Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Yellow Submarine-Beatles

Στις 9 ενάτου του 2009 θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμια κλίμακα, ένα καινούργιο ηλεκτρονικό παιχνίδι, μουσικού χαρακτήρα. Μέσα από αυτό το παιχνίδι, ο παίκτης μπορεί να συμμετέχει στο συγκρότημα που παίζει, παίρνοντας τη θέση του μουσικού που επιλέγει. Μπορεί να είναι πρώτη κιθάρα, κιθαρίστας συνοδείας, ντράμερ, ή να παίξει το μπάσο.

Μα τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας θα αναρωτηθεί κάποιος εύλογα.

Λοιπόν. Το συγκρότημα είναι οι Beatles και ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά του παιγνιδιού, από τα δείγματα που είδα στο διαδίκτυο, είναι η ξέχειλη Βρετανικότητα.

[...]
Αυτή την αβίαστη καθημερινότητα, με το δίπατο λεωφορείο, το χαρακτηριστικό ταξί, τα σύννεφα και τη βροχή, τα ποδήλατα, -δεν μπορώ τώρα να απαριθμήσω όλα τα στοιχεία, είναι πάρα πολλά οι εγγλέζοι, ευφυέστατα την εξάγουν, την κάνουν μόδα και πόλο έλξης για όλον τον κόσμο.

Πως; Μα χωρίς καμία άμεση προπαγάνδα αλλά απλά τιμώντας ως χώρα το προϊόν που παράγουν οι άνθρωποί της και τους ίδιους τους δημιουργούς. [...]

Τα παραπάνω, είναι ένα μικρό ερέθισμα πριν το τακτικό άρθρο του Σαββάτου-με το κείμενο στηριγμένο στην μικρή ομιλία που είχα την τιμή να κάνω στον Ομιλο Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού "Έλευσις" την Τετάρτη που μας πέρασε.

Μέχρι αύριο που θα ανέβει το πλήρες κείμενο, απολαύστε το video.

Καλό βόλι στις Ευρωεκλογές!

1 σχόλιο:

Phivos Nicolaides είπε...

Περιμένουμε με αγωνία το κείμενο σου. Καλό τριήμερο Γιώργο μας!