Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Αριστερά ακούς; Το αίμα κυλάει…και η ακροδεξιά γλείφεται…

Όσο η Αριστερά μένει στις φραστικές καταδίκες υποσκάπτει το πρόσωπό της.

Αν κάποιοι θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να πρωτοστατήσουν σε μία τεράστια κινητοποίηση των πολιτών κατά της τρομοκρατίας είναι οι δυνάμεις της Αριστεράς από τον Σύριζα μέχρι όλες τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες & κόμματα.

Αλλιώς, αφήνουμε την αυτονόητη αγανάκτηση και την αυτονόητη για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο στην άθλια και πονηρή εκμετάλλευση του ΛΑ.Ο.Σ και των ακροδεξιών γκάγκστερ.

Τώρα κιόλας, αυτή τη στιγμή πρέπει να βρεθεί το ελάχιστο απαιτούμενο πολιτικό θάρρος να εγκαταλειφθούν τα στερεότυπα και να διοργανωθεί ενωτική μαζική κινητοποίηση με τριπλό αποδέκτη:

1. Στην κυβέρνηση, πως η κοινωνία δεν θα ανεχτεί παραβίαση των πολιτικών της ελευθεριών στο όνομα της τρομοκρατίας.

2. Πως η κοινωνία όσο απέναντι είναι στην ένστολη τρομοκρατία άλλο τόσο απέναντι είναι στους προβοκάτορες και σκοτεινούς κουμπουροφόρους που δρουν τάχα στο όνομά της.

3. Στην ακροδεξιά και ρατσιστική συμμορία εντός και εκτός Βουλής που αποζητά αφορμές για περισσότερη αστυνομοκρατία, για συντεταγμένη ξενοφοβία και κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς την οποιαδήποτε τάση εκδημοκρατισμού της αστυνομίας –ακόμα και την πλέον διστακτική- ως δήθεν χάδι στην τρομοκρατία.

Προσωπικά, ως Πολίτης και ψηφοφόρος της Αριστεράς απαιτώ αυτή τη στιγμή μια ευφάνταστη κινητοποίηση που μόνο εξ Αριστερών μπορεί να έρθει με μήνυμα και στόχο την απομόνωση κάθε τρομοκρατίας.

Γιατί, η τρομοκρατία, είτε δήθεν επαναστατική είτε Κρατική είναι πάντα το διπλό πρόσωπο του Ιανού ή αν θέλετε τα δύο χέρια του αυταρχισμού που πλένουν το πρόσωπο της ανωμαλίας.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kaname vlakeia kai tora mazeyomaste Pittas; Ti aidiastikh anartisi itan auth; Prota leme batsoi gourounia dolofonoi kai meta klaigomaste gia tin epithesi, pou afise sovara traumatismeni mia kopela 20 hronon; Milas gia akrodexies symmories, otan dolofonoun aristeroi; Sovara milas;

Unknown είπε...

Εάν δεν γνωρίζετε ανάγνωση "κύριε", δικό σας πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη στήλη, ουδέποτε οικειοποιήθηκε το συγκεκριμένο σύνθημα.

αιολος είπε...

Αυτό που ζητάς Κε Πήττα είναι όπως είπες και εσύ "ευφάνταστο", εμένα μου παραξενοφάνηκε που πήγε στους βληθέντες αστυνομικούς και αυτό το ΑΝΘΙ-ΥΠΟ- ΤΡΙΤΕΥΩΝ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι τρεις κατευθύνσεις της " τεράστια κινητοποίηση των πολιτών" αναιρούν την κινητοποίηση.

Είναι τόσο γελοίο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπαρασταθεί στους αστυνομικούς, όταν πριν μερικές μέρες οι επώνυμοι τραμπούκοι του ζήτησαν την κεφαλή τους επί πίνακι επειδή απλά έκαναν το καθήκον τους.

Να δούμε σε αυτή την ξέφραγη, διαβρωμένη χώρα και αυτό ....... συγκεντρώσεις δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ συμπαράστασης στους αστυνομικούς, δεν μένει τίποτα άλλο μετά να δούμε.

