Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

update 7 Πυροβολισμός στον αέρα στο Φάληρο;...

update 7 Σύμφωνα με το ALTER πριν από λίγο, αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα στο φλεγόμενο και βομβαρδισμένο με χημικά Παλαιό Φάληρο ενώ το κέντρο της Αθήνας από το Πεδίο του Άρεως μέχρι την Ομόνοια - η Νέα Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη είναι πεδία μάχης. Πόσο ακόμα θα επιμένουν ορισμένοι στη θεωρία για 50 κουκουλοφόρους; Και αν η απάντηση είναι πως τελικά οι "κουκουλοφόροι" είναι κάποιες αρκετές χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα αυτό πως και ποιος θα το αναλύσει σοβαρά χωρίς υστερίες και τις εμετικές αντι αριστερές ρητορείες που τείνουν να γίνουν "παράδοση". Και τι σημαίνει εν τέλει κουκουλοφόρος; Γιατί έχει καταντήσει επίσης μια καραμέλα. Κουκουλοφόρος σε όλον τον κόσμο και τις διαδηλώσεις είναι απλά αυτός που δεν θέλει σε περιβάλλον σύγκρουσης να είναι αναγνωρίσιμος.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ομολογηθεί ανοιχτά και επίσημα πως όσα συμβαίνουν είναι το μαζεμένο ξέσπασμα από τα "μαζεμένα" πολλών χρόνων;

update5 -6 Σύμφωνα με πολλές πηγές και μεταξύ αυτών και το MEGA τα επεισόδια στο Νεκροταφείο ξεκίνησαν με την ξαφνική σύλληψη 14χρονου που ΄πυροδότησε την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Κανένας δεν θα παραιτηθεί; Η Κυβέρνηση της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ δεν θα φύγει;

Δακρυγόνα στο νεκροταφείο-δεν έχω λόγια να σχολιάσω / Την ίδια στιγμή ο τρισμέγιστος των Υποκριτών ο αρχικροκόδειλος έκανε δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον κο Καραμανλή με φάτσα προβληματισμένη / Και ενώ στο Παλαιό Φάληρο έγινε το ανήκουστο με δακρυγόνα στο νεκροταφείο στη Λ. Αλεξάνδρας και στο Πεδίο του Άρεως πέφτουν πάλι βροχή τα δακρυγόνα / Οι συγκρούσεις στο Φάληρο έχουν επεκταθεί μέχρι το κέντρο της Νέας Σμύρνης...
update4
Αυτή τη στιγμή, ο «πόλεμος» στην περιοχή του Συντάγματος έχει αναζωπυρωθεί.
Και οι γνωστοί- άγνωστοι κονδυλοφόροι αρκετών κατευθυνόμενων μέσων θα μιλήσουν πάλι για «κουκουλοφόρους» .
Κατά ευτυχή σύμπτωση ήμουν σπίτι και παρακολουθούσα το ΡΙΚ SAT , που μετέδιδε ζωντανά την μέχρι εκείνη τη στιγμή ειρηνικότατη πορεία νεαρών μαθητών 15-16-17 χρόνων και αρκετών δασκάλων τους. Την κάλυψη έκανε ο γνωστός ανταποκριτής Αλφόνσος Βιδάλης, ο οποίος κάποια στιγμή άρχισε να φωνάζει(...) «δεν είναι δυνατόν» «είναι αδιανόητο» είναι «απίστευτο» η αστυνομία παντελώς απρόκλητα άρχισε να πετάει χημικά μέσα στην πορεία των μαθητών και να επιτίθεται με τα κλομπς χωρίς απολύτως κανένα λόγο-είναι αδιανόητα αυτά που βλέπουν τα μάτια μου. (...)

Περιττό να πω και να υπογραμμίσω πως τα όσα μετέδιδε ο Βιδάλης, τα επιβεβαίωνε πανηγυρικά η ζωντανή μετάδοση του ΡΙΚ –εικόνες και κάλυψη που αμφιβάλλω κατά πάρα πολύ αν θα υπάρξει από οποιοδήποτε Ελληνικό Μέσο Ενημέρωσης. Να σημειώσω πως οι συγκεκριμένες εικόνες την ίδια στιγμή διοχετευόντουσαν μέσω Eurovision σε όλα τα Ευρωπαϊκά Κανάλια τα οποία σε αντίθεση με τα Ελληνικά επαναλαμβάνουν διαρκώς πως πρόκειται για «εξεγερτική» κατάσταση με αιτίες στη συσσωρευμένη οργή που έχει επιφέρει η η συγκεκριμένη Κυβέρνηση.

Αλγεινή εντύπωση άλλωστε προκάλεσε και η χθεσινοβραδινή εκπομπή του κου Γ. Πολίτη ο οποίος εμφανίστηκε σαν «ταραγμένος ευγενής» λίγο πριν την πτώση της Βαστίλης και αναζητούσε επιμόνως από τους συνομιλητές του δηλώσεις υπέρ της σκληρής κατασταλτικής πολιτικής άρα αρνιόνταν ουσιαστικά να επιχειρήσει οποιαδήποτε ανάλυση. Στην εκπομπή ήταν και ο κος Παπάς της Ελευθεροτυπίας που κατά τη γνώμη μας, νηφάλια και αιχμηρά προσπάθησε να ξεδιπλώσει τα «πως και γιατί» της κρίσης αλλά, αγνοήθηκε με εξοργιστική αναίδεια.

update3
Η κα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δηλώνει κατά λέξη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων, βλέποντας μπροστά του την κάλπη, την καρέκλα.
Απαράδεκτη , εκτός τόπου και χρόνου μικροπολιτική και βαθύτατα αντιδραστική η δήλωση της κας Παπαρήγα η οποία βρήκε αν είναι δυνατόν σε αυτή τη συγκυρία αφορμή για να μειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία του και τον πολιτικό του λόγο.
Απαράδεκτο πέρα ως πέρα το ΚΚΕ να ρίχνει νερό στον γνωστό μύλο της ακροδεξιάς συμμορίας του ΛΑΟΣ και των συνοδοιπόρων του που επίμονα και συστηματικά προσπαθούν να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη βία και το ευρύτερο φοιτητικό κίνημα με τις στημένες προβοκάτσιες των παρακρατικών. Είναι πραγματικά, απίστευτο να καταφεύγει σε τόσο απύθμενα φτηνές δηλώσεις για να πλήξει τον εξ αριστερών πολιτικό της αντίπαλο!!!!

Βαρύτατη-εγκληματική αμετροέπεια της κας Παπαρήγα.
update 2:
Στο μεταξύ συνήγορος των εκτελεστών μετά τις παραιτήσεις των προηγουμένων από την υπόθεση, αναλαμβάνει ο γνωστός για τον βίο και την πολιτεία του "χαστουκιστής" Α.Κούγιας. Προφανώς, άλλος ένας τρόπος για να βρεθεί στην επικαιρότητα ο "κοσμικός" "δικηγόρος, που έχει διαγραφτεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο και έχει συνδέσει το επάγγελμά του με την υπεράσπιση "ανθρώπων(;) της νύχτας. Τα συμπεράσματα οι συνειρμοί και οι σκέψεις δικές σας.


update1 : Και μέσα στο Χάος ο Χριστόδουλος Ξηρός της 17Ν μιλάει από τη φυλακή για όσα συμβαίνουν. Είναι, το 3ο video στη σειρά, το τελευταίο.
Προβληματίστηκα πολύ για το αν θα ανεβάσω το σχετικό video μετατρέποντας τη Στήλη Άλατος σε βήμα "τρομοκράτη".
Βέβαια, το ποιος είναι ο τρομοκράτης είναι μια ολόκληρη συζήτηση.
Ωστόσο και δυστυχώς για το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας και ειδικά μεγάλου μέρους της Αριστεράς, ο Χ.Ξηρός λέει με απλά λόγια τις αυτονόητες αλήθειες που υπάρχουν στο μυαλό της πλειοψηφίας, τις αυτονόητες αλήθειες που υπαγορεύει η πραγματικότητα.
Όχι σε απόλυτο βαθμό βέβαια, εμμένω στην εκτίμηση μου για τη δράση προβοκατόρων εγκάθετων του συστήματος. Όμως, ειδικά σε όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες ακόμα και οι εγκάθετοι είναι μειοψηφία ενώ πλειοψηφεί η τυφλή οργή και η χωρίς έλεγχο εκφρασμένες ανασφάλεια και αγανάκτηση. Δείτε το video χωρίς προκατάληψη και σταθείτε σε όσα λέει-αν για κάποιους λόγους ενοχλείστε από το "ποιος" τα λέει. Σημασία, έχει ο λόγος. Το video το βρήκα στο zougla.gr

Η ελεγεία του Χάους.

Η Αθήνα καίγεται.





Η Αθήνα καίγεται παραδομένη στα χέρια ενός εκρηκτικού μίγματος.
Από τη μία η ασυγκράτητη και δίκαιη οργή των μαθητών και σπουδαστών και από την άλλη το πλιάτσικο και οι καταστροφές των εγκάθετων της εξουσίας.
Αυτοί οι τελευταίοι, συμπαρασύρουν και όλα τα λούμπεν στοιχεία των γηπέδων, την αλητεία των χούλιγκανς.

Η εξουσία πιστή στις παραδόσεις της μπερδεύει τα αίτια με τα αιτιατά , τις πραγματικές ευθύνες με τις τεχνητές.


Ακόμα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί να μεταθέσει τα πάντα σε γενικές και αόριστες έννοιες περί «αναρχικών» και ακροαριστερών προκειμένου να βλάψει οτιδήποτε δεν είναι της αρεσκείας της.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , κυβέρνηση ίσκιων, ανδρείκελων, και ανθρώπων μηδαμινού ή μάλλον ανύπαρκτου αναστήματος.

Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη συγκυρία είναι επιβεβλημένη η πτώση της Κυβέρνησης η προσφυγή σε εκλογές και η συνεργασία όλων αριστερών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μην καταληφθεί από την κλασική μονοκομματική του αλαζονεία. Η χώρα έχει απόλυτη και οριακά κρίσιμη ανάγκη από Κυβέρνηση Σωτηρίας αλλά χωρίς την θλιβερή Ελληνική δεξιά.

Χαρακτηριστικό είναι πως το BBC παρουσιάζει την κατάσταση σαν «συνολική έκρηξη οργής» για την πολιτική της Ν.Δ. έκρηξη που απελευθερώθηκε με την εκτέλεση του νεαρού Αλέξη.
Κύριε Καραμανλή, παραιτηθείτε τώρα.

Κάθε λεπτό που παραμένετε Πρωθυπουργός, ζημιώνετε τη χώρα ανυπολόγιστα.

Tηλεφωνικές Υποκλοπές, Δομημένα Ομόλογα, Όλα τα δάση καμμένα, Ζαχόπουλος, Βατοπέδι.

Στα 5 χρόνια που είστε εξουσία, έχετε ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους για κάθε χρόνο και δεν τα κατέγραψα όλα.

Όταν έφευγε το ΠΑΣΟΚ της διαπλοκής, όλοι λέγαμε πως δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα χειρότερο. Το καταφέρατε βάφοντας στο τέλος τα στρουμπουλά χεράκια σας στο αίμα.

