Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Άσε μας ρε μαύρε που…

...................πάμε ολοταχώς για λύση του Κυπριακού το μάθατε;



Ο D., είναι από την Ινδία. Εργάζεται σε γραφείο στενών συνεργατών μου και είναι από τους πιο ευγενείς ανθρώπους που μπορεί να συναντήσει κάποιος (δεν έχει σημασία).
Χαρακτηριστικό είναι, πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει πάντα σχεδόν το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του, κάτι που τον καθιστά ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους τον γνωρίζουν και ακόμα πιο χαρακτηριστικό, πως όταν κάποια στιγμή τον βούτηξε η αστυνομία ως παράνομο μετανάστη, μέχρι να διευθετηθεί η υπόθεσή του πέρασε ακόμα και ως κρατούμενος μια χαρά.




Ούτε καν στη στενή δεν τον έβαλαν οι μπάτσοι εντυπωσιασμένοι από την έντονη θετική αύρα που αποπνέει. (τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία).



Τις προάλλες, ένας κύπριος ιθαγενής, πέρναγε με την αυτοκινητάρα του (το καμάρι του, το είναι του, το σπλάχνο των σπλάχνων του) και, όπως πήγαινε, κατεβάζει το τζάμι και πετάει επιδεικτικά ένα κουτάκι αναψυκτικού στο δρόμο (έχει σημασία, πως ήταν ήσυχο στενό, μπορούσε να σταματήσει, και πως στη γωνία υπάρχουν 3 τεράστιοι κάδοι ανακύκλωσης)



Ο D., που έτυχε να είναι εκεί, του κάνει (ευγενικά πάντα) παρατήρηση ως σωστός πολίτης: «Κύριε, να ο κάλαθος. Γιατί το πετάτε στο δρόμο
Ο κύπριος ιθαγενής, απάντησε: «Άντε ρε μαύρε που ήρθες να μας πεις τι θα κάνουμε κιόλας» (εδώ, κάθε λέξη, έχει τεράστια σημασία).




Την ιστορία, μου τη διηγήθηκε ο μάστρος του D., σκασμένος κυριολεκτικά από νεύρα και στεναχώρια.



Ήθελε λέει, να ήταν μπροστά στο συμβάν για να περιλάβει όπως του άξιζε τον ιθαγενή.



Για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ο ίδιος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε ζητήματα ανακύκλωσης και η εταιρία του είναι από τις πρώτες που ακολούθησαν ευλαβικά όλες τις «πράσινες» οδηγίες και, δεύτερον και κυριότερο, για την χυδαία και σκαιά συμπεριφορά του τύπου στον D.



Δεν ξέρω τι θα έκανε, προσωπικά τον έχω ικανό να του έριχνε και ένα χεράκι καρπαζιές που θα ήταν το λιγότερο που του άξιζε.



Ας αναλύσουμε λίγο τη σοφία που πέταξε ο θλιβερός ιθαγενής.



Άντε ρε μαύρε : δηλαδή, πρόσεξε άραψ, τώρα μιλάει το λευκό ανώτερο αφεντικό. Το λαμπρό δείγμα της παπά-αριας φυλής, ο απ’ ευθείας απόγονος του Περικλή, του Λεωνίδα, του Ζήνωνα.



Που ήρθες να μας πεις τι θα κάνουμε κιόλας: Θα μας δώσεις οδηγίες ρε κατώτερο είδος που σε έχουμε εδώ στη μητρόπολη του σύμπαντος σου έχουμε κάνει την τιμή να αναπνέεις τον ίδιο αέρα μαζί μας σκουλήκι και θα μας πεις τι θα κάνουμε; Δαμέ, εν’ τόπος μας ρε και άμα γουστάρουμε, θα τον βρωμίσουμε, θα τον κάψουμε, θα τον μολύνουμε. Δικός μας είναι, ότι θέλουμε θα τον κάνουμε!



