Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Η Μαύρη Δύση της Αξιοπρέπειας. (Κύριε Καμίνη, έχετε δουλειά, τώρα!)

Οδός Αριστομένους 79, κοντά στην Πλατεία Αττικής.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, αργά το απόγευμα γύρω στις 8.

Δεν είχαν περάσει ακόμα 5-6 μέρες από την προηγούμενη επίθεση κατά την οποία οι μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι έσπασαν την εξώπορτα της διώροφης μονοκατοικίας.

Στον πρώτο όροφο, ζει μία οικογένεια Ελλήνων, μεγάλοι άνθρωποι και τα παιδιά τους.

Πάνω, μία οικογένεια Αιγυπτίων, οι οποίοι για την ακρίβεια και εάν για ορισμένους παίζει κάποιο ρόλο, συμβαίνει να είναι Χριστιανοί Κόπτες.

Σε γενικές γραμμές, από όσα μαθαίνω, οι άνθρωποι αυτοί δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν, εκτός από κάποιες φορές που είχαν ενδοοικογενειακούς καυγάδες και σηκώθηκαν κάπως οι τόνοι μεταξύ τους.

Κάτι που όπως ξέρετε, δεν συμβαίνει ποτέ στην ιερά των Ελλήνων Φυλή, γνωστή για το χαμηλότονο και την ευγένεια της ιδιοσυγκρασίας της

Παρ’ όλα αυτά, βρέθηκαν εκείνοι οι «πατριώτες» που προσβλήθηκαν από την παρουσία τους και κυκλοφόρησαν την δυσφορία τους στην ευρύτερη περιοχή, την «προστασία» της οποίας έχει αναλάβει δίκην νταβατζή, η Χρυσή Αυγή, που με την σειρά της τείνει πάντα ευήκοον το ους, για να βρει αφορμή και να δείξει τα δόντια της.

Έτσι, μετά την πρόβα της προηγούμενης Τρίτης, προχθές, πέρασαν ανενόχλητοι στο δεύτερο μέρος της Ιεράς Αποστολής τους:

Κατά της 8 μία ορδή κουκουλοφόρων, εξοπλισμένη με λοστούς, διέλυσαν κυριολεκτικά την αυλόπορτα, εισέβαλλαν στη μικρή αυλή, έσπασαν μαινόμενοι τραπέζια, καρέκλες, γλάστρες και ποδοβολώντας ανέβηκαν κατ’ ευθείαν στον όροφο που ζουν τα εξ’ Αιγύπτου μιάσματα, αλαλάζοντες τις γνωστές κραυγές «φύγετε από την Ελλάδα» και άλλα αναλόγου βάθους και στοχασμού.

Οι εξ Αιγύπτου συμπολίτες (δεν με νοιάζει ποσώς το αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι) κατατρομαγμένοι, πέταξαν κάποια μπουκάλια στην αυλή όπου είχαν ξεμείνει λίγα από τα παλικάρια με τις κουκούλες για να φυλάνε τσίλιες και μετά από λίγο, όλο το μπουλούκι έφυγε αφήνοντας πίσω του το ρημαδιό και μια ομάδα ανθρώπων σε κατάσταση σοκ.

Αφού λοιπόν έφυγε η συμμορία, κατέφτασε και η Αστυνομία…

Η οποία Αστυνομία, στις έντονες διαμαρτυρίες των ενοίκων του κάτω ορόφου, δήλωσε το καταπληκτικό: «δεν μπορεί κανείς να σας προστατεύσει, να πάτε να βρείτε τον σπιτονοικοκύρη που νοίκιασε τον πάνω όροφο σε…αυτούς! Εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Και, οι ένστολοι υπάλληλοι του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» (ίσως, το πλέον οξύμωρο σχήμα στην δημόσια ζωή μετά τον «ελληνοχριστιανικό πολιτισμό») έφυγαν αποποιούμενοι κάθε ευθύνη.

Λίγη ώρα μετά, «η Πλατεία ήταν γεμάτη από το νόημα που έχει κάτι» από τη φρίκη.

Γνωστά στους περίοικους μέλη της Χρυσής Αυγής, πλημμύρισαν την πλατεία και έκαναν σουλάτσο κόβοντας κίνηση.

Όταν κάτοικος της περιοχής βρήκε τη δύναμη να τους κάνει μία παρατήρηση, τα παλικάρια γεμάτα ειρωνεία επανέλαβαν τη φράση της Αστυνομίας: «το λογαριασμό σε αυτόν που νοίκιασε το σπίτι».