Θυμάμαι που διάβαζα όταν οι Χιτλερικοί συγκρούονταν με τις δυνάμεις των κομμουνιστών του Τέλμαν, προ του 1933, όταν σκοτωνόταν κάποιος έστω και κομμουνιστής ο Γκαίμπελς προσπαθούσε το πτώμα του κομμουνιστή να το πάρει στα χέρια του πάση θυσία και μετά το τοποθετούσαν στη σκεπή ενός αυτοκινήτου και ομιλητής ο ίδιος έβγαζε λόγο για το θάρρος του εθνικιστή που σκότωσαν οι θηριώδεις κομμουνιστές, το αυτοκίνητο με τον σκοτωμένο κομμουνιστή και τον ναζιστή ρήτορα περιφερόταν στους δρόμους της πόλης.

Κάτι τέτοιο έχεις υπόψη σου;

Ανώνυμος είπε...

Esi den egrapses parakato oti h batsaria sthn Ellada ehei vevarimeno parelthon? Etsi skeftikan kai autoi poy xtipisan ta paidia stin Athina. O kosmos vlepei ti eisaste. Dropi. Mono auto eho na po. Emeis edo stin xenitia, parakolouthoume pikramenoi gia thn katantia sas.

kapernaros nikos είπε...

Αγνοήστε τους ηλίθιους κε Πήττα, αγνοήστε τους. Τόσο καθυστερημένοι άνθρωποι, δεν μπορεί παρά να είναι ελάχιστοι.

MainMenu είπε...

Ίσως φανεί λίγο άσχετη η αποψή μου. Αλλα πιστεύω πως δεν είναι.

Εγώ έχω μια κάπως συντηρητική θέση για το θέμα...
Αν και στην εφηβεία μου υπήρξα ακραίος και έντονος στις εκδηλώσεις των απόψεων μου...ας πούμε από μια αριστερή αναρχική σκοπιά...

Τώρα πια πιστεύω πως είναι τραγικό το οτι η αριστερά χρόνια σπρώχνει και επιβραβεύει την πολιτική έκφραση και εκδήλωση εφήβων και γενικά ανήλικων ατόμων. Για περίπου 10 - 15 χρόνια παρακολουθούμε καταλήψεις στα σχολεία, πορείες...χειροκροτούμε τους πιτσιρικάδες που εκφράζουν την άποψη τους -στην ουσία αναμασούν αλλα ντ αλλων και εκτονώνονται- , δημιουργούμε την εντύπωση πως είναι ότι πιο όμορφο να αντιστέκεσαι, να λες οχι, να μη σέβεσαι καμμιά εξουσία κτλ κτλ

Έχει δημιουργηθεί μια χοάνη από διάφορο βαρεμένο κόσμο -η εφηβική μαλακία όψιμη σε ενήλικα είναι τρομαχτικό πράγμα- από την οποία στρατολογούνται διάφοροι μουτζαχεντίν...και ιδού τα αποτελέσματα.

Η αριστερά έχει κρίση ταυτότητας, μοιάζει με ξεμωραμένο γέρο στην ηγεσία της. Θυμάται το παρελθόν και κλαίει -μονίμως λυρική- και βλέπει στον καθε κακομαθημένο πιτσιρικά το μέλλον...και χαιδεύει, χαιδεύει...εδώ και καιρό έπρεπε να αναζητήσει άλλο δρόμο.

Αλλά τα 'χε φάει τα ψωμιά της...μπορεί να βαυκαλίζεται πια για πάντα με το παρελθόν της και να αφήνει να ξεφτυλίζουν το όνομα της κάθε λογής κωλοπαιδαράδες κληρονόμοι.

(με συγχωρείτε ειλικρινά για το ύφος, αλλά αυτές είναι οι απόψεις μου και τις εκφράζω με παρρησία χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα)

Unknown είπε...

MainMenu, ευχαριστώ πρώτα από όλα που μπήκες στον κόπο να γράψεις τις θέσεις σου, τις οποίες θεωρώ Απόψεις εκφρασμένες σωστά και με διόλου προσβλητικό τρόπο. Ίσως η γραφή σου να είναι και ένα καλό μάθημα προς διάφορους αμετροεπείς που όταν διαφωνούν με όσα γράφω, απλά υβρίζουν και χυδαιολογούν.