Το ακόμα χειρότερο: Στη γωνία περιμένει το κοράκι της Άκρας Δεξιάς , ο ΛΑΟΣ για να στηρίξει τον Καραμανλή, επειδή γνωρίζει πως αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν θα στρέψει τους ψηφοφόρους προς τους στρατολάγνους των Εθνικιστών.
Αναρωτιέμαι:
Θα έχει την εξυπνάδα και το ελάχιστο ανάστημα να παραιτηθεί αυτός και η κυβέρνησή του;

Ή θα κηρύξει τη χώρα σε "Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης";
Είναι ιστορική ανάγκη το Χάος να γονιμοποιηθεί σε Ανατροπή.

62 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Να θυμίσω εδώ Γιώργο ότι την Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν την καίει ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε το ΛΑΟΣ. Η αριστερά και η ακροαριστερά την καίει. Και η μόνη λαϊκή οργή που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι που καίγονται περιουσίες αθώων πολιτών από τους αναρχοναζίδες και διάφορους πράκτορες εξ Αλβανίας Σκοπίων Τουρκίας και Αμερικής που εκπληρώνουν συμβόλαια αντίστοιχα με του περσινού καλοκαιριού.

Αλλά το χειρότερο είναι που ο μικρός Αλέξης έγινε βορά της αριστεράς και ακροαριστεράς που μέσα από τον μεταπολιτευτικό ρεβανσισμό και κομπλεξαρισμό της βρήκαν την ευκαιρία και την αφορμή, όχι την αιτία, για να γκρεμίσουν και να καταστρέψουν καθώς και να εκτελέσουν συμβόλαια όπως προείπα…

Δεν πειράζει αφήστε με εμένα τον εγκάθετο και τρελό να λέω ότι θέλω …. Αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσετε ποιος είχε δίκιο… στο τρίτο "συμβόλαιο"...

Unknown είπε...

όχι αγαπητέ μου.

Την Ελλάδα την καίει η ανικανότητα των Κυβερνήσεων, οι ύποπτοι και αναποτελεσματικοί (και προκλητικοί) σχεδιασμοί που ξεκινούν από τα χρόνια του 80, η τυφλή και εύλογη οργή των νεαρών σε συνδυασμό με τους προβοκάτορες και τους διάφορους χούλιγκανς.

Η αριστερή και ακροαριστερή νεολαία αυτή τη στιγμή είναι μέσα στα Πανεπιστήμια και προσέχει τους χώρους για να μη μπουν ξένα στοιχεία.

Και όπως απερίφραστα δήλωσαν οι Πρυτάνεις, στα Πανεπιστήμια που είναι υπό κατάληψη φοιτητών δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή ζημιά.

Αρκετά με τις ευθύνες γενικώς και αορίστως στην Αριστερά, αρκετά. Το παιχνίδι που έχει παιχτεί είναι απύθμενα βρώμικο.

-=IMAGINOS=- είπε...

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Τα χειρότερα έρχονται.

ΥΓ Ακόμα δεν έφυγαν οι αναρχικοί από τα Πανεπιστήμια. Όταν φύγουν θα δεις Γιώργο τι θα αντικρίσουμε όλοι μας. Επίσης μέσα στο Πολυτεχνείο λειτουργεί ο σέρβερ του INDYMEDIA που συντονίζει τους αναρχικούς στα εγκλήματα τους. Δεν περιμένω να το κάψουν ακόμα.

kyriakos είπε...

Imagine δεν καίγεται καμία βιβλιοθήκη..

Η Ελλάδα καίγεται απο την νεολαία της Οτι ταμπέλα θέλεις βάλε

Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα..

Μπορεί να μην καταφεύγουν όλοι στη βία όμως όλοι εξεγέρθηκαν..

Το ερώτημα είναι γιατί?

Εχεις το θάρρος να απαντήσεις..

-=IMAGINOS=- είπε...

Δεν καίγεται από την νεολαία της Κυριάκο. Καίγεται από αυτούς που έκαψαν πέρσι το καλοκαίρι και πάλι την χώρα. Από τους Αλβανούς Σκοπιανούς και Τούρκους δηλαδή. Ήδη παίζει στα κανάλια ότι έχουν γίνει 50 προσαγωγές κουκουλοφόρων οι οποίοι μάντεψε τι ήταν ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!!!!!! Τα έλεγα εγώ 3 ώρες πριν βγει η είδηση.... Και η βιβλιοθήκη και καίγεται και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών ήδη παραιτήθηκε.

Και πάψτε πια να αμαυρώνετε την μνήμη του Αλέξη σαν τις ύαινες.

kyriakos είπε...

Καλά ρε imagine ποσό στενόμυαλος μπορεί να είσαι?

Δηλαδή Σε ΑΘΗΝΑ που κατέβηκαν 1500 κόσμος ΣΕ Πειραιά που αναποδογύρισαν οι μαθητές του γυμνασίου τα περιπολικά της αστυνομίας

στην Θεσσαλονίκη που βάψανε το άγαλμα του Βενιζέλου

Στην Πατρα που καίγεται το κέντρο της?

Στη ΛΑΡΙΣΑ ,Στα Χανιά ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

Ολοι αυτοί είναι αλλοδαποί?

ΟΛΟΙ αυτοί είναι η νεολαία της χώρας μας φίλε..

είτε θέλεις να το παραδεχτής είτε όχι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

η νεολαία φτύνει στα μούτρα μας

Σίγουρα μπορεί να υπήρχαν και αλλοδαποί που βρήκαν ευκαιρία να λεηλατήσουν..

Εγω δεν κολλώ στα επεισόδια και στις φωτιές κολλώ στην ΕΞΈΓΕΡΣΗ

Πρόκειται δυστυχώς για μια επανάσταση της νεολαίας που της στέρησαν το δικαίωμα να ονειρεύεται..



Ρε πίττα γιατί χώρισες την συζήτηση στα δύο με καινούργιο POST?

Κάμε ένα update σιορ!

-=IMAGINOS=- είπε...

Δηλαδή οι αλλοδαποί μόνο στην Αθήνα είναι Κυριάκο? Τι ερώτηση ήταν αυτή?

kyriakos είπε...

φίλε τι να σου πω.. Αν θέλεις να πιστέψεις ότι όλοι αυτοί στους δρόμους είναι ..Αλλοδαποί δικαίωμα σου..

..ήμουν εκεί φίλε, στην πορεία (παρόλο που δεν πάω σε πορείες) και ελληνικά μιλούσα με τους γύρο μου.. Μετά στα επεισόδια δεν ξέρω τι έγινε.. (Αν τούρκεψε δηλαδή ξαφνικά η Αθήνα..)

Χρόνια και χρόνια τώρα κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τις πορείες και κάνουν διάφορα..
Αυτό είναι γνωστό..

Σήμερα όμως φίλε νομίζω ότι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι μόνο αλλοδαποί ή ακραίοι.. Είναι και φοιτητές.. Είναι οι νέοι αυτής της χώρας.. Αυτό είναι που με πληγώνει και με προβληματίζει φίλε..

Με το να κλείσουμε τα μάτια και να πούμε ''Ειναι αλλοδαποί'' Δεν κάνουμε τίποτε..

Και στην τελική ακόμη και αλλοδαποί να ήταν..(που δεν ήταν)

Πάλι θα έπρεπε να ψάξουμε τα αίτια..

Ανώνυμος είπε...

@ imaginos

den mporo na katalavo apo pou vgazeis to sumperasma oti kaine tin ellada oi allodapoi...Einai polu voliko na rixnume to ftaiximo opou mas exipiretei arkei na fugei apo pano mas .

Episis oi aerologies k muthoi peri akreon aristeron pou ftaine gia ola me exun kurasei tromera.Den eimai se thesh na xero kata poso k ti akrivos htane organomeno k sxediasmeno alla sigoura oi katastrofes os ena vathmo travane tin prosoxi makria apo ton Alexi..Suspeironoun tous 'isixous polites'k os ena vathmo strefoun tin koinh gnomi kata ton 'anarxikon'..kapoious k kapou voithane ola auta.

Den einai tuxaio nomizo oti otan dialithikan oi poreies k emfanistikan oi omades stous dromous, arxisan na sigkuonte metaxu tous..Kapoioi spazane k kaigane k kapoioi prospathusan na tous apotrepsoun... Anarxikos den simanei hooligan...

Kalo einai na min ta isopedonume ola...Nomizo pos to olo pragma parapempei ligaki se a la sarkozy katastaseis!

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε οπωσδήποτε αυτό εδώ:

http://papachatzis.tumblr.com/

kyriakos είπε...

Τραγωδία.. Δεν μπόρεσα να ακούσω μέχρι τέλους..

Δεν υπάρχει αύριο για αυτή τη χώρα.. Το σκότωσαν τα ΜΑΤ..

και ότι απέμεινε το προσάγαξαν..

..........................
Αίσχος..
δεν πάει παρα πέρα φτάσαμε στον γκρεμό..

Ας μαζευτούν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες, ας κάνουν ένα διάλυμα απο την μάσα.. Ας αφήσουν λίγο τις λίμνες και τα ακίνητα και ας κοιτάξουν λίγο πως μας κατάντησαν..

Δεν νομίζω να σας δοθεί άλλη ευκαιρία..
Αναδιαρθρώστε το κράτος ξεκινήστε απο την αστυνομία.. Φτιάξτε μια Ελλάδα που να κοιτά το Μελλον και όχι το παρελθόν της..
Τα παιδιά δεν ζούν στις αναμνήσεις των αρχαίων Ελλήνων Ζούν στο σήμερα και δεν έχουν τίποτα δικό τους.. Ούτε καν ένα όνειρο..

Δωστε στα παιδιά πίσω το μέλλον τους..

...
..
..

Ψέματα.. πάνω στη βιασύνη μου έγραψα μια ανακρίβεια..
Στα παιδιά έχει απομείνει ένα όνειρο..

..Να φύγουν από αυτή τη χώρα να βρούν ένα καλύτερο αύριο..

Αυτό είναι το μόνο όνειρο που τους έχει απομείνει..

Captain Harbour είπε...

Αύριο θα πάει ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο να λάβει τα συγχαρίκια για τα πεπραγμένα του. Ένας αρχηγός Κράτους που δεν είχε την τόλμη να βγει να κατευνάσει τα πνεύματα. Ένα ανδρείκελο. Αυτές τις μέρες νιώθω την ντροπή να ξεχειλίζει από κάθε πορο του σώματός μου. Αυτοί οι άθλιοι υποθηκεύουν το μέλλον των νέων με τραγική απόδειξη τον φόνο του 16χρονου. Αυτοί που πασαρουν πρέζα και μασημένη τροφή αλλα και καλοβολεψιά για τους πιο άθλιους. Και να έχεις τους παπαδες και τους αλλους εθνικόφρονες φασιστες να λένε τις βρωμιές τους. ΞΥΠΝΗΣΤΕ κύριοι. ΝΤΡΟΠΗ σας. ΝΤΡΟΠΗ μας. Οι νέοι σκοτώνονται κάθε μέρα ο Αλέξης απλως μας το θύμησε

stalamatia είπε...

Τσακώνεστε για το ποιος την καίει την Ελλάδα !!!.Μόνοι μας την καίμε είτε Ελληνες είτε αλλοδαποί, είτε παιδιά τρυφερά στη ψυχή, είτε εξαγριωμένοι νέοι του περιθωρίου.
Αυτοί που χάσανε την περιουσία τους από όλη αυτή τη (εξέγερση)νομίζετε πως τους νοιάζει ποιος τους την κατέστρεψε? Όλοι αυτοί θα νοιαστούν γι'αυτούς που δεν ήταν άξιοι να προστατέψουν τον ιδρώτα τους και το μεροκάματο των υπαλλήλων τους και φυσικά αυτοί είναι το κράτος,όποιο κράτος και να ήταν .Η ελλάδα δεν γιορτάζει φέτος η Ελλάδα πενθεί κανονικά.

koutso είπε...

