Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Θλιβεροί Μοιραίοι Κατάπτυστοι

«Συμπολίτες μου. Ελληνίδες και Έλληνες της Κύπρου. Όσο και αν τα λόγια είναι φτωχά και αδύναμα μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας, οφείλω, τόσο γιατί το επιβάλλει ο Θεσμικός μου ρόλος, όσο και γιατί το επιθυμώ, να κλείνω το γόνυ ενώπιον σας και ταπεινά να απολογηθώ, να σας ζητήσω συγνώμη. Το τι έφταιξε, το ποιοι πρέπει να πληρώσουν-και θα πληρώσουν-σας το υπόσχομαι, είναι ζήτημα της έρευνας και της δικαιοσύνης. Εγώ όμως, προσπαθώντας στο ελάχιστο να εκπληρώσω αυτή την ώρα τον ρόλο μου, οφείλω ως ο πρώτος εν τη τάξη πολίτης, να ζητήσω συγνώμη καθώς, έτσι και αλλιώς, ο Καπετάνιος πάντα είναι αυτός που φέρει την ευθύνη της ανεπάρκειας των αξιωματικών του. Ακόμα, και αν δεν γνώριζε τίποτα, για τις ενέργειες και τις επιλογές που έριξαν το καράβι στα βράχια. Συγνώμη λοιπόν, εκ μέρους της Κυβερνήσεως ολόκληρης και εμού του ιδίου…»

Αυτά φίλες και φίλοι θα ήταν τα λόγια ενός Ηγέτη, που θα επιχειρούσε σε μία τέτοια κρίσιμη ώρα να ενώσει ψυχικά τον τραυματισμένο και προσβεβλημένο λαό του.

Αυτά, θα ήταν τα λόγια που θα λειτουργούσαν ως το εξ’ «ηγεσίας βάλσαμο» που θα ανεδείκνυαν πως υπάρχει κάποιο περίσσευμα ψυχής, ήθους και ηγετικού σθένους.

Που θα μπορούσαν να επιδράσουν ως μια μεγάλη αγκαλιά την ώρα του άφατου πόνου και του ανείπωτου τρόμου.

Αυτά τα λόγια, δεν ήρθαν ποτέ

Θλιβερή η παρουσία των πολιτικών αυτές τις μέρες.

Θλιβερή πλην όμως άριστη για να προσφέρει τη μέγιστη βοήθεια στην κοινωνία, ώστε εκείνη να τους γυρίσει την πλάτη οριστικά και να τους απαξιώσει όπως τους αξίζει.

Θλιβεροί μοιραίοι και κατάπτυστοι όλοι αυτοί που με την ασύστολη φαφλατολογία τους προσπαθούν να υπερασπιστούν τον ήδη γυμνό βασιλέα.

Αενάως περιδεείς και ανίδεοι βλαχοκόλακες, θυμίζουν καρικατούρες παρηκμασμένων κοιλαράδων συγκλητικών της Ρώμης κατά την πτώση της.

Ποτέ δεν είδαν, ποτέ δεν ήξεραν, ποτέ δεν άκουσαν.

Θλιβεροί Μοιραίοι Κατάπτυστοι και απολύτως Ανάξιοι του λαού που κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Ανάξιοι να δέσουν και τα κορδόνια των υποδημάτων ενός οποιουδήποτε νέου ανθρώπου που λαχταρά να πάει μπροστά να σπουδάσει και να γυρίσει στον τόπο του για να δώσει αυτά που έμαθε. Και είναι πολλοί αυτοί οι νέοι στην Κύπρο.

Και οι άλλοι; Γιατί μέχρι τώρα, μιλώ για τους μεν.

Αλλά και οι «δε» είναι ένα θεόρατο Δεν.

Θλιβεροί Μοιραίοι Κατάπτυστοι και απολύτως Ανάξιοι και αυτοί.

Με την ευθέως ανάλογη κενολογία τους, επιχειρούν ως όρνεα να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από την τραγωδία.

Φορώντας την μάσκα του πένθους και υποκρινόμενοι την οργή αποπνέουν σχεδόν μία ηδονή για τη συμφορά που έλαχε σε αντιπάλους και όχι στους ίδιους.

