Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Εδώ είναι Κύπρος ρε !

είπα σου ρε κουμπάρε, εγώ εν να παρκάρω όπου γουστάρω!

Κύριο Μάριο Χοιρομερίδη, Γενικό Διευθυντή του The Mall of Cyprus , και όχι μόνο.

Να σας συγχαρώ αρχικά (πριν τη γκρίνια) για την γενικώς καλή λειτουργία του Mall και για το εξαιρετικά καλό επίπεδο των υπαλλήλων του συγκροτήματος.

Συμβαίνει να είμαι τακτικός επισκέπτης και συνήθως απολαμβάνω τις βόλτες μου και τα ψώνια μου.

Το περασμένο Σάββατο πάντως, προσγειώθηκα ανώμαλα στην επαρχιώτικη και χυδαία πραγματικότητα που παρουσιάζει κάποιες φορές αυτός ο τόπος.
Στο parking σας αγαπητέ κύριε, υπάρχουν μία σειρά από θέσεις για αυτοκίνητα ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης.

Μόνο, που στις πραγματικά πολιτισμένες χώρες υπάρχει Κοινωνική Αγωγή και Σεβασμός στις ιδιαίτερες ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Όχι όμως και στην Κύπρο που η νεόπλουτη ευδαιμονική βαρβαρότητα συνδυασμένη με την χωριατιά, παράγουν ένα μείγμα που δεν έχω λέξεις να το περιγράψω.

Οι συγκεκριμένες θέσεις αγαπητέ κύριε Χοιρομερίδη, είναι πάντα, μα πάντα «πιασμένες».
Θα μπορούσα να το δικαιολογήσω, αν η Ηλιθιότητα και η αντικοινωνική συμπεριφορά, ήταν περασμένες δια νόμου, ως κλινικές αναπηρίες.

Δυστυχώς όμως ή ευτυχώς, δεν είναι.

Αφού λοιπόν με την καλή μου Κυρία γυρίζαμε κάπου 40 λεπτά το parking για να βρούμε μία κανονική θέση, όταν επιτέλους την βρήκαμε, ακριβώς από πίσω μας , είδαμε ένα αυτοκίνητο να παρκάρει σε μία θέση με την ένδειξη πως είναι προορισμένη για ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες.

Επιδεικτικά, φωτογράφησα το αυτοκίνητο και όταν βγήκαν οι δύο νεαρές κομψευόμενες «κυρίες», ευγενικά τους υπέδειξα το που έχουν παρκάρει.

Η απάντηση ήταν «γυρίζουμε 15 λεπτά». Η ανταπάντηση μου, ήταν «και εμείς 40».

Η απάντηση τους, ήταν «δικό σας πρόβλημα» Αποκρίθηκα λέγοντας το μάλλον ακαταλαβίστικο, θολοκουλτουριάρικο και «αδερφίστικο» «δεν λειτουργούν έτσι οι κοινωνίες κυρία μου»

Για να μου ξεκαθαρίσει το…μάλλον αυτονόητο για εκείνη, «εδώ είναι Κυπριακή κοινωνία…’ντάξει

Αργότερα, όταν φεύγαμε, έπιασα κουβέντα με ένα από τα παιδιά της Ασφάλειας του κτιρίου.

Εξαιρετικά ευγενικός, απόλυτα συνεργάσιμος, μου εξομολογήθηκε διάφορες απίθανες καταστάσεις, που μπαίνουν εύκολα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες στις κατηγορίες Θράσους, Αγένειας, Έπαρσης, Αναίδειας και άλλων πολλών εννοιών που μόνο αηδία προκαλούν.

Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, ποιοι είναι οι αρμόδιοι φορείς που πρέπει να συνεργαστούν.

Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ιδιωτική Ασφάλεια του κτιρίου δεν μπορεί να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την τάξη, ενώ παράλληλα η Αστυνομία της Πολιτείας δεν μπορεί να επέμβει.

Μπορεί να είναι ιδιωτικός χώρος, αλλά αφορά την κοινωνία ολόκληρη.

Αν εγώ μεθαύριο φορά κοπανήσω δύο ανάποδες στον επόμενο ηλίθιο που θα παρκάρει έτσι ή θα καταλάβει δύο θέσεις ταυτόχρονα δεν θα κληθεί η Αστυνομία να με συλλάβει;

Στο κάτω κάτω, οι Αρχές, μπορούν να συνεργαστούν με την Ιδιωτική Εταιρία και να υπάρξει μία πλήρης αποτελεσματική αστυνόμευση. Κάπως έτσι γίνεται σε άλλες χώρες.

Κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας, Κύριοι Αρμόδιοι Υπουργοί, Κύριε Χοιρομερίδη, συνεργαστείτε μήπως και κατανοήσουν κάποιοι, πως δεν είναι Ευρωπαίοι, ούτε στον ύπνο τους.

Και δεν είναι λίγοι αυτοί.

Και όταν λέω συνεργαστείτε εννοώ βρείτε τρόπο ώστε η αναίδεια και το θράσος να πληρώνουν ακριβά την πρακτική τους.
Αλλιώς, πάρτε τους τα αυτοκίνητα και επιστρέψτε τους τα γαϊδουράκια τους, μιας που πραγματικά, εκεί ανήκουν (ζητώ ταπεινά συγνώμη από τους γαϊδάρους)

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας…
Ξέρετε πόσα έσοδα θα αποκτήσει το κράτος αν ποινικοποιήσει και καταδιώξει επίμονα την Αντικοινωνική Συμπεριφορά;

Για σκεφθείτε το, είμαστε και σε εποχές δύσκολες, χρειαζόμαστε έσοδα!

  • Τους βλέπουμε κάθε μέρα όταν παρκάρουν πάνω στα ελάχιστα πεζοδρόμια.
    Όταν έρχονται και κολλάνε κυριολεκτικά από πίσω σου σε κάποια ουρά.
    Όταν μιλάνε στο κινητό ενώ οδηγάνε με ύφος περισπούδαστο.
    Όταν καπνίζουν μέσα στα ασανσέρ.
    Όταν οδηγάνε και έχουν τα μωρά τους στη μπροστινή θέση ή στην πίσω λυτά και χύμα.
Αλλού, αρπάζεις γερό πρόστιμο για κάτι τέτοια. Προφανώς, όχι στην Κύπρο.

Φίλες και φίλοι, ζούμε σε μία κοινωνία που είναι σε αρκετές εκφάνσεις της, βαθύτατα ανθρώπινη (ακόμα).

Όμως, ταυτόχρονα είναι μία κοινωνία που επίσης είναι συχνά ανάγωγη και άσχετη.
Ά-σχε-τη

Παρατηρούσα τις αρλούμπες που βγήκαν και είπαν οι Πολιτικοί μας άνδρες μετά την ιστορική εκλογή του Barack Obama και, έφριξα για άλλη μία φορά από τον επαρχιωτισμό που μας δέρνει αλύπητα.

Σας τους φουσκωμένους διάνους, ο κάθε ένας τους, προσπαθούσε να αναδείξει εαυτόν ως τον πλέον κοντινό στον νέο Αμερικανό Πρόεδρο.

Μόνο που δεν κατανοούν πως άλλο ο Obama και άλλο ο Ομπάμιας!

Αντί αυτοί οι θλιβεροί κοινοτάρχες (το πολύ…) να ερμηνεύουν την Κύπρο μέσα στον Κόσμο, ερμηνεύουν (αν είναι δυνατόν!) τον Κόσμο μέσα…στην Κύπρο.

Ειλικρινά, πιστεύω πως ιδανικά θα έπρεπε πλέον να υπάρξει μία ρύθμιση που να επιβάλλει το εξής :

Όποιος στην Κύπρο διεκδικεί υψηλό δημόσιο αξίωμα, ηγεσία κόμματος, υπουργεία, Προεδρία κλπ, θα πρέπει απαραιτήτως να έχει σπουδάσει σε καλό δυτικοευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και κυρίως, να έχει εργαστεί για τουλάχιστον 5 χρόνια σε χώρες όπως η Γαλλία , η Γερμανία και η Βρετανία.

Γιατί αυτές ειδικά; Γιατί είναι χώρες με μακρά παράδοση στον σεβασμό του Πολίτη από τις Αρχές, με στιβαρούς Θεσμούς και με Κοινωνίες εκπαιδευμένες στους κανόνες του αλληλοσεβασμού όλων προς όλους

Σε όλα αυτά δηλαδή, στα οποία εμείς, είμαστε κλινικά ανάπηροι.

Μην σας φαίνεται παράξενη πρόταση. Έχει ξαναγίνει πριν από αιώνες, όταν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, δεν μπορούσες να γίνεις Αυτοκράτορας αν δεν είχες Ελληνική Παιδεία, αν δεν είχες περάσει από κάποια Φιλοσοφική Στοά κλπ.