Ο D., εμβρόντητος πήγε στη δουλειά του και είπε όσα συνέβησαν στους συναδέλφους του. Ευτυχώς, δεν είναι όλοι οι ιθαγενείς σαν τον κρετίνο που πέταξε το τενεκεδάκι, το οποίο, αξίζει να σημειωθεί πως ο D., ενεργώντας όπως κάθε συνειδητός πολίτης το μάζεψε και το πέταξε στην ανακύκλωση. (και αυτό, έχει τη σημασία του γιατί πρέπει να είμαστε όλοι οι ιθαγενείς σε εγρήγορση για όλα τα ζητήματα του περιβάλλοντος. Μαύροι, άσπροι, κίτρινοι, ριγέ, πουά, όποιας φυλής, δεν έχει σημασία, όλοι τον ίδιο αέρα αναπνέουμε, το ίδιο νερό πίνουμε, τα ίδια δάση έχουμε ανάγκη κ.ο.κ).



Μεταφέρω τώρα αγαπητέ μου αναγνώστη το «φακό» της στήλης λίγο πιο μακριά, στην Αθήνα. Όπου κατά τη διάρκεια επιχείρησης «σκούπας» (τι χυδαίος όρος αλήθεια, παράγει συνειρμούς σε σκουπίδια ενώ μιλάμε για ανθρώπινα πλάσματα…) ένας Έλλην ιθαγενής αστυνομικός, παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων του παρακαλώ, σε αραβικό καφενείο της Αχαρνών, άρπαξε από τα χέρια ενός άραβα το Κοράνι και το έκανε χίλια κομμάτια.



«Τι είναι αυτό;» είπε ο αστυνομικός για να πάρει τη φοβισμένη απάντηση:
«Είναι το Κοράνι. Το διαβάζω πρωί και βράδυ. Όπως εσείς προσεύχεστε στο Ευαγγέλιο, έτσι κι εμείς έχουμε το Κοράνι»
Ο αστυνομικός το παίρνει από τα χέρια του και το σκίζει.
«Μην το σκίζεις, ρε», του φωνάζει ένας συνάδελφός του.
«Να πάνε να γ...», απαντάει εκείνος, πατώντας το κάτω στο έδαφος.




Προσωπικά, δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στο Κοράνι ούτε στο Ευαγγέλιο. Δίνω τεράστια σημασία όμως σε όσα μπορεί να σημαίνουν πολλά για τις διάφορες κοινωνικές ομάδες ειδικά, αν συνδέονται με τις κουλτούρες τους.



Όσο δεν κάνουμε συνείδηση τον σεβασμό σε ότι συγκροτεί τον Άλλο που είναι δίπλα μας, μαζί μας, τόσο θα δείχνουμε «λαμπρή» τη γύμνια μας.



Γύμνια παιδείας και ουσίας.



Για αυτή την έννοια, του «Σεβασμού στο Άλλο» έχουν γράψει τόσοι και τόσοι. Από τον αείμνηστο Μοσκώφ μέχρι τον Χρήστο Γιανναρά και από τον Μαλεβίτση μέχρι τον Αξελό.



Πάνω από όλους και όλα όμως, αυτού του είδους ο σεβασμός αναπτύχθηκε στην Κλασική Ελλάδα και είναι ο φιλοσοφικός πυρήνας της Ελληνικής Παιδείας που τόσο σθεναρά υπερασπιζόμαστε, καταπατώντας την καθημερινά.



Το άλλο το ωραίο το μάθατε;


Αναπτύχθηκε λέει ένας ειδικός αλγόριθμος, μέσω του οποίου μια επιχείρηση μπορεί να μελετά τη συμπεριφορά ενός στελέχους σε τέτοιο βάθος, ώστε οι εργοδότες να γνωρίζουν αν το στέλεχος θα υποβάλλει παραίτηση, πριν καν το ίδιο σκεφτεί κάτι τέτοιο!



Αφ ενός ο Orwell αρχίζει να μοιάζει ξεπερασμένος, αλλά από την άλλη, για φανταστείτε τι είδους εφαρμογές θα μπορούσε να είχε κάτι τέτοιο.



Να το βάζαμε λέει στην Άγκυρα, για να μάθουμε πότε περίπου θα αρχίσει να σκέφτεται την πλήρη ας πούμε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.
Πριν ή μετά το 2974;




Γιατί σύμφωνα με τον αλγόριθμο που εγώ ξέρω, βλέπω να μας κάνουν «δώρο» την αποχώρηση, στη χιλιοστή επέτειο από την κατοχή, λίγο πριν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.



