Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Καλή Όρεξη.

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΑΛΛΙΚΟ

Υλικά


1/3 κούπας βούτυρο

1/3 κούπας λάδι

1 κουνελάκι

1 κούπα κρεμμύδι

αλάτι-πιπέρι

1 καρότο

400γρ. μανιτάρια

1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο


Εκτέλεση
Σωτάρουμε στο βούτυρο και στο λάδι, το κουνέλι μας, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σωτάρουμε το κουνέλι και από τις δύο πλευρές και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, να βράσουν όλα τα υλικά μέχρι να μείνει λίγη σάλτσα. Στην πορεία, περιχύνουμε το κουνέλι με το κρασί και ξανασκεπάζουμε. Την ώρα που το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το περιχύνουμε με τηνη κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ταλιατέλες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ο Σεφ συνιστά αφόδευση μετά από 4-6 ώρες.

Τα "απόβλητά" του καθενός μας, θα ακολουθήσουν την γνωστή διαδρομή μέσω υπονόμων προκειμένου να συναντηθούν με τα απόβλητα των υπολοίπων σε κεντρικούς αγωγούς.





12 σχόλια:

dokisisofi είπε...

Sou grafw meta apo mia epidromi se fourno istera apo voulimiki krisi. Efxomai na pethanw apo dispepsia...

Einai eksofrenika tragikes oi eikones pou periexei to video kai meionoun tous "politismous" olwn twn dytikwn koinwniwn, tis evmareias kai tou iperkatanalotismou. Ginontai polles prospatheies, eite me ierapostoles eite me tous giatrous tou kosmou kai alles ethelontikes organoseis, alla mou kanei entiposi pws oi iperdinameis den skotizontai na ksodepsoun tosa se vomvardismous kai polemous gia xores pou vriskontai toso makria kai den dinoun lefta gia tin anaptiksi tou "tritou kosmou"kai tin apostoli anthropistikis voitheias. Nomizw kapou to grafei kai stis lezantes tou video touto..

Se sigxairw gia ton sarkasmo me ton opoio parousiases to thema. Itan poli efstoxos. I sintagomania kai i koiliodoulia mas exoun kseperasei kathe orio.

(Diskoleftika alla thimithika pou ksanakousa to tragoudi tou video. Stin tainia "O, brother where are you. Einai o King pou to leei? An to vreis valto stin ekpompi sou na to grapsw)

stalamatia είπε...

Ντρέπομαι

Ανώνυμος είπε...

ai gamisou re malaka en na mas kanis na kserasoume. En sou eipe kaneis pws ftaine oi idioi pou psofane? xeirotroi ki apo ta zwa einai moggole tourkofile tourke

Ανώνυμος είπε...

@anonymos

pantws esy an isoun afrikanoudi en nomizw na zouses gia polli wra....

Ανώνυμος είπε...

giati den kataferan na ftia3oun diko tous politismo kai pe8enun pu thn pina?

-=IMAGINOS=- είπε...

Ανώνυμε σου το λέω ευθέως, εάν τολμούσες να τα πεις αυτά μπροστά μου θα είχες την τύχη του κουνελακίου, μα την Παναγία σου το λέω... Και δεν εννοώ τα περί τουρκομόγγολων που και εγώ δε τους χωνεύω, αλλά τα άλλα περί ζώων που φταίνε κιόλας τα ίδια που "ψοφάνε". Χρόνια είχα να διαβάσω τέτοιο ξερατό μέσα σε λίγες λέξεις. Σου εύχομαι να έχεις την τύχη όλων αυτών που «ψοφάνε» από δικό τους φταίξιμο γλοιώδες υποκείμενο.

dokisisofi είπε...

