Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Για την 12η Σεπτεμβρίου.

Στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί από τα μέσα του Αυγούστου μία «επιστολή» κάλεσμα για την «μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ» έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Η επιστολή έφτασε και στο δικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μόλις την 1η Σεπτεμβρίου, άρα η πρόθεση των αποστολέων της παραμένει αταλάντευτη.

Στην Κύπρο, μετά την έκρηξη στο Μαρί και τα τραγικότατα επακόλουθα της είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διεργασία χειραφέτησης των πολιτών από τις γραμμές των κομμάτων τους.

Δεν ήταν ούτε πέντε, ούτε δέκα οι άνθρωποι που βρέθηκαν πολλές φορές έξω από το Προεδρικό. Ήταν χιλιάδες.

Όπως ήταν εύλογο, έτρεξαν αρκετοί για να αρμέξουν οφέλη από τη συγκυρία.

Τα ακροδεξιά νεάντερταλ που περιφέρονταν με γλώσσα σώματος πορτιέρη σε νυχτερινό κέντρο έσχατης υποστάθμης ήταν ευδιάκριτα.

Όμως, η πλειοψηφία των πολιτών κατά την προσωπική μου αντίληψη επέδειξε αξιοπρέπεια που με έκανε να νιώσω περήφανος γιατί ζω σε αυτή τη χώρα.

Η επιστολή, που μας καλεί στις 12 Σεπτεμβρίου στην «μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ» θέλει να πείσει πως δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει πολιτική γραμμή, δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο η «ελεύθερη βούληση» των πολιτών.

Παρόλα αυτά, κάποιοι, όχι μόνο έγραψαν την επιστολή και ανέλαβαν να την αποστείλουν σε χιλιάδες αποδέκτες, αλλά επιπλέον κάθισαν κάτω και συνέταξαν «οδηγίες προς ναυτιλλόμενους»

Γράφουν μεταξύ άλλων δίνουν οδηγίες για φάρμακα προστασίας από δακρυγόνα, συνιστούν φορτισμένες μπαταρίες στα κινητά και τις φωτογραφικές για να καταγραφούν οι βιαιοπραγίες της αστυνομίας, και άμεσες συνδέσεις με το διαδίκτυο σαν να είμαστε περίπου στη Δαμασκό ή στην Τρίπολη.

Με απλά λόγια, ετοιμάζουν τον κόσμο για πόλεμο.

Πότε;

Μετά από την ευρείας συναίνεσης ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων για την οικονομία και ελάχιστα πριν την υποβολή του δεύτερου.

Με μία πολιτική και κοινωνική σκηνή, που μπροστά στην οικονομική κρίση και χάρις στον κο Καζαμία που σήκωσε τα μανίκια από το πρώτο δευτερόλεπτο, εναρμονίσθηκε και βρήκε τρόπους να υπηρετήσει την Κύπρο και πάνω στο χτίσιμο ενός κλίματος αξιοπιστίας, μακριά από το άθλιο ελλαδικό «πρότυπο» όπου η κάθε ομάδα τραβολογάει τη χώρα στο δικό της ειδικό συμφέρον.

Αλλά ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της «μεγαλύτερης από ποτέ συγκέντρωσης»;

Αν ήταν απλά-σκέτα-καθαρά η άσκηση έντονης πίεσης προς κάθε κατεύθυνση για διαλεύκανση και απονομή δικαιοσύνης, δεν θα είχα απολύτως καμία επιφύλαξη.

Στην επιστολή όμως, πέρα από το αίτημα για «παραίτηση του Προέδρου» αίτημα που κατά τη γνώμη μου είναι πλέον ανεπίκαιρο και πολυτελές –λόγω της κρίσης, μπαίνουν και οι «Ανεπανόρθωτες και εγκληματικές υποχωρήσεις στο Κυπριακό» .

Ε, εδώ, ας μου επιτραπεί να καγχάσω.

Όχι γιατί διαφωνώ ή συμφωνώ με την στρατηγική του Προέδρου αλλά απλά, αναρωτιέμαι:

Αν δεν είχε προκύψει το Μαρί…θα υπήρχε περιθώριο για καλέσματα σε πολυπληθείς συνάξεις για το Κυπριακό;

Και μόνο να λάβει κανείς υπόψη πως η συγκεκριμένη πολιτική για το Κυπριακό είναι στην πράξη από τα μέσα του 2008 καταλαβαίνει πως οι συντάκτες της επιστολής όχι μόνο δεν προάγουν την κοινωνία των πολιτών αλλά την δυναμιτίζουν και την επιστρέφουν στο παρελθόν καθώς συνδυάζουν ένα τραγικό ατύχημα για το οποίο υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες, με την εφαρμοζόμενη πολιτική στο μείζον εθνικό ζήτημα.

Ειδικότερα τώρα, για την «παραίτηση του Προέδρου» ως αίτημα, στην επιστολή διατυπώνεται άκρως εκβιαστικά: «αν μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου δεν έχει παραιτηθεί, τότε όλη η Κύπρος θα είναι έξω από το Προεδρικό».

Ακόμα δεν μου έχει απαντηθεί το ερώτημα:

Το ζήτημα μας είναι η μεταφορά και εγκατάσταση του στρατιωτικού υλικού στην Κύπρο-γεγονός που έχει πτυχές πολιτικές και διπλωματικές που ενδεχομένως να είναι άκρως επιπόλαιο να τις κρίνουμε ή η επιλογή του χώρου φύλαξης και η απίστευτη ανεπάρκεια όσων ανέλαβαν το έργο αυτό;

Θεωρώ τον εαυτό μου ανεπαρκή για να απαντήσω στην καθαρά πολιτική διάσταση. Δεν είμαι διπλωμάτης, δεν είμαι ανώτατος υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, δεν είμαι καν ειδικός δημοσιογράφος, άρα δεν μπορώ να νιώσω σοβαρός όταν ξέρω πως η διαχείριση τέτοιων ζητημάτων περιέχει και ρίσκο και εξαντλητικούς χειρισμούς.

Εδώ που τα λέμε, κανένα πολιτικό κόμμα της χώρας δεν ζήτησε έντονα την παραίτηση του, αν εξαιρέσω κάποια κακαρίσματα. Γιατί άραγε;

Τι μένει από όλα αυτά;


Μένει, κατά τη γνώμη μου, η αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών, μία διάθεση για έντονη και διαρκή πίεση προς την εκάστοτε εξουσία ώστε αυτή να κάνει με επάρκεια τη δουλειά της.

Και κάποιες δυνάμεις, τοποθετημένες στο μαύρο και το γκρίζο, που θέλουν να εκμεταλλευτούν με χυδαιότητα αυτήν την πολύτιμη διεργασία που ακόμα δεν μπορεί να κριθεί καθώς είναι σε εξέλιξη, να προσπαθούν να αποκομίσουν στενά πολιτικά οφέλη.

Γιατί, αν η ταύτιση του συνόλου των Αφυπνισμένων με την…ΕΟΚΑ Β υπήρξε πράξη αισχρότατη και επηρμένη, εξίσου χυδαία είναι η ταύτιση των πολιτών που αποζητούν αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη με συγκεκριμένα πολιτικά μέτωπα που θα πολεμούσαν έτσι κι αλλιώς τον κο Χριστόφια, ακόμα και αν ήταν ο καλύτερος Πρόεδρος του κόσμου.

ΥΓ: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του καθεστώτος Άσαντ της Συρίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον δικτάτορα ως κάποιον που «σέβεται τους πολίτες». Σκεφθείτε το.


Γιώργος Πήττας για το tvxs.gr και τον Πολίτη.

50 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Όχι άλλους γκουρού!

