Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

UPDATE: Παραγγελία Δακρυγόνων από Ισραήλ /Ελλάς: Η χώρα των απολύτως Α-παραίτητων.

UPDATE
Παραγγελία δακρυγόνων της ΕΛΑΣ από το Ισραήλ
14/12/2008
Σε παραγγελία για την προμήθεια δακρυγόνων από τρεις εταιρείες του Ισραήλ προχώρησε η ελληνική αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yediot Ahronot. Το δημοσίευμα, καταλαμβάνει μισή σελίδα και εστιάζει κυρίως, στον τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλώσεων από τις αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα και λιγότερο στα αιτήματα από την πλευρά των διαδηλωτών.
Αναφέρει ότι η αστυνομία διέθετε 4.600 κάνιστρα δακρυγόνων τα οποία έχουν εξαντλήσει και για το λόγο αυτό προχώρησαν στην παραγγελία δακρυγόνων τριών διαφορετικών τύπων από ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής, οι οποίες προμηθεύουν και τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η παραγγελία έχει ήδη γίνει και η παράδοση - σύμφωνα με τον αρθρογράφο - αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.
από το http://panosharitos.com/default.asp


Σημειώσεις, στις 22:40 περίπου:

Αφαίρεσα το link με την Live Camera του Zougla.gr γιατί θελημένα ή αθέλητα παίζει το ρόλο του χαφιέ με κοντινά πλάνα στα πρόσωπα των διαδηλωτών. Στην αρχή και για αρκετές ώρες νόμιζα πως κρατούσε αποστάσεις ώστε να μην καρφώνει. Δυστυχώς, μας διάψευσαν, το ήθος τους είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

Μαθαίνουμε πως η αστυνομική αυθαιρεσία εκδηλώνεται διαρκώς με χυδαιόητα.

Μου περιγράφτηκε η εξής σκηνή-χτες το απόγευμα αργά κοντά στην πλατεία Εξαρχείων:

Μαζεμένοι ομάδα κατοίκων, κυρίες και κύριοι 50 και 60 χρόνων να ζητούν από τα ΜΑΤ να φύγουν μια και για πάντα από την περιοχή γιατί προκαλούν με την παρουσία τους. Αιφνιδίως, ένας ΜΑΤατζής κατεβάζει την ασπίδα του στα πλευρά μίας κυρίας γύρω στα 60 και αρχίζει το χάος με εκτόξευση δακρυγόνων. Οι μεσήλικες βέβαια σκορπίστηκαν έντρομοι.

Σε όλη την πόλη, ομάδες νεαρών κάθονται σε σκαλιά με κεράκια ή στέκονται βουβοί μπροστά στα ΜΑΤ και τους κοιτάζουν κατάματα. Στις πλείστες περιπτώσεις αυτοί αρχίζουν και δέρνουν ή πετάνε δακρυγόνα για να διαλύσουν τους ειρηνικά μαζεμένους νεαρούς ανθρώπους που όμως πια, δεν είναι μόνο νεαροί. Είναι πια, πολύ συχνά συνοδευμένοι από γονείς και μεγαλύτερους που έχουν ταυτιστεί με τις αγωνίες των γόνων τους.

Επιχειρήσα λίγο νωρίτερα να δω ελληνικές ειδήσεις μέσω της δορυφορικής ΕΡΤ αλλά σε 3 λεπτά δεν άντεξα και το γύρισα. Είναι απίστευτο το ξέρασμα, ο τρόπος με τον οποίο διαστρέφουν τα πάντα και η εικόνα που περνούν προκειμένου να ποδηγετήσουν για άλλη μία φορά την Κοινή Γνώμη.

-------------------------------------------------------------

Εφ’ όσον ουδείς παραιτείται , ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι όλοι τους "απαραίτητοι".
Νομίζουν!
Ειλικρινά, σήμερα δεν ήξερα τι να επιλέξω για τίτλο του άρθρου.

Ιδού στην κρίση σας αγαπητές και αγαπητοί, ορισμένοι υποψήφιοι τίτλοι:

«Το κράτος είναι ο τρομοκράτης»

«Κουκουλοφόρος είναι η Κυβέρνηση»

«Το πλιάτσικο είναι έργο των Κυβερνήσεων» .


Ναι, το Κράτος είναι ο τρομοκράτης.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 80 εγκατέστησε τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια τάχα για τα «καθαρίσει» και το μόνο που κατάφερε έκτοτε, είναι να αυξηθεί η αγοροπωλησία της πρέζας η οποία πολλές φορές γίνεται μπροστά στα ατάραχα βλέμματα των οργάνων της «τάξεως».
Τα οποία παραμένουν εξίσου ατάραχα, όταν κάθε τόσο ένας εξαρτημένος σωριάζεται ξερός στην άσφαλτο. Και ίσως, θυμάστε τα σχεδόν προφητικά που ενστικτωδώς έγραφα στις 15 Νοεμβρίου από αυτήν εδώ τη Στήλη για τα «Πολυτεχνεία της γενιάς τους» που έρχονται.
Ναι, η Αθήνα πολύ καιρό τώρα μυρίζει μπαρούτι.
Ναι, η παρουσία των πάνοπλων ΜΑΤ και της συχνά προκλητικής συμπεριφοράς τους σε όλο το κέντρο και ειδικά σε περιοχές που μαζεύονται νέοι άνθρωποι, ήταν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα κατέληγε σε τραγωδία που σαν συνέπεια θα είχε την εξέγερση.
Η Κρατική Καταστολή από τις αρχές του 80 μετράει τουλάχιστον 16 νεκρούς και περίπου αμέτρητους τραυματίες και βάναυσα χτυπημένους πολίτες.
Πολίτες βέβαια είναι και οι Μετανάστες για τους οποίους ορισμένοι αδιανόητοι αναρωτήθηκαν τι γυρεύουν μέσα στις διαδηλώσεις….!
Ναι, το ακούσαμε και αυτό.
Ναι, κουκουλοφόρος πρώτος και καλύτερος είναι η Κυβέρνηση.
Αυτή, που με συνέπεια και ταχύτητα βάζει τις κουκούλες στα σκάνδαλα που γρονθοκοπούν αλύπητα την Ελληνική Κοινωνία καθώς σκάνε το ένα μετά το άλλο: Τηλεφωνικές Υποκλοπές, Δομημένα Ομόλογα, Ζαχόπουλος και Υπουργείο Πολιτισμού, πεταμένα δισεκατομμύρια των Ολυμπιακών έργων που σαπίζουν, καμένα δάση σε όλη την Ελλάδα, σκάνδαλο Βατοπεδίου, έξαρση αστυνομικής αυθαιρεσίας με νεκρούς η άγρια δαρμένους μετανάστες. Όλα στην κουκούλα. 45 μετρημένα σκάνδαλα μετρά η παρούσα Κυβέρνηση των Αθηνών και, το κάθε ένα από αυτά θα περίσσευε για να ρίξει μια Κυβέρνηση σε οποιαδήποτε κανονική χώρα με στοιχειώδεις θεσμούς.
Ναι, το πλιάτσικο είναι έργο των Κυβερνήσεων.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 80 επί των πρώτων ημερών του ΠΑΣΟΚ που γεννήθηκαν τα «νέα τζάκια» ξεκίνησε αλαλάζοντας και χορεύοντας τσιφτετέλια βαφτισμένα στο ουίσκι, το πλιατσικολόγημα από τα «παιδιά της εξουσίας» αυτά ακριβώς που δημιούργησαν και τη φούσκα του Χρηματιστηρίου. Δισεκατομμύρια αν όχι τρισεκατομμύρια εξαερώθηκαν σε έργα που δεν έγιναν ποτέ, σε έργα ημιτελή και παρατημένα, σε προμήθειες που επενδύθηκαν σε βίλλες, πανάκριβα αυτοκίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό.
Συζητάνε οι διάφοροι «καθώς πρέπει» στα τηλεοπτικά πάνελ για τις σπασμένες βιτρίνες, αλλά κανείς δεν συζητάει την έτσι και αλλιώς καταρρακωμένη και διαλυμένη βιτρίνα της Ελλάδας με τις άδειες προθήκες, άδειες από την επίμονη πολιτική και κρατική καταλήστευση.
Τρομοκράτης, Κουκουλοφόρος και Πλιατσικολόγος λοιπόν είναι το Κράτος.

Και όλα τα άλλα είναι απύθμενη και εμετική υποκρισία.

Όπως υποκρισία και άκρατη χυδαιότητα είναι η συστηματική και επίμονη προσπάθεια πολλών ΜΜΕ και πολιτικάντηδων να ταυτιστεί η Βία με την Αριστερά , τον ΣΥΡΙΖΑ και τις Ανεξάρτητες Αριστερές Κινήσεις. Και δεν είναι μόνο υποκρισία, αλλά συστηματικό σχέδιο που αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση και αποξένωση από την Κοινωνία, κάθε Αγώνα.
Η επί χρόνια αμέτρητα έλλειψη θέλησης και ικανότητας των Κομμάτων Εξουσίας να δημιουργήσουν μία Κοινωνία που να στηρίζεται σε Θεσμούς και σε βασικές Υπηρεσίας που να παράγουν αξιοπρέπεια στους Πολίτες, οδήγησαν μαθηματικά τα πράγματα εδώ.
«Εκπαιδεύτηκαν» τόσες γενιές με συνείδηση ματαιότητας :
«όλοι ίδιοι είναι» «όλοι τα παίρνουν» «όλοι κλέφτες» «τι τα θες δεν γίνεται τίποτα».

Αυτή είναι η Συλλογική Συνείδηση της Ελληνικής Κοινωνίας: Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης. Και καθώς το ζωνάρι σφίγγει και σφίγγει όλο και πιο πολύ, καθώς πλανιέται η ανασφάλεια της οικονομικής κρίσης , της ανεργίας, της αμφίβολης σύνταξης, ναι, το μίγμα γίνεται εκρηκτικό.
Η Ελλάδα, είναι εδώ και χρόνια ένας τόπος στον οποίον δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα.

Όχι γιατί οι Έλληνες είναι «τεμπέληδες» αλλά γιατί οι ίδιες οι εξουσίες «διδάσκουν» τον χαβαλέ και αδιαφορούν χυδαία.
Και ρωτάω:

Γιατί σας κάνει (τάχα) έξαλλους το πλιάτσικο των λούμπεν που ξεχύθηκαν στον δρόμους;
Επειδή δεν φοράει επώνυμο κουστούμι;
Επειδή φοράει μάλλινη κουκούλα αντί δύναμη χρήματος διαπλοκής και εξαγοράς συνειδήσεων;
Οι κατά συρροή μίζες και η διαπλοκή δεν είναι αλητεία;

Και μάλιστα τρισχειρότερη γιατί γίνεται από την εξουσία που έχει εκλεχθεί για να υπηρετεί την Κοινωνία;
Ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έγινε η μοιραία θρυαλλίδα για όλα όσα υπέβοσκαν.

Στην χώρα του αδιανόητου Κρατικού Χάους και Απόλυτης Ανυπαρξίας έγινε μία εξίσου ανοργάνωτη κοινωνική έκρηξη-έτσι όπως έχει παρουσιαστεί από τα πιο αντικειμενικά ξένα Μ.Μ.Ε.
Για αυτό, τούτη εδώ η ασυγκράτητη οργή, ορμή, εξέγερση, είναι το πιο πολύτιμο ορυκτό που έβγαλαν ποτέ εδώ και καιρό οι αραχνιασμένες και ανενεργές στοές της ψυχής και της καρδιάς των Ελλήνων. Των νέων Ελλήνων και όχι μόνο.
Που πρέπει τώρα να φύγει από το συναίσθημα και να γονιμοποιηθεί σε Πολιτική.
Το θλιβερότερο όλων, τουλάχιστον για τη δική μου τη ματιά: η απαράδεκτη, εκτός τόπου και χρόνου κα Παπαρήγα που ενορχηστρώνοντας τη φωνή της με αυτή του κου Καρατζαφέρη επιτέθηκε στην πιο ακατάλληλη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Αλαβάνο,ανεξάρτητα από τις όποιες αποστάσεις έχει (αν έχει) ο κάθε ένας (ως αριστερός) με ορισμένες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά, η κυρία Παπαρήγα και οι «σύντροφοί» της δεν θέλουν ούτε ρήξη, ούτε ανατροπή, ούτε να μπουν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για συνεργασία με άλλες δυνάμεις προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας. Θέλουν μόνο το «μαγαζάκι» τους με την τακτική του πελατεία. Τίποτα άλλο κατά πως δυστυχώς φαίνεται.

Ιδανική κατάληξη όλων όσων συμβαίνουν θα είναι ο εξαναγκασμός σε παραίτηση της Κυβέρνησης Καραμανλή και η προκήρυξη εκλογών. Αυτό, θα δημιουργήσει μία ολική επαναφορά της Ελπίδας στις συνειδήσεις. Της Ελπίδας πως οι αγώνες δεν είναι μάταιοι.
Και αυτό, θα προσφέρει μια Κοινωνία στην Ελλάδα που τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος της θα έχει συνέλθει από το βαθύ κώμα που βρίσκεται εδώ και χρόνια.
Αν δεν πέσει η Κυβέρνηση, τότε θα δούμε χειρότερα.
Γιατί με την επόμενη παραμικρή πια αφορμή, η οργή θα επιστρέψει πολλαπλασιασμένη.

ΥΓ:Εννέα στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, ενώ ένας στους δύο δικαιολογεί ακόμη και τα όσα ακολούθησαν.
Διαδικτυακή δημοσκόπηση της εφημερίδας Τα Νέα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, κατέδειξε ότι:

52,21 % Το ποτήρι ξεχείλισε, η έκρηξη οργής είναι δικαιολογημένη. ( 11310 ψήφοι )

38,95 % Είναι μια εν ψυχρώ δολοφονία, αλλά είναι απαράδεκτες οι καταστροφές καταστημάτων και πολυκατοικιών. ( 8437 ψήφοι )7,38 %

Οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα, το συμβάν ήταν μόνο η αφορμή για να γίνουν επεισόδια. ( 1598 ψήφοι )1,46 % Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ

*Διαβάστε το λιτό και ξεκάθαρο ποστ του Στέλιου-Παπαλάνγκι εδώ: http://spapalagi.blogspot.com/

77 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πιά σαφέστατο κε Πιττα πως πισω απο τις δε λεω εξαιρετικα καλογραμμενες αναλυσεις σας υπαρχει η συστηματικη και τολμω να πω επαγγελματικη εξωθηση στη βια.

Κριμα που δεν σας ειχε η 17 νοέμβρη να τους γραφετε τις προκηρυξεις. Το σημερινο σας κειμενο υποδαυλιζει τη βια με τροπο σπανια εξυπνο, σας το αναγνωριζω.

Unknown είπε...

Ό,τι πείτε.

Μόνο αν θέλετε να είστε ολίγον τι εποικοδομητικός αν όχι για μένα αλλά για όσους μας διαβάζουν, εξηγήστε μου που ακριβώς κάνω λάθος-κατά τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ.

rose είπε...

Το λάθος σου Γιωργο είναι οτι εσυ δεν φοράς κουκουλα - δηλαδη με το ονομα σου και τη φωτογραφία σου γραφεις όσα πιστευεις... ενω οι ανωνυμοι, υποερσπιστες της νομιμότητας μπορουν να υποδείξουν οποιον επωνυμο θελουν, όπως ακριβως το επιθυμουν...

πάντως δεν φαντάστηκα ποτε οτι η 17Ν είχε τόσο μεγαλο ρευμα - 11.000 άτομα περιπου θεωρουν οτι το ποτηρι ξεχύσε !

το λαθος σου Γιωργο είναι οτι το αναδημοσιευσες, άλλα μέσα ενημερωσης δαιμονοποιώντας τους παντες και τα πάντα κανουν ακριβως το αντιθετο. Απολυουν φωτογραφους γιατι φωτογραφησαν την πραγματικοτητα!

Το λάθος σου Γιωργο είναι οτι η πενα σου ειναι φωτογραφικος φακός που καταγγραφει οτι υπαρχει γυρω μας...

το λάθος Γιωργο είναι οτι ασχολεισαι με μακρινους τόπους - εξωτικους- άσχετους με μας, με θεματα που πολυ απέχουν απο την Κυπριακη πργαματικοτητα, και ζαλίζεις τα ματια μας με πληροφορία που πολύ απέχει απο την αναγκη μας ως κοινωνιας...

τι καθεσαι καιμας θυμιζεις ρε Γιωργο...
Ασε μας στην πολυθρονα μας σιορ!
Ασε μας στην ησυχία μας.

Ίλαντρος είπε...

ΠΠ, για τον Χρυσοστομίδη τι έχεις να πεις; Α-παραίτητος κι αυτός; Πως κρίνεις τον Χριστόφια που δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του; Ένας στυγνός δολοφόνος να κάμνει διακοπές έξι μήνες σε ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο σημαίνει γύρω στα 15-20 άτομα να απασχολούνται πλήρως για τη φύλαξή του, χώρια τα ιατρικά έξοδα; Και μετά να φεύγει και να κάνει πιστολίδι στη Στασικράτους;

Ξέρω, ωχριά μπροστά στη δολοφονία ενός παιδιού, αλλά δεν έπρεπε να πάνε 5-6 άτομα στο σπίτι τους;

-=IMAGINOS=- είπε...

Θέλω να απαντήσω στη Νεφέλη στα όσα μου καταλόγισε 3 θέματα πιο πίσω. Απαντώ εδώ λοιπόν στο πιο πρόσφατο ποστ του Γιώργου.

Αγαπητή Νεφέλη

Το αν δέχεσαι ή όχι τη συγνώμη κάποιου αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Εγώ όφειλα να τη δώσω γιατί έτσι το ένοιωσα και τέλος.

Θα σας πω όμως και σε εσένα Νεφέλη και στον Γιώργο πως όταν λέω την άποψή μου απαιτώ να σέβονται όχι την άποψη μου αλλά το δικαίωμα μου ελεύθερα να την εκφράζω.

Δέχομαι τη σκληρή κριτική, όχι όμως τους χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς ή υβριστικούς.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις πολιτικούς όρους, όπως φασίστας ή ρατσιστής κλπ, θα το δεχόμουν. Θα επαναλάβω ότι ποτέ δεν χαρακτηρίζω απαξιωτικά τους συνομιλητές μου ούτε τους υβρίζω επειδή διαφωνώ μαζί τους. Εάν όμως δεχτώ χαρακτηρισμούς για το άτομο μου ως νοήμον ον, τότε απαντώ αναλόγως και έχω και το κάθε δικαίωμα να απαντώ. Για μένα λοιπόν είτε με χαρακτηρίσεις μπούφο, είτε βλάκα, είτε ηλίθιο, είτε μαλάκα, είτε πούστη το ίδιο μου κάνει. Όλα αυτά μου δείχνουν ότι δεν σέβεσαι την ελευθερία της γνώμης και έκφρασης του συνομιλητή σου επειδή απλά διαφωνείς ιδεολογικά μαζί του.

Επίσης όταν λέω την άποψη μου δεν ζητώ από κανέναν να αναθεωρήσει τη δική του. Απλά λέω την άποψη μου. Εσύ Νεφέλη μου ζητάς επιπλέον να αναθεωρήσω τις δικές μου απόψεις μου. Κακώς γιατί δεν βάζω νταβατζή κανέναν στην αντίληψη και τη συνείδηση μου.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα θα σου πω ότι και στους δρόμους ήμουν και μες τη φωτιά και είδα ποιοι κρύβονται πίσω από τις κουκούλες και ποιοι τα σπάνε. Έχω και κρίση και άποψη και μάλιστα ορθότατη.

Λες «Δεν θελει κ πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι γινονται απο παρακρατικους...»
Λίγο πριν έγραψες ότι “Ακομα κ γιαγιαδες πετανε πετρες..”
Τέλος γράφεις “Αν μετα απο τετοιο λαικο ξεσηκωμο κ κυβερνηση παραιτηθει θα ναι τεραστιο κεκτημενο του κινηματος να ξερει πως με το κατεβασμα του στους δρομους κ με την μαζικοτητα του εδιωξε την αθλεια κυβερνηση...”
Μετά από αυτά θα σε ρωτήσω:
Ποιοι είναι οι παρακρατικοί? Η γιαγιά? Δάκτυλοι της Κυβέρνησης? Η αστυνομία? Εάν είναι δάκτυλοι της κυβέρνησης δηλαδή τι θέλεις να πεις, ότι η κυβέρνηση βάζει παρακρατικούς δακτύλους για να πέσει η ίδια? Δεν είναι εντελώς “μπούφικο” να λέγεται κάτι τέτοιο? Εάν κάνω λάθος διόρθωσε με και πες μου λοιπόν ποιοι είναι οι παρακρατικοί.

Διακρίνω λοιπόν ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση όπως και ο Γιώργος, εάν υιοθετείτε τέτοια πράγματα, γιατί δεν μπορείς να λες ότι οι παρακρατικοί που όπως καταλαβαίνω είναι διάφοροι εντεταλμένοι από την κυβέρνηση αστυνομικοί ή άλλοι, οι οποίοι προβαίνουν σε καταστροφές για να ρίξουν την ίδια την κυβέρνηση που τους βάζει να τα σπάνε κιόλας(ωιμέ), ενώ από την άλλη, να μιλάς για λαϊκό ξεσηκωμό και κινήματα. Ποιοι λαϊκοί ξεσηκωμοί και κινήματα, αυτά που άφησαν στο δρόμο 3.000 ανθρώπους και που βύθισαν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια ολόκληρη τη χώρα ειδικά για τα επόμενα χρόνια? Το ξέρεις ότι μετά από όλα αυτά πλέον η Ελλάδα εκτός από τη διεθνή δυσφήμηση της έχασε και την πιστωτική της φερεγγυότητα απέναντι στους δανειστές της? Κανείς δεν επιθυμεί πλέον να δανείσει χρήματα στη χώρα για να βγάλει πέρα τις υποχρεώσεις της. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Ότι το 2010 θα υπάρξει παύση πληρωμών από το Ελληνικό Δημόσιο δηλαδή μισθοί συντάξεις ασφαλιστικές εισφορές, επιδόματα κλπ ΚΑΠΟΥΤ!

