Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Μακαρίου στο σκηνοθέτη Μ. Κακογιάννη (2/2)

Ας ακουστούν προσεκτικά τα όσα λέει ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ας γίνουν οι απαραίτητες σκέψεις όχι μόνο εκεί που βολεύει αλλά και εκεί που δεν βολεύει. Ειδικά, για την παρουσία του Ελληνικού Στρατού στο Νησί από τη σύσταση του Κυπριακού Κράτους.

3 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Έχει δίκαιο ο Μακάριος όσον αφορά τη Μεραρχία.
Η Μεραρχία δεν ήρθε για προστασία αλλά στην ουσία ήρθε για να επιβλέψει την εφαρμογή του σχεδίου Άτσεσον (πριν το απορρίψει τελικά ο Γ. Παπανδρέου) και να λειτουργήσει ως μορφή πίεσης προς τον Μακάριο.
Στη συνέντευξη ο Μακάριος δεν αναφέρεται στην ΕΛΔΥΚ αλλά στη Μεραρχία.

Η συγκεκριμένη ταινία του Κακογιάννη είναι ένα από τα σπάνια ντοκουμέντα για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Τη μακαριολαγνεία ουκ ελάττω παραδώσω! Αν είχαν οι Κύπριοι λίγο μυαλό θα έστελναν τον Μακάριο από το 63 σε δίκη για το πραξικόπημα που εκείνος είχε διενεργήσει με την κατάλυση του συντάγματος. Όμως όπως κι αν το κάνουμε, είναι δικαίωμα του καθενός να αυταπατάται...

Ανώνυμος είπε...

Αντιπολιτευόμενε, είσαι ανιστόρητος και ηλίθιος.

Ο Μακάριος ηλίθιε προβοκάτορα και πλασιέ των θέσεων του Τουρκικού ΥΠΕΞ, έκανε πρόταση για αναθεώρηση 13 σημείων του Συντάγματος. Πρόταση. Ούτε Σύνταγμα κατήργησε ούτε τίποτα.

Μάλιστα με προτροπή των Άγγλων.

Μετά ξεκίνησαν τέλος του 63 οι δικοινοτικές συγκρούσεις.

Αυτά που λες είναι η τουρκική προπαγάνδα. Γάρε έ γάρε.

Συγνώμη κ. Πήττα για τους χαρακτηρισμούς στον Αντιπολιτευόμενο, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να γράφει όποια παπαριά κατεβάσει ο νους του.