Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Σκούπα.

Και ξαφνικά, η Ελλάδα,κυβερνιέται από τον Κώστα...Καρατζαφέρη.
Γιατί βέβαια, ο κυρ Κώστας Καραμανλής που αποφάσισε στα καλά καθούμενα να γίνει νοικοκυρά και να πάρει τη σκούπα για να συμμαζέψει τον τόπο, επιχειρεί απλά να ικανοποιήσει εκείνη την πλευρά του κόμματός του που διέρρευσε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του κου Καρατζαφέρη γνωστού και ως Καρατζαφύρερ.
Με αυτό το ταιριαστό παρατσούκλι τον βάφτισε , εδώ και πολύ καιρό, το πασίγνωστο και ορκισμένο αντί ΛΑ.Ο.Σικό ιστολόγιο
jungle-report.blogspot.com.
Το οποίο, αν το σκαλίσετε λιγάκι, θα βρείτε αμέτρητα στοιχεία για την απίστευτη διαδρομή του ακροδεξιού πολιτικού.
Ο κατάλογος των κατά καιρούς αδιανόητων θέσεών του, είναι τόσο μεγάλος που δεν φτάνει ολόκληρη η εφημερίδα για να χωρέσουν.

Ας έρθω λοιπόν στην ουσία, ξεκινώντας με μια κλασική ελληνική παροιμία που λέει «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».
Παροιμία που κατά τα άλλα αδικεί το έξοχο και περήφανο είδος των Λύκων.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει χαρακτηριστεί σαν η χειρότερη των τελευταίων 35 χρόνων.

Ξεπέρασε σε ελάχιστο χρόνο, κάθε ρεκόρ διαπλοκής, διαφθοράς, σκανδάλων και, ταυτόχρονα απόλυτης απραξίας σε επίπεδο έργου που να αγγίζει τον μέσο πολίτη θετικά.
Μια κατάσταση, που προστέθηκε στην τελευταία περίοδο της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης και την επιδείνωσε.

Η ανασφάλεια που βιώνει ο καθημερινός άνθρωπος πια στην Ελλάδα, είναι γεγονός σε αρκετές περιοχές, αλλά και μεγεθυμένο σε πολλές περιπτώσεις από τα ΜΜΕ που με αγωνία ψάχνουν θέμα για να αυξήσουν τα νούμερά τους.
Ένα από τα πολλά θύματα της λαϊκίστικης αμετροέπειας, οι Αλλοδαποί. Ένα άλλο, το Φοιτητικό Κίνημα, και πιο πέρα η συστηματική στρέβλωση γεγονότων, αιτιάσεων και θέσεων της αντιπολίτευσης όταν αυτή έρχεται έξω από το Σύστημα.
Δεν θα τα πιάσουμε όλα σήμερα, είναι αδύνατο.
Από πολλά χρόνια καλλιεργήθηκε συστηματικά, η ταυτότητα της Αλβανικής καταγωγής, με την έννοια «εγκληματίας». Αυτό, είναι μία επισήμανση, που δεν ακυρώνει την ύπαρξη εγκληματικών στοιχείων μεταξύ των αλλοδαπών κοινοτήτων, ούτε την δημιουργία γκετοποιημένων συμμοριών που μοιράζουν μεταξύ τους "περιοχές ελέγχου" και παραβατικές ειδικότητες.

Οι διάφορες "μαφίες" υπάρχουν στα γκέτο, είναι γνήσιο προϊόν της γκετοποίησης και της ανυπαρξίας μηχανισμών ένταξης (όχι αφομείωσης, είναι ένας όρος που δεν μας αρέσει).
Η ανέχεια και η αθλιότητα, όπως είναι γνωστό, δημιουργούν τις καλύτερες προυποθέσεις για το "έργο" μαφιόζων που πάντα "δουλεύουν" σε αγαστή συνεργασία με ντόπιους "συναδέλφους" του υποκόσμου.
Αυτά όμως δεν αφορούν πουθενά την συντριπτική πλειοψηφία των Ξένων που αγωνιούν για την επιβίωσή τους και για ένα περιβάλλον πιο ανθρώπινο.

