Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

"Όταν ένας δημοσιογράφος αιμορραγεί..." Από την Τουρκική Χουριέτ

Γράφει σήμερα ο ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ:

Η Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ γράφει στην Αγγλική της έκδοση (Daily News) για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή:

When one journalist bleeds, all journalists bleed. And here at the Daily News once again we are offering heartfelt condolences to the family and coworkers of a departed colleague – Andis Hadjicostis, chief executive officer of Dias Media Group.

Όταν ένας δημοσιογράφος αιμορραγεί, όλοι δημοσιογράφοι αιμορραγούν. Και εδώ στην Daily New προσφέρουμε τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας και πάλι στην οικογένεια και τους συνεργάτες του συνάδελφού μας που έφυγε--του Άντη Χατζηκωστή, διευθυντή του Δίας Media Group.

Είναι ορισμένα γεγονότα που ξεπερνούν εθνικούς διαχωρισμούς. Όποια και να ήταν τα κίνητρα της δολοφονίας, οι άνανδροι που έπραξαν αυτό το έγκλημα, είναι καλά να γνωρίζουν πως την πράξη τους την καταδικάζουν όλοι ανεξαιρέτως. Πως ακόμα και στην άλλη όχθη είναι άνθρωποι που βλέπουν τέτοια εγκλήματα όπως πρέπει να τα δει καθ' ένας από μας που θέλει να λέγεται άνθρωπος: ως πράξεις άνανδρες και καταδικαστέες φτηνών υποκειμένων που ποτέ δεν θα μάθουν τι πάει να πει ανθρωπιά. Μια ζωή θα κυλιούνται στην λάσπη και την σαπίλα.

Δεν θα αναδείξω το πιο πάνω σε κάτι περισσότερο απ' ότι είναι: την καταδίκη ενός στυγερού εγκλήματος. Το ότι η καταδίκη αυτή, όπως και η συμπαράσταση στην οικογένεια του θύματος, εκφράζονται από Τουρκική εφημερίδα σηματοδοτεί απλά και μόνο μια από της σπάνιες φορές που η δημοσιογραφική αλληλεγγύη επανακτά, για όλους μας, λίγη από την ανθρωπιά που χάθηκε.

Συλλυπητήρια στον πατέρα και την μάνα που έθαψαν τον παιδί τους.

Κατά τη γνώμη μου, μια εξαιρετική ολιγόλογη ανάρτηση που περιέχει ουσία.

Για σχολιασμούς, παρακαλώ στην πηγή: http://antiphonist.blogspot.com/