Ο Ξηρός τα είπε πολύ σωστά και ακόμη πιό σωστά ο Πρόεδρος των Εμπόρων.
Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύ και αν στη Κύπρο είχαμε το θάρρος να βγούμε στους δρόμους και να αντιδράσουμε, το πραγματικό πρόσωπο του εκφυλισμένου κράτους μας το ίδιο θα ήταν,αν φυσικά θυμάστε την κακοποίηση των δύο φοιτητών απο τα ανδρείκελα της αστυνομίας.

Ομως είμαστε όλοι χορτάτοι του σκασμού...έτσι έχουμε μερικούς μαθητές οι οποίοι μόνο και μόνο για να χάσουν μάθημα "εκδηλώνουν" τα συναισθήματα τους ενάντια στη όλη κατάσταση. Αν υπήρχε κοινωνική σύμπλευση, συνοχή, αλληλεγγύη και προ πάντων συνείδηση, λογικά μιά την άλλη θα έπρεπε να είμασταν στους δρόμους.

Τρέχουμε όλοι να συνάξουμε,να αγοράσουμε ,να πουλήσουμε να πεθάνουμε πλούσιοι.Ουαί!

Ανώνυμος είπε...

η 17 νοέμβρη ξεκινησε σαν καθαρή επαναστατική οργάνωση της εποχης της, τότε ειχαμε και τις Ταξιαρχιες στην Ιταλια την Αξιόν Ντιρεκτ στη Γαλλια και τη ΡΑΦ στη Γερμανια. Καταντησαν ομως αλλου και ταυτιστηκε η πρακτικη τους με το κοινο εγκλημα.

Η πολιτικη σκεψη ομως δεν τους ελλειψε ποτε-αποδειξη ολες οι προκηρυξεις τους που σχεδον ολες ηταν εκπλητικα κειμενα

Και σημερα ο Ξηρος λεει τα πραγματα με το ονμα τους οπως θα έπρεπε να τα λεει το ΚΚΕ. Ο ΣΥΝ κατι ψιλολεει στα αληθεια.

Μπραβο ΠΠ που το ανεβασες.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΦΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΜΠΑΤΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΜΠΑΤΣΑΡΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΓΕ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ.

Α.

Ανώνυμος είπε...

Το Α. σημαίνει Αλέκος και όχι...Αναρχικός το λεω γιατι θα πεταχτουν κατι ηλιθιοι ισως και θα βγαλουν συμπεράσματα με τον ίδιο τρόπο που κάνουν εκτιμήσεις για γεγονότα!!!!!!

-=IMAGINOS=- είπε...

Ναι σιγά τώρα Γιώργο που θα κάνουμε και τον αρχιεκτελεστή της 17Ν και ήρωα και θα τον ακούσουμε κιόλας που αν ήταν στην Αμερική θα είχε γίνει ψητή μπριζόλα από καιρό... Τις ξέρουμε αυτές τις κουτοπονηριές και παγαποντιές των 17Ντών….

Αυτό δείτε, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να διαπιστώσετε ότι όταν μιλάω κάτι ξέρω... Ακούστε τον τυπά πόσο πολύ πενθεί τον Αλέξη και πόσο είναι οργισμένος με το θάνατο του... ακούστε και την γλώσσα που μιλάει στο τέλος....

http://www.youtube.com/watch?v=RN0z7QSzJPQ

Κάνετε login στον λογαριασμό σας στο ΥΤ για να το δείτε.

-=IMAGINOS=- είπε...

Εάν δεν ξεσκονίσει απόψε η αστυνομία, μία και καλή, τα Εξάρχεια και δεν τους χώσει στον ποπό τους από ένα πυρωμένο στειλιάρι, απόψε η Ακρόπολη θα γίνει κομματάκια εκσφενδονιζόμενα. Έχει πολύ μάρμαρο πάνω...

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!
ο Imaginos κατευθύνει τους κουκουλοφόρους προς την Ακρόπολη!
Ετσι δίνονται πλεον οι εντολές στους μασκαράδες πληροφοριοδότες της Αστυνομίας;

Ανώνυμος είπε...

O Kougias?????????????? dikigoros stous saMATatzides dolofonous?????

EEEEE...TI PERIMENEIS? OLOUS TOYS DAVATZIDES AYTOS DEN YPERASPIZETAI? OLA TA LEFTA POU EXEI APO KSEPLYMA VRWMIKOU XRIMATOS DEAN TA EXEI KANEI?

Bananistanos είπε...

Αλέκο,

δηλαδή τώρα που αποσύρθηκαν οι φοιτητές η αστυνομία να αρχίσει να πυροβολέι στο ψαχνό;


Λέτε ότι όλα αυτά τα προκάλεσαν προβοκάτορες. Ποιός τους έβαλε και γιατί; Συμφέρει στην κυβέρνηση αυτή η κατάσταση; Συμφέρει στην αστυνομία; Στους επιχειρηματίες και τις τράπεζες; Τους αμερικάνους; τους τούρκους; Ποιούς στο διάολο συμφέρει; Πιο είναι το κινητρο της αστυνομίας να δυναμιτίζει διαδηλώσεις; Προτιμούν να αντιμετωπίζουν μολότοφ στους δρόμους αντί να τη βγάζουν στους σταθμούς; Ή μήπως για να δουλέψουν overtime;

Ανώνυμος είπε...

@Bananistanos

Apeuthinthikes ston Aleko alla epetrepse mou na kano mia mikri paremvash...

Nomizo pos einai duskolo na orisume pious k giati tus sumferei h olh katastash. Isos o thanatos tou Alexandru k na allaxe ta sxedia pou eixe o karamanlis gia ton paulopoulo...Anyway, den einai ekei to thema...

Tora to ean sumferei tin astunomia na ginontai taraxes nomizo oti einai kalutera na rotisoume tous filous tous , tous koukouloforous.

Pantos exo autin tin mikrh elpida oti o kosmos exei arxisei na suniditopoiei to vathos tis diafthoras..!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:

Κύπριοι αστυνομικοί αποσπώνται στην Αθήνα... λόγω σούβλας είναι μαθημένοι στην πυρ(ρ)α !!!

-=IMAGINOS=- είπε...

Αυτή είναι εξέγερση! Τι μπαρμπούτσαλα τώρα?

http://www.youtube.com/watch?v=6W1NPsA73vQ

ΑΝΑΡΧΟΝΑΖΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ "ΠΕΝΘΟΥΝ" ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ...

Να πω και κάποια πράγματα ακόμα.

1)Προειδοποιητικό - εκφοβιστικό πυροβολισμό στον αέρα έχει κάθε δικαίωμα ο αστυνομικός να προβεί σε αυτόν, εάν κρίνει ότι απειλείται η σωματική του ακεραιότητα δεχόμενος παντός είδους επίθεση. Οι μεγαλοδημοσιογραφίσκοι απλώς παίζουν το πουλί τους ασταμάτητα και ζουν στον κόσμο τους, τον κόσμο που τους έχουν επιβάλει να ζουν για να βρίσκουν δουλειά στην προοδευτική Ελλάδα.

2)Γιώργο είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την στάση και την πολιτική σοβαρότητα και υπευθυνότητα του λόγου της Παπαρήγα και μπράβο της. Η αλήθειες να λέγονται. Το ίδιο υποδειγματικές, σοβαρές και υπεύθυνες είναι πάντοτε οι πορείες και διαδηλώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και ποτέ δεν ξεφυτρώνουν μέσα από αυτές τις πορείες και τα μπλοκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αναρχοναζιστικά στοιχεία. Δεν τους το επιτρέπουν σε αντίθεση με άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους Γιώργο γιαυτό και ΣΥΡΙΖΑ και αναρχοναζί έρχονται πάντοτε στα χέρια με τα μπλοκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Τους θεωρούν «σπασίκλες». Μπορεί το ΚΚΕ να είναι αναχρονιστικό ως προς τα ιδεολογικά μυαλά που κουβαλάει αλλά θεωρώ την Παπαρήγα ως τον πλέον σοβαρό πολιτικό στην Ελλάδα από άποψη τουλάχιστον πολιτικής εντιμότητας λόγου και ήθους και προπαντός σταθερότητας πολιτικού λόγου και ήθους, χαρακτηριστικό που ποτέ δεν έχω συναντήσει σε άλλο έλληνα αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος. Ο Αλαβάνος λοιπόν να σου δώσω να καταλάβεις πόσο υποκριτής είναι, για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πρωτοστάτησε στις πορείες και καταλήψεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια για να μην αλλάξει το Σύνταγμα και επιτραπεί η ιδιωτική τριτοβάθμια ανώτατη εκπαίδευση για καθαρά μικροπολιτικές επιδιώξεις. Το 2002 στην Ευρωβουλή ο Αλαβάνος είχε υπογράψει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Μόνο το ΚΚΕ είχε ψηφίσει αρνητικά. Τώρα το παίζει κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων κλπ. Εάν αυτό το θεωρείς Γιώργο σοβαρότητα πολιτικού αρχηγού και όχι μικροπολιτική ψηφοθηρία, υποκρισία και συμφεροντολογία, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου για όσα καταλογίζεις στην Παπαρήγα.

Ίλαντρος είπε...

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το Ελληνικό κράτος είναι ανίκανο να χειριστεί κρίσεις. Δεν έχει θεσμούς, δεν έχει εξουσία, δεν έχει υπόθεση.

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι οι κραυγαλέες αντιφάσεις του ΠΠ (και των ομίως σκεπτόμενων). Από τη μια βρίζει ανηλεώς τα ΜΑΤ και γενικώς την εξουσία. Από την άλλη εξεγείρεται γιατί το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη. Και ευλόγως διερωτάται κανείς. Αν τα ΜΑΤ μάζευαν τους κουκουλοφόρους και τους έβαζαν σε ένα βαπόρι για τη Μακρόνησο, τι θάλεγε ο κύριος Πήττας;

Με τη μεγαλύτερη ευκολία οι "αντι-εξουσιαστές" και οι διάφοροι άλλοι "αντι" συντάσσονται με τους κουκουλοφόρους (γιατί είναι "περιθωριοποιημένοι") και κατά της ασυνομίας (εκπροσωπούν την εξουσία). Γιατί η αστυνομία δεν κάνει αυτό; Γιατί δεν κάνει εκείνο; Δεν λέμε να ρωτάνε, γιατί οι μαλάκες πετάνε μολότοφ; Γιατί βάζουν φωτιές; Γιατί βγήκαν στο πλιάτσικο; Α, εκτονώνονται τα παιδιά, βγάζουν προς τα έξω τα αδιέξοδά τους.

Γιατί δεν προσπαθείτε να δείξετε έστω και ένα δέκατο αυτής της κατανόησης και για την αστυνομία; Και αυτοί Έλληνες είναι. Φτωχαδάκια κι αυτοί, που βρήκαν αυτή την κωλοδουλειά για να συντηρήσουν την οικογένεια τους. Τους πετάτε ένα χιλιάρικο (αν τους δίνουν και τόσο) και απαιτείτε από αυτούς να βάλουν τη ζωή τους στη γραμμή. Μα σοβαρομιλάτε; Εσείς θα δεχόσασταν για ένα χιλιάρικο το μήνα να σας βρίζουν, να σας προπηλακίζουν, να σας φωνάζουν γουρούνια και δολοφόνους και να είστε υπόχρεοι να κάθεστε εκεί και να ακούτε χωρίς να δικαιούστε να αντιδράσετε διότι μετά θα σηκωστεί ο κάθε "προοδευτικός" Πήττας και Συριζάκιας να σας πει φασίστες; Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι και μένουν μακριά, μαλάκες είναι; Και όσοι δεν μένουν είναι αυτοί που κάποτε θα τσακίσουν και θα τραβήξουν το περίστροφο και τότε τα πάντα καταρρέουν.

Ξεπεράστε επιτέλους τις "αντι-" εμμονές σας και δείτε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τα ΜΑΤ. Όλα αυτά είναι συμπτώματα. Συμπτώματα μιας κοινωνίας η οποία δεν έχει συγκλίνει σε ένα κοινώς αποδεκτό κοινωνικό συμβόλαιο που να διέπει τις σχέσεις κράτους-πολίτη. Ο Έλληνας (γενικώς, όχι μόνο της Ελλάδας) είναι ατομικιστής. Η συλλογικότητα δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας. Ο Έλληνας δεν βλέπει το κράτος ως κάτι δικό του. Το θεωρεί ως κάτι ξένο το οποίο είναι αντικείμενο προς εκμετάλλευση. Το ανέχεται εφόσον τον εξυπηρετεί. Δεν αναγνωρίζει το κράτος ως διαμορφωτή ενός πλαισίου λειτουργίας της κοινωνίας αλλά μόνο ως φορέα παροχών και ωφελημάτων. Οι Έλληνες είναι αντι-εξουσιαστές αλλά περιμένουν από το κράτος να τους παρέχει άρτον και θεάματα. Μια τέτοια κοινωνία δημιουργεί αναποτελεσματικούς θεσμούς και εκτρέφει και ανέχεται κουκουλοφόρους, Εφραίμηδες, αναρχοκομμουνιστές, Βουλγαράκηδες και Κοσκωτάδες.

Ανώνυμος είπε...

Loipon, stous duo parapano filous exo na theso ena erotima..Einai tuxaio pou oi apopseis tis paparigas, karatzaferh k karamanlh sugklinoun oson anafora to Syriza k tous koukouloforous?
Eixame tosa xronia tis theories gia ena KKE pou sunergazete upogeios me ND gia na apodunamosoun ton koino exthro..to PASOK. Tora ta exune valei me to Syriza...Malista, karatzaferhs k papariga xrisimopoioun tis idies ekfraseis..Mexri ekei ftasane!
Se tetoio shmeio anikanonitas k lathon xeirismon exei ftasei o karamanlis pou katafere na anasthsei to Pasok...!


Apomi pio geloio einai na kathonte na mallonoun gia to pio komma ftaei perissotero k pio ligotero k na metathesoun to kentro varous allou.H anthropinh zoh den exisonete oute me 100 oute me 1000 oute me 10000000 kammena autokinita k vitrines!


Oson afora tis poreies tou KKE, sumfono oti panta htane pio organomenes k me kaluterh perifrurish.Alla na vlepoume ligo k tin ousia ton pragmaton.

Tora gia tous astunomikous, den tous vazo olous sto idio kazani alla den einai oloi ta athoa paidia pou prospathun na vgaloun to psomi tous.Exei apodeixtei pampoles fores -preza, prostasia, xulodarmoi (k athoon!), klepsimo, dolofonies, k.o.k

Pragmatika den exo diathesh gia na asxoloume me tis mikroprepies tou kathe kommatos autes tis stigmes alla ti thelete dld? na upograpsei o alavamos k o tsipras 'pistopoihtiko fronimaton' gia na ginei katharo oti den egkrinoun tis katastrofes?

rose είπε...

τελικα μακαρι να ειχαμε τις ιδιες δυνατες αποψεις οπως για τους "κουκουλοφόρους" και για το ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ..


το κουκουλωμα της φτωχιας, της αναξιοκρατίας, της διαφθορας, της βιας, της αστυνομοκρατίας, της μαφιο-κρατίας, των σκανδάλων, της αμηχανίας, της υποκρισίας...


ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΕ τους τώρα...

Ίλαντρος είπε...

Αντιγράφω ένα μικρό σχόλιο του Γιώργου Τζίβα στον σημερινό "Π", το οποίο επισημαίνει τις κραυγαλέες αντιφάσεις που ανέφερα πιο πάνω:

Διανοητικό αδιέξοδο

Όταν ένας ανόητος αστυνομικός σηκώνει το όπλο και σκοτώνει ένα παιδί δεκαπέντε χρονών, η οργή κατευθύνεται προς κάθε αστυνομικό και μετά απλώνεται κατά πάντων. Όταν οι φρενιασμένοι κουκουλοφόροι επιτίθενται κατά πάντων, οι πάντες μετά ερωτούν: "Μα πού είναι το κράτος;". Το κράτος και η αστυνομία του, χεσμένη και ντροπιασμένη, υποχωρεί. Οι πάντες ερωτούν πανικόβλητοι και πάλι: "Μα πού είναι το κράτος;". Αν η αστυνομία επιτεθεί για να αποτρέψει τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες, οι πάντες, να είστε σίγουροι, θα βγουν και θα φωνάξουν: "Κάτω το κράτος της βίας"...
Πώς τα καταφέραμε και φτάσαμε σε τέτοιο διανοητικό αδιέξοδο, είναι μια παλιά (αλλά ατέλειωτη) ιστορία...

rose είπε...

Ιλαντρε, να απαντησουμε τότε στον κύριο Τζιβα, ότι οποιοι αντιμετωπιζουν διανοητικα αδιεξοδα ίσως έχουν διανοητικα κενά,

γιατι το κρατος δεν πυροβολει ανηλικους, και δεν κατευθυνει την κοινη γνωμη στην απαξια με δηλωσει περιπου όπως του Καραμανλή "ας τα καψουν θα σας αποζημιωσουμε"

το κρατος διαθετει και πυροσβεστικα μεσα απο αέρα να περιφρουρουν την Εθνικη Βιβλιοθηκη αλλ ουδεις τα κινητοποιησε

το κρατος, δεν βρισκει λεφτα για να αποζημιωσει επιχειρησεις που καιγονται αλλα δεν καιει τα νιατα του

προσωπικα δεν αντιμετωπιζω κανενα διανοητικοι αδιεξοδο

αναρωτιεμαι όμως τα ψευτοδιλληματα που μας προβαλλονται σε τι νεα αδιεξοδα μας οδηγουν...

Μαύρος Γάτος είπε...

Και τώρα ο Καραμανλής προσπαθεί να ματαιώσει τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, ψάχνοντας γι άλλοθι

Να φύγουν αμέσως, αμέσως - αλλά δεν φαίνονται να έχουν καμμία τέτοια διάθεση. Τί άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να πάνε στο διάολο;

the Idiot Mouflon είπε...

@Ίλαντρος

"...Γιατί δεν προσπαθείτε να δείξετε έστω και ένα δέκατο αυτής της κατανόησης και για την αστυνομία; Και αυτοί Έλληνες είναι. Φτωχαδάκια κι αυτοί, που βρήκαν αυτή την κωλοδουλειά για να συντηρήσουν την οικογένεια τους. Τους πετάτε ένα χιλιάρικο (αν τους δίνουν και τόσο) και απαιτείτε από αυτούς να βάλουν τη ζωή τους στη γραμμή. Μα σοβαρομιλάτε; Εσείς θα δεχόσασταν για ένα χιλιάρικο το μήνα να σας βρίζουν, να σας προπηλακίζουν, να σας φωνάζουν γουρούνια και δολοφόνους και να είστε υπόχρεοι να κάθεστε εκεί και να ακούτε χωρίς να δικαιούστε να αντιδράσετε διότι μετά θα σηκωστεί ο κάθε "προοδευτικός" Πήττας και Συριζάκιας να σας πει φασίστες; Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι και μένουν μακριά, μαλάκες είναι; Και όσοι δεν μένουν είναι αυτοί που κάποτε θα τσακίσουν και θα τραβήξουν το περίστροφο και τότε τα πάντα καταρρέουν.

Ξεπεράστε επιτέλους τις "αντι-" εμμονές σας και δείτε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τα ΜΑΤ. Όλα αυτά είναι συμπτώματα. Συμπτώματα μιας κοινωνίας η οποία δεν έχει συγκλίνει σε ένα κοινώς αποδεκτό κοινωνικό συμβόλαιο που να διέπει τις σχέσεις κράτους-πολίτη. Ο Έλληνας (γενικώς, όχι μόνο της Ελλάδας) είναι ατομικιστής. Η συλλογικότητα δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας. Ο Έλληνας δεν βλέπει το κράτος ως κάτι δικό του. Το θεωρεί ως κάτι ξένο το οποίο είναι αντικείμενο προς εκμετάλλευση. Το ανέχεται εφόσον τον εξυπηρετεί. Δεν αναγνωρίζει το κράτος ως διαμορφωτή ενός πλαισίου λειτουργίας της κοινωνίας αλλά μόνο ως φορέα παροχών και ωφελημάτων. Οι Έλληνες είναι αντι-εξουσιαστές αλλά περιμένουν από το κράτος να τους παρέχει άρτον και θεάματα. Μια τέτοια κοινωνία δημιουργεί αναποτελεσματικούς θεσμούς και εκτρέφει και ανέχεται κουκουλοφόρους, Εφραίμηδες, αναρχοκομμουνιστές, Βουλγαράκηδες και Κοσκωτάδες..."

***

Αφού η απάντηση είναι μεσα στο κείμενο σου, γιατί δεν την βλέπεις;

Γιατί αυτό το σύστημα χρειάζεται χαμηλόμισθους αστυνομικούς; Γιατί τους χρειάζεται εξαρτώμενους και χωρίς προοπτική να "δυναμώσουν"... δηλαδή επειδή σε αυτό το συστημα "όσο δυναμώνει ο αδύνατος, τόσο θα διεκδικεί κάτι από τα προνόμια και το μονοπώλιο της εξουσίας των δυνατών".

Δεν πρέπει να πάρουν περισσότερα λεφτά για τον ίδιο λόγο που ΄΄ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν λίγα...γιατί μετά μπορεί να γίνουν αυτόνομοι, να διεκδικήσουν και αυτοί μέρος της "Ελεύθερης" Αγοράς, να ανατρέψουν το ισοζύγιο του κατεστημένου. Αυτό το σύστημα υπερασπίζεσαι;


Όσο για το "ξένο κράτος"... αφού από τον καιρό της επανάστασης (του 21) το έκαναν -δια νόμου -προτεκτοράτο, χωρίζονταν σε φιλορωσσικούς, φιλοαγγλικούς, φιλογαλλικούς, φιλοπορτογαλλικούς, κλπ. Αυτό σου διαφεύγει;

Την πολιτική την διαχειρίζονταν οι εκπροσώποι των "φιλο-τέτοιων" μαζί με τα "τζάκια" (απόγονοι τσιφλικάδων)... και εσύ προσπαθείς να φταίξεις τον κακό χαρακτήρα του Έλληνα που δεν ακολουθεί το παράδειγμα των "Protestant Work Ethics" (μη χέσω! πιο ψεύτικη προπαγάνδα από αυτό δεν άκουσα... απ' τα 25 μου που πήγα Αμερική για σπουδές κατάλαβα τι αρλούμπα ήταν... κάποιοι ακόμα να το ξεπεράσουν...)

