Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Μικρή Απουσία.

Χτες, δεν έστειλα άρθρο στο TVXS ούτε "Στήλη Άλατος" στον Πολίτη.
Πραγματικά μεγάλος φόρτος εργασίας τις τελευταίες εβδομάδες με έφτασε λίγο πέρα από τα όρια των αντοχών μου την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συγκεντρώσω το μυαλό μου για να γράψω ικανοποιητικά-για μένα τουλάχιστον- το θέμα που ετοίμαζα.
Η απόλυτη ξεκούραση για 2-3 μέρες κρίθηκε απαραίτητη.

Το απόγευμα του Σαββάτου πάντως, θα είμαι όπως πάντα στην ραδιοφωνική συχνότητα του 107,6, από τις 6 μέχρι τις 8 και μετά, καλό σαββατοκύριακο γείτονες και γειτόνισες! Τα "κλικ" για διαδικτυακή ακρόαση, είναι πιο πάνω :-)

15 σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Εγώ πάντως κ. Πίττα, μπαίνω στο blog σου μετά από καιρό. Είχα να μπω από τότε που τα έβαλες με το christofias-watch.

Αυτό που μπαίνω να σου πω αγαπητέ κ. Πίττα, είναι ότι δεν φάνηκες εντάξει στην περίπτωση του Ξενή Ξενοφώντος, ότι και αν είχες με το christofias-watch και όποια και αν ήταν η διαμάχη σας.

Το να μπαίνουν η ώρα 6 το πρωί στο σπίτι ενός ανθρώπου, γιατί κάποιος άσχετος επισκέπτης μπήκε στη σελίδα του και έγραψε ένα σχόλιο (που μόνο ηλίθιοι θα το έβλεπαν σαν απειλητικό), το να του παίρνουν τα κομπιούτερ (που ξέρεις πολύ καλά ότι ένα κομπιούτερ σήμερα περιέχει χίλια μύρια στοιχεία της ζωής μας), είναι φασιστικό.

Και πως μπορεί να έφτασαν στον Ξενή χωρίς παρακολούθηση; Υπήρξαν μαζικές παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων, για γελοίες αφορμές.

Κι εσύ, εκείνη την ώρα, εκτός από μια αμφιλεγόμενη παράγραφο σε ένα άρθρο σου, δεν είπες τίποτα.

Έσκασες.

Αυτό δείχνει πολλά για σένα.

Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται εδώ και ένα μήνα και όλοι όσοι είχατε προσωπικά προβλήματα με εκείνο το ιστολόγιο, κρυφοχαίρεστε.

Αν σου το έκαναν εσένα εκείνο που έκαναν του ανθρώπου πως θα αντιδρούσες;

Τελοσπάντων, την κρίσιμη στιγμή, ο καθένας δείχνει το χαρακτήρα του.

Unknown είπε...

ΕΔΕΚ Η.Β.

όταν προέκυψε το ζήτημα, έγραψα ευθέως και ξεκάθαρα τη γνώμη μου τόσο για το επιεικώς παράλογο της "επίσκεψης" της αστυνομίας στο σπίτι του κου Ξενοφώντος -στις 6 το πρωί- όσο και, για πολλοστή φορά, την απόλυτη και κάθετη αντίθεσή μου προς οποιοδήποτε είδος ελέγχου των ιστολογίων.

Ακου εδώ ΕΔΕΚ Η.Β. γιατί είσαι θρασύτατος: εγώ, δεν γράφω κατά παραγγελία κανενός. Γράφω για αυτά που εγώ κρίνω σημαντικά με τον τρόπο που εγώ κρίνω, κατά περίσταση.

Και μην μου κάνεις μαθήματα Δημοκρατικού Ήθους όταν εσύ και η παρέα σου έχετε αναγάγει τη σπίλωση και το βρώμισμα χαρακτήρων όπως και τις προσωπικές επιθέσεις σε επιστήμη.

Οι διαφορές μου με το christofias-watch είναι πάνω από όλα διαφορές ύφους και ήθους στον τρόπο έκφρασης της άποψης ή της αντίθεσης στην άλλη άποψη. Και οι διαφορές είναι σε επίπεδο μέρας με νύχτα.