Επειδή λοιπόν…δεν αποτελούμε αυτοκρατορία, αλλά μία μακρινή επαρχία της, και μέχρι να καταλυθούν πλήρως τα διοικητικά σύνορα στην Ευρώπη (αμήν και πότε) ας στέλνουμε τους φιλόδοξους και φερέλπιδες πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς μας να τριφτούν (και να τρίψουν και τη μούρη τους) σε διαφορετικές Κοινωνίες.

Εκεί, που κάποια πράγματα, είναι αυτονόητα.
Κάποτε, πρέπει και εμείς φίλες και φίλοι να φύγουμε από το πρώιμο στάδιο του Homo Erectus.

Δεν νομίζετε;

ΥΓ: Δεν μου λέτε βρε Κυπραίοι…που ψηφίσατε τον Barack Obama με ποσοστό 93,8%...

Αφού πείσατε το σύμπαν ολάκερο για το πόσο αντιρατσιστές είστε…στην οικιακή σας βοηθό από τη Σρι Λάνκα πως φέρεστε; Στον Πακιστανό που σκάβει το χωράφι σας; Στο παλικάρι από τη Νιγηρία που σπουδάζει και δουλεύει γκαρσόνι; Στον νεαρό τουρκοκύπριο που έρχεται σε Γυμνάσιο εδώ;

Παρατάτε με παρλαπίπες! Ε! παρλαπίπες!

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το κριτηριο του Πανεπιστημιακου Διπλωματος για διεκδικηση του αξιωμτος του Προεδρου υπαρχει ηδη στην Τ/κ κοινοτητα

τα σχόλια δικα σας!

Unknown είπε...

Το Πανεπιστημιακό Δίπλωμα βέβαια αγαπητέ φίλε από μόνο του, δεν λέει τίποτα. Γιατί και εδώ έχουμε πλήθος αποφοίτων από διάφορες Σχολές που καλύτερα να μην τις χαρακτηρίσω. Αυτό που θέλω να εκφράσω στο άρθρο είναι την επιτακτική ανάγκη μιας γενιάς πολιτικών και αρμοδίων που να γνωρίζουν στο πετσί τους τι θα πει Θεσμός και Εύρυθμη Κοινωνία και να εργαστούν επίμονα ώστε αυτός ο σπόρος να φυτρώσει στα μέρη μας.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο, μην τρελλαίνεσαι, υπάρχει λύση:

http://www.streetpanthers.gr/

Νικολας

Unknown είπε...

…τρελαίνομε Νικόλα μου, τρελαίνομε…

Το έχω υπόψη μου το http://www.streetpanthers.gr/ μόνο που αφορά την Ελλάδα. Ψάχνω επειγόντως εθελοντές να σχηματίσουμε μία ανάλογη κίνηση στην Κύπρο. Το μόνο με το οποίο διαφωνώ είναι στον «γάιδαρο του μήνα» και αυτό γιατί οι γάιδαροι δεν μας φταίνε σε τίποτα. Το «ανθρωποειδές του μήνα» μου κάθεται καλύτερα. Ή κάτι τέτοιο πάντως, που να μην προσβάλλει άλλα είδη ζωής που δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη για το δικό μας κατάντημα.

Unknown είπε...

τρελαίνομαι ήθελα να πω, με «αι» και όχι με «ε»

-=IMAGINOS=- είπε...

Μιας και έγινε αναφορά στον Obamιa...

Το χειρότερο από όλα είναι ότι μας βγήκε εβραίος και ο Obama ρε πούστη μου.... Ποιος το περίμενε! Όποια πέτρα και να σηκώσεις, τ'ειν'τούτο ρε αδερφάκι μου.... Κάντε τη σχετική έρευνα στο Google και ειδικά στη Jerusalem Post online... οι άπιστοι.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, δηλαδή και θα "ησυχάσει" προς το παρόν το εξεγερμένο πλήθος για το οικονομικό αδιέξοδο και οι μαύροι της αμερικής και όχι μόνο, θα νομίζουν ότι έχουν τον άνθρωπο τους στο πλευρό τους και θα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου... προπαντός χωρίς να στέκονται εμπόδιο…

Δουλεύουν την ανθρωπότητα ψιλό γαζί ρε.... Wake Up!

Ανώνυμος είπε...

imagine 8es na mas peis oti o obama einai o antixristos alla ntrepese kai fovase oti meta den 8a se pernei kanenas sta sovara?....


...mhn anisixeis.. Oute twra se pernoume.. Mila-klase eley8era..

pølsemannen είπε...

