εγώ....

Υπάρχει ή δεν υπάρχει ψήφισμα του ΟΗΕ εδώ και 34 χρόνια που καταδικάζει την Τουρκική εισβολή και θεωρεί παράνομη την κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου από τους Τούρκους και μιλά για άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής? Υπάρχει. Ε λοιπόν γιατί ο Χριστόφιας τρώει και πίνει με τους Τούρκους και δεν κρατά η Κύπρος μία σοβαρή και σταθερή πολιτική που θα επικεντρώνεται στο ψήφισμα του ΟΗΕ και θα ζητά επιτακτικά να εφαρμοστεί αυτό? Ρε σεις παίδες είναι δυνατόν να περιμένετε ποτέ να υπάρξει συνεννόηση και καλή πρόθεση από τους... τούρκους? Επειδή κάποιοι τούρκοι πολίτες και διανοούμενοι έχουν αυτή την πρόθεση ξεγελιέστε και πετάτε στα σύννεφα? Αυτό είναι καθαρή πολιτική ανωριμότητα. Μετά από τόσα χρόνια κατοχής ο κυπριακός λαός και ο Ελλαδικός φυσικά δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα. Η Τουρκική διπλωματία εδώ και αιώνες μας βάζει τα γυαλιά και γελάει μαζί μας.... Η διεθνής πολιτική χρειάζεται τσαμπουκά ειδικά απέναντι σε αυτούς που μονίμως την ασκούν. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το πρόβλημα της Κύπρου δεν έχει διεθνοποιηθεί από την υποχωρητικότητα και την οσφυοκαμψία της ίδιας της Κύπρου και της Ελλάδας. Τσαμπουκά στον τσαμπουκά χωρίς καμία υποχώρηση είναι η μόνη λύση και έχουμε και επίσημα έγγραφα στα χέρια μας από τον ΟΗΕ. Αυτό δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα σε μας, καταλάβετε το. Με υποχωρητικότητα και μετριοπάθεια η κατάσταση θα επιδεινώνεται και το πρόβλημα θα παραμένει όσο εμεις δεν το διεθνοποιούμε. Τις ίδιες μαλακίες κάνουν και οι δικοί μας γραικύλοι με το ζήτημα της Μαλακεδονίας.

Ανώνυμος είπε...

Στα γρήγορα και πολύ απλουστευμένα.

1. Ο Χριστόφιας δεν τρώει και πίνει με τους Τούρκους, αλλά διαπραγματεύεται ακολουθώντας τη λαϊκή εντολή που τον ανέδειξε στην προεδρία, για λύση κι επανένωση της Κύπρου.

2. Η Κύπρος ζητά την εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ εδώ και 34 χρόνια, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη κι ένας τελείως αποστασιοποιημένος από την πολιτική, θ' αναγνώριζε ότι η ισχύ και η επιρροή του ΟΗΕ είναι δεμένη χειροπόδαρα και υπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των μεγάλων, βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών. Δυστυχώς, η Κύπρος δε συγκαταλέγεται σ' αυτές, έτσι προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα, χωρίς να θίγονται ιδιαίτερα οι συγκεκριμένες χώρες (που είτε το θέλουμε, είτε όχι, τις αφορά) όπως και μέσω οποιασδήποτε άλλης οδού προσφέρεται.

3. "Το πρόβλημα της Κύπρου δεν έχει διεθνοποιηθεί από την υποχωρητικότητα και την οσφυοκαμψία της ίδιας της Κύπρου και της Ελλάδας." Αυτό που αναφέρεις είναι τελείως λάθος, γιατί δόθηκαν μάχες για την παραμονή του κυπριακού στη διεθνή ημερήσια διάταξη και έχουν κερδηθεί. (Μερικές φορές εκπλήττομαι που ασχολείται ακόμη η διεθνής κοινότητα μαζί μας...) Μην ξεχνάς και τη μεγαλύτερη επιτυχία σ' αυτόν τον τομέα, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η οποία το κατέστησε κι επίσημα πλέον ευρωπαϊκό πρόβλημα. Άρα τα περί "υποχωρητικότητας και οσφυοκαμψίας της ίδιας της Κύπρου και της Ελλάδας" δεν ισχύουν. Πέρα απ' αυτό, ορισμένοι θα τα εξηγούσαν και πιο απλά υπό τον όρο της Διπλωματίας...

kyriakos είπε...

