Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Προς Κορινθίους επιστολή.



Άνθρωπος πνευματικός και Δήμαρχος Πνευματικός.
Προφανώς, δύο  έννοιες που δεν συμπίπτουν πουθενά.

Χωρίς λοιπόν καμία…πνευματικότητα, ο Δήμαρχος Κορίνθου κος Πνευματικός, δήλωσε πως η πόλη του βρίσκεται σε πόλεμο με την Πολιτεία.

Ως εκ τούτου  ανερυθρίαστα, και προκειμένου να αναδείξει την αντίδραση του στον εγκλεισμό κάποιων μεταναστών σε στρατόπεδο της περιοχής, αποφάσισε το εξωφρενικό:

Να κόψει την παροχή νερού στο στρατόπεδο και να σταματήσει επίσης την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Έτσι, όπως σε  κάθε πόλεμο, δημιουργεί ο κος Δήμαρχος τις παράπλευρες και κατά κανόνα άσχετες απώλειες.
Στην περίπτωση αυτή, είναι περίπου 300 μη Έλληνες,  άνθρωποι.

Αυτοί , που με τόσο χυδαία  και αλαλάζουσα  αυταρέσκεια  ο θεσμικός μας εκπρόσωπος (ναι, τον ψηφίσαμε) βουλευτής κος Κασσιδιάρης αποκαλεί «σκουπίδια».

Στην Ελλάδα των χρεών και των ελλειμμάτων, εκτός από την αγέραστη διαφθορά, διαρκώς επιδοτούμενη είναι και η δυστυχία των από φύση και θέση απολύτως αδύναμων.
Είτε αυτοί είναι μετανάστες (παράνομοι-νόμιμοι το ίδιο ακριβώς είναι όταν κρίνουμε την δική μας συμπεριφορά), είτε είναι άλλοι συνάνθρωποι και συμπολίτες, άλλων κοινωνικών ομάδων.

Αλλά οι Κορίνθιοι (όσοι εν πάση περιπτώσει) και η Δημοτική τους Αρχή, ούτε πρωτοτυπούν ούτε τίποτα καινούργιο κάνουν συνεπικουρούμενοι από την συμμορία της Χρυσής Αυγής και των λοβοτομημένων οπαδών της. 

Έλληνες ανά την επικράτεια και σε καιρούς παχέων και δάνειων αγελάδων, δείξαμε προ πολλού τον υφέρποντα κοινωνικό  μας εκφασισμό, ο οποίος τώρα ελέω κρίσης εκδηλώνεται πολλαπλασιασμένος. 

Ίσως οι νεώτεροι να μην θυμούνται, αλλά το αφόρητο πλαίσιο διακρίσεων και η περιθωριοποίηση λόγου χάριν των ανθρώπων με αναπηρία, ήταν μέχρι πριν από λίγο, κανόνας.

Οι γονείς, που τους λάχαινε ένα βλαστάρι με κάποιο κινητικό πρόβλημα ή με σύνδρομο down, ήσαν  «καταραμένοι» και τιμωρημένοι από τον Θεό, άξιοι μόνο για έλεος.

Γύρω τους, όποτε κυκλοφορούσαν με το παιδί τους πάντα απλώνονταν ο χαιρέκακος και περιθωριοποιητικός ψίθυρος.

Οι γειτονιές- τόσες πολλές, που έχω χάσει το μέτρημα – που σήκωναν κάθε τόσο αντάρτικα με τις κυράτσες να τσιρίζουν στα λαίμαργα ρεπορτάζ προς τέρψη των φιλήσυχων «νοικοκυραίων».
Γιατί τα αντάρτικα;
Μα πότε, γιατί επρόκειτο κάπου εκεί να γίνει ένα κέντρο απεξάρτησης, πότε,  γιατί θα ίδρυαν μία στέγη φιλοξενίας οροθετικών, πότε γιατί ήταν να στεγαστεί ένα Κέντρο φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.
Ο κατάλογος, είναι τεράστιος.

Τον θυμάμαι να αθροίζεται στη μνήμη μου, με ένα καινούργιο ανάλογο επεισόδιο, κάθε τόσο, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου.

Να αναφέρω επιγραμματικά τον διάχυτο μισογυνισμό, να ανασύρω τις πάγιες αντιλήψεις για τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους, να σκεφτώ τα χιλιάδες επεισόδια οικογενειακής βίας και κακοποίησης παιδιών που η δήθεν ανεκτική και αγαθή κοινωνία μας πάντα τα υποχρέωνε στο σκοτάδι και τη σιωπή;

Αν αυτά, και άλλα πολλά, δεν είναι ο αργός αλλά σταθερός εκφασισμός μιας κοινωνίας τότε τι είναι;

 Τι είναι ο κοινωνικός εκφασισμός αν δεν είναι ο μυωπικός συντηρητισμός που πολλαπλασιάζεται και συχνά επιβραβεύεται από κοινωνία και θεσμούς που αρνούνται πεισματικά να ριζοσπαστικοποιηθούν στοιχειωδώς αλλά και όταν το επιχειρούν μένουν συχνά στο δήθεν;  

Έτσι λοιπόν, αγαπητοί Κορίνθιοι (όσοι εν πάση περιπτώσει) δεν είστε πρωτότυποι.
Είστε, άλλο ένα εκδηλωμένο σύμπτωμα του βαθιά ριζωμένου στην ελληνική κοινωνία καθεστώτος των Κοινωνικών Διακρίσεων και του Φυλετικού Ρατσισμού.

