Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Ο Θέρωτας


Μου αρέσει η ζέστη.Είναι πραγματικά ηδονική , βαθειά ερωτική, αυθεντική, χωρίς φτιασιδώματα.

Τον χειμώνα , στο κρύο ας πούμε , ο ερωτισμός για να αναδειχθεί , έχει ανάγκη από πολλά βοηθήματα. Από το απλούστερο, το καλοριφέρ δηλαδή, μέχρι τα πιο σύνθετα και «ατμοσφαιρικά» μέσα, όπως το τζάκι ….


«στου οποίου τις ρόδινες φλόγες τα κορμιά καίγονται τόσο από την πυρά όσο και από τον πόθο, ενώ, αυτές οι φέτες φωτιάς γλύφουν με θεσπέσια παιγνίδια καμπύλες και ανατριχίλες, και τα βογκητά αρμονικά δένουν με το τριζοβόλημα των ξύλων»

Εντάξει, ωραία είναι όλα αυτά, σαν τα συνδυάσεις μάλιστα με ένα καλό ερυθρό κρασί, τον κύριο Gustav Mahler στο cd ή με…nights in white satin, ανάλογα με τη διάθεση , μπορεί το παραμύθι να γίνει έως και αλησμόνητο. Ανάλογα, ποιοι κυλιούνται στη φλοκάτη. (εδώ, παίζει πάντα και μία κουλτουριάρα φλοκάτη, άσπρη κατά κανόνα, που κάνει καλό συνδυασμό με τη λιτή βιβλιοθήκη , την τίγκα σε βιβλία. Από τα ντοκουμέντα συνεδρίων του ΚΚΕ μέχρι τα πονήματα του Φουκουγιάμα ).
Στη μέση, ότι επιθυμεί ο καθένας.
Τώρα, μιλάμε για τα απαραίτητα στερεότυπα, του συγκεκριμένου σκηνικού.
Α… βέβαια!
Η συνταγή προϋποθέτει και χαμηλότονες φωνές, σχεδόν ψιθυριστές, είτε από…συγκίνηση, είτε από μόνιμη υπόταση εξαιρετικά χαρακτηριστική αδυναμία ενός τύπου ανθρώπων θηλυκών τε και αρσενικών που πολλάκις την προβάλλουν και ως περίσσια ευαισθησία.(να έρθω γυμνή με το παλτό από πάνω στα χιόνια;

Αλλά εσύ, θα κρατάς μια ανθοδέσμη ρόδα από τα οποία θα έχεις αφαιρέσει τα αγκάθια και με τα φύλλα τους θα με ράνεις στον 33o οργασμό μου, πριν με σταυρώσεις –στην προηγούμενη ζωή ήμουν Χριστός και το ζώδιο μου λέει πως έχω ροπή στα πάθη)

Παλτά, φλοκάτες, τζάκια καλοριφέρ.Παπλώματα, στοργή ένεκα ψύχους, κρασί πάλι λόγω κρύου και στο πρόσωπό σου τι αντιφεγγίζει;Φως κεριών είναι ή τηλεόραση;Μη! Κρυώνω!

Το Θέρος, είναι αλλιώς.


Τα κορμιά απαλλάσσονται από τα πολλά ενδύματα, τα πάντα είναι διαθέσιμα με μία κίνηση , τα λινά κάνουν παιχνίδια στο αεράκι και με χάρη μεγαλοφυούς ζωγράφου μπορούν να υπογραμμίζουν στήθη, κωλαράκια, καμπύλες κι εσοχές, μα και εξοχές, αναλόγως που πέφτει το μάτι.

Το καλοκαίρι τα κορμιά , κρατάνε για ώρες ή και για μέρες την αλμύρα της θάλασσας και έτσι όταν παίζεις με την άκρη της γλώσσας πίσω από ένα κοχύλι αυτάκι, μαζί με τη μελένια γεύση και την ζέστα της αναπνοής σου που επιστρέφει στα ρουθούνια σου, οσφραίνεσαι και τα πέλαγα και τους φλοίσβους , βλέπεις στο βάθος των ματιών της παιχνιδιάρηδες αστερίες να τρεμουλιάζουν ξεσηκώνοντας άμμο, νιώθεις τη ραχοκοκαλιά να μπορεί ν αντέξει τον ήλιο στον αυχένα.

Το Καλοκαίρι , είναι Αιδοίο.

