Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τα 10.222 επίχρυσα αυγά, ο δήμος Αθηναίων και οι bloody Greeks

Γκροτέσκο φαντάζει το περιβάλλον του Δήμου Αθηναίων, καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο καλούνται να συνυπάρξουν ο Χρυσαυγίτης Ν. Μιχαλολιάκος και ο κοσμικός μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης από τη μια πλευρά και, άνθρωποι με το έρμα του Πέτρου Παπακωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Ευφροσύνης Δοξιάδη και του Γιώργου Λαζόγκα από την άλλη.

Το ήδη αρρωστημένο και αλλοτριωμένο κοινωνικό τοπίο, που έφερε πρώτο σε ψήφους μια περσόνα σαν τον Η. Ψινάκη και έστειλε στην Δημοτική Αρχή την Χρυσή Αυγή περνά σταδιακά από τις αποχρώσεις της παρακμής στο δηλητήριο του φιδιού που εκκολάφθηκε στη ζέστη του κοινωνικού μας καναπέ.

10.222 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 5,29 για την «Ελληνική Αυγή» που υποστηρίχτηκε από την γνωστή συμμοριτικής συμπεριφοράς οργάνωση.

Η οποία, μετά την επιτυχία της κομπάζει και επαίρεται στην ιστοσελίδα της πως « ψηφίστηκε από χιλιάδες Έλληνες των Αθηνών για να επαναφέρει την τάξη και την ηρεμία» ενώ επαναλαμβάνει το χυδαίο και εξωθητικό σε πράξεις βίας σύνθημα «κάντε το φόβο τους πραγματικότητα»

Προφανώς, τα μέλη της Χ.Α. τελώντας σε διαρκείς φαντασιώσεις και ονειρώξεις ονειρεύονται τάγματα εφόδου, ομάδες «πολιτών» που θα περιπολούν και θα «περιφρουρούν» τις γειτονιές και θα κάνουν επίδειξη «ελληνικής» ρώμης και μαγκιάς στα κορμιά όποιων αδύναμων ανθρώπων βρουν μπροστά τους και αποφασίσουν πως δεν τους κάνει.

Άλλωστε, το λένε ξεκάθαρα σε ένα από τα «ιδεολογικά» τους κείμενα: «το αίμα μας ενώνει» Για ποιο αίμα άραγε μιλούν; Για το…αίμα της ράτσας που έτσι και αλλιώς είναι διαποτισμένο με μύριες προσμίξεις στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας;

Για το αίμα των παρελθόντων και νέων θυμάτων των ελληνοπρεπών ξυλοδαρμών στους οποίους επιδίδονται προκειμένου να βοηθήσουν τους αλλοδαπούς συμπολίτες να νιώσουν στο πετσί τους το ελληνικό πνεύμα;

Άξια τέκνα, της Παπαρίας Φυλής που εκπροσωπούν.

Τσιρίζουν (θα έλεγα γαβγίζουν, αλλά δεν θέλω να προσβάλλω τα σκυλιά) γιατί –ενδεχομένως- ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου πήρε την έδρα με τις ψήφους των Πακιστανών. Φαίνεται βέβαια πως για αυτούς ο κάθε αλλοδαπός συμπολίτης είναι οπωσδήποτε…Πακιστανός όπως επίσης πως είναι φρικτό πράγμα ο κάθε Πακιστανός έξω από τη χώρα του. Αυτό που φαίνεται ακόμα πιο πολύ, είναι η άγνοια τους για την τύχη των παππούδων τους που συχνά, μα πάρα πολύ συχνά ήταν ως μετανάστες bloody Greeks στις χώρες που είχαν καταφύγει πένητες και συχνά παράνομοι για να βρουν τρόπο να ζήσουν, εμπλεκόμενοι διόλου λίγες φορές με το εκάστοτε ντόπιο έγκλημα στο οποίο αρκετές φορές πήραν και τα πρωτεία.

Τα αστυνομικά αρχεία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, του Βελγίου και άλλων χωρών έχουν ωραίες ιστορίες ελληνικής δόξας να διηγηθούν. Και επιπλέον οι άθλιοι και ανίδεοι, δεν γνωρίζουν πως στις πλείστες χώρες, οι μετανάστες, χωρίς καν να αλλάξουν υπηκοότητα έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις ανάλογες δημοτικές εκλογές.

10.222 ψήφοι λοιπόν στην καθαρόαιμη ακροδεξιά –καθώς πια το mainstream παιχνίδι του κου Καρατζαφέρη αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, στους μέχρι πρόσφατα οπαδούς του.

Αλλά είναι άραγε όλοι αυτοί οι 10.222 άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας «χρυσαυγίτες»;

Έτοιμοι μεθαύριο να κάνουν ένστολες και οπλισμένες περιπολίες με στρατιωτικό βηματισμό στις γειτονιές της Αθήνας όπως έκανε πρόσφατα το ΕΛΑΜ στη Λευκωσία;

Όχι βέβαια. 10.222 άνθρωποι, είναι πάρα πολλοί για να συγκροτούν ένα συνειδητό σώμα ανωμάλων, έτοιμων να εκτραπούν ανά πάσα στιγμή στο μίσος.

Είναι όμως, ένα μέτρο για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει και συσσωρεύσει η απόλυτη ανυπαρξία ορθολογικής διαχείρισης του ζητήματος από την Πολιτεία και της πεισματικής άρνησης της Αριστεράς εν γένει, να προτείνει λύσεις, που αν μη τι άλλο, να δείχνουν πως λαμβάνουν υπόψη τους και αυτό που συμβαίνει σε κάποιες περιοχές που έχουν γκετοποιηθεί πλήρως.

Ολόκληρες περιοχές, έχουν αλλάξει δραματικά σε ελάχιστο χρόνο, αφήνοντας περίπου άναυδους χιλιάδες ανθρώπους που απλά, δεν ήσαν προετοιμασμένοι για αυτήν την εξέλιξη.

Το μεγαλύτερο μέρος του Αντιρατσιστικού μετώπου, αισθανόμενο την ιερή υποχρέωση να σταθεί δίπλα στους αδύναμους και βαλλόμενους μετανάστες έδρασε μεν και δρα με συχνά θαυμάσια αποτελέσματα αλλά , αμέλησε συστηματικά, εγκληματικά θα έλεγα, να κατανοήσει την άλλη πλευρά. Την πλευρά των ανθρώπων που βιώνουν την διαρκή υποβάθμιση της γειτονιάς τους, την πλευρά των ανθρώπων που είδαν και βλέπουν χωρίς καμία προπαίδεια την βίαιη στα μάτια τους αλλαγή του αστικού κοινωνικού τοπίου.