Και ουδέποτε βέβαια, αναδείχθηκαν από τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης οι χιλιάδες αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες ή πολιτικοί πρόσφυγες που είτε ζουν κανονικά και εργάζονται όπως όλοι οι άνθρωποι, είτε κιόλας προσφέρουν σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά ωφέλιμο έργο σε ποικίλους τομείς.

Παράλληλα, καθώς η Ελλάδα από χώρα παραγωγής Μεταναστών άλλαζε σε χώρα υποδοχής, ο μηχανισμός είτε ανέτοιμος, είτε υπηρετώντας σκοπιμότητες, άφηνε όλες τις εισόδους της χώρας κυριολεκτικά διάτρητες και δεν είχε κανένα σύστημα αξιολόγησης στο ποιος μένει και ποιος όχι. Προφανώς δεν μας ενδιέφερε.
Βλέπετε, η Ελλάδα σε εκείνα τα χρόνια ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο που δούλευε πυρετωδώς για να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Βόλεψαν λοιπόν οι χιλιάδες ανασφάλιστοι, πάμφθηνοι εργάτες που έχτισαν το καινούργιο αεροδρόμιο, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τη Αττική Οδό, το Μετρό των Αθηνών.
Βόλεψαν εξαιρετικά, καθώς κιόλας είτε τραυματίζονταν σοβαρά είτε και πέθαιναν σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, κανένα σωματείο δεν ήταν εκεί για να πατήσει πόδι και να σηκώσει φωνή.
Και όταν ήρθε η ώρα των Ολυμπιακών, μια μαγική σκούπα, εξαφάνισε τα πάντα από την Ελληνική πρωτεύουσα.
Τοξικομανείς, ζητιάνοι, αδέσποτα ζώα, άστεγοι ντόπιοι και ξένοι, εξαφανίστηκαν σε μια νύχτα , τσουβαλιάστηκαν σε τρένα φορτηγά κλούβες και πούλμαν και αραδιάστηκαν σε όλη την εκτός κέντρου επικράτεια.
Οι Έλληνες, χαρούμενοι, μπορούσαν τώρα να ζήσουν τη «μεγάλη γιορτή».
Μόνο που τα προβλήματα που πετάς κάτω από το χαλί, ποτέ δεν χάνονται.
Οι κυβερνήσεις, συνέχισαν να κάνουν διακοπές, οι συγκρούσεις μεταξύ των γκέτο όπως σε όλες τις πρωτεύουσες εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα, οι εκδηλώσεις για το Μεταναστευτικό από την Αριστερά δεν άγγιζαν κανέναν πέραν ελαχίστων και, ο Καρατζαφέρης, σε καθημερινή βάση από την τηλεόραση να εξαπολύει τους μύδρους του.
Και βέβαια, προκειμένου ο Καρατζαφέρης να κερδίσει κουκιά στην κάλπη ποτέ δεν μιλούσε πολιτικά. Ποτέ δεν ανέλυσε το φαινόμενο. Πάντα, ύπουλα και υπόγεια έριχνε την ευθύνη στον ίδιο τον μετανάστη καλλιεργώντας χυδαία την επιθετικότητα προς τον αδύναμο κρίκο, τον κάθε ξένο δηλαδή και όχι σε όσους έχουν την ευθύνη, δηλαδή αφ ενός την πολιτεία και αφ ετέρου στον μηχανισμό που παράγει το μεταναστευτικό κύμα.
Στην Ελλάδα, ακόμα καλά κρατεί η συζήτηση για το αν οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις μπορούν να έχουν τζαμί για να εξασκούν τη θρησκεία τους.