Μετά την επανάσταση του 21 οι Έλληνες εξακολουθούσαν να παραμένουν υποτελείς. Μετά την "πτώση" της Χούντας ... μέρος των μηχανισμών της παρέμεινε ενεργό. Αυτά γιατί τα προσπερνάς;

kyriakos είπε...

Η κατάσταση είναι τόσο εμετική και άνω ποταμών που απορώ πως βρίσκεται και το θάρρος μερικοί να εκφέρεται και μονομερή άποψη υπέρ της μιας η της άλλης πλευράς σε μια τόσο σάπια, σαθρή και σκοτεινή κατάσταση.

Γιαυτό μην εκπλήσσεσαι φίλε ίλλανδρε απο τις ''αντιφάσεις'' του πίττα..

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και ενώ είδη ξένα πρακτορεία και ο ανεξάρτητος ιατροδικαστής όσο και οι μάρτυρες πολίτες (τους οποίους έχει χεσμένους το κράτος)

->καταδεικνύουν ότι η σφαίρα πήγε κατευθείαν στη καρδιά του νεαρού..

και όμως!

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο κ.Κούγιας και η αστυνομία βρήκαν ταχατες ''στοιχεία''που υπαινίσσονται ότι ήταν και καλά ''''''Ατύχημα'''''''

Να το θυμηθείτε ότι ο τύπος δεν κάτσει μέσα πάνω απο 3 χρόνια.

Το κράτος-συμμορία θα σώσει τον ''δικό'' του για άλλη μια φορά

Ακόμη ένα κουκούλωμα ακόμη μια ατιμωρησία..

Αυτή η συμπεριφορά είναι ποτέ δυνατόν να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα το οποίο πρέπει να υπάρχει σε μια δημοκρατία?

Μα είναι ποτέ δυνατόν μετά απο τόσες δολοφονίες και τραυματισμούς πολιτών απο αλόγιστη χρήση πυρομαχικών απο ραμπο-καουμποηδες αστυνομικούς να μην υπάρχει ούτε μια καταδίκη?

ΠΟΤΕ?

Ακόμη και το επεισόδιο με την ζαρντινιέρα που είναι τόσο καταφανές ο μπάτσος την γλύτωσε και ο άτυχος Αυγουστίνος ακόμη τρέχει στα δικαστήρια αφου βρέθηκε και κατηγορούμενος απο πάνω..

Είναι προφανές ότι κάτι βρομάει..

Πως να μην εξεγερθούν κάποιοι πως να μην πάρουν τον νόμο στα χέρια τους?

Η κατάσταση είναι τόσο τριτοκοσμικά τραγική που δεν μπορώ ούτε καν στο ελάχιστο να εκφράσω την αγανάκτηση που νιώθω με λέξεις.


Τόση πολλή διαφθορά..

Τόσα πολλά σκανδαλα..

Τοση πολλή συσσωρευμένη αγανάκτηση..
Πραγματικά ανησυχώ.. Η κατάσταση δεν σώζεται τόσο εύκολα όσο η κυβέρνηση νομίζει.. ο λαός δεν εμπιστεύεται πλέων ούτε τους πολιτικούς ούτε τους αστυνομικούς
Ψηφίζει το λιγότερο κακό..
και όμως διαψεύδεται..

Κανεις μέχρι τώρα δεν μίλησε για τα αίτια του προβλήματος.. Περιμένουν απλά να ξεθυμάνει λίγο η κατάσταση και να συνεχίσουν την μάσα τους.

Ο κόσμος πεινά είναι δυστυχισμένος
δεν έχει όνειρα..

Δεν υπάρχουν δουλειές..

Και η αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη πυροβολεί στο ψαχνό αμούστακα 15χρονα..

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία όλοι
πριν εθιστούμε για τα καλά στη βία

Διότι μετά δεν υπάρχει γυρισμός..

Ανώνυμος είπε...

Ρε ιματζινε κλεισε την τηλεοραση και βγες λιγο στον δρομο για να δεις ποιος καιει,-ακομα περισσοτερο γιατι καιει- ποιος χτυπαει, κ ποιος 4 μερες τωρα εχει ασκησει σε φοιτητες μαθητες κ εργαζομενους ανειπωτη βια....Μπουφε!(Καμια επιπλεον αναλυση σε τοσο χαζα σχολια τυπου '' οι αλλοδαποι καινε'')

Φιλικα,Νεφελη!

Ίλαντρος είπε...

Αγρινέ, δεν έψαχνα απάντηση. Έδινα άποψη. Χαίρομαι που συμφωνείς.

Άνοιξες πολλά μέτωπα με τα διάφορα ερωτήματα-μπηχτές που υπέβαλες όπως συνηθίζεις. Δεν έχω διάθεση να κάνω συζήτηση με γρίφους.

Διαφωνούμε σε ένα βασικό σημείο. Εσύ μιλάς στο τρίτο πρόσωπο. Μιλάς για το σύστημα, τους μηχανισμούς, τα τζάκια, αυτούς που μας θέλουν έτσι και τους άλλους που μας θέλουν αλλιώς. Εγώ μιλώ στο πρώτο πρόσωπο. ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε;

Δεν έψεξα τον χαρακτήρα του Έλληνα. Απλώς κατέγραψα μια πραγματικότητα. Διαφωνείς; Δικαίωμά σου. Άμα έχεις την καλοσύνη μπορείς να μας εξηγήσεις και τους λόγους.

Αύριο γίνεται στην Κύπρο η παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Γουσέτη "Αχάριστος φωνή". Να δυο λόγια από τον συγγραφέα εδώ: http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=15692&sid=1d0435a7acc1f7e26e82b30257671aee. Λέει μερικά απλά πράγματα για τα δύο τελευταία σημεία που έθιξα.

@Rose

Ερωτήματα πολλά. Απαντήσεις έχει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

@Ilantros

"... Εγώ μιλώ στο πρώτο πρόσωπο. ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε;"

Α, μπράβο! Εδώ σε θέλω κάβουρα...

Δηλαδή, αν δέχεσαι ως δικαιολογημένη την οργή του κόσμου (όχι τις πράξεις τύπου "burning & looting")... όχι μόνο για το φονικό αλλά γενικότερα για τις πρακτικές και την νοοτροπία που ενθάρρυναν / επέτρεψαν ένα τέτοιο φονικό αλλά και σκηνικά τύπου "Βατοπέδι" ... τότε πες μου... ποιους εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης προτείνεις;

Αν δεν δέχεσαι αυτή την οργή... κάθεσαι σπίτι ή πράττεις ενάντια της. Αν την δέχεσαι όμως... το πραγματικά ανησυχητικό θα ήταν η απουσία αντίδρασης.

Και μη μου πεις για πορείες διαμαρτυρίας με παράδοση νότας σε πολιτειακούς αξιωματούχους. Πόσοι θα έλεγαν "δεν πάς δουλειά μέχρι να δω ορατές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας"... "δεν αγοράζω προϊόντα μέχρι να παν φυλακή και όσοι έδωσαν γη του Δημοσίου και όσοι πήραν / εκμεταλλεύτηκαν". Μαζικά όμως! Για να έχει αποτέλεσμα.

Θα σε ρωτήσω και σένα ότι ρώτησα τον Φιρφιρή. Ισχύει το "κοινωνικό συμβόλαιο"; Γκράντε Αναρχοκομμουνιστική θεωρία, έτσι;

Εαν ναι, σε ποιό σημείο αποφασίζουμε ότι χάνει τη νομιμοποίηση του ένα Κράτος; Πότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για απώλεια της ελευθερίας; Φιλελεύθεροι δεν είμαστε όλοι; Η ανοχή τέτοιων συμπεριφορών από τα "Σώματα Ασφαλείας" του Κράτους (του λαού) σου λέει κάτι; Η ανοχή της διαπλοκής;

Πρόσεξε όμως... το Κράτος το ίδιο... όχι απλά η κυβέρνηση. Για την κυβέρνηση η Ελλάδα έχει συγκεκριμένους τρόπους (από)νομιμοποιησης... δλδ. εκλογές, πελιοψηφία στη βουλή, κλπ. Για το Κράτος όλο μιλάμε, ασχέτως διακυβέρνησης. Η δε συνυπευθυνότητα ΠΑΣΟΚ στα όσα γίινονται απλά ενισχύει την ανάγκη να αμφισβητηθούν συλλήβδην.

Αφού λοιπόν ένα ολάκερο έθνος δεν προλαβαίνει με τις αντιδράσεις του αυτό το θυμό... αφού 14χρονα και 15χρονα δείχνουν πιότερη πρωτοβουλία -λανθασμένη έστω -από τους ενήλικες... ας καεί το μπουρδέλο απ' άκρη σ' άκρη.

Πάνω απ' τις υλικές ζημιές, δίπλα ακριβώς από τη ζωή ενός παιδιού... βρίσκεται η συλλογική ευθύνη για το πως φτάσαν τα πράγματα εκεί. Άφού λοιπόν αδυνατούν να παράξουν εναλλακτικό τρόπο αντίδρασης όσοι κλαίνε για τα μαγαζιά και τις δουλειές, για την ανομία και το χάος... τα παράπονα τους για το αποτέλεσμα είναι αδικαιολόγητα.

Εσείς κύριοι τι πράξατε για να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ να συμπεριφερθεί έτσι ένα "Όργανο" σας; Δικό σας είναι, εσάς εκπροσωπεί. Οι φωτίες καίνε πρώτα γιατί δεν υπάρχει αντίδραση άλλη κατά "εκπροσώπων" σας (ούτε καν μια αποδοχή παραίτησης, το ελάχιστο δηλαδή) και μετά γιά όλους τους άλλους λόγους.

-=IMAGINOS=- είπε...

@Νεφέλη.

Σαφώς πλάκα θα κάνεις. Εγώ μένω και ζω μέσα στη φωτιά και εσύ μου λες να βγω έξω να δω ποιος καίει...χαχαχα

Μπούφος? Ρε άντε μωρή πόρνη που θα μας πεις και μπούφους...

Αναλόγως φιλικά..

Unknown είπε...

@Imaginos

μετά την "απάντησή σου" στο προηγούμενο ποστ-την οποία μόλις είδα:





Μην ξανασκεφτείς να περάσεις ξανά από εδώ.
Ούτε για πλάκα.
Η ανοχή μου στη χυδαιότητα σου τελείωσε εδώ.
Εφ' όσον απαντάς έτσι κρυπτόμενος από το ψευδώνυμο σου, είσαι απλά και εσύ ένας κουκουλοφόρος.
Οι ανώνυμες απόψεις, δεκτές.
Οι ανώνυμες ύβρεις απλά δείχνουν το μέγεθος της κλασικής ακροδεξιάς θρασυδειλίας.
Και για να το πω στη γλώσσα που μόνο καταλαβαίνεις, βγάλε τα παντελονάκια σου και φόρα τη φουστίτσα σου.
Αν και, οι "φουστίτσες" έχουν πολύ περισσότερη γενναιότητα από την αφεντιά σου.

Προσωπικά, θαύμασα τη Νεφέλη και την ψυχραιμία της που σε απεκάλεσε απλά και μόνο "μπούφο" απαντώντας στους βόθρους σου παρά το ότι είναι 20 χρόνων.
Ομολογώ στην ηλικία της εγώ θα σε είχα περιλάβει με όλα τα επίθετα που σου αρμόζουν.
Εσύ, απλά απέδειξες αυτό που είσαι.