«εδώ είναι Κυπριακή κοινωνία…’ντάξει;» Όλα τα λεφτά.

Εναλλάκτακά, βάλτε όπου "Κυπριακή κοινωνία" Ελλάδα, Βαλκάνια, πασπαλίστε με κάνα' ναούμ' και έχετε καλύψει το σύνολο των φροπογαλοποτών απογόνων (αναντάμ παπαντάμ μιλάμε) του Σωκράτους και του Αρχιμήδους.

Τα ίδια βοοειδή πολύ αμφιβάλω να θα τολμούσαν να πράξουν τα ίδια στην Γερμανία π.χ.

@ Ιματζινίδαν

Χάβα, ναγκίλα χάβα, ναγκίλα χάβα...

Αμάν ρε φίλε με τους Εβραίους πια...

Το θέμα είναι σε ποιους χρηματοδότες πρέπει ο Μπαράκ να εξοφλήσει γραμμάτια μετεκλογικώς, όχι αν ο 11ος ξάδελφός του ήταν Γίτζακ Κοέν...
(Όνλυ ιν Εημέρικα ασχολούνται με τους 11ους ξαδέλφους... Ο Dubya 11ος ξαδαλφος του Ομπάμεως... ώπε ρε…Ενδεχομένως μαζί με την Καραμανλάρα, που ξέρεις; )

-=IMAGINOS=- είπε...

Είστε τόσο μαλάκες κάποιοι που δεν ξυπνάτε ούτε με βόμβα νετρονίου. Μειώστε τον μπάφον!
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1225715342669&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
Εγώ τα λέω αυτά?

-=IMAGINOS=- είπε...

Mikva said that: "Barack will be the first Jewish president in the US."
Εγώ τα λέω αυτά? Μειώστε τον μπάφον λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Εσείς έχετε συνηθίσει τουλάχιστον καλώς ή κακώς. Τι να πει και μία έρμη Κυπραία, η οποία έρχεται, μετά από καιρό στο εξωτερικό, γεμάτη χαρά και νοσταλγία για τον τόπο και τους συμπατριώτες της, για λίγες μέρες διακοπών και μένει έκπληκτη από τη συμπεριφορά τους.

Σκηνικό: Το Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Μια μεγάλη κοριτσοπαρέα στις κερκίδες αναμένει την έναρξη της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ξαφνικά, ένας εξαγριωμένος Λεμέσιος στην πίσω κερκίδα, ορύεται ότι ενοχλείται από την παρουσία μας κι ειδικά από τα μαλλιά μου που ανεμίζουν!
(Τις ακριβείς εκφράσεις δε θα τις αναφέρω, δε μου το επιτρέπει η αγωγή μου.)
Έκθαμβη, κατάφερα να ψελλίσω ένα 'συγνώμη, Κύριε'.

Οι υπόλοιπες φίλες (μόνιμοι κάτοικοι, πιο προετοιμασμένες για τέτοια) ήθελαν να του ανταποδώσουν τις 'ανάλογες' απαντήσεις, αλλά ευτυχώς χαμήλωσαν τα φώτα, ήρθε ο Βασίλης και περιορίστηκαν στο να του ρίξουν μερικές φαρμακερές ματιές, πριν του γυρίσουμε την πλάτη.

Τέτοιες αξέχαστες εμπειρίες στα μέρη μας, θα έχουν σίγουρα πολλοί να διηγηθούν, δυστυχώς.

pølsemannen είπε...

@ Ιματζινίδαν

Και ο Σπάηρο Άγκνιου από τις Γαργαλιάνοι ήτο ο πρώτος Έλλην ανδιπρόεδρος των ΗΠΑ και είδαμεν προκοπήν επί Ριχάρδου Νίξονος!

Σοβαρά τώρα, υπήρξε ποτέ αντι-Ισραηλινός πρόεδρος στις ΗΠΑ και δεν το κατάλαβα; Το Ισραήλ είναι προπύργιο των ΗΠΑ στην μέση Ανατολή και θα αποτελεί για πάντα (άντε μέχρι τον Γ' Π.Π.) ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα για τις ΗΠΑ Α.Ε.

Βέβαια κάποιοι κακοήθεις λένε ότι οι ΗΠΑ είναι προπύργιο του Ισραήλ στην Αμερικανική Ήπειρο, αλλά βρίσκω την θέση υπερβολική :-D

Μιχάλης είπε...

Η «γαουροσύνη» μερικών κυπρίων (χωρίς να μας φταίνε τα συμπαθή τετράποδα) είναι παροιμιώδης.
Προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι οι αντικαταστάτες των τετραπόδων που τείνουν να εκλείψουν.

