Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Air. J.S. Bach Bobby Mcferrin

Μια ανάσα πριν το αυριανό άρθρο.

Ο εκπληκτικός τραγουδιστής Bobby Mcferrin στο "Air" για έγχορδα του J.S. Bach, όπου η πραγματικά θεία φωνή του και η σπάνια τεχνική δεινότητά του αντικαθιστούν το πρώτο βιολί στη μελωδική γραμμή.

Επιδιώξτε να ακούσετε τις συνεργασίες του Mcferrin με τον κορυφαίο Ιάπωνα ΥοΥο Μa.

Συγνώμη για όλα αυτά τα...κοσμητικά επίθετα (εκπληκτικός, κορυφαίος κλπ) αλλά τι να γίνει; Πρόκειται για πραγματικά μεγέθη στο χώρο της μουσικής.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ξέχασα να γράψω στο κυρίως κείμενο, πως ο Yo Yo Ma είναι τσελίστας, θεωρείται εδώ και χρόνια ως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ στο Βιολοντσέλο παγκοσμίως.

dokisisofi είπε...

Kaliteros apo violi.
Omos den katalava. Diifthine kiolas?

Unknown είπε...

Η Ορχήστρα είναι Δωματίου, μικρό σύνολο εγχόρδων, δεν έχει πάντα ανάγκη μαέστρου που συχνά σε τέτοια σχήματα τον υποκαθιστά το πρώτο βιολί. Άρα ως "πρώτο βιολί" έστω και φωνητικό, ναι, κάπου συντονίζει την Ορχήστρα.

DarkElf είπε...

Ο Υοyoma είναι απίστευτος. Είναι καταπληκτικό το τί μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος όταν σπάει τα όρια του sic κ του καθωσπρεπισμού...
Ο Υοyoma με το βιολεντσέλο, η Vanessa Mae με το βιολί κ η Φαιρούζ με τα παραδοσιακά αραβικά είναι οι καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να παντρέψουν το κλασικό με το σύγχρονο κ το λαίκο με το sic με καταπληκτικά αποτελέσματα...

-=IMAGINOS=- είπε...

Να πω την κακία μου η όχι? Άντε να την πω!

Για νανούρισμα είναι ότι πρέπει και για τις αϋπνίες δε χρειάζονται πλέον φαρμακευτικά σκευάσματα, το πρόβλημα λύθηκε! χαχαχα

Unknown είπε...

@darkelf, δεν έχω να προσθέσω κάτι, συμφωνώ απόλυτα…Η προσφορά του Υοyoma είναι τεράστια- προσωπικά δεν τοποθετώ τη Vanessa Mae στο ίδιο επίπεδο, νομίζω πως το στήριγμά της είναι κυρίως στον εντυπωσιασμό. Δε λέω, μπορεί κάποιους να τους συμφιλιώνει με την καλή μουσική, αλλά…από την άλλη πλευρά ο Υοyoma για παράδειγμα, έχει πλήθος δικών του ερμηνειών σε έργα αναφοράς που δημιούργησαν προηγούμενο, όπως η ερμηνεία του στις 6 σουίτες του Μπαχ, που ήρθε να σταθεί δίπλα σε ερμηνείες γιγάντων όπως ο Καζάλς ή ο Ροστροπόβιτς.


@Imaginos…καλημέρα, χαίρω που σε βλέπω στη «γειτονιά» πάλι- περί ορέξεως τρέχα γύρευε, αλλά επειδή ξέρω τα μουσικά σου γούστα, μάλλον σε λάθος στιγμή το άκουσες!