Διαβάζοντας απόψεις ωσάν και του imaginou πιο πάνω είναι να διερωτάται κανείς αν λυπάται ή αν χαίρεται που καταρρέουν οι συνομιλίες.

‘’Όταν τα έλεγα εγώ…’’

Τι αλαζονεία.. τι εγωπάθεια..

Κάτσε νάκκο την μάππα χαμέ ρε φίλε.. διότι στο κάτω κάτω δεν ανακάλυψες και την τασιηνόπιττα..

Και εμείς ξέραμε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα διότι η Τουρκία μετά το ανεκτίμητο διπλωματικό ‘’δώρο’’ που της κάναμε με το Ανναν και την υπογραφή άνεφ όρων υποστήριξης της ένταξης της Τουρκίας από τον Τάσσο Παπαδόπουλο δεν έχει πλέων σχεδόν κανένα κίνητρο να λύσει το κυπριακό..

και δια του λόγου του αληθές διάβασε εδώ να δείς τι γράφαμε όταν συζητούσαμε την έναρξη των συνομιλιών στο blog του Μιχάλη ..πέρυσι τον χειμώνα

http://mihalismihail.blogspot.com/2008/05/blog-post_05.html


Δεν θέλει και πολύ φαία ουσία να ‘’προφητέψεις’’ την πολιτική της Τουρκίας

σημασία έχει τι προτείνεις..

και εσύ από ότι κατάλαβα προτείνεις να κάνουμε ΤΙ??


Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι μας λές ..

Έχεις την εντύπωση ότι εδώ και τριάντατέσσερα χρόνια δεν απαιτούμε να αποχωρήσει ο στρατός κατοχής?

Έχεις την εντύπωση ότι υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που δεν ξέρει ότι τι έγινε στην Κύπρο?

Αγαπητέ φίλε πραγματικά ή είσαι πολιτικά τυφλός ή είσαι εκτός πραγματικότητας..

Και διαφωνώ μαζί σου στο θέμα της Μακεδονίας Τόσα χρόνια οι ανεύθυνοι λαοπλάνοι πολιτικοί σας (Παπανδρέου και Καραμανλής) πουλούσαν πατριωτισμό και έκτιζαν πολιτικές καριέρες πάνω στο θέμα της Μακεδονίας (κτλ)..... (ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τα ‘’δάκρυα’’ του Παπανδρέου? (Η Μακεδονία ..κλαψ ..κλαψ.. ήταν.. και θα είναι ελληνική .. κλαψ κλαψ?) Η μαξιμαλιστική πολιτική που ακολουθούσατε τόσα χρόνια αγαπητέ φίλε οδήγησε σε αναγνώριση με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από όλό τον υπόλοιπο πλανήτη συμπεριλαμβανομένων και της Ρωσσίας του Πούτην της Κίνας, της Αμερικής και δε συμμαζεύεται..


Αντιθέτως η ευέλικτη, διαλλακτική και αθόρυβη πολιτική που ακολουθούσε η Κύπρος τόσα χρόνια δεν άφησε κανένα κράτος να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος πλην της Τουρκίας. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Παπαδόπουλος και τα έκαμε σαλάτες με τα κροκοδύλια δάκρυα του..

kyriakos είπε...

Διότι αγαπητέ imagino

Άμαν πιέννεις πίκκα τζιαι κατσιαρίζεις.. Ακόμα τζιαι ούλλον το δίκαιον του κόσμου να έσιεις.. άμαν φωνάζεις χάννεις το..

Με το εσιέκιπι δεν σου διά κανένας τίποτες

Anef_Oriwn είπε...

@ Kyriakos,

“… Αγαπητέ φίλε πραγματικά ή είσαι πολιτικά τυφλός ή είσαι εκτός πραγματικότητας..”. ---
--- Kyriakε, “… δεν τα πιάνεις γρήγορα…”!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 26/11/208 – 10:16 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

Πραγματικά οι τοποθετήσεις τόσο του -=IMAGINOS=- όσο και άλλων ελλαδιτών είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Πιστεύω ότι έχει τη ρίζα της στην άγνοια των πραγματικών δεδομένων.