Στην ανάλυση που κάνω, συμφωνώ ως ένα σημείο. Η διαφωνία μου ξεκινά απλά από εκεί που κατά την άποψή μου, ναι μεν είναι όπως τα λες, αλλά τα πράγματα είναι εξαιρετικά πιο περίπλοκα στην ουσία.

Με τις καταλήψεις ας πούμε που αναφέρεις, και εγώ έχω κατά καιρούς εκφράσει τη δυσφορία μου όπως και για το γενικότερο χάλι στην Παιδεία.

Ομως φίλε, χωρίς να θέλω να δώσω ελαφρυντικά σε κανέναν ξεκινώ από τις ευθύνες του ίδιου του "συστήματος" που εδώ και χρόνια πολλά, απαξιώνει τα πάντα και πάνω από όλα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Αριστερά μπορεί-όπως σωστά λες -να έχει διάφορα "υπαρξιακά" προβλήματα, αλλά δεν κυβέρνησε τον τόπο. Ευθύνες φέρει γιατί συχνά λαϊκίζει προκειμένου να κερδίσει "κουκιά" ευθύνες φέρει γιατί αβασάνιστα απορρίπτει ακόμα και προοδευτικές ρυθμίσεις που αφορούν στην Παιδεία και χαϊδεύει τον "χαβαλέ". Αυτά, τα έχουμε πει πολλές φορές.

Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια υπαρκτή δύναμη και δεν παύει να φιλοξενεί ως δεξαμενή ιδεών εξαιρετικά σημαντικά κεφάλαια και ιδέες. Ακριβώς για αυτό είναι που πρέπει να αναλάβει και κάποιες ευθύνες που ίσως δεν αρέσουν στους "επαναστάτες της δεκάρας".

the Idiot Mouflon είπε...

Τα μωρά... αυτά που θα τους ταΐσεις... αυτά θα χέσουν.

Όσο ηλίθια και αν είναι η πρακτική τέτοιων χτυπημάτων... δεν μας επιτρέπει η γνώση της ανθρώπινης φύσης να την ξεγράψουμε ως ένα παραλογισμό. Υπάρχει δημιουργός αιτία ή αιτίες.

Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν για τη βρώμα προτού κοιτάξουμε λίγο και τι το ταίσαμε το παιδί. Ε;

Unknown είπε...

Πάρα πολύ σωστά Mouflon, μα πάρα πολύ σωστά.

MainMenu είπε...

συμφωνώ Γιώργο το σύστημα που κυβερνά φταίει πάνω από όλα κι όλοι αυτοί που βολεύτηκαν από αυτό τοσο καιρό...


απλά τα βάζω με την Αριστερά γιατί περίμενα, ανήκοντας τουλάχιστον κάποτε :) σε αυτη, να εκφράσει κάτι νέο, κάτι δημιουργικό...μια κατάφαση σε κάτι...
αν δε το κάνει αυτο η αριστερα ποιος θα το κανει...

ManoWAR είπε...

Έγινε άλλο ένα έγκλημα από τους γνωστούς αλήτες και εσύ πρώτα καταδικάζεις τον ΛΑΟΣ και την ακροδεξιά (μη χάσεις)!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

ανεστης είπε...

Μπράβο φίλε μου. θέλει πολύ κουράγιο μια τέτοια πρόταση που προσπερνάει τις ιστορικές αγκυλώσεις που μας κρατάνε μικρόψυχους και μίζερους.
Και πάλι μπράβο.

Unknown είπε...

Ανέστη, σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου.

Ίδας είπε...

Φίλε αν μου επιτρέπεις μια καλοπροαίρετη κριτική:

Η πρόταση σου – για αποκήρυξη της τρομοκρατίας από την αριστερά και ειδικά τα κοινοβουλευτικά κόμματα – είναι πολύ σωστή και σοφή.
Θα αναγκαστώ όμως να συμφωνήσω κάπως με ένα σχόλιο που έγινε πιο πάνω.

Όταν κάνεις μια τόσο πρωτοποριακή και γενναία πρόταση, αυτή πρέπει να είναι ξεκάθαρη και δεν θα πρέπει να κρύβεται πίσω από άλλα απωθημένα.