Όλο αυτό το σκηνικό που περιγράφω πιο πάνω, είναι διασταυρωμένο από τουλάχιστον δύο κατοίκους της περιοχής.

Το εξαιρετικά δύσκολο της υπόθεσης, είναι πως οι άνθρωποι αυτοί, φοβούνται να κάνουν ένορκη και επώνυμη κατάθεση, τρέμουν για την εκδικητική μανία της Χρυσαυγίτικης συμμορίας που λυμαίνεται την περιοχή, τρέμουν για την ασφάλεια των παιδιών τους και των ιδίων.

Την περασμένη εβδομάδα, έγραφα για την κρισιμότητα της ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές, ειδικά υπό το βάρος υποψηφιοτήτων όπως του κου Καμίνη και του κου Μπουτάρη. Η χθεσινή συνέντευξη του τελευταίου στην Ελευθεροτυπία τουλάχιστον στα δικά μου τα αυτιά, ήρθε ως μουσική.

Και βέβαια, ανεξάρτητα από την Μνημονιακή κατοχή που βιώνει η Ελλάδα, η ανάδειξη των συγκεκριμένων στις συγκεκριμένες θέσεις, είναι μία ελάχιστη ανάσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο ξεθαρρεμένος φασισμός , η πλήρης Πολιτειακή ανεπάρκεια και η αδυναμία πολλών οργανώσεων να κατανοήσουν το τι συμβαίνει σε βάθος.

Δυστυχώς, τα ίδια φαινόμενα αρχίζουν να συμβαίνουν και στην Κύπρο.
Ξαφνικοί ξυλοδαρμοί πολιτών, με αιτία πως αυτοί, δεν μιλούν Ελληνικά και άλλα ανάλογα.

Και εδώ, υπάρχει ένας ανάλογος συνδυασμός.

Πολιτειακή ανεπάρκεια και συχνά εξοργιστικά επιδερμική προσέγγιση του ζητήματος από τις Μ.Κ.Ο. που μάχονται για τα δικαιώματα των Μεταναστών. Ζώντας στον μικρόκοσμό τους «αναλύουν» την πραγματικότητα με την (επιεικώς) αφέλεια κάποιων που μόλις κατέφτασαν από άλλο πλανήτη.

Δεν έχω ιδέα αν το Μεταναστευτικό Ζήτημα, χωράει κάποια αποτελεσματική Διαχείριση.

Ξέρω πως διογκώνεται σε παγκόσμια κλίμακα, ξέρω πως συνολικά η Δύση έχει γιγάντιες ευθύνες για αυτό, ξέρω, πως θα συνεχίσει το μεταναστευτικό κύμα.

Είναι όμως κρίσιμο, να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για να τσακιστούν τα άρρωστα μυαλά που σαν τα ζόμπι θρέφονται από το χάος.

Στην Αθήνα, τα «Τάγματα Εφόδου» έχουν ήδη αναλάβει δράση.
Στη Λευκωσία, τα συμπτώματα είναι μπροστά μας και πολλαπλασιάζονται.


Τα πάσης φύσεως «Τάγματα Εφόδου» δεν φυτρώνουν αν δεν έχουν εύφορο έδαφος, ούτε ο «ένοχος» είναι ο μέσος άνθρωπος που καταντάει –γιατί περί κατάντιας πρόκειται- σχεδόν να τα καλοδέχεται. ‘

Όταν στην Ελλάδα και την Κύπρο, χώρες που έχουν προσφέρει αμέτρητους μετανάστες ορθώνουν ανάστημα οι εθνικιστικές συμμορίες, κάποιοι Θεσμικοί και εξωθεσμικοί, όχι μόνο δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, αλλά έχουν συστηματικά διαπράξει έγκλημα.


Γιώργος Πήττας για: Πολίτη, TVXS & Press in Action


ΥΓ: Μόλις διαπίστωσα πως στην pdf έκδοση της εφημερίδας, το άρθρο μου, υπογράφει ο...Σενέρ Λεβέντ και η...φωτογραφία του! Όπως επίσης πως το κείμενο, έφτασε στην εκτύπωση χωρίς να το δει διορθωτής και διατηρεί μία λέξη ανορθόγραφη (προηγούμενοι -ενώ το σωστό είναι προηγούμενη)...Τέλος πάντων!