Το ζήτημα είναι ένα και μοναδικό.
Στη δημοκρατία οποιοδήποτε άλλο όπλο και αντίδραση πλην της κάλπης, πρόκειται για τραμπουκισμό και φασιστική πρακτική. Δε μου φτάνει να λες ότι είσαι δημοκράτης. ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

Προφανώς δεν έχετε καταλάβει ότι η 7ετία έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια από τη χώρα και αν θέλετε να το πάω και πιο κάτω, η αστυνομία αυτή που έχουμε σήμερα είναι μία σοσιαλιστική αστυνομία. Ποιος δημιούργησε αυτή την αστυνομία, η χούντα ή το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε από 20 χρόνια? Αλλά η αριστερά σήμερα, λόγω του αριστερίστικου ρεβασνιστικού κομπλεξαρισμού της από την μεταπολίτευση και μετά, ακόμα στην 7ετία έχει μείνει. Για τόσο καμένους εγκεφάλους μιλάμε και λέτε εμένα μπούφο μετά.

Και θα τελειώσω Νεφέλη με κάτι πάρα πολύ σοβαρό ή καλύτερα, απεχθές και αισχρό.

Θεωρώ ως το μέγιστο και ειδεχθέστερο έγκλημα, ένας πολιτικός αρχηγός και ένα κόμμα ολόκληρο να εκμεταλλεύεται την παιδική αγαθότητα και την εφηβική παρορμητικότητα και εκρηκτικότητα και να ζητά να μεταφερθεί ο αγώνας μέσα στα σχολεία!

ΑΙΣΧΟΣ στα όρια της “παιδοφιλίας” από τον κύριο Τσίπρα. Τα σχολεία είναι χώρος μεταλαμπάδευσης της γνώσης και όχι χώρος αισχρών μικροπολιτικών επιδιώξεων τιποτένιων πολιτικάντηδων. Και ο κύριος αυτός που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα πλέον και πέταξε την κουκούλα μακριά, ζητάει και ψήφο από τα 16, τώρα που εκμεταλλεύτηκε τις αθώες και ανολοκλήρωτες συνειδήσεις των παιδιών μας με σκοπό… την εξουσία.

Δεν έχω δει τίποτα πιο αισχρό και γλοιώδες από το να ζητάει κάποιος ψήφο για τα αδιαμόρφωτα συνειδησιακά και σωματικά σχολιαρόπαιδα . Οι μάσκες έπεσαν.

Πείτε με μπούφο λοιπόν, δεν θα ανταπαντήσω, δεν πειράζει. Την άποψη μου εκφράζω και φυσικά όλοι μας κρινόμαστε. Και φυσικά σε αυτό το χώρο του φίλου μου Γιώργου δεν περιμένω να έχω ευρεία αποδοχή.

Για να γράφω όμως εδώ, αυτό δείχνει ότι απαξιώ για αποδοχές κλπ. Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, εμένα με ενδιαφέρει να λέω ελεύθερα την άποψη μου οπουδήποτε επιλέγω.

Έτσι απλά και καλημέρα παίδες.

Unknown είπε...

@Ίλαντρε, στα όσα λες, συμφωνώ απόλυτα και αν με διαβάζεις προσεκτικά το γνωρίζεις πολύ καλά.

the Idiot Mouflon είπε...

@Ίλαντρος

Να σου πώ τι πιστεύω εγώ;

Βεβαώς και πρέπει να παραιτηθεί. Και όχι μόνο αυτός, θα έπρεπε να ξηλωθούν πολλοί αστεράδες μετά από τέτοιες γελοιότητες.

Υπόψη σου πως η απόδραση Α.Κ. ήταν αναμενόμενη για πολλούς. Από τότε που έκανε αίτηση για νοσηλεία στο εξωτερικό... οι φήμες μιλούσαν για συναίνεση ορισμένων -δεν θα πω τι είδους -αξιωματούχων. Για ποιό λόγο;

Ρώτα κανένα της πιάτσας να σου πει... για την κάθοδο του Βραχνού στη πρωτεύουσα, για παλιούς λογαριασμούς ... και για την ειδική χαρτογράφηση του εγκλήματος που η Αστυνομία έχει στα σκαριά.

andreas f.stavrou είπε...

@Aνωμυμο
Καλά το κράτος δεν είναι τρομοκράτης και ασυλοφόρο/κουκουλοφόρο και πλιατσικολόγο; Εσύ τι πιστεύεις ότι είναι;
Και εφόσον σε ενοχλούν οι αναφορές του Πίττα , εσύ τι προτείνεις; Μόνο αφορίζεις τους επώνυμους υπέρ της ανωνυμίας σου αλλά και εναντίον της ανωνυμίας των κουκουλοφόρων; Έλεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, είναι όπως τα γράφετε.
Μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σας, αλλά το άρθρο σας είναι ορθό και ακριβοδίκαιο από την αρχή ως το τέλος.

Σχόλα σαν αυτό το πρώτο είναι δυσυχώς αντπροσωπευτικά του είδους των ανθρώπων που κυβερνούν την Ελλάδα, όχι απαραιτήτως ως Κυβέρνησις αλλά ως Καθεστώς, ώς τάξις εχόντων και κατεχόντων και κατά σχεδόν απόλυτο κανόνα αρπαγμένων.

Ως εκπαιδευτικός, Φυσικός είμαι και σε πέντε χρόνια βγαίνω στη σύνταξη, παρακολουθώ και συμμετέχω όσο αντέχω στις αγωνίες των παιδιών μας. Παιδιά, που μεγαλώνουν σε μία Ελλάδα που τους διδάσκει πως η επιτυχία είναι η ρεμούλα το μέσον και η εγγραφή στις νεολαίες των μεγάλων κομμάτων που λειτουργούν ως προθάλαμοι για επαγγελματική αποκατάσταση. Όταν τα παιδιά μας μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, και αφού περάσουν πρώτα τις βλακώδεις διαδικασίες γίνονται αμέσως τροφή για τους κόρακες των "φοιτητικών" οργανώσεων που λειτουργούν ως πύλες για την ένταξη στο καθεστώς. Αυτό γίνονταν επί Πασοκ αυτό και τώρα επί Νέας Δημοκρατίας της οποίας υπήρξα και ψηφοφόρος για να απογοητευθώ και εγώ σφόδρα από την ανικανότητα και τον κυνισμό αλλά και την αμορφωσιά.

Παραδίδουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα πολύ χειρότερη από αυτήν που ως γενεά παραλάβαμε. Και με το μέλλον σκοτεινό, πίσσα και κατράμι.

Και αυτό είναι ΤΟ έγκλημα που εγγίζει τα όρια του συλλογικού εγκλήματος της γενεάς μας που επέτρεψε όλα όσα έχουν γίνει τόσα χρόνια. Γιατί ίσως μας βόλεψε.

Εγώ, είμαι περήφανος για τους μαθητές μου. Που τώρα είναι στο δρόμο γιατί το αίμα τους είναι ζεστό και θιγμένο.

Δεν τους είπα σπαστε ούτε θα τους πω γιατί δεν είναι αυτό που αρμόζει.

Αλλά είμαι σε θέση να καταλάβω γιατί θέλουν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Μόνο που αναρωτιέμαι.

Έχει μείνει κάτι όρθιο από εμάς για να γκρεμίσουν εκείνα;

Πολύ αμφιβάλλω.

Αν θέλετε σκεφθείτε λίγο οσα σας γράφω.

Νικόλαος Νάκος Πάτρα.

Unknown είπε...

andreas f.stavrou

Κύριε Σταύρου σας ευχαριστώ για την παρουσία σας- σαν εκπαιδευτικός που είστε η συμμετοχή σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα ήθελα τις απόψεις πιο εκτενώς αν έχετε το χρόνο.

Unknown είπε...

Νικόλαος Σπανός

Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σχολιάσω τα όσα καταθέσατε. Το μόνο που έχω να σας πω, είναι πως διαβάσαμε η γυναίκα μου, που είναι εκπαιδευτικός επίσης και εγώ το κείμενο σας και βάλαμε τα κλάματα από την γενναιότητα και την αληθίνή αγωνία που σας διακατέχουν.

Καλότυχοι οι μαθητές σας, το μόνο που έχω να πω αυτή τη στιγμή, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τα όσα μας είπατε, δώρα πολύτιμα αυθεντικής αγάπης για τα νέα παιδιά και φάρμακο για τη μαυρίλα που μας ζώνει...

Ανώνυμος είπε...

μας διαλυσατε κυριε Νακο μας διαλυσατε..............δεν υπαρχουν λογια.......

Meropi είπε...

Με συγκίνησε πράγματι το κείμενο του Ν. Νάκου. Αυτή η αγανάκτηση στα μάτια των παιδιών μας με προβληματίζει πολύ. Τους πήραμε τη ξεγνοιασιά πολύ νωρίς. Τους ρίξαμε στα ατέλειωτα μαθήματα και φροντιστήρια, ενώ έπρεπε να χαίρονται την ηλικία τους. Με τι αποτέλεσμα??? Την ανεργία ή το πολύ μισθό 700 - 800 ευρώ, αφού πρώτα πάρουν πτυχία και μεταπτυχιακά και κουραστούν πριν ακόμα αρχίσουν να δουλεύουν.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Γιώργο Πίττα,
Σε καλησπερίζω!
(Όπως βλέπεις από το στεγνό κι άχαρο «PolitisPittas», έχω περάσει στο οικείο «Γιώργος Πίττας», ίσως για να καλύψω την επικριτικότητα που πιθανό να ακουστεί μέσα από τα πιο κάτω σχολία μου).

Σε αντίθεση με τον πρώτο (Ανώνυμο) σχολιογράφο (που εγκαινίασε σήμερα τα σχόλια), εγώ θα είμαι συγκεκριμένος (δεν ξέρω και πόσο εποικοδομητικός όμως).

Με την ίδια ευκολία που κάποιοι άλλοι μιλούν για υπόθαλψη της τρομοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ή για «χαΐδεμα αυτιών» (από την Παπαρήγα), κι ΕΣΥ ο ίδιος μιλάς (ισοπεδωτικά, λυπάμαι να πω) για «μαγαζάκι» του ΚΚΕ, για εναρμόνιση και σύμπλευση του ΚΚΕ με το ΛΑΟΣ, για “… αναχρονιστική δύναμη που λειτουργεί θελημένα ή αθέλητα αντιδραστικά…”.
Διερωτούμαι αν σκέφτηκες (ποτέ) ότι, με τον τρόπο που εκφράζεσαι, μπορεί να λειτουργείς κι εσύ ... παπαρηγητικά; Θεωρείς τον (επιθετικό και γεμάτο χαρακτηρισμούς) λόγο σου ενωτικό; (Τελικά αν συμφωνούσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτελούσαν έναν πολιτικό σχηματισμό;).

Παραθέτω (πιο κάτω) μερικά δείγματα του λόγου και της γραφής σου:

1. “… Το θλιβερότερο όλων, τουλάχιστον για τη δική μου τη ματιά: η απαράδεκτη, εκτός τόπου και χρόνου κα Παπαρήγα που ενορχηστρώνοντας τη φωνή της με αυτή του κου Καρατζαφέρη επιτέθηκε στην πιο ακατάλληλη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Αλαβάνο, ανεξάρτητα από τις όποιες αποστάσεις έχει (αν έχει) ο κάθε ένας (ως αριστερός) με ορισμένες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ ....”.
(Link: http://politispittas.blogspot.com/2008/12/blog-post_13.html).

2. “… Αλλά, η κυρία Παπαρήγα και οι «σύντροφοί» της δεν θέλουν ούτε ρήξη, ούτε ανατροπή, ούτε να μπουν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για συνεργασία με άλλες δυνάμεις προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας. Θέλουν μόνο το «μαγαζάκι» τους με την τακτική του πελατεία. Τίποτα άλλο κατά πως δυστυχώς φαίνεται…”.
(Link: http://politispittas.blogspot.com/2008/12/blog-post_13.html).

3. “… Ο αναχρονισμός του ΚΚΕ είναι αδιανόητος, βουτηγμένος μέσα στην παλαιοσταλινική φορμόλη και "αγιασμένη" από τον νεό ορθόδοξο και δήθεν πατριωτικό αχταρμά της κας Κανέλλη...”.
(Link: http://politispittas.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html).
(Σχόλιο: Τις συνισταμένες του ΣΥΡΙΖΑ τις γνωρίζεις αγαπητέ Γιώργο Πίττα και ότι υπάρχει και μία που μπορεί να παει χέρι-χέρι με την Κανέλλη;)

4. “... Τι στιγμή που θα έπρεπε η κα Παπαρήγα να συμπεριφερθεί με πραγματικό αριστερό ήθος επέλεξε να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ εναρμονιζόμενη πλήρως με το ΛΑΟΣ με το οποίο έτσι και αλλιώς-δυστυχώς- συμπλέει και σε άλλα ζητήματα…”

“… Κατά τα άλλα θα μου επιτρέψεις να χαρακτηρίσω την προσέγγισή της σαν στερεότυπη άτολμη και με τον γνωστό στείρο αντιευρωπαϊκό τρόπο…”
“… Κατά τη γνώμη μου είναι επιεικώς μία εξαιρετικά αναχρονιστική δύναμη [το ΚΚΕ] που λειτουργεί θελημένα ή αθέλητα αντιδραστικά…”.
(Link: http://mihalismihail.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html).

5. “… Αν η κυρία Παπαρήγα θέλει απλά να διατηρεί το μαγαζί της -έτσι το κατάντησαν το ΚΚΕ- στη γωνία και να λέει τα ίδια και τα ίδια ανέξοδα δεν με ενδιαφέρει. ... δεν περιμένω τίποτα παραπάνω από μια δράκα αμετανόητων σταλινικών που ΑΝ ποτέ κυβερνούσαν θα ήταν απείρως αυταρχικοί με οτιδήποτε ξέφευγε από την επίσημη γραμμη του Κόμματος…”
(Link: http://mihalismihail.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html).

6. “… Και αν το ΚΚΕ έχει ακόμα λίγη αριστερή τσίπα πάνω του, να εγκαταλείψει τώρα τις απαράδεκτες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ευρύτερων Αριστερών δυνάμεων που δεν ελέγχει. Επιτέλους το ΚΚΕ ας συμβαδίσει για ΜΙΑ φορά με την Ιστορία αντί να είναι και πάλι ξοπίσω της όπως έκανε και το 1973…”.
(ΠΟΛΙΤΗΣ - 12/12/2008, Σελίδα: 12)

Αυτά και χωρίς άλλα σχόλια!

Anef_Oriwn
Σάββατο 13/12/2008 – 7:42 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκαιο σε όσα λέτε. Στα είκοσι μας χρόνια, νιώθουμε πως το μέλλον μας ίσως δεν μας ανήκει, κάποτε χάνουμε τις ελπίδες μας, βλέπουμε τα χρόνια που έρχονται γεμάτα άνισες μάχες, στις οποίες θα κερδίσει η διαφθορά, τα μέσα και τα λεφτά. Βλέπουμε τους λίγους τίμιους ανθρώπους που έχουν απομείνει να παραμερίζονται, να τους πετάνε στο περιθώριο και να τους αποκαλούν κορόιδα γιατί δεν διάλεξαν τον εύκολο δρόμο του βολέματος. Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε τακτικές που οι προηγούμενες γενιές μας έχουν διδάξει για να τα πάμε καλά στα σχολεία, στα φροντιστήρια, στα πανεπιστήμια και στις δουλειές. Να πατάμε δηλαδή επι πτωμάτων.

Δε συμφωνώ με την καταστροφή. Υποστηρίζω την δημιουργία και την έκφραση άποψης με δημοκρατικά μέσα. Δεν μπορώ όμως να υποβιβάσω τους οργισμένους αυτούς ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους σε ανεγκέφαλους τραμπούκους. Αυτό θα ήταν υποκρισία. Δυστυχώς η νεολαία κάνει ότι ακριβώς τη δίδαξε η κοινωνία αυτή.Αυτή η κοινωνία χαμένης εμπιστοσύνης και απάτης που αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της τις επιρρίπτει πάντα σε κάποιο άλλο- στο άλλο κόμμα, στην προηγούμενη κυβέρνηση, στον διπλανό.Πώς να μη φοράς κουκούλα και να δείχνεις το πρόσωπό σου σε μια πολιτεία όπου όλοι κρύβονται ο ένας πίσω απο τον άλλο, πίσω από τα δάκτυλά τους, τα αξιώματά τους και τα λεφτά τους;

Όλοι φταίμε για το τί γίνεται στην Ελλάδα- oι γονείς, οι καθηγητές, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι υπόλοιποι νέοι. Πιστεύω πως μια τόσο βαθιά οργή πηγάζει απο ένα αίσθημα δικαιοσύνης και όχι αναρχισμού. Αναρχία είναι αυτό που βλέπουμε να επικρατεί ανάμεσα σε αυτούς στους οποίους εναποθέσαμε τις ψήφους μας και τις ελπίδες μας. Αυτούς τους οποίους μας είπαν να εμπιστευόμαστε αλλά οι οποίοι μας προδίδουν. Και όταν φωνάζει η νεολαία γιατί αυτοί δε μας ακούν? Γιατί δεν κλείνουν το στόμα ντροπιασμένοι αλλά συνεχίζουν να κοροιδεύουν τον κόσμο και να επικαλούνται ισχυρές κυβερνήσεις και δημοκρατία?

Οι αντοχές των νέων όμως είναι μεγάλες. Και η απελπισία μας δίνει τόπο στην επιμονή. Ελπίζω πως όταν σωπάσουν οι πέτρες θα μιλήσουν οι ψήφοι, για να αποδείξουμε πως εμείς σεβόμαστε ο ένας τον άλλο λίγο παραπάνω απο ότι μας σέβονται αυτοί που διοικούν.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σημειώσω, ότι δε διακρίνω στο άρθρο αυτό "εξώθηση στη βία".

Αυτό που διακρίνω είναι προτροπή για αλλαγή της κυβέρνησης. Δε διαφωνώ με τις εκλογές, αλλά μπορούν να γίνουν και αργότερα. Αυτή τη στιγμή πιστεύω, ότι έχει προτεραιότητα το νέο κίνημα της νεολαίας. Τα πολιτικά κόμματα ωφείλουν να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις πάνω στα προβλήματα του τόπου κι όχι να καρπωθούν την εξέγερση των νέων για ν' ανατρέψουν ως αντιπολίτευση τη σημερινή ατυχήσασα κυβέρνηση.

Υ. Γ. Τελικά, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και κατέγραψα (εκ των έξω κι εκ του ασφαλούς), τους δικούς μου προβληματισμούς πάνω στα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Περισσότερα εδώ: http://lemesia.wordpress.com/2008/12/13

rose είπε...

Ανευ,
με ολη την εκτιμηση, θα ηθελα να επισημανω οτι αυτο που δεν εχει αντιληφθει η Παπαρήγα αλλα και οι "παραδοσιακοι" αριστεροι, είναι οτι δεν εχουν απομακρυνθει απο τη φρασεολογία, ιδεολογία και ιδεοληψια του 1920 - 1928 που θεωρουσε οτι το πιο εχθρικο προς το κομμουνιστκο κομμα είναι το πιο κοντινο τους αριστερο..

και απο την στιγμη που δεν εχουν απομακρυνθει απο το σημειο αυτο (ενος αιωνα πισω δηλαδη) ο καθενας διατηρει το δικαιωμα να το επισημαινει...


Παρακολουθω με ενδιαφερον εδω και 3-4 μερες τις αντιδρασεις σε χώρες του εξωτερικου. Επίσης τα "ανησυχικα" σχολια των εταίρων στην Ευρωπη που έκαναν "ντα" το Κωστακη γιατι φοβουνται αναταραχες στην χωρα τους και να παψει η Ελλαδα να δινει το κακο παραδειγμα.


αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα ξεπερνα την παρουσα ηγεσία της, τον κόσμο, αλλα και το στενό γεωγραφικο πλαίσιο...

Αυτο αναμενω να δω πως θα εξελιχθει, ή πως θα μετεξελιχθει κι οχι απαραίτητα μονο στην ιδια την Ελλαδα

-=IMAGINOS=- είπε...

Χθες έσβησε ο 24χρονος αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.

Δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών.

Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.

Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.

Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.

Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε...πονάνε το ίδιο.

Ποιος είναι ο αστυνομικός;

Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό....


"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της
06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία
μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,
(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει
συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής
στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα
δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα
οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους,
λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),
προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,
πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος
σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής.

Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες
κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά.

Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και
‘‘καταδρομών’’ που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της
σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ‘‘άτομα’’ που ασκούνται στη βία,
μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ‘‘πολιτική παρέμβαση’’.

Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

Anef_Oriwn είπε...

Rose,

Με την ανάλογη εκτίμηση θα επισημάνω κι εγώ τα εξής:

1. Παρ’ όλο που δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς εννοείς με την έκφραση σου “«παραδοσιακός» αριστερός” (να το θεωρήσω ότι είναι κάτι σαν κουσούρι αυτό κι αν εγώ λειτουργώ ως τέτοιος πρέπει να το ψάξω;), πολύ θα ήθελα να μάθω (με παραδείγματα) ποια ήταν αυτή η “… φρασεολογία, ιδεολογία και ιδεοληψια του 1920 – 1928 που θεωρουσε οτι το πιο εχθρικο προς το κομμουνιστκο κομμα είναι το πιο κοντινο τους αριστερο...”. Τα ισοτρικά γεγονότα είναι πάντοτε συγκεκριμένα και εξετάζονται μέσα στις δοσμένες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες που εξελίχτηκαν.

2. Ο βασικός λόγος της παρέμβασης μου ήταν για να επισημάνω ότι ο φίλτατος Γιώργος Πίττας (με την φρασεολογία που χρησιμοποιεί) λειτουργεί όπως την Παπαρήγα (την οποία πολύ έντονα και με χαρακτηρισμούς επικρίνει).

3. Επίσης (αφού κάποιοι πιστεύουμε στην πολυμορφία και πολυσυλλεκτικότητα της Αριστεράς) ας δεχτούμε και το διαφορετικό λόγο του ΚΚΕ (δεν αναφέρομαι στην επίθεση που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ).