Και το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι πολλές φορές τα όποια αυθαίρετα συμπεράσματα τους τα θεωρούν και ως πραγματικά.

Ίσως κάτι πρέπει να γίνει με αυτο το ζήτημα;

Ένα παράδειγμα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αυθαίρετου συμπεράσματος είναι το ακόλουθο:

«Τότε ας μου εξηγήσει κάποιος από εσάς που υποστηρίζετε τα φαγοπότια του Χριστόφια με τους Τούρκους για ποιο λόγο σήμερα ο κύριος Χριστόφιας που επισκέφτηκε την Αθήνα, δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από τις μέχρι τώρα "συνομιλίες" με τον Ταλάτ και φαίνεται ότι οι Τούρκοι παραμένουν αδιάλλακτοι όπως πάντοτε. Μπα? Τώρα το κατάλαβες?»

Πρώτον, σωστά επισήμανε η Λεμέσια ότι δεν γίνεται φαγοπότι αλλά συνομιλίες.
Ας μας πει πότε και πόσες φορές έγινε φαγοπότι.

Δεύτερον, ο Χριστόφιας, λέει, σήμερα στην Αθήνα δήλωσε απογοητευμένος από τις μέχρι τώρα συνομιλίες μες τον Ταλάτ.

Αντιγράφω από την ανταπόκριση του ΚΥΠΕ για την ομιλία του Χριστόφια στο επίσημο δείπνο που παράθεσε ο πρόεδρος Παπούλιας:

«Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τη λύπη του γιατί, όπως είπε, διαπιστώνει μεταμόρφωση της πολιτικής του φιλοσοφίας, επισημαίνοντας ωστόσο πως κανένας δεν περίμενε πως οι συνομιλίες θα ήταν μια εύκολη διαδικασία.»

«Διαβεβαίωσε πάντως τον Ελληνα Πρόεδρο ''ότι δεν απογοητευόμαστε'', λέγοντας πως ''παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ψύχραιμοι, επιδεικνύουμε ευελιξία και διαπνεόμαστε από καλή θέληση για λύση. Την ίδια ώρα όμως μας διακρίνει αποφασιστικότητα και συνέπεια στην υπεράσπιση αρχών''».


Θα ήθελα και μια εκτίμηση για τη στάση Χριστόφια στο πιο κάτω θέμα και πόσο αυτή ανταποκρίνεται στα όσα του καταλογίζουν διάφοροι, περιλαμβανομένου και του IMAGINOS:

«Κατέστησε σαφές ότι ''η τουρκική ηγεσία πρέπει να γνωρίζει ότι αν δεν τερματίσει την κατοχή της Κύπρου και δεν σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ενωση''.»

Νομίζω ότι έχω τεκμηριώσει τα όσα έχω πει.

-=IMAGINOS=- είπε...

Να ξεκινήσω από το θέμα της Μακεδονίας για να δείτε πόσο γραικύλοι και οσφυοκαμπτες είναι οι Έλληνες.

Εάν το 91 που ουσιαστικά ανέκυπτε το πρόβλημα με την ανεξαρτησία της Μαλακεδονίας των Σκοπίων, είχαμε κλείσει τα σύνορα αμέσως, κόβαμε διπλωματικές σχέσεις, εάν γνωστοποιούσαμε σε κάθε ξένο κράτος ότι η τυχόν αναγνώριση της Βαρδαρίας ως Μακεδονία θα συνιστά αυτομάτως και εχθρική πράξη κατά της Ελλάδας, εάν δεν επενδύαμε σε 100αδες επιχειρήσεις στα Σκόπια, δεν τους δίναμε οικονομικές βοήθειες όπως τους δίνουμε κάθε χρόνο, 560 εκ ευρώ!!!! μόνο πέρυσι... και τους αφήναμε να ψοφήσουν την πείνας, θα είχαν ξεχάσει κάθε όνομα περί Μακεδονίας, θα είχαν θυμηθεί ξανά τη Vardarska Banovina ή Βανοβιανή Βαρδαρία που είναι και το πραγματικό τους όνομα και το ζήτημα θα είχε διεθνοποιηθεί και θα έδινε να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν παίζει καθόλου. Έτσι πράττουν τα σοβαρά κράτη που σέβονται κυρίως την υπόσταση την αξιοπρέπεια και την ιστορία τους.