Enas logos pou"psofane" opws les einai oi apoikiokrates o dytikoi. Peran apo to emporio oplwn kai tin ipokinisi emfiliwn, oi kyrioi toutoi epiasan tin riga tous kai xaraksan opws ithelan ta sinora, esmiksan tis fyles pou den milousan kan tin idia glossa, metetrepsan tis fyteies pou tous etrefan xronia se fiteies vamvakiou oste na min mporoun oi anthropoi na zisoun apo ti gi tous kai anagkastikan na doulevoun gia ena kommati psimi sta ergostasia pou meteferan ekei oi apoikiokrates oste na exoun xamila ergatika kosta, kai meta efigan kai afisan pisw tous sintrimia, kathws ta piran ola mazi tous kai oi metepeita kiverniseis stathikan anikanes na ksanastisoun tin oikonomia tous kai mastizontai apo astheneies, emfilious, peina kai ftoxia.

Ανώνυμος είπε...

Αντί άλλων σχολίων θα παραθέσω ένα κείμενο μου που έγραψα πριν κάποιος μήνες με θέμα την πείνα και την φτώχεια και το οποίο αναρτήθηκε (τότε) στο blog “Proletariakon”. Το άρθρο περιέχει (νομίζω) ενδιαφέροντα στοιχεία που καταδεικνύουν την ασυδοσία και τις δολοφονικές ορέξεις των πολυεθνικών στις χώρες του τρίτου κόσμου.
(Link: http://proletariakon.blogspot.com/2007/10/blog-post_23.html)


Κάθε χρόνο η πείνα αφανίζει 18 εκατομμύρια ανθρώπους εκ των οποίων σχεδόν τα 10 εκατομμύρια είναι παιδιά! Μόνο στην υποσαχάρια Αφρική περίπου 5 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, απεβίωσαν το 2006 όπως επίσης και 3 εκατομμύρια παιδιά στην Νότια Ασία κυρίως από την πείνα αλλά και από ασθένειες όπως η ελονοσία και η ιλαρά που προκαλούνται από την έλλειψη στοιχειωδών εγκαταστάσεων υγιεινής και καθαρού νερού.

Κάθε χρόνο, το ακάθαρτο νερό και η έλλειψη στοιχειωδών εγκαταστάσεων υγιεινής συντελούν στο θάνατο περίπου 1,5 εκατομμυρίου παιδιών κάτω των 5 ετών εξ αιτίας της διάρροιας.

Στην ουσία όμως εκείνο που σκοτώνει κάθε τρία δευτερόλεπτα που περνούν ένα παιδί, είναι η φτώχεια (η οποία αναπαράγεται και συντηρείται μέσα από το καπιταλιστικό σύστημα οικονομικών σχέσεων). Υπολογίστε πόσα παιδιά θα έχουν πεθάνει από την πείνα και τις αρρώστιες που αυτή συνεπάγεται μέχρι να διαβάσετε τούτες τις γραμμές. Σοκαριστικό!

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη τρομοκρατία από την απόλυτη ένδεια, ανέχεια και μιζέρια όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι, από το γεγονός ότι απόψε θα κοιμηθούν νηστικοί 854 εκατομμύρια άνθρωποι, ή από την πραγματικότητα που περιγράψαμε πιο πάνω και που σκοτώνει ετησίως 10 εκατομμύρια παιδιά; Υπάρχει άραγε πιο επείγον θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης αυτή τη στιγμή στον πλανήτη από το να σωθούν οι ζωές αυτών των παράπλευρων θυμάτων ενός ακήρυχτου πολέμου;

Για να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα έως το 2015, πρέπει να διαγραφούν (του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τράπεζας συναινούντων – αλλά δεν ιδρώνει το αυτάκι τους, τοκογλύφοι είναι θέλουν όλο και πιο πολλά) όλα τα χρέη των φτωχότερων χωρών, καθώς με τα υπέρογκα ποσά που οι αναπτυσσόμενες χώρες πληρώνουν για την εξυπηρέτηση των δανείων με αποτέλεσμα να στερούνται αναγκαίων πόρων για να επενδύσουν στη βελτίωση της εκπαίδευσης, της υγείας και της ανάπτυξης. Από τα 10 εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα, τα 7 εκατομμύρια πεθαίνουν ως αποτέλεσμα της κρίσης που προκαλεί το χρέος. Την ίδια στιγμή το παγκόσμιο εμπόριο κλέβει από τις φτωχές χώρες 1,3 δισ. δολάρια την ημέρα, 14 φορές το ποσό που λαμβάνουν σε βοήθεια.