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ με τα παραπάνω. Μία στο σφυρί και μία στο πέταλο. Ο Χριστόφιας είναι υπεύθυνος για την τραγωδία στη ναυτική βάση και πάνε να τον γλιτώσουν πολιτικά. Από την άλλη, η πολιτική του στο Κυπριακό, είναι εθνικά εγκληματική. Γιατί λοιπόν να μη διαμαρτυρηθεί ο κόσμος για την πολιτική του στο Κυπριακό; Ποιος θα υπαγορεύει στον κόσμο γιατί θα διαμαρτύρεται; Εσείς; Δημοκρατία δεν έχουμε; Α ναι, ξέχασα, κομμουνιστές στην εξουσία. Τι ξέρουν αυτοί από δημοκρατία.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε PolitisPittas,
Σε χαιρετώ!

Κι θα δηλώσω εξ αρχής ότι το σημερινό σου κείμενο αποτελεί κατ’ εμένα ένα έμμεσο mea culpa για προηγούμενες τοποθετήσεις σου για τους “Αγανακτισμένους” [που τώρα έγιναν και “Αφυπνισμένοι”], αλλά και για την πολιτική κατάσταση μετά την έκρηξη στο Μαρί. [Ιστορική ήταν η αναφορά σου σε «φιέστα» για την εκδήλωση που θα γινόταν εντός του Προεδρικού στες 19 του Ιούλη]...

Πως γίνεται να βλέπουμε πως «... μετά την έκρηξη στο Μαρί και τα τραγικότατα επακόλουθα της [να] είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διεργασία χειραφέτησης των πολιτών από τις γραμμές των κομμάτων τους...» κι από την άλλη να κρίνουμε [και δεν διαφωνώ μαζί σου] ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που προσπαθούν να «χειραφετηθούν» και που είναι «... οι συντάκτες της επιστολής όχι μόνο δεν προάγουν την κοινωνία των πολιτών αλλά την δυναμιτίζουν και την επιστρέφουν στο παρελθόν καθώς συνδυάζουν ένα τραγικό ατύχημα για το οποίο υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες, με την εφαρμοζόμενη πολιτική στο μείζον εθνικό ζήτημα»; Μήπως τελικά οι “Αγανακτισμένοι” είναι ένα ακροδεξιό κοινωνικό(;) κίνημα που η έκρηξη στο Μαρί του ‘δωσε την ευκαιρία να εκδηλωθεί; Ταύτιση με την ΕΟΚΑ Β΄ [όπως αναφέρεις στο κείμενο σου] ΔΕΝ έγινε από επίσημα κυβερνητικά ή ΑΚΕΛικά χείλη ... Η τελική ακροδεξιά εξέλιξη του κινήματος(;) όμως και η προσπάθεια κάποιων «... να αποκομίσουν στενά πολιτικά οφέλη» δεν προβληματίζει στο κατά πόσο αυτό αποτέλεσε πράγματι μια ορθή κίνηση για «... αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών [με] μία διάθεση για έντονη και διαρκή πίεση προς την εκάστοτε εξουσία ώστε αυτή να κάνει με επάρκεια τη δουλειά της», ή μια οπισθοδρόμηση προς εθνικιστικές, ελληναράδικες και θρησκόληπτες καταστάσεις;

Υ.Γ.:
Αγαπητέ Γιώργο,
Αν ΣΟΥ είναι εύκολο, μπορεί να μου στείλεις με το email την «“επιστολή” κάλεσμα για την «μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ» έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου», που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο;

Ανώνυμος είπε...

"Εθνικιστικές, ελληναράδικες και θρησκόληπτες καταστάσεις;" Για κάθε διαμαρτυρία που ενοχλεί, υπάρχει τελικά για την αριστερά και η κατάλληλη ετικέτα. Έλα όμως που οι εγκληματικές ευθύνες για το Μαρί δεν κρύβονται,ούτε με την αλλοίωση εγγράφων.

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε, πως ενεργεί η διαδιχτυακή Ακελική προπαγάνδα(είναι γνωστότατο ότι ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ).Παρουσιάζει τον αρθρογράφο, ωσάν αυτός να ασπάζεται τον οχετό που εκστόμισε περί «ακροδεξιό κοινωνικό(;) κίνημα που η έκρηξη στο Μαρί του ‘δωσε την ευκαιρία να εκδηλωθεί;» ή «μια οπισθοδρόμηση προς εθνικιστικές, ελληναράδικες και θρησκόληπτες καταστάσεις;» (κατά αυτόν τον αναιδέστατο,ξεδιάντροπο και αναίσθητο κύριο το 70% του κυπριακού λαού είναι ακροδεξιοί και περιθωριακοί),την ίδια ώρα που αυτός ξεκαθάρισε στη αρχή του άρθρου του, ότι ΔΕΝ ασπάζεται τέτοιου είδους κακοήθεις και χαρακτηρισμούς.Και έχει δίκαιο ο Πίττας.Αυτοί που έτειλαν την επιστολή διέπραξαν τεράστιο σφάλμα ,που έμπλεξαν το Κυπριακό με τα γεγονότα στο Μαρί.Γιατί δίνουν την ευκαιρία στα Ακελικά φερέφωνα και τους προεδρικούς αυλικούς και έμμισθους, να συνεχίζουν απρόσκοπτα την προπαγάνδα τους και να αποπροσανατολίζουν από την ουσία του ζητήματος.

Unknown είπε...

Προς "Ανώνυμο" 2:57 μ.μ

Δεν υπαγορεύω τίποτα σε κάνεναν, την άποψή μου καταγράφω-αν μου το επιτρέπεις εσύ που ομιλείς περί Δημοκρατίας. Δεν ξέρω τι γνωρίζουν οι κομουνιστές από Δημοκρατία, πάντως εσύ θαρρώ έχεις κάποιο κενό στην ανάγνωση.

Προς τελευταίο Ανώνυμο 4:37 μ.μ

Αγαπητέ, με τον "εν λόγω κύριο, γνωστό στέλεχος του ΑΚΕΛ" συνομιλώ εδώ και κάτι χρόνια. Αν πρέπει οπωσδήποτε να βλέπουμε την άποψη ενός ανθρώπου που συμβαίνει να είναι στρατευμένος σε μία ιδεολογία ως συντεταγμένη προπαγάνδα, τότε όχι μόνο χάσαμε τη μπάλα, αλλά μπαίνουμε σε ολισθηρά μονοπάτια και θρέφουμε έναν διχασμό που ξεκίνησε από την εποχή του δημοψηφίσματος και κάποιοι συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτόν. Προσωπικά, δεν θα παίξω αυτό το παιχνίδι, από όπου κι αν έρχεται-και δεν έρχεται από μία κατεύθυνση.

Unknown είπε...

Άνευ, θα σου στείλω την επιστολή τη Δευτέρα, την έχω στον υπολογιστή του γραφείου.

Θέλω να σου πω πως δεν αλλάζω ούτε λέξη από όα έγραψα στην προ τν διακοπών αρθρογραφία μου.

Ωστόσο, ο προσεκτικός αναγνώστης θα διακρίνει πως σε κανένα προηγούμενο κείμενο δεν άσκησα κριτική με βάση ιδεολογικά επιχειρήματα. Θεώρησα και θεωρώ παντελώς ποταπό και φτηνό να γίνεται συνολική επίθεση στην Αριστερά επειδή ίσως ένας Πρόεδρος από τους κόλπους της προκύπτει ανεπαρκής ή δέσμιος εμμονών κλπ, κλπ.

Σου θυμίζω επίσης πως η λέξη "φιέστα" που σε ενόχλησε τόσο, δεν υπάρχει εξ όσων θυμάμαι σε κανένα δημοσιευμένο άρθρο μου, αλλά μόνο σε κάποια φράση μου στο facebook. Έχει μια κάποια διαφορά το "μέσο" καθώς αποφεύγω -χωρίς να το καταφέρνω πάντα- να γράφω στην εφημερίδα και στο tvxs εν θερμώ.

Ανώνυμος είπε...