Όσον αφορά τον Ομπάμα, όντως ακούσαμε πολλά αυτές τις μέρες.
Σήμερα όμως άκουσα τα πιο ωραία από ένα ραδιόφωνο που φιλοξενούσε δύο πανεπιστημιακούς!!!

Έλεγαν για το τι θα κάνει ο Ομπάμα για την Κύπρο και τον κόσμο λες και θα αποφασίζει μόνος του.

Το πιο συγκινητικό όμως ήταν όταν ο παρουσιαστής (που λέει ότι είναι φιλόλογος και ιστορικός) μας είπε ότι θαύμαζε τον Κένεντι επειδή πάνω στο κομοδίνο του είχε πάντα τον Θουκυδίδη…

Τίποτε άλλο δεν έχω να πω, μένω ως εδώ…

Aceras Anthropophorum είπε...

Γιώργο Πίττα καταλάβω τον θυμό σου τζιαι τον συμμερίζομαι. Αυτόν που δεν καταλάβω είναι φράσεις όπως "Όποιος στην Κύπρο διεκδικεί υψηλό δημόσιο αξίωμα, ηγεσία κόμματος, υπουργεία, Προεδρία κλπ, θα πρέπει απαραιτήτως να έχει σπουδάσει σε καλό δυτικοευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και κυρίως, να έχει εργαστεί για τουλάχιστον 5 χρόνια σε χώρες όπως η Γαλλία , η Γερμανία και η Βρετανία."

Πέρα από το ότι ένας γάρος που θα πάει έξω έρκεται παραπάνω γάρος διότι κάμνει amplification την έπαρσην, με αυτήν την λογικήν θα ήταν πιό απλόν να φέρουμεν καστρίσιηδες κυβερνήτες όπως είχαμεν πρίν το 60, να φέρουμεν αστυνομικούς που την Γερμανίαν, ή μάλλον καλλύττερα που την πολιτισμένην Αυστρίαν τζιαι να τζιοιμούμαστιν ύσηχοι.

Προσωπικά την ευγένειαν δεν την έμαθα από κανέναν école malaquie en France, έμαθα την που της στετέ μου που άμαν επήεννεν καμιά φορά σε εστιατόριον εμάζευεν κρυφά κρυφά τα ψιχούθκια που το τραπεζομάντιλον γιατί εν αντροπή να τα αφήνεις να σου τα συνάουν άλλοι.

Βρίσκω επίσεις ατυχήν την φωτογραφίαν.

-=IMAGINOS=- είπε...

@polsemmanidion

Τον Άγκνιου ξέρεις τι τύχη τον περίμενε που δεν ήταν εβραίος και κατάφερε να τους πάρει την θέση έστω και πρόσκαιρα? Δε θυμάσαι? Του φόρτωσαν κάτι σκάνδαλα για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και όλως τυχαίως οι κατήγοροι ήταν... χα εβραίοι... Και δεν μιλάω για το σκάνδαλο watergate έτσι? Τι να προλάβει να κάνει ο άνθρωπος? Πάντως αναγνωρίζεις τη σχέση του Ισραήλ με την Αμερική, κάτι είναι και αυτό. Βέβαια όταν ο Πλεύρης τα βάζει με τους εβραίους, τότε η θολοκουλτούρα ξεχνάει τη σχέση αυτή ΗΠΑ και Ισραήλ και το τι έχει φέρει αυτή η σχέση στην μέση ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή σε θάνατο και δυστυχία. Αυτά είναι ψιλά γράμματα εάν πρόκειται να χτυπήσουμε το φασισμό και το ναζισμό του Πλεύρη... Αχ βαχ...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ είπε...

Φίλε Γιώργο,
αντιμετώπισα ακριβώς την ίδια συμπεριφορά πρίν λίγες μέρες με κάποια η οποία πάρκαρε με θράσος σε χώρο αναπήρων και είχε και την αγένεια να μου υποδείξει ότι αφού όλοι το κάνουν γιατί όχι και αυτή.
Μου τη δίνει πραγματικά αυτή η κατάσταση. Προσπαθούμε τόσο πολύ να φτιάξουμε τα πράγματα και έρχονται κάποιοι εντελώς ηλίθιοι, απολίτιστοι και μας τα χαλάνε.

Unknown είπε...

Στα πολύ γρήγορα ένα γεια, γιατί είμαι στο ραδιόφωνο, στο αφιέρωμα Leonard Cohen-Doors-Jethro Tull(ο πρώτος εβραίος-χαχαχαχα)...

