Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Avatar, πρόλογος.



Η τελευταία δημιουργία του James Cameron, το γνωστό΄πια σε όλους " Avatar"΄χωρίζει τον κινηματογράφο σε δύο περιόδους. Πρό και Μετά Avatar.
Η ταινία όμως, δεν είναι απλά ένα αδιανόητο μέχρι πρόσφατα τεχνολογικό επίτευγμα.
Είναι μια έξοχη παραμυθία που υμνεί τη Ζωή τη Φύση και την Αθωότητα με τρόπο μοναδικό. Περισσότερα αύριο, στο τακτικό Σαββατιάτικο άρθρο...

5 σχόλια:

The Passenger είπε...

Και γω πίστεψα την μηχανή του Marketing. Πρέπει να είναι επειδή γερνάω. Εν τέλει η ταινία αποδείχθηκε ότι ήταν μια κλασσική Αμερικανιά και τίποτε περισσότερο - δεν διαφέρει σε τίποτε στην δομή της και στα (απλοικά) μυνήματα της απο δεκάδες άλλες παιδικές ταινίες

Θα διαφωνήσω και με τον διαχωρισμό που κάνεις για προ και μετά Avatar - η επιβολή της εικόνας και των γραφικών σε βάρος πλοκής και βάθους χαρακτήρων είναι κάτι που ξεκίνησε πολύ πριν την ταινία αυτή στο Hollywood και κάθε άλλο παρά ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί.

ΥΓ: Το 5-λεπτο trailer που δείχνει στην αρχή με τα πλάσματα του βυθού είχε πολύ περισσότερο 3D από τις τρεις ώρες που κράτησε η ταινία.

Unknown είπε...

Δεν πίστεψα σε καμία μηχανή, την αλήθεια λέω. Ούτε πίστεψα, ούτε δεν πίστεψα. Απλά είδα την ταινία. Και θα την ξαναδώ για διάφορους λόγους.

Α! Αν με το "παιδικές ταινίες" εθέλουμε να πούμε "Παραμύθι" προσωπικά, λατρεύω τα παραμύθια. Και συχνά τα νιώθω ως απείρως σημαντικότερα από διάφορες περισπούδαστες "δηθενιές".

Κλασική "αμερικανιά" είναι και ο Dylan..by the way.

Αν το επι 166 λεπτά εικαστικό "προσκύνημα" που κάνει η ταινία στη Φύση και στην Ιερότητά της είναι για σένα απλοϊκότητα, πάσο. Ίσως εγώ να γέρασα και να επιδρούν κάποια πράγματα έντονα μέσα μου. Αλλά ίσως απλά και να έμαθα να βλέπω πιο "απλά". Στα μάτια.

Αλήθεια. Τι θα πει "αμερικανιά"; Το "καλό τέλος"; Ε, και ο Ντίκενς αμερικανάκι θα ήταν.

Παύλος είπε...

http://media.riemurasia.net/albumit/m00/normal_682671215.jpg

Πανδιων είπε...

Έλα ρε Γιώργο δεν παίζω με πρόλαβες. Το είδα προχθές και από χθές γράφω κείμενο για το θέμα ( περίπου ).
Online σε καμιά ώρα κάνε βόλτα.

Yellow Kid είπε...

Ο Κάμερον είναι από τους ελάχιστους στρατόκαυλους σκηνοθέτες που μου αρέσει (ακόμα και στον Τιτανικό) γιατί πιστεύω ότι παρόλη την επίδειξη των εφέ και των τεχνολογικών επιτευματων που φέρει κάθε ταινία του έχει δημιουργικό και προσωπικό όραμα.
Περιμένω πώς και πώς να δω την ταινία, αν και έχω ακούσει αμφιλεγόμενες απόψεις.