Και δεν γνωρίζω (ακόμα) αν η συγκεκριμένη Νεφέλη είναι η κόρη μου ή όχι. Τουλάχιστον άλλη μία φορά στο παρελθόν έχει υπογράψει μία σχολιογράφος ως Νεφέλη, που δεν ήταν η κόρη μου. Και ξέρω πως η Νεφέλη (η κόρη μου)αυτές τις μέρες δεν έχει και πολλά περιθώρια για διαδίκτυο γιατί είναι διαρκώς εκεί που ανήκει. Στο Πανεπιστήμιο, τις συνελεύσεις,τους δρόμους, και τους συναδέλφους της.

Unknown είπε...

Τελικά, η Νεφέλη, ήταν όντως η κόρη μου.
Μην τολμήσεις να σπεύσεις για αυτό να πεις "συγνώμη λάθος δεν ήξερα " γιατί θα πλαντάξουν και οι κροκόδειλοι από το κλάμα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Τι έγινε? Συγνώμη αλλά δεν ήξερα καθόλου ότι ήταν η κόρη σου Γιώργο ούτε πήγε το μυαλό μου καθόλου. Πως να το ξέρω? Εσύ πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να απαντούσα έτσι εάν γνώριζα ότι είναι η κόρη σου? Τόσα χρόνια γνωριζόμαστε ρε συ Γιώργο. Συγνώμη πραγματικά δεν γνώριζα και το ορκίζομαι στην ζωή των δικών μου ανθρώπων. Και πολύ χειρότερα να με χαρακτήριζε δεν θα απαντούσα καν αν το γνώριζα.
Ποτέ δεν βρίζω πρώτος και κανέναν αλλά απαντώ όταν υβρίζουν εμένα και το ξέρεις. Στην κόρη σου δεν θα απαντούσα ποτέ έτσι όμως και λυπάμαι που με έχεις για τέτοιον τύπο λοιπόν αλλά δεν μπορώ να μυρίζω και τα νύχια μου όταν με βρίζει κάποιος.

Συγνώμη και λυπάμαι για ότι έγινε και ελπίζω να αποδεχτείς τη συγνώμη μου. Πίστεψε το λόγο μου. Εάν πάλι δεν το πιστεύεις θα ακολουθήσω την επιθυμία σου αλλά με αδικείς να το ξέρεις.

Γεια σου Γιώργο.

-=IMAGINOS=- είπε...

Νεφέλη

Συγνώμη από καρδιάς. Τον πατέρα σου τον σέβομαι και τον αγαπώ. Πολύ περισσότερο εσένα γιατί είμαι σίγουρος ότι η κόρη του Γιώργου Πήττα δεν μπορεί παρά να είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος.

Είμαι φορτισμένος για τους δικούς μου λόγους όλες αυτές τι μέρες που δεν είναι του παρόντος να τους πω και αυτή η φόρτιση επηρεάζει και το γράψιμο μου πίσω από ένα μόνιτορ.

Ο πατέρας σου είναι σεβαστός, αγαπητός και ξεχωριστός φίλος μου γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν κρίνονται από τις πολιτικές τους θέσεις αλλά προπαντός από όλα τα άλλα και τη από τη γενικότερη θεώρηση και στάση τους σε απλά ή λιγότερο απλά πράγματα στη ζωή. Γι αυτό και δεν κρίνω ποτέ τους ανθρώπους από τα πολιτικά τους πιστεύω. Ήμουν είμαι και θα είμαι από αυτούς που θα έδιναν και τη ζωή τους για να μπορούν οι συνάνθρωποι μου και ειδικά οι πολιτικοί και ιδεολογικοί «αντίπαλοι» μου, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα, πολύ περισσότερο οι φίλοι μου. Εάν καιγόταν η Βουλή θα έσφιγγα το χέρι σε όσους θα την έκαιγαν και εγώ θέλω να την κάψω, οι απλοί πολίτες και οι περιουσίες τους όμως δεν φταίνε σε τίποτα. Μου είναι αδιανόητη η βία μέσα σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Ήμουν πάντοτε πολέμιος της βίας. Η κάλπη είναι η μόνη λύση και το μεγαλύτερο όπλο όταν οι θεσμοί καταρρέουν, όχι η Βία. Στη χειρότερη περίπτωση ναι, καίμε τη Βουλή των Αχρείων αλλά οι αθώοι πολίτες δεν φταίνε σε τίποτα.

Το ίδιο δεν φταίει και ο Αλέξης που σκοτώθηκε όχι μία αλλά πολλές φορές αφού τον εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι πονηροί εγκέφαλοι που ζητούσαν την αφορμή καιρό τώρα και όχι την αιτία και εκμεταλλευτήκαν και την εφηβική έκρηξη που όλοι μας την περάσαμε, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και χουλιγκανίστικες πρακτικές.

Η μεγαλύτερη τιμωρία του ανεπαρκέστατου φαύλου, αδιάφορου και αχρείου αυτού κράτους θα ήταν να κατεβαίναμε ολόκληρος ο λαός με μαύρα ρούχα, με ένα κερί και ένα τριαντάφυλλο στα χέρια που θα το δίναμε στα ΜΑΤ και τους αστυνομικούς και να καθόμασταν επί τρεις μέρες μέχρι να ταφεί ο Αλέξης, σιωπηλοί και ακίνητοι έξω από τη Βουλή.

Αυτή θα ήταν μία τιμωρία και ένα μήνυμα που θα άλλαζε τα πάντα και θα τους έκανε να ντραπούν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που πίνουν το αίμα μας και ενδιαφέρονται μόνο για τις τσέπες τους και αφήνουν ψυχασθενείς με όπλα στα χέρια. Γιατί δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί μπάτσοι και γουρούνια, ούτε φυσικά δολοφόνοι. Τώρα καταστρέψαμε 3.000 ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους και η χώρα διαλύθηκε και έγινε ρεζίλι διεθνώς επειδή κάποιοι είχαν άλλες βρωμερές και άθλιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είμαι σίγουρος ότι ο Αλέξης από εκεί ψηλά τους φτύνει κατάμουτρα όλους αυτούς που έκαναν στάχτη την Ελλάδα μας.

Ελπίζω να με συγχωρήσεις που έγραψα ανεπίτρεπτα πράγματα άσχετα εάν δεν γνώριζα ότι ήσουν εσύ και θα σου πω ότι μπορεί να είμαι φορτισμένος και θλιμμένος για όσα έγιναν αλλά είμαι και περήφανος που η νεολαία μας αντέδρασε έστω και έτσι όπως αντέδρασε. Αυτό δίνει και το μήνυμα ότι αυτή η νέα γενιά είναι ενεργή και δεν θα ανεχθεί στο μέλλον η Ελλάδα να κατρακυλάει άλλο. Πίστευα ότι η νεολαία ήταν μία αδιάφορη μάζα η οποία είχε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα που ζούσαμε σε αυτή τη χώρα αλλά χαίρομαι που με διέψευσε γιατί σίγουρα οι νέοι μας δεν πήραν όλοι τους από μία πέτρα στα χέρια αλλά οι περισσότεροι πήραν και κεριά και τριαντάφυλλα.

Να είσαι πάντα καλά Νεφέλη και συγνώμη.

Ίλαντρος είπε...

Αγρινό,

Κατ' αρχάς χαίρομαι που συμφωνείς ότι η ευθύνη είναι συλλογική. Αυτό ήταν και το νόημα αυτού που είχα γράψει πιο πάνω όταν μιλούσα για την απουσία κοινωνικού συμβολαίου, για τον ατομικισμό του Έλληνα και για την προβληματική σχέση του με το κράτος.

Εκεί που διαφωνούμε είναι με το "ας καεί το μπουρδέλο απ' άκρη σ' άκρη". Σε καμία, ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτού του είδους η αντίδραση σε μια δημοκρατία. Δεν είναι ότι ο Έλληνας δεν έχει επιλογές. Εκλογές έχει κάθε τέσσερα χρόνια, θα μπορούσε να ψηφίσει κάποιον άλλο. Γιατί δεν το κάνει; Ίσως γιατί δεν υπάρχει καλύτερος. Γιατί όμως δεν υπάρχει καλύτερος; Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να βγάλει έναν Ομπάμα και βγάζει μόνο Μπους; Για αυτό δεν φταίνε ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε ο καπιταλισμός, ούτε οι εξωγήινοι. Φταίει το σύστημα, ναι, όμως ένα σύστημα Ελληνικό. Έλληνες τόφτιαξαν, Έλληνες το συντηρούν. Κι αν οι Έλληνες ήθελαν πραγματικά να το αλλάξουν, θα το έκαναν.

Χρειάζεται να δημιουργηθεί αυτό που οι πολιτικοί επιστήμονες, οι οικονομολόγοι και οι κοινωνιολόγοι αποκαλούν κοινωνικό κεφάλαιο, εμπιστοσύνη, κοινωνικό ιστό. Κοινωνικό κεφάλαιο έχουν οι Σκανδιναβικές χώρες όπου ο πολίτης δεν έχει αντίρρηση να δίνει στο κράτος το μισό του εισόδημα γιατί το εμπιστεύεται ότι εργάζεται για αυτόν. Στην Ελλάδα (και την Κύπρο) η συσσώρευση κοινωνικού κεφαλαίου είναι πολύ χαμηλή. Κάποιους από τους λόγους τους ανάφερες κι εσύ.

Πώς οικοδομείται το κοινωνικό κεφάλαιο; Θάλεγα ότι αυτό γίνεται αργά και σταδιακά, με την κινητοποίηση αυτού που ονομάζεται κοινωνία των πολιτών. Ξεκινούμε από τη γειτονιά μας, επεκτεινόμαστε στο χωριό, την πόλη, το νομό. Το βέβαιο είναι ότι με επαναστάσεις και με καταστροφές δεν οικοδομείται κοινωνικό κεφάλαιο. Αντίθετα, καταστρέφεται και αυτό το λίγο που υπάρχει.

Υ.Γ. Ο Πήττας περιχαρίζει γιατί θα πέσει ο Καραμανλής. Μα είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται πώς δεν θα αλλάξει τίποτα; Ή μάλλον, ότι αν αλλάξει κάτι, θα είναι προς το χειρότερο;

Ανώνυμος είπε...

#Ilantros

Κάμνεις πως εν καταλάβεις...

"...Δηλαδή, αν δέχεσαι ως δικαιολογημένη την οργή του κόσμου (όχι τις πράξεις τύπου "burning & looting")... όχι μόνο για το φονικό αλλά γενικότερα για τις πρακτικές και την νοοτροπία που ενθάρρυναν / επέτρεψαν ένα τέτοιο φονικό αλλά και σκηνικά τύπου "Βατοπέδι" ... τότε πες μου... ποιους εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης προτείνεις;

Αν δεν δέχεσαι αυτή την οργή... κάθεσαι σπίτι ή πράττεις ενάντια της. Αν την δέχεσαι όμως... το πραγματικά ανησυχητικό θα ήταν η απουσία αντίδρασης.

Και μη μου πεις για πορείες διαμαρτυρίας με παράδοση νότας σε πολιτειακούς αξιωματούχους. Πόσοι θα έλεγαν "δεν πάς δουλειά μέχρι να δω ορατές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας"... "δεν αγοράζω προϊόντα μέχρι να παν φυλακή και όσοι έδωσαν γη του Δημοσίου και όσοι πήραν / εκμεταλλεύτηκαν". Μαζικά όμως! Για να έχει αποτέλεσμα..."