Θα απαντήσω αναλυτικά ασφαλώς, έχω και αρκετά σημεία στα οποία διαφωνώ...κλείνω, τελειώνει το άσμα και πρέπει να βγω "αέρα".

Meropi είπε...

Γιώργο μου,
άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι Έλληνες και Κύπριοι είναι αδέλφια. Χα χα χα!! Αυτά και άλλα τόσα συμβαίνουν εδώ. Οι θέσεις για ανάπηρους είναι μονίμως κατειλημμένες. Οδηγούν, κάνοντας μάλιστα μανούβρες, μιλώντας στο κινητό, ακόμα και στέλνοντας μηνύματα κλπ κλπ.
Ένα πράγμα όμως πρόσεξα που εδώ στην Ελλάδα είναι καλύτερο. Στους οικιακούς βοηθούς στην Κύπρο δίνουν μισθούς πείνας. Εδώ οι μισθοί (των οικιακών βοηθών εννοώ) είναι λίγο καλύτεροι.

Vikar είπε...

Γιώργο

Μαζί με την συμβία επήγαμε για ψούμνισμα στο Αλφα-Μεγα. Σάββατο, κόσμος πολύς, δούλευαν τα μισά ταμεία, έ... δημιουργήθηκαν ουρές.

Υπομονετικά περιμέναμε πίσω απο μια οικογένεια, (όπως νομίζαμε)(Γιαγιά, Κόρη Εγγονός) να περάσουν τα ψώνια τους απο το ταμείο και να πληρώσουν για να έρθει η σειρά μας.

Πράγματι, επλήρωσε η υποτειθέμενη κόρη και η συμβία μου εκούντησέ με λέγοντας μου " Ατε σειρά μας".
Όμως δεν μπορούσα να προχωρήσω ακόμα γιατί η "Γιαγιά"(στην ηλικία μου περίπου) δεν έφευγε που το ταμείο.
Όταν λοιπόν της είπα, "Συγνώμη, να περάσουμε?" η απάντηση ήταν.

"Οιι Κύριε, εν θωρείς εν η σειρά μου"
" Ε ,και που είναι τα ψώνια σας?"
" Τωρά, Κύριε, νάρτει η αρφή μου με το καρότσιν",
Φυσικά επροσπέρασα και άρχιζα να περνώ τα πράγματά μου και σε λίγο ήρθε η αρφή της η οποία λέει:
" Κύριε εν αντρέπεστε, να πάρετε την σειρά μας?"
Φυσικά εφόρισά τα και σε άψογα καλαμαρίστικα (νομίζω εν καλύτερη γλώσσα για τέτοιου είδους "διαλέξεις") άρχισα να της κάμνω διάλεξιν περί του πολιτισμού τους κλπ,κλπ.

Το ωραίο είναι ότι, όταν έφευγα που το σουπερμάρκετ, εφώναξέν μου:
"Για πέντε λεπτά που ήταν να καθυστερήσεις έδειξες τον χαρακτήρα σου"

Και το σχόλιο της συμβίας μου?
" Μμμ. έκαμες μας ρεζίλιν πάλε"!!!!

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο ο Leonard Cohen (ειδικά το i'm your man Γιώργο ο Leonard Cohen (ειδικά το i'm your man είναι από τα πιο αγαπημένα κομμάτια ανεξαρτήτου είδους μουσικής και καλλιτέχνη) είναι από τους πλέον αγαπημένους μου καλλιτέχνες και ας είναι εβραίος. Εγώ δεν τα έχω με τους απλούς ισραηλίτες πολίτες ή τους εβραϊκής καταγωγής ανθρώπους. Τα έχω με τους σιωνιστές που χρησιμοποιούν τους εβραίους (και όχι μόνο) έτσι όπως θέλουν εκείνοι για να κάνουν τη "δουλειά" τους, τη μαύρη δουλειά τους εις βάρος άλλων εθνών και κρατών. Λέει κάτι το ότι το Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο όλο που δεν γνωρίζει τι σημαίνει λαθρομετανάστευση ή μετανάστευση?

Anef_Oriwn είπε...