4. Ιστορικά (για πολλούς «παραδοσιακούς αριστερούς», το πείραμα με τον Συνασπισμό του 1989-90 ήταν λανθασμένο, (αφού οδήγησε και στη διάσπαση του ΚΚΕ), γι’ αυτό υπάρχει μια επιφυλακτικότητα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

5. Τέλος, μια κουβέντα και για την περιλάλητη φρασεολογία: Έπαψε μήπως ο ιμπεριαλισμός να είναι ιμπεριαλισμός (επιθετικός, ληστρικός και καταπιεστικός). Έπαψε να κυριαρχεί στο καπιταλιστικό σύστημα η αλλοτρίωση του ανθρώπου και ο εκφυλισμός των πανανθρώπινων αξίων; Ή έπαψε να δημιουργεί (ειδικά στις χώρες του περιφερειακού καπιταλισμού όπως η Ελλάδα και γενικότερα τα Βαλκάνια), προβλήματα κοινωνικοοικονομικής φύσεως, που προκαλούν εκρήξεις και αντιδράσεις όπως οι μόλις πρόσφατες στην Ελλάδα (αλλά και οι ανεπτυγμένες χώρες – όπως η Γαλλία - δεν πανε πίσω);

Anef_Oriwn
Σάββατο 13/12/2008 – 10:02 μ.μ.

Unknown είπε...

Δεν απαντώ αυτή τη στιγμή φίλες και φίλοι στα σχόλια, γατί μόλις πριν από λίγο επέστρεψα από το ραδιόφωνο-τρίωρη εκπομπή- και είμαι κουρασμένος.

Κάνω εξαίρεση μόνο για την Λίλια (ή Λίλιαν και ξεχάσατε το ν;)απλά γιατί, αν κατάλαβα από το κείμενο της είναι 20 χρόνων άρα όσα συμβαίνουν την αφορούν άμεσα, πολύ πιο άμεσα από όσο μπορούν να αφορούν οποιονδήποτε είναι 30, 40, 50, 60 κλπ. Ή για να μην θεωρηθώ άδικος, την αφορούν με άλλο τρόπο.

Και το μόνο που έχω να σας πω Λίλια(ν)είναι πως διάβασα πολύ προσεχτικά τα όσα γράψατε. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παρά μόνο σαν πολύ μεγαλύτερός σας να σας "απαλλάξω" από τη συλλογική ευθύνη όλων των υπολοίπων γιατί ένας άνθρωπος 20 χρόνων δεν έχει (ακόμα) απολύτως καμία ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν χρόνια και χρόνια και που έχουν δημιουργήσει το απόλυτο τίποτα σε μια χώρα του του τίποτα κυβερνημένη από τιποτένιους. Και ναι, η ψήφος είναι ένα όπλο και μία εναλλαγή στην εξουσία μετά από τέτοια πίεση θα εκβιάσει τους όποιους επόμενους να είναι πιο προσεκτικοί, έστω για ένα διάστημα.

Όπως έγραφα και στο κύριο άρθρο, το κέρδος θα είναι μια νέα συνείδηση πως επιτέλους υπάρχει και Κοινωνία που αντιδρά, που θέλει να δώσει μάχες για να πάνε τα πράγματα πιο μπροστά.

Η Ελληνική κοινωνία, απονευρωμένη και ευνουχισμένη από τις ΄συνεχείς διαψεύσεις υοσχέσεων και ονείρων σε συνδυασμό με την προκλητική ρεμούλα των κρατούντων αποκοιμήθηκε. Χρειάστηκε η δολοφονία ενός ανθρώπου που δεν θα ζήσει για να βιώσει την ιστορία που θα γράψει η γενιά του, αλλά θα είναι κέρδος αν αυτός ο θάνατος, έστω ερήμην του σπρώξει τη γενιά αυτή να γράψει ιστορία.

Έχω πολλά που θα μπορούσα να σας γράψω Λίλια(ν) αλλά φοβάμαι μήπως πέσω σε ανόητες νουθεσίες και υποδείξεις "ενός μεγαλυτέρου". Και αυτό το απεχθάνομαι. Οι παλιότερες γενιές, έτσι και αλλιώς δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτα εκτός από σπουδαίους Ποιητές, Μουσικούς, Ζωγράφους και κάποιους Στοχαστές.

Θα μου πείτε...λίγα είναι αυτά; Θα πω όχι, είναι τα Πάντα. Αλλά είναι ακριβώς αυτά, που οι εξουσίες ουδέποτε αγάπησαν και για αυτό είτε τα πολεμούσαν είτε τα ανεχόντουσαν με το ζόρι γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Μην λυπάστε για τις καταστροφές. Είναι ψυχία μπροστά στα τρισεκατομμύρια που "αυτοί" έχουν καταχραστεί εδώ και χρόνια. Έχουν καταχραστεί το ίδιο το μέλλον το τόπου και το έχουν υποθηκεύσει.

Και μια νουθεσία: Όταν σας "νουθετούν" κλείστε τα αυτιά. ή τραγουδάτε δυνατά για να μη ακούτε.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς σε μια αποχαυνωμένη υλιστική κοινωνία όπου το μόνο που μετράει είναι το $$$$ και ο άνθρωπος έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα..

Ο μόνος τρόπος να ιδρώσει το αυτί κάποιων μεγάλων είναι εμείς οι γνωστοί άγνωστοι να τους κτυπήσουμε εκεί που πονάνε..
Στις τράπεζες και τα μαγαζάκια τους..

Κάποια πράγματα δεν αγοράζονται με χρήμα ρε..

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανώνυμε κτυπάτε και κανένα κανάλι. Εκεί πονάει περισσότερο. Και η ζημιές θα είναι κοινωνικό ώφελος.

Καίτη είπε...

Bloggeristes καλησπέρα σας.
Εδώ και 3 ώρες διαβάζω τους προβληματισμούς, γνώμες και απόψεις που έχετε καταθέσει για τα γεγονότα της τελευταίας βδομάδας.
Θα μπορούσα και εγώ να καταθέσω τις μαρτυρίες μου των τελευταίων πολλών χρόνων, από τότε που τρώγαμε φακές στο Βρούτο μέχρι τώρα που η μύτη μου καίει από τα χημικά. Δεν θα το κάνω από ευγένεια για να μη σας κουράσω.
Αυτό που θέλω μόνο να "μαρτυρήσω" είναι η εικόνα που δεν έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια.
Το Σάββατο της δολοφονίας του πιτσιρικά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (ας είναι καλά τα κινητά, sms και το internet) μαζεύτηκε στη Χ.Τρικούπη, απέναντι από τα ΜΑΤ, ένα πλήθος αγανακτισμένο που δεν είχε καμμία σχέση με κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους, αντιεξουσιαστές και όποια άλλη ονομασία έχω ακούσει. Ήταν ... Αγανακτισμένοι Πολίτες, χωρίς κουκούλες, χωρίς λοστούς, κάθε ηλικίας. Τα συνθήματα ήταν πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικού περιεχομένου. Ήταν για αυτά τα καμμιά 50αριά σκάνδαλα που έγραψε ο Πήττας παραπάνω. Όμως δεν είδα τίποτα την άλλη μέρα στις ειδήσεις. Μίλαγαν για αντιεξουσιαστές. Ποιοί είναι αυτοί? Εγώ? Ο μανάβης δίπλα μου? Ο συνταξιούχος δάσκαλος από απέναντι? ΄Ολοι εμείς είμαστε αναρχικοί, αντιεξουσιαστές κ.λ.π.? Κατεβήκαμε από τα σπίτια μας (επιτέλους) και φάγαμε όλα αυτά τα χημικά για μια ακόμα δολοφονία? Γιατί έτσι λένε οι άχρηστοι. Ότι οι φασαρίες γίνονται για τον Αλέξη. Η σταγόνα ήταν αυτή. Η σταγόνα που ξεχείλισε ένα ποτήρι που είναι γεμάτο σκατά. Με τα σκατά που μαζεύονται από τη μεταπολίτευση.
Η οργή μου στρέφεται αυτή τη στιγμή στα ΜΜΕ, στη παραπληροφόρηση που παρέχουν και στη μισή αλήθεια που μας ταϊζουν. Έχω φτάσει να αναρωτιέμαι αν εγώ και ο Παυλόπουλος ζούμε στην ίδια χώρα.
Τελειώνοντας, θέλω να σας πω ότι όλοι πια στο κέντρο της Αθήνας φοράμε κουκούλες. Μας έχουν ρίξει τόννους χημικά. Στα Εξάρχεια βγαίνουμε να πάμε στο μπακάλη με το μαντήλι στη μύτη σαν τους ζαπατίστας. Ακόμα και μέσα στα σπίτια μας η ατμόσφαιρα είναι "πιπεράτη". Να μην τολμάς να ανοίξεις παράθυρο, να νοσταλγείς το νέφος! Ε, όλο αυτό το mood σε κάνει επαναστάτη ρε παιδιά. Ας είναι καλά οι άχρηστοι. Μας ξύπνησαν!
(Ας μου πεί κάποιος τη σύνθεση αυτών των χημικών και πόσο ανθυγεινά είναι. Γιατί βιολογικά προϊόντα δεν νομίζω να είναι).& -

Eva Neocleous είπε...

Κύριε Πήττα,
το άρθρο του Αρανίτση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Ελευθεροτυπία, απαντά αφενός σε κείνους που καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία αυτής της εξέγερσης των νέων και αφετέρου ενισχύει τη δική σας φωνή που, από την πρώτη μέρα, είδατε την πραγματική διάσταση των γεγονότων.Οι "φαραώ της δημοσιογραφίας", οι καρεκλοκένταυροι γενικότερα, δε θέλουν να δουν πως αυτή η εξέγερση σηματοδοτεί ελπιδοφόρες εξελίξεις.Κωφεύουν...
"Κώφωση"
του Ευγένιου Αρανίτση
"Κυριολεκτικά αδύνατη στάθηκε χθες η συνεννόηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των δημοσιογράφων του Mega ως προς την υπονοούμενη αλλά και κραυγαλέα διαφορά ανάμεσα στις σημασίες των ρημάτων αιτιολογώ και δικαιολογώ. Αν ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε το πρωί με τους Γιώργο Οικονομέα και σία, ο Αλέκος Αλαβάνος προσέκρουσε το βράδυ στη φανατική απροθυμία των Γιάννη Πρετεντέρη και Ολγας Τρέμη να αντιληφθούν ότι η ευαίσθητη ακρόαση των αιτίων που οδηγούν τη νεολαία στους δρόμους δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι της δίδεται πράσινο φως ή ηθική κάλυψη για τους βανδαλισμούς. Πρετεντέρης και Τρέμη κώφευσαν επιδεικτικά και έδειξαν να πιστεύουν ότι ερμηνεία και ενθάρρυνση είναι συνώνυμα, πράγμα που διατυμπάνισαν με τον παλιό, δοκιμασμένο, απλουστευτικό και εν τέλει ολοκληρωτικά στερημένο από κάθε ίχνος οξυδέρκειας τρόπο, στον οποίο άλλωστε χρωστάμε και το ίδιο το γκλάμουρ της επίπεδης τηλεοπτικής ρητορικής που εκπροσωπούν. Ως εκ τούτου, άπαξ και ο Αλαβάνος τόλμησε να ξεστομίσει, μπροστά στους δύο φαραώ της δημοσιογραφίας, τη φοβερή φράση «υπαρξιακά προβλήματα» (των νέων), ο Γιάννης Πρετεντέρης δέχτηκε σοκ στο σημείο αποσυναρμολόγησης της προσωπικότητάς του, συγκροτημένης εξ ολοκλήρου από ανακυκλούμενα υλικά της άλγεβρας των ποσοστών. Έκτοτε, βαθιά σκανδαλισμένος, περιορίστηκε σε μορφασμούς πικρόχολης αποστασιοποίησης από την τρέλα ενός τέτοιου πολιτικού, που είχε το θράσος να υπαινίσσεται ότι οι νέοι έχουν ψυχισμό. «Ξέρουμε κι εμείς από παιδιά!», δήλωσε η Τρέμη αγανακτισμένη, συγχέοντας αυτή τη φορά την κηδεμονία με την αγάπη. Στα μαιευτήρια του δυτικού κόσμου, γεννιούνται περισσότερα από 250.000 μωρά ανά ώρα: αν επρόκειτο απλώς περί αυτού, θα ζούσαμε στον παράδεισο".

Ίλαντρος είπε...

ΠολΠήτ (πω πω, ένα όμικρον απέχεις από ένα από τους μεγαλύτερους χασάπηδες όλων των εποχών),

Παρόλο που οι απόψεις μου βενικώς συμπίπτουν πολύ περισσότερο με τις δικές σου παρά με αυτές του Anef (και μου είσαι και πολύ πιο συμπαθής ως άτομο), οφείλω να πω ότι έχει δίκαιο στην κριτική που σου κάνει. Το ότι η Παπαρρήγα ζει σε άλλο σύμπαν όφειλες να το ξέρεις εδώ και τριάντα χρόνια. Ηρέμησε λίγο, έχεις παρασυρθεί από την οργή σου και παρεκτρέπεσαι λεκτικώς. Τουλάχιστον ας έσπαζες καμιά βιτρίνα, μπορεί να εκτονωνόσουν γρηγορότερα.

rose είπε...

Αγαπητοι σχολιογραφοι,κοιταξτε το πιο κατω αρθρο:

«Να μην οπλοφορούν οι αστυνομικοί σας»


Τη σύσταση εδικής ανεξάρτητης αρχής που θα ερευνά κατηγορίες εις βάρος των αστυνομικών πρότεινε στην κυβέρνηση ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ, που βρέθηκε στην Αθήνα εν μέσω των ταραχών της τελευταίας εβδομάδας.





Ο επίτροπος Τ. Χάμαρπεργκ.
*Ο κ. Χάμαρμπεργκ υποστηρίζει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να ερευνά η ίδια υποθέσεις του προσωπικού της, καθώς η συντεχνιακή αλληλεγγύη μεταξύ των αστυνομικών είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη διαλεύκανσή τους. Επεσήμανε μάλιστα ότι είναι απαραίτητο η εκπαίδευση των αστυνομικών να γίνεται με γνώμονα τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν ο υπουργός και ο υφυπουργός Δ. Τάξης έκαναν λόγο για «αμυντική στάση» των σωμάτων ασφαλείας.

*Ο επίτροπος, μιλώντας με τους δύο πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΛ.ΑΣ. επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου η αστυνομία αντιμετωπιζόταν ανέκαθεν με καχυποψία. Η συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής στο Δουβλίνο, η οποία απαρτίζεται από 80 άτομα και ερευνά κάθε καταγγελία εις βάρος ενστόλων, έχει αμβλύνει τα προβλήματα.

*Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ.Ε.», ο κ. Χάμαρμπεργκ σημείωσε ότι ελπίζει η Αθήνα να συνεργαστεί για το θέμα αυτό με το Συμβούλιο της Ευρώπης, προσδιορίζοντας τον ρόλο της αστυνομίας: «Οι αρμοδιότητές της να καθορίζονται από ένα σαφές νομικό πλαίσιο. Να έχει καλή εκπαίδευση, ισχυρή ηγεσία, καθαρούς στόχους και να γίνει ξεκάθαρο ποιος δίνει τις εντολές.

*Κατά τον επίτροπο, «οι αστυνομικοί πρέπει να φορούν πάντα στολές και όχι πολιτικά ή να παραπλανούν τον κόσμο σχετικά με την ιδιότητά τους». Και, αναφερόμενος στο παράδειγμα των χωρών όπου οι αστυνομικοί δεν οπλοφορούν, σχολίασε: «Καλό θα ήταν να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ο αστυνομικός με όπλο είναι ένας δημόσιος κίνδυνος στον δρόμο».

*Ο επίτροπος Τ. Χάμαρμπεργκ πριν από έναν χρόνο είχε ξεκινήσει εκστρατεία για να τεθεί η δράση των αστυνομικών υπηρεσιών υπό τον έλεγχο των εθνικών κοινοβουλίων: «Ο δημοκρατικός έλεγχος της αστυνομίας είναι απαραίτητος ώστε οι πολίτες να πεισθούν ότι αυτή δεν είναι ανεξέλεγκτη» έχει δηλώσει.

*Και για τα όσα συμβαίνουν τώρα στη χώρα μας, προειδοποιεί:

«Δεν νομίζω ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι υπό κατάρρευση. Ολα αυτά που συνέβησαν, όμως, είναι συμπτώματα μιας κατάστασης που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν».



Β. ΣΙΟΥΤΗ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 14/12/2008

rose είπε...

Αγαπητέ Ανευ

να σου απαντήσω για το

1): Αναζητησε την 3η Διεθνη

2 και 3): σεβαστη η αποψη σου αλλα δεν απαλλασσει την Παπαρήγα απο την κριτικη ..
ο ρολος του ΚΚΕ με την δικη σου προσεγγγιση τότε δικαιολογει την υπαρξη του ΛΑΟΣ γιατί και αυτο το κομμα συγκεκριμενο κοινο έχει το οποίο συντηρει ως τέτοιο για να εκφράσει.

4) το 89-90 συντελουνταν κοσμοιστορικα γεγονοτα για το μελλον ολων των κομμουνιστικων κομματων σε ολο τον κόσμο αφενός και αφετέρου δεν ηταν μόνο εκεινη η στιγμη που διασπαστηκε το ΚΚΕ. Αντιθετα, πολλοί απο τους "ορθροδοξους" [μπρρρρ] των κομμουνιστικων κομματων δεν άκουσαν ουτε τότε την κραυγη για αλλαγή, ουτε την αντιληφθηκαν οπως ακριβως και τώρα η Παπάρήγα

5) Ο ιμπεριαλισμο θα συνεχίσει υπαρχει [και σε όλα τα λεξικα]. Αλλα η μορφή, εκφραση του θα αλαλζει όπως και η δυναμικη των κοινωνιων και λαων αλλαζει.
Ακόμα κι αν ο "καπιταλισμος" θα αντικαταστήσει τον "νεοφιλελευθερισμο" και πάλι
αυτο δεν σημαίνει οτι οι σημερινοι όροι ειναι οι ιδιοι με εναν αιωνα πριν αν και εχω την υποψία οτι ο μονος που δεν θα ξαφνιαζοταν με την οικονοικη κριση σημερα θα ηταν ο ιδιος ο Μαρξ.


Τελος, Ανευ, δεν ειναι υποπτη η μη-κριτικη του ΚΚΕ απο άλλα κομματα;

-=IMAGINOS=- είπε...

Όπως το περίμενα...

Ούτε τσιμουδιά για τον 24χρονο αστυνομικό που άφησαν φυτό πριν από ενάμισι χρόνο τα κουκουλωτά γουρούνια-δολοφόνοι αναρχοναζίδες και πέθανε προχθές τελικά.

Δηλαδή τσιμουδιά όχι μόνο από εσάς αλλά από όλα τα ΜΜΕ, από όλη την θολοκουλτουριάρικη και ψευτοπροοδευτική κοινωνία. Απίστευτη λογοκρισία και πλύση εγκεφάλου, γκαιμπελικού επιπέδου και όχι μόνο.

Το «σύστημα» καλά λειτουργεί… και κατά τ’αλλα οι μπάτσοι είναι τα γουρούνια-δολοφόνοι… Έτσι λέει ο κακός δράκος του παραμυθιού, έτσι πρέπει να λέμε και εμείς…

Η ζωή του Αλέξη προφανώς είναι σημαντικότερη από άλλων συμπολιτών μας.

Αυτό είστε. Ζυγίζετε τις ζωές σε ζυγαριές. Για σας, ψυχούλα και μανούλα έχουν μόνο όσοι επιλέγετε εσείς. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είστε και υποκριτές και απαράδεκτοι.

Πείτε με φασίστα, πείτε με μπούφο, πείτε με Νεφελίμ, αδιαφορώ.

Καλημέρα σας.

rose είπε...

Διαζύγιο αλά αριστερά

Κόβονται και οι τελευταίες γέφυρες μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη βαριά κατηγορία του Περισσού προς την Κουμουνδούρου ότι «δίνει συγχωροχάρτι στην τυφλή βία» και «χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων». «Η Αλέκα Παπαρήγα θυμίζει δυστυχώς τους κουκουλοφόρους της Κατοχής», απαντούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που μέχρι πρόσφατα έβλεπαν με καλό μάτι τη συνεργασία των δύο χώρων. Μάλιστα, ο Αλ. Αλαβάνος έχει γίνει αποδέκτης εισηγήσεων να καταγγελθεί δημοσίως η Αλέκα Παπαρήγα «ως δούρειος ίππος της κυβέρνησης στο χώρο της αριστεράς, ταυτιζόμενη με τις θέσεις του ΛΑΟΣ και τον Γ. Καρατζαφέρη».

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, εκ των πρωταγωνιστών της συνεργασίας των δύο κομμάτων, επισημαίνει ότι «η αριστερά δεν είχε αναδείξει σε πολιτικό όπλο τη συκοφαντία και το ψεύδος. Πλέον, στο ερώτημα για την ηθική στην πολιτική πρέπει να απαντάει και το ΚΚΕ».

Σε σύσκεψη, το βράδυ της Τρίτης, παρουσία στελεχών των «Ανανεωτικών» και του «Αριστερού Ρεύματος», η κοινή συνισταμένη συμπυκνώθηκε σε μία φράση: «Τέλος στην ανοχή απέναντι στο ΚΚΕ και την ηγεσία του». Ακόμα και στελέχη που έλκουν την πολιτική τους καταγωγή από το ΚΚΕ, όπως ο γραμματέας Ν. Χουντής, έδειχναν έξαλλοι.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, υπάρχει και ο φόβος μήπως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και συσπειρώσει κοινωνικά στρώματα, που αισθάνονται απειλή, γύρω από την κυβέρνηση ή το ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό, η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΝ το επόμενο διάστημα, θα επικεντρώνεται σε δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Α. Αλαβάνου, Κ. Παπαδηγενόπουλο: «Στήριξη του κινήματος και ανάδειξη των κοινωνικών και πολιτικών χαρακτηριστικών του και επιμονή στο αίτημα για προσφυγή στις κάλπες ως μόνης λύσης στο αδιέξοδο».

Στον Περισσό η κατάσταση είναι πιο σύνθετη, καθώς αρκετά στελέχη του κόμματος φέρεται να διαφωνούν με την προσέγγιση της Αλέκας Παπαρήγα: «Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται, τα εργαλεία της ανάλυσής μας είναι παλιά και τώρα καλούμαστε να απολογηθούμε για τις κατηγορίες που εκτοξεύουμε», λένε.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι κάποιοι που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη γραμματέα του κόμματος για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους, βρήκαν μπροστά τους τον ένθερμο υποστηρικτή της επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μαΐλη, ο οποίος τους υπενθύμιζε ότι «στις αποφάσεις του κόμματος υπακούουμε όλοι».