Πολίτη Πίττα, εάν εσύ θεωρείς την εκμετάλλευση μιας ισχνής πλειοψηφίας(γιατί ναι, δεν απορρίπτω ότι παρείσφρησαν δυστυχώς και ακροδεξιά στοιχεία στις συγκεντρώσεις έξω από το προεδρικό), με σκοπό την ταύτηση αυτής, με την τεράστια πλειοψηφία, ως άποψη και όχι ως μέσο εξάσκησης κομματικής προπαγάνδας, τότε ειλικρινά, λυπάμαι την πέννα που κρατάς.Είναι το «οι “Αγανακτισμένοι” είναι ένα ακροδεξιό κοινωνικό(;) κίνημα»(πρόσεξε σε παρακαλώ το ερωτηματικό δίπλα από τη λέξη κοινωνικό) άποψη;Τι θέλει να πει ο κύριος;Ότι όλος αυτός ο κόσμος είναι περιθωριακός;Όλοι αυτοί είναι αποβράσματα;Και αυτό, εσύ το θεωρείς «άποψη»;Μα εσύ, δεν έλεγες άλλα μέχρι προχθές;Ασπάζεσαι όλα αυτά που λέει δηλαδή;Πας να μας τρελλάνεις;Σοβαρολογείς;Μίλησες για διχασμό.Μα συγγνώμη. Εσύ δεν διέγνωσες ένα είδος αρρωστημένου κομματικού φανατισμού και ένα είδος αρρωστημένης κομματικής υστερίας, στα γραφόμενα του κυρίου;Σε τι διαφέρει ο λόγος αυτού, με αυτόν των ακροδεξιών;Πραγματικά, τα πιστεύεις αυτά που λες, είσαι τόσο αθώος ή αυτά τα λες, γιατί γνωρίζεις προσωπικά η εικονικά τον άνεφ ορίων;
Υ.Γ:Δεν είμαι ακροδεξιός φίλε, αλλά σοσιαλδημοκράτης(όχι Εδεκίτης) και κομματικά άστεγος.Αλλά δυστυχώς, έππεσες στην παγίδα της Ακελικής προπαγάνδας.Βλέπεις και συ παντού, ακροδεξιούς.

Anef_Oriwn είπε...

Δύο σύντομα σχόλια προς Ανώνυμους [πάντα θα διερωτούμαι γιατί δεν παίρνουν ένα σταθερό nick – ίσως για να φαίνεται ότι είναι πολλοί!]:

1. «είναι γνωστότατο ότι ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ», λέει ένας εξ αυτών. Και που το ξέρεις ρε; Οξά εν δικαιούνται οι ΑΚΕΛικοί να ‘χουν άποψη;

2. Για τα κοινωνικά(;) κινήματα της ακροδεξιάς και τα περί «70% του κυπριακού λαού [που δήθεν είπα ότι] είναι ακροδεξιοί και περιθωριακοί», ας ρίξουν μια ματιά οι διαμαρτυρόμενοι Ανώνυμοι τι στήριξη είχαν στις χώρες τους οι Μουσολίνι και Χίτλερ … [Tο ερωτηματικό «στο κοινωνικό(;)» μπαίνει για να δείξει την αμφιλεγόμενη στήριξη των “Αγανακτισμένων” από την κοινωνία]...

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορείτε κ. Πίττα στείλτε μου την επιστολή με τις συμβουλευτικές προσθήκες των επίδοξων streetfighters, να γελάσουμε λίγο.

ethnikolaikometwpo@gmail.com

Ελαμίτης

Kώστας Λ. είπε...

«θλιβεροί, μοιραίοι, κατάπτυστοι κτλ»
Είναι το πιο ωραίο, το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες!

Έχουμε χρέος να πάμε όλοι έξω από το προεδρικό και να αξιώσουμε πραγματική απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση για τη φονική έκρηξη και να ζητήσουμε την κεφαλή του προέδρου επί κοντέινερ.
Έχουμε όμως και υποχρέωση να πάμε και έξω από τη βουλή για να νοιώσουν και οι βουλευτές την οργή του λαού για τα δικά τους εγκλήματα εις βάρος του λαού, που δεν είναι και λίγα.
Ο ΛΑΟΣ δεν πρέπει να φοβάται την Εξουσία!
Είναι η Εξουσία που πρέπει να φοβάται το ΛΑΟ !

Προτείνω λοιπόν για κάθε μια συγκέντρωση που γίνεται έξω από το προεδρικό και μια συγκέντρωση έξω από τη βουλή , τουλάχιστον για μια περίοδο 5 χρόνων.

Ανώνυμος είπε...

Όχι κύριε Άνευ Ορίων δεν είναι το Mea Culpa του Πίττα, αλλά η γνωστή εδώ και χρόνια Colo Tumpa.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου Γιώργο,

Αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζεις καλά τους Κύπριους. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς χειραγώγηση από κάποιους, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Είτε το θέλουμε είτε όχι οι «αγανακτισμένοι» έχουν χειραγωγηθεί από τις πρώτες μέρες και χωρίς να το καταλάβουν. Απλώς κάποιοι δεν θέλατε να το δείτε και πολύ περισσότερο να το αναγνωρίσετε διότι πηγαίνατε στις συγκεντρώσεις με αγνά αισθήματα και προθέσεις.

Τώρα ανακάλυψες ότι ετοιμάζουν τον κόσμο για πόλεμο;
Ρίξε μια ματιά σε δηλώσεις και ανακοινώσεις και θα καταλάβεις ότι άργησες πολύ να καταλάβεις τι επιδιώκουν κάποιοι.
Και επειδή πρέπει να διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα πλέον, δεν αναφέρομαι στον απλό κοσμάκι που πάει στις συγκεντρώσεις.

Το πρόβλημα Γιώργο είναι ότι κάποιοι πέφτουν θύματα της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου των πλείστων μέσων ενημέρωσης.
Και η επανάληψη του ψέματος ότι ο πρόεδρος ή το ΑΚΕΛ ταύτισαν τους συγκεντρωμένους με την ΕΟΚΑ Β’ αποτελεί απόδειξη των λεγομένων μου.

Εκπλήττομαι που εκπλήττεσαι για το ότι ενέπλεξαν το κυπριακό.
Μα τη νύκτα της 19ης Ιουλίου (ξέρεις, τη νύκτα της «Φιέστας») ξελαρυγγίζονταν αρκετοί από τους ομιλητές έξω από το προεδρικό για το κυπριακό.
Δεν τους άκουσες; Ή τώρα το ανακάλυψες;

Και μια ερώτηση: δεν σε απασχολεί και δεν σε προβληματίζει ότι εκφραστές των «αγανακτισμένων» είναι ορκισμένοι εχθροί της» τουρκικής και προδοτικής λύσης της Δ.Δ.Ο.»;

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, ώσπου συμφωνεί μαζί μας κάποιος είναι κάλος και άγιος, όταν έχει ενστάσεις και ταράξει λίγο από την γραμμή που εμείς θεωρούμε δεδομένη και αλάνθαστη κάνει κολοτούμπες.
Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τι διαφοροποιεί εσάς από αυτούς που κατηγοράτε, καθώς διέπεστε από την ίδια νοοτροπία και συμπεριφορά.
Κρίμα, διότι κάτι που ξεκίνησε καλά, τείνει να γίνει έρμαιο προσωπικών πεποιθήσεων και απωθημένων…

Ηράκλειτος

Anef_Oriwn είπε...