Μόνο που, θλιβερό, μοιραίο, κατάπτυστο κι’ ανάξιο είναι το κλειστό σύστημα που κυβερνά τον τόπο, μια δράκα νυχτωμένων και οδυνηρά ξεπερασμένων από την εποχή ανθρώπων, ένα σύστημα του οποίου μέρος αναπόσπαστο είναι και οι ίδιοι.

Υπηρέτες σκυφτοί, όλων των αφεντάδων.

Στυλοβάτες της διαχρονικής «Μακαριοκρατίας» που κυβερνά, όπως χαρακτηριστικά είπε ένας αγορητής την Πέμπτη το βράδυ, εκεί, στην Εκκλησία του Δήμου μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο.

Λένε, πως οι λαοί, έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν.

Αλήθεια είναι αυτό, σε μεγάλο βαθμό.

Όμως εδώ στην Κύπρο αυτό-κατά την δική μου εννεαετή εμπειρία- δεν ισχύει πια.

Η κοινωνία, τους έχει προ πολλού ξεπεράσει όλους αυτούς τους Θλιβερούς, Μοιραίους, Κατάπτυστους κι’ αρρωστημένα εμμονικούς, που είτε βλέπουν μπροστά τους μονίμως την ΕΟΚΑ Β’ και την Ελληνική χούντα, είτε από την άλλη μονοπωλούν τον πατριωτισμό, την φιλοπατρία και τον ελληνισμό.

Και οι δύο πλευρές έρχονται από ένα παρελθόν μακρινό, αγκιστρωμένοι σε αυτό και είναι ανίκανοι να οδηγήσουν τον τόπο στο μέλλον που αυτός αξίζει.

Κάθε νύχτα, από την 11η Ιουλίου 2011 οι Πολίτες συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι τους.

Γιατί το Προεδρικό Μέγαρο, δικό τους είναι.

Αυτοί και μόνον αυτοί αποφασίζουν τον εκάστοτε ένοικο.

Αυτοί πληρώνουν με τον φόρο τους και τη δουλειά τους τη συντήρηση του.

Αυτοί και μόνον αυτοί, μπορούν να κάνουν έξωση στον ένοικο.

Αυτοί οι Πολίτες, έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν την Αξιοπρέπεια τους.

Και το έχουν το δικαίωμα, γιατί οι ίδιοι, είναι Αξιοπρεπείς.

Αξιοπρεπέστατοι, εργατικοί, παραγωγικοί, λογικοί, μετρημένοι, πληγωμένοι, θυμωμένοι και όμως, συγκρατημένοι. Πλην όμως, ευτυχώς, επίμονοι.

Γιατί, αυτοί είναι που πήραν στα χέρια τους μία μισή Κύπρο το 74 ολοσχερώς κατεστραμμένη και την έκαναν μία νήσο ευημερίας και ηρεμίας.

Με τη δουλειά τους και την παραγωγικότητά τους.

Ας προσέξουν λοιπόν καλά τα όρνεα που επιχειρούν να αποκομίσουν ποταπά πολιτικά οφέλη από την τραγωδία.

Ο κόσμος, έξω από το Προεδρικό, δεν είναι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ , ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι ή ΕΛΑΜ.

Είναι η Κύπρος που δουλεύει. Που σπουδάζει. Που φέρνει αποτελέσματα.

Αυτή η Κύπρος, έχει ήδη αναλάβει τις ευθύνες της.

Να τις αναλάβουν τώρα –που είναι ήδη σχεδόν αργά- και αυτοί που θεσμικά τις έχουν. Αλλιώς θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας λίαν συντόμως.


Γιώργος Πήττας για το tvxs.gr και τον Πολίτη.

26 σχόλια:

Παύλος είπε...

Προσυπογράφω.

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφω.

Πρόσεχε όμως διότι θα σου κάνουν επίθεση οι έμμισθοι κομματικοί.

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ μαζί σου

Κωστής Γκορτζής είπε...

http://www.pressinaction.gr/politiki/item/1909-i-deinokratia-tis-dimokratias-toys
με άλλα λόγια, συμπίπτουμε ακόμα μια φορά...