Και, το συζητάει αυτό, ένας λαός μεταναστών, που βρέθηκε σε Γερμανία, Βρετανία, Αμερική, Βέλγιο, παντού, όπου δεν συνάντησε ποτέ καμία δυσκολία στο να ασκήσει θρησκεία, ήθη και έθιμα. Με αμέτρητες εκκλησίες, πολιτιστικά κέντρα, εντευκτήρια. Με σχολεία για τα ελληνόπουλα. Με όλα αυτά τα αυτονόητα, που ο συρφετός των εθνικιστών στην Ελλάδα, αρνείται κατηγορηματικά στον κάθε μετανάστη.
Α ναι, θα έχουμε ιστορίες στην Ελλάδα και πάλι.
Λίαν συντόμως φοβάμαι.
Γιατί, αν ο πρωθυπουργός κος Καρατζαφέρης –συγνώμη- κος Καραμανλής θέλει να ικανοποιήσει το «κοινό αίσθημα» όχι της πλειοψηφίας, αλλά εκείνου του 3% με 4% που διέρρευσε προς τον ΛΑ.Ο.Σ τότε θα έρθει σε κατάφωρη σύγκρουση με το περί δικαίου κοινό αίσθημα, το οποίο ειδικά στους νεολαίους είναι τυφλό.
Και θυμίζω, πως η Δικαιοσύνη, είναι τυφλή.
Σκούπα λοιπόν! Σκούπα παντού!
Μα τι χυδαία λέξη. Και πόσο ανερυθρίαστα την χρησιμοποιούν και την έχουν περάσει στο λεξιλόγιο μας ,ταυτίζοντας το «σκουπίδι» με τον Ξένο.
Καταλαβαίνετε τι έχουν κάνει;
Πως έχουν χρησιμοποιήσει το μυαλό μας για να δημιουργήσουν το «δια ταύτα»;
Η σκούπα, παραπέμπει ευθέως στα σκουπίδια.
Τα σκουπίδια είναι βρώμα, ακαθαρσία, απόβλητα, απορρίμματα.
Σκούπα στους Αλλοδαπούς λοιπόν, άρα Αλλοδαπός ίσον βρώμα, ακαθαρσία, απόβλητο.

Μν το ψάχνετε, δεν θα βρείτε τέτοια ευθεία δήλωση, πουθενά.
Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο σταδιακός εκφασισμός της κοινωνίας, γίνεται πάντα έμμεσα και πονηρά.

Και, είναι τόσο βρωμερό το παιχνίδι και η σημειολογία που παράγουν ο λαϊκισμός και η ακροδεξιά, που καμία ψύχραιμη συζήτηση στο θέμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Δεν άκουσα ποτέ κανέναν αρμόδιο να εξηγεί στον κόσμο από τηλεοράσεως για τις κατεστραμμένες οικονομίες του τρίτου κόσμου, για τον έλεγχο της αγροτικής παραγωγής από τις πολυεθνικές που εξάντλησαν τεράστιες περιοχές από τους φυσικούς τους πόρους, δεν άκουσα ποτέ κανέναν να επιχειρεί να αναδείξει την πολυπλοκότητα του προβλήματος.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 που η Ελλάδα έγινε χώρα υποδοχής μεταναστών μέχρι σήμερα, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε θεσμικά, ούτε ενημερωτικά, ούτε τίποτα.
Οι κυβερνήσεις άφησαν μόνους και ανυποψίαστους τους έλληνες που είδαν έκπληκτοι να αλλάζει ο χώρος της γειτονιάς τους.
Τους έσπρωξαν έτσι στη σιωπή. Και όταν πια το πρόβλημα άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η σιωπή άρχισε να γίνεται θυμός.
Ο θυμός, που ήρθε να χαϊδέψει ο δημαγωγός Καρατζαφέρης.
Έχω μια βάσιμη ελπίδα:
Το σήκωμα του κεφαλιού που επιχειρεί ο εθνικισμός και ο ρατσισμός σε όλη την Ευρώπη, να αφυπνίσει ξανά τις κοινωνίες των πολιτών αφ ενός και αφ ετέρου να επαναφέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις παραδοσιακές ευρωπαϊκές αξίες και στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.
Καθώς να κάνει την Αριστερα, να αντιληφθεί τους πραγματικούς της αντιπάλους.

13 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Για να καταλάβουμε λίγο κύριε Πήττα.

Σαφώς και έχετε δίκιο ότι οι κυβερνήσεις από το 1990 απεδείχθησαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων σε ότι έχει να κάνει με τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας η οποία είναι ανύπαρκτη και επί 19 χρόνια η μόνη πολιτική που αντιμετώπισε την λαθρομετανάστευση ήταν η ξενολαγνεία και να τώρα τα αποτελέσματα. Αλλά τώρα τι προτείνετε δηλαδή;

Να καθόμαστε να αναζητάμε το τι έφταιξε στο παρελθόν και να κρύψουμε τα μάτια στο τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και μα καθόμαστε άπραγοι χωρίς προσπάθεια συμμαζέματος και νοικοκυρέματος της κατάστασης;

Με το δικό σας σκεπτικό και αν συνεχίσουμε πάλι να αδιαφορούμε για το πρόβλημα, σε 10 χρόνια από τώρα πάλι το ίδιο άρθρο θα γράφατε...

