Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΑΣ.Π.ΙΣ :Η Νύχτα των βρικολάκων

Δημοσιεύτηκε στην ελληνική εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα στις 4 Μαρτίου και μάλιστα στην πρώτη σελίδα με πηχυαίο τίτλο : «Από ανησυχούντες αστυνομικούς, δημιουργήθηκε ΑΣ.Π.ΙΣ προστασίας

Θα πείραζα για αρχή αυτό το ανησυχούντες, και θα το έκανα ανησυ…Χούντες…έτσι για να ξέρουμε σε τι αναφερόμαστε.

Πρόκειται παρακαλώ, για την «επίσημη» αναγγελία της ΑΣτυνομικής Πατριωτικής ΙΣχυς, μυστικής (βλέπε παράνομης) οργάνωσης των αυτοαποκαλούμενων Πατριωτών Αστυνομικών.


Η ονομασία ΑΣΠΙΣ, φέρνει αμέσως στο νου –στους παλαιότερους- και όσους έχουν διαβάσει τη σύγχρονη ιστορία την περίφημη υπόθεση Ασπίδα, την προβοκάτσια δηλαδή που στήθηκε το 1965 σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου με την οργάνωση φάντασμα που δήθεν απέβλεπε σε ανατροπή του αστικού καθεστώτος.

Όμως, διαβάστε ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση των σύγχρονων «Ασπίδων» :

«Η ΑΣ.Π.ΙΣ δημιουργήθηκε από τα αγνά και γνήσια Πατριωτικά αισθήματα ημών, απλών Αστυνομικών- που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια. Τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι δολοφονικές επιθέσεις αναρχικών, κουκουλοφόρων, τρομοκρατών που συνεχίζονται ακόμα εναντίον μας και η εκμετάλλευσή μας από τα κόμματα, την Ηγεσία μας, τους συνδικαλιστές μας και τα MME έπρεπε κάποια στιγμή να λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν. Είναι απαράβατος κανόνας της φύσης ότι κάθε δράση προκαλεί ίση και αντίθετη αντίδραση. Ο Αγώνας που ξεκινήσαμε αποτελεί την αντίδραση σε όλα τα παραπάνω και ελάχιστο φόρο τιμής για το αίμα των Αδερφών μας που χύνεται άδικα καθώς και ελάχιστο χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας, την οποία δεν θα την αφήσουμε έρμαιο στα σχέδια της νέας τάξης και των εδώ εντολοδόχων της. Ήδη μέλη μας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, δρώντας συγκαλυμμένα για ευνόητους λόγους. 65 χρόνια μετά να ξανακάνουμε πράξη το «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ», το σύνθημα του τότε Συνταγματάρχη Γεώργιου Σαμουήλ»

Ποιος είναι ο Γεώργιος Σαμουήλ που τους εμπνέει;
Μα…ο διοικητής της Χωροφυλακής του Μακρυγιάννη που σε αγαστή συνεργασία με τους Εγγλέζους αιματοκύλησε τους Έλληνες Αριστερούς και άναψε το φυτίλι για τις απεχθέστερες ημέρες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, αυτές του Εμφυλίου. Δεκέμβριος του 44 ήταν.

Στην Ελλάδα, το Παρακράτος προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Δεν μπορώ να μεταφέρω όλη την ανακοίνωση τους εδώ, δεν με παίρνει ο χώρος.(στο τέλος του άρθρου υπάρχει σχετικός δεσμός)

Μετά την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών αυτό φάνηκε πεντακάθαρα.
Και είναι εξόχως χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωσή τους οι Ασπίδες, καταγγέλλουν μετά βδελυγμίας την πρόταση που έγινε, για πρόσληψη και αλλοδαπών στην Αστυνομία.
Αγνοώντας ηθελημένα βέβαια πως αυτό είναι μία πάγια τακτική σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να υποβοηθηθεί η ένταξη και η αφομοίωση των αλλοδαπών στην κοινωνία της οποίας ούτως ή άλλως είναι μέλη.