4 σχόλια:

Λυδία είπε...

Γίνεσται αυστηρός με όλους κε Πήττα. Εγώ και λίγοι άλλοι χαιρόμαστε ιδιαίτερα, σας θυμίζω πως ζω στην Αθήνα και ξέρω ακριβώς τι λέτε και ξέρω και τις τεράστιες ευθύνες των ΜΚΟ που με καλή πρόθεση κάνουν έργο και μετά πάλι με καλή πρόθεση δεν θέλουν να καταλάβουν κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να στέλνουν κάποιους στους φασίστες. ΤΡα έχετε γραψει πολύ καλά, όμως το ξέρετε, τώρα θα τα βάλουν πάλι μαζί σας και οι φασίστες και οι άλλοι....ελληνικό πεπρωμένο είναι αυτό, όταν λες την αλήθεια να σε διώκουν. Ευχαριστόύμε.

Cyprus Republic είπε...

Se sygxairo Giorgo Pitta pou synexzeis irema kai isoropimena tis topothetiseis soy gia toys fasistes kai episimaineis tis aneparkeies.

Den se ptooun oi epitheseis tous, bravo. Tous tsouzoune.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου και… ακριβοθώρητε Γιώργο,

Προσυπογράφω και το γράμμα και το πνεύμα του άρθρου σου.

Θεωρώ ότι η προσέγγιση των ΜΚΟ και ειδικά της Κ.Ι.Σ.Α. (στην Κύπρο) δίνει όπλα στους κάθε λογής ρατσιστές ή «προασπιστές» της εθνικής μας καθαρότητας.
Θεωρώ ότι τα τελευταία επεισόδια στη Λάρνακα προκλήθηκαν με μεγάλη ευθύνη της εν λόγω οργάνωσης αλλά το αποτέλεσμα ήταν η ενίσχυση της αντίδρασης των πολιτών ενάντια στους μετανάστες.

Βεβαίως και ο τύπος βοηθά πολύ στο κλίμα εναντίον των μεταναστών. Η «Σημερινή» για παράδειγμα κυκλοφόρησε με τίτλο για συγκρούσεις κυπρίων με μετανάστες, κάτι που ήταν εντελώς ψέμα.
Σήμερα όμως δημοσιεύει μια καλή έρευνα για το γενικότερο θέμα των μεταναστών: http://www.sigmalive.com/files/filefield/9/8/0/news-Binder4.pdf (δες σελ. 30 – 41).

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι της εκστρατείας ενάντια στους μετανάστες ηγούνται πολιτικά πρόσωπα που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και χοντρά ψέματα και διαδόσεις προκειμένου να πλήξουν τους μετανάστες. (http://mihalismihail.blogspot.com/2010/11/blog-post_13.html)

Όλα αυτά οπλίζουν το χέρι διάφορων ακροδεξιών ομάδων αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται μέχρι εδώ.
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η κινδυνολογία είναι γνωστό ότι πιάνουν περισσότερο τόπο από την αλήθεια ιδιαίτερα μέσα στον απλό κόσμο.
Και θεωρώ ότι εδώ είναι το κρίσιμο σημείο.

Από την άλλη να θυμίσω ότι κάθε προσπάθεια επίκρισης αυτών των απόψεων που εκφράζονται με διάφορους τρόπους (δεν είναι τυχαίο ότι της εκστρατείας εναντίον των αλλοδαπών ηγούνται οι ίδιοι άνθρωποι που ηγούνται και της εκστρατείας κατά της λύσης του κυπριακού) συνοδεύεται από κατηγορίες ότι πλήττεται η ελευθερία λόγου και έκφρασης και ξεσηκώνουν θύελλες συζητήσεων ότι γίνεται προσπάθεια επιβολής δικτατορίας.

politispittas είπε...

Κλείνω προς ώρας τα "σχόλια" ένεκα επίμονης ρύπανσης από ανώμαλα και διαταραγμένα ακροδεξιά στοιχεία.

Όποιος έχει κάτι να πει, σε επίπεδο διαλόγου, είτε συμφωνεί είτε όχι με το πνεύμα του άρθρου, ας μου στείλει το κείμενο στο e mail μου και θα το ανεβάσω εγώ. Δεν με ενδιαφέρει το περιεχόμενο της άποψης, με ενδιαφέρει η κοσμιότητα.

Ευχαριστώ.