Μαζί με την απόλυτη πολιτειακή ανεπάρκεια, μαζί με την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών από την μια φορά κι ένα καιρό Ελλάδα της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων –στον βωμό των οποίων χύθηκαν τόνοι από αίμα φτηνών ξένων εργατών- η έλλειψη διάθεσης στην κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί Έλληνες στις γειτονιές άθροισαν τον αριθμό των 10.222 ψήφων στην Χρυσή Αυγή.

Εν ολίγοις:

Αύριο Κυριακή, είναι εξαιρετικά σημαντικό-κατά τη γνώμη μου- να γίνει παρελθόν ο χειρότερος Δήμαρχος όλων των εποχών στην Αθήνα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα ανθρωποειδή που βγήκαν στην βεράντα τους τις προάλλες και κράδαιναν τα χέρια τους σε ναζιστικούς χαιρετισμούς να επιστρέψουν στον μαύρο βόθρο όπου ανήκουν.

Επιλογές δεν υπάρχουν πολλές. Είναι 3. Κακλαμάνης, Καμίνης, Αποχή.

Η αποχή, απλά θα ανοίξει τον δρόμο στο ακροδεξιό συνονθύλευμα, θα επιβραβεύσει τον νυν δήμαρχο και τα τηλεοπτικά σκουπίδια που διάλεξε για να τον φωτίζουν.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ο κος Καμίνης, είναι αρέσει δεν αρέσει, η υποχρεωτική επιλογή για όποιον δεν θέλει να δει την Αθήνα να αρρωσταίνει ακόμα περισσότερο.

35 σχόλια:

Cyprus Republic είπε...

TA les gia tin ellada na t'akoyme kai stin Kypro.

Bravo gia tis aixmes poy afises gia to styl ton antistasistikon organoseon kapoios prepei na pei ayta "apo aristera"!!!!

Αντιφωνητής είπε...

Αγαπητέ Γιώργο--10,222 χρυσά αυγά τα οποία εκκολάπτονται και βγάζουν τρυφερά νεογνά που κρατούν τη σημαία στο ένα χέρι και το τσεκούρι στο άλλο. Πάει καιρός πια (δυστυχώς) που το "μέτρον" δεν νοείται "άριστον" και οι ακραίες θέσεις κερδίζουν οπαδούς ενώ η συναίνεση θεωρείται λίγο πολύ γκέι. Θέλω να πω, πως ακόμα ταλαντευόμαστε στα άκρα του "ανοίξτε όλα τα σύνορα" και στο "η Ελλάδα ανήκει στους εξ αίματος Έλληνες." Όχι "μεταξύ" αυτών των δύο στάσεων αλλά στα άκρα.

[Ο Έλληνας ποτέ, μα ποτέ, δεν υπήρξε τόσο ανθέλληνας όσο σήμερα. Γιατί ακόμα και ο πιο εθνικιστής λόγιος του 19ου αιώνα δεν διατυμπάνιζε τέτοιες ακραιότητες]

Εξαιρετικό το άρθρο. Ελπίζω πως κι εμείς εδώ στην Κύπρο θα καταλάβουμε, προτού να είναι αργά, πώς ένας απλός κατά τα άλλα άνθρωπος του λαού αρχίζει, χωρίς να καταλαβαίνει καλά καλά τι γίνεται, να βρίζει τους μετανάστες για όλα τα κακά που μας βρήκαν.

Unknown είπε...

Πήγα να απομονωνόσω μία φράση σου αγαπητέ μου Αντιφωνητή, αλλά μετά θεώρησα πως θα αδικούσα άλλες. Το σχόλιο σου είναι αφορμή για να πω, ότι ένα από τα ζητήματα που πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσουν είναι η βαθιά μυωπία που διακρίνει τις συμπεριφορές και η φρεασολογία ορισμένων κύκλων στις ΜΚΟ και τις Οργανώσεις που λειτουργούν -και άριστα πράττουν- για την προστασία και βοήθεια των μεταναστών.

Κάποτε, όλοι αυτοί θα πρέπει να μπουν επιτέλους και στα παπούτσια του ανθρώπου που άφωνος παρακολουθεί τη γειτονιά που έζησε τη ζωή του ολόκληρη να αλλάζει σε χρόνο ελάχιστο, να μην αναγνωρίζει πλέον το περιβάλλον του.

Όσο με αφόρητη απερισκεψία και με απέραντη έλλειψη κοινωνικής παιδείας βαφτίζουν αυτούς τους ανθρώπους -επειδή ίσως απλά διστάζουν, επειδή ίσως δεν καταλαβαίνουν επειδή οτιδήποτε- όσο λοιπόν τους βαφτίζουν....ρατσιστές, τόσο, στο τέλος θα τους παραδίδουν στα χέρια της όποιας συμμορίας τύπου χρυσή αυγή,. ελαμ και άλλα διάφορα μπουμπούκια.

Τείνω να πιστέψω πως το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ελέγξιμο, γιατί έχει παγκόσμια και πολυπλόκαμη διάσταση. Αλλλά, για αυτό ακριβώς θέλει τελείως άλλες συνταγές από αυτές που διαθέτουν αυτή τη στιγμή τόσο τα κράτη όσο και οι διάφοροι εξωθεσμικοί. Νομίζω...


@Cyprus Republic, νομίζω απάντησα και σε σένα!

-=IMAGINOS=- είπε...

Χαίρομαι αφάνταστα που μέσα στα 10.222 επίχρυσα αυγά είμαι και εγώ.

Το πως θα συνυπάρξει στο Δήμο Αθηναίων ο ακροδεξιός ρατσιστής και φασίστας Μιχαλολιάκος με τον αρχιδολοφόνο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εραστής της 17Ν του ΕΛΑ και άλλων 150 τρομοκρατικών ακροαριστερών οργανώσεων που έπνιξαν στο αίμα την Ελλάδα 1.487 φορές περισσότερο από τους συνταγματάρχες της 7ετίας, αυτό αφορά τον αρχιδολοφόνο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Γιώργο σου έκανα μία ερώτηση στο προηγούμενο ποστ αλλά δεν απάντησες και ούτε περίμενα να απαντήσεις γιατί ξέρω πως στις θεωρίες όλοι μπορούν να είναι καλοί αλλά στις πράξεις κωλώνουν. Μόνο που με πράξεις αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και διαμορφώνεται ρεαλιστική πολιτική όχι με τις θεωρείες.

Η αλήθεια είναι ότι όσο η αριστερά συνεχίζει αυτή την ξενολάγνα πολιτική αδιαφορώντας προκλητικά για τους Έλληνες κατοίκους των γκετοποιημένων περιοχών και όσο συνεχίζεται και εξαπλώνεται η γκετοποίηση παντού στην Ελλάδα, όσο συνεχίζεται αυτή η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και εγκληματικότητα που προέρχεται καθαρά από τους αλλοδαπούς λόγω του ότι τους επιτρέπουμε ακόμα την ελεύθερη πρόσβαση στην χώρα χωρίς να ξέρουμε τι θα τους κάνουμε και λογικό επόμενο είναι να εγκληματούν αυτοί για να ζήσουν, η Χρυσή Αυγή και γενικότερα η ακροδεξιά, όλο και θα αυξάνει θεαματικά τα ποσοστά της. Σκέψου ότι μόνο από πέρσι τα ποσοστά της Χ.Α. αυξήθηκαν 700%. Δεν φταίει καθόλου η Χρυσή Αυγή που παίρνει κεφάλι, φταίει καθαρά η ξενολάγνα αριστερίστικη πολιτική όλα αυτά τα χρόνια από το 90, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για αυτή την πατρίδα ούτε τους ιθαγενείς κατοίκους της και τους φέρεται κατάφορα ρατσιστικά μάλιστα έναντι των αλλοδαπών και πολύ προκλητικά μάλιστα και ύποπτα αφού οι Έλληνες πληρώνουν και τον αέρα που αναπνέουν ενώ οι αλλοδαποί δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα. Φαντάσου ότι το ΣΔΟΕ και η Εφορία κυνηγάνε και το τελευταίο ελληνικό μικρομάγαζο σε αντίθεση με τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις των αλλοδαπών που δεν έχουν ούτε καν ταμειακή μηχανή, δεν έχουν άδεια ενάρξεως επαγγέλματος, ούτε ΦΠΑ και φόρους αποδίδουν στο κράτος αυτό παρόλο που τους παρακαλάει να νομιμοποιηθούν κάθε λίγο και λιγάκι αλλά κανείς τους δεν το θέλει για να πηγαίνει όλο το κέρδος τους στην τσέπη. Και μιλώ για μαγαζιά και όχι πλανόδιους παραεμπόρους. Να μη μιλήσω για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που προτιμούνται τα αλλοδαπάκια ούτε θα μιλήσω για τα 7δις που μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο τα Ελληνικά νοσοκομεία στα οποία οι αλλοδαποί περιθάλπονται εντελώς δωρεάν και ας είναι ανασφάλιστοι σε αντίθεση με τους Έλληνες που πρέπει να πληρώνουν τα πάντα ακόμα και οι ασφαλισμένοι. Όλα αυτά εξόργισαν τους Έλληνες πλέον και αφού κανείς κοινοβουλευτικός εξουσιαστής δεν τους δίνει σημασία και ταυτόχρονα τους γκετοποιεί χωρίς ποτέ να τους έχουν ρωτήσει, λογικό επόμενο να στρέφονται πλέον στην ακροδεξιά.

Σου χαρίζω ένα υπέροχο βίντεο κλιπ των Daemonia Nymphe με τίτλο "Divine Goddess of Fertility" που είναι και το πρώτο τους επίσημο από το 1994 που δημιουργήθηκαν. Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσεις.

www.youtube.com/watch?v=dDGbyhQvNL0

rose είπε...

Δεν με πειθουν αυτα που γράφονται για τις μεγάλες αλλαγες που είδε ο Αθηναίος τα τελευταία χρόνια στην "πολη" του.

Ο πατέρας μου γεννηθηκε το 1930 σε ενα χωριο της Αρκαδίας, έζησε ενα παγκόσμιο πόλεμο, μια κατοχη, εναν εμφυλιο, δικτατορία, μεταπολίτευση, κλπ κλπ
Εζησε να δει την πρωτη τηλεόραση στο χωριο του μέχρι την αποβλάκωση της ελευθερης τηλεόρασης σήμερα...

Με τοσες αλλαγες που έζησε στα 80 χρόνια της ζωής του, το κύμα των πρώτων Αλβανών εργατών στην επαρχία της Ελλάδας, και τα επόμενα κύματα μεταναστών ειναι το λιγότερο που είδε ως "μεγάλη αλλαγή"!

Ηταν δε, η πιο ανθρωπινη και κοντά στις αναφορές του, αλλάγη αφού ο πατέρας του, έφυγε 7 φορές στην Αμερική για να παντρέψει 7 αδελφές. Σε κάθε επιστροφή του τούς μιλούσε για ουρανοξύστες και υπόγειους σιδηροδρόμους όταν οι υπόλοιποι έβλεπαν λεωφορείο μια φορά το μηνα.

Δεν ξαφνίαστηκε με τις αλλαγές που έφεραν οι "ξενοι"...

έχτισε μαζί με αλβανούς αγρότες ένα προχειρο κατάλυμα για να στεγαστούν μια οικογένεια 9 ατόμων - εκει που κάποτε ήταν χοιροτροφική μονάδα - στο χωράφι ενός γειτονα, γιατι δεν άντεχε να βλεπει παιδια να ζουν μέσα σε χαλάσματα και βρωμιες...

Γιατί λοιπόν να καταλάβω τον Ελληνα που ξαφνιάζεται με την αλλαγή της πλατείας Ομονοίας και του κέντρου της Αθηνας; ...

ήταν ποτέ στατική;

σταμάτησαν ποτέ οι νεες "αφίξεις";
εκει που ήταν κάποτε ο Μπακάκος σταμάτησαν ποτέ τα πηγαδάκια;

Αυτο που άλλαξε είναι κάποια χαρακτηριστικά των ανθρώπων, ακούγονται διαφορετικές γλώσσες, χρωματα δέρματος, αλλά πείτε μου αν καταλάβαινε ο "αθηναίος" τι του έλεγε ο Κρητικός, ο Ηπειρώτης, ο Αρκας πριν 30-50χρόνια;

η ευθυνη των ΜΚΟ, είναι μεγάλη αλλά αυτο που πρέπει να αλλαξει είναι η εκμετάλευση των μεταναστών για να προωθήσουν την αντζέντα τους... και η μονη λύση ειναι η συμμετοχή των ίδιων στα συμβούλια τους [πραγματικά όχι για το θεαθήναι]

rose είπε...

Δεν με πειθουν αυτα που γράφονται για τις μεγάλες αλλαγες που είδε ο Αθηναίος τα τελευταία χρόνια στην "πολη" του.

Ο πατέρας μου γεννηθηκε το 1930 σε ενα χωριο της Αρκαδίας, έζησε ενα παγκόσμιο πόλεμο, μια κατοχη, εναν εμφυλιο, δικτατορία, μεταπολίτευση, κλπ κλπ
Εζησε να δει την πρωτη τηλεόραση στο χωριο του μέχρι την αποβλάκωση της ελευθερης τηλεόρασης σήμερα...

Με τοσες αλλαγες που έζησε στα 80 χρόνια της ζωής του, το κύμα των πρώτων Αλβανών εργατών στην επαρχία της Ελλάδας, και τα επόμενα κύματα μεταναστών ειναι το λιγότερο που είδε ως "μεγάλη αλλαγή"!

Ηταν δε, η πιο ανθρωπινη και κοντά στις αναφορές του, αλλάγη αφού ο πατέρας του, έφυγε 7 φορές στην Αμερική για να παντρέψει 7 αδελφές. Σε κάθε επιστροφή του τούς μιλούσε για ουρανοξύστες και υπόγειους σιδηροδρόμους όταν οι υπόλοιποι έβλεπαν λεωφορείο μια φορά το μηνα.

Δεν ξαφνίαστηκε με τις αλλαγές που έφεραν οι "ξενοι"...

έχτισε μαζί με αλβανούς αγρότες ένα προχειρο κατάλυμα για να στεγαστούν μια οικογένεια 9 ατόμων - εκει που κάποτε ήταν χοιροτροφική μονάδα - στο χωράφι ενός γειτονα, γιατι δεν άντεχε να βλεπει παιδια να ζουν μέσα σε χαλάσματα και βρωμιες...

Γιατί λοιπόν να καταλάβω τον Ελληνα που ξαφνιάζεται με την αλλαγή της πλατείας Ομονοίας και του κέντρου της Αθηνας; ...

ήταν ποτέ στατική;

σταμάτησαν ποτέ οι νεες "αφίξεις";
εκει που ήταν κάποτε ο Μπακάκος σταμάτησαν ποτέ τα πηγαδάκια;

Αυτο που άλλαξε είναι κάποια χαρακτηριστικά των ανθρώπων, ακούγονται διαφορετικές γλώσσες, χρωματα δέρματος, αλλά πείτε μου αν καταλάβαινε ο "αθηναίος" τι του έλεγε ο Κρητικός, ο Ηπειρώτης, ο Αρκας πριν 30-50χρόνια;

η ευθυνη των ΜΚΟ, είναι μεγάλη αλλά αυτο που πρέπει να αλλαξει είναι η εκμετάλευση των μεταναστών για να προωθήσουν την αντζέντα τους... και η μονη λύση ειναι η συμμετοχή των ίδιων στα συμβούλια τους [πραγματικά όχι για το θεαθήναι]

rose είπε...

Δεν με πειθουν αυτα που γράφονται για τις μεγάλες αλλαγες που είδε ο Αθηναίος τα τελευταία χρόνια στην "πολη" του.

Ο πατέρας μου γεννηθηκε το 1930 σε ενα χωριο της Αρκαδίας, έζησε ενα παγκόσμιο πόλεμο, μια κατοχη, εναν εμφυλιο, δικτατορία, μεταπολίτευση, κλπ κλπ
Εζησε να δει την πρωτη τηλεόραση στο χωριο του μέχρι την αποβλάκωση της ελευθερης τηλεόρασης σήμερα...

Με τοσες αλλαγες που έζησε στα 80 χρόνια της ζωής του, το κύμα των πρώτων Αλβανών εργατών στην επαρχία της Ελλάδας, και τα επόμενα κύματα μεταναστών ειναι το λιγότερο που είδε ως "μεγάλη αλλαγή"!

Ηταν δε, η πιο ανθρωπινη και κοντά στις αναφορές του, αλλάγη αφού ο πατέρας του, έφυγε 7 φορές στην Αμερική για να παντρέψει 7 αδελφές. Σε κάθε επιστροφή του τούς μιλούσε για ουρανοξύστες και υπόγειους σιδηροδρόμους όταν οι υπόλοιποι έβλεπαν λεωφορείο μια φορά το μηνα.

rose είπε...

Δεν ξαφνίαστηκε με τις αλλαγές που έφεραν οι "ξενοι"...

έχτισε μαζί με αλβανούς αγρότες ένα προχειρο κατάλυμα για να στεγαστούν μια οικογένεια 9 ατόμων - εκει που κάποτε ήταν χοιροτροφική μονάδα - στο χωράφι ενός γειτονα, γιατι δεν άντεχε να βλεπει παιδια να ζουν μέσα σε χαλάσματα και βρωμιες...

Γιατί λοιπόν να καταλάβω τον Ελληνα που ξαφνιάζεται με την αλλαγή της πλατείας Ομονοίας και του κέντρου της Αθηνας; ...

ήταν ποτέ στατική;

σταμάτησαν ποτέ οι νεες "αφίξεις";
εκει που ήταν κάποτε ο Μπακάκος σταμάτησαν ποτέ τα πηγαδάκια;

Αυτο που άλλαξε είναι κάποια χαρακτηριστικά των ανθρώπων, ακούγονται διαφορετικές γλώσσες, χρωματα δέρματος, αλλά πείτε μου αν καταλάβαινε ο "αθηναίος" τι του έλεγε ο Κρητικός, ο Ηπειρώτης, ο Αρκας πριν 30-50χρόνια;

η ευθυνη των ΜΚΟ, είναι μεγάλη αλλά αυτο που πρέπει να αλλαξει είναι η εκμετάλευση των μεταναστών για να προωθήσουν την αντζέντα τους... και η μονη λύση ειναι η συμμετοχή των ίδιων στα συμβούλια τους [πραγματικά όχι για το θεαθήναι]

αιολος είπε...

Εντελώς τυχαία σε μια ιντερνετ -τσάρκα είδα κε Πίττα ότι το άρθρο σας για το εκλογικό 5,3% της ΧΑ είναι δημοφιλές και στους Χρυσαυγίτες


http://xryshaygh.wordpress.com/2010/11/14/n%ce%ad%ce%b1-%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%80%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-tvxs%cf%84%ce%b1-10-222-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ac-%ce%bf-%ce%b4%ce%ae/


Πάντως για εμένα δεν ήταν καθόλου έκπληξη το αποτέλεσμα της ΧΑ, αν θυμάστε τα έχω γράψει ότι προς τα εκεί πάνε τα πράγματα πολύ πριν δημιουργηθεί η κρίση.

mike rigo wolf είπε...