Και το τι καταλόγισε το Jungle Report το αντιλαοσικό blog τόσο καιρό στον Καρατζαφέρη ποιον ενδιαφέρει; Μάλιστα νομίζω ότι έκανε και πολύ καλή δωρεάν διαφήμιση στο κόμμα… Νομίζετε ότι οι πολίτες αντέδρασαν σε αυτές τις εκλογές επειδή τους πήρε τα μυαλά το ΛΑΟΣ ή επειδή βρήκαν επιτέλους κάποιον να ακουμπήσουν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όταν όλοι οι άλλοι το έριχναν για χρόνια κάτω από το χαλί και τώρα προσπαθούν να προλάβουν τον Καρατζαφέρη όχι επειδή αναγνώρισαν ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους; Εδώ μέχρι και ο Γιωργάκης του ΠΑΣΟΚ ο λαθρομετανάστης εκ Σουηδίας με δική του ομολογία έκανε ήδη πρώτο μέλημα της μελλοντικής του πολιτικής, τη λαθρομετανάστευση...

Και φυσικά είναι λογικό να βλέπουν τα Jungle Report και οι αντιλαοσικοί προοδευτικοί τον κακό δράκο του παραμυθιού στα μάτια του Καρατζαφέρη αλλά έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει κανείς να λέει. Κύριε Πήττα και Jungle Reporters ελάτε να μείνετε σε περιοχές σαν τον Άγιο Παντελεήμονα και μετά γράψτε ότι θέλετε. Να σας θυμίσω ότι ο κύριος Αλαβάνος μένει σε βίλα 400ων τετραγωνικών στην Πεντέλη και ο κύριος Τσίπρας σε 3όροφη βίλα στο Διόνυσο αγνώστων τετραγωνικών, και εγώ και ο καθένας μας από εκεί ξέρουμε να λέμε πολλά τραγούδια και να το παίζουμε ανανεωτικοί αριστεροί ειδικά όταν θα έχουμε δεξιές τσέπες... Ας κοπιάσουν στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πλατεία Βάθη, στον Κολωνό, στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στο Μεταξουργείο, στο Ίλιον και κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που πλέον θυμίζει Καλκούτα και τουρίστας δεν πρόκειται να πατήσει ποτέ και μετά ευχαρίστως τα ξαναλέμε.

Δεν πρόκειται για πρόβλημα ξενοφοβίας που εκ των πραγμάτων και με 40% μετανάστες στην Ελλάδα είναι λογικό να υπάρχει λόγω της συμπεριφοράς τω ιδίων των μεταναστών και όταν το 54% των εγκλείστων στις φυλακές είναι αλλοδαποί, αλλά προπαντός είναι το πρόβλημα της ξενολαγνείας επί τόσα χρόνια, που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και δε φταίει ο Καρατζαφέρης που οι πολίτες διέκριναν ότι δεν πάει άλλο και ακούμπησαν σε αυτόν. Δηλαδή σε ποιον άλλον να ακουμπήσουν, στον Αλαβάνο που λέει φέρτε άλλο ένα δις δυστυχισμένων του πλανήτη στην Ελλάδα χωρίς να ξέρει τι να τους κάνει και είναι για σας σοβαρός ένας τέτοιος πολιτικός;

kyriakos είπε...

Στην Ελλάδα, ακόμα καλά κρατεί η συζήτηση για το αν οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις μπορούν να έχουν τζαμί για να εξασκούν τη θρησκεία τους.

Και, το συζητάει αυτό, ένας λαός που ζητά το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης και την επαναλειτουργία της Αγ. Σοφίας στην Τουρκία..

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιατί μόνο Τζαμί και όχι και Βουδιστικούς, Ινδουιστικούς κλπ ναούς; Στην Ελλάδα έχουμε μετανάστες από 204 χώρες και 67 θρησκείες. Θα πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα με τζαμιά και ναούς για όλες αυτές τις θρησκείες;

Όσο για την σχολή της Χάλκης αυτή είναι η πιο γελοία διεκδίκηση εκ μέρους της χώρας μας γιατί βάζουμε στην ίδια ζυγαριά μία σχολή για τραγόπαπες με ολόκληρη τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου μας. Γελοία πράγματα από γελοίους πολιτικάντηδες.