Σε τίποτα δεν απάντησες και τα περι κοινωνικού κεφαλαίου εγώ τα στέλνω στον απόπατο άμα κάποιος δεν προτείνει λύσεις ΠΡΩΤΑ για τον έλεγχο της Αστυνομίας και του Κράτους γενικότερα.


Επιλέον.... απόλυτη τήρηση των νόμων ΔΕΝ είναι σημάδι υγείας μιας δημοκρατίας. Αν η πλειοψηφία περάσει νόμους που δεν σέβονται τα ατομικά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αν π.χ. η πλειοψηφία που δεν φορεί γυαλιά αποφασίσει -δια νόμου -ότι όσοι φορούν γυαλιά είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες με λιγότερα δικαιώματα... σημαίνει ότι αυτός ο νόμος πρέπει να είναι σεβαστός; Ή ότι θα πρέπει οι μύωπες να περιμένουν μέχρι τις εκλογές για να αντιδράσουν; Ίλαντρε, για ένα σκεπτόμενο άνθρωπο η απάντηση πρέπει ναν' εύκολη.

Όσοι ερέξαμε τα -άντα τζιαι οδεύουμε προς τα -ήντα εσπάσαμεν που την αζούλα μας γιατί οι νέοι των 15 και 16 είναι ακόμη ζωντανοί και κρατούν την αξιοπρέπεια τους απέναντι στην αυθαιρεσία του Κράτους. Και αν είναι μειοψηφία... αυτό θα ήταν το ανησυχητικό.

Ίλαντρος είπε...

Αγρινό,

Μπορεί να κάμνω πως εν καταλάβω, μπορεί πράγματι να μεν καταλάβω.

Ενόμισα ότι ήμουν σαφής αλλά ίσως να μην ήμουν. Θα τα ξαναπώ πιο απλά.

1. Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) η αστυνομία. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ γενικότερο. Είναι πρόβλημα κοινωνικό. Τέτοια προβλήματα δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλουν χρόνο. Κοίτα τον απόπατό σου για τις απόψεις μου περί αυτού.

2. Δεν πιστεύω σε επαναστάσεις. Εσύ, ως καλός αριστερός που είσαι, μπορεί να οραματίζεσαι επαναστάσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο. Δικαίωμά σου. Καλή επιτυχία.

3. Σε μια υγιή κοινωνία υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν ως διαμαρτυρία για το φονικό. Θα μπορούσε να γίνει μια ειρηνική διμαρτυρία όπου θα κατέβαιναν μισό εκατομμύριο Αθηναίοι. Αυτό δεν θα ήταν αποτελεσματικό; Όμως όταν προλαβαίνουν οι "αντι-" και αρχίζουν να καίνε την Αθήνα δεν υπάρχει πολύ περιθώριο για το υγιές κομμάτι της κοινωνίας να κάμει πολλά πράγματα.

4. Παραπονιέσαι ότι δεν απάντησα σε τίποτα. Κάποιες απαντήσεις έδωσα πιο πάνω. Για τα υπόλοιπα δεν έχω απαντήσεις. Δεν είπα ότι τα ξέρω όλα.

5. Εσύ Αγρινό έχεις κάμει καριέρα στην μπλογκόσφαιρα με το να πουλάς άρνηση. Να καταρρίπτεις εισηγήσεις και να ειρωνεύεσαι τους άλλους. Ένα χρόνο που παρακαλουθώ την μπλογκόσφαιρα δεν σε θυμάμαι να κάμεις ΜΙΑ εποικοδομητική εισήγηση. Μόνο να παίζεις τον έξυπνο με μπηχτές και ειρωνικά σχόλια. Πες μας επιτέλους, ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΗΓΕΙΣΑΙ; Είσαι υπέρ των μολότωφ, της φωτιάς και του τσεκουριού κατά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας; Αν ναι, εξήγα μας πώς αυτό θα βελτιώσει την κατάσταση. Αν όχι, τι άλλο εισηγείσαι;

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε ιματζινε....Δεν θελω τις συγγνωμες σου γιατι ειμαι κορη του ΄΄απιστευτου αγαπητου μπλα μπλα μπλα κυριου πηττα''...Να αναθεωρησεις θελω γιατι αν ησουν στους δρομους θα καταλαβαινες οτι ολο αυτο που γινεται σε υπερβαινει...Ακομα κ γιαγιαδες πετανε πετρες..Οσων αφορα τις αλογιστες καταστροφες...Δεν θελει κ πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι γινονται απο παρακρατικους...

Τελος ειναι απλη λογικη απο που πηγαζεικ που αποσκοπει το αιτημα να πεσει η κυβερνηση.

Αν μετα απο τετοιο λαικο ξεσηκωμο κ κυβερνηση παραιτηθει θα ναι τεραστιο κεκτημενο του κινηματος να ξερει πως με το κατεβασμα του στους δρομους κ με την μαζικοτητα του εδιωξε την αθλεια κυβερνηση...Και κεκτημενο για πολυ μεγαλυτερα αιτηματα στο μελλον...

Τελος,πολλα συλλυπητηρια στην επισημη αριστερα της χωρας μας που ειναι πιο δεξια κ απ το ΛΑ.ΟΣ κλεινοντας σχολες επειδη το ειπε το Κ.Σ του ΚΚΕ.....

Νεφελη

the Idiot Mouflon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
the Idiot Mouflon είπε...

@Ίλαντρος

Καριέρα; Πότε πιερώνουμαι;

Το μισό εκατ. σε συλλαλητήριο που είπες κανένα άμεσο αποτέλεσμα δεν θα έχει.

Η εισήγηση μου που σου διέφυγε όμως θα είχε:

"...Και μη μου πεις για πορείες διαμαρτυρίας με παράδοση νότας σε πολιτειακούς αξιωματούχους. Πόσοι θα έλεγαν "δεν πάω δουλειά μέχρι να δω ορατές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας"... "δεν αγοράζω προϊόντα μέχρι να παν φυλακή και όσοι έδωσαν γη του Δημοσίου και όσοι πήραν / εκμεταλλεύτηκαν". Μαζικά όμως! Για να έχει αποτέλεσμα..."

Πρωτίστως θα φανέρωνε ποιοί καμώνονται τους φιλελεύθερους φτάνει να μεν βλάφτει την πούγκαν τους ή την παράταξη τους.

Για τα υπόλοιπα στο τσαρδί μου..

ΥΓ. Περιμένω να παραδεκτείς ότι λανθασμένα διαπίστωσες μηδέν εισηγήσεις...

Unknown είπε...

Υ.Γ. Ο Πήττας περιχαρίζει γιατί θα πέσει ο Καραμανλής. Μα είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται πώς δεν θα αλλάξει τίποτα; Ή μάλλον, ότι αν αλλάξει κάτι, θα είναι προς το χειρότερο;

@Ίλαντε, ο Πήττας απλά επιθυμεί όλη αυτή η τεράστια αναταραχή που κρατάει τις ρίζες της σε μία μακρά και βαθύτατη απογοήτευση και απονεύρωση της Κοινωνίας να οδηγήσει ΚΑΠΟΥ. Και το μόνο που μπορεί να υπάρξει ως πραγματική κατάληξη, θα είναι η πτώση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών.

Αν δεν είσαι σε θέση να κατάλάβεις τη σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης στην ψυχοσύνθεση της Κοινωνίας και ειδικά της νέας γενιάς, τότε φίλε δεν είσα απλά καθισμένος στον καναπέ σου (όπως ίσως εγώ) αλλά έχεις γίνει αναπόσπαστο τμήμα του.

Γιατί απλά αγαπητέ, μια "κατάληξη" όπως την εννοώ τόσο εγώ όσο και πολύς άλλος κόσμος α)ναι, θα φέρει μία εναλλαγή στην εξουσία-πρόσεξε, εναλλαγή είπα και όχι αλλαγή-η οποία υπό το βάρος όλων όσων έγιναν θα υποχρεωθεί θέλει δεν θέλει να συμπεριφερθεί σε όλα τα επίπεδα καλύτερα και πιο προσεκτικά-έστω για ένα ικανό διάστημα.

Ένα ικανό διάστημα, στο οποίο ταυτόχρονα όμως, θα έχεις στην Κοινωνία και την Εκπαιδευτική Κοινότητα, Κινήματα που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα έχουν την θετική εμπειρία πως ένας αγώνας δεν είναι εξ ορισμού καταδικασμένος στο τίποτα και τον ευνουχισμό. Άρα τα ίδια τα κινήματα, γίνονται στο χρόνο έτσι πιο ενεργητικά και πιο αποτελεσματικά είτε στον έλεγχο της εκάστοτε εξουσίας είτε για να πιέσουν έντονα τις Κυβερνήσεις στη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Είναι δυνατόν όλα αυτά Ιλαντρε να μην τα καταλαβαίνεις;

Και γιατί σε παρακαλώ Ιλαντρε αν αλλάξει κάτι αυτό θα είναι προς το χειρότερο; Επειδή -ίσως- αυτό θα περιέχει σπέρματα (απλώς) μιας ελάχιστης στροφής προς τα αριστερά;

Τέλος, κανείς, μα κανείς δεν είναι υπέρ της βίας. Και για αυτό χαίρομαι και χαίρομαι πολύ με τις πρωτοβουλίες για τις μεγάλες συγκεντρώσεις που ξεκινούν από σήμερα, πρωτοβουλίες των Φοιτητικών Οργανώσεων, των Εκπαιδευτικών, των Συνδικαλίστικών κλπ. Δεν αντιλαμβάνεσαι πως ακριβώς αυτό είναι που φέρνει την Πολιτική σε όσα συμβαίνουν και περιθωριοποιει τους βανδαλισμούς είτε αυτοί γίνονται από λίγους θερμοκέφαλους μικρούς είτε από χουλίγκανους και λούμπεν στοιχεία που πάντα εξυπηρετούν τους σκοπούς των Κατασταλτικών Δυνάμεων;

Ίλαντρος είπε...

Αγρινό:

Ώστε αυτή ήταν η εισήγησή σου; Συγγνώμη που δεν την εντόπισα έτσι που την καμούφλαρες. Πολύ ωραία. Δεν μου λες, γιατί δεν υλοποιείται; Την έχει προτείνει κανένας άλλος; Κανένα συνδικάτο; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Αν όχι, γιατί; Ποιος φταίει;

Έπρεπε να καταφύγω στη livepedia για να μάθω ότι τσαρδί = καλυβάκι από κλαδιά δέντρων, παράπηγμα

Πήττας:

Αγαπητέ, μα δεν πρόσεξες ότι κάμνεις παναϋρι μόνος σου; Κανένας άλλος δεν φαίνεται ιδιαίτερα ενθουσιώδης για την περιβόητη εναλλαγή.

Η πτώση της κυβέρνησης από μόνη της δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα ίσως να έχουν οι κινητοποιήσεις αν είναι μαζικές και στοχευμένες (κατά της αστυνομικής βίας). Δεν έχω τίποτα εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, τους πιστώνω ότι είναι το ίδιο άχρηστοι με τη ΝΔ.