Οι απίθανοι αυτοί τύποι, λίγο πολύ κατηγορούν την ηγεσία τους και τους συνδικαλιστές συναδέλφους τους πως είναι παραδομένοι στην Αριστερά και μάλιστα στο…ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν το διάβαζα με τα μάτια μου, θα έλεγα πως είναι διεστραμμένο χιούμορ.

Το «ιδεολογικό» υπόβαθρο, ξεκάθαρο.
Οι εχθροί, είναι η «νέα τάξη» δηλαδή οι διαπολιτισμικές κοινωνίες των ημερών μας οι οποίες ταυτίζονται με τον αφανισμό της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας.
Είχαμε λοιπόν μέχρι τώρα τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Σέχτα» τώρα έχουμε και το αντίδοτο. Αλήθεια πως έχουν σκοπό να δράσουν; Σπεύδουν βέβαια να τονίσουν «εντός της νομιμότητας» αλλά, λίγο νωρίτερα μίλησαν για την «ίση αντίδραση» στις δολοφονικές επιθέσεις των αναρχικών.

Το δικό μου το μυαλό λοιπόν κάνει μία απλή εξίσωση:

Μήπως η επίθεση με τη χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια που μόνο από καθαρή τύχη δεν προκάλεσε νεκρούς ήταν η πρόβα τζενεράλε των Ασπίδων;

Η ανακοίνωση ,είναι συνοδευμένη από φωτογραφικό υλικό ταραχών και διαδηλώσεων με τη φράση «ως πότε θα τους ανεχόμαστε;»
Μεταξύ των φωτογραφιών είναι η εξέγερση του Νοέμβρη 1973…

Μοιάζει αδιανόητο το ενδεχόμενο να αποκτήσουν οποιοδήποτε έρεισμα στην ελληνική κοινωνία του 2009, αλλά πάλι, είναι αδύνατο να μην κάνω συνειρμούς και να μη θυμάμαι τα όσα έχω διαβάσει για το «αδύνατο να γίνει δικτατορία» λίγο μόλις πριν η συμμορία των συνταγματαρχών πνίξει την Ελλάδα στο σκοτάδι.

Αναλογιστείτε φίλοι αναγνώστες το γύρω και εντός σκηνικό:

Πολλαπλασιαζόμενη ανεργία, οικονομική κρίση, ανασφάλεια.
Είναι βέβαιο πως το καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι εξαιρετικά γόνιμο για κοινωνικές αναφλέξεις καθώς την κρίση πληρώνουν όπως πάντα οι μόνοι που δεν θα έπρεπε.
Και είναι αρκετές οι δυνάμεις του σκότους, οι βρικόλακες, που θα κάνουν όσα περνάνε από το χέρι τους για να σπρώξουν τα πράγματα στην αναβίωση του εθνικισμού.
Η ανασφάλεια, η ανεργία, ο τρόμος για την απόλυση και το κατά συνέπεια τίναγμα στον αέρα της ζωής των ανθρώπων είναι το λίπος που θρέφει τον εθνικισμό.
Το δείχνει η ίδια η ιστορία.
Οι κάθε λογής Ασπίδες, έρχονται και προσθέτουν το μέλι σε αυτό λίπος κάνοντας τον εύκολο δρόμο ακόμα πιο εύκολο:
αυτόν του μίσους προς τους Ξένους, αυτόν που αρνείται πεισματικά να αναλύσει στοιχειωδώς τι συμβαίνει στον κόσμο, αυτόν που ως εναλλακτική λύση στην τρέχουσα κρίση προτείνει τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την άμεση επιστροφή στο κλειστοφοβικό εθνοκράτος στα πρότυπα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα και του ψυχρού πολέμου.

Και μέσα σε όλα αυτά τα ωραία, προστέθηκε μια πληροφορία που έφτασε στα αυτιά μου μέσω Αθηνών. Έχω τη διάθεση να την αμφισβητήσω γιατί τη θεωρώ τραβηγμένη αλλά διδάχτηκα πια, πως αρκετοί κύκλοι είναι απολύτως αδίστακτοι.

Υπάρχει-μου λένε- «σχέδιο μαζικών απολύσεων στην Κύπρο, στον ιδιωτικό τομέα, με πρόσχημα την κρίση, προκειμένου να δημιουργηθεί εξαιρετικά αρνητικό κλίμα προς οποιαδήποτε περίπτωση κατάθεσης Σχεδίου Λύσης του Κυπριακού

Οι μαζικές απολύσεις, συνεχίζει η πηγή μου, θα προκαλέσουν τεράστια αναταραχή και ανασφάλεια στη μικρή Κυπριακή Κοινωνία και θα την κάνουν να αναδιπλωθεί πλήρως σε κάθε ενδεχόμενο Λύσης, μιας που θα συνδυαστεί με το φόβητρο του Οικονομικού τιμήματος της και την καταβύθιση του τόπου στην ανέχεια…

Είναι δυνατόν; Μοιάζει με κακό σενάριο πολιτικής φαντασίας.

Ένα ξέρω. Οι κάθε λογής αυτόκλητοι Ασπίδες θα πρέπει να καταδικαστούν στη συλλογική συνείδηση, τώρα. Οι καιροί, είναι εξαιρετικά δύσκολοι, και όσοι παίζουν με την ανασφάλεια των πολιτών πρέπει να δουν την έξοδο από την «παράσταση» πριν ανέβουν στη σκηνή.

Και, θα πρέπει να γίνει συνείδηση πως όσα-τέτοιου είδους γεγονότα σαν αυτό με την ΑΣ.Π.ΙΣ συμβαίνουν εν Αθήναις, κατά κανόνα "εμπνέουν" ΄τους εν Λευκωσία μαύρους κύκλους. Το παρακράτος, η βία, ο παραλογισμός, λειτουργούν ακριβώς όπως ο καρκίνος: μεταστατικά.

Η «Νύχτα των Βρικολάκων» καλύτερα να μείνει μόνο τίτλος της παλιάς γνωστής ταινίας του Πολάνσκι.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ: http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1262&Itemid=4

Διαβάστε ανάλογο με το δικό μας δημοσίευμα στο http://jungle-report.blogspot.com/

24 σχόλια:

Naxion είπε...

Τα αυγά του φιδιού δεν επωάζονται όλα στο ίδιο σημείο. Κάποια βρίσκονται δεξιά, κάποια αριστερά, κάποια στέκονται στο κέντρο. Ίδια αδελφάκια ξεπροβάλλουν εν συνεχεία από μέσα τους. Απλά έρπονται προς άλλες κατευθύνσεις...

Τι θα αποκαλέσει κάποιος λογικός άνθρωπος ως βία? Την δεξιά βία? Την κεντρώα, την αριστερή? Το γκλόμπ της εξουσίας ή τη μολότοφ των όσων αρέσκονται να πάρουν τη θέση του τέρατος το οποίο θα πολεμήσεις μόνο αν μετατραπείς κι ο ίδιος σε τέρας?

Κάτω η εξουσία... να αναλάβει ποιος την εξουσία? Η σφαίρα του πειθήνιου οργάνου της εξουσίας ή η σφαίρα του ανεγκέφαλου στρατευμένου εκτελεστή πονάει περισσότερο?

Τι είναι πιο βίαιο? Το να ανοίγεις κεφάλια ή να προτρέπεις-σπρώχνεις τους άλλους να ανοίγουν κεφάλια? Η βία της συντήρησης κατακριτέα και η βία που στήνεται και οργανώνεται στο βωμό μιας δήθεν προοδευτικότητας είναι καθαγιασμένη?

Βρυκόλακες όσοι με καταδικαστέες πρακτικές βίας προσπαθούν να συντηρήσουν τη δομή αυτής της άχαρης κοινωνίας αλλά προοδευτικοί όσοι με συνθήματα και κραυγές του παρελθόντος διαφημίζουν την όποια προοδευτική φαιά ουσία τους θέλοντας να καταστρέψουν τη δομή της?

Υπάρχει η κακή δεξιά βία και η καλή αριστερή βία? Ποιο είναι το μεγαλύτερο φόβητρο? Το οπλισμένο χέρι της δεξιάς ή το οπλισμένο χέρι της αριστεράς?

Γιατί έχω την εντύπωση ότι το τρένο της λογικής αναχώρησε προ πολλού, απλώς μέσα στις αψιμαχίες μας και τις κραυγές μας για την ορθότητα της αριστερής δεξιάς ή κεντρώας θέσης μας, δεν ακούσαμε τον ήχο της αναχώρησης.

Δεν είναι οι κραυγές που θα έπρεπε να φοβίζουν και να τρομάζουν, αλλά τα σαρδόνια χαμόγελα. Απ' όπου κι αν προέρχονται, είτε φορούν γραβάτα είτε την απεχθάνονται για το θεαθήναι και τις εντυπώσεις...

Ποιες είναι οι κραυγές που θα πρέπει να λάβουμε υπόψην μας? Οι πρωινές που κάνουν λόγο για κατάργηση σωμάτων ασφαλείας, ή οι βραδινές που στηλιτεύουν την μη επέμβασή τους? Και πόσο πιο τρελό όταν προέρχονται από τα ίδια στόματα οι προαναφερόμενες κραυγές...

Αυγά φιδιού? Πατήστε τα... όχι επιλεκτικά κι όχι μέσα από τη βολική οπτική γωνία μας, αριστερή, δεξιά η κεντρώα...

Την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Λυπηρό το ότι αναδημοσιεύεις βλακώδεις θεωρίες συνωμοσίας.Ακόμα και αν δεν τις συμμερίζεσαι τους δίνεις προβολή και αυτό για κάποιους που τρέφονται από τέτοια πράγματα είναι το ίδιο όπως και αν ήταν αλήθεια.

Περίμενα περισσότερη σοβαρότητα απο σένα για να είμαι ειλικρινής. Απογοητεύτηκα.

kyriakos είπε...

Φάρσα δεν είναι σίγουρα.. εξάλλου έχουμε ακόμα Μάρτιο.. :)

1 Απορία..

Αυτοί οι αστυνομικοί είναι αγανακτισμένοι επειδή ....η αστυνομία είναι ανίκανη να συλλάβει τους αναρχικούς που χύνουν το αίμα των συναδέλφων τους?

..και γιαυτό θα πάρουν εκδίκηση??
..απο ποιους?

..νομίζω πρόκειται απλά για ολιγάριθμους, ολίγων τι λειψημιούς, πρώην λοκατζίδες....
τίποτε παραπάνω..

Δεν ξέρω αν είναι αυτοί όντως υπεύθυνοι για την επίθεση στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια όμως η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπροστά μας 3 δεδομένα:

1) η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε (κουκουλώθηκε)

2) η επίθεση έγινε με αμυντική χειροβομβίδα..

(Απο αυτές που μόνο η αστυνομία και ο στρατός έχει..)

3) η επίθεση έγινε απο ακροδεξιούς (φασίστες)

Είτε φασίστες κλέψανε την αστυνομία (.....)
είτε οι φασίστες είναι η αστυνομία..

Όπως και να χει η κατάσταση είναι τραγική ... υπάρχει όντως ένας τραβεστί εμφύλιος..

Αλλα απο ένα σημείο και μετά απλά βαριέσαι να αναλώνεσαι με τέτοια πράγματα βρε Γίωργο.. και με τους μεν και με τους δε.. ότι θέλουν ας κάμουν.. ..τι θα κάμουμε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο? Δεν είμαστε Ομπάμα.. :)

proudgaros είπε...

Εγώ παντως δεν τα παιρνω τοσο επιπολαια αυτά ουτε τα βλέπω για θεωριες συνωμοσίες.

Από την Ελευθεροτυπία μέχρι το Τηλεοραση Χωρίς Σύνορα του Κούλογλου κανείς δεν το είδε για αστείο.

Το πιο σοβαρό ειναι αυτο που λες για την Κύπρο και τις απολύσεις.

Καθόλου δεν το αποκλείω! Ολοι ξέρουμε οτι είναι αδιστακτοι! Αφελής είσαι φίλε Πασαντζερ!
΄
Συμφωνώ με τον Ναξίον γενικά, αλλά πιο ειδικά το πρόβλημα ερχεται πάντα από δεξιά. Και όταν δείχνει αριστερό, πολλές φορές είναι δεξια προβοκάτσια.

Lexi_penitas είπε...

Το αυγό αν δεν σπάσει πριν εκκολαφθεί θα βγάλει φίδι. Δεν ξεχνώ ότι στον απορριπτικό παροξυσμό του 2004 οι απειλές ότι οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, οι δημόσιοι και άλλοι θα χάναν τις δουλιές ή τα οφελείματα τους είχαν τη τιμητική τους.

Μπορεί να φαίνεται αποκρακρυσμένο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ακόμα και αν πράγματι γίνει προσπάθεια μεθόδευσης του, το πιο σίγουρο είναι ότι θα αποτύχει. Ο μέσος κύπριος επιχειρηματίας αλλά και αρκετοί από τους πιο μεγάλους δεν συμμερίζεται τέτοιες εξαλλοσύνες.

Όμως κρίνοντας από τα προεόρτια μιας νέας περιρέουσας των οποίων καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες, δεν θα απέκλεια τίποτα. Εξάλλου όπως το 44, έτσι και το 63 και το 74 οι κάφροι απέδειξαν ότι είναι αδίστακτοι.

Ας ελπίσουμε ότι το κουτσό, κουλό, μισότυφλο και βαρύκωο ελληνικό κράτος θα αντιδράσει έγκαιρα και θα θάψει τη συνομωσία στη γένεση της.

Phivos Nicolaides είπε...

Σε μια πραγματική δημοκρατία, οι μυστικές οργανώσεις και οι παρανομίες, αποδεικνύουν περίτρανα τις μεγάλες αδυναμίες αυτών που τις εκπροσωπούν, τόσο σε ιδέες, όσο και σε περιεχόμενο. Η δημοκρατία είναι φως, ενώ η παρανονία σκοτάδι. Έτσι, ο ούτω καλούμενος ΑΣ.ΠΙ.Σ (Ανεγκέφαλοι Σάπιοι Πιστοί Στραπάτσοι) εμπουλυτίζει ακόμη περισσότερο, τη φαιδρή μικρή (ευτυχώς) μερίδα των αντιδημοκρατικών ανθρώπων, που οι δημοκρατικοί θεσμοί, τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται!
Όσο για τις μαζικές απολύσεις στην Κύπρο, περίμενε Γιώργο μου και θα ακούσεις κι άλλα χειρότερα...

Ανορθόδοξος είπε...

Πολύ καλό το κείμενο, όπως και το ανάλογο του JUNGLE-Report. Είτε πρόκειτε για φάρσα, είτε για πραγματική οργάνωση νομίζω πρέπει να έχουμε το νου μας...

Κι αυτό το σενάριο για μαζικές απολύσεις στην Κύπρο όσο συνωμοσιολογικό και ουτοπικό κι αν φαίνεται, δεν αποκλείεται να βγει αληθινό (τόσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στον κόσμο άλλωστε)! Ο χρόνος θα δείξει...

Ανώνυμος είπε...

Η χειροβομβίδα που έπεσε στο "Στέκι των Μεταναστών", έπεσε από την "Σέχτα Επαναστατών", από ακροαριστερή οργάνωση δηλαδή. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου, σοβιετικής κατασκευής του '70, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποίησε η οργάνωση 'Σέχτα Επαναστατών' στην επίθεση προ 25 περίπου ημερών στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Λόγω παλαιότητας έσκασε μόνο ο πυροκροτητής της χειροβομβίδας και όχι το κυρίως σώμα της χειροβομβίδας και αυτό συνέβη και στις δύο προαναφερόμενες επιθέσεις.