Ο ιμπεριαλισμός στο απόγειο της δράσης και της δόξας του!
Και μετά κάποιοι λένε πως δεν φταίνε οι πολυεθνικές και το κεφάλαιο!!!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 17/4/2008 – 9:45 μ.μ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Η κινικότητα έχει την την δικήν της αισθητικήν. Όταν ποντάρει πάνω στες ενοχές δεν την πάω. Όπως οι ενοχές είναι μή υγειής κινητήριος δύναμη σε προσωπικόν επίπεδον, άλλον τόσον είναι τζαι σε κοινωνικόν. Αν καρτερήσεις να αντραπείς για να δράσεις, τζαι αν δράσεις διότι αντράπης εξίκκος σου η δράση. Θα είναι μια δράση για εγωϊστικούς τζαι όχι για αλτρουιστικούς λόγους. Σταλαματιά σε καλώ να ανακαλέσεις. Αντρέπεσαι για πιάν δικήν σου πράξην; Τζαι σένα Δοκησίσοφη σε καλώ να αφήσεις ύσηχον τον εαυτόν σου να χαρεί την ηδονήν της βουλιμικής επιδρομής που ο εγκαίφαλος σου τον εδιέταξεν να κάμει στον φούρνον. Πως μπορείς να αγαπήσεις τους άλλους άμαν εύχεσαι στον εαυτόν σου να πεθάνει, τζαι μάλιστα που δυσπεψίαν; Αν δεν αγαπάς τον εαυτόν σου τζαι λαλείς ότι αγαπάς τους άλλους, τότε δεν σου πιστεύκω ότι τους αγαπάς.

Τα μωρούθκια που χρησημοποιούν χωρίς να τα αρωτήσουν αυτοί που εκάμαν το βίντεο που έβαλεν ο Πολίτης Πίττας χρειάζουνται την αγάπη μας. Για να τα αγαπήσουμεν πρέπει πρώτα να αγαπήσουμεν την ζωήν, τζαι αν δεν αγαπήσουμεν την ζωήν μας τι στο διάολο αγάπη θα λοάται;

Πολίτη Πίττα όπως θα εκατάλαβες δεν μου άρεσεν το βίντεο που εθκιάλεξες. Θεωρώ ότι αυτές οι είκόνες για τον ανθρωπισμόν είναι ότι είναι το πορνό για τον έρωτα. Μπορεί να φαίνεται πολλά σκληρή κουβέντα η κρίσαη αλλά αναλαμβάνω την ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

@Aceras
"...Θα είναι μια δράση για εγωϊστικούς τζαι όχι για αλτρουιστικούς λόγους..."

Ε και; Τουλάχιστον θα είναι δράση.

Άλλά να είναι πραγματική δράση και όχι συνδυασμός "απαλλάσομαι από ενοχές - διαιωνίζω το πρόβλημα με ημίμετρα".

Τα εσωτερικά κίνητρα σε τέτοια περίπτωση εν' μηδέν μπροστά στην αποτελεσματικότητα ... και δεν είναι πάντα ορθό ότι "κακό κίνητρο=λάθος δράση" και "καλό κίνητρο=καλή δράση".

Τουλάχιστον, οι δράσεις να αφορούν τρόπους πραγματικής αντιμετώπισης του προβλήματος και όχι μόνο των συμπτωμάτων. Δλδ., ο σωστός τρόπος δράσης φέρνει την απαιτούμενη αλλαγή και όχι το κίνητρο.

Για να καταλάβεις:

@Πο.Πη.