Νάσια είπε...

Έτσι ακριβώς!

Unknown είπε...

Φίλτατο Κοράκι, νομίζω όμως πως για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος διαφωνώ μαζί σου- έτσι όπως το θέτεις στο μπλογκ σου.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, θεωρώ πως είναι θέμα αρχής, πέραν από το συναισθηματικό υπόβαθρο.

rose είπε...

ε, ναι!

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί ΟΛΟΙ είναι γάγγραινα για τον τόπο είναι αλήθεια. Το ίδιο και η δημόσια υπηρεσία, η αστυνομία, ο στρατός και η εκκλησία. Αλλά έστω και φύγανε όλοι οι πολιτικοί. Μετά τί θα γίνει; Έχει κανένας σας να προτείνει κάτι συγκεκριμένο;
Εμένα η άποψη μου είναι ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει γιατί όλος ο λαός είναι σκατά. Γι αυτό και ζει στα σκατά και παράγει σκατά.
Δεν πρόκειται να επιβιώσει η Κύπρος φίλε. Ούτε η Ελλάδα. Μην ματαιοπονούμε. Παρακολουθείστε τη μεγάλη πτώση σιγά σιγά μέχρι τελικής εξαφάνισης της σκατόρατσας που θέλει να καπηλεύεται και τον όρο Ελληνισμός. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει. Οι υποτιθέμενοι Έλληνες δεν μπορούν ούτε να αυτοκυβερνηθούν ούτε να προοδεύσουν. Τελεία και παύλα.-

Ανώνυμος είπε...

Α ξέχασα τα μέσα ενημέρωσης. Σκατά κι' αυτά και γάγγραινα και καρκίνος. Ρίξε μια ματιά και δες από ποιούς βγάζεις το ψωμί σου. Οι πιο πολλές θέσεις εργασίας σε νευραλγικά πόστα προωθούνται από τα μέσα ενημέρωσης με αντάλλαγμα την παροχή απόρρητων εγγράφων και πληροφοριών. Και μη μου πεις ότι δεν τα ξέρεις αυτά. Αλλά θα μου πεις. Γιατί είσαι μέρος του συστήματος κι' εσύ.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,

Είχα προβληματιστεί αν θα έκαμαν παρέμβαση για να σχολιάσω το κείμενο ΣΟΥ. Όχι γιατί δεν λες σωστά πράματα [από θεωρητικής άποψης]. Ούτε γιατί μ’ έχεις αποστομώσει, αν και οφείλω να πω ότι τες πρώτες ώρες του τραγικού περιστατικού ένοιωθα άβολα... Ούτε γιατί “φοβήθηκα” ότι κάποιες από τις εκτός λαϊκίστικου ρεύματος σκέψεις μου θα με κατέτασσαν στους «κομματικούς έμμισθους» [όπως τρέχει να ταπελώσει όσους έχουν κάπως διαφορετική άποψη Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2011 10:41 π.μ. - προφανώς θα συμφωνείς και δεν το σχολίασες!]. όμως οι δύο τελευταίες [πιο πάνω] παρεμβάσεις ενός άλλου Ανώνυμου, μ’ έκαναν να αποφασίσω να πω δκυο λόγια!
Απλώς θέλω κι εγώ να διερωτηθώ με τη σειρά μου πως καταργούνται οι πολιτικάντηδες [κι όχι γενικώς οι πολιτικοί γιατί νέοι θα γεννηθούν] όταν μάλιστα τον πολιτικαντισμό και την «πτωματοφαΐα» συντηρούνται και αναπαράγονται από τα ίδια τα ΜουΜουΕ; Κι Αν το δούμε και διαλεκτικά δεν είναι από τη συγκεκριμένη υλική πραγματικότητα [τα υφιστάμενα πολιτικά δεδομένα] που θα ξεπηδήσει το νέο που θα έρθει να καταργήσει το παλιό; Εκτός κι αν νομίζεις ότι είναι πρόοδος η ανάπτυξη του εθνικοθρησκευτισμού που χαρακτηρίζει την αντίδραση του “αγανακτισμένου” κόσμου και όσων “απολιτίκ” θέλουν να το παίξουν ηγέτες αυτές τις μέρες... Πέραν τούτου τι ήθος καλλιεργούν ΟΛΑ τα ΜουΜουΕ [και με το “Πολίτη” μάλιστα να χαράσσει δρόμους] όταν καλλιεργούν την κουλτούρα υποκλοπής [με το αζημίωτο φυσικά] και διάδοσης απόρρητων έγγραφων [αν και «σπουδαία τα λάχανα» κατ’ εμένα για το τι γράφανε!