Όπως γράφει και το ΒΗΜΑ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=256873 « τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταγραφεί συμβάν με τέτοιου είδους επίθεση από φασιστικές οργανώσεις. Συνήθως δημιουργούν ομάδες για να χτυπούν αντιεξουσιαστές στη διάρκεια συγκεντρώσεών τους. Χρησιμοποιούν ρόπαλα, σιδερένιες γροθιές και άλλα παρόμοια μέσα. Όμως ποτέ τον δεν έχουν χρησιμοποιήσει όπλα, βόμβες, ούτε βεβαίως χειροβομβίδες...».

Η περίπτωση της επίθεσης στο "Στέκι" ήταν καθαρή προβοκάτσια των ιδίων των αναρχικών για να βρουν έρεισμα και αφορμή να ξαναβγούν στους δρόμους και ξαναβγήκαν. Ήταν οι ίδιοι που πυροβόλησαν και τον μαθητή στο Μαρούσι το Δεκέμβρη όταν η "εξέγερση" έτεινε να ξεφουσκώσει. Εξάλλου η ίδια η "Σέχτα" ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα.

Η Σέχτα δεν είναι φασιστική ακροδεξιά οργάνωση, είναι ακροαριστερή αναρχική τρομοκρατική οργάνωση.

Μη λέτε λοιπόν ότι θέλετε γιατί οι χειροβομβίδες ρωσικής κατασκευής που εισήγαγαν εξτρεμιστικά στοιχεία από την Αλβανία το 97, δεν έχουν πάρε δώσε αυτά τα στοιχεία, με ακδροδεξιές οργανώσεις μόνο με ακροαριστερές οργανώσεις έχουν, ούτε ποτέ κάποια ακροδεξιά οργάνωση έχει χρησιμοποιήσει καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, μολότοφ και πυροβόλα όπλα γενικώς.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Και πέρα από όλα αυτά, ναι, οι Αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν όπως αυτοί θέλουν. Σε πόλεμο δεν είμαστε; Η πλευρά σας το λεει. Πόλεμο λοιπόν.

kyriakos είπε...

Η φανταστική αλεπού εχώνετουν και ο νούρος της εφάινετουν..

Bananistanos είπε...

Το όνειρο των αναρχικών πραγματοποιείται, η Ελλάδα οδηγείται στην αναρχία

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα των κουκουλοφόρων είναι μια καλή ιστορία, ένα πάτημα για να υπονομευθούν οι αγώνες των εργαζομένων. Να φορτώσουν το χάος και τις καταστροφές στο κόσμο που κατεβαίνει στους δρόμους.Να βγεί η "λογική" φωνη στα τηλεπαράθυρα και να φωνάξει "Να, εξαιτίας σας κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία και τα σπάνε, καθήστε λοιπόν σπίτια σας"

Ανώνυμος είπε...

Και επειδη Γιώργο Πίττα βρίσκω εξαιρετικά τα σχολία σου στο πόστ, αν δεν έχεις πρόβλημα θα το αναδημοσιεύσω αυτούσιο στο δικό μου μπλόγκ. οκ?

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο του Police Reporter 8 Μάρτιος 2009 10:17 πμ είναι προβοκατόρικο, δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με το σχόλιο του Police Reporter 7 Μάρτιος 2009 11:40 μμ.

Ανώνυμος είπε...

@Police Reporter
έγραψες:
« τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταγραφεί συμβάν με τέτοιου είδους επίθεση από φασιστικές οργανώσεις. Συνήθως δημιουργούν ομάδες για να χτυπούν αντιεξουσιαστές στη διάρκεια συγκεντρώσεών τους. Χρησιμοποιούν ρόπαλα, σιδερένιες γροθιές και άλλα παρόμοια μέσα. Όμως ποτέ τον δεν έχουν χρησιμοποιήσει όπλα, βόμβες, ούτε βεβαίως χειροβομβίδες...».


Λογικό δεν είναι να μην έχει καταγραφεί τέτοιου είδους επίθεση τα προηγούμενα χρόνια?