Καίει, κι εξατμίζει την ικμάδα σε λαχανιασμένες ανάσες γεμάτες υγρό κολύμπι σε μυστικούς κόλπους, ιδιωτικά παράλια που εκβάλουν τα ποτάμια της αγάπης.
Πες μου σε παρακαλώ! Τι δεν είναι Έρωτας το Θέρος;


Θέρωτας!

Έρωτας δεν είναι τα γυμνά της πέλματα με την κολλημένη άμμο σαν περπατάνε σε δροσερά μάρμαρα;

Έρωτας δεν είναι που σκύβει να φάει καρπούζι και την ώρα που το κόκκινο του φρούτου συναντά τα χείλη της το βλέμμα σου πέφτει σε μία κόκκινη ρόγα που χαϊδεύεται ανεπαίσθητα στο εσωτερικό μιας πουκαμίσας;

Έρωτας δεν είναι όταν δίνεις ένα φιλί στα χείλη ενώ αυτά έχουν ήδη ανάμεσα στα δόντια ένα ώριμο σύκο;

Και σφίγγεις τα χείλη στα χείλη, και τα σαγόνια εκρήγνυνται στα μύρια σπόρια του σύκου και τρίβεσαι και τρίβεται πάνω της, πάνω σου και μετά, μετά με κομμάτια σάρκας του φρούτου κολλημένα στα μάγουλα, πλένεσαι με το κρύο νερό της βρύσης του καφενείου, εκεί κάτω από τη συκιά.

Μόνο το Θέρος μπορείς γυμνός να γαμήσεις και να γαμηθείς κάτω από τον ήλιο, πάνω στην άμμο, με το νερό να σου πλένει σεβαστικά τα πόδια, με τον ιδρώτα να μην προλαβαίνει να τρέξει γιατί στεγνώνει από την κάψα επί τόπου μόλις πάει να αναβλύσει από τους ανοιχτούς σου πόρους.

Μόνο το Θέρος μπορείς γυμνός να γαμηθείς και να γαμήσεις μετρώντας τα άστρα τα νεφελώματα τους γαλαξίες τις ανδρομέδες και τους αλντεμπαράν και μετά να βαφτιστείς παιδί του Διονύσου με ένα ποτήρι κρασί μέσα στη θάλασσα σμίγοντας τα υγρά σου με το πέλαγος.

Μόνο το Θέρος μπορείς να αναστενάξεις και ο αναστεναγμός σου να γίνει τραγούδι ξέφρενο από γαϊδάρους που ευλογούν με γκα και από τζιτζίκια που δοξολογούνε με τζι.

Το Θέρος , αν είναι, δεν έχει ανάγκη από βιβλιοθήκες, από τζάκια και φλοκάτες.
Το Θέρος είναι κρεβάτι όπου λάχει, όπου τύχει, όπου συμβεί.


Χτυπάει κατ ευθείαν στο κεφάλι, κάνει τα μηνίγγια ταμπούρλο , μαζεύει τα μακριά μαύρα μαλλιά ψηλά και ανατέλλουν οι κύκνοι λαιμοί, κάνει το δέρμα σταρένιο με τη μυρουδιά του φούρνου στις 6 το πρωί , όλα φρέσκα , όλα λαχταριστά, όλα δικά σου.

Θέρος. Το Θέρος, δεν είναι λέξη, ούτε θεωρία.

Δεν είναι συζήτηση ούτε διάλογος.

Απλά Είναι. Πνοή, αναπνοή. Είναι ένα Ουσιαστικό Ρήμα είναι η καύλα της ζωής και για αυτό πυρώνει, καίει, κόβει την ανάσα και γεμίζει τα μάτια υδρατμούς.

Α ναι!
Δεν μου αρέσει το Καλοκαίρι. Μου αρέσει το Θέρος , ο Θέρως , ο Θέρωτας.



Με μία κλασική πόζα της αγαπημένης μας Druuna- και ένα κείμενο που είχα γράψει πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή- φεύγουμε για κάποιες μέρες να ξεκουραστούμε και, κυρίως να αλλάξουμε παραστάσεις. Με την επιστροφή, προς το τέλος του μήνα, τα λέμε και πάλι. Σχόλια, ελεύθερα επί του κειμένου. Αν κανείς το θεώρησε….σεξιστικό, η σύστασή μας είναι «ψυχίατρος». Καλό Θέρος!