Unknown είπε...

@Ανώνυμε –Όταν αποκαλείς ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς γάγγραινα, τότε αξιωματικά αποκαλείς γάγγραινα την ίδια την πολιτική. Αυτό, στην καλύτερη περίπτωση δείχνει «αφέλεια» και στην χειρότερη δείχνει επιθυμία για ένα σύστημα στο οποίο δεν έχουν λόγο οι πολίτες.
Το άλλο που λες «λαός σκατά που ζει στα σκατά και παράγει σκατά» το αποκαλείς…άποψη.
Αν αυτό αγαπητέ είναι «άποψη», εγώ είμαι ο Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων και πάσης Ανατολίας.

Επίσης, δείχνεις να μπερδεύεις τον ελληνισμό βάζοντας στο ίδιο καζάνι διαφορετικές εκδοχές του.
Ο ελληνισμός ως έννοια ιστορική και πολιτιστική είναι ένα κεφάλαιο, αλλά υπό την έννοια των κρατικών οντοτήτων είναι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό διαφορετικές υποθέσεις, ακόμα και σε θέματα ιδιοσυγκρασίας και καθημερινής πρακτικής.
Ζω στην Κύπρο 9 έτη συναπτά, βρέθηκα εδώ από προσωπική επιλογή –και δίδω στον εαυτό μου το δικαίωμα να έχω και μέτρο σύγκρισης και άποψη.
Οι Κύπριοι, είναι από τους πιο φιλεργατικούς λαούς που έχω συναντήσει. Οι νεώτερες γενιές διακρίνονται από μία σχεδόν λυσσασμένη διάθεση να πάνε μπροστά. Το πολιτικό σύστημα που είναι κατά σχεδόν 100% προϊόν του Κυπριακού ζητήματος, έχει εγκλωβίσει αυτόν τον λαό σε μία εξοντωτική στασιμότητα που τείνει να ακυρώνει την πρόοδο της ίδιας της κοινωνίας. Και αυτό, συμβαίνει γιατί οι ίδιοι κύκλοι αναπαράγουν τον εαυτό τους και τους κλώνους τους μέσα από τα εκβιαστικά διλλήματα που παράγουν επί τούτου για το Κυπριακό εκμεταλλευόμενοι με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο την κατοχή, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους.

Για αυτό άλλωστε και στο άρθρο μου αποκαλώ το ίδιο το σύστημα ως θλιβερό και μοιραίο και για αυτό επίσης δεν κάνω ιδεολογική κριτική, υπό την έννοια πως δεν έχει καμία σημασία αν η τραγωδία έγινε επί των ημερών ενός Προέδρου που έρχεται από το ΑΚΕΛ. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το όλον ζήτημα, δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα αλλά ταυτότητα παροιμιώδους ανεπάρκειας. Το ζήτημα δεν είναι αν ήρθαν στην Κύπρο τα εμπορευματοκιβώτια αλλά το πώς αυτά στοιβάχτηκαν, φυλάχτηκαν, και, που πήγανε και τα βάλανε. Όπως θα είδες, στο άρθρο μου δεν αναφέρω τίποτα για τα θύματα. Και αυτό, γιατί η υπερβολική ηρωοποίηση τους είναι μέρος του προβλήματος. Οι άνθρωποι, δυστυχώς, δεν ήταν ήρωες. Ήταν κάτι απείρως πιο βαρύ και σημαντικό. Ήταν θύματα της δολοφονικής ανεπάρκειας των όσων είχαν την ευθύνη του υλικού και της φύλαξης τους.