Και κάτι άλλο για να μη παρεξηγηθώ και πάλι. Εγώ είμαι υπέρ της ανέγερσης του Τζαμιού στην Αθήνα αλλά στην Εκάλη, την Πεντέλη, την Πολιτεία ή το Καστρί όμως, Διαφωνεί κανείς;

Και τέλος κάτι που δεν σας ενδιαφέρει όπως φαίνεται. Το τζαμί θα είναι για σιίτες μουσουλμάνους η για Σουνίτες; Το ξέρετε ότι αυτοί οι δύο βάζουν βόμβες και γκρεμίζουν τα τζαμιά των άλλων;

Sceptic Anonymous είπε...

Το πιο μεγάλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕ δεν είναι το περιβάλλον, αλλά αφενός το δημογραφικό και αφετέρου το μεταναστευτικό. Κανείς δεν θέλει να πάρει τις σκληρές απόφασεις, και φυσικά δεν υπάρχει παγκόσμια συνεργασία, που μόνο αυτή μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Για αυτό και η ακροδεξία θα αναβιώσει με μαθηματική ακρίβεια καθώς οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα αναλώνονται σε περισπούδαστες αναλύσεις περί δικαίου.

Σπείραμε άνεμους, τώρα θα θερίσουμε ανεμοστρόβιλους, και αυτό ισχύει και για την Κύπρο.

arkoudas είπε...

Χαίρεται. Απόλυτα επίκαιρο. Εχω δύο σχόλια:

1) Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα η κατάσταση είναι χειρότερη από άλλες Ευρ. χώρες (π.χ Ολλανδία, Αυστρία, Γαλλία, Αγγλία κ.λπ.). Η ενδυνάμωση του ΛΑΟΣ ήρθε σχεδόν εξ'όλοκλήρου από την ΝΔ. Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ότι οι διαρροές δεν ήρθαν από τις λαϊκές δυνάμεις. Με άλλα λόγια η ξενοφοβία, ο ρατσιμός και ο εθνικισμός δεν σπείρεται από κόμματα που στόχο έχουν να ανατρέψουν το καπιταλίστικό σύστημα αλλά από αστικά κόμματα, είτε της δεξιάς είτε του κέντρου. Αυτα με φέρνουν στην εξής γνώμη. Οτι τα άρθρο παρ'όλο που είναι όπως συνήθως καλογραμμένο και εύστοχο, αγνοεί τα δομικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού πάνω στα οποία ανθίζουν κόμματα τύπου ΛΑΟΣ και γενικότερα ο εθνικισμός, ρατσισμός κ.λπ. Αυτά τα ξενοφοβικά αισθήματα δεν είναι δηλαδή κάτι περιστασιακό που έχει σχέση μόνο με το πως κυβερνά ένα κράτος/κόμμα αλλά με το ίδιο το κατπιταλιστικό σύστημα, την ταξική διάρθρωση μιας κοινωνίας. Η σχέση και αλληλοτροφοδότηση του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με τον ίδιο τον καπιταλισμό έχει καταγραφεί ευρέως.

2) Θα ήθελα να διαφωνήσω με τον 'Ευρωπαϊσμό΄ του επιλόγου. Οτι δηλάδη είναι καιρός η Ε.Ε να επιστρέψει στις παραδοσιακές τις αξίες. Ποιες είναι όμως αυτές οι αξίες πάνω στο ζήτημα των μεταναστών και που είναιη τεκμηρίωση ότι όντως κάποτε ήταν αντίθετες με αυτές του ΛΑΟΣ ή της ΝΔ ή της σημερινής Ε.Ε; Πρώτον, θεωρώ ότι η εισροή μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης την μεταπολεμική περίοδο αποσκοπούσαν στην εξέυρεση ανθρώπων που είχαν την ανάγκη να κάνουν τις δουλειές που είχαν μέχρι τότε ταμπελωθεί ως απαξιωτικές από τους Ευρωπαίους (π.χ βλ. περίπτωση Τουρκικής μειωνότητας στη Γερμανία). Δεύτερο, θεωρώ ότι ποτέ (μα ποτέ) δεν αντιμετώπισε τους μετανάστες με ανθρώπινο και δίκαιο τρόπο (που αποποιείται τα μεγάλα και ταξικά συμφέροντα) η Ε.Ε. Για τον φίλο αρθρογράφο (που κατά την άποψη μου σχεδόν να λύσει τον γρίφο αλλά όχι ακόμα) αλλά και για όσους ενδιαφέρονται, προτείνω μια γρήγορη ματιά στις ιστοσελίδες των αριστερών και κομουνιστικών κομμάτων (αλλά και της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΕΑ) έτσω ώστε να σπάσει ο μύθος της παλιάς φιλομεταναστευτικής Ε.Ε.

