Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Επιστροφή!

Posted by Picasa
Μετά από ένα ονειρικό ταξίδι που μας πήγε σε Πομπηία , Ερκολάνιο, Ρώμη, Φλωρεντία, Νίκαια, Εζ, Βρκελώνη, Μτίνα , Μπίργκου, γυρίσαμε φορτωμένοι εντυπώσεις, σκέψεις, αισθήσεις…Λίαν συντόμως –δηλαδή από το ερχόμενο Σάββατο όλα στο ρυθμό τους.
Εύχομαι να είστε όλες και όλοι καλά.

23 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Καλώς ορίσατε! Άξιο το προσκύνημα σας!

Unknown είπε...

Καλώς σε (σας) βρήκαμε φίλε Λέξη. Πράγματι, προσκύνημα, όπως το είπες. Το μυαλό μου, στάθμευσε μόνιμα στη Φλωρεντία και πριν καν επιστρέψουμε άρχισα να σκέφτομαι πως θα οργανώσω ένα επόμενο ταξίδι εκεί και μόνο εκεί , για κάποιες εβδομάδες. Στη ζωή μου έχω σταθεί αρκετά τυχερός αναφορικά με τα ταξίδια και έχω κάνει αρκετά. Ωστόσο αυτά που ένιωσα στη Φλωρεντία, δεν θυμάμαι να έχουν σύγκριση με οτιδήποτε.
Και βέβαια οι σκέψεις και η στεναχώρια για το πώς εμείς «προστατεύουμε» την κληρονομιά μας, για άλλη μία φορά κυριάρχησαν πικρά.

rose είπε...

καλως τους!

με τις ομορφιές τους!

Unknown είπε...

:-))))

stalamatia είπε...

Καλωσορίσατε θέλουμε (εγώ δηλαδή) ξενάγηση και φωτογραφίες από αυτά τα μέρη!!!!!!!.

Unknown είπε...

…έχω τραβήξει κάπου 1300 φωτογραφίες, καταλαβαίνεις Σταλαματιά τον πονοκέφαλο του ξεδιαλέγματος…Ένα εξαιρετικά ελάχιστο και πρόχειρο δείγμα είναι οι φωτογραφίες που ανέβασα πάνω από το σημείωμα, και οι οποίες ξεκινώντας από τη πρώτη αριστερά με τη σειρά, είναι : Μάλτα στο λιμάνι, Νάπολι (ο πύργος) , η Ελένη, μία μάσκα σε σπίτι στο Ερκολάνιο, Βατικανό, Ρώμη ,Φλωρεντία το ζωγραφιστό γεφύρι, η Ελένη και ο Γιώργος, ακολουθούν Φλωρεντία Χ 3 , Νίκαια Χ 4 και ξανά η Ελένη. Όταν τις βάλω σε τάξη όλες, θα ανεβάσω ένα οδοιπορικό τόσο με φωτογραφίες όσο και με κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Καλωσορίσατε! Η μισή μου καρδιά είναι στην Ιταλία... Βενετία γιατί δεν πήγατε; Τι να πει κανείς γι' αυτήν την πόλη! Περιμένουμε περισσότερα!

Ανώνυμος είπε...

Pragmati i vothrila tis Venetias sou menei vathia xaragmeni....sti miti:PPP

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

Τι να πει κανείς για την Ιταλία; Ό,τι και να πει είναι λίγο. Η ζωντανή ιστορία της ομορφιάς και της υψηλής αισθητικής, που εξυψώνει τον άνθρωπο, του ξυπνά τις αισθήσεις, του ομορφαίνει τη ζωή, τραβώντας τον από μια μέτρια και μίζερη ύπαρξη.

Πέρασα κι εγώ οκτώ ημέρες στην Ιταλία τον Ιούνιο: Μπολώνια, Σαν Μαρίνο, Ραβένα, Ούρμπινο, Κούμπιο, Ασίζη, Ρίμινι, Πέζαρο, Φάνο, Μπαζίλικα (εκεί παρακολούθησα αναπαράσταση μεσαιωνικής μάχης) και βάλε... Όνειρο, ομορφιά. Ευχαριστιέσαι να περιηγείσαι. Επόμενος στόχος, Βενετία, Ούντινε, Λίμνη Κόμο, Πίζα, Τοσκάνη...

Στη ζωή, κάποιες εκλεπτυσμένες απολαύσεις (που μεταξύ μας απαιτούν όμως και κάποια Παιδεία), κάνουν τη διαφορά.

