Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2008

Ο Άγιος Μαρτίνος, στον Στρόβολο

Την Τετάρτη που πέρασε, ήρθε στην Κύπρο μια θεσπέσια ορχήστρα. Το περίφημο σύνολο μουσικής δωματίου, St. Martin in the Fields, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου βιολονίστα Joshua Bell. Toν Bell μπορούν να τον δουν και να τον απολαύσουν όσοι θέλουν, σε ένα μικρό δείγμα της μουσικότητας αλλά και της δεξιοτεχνίας του, δεξιά στην κορυφή της σελίδας.

Στο «κλιπ» εδώ, βλέπουμε και ακούμε στην εισαγωγή του Φίγκαρο, την Ορχήστρα St. Martin in the Fields με τον Nevil Mariner, τον άνθρωπο που ουσιαστικά διαμόρφωσε τον χαρακτήρα και τον ιδιαίτερο ήχο της Ορχήστρας.

Η συναυλία της Τετάρτης, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα (εισαγωγή Κοριολάνος Μπετόβεν, Κονσέρτο για Βιολί Μέντελσον και η «θεία» 7η πάλι του Μπετόβεν, στάθηκε σαν αφορμή για το αυριανό άρθρο του οποίου το σημερινό ποστ αποτελεί έναν μικρό πρόλογο.

Το μήνυμα; Καμία επένδυση στον Πολιτισμό δεν είναι ποτέ «ακριβή».

Υπό προϋποθέσεις βέβαια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: