Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Ο Joe Cocker και λίγη βοήθεια από τους φίλους μου.

Η εκπομπή του Σαββάτου θα είναι αφιερωμένη στον Joe Cocker. Πέρα από την εξαιρετική φωνή του, ο Cocker έχει δώσει μερικές μοναδικές εκτελέσεις σπουδαίων τραγουδιών που έχουν συνθέσει άλλοι. Κορυφαίο παράδειγμα, το With A Little Help From My Friends των Lennon –McCartney , τραγούδι που ο John Robert Cocker όπως είναι το πλήρες του όνομα, διασκεύασε ο ίδιος, έκανε την εκρηκτική ενορχήστρωση και τέλος το έφερε τελείως στο δικό του ύφος, χωρίς όμως να το προδώσει.
Το είπε για πρώτη φορά το 1968, και ήταν αυτό το τραγούδι που ένα χρόνο αργότερα θα εκτόξευε την καριέρα του στα ύψη, μετά την θρυλική του εμφάνιση στο Woodstock.

H αξία του Joe Cocker δεν είναι «περιορισμένη» στην ερμηνεία, αλλά συχνά έχει την ευθύνη της «διασκευής». Κατά συνέπεια, δεν είναι απλά ένας καλός ή πολύ καλός τραγουδιστής, αλλά ένας πολύ καλός μουσικός.

Αναρωτιόμουν ποιο κλιπ του να ανέβαζα εδώ, παλιό ή καινούργιο ή ακόμα και το σχετικό απόσπασμα από το Woodstock, αλλά τελικά προτίμησα έναν σχετικά πρόσφατο Cocker, στο κλασικό τραγούδι των Beatles (το οποίο έχει επίσης άλλη μία «ιστορική» σημασία, καθώς είναι το πρώτο τραγούδι των Beatles το οποίο γράφτηκε για τη φωνή του Ringo Star ). Ο Cocker εδώ, όπως θα προσέξετε δεν έχει πια όλη την έκταση και τη δύναμη της φωνής που είχε νεώτερος. Ωστόσο η ωρίμανση και οι τεχνικές που έχει αναπτύξει καλύπτουν και με το παραπάνω την όποια «φυσική» αδυναμία.

Ες αύριον τα…σπουδαία φίλες και φίλοι, τόσο με το τακτικό άρθρο του Σαββάτου όσο και με την εκπομπή το απόγευμα. Στο μεταξύ δοθείσης και μιας αφορμής σκεφτόμουν το εξής. Αν θέλει κάποιος/κάποια από εσάς να κοπιάσει με τα δισκάκια του στο studio να…Κουνήσουμε την Άμμο παρέα, πολύ θα το χαρώ. Το ύφος της εκπομπής είναι λίγο πολύ γνωστό, η παρέα καλοδεχούμενη, πλάκα θάχει. Ένα email κι συνεννοηθήκαμε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι αυτος?Σε ποιο σχημα παιζει φετος?Με την Παπαριζου παντως δεν ειναι.


ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