Τι να πω για τη μουσική του Ροντ Στιούαρτ! Απόλαυση. Καλώς ήρθες Γιώργο.

Meropi είπε...

Πολύ ωραίο αυτό το ταξίδι, το έχω κάνει κι εγώ Γιώργο μου. Άντε καλή συνέχεια στις διακοπές σου

Ανώνυμος είπε...

ο άνθρωπος που στάθηκε μπροστά
στην πόρτα του μπουρδέλου
και έλεγε στους πελάτες :-
«έχω τρεις καριόλες
σε θέλουμε για μία παρτούζα» -
είχε μέσ’ στην ψυχή του δυόσμο
και στην καρδιά το περίστροφο
της νύχτας
τον εκτελούσε
με το κόκκινο μπαϊράκι
του ενικού αριθμού.
την απειλή νιώθοντας σαν φτέρη
στα ρουθούνια
ορθοτομούσε τους πελάτες
γαργαλημένος στην όσφρηση
ώς τα άπατα βάθη γελασμένος
καθώς επέστρεφε η νύχτα
και πυρπολούσε
με τα βεγγαλικά της αυτόν
ακίνητο σε μια σιγή
δοσμένη από κάκτους
στον ήλιο που δεν σεβάστηκαν
δώδεκα ναύτες
τρίβοντας τηλιακό πιπέρι
πρόσφατοι αφιχθέντες του Άδη
του Οδυσσέα οι μαθητές.
στο συνάλλαγμα η νύχτα άλλαξε πορεία
και τα μαλλιά του τρίζουν μεντεσέδες
κλείνοντας η πόρτα
σφράγισε το μπουρδέλο
και έμειναν τα πράσινα μπαϊράκια
να μαρτυρούν
το πέρασμα του ανθρώπου
από τα καταγάλανα πορνεία
όπου γης.

Μιχάλης είπε...

Καλώς ορίσατε κι από μένα...

Και να κανονίσουμε να τα πούμε κι από κοντά :-)

Unknown είπε...

Ασφαλώς Μιχάλη μου, έτσι κι αλλιώς σας πεθυμήσαμε πολύ.

Anef_Oriwn είπε...

@ PolitisPittas,

Τα καλωσορίσματα κι από μένα!

Από την Μντίνα (της Μάλτας) θυμάμαι το Μουσείο των ... βασανιστηρίων και από τη Φλωρεντία (μεταξύ πολλών άλλων) και τις αυτοσχέδιες νυχτερινές παραστάσεις κάπου στους δρόμους της παλιάς πόλης διάφορων ερασιτεχνών καλλιτεχνών (για να βγάλουν μερικά φράγκα ή μάλλον λιρέτες) και με την Αστυνομία να τους κυνηγάει και να χαλά και τις παραστάσεις!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 30/7/2008 – 9:25 μ.μ.

mtryfo είπε...

Καλωσορίσατε...πολυ όμορφα μέρη επισκεφτήκατε...και ομολογώ ότι ζήλεψα...
απ το "δείγμα" των φωτογραφιών του ποστ, υποψιάζομαι την ομορφιά του "οδοιπορικού" που υποσχεθήκατε!

dokisisofi είπε...

kai i lipiteri? posa kostise i tour sinolika? Eixe kai Malta kai Italia kai kai kai....
Egw symfwnw me ton Pitta pantws na periorizesai se mia poli kai na tin anakalipteis. Edw tin Lefkosia kai akoma tin anakaliptoume. Kai tha kalipsoume tin Italia se 7 meres?
Egw thelw na taksidepsw se mia xora oxi evropaiki, entelws diaforetikis koultouras,asiatiki, afrikaniki kserw gw, na perioristw se mia poli, alla na mpw ntip stous rithmous tis. Apo to na agorasw koloxarto kai odontokremes mexri na parakolouthisw mia kideia i ena gamo. Kai na katsw ena mina mexri pou na mou teleiosoun ta lefta kai na min kserw pos tha strafw, na zitianepsw stous dromous me enan pithkiavli, na peripeksw tin presveia pws me eklepsan...kala to paratravw. Tespa. Nomizw peirate to minima. Pantws se group, na dianiw ekatontades xiliometra se leoforeia, kai na trexw na prolavw na fotografisw ena agalma i ena ktirio de me vlepw...