Τι επιδιώκει το ΚΚΕ με τη στάση του; Αφενός να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, εμφανιζόμενο ως «η υγιής δύναμη της συντεταγμένης αριστεράς», όπως έλεγε ο Δ. Γόντικας σε κομματική σύσκεψη στελεχών. Και δεύτερον, να ακυρώσει με όποιο τρόπο και μέσο «την πιθανότητα να μας ξεπεράσει σε ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως τόνιζε άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος. Η επιδίωξη αυτή διατυπώθηκε σε λίγες λέξεις από τον Δ. Κουτσούμπα, στην Αλέκα Παπαρήγα: «Καιρός να τους επαναφέρουμε στην πολιτική τους περιθωριοποίηση». Για να εισπράξει αμέσως ένα χαμόγελο ικανοποίησης από την ηγερία του...

Φ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 14/12/2008

Unknown είπε...

Eva Neocleous

Πολύ εύστοχο το κείμενο του Ευγένιου του Αρανίτση. Αν έγραφα αυτή τη στιγμή τις διάφορες επιφυλάξεις που έχω-ίσως και από έλλειψη πληροφόρησης-για διάφορες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσα να γράψω αρκετά. Ωστόσο επιμένω και θα επιμένω δογματικά σε αυτό το σημείο, πως δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως όπως εκφράζεται από τον κο Αλαβάνο και τον κύριο Κουβέλη, είναι ο μο-να-δι-κος πολιτικός φορέας απο τους εντός Βουλής που επιχειρεί να αναλύσει τα όσα συμβαίνουν και το επιχειρεί καιρό τώρα έχοντας μάλιστα κατά καιρούς προειδοποιήσει ευθέως πως η κοινωνία θα οδηγηθεί σε πλήρη ανάφλεξη με την πρώτη ευκαιρία.

Λοιπόν όλοι αυτοί οι "καμπόσοι", Πρετεντέρηδες, Οικονομέας και λοιπά μαζί με τους περισσότερους πολιτικούς, τρέμουν σαν τα φύλλα, ιδρώνουν κιτρινίζουν και θυμώνουν μπροστά σε οποιαδήποτε απόπειρα πολιτικής΄και κοινωνικής ανάλυσης. Γιατί απλά, κάτι τέτοιο, αν γίνει σε βάθος, τους α-κυ-ρώ-νει.

Είχα την τύχη να "πετύχω" τον ηθοποιό τον Αντώνη τον Καφετζόπουλο σε μία εκπομπή χτες το πρωί, στην δορυφορική ΕΡΤ και, ομολογώ τον καμάρωσα. Ο μόνος που είδα από την δική μου τη γενιά να μιλάει απλά, ξεκάθαρα, να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και χωρίς τον γελοίο μελοδραματικό στόμφο που συνήθως έχουν οι περισσότεροι.

Unknown είπε...

Ίλαντρε, δεν έχω απολύτως καμία ανάγκη για εκτόνωση. Και αυτά που λέω για το ΚΚΕ δυστυχώς δεν είναι τωρινές διπαστώσεις.

Unknown είπε...

Ανώνυνος/η

Ο μόνος τρόπος για να ιδρώσει το αυτί αυτών που πρέπει να ιδρώσει, είναι να μην σταματήσει λεπτό ότι έχει ξεκινήσει και να έχει διάρκεια.

Unknown είπε...

Καίτη

Μα τι μου θυμίσατε τώρα τον Βρούτο και τα τέλη της δεκαετίας του 70;;;; και φακές, και εκείνο το σοφρίτο του Δριμιτζάκη;;;;

Ναι, κάποτε στην περιοχή κυκλοφορούσε άνετα, ήταν από τις ωραίες βόλτες στην Αθήνα ο Στρέφης και τα Εξάρχεια. Και τα Εάρχεια έγιναν σιγά σιγά, τότε, η φωλιά που επώαζε κάθε καινούργια ιδέα στην πόλη. Από την πολιτική μέχρι το θέατρο.

Και μετά, ήρθαν τα...ΜΑΤ. Είναι ίσως θέμα ολόκληρης μελέτης για το πως το κράτος σε πλήρη συνεργασία με το παρακράτος αποφάσισαν και εφάρμοσαν ένα πλήρες σχέδιο ευνουχισμού μίας περιοχής απόλυτα αντίστοιχης με πολλές ανάλογες σε χώρες της άλλης Ευρώπης , με απολύτως ανάλογη κοινωνική σύνθεση. Μόνο που αυτό που έγινε σε μας, δεν είχε προηγούμενο.

Και βέβαια αυτό που δεν μου έχει απαντηθεί ούτε μία φορά από τους διάφορους είναι κάτι που εχω γράψει και επισημάνει πολλές φορές, πως δηλαδή οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν ζητήσει αμέτρητες φορές την απομάκρυνση όλων αυτών των Ειδικών Δυνάμεων.

Και είναι ακριβώς όπως τα λέτε. Γιατί ο Αλέξης ήταν η αφορμή για να σκάσει η κατσαρόλα.

Unknown είπε...

rose
Εξαιρετικό το κείμενο και οι θέσεις του κου Τ. Χάμαρπεργκ.

Αλήθεια...
Πως θα καταλάβουν ορισμένοι πως η παρουσία και η θέα των πάνοπλων ειδικών φρουρών με τις "εξωγήινες" στολές από μόνο του ως γεγονός αποτελεί Βία και Βιασμός στην καθημερινότητα του Πολίτη;

rose είπε...

Γιωργο, αυτος ο βαθια δημοκράτης επίτροπος, γεννημα θρεμα των αγώνων για τα Ανθρωπινα Δικαιωματα, ηταν μια μερα πριν στην Κύπρο, την μερα της αποδρασης του "Αλ Καπόνε" (!)

Ημουν εκει οταν η Επιτροπος Διοικησεως ετοιμαζε μια εκδηλωση για τα ανθρωπινα δικαιωματα για την οποία ΚΑΜΙΑ Μ.Κ.Ο. δεν ελαβε προσκληση να συμμετασχει απο το Γραφείο της. [Λες και τα Ανθρωπινα Δικαιωματα αφορουν μονο κυβερνητικους αξιωματουχους και οχι την κοινωνια].
Μονο 3 οργανωσεις ήταν εκει: ο Αλεκος Μοδινος εκπροσωπώντας την Κινηση και προσκαλώντας αδελφες οργανωσεις των Τ/κ και άλλα ατομα απο την Κύπρο, Το Κέντρο ΜΚΟ και το Απανεμι - όλοι μας το είχαμε πληροφορηθεί απο άλλες πηγές.
Καμία ανακοιωνση τύπου στην ιστοσελίδα τηςΕπιτροπου ενώ ο Χαμαμπεργκ άφησε τα 47 άλλα κ΄ρατη μελη του ΣτΕ για να έρθει στην Κύπρο και φυσικα ενημερωσε την ιστοσελιδα του.

Μειναμε εκει περιμενοντας εναν Υπουργό να ερθει καθηστερημενα μετα απο 45 λεπτα να κηρυξει την εναρξη των εργασιων που περιελάμβανε μια ομιλια απο τον Επιτροπο Χαμαμπεργκ και απο τον Γενικο Εισαγγελέα.

Η αιθουσα για "γεμωσια" είχε ενα Λυκειο μετα απο προσκληση του Γραφείου Επιτροπου. Δεν μπορω να αντιληφθω την ουσια αυτης της πρόσκλησης εκτος αν για καποιους οι νεοι και νεες κοσμουν ως διακοσμητικα στοιχεία εκδηλωσεις και αξιοποιούνται ως τέτοιοι...

στο τέλος των 2 ομιλιων και χωρις εξηγηση ο Γενικος αποχώρησε πριν την υποβολη ερωτησεων [μια διαδικασια 20 ακόμα λεπτων]

Δεν ξερω αν ηταν η προηγουμενη καθυστερηση του Υπουργου που πιεσε το προγραμμα του Γενικου αλλα οταν εκπροσωπος του ΑΠΑΝΕΜΙ σηκωθηκε να υποβαλλει ερωτησεις και ζητησε 2 λεπτα απο τον Γενικο πριν φυγει οριστικα απο την αίθουσα για να τις υποβαλλει, στο συνολο των 3 λεπτων και 6 δεπτερολεπτων που καταγραφηκαν που προσπαθουσε να μιλησει,την διέκοψαν 3 φορες γιατι "μακρηγορουσε" και καταφερε μονο να απυεθυνει μια ερωτηση στον Χαμαμπεργκ και μια ερωτηση στην Επιτροπο η οποία δεν ακουστηκε καν στο πλαισιο της ερωτησης...

Ο Χαμαμπεργκ άκουσε την κριτικη για την εκθεση του για την Κυπρο και την απουσια ενδελεχους αναφορας στο προβλημα της βιας κατα ΓΥναικων... Ως δημοκρατης αποδεκτηκε την ερωτηση, την κριτικη, και επεσημανε την προταση στην εκεθση του που ως υποσημειωση παραπέμπει στο θεμα στην ενδοοικογενειακης βιας και της έλλειψης καταφυγιων.

Η Επιτροπος απάντησε με το "δεν προβλεπεται απο το Νομο" κατι το οποιο η εκπρόσωπο είχε ήδη επισημάνει.

Ο Γενικος αποχώρησε εντέλει χωρις να ακουσει ποτέ τις ερωτησεις που δεν υποβληθηκαν ποτέ

Η εκτενης περιγραφή μου εδώ είναι η εξάντληση ολων οταν προκειται να μιλησουν για τα αυτονοητα και έχει άμεση σχεση με όσα γινονται στην Ελλαδα αλλα μας αφορά και εμας:

- οσο οι "αξιωματουχοι" δεν ακουνε, δεν σημαινει οτι οι φωνές δεν υπάρχουν ή οτι μπορούν να τις αγνοηθούν επ άπειρον...

- οσο θεωρουν κάποιοι ότι το συστημα τους διασφαλίζει μια παντοδυναμια μπορουν να καταφέρουν να ριμαξοπυν απειρες ζωές ανθρωπων εντος του μικροκοσμου τους, η πραγματικοτητα κάποια μέρα επιστρέφει και δαγκωνει. ΟΧΙ άτομα, η πραγματικοτητα και η συστηματικη προσπαθεια να την αγνοήσουν.

- οταν καποιοι μιλουν οπως ο Χαμαμπεργκ με επιχειρηματα, κάποιοι θεωρουν οτι οσα λενε δεν εχουν δυναμη επειδη δεν χτυπα, δεν απειλει, δεν εκβιαζει. Αλλα ο λόγος του ΄μεταφέρει σπερματα που αν οι διαφορες κοινωιες φιλοξενουσαν στους κολπους τους θα ηταν καλυτερες για ολους πολύ πριν οποιοδηποτε βιαιο ή τραγικο γεγονος



ΦΥΣΙΚΑ θα συμφωνησω ότι η εικονα των οπλισμενων ως αστακος αστυνομικων ειναι βιαιη αλλά και να συνεχισω τον συλλογισμο πως και η σταση των εκ΄'αστοτε "αξιωματουχων" συνεχίζει να ειναι απίστευτα βιαιη όταν οι ιδιοι εναντια στους ορους εντολης που τους εδωσε η κοινωνια ενεργουν αδιαφοροντας για την κοινωνια...

Ανώνυμος είπε...

@"και τολμω να πω επαγγελματικη εξωθηση στη βια."


Αι τάξις και ασφάλειαν απειλείται απο σατανικούς μαθηταί και εβραιο-αριστερούς καθηγηταί/ΜΜΕ/Νεφελίμ.

Η πατρίς ευημερεί ως αμνός εν στάνη, αλλά ο κακός λύκος ο Συριζα επιθυμεί την καταστροφήν της.

Έλληνες, γρηγορείτε!

Phivos Nicolaides είπε...

Αγαπητέ Γιώργο, αυτά που λες με μεγάλη δόση υπερβολής, για να τα τονίσεις, στα μάτια τα δικά μου επαναβεβαιώνουν ένα και το αυτό. Το πολιτικό υπόβαθρο, οι θεσμοί, οι αξίες και γενικά οι ηγήτορες (απαξάπαντες, δεξιά, αριστερά και όλοι οι υπόλοιποι) έχουν σοβαρό πρόβλημα. Το τραγικό για την Ελλάδα σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει έτοιμη εναλλαχτική λύση. Οι προτάσεις της Αριστεράς (συμπεριλαμβανομένων και των 'συντρόφων')στην Ελλάδα, για χρόνια τώρα είναι είναι γραμμένες με νεροπογιά στους τοίχους... Τίποτα το ουσιαστικό και τίποτα το σοβαρό. Μήπως θα πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες ΟΛΩΝ ανεξαίρετα;
Για μας που βλέπουμε τα γεγονότα από μακριά, δεν διαπιστώνουμε κανένα λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά οργισμένους νέους, που καταστρέφουν τα πάντα που βρίσκουν μπορστά τους.
Δεν φαίνονται εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων να είναι στους δρόμους και να διεκδικούν υποφερτό σήμερα και καλύτερο αύριο.
Κάποιοι φυσικά όραματίζονται' λαο βλέπουν 'επαναστάτες', αλλά αυτό πόρρω απέχει από την πραγματιότητα. Τέλος, τα «παιδιά της εξουσίας» μπορεί να μην είναι λιγότερο καταστροφικά από τα "παιδιά της αντι-εξουσίας", αλλά, ακριβώς εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα. Η δημοκρατία αναβαθμίζεται και βελτιώνεται με 'ανατροπές' και εγκληματικές πράξεις;
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα νηφάλια και ας κρατήσουμε όσο μπορούμε το "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" στις καρδιές και στο μυαλό μας, αυτό το σημαντικό, που φαίνεται απελπιστικά μας λείπει...
Γιώργο, σ' ευχαριστώ που με 'προκαλείς' να ακονίζω το μυαλό μου!

Ανώνυμος είπε...

Ανοιχτή επιστολή προς τους αντεξουσιαστές

(Χ. Δάλκος, από την εφξμερίδα "ΡΗΞΗ", τ. 47)

"Ξέρω πως η ιδέα της πατρίδας, του κοινού τόπου, της ιστορίας και του πολιτισμού του, σας είναι απεχθής.

Ξέρω πως οι κατά τα άλλα "ευαίσθητες" μύτες σας είναι επιλεκτικές στις οσμές του χυμένου αίματος: όσο σας εξεγείρει η δολοφονία ενός δεκαπεντάχρονου από ένα ανθρωποειδές, τόσο σας αφήνει παγερά αδιάφορους η δολοφονία ενός πιλότου που υπερασπίζεται το Αιγαίο ή ενός Ελληνοκύπριου Γλέζου που κατεβάζει την κατοχική σημαία.

Ξέρω πως σέβεστε απεριόριστα τα τζαμιά, τις συναγωγές, τους καθολικούς, προτεσταντικούς ή και αρχαιοελληνικούς ναούς και το μόνο που δεν σέβεστε είναι οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες ή εικόνες. Είναι κι’ αυτό μια καθ’ όλα σεβαστή μορφή αυτοπεριφρόνησης.

Ξέρω πως δεν χάνετε ευκαιρία να κάψετε την ελληνική σημαία και να την αντικαταστήσετε με την μαυροκόκκινή σας, ξεχνώντας βέβαια πως είναι αυτή η ίδια σημαία που ύμνησε ο Σολωμός, για την οποία πέθανε ο άλλος Σολωμός, που ύψωσαν οι αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και αντίστασης, αυτή η ίδια που γκρεμίστηκε κάτω από τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ξέρω τέλος πως ενώ περιφρονείτε βαθύτατα την πολιτισμική δημιουργία αυτού του τόπου, γοητεύεστε απεριόριστα από τον πολιτισμό, την γλώσσα και τα ήθη του παγκόσμιου χωροφύλακα, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. (…)

Ακούστε, σας παρακαλώ, και σκεφθήτε επί τέλους: Με μια απείρως πιο αυταρχική αστυνομική εξουσία στο σβέρκο τους, οι αριστεροί του ’40 συστρατεύθηκαν στον πόλεμο εναντίον του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού, γιατί καταλάβαιναν αυτό που εσείς, δυστυχώς, αδυνατείτε να καταλάβετε: πως υπάρχουν εξουσίες κι εξουσίες, και πως οι αφανείς και φαινομενικά μακρινές μπορεί να είναι πολύ πιο καταπιεστικές και αντιανθρώπινες.

Σήμερα που τα εξωνημένα κανάλια αλωνίζουν στα μυαλά των ανθρώπων και που είναι δυνατόν με ένα και μόνο ψέμα, καλά προπαγανδισμένο, να πέφτουν κυβερνήσεις και να διεκπεραιώνωνται πορτοκαλί, βελούδινες κ.λπ. "επαναστάσεις", μήπως είναι καιρός να αναρωτηθείτε μπας και λειτουργείτε ως τα ανυποψίαστα και ευχειραγώγητα κινούμενα μιας "κοκκινόμαυρης επανάστασης", ενορχηστρωμένης απ’ τον παγκόσμιο χωροφύλακα. Ο οποίος φιλοδοξεί να ταπεινώσει και να υποδουλώσει έναν ολόκληρο λαό με λίγες σπασμένες βιτρίνες και μερικά πυρπολημένα κτίρια;

Κοντολογίς, αφού δεν μπορείτε και δεν θέλετε να είστε πατριώτες, μπορείτε τουλάχιστον να μην είστε ηλίθιοι;"

Ανώνυμος είπε...

Τι διάολο είναι η 'Ρηξη', αθλητική των Καμμένων Βούρλων;

Unknown είπε...

Κάποτε πριν χρόνια υπήρχε ένα περιοδικό με το όνομα Ρήξη- το έβγαζε ο Καραμπελιάς και ήταν αντιεξουσιαστικό. Πολύ πριν βέβαια ο Καραμπελιάς αυτοχρισθεί διανοούμενος, σοφός κ.α και γίνει ένα ανιστόρητο ιδεολογικό χαρμάνι που χωράει τα πάντα και κυριως, πάνω από όλα κολλητός του κατεστημένου θιάσου με το ρόλο του δήθεν εναλλακτικού.

Αυτό το κείμενο πάντως,του "Χ.Δάλκου" είναι ότι πιο άσχετο έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό. Ο συντάκτης του είτε είναι καθυστερημένος είτε είναι ασφαλίτης.

-=IMAGINOS=- είπε...

Εξαιρετικό το κείμενο του Χ. Δάλκου από την εφημερίδα "ΡΗΞΗ"! Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα νοήμονες και σοβαροί άνθρωποι στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ RASS ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΟΝ"

1. Το 62,2% καταδικάζει τις καταστροφές, λέγοντας ότι οι αντιδράσεις είναι αδικαιολόγητες, ενώ δικαιολογημένες το 35,5% (ΔΑ 2,3%).

2. Επιδοκιμάζεται η Αλέκα, αποδοκιμάζεται ο Αλέκος: στην κλίμακα 1 μέχρι 5, η Αλέκα Παπαρήγα βαθμολογείται με 2,52, ενώ ο ζάμπλουτος Αλαβάνος με 2,01 έρχεται τελευταίος, πίσω ακόμα και από τον Καρατζαφέρη (2,23), τον Καραμανλή (2,05) και τον Παπανδρέου (2,49).

3. Μόνο το 19,1% επιθυμεί εκλογές.

4. Το 62,7% λέει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έπρεπε να είχαν αποτρέψει τις διαδηλώσεις!

5. Στην ερώτηση αν ο θάνατος του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια ήταν το αποτέλεσμα

-μιας κακιάς στιγμής: 35,9%
-της αναποτελεσματικότητας και της αυθαιρεσίας της αστυνομίας: 26,4%
-ενός βαθύτερου και διαχρονικού κοινωνικού προβλήματος: 24,4%
-της "βεντέτας" μεταξύ αστυνομικών και αναρχικών: 10,6%
-ΔΓ/ΔΑ: 2,7%

6. Το 33,1% εκτιμά πως το βασικό αίτιο που οι αντιδράσεις πήραν εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ήταν η ευκαιρία που βρήκαν οι ομάδες των αναρχικών για "δράση".

Unknown είπε...

της αναποτελεσματικότητας και της αυθαιρεσίας της αστυνομίας+
-ενός βαθύτερου και διαχρονικού κοινωνικού προβλήματος=50,8

Ανώνυμος είπε...

ME AYTA POU EGRAFES STIS 15 NOEMVRIOY EINAI KATHARO PWS EISAI MEROS TOY SXEDIOY DIALYSIS

Anef_Oriwn είπε...

Rose,

Αφού ξεκινήσαμε αυτή την συζήτηση (για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ), ας τη συνεχίσουμε ακόμα λίγο:
(Σημ.: Η πιο κάτω αρίθμηση δεν έχει καμία σχέση με προηγούμενες αριθμήσεις).

1. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου όταν αναφέρεσαι στην 3η Διεθνή, αλλά όπως έχω ξαναπεί (πλειστάκις) τα διάφορα γεγονότα πρέπει να τα εξετάζουμε μέσα στις δεδομένες συνθήκες του χρόνου και του χώρου που εξελίσσονται. Τότε (την περίοδο 1920-28) είχαμε τα πρώτα βήματα του οργανωμένου πλέον κομμουνιστικού κινήματος, ενώ η 3η Διεθνής προέκυψε ως μια αναγκαιότητα για συντονισμό του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος. Παράλληλα είχαμε τις ενδο-κομμουνιστικές αντιπαλότητες (βασικά μεταξύ σταλινικών και τροτσκιστών) και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε μια μόνο χώρα. Ακολούθως (κατά τη δεκαετία του 1930) η 3η Διεθνής επεξεργάστηκε και εφαρμόστηκε από τα Κομμουνιστικά Κόμματα η πολιτική των Λαϊκών Μετώπων που εμπεριείχε και τη συνεργασία των αριστερών κομμάτων (κομμουνιστών και σοσιαλιστών).
Τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά από την τότε εποχή και διερωτούμαι γιατί κάνεις τέτοια σύγκριση (αφού στην πράξη ο λόγος – η φρασεολογία – κινείται σε διαφορετικά επίπεδα). Για μένα σημαντικό ιστορικό δεδομένο το οποίο καθορίζει τη θέση του ΚΚΕ (απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ) είναι η διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού το 1990. Εκείνη η εξέλιξη αποτελεί (είτε σωστά είτε λάθος) αρνητικό δεδομένο (για το ΚΚΕ) καθώς συνέτεινε στην συρρίκνωση του Κόμματος. Τούτο ίσως να δημιουργεί και τάσεις εσωστρέφειας στο Κόμμα (με την έννοια του αυτοεγκλωβισμού του στο ηγεμονικό ρόλο που αυτοαναθέτει στον εαυτό και τον οποίο “οφείλει” να παίξει το ΚΚΕ σε περίπτωση συμμαχιών).