Ευχαριστώ.

Phivos Nicolaides είπε...

Ευρυματικό και όχι μόνον το "Καρατζαφύρερ"... Όσες περισσότερες ανοησίες λέει, τόσο περισσότερους ψήφους μαζεύει!!! Τελικά, να μην φταίει άραγε μόνο η πολιτική και οι πολιτικοί; Λέω εγώ τώρα...

thouthou είπε...

Γιώργη, αναπολώ την φορουμιστική εποχή, τότε που μπορούσαμε να γράφουμε σεντόνια...
Ξέρεις ότι διαφωνώ σε αυτά που γράφεις. Όχι γιατί "έχω άλλη άποψη", απλά γιατί δείχνεις να έχεις επιφανειακή, ΜΜΕδικη άποψη, κάτι που δεν το συνηθίζεις...
Λες ότι ο ΛΑΟΣ και ο ΚΑρατζαφέρης λέει αρλούμπες και λαϊκίστικα πράγματα.. Πότε εστίασε κανείς σε αυτά που λέει ο Καρατζαφέρης; Πότε αναλύθηκε άποψη, αποδομήθηκε από έννοια σε έννοια; Είναι λογική το να απαντάς με το "Καρατζαφύρερ"; Και ως πότε; Γιατί αυτό που έγραψες θα μπορούσε να είχε γραφεί από οποιονδήποτε, οποτεδήποτε; Γιατί αυτό παραπέμπει πάλι σε γενικότητες, σε χαρακτηρισμούς, παραπέμπει σε μια ιδεολογικοσυναισθηματική αντιμετώπιση; Δίνει απαντήσεις;
Μπορούν αυτές οι ευκολίες να αποτελούν μια πολιτικοκοινωνική ανάλυση;
Γιατί η δύναμη του ΛΑΟΣ είναι στις ηλικίες 18-44 και σε ανώτερη-ανώτατη εκπαίδευση;
Γιατί ο ΛΑΟΣ απλά έχασε την 3η θέση επειδή είχε χαμηλά ποσοστά εκεί που δεν ακούγεται;
Γιατί κανένας μα κανένας δεν παραδέχτηκε ότι η ατζέντα Καρατζαφέρη αφορά πολύ κόσμο; Γιατί κανένας δεν έκανε αυτοκριτική για αυτό; Θα συνεχιστεί για πολύ αυτό το "οι καλοί και οι κακοί";
Και ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια περιθωριοποίησης μιας διαφορετικής άποψης; Θα κερδίσει η κοινωνία αν όντως αυτή η άποψη γίνει περιθώριο;
Αν όντως έχει όλα αυτά τα αρνητικά, γιατί δεν την αντιμετωπίζετε κατάφατσα να την διαλύσετε, και καταφέυγετε πάντα στην μπαμπουλοπεριθωριοποίηση; Αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε επειδή είναι "λαϊκίστικη" κλπ, μήπως πρέπει να ψαχτείτε για την ιδεολογική-αξιακή σας δυναμική;

Τα ερωτήματα είναι πολλά Γιώργη. Και δυστυχώς βλέπω μόνο τσαντίλα.....

Ανώνυμος είπε...

Agapite Imagine,

Pos diladi fantazese akrivos tin prospatheia simazematos tis katastasis? K pos mporei na ginei auto xoris na exetasoume tis aities ?

K telos, tha ithela na skefteis kai na mas peis pos akrivos tha aisthanosoun ean oi goneis sou h esy o idios eixes fugei metanastis se kapoia allh xora k eixes tin idia antimetopish pu protinei o Karatzaferis? Apla pragmata, aples skepseis .... Giati xechame toso eukola to gegonos oti h ellada mexri prosfata apotelouse thn No1 xora 'exagogis' metanaston...