ΥΓ1. Δεν είχε στεγνώσει καλά καλά το μελάνι στο τυπογραφείο, όταν μάθαμε πως στην Αθήνα, αλητήριοι πυρπόλησαν έναν χώρο που χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι μετανάστες ως τόπο λατρείας, με αποτέλεσμα μάλιστα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι.

Οι έλληνες, λησμόνησαν πως στα γκρίζα χρόνια της φυγής στα ξένα λόγω ανέχειας μιζέριας ή πολιτικών διώξεων, είχαν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις ορθόδοξες εκκλησίες τους και τα πολιτιστικά τους κέντρα και όλα όσα βοηθούσαν στο να διατηρήσει η κάθε παροικία τη συνοχή της και την συνέχειά της.
Όλα αυτά τα αυτονόητα, που οι νεοέλληνες αρνούνται τώρα στους Ξένους καθώς η Ελλάδα έγινε και αυτή χώρος ελπίδας κάποιων Άλλων.

Βέβαια, αυτοί οι Άλλοι στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά δυσανάλογα πολλοί για το μέγεθος του τόπου.
Μόνο που για αυτό, ασφαλώς δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά οι ανίκανες κυβερνήσεις που είτε δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα, είτε εγκληματικά, επέτρεψαν αλόγιστα την είσοδο σε χιλιάδες κόσμο κατά την περίοδο των Ολυμπιακών έργων προκειμένου να εξασφαλιστεί φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.

Τα καθάρματα που ηθελημένα και συνειδητά αγνοούν τις πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος και κάνουν εγκληματικές και βαθειά απολιτικές συγκεντρώσεις «κατά των μεταναστών» όπως πρόσφατα έγινε από τους ανώμαλους της Χρυσής Αυγής και τους συνοδοιπόρους τους στοχεύουν στον ερεθισμό των «αγανακτισμένων πολιτών» που δεν θα κάτσουν να σκεφτούν δυο φορές για να βρουν «τις πταιει».
Ευτυχώς, είναι απομονωμένοι και ελάχιστοι και έτσι πρέπει να μείνουν.

Χρυσαυγίτες, Καρατζαφερικοί κλπ, μια δράκα καθαρμάτων, που είναι ικανά να εκμεταλλευτούν οτιδήποτε προκειμένου να «υπάρξουν».


ΥΓ2. Άχρηστη, ανώφελη και περιττή όλη αυτή η ιστορία που ξεσηκώθηκε με την Biennale που μετέχει και η Κύπρος. Το κεντρικό έργο είναι μια φωτογραφία με ένα πλοίο των κατοχικών δυνάμεων ανοιχτά της Κερύνειας μισοκαλυμμένο από έναν φοίνικα. Ως φωτογραφία , κατά τη γνώμη μου είναι κακή-εκτός αν είναι «άποψη» με την οποία έχω δικαίωμα να διαφωνώ αισθητικά. Η ιστορία όμως που σηκώθηκε, γύρω από τη φωτογραφία, μας αναδεικνύουν για άλλη μια φορά ως κοινωνία με βαθύτατες ρίζες στα τριτοκοσμικά σύνδρομα. Θεωρώ τον αυστηρό έλεγχο στην Κυβέρνηση –και στην κάθε Κυβέρνηση – εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση για να εξαντλείται κάθε τόσο με πυροτεχνήματα άσχετα. Το αποτέλεσμα είναι πως μετά, όταν λες σοβαρά και δίκαια πράγματα δεν σε λαμβάνει κανείς υπόψη.

29 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Nα φανταστείς το μεσιμέρι καλέσαμε εβδομηντάρη έλληνα μετανάστη για φαΐ. 40 χρόνια στην ευρώπη, ξένος ο ίδιος τζιαι τα παιθκιά του μιγάδες σε άλλους τόπους.

- Τί γίνεται η Ελλάδα μπάρμπα; (σαν Έλλην της διασποράς βλέπει τα νέα από τα ελληνικά κανάλια το έναν μετά το άλλο καθημερινά)
- Τι να γίνει. Χαμός. Χάσαμε την Ελλάδα. Οι μουσουλμάνοι λέει κάνουν διαδηλώσεις.
- Θα έχουν εγκλιματιστεί στην Ελλάδα (τον πειράζω εγώ). Προχθές δεν είναι τα εγγόνια σου που έκαψαν το κέντρο;
- Φανατικοί μουσουλμάνοι. Από το 1921 πρώτη φορά οι μουσουλμάνοι θέλουν να πάρουν το απάνω χέρι
- Μα τί έγινε;
- Πήγε λέει ο αστυνομικός και του λέει "δείξε μου τα χαρτιά σου, τί είναι τα χαρτιά που κρατείς;" ξέρεις εσύ, οι trafiquants de draugue δεν έχουν έλεος. Δεν το έδινε και ο αστυνομικός για λόγους ασφαλείας του το έκανε κατάσχεση και το έσχισε. ΄Ηταν λέει γραφές από το κοράνι (δεν μου είπε το κορανι) και θίχτηκε ο άθλιος. Διαδήλωση μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Η τουρκία και ο ισλαμισμός προχωράνε. Έχουν μακρόχρονους στόχους αυτοί και μεις κοιμώμαστε.

... όπως δεν ήθελα να κακοκαρδίσω τον μπάρμπα τον άκουσα μόνο. Μετά μου μίλησε για τον Μπούλη που ευνούχισε την Ελληνική δεξιά κυβερνά σαν ευνουχισμένο κακομαθημένο βασιλόπουλλο χωρίς πυγμή όπως και για τον Μπούλη στο τετράγωνο που ίσως τον διαδεχθεί.

Μόλις τωρά έφυεν τζιαι έκατσα να δώκω ένα γυρό στα μπλόγκς τζιαι έδωσα πάνω στην ανάρτηση σου.

Meropi είπε...

Γιώργο μου,
θα αρχίσω με μια παρατήρηση. Πολύ ωραίες οι αναρτήσεις σου, αλλά, συνήθως, ενώνεις 2-3 αναρτήσεις σε μία. Ας έλθω τώρα στο περιεχόμενο της ανάρτησης σου. Το ρατσισμό. Είναι θλιβερό να ξεκινούν επεισόδια από τόσο επιπόλαιες ενέργειες των αστυνομικών αρχών. Βέβαια διάβασα ότι ο Αστυνομικός αρνείται ότι επρόκειτο για κοράνι. Ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για ένα κομμάτι χαρτί με αραβική γραφή, στο οποίο θεώρησε ότι ο ύποπτος έκρυβε ναρκωτική ουσία. Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια. Επαναλαμβάνω όμως ότι οι Αστυνομικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί.

αιολος είπε...

ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΟΣ

Οι Έλληνες είναι ένας (ίσως ο μοναδικός λαός) που διαρκώς αυτομαστιγώνεται, κανονικά θα έπρεπε να είμαστε μουσουλμάνοι στο δόγμα Σηιτών, αυτοί οι μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται μέχρι αίματος, εμείς αν και Χριστιανοί αυτομαστιγωνόμαστε μέχρι αυτοκαταργήσεώς μας.

Νομίζω ότι η κριτική που ασκείς στην περίπτωση του σκισίματος του κορανίου είναι υπερβολική και φτάνει στα όρια του εθνικού μας σπορ, του αυτμαστιγώματος.


Ο αστυνόμος έκανε έλεγχο σε κάτι χαρτιά που ήταν μέσα σε μια χαρτοπετσέτα (φυσικά οι έλληνες αστυνομικοί δεν ξέρουν να διαβάζουν το αραβικό κοράνι) για την ύπαρξη ναρκωτικών και πιθανά να έκανε κάποια ζημιά στο βιβλίο, ο μουσουλμάνος θεώρησε τεράστια βλασφημία να πιάσουν τα μιαρά χέρια ενός αλλόθρησκου το κοράνι και οι «φιλοξενούμενοι» λαθρομετανάστες σκέφτηκαν ότι θα έπρεπε να κηρύξουν Τζιχάντ καίγοντας καταστήματα και καταστρέφοντας την πόλη των Αθηνών.

Μετέτρεψαν την πόλη σε Βηρυτό, αλλά σε Βηρυτό την έχουν μετατρέψει ούτως ή αλλιώς η γκετοποίηση μεγάλων συνοικιακών συγκροτημάτων που σχεδόν είναι απαγορευτική η διέλευση παντός Έλληνα, η παζαροποίηση κεντρικών οδών, όποιος θέλει ας πάει έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά (της κεντρικής θαλάσσιας πύλης της χώρας ) να δει το παζάρι της Καμπούλ!
Η επαιτεία των τζαμοκαθαριστών που υποχρεώνουν τους Έλληνες σε σχεδόν υποχρεωτική πληρωμή ΔΙΟΔΙΩΝ σε κάθε φανάρι . κλπ κλπ κλπ Έχουν κάνει το πράγμα έξω από κάθε έλεγχο.

Δεν φτάνει αυτά έχουμε και τους παντός είδους «προοδευτικάριους» που μας κατηγορούν και για ρατσιστές , αυτοί οι κύριοι βέβαια ζουν σε περιοχές μακριά από τους λαθρομετανάστες, σε ευγενείς συνοικίες και μεταξύ της μπριζόλας και της γραβιέρας τους οικτίρουν τον ρατσισμό μας……….. το παρατραβάτε υποκριτές.

Έχουμε και εμείς δικαιώματα.

αιολος είπε...

Κε Πίττα αυτό τον πολιτισμό θα ήθελαν να φέρουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο;

Μιας και είστε τόσο ευαίσθητος για την ανακύκλωση του αλουμινένιου περίβληματος που πέταξε ο αλαζώνας Κύπριος, για σχολιάστε και αυτόν τον πολιτισμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://ignatios100.blogspot.com/2009/05/blog-post_23.html

kyriakos είπε...

Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξα πριν μια βδομάδα περίπου..
http://1.bp.blogspot.com/_SnJMPf__14M/ShhAKbgVvpI/AAAAAAAAAkY/FwnrlRDq5lg/s1600-h/IMG_0021.jpg

Πρόκειται για μια διαδήλωση Χρυσαυγητών στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα ''να φύγουν τώρα όλοι οι ξένοι''

Προχθές κάποιοι πέταξαν μολότοφ σε ένα χώρο προσευχής κάποιων μουσουλμάνων απο το Μπαγκλαντές

Στο κέντρο της Αθήνας απέναντι απο το κέντρο εισδοχής μεταναστών γίνεται χαμός..

Σύμφωνα με τον ευρωπαικό νόμο δεν μπορείς να κρατάς παράνομους μετανάστες- αιτητές πολιτικού ασύλου σε φυλακές. Πρέπει να φτιάξεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους..

''Εδώ καλά καλά δεν έχουμε σχολεία και νοσοκομεία..
..αυτό μας μάρανε..''..θα ακούσεις στους δρόμους..


Ετσι και το κράτος προτιμά να τους αφήνει να γυρνάνε στο κέντρο της αθήνας... Βάζοντας τα ΜΑΤ να παραφυλάνε δίπλα περιμένοντας τους να κάμουν κάποιο (οποιοδήποτε) ποινικό αδίκημα ουτως ώστε να μπορούν να τους χώσουν μέσα κανονικά και με τον περι τρομοκρατίας νόμο ούτως ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στα μάτια της Ευρώπης..


,,Ενας ευρωπαϊκός νόμος που φτιάχτηκε για καλο.. στην Ελλάδα γύρισε μπούμερανγκ προς αυτούς που έπρεπε αρχικά να προστατεύει..

Στην Κύπρο ξέρει κανείς τι γίνεται?

αιολος είπε...

Πολύ αμφιβάλω αν αυτοί είναι ΧΑ, η Κυψέλη που ήταν μια πολύ καλή γειτονιά έχει γίνει άντρο τριτοκοσμικό, γιατί δεν πάνε να ζήσουν οι αφρικανοί στη Κηφισιά και στην Πολιτεία, (να κατουράνε έξω από τα σπίτια τους και να χέζουν στα κατόφλια τους) δίπλα στους "ευαίσθητους προοδευτικάριους" να δούμε θα ήταν τότε ξενοφοβικοί αυτοί οι κύριοι,
Που τόσο εύκολα μας κρίνουν;

kyriakos είπε...

Προχθές πάντως είδα έναν 100% Ελληνα να κατουρά έξω απο το δικό μου κατώφλι.. και όχι δεν κάνω πλάκα..


Νεκρό το link της προηγούμενης photo δοκιμάστε αυτό..


http://3.bp.blogspot.com/_SnJMPf__14M/ShhQ-QDD7wI/AAAAAAAAAlA/KU4FCldmKno/s1600-h/IMG_0021.jpg

αιολος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=n5eiMULfs9U


Αυτοί που χειροκροτάνε (ο κόσμος του Αγίου Παντελεήμονα) είναι Χρυσή Αυγή;

ΑΙΟΛΟΣ είπε...

ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΉΣ:

Δεκάδες Έλληνες πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού τις τελευταίες ώρες στη περιοχή του Εφετείου. Οι πολίτες είναι κυρίως οδηγοί ταξί που περνάνε από το σημείο και οι λαθρομετανάστες πέφτουν πάνω στα αυτοκίνητά τους, τα σπάνε, τους βγάζουν έξω και τους χτυπούν με μανία. Τα θύματα αυτή την ώρα δίνουν καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

αιολος είπε...

Δέστε τι γράφεται στα φόρουμ:

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=153487

αιολος είπε...

ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ο μόνος που είπε: "Βρίσκονται σε κρατος Χριστιανικό. Ηρθαν απρόσκλυτοι. Αν δεν τους αρέσει να ΦΥΓΟΥΝ"

ΟΛΟΙ οι ΆΛΛΟΙ μίλησαν και είπαν οτι έφταιγε η αστυνομία!!!!\

ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτά όλα είναι απαράδεκτα. Όσοι θίγονται για τη θρησκευτική προσβολή στους μετανάστες, γιατί δεν θίχτηκαν όταν μπήκαν βόμβες σε χριστιανικές εκκλησίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Δηλαδή, όποιος θέλει μπορεί να προσβάλλει ελεύθερα την πλειοψηφία, αλλά όχι τους μετανάστες;

Και γιατί διαμαρτύρονται όσοι με το έτσι θέλω μπήκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα και αντί να μας πουν ευχαριστώ που παραμένουν, καίνε μαγαζιά και αυτοκίνητα; Κια γιατί δεν μας λένε πως μεταχειρίζονται τις χριστιανικές μειονότητες στις χώρες καταγωγής τους, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπάγκλα Ντες, Ιράκ και βάλε;

Οι αλλοδαποί στην Ελλάδα αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού. Γιατί όμως αποτελούν το 55% των τρφίμων των ελληνικών φυλακών; Γιατί τόση έφεση στην εγκληματικότητα; Αυτή είναι η περίφημη "πολυπολιτισμικότητα"; Κλοπές, βιασμοί, ταραχές και πλιάτσικο από ακάλεστους μετανάστες;

Και για να τελειώνουμε, είναι άθλια συκοφαντία και προβοκάτσια να χρεώνονται οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται και αντιδρούν στη Χρυσή Αυγή (το παντοτεινό άλλοθι). Όσοι λέτε ανοησίες, ρίξτε και μια ματιά στο αστυνομικό δελτίο.

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλά, αλλά αυτό που κολλά;

"Να το βάζαμε λέει στην Άγκυρα, για να μάθουμε πότε περίπου θα αρχίσει να σκέφτεται την πλήρη ας πούμε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.
Πριν ή μετά το 2974;
Γιατί σύμφωνα με τον αλγόριθμο που εγώ ξέρω, βλέπω να μας κάνουν «δώρο» την αποχώρηση, στη χιλιοστή επέτειο από την κατοχή, λίγο πριν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε."
Ειλικρινά νοιώθω πως δεν σηκώνει το θέμα "αστεία" αυτού του είδους. Γιατί πέραν από "αστείο" κάποιοι υιοθετούν μια τέτοια επιχειρηματολογία και την κάνουν ουσιστική πολιτική πρακτική. Και ανήκουν αυτοί σε χώρους τους οποίους λογικά θα κατέκρινες αντί να τους δίνεις πάσες.
Μακάρι να έφευγαν αύριο οι στρατοί, αλλά η ευχή δε φτάνει, και ο σαρκασμός δε βοηθά.