31 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

Καλό Θέρος Γιώργο αλλά προτιμώ το Χειμώνα. Με 43 βαθμούς και μέσα στην Αθήνα δε λέει με τίποτα. Εάν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και φαντάζομαι και στην Κύπρο είχε 10 βαθμούς λιγότερους κατά μέσο όρο, θα τρωγόταν. Το μεσογειακό καλοκαίρι έχει ωραία χρώματα αλλά θέλω να κάνω μπάνιο στη θάλασσα, όχι στο αμάξι που μόλις μπαίνεις μέσα βράζεις στους 80 βαθμούς κελσίου. Θα μου πεις βάλτο το αμάξι κάτω από κάνα δέντρο, μα που να το βρω το δέντρο? Τα έκαψαν όλα.... Όσο για τον ερωτισμό που εκπέμπει το καλοκαίρι δεν το πιστεύω. Εγώ άμα δω κάποια που μου γουστάρει δε πα να είναι χειμώνας στην Σκανδιναβία ή καλοκαίρι στα Μπαρμπάντος, το ίδιο που κάνει. Απλά το καλοκαίρι πίνουν περισσότερο στα παραθαλάσσια μπαράκια και γίνονται ντέφι και απελευθερώνεται το πνεύμα... Αλλά αν περιμένουμε το καλοκαίρι και το πιοτό για να ανακαλύψουμε τον «κρυμμένο» ερωτισμό μας, πάει καήκαμε..

Ανώνυμος είπε...

pio ksenerwtos apo sena re imagine den mporei na einai kanenas...sketi ripansi katw apo ena synklonistiko keimeno

U.Br.

stalamatia είπε...

Καλές διακοπές καλά μπάνια ,προσοχή στην άμμο τρυπώνει παντού!!!1.

-=IMAGINOS=- είπε...

To σχόλιο μου δεν πήγαινε στην ποιότητα του κειμένου και τον τρόπο που γράφει ο Γιώργος. Όλοι γνωρίζουν ότι γράφει εξαιρετικά, αλλά τι να έκανα δηλαδή να εξέφραζα για μία ακόμη φορά το θαυμασμό μου στο γράψιμο του? Ούτε ο ίδιος δεν το θέλει αυτό. Ανώνυμε είμαι πιο ξενέρωτος γιατί απλά βλέπω και κρίνω τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελα να είναι γιατί αυτό θα ήταν ανούσιο. Και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι τέτοιου είδους «ξενέρωτος».
Στην τελική μου αρέσει πιο πολύ ο Χειμώνας, πειράζει ρε φίλε που λέμε τη γνώμη μας? Τι είναι τούτοι ρε, ούτε στα γαριδάκια δεν τους πετυχαίνεις...

mtryfo είπε...

Γιώργο,
Καθόλου "σεξιστικό", τα μάλλα ερωτικό μπορώ να πω...
Καλό Θέρος, με όποια έννοια του δίνετε εσείς...

αθεόφοβος είπε...

Πράγματι την αλμύρα της θάλασσας στο δέρμα του καλοκαιριού κανένα άρωμα ή γεύση δεν μπορεί να αντικαταστήσει.

zappa είπε...

kalo kalokairaki kai apo mena....

h eyxh ayth shmainei polles mpyres, omorfa taksidia, erhmikes (h mh) paralies (o Mpallos logou xarh), kalh mousikh, ena wraio biblio, erwtas.....

Περαστικός είπε...

Καλό θέρος/θέρωτα, αν και δυσκολεύεις την εργασία μας με τέτοια κείμενα.

the Idiot Mouflon είπε...

@Citizen Pie: Πες τους για μίση και πάθη, για την ηλίθια μάχη των εντυπώσεων, για το ποιος θα κερδίσει το "ακροατήριο" αν θες εκατοστάρες στα σχόλια. Άμα τους λες για "Θέρωτες" ... απροβίβαστο.

Μα πόσο ξενέρωτοι είμαστε τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Mouflonie, POLY ksenerwtoi, PARA poly! Eidika an apodidoume ston opoio blogger vlepseis gia "ekatostares sta sxolia" enw tautoxrona kataggeloume tin "ilithia maxi twn entypwsewn"... Tria poulakia kathontai... ("A, ma itan sarkastiko....").