Kai nai file mou, gia tis megaleteres (plithismiaka) omades metanaston tha eprepe na ginoun naoi efoson oi idioi to theloun. Den mporo na katalavo pou einai to provlima. Auta pou les mou thumizoun kati epoxes prin polla polla xronia pou sto xorio mou mazeuan upografes gia na min ginei naos gia tous Martures tou Iexova giati theorithikan muasma apo tin topikh koinonia...An arxisoume k kanume vimata piso anti mprosta, isos to senario peri metanasteusis na arxisei na mas apasxolei polu perissotero alla apo tin antristrofi pleura..


Eleni

Ανώνυμος είπε...

By the way, den katalavaino giati oi Karatzaferikoi estiazoun suxna stis trapezikes katatheseis k akinita tou Alavanou & Tsipra...O Karatzaferis einai diladi kanena ftoxadaki? Prosopika pisteuo oti den exei kai tosh shmasia alla sto spiti tou kremasmenou den milane gia sxoini..!

Opos episis, theoro, oti o 'kalos' xristianos kanei tin kalh praxh xoris na to kanei voukino...h mipos kano lathos? Den vgainei sto debate me tis epitages sto xeri kai tis vazei mprosta stin camera gia na diafhmistei..! Dioti etsi mallon xanete to nohma tis praxis..!!??

Eleni

Unknown είπε...

Ειδικά οι τέτοιου είδους επιθέσεις στον Αλέκο Αλαβάνο ξεπερνούν την ίδια τη λογική. Το πιο λίγο που μπορεί να σκεφτεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος, είναι πως ο Αλαβάνος, αντί να κάτσει να απολαύσει την ευμάρεια που κληρονόμησε από την εύπορη οικογένειά του, χάλασε την υγεία του (στην κυριολεξία) για είναι χρήσιμος στον τόπο του και στην κοινωνία. Με τέτοιο ζήλο μάλιστα που κανείς αναρωτιέται αν το κάνει από άχρηστες ενοχές επειδή είχε την τύχη να γεννηθεί "Αλαβάνος" δηλαδή γόνος παλαιάς αστικής οικογενείας.

-=IMAGINOS=- είπε...

Αγαπητή Ελένη.

Μιας και με ρωτάς προσωπικά θα σου απαντήσω ευχαρίστως.

Τις αιτίες της λαθρομετανάστευσης τις γνωρίζουμε. Μάλιστα η αριστερά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είναι αποτέλεσμα του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής εισβολής σε τρίτες χώρες. Προφανώς ξεχνούν στην αριστερά ότι το μεγάλο κύμα μετανάστευσης ειδικά τη δεκαετία του 90 προήλθε από τις χώρες του πρωήν ανατολικού μπλοκ που φυσικά δεν είχαν σχέση με καπιταλισμό αλλά με σοσιαλισμό και κομμουνισμό.

Εάν είχα πάει παράνομα σε μία χώρα με τους γονείς μου και έβγαινε ένας Καρατζαφέρης εκεί και με αντιμετώπιζε όπως αντιμετωπίζει στην Ελλάδα σήμερα τους λαθρομετανάστες, θα του έδινα δίκιο αν και μπορεί να με δυσανασχετούσε. Ο Καρατζαφέρης δεν λέει να διώξουμε όλους τους μετανάστες αλλά να κρατήσουμε μόνο όσους αντέχει η χώρα να τους παρέχει ανθρώπινη διαβίωση και εργασία για να ζούνε αξιοπρεπώς. Μέσα σε μία βάρκα χωράνε 10 άτομα, άντε να πάρεις άλλους τρεις, στον τέταρτο θα πάμε όλοι στον πάτο. Τι παράλογο και τι ρατσιστικό βρίσκεις σε αυτό; Και φυσικά δεν ξέρω αν γνωρίζεις αλλά η Ελλάδα σήμερα είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο ολόκληρο με τους περισσότερους μετανάστες αναλογικά με τον ημεδαπό πληθυσμό της και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τις επόμενες χώρες. Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλο και αυτή τη φωνή τη φώναξε στις εκλογές ο λαός και όχι ο ΛΑ.Ο.Σ που απλά αφουγκράστηκε τη φωνή αυτή και της έδωσε προσοχή σε αντίθεση με όλους τους άλλους που έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί επί χρόνια.

