Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

NET:ΌΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"


Τώρα που οι ντόπιοι κονδυλοφόροι του καθωσπρεπισμού θα αρχίσουν να κακαρίζουν για τα «όρια που ξεπεράστηκαν» εμείς απλά θα τους πούμε πως αυτό που συνέβη σήμερα στη ΝΕΤ έχει συμβεί ούτε μία ούτε δύο φορές και στο BBC στα πρόσφατα χρόνια και κανείς δεν τόλμησε να μιλήσει για «ομάδες χωρίς ταυτότητα» όπως ο Πρόεδρος των περήφανων εθνικών συμμετοχών στη Eurovision.
Ναι, για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΕΡΤ έγινε «δημόσια» υπό την έννοια πως για 30’’ η συχνότητα οι κάμερες και ο πανάκριβος τηλεοπτικός χρόνος «απαλλοτριώθηκαν» από Πολίτες των οποίων τα αιτήματα όχι μόνο δεν θα ακούγονταν αλλιώς, αλλά θα χαλκεύονταν επίμονα όπως γίνεται όλες αυτές τις μέρες από όλα σχεδόν τα κανάλια.


Ακολουθεί το κείμενο που δόθηκε από τους καταληψίες:

«Η δράση μας είναι αποτέλεσμα μίας συσσωρευμένης πίεσης που λεηλατεί τις ζωές μας και όχι μόνο μία συγκινησιακή έκρηξη με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία. Είμαστε μία ακόμη συλλογικότητα, κομμάτι της εξέγερσης που συμβαίνει.
» Ενάντια στην εξημέρωση από τα ΜΜΕ, προβαίνουμε σε παρέμβαση-παρεμβολή στη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι τα ΜΜΕ συστηματικά καλλιεργούν το φόβο. Αντί να ενημερώνουν παραπληροφορούν. Παρουσιάζουν μια πολύμορφη εξέγερση σαν τυφλή εκτόνωση.
» Εξηγούν την κοινωνική έκρηξη με όρους ποινικούς και όχι πολιτικούς. Αποκρύπτουν επιλεκτικά τα πραγματικά γεγονότα. Προβάλλουν μία εξέγερση σαν ένα ακόμη θέαμα που πρέπει απλά να παρακολουθούμε μέχρι να αρχίσει το επόμενο σήριαλ. Τα ΜΜΕ μετατρέπονται καθημερινά σε μέσα καταστολής της ελεύθερης και δημιουργικής σκέψης.
» Να αυτοοργανωθούμε. Καμία αυθεντία δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις στα προβλήματά μας. Χρειάζεται να συναντηθούμε με άλλους ανθρώπους. Να μετατρέψουμε τους δημόσιους χώρους – τους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα, τις σχολές -σε χώρους αδιαμεσολάβητης έκφρασης. Να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο για να συνδιαμορφώσουμε τον λόγο και τις δράσεις μας.
» Να μην φοβηθούμε, να κλείσουμε τις τηλεοράσεις, να βγούμε από τα σπίτια μας, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία – Αμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων διαδηλωτών. Για την ανθρώπινη χειραφέτηση και την ελευθερία.»

8 σχόλια:

JustAnotherGoneOff είπε...

Αγαπητέ Γιώργο, βγήκε και το βίντεο στο ΥΤ

http://www.youtube.com/watch?v=PK9lpMk7fiY

Βάλτο στο ποστ.

Unknown είπε...

το έχω βάλει!

gregoris είπε...

αλληλεγγύη στους Έλληνες εξεγερμένους. μπράβο Γιώργο Πήττα που μετάτρεψες το μπλογκ σου σε χώρο ενημέρωσης τζιαι αλληλεγγύης. οι εξεγερμένοι δείχνουν τον δρόμο. τζιαι οι φιλελεύθεροι μικρομεσαίοι εννά πρέπει να αποφασίσουν σύντομα αν θα ταχτούν με το κατεστημένο ή με την ανατροπή.

kyriakos είπε...

Εγώ όπως βλέπω τα πράγματα η ''ανατροπή'' στο τέλος θα έχει τη φάτσα του Μητσοτάκη κολλημένη σε σώμα γυναίκας..

και εκεί θα πέσει γέλιο..

Unknown είπε...

Γρηγόρη, είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω και το ελάχιστο που οφέίλω να κάνω.

Μην τρέφεις ψευδαισθήσεις όμως.

Καμία "ανατροπή" δεν πρόκειται να γίνει. Η πιο εφικτή συνέχεια σε αυτή τη φάση, είναι απλά μία επόμενη Κυβέρνηση που θα συμπεριφερθεί με πολύ μεγαλύτερη προσοχή και εξυπνάδα από τις προηγούμενες.

Και ταυτόχρονα μία μεγάλη πολιτική ζυμωση στις νεολαίες και τα Πανεπιστήμια, κάτι που είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια και ήδη έχει ξεκινήσει.

Οι συζητήσεις οι επιχειρηματολογίες και οι διάλογοι που έχουν ανοίξει αυτές τις μέρες στα αμφιθέατρα των σχολών, δεν έχουν προηγούμενο για τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον.

Unknown είπε...

Κυριάκο, το πιο "ενδιαφέρον" σενάριο που άκουσα χτες και από άνθρωπο που παίζει "μέσα" στα πράγματα είναι η αυξημένη πιθανότητα εκλογών την άνοιξη με ανοιχτή την προοπτική συνεργασίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αλά Γερμανικά προς διαφύλαξη και ενίσχυση του "συστήματος".

Λησμονούν βέβαια κάποιοι, πως η Ελλάδα ΔΕΝ είναι Γερμανία, υπό την έννοια πως δεν έχει καν επιλύσει τα στοιχειώδη θεσμικά ζητήματα λειτουργίας μία Αστικής Δημοκρατίας της εποχής.

zappa είπε...

O Panagopoulos yphrkse geloioteros apo to geloio....bre oust

zappa είπε...

O Panagopoulos yphrkse geloioteros apo to geloio....bre oust