Προσυπογράφω την Ρόζι έχοντας δει με τα μάτια μου στην δουλειά ξένους που το αφεντικό τους έβλεπε σαν τα παιδιά του που έιχαν αφήσει το χωριό.Και να προσθέσω ότι οι ξένοι έδωσαν ζωή στα χωριά, και πλέον θεωρούντε συγχωριανοί.
Αλλά και ο ιμάτζινος έχει τα δίκια του, αν και δεν νομίζω ότι η έλλειψη ισονομίας είναι που τον έσπρωξε στην ΧΑ. Και πολύ σωστά όσα λες για τις ΜΚΟ
Σχετικά με τους Έλληνες μετανάστες,το ξέρουν πολύ καλά αλλά το κρύβουν.Όσο για τα τάγματα εφόδου, αν τα υλοποιήσουν είμαι σίγουρος ότι αθώοι θα την πληρώσουν,μπορεί και Έλληνες που είναι πιο σκούροι από τα στάνταρ τους.Σαν και μένα,δες φώτο στο φέησμπουκ.
Πάντως,συγνώμη αν βγω οφ τόπικ,αλλά στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ομάδες πολιτών για επιτήρηση στις γειτονιές όταν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Άοπλες περιπολίες πολιτών με ασύρματους, κατόπιν οδηγιών από την αστυνομία,σύμφωνα με τις Νοικοκυρές Σε Απόγνωση (να λείπουν οι ειρωνίες,είναι το πιο ρεαλιστικό σήριαλ που έχει βγει).Το κάνουμε και εδώ ορισμένους μήνες, αλλά από μόνοι μας.Ίσως κάποια μορφή εθελοντισμού από την γειτονιά για την γειτονιά να είναι η Χρυσή Τομή

-=IMAGINOS=- είπε...

Τα κατάφερε ο Γιωργάκης. Οι αριστεροί ψήφισαν Μνημόνιο στις εκλογές και αντιμνημόνιο στους δρόμους τάχα....

Εκλέχτηκαν Καμίνης και Μπουτάρης με ψήφους λαθρομεταναστών που ψήφιζαν με κάτι χαρτιά της στιγμής από το υπουργείο εσωτερικών που είχαν και σχεδιάγραμμα στο που ψηφίζει ο καθένας τους ξεχωριστά!!!!


Πριν δύο μήνες έκλεισαν οι νέοι εκλογικοί κατάλογοι και επίσημα το υπουργείο γνωστοποίησε ότι μόλις 9.900 μετανάστες απέκτησαν το δικαίωμα της ψήφου.

Στον Α' γύρο όλως περιέργως ψήφισαν 24.000 αλλοδαποί!!!!! Τα πράγματα εξακολουθούσαν να είναι στιμόκολα για τον Γιωργάκη και μπήκε σε εφαρμογή το β' σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Β' γύρος και ψήφισαν 75.000 μετανάστες!!!!!!!!!!!!!!!

Καμίνης νέος δήμαρχος με 5.500 ψήφους διαφορά, και Μπουτάρης με 320!!!!!
Καμίνης και Μπουτάρης σε όλη τη διάρκεια μετά τον Α΄γύρο μοίραζαν προεκλογικό υλικό μάλιστα ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον νόμο. Ιδού το ντοκουμέντο:
http://www.youtube.com/watch?v=_D6n3g6IiSE
και φυσικά και στα αραβικά για τους αλλοδαπούς ελληνοπαπανδρέηδες:
http://egersis2.blogspot.com/2010/11/blog-post_3509.html
Το κόλπο έπιασε. Τα εκλογικά τμήματα στο β' γύρο γέμισαν αλλοδαπούς με χαρτιά Α4 με ατομική πιστοποίηση από το υπουργείο εσωτερικών χωρίς διαβατήρια, ταυτότητες κλπ ενώ οι Έλληνες ψήφισαν αποχή με 70%!!!!!

Χθες μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και αντιμνημονιακή αριστερά πανηγύριζαν χέρι χέρι και σήμερα η δεύτερη κατεβαίνει στους δρόμους κατά του μνημονίου!!!! Χαχαχαχα

Καταλάβατε τώρα;

Unknown είπε...

Υποθέτω πως η σύζυγός μου θα είχε την ίδια αντιμετώπιση που έχουν από σένα οι μετανάστες, καθώς όταν βρέθηκε στη Βρετανία, πιτσιρίκα, πριν καν μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και χωρίς ποτέ να αποκτήσει βρετανικό διαβατήριο,με μόνες ιδιότητες αυτές της εργαζόμενης και σπουδάστριας, είχε αυτόματα δικαίωμα ψήφου σε Δημοτικό και Κοινοτικό επίπεδο.

Αναρωτιέμαι δηλαδή, γιατί άραγε ο φίλος μου ο Tac, από την Ιορδανία, που ήρθε στην Ελλάδα πριν από 10-12 χρόνια, σπούδασε και δουλεύει ως διευθυντής φωτογραφίας, πληρώνει κανονικά τους φόρους του δεν πρέπει να έχει το στοιχειώδες δικαίωμα επιλογής στην Δημοτική Αρχή της πόλης που ζει, δουλεύει και προσφέρει.

Δεν υπάρχει ούτε μισή λογική που να μπορεί να σταθεί απέναντι στο αυτονόητο δικαίωμα του.

Ανώνυμος είπε...

бесплатно онлайн измена жены ;-)







смотреть порно измена жены онлайн 142956
527 бесплатно онлайн измена жены
онлайн порно ролики измен жен 8495

Anef_Oriwn είπε...

Φίλτατε PolitisPittas,
[Για το τελευταίο σχόλιο ΣΟΥ]: Sorry, αλλά βουννάς* αφκά πα' στους τοίχους!!!

βουννώ=πετώ [πέτρα, ας πούμεν]

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο αν και συνεχίζεις να μην απαντάς επί του ερωτήματος που σου έχω κάνει στην προηγούμενη ανάρτηση σου, θα σου απαντήσω σχετικά με το τελευταίο σχόλιο σου.

Πρώτα πρώτα το προσωποποιείς. Εγώ δεν προσωποποίησα κανέναν αλλά θα σου απαντήσω πως η σύζυγός σου δεν νομίζω ότι πήγε στην Βρετανία παράνομα. Λες ότι ήταν εργαζόμενη σπουδάστρια. Συνεπώς πήγε νόμιμα όπως και χιλιάδες άλλοι φοιτητές. Άρα εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα δεν έχουν έλθει 3-4 εκατομμύρια φοιτητές, δεν είναι όλοι αυτοί φοιτητές και παράνομα έχουν μπουκάρει ΌΛΟΙ και χωρίς καμία προϋπόθεση και πρόσκληση. Εγώ δεν γνωρίζω καμία χώρα στον κόσμο πλην της Ελλάδος, που να νομιμοποιεί, να παρέχει ιθαγένεια (!!!!! Περί απονομής ιθαγένειας μιλάει το σχετικό νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ και όχι για υπηκοότητα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι εντελώς αγράμματοι για να μη μπορούν να διακρίνουν την διαφορά) δίνει το δικαίωμα ψήφου σε παρανόμως εισερχόμενους.