Τα κινήματα [διαμαρτυρίας κι αντίδρασης] όταν δεν έχουν σαφείς κι ολοκληρωμένους ή και καθόλου πολιτικούς στόχους σταδιακά χειραγωγούνται, εκφυλίζονται και χρησιμοποιούνται για αλλότριους σκοπούς! Ας πούμεν να δεχτούμε [για χάριν συζήτησης] ότι πρέπει ο Πρόεδρος να παραιτηθεί! Ο.Κ.! Μετά όμως τι έπεται; Ποια είναι η αντιπρόταση των “Αγανακτισμένων”; Να εκλεγεί στην Προεδρία ο Αναστασιάδης ή ο Ομήρου; Μα εν θωρούμεν ότι και οι δύο έχουν χάσει κάθε μέτρο πλέον οπτασιαζόμενοι την προεδρική καρέκλα;
Και πόσο αφελείς είναι κάποιοι να πιστεύουν ότι με την παραίτηση του Προέδρου θ’ αλλάξουν δια μαγείας τα πράματα σε ένα εγγενώς άδικο σύστημα που αυξάνει το χάσμα εισοδημάτων και κατ’ επέκταση την κοινωνική απόσταση μεταξύ τάξεων και ανθρώπων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό; Αυτά είναι που πολλοί εκ των “Αγανακτισμένων” αδυνατούν ή δεν θέλουν να δουν!

Unknown είπε...

Μιχάλη, έχει πραγματικά πλάκα πως αυτό το "δεν γνωρίζεις καλά τουε Κυπρίους" το ακού συστηματικά από τους εκατέρωθεν πιστούς διαφόρων κομματικών γραμμών οι οποίοι -για μένα- επιθυμούν να βάζουν με το στανιό τους πολίτες στο δικό τους το κουτί, και όταν το πετυχαίνουν, τότε αίφνης είναι οι σωστοί κύπριοι.

Θα μου επιτρέψεις να σου πω απλά πως στη ζωή μου έχω ταξιδέψει και έχω εργαστεί σε αρκετές διαφορετικές χώρες. Και τον χαρακτήρα-τον μέσο όρο- μίας κοινωνίας τον καταλαβαίνεις κυρίως στην εργασιακή τριβή. Έχω λοιπόν τα συμπεράσματα μου για τους Κύπριους, και ειδικά για τις νεώτερες γενιές, ομολογώ πως είναι κυρίως, πάρα πολύ θετικά. Ένα από τα χαρακτηριστικά τους, είναι η διάθεση αποτίναξης της χειραγώγησης και αυτό το είχα διαπιστώσει εδώ και λίγα χρόνια. Απλώς το Μαρί, λειτούργησε σαν θρυαλλίδα και πιστεύω έντονα πως έτσι θα λειτουργούσε όποιος κι αν ήταν ο ένοικος του Προεδρικού.

Τα φαινόμενα στις Κοινωνίες δουλεύουν αθροιστικά. Η παρούσα διεργασία δεν είναι καινούργια, την είχα σκιαγραφήσει σε συζητήσεις μας και σε ανύποπτο χρόνο, αλλά η τραγωδία της 11ης Ιουλίου επιτάχυνε την ωρίμανση της.

Ωστόσο, είναι μία διεργασία σε εξέλιξη, η οποία με τίποτα δεν μπορεί να προσφερθεί ακόμα για "οριστικά" συμπεράσματα. Δίνει ωστόσο τροφή για προβληματισμό. Ο οποίος όμως, αν επιμένει να στέκει "μέσα στο κουτί" θα είναι αναποτελεσματικός και θα τείνει να επαναλαμβάνει τα στερεότυπα.

Unknown είπε...

Το σημαντικό κέρδος για μένα, θα είναι αν στο τέλος απλά "μείνει' μία ικανή μερίδα της κοινωνίας σε εγρήγορση διαρκείας ώστε να ελέγχει και να πιέζει την εκάστοτε Κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή.

Να αποτινάξξει δηλαδή την ασφυκτική χειραγώγηση, ανεξάρτητα από το αν στο Προεδρικό μένει σε εκείνη τη φάση κάποιος που και ο ίδιος εψήφισε, κάποιος που το κόμμα του εστήριξε.

Και για να μη γράφω πολλά, επειδή βρέθηκα αρκετές φορές έξω από το Προεδρικό, αλλά και επειδή συνομιλώ με πολύ κόσμο, γνωρίζω άριστα και από πρώτο χέρι, πως έξω από το Προεδρικό βρέθηκαν και θα βρεθούν ουκ ολίγοι άνθρωποι που συμβαίνει να είναι χρόνιοι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ ή που τοποθετούν τον εαυτό τους ιδεολογικά στην Αριστερά.

Unknown είπε...

@Άνευ

Σε αυτού του είδους τις κοινωνιές διεργασίες (εσύ τα λες κινήματα κλπ) δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν συγκεκριμένα προγραμματικά αιτήματα. Υπάρχουν έννοιες, που ξεπερνούν τις κομματικές και ιδεολογικές γραμμές.

Έννοιες, όπως η ορθή λειτουργία των Θεσμών, ο απόλυτος σεβασμός της Πολιτείας προς τους Πολίτες, η απόδοση της Αξιοπρέπειας δηλαδή σε όσους συνιστούν και συγκροτούν την κοινωνία.

Και θα επαναλάβω, πως αν η διαχείριση της κρίσης μετά το Μαρι ήταν διαφορετική, ενδεχομένως η οργή να είχε εκτονωθεί και να είχε μετατραπεί σε μία "απαιτητική υπομονή".

Η διαχείριση όμως υπήρξε αθλιότατη, όπως την ομολογούν ακόμα και άνθρωποι εντός του ΑΚΕΛικού μηχανισμού-το ομολογούν βεβαίως off the record, αλλά, είναι πλέον γνωστό στους πάντες.

Ασφαλώς και δεν πιστεύω πως θα αλλάξει τίποτα το ουσιαστικό αν βρεθεί ο Αναστασιάδης ή ο Ομήρου στην εξουσία.

Το πρόβλημα είναι κυρίως πρόβλημα μηχανισμών της Πολιτείας. Το πρόβλημα ΄΄ομως αυτό μεγαλώνει ή μικραίνει ανάλογα με τις ικανότητες του εκάστοτε Προέδρου ο οποίος στο δικό μας σύστημα λειτουργεί ως "απόλυτος Διευθυντής Εταιρίας". Αν μπορεί. Αν δεν μπορεί, ο μηχανισμός καταντά ξέφραγο αμπέλι, διατρητο ανενεργό και εν τέλει επικίνδυνο.

Τι μένει; (όπως λέω και στο άρθρο).

Μία ικανή μερίδα της κοινωνίας που με αφορμή τα όσα έγιναν έχει μπει σε μία φάση ενηλικίωσης, πέρα και πάνω από τις όποιες γραμμές που ορίζουν τα κόμματα και έχει πλέον διάθεση να είναι ενεργά αυστηρή με όσους παίρνουν την εντολή να υπηρετήσουν την χώρα και την κοινωνία.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Πραγματικά δεν κατάλαβα πού κολλά το «δεν γνωρίζεις καλά τους Κύπριους» με τις κομματικές γραμμές που «επιθυμούν να βάζουν με το στανιό τους πολίτες στο δικό τους το κουτί, και όταν το πετυχαίνουν, τότε αίφνης είναι οι σωστοί κύπριοι».

Υπονόησα καν κάτι τέτοιο; Καθόλου.
Απλώς το είπα και το επαναλαμβάνω ότι οι Κύπριοι έχουν δικό τους κώδικα συμπεριφοράς.
Η επαφή με μια τάξη (κοινωνική, επαγγελματική κ.ο.κ.) δεν σημαίνει ότι σε οδηγεί στο να μάθεις τον τρόπο συμπεριφοράς. Και αν μια μερίδα νεολαίας συμπεριφέρεται με α τρόπο δεν σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει με όλη τη νεολαία ή με όλους τους υπόλοιπους.

Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η «ικανή ομάδα» της κοινωνίας που μένει σε εγρήγορση. Παρόμοια λέγανε κάποιοι και για το 2004 αλλά τίποτε δεν έμεινε.