Βαθύτατα εκφασισμένη η κοινωνία μας. Δεκαετίες τώρα.
Και αν ο εμετικός νεοπλουτισμός των περασμένων (πρόσφατων) δεκαετιών παρήγαγε χιλιάδες ανερμάτιστα αφεντικά με τις φιλιππινέζες να τους ξεσκατώνουν τα μωρά τους και να υπομένουν την σεξιστική συμπεριφορά των «κυρίων», και αν η επαρχία γέμισε με χιλιάδες σκλάβους, στοιβαγμένους σε μεσαιωνικές συνθήκες για να δουλέψουν στα χωράφια και τις οικοδομές,  τώρα, στην οικονομική χρεοκοπία που ήρθε να επιβεβαιώσει την αξιακή –που έχει συμβεί προ πολλού- η απελπισία, η ανέχεια, η ήττα τελικά ενός λαθραίου τρόπου ζωής, έρχεται να δείξει το κενό μας.
Το τίποτα που καθρεφτίζει ο καθρέφτης μας, αν μπροστά του σταθούμε.

Λαθρομετανάστες, δεν υπάρχουν.
Λάθρα βιώσαντες όμως ναι. Και αυτοί, είμαστε «εμείς».

Στους διάφορους λοιπόν «Κορινθίους» της χώρας, όπου και αν βρίσκονται, επειδή οι πλείστοι φυλάνε τα χέρια των παπάδων κι’ ανάβουν κεριά στις εκκλησίες όπου πάνε κάθε Κυριακή  ως ευσεβείς που καμώνονται πως είναι, αφιερώνω (εγώ ο άπιστος) τούτες τις έξοχες αράδες από την πραγματική «Προς Κορινθίους Επιστολή»

Εάν ταις γλωσσαις των ανθρωπων λαλω και των αγγελων, αγαπην δε μη εχω, γεγονα χαλκος ηχων η κυμβαλον αλαλαζον.
και εαν εχω προφητειαν και ειδω τα μυστηρια παντα και πασαν την γνωσιν, και εαν εχω πασαν την πιστιν ωστε ορη μεθισταναι, αγαπην δε μη εχω, ουθεν ειμι.

ΥΓ: Το εικαστικό στην κορυφή του άρθρου, αφίσα της αντίστοιχης με τη Χρυσή Αυγή συμμορίας στην Αυστραλία,  ειδικά αφιερωμένο στον σκουπιδολόγο κο Ηλία Κασιδιάρη.
Στον «αλαλάζοντα ως κύμβαλο » του Κοινοβουλίου μας-βοήθειά μας.


Twitter@pittasgeorge

6 σχόλια:

κεντρικες φυλακες είπε...

κυριε πηττα μπορεις να φιλοξενησεις στην οικια σου 20 πακιστανους για ενα μηνα?δεν εχουμε χωρο στις κεντρικες και θα σου τους στειλουμε.δεν πειραζει αν κοιμουνται καποιοι στην βεραντα η στην κουζινα.ειστε φιλοξενος ανθρωπος και αγαπατε τους ξενους.θα επωμιστειτε σιγουρα και την τροφη τους.θα μεινουν μαζι σας μεχρι να απελαθουν..τους εργοδοτουσε ακελικος επιχειρηματιες στην θεση 40 απολυμενων υπαλληλων του κυπριων!

Λωτοφάγος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο σας. Μια θαυμάσια ακτινογραφία της ελληνικής (μήπως και της κυπριακής;) κοινωνίας.
Που δεν ήταν ρατσιστική όσο παρέμενε εσωστρεφής και αμιγής.
Αυτή η αντίληψη, αυτό το φυλετικό μίσος διατρέχει όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Και δεν κάνει διακρίσεις σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ ή της ΝΔ. Αυτό διαπίστωσα φέτος το καλοκαίρι.