Η οικονομική κρίση και η έντονη κοινωνική αντιπαράθεση με συνέπεια τη διαφαινόμενη μη κυβερνητικη αυτοδυναμία έχει οδηγήσει και στην αναβάθμιση του τρόπου που οι φασιστικές - παρακρατικές οργανώσεις δρούν.

Επιπλέον, δε χρειάζεται πάντα να υπάρχει αφορμή για να δράσουν οι αντιεξουσιαστές ωστε να σκηνοθετήσουν την επίθεση στο στέκι. Δρούν και δίχως αφορμή.

zappa είπε...

re police reporter.......perneis tois metrhtois ta deltia typou ths ELAS? Ths idias pou enhmerwse tous reporterm tou astynomikou reportaz me sms gia thn epi8esh, enw otan oi mpaxaloi ekaigan amaksia sthn bradynh ebgaze deltia typou?

Kai oso gia to teleytaio me to pws DEN bazoun bombes oi fasistes, mono ta teleftaia 2 xronia exoun katagrafei 15 epi8eseis kme emprhstikes bombes (gkazakia h molotwf) se katalhpseis anarxikwn kai aytonomous xwrous politwn se olh thn a8hna.....H mhpws kai ayta htan probokatsies twn mpaxalwn mpas kai broun eykairia na kapsoun mia akomh mersentes?

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια λέτε ότι οι αναρχικοί δε χρειάζονται καν αφορμή για να προβαίνουν σε καταστροφές και να απειλούν ζωές. Συμφωνώ απόλυτα.

Θα επισημάνω όμως και πάλι ότι οι χειροβομβίδα στο "στέκι" ήταν ακριβώς του ιδίου τύπου με τη χειροβομβίδα που χρησιμοποίησε η Σέχτα Επαναστατών στο ΑΤ Κορυδαλλού, ρωσικής κατασκευής του 1970 και δεν έσκασε και στις δύο περιπτώσεις παρά μόνο ο πυροκροτητής της.

Ευτυχώς δηλαδή που τουλάχιστον στην περίπτωση του Κορυδαλλού ε Σέχτα ανάλαβε την ευθύνη με τη γνωστή προκήρυξη της. Και μου λέτε ότι δεν πρόκειται για προβοκάτσια η περίπτωση στο Στέκι όταν έχει χρησιμοποιηθεί ίδιου ακριβώς τύπου χειροβομβίδα? Ρε παιδιά εντάξει ας σοβαρευτούμε κάποτε και να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.

Τα όσα γράφω στο άλλο ποστ και τα στοιχεία που παραθέτω, δεν είναι δικά μου, το ΒΗΜΑ τα γράφει και το ΒΗΜΑ όμως ξέρετε δεν ανήκει στον ακροδεξιό χώρο.

Ο ιδιοκτήτης όμως του ιστολογίου κύριος Πήττας, γιατί δεν απαντά στα όσα έγραψα παραπάνω περί Σέχτας που χρησιμοποιεί ιδίου τύπου χειροβομβίδες με αυτή που πέταξαν στο Στέκι; Γράφει μόνο για τον ακροδεξιό εφιάλτη της ΑΣΠΙΣ ο οποίος τουλάχιστον μέχρι τώρα υπάρχει στα χαρτιά και δεν τον ενδιαφέρει ο εδώ και 10ετίες ακροαριστερός εφιάλτης που έχει αιματοκυλίσει τη χώρα στην πράξη;

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή του σχολίου σου συμφωνείς οτι δε χρειάζεται αφορμή. Δηλ. ακυρώνεις τη πιο παραπάνω θέση σου:

"Η περίπτωση της επίθεσης στο "Στέκι" ήταν καθαρή προβοκάτσια των ιδίων των αναρχικών για να βρουν έρεισμα και αφορμή να ξαναβγούν στους δρόμους και ξαναβγήκαν"

αλλά στη συνέχεια κάνεις και πάλι "κολοτούμπα", αντιφάσκοντας με το αστήρικτο(=αφού πλέον συμφωνείς οτι δε χρειάζεται αφορμή για να δράσουν οι αναρχικοί) της ΣΕΧΤΑΣ, όταν κάλλιστα και μια παρακρατική οργάνωση μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους(=ίδιου τύπου χειροβομβίδα) της παραπάνω οργάνωσης για να θολώσει τα νερά.

zappa είπε...

kai poios eipe oti h sexta h idia den einai tipota baltoi, h akrodeksioi.