Kai ti stylaki... "Citizen Pie, pes s' autous tous ilithious kati tou epipedou tous... Alla esy (ki egw, ennoeitai) pou eimaste anthrwpoi erwtikoi, kai OXI ksenerwtoi, mporoume na katalavoume... Oi ALLOI, oi ekpesontes stin KSENERWTH kathimerinotita.... pfff....".

Ti "erwtiki" stasi, poso "enwtiki", poso "anthrwpini" (na pw kai "aristeri", etsi gia na tsakwtheite gia mia akoma fora gia to idio thema?). Mpravo, mouflonie agori mou!!

the Idiot Mouflon είπε...

Συνέχισε να γράφεις, το γέλιο κάνει καλό στο κυκλοφοριακό.

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika xairomai pou gelas me ta grapta moy, mouflonie - erwtike kai MH-ksenerwte (oxi san tous "ALLOUS").

To xreiazesai allwste... giati ta dika soy keimena einai kyriolektika gia klamata...

Ανώνυμος είπε...

Re pitta mipos ipies monokopania prozac, viagra kai zivania?

xexe...milame gia megali k..diastrofi, akou to "kalokairi einai aidoio! O xeimonas ti einai? peos? Na tou vgaleis ki aftou onoma "peoxeimono" Xexe.. afto to therotas mipws sou irthe apo ton Thapateros?

Pantws afto me ta igra kai tis thalasses me epeise na min ksanapaw thalassa! Koritsia filaxteite! Mporei na mpeite parthenes kai na vgeite gkastromenes me to sperma tou pittokronou sta mallia wsan anadiomenes Afrodites!
polla gelia...

Ανώνυμος είπε...

Re pitta mipos ipies monokopania prozac, viagra kai zivania?

xexe...milame gia megali k..diastrofi, akou to "kalokairi einai aidoio! O xeimonas ti einai? peos? Na tou vgaleis ki aftou onoma "peoxeimono" Xexe.. afto to therotas mipws sou irthe apo ton Thapateros?

Pantws afto me ta igra kai tis thalasses me epeise na min ksanapaw thalassa! Koritsia filaxteite! Mporei na mpeite parthenes kai na vgeite gkastromenes me to sperma tou pittokronou sta mallia wsan anadiomenes Afrodites!
polla gelia...

Ανώνυμος είπε...

anonyme/i
ehei poli kairo na gamitheis
kai xehases

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο τώρα που θα γυρίσεις μη ξαφνιαστείς με όσα θα διαβασεις
απλά κάποιοι ζηλεύουν όταν καταλαβουν ότι άλλοι γαμουν...
(γενικώς και στην ηλικία σου :-)

Ανώνυμος είπε...

lol "stin ilikia sou"

xaxa..tora me afto tha ton kaneis na niosei kala?
loooooooooooooool

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο και "ελυτικό".. Μου θύμισες Μαρίνα των βράχων...

"Εχεις μια γεύση τρικυμίας στα χείλη
Κι ένα φόρεμα κόκκινο σαν το αίμα
Βαθιά μες στο χρυσάφι του καλοκαιριού
Και τ' άρωμα των γυακίνθων - Μα πού γύριζες

Κατεβαίνοντας προς τους γιαλούς τους κόλπους με τα βότσαλα
'Ηταν εκεί ένα κρύο αρμυρό θαλασσόχορτο
Μα πιο βαθιά ένα ανθρώπινο αίσθημα που μάτωνε
Κι άνοιγες μ' έκπληξη τα χέρια σου λέγοντας τ' όνομά του
'Οπου σελάγιζε ο δικός σου ο αστερίας"

Καλά να περνάς!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο και "ελυτικό".. Μου θύμισες Μαρίνα των βράχων...

"Εχεις μια γεύση τρικυμίας στα χείλη
Κι ένα φόρεμα κόκκινο σαν το αίμα
Βαθιά μες στο χρυσάφι του καλοκαιριού
Και τ' άρωμα των γυακίνθων - Μα πού γύριζες

Κατεβαίνοντας προς τους γιαλούς τους κόλπους με τα βότσαλα
'Ηταν εκεί ένα κρύο αρμυρό θαλασσόχορτο
Μα πιο βαθιά ένα ανθρώπινο αίσθημα που μάτωνε
Κι άνοιγες μ' έκπληξη τα χέρια σου λέγοντας τ' όνομά του
'Οπου σελάγιζε ο δικός σου ο αστερίας"

Καλά να περνάς!

dokisisofi είπε...