Δεν είμαι εναντίον της χειραφέτησης, το αντίθετο είμαι.
Και το έγραψα αρκετές φορές πως όπως έγινε το 2004 που το Όχι μπορεί να αθροιζόταν στο 76% αλλά ο κάθε ένας ψήφισε για διαφορετικούς λόγους, το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.
Οι αριστεροί που βρέθηκαν έξω από το προεδρικό (και γνωρίζω πολλούς που πήγαν και δεν φέρω ένσταση σε αυτό), δεν νομίζω να συμφωνούσαν με τις οργανωμένες κραυγές «να πεθάνει ο Χριστόφιας» ούτε με το «προεδρικό με-γαρο», ούτε με τις «χούντες τους Χριστόφια».

Γι’ αυτό και η πλειοψηφία αυτών δεν έχει σταυροπατήσει ξανά εκεί και ούτε πρόκειται να ξαναπάει.
Διότι ένα είναι να απαιτείς γνήσια να τιμωρηθούν οι ένοχοι και άλλο να έχεις στοχευμένη πολιτική, με άλλα λόγια η χειραγώγηση που λέγαμε.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε PolitisPittas,

Στην ζωή μου προσπαθώ να είμαι όσο πιο πρακτικός γίνεται! Να κάμνω δηλαδή [πέραν από τις διαπιστώσεις] και εισηγήσεις και προτάσεις που μπορεί να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα έστω κι αν αυτές [οι προτάσεις] απαιτούν μια σειρά από προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν, όπως ας πούμεν, τη συναίνεση διαφόρων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων... Πέραν τούτου, θέλω να δω στην πράξη με συγκεκριμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες [κι όχι με εκδηλώσεις που παίζουν με το συναίσθημα και τον παρορμητισμό] πως πολιτικά μεταφράζεται αυτή η «...ενηλικίωση πέρα και πάνω από τις όποιες γραμμές που ορίζουν τα κόμματα [...] μίας ικανής μερίδας της κοινωνίας ...». Να σημειώσω ότι αυτή η «μερίδα της κοινωνίας που με αφορμή τα όσα έγιναν έχει μπει σε μία φάση ενηλικίωσης» για δεκαετίες παρέμενε εγκλωβισμένη στα στεγανά και τις ιδεοληψίες των (κεντρο)δεξιών κομμάτων κι εκείνο που βασικά την “αφύπνισε” ήταν η ανακάλυψη της ταshινόπιττας, δηλ. της σαθρότητας ή/και του αναχρονισμού του αστικού πολιτικού συστήματος [της ευημερούσας Κύπρου] ή όπως λες κι ΕΣΥ «Το πρόβλημα είναι κυρίως πρόβλημα μηχανισμών της Πολιτείας». Πάντως οι πλειοψηφία των “Αγανακτισμένων” ήταν/είναι και οι ίδιοι γέννημα και θρέμμα αυτού του συστήματος και των μηχανισμών του, οι οποίοι με τη σειρά τους, τούς αναπαράγουν αφού δεν μπορου6ν ή δεν θέλουν ν’ αγγίξουν τες δομές τους. Ποιοι ας πούμε στέκονταν εμπόδιο ή έβαλαν προσκόμματα για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση παρά τις καλές προθέσεις, τους σχεδιασμούς και τους οραματισμούς του Πρώην Υπουργού Παιδείας Αντρέα Δημητρίου. Δεν ήταν κάποιοι ανώτεροι λειτουργοί και τα κατεστημένα στο Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο Αρχιεπίσκοπος, οι Σύνδεσμοι και παρασύνδεσμοι Αγωνιστών, τα ΘΟΙ και τα ΧοΧΌΙ; Ήταν αποκλειστικά θέμα «ικανοτήτων του [...] Προέδρου» ή περαιτέρω προώθηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης ή μήπως κι άμεσης εμπλοκής της κοινωνίας υπέρ της Μεταρρύθμισης; Γιατί δεν είχαμε και προς αυτή την κατεύθυνση “Αγανακτισμένους” ή γιατί δεν “αγανάκτησαν” και για τη στασιμότητα που υπάρχει για τη Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση; Ή μήπως επειδή τη δεδομένη στιγμή έλαχε το συγκεκριμένο σύστημα να το διαχειρίζεται μια αριστερίζουσα κυβέρνηση, πρέπει σώνει και καλά για όλα τα κακά που επεσυνέβησαν σ’ αυτό τον τόπο τα τελευταία χρόνια [έκρηξη στο Μαρί, στασιμότητα στο κυπριακό, οικονομική κρίση] να φταίει ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ . Τέτοιου είδους “Αγανακτισμένους” κι “Αφυπνισμένους” ΕΓΩ δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ, και δη όταν ο λόγος του είναι έμπλεος από εθνικιστικές, ελληναράδικες και αντι-ΑΚΕΛικές κορώνες! Προσωπικά ΔΕΝ βλέπω ΚΑΜΙΑ «ενηλικίωση»!

Anef_Oriwn είπε...

Τέλος, ειλικρινά θα ‘θελα να μάθω τι σε τι συνίσταται αυτή η «αθλιότατη διαχείριση [...] όπως την ομολογούν ακόμα και άνθρωποι εντός του ΑΚΕΛικού μηχανισμού-το ομολογούν βεβαίως off the record», στη οποία κάμνεις αναφορά. Ποιοι είν’ αυτοί οι «άνθρωποι εντός του ΑΚΕΛικού μηχανισμού» – και μ’ αυτό δεν υπονοώ ότι πρέπει να μου πεις ονόματα ... Αν με την «αθλιότητα» εννοείς ή αναφέρεσαι στα “φαινόμενα” Παπασάββα, Μολέσκη, Κωστάκη Χριστοφόρου και κάποια άλλα, λυπάμαι να παρατηρήσω, φίλτατε PolitisPittas, ότι αυτή η προσέγγιση είναι τελείως επιφανειακή και παραγνωρίζει,
- πρώτον, ότι ζούμε σε μια καθόλου αγγελικά πλασμένη αστική κοινωνία, και
- δεύτερον, ότι δεν κάναμε και καμιά επανάσταση!

“O Λένιν δύο χρόνια μετά την επανάσταση, αναρωτιόταν πόσο να είχε άραγε αλλάξει η ζωή του τσαγκάρη που επιδιόρθωνε μέσα στο κρύο παπούτσια. Επισκέφθηκε τον δρόμο που ήταν το στέκι-μαγαζί του. Τον βρήκε ακόμα εκεί...”

Τα κατεστημένα της κυρίαρχης αστικής εξουσίας έχει 50 χρόνια που αναπαράγονται στην κυπριακή κοινωνία. Μεταξύ αυτών και η “ιεροποίηση” του Στρατού [και των λειτουργών του] με τους ανώτατους αξιωματικούς του να παίρνουν από 5-8 χιλιάδες(!) ευρώ τον μήνα, αλλά να μην μπορούν να πάρουν και να υλοποιήσουν μια απόφαση όπως επιβάλλει η στρατιωτική ιεραρχία και πειθαρχεία. Πόσο εύκολο πιστεύεις είναι ν’ αλλάξουν όλ’ αυτά μέσα σε τρία χρόνια! Μήπως τελικά εκπίπτουμε κι ΕΜΕΙΣ εδώ στην Κύπρο [όπως και στην Ελλάδα] στο λούκι της αριστερής λαθολογίας και ενός μαζοχιστικού αυτο-μαστιγώματος στο όνομα της θεοποίησης ων αστικοδημοκρατικών θεσμών. Υπάρχει μια τάση [που καλλιεργείται και εντέχνως μέσα στην Αριστερά] ΤΙΠΟΤΑ να ΜΗΝ αμφισβητείται!

Ανώνυμος είπε...