Αν δηλαδή απέφευγες να αναμίξεις στο άρθρο σου τις «ένστολες τρομοκρατίες» την ακροδεξιά και το ΛΑΟΣ θα τόνιζες καλύτερα αυτό που θέλεις να πεις.

Στο κάτω κάτω η αριστερά πρέπει να αποκηρύξει την τρομοκρατία και τις τυφλές δολοφονίες , όχι επειδή «ξερογλείφεται» η ακροδεξιά ή επειδή δίνουν επιχειρήματα στον Καρατζαφέρη αλλά επειδή είναι λάθος και συνιστούν εγκλήματα! Σωστά?

Unknown είπε...

Andkand, σε ευχαριστώ για το σχολιασμό σου.

Ξέρεις, δεν είναι απαραίτητο μονίμως σε όλα να συμφωνούμε.

Το κείμενο, εκφράζει συγκεκριμένες θέσεις και κάθε λέξη είναι συνειδητά επιλεγμένη για να υπηρετεί αυτές τις θέσεις.

Αν θέλεις την αυστηρά προσωπική μου άποψη η Αριστερά, στην ουσία, δεν έχει ανάγκη να αποκηρύξει τίποτα γιατί ποτέ, μα ποτέ τα τελευταία 35 χρόνια δεν αγκάλιασε οποιαδήποτε πρακτική που περιέχει τη Βία ως μέσο πάλης. Ποτέ!

Ειδικά η δήθεν ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στους "μπαχαλάκηδες" κατά την άποψήν μου είναι μια καλοστημένη προβοκάτσια και παγίδα που λειτούργησε συστηματικά από συγκεκριμένους κύκλους για λόγους που έχουν αναλυθεί πολλές φορές και δεν θα τους επαναλάβω.

Ακριβώς επειδή η Αριστερά είναι νομοτελειακά ξεκαθαρισμένη κατά της ΟΠΟΙΑΣΔΉΠΟΤΕ βίας -είτε παρακρατικής είτε κρατικής- για αυτό το λόγο κατά την άποψή μου οφείλει αυτή τη στιγμή να μπει μπροστά και διαδηλώσει την πλήρη αντίθεσή της στην τρομοκρατία-από όπου και αν προέρχεται.

Και για να γίνω ακόμα πιο σαφής, Σέχτες Επαναστατών και λοιπές συμμορίες εγώ δεν τις συνυπολογίζω στις Αριστερές δυνάμεις αλλά στις πιο σκοτεινές παρυφές του παρακράτους και της ανωμαλίας.

Η Αριστερά, ΔΕΝ έχει να "αποκηρύξει" τίποτα απολύτως.

Έχει μόνο να δώσει αγώνα κατά της βίας, κατά της τρομοκρατίας, κατά της αστυυνομοκρατίας, κατά του φρικτού κύκλου αίματος που ξεκίνησε σε αυτά τα χρόνια πριν από 14 μήνες ο Κορκονέας και στη συνέχεια ο "Επαναστατικός Αγώνας" και η Σέχτα.

proudgaros είπε...

ξανά...γκάριξα! (εσύ το είδες όμως)

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Προσωπικά με κάλυψε και με το παραπάνω η στάση και θέση του κυρίου Θεόδωρου Μαργαρίτη μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΝ στις ειδήσεις του ALTER χθες. Είναι αλήθεια ότι πρώτη φορά άκουσα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρεται με τόση σφοδρότητα κατά της τρομοκρατίας και να βρίσκεται κυριολεκτικά σε έξαλλη κατάσταση. Και επειδή θεωρώ τον Μαργαρίτη και έντιμο και πολύ σοβαρό άνθρωπο, πιστεύω στα γεμάτα αγανάκτηση και έκρηξη λόγια του αυτά, απόλυτα.