Γιατί υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, με τους οποίους κανείς μπορεί να διαφωνεί επί της ουσίας (πολιτική) αλλά να μπορεί να συζητήσει όμορφα χωρίς χαρακτηρισμούς και επίθετα.

Η αφεντιά σου και η "ιδεολογική" σου παρέα, δεν είστε προσδιορισμένοι ούτε από τον "πατριωτισμό" που έχετε ως σημαία, ούτε από την έγνοια σας για την Κύπρο. Το μόνο που σας κόφτει είναι η εξαφάνιση όσων έχουν άλλες απόψεις από τις δικές σας.

Ο αυταρχισμός που διακρίνει τη σημερινή Κυβέρνηση (και την διακρίνει) δεν διαφέρει σε τίποτα από τον αυταρχισμό που χαρακτηρίζει εσένα κλπ στη συμπεριφορά σας έναντι των αντιπάλων σας.

Μη μιλάς λοιπόν.

Και, τέλος, επέτρεψέ μου να έχω την ελευθερία να κρίνω πως υπάρχουν απείρως πιο σημαντικά ζητήματα αυτή τη στιγμή.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ώστε θέλουμε "την εξαφάνιση των πολιτικών αντιπάλων" ε;

Μάλιστα, μάλιστα. Τι διαφέρεις από τους Δρουσιώτες και τους λοιπούς, όταν λες τέτοιες προβοκάτσιες;

Άξιος και ο νέος σου μισθός στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ.

Αν σου παίρναν το κομπιούτερ και σου έκαναν όσα κάνουν στον Ξενή μέχρι σήμερα, με πρόφαση σχόλιο άλλου, θα ήθελα να δω αν για σένα, "υπάρχουν σημαντικότερα θέματα στον κόσμο".

κωτσιοσ είπε...

Είδες κ. Πίττα ότι όποιος ανακατώνεται με τα πίτερα τον τρων οι κότες;

Οι άνθρωποι είναι αχάριστοι. Δεν φτάνει που τους βοήθησες να στήσουν το εκτρωματικό τους κατασκεύασμα (σου είχαν αν θυμάσαι και τιμητική αναφορά), τώρα στου εκφράζουν και την αγνωμοσύνη τους.

Απο αυτό καταλαβαίνει κάποιος πόσο αρρωστημένα μυαλά υπάρχουν σε αυτό τον τόπο.

Και κυρίως όταν νομίζουν ότι είναι οι σωτήρες του τόπου; ΠΠΠεεεε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και πρέπει να εισβάλλει κάποιος στα σπίτια τους, να τους παίρνει τα κομπιούτερ και να τους ασκεί ποινική δίωξη;

Επειδή φάνηκαν αχάριστοι στον Πίττα;

κωτσιος είπε...

Δεν είναι αυτό που είπα.

Είπα ότι είναι αχάριστοι.

Όποιος συμφωνεί μα΄ζί τους είναι άγιος, όποιος διαφωνεί είναι δαίμονας.

Ανώνυμος είπε...

"ΠΟΛΙΤΗΣ" ΠΗΤΤΑΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ ΤΕΛΙΚΑ!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

η δευτερη σε κυκλοφορια εφημεριδα της Κυπρου ρε αχαπαροι για οσοι τη διαβαζουν ειναι και αυτοι εθνοπροδοτες ...

Unknown είπε...

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλους.

@Κώτσιος. Περί πίτουρων και ορνίθων. Έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτό που λες, μόνο που (δυστυχώς) δεν αφορά μόνο αυτούς στους οποίους κάνεις αναφορά. Θα ήταν εξαιρετικά βολικό και καλό αν αυτές οι συμπεριφορές ήταν περιορισμένες στον ένα ή τον άλλο χώρο. Και για να στο πω και αλλιώς, τα "ράμφη" ορνίθων που έχβ νιώσει κατά καιρούς είχαν διαφορετική προέλευση. Ξέρεις καλά, πως ο "φασισμός" με την έννοια της απολυταρχικής και αυταρχικής συμπεριφοράς έναντι της οποιασδήποτε Άλλης άποψης, δεν είναι προνόμιο μιας πλευράς.