Einai gnwsto tois pasi oti h leksh sexta xrhsimopoieitai ws brisia toso ston a/a oso kai ston aristero xwro.....
Ara h oi typoi einai parakratikoi (tosa myala exoun), h xouligkanoi (idia myala exoun)

re police reporter, gia na sto ekshghsw alliws, mhpws htan kamia probokatsia twn anarxo aristero syrizaiwn gia na kanoun ton b gyro ths portokali epanastashs enantia ston e8nika yperhfano Karamanlh, mias kai oi amerikanoi den 8eloun na kanoume mpiznes me ton Poutin?? (nai nai to diabasame ayto se periodika tou "xwrou" sas)

Unknown είπε...

@Police Reporter, "real" or "fake" το τι θεωρώ για τη Σέχτα το έχω ήδη καταγράψει σε προηγούμενο άρθρο.

Κατά τα λοιπά και επειδή τα όσα έχουν σχολιάσει οι περισσότεροι με καλύπτουν, δεν βλέπω το λόγο να λέω τα ίδια.

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Θα πω και εγώ την άποψη μου και ας τη σβήσει ο Γιώργος που μου κρατάει και μούτρα άνευ λόγου και αιτίας πιστεύω.

Μήπως ήταν και η 17Ν, ο ΕΛΑ, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, η RAF (Baader- Meinhof) κλπ, ακροδεξιές οργανώσεις που δρούσαν προβοκατόρικα? Τον IRA και την ΕΤΑ δεν τις βάζω στο ίδιο τσουβάλι γιατί δεν ήταν στην ουσία τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά καθαρά απελευθερωτικά κινήματα. Η 17Ν, ο ΕΛΑ, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, η RAF (Baader- Meinhof) κλπ όμως τι ήθελαν να απελευθερώσουν, την φιλοσοφία του Τρότσκι έναντι της δημοκρατίας?

Μήπως και οι εξωγήινοι που απαγάγουν γήινους είναι και αυτοί ακροδεξιοί προβοκάτορες;

Και γιατί και η ΑΣΠΙΣ τότε να μην είναι μία προβοκατόρικη ακροαριστερή οργάνωση;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@imaginos

θυμάμαι τη προηγούμενη δεκαετία πριν πιαστούν τα μέλη της 17η Νοέμβρη, μια απο τις υποθέσεις που έκανε ο κόσμος για την οργάνωση ήταν αυτη του προβοκατόρικου παρακράτους. Αλλά ήταν μια απλή υπόθεση.

Υποθέσεις γίνονται γενικά. Ολοι κάνουμε. Όπως π.χ υποθέσεις κάνει και η ακροδεξιά για συνδέσεις κουκουλοφόρων και ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι αν έχουν βάση οι λόγικές πάνω στις οποίες στηρίζονται αυτές οι υποθέσεις.

Με το ειρωνικό σου σχόλιο σου υποθέτω οτι αναφέρεσαι στη σκέψη του Πίττα για πρόβα τζενεράλε της ΑΣΠΙΣ στο στέκι, την οποία και συμμερίζομαι. Έχουμε δεί αστυνομικούς σε αγαστή συνεργασία με Χρυσαυγήτες ή κουκουλοφόρους παρέα με αστυνομικούς, και άλλα διάφορα οπου θίγονται στο αντίστοιχο πόστ και στα σχόλια του jungle-report. Επομένος γιατί κάποιος, εύλογα, να μην υποπτευθεί οτι η επίθεση στο στέκι να μην έχει αυτο το χαρακτήρα?

Οι λογικές αυτης της υπόθεσης έχουν βάση και την παραπάνω υπόθεση του πολις ρεπορτερ ήδη την αποκλείσαμε, εξάλλου.


eremon