Καταδίκασε απερίφραστα (ούτε από μέλος του ΛΑΟΣ δεν έχω ακούσει τόσο εκρηκτικά και θυμωμένα λόγια κατά της τρομοκρατίας) τις ενέργειες των τρομοκρατών, τόνισε ότι αυτές μόνο επιζήμιες και συκοφαντικές είναι για την αριστερά γενικότερα και θα εκδηλωθεί σύντομα συλλαλητήριο στους δρόμους της Αθήνας από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της ένοπλης ακροαριστερής (ο ίδιος έτσι τους αποκάλεσε) τρομοκρατίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης που παραβρισκόταν μαζί του στο στούντιο χειροκρότησε την πρωτοβουλία την οποία και θα στηρίξει το ΛΑΟΣ και φαντάζομαι και τα υπόλοιπα κόμματα. Ελπίζω να γίνει βέβαια αποδεκτή αυτή η πρωτοβουλία και από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ και να μη μείνει στο κεφάλι του κυρίου Μαργαρίτη... Βέβαια ξέρω ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη γιατί σίγουρα πολλοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμφωνούν μαζί του, αλλά ελπίζω...

Αυτές τις ώρες χρειάζεται συνεννόηση, κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη όλου του πολιτικού κόσμου για να παταχτεί η κοινός εχθρός. Έτσι τα κατάφεραν και στην Ιταλία όταν το PCI (Κομμουνιστικό κόμμα Ιταλίας) πρωτοστάτησε στα ογκώδη συλλαλητήρια που συμμετείχαν όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, κατά της τρομοκρατίας των Ερυθρών Ταξιαρχιών και πέτυχαν. Μακάρι να συμβεί κάτι αντίστοιχο και εδώ στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό νομίζω και θα δώσει και το καλύτερο μάθημα και τη χαριστική βολή στους εχθρούς της Δημοκρατίας και εραστές του Πολ Ποτ..

Καλό θα είναι λοιπόν Γιώργο σήμερα να πολεμήσουμε (γιατί ναι βρισκόμαστε σε πόλεμο) όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι σε αυτά τα τσογλάνια που δεν έχουν στην ουσία καμία ιδεολογία αλλά είναι εντεταλμένοι μισθοφόροι εκτελεστές κάποιων αναχρονιστικών γερασμένων και άρρωστων εγκεφάλων και κυρίως κάποιων πολύ σκοτεινών κέντρων εξουσίας εκτός Ελλάδος μάλιστα.

Αναφορές λοιπόν για ακροδεξιές και ΛΑΟΣ που γλείφονται στο αίμα ειδικά αθώων παιδιών που κυλάει στους δρόμους τη στιγμή αυτή, είναι ανεπίτρεπτες κατά τη γνώμη μου Γιώργο γιατί δεν βοηθούν στη σωστή κατεύθυνση.

Μακάρι να αναρτηθεί και να βρω το βίντεο με τον Μαργαρίτη στο ΥΤ για να δεις ακριβώς τις εννοώ.

Unknown είπε...

Imaginos καλημέρα- το γιατί τοποθετήθηκα έτσι, το έχω εξηγήσει. Αν ο ΛΑ.Ο.Σ είχε (σε επίπεδο ηγεσίας) συμπεριφερθεί πιο έντιμα στο παρελθόν, αλλιώς θα είχα γράψει.

Αλλά ο ΛΑ.Ο.Σ είναι ο κύριος "μάγειρας" που επιχείρησε και εν μέρει το πέτυχε σε μικρή μερίδα της κοινωνίας να "αναδείξει" τον Σύριζα ως δήθεν υποστηρικτή των μπάχαλων κλπ.

Και κάτι τέτοιο, για κάποιον που ξέρει τα πράγματα είναι ανήθικο, πολιτικάντικο και χυδαίο.

Από εκεί και πέρα, καλή η δήλωση του Μαργαρίτη-θα ήθελα να δω το βίντεο- αλλά θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν πιστεύω πως αυτές οι δολοφονικές ομάδες είναι μέρος της αριστεράς έστω και της άκρας. Θεωρώ πως αποτελούν τον εκτελεστικό βραχίωνα σκοτεινών υπηρεσιών που δρουν στις παρυφές και διακλαδώσεις (παρα) κρατικών υπηρεσιών ελληνικών και ξένων. Και η διεθνής εμπειρία από τα "αντάρτικα πόλεων" στη Δύση, αυτό καταδείχνει.

Γιατί, πρέπει πάντα να κοιτάμε ποιος-ποιοι έχουν κέρδη από τέτοιες ενέργειες.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εξαιρετικό άρθρο...