Το μόνο «καλό» που μπορεί να προέλθει από αυτή την τραγωδία, είναι να ανεβάσει η κοινωνία τον πήχη του ελέγχου προς την εξουσία και να γίνει-επιτέλους- πολύ πιο απαιτητική από αυτούς που κυβερνούν. Οι οποίοι στην τελική, οφείλουν να συμπεριφέρονται ως Υπηρέτες της Κοινωνίας-γιατί αυτό είναι- και όχι ως αλαζόνες παντογνώστες και εμμονικοί.

Και σε παρακαλώ, μην προσβάλλεις τον Κυπριακό λαό. Αυτός είναι που δημιούργησε την μεταπολεμική Κύπρο και κανένας άλλος. Αυτός δουλεύει και μία και δύο συχνά και τρεις δουλειές και πάει για ύπνο στις 11, για να σηκωθεί την επόμενη μέρα. Αυτός εργάζεται σκληρά για να στείλει τα παιδιά του στα πανεπιστήμια και να έχει στις μέρες μας το υψηλότερο ποσοστό πτυχιούχων σε όλη την Ε.Ε.
Δεν λεω πως είναι «τέλειος» γιατί κανείς δεν είναι.
Το ζητούμενο, είναι τώρα μέσα από την τραγωδία, η Πολιτική, να δώσει χώρο σε άξιους εκπροσώπους της να βγουν μπροστά και να αναλάβουν ρόλο. Αυτοί, υπάρχουν, σχεδόν σε όλα τα κόμματα και μέχρι τώρα ήταν συμπιεσμένοι από τους μηχανισμούς της Μακαριοκρατίας όπως ανέφερε εύστοχα κάποιος πολίτης έξω από το Προεδρικό την Πέμπτη το βράδυ. Και επειδή αγαπώ πάρα πολύ αυτόν τον τόπο όχι μόνο ως τοπίο αλλά κυρίως αγαπώ και εκτιμώ τους Κυπρίους ας μου επιτραπεί, μέσα από αυτή τη δυσκολία, να διατηρώ κάποια αισιοδοξία για το μέλλον.
Όπως είπε και μια καλή φίλη και συνεργάτιδα μου, Κυπρία, η Στάλλω, (που δουλεύει 10 με 12 ώρες την ημέρα, σε απόλυτα εξειδικευμένη εργασία και παράγει τεράστια εργατική υπεραξία) «εμείς οι Κύπριοι έχουμε πια στο dna μας, την εγρήγορση. Δες την ιστορία μας για το καταλάβεις»

Αντί λοιπόν να μηδενίζεις –πράγμα που καταντά χυδαίο- σκέψου πως μπορείς να ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ.
Μπορείς;

Unknown είπε...

Για τα Μέσα Ενημέρωσης.
Καλώς ή κακώς, το ψωμί μου δεν το βγάζω από αυτά. Δεν είμαι δημοσιογράφος. Αρθρογράφος είμαι- δεν κάνω ρεπορτάζ ούτε έρευνα. Και στο ραδιόφωνο κάνω κυρίως μουσικές εκπομπές.
Η δουλειά μου η βασική, από την οποία βγάζω το ψωμί μου, έχει να κάνει με την Στρατηγική Επικοινωνία και τη Διαφήμιση. Και σε διαβεβαιώ, πως είναι πολύωρη, χωρίς ωράρια, απαιτητική και απαιτεί ανθρώπους με ικανότητες και γνώσεις. Δεν ξέρω εγώ σε τι κατηγορία είμαι, αλλά, τους συναδέλφους μου τους τιμώ. Για τα Μέσα Ενημέρωσης και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, είσαι και πάλι ισοπεδωτικός, μηδενιστής και γενικόλογος.
Υπάρχουν «έτσι» υπάρχουν και «αλλιώς». Όπως σε όλους τους κλάδους.
Για το πώς έρχονται στα χέρια των δημοσιογράφων κάποια έγγραφα ή φωτογραφίες είσαι μάλλον τελείως άσχετος, ειδικά για την παρούσα συγκυρία.

Unknown είπε...