Ο φίλος σου Tac εφόσον ήλθε σαν σπουδαστής και συνεπώς νόμιμα, μπορεί υπό αυτές τις προϋποθέσεις όπως και όλοι οι νομίμως εισερχόμενοι αναλόγως, μετά από 10 χρόνια παλαιότερα και τώρα μετά από 5 χρόνια να αποκτήσουν και την υπηκοότητα και να ψηφίζουν και να διαπρέπουν ή και να μην θελήσουν να αποκτήσουν την υπηκοότητα αλλά να απολαμβάνουν νόμιμης παραμονής και ίσων δικαιωμάτων με τους Έλληνες και να εκλέγουν χωρίς φυσικά να μπορούν να εκλεγούν εάν δεν δεχτούν την υπηκοότητα όπως και συμβαίνει παντού σε όλο τον κόσμο. Με αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει κανείς κανένα πρόβλημα και αυτοί είναι ελάχιστοι. Για αυτούς έγραψα εγώ όμως;

Οι συγκρίσεις σου λοιπόν ήταν ατυχέστατες και συνεχίζεις να εθελοτυφλείς Γιώργο στο έγκλημα και την προδοσία που διαπράττεται σήμερα και εδώ και χρόνια εις βάρος της Ελλάδας και ελπίζω κάποτε να το αντιληφτείς να δώσεις και μία σοβαρή απάντηση γιατί διακρίνω ότι ζεις σε άλλο πλανήτη πραγματικά... Εάν επιθυμείς την Ελλάδα διαλυμένο σκορποχώρι χωρίς σύνορα, νόμους και ασφάλεια για τους πολίτες της, πες το μου να το ξέρω, οπότε και δεν υπάρχει λόγος να το κουβεντιάζουμε.

Έλα σου έχω δώρα είπε...

Και κλάααμα ο Άνθιμος για τον Μπουτάρη. Κλάααμα! Σαν βόιδι που το σφάζουνε.

Scorpion, εσύ που καταχράστηκες τη φιλοξενία του Πίττα και εξύβρισες τον Χριστόφια, τον είπες ηλίθιο, πότε θα παρουσιαστείς να μας δώσεις τα φώτα σου μωρή ηλίθια; Ή μήπως κάνεις παρέα του Άνθιμου στο κλάααμα;

-=IMAGINOS=- είπε...

Και κάτι άλλο.

Και εγώ πήγα σε Ιταλία και Γαλλία για σπουδές και μεταπτυχιακά και προ συνθήκης Σέγκεν. Μου έδωσαν φοιτητική άδεια παραμονής και ταυτόχρονα δούλευα σε διάφορες δουλειές. Κάθε 3 με 4 μήνες με καλούσαν στην αστυνομία για την ανανέωση της άδειας παραμονής και ζητούσαν είτε το τσεκ που μου έστελναν από Ελλάδα και το οποίο έπρεπε να έχει τουλάχιστον κάποιο ελάχιστο οικονομικό ποσό που προέβλεπε ο νόμος και να παρουσιάσω πόσα χρήματα έβγαζα από τις δουλειές που έκανα και φυσικά τους βαθμούς και επιδώσεις μου στο πανεπιστήμιο. Εάν κάτι από αυτά δεν υπήρχε θα έπρεπε να εγκαταλείψω την χώρα εντός 10 ημερών. Τι από όλα αυτά ισχύει στην Ελλάδα όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά για τους μετανάστες γενικότερα; Κατάλαβες τώρα πως είναι οι σοβαρές χώρες και για τί μιλάμε;

-=IMAGINOS=- είπε...

Και κάτι ακόμα που ξέχασα.

Και μου ζητούσαν να τους γνωστοποιήσω αμέσως και τυχόν αλλαγή της κατοικίας μου διαφορετικά έβγαινε ένταλμα συλλήψεως και απελάσεως πάραυτα.

Skorpion είπε...

Για τις εκλογες στην Ελλαδα, στην Αθηνα ο Κακλαμανης πιστευω χωρις να ειναι οτιδηποτε σπουδαιο (αντιθετως) ηταν καλητερη επιλογη λογω του γεγονος πως θα αντιμετωπιζε την λαθρομεταναστευση με αυστηροτερο τροπο σε συγκριση με τον αλλο υποψηφιο τον Καμινι ο οποιος απο οτι εγω καταλαβει θα κανει την κατασταση ακομη χειροτερη απο οτι ειναι με την εντελως ανευθηνη σταση του στο θεμα. Δηλαδη οι επιλογες ηταν κακος και χειροτερος και βγηκε ο χειροτερος.

Ο Μπουταρης απο την αλλη φαινεται ενας φιλελευθερος υποψηφιος και επιτυχημενος επιχειρηματιας. Δεν περιμενω πολλα ουτε απο αυτον αλλα φαινεται σοβαροτερος απο των ανθυποψηφιο του.

Μεγαλυτερο αρνητικο των εκλογων ειναι πως τα κομματικα και θεματα εθνικων εκλογων ηταν πρωτα και δευτερα ηταν τα υπολοιπα. Κανωντας την κριτικη μου στα θεματα που κυριαρχησαν, η επιμονη της ΝΔ σε ανοησιες αντιμνημονιακης λογικης, η ανοδος των ποσοστων του ΚΚΕ, Ανταρσιας, η αυξησ ητων ποσοστων της ΧΑ η αυξηση της αποχης αλλα και η εκλογη του Καμινη και αυτη αρνητικη. Και γενικοτερα ολα τα ελληνικα κομματα προβληματικα ειναι με το εναν η τον αλλο τροπο.

Skorpion είπε...

Ιματζινε ειναι αληθεια αυτα που λες; Μπορεις να μου βαλεις ενα λινκ να δω εαν εαυσταθουν αυτα που λες για μεταναστες που μολις πριν απο της εκλογες πηραν τα δικαιωματα τους, που τους εδιναν την ευκαιρια να ψηφισουν; Γιατι πως ψηφισαν μεταναστες που μετα απο χρονια διαμονης αποκτησαν υπηκοτητα δεν ειναι απαραιτητα κακο.

Skorpion είπε...

ΠΠ ειπες: Πήγα να απομονωνόσω μία φράση σου αγαπητέ μου Αντιφωνητή, αλλά μετά θεώρησα πως θα αδικούσα άλλες. Το σχόλιο σου είναι αφορμή για να πω, ότι ένα από τα ζητήματα που πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσουν είναι η βαθιά μυωπία που διακρίνει τις συμπεριφορές και η φρεασολογία ορισμένων κύκλων στις ΜΚΟ και τις Οργανώσεις που λειτουργούν -και άριστα πράττουν- για την προστασία και βοήθεια των μεταναστών.

