Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Υπό το Σεληνόφως

Στο περασμένο «ενδιάμεσο» ποστ είχα αναφερθεί αρκετά εκτεταμένα στον Daniel Barenboim αλλά, είχα εστιάσει στην τσελίστα Jacqueline De Pre και στην λαμπρή και ταυτόχρονα τραγική διαδρομή της.

Και είχα αναφερθεί στις εκπομπές που παρακολουθούσα στην τηλεόραση σαν παιδί στις οποίες έβλεπα μαγεμένος τον Barenboim να ερμηνεύει Beethoven στο πιάνο, αλλά, και να ερμηνεύει στην κυριολεξία, μιλώντας, το σύμπαν του Beethoven.

Είπα λοιπόν να αφήσω τον Daniel Barenboim να μας ξεκουράσει από το…εξόχως κουραστικό προηγούμενο άρθρο και να καταλαγιάσει τα «πάθη» με τις αρμονίες από το τρίτο μέρος της Υπό το Σεληνόφως Σονάτας.

Ες αύριον τα "σπουδαία" λοιπόν, με ένα επίκαιρο θέμα, αυτό του «αφελληνισμού» της Παιδείας που πολλοί φοβούνται,ίσως όμως, από μία οπτική ολίγον ασυνήθη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικός!

Dissident Aggressor

Unknown είπε...

@Dissident Aggressor

Αξίζει να κάνεις διπλό κλικ για να πας κατευθείαν στη σελίδα του youtube και να διαβάσεις τα σχόλια από κάτω. Συχνά πυκνά σε τέτοιου είδους "κλιπάκια" ανάβουν απίθανες συζητήσεις μουσικών από συμφωνικές ορχήστρες με διαμετρικά αντίθετες απόψεις για την κάθε ερμηνεία. Είναι απόλαυση (και μάθηση) η ανάγνωση.

Unknown είπε...

Κατά ωραία και αρμονική σύμπτωση, μόλις διαπίστωσα πως ο Χρήστος Μιχαηλίδης της Ελευθεροτυπίας αφιερώνει τη στήλη του στον Daniel Barenboim, σήμερα!

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο πρώτο του θέμα:

Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, εθεάθη προχθές να κυκλοφορεί σε δρόμο της Ιερουσαλήμ, συνοδευόμενος από σωματοφύλακες, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ». Δεν επρόκειτο για τάση επίδειξης από μέρους του, αλλά για στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης, που πήραν για λογαριασμό του, οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που πραγματοποιείται εκεί. Μόλις την προηγούμενη μέρα, ακροδεξιοί είχαν διαδηλώσει έξω από το σπίτι του στην Ιερουσαλήμ, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον αυτού και της οικογένειάς του για την κριτική που ασκεί στις πολιτικές του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους. Ο Μπάρενμποϊμ, με την ισραηλινοπαλαιστινιακή ορχήστρα «Ντιβάν», που ίδρυσε και διευθύνει, προσπαθεί να φέρει κοντά τους δύο λαούς μέσω της μουσικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από τους ακροδεξιούς. Πέρυσι, την παραμονή μιας συναυλίας της ορχήστρας «Ντιβάν» στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, δέχτηκε επίθεση σε εστιατόριο, όπου γευμάτιζε.


Το link http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=82186904

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ πολίτη πίττα δεν σε γνωρίζω αλλά απ ότι βλέπω πρόσβαση σε αρκετό κόσμο καιμάλιστα οn air

είμαι περίεργος τι έχει να πει ο αριστερός τε και "φιλολαικός κοσμος για τα πιο κάτω γεγονότα και ντοκουμέντα:

Ο νόμος είναι όπως τον ιστό της αράχνης………… VIDEO - έγγραφα
http://osr55.wordpress.com/2008/09/05/

Παγιδεύει και πιάνει στον ιστό της αποκλειστικά και μόνο τα μικρά έντομα, ενώ τα μεγάλα και «τρανά» τον ξεσκίζουν και τον διαπερνούν!!!