PolitisPittas,

Συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε και πήγε να πει ο Aceras αλλά δεν το ολοκλήρωσε (φαίνεται [α]ντράπηκεν), να ρωτήσω τι γίνεται με μας που δεν έχουμε “… σπουδάσει σε καλό δυτικοευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο … [και δεν έχουμε] εργαστεί για τουλάχιστον 5 χρόνια σε χώρες όπως η Γαλλία , η Γερμανία και η Βρετανία ...”; Είμαστε χαμένοι από χέρι; Αλίμονο στην Κύπρο που έχει για Πρόεδρο άνθρωπο που έχει σπουδάσει στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση!!! Ενώ αν ψηφίζαμε τον Κασουλίδη που έχει σπουδάσει σε Αγγλία και Γαλλία όλα θα ήταν μέλι γάλα!

Φίλτατε blogοδεσπότα, ξανασκέφτου αυτό που έγραψες, κι αν κρίνεις ότι δεν ήταν ατυχές, θα παρακαλούσα να το τεκμηριώσεις ... Όμως γιατί έχω την εντύπωση ότι όλο σε φάουλ και αντιφάσεις υποπίπτεις τελευταίως;

Πάντως έτσι πληροφοριακά να πω (και δεν ξέρω αν έχει καμιά σημασία) στην χώρα που εγώ σπούδασα ο κόσμος περίμενε στην ουρά να αγοράσει τις καινούργιες εκδόσεις βιβλίων, ενώ διάβαζε παντού (και μέσα στα λεωφορεία ακόμα από και προς τη δουλειά του).

******
@Imagi-NOS,

ΚΑΛΑ ΚΟΝΙΑΚΚΙΑ!!! (Για την Ελλάδα για όλα τα προβλήματα φταινε οι μετανάστες και δη οι Αλβανοί, ενώ για την υφήλιο οι εβραίοι)!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 8/11/2008 – 11:20 μ.μ.

Vikar είπε...

Imagine

Αν και άσχετο με το post,

Μια και φαίνεται να το έχεις ψάξει το θέμα. πια είναι η διαφορά του ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΗ, απο τον ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΤΗ?

Ειλικρινά ρωτάω?

Anef_Oriwn είπε...

Vikar,

Για το «άσχετο» ερώτημα σου, που υποβάλλεις στον Imagi-NOS, όπως κάπου γράφει και ο Ραφαηλίδης στο εξαίρετο βιβλίο του “Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μαρξισμού””

“… Ποτέ κανείς δεν θα καταφέρει να πείσει τον αποβλακωμένο μικροαστό πως για τα δεινά τον δεν φταίει η ράτσα των Εβραίων, αλλά το μεγάλο Κεφάλαιο, που είναι κατά κύριο λόγο εβραϊκό. Ο Εβραίος Μαρξ, παν θα κατηγορηθεί από άλλης τάξεως ηλιθίους για αντισημιτισμό είναι σαφέστατος επ' αυτού στο “Εβραϊκό ζήτημα”.
0ι ΕΒραίοι έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στην εδραίωση του καπιταλισμού σαν τραπεζίτες. Έπαιξαν όμως εξίσου ουσιαστικό ρόλο και στη δημιουργία του μαρξισμού και την εδραίωση του κομμουνισμού. Οι ζηλόφθονες και φοβισμένοι μικροαστοί, οι φασίστες και οι φασίζοντες, όταν επιτίθενται κατά των Εβραίων επιτίθενται ταυτόχρονα τόσο κατά των φανερών εχθρών, των κομουνιστών, όσο και κατά των κρυφών, των μεγαλοαστών που τους φράσσουν το δρόμο της «κοινωνικής ανόδου»...”

Anef_Oriwn
Κυριακή 9/11/2008 – 11:59 π.μ.

Ίλαντρος είπε...

Ιματζίνε, απογοητεύεις. Πώς είναι δυνατόν να δίνεις βάση σε μια τόσο αναξιόπιστη πηγή; Ο κύριος που επικαλείσαι ισχυρίζεται ότι ο Ομπάμα θα είναι ο πρώτος εβραίος πρόεδρος της Αμερικής. Όμως όλοι γνωρίζουμε - χάρη σε σένα που μας το απέδειξες πέραν πάσης αμφιβολίας - ότι ΟΛΟΙ οι μέχρι τώρα πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν εβραίοι. Συνεπώς ο κύριος Abner Mikva δεν ξέρει τι του γίνεται.

Είμαι όμως βέβαιος ότι με το εύρος γνώσεων που διαθέτεις θα μπορέσεις να μας παραθέσεις πολλά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Ομπάμα είναι εβραίος σιωνιστής. Και ταυτόχρονα και ισλαμιστής φανταμενταλιστής. Και πράκτορας του Πάπα. Και άθεος σπιούνος.

Αφοπλίστε τους βλαμμένους!