2. Μα αγαπητή Rose, τα κόμματα (κι άλλες πολιτικές οργανώσεις) δεν δημιουργούνται, διατηρούνται ή διαλύονται με διατάγματα. Όταν έχουν (τα κόμματα) λαϊκή βάση (δηλ. εκφράζουν κόσμο με συγκεκριμένα συμφέροντα, ιδέες, απόψεις και πρακτικές), θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην πολιτική σκηνή είτε τούτα ονομάζονται ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ ή ΕΥΡΟΚΟ. Το ΛΑΟΣ όπως και το ΕΥΡΟΚΟ στην Κύπρο εκφράζουν συγκεκριμένες τάσεις – εθνικιστοθρησκευτικές – μέσα στο χώρο της Δεξιάς που η επίσημη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ δεν τους ικανοποιεί (γι’ αυτό και δημιουργούνται προϋποθέσεις για αυτονόμηση τους).

3. Φυσικά και θα συνεχίσει να υπάρχει ο ιμπεριαλισμός (μέχρι την ανατροπή του) όποια μορφή κι αν παίρνει (κι ο νεοφιλελευθερισμός μορφή του καπιταλισμού είναι). Αλλά όποια μορφή κι αν πάρει (ο καπιταλισμός) η φύση του δεν αλλάζει και τα εγγενή χαρακτηριστικά του θα είναι ‘δω (οικονομικές κρίσεις, επιθετικότητα, εκμετάλλευση).

4. Τέλος, ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο φάουλ από μέρους σου, όπως τούτο παρατηρείται (τουλάχιστον από μένα) μέσα από το ερώτημα σου “… δεν ειναι υποπτη η μη-κριτικη του ΚΚΕ απο άλλα κομματα …”; (κάποτε ο συναισθηματισμός μας, μας παρασύρει). Αν και δεν νομίζω ότι δεν ασκείται κριτική (τα διάφορα κόμματα κάνουν και ελιγμούς κατά καιρούς και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τυχόν κομματικές αντιπαλότητες), να ρωτήσω κι άγω με τη σειρά μου (και με τον ίδιο τρόπο προσέγγισης), δεν είναι ύποπτη η μη-κριτική του Προέδρου Χριστόφια από τους αγγλοαμερικάνους; (Έτσι καταντούν αυτές οι προσεγγίσεις... )

Anef_Oriwn
Κυριακή 14/12/2008 – 11:50 μ.μ.

kyriakos είπε...

Χθες το βρετανικό δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση ενάντια στον αστυνομικό που πυροβόλησε μετά απο λανθασμένη υπόδειξη ένα λατινοαμερικάνο υδραυλικό την εποχή των βομβιστικών επιθέσεων στο Tube του Λονδίνου..

Σήμερα φημολογείται ότι ο Κούγιας θα ζητήσει την απελευθέρωση των δύο αστυνομικών μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 'βαλλιστικών' ελέγχων..


Αναμένουμε..

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα στις - πορτοκαλί - φλόγες…

Η Ελλάδα έγινε πρώτη είδηση στη διεθνή επικαιρότητα.
Γιατί νομίζετε;
Γιατί υπήρξαν ταραχές; Όχι. Ταραχές υπήρξαν και στη Γαλλία το 2005 (με την έκρηξη στα προάστια) και το 2006 με τον νόμο Ντεβιλπέν (για τις προσλήψεις των νέων). Αλλά τέτοια προβολή δεν δόθηκε…
Ταραχές υπήρξαν και στην Ιταλία, μέχρι που αναγκάστηκε ο σημερινός Πρωθυπουργός να κατεβάσει το στρατό, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του στα ύψη! Κι όμως, τέτοια προβολή δεν δόθηκε.
Να σημειωθεί ότι στις γαλλικές ταραχές υπήρξαν πολλοί νεκροί και εξαιρετικά σκληρή αντιμετώπιση της αστυνομίας. Ασύγκριτα σκληρότερη απΆ ό,τι συνέβη σε μας. Και στην Ιταλία, όσα προηγήθηκαν της στρατιωτικής επέμβασης ήταν ανατριχιαστικά. ΓιΆ αυτό και ο ιταλικός λαός χειροκρότησε την επέμβαση.
Δύο λαοί – οι Γάλλοι και οι Ιταλοί – από τους πιο δημοκρατικά ώριμους και έμπειρους σΆ ολόκληρο τον κόσμο, συσπειρώθηκαν και επευφήμησαν τη λήψη σκληρών μέτρων καταστολής. Κι όμως, αυτό δεν προβλήθηκε τόσο διεθνώς, όσο η Ελληνική περίπτωση, όπου ένας άτυχος 15χρονος μαθητής έπεσε νεκρός από τη σφαίρα ενός τρελαμένου αστυνομικού. Κι ύστερα κάηκε όλη η Ελλάδα, αλλά χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα. Πέρα από τη μεσαία τάξη της χώρας, ασφαλώς, που είδε να καταστρέφεται χωρίς λόγο ό,τι της είχε μείνει όρθιο…

«Πορτοκαλί» όλα…

Εκείνο που πραγματικά μας έφερε στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας ήταν το γεγονός ότι η στην Ελλάδα όλοι είδαν να γίνεται απόπειρα μιας «πορτοκαλί» επανάστασης, πιστής αντιγραφής όσων έγιναν στην Ουκρανία το 2005 και στη Γεωργία το 2004. Αυτό το είδαν όλοι έξω. Μόνο εδώ δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα.
Ο μηχανισμός κινητοποίησης ήταν πανομοιότυπος: Μηνύματα SMS σε κινητά τηλέφωνα, κεντρικές οδηγίες από «ανατρεπτικά sites του Ιντερνετ (σε μας ενεργοποιήθηκε και το Facebook, πέρα από το γνωστό Indymedia).
Αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων νέοι, άτομα μικρής (στην περίπτωσή μας πολύ μικρής) ηλικίας.
Τρόπος κινητοποίησης, η συντονισμένη διασπορά και συγκέντρωση δυνάμεων συνεχώς. Οι πιτσιρικάδες τρέχουν πολύ, αντέχουν πολύ κι η πόλη δίνει μεγάλη τακτικό πλεονέκτημα σΆ όποιον συντονίζει σωστά αυτό το αστείρευτο απόθεμα ζωτικότητας.
Στις «πορτοκαλί τύπου εξεγέρσεις», η διάχυση του μηνύματος από τους ξεσηκωμένους νέους στον ευρύτερο πληθυσμό γίνεται με διασπορά φημών στόμα με στόμα και με διαδικτυακά μέσα, με την «ηθική στήριξη» των ξένων ηλεκτρονικών μέσων (ραδιοφωνικών- τηλεοπτικών εκπομπών από ξένες χώρες που «συμπαθούν την εξέγερση»).
Εδώ δεν χρειάστηκε να συμβεί αυτό, διότι τα δικά μας ηλεκτρονικά ΜΜΕ μετέδιδαν live και με τον πιο στρεβλό τρόπο, όλη την «εμψύχωση» που ήταν απαραίτητη.
Τα ελληνικά ΜΜΕ, αυτά τα «προπύργια» του κεφαλαίου και της διαπλοκής λειτούργησαν ως ιμάντες μεταβίβασης του «επαναστατικού κλίματος» στον ευρύτερο πληθυσμό! Ακόμα κι όταν οι κάτοικοι πήραν την ευθύνη της αυτοπροστασίας τους στα χέρια τους, τους κατηγόρησαν ότι ήταν «ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες»! Για να αναγκαστούν να σωπάσουν μετά, όταν τους έπαιρναν και τους έβριζαν από παντού – κι από την Πάτρα κι από το Βόλο κι από τη Λάρισα κι από το Ηράκλειο Κρήτης κι από τη Χαλκίδα κι από τις Σέρρες…

Μαζικός τρόμος, κυβερνητική αποδόμηση, πολιτική χειραγώγηση

Πορτοκαλί εξεγέρσεις έγιναν ως τώρα σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η στρατηγική των «πορτοκαλί» εξεγέρσεων» ήταν, ως τώρα, να παραλύουν τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους. ΓιΆ αυτό έβαζαν στόχο τα κυβερνητικά κτίρια. Η κυβέρνηση αντιμετώπιζε το δίλημμα να χρησιμοποιήσει εκτενή βία για να διασωθεί. Όσο ανέβαινε το κόστος της καταστολής, τόσο κατέρρεε η διάθεσή της για αντίσταση. ?καμπτα και σκληρά καθεστώτα στηρίζονται στο φόβο του πλήθους. Αν δουν το πλήθος αποφασισμένο να τους αμφισβητήσει εμπράκτως, τότε παραλύει η διάθεση τους να το καταστείλουν και καταρρέουν. Ο φόβος που ως τότε ενέπνεαν στους άλλους, τώρα επιστρέφει στους ίδιους και τους σαρώνει.
Στην Ελλάδα όμως, υπήρχε μια ιδιοτυπία: Εδώ δεν έχουμε συγκεντρωτικό αυταρχικό καθεστώς. Μάλλον χρόνια ακυβερνησία έχουμε. Το πολιτειακό μπάχαλο δεν χτυπιέται με συγκεντρωτικά χτυπήματα σε κέντρα εξουσίας. Εδώ χρειαζόταν αποκεντρωμένα χτυπήματα για να παραλύσει ο κοινωνικός ιστός για να κυριαρχήσει ο φόβος στον πληθυσμό.
Για να δημιουργηθεί κατακραυγή κατά της κυβέρνησης – κατακραυγή σε κάθε περίπτωση: Αν χτυπούσε τους διαδηλωτές, κατακραυγή λόγω της αιματοχυσίας που θα επακολουθούσε. Κι αν δεν χτυπούσε και τους άφηνε να καίνε και να λεηλατούν, κατακραυγή γιατί κανείς δεν μπορούσε να προστατέψει τον πληθυσμό.
Η κατακραυγή αυτή θα οδηγούσε – σύμφωνα με τον προφανή σχεδιασμό – σε ανατροπή της κυβέρνησης: στον εξαναγκασμό της να παραιτηθεί, και στη συνέχεια η χώρα θα οδηγούνταν σε εκλογές, σε συνθήκες μεγάλου κοινωνικού σοκ. Οπότε και θα προέκυπτε αναγκαστικά πολύ-κομματικός κυβερνητικός συνασπισμός που θα ήταν εύθραυστος. Κι επειδή θα ήταν εύθραυστος θα αποδεικνυόταν πιο εύκολα ελεγχόμενος και χειραγωγούμενος και ευεπίφορος σε εκβιασμούς από εξωθεσμικά κέντρα του εσωτερικού και τους εξωτερικού.
Για αυτό και έγινε απόπειρα να καεί το κέντρο στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες πρωτεύουσες των νομών. Ώστε ο φόβος να διαχυθεί άμεσα σε όλη την κοινωνία.
ΓιΆ αυτό και χρησιμοποιήθηκαν ομάδες κρούσης κουκουλοφόρων, οι οποίοι κρύβονται στο άβατο παρανομίας του λεγόμενου «πανεπιστημιακού ασύλου» κι αποτελούνται από στοιχεία ξένα προς τις τοπικές κοινωνίες.
ΓιΆ αυτό και στρατολογήθηκαν κι αλλοδαποί, συνήθως τα πιο λούμπεν στοιχεία λαθρομεταναστών.
Πρωταρχικός συναυτουργός αυτής της ελεγχόμενης έκρηξης - που κατέστρεψε 700 επιχειρήσεις σΆ όλη την Ελλάδα (374 μικρές επιχειρήσεις μόνο στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας) κι άφησε άνεργους, χριστουγεννιάτικα, πάνω 2500 χιλιάδες εργαζόμενους - είναι τα «πορτοκαλί παπαγαλάκια» των ηλεκτρονικών Media: Που δίκασαν, καταδίκασαν την «κρατική τρομοκρατία» και ξεσήκωσαν την πιτσιρικαρία των 16χρονων σΆ όλη την Ελλάδα, παίζοντας το παιγνίδι των σκοτεινών κουκουλοφόρων που είναι από πίσω τους και των ακόμα πιο σκοτεινών «εξωθεσμικών κέντρων» που τους κινούν.
Πώς; Όλα αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας;
Είστε σίγουροι;

Θεωρίες συνωμοσίας;

-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι ο συντονισμός αυτής της «εξέγερσης» είναι πανομοιότυπος σε τεχνική, σε μέσα και σε τακτικές μεθόδους, με τα πρότυπα των «πορτοκαλί επαναστάσεων» (όπως ανέφερε και η σούπερ προοδευτική γαλλική Liberation);
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι όλες οι «πορτοκαλί επαναστάσεις» όπου έγιναν - είτε πέτυχαν είτε όχι - αποκαλύφθηκε ότι υποστηρίχθηκαν και σχεδιάστηκαν από κέντρα που έδρευαν στο εξωτερικό – όπως ομολόγησαν και κάποιοι πρωταγωνιστές τους, όπου η κα. Γιούλια Τιμοσένκο, πρωθυπουργός της Ουκρανίας, που άλλαξε «στρατόπεδο» στο μεταξύ;
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας», ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με τους παλαιούς αναρχικούς των Εξαρχείων, κι ότι ελέγχεται από κέντρα του εξωτερικού (όπως υπαινίχθηκε σαφώς, η Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα);
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι έχει δημιουργηθεί «αντιφασιστική διεθνής», χρηματοδοτούμενη πλουσιοπάροχα από διάφορες «περίεργες» ΜΚΟ, με στόχο να χτυπήσει τους «εθνικιστές» παντού στην Ευρώπη;
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι ήδη στα Ελληνικά πανεπιστήμια πρυτάνεις και καθηγητές ξυλοκοπήθηκαν αγρίως με την κατηγορία του «εθνικιστή», στο όνομα του… «πανεπιστημιακού ασύλου»;
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας», ότι η Γαλλία έχει απαγορεύσει τη δράση τους, ενώ αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα σκέφτονται να πάρουν σε Ιταλία και Γερμανία (σε Ισπανία και Πορτογαλία τα έχουν ήδη πάρει);
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι οι κουκουλοφόροι βγαίνουν μέσα από τα τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατήγγειλε η ίδια η κα. Παπαρήγα προχθές;
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι επανειλημμένως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) έχουν επέμβει στα δικαστήρια με στόχο να απαλλάξουν συλληφθέντες κουκουλοφόρους, που κάποτε αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν και στενοί συγγενείς τους που συμμετείχαν σε ένοπλη ληστεία;
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι έχουν εξοβελίσει στην Ελλάδα, από κάθε δημόσιο βήμα σε μεγάλης εμβέλειας ΜΜΕ, κάθε ελεύθερη φωνή που αρθρώνει πατριωτικό λόγο, με την κατηγορία του «ακροδεξιού εθνικιστή;
-- Είναι «θεωρία συνωμοσίας», ότι θεώρησαν πρόσφατα ακόμα και τον Μίκη Θοδωράκη, «ακραίο εθνικιστή»; Όπως θεωρούν ακροδεξιούς εθνικιστές τον Ελύτη και τον Σεφέρη;
Βλέπετε ότι η «αντιφασιστική διεθνής» έχει απλώσει τα πλοκάμια παντού και τρομοκρατεί τους πάντες. Χρόνια τώρα τρομοκρατεί, συγγραφείς, διανοουμένους (πολλούς και με βαριές περγαμηνές αληθινών αντιφασιστικών αγώνων), πανεπιστημιακούς, πολιτικούς, στελέχη του κρατικού μηχανισμού, κατοίκους των Εξαρχείων, γονείς και κηδεμόνες στα σχολεία κλπ. Προχθές, απλώς προσπάθησε να επεκτείνει το κράτος του φόβου στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.
Μέχρι πρόσφατα τρομοκρατούσε με μεθόδους προσωπικής σπίλωσης. Προχθές έσπειρε την τυφλή βία και το μαζικό τρόμο των φλεγόμενων κτιρίων στα αστικά κέντρα.

Η αποτυχία του σχεδίου

Μόνο που το σχέδιό τους απέτυχε:
* Πρώτον διότι για να επιτύχει η τυφλή βία έπρεπε να παραμείνει απρόσωπη. Από τη μια πλευρά να βρίσκεται η στυγνή καταστολή και η «ανίκανη κυβέρνηση» κι από την άλλη ο «τιμωρός λαός». Από την ώρα που η ευθύνη για την υπόθαλψη της τυφλής βίας απέκτησε ονοματεπώνυμο, κι αναδείχθηκαν οι «ηθικοί αυτουργοί» της, τότε η λαϊκή κατακραυγή στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο, που την κατηγορία την διατύπωση απερίφραστα η Αλέκα Παπαρήγα, Γραμματέας του ΚΚΕ.
Βέβαια και ο Βύρων Πολύδωρας το ίδιο ακριβώς είχε πει πριν ενάμιση χρόνο και τον έβγαλαν «τρελό» και «γραφικό». Τότε. Τώρα το είπε και η Παπαρήγα κι όλοι το αποδέχθηκαν. Βλέπετε στην Ελλάδα, μια προφανή αλήθεια, αν δεν την πει η επίσημη Αριστερά, δεν είναι αλήθεια. Είναι «τρέλα» και «φαντασίωση»...
ΑπΆ όλους εκείνους που ειρωνεύθηκαν τότε τον Πολύδωρα - γιατί είπε το προφανές - θα βρεθεί, άραγε, κανείς να του ζητήσει συγγνώμη δημόσια;
Ιδιαίτερα από τους δικούς τους...
* Δεύτερον, το σχέδιο απέτυχε διότι ο κόσμος, παρά την πλύση εγκεφάλου αντέδρασε. Αποφασιστικά και με απόλυτη αυτοσυγκράτηση. Κι όπου χρειάστηκε πήρε και μέτρα κατά των κουκουλοφόρων.
Ακόμα και στα ηλεκτρονικά sites άλλαξε το κλίμα μετά τη Δευτέρα το βράδυ. Όπως και στα έντυπα ΜΜΕ, που ήταν, σε γενικές γραμμές, πολύ πιο ισορροπημένα, τουλάχιστον από ένα σημείο και πέρα.
* Τρίτον, το σχέδιο απέτυχε διότι οι γονείς του αδικοχαμένου Αλέξανδρου, έδειξαν εξαιρετικά αξιοπρεπή στάση. Για την ακρίβεια, μέσα στην απερίγραπτη οδύνη τους, έδωσαν μάθημα αξιοπρέπειας. Μέσα στο βουβό πόνο τους αρνήθηκαν να γίνουν αθύρματα στα χέρια των ολοφυρομένων καναλιών της σπέκουλας. Πέρα από την προσωπική τους αξιοπρέπεια προστάτεψαν και τη μνήμη του παιδιού τους…
* Τέταρτον, διότι η Κυβέρνηση έσπευσε να πάρει μέτρα «γενναιόδωρης ανακούφισης την πληγέντων». Κι έκανε για μια ακόμα φορά το μόνο που ξέρει να κάνει καλά: να αποζημιώνει όσους καταστράφηκαν από τη δική της ανεπάρκεια (όπως έκανε και μετά τις φοβερές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού).
Μόνο που η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για να έχει δημόσια ασφάλεια. Δεν μπορεί να πληρώνει επΆ άπειρον, ξανά και ξανά, όπου η δημόσια ασφάλεια αποδεικνύεται ανεπαρκής...
ΣΆ ό,τι αφορά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που καταστράφηκαν, χαλάλι τους, να αποζημιωθούν οι άνθρωποι.
Αλλά σΆ ότι αφορά τις καταστροφές στους Πανεπιστημιακούς χώρους, γιατί να πληρώσουμε ξανά – για πολλοστή φορά – τα σπασμένα; Να τα πληρώσουν από την περιουσία τους οι πρυτανικές αρχές που δεν ήραν το άσυλο.
Αυτοί δεν είναι «κατά νόμον υπεύθυνοι» για τη φύλαξη της δημόσιας περιουσίας; Ευθύνη σημαίνει ότι υπάρχουν και συνέπειες για την ανευθυνότητα. Ούτε δεκάρα για τις καταστροφές που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Καμία ανοχή στην αβελτηρία των υπότροπων. Οι πρυτανικές αρχές είναι πολλαπλά υπότροποι. Κι αν μια φορά τους κυνηγήσουμε νομικά, να δείτε πόσο πιο υπεύθυνοι θα είναι από δω και μπρός…
* Τέταρτον, το σχέδιο απέτυχε, διότι μέσα από την οργιαστική αλλά αυθεντική συζήτηση που γίνεται στα διαδικτυακά μέσα (ιστοσελίδες, blogs κπλ.) η αλήθεια άρχισε να βγαίνει, κι ας αποκρύβεται ακόμα από τα μεγάλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ: Και η αλήθεια για την ιατροδικαστική εξέταση του άτυχου 15χρονου και για τη βαλλιστική εξέταση της σφαίρας, και για το ρόλο των κουκουλοφόρων και για τις διεθνείς σκοτεινές διασυνδέσεις τους, και για τους ενήλικες καθοδηγητές των εμπρηστών, και για το ρόλο των λαθρομεταναστών και για τις αντιδράσεις των κατοίκων σΆ όλη την Ελλάδα.
Το Ιντερνετ δεν είναι μόνο μέσο για τη δικτυακή καθοδήγηση μαζοποιημένων πιτσιρικάδων. Είναι και μέσο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να διαχυθεί σΆ όλο τον πληθυσμό, παρά την επιχείρηση απόκρυψης – στρέβλωσης - χειραγώγησης…

Κυβέρνηση κι ευθύνες

Τέλος, η κυβέρνηση απογοήτευσε τους πάντες. Διότι όταν καίγονταν όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας, καλούσε τους κουκουλοφόρους να… πάρουν τις ευθύνες τους! Αν είναι δυνατόν…
Όλοι εμείς που ΔΕΝ είμαστε δεξιοί (ούτα παλαιο-δεξιοί, ούτε σύγχρονοι κεντρο-δεξιοί) δεν θέλουμε μια κυβέρνηση που σε κρίσιμες στιγμές αγωνίζεται να μας πείσει για τις… «ανθρωπιστικές» της αρχές και την «προοδευτικότητά» της.
Από τον Κώστα Καραμανλή δεν περιμένουμε να μας αποδείξει ότι «δεν είναι δεξιός». Περιμένουμε να μας αποδείξει ότι μπορεί να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον.
Δεν περιμένουμε να μας αποδείξει, ότι δεν ταυτίζεται με τους «ακραίους». Περιμένουμε να μας αποδείξει ότι μπορεί να μας προστατέψει από τους ακραίους που έχουν κατακλείσει από παντού την κοινωνία και την τρομοκρατούν.
Περιμένουμε να μας αποδείξει ότι μπορεί να γίνει Σαρκοζύ. Ο οποίος δεν δίστασε, τον Οκτώβριο του 2005: Καθάρισε τη Γαλλία από την παρανομία, τον είπαν «ακροδεξιό», τον είπαν «φασίστα», αλλά εκείνος έκανε την δουλειά του (παρά την υπονόμευση ακόμα και των δικών του), κι ύστερα πήγε στις εκλογές, κατέβηκε με σύνθημα το «Νόμο και την Τάξη» και σάρωσε.
Πού; «Στη δημοκρατική Γαλλία, του Διαφωτισμού και του Μάη του Ά68». Τους είπε, ότι βρίσκομαι εδώ όχι για να απολογηθώ που είμαι δεξιός, αλλά για να κάνω το καθήκον μου απέναντι στο Γαλλικό λαό. Και τον ψήφισαν όλοι, ακόμα και πολλοί μη δεξιοί. Και ύστερα, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του, προσχώρησαν στην κυβέρνησή του τα μισά στελέχη του Σοσιαλιστικού κόμματος! Τα άλλα μισά διασπάστηκαν…
Ο κόσμος είναι βαθιά απογοητευμένος από την κυβέρνηση Καραμανλή και τη στάση της. Μπορεί να είναι τυχερός ο Καραμανλής ακόμα μια φορά. Γιατί μΆ όλη την απογοήτευση που προκαλεί η κυβέρνησή του, ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον ότι απέναντι του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που φλερτάρει να πάει σε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, που φλερτάρει με τους κουκουλοφόρους. Κι αυτό το ενδεχόμενο τελικά λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης. Αλλά ως πότε «ο φόβος θα φυλάει τα έρμα»;
Δεν ζητάμε από τον Κώστα Καραμανλή να γίνει Ελευθέριος Βενιζέλος ή Ανδρέας Παπανδρέου. Σύγχρονος Ευρωπαίος πολιτικός μπορεί να γίνει;
Έτσι, λίγο από Σαρκοζύ.
Όσο πατάει η γάτα…

N.Z.

kyriakos είπε...