@Άνευ, δεν ξέρω τι θα πει "έμμισθος κομματικός" και δεν με ενδιαφέρει αν είσαι ή αν δεν είσαι. Αν εννοούμε «επαγγελματικό στέλεχος κόμματος» προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με όποιον έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ιδεολογία του, φτάνει να είναι σε επαφή με την Πραγματικότητα.
Η γνώμη σου πάντα με ενδιαφέρει, όπως πάντα με ενδιέφερε, γιατί σε εκτιμώ-και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν στη μία περίπτωση συμφωνώ μαζί σου και στην άλλη διαφωνώ.

Ο παραδοσιακός ρόλος του τύπου είναι να ελέγχει την εξουσία, όποια και αν είναι αυτή και, όταν υπάρχει φόβος για κωλυσιεργία ή συγκάλυψη να τις αποτρέπει.
Κάθε καλός δημοσιογράφος, οφείλει να έχει ένα δίκτυο με προσβάσεις ανάλογα με το τι ειδικεύεται. Η δημοσιογραφία, έτσι λειτουργούσε πάντα, παντού. Έτσι προέκυψαν τα Watergate και χίλια δυο άλλα. Η κάθε εφημερίδα, επιδιώκει πάντα την αποκάλυψη ή την «αποκάλυψη» και η πρακτική αυτή είναι θεμιτή. Ασφαλώς μπαίνει μέσα και το παιχνίδι των εντυπώσεων και της κυκλοφορίας. Ασφαλώς. Μία εφημερίδα που φθίνει κυκλοφοριακά, θα κλείσει, και το αποτέλεσμα είναι άνθρωποι να χάσουν τις δουλειές τους. Το ζητούμενο λοιπόν, είναι οι ισορροπίες μεταξύ του επιδιωκόμενου και του θεμιτού.
Υποθέτω, κατά τα λοιπά, να σε κάλυψα και με την τοποθέτηση μου προς τον «Ανώνυμο».

Ανώνυμος είπε...

"Για τα Μέσα Ενημέρωσης.
Καλώς ή κακώς, το ψωμί μου δεν το βγάζω από αυτά. Δεν είμαι δημοσιογράφος. Αρθρογράφος είμαι- δεν κάνω ρεπορτάζ ούτε έρευνα."

Νάτα! Εγώ, έν τζιαί!

Τότε γιατί αρθρογραφείς για τόσο σοβαρά θέματα χωρίς έρευνα; Σου απαγγέλλουν και γράφεις;
Και αφού λες "Θλιβεροί Μοιραίοι Κατάπτυστοι" γιατί διαφωνείς μαζί μου όταν λέω "Εμένα η άποψη μου είναι ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει γιατί όλος ο λαός είναι σκατά. Γι αυτό και ζει στα σκατά και παράγει σκατά."; Αφού παρακάτω λες ακριβώς τα ίδια και για τους άλλους, τους δε, "Θλιβεροί Μοιραίοι Κατάπτυστοι κι' αυτοί", μπορείς να μου πεις από πού προήλθαν όλοι αυτοί αν δεν είναι από τον σκατά λαό;
Αντί να βάλουμε τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, προτιμάμε να κρύβουμε τους ήλους και με τον δάκτυλον να δείχνουμε τους άλλους. Μέχρι που μας έρχεται απ' έξω άλλος δάκτυλος στον κώλο και σκούζουμε για τον . . . . άδικο κόσμο.
Αυτοί είμαστε!

Unknown είπε...

Εάν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει άρθρο, αρθρογραφία, καταγραφή άποψης επώνυμη (δηλαδή με την ευθύνη των λόγων του εκάστοτε αρθρογράφου) δεν φταίω εγώ.

Αν γνωρίζεις ανάγνωση και αν διαθέτεις στοιχειώδη νου που α δουλεύει, θα δεις πως το κείμενο, από την αρχή μέχρι το τέλος είναι στηριγμένο σε θέσεις Αρχής και δεν έχει σχέση με ρεπορτάζ.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να παρέμβεις όμως, να γράψεις το όνομα σου, αλλιώς μάλλον θα αγνοηθείς, γιατί ο ανώνυμος λόγος είναι άκυρος.