Η αλήθεια είναι πως αρχικά, είχα την αφέλεια να πιστέψω πως το christofias-watch θα προσέφερε θετικά στον ΔΙΑΛΟΓΟ για το Κυπριακό, σε επίπεδο κοινωνίας. Δεν προσέφερα καμία σημαντική βοήθεια απλά, έκανα 2-3 παρατηρήσεις, όταν ξεκινούσε και μάλιστα όπως έχει γράψει και ο Μ.Μιχαήλ, έστειλαν και σε εκείνον e mail (μετά από δική μου προτροπή) ώστε να είναι υποτίθεται εμπλουτισμένος ο διάλογος. Ο λόγος για τον οποίο πρότεινα τον Μιχάλη, είναι νομίζω αυτονόητος, είναι από τους ελάχιστους με απόλυτα ξεκάθαρες θέσεις, τις οποίες υπηρετεί άδολα με ελατήριο την έγνοια του για το μέλλον του τόπου, αλλά ποτέ, μα ποτέ, δεν υβρίζει, δεν κάνει προσωπικές επιθέσεις, δεν χυδαιολογεί. Απλά στηρίζει-όπως και όσο μπορεί- τις απόψεις του.

Το christofias-watch, δυστυχώς, αντί τελικά να προσφέρει Θέσεις και Διάλογο, προσφέρει Θέσεις κατά καιρούς-καθόλου διάλογο- αναμεμιγμένες με αδιανόητες προσωπικές επιθέσεις σε πρόσωπα υβρίζει ασύστολα προσπαθώντας να εξοντώσει και να ακυρώσει συνειδήσεις και δεν σέβεται καν το απλό γεγονός, πως κάποιοι έχουν το θάρρος της γνώμης τους την οποία υπογράφουν με ονοματεπώνυμο.

Το christofias-watch δεν ανήκει στην ουσία καν στην Κοινότητα των μπλόγκερς καταστρατηγώντας έτσι την υπαρκτή δεοντολογία που διέπει τα ιστολόγια σε όλον τον κόσμο.

Οι συντάκτες του δεν κάνουν διάλογο με τους σχολιαστές τους, δεν επισκέπτονται άλλα ιστολόγια για να αναπτύξουν διάλογο περιφρονούν βάναυσα κάθε διαφορετική από τη δική τους εκτίμηση.

Και σε τελευταία ανάλυση, όπως είπα και στους ίδιους την τελευταία φορά που επικοινώνησα μαζί τους με ένα mail, βλάπτουν σοβαρότατα τις ίδιες τις απόψεις που υποτίθεται πως επιθυμούν να προωθήσουν, καθώς με το ύφος τους και τη φρασεολογία τους διώχνουν και τρομοκρατούν κάθε νηφάλιο προσηνή πολίτη.

Γιατί στέκομαι τόσο πολύ σε αυτούς;
Γιατί απλούστατα, στην μικρή Κύπρο με τα προβλήματα που έχει-και εννοώ την συνεχιζόμενη κατοχή- η καλλιέργεια διαλόγου σε επίπεδο Πολιτών (και αυτό είναι η μεγάλη προσφορά του διαδικτύου και των ιστολογίων) ήταν και συνεχίζει να είναι ένα τεράστιο και κρίσιμο Κενό.

Απέδειξαν ωστόσο, πως δεν τους νοιάζει καθόλου ο τόπος συνολικά, αλλά μόνο όσα οι ίδιοι πρεσβεύουν ως μοναδικές δογματικές αλήθειες.

Την δε αντίληψη περί «Οδοστρωτήρα» που τόσο έντονα καταγγέλλουν και προσάπτουν στο ΑΚΕΛ (και καλά κάνουν) οι ίδιοι την εφαρμόζουν στους αντιπάλους τους κατά γράμμα και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο.

Unknown είπε...

Το ερώτημα παραμένει και το κενό μεγαλώνει.

Πότε σε αυτόν τον τόπο θα μπορέσουν οι ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που έχουν διαφορετικές απόψεις για το μέλλον του τόπου θα μιλήσουν και θα ανταλλάξουν τις ιδέες τους;

Φοβάμαι, πως αυτό, το μπλοκάρουν οι ίδιες οι Πολιτικές δυνάμεις που καθοδηγούν τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα.