2700 χρόνια μετά, τα λόγια του Ζάλευκου παραμένουν δυστυχώς ζωντανά έντονα αληθινά και επίκαιρα περιγράφοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την πραγματικότητα στην μακάρια τε και μαλθακή νήσο Κύπρο……

Τα ονόματα δεν έχουν καμιά σημασία αφού αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα γεγονότα τα οποία αφορούν όλους μας,

τα γεγονότα έχουν τεθεί επανειλημμένως στο κείμενο

Υπ.Εσ. Συλικιώτης:”ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο υπεύθυνος σωστός πολίτης” χαχαχα καλόοοοοο http://osr55.wordpress.com/2008/06/21

απλά αναφέρω ότι οι 7 αιτητές είναι απλοί άνθρωποι γείτονες, οικογενειάρχες, διαμένοντες κάπου στην νήσο Κύπρο οι οποίοι θεωρούν ότι πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα τους αντέδρασαν (έτσι για αλλαγή από την κυπριακή μαλθακότητα) και για αυτό τον λόγο απευθύνθηκαν στον λεγόμενο θεματοφύλακα της νομιμότητας που είναι τα δικαστήρια της Κύπρου μας

και μάλιστα στο Ανώτατο Δικαστήριο σε έναν εκ των 13 Δικαστών οι οποίοι αποτελούν την Δικαστική Εξουσία στην Κύπρο τα ονόματα των οποίων βάζω στοίχημα ότι αγνοείτε παντελώς παρόλο του ότι παίζουν τον πλέον σημαντικό ρόλο στην ζωή όλων μας

(σε αντίθεση με τις άλλες δύο εξουσίες νομοθετική-εκτελεστική για τις οποίες γνωρίζετε και βουλευτές και υπουργούς).

Πάνε λοιπόν οι 7 απλοί άνθρωποι της Κύπρου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου μας, καταχωρούν προσφυγή και αίτηση για έκδοση διατάγματος που να διατάζει τον ντιβέλοπερ να σταματήσει επιτέλους τις παράνομες εργασίες του αφού δεν έχει Άδεια Οικοδομής.

25 Ιουλίου 2008 καταχωρείται η αίτηση με την οποία ζητείτο το διάταγμα παύσης των παράνομων εργασιών και ορίζεται για ακρόαση 5 Αυγούστου 2008.

4 Αυγούστου 2008 ο ντιβέλοπερ καταχωρεί «ένσταση» στην οποία ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ !!!!

Όπως μπορείτε πεντακάθαρα να δείτε στο έγγραφο 2 στην παράγραφο 4!!!





στην οποία ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ !!!!

Όπως μπορείτε πεντακάθαρα να δείτε στο έγγραφο 2 στην παράγραφο 4!!!






(βλέπετε και στα έγγραφα που βρίσκονται στο τέλος)

5 Αυγούστου 2008 ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου το οποίο λαμβάνει γνώση ότι ο ντιβέλοπερ παραδέχεται ότι κτίζει χωρίς Άδεια Οικοδομής και ότι προβαίνει σε παράνομες πράξεις.

Η εισαγγελέας λέει «εμμμμ δεν έχω τον φάκελο γιατί είναι διακοπές κλπ κλπ και τότε ο δικαστής του Ανωτάτου της λέει πόσο χρόνο θέλετε, όσο θέλει το δικαστήριο, οκ λέει το δικαστήριο ορίζεται 5 Σεπτεμβρίου 2008!!!!

«Κύριε πρόεδρε, (λέει ο αιτητής) είναι παραδεκτό γεγονός το οποίο είναι ενώπιον σας και το οποίο γνωρίζετε, ότι ο ντιβέλοπερ παραβιάζει το νόμο, ότι ο ντιβέλοπερ παρανομεί, ότι δεν εφαρμόζει το νόμο, αφού παραδέχεται ότι χωρίς να έχει Άδεια Οικοδομής έχει αρχίσει εργασίες ανέγερσης και άρα πρέπει να σταματήσει να παρανομεί.»

«Είπαμε» λέει ο δικαστής «5 Σεπτεμβρίου!!!»

Στο βίντεο βλέπετε ότι ο νεοφεουδάρχης ντιβέλοπερ συνεχίζει μέχρι και αυτή την στιγμή να παρανομεί παραβιάζοντας το νόμο ασύστολα μπροστά στα μάτια του λεγόμενου θεματοφύλακα της νομιμότητας και έχει ήδη κτίσει έναν όροφο, έχει βάλει την πλάκα και πάει για άλλο ένα όροφο…….





5 Σεπτεμβρίου 2008 ο νεοφεουδάρχης συνεχίζει να παρανομεί

5 Σεπτεμβρίου Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικαστής δεν εμφανίζεται και μέσω του πρωτοκολλητείου αναβάλει την υπόθεση για άλλο ένα μήνα στις 6 Οκτωβρίου 2008!!!!!!!!! Μέχρι τότε φαντάζομαι ο ντιβέλοπερ θα έχει ολοκληρώσει ακόμα ένα όροφο!!!!!