ο Μπους είναι Νεφελιμ είδατε πως απέφυγε τα 2 ιπτάμενα παπούτσια στο Ιρακ?

δείτε εδώ..

http://www.youtube.com/watch?v=duLds-TZMGw

Πολύ γέλιο..

stelios papalangi είπε...

@ ανώνυμος (που συγχίζει τη πορτοκαλί επανάσταση με τα γεγονότα στην ελλάδα)


ειλικρινά τώρα, αυτά που γράφεις τα πιστευεις ;

Ανώνυμος είπε...

Το « Έργο», ήταν ριμέικ , δεν έκοψε τελικά εισιτήρια και θα κατέβει τα Χριστούγεννα. Από τις τηλεοράσεις κατέβηκε ήδη. Η παράσταση δεν πήγε καλά , τόσο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όσο και στην επαρχία, αλλά και στις αίθουσες του εξωτερικού. Οι «επαγγελματίες» ηθοποιοί και οι εκατοντάδες έφηβοι κομπάρσοι- διαδηλωτές, ήταν χάλια, οι διάλογοι βαρετοί, σαν τα «όνειρα» των 15 χρόνων, οι σκηνοθέτες τα έκαναν θάλασσα μέσα στη βιασύνη τους , και τα γιούχα των σκεπτόμενων κριτικών από το διαδίκτυο, ξύπνησαν τους θεατές, που αρχικά είχαν εντυπωσιαστεί από τους εμπρησμούς στο παλκοσένικο, τους πυροβολισμούς που αποστρακιστήκαν, και τις θετικές κριτικές των τηλε-κριτικών, του facebook και του indymedia.

Κανείς εισαγγελέας δεν άρχισε έρευνα για το τι έγινε, τι δεν έγινε, και τις πταίει. Ίσως επειδή ο ένας από τους συμπαραγωγούς αποφάσισε ότι το τι συνέβη «είναι αντικείμενο νηφάλιας, ψύχραιμης αποτίμησης και αξιολόγησης στην ώρα του» και τόνισε ότι «δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους θεωρίες και σενάρια. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι κάνουμε τις επιλογές μας στην εξωτερική πολιτική της χώρας με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας, τα εθνικά συμφέροντα». Άλλοι συμπαραγωγοί έλαβα γράμμα από το ΕΣΡ, και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να μεταδίδουν μακροσκελή τηλεγραφήματα για έναν μαλάκα που πέταξε ένα μπουκάλι στην αυλή της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, για «συμπαράσταση στον ελληνικό λαό» , που σίγουρα κατά 85% δεν το ζήτησε.

Ένας δημοσιογράφος- προσκυνητής, ανέβηκε στο Παλαιό Ψυχικό για να συναντήσει 16χρονο Γκουρού, της επανάστασης της «χρυσής νεολαίας».

«Άκυρος είσαι», του είπε ο Γκουρού. «Εγώ δεν κάνω πορείες. Συμμετέχω, αλλά δεν κάνω πορείες. Τι είμαι, εργάτης;». Ο επαναστάτης από το Παλαιό Ψυχικό έδωσε και τους στόχους της εξέγερσης. . Εκτός από τους εργάτες που τους απεχθάνεται , τόνισε: «Δεν μπορώ τους πλούσιους, τους μπάτσους, τους δημοσιογράφους και τους υπουργούς».
Ο «μύθος του 15 χρόνου», δεν άντεξε στο ρόλο του Σωτήρη Πέτρουλα. Άλλωστε, η πρώτη ύλη ήταν πολύ αδύνατη. Ο δολοφόνος ήταν φτωχός, μεροκαματιάρης, με τρία παιδιά και δύο ανάπηρα αδέλφια. Το θύμα, παιδί- επαναστάτης, από το Παλαιό Ψυχικό.

Οι «επικοινωνιολόγοι -σεναριογράφοι», ξεκίνησαν τον καμβά του τηλεοπτικού σήριαλ από το τραγούδι του Χιώτη, «Όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο το κοσμάκη και όλοι έχουμε καρδιά λαός και Κολωνάκι».

Καρδιά έχουμε όλοι. Και στενοχωρηθήκαμε για τον θάνατο του παιδιού.
(Οι οργανωμένοι Παναθηναϊκοί ίσως κάπως περισσότερο). Καρδιά έχουμε όλοι μεν, αλλά δεν στενοχωρηθήκαμε το ίδιο, για τον χαμό του Άλεξ στην Βέροια.. Γι αυτό το παιδάκι, δεν κάηκε ούτε μια τράπεζα. Ούτε καν ένα περίπτερο.

Για την ολιγαρχία που κατευθύνει την ενημέρωση, είναι διαφορετική η ψυχούλα του οικονομικού πρόσφυγα, από την ψυχή του δικού της παιδιού, από το Παλαιό Ψυχικό.

Η πραγματική νεολαία, των 700 ευρώ, ψάχνοντας το μεροκάματο, παρακολουθούσε τους «θεόστραβους» επαγγελματίες τηλε- κριτικούς και τους «πλούσιους αριστερούς», και τραγουδούσε: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα»,.

Στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Φίνου, ο φτωχός ήταν ο καλός και ο πλούσιος ο κακός. Στο σίριαλ, οι επαναστάτες με τά « όνειρα» ήταν τα παιδιά της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού. Το μεγάλο λάθος τους, ήταν, ότι σε μια περίοδο φτώχειας και κρίσης, που το μεροκάματο κόβεται στα τέσσερα, τα «όνειρα» των παιδιών της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού, δεν μπορεί να ενδιαφέρουν, το 60 % το κοινού, που ζει στα όρια της φτώχειας. Ο ένας ονειρεύεται εκατομμύρια και ο άλλος ένα κομμάτι ψωμί. Άλλη τάξη ,άλλα όνειρα.

Ζούμε σε μια ταξική και όχι αταξική κοινωνία, που οι διακρίσεις μεταξύ φτωχών και πλουσίων γίνονται κάθε μέρα μεγαλύτερες.
Τα όνειρα των 15χρόνων της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού, απ' ό,τι φαίνεται δεν απασχολούν ούτε και τους γονείς τους , που τα έχουν παραπέμψει στις οικιακές βοηθούς, και στο οργανωμένο οπαδικό κίνημα για να τα διαπαιδαγωγήσουν.

Τα παιδιά της εργατικής τάξης, που δεν έχουν λεφτά για δικηγόρους και νταντάδες, δεν πετάνε μπουκάλια μπίρας στους διερχόμενους, δεν τους φτύνουν για πλάκα, και δεν ξυλοκοπούν κανέναν για να περάσει η ώρα. Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα. Όχι τα «όνειρα», αλλά η αχαλίνωτη συμπεριφορά των αδιαπαιδαγώγητων 15χρόνων πλουσιόπαιδων. Τό κάψιμο της σημαίας από τους αναρχικούς της Εκάλης στην Γερμανία και την Αγγλία. Το, «ο μπαμπάς μου και η μαμά μου», έχουν λεφτά και επομένως κάνω ότι γουστάρω».
Για τον θάνατο του 15άχρονου, φταίει πρώτα απ΄όλα η μάνα και το σχολείο του, και μετά ο δράστης, το κράτος και η κοινωνία.
Τα κολέγια για τα παιδιά των πλουσίων λειτουργούν κανονικά. Τα σχολεία των φτωχών τελούν υπό κατάληψη. Έτσι αποφάσισε ο αριστερός εργολάβος. Όσο λιγότερα γράμματα μάθουν τα παιδιά των φτωχών, τόσο φθηνότεροι εργάτες θα γίνουν, για τους επαναστάτες της Εκάλης
Τώρα παίρνουν σειρά για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα των εργαζόμενων, που θα γίνουν Εφιάλτης για την Ολιγαρχία και το τραπεζικό κατεστημένο.

Από το taxalia.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Τα αριστεροκαθεστωτικά «κινήματα»!!!

Ένα αριστερός επαναστάτης γνωρίζει ότι τα κινήματα δεν είναι φετίχ. Το κίνημα για το κίνημα είναι μια σοσιαλδημοκρατική σοφιστεία που έχει καρατομηθεί αγρίως από τους θεωρητικούς επαναστάτες του σοσιαλισμού. Ακριβώς γιατί υπάρχουν και φασιστικά κινήματα. Και η ναζιστική ψύχωση «κίνημα» ήταν.

Ένα κίνημα (και αυτό αποτελεί αλφάβητο της σοσιαλιστικής επαναστατικής σκέψης) κρίνεται και προσδιορίζεται από τους πολιτικούς στόχους του. Αυτοί καθορίζουν και το «χρώμα» του κινήματος, το κατά πόσο είναι αντικαθεστωτικό ή καθεστωτικό, επαναστατικό ή αντεπαναστατικό.

Αυτά τα αλφαβητικά ζητήματα οι «υπερεπαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ τα αγνοούν. Ούτε καν προβληματίζονται ότι αποτελούν την πολιτική αιχμή της καθεστωτικής προπαγάνδας. Τα ΜΜΕ και τα λαμόγια τους λένε τα ίδια πράγματα. Ακόμα και ο Τράγκας και άλλοι φαιδροί του ίδιου φυράματος μας γίνανε αναλυτές των κινημάτων και ουρλιάζουν για τη «λαϊκή εξέγερση» που ουσιαστικά πυρπολεί και τρομοκρατεί τη κοινωνία.

ΟΛΟΙ ξαφνικά ανακάλυψαν τις χιλιοειπωμένες κοινοτοπίες: Την κοινωνική και πολιτική σήψη και παρακμή που εξεγείρει τη νεολαία, τα άλυτα προβλήματά της, τις πολλαπλές καταπιέσεις της και πολλά άλλα.
Ανακάλυψαν την Αμερική!!!

Πάνω σε αυτές τις κοινοτοπίες, τις ενδημικές, μόνιμες και παγιωμένες καταστάσεις, προϊόν όλων των συσσωρευμένων συμφορών κατά της κοινωνίας από το καπιταλιστικό καθεστώς που υπηρετούν όλοι αυτοί οι λακέδες, επενδύουν σήμερα τα ηθικολογικά κηρύγματά τους και τα εμπορεύονται για την «εξέγερση».
Ξαφνικά ΤΩΡΑ ανακάλυψαν ότι η κοινωνία βοά και στενάζει από αγωνία, οργή και αγανάκτηση.

Η κοινωνία, όμως βοά και αναστενάζει εδώ και δεκαετίες από τα δεινά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και τις πολιτικές του καθεστώτος. Πολιτικές που την τελευταία, ιδιαίτερα εικοσαετία, ήταν άγριες και εξοντωτικές για τον ελληνικό λαό. Πολιτικές που τον αφάνιζαν πραγματικά:

α). Η λαίλαπα του εκσυγχρονιστικού νεοφιλελευθερισμού
β). Η το λυσσαλέο μαστίγιο της σκληρής λιτότητας για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
γ). Οι γιγαντιαίες διαστάσεις της ανεργίας, της ενδημικής αυτής ασθένειας του συστήματος.
δ). Η εισαγωγή αλλοδαπών στρατιών, συντελεστής από τους πλέον καταλυτικούς σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και υπέρ του κεφαλαίου. Συντελεστής που κατεδάφισε όλα τα ιστορικά κεκτημένα των εργαζομένων και διεύρυνε εκρηκτικά όλες τις καθεστωτικές ασθένειες. Συντελεστής που απειλεί ακόμα και τον ιστορικό και κοινωνικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας.
ε). Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των πάντων.
ζ). δραματική υποβάθμιση και άλωση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Αυτά και πάρα πολλά άλλα προωθούνται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις, συστηματικά και σταθερά, άγρια και κατασταλτικά, με την κάλυψη και στήριξη των μοχλών του καθεστώτος, τα ΜΜΕ και των πολιτικών που σήμερα ουρλιάζουν για τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας. Αυτές όλες τις αντικοινωνικές ανατροπές τις ψήφισαν όλα τα κόμματα (εξαιρούμε το ΚΚΕ) και τις προώθησαν σιδερένια οι «νταβάδες».
Καθώς, βεβαίως και όλες τις εθνικά προδοτικές πολιτικές του καθεστώτος.

ΟΛΟΣ αυτός ο ακρωτηριασμός και ο καταιγιστικός κυκλώνας βιασμού της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, αναπόφευκτα συσσώρευσε εκρηκτικά αποθέματα οργής και αγανάκτησης.

Όταν αυτές οι εύφλεκτες εκρηκτικές ύλες εκδηλωνόντουσαν στοιχειωδώς σε εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, σε κινήματα νεολαίας, καταστέλλονταν αγρίως και χυνόντουσαν εναντίον τους όγκοι συκοφαντιών.

Αυτοί οι ίδιοι που κραυγάζουν, σήμερα, σαν ύαινες, υπέρ της «λαϊκής εξέγερσης» ήταν αυτοί που σήκωναν τα ιδεολογικά και πολιτικά ρόπαλα εναντίον των συνταξιούχων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και εργατικών κινητοποιήσεων στο άμεσο παρελθόν.
ΟΤΑΝ τα ΜΑΤ σπάγανε τα κεφάλια των συνταξιούχων και των μαθητών , ΟΥΔΕΙΣ μίλαγε τότε για την βία και θηριωδία των μπάτσων. Όταν επί ΠΑΣΟΚ, οι μπάτσοι είχαν εκτελέσει εν ψυχρώ 12 περίπου νέους, ακόμα και για παραβίαση μπλοκ, ουδείς «ευαίσθητος» των ΜΜΕ και τηλεοπτικός αλήτης, τύπου Τράγκα, Τριανταφυλλόπουλου και ΣΙΑ, έχυναν κανένα δάκρυ.

ΣΗΜΕΡΑ, όλες οι σειρήνες του καθεστώτος, οι «νταβάδες» και οι κομματικοί νονοί, όλοι αυτοί οι έμποροι της αθλιότητας που οι ίδιοι δημιουργούν, κραυγάζουν για τη λαϊκή οργή και τα δεινά της νεολαίας και του λαού. Κηρύσσουν την τυφλή εξέγερση των ψυχώσεων και της τρομοκρατίας, πυροδοτούν την οργή χωρίς πολιτικούς στόχους και συγκεκριμένα κοινωνικά αιτήματα, χωρίς ορίζοντα και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Το κακό εστιάζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, έξω από τους ίδιους και το καθεστώς. Εστιάζεται στα όργανα του καθεστώτος, τους μπάτσους και στο σημερινό διαχειριστή του: Τη Ν.Δ, και τον Καραμανλή συγκεκριμένα.

Έτσι ξεπλένουν και αθωώνουν το καθεστώς και δημιουργούν τις προϋποθέσεις της εκμετάλλευσης των τρομοκρατικών ψυχώσεων που δημιουργεί και υποθάλπει το καθεστώς του κεφαλαίου, των «νταβάδων» και των Αμερικανών.

ΟΙ οικονομικοί και πολιτικοί «νταβάδες» γνωρίζουν τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή της κοινωνίας (αυτοί τη δημιούργησαν και την έθρεψαν), γνωρίζουν ότι ανοίγεται ένας νέος κύκλος ρωμαλέων και μαχητικών εργατικών και λαϊκών κινημάτων που θα αμφισβητούν ευθέως και πολιτικά το καθεστώς, τα γνωρίζουν όλα αυτά, γι’ αυτό ετοιμάζουν, χρόνια τώρα, τα τρομοκρατικά και κατασταλτικά τους εργαλεία.

Ένα από αυτά είναι η αξιοποίηση των αγελαίων ψυχώσεων και η συγκρότηση «ταγμάτων εφόδου», μέσα από το τυφλό μίσος, το απολιτικό, το χαβαλέδικο, το τραμπούκικο. Αυτές οι ομάδες κρούσης και καθοδήγησης του τυφλού μίσους και φανατισμού είναι οι ποικιλόχρωμοι κουκουλοφόροι.

Σε αυτό το παιχνίδι παίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ: όλη η πνευματική, δημοσιογραφική και πολιτική Πανούκλα της νεοταξικής ισοπέδωσης.

Γι’ αυτό ΟΛΟΙ χαϊδεύουν και πυροδοτούν το «κίνημα» των κουκουλοφόρων και της βάρβαρης οχλοβοής και οχλοκαταστροφής.

ΕΝΑΣ αριστερός επαναστάτης στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους ψυχωτικά «κινήματα». Αυτός μιλάει για πολιτικά, συνειδητά κινήματα. Δεν φετιχοποιεί τις κινηματικές έννοιες. Αγωνίζεται να δώσει στην υποβόσκουσα κοινωνική οργή συνειδητές διεξόδους, σοσιαλιστικές προοπτικές, γιατί τα ψυχωτικά και καταστροφικά κινήματα είναι «φασιστικού τύπου», είναι «κινήματα» που χειραγωγούνται και καναλιζάρονται ευκολότατα, είναι «κινήματα» του καθεστώτος, του νεοταξικού, σήμερα φασιστικού καθεστώτος.

Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Και οι χρηματοδοτούμενες «πορτοκαλί επαναστάσεις» το αποδεικνύουν πολλαπλά. Πλούσιο το αποδεικτικό υλικό αυτών των χρηματοδοτούμενων «αριστερών» διαύλων και «μοχλών» κινημάτων: Ποικίλων κουκουλοφόρων…

Αλλά και μόνο τα γεγονός ότι οι ύαινες των αυτοκρατορικών κέντρων εξουσίας και τα ελεεινά παπαγαλάκια τους υμνούν το «κίνημα» των κουκουλοφόρων είναι αποκαλυπτικό και από μόνο του.

Το καθεστώς πυροδοτεί και υμνεί το «κίνημα» ενάντια στο εαυτό του!!!

Μα τόση τύφλα υπάρχει σε κάποιους αριστερούς «χρήσιμους ηλίθιους», γιατί οι «επαγγελματίες» τη δουλειά τους κάνουν…

Από το Ρεσάλτο

Ανώνυμος είπε...

Εικόνες από φειγ-βολάν που ρίχθηκαν στην Ομόνοια το βράδυ της Πέμπτης... Είναι γραμμένα στην Αλβανική γλώσσα. Μεταφράζονται σε "Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι"!
*Ποιοί είναι αυτοί που προσπαθούν να εμπλέξουν τους μετανάστες σε ένα στημένο παιχνίδι;
*Ποιός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και πότε θα μπεί φρένο;
*Πως εξηγείται το ότι η πλειοψηφία των συλληφθέντων στα επεισόδια δεν είναι Έλληνες πολίτες;
H εφημερίδα "Μακεδονία" αναρωτιέται σήμερα στο πρωτοσέλιδό της σχετικά με τα τελευταία επεισόδια:"Πρόβα ή φινάλε;"
Μια προφητική(;) δήλωση.
*Τι εννοούσε ο κ.Παπανδρέου -και τι σχέση μπορεί να έχουν τα λόγια αυτά με την κατάσταση την οποία ζούμε τις τελευταίες μέρες- όταν σε ομιλία του στη Βουλή,στις 11/6,απευθυνόμενος προς τον κ.Καραμανλή τόνιζε:
"Όλη η περιοχή, από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι σημαντική και κρίσιμη για την ασφαλή μεταφορά των καυσίμων στον υπόλοιπο κόσμο" και συνέχιζε με τα εξής
"Μην εμπλακείτε σ' αυτή την τεράστια γεωπολιτική σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων και αναδιανομής των σφαιρών επιρροής, αναζητώντας πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη. Η πρόσφατη ελληνική ιστορία διδάσκει ότι, σε ανάλογες ιστορικές περιόδους και καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, ο φιλειρηνικός Ελληνικός λαός πλήρωσε τέτοιες αναίτιες εμπλοκές."