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,
Μια [έστω και την υστάτη] παρέμβαση για ένα σύντομο σχόλιο:
Είναι γεγονός ότι η συγκροτημένη Αριστερά [στην Ελλάδα - και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ] αποδοκιμάζει και καταδικάζει [και ΔΕΝ υιοθετεί] τις τρομοκρατικές ή “επαναστατικές” μεθόδους των λίγων και των εκλεκτών επαναστατών [ακραίως μικρο-οργανώσεων της Αριστεράς]. Γι’ αυτό και σωστά λες ότι “… η Αριστερά, στην ουσία, δεν έχει ανάγκη να αποκηρύξει τίποτα …” Κι αυτό γιατί αν προκύψουν και καταστάσεις βίας [που μπορούν να κληθούν κι ως τρομοκρατικές], αυτές είναι το ίδιο το σύστημα [με τη βιαία εγγενή του φύση] που θα τες προκαλέσει ... Τα εγγενή γνωρίσματα του καπιταλισμού όπως η αδικία, εκμετάλλευση, καταπίεση, ανεργία, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, η απουσία ουσιαστικής συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα ... Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας μιλώντας, ας πούμε, για λειτουργικό καπιταλισμό ή πιο δημοκρατικό καπιταλισμό ... Ότι έχει πετύχει ο πλούσιος Βορράς [από την άποψη βιοτικού επιπέδου και δημοκρατικών διαδικασιών] το ‘χει κάνει σε βάρος του κακορίζικου Νότου [της καπιταλιστικής περιφέρειας και της υποανάπτυκτης Ασίας, Αφρικής και Νότιας Αμερικής!]
Διερωτούμαι, ο Αφγανός [τρομοκράτης] Ταλιμπάν που σίγουρα καμία σχέση έχει με την Αριστερά, θα ριζοσπαστικοποιηθεί κάποτε για να δει ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να τον απελευθερώσει από την φτώχεια και την αμάθεια; Ή κατά πόσο ο Αριστερός της Βενεζουέλας ή της Βολιβίας μπορεί να αποκηρύξει τη βία η οποία αντικατοπτρίζεται μέσα από τον αντιαμερικανισμός του όταν έχει τόσα υποφέρει από τους αμερικανούς [που για χρόνια πατρόναραν την χώρα του] ...

Anef_Oriwn
Παρασκευή 30/10/2009 – 10:16 μ.μ.

Unknown είπε...

Όπως αντιλαμβάνεσαι Άνευ, συμμερίζομαι πλήρως τον προβληματισμό και σε ευχαριστώ για την κατάθεσή του.

Anti-Fascistas είπε...

Ο Ραούφ Ντενκτάς το 2003 υποστήριξε Γλαύκο Κληρίδη και το 2008 Δημήτρη Χριστόφια

Όλα τα τεκμήρια, πηγές, αποκόμματα για όποιον δεν πιστεύει:

http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/?p=625

MainMenu είπε...

giorgo de ksero...alla diafono me mustikes uphresies ktl...

summetexo se poreies kai diadhloseis apo ta 5 mou...exoun allaksei ta pragmata

to diadiktuo, h texnologia, h moda, ta videogames. exeis dei ti gnoseis exoun oi pitsirikades?

sta 20 mou epaiza ena videogame pou legotan messiah. eixes ena poluvolo kai skotones batsous.

de milame gia marksistikes katavoles kai politikes theorhseis...milame gia allou eidous koinoniko fainomeno.

gia auto sas eipa kai sthn arxh oti h aristera sigontarhse xoris na katalavainei ena koinoniko fainomeno diaforetiko kai viaio pera apo ta gnosta...

h via kai h orgh einai mia ekfrash ths ideologias ths epoxhs...ths ideologias tou kunismou...

Ανώνυμος είπε...

ποτέ πολιτική δεν ήταν ό,τι πρέπει να γίνει για την ανθρωπότητα

αν κάποιος για το αντίθετο φανατικά επιμένει κρίνεται ως ένας φανατισμένος

τώρα, ένας φανατισμένος είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος

οι πολιτικολουγούντες είναι φανατισμένα υποκείμενα

που ελέγχονται.