Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Ζαχόπουλος Blues…

Το πιο χυδαίο, το πιο διεφθαρμένο στοιχείο από όλα, είναι η εμμονή και η σπουδή των στελεχών της Νέας Δημοκρατία να διατηρήσουν την «πρωθυπουργική εικόνα» άσπιλη κι αμόλυντη από αυτή την ιστορία. Ή μάλλον ΚΑΙ από αυτή την ιστορία.

Ποιος ήταν ο κος Ζαχόπουλος;

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Πολιτισμού. Που πέρα από όλα τα άλλα εγκλήματα για τα οποία είναι κατηγορούμενος, εμφανίζεται αδαής κι αγράμματος, στεγνός και αστοιχείωτος επί των στοιχειωδών.

Η ερώτηση της δημοσιογράφου, απλή, τόσο απλή που ισοδυναμεί με το να ζητάς από ένα παιδί δέκα χρόνων να σου πει την αλφαβήτα.

«Μπορείτε να μας κάνετε αυτή τη στιγμή ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού μία αποτίμηση για την ιστορική αξία του Κρόνιου Λόφου;»

Θυμίζω εδώ πως για τον Κρόνιο Λόφο μόνον, ήρθαν δεκάδες δεκάδων δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο και πως η αποκλειστική κάλυψη για το θέμα Ολυμπία-Κρόνιος Λόφος απασχόλησε έντονα όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Και αυτός, ο αδαής, ο αγράμματος, ο επίλεκτος του κου Καραμανλής δεν είχε την παραμικρή ιδέα. Και με το θράσος της άγνοιας του απάντησε ως ιταμός γραφειοκράτης, δεν είχε καν την ευελιξία και την ευστροφία να αποφύγει την ερώτηση εντέχνως.

«Κοιτάξτε….αυτά…..αφού γίνει η…η…σύσκεψη με τους…υπηρεσιακούς παράγοντες και μία….εεεε….και μία επίβλεψη του χώρου…μία αυτοψία…ούτως ώστε να έχετε υπεύθυνες ανακοινώσεις….»

Αυτά λοιπόν ο κος Ζαχόπουλος. Ανίκανος να απαντήσει για την ιστορική αξία του Κρόνιου Λόφου, ανίκανος και να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή αυτοχειρία.

Μόνο που αυτός ο τύπος , ορκισμένος εχθρός του Πολιτισμού, ο άνθρωπος που αποχαρακτήρισε πλήθος αρχαιολογικών χώρων, που βόλεψε πλήθος κολλητών, που χρηματοδότησε ασμένως πλήθος σωματείων και οργανώσεων αγνώστου προελεύσεως και προορισμού, δεν ήταν το πρόβλημα. (αναφέρομαι σε αυτόν στον παρελθόντα χρόνο γιατί ουσιαστικά είναι μία απολύτως τελειωμένη περίπτωση).

Το πρόβλημα βέβαια, είναι η εξουσία που του έδωσε τον αέρα και τη δύναμη.

Το πρόβλημα, είναι ένας πρωθυπουργός ένας συγκεκριμένος πρωθυπουργός, άψογο προϊόν μέχρι πρόσφατα των image makers που πλέον δεν αντέχει το βάρος του θεάτρου που έχει παίξει σε βάρος της κοινωνίας και ξεφτίζει σαν γδαρμένο πλαστικό περιτύλιγμα από τις τρισάθλιες επιλογές του. Επιλογές όμως που καθρεφτίζουν 100% τον ίδιο. Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι λέει μία παροιμία, η οποία κολλάει γάντι στην περίπτωση.

Για αυτό, όταν λέμε Ζαχόπουλος θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως είναι απλά το άλλο όνομα του Κώστα Καραμανλή.

8 σχόλια:

Κωστής Γκορτζής είπε...

Προσυπογράφω!

Lion είπε...

Προσυπογραφω κι εγω, αλλα με επιφυλαξεις. Μηπως οταν λεμε "Κωστας Καραμανλης" θα πρεπει να εχουμε κατα νου, οτι ειναι το αλλο ονομα του εαυτου μας;

Οι κουτοφραγκοι - οπως πολυ καλα γνωριζεις - ξερουν την παραιτηση απο ευθιξια. Και αν η ευθιξια ολιγωρησει, οι Πολιτες ξερουν και την καθαιρεση μετα (κατα-)δικης.

Εμεις ειμαστε κατωτερος λαος αραγε; Γιατι αυτα ειναι ονειρα θερινης νυχτος οταν μιλαμε για την Ελλαδα;

stalamatia είπε...