Ap;o to greece-salonica.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Με γκαζάκια και μολότοφ επιτέθηκαν άγνωστοι, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πρώτη περίπτωση, άγνωστοι πέταξαν τρία γκαζάκια, λίγο πριν από τις πέντε τα ξημερώματα, στα γραφεία του ΚΚΕ, στην οδό Αριανού, προκαλώντας φθορές σε υαλοπίνακες.
Περίπου μία ώρα αργότερα, άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ίδιου κόμματος, στην οδό Ηπείρου, στην Άνω Πόλη, προκαλώντας υλικές ζημιές.


ΑΠΕ - ΜΠΕ

kyriakos είπε...

Φίλε ΝΖ καταρχάς, Με Τις ταραχές στη Γαλλία όπως και τα υπόλοιπα περιστατικά που αναφέρεις Ολα τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία ειδήσεων ασχολήθηκαν μέρα και νύχτα και ίσως πιο εκτεταμένα απο ότι ασχολήθηκαν με την Ελλάδα..

Τα μόνα κανάλια που δεν ασχολήθηκαν ήταν τα ελληνικά..

Οπως δεν ασχολήθηκαν πρόσφατα και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη παρά μόνο όταν μαθεύτηκε ότι υπήρχε και ένας Ελληνας ανάμεσα στους νεκρούς..

Η αίσθηση που έχεις ότι είμαστε πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια και ότι όλοι ασχολούνται μαζί μας είναι πλασματική και δημιούργημα της ομφαλοσκοπικής νοοτροπίας των Ελληνικών ΜΜΕ

Είμαστε απλά μια είδηση σαν όλες τις Αλλες.. Η βλάχικη μας ματαιοδοξία Ομως θέλει να νομίζει ότι είναι και εδώ πρώτη..

Ανώνυμος είπε...

"Σε εκπομπή της ΕΤ3 εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κος Κουράκης ο οποίος προφανώς χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι με τα λεγόμενα του ρίχνει λάδι στη φωτιά έδειξε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετακίνητοι από τις εμπρηστικές και ύποπτες θέσεις τους. Συγκεκριμένα όταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κος Βελόπουλος κάλεσε ,μέσα από την εκπομπή, όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν έτσι ώστε ,για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να σταματήσουν οι πορείες και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να συνέλθουν οι καταστηματάρχες από τις καταστροφές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος και η παράταξή του δεν επιθυμούν να ηρεμήσουν τα πράγματα! Επίσης πρότεινε τον αφοπλισμό των αστυνομικών και την κατάργηση των ΜΑΤ ενώ αρνήθηκε να πει ο,τιδήποτε για τους 142 τραυματίες αστυνομικούς που νοσηλεύονται και νοσηλεύτηκαν αυτές τις ημέρες. Προφανώς για τον κύριο Κουράκη αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ ο επόμενος στόχος μετά την κατάργηση των ΜΑΤ και τον αφοπλισμό της αστυνομίας είναι και η πλήρης κατάργηση του κράτους! Βέβαια ο κρατικός μηχανισμός είναι ήδη κατεστραμμένος ουσιαστικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όμως πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει στο μέλλον να καταλύσει το κράτος και στα χαρτιά!"

Από το greece-salonika.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Τηλεοπτικά συνεργεία του BBC και του Reuters είχαν έρθει στην Αθήνα πριν από 15 μέρες! Πρεσβείες είχαν «ειδοποιήσει» τους πολίτες τους...

27 αυτοκίνητα με... πέτρες... θαλάσσης μάζεψε από τη Μάρνης, ο δήμος =Τι σκοπό είχαν τα χιλιάδες SMS που στάλθηκαν; 156 αλλοδαποί συνελήφθησαν στα επεισόδια.

Παραείναι πολλές οι συμπτώσεις για να θεωρούνται τυχαίες. Και ναι μεν κανείς δεν θέλει να πιστέψει τις θεωρίες… συνωμοσίας, αλλά και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα δεδομένα του ρεπορτάζ και τα πραγματικά γεγονότα.

- Για ποιον λόγο η φινλανδική πρεσβεία εξέδωσε από τις 14 Μαρτίου του 2008 «Πλήρες Σχέδιο Διαφυγής σε Περίπτωση Κρίσης» (Crisis Evacuation Plan) από την Ελλάδα, με το οποίο ενημέρωσε τους 1.600 Φινλανδούς που ζουν στη χώρα μας και τους 25 που ζουν στα Τίρανα της Αλβανίας; Το σχέδιο δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα GANA της Ομογένειας της Αμερικής και προκαλεί εύλογες απορίες, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ούτε στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας... Ήταν απλώς ένα συνηθισμένο σχέδιο, κάτι σαν την πρόληψη από τους σεισμούς, ή γνώριζαν οι Φινλανδοί κάτι που το αγνοούσε η ελληνική κοινωνία; Και είχε άραγε περιέλθει σε γνώση των ελληνικών αρχών έστω και από... σπόντα; Το οξύμωρο είναι ότι παρόμοια ενημέρωση έγινε και σε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που ο πατέρας της είναι Βέλγος πριν από είκοσι περίπου ημέρες από την αντίστοιχη βελγική πρεσβεία, ότι αν συμβούν επεισόδια και χρειαστεί βοήθεια να ειδοποιήσει αμέσως την πρεσβεία.

- Για ποιον λόγο από τις 15 Νοεμβρίου κατέφθασαν στην Αθήνα ειδικά τηλεοπτικά συνεργεία του BBC και του Reuters, όταν δεν υπήρχε τότε τίποτε στον ορίζοντα και τα συγκεκριμένα ειδησεογραφικά δίκτυα έχουν στην Ελλάδα ανταποκριτές; Με ποια δεδομένα οι επικεφαλής τους αποφάσισαν ότι θα πρέπει να έρθουν, να εγκατασταθούν και να πληρώνουν στην Αθήνα πολυπληθή δημοσιογραφικά τηλεοπτικά συνεργεία; Μην ξεχνάμε ότι τα πιο βίαια και ακραία ανθελληνικά σχόλια και δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο προήλθαν από τους Άγγλους... Τυχαία; Ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον «Γκάρντιαν». Δημοσίευσε κείμενο με το οποίο στηλίτευε την ελληνική Δημοκρατία ότι ενώ αποτελεί, υποτίθεται, το λίκνο της Δημοκρατίας, είναι η πιο εύθραυστη απ' όλες τις άλλες και γι' αυτό οι Έλληνες έχουμε και την κυβέρνηση που μας αξίζει! Οι απαξιωτικές και καταφρονητικές κρίσεις μεγάλης μερίδας του βρετανικού Τύπου για τη δημοκρατία μας ήταν άραγε τυχαίες; Και ποιος τους είχε «ειδοποιήσει» ώστε να στείλουν εδώ και πολλές ημέρες ειδικά συνεργεία και να έχουν «ίδια γραμμή»;

- Τι γνωρίζει η Αλέκα Παπαρήγα όταν μιλάει για «Ταλιμπάν-κουκουλοφόρους» («δεν γνωρίζω αν αυτός ο σκληρός πυρήνας σήμερα έχει γίνει κάτι σαν τους Ταλιμπάν»); Γιατί μιλάει για κατευθυνόμενους από εντός και εκτός Ελλάδας «κέντρα»; Γιατί θεωρεί ότι ο «πυρήνας» τους έχει αυτονομηθεί και παίρνει εντολές από εξωθεσμικά κέντρα; Τι γνωρίζει ο Μανόλης Κοττάκης που στις 10/12 έγραψε στον «Ελεύθερο Τύπο» πως «οι πληροφορίες που κυκλοφορούν είναι ότι από τις 17 Νοεμβρίου βρίσκονται στην Ελλάδα «εισαγόμενοι αντιεξουσιαστές»; Τι γνωρίζει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος που είπε ότι «είναι απαράδεκτο να αλληλοσυκοφαντούνται κοινοβουλευτικά κόμματα με τέτοιο τρόπο, ότι δήθεν χαϊδεύουν τ' αυτιά των κουκουλοφόρων»;

- Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις συλλήψεις που έγιναν, διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί! Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 156 ξένοι! Και ο αριθμός αυτός κάθε ημέρα και μεγαλώνει. Είναι τυχαίο; Πόσο συμπτωματικό είναι το γεγονός ότι μόνο από την οδό Μάρνης ο Δήμος της Αθήνας μάζεψε 27 αυτοκίνητα με πέτρες θαλάσσης; Λέτε να έφεραν τα κύματα τόσες πέτρες στην... Ομόνοια; Πόσο συμπτωματικές είναι οι μαζικές μετακινήσεις αλλοδαπών από διάφορα μέρη της χώρας στην Αθήνα για να μετάσχουν στα επεισόδια και στο πλιάτσικο; Πώς έφτασαν τριακόσιοι από τα Χανιά στη Λάρισα; Και άλλοι από την Κεφαλλονιά πώς βρέθηκαν την Τρίτη στην Πάτρα για τις καταλήψεις και τα επεισόδια; Εθελοντικά; Λέγεται ότι θα έρχονταν το Σαββατοκύριακο, όχι βέβαια για... τουρισμό, 5.000 αλλοδαποί. Πληροφορίες λένε ότι από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς οι περισσότεροι δεν διαμένουν στην Ελλάδα και ειδικά οι Αλβανοί. Και, επίσης, ότι είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποίησαν εκρηκτικά «νέου τύπου» που προκάλεσαν κατάπληξη στους ειδικούς; Τυχαία; Σύμπτωση;

- Πολλοί αποκαλούν πλέον την περιοχή των Εξαρχείων «Ζωνιανά της Αθήνας». Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης είπε ότι στο Πολυτεχνείο μόνο δέκα από τους τριακόσιους αναρχικούς είναι φοιτητές. Κανένας άλλος! Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας, όταν ο Βύρων Πολύδωρας αποφάσισε ως αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης να ξεκαθαρίσει το θέμα «Εξάρχεια» (όπως τώρα... απαίτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος), βρήκε «μπετόν» απέναντί του απ' όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και φυσικά η πρόθεσή του... ματαιώθηκε γιατί τέτοιες επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν μόνο με... ομοφωνία! Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχε σχέδιο επέμβασης στα Εξάρχεια, αλλά ο τότε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος αντέδρασε, λέγοντας ότι είναι... «χώρος κουλτούρας και ενός άλλου πολιτισμού», τον οποίο θέλει η ΝΔ γιατί εκπροσωπεί τον «μεσαίο χώρο», άρα και αυτή την «πολυχρωμία» που εκπροσωπούν τα Εξάρχεια!

- Στην ΕΛΑΣ γνωρίζουν ότι εδώ και έναν χρόνο περίπου ο 56χρονος αρχηγός τους Βασίλης Τσιατούρας έχει να αντιμετωπίσει και τις... φιλοδοξίες διαφόρων άλλων (θεμιτές και μη), με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στα διάφορα επιχειρησιακά σχέδια που καταστρώνει. Ορισμένοι, για παράδειγμα, θυμίζουν τον Νοέμβριο του 1995, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Σήφης Βαλυράκης και πρύτανης του Πολυτεχνείου ο κ. Ξανθόπουλος. Τότε, σε μια αντίστοιχη κατάσταση, η ΕΛΑΣ μπήκε μέσα στο Πολυτεχνείο, που το είχαν κατακάψει, συνέλαβε 518 «ταραξίες», που οδηγήθηκαν στη Γενική Διεύθυνση, όπου τους «φακέλωσαν», είχαν δε τη φαεινή ιδέα όλους αυτούς να τους δικάσουν με αναστολή -η ποινή τους να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση υποτροπής- με αποτέλεσμα τα επόμενα πέντε χρόνια κανείς τους να μην εμφανιστεί σε... επεισόδια! Εξασφάλισαν δηλαδή και τη μελλοντική ηρεμία... Κάτι τέτοιο σήμερα όχι μόνο δεν έγινε, αλλά φαινόταν και ανέφικτο... Σύμπτωση επίσης;

Από το "Παρόν"

Ανώνυμος είπε...

Σκηνικό από τις χτεσινές ειδήσεις: Δεκάδες μαθητές πετάνε πέτρες σε αστυνομικούς, έξω από αστυνομικό τμήμα. Οι μπάτσοι πιάνουν ένα σκατό, αλλά το αφήνουν ελεύθερο μετά από παρέμβαση περαστικών που ουρλιάζουν υστερικά: "μα είναι παιδιά! μα είναι παιδιά!"

Ο μικρός που πετούσε τις κοτρώνες εξαφανίζεται τρέχοντας. Ξέρει, για όλη την υπόλοιπη ζωή του, πως ό,τι και να κάνει, θα μένει ατιμώρητος, σ' αυτό το σάπιο κράτος, σ' αυτήν την διεφθαρμένη κοινωνία.
Μετά τον εξαγιασμένο λιθοβολισμό (μια που γίνεται από παιδιά), ένα κοριτσάκι προσφέρει ένα λουλούδι στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Το άνθος της πέτρας.
Το βράδυ, ο δημοσιοκάφρος θα παίξει το επικοινωνιακό του παιχνίδι, τονίζοντας πόσο σκληρό και απάνθρωπο είναι να μην δακρύσεις από συγκίνηση όταν δέχεσαι ένα λουλούδι από κάποιον που σε έχει προηγουμένως λιθοβολήσει. Αφού ήταν παιδί! Και τα παιδιά στην Ελλάδα είναι ιερά, ό,τι και να κάνουν!
Τα σημερινά παιδιά είναι οι ενήλικοι του ΑΎΡΙΟ. Και οι σημερινοί ενήλικοι είναι τα παιδιά του χτες, τα παιδά της ιστορικής δεκαετίας του ογδόντα. Αν θέλετε μια κοινωνία πετροπόλεμου, συνεχίστε να τα δικαιολογείτε.

Από το mavrosgatos.blogspot.com

kyriakos είπε...

Ανώνυμε την συγκεκριμένη εκπομπή με τον Κουράκη στην ΕΤ3 την είδα και τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα περιγράφεις..

κατ ακρίβεια Ακριβώς το αντίθετο είχε γίνει..

Ο Κουράκης διευκρίνισε ότι φυσικά και καταδικάζει τα επεισόδια απλά τα δικαιολογεί..

..εννοώντας (διευκρινίζοντας και πάλι) ότι κατανοεί τους λόγους και τα αίτια αυτής της εξέγερσης..

Αυτά για την ιστορική αλήθεια..


..τώρα τι σημαίνει σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη πραγματικά η λέξη δικαιολογώ είναι μια άλλη ιστορία.. ο Κουράκης υποτίθεται εξήγησε τι πραγματικά εννοούσε..



Παρόλα αυτά ο Κούρακης ήταν όντος ανεκδιήγητος στη συγκεκριμένη εκπομπή.. Δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε μια σωστή πρόταση απο το άγχος του να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και να μην τον κατηγορήσουν για συνεργό των κουκουλοφόρων..

Ανώνυμος είπε...

Το αν ένα παιδάκι θεωρεί ότι μπορεί να σηκώσει μια πέτρα και να τη ρίξει στο κατάστημα ενός ανθρώπου και να περιμένει να του πούνε και μπράβο, οφείλεται στο ότι με αυτό τον τρόπο μεγάλωσε. Η ελληνική οικογένεια δεν διδάσκει τι σημαίνει ευθύνη, δεν διδάσκει ότι κάθε πράξη έχει συνέπειες τις οποίες πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε, ως απαραίτητο στοιχείο της ωρίμανσης...
Δεν μπορώ να μην προσθέσω ότι οι αλόγιστες καταστροφές με εξοργίζουν (μια και είναι και της μόδας η οργή). Κάτι άλλο που στερείται η νεολαία μας, λόγω της εξαιρετικής παιδείας που λαμβάνει, είναι ο στοιχειώδης κανόνας της λογικής ότι δύο λάθη (ιδίως όταν αυτά δεν συνδέονται με κανένα τρόπο μεταξύ τους) δεν κάνουν ένα σωστό. Αλλά από πού να διδαχθούν και αυτοσυγκράτηση στη χώρα του "ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;" Βγήκα σήμερα έξω, πήγα στο κέντρο, έβλεπα σκατουλάκια, δεν ξέρω αν ήταν 11 ή 12 χρονών, να περπατάνε με ύφος αγέλης αληταράδων που πάνε να γαμ**ουν στο μπουρδέλο και να μιλούν αναλόγως, με το αίσθημα της ατιμωρησίας που προσφέρει η αγέλη. Σίγουρα νομίζουν ότι είναι οι ήρωες κάποιου βιντεοπαιχνιδιού. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, ευτυχώς, δεν έχω κατάστημα ή βιτρίνα, αν όμως κάποιος οι κάποιοι άνω των τριών ετών επιχειρούσε να καταστρέψει τα μέσα βιοπορισμού ή την περιουσία μου, θα του έριχνα ευχαρίστως ένα μπερτάκι ξύλο* και μετά θα περίμενα να "περιποιηθώ" και τους γονείς που θα ερχόντουσαν να μου ζητήσουν το λόγο και ας καιγόταν μετά το σύμπαν. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Ποιος να τη σταματήσει όμως θα μου πείτε; Οι σάπιοι και ανίσχυροι πολιτικοί μας των δημοσκοπήσεων που είναι και οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης;

Από το perastikos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε περαστικέ,

σωστά τα λες. Ειδικά για τους "σάπιους κι ανίσχυρους πολιτικούς των δημοσκοπήσεων που είναι και οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης."

Επειδή όμως η παιδεία ξεκινάει από το σπίτι, αναρωτιέμαι γιατί δεν αναφέρεται κανείς στη μεγάλη ΣΙΩΠΗΛΗ πλειοψηφία των ενηλίκων, οι οποίοι απέτυχαν να διδάξουν στα παιδιά τους, το σεβασμό απέναντι στην ξένη περιουσία, το αδικαιολόγητο της αχαλίνωτης υβρεολογίας (ναι, εμένα μ' ενοχλεί το 'μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι'...δεν είναι μόνο όργανα, αλλά κι αυτοί παιδιά της ίδιας κοινωνίας) ή την αποφυγή οποιασδήποτε μορφής βίας. Απαράδεχτα λάθη διαπαιδαγώγησης...Και για να επιστρέψω στη σιωπηλή στάση των ενηλίκων, δεν εξιλεώνονται με το να επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στους πολιτικούς. Αν εξαιρέσω τα θέματα επιβίωσης, όπου δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κινηθούν με άνομα μέσα εναντίον ενός διεφθαρμένου συστήματος, στο θέμα της ανατροφής της επόμενης γενιάς όμως, θα έπρεπε να κάνουν έστω μια προσπάθεια μετάδοσης ορισμένων στοιχείων πολιτισμού. Δεν είναι γόνοι φτωχών οικογενειών που βρίσκονται στους δρόμους, αλλά η παραχαϊδεμένη γενιά, η οποία δε στερήθηκε τίποτα από υλικής άποψης. Τα μηνύματα που στέλνουν οι νέοι έχουν πολλαπλούς παραλήπτες και οι περισσότεροι τα αγνοούν σε μια προσπάθεια απαλλαγής από τις ευθύνες τους.
Δεν είναι αποκλειστικά πολιτική η εξέγερση, αλλά ταυτόχρονα κοινωνική.

Στο τέλος καταλήγω ν' αθωώνω πάλι τα παιδιά, γιατί όπως και να το δούμε, αυτά αποτελούν μόνο τον καθρέφτη μας, είτε το θέλουμε είτε όχι...Αν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο μέλλον, ωφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, αλλοιώς θα περάσουν τα χρόνια και θα σκύψουν κι αυτά το κεφάλι, όπως έκαναν και οι προηγούμενες γενεές που υποτάχθηκαν στο σύστημα, θλιβερές, αμίλητες και πρόωρα γερασμένες.

Ανώνυμος είπε...

lol resalto

ποιος τους χεζει...

Ανώνυμος είπε...

politispittas,

Den antexes 3 lepta na deis ERT?? :-) :-)
Skepsou oti oi perissoteroi 'antexoun' 2 ores (k vale) pretenterokratoumeno MEGA pou ektos ton allon exoun valei skopo na mas mathoun pos na skeftomaste 'sosta' k 'pasokika'. Ti na po gia ta MME (eidika ta kanalia..)..Pragmatika prosvaloun tin nohmosunh mas!!


**********

@ Imaginos

O thanatos tou astunomikou pou aneferes k o thanatos tou polith apo astunomiko den einai to idio.K prin speuseis na peis oti k stis duo periptoseis einai apoleia zohs(me to opoio sumfono) apla na episimano oti (an thumamai kala) se auto to blog-se prohgoumenh anarthsh- exigithike noritera o logos pou den duo omoies katastaseis.Den tha mpo sthn diadikasia na to xanatekmhrioso, k polu kala ekanan k oi upoloipoi sxoliastes pou to prosperasan

********

Agapite anonume, apo ti akrivos klithike o Polydoras na 'katharisei' ta exarxeia? Douleuomaste k metaxu mas tora? Stin idia xora zoume? Sta idia exarxeia anaferomaste? To pio shmantiko provlima (oxi mono ton exarxeion vevaia) pou einai ta narkotika, einai oi idioi ( k to poioi einai oi 'idioi' , einai perith erotisi) pou ta prostateuoun. Oi katikoi ton exarxeion den thelun ekei ta mat/astunomia! -auto ta 'leei' ola!

*******

Tha sumfoniso episis me ton Kuriako sxetika me tis taraxes stin Gallia...To idio k perissotero asxolithikan ta media...Nai, ginete anafora k sta gegononta tora alla isos na min eimaste k to kentro tou kosmou telika :-)

********
K mia luphrh parathrhsh: Einai entelos apogohteukiko(se orismenes periptoseis) o xenos tupos na kaluptei me perissoterh antikeimenikothta ta gegonota apo oti ta 'dika' mas MME.Oso gia ta aitia tis olis katastashs k tis euthines, nomizo oti oi 'xenoi' mpikan ston kopo na ta ermineusoun se megalitero vathos apo oti oi 'dikoi' mas.
Paratheto merika apospasmata apo ena arthro tou antapokrith tou bbc stin Athina ( Malcolm Brabant):

''Greece has the potential to be the most wonderful country in Europe. Besides exquisite landscapes, brilliant climate, unrivalled history, it is blessed with a well-educated youth whose ambitious parents are willing to sacrifice their present to enable their children to have a better future. But young people's expectations are suffocated by a system that borders on the feudal.''