"Σχόλια, ελεύθερα επί του κειμένου. Αν κανείς το θεώρησε….σεξιστικό, η σύστασή μας είναι «ψυχίατρος». Καλό Θέρος! "

Re Pitta katarxin ti ennoeis sexistiko? sexistiko tha itan na provalle to ena fylo kai ypotimouse to allo. Exw tin entiposi afto simenei sexistiko.
Mipos ennoeis sexualiko? Kai den einai? Emena mou kanei gia "sexualika oneira therinis nyktos":P Eisai telika poli sexualikos typos e? "blogg, gini kai thalassa" etsi eprepe na onomaseis to post:PP

Alla asto afto.Einai ena aisthisiako keimeno pou kapoious ekfrazei kai kapoious oxi. Afto pou mou kanei entiposi einai pou eipes gia tous defterous oti " η σύστασή μας είναι «ψυχίατρος". Dld iparxei i sosti kai i lathos ermineia tou keimenou sou tis opoies aspazontai oi logikoi kai oi trelloi antistoixa? Opoiou tou prokalei emeto i apla den tou aresei prepei na paei ston psixiatro? Ti einai dld to keimeno sou? psixiatriki aksiologisi?
gia semnaaa....

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

"Εσώρουχες σημαίες φυλάττουν τα σύνορα της Ερωτικής μας Επικράτειας..." (ένας ευρηματικός στίχος από την ποιητική συλλογή του Γιώργου Πήττα "Ο Δύων Ανατέλλων και η Πανσέληνος Βροχή" και το ποίημα "Η Ανά Δύση" (Λιβάνης, Αθήνα 2000).

Χωρίς έρωτα, η ζωή είναι αβίωτη...

Ανώνυμος είπε...

kai me erota einai

Ρωξάνη είπε...

Καλά να περνάτε!

Ανώνυμος είπε...

eipes:
"Opoiou tou prokalei emeto i apla den tou aresei prepei na paei ston psixiatro? Ti einai dld to keimeno sou? psixiatriki aksiologisi?"

pos mpainei o emetos se themata EROTA afto ontos as to apantisi psihiatros

Ανώνυμος είπε...

Gousta ein'afta.
Allos mporei na kanei emeto me ti sinthiki tis lissavonas. Den exei to dikaioma?

Me ti diki sou logiki ston psixiatro prepei na pane kai oi gay dld? Oswn to gousto apoklinei me afto tou Pitta prepei oposdipote na xappothoun?

Ανώνυμος είπε...

trikimia en kranio eheis...

Ανώνυμος είπε...

pes ta mori Dokisisofi!

ma dld skefteite ti psonaras mporei na einai kapoios pou leei " opoiou den tou aresei to post mou na paei na ton koitaksei psixiatros".

re oust!

Ανώνυμος είπε...

pes ta mori Dokisisofi!

ma dld skefteite ti psonaras mporei na einai kapoios pou leei " opoiou den tou aresei to post mou na paei na ton koitaksei psixiatros".

re oust!

Ανώνυμος είπε...

oloi oi anonimoi ehoyn mia katanoisi metaxi tous...

i trikimia sto kranio omos parameni

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ..
GET A LIFE N00BS..

Ανώνυμος είπε...

Παιδια βρεχει σημερα!Ηρθε η ωρα να βγαλουμε τα σκονισμενα βιβλια με τα ντοκουμεντα συνεδριων του ΚΚΕ,γιατι πως αλλιως θα βγει ο χειμωνας?

Αν δεν εισαι ΚΚΕ,δεν εχεις πιθανοτητες να γαμησεις το χειμωνα..Αν δεν δει η γκομενα ντοκουμεντα συνεδριων του ΚΚΕ,δεν καυλωνει λεμε!Πως να το κανουμε?
Δεν ανοιγει η μουνοτρυπα..

Ενω μολις ακουσει για Φλωρακη,Φαρακο και Παπαρηγα...Αμεσως ανοιγει!Σαν τριανταφυλλο!

Και στο στερεοφωνικο δεν πιστευω να παιζει καμια ξενερωτη μπαλαντα ή κανενα ξενερωτο συγχρονο pop ή RnB κομμάτι?Ενα ειναι το ασμα:"Στ'αρματα,στ'αρματα εμπροος στον αγωωωωνα για τη χιλιακριβη τη λευτεριαα!"

Εεε ρε γαμησια που θα πεσουν φετος!



ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