«είναι γνωστότατο ότι ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ», λέει ένας εξ αυτών. Και που το ξέρεις ρε; Οξά εν δικαιούνται οι ΑΚΕΛικοί να ‘χουν άποψη;» Που το ξέρω;Εσύ ξέρεις το, ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη, που τουλάχιστο δεν είναι πιο ηλίθιοι από σένα;Δικαιούσε να έχεις άποψη;Καλά ρε, για σένα το «Χριστόφια δολοφόνε» ή «η Χούντα Χριστόφια» δεν είναι άποψη αλλά ύβρεις και προπηλακισμοί.(εδώ συμφωνούμε).Αλλά, όλα εκείνα τα σκουπίδια που αράδιασες στο μπλόγκ του Πίττα, είναι για σένα άποψη;Μα πας καλά;Ότι θέλεις λαλείς δαμέσα;
«Για τα κοινωνικά(;) κινήματα της ακροδεξιάς και τα περί «70% του κυπριακού λαού [που δήθεν είπα ότι] είναι ακροδεξιοί και περιθωριακοί», ας ρίξουν μια ματιά οι διαμαρτυρόμενοι Ανώνυμοι τι στήριξη είχαν στις χώρες τους οι Μουσολίνι και Χίτλερ» Το ίδιο βιολί.Το ίδιο βιολί συνέχεια, σαμπώς και απευθύνεσαι σε κάφρους.Καλά ρε, μπορείς να μου πεις τι σχέση έχει ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι(σκέφτου που έχεις ξεπέσει για να συνεχίσεις τη κομματική προπαγάνδα)με τα γεγονότα στο Μαρί;«[Tο ερωτηματικό «στο κοινωνικό(;)» μπαίνει για να δείξει την αμφιλεγόμενη στήριξη των “Αγανακτισμένων” από την κοινωνία]...» Μα πε μου, έκαμε τζιαι άλλους έξυπνους η μάνα σου σαν εσένα;

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [4 Σεπτεμβρίου 2011 6:17 μ.μ.],

Πέραν από αοριστολογίες και γενικόλογες καταδίκες των θέσεων μου και αφορισμό των τοποθετήσεων μου, έχεις κάτι συγκεκριμένο να ΜΑΣ πει, που να ανατρέπει τις τοποθετήσεις μου [που τέθηκαν υπό τη μορφή ρητορικών ερωτημάτων] ότι «οι “Αγανακτισμένοι” είναι ένα ακροδεξιό κοινωνικό(;) κίνημα που η έκρηξη στο Μαρί του ‘δωσε την ευκαιρία να εκδηλωθεί» και ότι αυτό το φαινόμενο αποτελεί «... μια οπισθοδρόμηση προς εθνικιστικές, ελληναράδικες και θρησκόληπτες καταστάσεις»;

Μπορεί . . . . . . . . είπε...

"Η διαχείριση όμως υπήρξε αθλιότατη, όπως την ομολογούν ακόμα και άνθρωποι εντός του ΑΚΕΛικού μηχανισμού-το ομολογούν βεβαίως off the record, αλλά, είναι πλέον γνωστό στους πάντες."

Η συμπεριφορά του αρχιεπισκόπου είναι χειρότερη κι' από του Σατανά όπως την ομολογούν ακόμα και άνθρωποι εντός του εκκλησιαστικού μηχανισμού-το ομολογούν βεβαίως off the record, αλλά, είναι πλέον γνωστό στους πάντες.

Ο Αναστασιάδης κατάντησε ένας ανεμόμυλος που δεν ξέρει τί του γίνεται, όπως την ομολογούν ακόμα και άνθρωποι εντός του Συναγερμκού μηχανισμού-το ομολογούν βεβαίως off the record, αλλά, είναι πλέον γνωστό στους πάντες.

Ο Ομήρου καθόλου παράξενο να τον δούμε να παρίσταται στα μνημόσυνα του Γρίβα και των πεσόντων πραξικοπηματιών όπως το ομολογούν ακόμα και άνθρωποι εντός του ΕΔΕΚιτικού μηχανισμού-το ομολογούν βεβαίως off the record, αλλά, είναι πλέον γνωστό στους πάντες.
Ο Συλλούρης . . . . . .

Ο Περδίκης . . . . . . .

Ο Παπαδόπουλος . . . . . . .

Η Μαρικκού . . . . . . . .

Ο Ττοουλής . . . . . . .

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Άστα να πάνε. είπε...

Τελικά κάτι άλλο που κατάλαβε ο λαός είναι σίγουρα αυτό: Οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί αναλυτές και λοιποί κονδυλοφόροι παντογνώστες, που εκφέρουν ένα λόγο μεσοβέζικο, μια στο καρφί και μια στο πέταλο ένα πράμα, είναι αυτοί που προσπαθούν να δείξουν προσόντα για να υπογράψουν με τον καναλάρχη ή τον μεγαλοεκδότη ένα ακριβό συμβόλαιο και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα πλέον υπέρ της πολιτικής του. Όπως ένα καλό πούλημα στο πανηγύρι της περιοχής.

Από μηχανής θεός; είπε...

"Αν δεν είχε προκύψει το Μαρί…θα υπήρχε περιθώριο για καλέσματα σε πολυπληθείς συνάξεις για το Κυπριακό;"

Φυσικά και όχι.

"συνδυάζουν ένα τραγικό ατύχημα για το οποίο υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες, με την εφαρμοζόμενη πολιτική στο μείζον εθνικό ζήτημα."

Ακριβώς!
Πολύ βολικό "ατύχημα"!

Ανώνυμος είπε...

Ο δειλός δολοφόνος ανάμεσα σε άλλα ισχυρίστηκε και ότι δεν γνώριζε ότι τα πυρομαχικά ήταν δίπλα στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό...

Μακάρι μια μέρα να σου φέρουν τα εγγόνια σου μέσα σε κλειστό φέρετρο.

ΔΟΛΟΦΟΝΕ, ΔΕΙΛΕ και ΨΕΥΤΗ !

ΤΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΗ ΣΑΣ ΤΑ ΔΥΟ
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Unknown είπε...

@Ανώνυμε 6 Σεπτεμβρίου 2011 1:49 π.μ.

Με πάρα πολύ κόπο και χωρίς να είμαι βέβαιος πως κάνω το σωστό, διατηρώ το "σχόλιο" σου το οποίο χαρακτηρίζω επιεικώς ως αισχρό και αρρωστημένο.

Το αφήνω εκεί, απλά γιατί εσένα εκθέτει και κανέναν άλλο. Το "εσένα" ωστόσο έχει ένα κάποιο πρόβλημα εφόσον είσαι "Ανώνυμος" χωρίς έστω μία διαδικτυακή "ταυτότητα" άρα, εκ των πραγμάτων ο "λόγος" σου είναι και άκυρος.
Δεν έχω πρόβλημα με την ανωνυμία στο διαδίκτυο -ειδικά σε επίπεδο σχολίων, ο κάθε ένας μπορεί να έχει τους λόγους του.

Όταν όμως το "σχόλιο" είναι χυδαίο ακραίο ή υβριστικό, τότε

Ανώνυμος = Κανένας.

Unknown είπε...

Και βέβαια αναφέρομαι στην απέραντης ψυχασθένειας και χυδαιότητας έκφραση:

"Μακάρι μια μέρα να σου φέρουν τα εγγόνια σου μέσα σε κλειστό φέρετρο."

Unknown είπε...

Κατά τα λοιπά, αυτή η υπόθεση εξελίσσεται (εκτός όλων των άλλων) σε μία θλιβερή τραγωδία για την Αριστερά στην Κύπρο, της οποίας το κύρος έξω από τους στενούς κομματικούς κόλπους έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.

Είμαι σίγουρος πως και εντός του ΑΚΕΛ υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται με όλα αυτά που συμβαίνουν. Μεταξύ τους και κάποια διακεκριμένα στελέχη που όλο αυτό το διάστημα έχουν τηρήσει σιγήν ιχθύος.

Όμως κάποια στιγμή, πρέπει να συμπεριφερθούν ρηξικέλευθα.

Είναι κρίσιμη η ανάγκη για κάτι τέτοιο.

ΠΑΜΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Πολλές φορές η σιωπήείναι μια αποτελεσματική ασπίδα…
Σε προστατεύει…
Από εκείνη την καταστροφική μέρα του Ιουλίου προσωπικά δεν έχω πει λέξη.
Δεν έχω κάνει οποιαδήποτε αναφορά ούτε έχω πάρει θέση δημόσια
Και όμως…έχω δεχτεί βρισιές…άδικες και σκληρές…
Όχι μόνο εγώ βέβαια!
Αρκετοί ήταν αυτοί που δέχτηκαν προκλήσεις…
Όμως εμείς εκεί…μέσα στη σιωπή …
Οι ανώνυμοι -και όχι μόνο- ότι και να υποστήριζαν σε σχέση με την καταστροφική έκρηξη είχαν το μεγάλο τους πάρτι…
Επιτέλους!!!
Η μεγάλη ευκαιρία να πει ο καθένας τα δικά του.
Να κάνει το κομμάτι του…
Τι θλιβερό να περιμένει κανείς από τα λάθη των άλλων
για να νιώσει έστω για λίγο ότι υπάρχει…
Πολλοί από αυτούς στη καθημερινή τους ζωή σταθμεύουν το αυτοκίνητο
όπου τους βολεύει, δεν σέβονται τα ζώα, τα παιδιά τους τα ίδια…
Λερώνουν τους χώρους παντού…το περιβάλλον…
Στη δουλειά, στο σπίτι, στην καφετέρια φωνάζουν…
Αδικούν τους ανθρώπους που είναι κοντά τους…εκτονώνονται στα παιδιά τους…
Λένε συνέχεια ψέματα, βρίζουν, βλέπουν τους άλλους σαν κατώτερα όντα…
Και τώρα;
Τώρα κάποιοι είναι δικαστές και κάποιοι δικηγόροι…κάποιοι είναι αγανακτισμένοι και κάποιοι άλλοι αγανακτισμένοι με τους αγανακτισμένους…
Άντε τώρα να κάνεις διάλογο για την καταστροφή, για τα θύματα
και τις ευθύνες…
Άντε να πεις την άποψη σου…με τόσο φανατισμό…
Όλα είναι γήπεδο πια Γιώργο…
Αλλά και κινούμενη άμμος…
Όσο περισσότερο αντιδράς με πολιτισμό τόσο περισσότερο βουλιάζεις…

Unknown είπε...

Όσο περισσότερο αντιδράς με Πολιτισμό, τόσο περισσότερο βουλιάζουν οι απολίτιστοι -στο τέλος- Πάμπο μου.

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα Πάμπο, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτή τη ματιά που έχεις στα πράγματα, μια ματιά νέτα σκέτα Ανθρώπινη, πέρα και πάνω από τις γραμμές και τις περιχαρακώσεις.

Το μόνο που θα προσθέσω, είναι πως ΑΝ είχε υπάρξει διαφορετική διαχείριση της κρίσης από τους έχοντες την ευθύνη της διαχείρισης, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Αν το "διάγγελμα" είχε έρθει την επόμενη κιόλας μέρα.

Αν το "διάγγελμα" περιείχε Συγνώμη και Ευθύνη-στο μέτρο που αναλογεί.

Αν την επόμενη μέρα ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε σπεύσει με κυβερνητικό κλιμάκιο να επισκεφθεί οικογένειες και συγγενείς των θυμάτων.

Αν την ίδια στιγμή έκανε πρόταση για σχηματισμό μίας ευρείας κυβέρνησης από όλα τα κόμματα (κι ας μην γινόταν δεκτή η πρόταση).

Αν είχαν γίνει αυτά, τα τόσο απλά και αυτονόητα, τα πράγματα θα είχαν καταλαγιάσει αμέσως και θα υπήρχε μόνο η προσμονή για τα αποτελέσματα της έρευνας και την απόδοση ευθυνών.

Αντ' αυτού, βιώσαμε άλλα πράγματα, που δεν θέλω να τα επαναλάβω.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και, προειδοποιώ πως αν τυχόν υπάρξει υβριστικό σχόλιο προς Εσένα θα το διαγράψω. Ας βρίζουν εμένα. Όχι τους φιλοξενούμενους μου.

Ανώνυμος είπε...

Πάρε τηλέφωνο τον Χριστόφια
καλύτερα τώρα παρά μετά

Unknown είπε...

Σε ποιον απευθύνεσαι Ανώνυμε 3:44 μ.μ και τι ακριβώς θέλεις να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Τί περιμένε από κάποιο ανθρωπάκι που ενώ ήταν φαντάρος το '74, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πήγε να πολεμήσει διότι ...δεν έβρισκε την μονάδα του.

Καλά, πού βρισκόταν αυτή η μονάδα και εξαφανίστηκε ως δια μαγείας; Στο τρίγωνο των Βερμούδων;

Και αφου την ίδια του την μονάδα δεν γνώριζε πού βρίσκεται, πώς να γνωρίζει που βρίσκεται το Μαρί, η ναυτική βάση, ο σταθμός του Βασιλικού, τα πυρομαχικά, κλπ.;

Κατά τα άλλα, διαπραγματεύεται και το ...εδαφικό!

ΥΓ/

"Πάρε τηλέφωνο τον κερατά,
καλύτερα τώρα παρά μετά..."

Ανώνυμος είπε...

Με τα κατορθώματα Χριστόφια, τα κατορθώματα των τραμπούκων του, τα κατορθώματα της προεδρικής φρουράς, της ΚΥΠ και μέρους της αστυνομίας, αλλά και τα κατορθώματα των απολογητών του, απέκτησε και η αριστερά την εοκα-βήτα της.

Στο τιμημένο στράτευμα. είπε...

"Τί περιμένε από κάποιο ανθρωπάκι που ενώ ήταν φαντάρος το '74, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πήγε να πολεμήσει διότι ...δεν έβρισκε την μονάδα του.
Καλά, πού βρισκόταν αυτή η μονάδα και εξαφανίστηκε ως δια μαγείας; Στο τρίγωνο των Βερμούδων;"

Όχι! Είχε εκστρατεύσει εις Πάφον ίνα προβεί εις εκκαθάρισιν των εκείθεν κομμουνιστών.

Άνδρεεες!
Προοοοοοοσχήπππ. Ηηηημμμιανούσσ.

Μπλιαααχ.
Σιγά βρε μαλάκες, με πιτσικλίσατε σκατά. Πού βρεθήκαν τα σκατά;
Βρέστε αμέσως ποιός χέστηκε.
Λοχία. Μύρισε αμέσως τους κώλους όλους.

Στο τιμημένο στράτευμα. είπε...

Κύριε λαχαγέ, κύριε λοχαγέ . . .
-Ορίστε λοχία.
-Μύρισα τους κώλους όλους.
-Ε λοιπόν; Ποιός βρωμάει;
-Βρωμάνε όλοι κύριε λοχαγέ!
-Πτού σας γαμώ το Χριστό σας γαμώ τη παναγία σας. Πως θα πολεμήσουμε τώρα! Λοχία. Τράβα τους όλους στη θάλασσα.
-Να τους πάω για μπάνιο κύριε λοχαγέ;
-Να τους πάρεις να πνιγούνε διάολε. Όλοι τους!

Ανώνυμος είπε...

"Όχι! Είχε εκστρατεύσει εις Πάφον ίνα προβεί εις εκκαθάρισιν των εκείθεν κομμουνιστών."


Χμ... λες; Μπορεί και να πήγε όντως εις Πάφον, είτε για να την σκαπουλάρει (αφού γνωρίζουμε ότι είναι ΔΕΙΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΗς ΝΤΡΟΠΗΣ), είτε διότι είναι ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΣ και ΑΣΧΕΤΟΣ και ΒΛΑΚΑΣ, όπως ο ίδιος παραδέκτηκε χθες.