Πάμε τώρα στο Κυπριακό.

Δεν λέω πουθενά ότι ο Χριστόφιας είναι γραικύλος ή προδότης. Εάν θέλετε θα σας εξομολογηθώ ότι μου είναι και απόλυτα συμπαθής και είμαι πεπεισμένος ότι αποζητά μία πραγματικά βιώσιμη λύση.

Απλά διαφωνώ ως προς τον τρόπο και την επιλογή του δρόμου που ακολουθεί ο κύριος Χριστόφιας για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Και διαφωνώ γιατί μέχρι τώρα οι Τούρκοι μου έχουν αποδείξει ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να χαρίσουν ούτε ένα τόσο δα μικρό συμβιβασμό. Η στάση τους και οι πράξεις τους, οι καθημερινές προκλήσεις και η παμπόνηρη διπλωματία τους που στηρίζει οποιονδήποτε αμφισβητεί τα Ελληνικά συμφέροντα και την υπόσταση του Ελληνικού κράτους (βλέπε Σκόπια, Αλβανία, Κόσσοβο κλπ) και όλα αυτά επί σειρά 10άδων μη πω 100άδων ετών με την ίδια επιμονή και «επιτυχία» μάλιστα, ε όλα αυτά δε μου δίνουν καμία μα καμία ελπίδα στο να βρεθεί λύση στο Κυπριακό χωρίς εμείς να τους χτυπήσουμε με τα ίδια ακριβώς όπλα τους για να τους σπάσουμε το τσαμπουκά. Η Κύπρος και η Ελλάδα ναι μεν ζητάνε εδώ και 34 χρόνια την εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ αλλά τη ζητάνε με φωνή τρεμάμενη και φοβισμένη γιατί ο γραικυλισμός είναι παρόν και η παλιά ελληνική αντροσύνη αποτελεί ένδοξο απλά παρελθόν.

Μετά το 1975 η Κύπρος και η Ελλάδα θα έπρεπε να ξεσηκωθούν παρόλα τα μεγάλα προβλήματα της εποχής και ποτέ να μη σταματήσουν να ζητούν την άμεση απομάκρυνση των Βρετανικών βάσεων από τη χώρα. Ταυτόχρονα θα έπρεπε Ελλάς και Κύπρος να αναζητήσουν συμμαχίες οικονομικού αλλά και στρατιωτικού ενδιαφέροντος από την ΕΣΣΔ και Ρωσία αργότερα, την Κίνα, τη Γαλλία που πάντοτε ήταν στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου ειδικά με τον Ντεστέν και τώρα με το Σαρκοζί ο οποίος πρόσφατα μάλιστα ξέχεσε τον Καραμανλή για την πολιτική που ακολουθεί έναντι των τούρκων. Του είπε επακριβώς, "Κώστα σήκωσε το κεφάλι στους τούρκους και είμαι δίπλα σου. Μη φοβάσαι τίποτα. Δεν είναι πολιτική αυτή που ακολουθείς χαϊδεύοντας τους." Το άνοιγμα του Τάσσου Παπαδόπουλου πρόσφατα προς τη Ρωσία ήταν μία κίνηση ματ η οποία όμως με την εκλογή Χριστόφια έχασε το χρώμα της.

Μόνο έτσι διεθνοποιούνται τα ζητήματα. Εάν και οι παλαιστίνιοι ακολουθούσαν την τακτική Ελλάδος και Κύπρου το μεσανατολικό ζήτημα θα ήταν σχεδόν άγνωστο όχι καν να έχει διεθνοποιηθεί κιόλας. Οι Παλαιστίνιοι όμως δεν σκέφτονται τις τσέπες τους, πιστεύουν στην ελευθερία και θα την κερδίσουν με μάθε τίμημα. Δεν τους απασχολεί το αίμα. Αντίθετα τους ενδυναμώνει.

Δυστυχώς στην Ελλάδα και στην Κύπρο, το είπαμε και το ξαναλέω. Η τσέπη στεφανώνει τις κυβερνήσεις.

Και επειδή κάποιος παραπάνω είπε ότι όλοι οι λαοί σκέφτονται έτσι, με την τσέπη δηλαδή, να τον ρωτήσω λοιπόν ποιο λόγο έχουν πχ οι Σουηδοί να μη σκέφτονται έτσι? Συνορεύοντας με τους Νορβηγούς τους Δανούς και τους Φιλανδούς, κινδυνεύουν από κάτι και αποσπάται η προσοχή τους από την τσέπη τους? Η Ελλάδα συνορεύει με την Φινλανδία την Νορβηγία και τη Δανία? Η Κύπρος επίσης? Μάλιστα η Κύπρος είναι και υπόδουλο κράτος στους πιο στυγνούς σφάκτες της Ιστορίας εδώ και 1000 σχεδόν χρόνια. Μάλιστα αυτοί οι σφάκτες θέλουν και να μπουν στην Ε.Ε. όταν δεν αναγνωρίζουν ένα κράτος μέλος αυτής! ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ!

Ε εγώ λοιπόν ακολουθώ άλλο δρόμο, Ο δρόμος της οσφυοκαμψίας, χαϊδέματος και του yes man μου είναι αποκρουστικός και κυρίως ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ειδικά όταν έχεις να κάνεις με εξ επαγγέλματος και κατά συνείδηση σφάκτες. Μόνο σε μία περίπτωση η ιστορία παρουσιάζει κάτι διαφορετικό. Μόνο στην περίπτωση του Γκάντι στην Ινδία αλλά εκείνος είχε την τύχη τουλάχιστον να έχει να κάνει με σχετικά σχετικώς πολιτισμένους αντιπάλους...

kyriakos είπε...

Ω τραγική ειρωνεία οι ίδιοι θεσαλονικοί Μακεδόνες υπερπατριώτες που έσκιζαν πανιά και έβγαζαν σπυριά όταν άκουγαν μικτή ονομασία, αυτοί που ξεχείλιζαν τους δρόμους με ελληνορθόδοξα συλλαλητήρια οι ίδιοι αυτοί υπερπατριώτες έσπαζαν το οικονομικό εμπάργκο κάνοντας λαθρεμπόριο και μαύρη αγορά με τους σλαβομακεδόνες..

Μιχάλης είπε...

@ IMAGINOS

Δεν προσπερνώ το ότι δεν σχολίασες ούτε λέξη απ’ όσα ανάφερα.
Δεν σχολίασες τίποτε απ’ όσα τεκμηριωμένα παράθεσα, ανατρέποντας τα όσα έγραψες.

Αντίθετα προχωρείς σε νέες αναλύσεις, που και πάλι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Διαφωνείς, λες, με τον δρόμο που ακολουθεί ο Χριστόφιας.
Μα, αγαπητέ μου, ο Χριστόφιας δεν ακολουθεί κανένα διαφορετικό δρόμο πλην εκείνου που ομόφωνα εδώ και 35 χρόνια ακολουθούν όλοι οι πρόεδροι της Κύπρου.

Γιατί δεν μας λες ξεκάθαρα τι θα πρέπει να γίνει και τι εννοείς για το ένδοξο παρελθόν;
Αν η φωνή της Κύπρου και της Ελλάδας είναι τρεμάμενη, τότε δεν θα είχαμε σήμερα κυπριακό κράτος.

Με τις αναφορές σου για την ανάγκη συμμαχιών της Κύπρου με την Ρωσία τη Γαλλία και την Κίνα, μου δίνεις και πάλι την εντύπωση ότι αγνοείς τις πραγματικότητες.
Ψάξε λίγο και θα διαπιστώσεις ποιες σχέσεις έχει η Κύπρος με αυτές τις τρεις χώρες.

Μιλάς για άνοιγμα του Τάσσου προς τη Ρωσία, το οποίο με την εκλογή Χριστόφια έχασε (το άνοιγμα) το χρώμα του!
Πες μου σε παρακαλώ, γνωρίζεις πού ήταν ο Χριστόφιας προχθές και τι έκανε;
Γνωρίζεις για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το αποτέλεσμα της επίσκεψης του στη Μόσχα;

Γνωρίζεις ποιες είναι οι τρεις κύριες εξοπλιστικές πηγές της Κύπρου;

Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα πάρω απάντηση (όπως δεν πήρα και στο προηγούμενο σημείωμα μου). Απλώς σημειώνω κάποια πράγματα προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

kyriakos είπε...