Θα προτιμούσα ένα κλιπ όπου ιδιώτες... αφιλοκερδώς μοιράζονται ιδέες για τρόπους π.χ. το νερό από μια πηγή, αφού χρησιμοποιηθεί... να μπορεί μετά με εύκολο, χαμηλού-κόστους τρόπο και χωρίς (ή με ελάχιστη) την ανάγκη εμπλοκής βιομηχανικής πραραγωγής (και κερδοσκόπων)... να τυγχάνει εκ νέου χρήσης.

Και μετά... τρόπους διάδοσης και εφαρμογής τέτοιων "projects" σε επίπεδο μη εμπορικό.

Θα μου πεις, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει καν νερό. Ναι... αλλά τέτοια παραδείγματα σωστής, αποτελεσματικής δράσης είναι που λείπουν από τη Νήσο Κύπρο. Τα άλλα όλα είναι όντως βιομηχανία αυτο-εξευμενισμού.

stalamatia είπε...

Ασερα μου να σου πω γιατί νιώθω ντροπή που δεν είναι μόνο αυτό και το στομάχι μου δένετε κόμπος και πολλά πράγματα γύρω μου τα θεωρώ περιττά. Είτε νιώθω έτσι είτε όχι οι άνθρωποι αυτοί θα συνεχίσουν να πεθαίνουν και αυτό είναι το χειρότερο. Εχουν δημειουργηθεί πολλές οργανώσεις για τέτοιες περιπτώσεις με σκοπό να βοηθάνε τον κάθε πεινασμένο λαό.Πήγαμε στο Φεγγάρι ήλθαμε μπαίνουμε στα αεροπλάνα στο πιξ φυτίλι βρισκόμαστε από τη μια στιγή στην άλλη χιλιάδες μίλια μακρυά,Ε λοιπόν εκεί σ'αυτούς στους πεινασμένους ανθρώπους τόσο δύσκολο είναι να φτάσουν ? Ναι ο καθένας μας θα δώσει κάποια στιγμή μια βοήθεια από το υστέρημα του και πάλι δεν φτάνει και το δείχνουν οι φωτογραφίες αυτές και πολλές άλλες που βλέπουμε αλλού.Ναι εγώ νιώθω ντροπή για όλα αυτά το θέμα είναι να την νιώσουν έστω και αυτήν τα μεγάλα αφεντικά πάνω στη ΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

“… Η Ενοχή είναι το πιο αντιπαραγωγικό συναίσθημα , καλλιεργημένο σκόπιμα από τα ιερατεία ακριβώς για να κρατιέται ο άνθρωπος δέσμιος (Στις ενοχές και τη μετάνοια) και να μην δρα πολιτικά και λογικά άρα και αποτελεσματικά…”.

Αυτό είναι και το ζουμί της όλης υπόθεσης που πραγματεύονται τα δύο τελευταία posts, τα προβλήματα της φτώχειας και της πείνας.

Η Ενοχή (και η χριστιανική ηθική) όμως μας περιορίζουν απλά σε φιλανθρωπίες. Αλλά οι φιλανθρωπίες (καθώς και οι οποιεσδήποτε αποστολές είτε ιερές είτε πρεσβείρων των Ηνωμένων Εθνών) έχουν περιορισμένα αποτελέσματα. Δεν λύνουν οριστικά και τελεσίδικα τα προβλήματα της φτώχειας, της πείνας, των θανάτων των παιδιών.

Για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και οι τραγικές τους συνέπειες απαιτούνται ριζοσπαστικές αλλαγές που θα περιορίσουν την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των χωρών αυτών. Αλλαγές που θα δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις για βελτίωση της ζωής. Απαιτούνται πρακτικά μέτρα που θα έχουν διάρκεια, έργα υποδομής και ανάπτυξης που δυστυχώς δεν μπορούν να προσφερθούν από τις πολυεθνικές.

Anef_Oriwn
Παρασκευή 18/4/2008 – 7:08 μ.μ.