The Passenger είπε...

Η κουλτούρα των Ελλήνων μεταναστών ήταν πολύ πιο κοντά στην κουλτούρα της Δ.Ευρώπης απ'ότι αυτή των μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό και με το Χριστιανικό θρήσκευμα ελάττωσε σε μεγάλο βαθμό την τριβή μεταξύ των Ελλήνων και του ντόπιου πληθυσμού.

Τώρα για τα επεισόδια στην Αθήνα, καλά, εδώ η κάθε ομάδα από 50-100
άτομα μπορεί να καίει και να σπάζει με την αστυνομία να βλέπει και οι μετανάστες που είναι κάτι εκατοντάδες χιλιάδες θα μείνουν πίσω; Οταν ο καθένας βλέπει απο την τηλεόραση ότι κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να πηγαίνει στο κέντρο της πόλης και να κάνει ότι θέλει με την αστυνομία να βλέπει τότε λογικό είναι να παίρνει ιδέες είτε μουσουλμάνος είναι είτε χριστιανός ή οτιδήποτε άλλο.

Ρατσισμός υπάρχει και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι όμως ένα θέμα πιστεύω που σηκώνει πολύ περισσότερη ανάλυση απο το απλοικό "Ρατσιστές=ηλίθιοι" γιατί τα αίτια του πάνε πολύ βαθιά μέσα στο κοινωνικό-ιστορικό προφίλ της κάθε χώρας. Οταν υπάρχει ρατσισμός πρέπει να υπάρχει διαχείριση του ρατσισμού με μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες. Ούτε οι αφορισμοί βοηθάνε ούτε τα νομικά μέτρα βοηθάνε.

Anef_Oriwn είπε...

Κάποιος πιο πάνω (ο γνωστός Αίολος, αν δεν κάνω λάθος) με περισπούδαστο ύφος (το γνωστό ύφος των ανά τον κόσμο απολογητών του φασισμού) ΜΑΣ είπε ότι: “ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ο μόνος που είπε: «Βρίσκονται σε κρατος Χριστιανικό. Ηρθαν απρόσκλυτοι. Αν δεν τους αρέσει να ΦΥΓΟΥΝ»” [Δείτε το “απροσκλυτοι” ].
Πόσο αυταρχική, απαξιωτική, ρατσιστική και φασιστική δήλωση!

Anef_Oriwn
Κυριακή 24/5/2009 – 5:35 μ.μ.

αιολος είπε...

Εντάξυ έχεις δίκαιο είναι ανορθόγραφο (έκανα κόπυ από αλλού δεν το έγρψα εγώ), πάρε την δήλωση του Κου Καρατζαφέρη ορθογραφημένη:

"Βρίσκονται σε κράτος Χριστιανικό. Ήρθαν απρόσκλητοι. Αν δεν τους αρέσει να ΦΥΓΟΥΝ"

Δες και μια αφίσα που κυκλοφορεί:

http://aiolos-mavro.blogspot.com/

αιολος είπε...

Το ορθό είναι:

Εντάξει έχεις δίκαιο είναι ανορθόγραφο (έκανα κόπυ από αλλού δεν το έγραψα εγώ), πάρε την δήλωση του Κου Καρατζαφέρη ορθογραφημένη:

"Βρίσκονται σε κράτος Χριστιανικό. Ήρθαν απρόσκλητοι. Αν δεν τους αρέσει να ΦΥΓΟΥΝ"

Δες και μια αφίσα που κυκλοφορεί:

http://aiolos-mavro.blogspot.com/

the Idiot Mouflon είπε...

@ Πήττας

"...πάμε ολοταχώς για λύση του Κυπριακού το μάθατε; "

Αχ βρε Πήττα... μια φράση που βολεύει τις συσπειρώσεις ένθεν και ένθεν... [για τους μεν σαν εκπλήρωση υπόσχεσης, για τους δε(ν) σαν επερχόμενη απειλή] ...ποιος επικοινωνιολόγος να τη σκέφτηκε άραγε;

Phivos Nicolaides είπε...