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Φαντάσου, η Αυστραλία μία χώρα που δημιουργήθηκε πριν 200 χρόνια από 1500 φυλές, θέλει να μείνει clean και δε δέχεται 300 Έλληνες ενώ εμείς οι μαλάκες Έλληνες που ξεκινήσαμε ως Έθνος απόλυτα clean θα καταλήξουμε στο τέλος μαύροι και τριτοκοσμικοί επειδή κάποιοι θέλουν να το παίζουν επαγγελματίες φιλάνθρωποι στις πλάτες όλων των υπολοίπων που ποτέ δεν τους ρώτησαν... Εντωμεταξύ γιατί νομίζετε πως η Αυστραλία θέλει να μείνει clean από Έλληνες; Γιατί απλά βλέπουν πως η Ελλάδα σήμερα είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη που τα καλάσνικοφ και τις χειροβομβίδες τα αγοράζεις μέχρι και στο περίπτερο, και ξυπνάς συνήθως από τον ύπνο σου με ένα καλάσνικοφ στη μούρη, ενώ τους ηλικιωμένους και τις γριούλες, τους αφήνουν να τους σφάζουν καθημερινά χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται γιατί έτσι το μπουρδελοκράτος μας γλιτώνει και τις συντάξεις που τους πληρώνει!!!! Ε μετά από όλα αυτά πως να μη θέλει η πολυπολιτισμική Αυστραλία των 200ων ετών ιστορίας να μείνει καθαρή από Έλληνες; Και στην Παπούα να πήγαιναν οι Έλληνες για μετανάστες, το επόμενο λεπτό στη θάλασσα θα τους πέταγαν. Και η πλάκα είναι πως δεν φταίνε οι Έλληνες που απέκτησαν αυτό το όνομα σήμερα αλλά τα 5 εκατομμύρια λαθραίων στην Ελλάδα που θεωρούν την ανθρώπινη ζωή αντάξια των 5 ευρώ, άσε που αν σφάξεις άπιστο, πας και στον παράδεισο με 77 χανούμισσες και τρως και για πάντα πιλάφι.... Η Αυστραλία λοιπόν θέλει να μείνει Clean αλλά η Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα γιατί εμείς χέσαμε στο πηγάδι...

-=IMAGINOS=- είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Κυκλοφορεί πλαστή αφίσα Λευκών Εθνικιστών της Αυστραλίας όπου δήθεν βρίζουν τους Έλληνες μετανάστες!!!

Η αφίσα βρωμάει, για όποιον είναι γνώστης, από μακριά... Οι αδαής όμως πέφτουν εύκολα θύματα των αισχρών προπαγανδιστών της αναρχοαριστεράς. Δεν άργησε λοιπόν να κάνει τον γύρο του διαδικτύου η κατασκευασμένη με photoshop δήθεν αφίσα των Αυστραλών Hammerskins.
Όποιος έχει ασχοληθεί ξέρει ότι πρόκειται για μία παγκόσμια Λευκή κοινότητα που δεν ξεχωρίζει τα επιμέρους Έθνη της Λευκής φυλής. Σε όλο τον κόσμο οι συνειδητοποιημένοι Λευκοί τιμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δείτε την απάντηση τους και την μετάφραση:
[σκεφτείτε πόσα άλλα ψέμματα έχουν περάσει οι ανθέλληνες εθνοπροδότες...)
Last days a fake flyer has come up from greek antifa wankers, who used logos and banners of the band "Death's Head", Midland Hammerskins, North Western Hammerskins and generally Crew 38 Australia. Please spread it everywhere, that after a certain communication that we had with the Crew 38, this flyer is a propaganda against the comradeship between the two countries: "That is a fake flyer set up by greek antifa... using images taken from our website and the internet... This page was actually drawn to our attention by another comrade too. While we have little direct contact with Greece ourselves, if you would kind enough to pass on that this page is a fake to any concerned parties that would be appreciated."

Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα ψεύτικο flyer από "Έλληνες" βλάκες antifa, οι οποίοι χρησιμοποίησαν λογότυπα και banners της μπάντας "Death's Head", των Midland Hammerskins, North Western Hammerskins και γενικότερα του Crew 38 της Αυστραλίας. Παρακαλούμε κοινοποιήστε το παντού, ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους συναγωνιστές, αυτό το flyer είναι προπαγάνδα ενάντια στη συντροφικότητα των συναγωνιστών των δύο χωρών και καμία επαφή δεν έχει με την πραγματικότητα. Αποτελεί προβοκατόρικη ενέργεια ώστε να δαιμονοποιηθεί ο Εθνικισμός και να θυματοποιηθούν οι Έλληνες από τους "κακούς" Αυστραλούς Εθνικιστές. Το κόλπο παλιό αλλά ...δεν πιάνει.

Ανώνυμος είπε...

ΨΥΧΡΑ ΦΤΕΡΑ
χωρίς απόγευμα το βάδισμα δεν γνώρισα
την ολική κατακραυγή τελειωμένη σε βουνό
να το ανατινάζει τυπικά περίπου δυο αιώνες
δοξολογούμενη σιγή σαν πιτσοδισκοπότηρο
περιμένοντας κανένας δεν μπορεί να κλείσει
το λαπτοπ του οριστικά στο πτητικό υπόγειο
αυτός ο ήλιος στυτικός γλιστράει στην σκάλα
δεν μπορεί να μην χωθεί σε θάλαμο αερίων
με κόκκινα και πράσινα φωτάκια με ελεγκτές
όλους κηπουρούς στα μεγαλειώδη φωτισμένα
σπίτια που όμως κάνουν δεύτερες δουλειές
στις ανεμόσκαλες το πρωί το βράδυ όμως
γαμούνε τις κυρίες των, τους κυρίους των
αισθηματικά, αν ζητηθεί, παρά των προϊόντων