Ανώνυμος είπε...

Βαρέθηκα... Όποιο και νά'ναι το αντικείμενο της στήλης κάθε εβδομάδα, με κάποια από τα σχόλια νιώθω σαν να να διαβάζω ξανά και ξανά για το ίδιο θέμα...

Στην αχαρακτήριστη κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα με τα αυτοκίνητα (κάνω συλλογή φωτογραφιών πλέον) να προσθέσω και το γεγονός ότι στην ίδια (βρωμού)πόλη πρέπει να έχουν αυξηθεί σημαντικά σε αριθμό και οι ανάπηροι. Πώς αλλιώς εξηγείται το ότι οι ανελκυστήρες (για άτομα με κινητικές δυσκολίες) στο μετρό είναι πάντα γεμάτοι;... Τις προάλλες, άτομο με πατερίτσες έμεινε εκτός ενός τέτοιου ανελκυστήρα, στον οποίο είχαν σπεύσει να επιβιβαστούν άλλοι... προφανώς ανάπηροι κι αυτοί (και εμφανώς καταπονούμενοι με τόσο λίπος επάνω τους). Για την περίπτωσή τους θα πρότεινα στην Αττικό Μετρό να μεταχαρακτηρίσει τους ανελκυστήρες αυτούς ως προοριζόμενους για άτομα με χρόνια εγκεφαλική βλάβη. Και με πολύ κακούς τρόπους....

Ή μήπως να αναφερθώ σ' εκείνο το νεοελληνικό σίχαμα που στίβαξε ένα καλάθι με ψώνια στο σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια πήγε να εξυπηρετηθεί σε ταμείο 10 τεμαχίων, ισχυριζόμενη ότι δεν είχε δει την ταμπέλα και θρασύτατα και με ύφος 500 καρδιναλίων πετώντας το μπαλάκι για την τήρηση του κανονισμού στην υπάλληλο;

Εδώ είναι Βαλκάνια, ρεεεεεεεεεε!!!!

Dissident Aggressor

koutso είπε...

Είμαστε μιά κοινωνία που μπορεί να δημιουργηθήκαμε απο τον Homo Erectus και καταλήξαμε να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε Ηοmo Copanus

dokisisofi είπε...

Ωστε συχνάζουμε στο Mall βλέπω...
Ρε Πίττα να σου πώ, αυτός ο Ομπάμα δεν μοιάζει με τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Ray Charles στην ομώνυμη ταινία;χιτ δε ροουντ Μπους σαν να λέμε;

Drapetis είπε...

Εμιλουν με τον μουχταρη(γιατι περι μουχταρη προκειται) του χωρκου μου μιαν ημερα. Λαλω του γιατι εν καμνετε μιαν βιβλιοθηκη μες το χωρκο?
΄Τζιαι πιος θα παέννει'? λαλει μου.
Ως τζαμαι εθωρεν. Τι να πεις..
Κατανοω τον Πιττα που οργιζεται. Δεν πιστευω οτι χρειαζεται θητεια στο εξωτερικο για τους τοπικους αρχοντες. Αλλα μια επισκεψη σιουρα δεν θα εβλαφτεν.

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο έχω πρόβλημα με το Blog! Με φιμώνουν. Μία βοήθεια, γνωρίζει κανείς τρόπο επικοινωνίας με τη Google για να ζητήσω εξηγήσεις? Δεν μπορώ να βρω κάποιο τρόπο.

Unknown είπε...

Φίλτατοι, βρέθηκα για δυόμισι μέρες κυριολεκτικά στην Αθήνα-μία συναυλία και μια τρεχάλα με την ελληνική αιώνια γραφειοκρατία,δικηγόροι, υπογραφές και άλλες αηδίες. Αυτοί οι λόγοι ουσιαστικά της αποχής μου από το ιστολόγιο.Μόλις που πρόλαβα να χωθώ σε ένα νετ καφέ, να γράψω το άρθρο του Σαββάτου και να το στείλω στην εφημερίδα.Επιστρέφω στη Λευκωσία, αργά απόψε. Με το καλό που λένε. Η αυριανή θεματική, ξεκινάει από το Πολυτεχνείο του 1973 και "ψάχνει" στα Πολυτεχνεία του παρόντος και του μέλλοντος. Γραμμένο σε μία Αθήνα όπς πάντα πολύβουη, αγχωμένη, αλλά και απαράδεκτα, προσβλητικά και προκλητικά αστυνομοκρατούμενη.

Τα λέμε, από αύριο.