''Despite having good degrees, many graduates find it impossible to get a job that matches their ability. People rely on patronage to make progress. Bribing an official to smooth the path is easier than taking the honest road.

This is a land of European prices and African wages. Many breadwinners hold down two or three jobs and still can't make ends meet.''

''What needs to emerge from this tragedy is a new incorruptible force that is brave enough to challenge Greece's vested interests, implement essential reforms, ignore the political cost, and to inspire selflessness and civic responsibility.

The courage and sacrifice of young people helped bring down the military dictatorship four decades ago.

Undoubtedly many of the rioters are hard-core trouble-makers and possibly even some criminals.

But the stone-throwers who have had their first taste of street battles this week are just discovering their own strength. They are brimming with self belief and the purity of idealism''



eleni

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις-ειδικά η τελευταία με τον ξένο τύπο εξαιρετικά χρήσιμη.

Το "αστείο" ορισμένων παρατράβηξε.

Ας πάνε αυτοί οι ορισμένοι που βλέπουν συνομωσίες και άλλα φαιδρά ρεσάλτα της σκέψης να διαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις και τα κείμενα των Πρυτάνεων 6 Πανεπιστημίων της Ελλάδας μήπως κατανοήσουν πως υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις στα πράγματα.

Εκτος αν γυρίσουν να μας πουν πως και οι Πρυτάνεις, είναι μέρος του σχεδίου, πληρωμένοι από την πρεσβεία των ΗΠΑ και...κουκουλοφόροι.

Η φαιδρότητα κάποιων, πραγματικά δεν έχει όρια και επειδή ακριβώς είναι τόσο ακραία θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για ανθρώπους κλεισμένους αποκλειστικά μόνο στον μικρόκοσμό τους με πλήρη αδυναμία να κατανοήσουν και κυρίως να αναλύσουν το τι συμβαίνει "εκεί έξω" και γιατί.

Unknown είπε...

Ξέχασα: τα κείμενα των Πρυτάνεων, στη σημερινή Ελευθεροτυπία www.enet.gr

JustAnotherGoneOff είπε...

Για να μην αιωρείται τζάμπα η εντύπωση, τα περί "θανάτου του 24χρονου αστυνομικού" είναι ένα τεράστιο ψέμα που διαδίδουν οι χρυσαυγίτες με τη βοήθεια του ΛΑ.Ο.Σ.

Μάλιστα, πριν λίγο στον RealFM, ο Νίκος Χατζηνικολάου το διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Κι επιτέλους να γυρίσω πίσω στο χώρο του Γιώργου μετά τη νίλα του e-μπατσίνου, από δω και μπρος η απόλυτη αδιαφορία στις εθνικιστικές κλανιές.

kapernaros nikos είπε...

Me sygxwreite gia ta greeklish simera.

Xtes to vrady egine ena megalo panel panepistimiakwn kai analytwn sto Mitteldeutscher Rundfunk gia ta gegonota twn Athinwn. To geniko focus itan "anamenomeni ekriksi mias genias pou den vlepei mellon" kai pws to fainomeno an den lifthei sovara ypopsin tha ginei monimo se olo to European Union.

Mou kanei entypwsi i rixotita kai i epithetikotita me tin opoia kapoioi grafoun. An den katanooun as swpasoun na skeftoun, opws egrapse o yperoxos daskalos pio panw pou den sxoliastike apo kanena sas sxedon

Ίλαντρος είπε...

Αντιγράφω από Καθημερινή, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100055_14/12/2008_296028:

Ασχέτως δε αν ουδείς από την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ θέλησε έστω και να σχολιάσει τις «επαναστατικές» τοποθετήσεις των κ. Αλαβάνου και Τσίπρα, δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή του πρώην ηγέτη του κόμματος, κ. Λεωνίδα Κύρκου, να παρέμβει δημόσια για να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του με τις επιλογές τους. «Οι τάχατες αντιεξουσιαστές, οι τάχατες αναρχικοί, οι κουκουλοφόροι, οι ποικιλώνυμοι δειλοί ταραχοποιοί και κάποιοι ανώριμοι νεαροί που κάνουν σύγχυση ανάμεσα στα επαναστατικά γεγονότα και σε ευκαιρίες για πλιάτσικο ήταν οι ήρωες αυτών των ταραχών που βύθισαν στην απόγνωση εκατοντάδες καταστηματάρχες και χιλιάδες εργαζομένους», ανέφερε ο κ. Κύρκος και τόνισε σε πρώτο ενικό ότι «όλους αυτούς που τους κατηγορώ στο όνομα της ιστορίας του εργατικού κινήματος, τους απαγορεύω να επικαλούνται το όνομα της Αριστεράς καθώς δεν έχουν ούτε θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση μαζί της».

και

Δημόσιες αποστάσεις από τις τελευταίες επιλογές των κ. Αλ. Αλαβάνου και Αλ. Τσίπρα έλαβε και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος. Μιλώντας στην «Κ» τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κάνει ασκήσεις κομματικής γυμναστικής όταν στη χώρα ξεσπά βαθιά κρίση πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής αποσύνθεσης» και υπενθυμίζοντας την πάγια θέση του ΣΥΝ ότι «τα πανεπιστήμια και τα σχολεία πρέπει να παραμένουν ανοιχτά» σαφή θέση έλαβε και για το άσυλο. «Στον πανεπιστημιακό χώρο» είπε «από την εκλογή των πρυτανικών αρχών και των καθηγητών μέχρι τις φοιτητικές παρατάξεις και το άσυλο επικρατεί μια διαλυτική ασυναρτησία και είναι καιρός όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αλλο πράγμα είναι το άσυλο των ιδεών και των ελευθεριών και άλλο το καταφύγιο και το ορμητήριο καταστροφών και λεηλασιών».

Φαίνεται δεν έχουν μαγευτεί όλοι από τον ομορφονιό με τη μοτόρα....

Unknown είπε...

Αν έχεις προσέξει στις αναφορές μου κάνω επίμονα χρήση του ονόματος του κου Κουβέλη-ασφαλώς και δεν είναι όλοι "μαγεμένοι" όλοι με τον "ομορφονιό". Ειναι...ελλειποβαρής. Αλλά, το θέμα είναι αλλού αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Pffffff

Eipa oti den tha asxolitho xana me to sugkekrimeno thema dioti h (par)ermeinia ths olis istorias aggizei ta oria tou paralogou..(gia na min po parakrush)

Agapite Ilandre,
Exume anaferei xana oti distixos h aristera den pithei ,eidika se mia stigmh pu tha eprepe na einai h monh lush (..ki omos, there is alternative..!). Tora ta senaria peri Syriza, me exune eilikrina kourasei. Ti theleis na peis? Kanto ligo pio xekatharo gia na to katalavo k ego me tin xamili nohmosunh pou den me kathista ikanh na 'do tin alitheia'. Pes mou se parakalo ti prospatheis na mas exigiseis? Oti to Syriza, ti....?Me 2 fraseis se parakalo k xoris eisagoges k polla stolidia.

Loipon, sxetika me tis sunenteuxeis pou paratheteis....Parelipses (fantazomai oxi eskemena!!) to kommati pou elege o Kurkos oti h thesh tou alavanu einai xekathari apenanti stin omi via etc..apla den exei akoustei arketa dunata.

Kala, den sou kinei tin periergia to gegonos pos ola ta kanalia polu-polu epilektika provalun ta kommatia ekeina ton diloseon pou voleuoun k exupiretoun perissotero? Den exeis prosexei me posh suntexnia kovete o Alavanos o o Tsipras (h akomi k h Papariga) gia na epemvei h Tremh, o Pretenteris k o kathe enas pou prospathei na pisei oti einai diafotistis tou ethnous?

Pantos ean prospatheis na apodixeis oti to syriza 'xtipiete ek ton eso' tote tha eprepe na sumperilaveis k tis diaforetikes apopseis ton diaforon 'antarton' politikon pou den sumfonoun me tin topothetisi tou kommatos tous (k se ND k se PASOK k se KKE)

PS: na eisai sigouros den eimai katholu magemenh apo thn emfanish tou motosukletisth.Alla distixos fenete oti arketoi exoune mageutei apo ton 'ethnarxi' me to thleoptiko kanali kai ton mpoumpouko!!

eleni

-=IMAGINOS=- είπε...

Είναι δεν είναι ψέμα ο θάνατος του αστυνομικού, το σπάσιμο του κεφαλιού του καθώς και του συναδέρφου του από 30 άνανδρους κουκουλοφόρους το καλοκαίρι του 2007 και το ότι αυτός ο 24χρονος ο οποίος αν και είχε όπλο μαζί του, εντούτοις δεν το χρησιμοποίησε και προτίμησε να πεθάνει (πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου) και το ότι από τότε μέχρι και σήμερα είναι σε κωματώδη κατάσταση, φυτό δηλαδή και αν ακόμα δεν έχει πεθάνει, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την πραγματικότητα η οποία μας λέει ότι οι κουκουλοφόροι είναι γουρούνια και δολοφόνοι. Μερικοί ξεχνάτε μάλιστα ότι και οι 17Ν, οι ΕΛΑ κλπ ήταν κουκουλοφόροι, γουρούνια και δολοφόνοι. Πιστεύω ότι θα γνωρίζετε πως οι ίδιοι οι 17Ν, οι ΕΛΑ κλπ, έχουν δηλώσει ότι ανήκουν στην «επαναστατική αριστερά» και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Και για όσους ψάχνουν θα βρουν ότι σύμφωνα και αναλογικά με τα ποσοστά επί του πληθυσμού, οι θάνατοι από αστυνομικά πυρά στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότεροι την τελευταία 30ετία σε σχέση με κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης και όχι μόνο. Δυστυχώς δεν έχω αυτή τη στιγμή την πηγή των στατιστικών, αλλά θα την ψάξω να την ξαναβρώ για να σας την υποδείξω.

-=IMAGINOS=- είπε...

Και κάτι τελευταίο

Μετά από όσα συμβαίνουν στη χώρα, θέλω να σας ρωτήσω τι ακριβώς θέλετε να κάνει η πολιτεία με τον αστυνομικό.

Θέλετε να περάσει από δίκη?

Θέλετε να αυτοδικήσετε και να υποκαταστήσετε τη δικαιοσύνη? Ξέρετε ο αστυνομικός είναι ήδη προφυλακισμένος και από την πρώτη στιγμή, τι άλλο να έκανε δηλαδή η πολιτεία? Για το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει για όλους τους κατηγορούμενους το έχετε ακούσει ποτέ?

Θέλετε να τον κρεμάσετε στο Σύνταγμα, χωρίς δίκη?

Θέλετε χωρίς προσφυγή στις κάλπες να αναλάβει κάποιος άλλος με τη βία την εξουσία?

Τι ακριβώς θέλετε, για να καταλάβουμε.

Το ξέρω ότι θα πείτε πως θέλετε μία δικαιοσύνη που να μη τυχόν συγκαλύπτει εγκλήματα και εγκληματίες.

Πολύ ωραία, ψηφίστε το κόμμα που πιστεύετε ότι θα επιτρέψει στη δικαιοσύνη να ασκεί αμερόληπτα τα καθήκοντα της αν δεν τα ασκεί ήδη.

Οτιδήποτε άλλο πλην της κάλπης και ύποπτο είναι και καθαρά αντιδημοκρατικό και φασιστοχουντικό σαν πρακτική.

Ανώνυμος είπε...

Agapite Imaginos

Ego prosopika perimeno ta stoixeia tis ereunas(sumperilamvonomenon k ton parametron pou lifhtikan upopsin) gia na peisto k na sxoliaso peraitero auto pou anafereis.

Opos k na'xei pantos kai me olo to sevasmo, auto pu anaferes einai oligon asxeto. Diladi to gegonos oti h astunomia skotonei ligotero apo oti se alles xores, anerei to gegonos oti skotonei? h mipos to kanei pio hpio?

O susxetismos tis 17N me 'epanastatikh aristera' episis atopos. Epeidh theorisan tous eautous tous 'epanastatikh aristera' shmainei oti oloi osoi einai epanastatimenoi k aristeroi sugkatalegontai stin idia sunomotaxia? Den katalavaino to skeptiko sou.Diladi h xounta den htane akra dexia? Auto shmainei oti opoios dilonei dexios, einai aparaithta k xountikos h dolofonos?


Sxetika me to 2o post sou...Nomizo oti ean 'diavazes' tis fones ton mathiton,akadhmaikon k loipon 'epanastatimenon' ,tha eixes dosei apantisi stin erotisi sou hdh. Episis tha eixes siniditopoisei oti h astunomikh via den einai to mono pou apasxolei autin tin stigmh.

koutso είπε...

Δεν μπορούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη γιατί αρκετοί απ'εμάς είμαστε εκεί.Οσες βιτρίνες είναι σπασμένες στο Κολωνάκι σπάστηκαν απο το κράτος της ζαρτινιέρας για να ξεσηκώσουν τους μαγαζάτορες εναντίον των διαδηλωτών. Προβοκάτσιες κάνουν οι τραμπούκκοι της αστυνομίας και με μερικούς δημοσιοκάφρους των ΜΜΕ.Μόνο κάτι μάγκες δημοσιογράφοι έχουν το θάρρος να ρίχνουν τα παπούτσια τους στον μεγαλύτερο ασχιμαλάκα όλων των εποχών.Μόνο μερικά παιδιά έχουν το θάρρος ν' ακουμπούν με τα χέρια τους τις ασπίδες των αστυνομικών και να φωνάζουν για όγδοη μέρα.Εμείς δακάτω τι στο δκιάολο κάνουμε?Συνεχίζουμε να παιρνούμε καλά!

stelios papalangi είπε...

@ανώνυμος με τα γελοία αρθρα του ρεσάλτο.

θα σε συμβούλευα να αλλάξεις περιοδικό. γιατί προφανώς αυτούς που διαβάζει είναι το λιγότερο ανιστόριτοι.

η πορτοκαλί "επανάσταση" βεβαίως και χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ. ως εδώ καλά.

αυτό που το ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ ρεσάλτο δεν γνωρίζει είναι ότι τα φράγκα πήγαν στη δεξιά (surprise!!!!)

το 2004 οι εκλογές ήταν μεταξύ δύο δεξιών (τυχοδιωκτικών για να μαστε πιο σωστοί) κομμάτων - το φιλορωσσικό και το φιλοδυτικό.

η σύγκρουση ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ και ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


η ΕΕ στηριξε το γιουσένκο και το κόμμα του "η ουκρανία μας" (σου φαίνεται όνομα αριστερού κόμματος αυτό ;) το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ και έχει θέση παρατηρητή στο ΕΛΚ!!! (τους οποίους όχι πολύ αργότερα κατάλαβε ο λαός και τους έδιωξε...και η ΕΕ κατάλαβε πόσο λάθος είχε να στηρίξει δεξιοτυχοδιώκτες)


το σοσιαλιστικό και κουμμουνιστικό κόμμα της ουκρανίας με το ζόρι ακούμπησαν το 5% έκαστο στις εκλογές που ακολουθησαν της "επανάστασης"... γιατί βεβαίως τα φράγκα για τις συναυλίες τα πήρε η δεξιά.


και ο ηλίθιος αυτός του ρεσάλτο κατάλαβε ότι η ΕΕ θα χρηματοδοτούσε τα "γνωστά κέντρα" για να ρίξει το καραμανλή και να βγάλει το συριζα στην εξουσία ;

τι έκανε ο καραμανλής για να μην τον θέλει η ΕΕ ; αντιστάθηκε στον νεοφιλελευθερισμό της ;
το αντίθετο μάλιστα - οι ανυσηχίες που εξέφρασαν ήταν ότι ο κωστάκης δεν ήταν αρκετά σκληρός, και φοβήθηκαν μπας και οι διαδηλώσεις επεκταθούν και στα δικά τους χωράφια...

γι αυτό κάνε μας τη χάρη.

αυτά που ανεβάζεις μόνο γέλωτα μπορει να προκαλέσουν. προσπάθησε τουλάχιστο να μη γίνεσαι ρεζίλι.

Ίλαντρος είπε...

Αγαπητή Ελένη,

Συγγνώμη που σε θύμωσα! Δεν προσπαθούσα να πω τίποτα ιδιαίτερο, απλώς βρήκα ενδιαφέρουσα την είδηση. Χάρηκα, για νάμαι ειλικρινής, που υπάρχουν ακόμα σοβαροί άνθρωποι στην αριστερά. Είναι θλιβερό ότι όσο καιρό ο Συν είχε σοβαρούς ηγέτες ήταν καθηλωμένος στο 4%, αλλά από τον καιρό που έβαλε μπροστά το μορφονιό πήρε τα πάνω του. Λέει κι αυτό κάτι για την κοινωνία, έτσι;

Για τα υπόλοιπα που λες δεν έχω άποψη, στην Κύπρο είμαι και δεν παρακολουθώ πολλή τηλεόραση γιατί δεν αντέχω να τους βλέπω. Προσπαθώ να μάθω ότι μπορώ από το διαδίκτυο.

Τα σέβη μου.

Ανώνυμος είπε...

Agapite Ilandre

Epetrepse mou na exo diaforetikh apopsh gia ton Syn. Theoro oti h 'othisi' dothike apo ton Alavano, prin diladi parei o 'omorfonios' to skiptro. Tora oson afora tous sovarous hgetes...elpizo na min anaferese se autous pou 'klisan epi dexia'(vl.Pasok)

Auto pou pano apo ola leei kati gia tin koinonia, einai oti mexri tora edixne tromerh anextikotita stin diafthora...(vl poioi sifizontousan mexri tora- kurios vevaios ta proteia exei h 'simoria' tis sumproteuousas!)K sugnomi an 'akougomai' kinikh.

Ta nea gia to megethos tis sipsis stin xora vevaia exoun vgei k ektos sunoron.Meta tin 'exagogh' ths lexhs 'malakas'( pou gia kapoio logo einai h proth ellhnikh lexh pou mathainoun oi xenoi) exoume k mia kainourgia pleon...Paratheto apospasma apo arthro tou Brabant (antapokriti tou BBC):

''Mr Karamanlis has failed to eradicate the tradition of the fakelaki, the envelope packed with high denomination notes passed under the table. His administration, which promised to be squeaky clean, has been mired by corruption scandals''

Nai nai loipon, tha tous mathoume k to fakelaki!! :-)


Tha sumfoniso mazi sou oson afora tin tileorash pantos! :-)


Eleni

Anef_Oriwn είπε...

(Μια συμπληρωματική παρέμβαση με κάποιες σκέψεις που διαπερνούν το μυαλό μου αυτές τις μέρες σε σχέση με τα όσα συνεχίζουν να τεκταίνονται στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθηνά – αποκορύφωμα η σημερινή κατάληψη της ΝΕΤ).

Στην αναπόφευκτη διάσταση της βίας που ενυπάρχει σ’ αυτές τις αυθόρμητες (νεολαιίστικες) κινητοποιήσεις (μετά μάλιστα από ξεσπάσματα συσσωρευμένης οργής απότοκο πολλαπλών αναγκών – οικονομικών - και ελλειμμάτων δημοκρατίας και κοινωνικής προνοίας), έκανε αναφορά κι ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην εκπομπή των Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη στο “Mega”,. Χαρακτηριστικά είχε πει ότι δεν μπορούσαν (οι νεολαίοι) να πανε στο Μέγαρο Μαξίμου, να κτυπήσουν το κουδούνι, να βγει ο Καραμανλής και να τους προσφέρει crackerάκι και να συζήσουν τα διάφορα θέματα!

Απ’ εκεί και πέρα οι μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να συνεχίσουν έπ’ άπειρο, όταν μάλιστα άλλες κοινωνικές ομάδες (κυρίως εργαζόμενων) δεν είναι και τόσο παρούσες. Στο τέλος (αν δεν ανανεώνονται) κι αν δεν έχουν συγκεκριμένους στίχους καις σκοπούς θα εκφυλιστούν. Το σημαντικότερο είναι να μετεξελιχτούν σε πλατύτερους (μαζικότερους) κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες με συγκεκριμένες θέσεις, προγράμματα και διεκδικήσεις.

Προσωπικά όμως (και το λεω με πόνο ψυχής) δεν βλέπω ν’ αλλάζει κάτι. Ούτε η άμεση προσφυγή στις κάλπες θα έδινε λύσεις. Το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να διοχέτευαν και να μετάφραζαν την οργή, την μαχητικότητα και την εκρηκτικότητα των ημερών και τη ριζοσπαστικοποίησης που σημειώνεται σε μεγάλη μερίδα του κόσμου σε εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας έτσι τη δικομματική εναλλαγή στην εξουσία.

Η Αριστερά δυστυχώς αδυνατεί να αξιοποιήσει υπέρ της το κλίμα λαϊκής οργής, αγανάκτησης και προοδευτικότητας που παρατηρείται στον κόσμο και να διεκδικήσει είτε αυτόνομα είτε μέσα από συμμαχίες (πολιτικές και κοινωνικές) την εξουσία.
Για αυτή την αδυναμία υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι (δικομματισμός, ύπαρξη δυνατού ακόμα ΠΑΣΟΚ, το οποίο χρησιμοποιείται για να λειτουργεί πυροσβεστικά και κατευναστικά όταν ανεβαίνει η λαϊκή οργή, καθώς και η ύπαρξη αντικομουνιστικών καταλοίπων στην ελληνική κοινωνία) και άλλοι υποκειμενικοί (ύπαρξη αδυναμιών σε θέματα οργάνωσης και ενότητας. Όλα τούτα δημιουργούν δυσκολίες και για μαζικοποίηση και πολιτικοποίηση των κοινωνικών αυτών κινημάτων και στην μετουσίωση τους σε εκλογική δύναμη (και δυναμική) για διεκδίκηση της εξουσίας. (Και ας μην τρέξουμε και πάλι να τα ρίξουμε όλα στην Παπαρήγα γιατί οι συμμαχίες με μακροπρόθεσμους στόχους εξουσίας δεν επιτυγχάνονται την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση του χρόνου και των γεγονότων).

Anef_Oriwn
Τρίτη 16/12/2008 – 9:06 μ.μ.