Ειλικρινά όμως πιστεύω ότι άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δεν θα αλλάξει τίποτα. Η πρόβλεψή μου είναι η εξής. Αν ανέβει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να δώσει κάμποσες παροχές για να κατευνάσει τα πλήθη. Και θα πετύχει, γιατί κατά βάθος αυτό είναι που καίει τον κόσμο. Θα κάνει και κάποιες εικονικές κινήσεις για την αστυνομία, αλλά εκεί δεν πιστεύω να αλλάξουν πολλά πράγματα. Για αυτό θα είναι προς το χειρότερο η αλλαγή: θα κάνουν κινήσεις κατευνασμού οι οποίες θα έχουν κόστος αργότερα, χωρίς επί της ουσίας να αλλάξει τίποτα. Γιατί, κακά τα ψέματα, ούτε η ΝΔ μπορεί, ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί.

Αυτή είναι η απαισιόδοξη πρόβλεψή μου. Εσύ ως σωστός αριστερός έχεις την υποχρέωση να ελπίζεις. Μακάρι να βγεις εσύ σωστός κι εγώ λανθασμένος.

Unknown είπε...

Ίλαντρε, εξήγησα με απόλυτη σαφήνεια τη θέση μου, τις θέσεις μου. Δεν είδα πουθενά να κάνω "παναϋρι". Άσε που όσα λέω και εκφράζω είναι οι σκέψεις μου μετά από συνεχείς συζητήσεις που έχω με ανθρώπους που βιώνουν τα πράγματα από "μέσα" και όχι από τηλεοπτικούς δέκτες.

Υποχρέωση στην ελπίδα έχουν μόνο οι αριστεροί δηλαδή; Δεν κατάλαβα!

Μακάρι η Ν.Δ. να είχε αποδείξει πως είναι μία μοντέρνα κεντροδεξιά που πραγματικά επιχειρεί νε εκσυγχρονίσει τον άθλιο βλαχοκαπιταλισμό της Ελλάδας και όχι μόνο εγώ αλλά και πάρα πολύς κόσμος θα κρίναμε αλλιώς.

Απλά, απέδειξε το περίπου ακατόρθωτο: πως είναι μακράν χειρότερη τω ν χειρότερων ημερών του ΠΑΣΟΚ.

Εσύ αλήθεια που είσαι σε όλα μονίμως αρνητικός...έχεις κάτι να προτείνεις;

Ίλαντρος είπε...

Υποχρέωση στην ελπίδα; Λίγο υπερβολικό.

Δεν είμαι τόσο αρνητικός και κυνικός όσο νομίζεις. Κατ' ακρίβειαν γενικώς είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Απλώς στο συγκεκριμένο ζήτημα είμαι απαισιόδοξος. Δεν πιστεύω στις επαναστάσεις. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι βαθιές. Χρειάζεται πολλή δουλειά και πολύς καιρός - δεκαετίες - για να αλλάξει αυτή η κοινωνία. Χρειάζεται καθαρό και ανοιχτό μυαλό. Όταν ξεκινάμε με συνθήματα όπως "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και "κράτος τρομοκράτης", είμαστε καταδικασμένοι σε αποτυχία.

Ίλαντρος είπε...

@Αγρινό:

Ακόμα δεν μας έχεις πει αν και υπό ποιες συνθήκες θεωρείς αποδεκτή τη χρήση βίας. Στην προκειμένη περίπτωση, για παράδειγμα;

the Idiot Mouflon είπε...

Απάντηση βρίσκεις στο μπλογκ μου...

Προσπαθείς να παίξεις το Αμερικανο-ταλιμπανίστικο παιχνίδι του "για μιτά μας για οχτρός μας" και του "πες μας αν υποστηρίζεις την τρομοκρατία" βρε Ίλαντρε και είναι κρίμα...

Στην προκειμένη περίπτωση... ήδη είπα, δεν επιλέγω τη βία αλλά αφού εμείς οι υπόλοιποι δεν παράγουμε αποδοτικές εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις .... θεωρώ πως δεν έχω δικαίωμα να επικρίνω τους νέους που επέλεξαν τη βία.

Σου φτάνει αυτό ή το θέλεις και σε γραπτή, ενυπόγραφη δήλωση για να με καταγγείλεις στις αρχές βρε Ίλαντρε;

Ίλαντρος είπε...

Αχρείαστοι υπαινιγμοί. Γιατί σου κακοφαίνεται επειδή σου ζητήθηκε να καταθέσεις ξεκάθαρη άποψη; Συγγνώμη που έχει καιρό να διαβάσω το μπλογκ σου.

Είμαι της άποψης ότι ορισμένα πράγματα πρέπει να καταδικάζονται ρητά και απερίφραστα. Ναι, την τρομοκρατία την καταδικάζω παντού, στη Νέα Υόρκη, στη Παλαιστίνη, στο Τελ Αβίβ, στη Μαδρίτη, στη Τσετσενία, στη Μουμπάι.

Τα "καταδικάζω, αλλά καταλαβαίνω τους λόγους που ώθησαν..." δεν είναι απλώς υπεκφυγές που υποδηλούν ανοχή, είναι έμμεση ενθάρρυνση της βίας.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τους λόγους που οδηγούν ανθρώπους σε τέτοιες ακραίες ενέργειες. Αλλά η καταδίκη πρέπει να είναι καταδίκη, χωρίς αλλά και όμως.

Δεν μου αρέσουν οι δογματισμοί, αλλά σε ορισμένα πράγματα πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

the Idiot Mouflon είπε...

@Ίλαντρος

Η ίδια η τελευταία σου πρόταση είναι από μόνη της αποδόμηση της απολυτότητας.

Ίσως θα έπρεπε με τα τουβλάκια της να φτιάξεις άλλο πύργο...

Πες μου τώρα... οι μαύροι της Αμερικής, όταν βίαια στράφηκαν κατά των Νόμων και της Αστυνομικής Βίας στις δεκαετίες 50 και 60 έκαναν λάθος; Δεν είχαν δικαίωμα στην αυτοάμυνα; Στην οργή ίσως; Μήπως οι άδικοι νόμοι που παραβίαζαν ήταν υπεράνω όλων;

Θα τους καταδίκαζες και αυτούς με το δόγμα σου;

Ίλαντρος είπε...

Είμαι οπαδός του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όχι του Μάλκολμ Χ.

(Επίσης του Γκάντι, του Μαντέλα...)

Εσύ;

Ίλαντρος είπε...

(Άσε που οι μαύροι της δεκαετίας του 50 δεν ψήφιζαν, οπότε μιλάμε για τελείως διαφορετικές συνθήκες.)

Ανώνυμος είπε...

Δεν απάντησες. Όταν παρανομούσαν, σωστά έπραξαν ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

P.S.

Οι κύριες συγκρούσεις έγιναν ακριβώς όταν απέκτησαν δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους. Οι μη βίαιες οργανώσεις όπως η SNCC (http://en.wikipedia.org/wiki/Student_Nonviolent_Coordinating_Committee πριν αλλάξει κατεύθυνση) και άλλες ομάδες προσπάθησαν να βοηθήσουν τις εγγραφές και εκεί συνάντησαν την βίαιη αντίδραση από "πολίτες" αλλά και από υο Νόμο (αυτόν δηλαδή που έπρεπε να υπερασπιστεί το συγκεκριμένο δικαίωμα).

Στη συνέχεια γίνηκε αναγκαία ή χρήση βίας για υπεράσπιση και των δικαιωμάτων τους αλλά και της ίδιας τους της ζωής. Όσο για την "νομιμόητα" των πράξεων όσων είχαν εμπλακεί σε αυτό τον αγώνα, ξεκάθαρα μετατράπηκε σε δεττερεύον θέμα και ξεκάθαρα παραβιάστηκαν νόμοι.

Υπόψη σου πως δεν ήταν μόνο κάτι "κακά κομμούνια" (όπως η υπέροχη Άντζελα Ντέηβις) που αναγκάστηκαν να οπλοφορούν και να παραβιάζουν νόμους.

Πες μου τώρα. Σωστά παραβίασαν νόμους και χρησιμοποίησαν τη βία ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Υστερόγραφο 2

http://en.wikipedia.org/wiki/Voting_Rights_Act

Ίλαντρος είπε...

Μια ζωή την ίδια τακτική ρε Αγρινέ. Πετάσσεις κουβέντες και γεγονότα ξεκάρφωτα, και απαιτείς απαντήσεις. Προσπαθείς να παγιδέψεις τον άλλο παρασύροντάς τον όπου σε βολεύει. Συγγνώμη που δεν είμαι ειδήμων επί της νεότερης Αμερικάνικης ιστορίας, ελπίζω να μεν επερίμενες να πάω να κάτσω να μελετήσω το θέμα για να σου απαντήσω.

Κατ' ακρίβεια, δεν είμαι σίγουρος αν είναι συνειδητή τακτική ή απλώς αδυναμία να κάτσεις να γράψεις μια συγκροτημένη παράγραφο. Το σίγουρο είναι ένα: κανένα δεν πείθεις. Τον τελευταίο χρόνο που παρακολουθώ την μπλογκόσφαιρα έμαθα πολλά που πολλούς, ακόμα τζιαι ανθρώπους που τσακώθηκα πολλές φορές μαζί τους. Με σένα δεν θυμούμαι να τσακώθηκα ποττέ. Αλλά ούτε με δίδαξες τίποτε.

Hasta luego camarada.

Ανώνυμος είπε...

Πάλιν δεν απαντάς.

"Καταδικάζεις ρητά και απερίφραστα" τους άνομους, βίαιους μαύρους της τότε εποχής βρε Ίλαντρε;

Ίλαντρε, νομίζω ήξερες από πριν -και δεν χρειαζόσουν "διδαχή" -πόσο κούφια είναι τα πάρακάτω σου λόγια:

"... Είμαι της άποψης ότι ορισμένα πράγματα πρέπει να καταδικάζονται ρητά και απερίφραστα. Ναι, την τρομοκρατία την καταδικάζω παντού, στη Νέα Υόρκη, στη Παλαιστίνη, στο Τελ Αβίβ, στη Μαδρίτη, στη Τσετσενία, στη Μουμπάι.

Τα "καταδικάζω, αλλά καταλαβαίνω τους λόγους που ώθησαν..." δεν είναι απλώς υπεκφυγές που υποδηλούν ανοχή, είναι έμμεση ενθάρρυνση της βίας.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τους λόγους που οδηγούν ανθρώπους σε τέτοιες ακραίες ενέργειες. Αλλά η καταδίκη πρέπει να είναι καταδίκη, χωρίς αλλά και όμως.

Δεν μου αρέσουν οι δογματισμοί, αλλά σε ορισμένα πράγματα πρέπει να είμαστε απόλυτοι...."

Όμως Ίλαντρε, όπως και ΟΛΑ τα κόμματα (και ΜΜΕ) στην Ελλάδα... δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο έχει ξεφύγει τούτη η κατάσταση από "τα χωράφια τους", από τα όσα μπορούσαν ως τώρα να ορίζουν ως αποδεκτά και να τα εκμεταλλεύονται. Έγνοια σου είναι αν φανεί "νικητής" ή "ευνοημένος" τούτο ή εκείνο το κόμμα, η Α ή Β παράταξη.

Το ότι υπάρχει μια μάζα από πιτσιρικάδες που έχει ξεπεράσει τους κομματικούς μηχανισμούς, τις πρακτικές και νομενκλατούρες τους, ακόμη και τις κατ' επίφαση ιδεολογίες τους... σου ξεφεύγει. Δεν φταίμε 'μεις!!!