Ο προθυπουργός δούλεψε ποτέ στη ζωή του πριν γίνει προθυπουργός?Απλά συνεχίζει την ίδια καριέρα,το τίποτα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Προσυπογράφω και εγώ.

Να πω μόνο κάποια πραγματάκια ακόμα.

Ο Κωστάκης Καραμανλής δεν έγινε πρωθυπουργός από μόνος του. Τον εξέλεξε ο λαός. Ο Γιωργάκης Παπανδρέου επίσης δεν έγινε υπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μόνος του, τον εξέλεγξε ο λαός... Ούτε ο ένας δούλεψε ποτέ στη ζωή του ούτε ο άλλος. Συμπέρασμα, ο λαός είναι μαλ@@@@ και σαν μαλ@@@@ εκλέγει αυτούς που του ταιριάζουν...

Φυσικά και δε καταλαβαίνω γιατί ο Καραμανλής βρίσκεται συνεχώς στο απυρόβλητο. Ομόλογα, Τσιτουρίδης (δύο φορές), Μαρκογιαννάκης, Ρεγκούζας, Βαρθολομαίος, Ζαχόπουλος, συγγνώμη αλλά όλους αυτούς ποιος τους διόρισε? Ο Φούφουτος η ο Καραμανλής? Δεν ήταν μία δεν ήταν δύο...

Παρόλα αυτά στις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί η ΝΔ να βρίσκεται μπροστά σταθερά. Αυτό βέβαια εξηγείται. Μπορεί ο λαός να είναι μαλ@@@@ αλλά δεν είναι τόσο πολύ ώστε να έχει ξεχάσει ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ γκρέμισαν κάποτε το σύμπαν ολόκληρο και όταν κοιτούν πίσω βλέπουν ακόμα τα ερείπια γιαυτό και η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται αν και μέχρι τον Απρίλη προβλέπω εκλογές...

Κατά τ' άλλα η ελληνική κοινωνία έχει λύσει όλα της τα προβλήματα, οικονομικά,, κοινωνικά, εθνικά και το μόνο που απέμενε να ασχοληθεί είναι η Ζαχοπουλειάδα και η Θεμομακειάδα...

Αλλά όταν ένας λαός καταστράφηκε εγκεφαλικά και ανεπανόρθωτα από το 1981 και μετά τι άλλο μπορείς να περιμένεις.....

-=IMAGINOS=- είπε...

Ξέχασα να αναφέρω εκτός από Ομόλογα, Τσιτουρίδης (δύο φορές), Μαρκογιαννάκης, Ρεγκούζας, Βαρθολομαίος, Ζαχόπουλος και τις υποκλοπές ( που μπήκαν και στο αρχείο της εισαγγελίας σήμερα!!!!! μας έκαναν νταντά οι αμερικάνοι φαίνεται) και την καντίνα του Μαγγίνα... Μόνο ο Φούφουτος δεν ευθύνεται για όλα αυτά Κωστάκη μας...

zappa είπε...

Magginas, Marietta, Zaxopoulos, Polydwras, 8emos, Benizelos, Bar8olomaios, Regkouzas.....
Oloi ypey8ynoi....

Ανώνυμος είπε...

Χα, δημοκρατία....you gotta love it :)

Aceras Anthropophorum είπε...

Άμαν βλέπεις τι γίνεται στην Ελλάδα, από τη μιά ξαλαφρώνεις λίγο διότι έχει και χειρότερα, από την άλλη σε πιάννει δέος, διότι σκέφτεσαι ότι ακόμα δεν πιάσαμε πάτο στην Κύπρο και μπορούμεν να πάμε και άλλο πίσω.

Εμάς ο πρόεδρος μας όταν ήταν βουλευτής και άκουσεν ότι ομάδα πολιτών, αρχιτεκτόνων, και οικολόγων, μεταξύ των οποίων και της κόρης του Κληρίδη που ήταν βουλευτής, επήαν να σταματήσουν τες μπουλτόζες για να αποτρέψουν την κατεδάφισην ενός νεοκλασσικού σπιθκιού, τάδε έφη ενώπιον άλλων βουλευτών: "θώρε θώρε, φωνάζουν να γλυτώσουν το σπίτιν του ππούστη". Το κριτήριον αν ένα κτήριο είναι διατηρητέο για έναν άθρωπον που εκάμαμεν πρόεδρο είναι αν αυτός που το εκατοίκησεν ήταν straight ή gay (ppousshtis για αυτούς που δεν έχουν αγγλική κουλτούρα).