κι αγνάντευε... είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
το γνωστό κλισέ σχόλιο για τη "βοθρίλα"... (από τις 5 μέρες που ήμασταν εκεί, μόνο τη μία μύριζαν τα κανάλια στους πίσω δρόμους, λόγω πρωινής βροχής). Άμα γι' αυτήν την πόλη μόνο αυτό έχεις να δηλώσεις, τι άλλο να πω;!;!Περιμένουμε το οδιπορικό!

Unknown είπε...

@ Αγνάντευε… Βενετία , δεν πήγαμε γιατί απλά έχουμε πάει στο παρελθόν και οι δυο μας. Μαγική είναι, και σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε εκεί αν και τώρα μέσα στην καρδιά μας κυριαρχεί η Φλωρεντία στην οποία πραγματικά θα θέλαμε ιδανικά να περάσουμε και ένα μέρος της ζωής μας κάποια στιγμή, ποιος ξέρει…

@ ανώνυμε…είναι πολλά αυτά που δεν κρύβονται στη ζωή. Κάποια από αυτά, είναι τα κόμπλεξ και η κακεντρέχεια.

@ Μερόπη, ευχαριστώ-ευχαριστούμε πολύ…Η συνέχεια όπως πάντα θα είναι στον γλυκύτατο Πωμό.

@ «να χύσω τα νερά της ερημιάς από μέσα μου»…να τα χύσεις, γιατί όσο τα κρατάς πρήζεσαι και δεν σου βγαίνει σε καλό. Άντε μπράβο.


@Άνευ, το dungeon στη Mdina, είναι το…μόνο σημείο στο οποίο δεν πήγαμε. Το είχαμε πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, αλλά την τελευταία στιγμή βουτήξαμε ένα ταξί και πήγαμε στη Birgu. Άξιζε τον κόπο!

@mtryfo…πράγματι ήταν θεσπέσιο ταξίδι και, κυρίως τεράστια φόρτιση στις μπαταρίες μας που ομολογουμένως ήταν εξαντλημένες από έναν εξαιρετικά κουραστικό χειμώνα.

@ Δοκησίσοφη, δεν ήταν φτηνό ταξίδι σίγουρα. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί όλους τους τελευταίους μήνες στα έξοδά μας προκειμένου να το κάνουμε χωρίς να τσούξει.

Κατά τα άλλα, το ύφος των διακοπών που περιγράφεις, το έχουμε κάνει αμέτρητες φορές,, νεότεροι.

@ Αγνάντευε, για το περί βοθρίλας σχόλιο απάντησα πιο πάνω, το Οδοιπορικό θα πρέπει να περιμένει λίγο, αύριο θα μπει το τακτικό άρθρο του Πολίτη και ελπίζω να αρχίσω να το γράφω το ταξιδιωτικόν μέσα στη βδομάδα.

Unknown είπε...

@Νίκο….χίλια συγνώμη…σε ξέχασα! Καλώς σε βρήκα…Αναπαράσταση Μεσαιωνικής μάχης; Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά και επικίνδυνο με την έννοια πως θα μπορούσε να πέσει στην παγίδα της γραφικότητας και του κιτς. Αλλά για να γράφεις έτσι, υποθέτω πως όχι!

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

Καλώς ήρθες πίσω καλέ μου συνομιλητή. Η Ιταλία είναι πάντα εκεί για να "ερεθίζει" τις αισθήσεις, να αναδεικνύει την ομορφιά.

ΥΓ Έχω μια μικρή αδυναμία στις μεσαιωνικές αρχαιότητες.

the Idiot Mouflon είπε...

Επιστροφές... καταστροφές;

Ανώνυμος είπε...

τους έχουν βάλει να λένε πως έχουνε και μπαταρίες γιατί αργά αλλά εντατικά επιτρέπουν να τους μεταποιούν σε μηχανάρες

περιμένουμε να ακούσουμε και τους λεκτικούς συνδυασμούς με τις μπαταρίες: ψυχικές μπαταρίες, μπαταρίες καρδιάς, μπαταρίες επαναφορτιζόμενες, μπαταρίες θέρους, αλκαλικές ψυχικές μπαταρίες (θε να το πει ο κουίκ αυτό το πράμα)

κατά τη δεκαετία του '80 που δεν είχαν ιδιωτική τηλεόραση δεν ήταν Τριανταφυλλόπουλος και δεν είχαν μπαταρίες που θα τους έκραζαν στο θέρος να κάμουν φόρτιση

παραλείπω την αιματηρή συνέχεια του σεπτέμβρη

Ανώνυμος είπε...

Θες κουρεμα Πηττα..


ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