Συμφέροντα, που ΔΕΝ συμπίπτουν με τα συμφέροντα της Κύπρου συνολικά και του λαού της.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλτατε PolitisPittas,

Με “κακεντρέχεια” και “χαιρεκακία” προσυπογράφω αυτά που λες για το διαβόητο “Christofias – Watch”! [Ούτ’ ΕΓΩ που με συνδέει “ερωτάς” μεγάλος με τα εν λόγω “Κοπέλια” δεν θα μπορούσα να τα πω τόσο καλά!

Όμως, γιατί επιτέλους αυτοί οι «ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΔΕΝ μπορούν να συντονιστούν και να προβάλουν ενιαία και οργανωμένα τη δική τους άλλη και διαφορετική άποψη; Μήπως γιατί αποτελούν ένα συνονθύλευμα εντελώς διαφορετικών καταστάσεων, προσεγγίσεων και συλλογιστικών [ο κάθε ένας και μια σημαία] και δεν μπορούν να τα βρουν έστω και στα minimum [κάτι σαν τον ελληνικό ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ – για να βάλω και μια μπηχτή για τα προηγούμενα posts ΣΟΥ], ή και γιατί έχουν αλλεργία με την “οργανωτικότητα” και τον συντονισμό; Έχω πει πολλές φορές ότι μέχρι να ανακαλύψουμε ή να διαμορφώσουμε άλλο σύστημα πολιτικής δραστηριότητας και δράσης, θα περνούμε μ’ αυτό που έχουμε [με τα κόμματα να παίζουν τον ρόλο που τους δώσαμε ή που κέρδισαν ή επέβαλαν τα ίδια στην πολιτική ζωή], μ’ όλα τα κακά τους [και σίγουρα και τα καλά τους – γιατί μέσα από την κομματική δραστηριότητα παράγεται και πολιτική σκέψη, όποια και είναι αυτή] ...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ κ. Πίττα,

Σε ευχαριστώ, γιατί επιβεβαίωσες πλήρως την άποψη που διαμόρφωσα για σένα.

Unknown είπε...

Χαίρομαι που νιώθεις «επιβεβαιωμένος» αγαπητέ. Η επιβεβαίωση, είτε πρόκειται για αρνητικά είτε για θετικά συμπεράσματα πάντα λειτουργεί τονωτικά στην αυτοπεποίθηση μας. Από κει και πέρα, είσαι πάντα ευπρόσδεκτος για συζήτηση και διάλογο που να τιμά και να σέβεται την τέχνη του διαλόγου και τους συνομιλητές σου. Δηλαδή, μακριά από προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις.

Ξέρεις κάτι ΕΔΕΚ Η.Β. ; Τελικά το μόνο που ζητάς-ζητάτε είναι απλώς «οπαδούς». Αγελαίους χαρακτήρες που συμφωνούν ομαδόν με όποιον βαράει το ταμπούρλο.

Σςςςς είπε...

Μην περιμένεις διάλογο από αυτούς κ. Πίττα.
Δεν έχουν καν γνώση τι σημαίνει αυτή η λέξη.

Διάλογος γι αυτούς είναι να λέει ο ένας κάτι και να χειροκροτούν οι άλλοι.
Αν τολμήσει να διαφωνήσει κάποιος, τότε εξαποστέλλεται στο πυρ το εξώτερον.

Είδες να κάνει κανένας από δαύτους διάλογο στο συγκεκριμένο μπλογκ;

Unknown είπε...

@Σςςςς...δεν περιμένω τίποτα, από κανέναν αγαπητέ/η μου. Η "δουλειά" μου όμως (δουλειά με την έννοια της συνέπειας σε κάποιες αρχές) είναι να εμμένω πάντα στον Διάλογο προς πάσα κατεύθυνση. Απο εκεί και πέρα, όποιος γυρίζει την πλάτη του στον καλόπιστο διάλογο, απλά εκθέτει εαυτόν.

Και στην τελική με νοιάζει να βοηθάω στο να εκτίθενται όσοι απαξιούν τα στοιχειώδη της δημοκρατίας γιατί είναι οι πλέον επικίνδυνοι.