Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Μάης 1968

Μία ελάχιστη πρόγευση από το αυριανό άρθρο στον Πολίτη και κατά συνέπεια την ανάρτηση στο ιστολόγιο. Ο Μάης του 68. Η εξέγερση που μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Η εξέγερση που ανέδειξε μεταξύ άλλων την αδυναμία της παραδοσιακής αριστεράς να χορέψει στο τέμπο των καιρών καθώς ήταν πια τελείως εγκλωβισμένη στην ενδο-εξουσιαστική της αυτοσυντήρηση. Το πάθος της εξέγερσης του Μάη, η κληρονομιά της, οι σημερινές και αυριανές εξεγέρσεις.

Η πολυτιμότητα της Οργής. Τα κύματα, οι κύκλοι των εξεγέρσεων και τα πεπρωμένα τους. 1968, τότε.

2008, σήμερα. Και το φόντο, είναι ένας κόσμος που μοιάζει να αργοπεθαίνει.

Και είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα οι δρόμοι θα γεμίσουν και πάλι από πλήθη οργισμένων με φλογοβόλα διάθεση ενάντια σε κάθε τι που θα φαντάζει στα μάτια τους ως ένοχο για όλα όσα συμβαίνουνν.

Και αν το 68 η εξέγερση είχε σαν στόχο το συθέμελο τράνταγμα του αυταρχισμού της εποχής, τώρα ένας πλανήτης ολόκληρος που ασφυκτιά από τη μόλυνση και πεθαίνει από την πείνα θα φέρει τσουνάμια ανεξέλεγκτων αντιδράσεων. Δίκαιων.

Απλα, λίγα σπέρματα, κάποιες νύξεις για τη συζήτηση που θα κάνουμε με την αυριανή ανάρτηση.

1 σχόλιο:

stelios papalangi είπε...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=30.04.2008,id=23965184,29636480,45915392

τρια ενδιαφέροντα αρθρα για το μάη αυτό από τη ελευθεροτυπία