Σε ότι αφορά τους λατρευτικούς χώρους τώρα.

Πρώτα πρώτα θεωρώ ότι είναι ρατσισμός και αντιδημοκρατικό να θεωρείται πρέπον να κατασκευαστεί λατρευτικός χώρος για τις πολυπληθέστερες ομάδες μεταναστών. Οι μικρότερες ομάδες δεν έχουν ψυχή; Επομένως πιστεύω ότι εάν είναι να φτιάξουμε Τζαμί για τους μουσουλμάνους τότε πρέπει να κατασκευαστούν λατρευτικοί χώροι για κάθε ομάδα μεταναστών. Αυτό όμως πάλι είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατον γιατί στην Ελλάδα σήμερα έχουμε μετανάστες από 67 διαφορετικές θρησκείες. Η σε όλους λοιπόν ή σε κανέναν. Αυτό είναι το δίκαιο.

Και κάτι τελευταίο. Φυσικά και δέχομαι τη δημιουργία Τζαμιού και προσωπικά δε με πειράζει καθόλου, εξάλλου είμαι εξοικειωμένος με τη θέα Τζαμιών (έχω μεγαλώσει στα Γιάννενα) και έχω επισκεφτεί πολλά από αυτά και μάλιστα εν ώρα λειτουργίας τους σε αρκετά μέρη της Ελλάδας όπως η Θράκη. Η σκοπούμενη γκετοποίηση όμως περιοχών από την Πολιτεία πρέπει να σταματήσει. Δε δέχομαι συνεπώς στην Αττική πουθενά Τζαμί εκτός από το Κεφαλάρι, την Πολιτεία, το Καστρί, την Κηφισιά, την Εκάλη, την Πεντέλη, το Π. Ψυχικό, τη Βάρκιζα, τη Βουλιαγμένη και το Καβούρι. Γιατί θα πρέπει να κτίσουν το τζαμί σε "μικροαστούλικες" περιοχές και όχι στις χλιδάτες; Γιατί οι χωματερές, τα γκέτος λαθρομεταναστών και τα τζαμιά να είναι "προνόμια" των μικροαστούληδων πάντα και όχι των φραγκάτων που ξέρουν πολλά τραγούδια έξω από το χορό; Ας μου απαντήσει κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απολυτως λογικο να κυβερνειται η Ελλαδα απο τον...Κωστα Καρατζαφερη οπως λετε.

Οι Ελληνες πολιτες εστειλαν ενα μηνυμα.Διπλασιασαν τα ποσοστα του ΛΑΟΣ και με την ολη αρθρογραφια σας απλα προσβαλετε αυτη την επιλογη.Αρα δεν υπαρχει σεβασμος στη Δημοκρατια.

Το χαστουκι του ΣΥΡΙΖΑ,η πτωση των ποσοστων του ΚΚΕ,και η χαμηλοτερη των αναμενομενων επιδοση των Οικολογων,σε συνδυασμο με την ανοδο του ΛΑΟΣ,δειχνουν οτι οντως υπαρχει μια ιδεολογικη στροφη.

Εσεις αυτο το λετε συντηρητικη στροφη.Ποιος οριζει ομως τι ειναι συντηρητικο και τι προοδευτικο?Η επιτροπη των πασης φυσεως Πεφωτισμενων επιπεδου Λαζοπουλου?Ή η ιδια η λαικη ετυμηγορια?

Εν παση περιπτωσει,πολυ σωστα λετε οτι εμεις κυβερναμε...

Το 2007 η κυβερνηση αναγκαστηκε να πεταξει στα σκουπιδια το αντιεπιστημονικο τερατουργημα της Ρεπουση χαρη σε μας...

Το 2008 η κυβερνηση ανγκαστηκε να επιβαλει ενα εστω κολοβό veto στα Σκοπια,χαρη σε μας...

Τωρα πηρε τη σκουπα και αρχισε να σκουπιζει παλι χαρη σε μας..



Αυτος ο "δημαγωγος μπακαλης" κυβερναει,και σε λιγα χρονια θα δειτε περισσοτερες αλλαγες...


ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΔΗΣ