Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Επιστροφή

Πόσο λείψαμε τελικά; Ημερολογιακά, από τις 14 του Ιουλίου μέχρι τις 25 είναι μόλις 11 μερούλες. Τίποτα. Και όμως, αν και σωματικά κουραστήκαμε, οι μπαταρίες πραγματικά φόρτωσαν-άλλο λίγο και θα παθαίναμε υπερφόρτωση που λέει ο λόγος. Ένα δεκαήμερο γεμάτο θαλασσινή πορεία και σταθμούς σε μερικά από τα πιο ιστορικά λιμάνια που οδηγούν σε κάποιες από τις πλέον φορτισμένες με ιστορία και αισθητική πόλεις της Μεσογειακής Ευρώπης: Νάπολη –Πομπηία- Ερκολάνιo (Herculaneum) , Τσιβιταβέκια –Ρώμη- Βατικανό, Λιβόρνο-Φλωρεντία, Βιλφρανς-Νίκαια Εζ, Βαρκελώνη, Μάλτα-Μντινα-Μπίργκου.

Από όλα αυτά τα ωραία που τώρα ακόμα μπερδεύονται κάπως στο μυαλό μου, είπαμε, πολλές εντυπώσεις, δυο πράγματα κρατώ προς ώρας: την οδυνηρή επιθυμία μου στη Φλωρεντία να σκίσω το εισιτήριο της επιστροφής και η απέραντη «στεναχώρια» στην ωραία Βαρκελώνη καθώς σκεφτόμουν την τεράστια χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες….

Η επιστροφή μας συνοδεύτηκε με τη συνάντηση Χριστόφια Ταλάτ και τον προσδιορισμό της ημερομηνίας για τις απευθείας συνομιλίες.

Πάμε για Λύση; Κατάλυση; Απόλυση; Δεν ξέρω και ομολογώ πως είμαι πολύ σκεπτικός. Πολλά και διαφορετικά παλεύουν μέσα μου και φοβάμαι μην παραδοθώ είτε σε μία τελείως ψυχρή λογική είτε σε ένα απόλυτα τρικυμισμένο συναίσθημα. Και τα δύο, είναι απελπιστικά κακός οδηγός στην πολιτική και την ιστορία.

Μία παράμετρος που αδυνατώ να αποβάλλω είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση –που έχει ακόμα αρκετά περιθώρια να χειροτερέψει- και, την τόνωση της οικονομίας της Κύπρου-που θα είναι γενναία- σε περίπτωση διευθέτησης.

Αρκεί;

• Rod Stewart το κλιπ με ένα τραγούδι που λατρεύω, Rod Stewart το playlist της σελίδας και, , Rod Stewart η εκπομπή στον Άστρα 5-7 σήμερα Σάββατο.
• Τα Σαββατιάτικα άρθρα στον Πολίτη –που φτωχαίνει εξαιρετικά με την αποχώρηση του Ανδρέα Παράσχου, από το ερχόμενο Σάββατο.
• Καλώς σας βρήκα και πάλι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπαγασακο!Κομμουνι κομμουνι,αλλά μου γυρνας τη Μεσογειο,ε?


ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