Εκτός και αν ο ισχυρισμός ότι "δεν έβρισκε την μονάδα του" είναι ΨΕΜΑ αφού επίσης γνωρίζουμε ότι είναι ΨΕΥΤΗΣ για να μην αντισταθεί στους Τούρκους που σκότωναν Έλληνες, αφού επίσης γνωρίζουμε ότι είναι ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ και απροσδιορίστου εθνικής καταγωγής και συνείδησης.

Εκτός βεβαίως και αν μας δουλεύει όλους, αφού επίσης γνωρίζουμε ότι ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ. Το έχει αυτό το αΰπι ο Δειλός Δολοφόνος της ντροπής έχοντας συνηθίσει να μιλά σε κομματικά ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ και άλλα κομματικά ΖΩΑ.

Φάε τώρα ένα γλυκό καρυδάκι να χωνέψεις.

Ελληνοχριστιανική παιδεία. είπε...

Μίσος μίσος μίσος!
Πόσο μίσος ρε κανίβαλλοι της Ελληνοχριστιανικής παιδείας; Τέτοια παιδεία να τη βάλετε στον κώλο σας ρε ζώα.
Έλληνες δήθεν! Άεισσικτήρ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έρθει η ώρα, στον δικό σας κώλο θα βάλουμε κάτι και δεν θάναι η ελληνική παιδεία (που πολεμάτε), αλλά κάτι άλλο. Βέβαια, ό,τι και νάναι, θα σας αρέσει πολύ πολύ, επομένως δεν τίθεται θέμα πανικού. Μόνο λαχτάρας.

Σχετικά με το "μίσος", εσείς το έχετε κάνει επιστήμη δηλητηριάζοντας τον κόσμο σας εναντίον της ελληνικότητας και τους έχετε μάθει να νοιώθουν ΠΙΘΙΚΟΙ αντί Έλληνες Κύπριοι.

Απόδειξη το κάψιμο σημαιών, οι βανδαλισμοί και οι βεβηλώσεις μνημείων κλπ που επιμένετε να αρνείστε να καταδικάζετε σαν πως και οι δράστες είναι εξωγήινοι.

Θα μιλήσετε εσείς για μίσος;

ΕΣΕΙΣ διδάξατε και συντηρείτε το ΜΙΣΟΣ και εσάς σας βολεύει το μίσος (εναντίον του Ελληνισμού, της ελληνικής παιδείας, των θεσμών, εναντίον της Ορθοδοξίας, εναντίον όλων), αφού με την κατάρρευση του κομμουνισμού άλλην ιδεολογία δεν έχετε. Πώς λοιπόν θα μαντρίζετε τα ΖΩΑ σας; Όλο και κάποιον μπαμπούλα θα πρέπει να τους πουλάτε. Αλήτες.


ΥΓ/ Το γλυκό καρυδάκι το έφαγες;

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα και πάντα
ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ
Όσο μίσος και να έχετε
ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Μπε-ε-ε-ε....
Μπε-ε-ε-ε....

Να ευχαριστείτε τους Εγγλέζους που σας ίδρυσαν για να πολεμάτε την εθναρχία και να τους εξυπηρετείτε νομίζοντας ότι κάνετε "αντιαποικιοκρατικό και αντι-νατοϊκό αγώνα."

Βλάκες.

Είστε οι πουτάνες των Εγγλέζων και των Αμερικάνων και από το '74 και μετά και των Τούρκων.

Θα έλεγα και κάτι για τους ήρωες σας, αλλά μετά θυμήθηκα ότι ήρωες ΔΕΝ έχετε, αφού οι κουκουλοφόροι προδότες του αγώνα του '55-'59 φυγαδεύτηκαν και εξαφανίστηκαν στους βόθρους του υπόκοσμου του Λονδίνου.

Όπως είπε και η Χριστοφόρου, ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ. Εσείς επιπλέετε από τον καιρό της Αγγλοκρατίας.

ΥΓ/
Ένα γλυκό καρυδάκι την ημέρα

Για να φιλέψεις την εόκαβήτα ως πάρα πέρα.


ΥΓ 2/

Το να λέει ο δειλός δολοφόνος ότι δεν γνώριζε ότι το Μαρί βρίσκεται δίπλα στο Βασιλικό και διαφορετικά δεν θα τοποθετούσε εκεί τα πυρομαχικά, είναι σαν να λέει ο Ιωαννίδης ότι δεν γνώριζε ότι η Τουρκία είναι τόσο κοντά, διαφορετικά δεν θα έκανε πραξικόπημα.

Τέτοια ζώα είστε, τέτοιον ζώο ψηφίσατε.

Unknown είπε...

Τελικά το γήπεδο το κάνατε.

Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

re pedia pios edose telika thn entolh na sillifthi o nikolas ioannidis; O xristofias leei den kserei, h proedriki froyra pezei pellon, h astinomia lei den kseri.

oute edw exi kapoios ta arxidia na analabei efthines kai na pei ego to ekana;;;

Ανώνυμος είπε...

Μίσος μίσος μίσος!

Μαρία είπε...

οι ΑΚΕΛες δεν ψηνουν οβελια το πασχα γιατι φοβουνται μηπως σηκωθόυν οι σουβλες και κανουν πραξικοπημα.

το μονο περιεργο με την ολη υποθεση ειναι οτι, αντι ο απατημενος συζυγος να βγαλει κερατα, έφκαλε νάμιν!
παγκόσμιο νάμιν!

Χαμάλης είπε...

Χα χα χα μπράβο Μαρία με το χιούμορ σου. Έκαμες μα τζι' ευθυμήσαμεν πάλε χα χα χα.
Άσυλα χωρκόν σου;

Ανώνυμος είπε...

Ακελικοί:

Έχετε χάσει κάθε δικαίωμα να φωνάζετε για το πραξικόπημα του '74.

Διότι για νάσαστε δίκαοι θα έπρεπε να καταδικάζετε ΟΛΑ τα εγκλήματα, ενώ εσείς είστε φτηνοί απολογητές ενός καθεστώτος και ενός πολιτικού που σκότωσαν με την εγκληματική τους αμέλεια 13 ανθρώπους, προσπαθώντας να αλλάξετε την πραγματικότητα.

Δεν διαφέρετε καθόλου με την εοκα-βητα, επομένως πάψτε το κλαψούρισμα και τις φωνασκίες διότι εκεί που έπρεπε να κάνετε την υπέρβαση σας, αντί αυτού βγάλατε πούπουλλα και κάνετε τα κοτόπουλλα.

Με το καθεστώς Χριστόφια, απέκτησε επιτέλους και η αριστερά την εοκαβήτα της: Ένα καθεστώς που αποτελείται από υπόκοσμο, από μπράβους, ρουφιάνους, απολογητές, θεωρητικούς του κώλου και 5-6 ρομαντικούς και γραφικούς ιδεολόγους.

Συγχαρητήρια. Το σύμπαν πάντα καταλήγει σε ισορροπία.

Ανώνυμος είπε...

Nai, den sas peirnei na milate gia prakshkophma. Ayto to dikaiwma to exete xasei apo thn stigmh poy dialeksate na dikaiologhsete thn egklhmatikh energeia sto mari.

Yp'opsin oti kai gia to '74 den exoun ginei dikes kai omws eseis exete bgalei kai enoxous kai athwous.

Kalo omws einai na ginoun kai eseis sthn eksousia tosa xronia (iete ws sygkubernhsh eite twra ws kybernhsh) gia poio logo den kante otidhpote gia na ferete sthn dikaiosunh toys upeuthunous;;;

Ekei tha fanei poioi einai oi enoxoi. Kai den einai mono poioi ekanan to prakshkophma, alla kai poioi enw tha mporousan na apotrepsoun kapoia pragmata den to ekanan, poioi parousiazontai shmera antistasiakoi enw krubontan se presbeies sosialistikwn xwrwn, poioi phgan mustika sto londino gia diabouleuseis pisw apo thn plath tou kupriakou laou kai toy makariou, klp klp