Τι να πεις άλλο;

Αυτά να τα θυμάστε όταν σας σύρουν στα δικαστήρια γιατί εσείς οι ασεβείς προς το νόμο κτίσατε πέρκολα ή βάλατε μια τέντα στο σπίτι σας χωρίς άδεια…… και ο δικαστής θα σας τιμωρήσει παραδειγματικά……

Είπαμε: ο νόμος είναι όπως τον ιστό της αράχνης, παγιδεύει μόνο τα μικρούτσικα εντομάκια…………….αλί και τρισαλί στα εντομάκια που δεν ενώνονται……..



http://osr55.wordpress.com/2008/06/21

Ανώνυμος είπε...

http://osr55.wordpress.com/2008/09/12/


οι νεοφεουδάρχες κυριαρχούν και επί του ΑΔ-απόφαση κατά του “αγιου” κυκκου

μια ακόμα ιστοριούλα για να αντιληφθούμε σε τι κόσμο ζούμε ακριβώς:

ο τύπος με τα γένια και τα μαύρα που ήθελε να γίνει αρχιεπίσκοπος με το κούντημα όλων των κομματαρχών ο άγιος Κύκκου ήθελε να επεκτείνει τις μπίζνες του

(παμε σοβαρά τωρά χωρίς πασιαμα)

λοιπόν, η ιερά μονή κύκκου έκανε αίτηση προς το υπουργικό συμβούλιο και ζήτησε παρέκκλιση από το Τοπικό Σχέδιο ώστε να προβεί σε επέκταση του Kykko bowling

κάτι που ενέκρινε η πολεοδομία στις 24/11/2003

εννοείται ο κύκκος άρχισε τις εργασίες πολυ πριν του δοθεί άδεια ακριβώς όπως γίνεται με το νεοφεουδάρχη

υπήρξαν πολλοί επηρεαζόμενοι περίοικοι οι οποίοι ως ενδιαφέρομενοι αντέδρασαν σε αυτό και προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κάνοντας προσφυγή

το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό απέρριψε την προσφυγή των περιοικων οι οποίοι καταχώρησαν έφεση

το ανώτατο δικαστήριο δικάζοντας την έφεση δικαιώνει την 7/11/2005 με την απόφαση του τους περίοικους και κηρύττει άκυρη και εξ υπαρχής παράνομη την άδεια και τις εργασίες επέκτασης του κυκκου

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: έχουμε ΑΠΟΦΑΣΗ του Ανωτάτου Δικαστηρίου πλέον οτι ο κύκκος παρανομεί!!!!!

ο άγιος κυκκου γράφει στα…….. παλαιότερα των υποδημάτων του την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

συνεχίζει να κτίζει ΠΑΡΑΝΟΜΑ και τελειώνει το έργο το οποίο μπορείς και συ να θαυμάσεις πίσω απο το γνωστό ξενοδοχείο χιλτον παρκ!!!!!!

σήμερα έχουμε ένα κτίριο παντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΟ με την Βούλα του Ανωτάτου Δικαστηρίου

και οι νεοφεουδάρχες παπάδες κάνουν τις μπίζνες τους και ας πάνε να κουρεύονται οι περίοικοι και ο απλός άνθρωπος

Άπόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα σκουπίδια, ούτε ψήφισμα του ΟΗΕ να ηταν!!!

και υπάρχει ακόμα κάτι που μας αφορά

ο δικηγόρος των περίοικων είναι πολιτικός και μάλιστα βουλευτής τότε!!! ο χρίστος κληρίδης και όμως έγινε αυτό που ΘΕΛΟΥΝ να γίνει

η αλλαγή δεν πρόκειται να έλθει από κανένα πολιτικό

δηλαδή τι πρέπει να κάνουν οι περίοικοι για να βρουν το δίκαιο τους;

να πάνε δικαστήριο; πήγαν, ε και; έχουν απόφση που τους δικαιώνει! ε και;

ο αγιος δεν βγάζει τα εκατομύρια του;

μήπως έχει να προτείνει κάποιος κάτι στους περίοικους αυτούς;

dokisisofi είπε...

wx..na ksekinisoume tis katakorifous ws avrio gia na proetoimastoume? (mipos pathei kamia iperaimatwsi o egkefalos mas kai katevasei kamia idea:P)

giati afto to " asinithis optiki" pou les mou mirizei anapoda paramithia pali:pp

-=IMAGINOS=- είπε...

Εξαιρετικός καλλιτέχνης, θεσπέσια μουσική! Πραγματικά μένεις με το στόμα ανοικτό!

Πάντως το "κομμάτι" πολύ gothic θα έλεγα...