Από τα υπέροχα κείμενα που δεν θα μείνουν 'αφιλόξενα' και στο δικό μου μπλοκ (σε λίγες μέρες).

Μιχάλης είπε...

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πού κολλάνε οι δύο αναφορές για το κυπριακό.

Από τη μια μας είπες τέλος προς το παρόν το κυπριακό και από την άλλη αφήνεις δύο αιχμούλες.


Όσον αφορά την ουσία του κειμένου θα πω ότι δυστυχώς – και παρά τις όποιες δικαιολογίες – αποδεικνυόμαστε ρατσιστές, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο ζητήματα εδώ που πρέπει να τα αναγνωρίσουμε και να τα παραδεχτούμε.

Το πρώτο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ξένους.
Το δεύτερο αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με λάθος τρόπο.

Ποιος είναι ο άμεσος υπεύθυνος για την ύπαρξη τόσων ξένων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα;
Πάντα κατά τη δική μου άποψη (τουλάχιστον για την Κύπρο που γνωρίζω καλύτερα τα πράγματα) είναι ο πρώτος υπεύθυνος είναι οι εργοδότες που εργοδοτούν παράνομους, διότι τους νόμιμους μπορείς να τους ελέγξεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας για τους ντόπιους και αμέσως δημιουργείται μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων.

Δεν έχω άλλο χρόνο για να αναπτύξω το θέμα αλλά νομίζω έθεσα μια παράμετρο του ζητήματος.

αιολος είπε...

Επιτέλους έχω την χαρά να συμφωνήσω μαζί σου Μιχάλη, σε καλό δρόμο είναι η σκέψη σου.

ΑΙΟΛΟΣ είπε...

Tα δημοσιογραφικά λαμόγια σιγοντάρισαν την "μουσουλμανική εξέγερση" ΑΛΛΑ ........... ο πρόεδρος των ΕλλήΝων μουσουλμάνων τους ξεβρακώνει:

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/05/blog-post_26.html

ΑΝΤΕ ΡΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ

ΑΙΟΛΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=OixlHWyXgSY

αιολος είπε...

Άγριο βρύσιμο του μεγαλοδημοσιογράφου Παυλόπουλου από τον Μιχαλιολιάκο

αιολος είπε...

Δεν τον φοβίζει ευκολα αλλά χεσμένο είναι το λαμόγιο

http://www.youtube.com/watch?v=9qaHDhub1SE

αιολος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=sRCpYeDbqYk&feature=related

Φασίστες οι αστυνομικοί κατά τον Γιαννόπουλο. ο Χεσμένος Παυλόπουλος τώρα κρατά αποστάσεις...........


Κα Γιαννόπουλος λέει ότι ζητάμε τα ρέστα επειδή οι λαθρομετανάστες βρωμίζουν την Ελλάδα.

Ο "δημοκράτες" απαγορεύουν στον φασίστα Πλεύρη να μιλήση.

http://www.youtube.com/watch?v=9-mlkBnjXuY&feature=related

Χαρείτε τους

http://www.youtube.com/watch?v=QDPnO3KlXYg&feature=related

Χαρείτε τους.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΑΙΟΛΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hlef9TYD5pc&NR=1

Αν δεν μπορούν να μας προστατεύσουν οι πολιτικοί και η αστυνομία ........ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

ΑΙΟΛΟΣ είπε...

Στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα ζει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων.
Αυτή την στιγμή έβαλαν φωτιά στην εκκλησία.

http://www.zougla.gr/news.php?id=42624

aiolos είπε...

“…Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί είναι η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι κάτοικοι της περιοχής εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για την απομάκρυνση των μεταναστών που ζουν εκεί. Όπως συμβαίνει κάθε βράδυ τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν και απόψε στην πλατεία, προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στους λαθρομετανάστες, τους οποίους κατηγορούν ότι εξαιτίας τους έχει υποβαθμιστεί η γειτονιά τους. Από την αποψινή συγκέντρωση δεν έλειψε η ένταση, όταν έκαναν την εμφάνιση τους στελέχη του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Οι κάτοικοι τους κατηγόρησαν ότι ήρθαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.”