Κάποτε, όλοι αυτοί θα πρέπει να μπουν επιτέλους και στα παπούτσια του ανθρώπου που άφωνος παρακολουθεί τη γειτονιά που έζησε τη ζωή του ολόκληρη να αλλάζει σε χρόνο ελάχιστο, να μην αναγνωρίζει πλέον το περιβάλλον του.

Όσο με αφόρητη απερισκεψία και με απέραντη έλλειψη κοινωνικής παιδείας βαφτίζουν αυτούς τους ανθρώπους -επειδή ίσως απλά διστάζουν, επειδή ίσως δεν καταλαβαίνουν επειδή οτιδήποτε- όσο λοιπόν τους βαφτίζουν....ρατσιστές, τόσο, στο τέλος θα τους παραδίδουν στα χέρια της όποιας συμμορίας τύπου χρυσή αυγή,. ελαμ και άλλα διάφορα μπουμπούκια.

Τείνω να πιστέψω πως το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ελέγξιμο, γιατί έχει παγκόσμια και πολυπλόκαμη διάσταση. Αλλλά, για αυτό ακριβώς θέλει τελείως άλλες συνταγές από αυτές που διαθέτουν αυτή τη στιγμή τόσο τα κράτη όσο και οι διάφοροι εξωθεσμικοί. Νομίζω..."

Συμφωνω απολυτως!

Θα ηθελα παντως να δωσεις καποιους περισσοτερους λογους οπου εξηγεις γιατι νομιζεις ο Καμινης ηταν/ειναι η καλυτερη επιλογη.

Χαμάλης είπε...

Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι Πλεύρης και Μιχαλολιάκος !!!

Ακόμα και μωρά παιδιά 4 ετών είναι με εθνική συνείδηση και θέλουν να σκοτώσουν τους τούρκους και τους κομμουνιστές.

Εσάς κομμούνια που είναι η εθνική ας συνείδηση και υπερηφάνεια?

Ευνουχισμένε τράουλλε του κορμακίτη εν να μου πλερώσεις το Γιάγκο ?

Ανώνυμος είπε...

57863 процедуры у косметолога ))

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


* 2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
* 4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
* 500 γρ. γίγαντες
* ½ κούπα ελαιόλαδο
* ½ ματσάκι μαιντανό
* αλάτι
* πιπέρι
* ρίγανη
* Μισή ωρίτσα προετοιμασία
* Μία ώρα
* Γίγαντες
* Καρότο
* Κρεμμύδι
* Ντομάτα

Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
500 γρ. γίγαντες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαιντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο

Οι γίγαντες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.

Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Στραγγίζουμε από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν . Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙ-ΝΤΡΟΠΩΝ(ΑΝΕΦ,ΕΤΡΩΕΝ ΤΟΥΣ Η ΡΑΣΙΗ ΤΟΥΣ,ΕΝΝΕΝ;)

Anef_Οriwn είπε...

Η Anef_Oriwn είπε...
Σκαλιώτικον καβληντήριν τζιαι λατζιηνάριν,

Τελικά εκατάφερες τα τζιαι εσυγκέντρωσες πάνω ΣΟΥ τα φώτα της προσοχής των σχολιογράφων αυτού του Blog [όπως ο κάθε κκομπλεξικός τζιαι λαφαζάνης επιδιώκει για πάρτη του]. Ο εδώ Blogοδεσπότης μάλιστα [ο Μιχάλης – εναντίον του οποίου έχεις επικεντρώσει τα τσιοφτολογικά πυρά ΣΟΥ, δηλαδίς τες αρλούμπες, ασυναρτησίες, ατεκμηρίωτες λαφαζανιές και τα πολλά κι ανέξοδα μπλα – μπλα ΣΟΥ], ΣΟΥ αφιέρωσε και [το παρόν] ειδικό post!
ΕΣΥ όμως, αντί να μπεις σ’ ένα ουσιαστικό διάλογο και να αποδείξεις αυτά που διατείνεσαι [όπως ας πούμεν τα περί λογοκλοπής – αλλά που τέτοια ικανότητα], συνεχίζεις με πείσμα γαϊδουρινό και συμπεριφορά αυτιστική κι ανοιακή, να μαλακολογείς [και μάλιστα δημοσίως] ως ένας κοινός κι αρρωστημένος μουτσιοπαίκτης [αποκαλώντας μάλιστα τους διαφωνούντες μαζί σου «μαλάκες» - προφανώς εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια] ...
Παράλληλα όμως [αν ΔΕΝ το κατάλαβες στο λεω ΕΓΩ], αναδεικνύεις τον Εαυτό ΣΟΥ, σε φωτεινό παράδειγμα πλήρωσης του ρητού “Με του φασίστες ΔΕΝ συνδιαλέγεσαι! Απλώς τους ασσιχτιρίζεις!”
Γι’ αυτό κι ΕΜΕΙΣ οι Επαγρυπνούντες της “Επαγρύπνησης” ΔΕΝ φειδόμαστε χρόνου σε αγρυπνήσεις για να παρακολουθούμε και αν μελετούμε τον φασίζονται λόγο ΣΑΣ! Και στες ιταμές, χυδαίες κι ανοίκειες επιθέσεις και προκλήσεις ΣΑΣ, ρε αγράμματο καθίκι, ν’ απαντάμε με χλεύη και απαξίωση!
Και όταν αναφέρεσαι σ’ ΕΜΕΝΑ να βουτάς πρώτα τα δάκτυλα ΣΟΥ [με τα οποία θα κτυπήσεις τ’ όνομα ΜΟΥ στο πληκτρολόγιο] σε ξύδι για σκοπούς απολύμανσης!!!
Γκέγκε, φασιστάκο;
6/26/2010 12:44 μμ

Anef_Οriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Οriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Οriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

PolitisPittas,
ΟΧΙΙΙΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ! Θα το ψάξω αλλά καλού κακού και θ' αλλαξω τους κωδικούς πρόσβασης!

-=IMAGINOS=- είπε...

Μετά από όσα διάβασα αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάποια λίγα πράγματα για τον Γιώργο Πήττα.

Δεν θα σχολιάσω τα πολιτικά γιατί ως γνωστόν οι ιδεολογίες που παρουσιάζονται από τα μέρη διαχωρίζονται με άβυσσο και λογικό είναι να γράφονται διάφορα πράγματα. Ας τα αφήσουμε λοιπόν αυτά κατά μέρος.

Σαν φίλος διαδικτυακός του Γιώργου επί σειρά ετών, μπορώ λοιπόν να πω τα εξής:

1)Με χωρίζει και μένα ιδεολογική άβυσσος αλλά και σε πολλά κυρίως έξω από την πολιτική, υπάρχει σοβαρή συμφωνία με τον Γιώργο. Οι κουβέντες μας εξάλλου τόσα χρόνια, δεν γίνονται για να συμφωνούμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν μονόλογος και όχι διάλογος.

2)Ένα πράγμα που με συγκινεί στον Γιώργο είναι η εμπιστοσύνη. Είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης, πράγμα σπάνιο σήμερα και αυτό το βάζω πάνω από όλα όπως και τη φιλία φυσικά. Εξάλλου η φιλία για μένα δεν έχει να κάνει καθόλου με ιδεολογίες.

3)Ο Γιώργος δεν είναι κρατικοδίαιτος, ούτε βολεμένος από το «σύστημα» ή κάποιου είδους «σύστημα». Τα χρήματα που βγάζει από την εργασία του τα βγάζει με την δική του αποκλειστικά προσπάθεια και ιδρώτα και χωρίς να είναι φερέφωνο κανενός. Δεν πληρώνεται από το TVXS, απλά γράφει τις απόψεις του και ας μη συμφωνούνε όλοι. Γράφει με το πνεύμα του ελεύθερου ανθρώπου, του ελεύθερου blogger αν θέλετε, έτσι και όπως πρέπει να γράφει ο καθένας μας.

4)Και όμως ναι. Μετά από χρόνια και εάν τον γνωρίσεις καλά, εύκολα θα διαπιστώσεις ότι και Έλληνας πατριώτης είναι, και αγαπάει την πατρίδα και την ιστορία και τον πολιτισμό που αυτή προσέφερε στην ανθρωπότητα. Επίσης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε η μόρφωση ούτε η καλλιέργεια αυτού του ανθρώπου.

5)Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που γνώρισα τον Γιώργο Πήττα έστω και πίσω από τα μόνιτορς και αυτό ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει. Πολλές οι παρεξηγήσεις μεταξύ μας αυτά τα χρόνια αλλά τίποτα δεν με κάνει να αλλάξω γνώμη τώρα πια. Είχα και εγώ κάποιες πεποιθήσεις λανθασμένες, πως δύο άνθρωποι με διαφορετικούς ιδεολογικούς ορίζοντες δεν μπορούν να συνυπάρξουν, ούτε να ανταλλάξουν απόψεις, ούτε να είναι φίλοι, ούτε να έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Η γνωριμία μου με τον Γιώργο ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο και ένα πολύ μεγαλύτερο βήμα προς τα εμπρός για μένα και τον ευχαριστώ δημόσια γιατί κατάφερα να δω τα πράγματα αρκετά διαφορετικά. Στο πρόσωπο του Γιώργου ανακάλυψα ότι το ρητό του Βολταίρου «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» υπάρχει και εφαρμόζεται στην πράξη.

ΥΓ. Γιατί τα έγραψα όλα αυτά; Αισθάνθηκα την ανάγκη να πω κάποια πράγματα για το ποιόν του ανθρώπου που πιστεύω ότι αδικήθηκε. Έτσι απλά. Δεν είμαι ο δικηγόρος του, ούτε θέλω να το παίξω τέτοιος. Ο Γιώργος μπορεί να απαντήσει στον καθένα, πολλές φορές όμως απαντά με σιωπή, πράγμα που ίσως είναι και το σοφότερο όλων αν και μου σπάει τα νεύρα…. Αυτός που δεν καταλαβαίνει την σιωπή σου δεν μπορεί να καταλάβει ούτε και τα λόγια σου εξάλλου! Και τον Γιώργο τον καταλαβαίνω είτε μιλάει, είτε σιωπά.

-=IMAGINOS=-
Ένα από τα 10.222 επίχρυσα αυγά.

Unknown είπε...

Imaginos-Χρήστο, έπρεπε τελικά να πάρω τη σκούπα και να ξεβρομίσω τα σχόλια από διάφορα εξαιρετικά διεστραμμένου επιπέδου """σχόλια""" που είχαν συσσωρευθεί, """"σχόλια""" απίστευτης χυδαιότητας κατά του φίλου Άνευ και κατά του προσώπου μου, για να καταφέρω-επιτέλους- να διαβάσω το δικό σου σχόλιο.

Και να σε ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για εκείνο το ειδικό Ήθος που ξέρεις να αποκαλύπτεις στις στιγμές που είναι τόσο απαραίτητο ακόμα και αν κάποιες φορές σε φέρνει σε απόσταση με πολλούς που κατά τα λοιπά συμφωνούν μαζί σου

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Τα μοναδικά δικά ΜΟΥ σχόλια είν’ αυτά με ημερομηνίες 15 Νοεμβρίου 2010 4:45 μ.μ. και 18 Νοεμβρίου 2010 4:21 μ.μ.. Όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να είναι και κάτω από το nickname ΜΟΥ είναι του γνωστού προβοκάτορα και φασίστα!

αιολος είπε...

Αγαπητέ ΑΝΕΥ φοβάμαι ότι 5,3% είναι μόνο η αρχή, αυτό το αυγό (το χρυσό αυγό) δεν το ζέστανε καμιά δεξιά κανένας (ανύπαρκτος) φασισμός στην Ελλάδα, αλλά η αλαζονεία της αριστεράς (κυρίως της ανανεωτικής, διότι το ΚΚΕ έχει σοβαρότητα σήμερα και προσέχει ιδιαίτερα διδασκόμενο από τα προπολεμικά και εμφυλιακά του παραπατήματα, γι αυτό και πήγε καλά στις εκλογές).

Κε Πήττα υπάρχει και άλλο άρθρο στην ΧΑ (πολύ επιθετικό),

http://xryshaygh.wordpress.com/2010/11/15/%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD/

προσωπικά δεν το διάβασα μόνο ενδεικτικά εδάφια, δεν μου αρέσει τέτοια πόλωση.

Πάντως μη σβήνεις τα σχόλια του ΑΝΕΥ, το σκούπισμα από την αυλή σου το ξεκινάς :)))

Unknown είπε...

Αίολε, ευχαριστώ για τον ηλεκτρονικό δεσμό, το είχα υπόψη μου το δημοσίευμα, άλλωστε κάποιος φρόντισε να το αναρτήσει...ολόκληρο...εδώ μέσα.

Του (αυθεντικού) Άνευ τα σχόλια δεν τα σβήνω ασφαλώς, δεν έχω νιώσει ποτέ να προσβάλλει κανέναν εκτός, ίσως, από κάποιους που έτσι και αλλιώς αποτελούν από μόνοι τους προσβολή.

Και επίσης, ποτέ δεν έχει κάνει κάποια "επίθεση" εάν πρώτα δεν έχει γίνει πρώτα αποδέκτης λόγου χυδαίου.