Μιχάλη νομίζω αδικείς λίγο τον imagino..
Δεν φταίει αυτός,

Απο πού να μάθει?

Το κυπριακό στην Ελλάδα Απλά δεν πουλά αγαπητέ μου φίλε..

Τα ελληνικά κανάλια πλήν της ΕΤ-3 και λίγο του Σκάι Έχουν πιο σοβαρά πράγματα να ασχολούνται από την κύπρο και το κυπριακό

(εκτός αν θεωρείς το βατοπέδι Κυπρο)

Απο πού να μάθει ο imaginos για την συνάντηση του Χριστόφια με τον Πούτιν?

Δαμέ ούτε καν ο Λιακόπουλος δεν το έμαθε..

Φίλε..
Θα σε τρομάξει η άγνοια του μέσου Ελληνα για το κυπριακό..
Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν Τουρκοκύπριοι
Και όσοι νομίζουν ότι ξέρουν.. Η ημιμάθεια τους τρομάζει ακόμη περισσότερο..

Σήμερα το πρωί για να καταλάβεις όταν ξύπνησα και άνοιξα το NOVA για να ακούσω τι έγινε τελικά με την κρίση στο Μουμπάι και ενώ όλα τα υπόλοιπα παγκόσμια κανάλια του κόσμου είχαν ζωντανή μετάδοση το Alter ασχολείτο με το καλάθι της νοικοκυράς το Mega με ένα παπά που είχε βενζινάδικο.. και ο Αντένας είχε μιαν τζαι χόρευκε..

Σκέψου να μην υπήρχε και Κύπριος ανάμεσα στους νεκρούς..

Unknown είπε...

Αααα μωρέ Κυριάκο...

Δυστυχώς είναι ακριβώς όπως τα λες και τα γράφεις.

Μα ξέρεις πόσες φορές σε διάφορα καίρια γεγονότα΄που απασχολούσαν ζωντανά όλα τα διεθνή κανάλια το γύριζα επί τούτου στα Ελληνικά να δω τι λένε;

Και πάντα έπεφτα σε τσιφτετέλια και άλλα φαιδρά...

Αστα να πάνε. Αλλά δεν είναι αστείο, είναι εξαιρετικά θλιβερό γιατί πρόκειται περί βαθύτατου ύπνου και άγνοιας σε όλα σχεδόν ενός ύπνου συνδυασμένου με μία αδιανόητα υπερφίαλη "ξερολίαση"...

kyriakos είπε...

Γιώργο έγραψες:

‘’Είναι εξαιρετικά θλιβερό γιατί πρόκειται περί βαθύτατου ύπνου και άγνοιας σε όλα σχεδόν ενός ύπνου συνδυασμένου με μία αδιανόητα υπερφίαλη "ξερολίαση"...’’

..Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά,
μόλις περιέγραψες το αρχικό νόημα της λέξης ‘ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ’

Κάτι τέτοια έλεγε και ο Ρωμαίος επινοητής της λέξης..

Σήμερα φυσικά από ότι κατάλαβα η λέξη έχει αποκτήσει καινούργιο νόημα..

kyriakos είπε...

Και κάτι που πέρασε απαρατήρητο:

‘’Εάν και οι παλαιστίνιοι ακολουθούσαν την τακτική Ελλάδος και Κύπρου το μεσανατολικό ζήτημα θα ήταν σχεδόν άγνωστο όχι καν να έχει διεθνοποιηθεί κιόλας. Οι Παλαιστίνιοι όμως δεν σκέφτονται τις τσέπες τους, πιστεύουν στην ελευθερία και θα την κερδίσουν με μάθε τίμημα. Δεν τους απασχολεί το αίμα. Αντίθετα τους ενδυναμώνει.’’


Χριστός και Παναγία ..βρε imagino σε παρακαλώ πες μου ότι ήσουν μεθυσμένος όταν έγραψες τούτο το πράμα..

Εχεις σαν πρότυπο σου τους Παλαιστινίους?

Έχεις πάσα ιδέα τι εστί ΧΑΜΑΖ?

Είδες ποτέ τι δείχνουν στα παιδιά τους αντί για κινούμενα σχέδια?

Έχεις δει ποτέ σχολική παράσταση νηπιαγωγείου με παιδιά να κρατάνε όπλα?

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω..

Γράψε farfour στο youtube..