Ανώνυμος είπε...

Επί χρήμασι κομματικέ,

Μέχρι τώρα λέγαμε για την εόκα-Β ότι είχε αίμα στα χέρια της.

Τώρα το ίδιο ισχύει και με τον "so called" πρόεδρο της δημοκρατίας και κάποιους υπουργούς του.

Τα "σπουδαία λάχανα" όπως αποκαλείς τα έγγραφα που δημοσιεύονται στον τύπο, αυτό αποδεικνύουν.

Ούτε καν οι μηχανισμοί προπαγάνδας του Κόμματος δεν μπορούν να σώσουν τον so called πρόεδρο.

Ανώνυμος είπε...

"Αν γνωρίζεις ανάγνωση και αν διαθέτεις στοιχειώδη νου που α δουλεύει,"

Δε γνωρίζω φίλε μου ανάγνωση, μόνο γραφή. Ούτε διαθέτω στοιχειώδη νου που να δουλεύει, δυστυχώς. Σ' αφήνω λοιπόν να τα λες εσύ μόνος σου που τα ξέρεις όλα και να συμφωνείς με τον εαυτό σου. Έτσι κι' αλλιώς έγραψα το πιστεύω μου. Δεν μπορούμε να αυτοκυβερνηθούμε ούτε να προοδεύσουμε. Γιατί λοιπόν να ματαιοπονώ; Άλλωστε με επιβεβαίωσες με τη συμπεριφορά σου. Bye bye.

Cyprus Republic είπε...

SYNYPOGRAFO KATHE LEKSI TOY ARTHROY.
PISTEVW PWS EKFRASES OLOUS MAS POY DEN FORAME PAROPIDES KAI AYTO DEN SIMAINEI PWS DEN EXOUME IDEOLOGIA!

Sike είπε...

οργασμικό κείμενο!

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου είπε...

"Ας προσέξουν λοιπόν καλά τα όρνεα που επιχειρούν να αποκομίσουν ποταπά πολιτικά οφέλη από την τραγωδία."

Εδώ περιγράφεις τον εαυτό σου Πήττα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πήττα,άμπα τζιαι τούτος ο καθρέφτη καθρεφτάκι μου, εν ο άνεφ ορίων;

Unknown είπε...

Όχι δεν είναι. Ο Άνευ δεν είναι βλάκας. Καθόλου μάλιστα.

Τα "όρνεα" στα οποία αναφέρομαι είναι η ακροδεξιά και οι επαγγελματίες απορριπτικοί. Και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος και με μετριότατη νοημοσύνη.

Μήπως Ανώνυμε είσαι ΕΣΥ;

Anef_Oriwn είπε...

ΜΟΥΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Anef_Oriwn είπε...

Ο Ανώνυμος προβοκάτορας που παραπλανητικά χρησιμοποιεί το nickname, ξανακτύπησε! Πληροφορικά να αναφέρω πως όταν κάποιος πατά πάνω στ’ όνομα μου αμέσως πάει στο profile μου κι όχι στο Blog μου!
Επιπρόσθετα [για να μανθάνουν οι γκεμπελίσκοι τα Ανωνυμάρια] ότι έχω να πω [ακόμα και στον φίλτατο PolitisPittas] το λέω επώνυμα [με το nickname μου] χωρίς φόβο και μασημένα λόγια και συνήθως με πάθος [όπως και θα του τα πω για την «φιέστα»!]... 

Ανώνυμος είπε...

H TOYΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ!

ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟ" (?) ΝΕΝΕΚΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΟΠΟΥ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ...ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ... ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΗΣΑΝ!

http://www.youtube.com/watch?v=07TlhyVf3Wo

ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΚΕΛΙΣΤΕΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ"
ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΛΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΓΙΑ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ
ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ,ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΕΣΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝ ΕΤΕΙ 2011 ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΙΝΙΟΝ ΜΕΙΚΕΡΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΦΡΑΓΚΟΙ)ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.ΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ .

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑΣ(ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ) ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ,ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ,ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΙΤΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΧΘΡΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΠΑΡΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΕΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΕΣ 5ΕΣ ΦΑΛΑΓΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...