Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Blogs: Υπάρχουν μόνο Ελεύθερα.

Το διαδίκτυο χρόνια τώρα γίνεται ένα όπλο στα χέρια των απλών ανώνυμων Πολιτών. Το διαδίκτυο χρόνια τώρα ενοχλεί ορισμένους κύκλους της Εξουσίας για έναν πολύ απλό λόγο:

Είναι γρήγορο, γιατί «τρέχει» με τους ρυθμούς της πραγματικής ζωής.

Κατά συνέπεια είναι πάντα μερικά βήματα πιο μπροστά από τους πάσης φύσεως γραφειοκράτες και εξουσιαστές οι οποίοι μέχρι να συσκεφθούν για να κατανοήσουν τι συμβαίνει «εκεί έξω» και να αποφασίσουν τι θα κάνουν , βλέπουν μόνιμα και από μακριά την πλάτη της Κοινωνίας που καλπάζει.

Τώρα, στην Ελλάδα, και με την αρωγή ορισμένων εκπρόσωπων της πλέον χυδαίας και προσβλητικής μορφής «δημοσιογραφίας» αυτής που «δίδαξε» την «δημοσιογραφία» της κλειδαρότρυπας , της κρυφής κάμερας και των ωμών εκβιασμών γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να ….μπει τάξη στο διαδίκτυο και να περάσουν τα ιστολόγια σε λογοκριτικές διαδικασίες από τις αρχές.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ιδιοκτησία του πρόσφατα διαζευχθέντος ζεύγους των ΜακηΘέμου των αρχικαρδινάλιων της φτήνιας και της κακογουστιάς γράφει:

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει ενέργειες ώστε να «χαλιναγωγηθεί» αυτή η ιστορία που ονομάζεται «blog», κι η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μια και τα λογής – λογής ιστολόγια ξεπηδούν με ρυθμό… μανιταριών στο Διαδίκτυο, δημοσιεύοντας αναληθείς και πολλές φορές συκοφαντικές πληροφορίες υπό μορφήν «ειδήσεων».

Οι κατ εξοχήν «εργάτες» της χαλιγανώγησης και της επίμονης και συστηματικής «εκπαίδευσης» του κοινού στην χυδαιότητα και την απαξία κάθε ιδέας, προωθούν βέβαια τη λογοκρισία.

Τη λογοκρισία σε βάρος των σκεπτόμενων Πολιτών που μέσα από τα ιστολόγια τους απλά εκφράζουν την ανάσα της κοινωνίας και αποτυπώνουν τις αντιδράσεις τους για όλα όσα συμβαίνουν.

Κανείς βέβαια δεν υποστηρίζει πως στον διαδικτυακό ωκεανό, κυκλοφορούν μονάχα καλά ιστολόγια. Υπάρχουν σελίδες που είναι κατά τη γνώμη μας απαράδεκτα, απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε ριζικά, αισθητικές που μας εξαγριώνουν κλπ.

Όμως το δικαίωμα της ύπαρξής τους θα το διεκδικήσουμε φανατικά γιατί τα blogs δεν είναι τίποτα άλλο από το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνίας μας χωρίς φτιασιδώματα.

Και κακά τα ψέματα.

Αυτοί που μέσα από την τηλεοπτική δικτατορία και τον υπνωτισμό της τηλεόρασης παράγουν συστηματικά βόθρους και σε μία πολιτισμένη κοινωνία θα ήταν σπρωγμένοι στο περιθώριο, είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε.

Αυτοί, που συστηματικά σπιλώνουν υπολήψεις, εκβιάζουν με κρυφές κάμερες , χορεύουν διαρκώς παρανοϊκά ταγκό με τους εξ επαγγέλματος τσανακογλύφτες και κηφήνες της εξουσίας.

Αυτοί, που βλέπουν σιγά σιγά την κοινωνία των Πολιτών να φεύγει από τον έλεγχό τους για –επιτέλους- άρχισε κάτι να συμβαίνει.

Αυτοί, οι απολύτως ανερμάτιστοι!

Αντιδρούν, γιατί ξέρουν πως σε λίγο δεν έχουν καμία θέση και θα πάνε από εκεί που ήρθαν: στα σκουπίδια.

Ιδού το κείμενο των 9 κεντρικών αρχών των bloggers , έτσι όπως έχει ήδη ανέβει σε πολλές δεκάδες Ελληνικά ιστολόγια.

Αν σας βρίσκει σύμφωνους και επειδή ήδη έχει εξαπολυθεί οργανωμένη επίθεση κατά της Ελευθερίας διακίνησης Ιδεών στο διαδίκτυο αναδημοσιεύστε το με τις όποιες δικές σκέψεις :

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

15 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

Και η πλάκα Γιώργο είναι οτι όλη αυτή την εκστρατεία κατά των Bloggers την ξεκίνησε ο υποτιθέμενος προοδευτικός χώρος με το Πρώτο Θέμα, το ΒΗΜΑ και υπουργούς και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ βασικά ενώ ο Γιωργάκης Παπανδρέου υποτίθεται ότι ήταν από τους πολιτικούς αρχηγούς που εμφανιζόταν πάντοτε ένθερμος υποστηρικτής του Intenret ! Που είναι τώρα να εναντιωθεί στον μεσαίωνα που προσπαθούν να μας επαναφέρουν? Εξαφανιζόλ! Τι να πει δηλαδή και το ΛΑΟΣ δηλαδή, ο Άδωνις, ο Καρατζαφέρης ο Θάνος Πλεύρης και ο Βορίδης που είναι σχεδόν μόνιμοι στόχοι των Bloggers αλλά δεν είδα πουθενά να τους επιτίθενται συλλήβδην όπως έκαναν το Π.Θ, το ΒΗΜΑ και στελέχη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ! ΑΙΣΧΟΣ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Αναδημοσιεύω το άρθρο με την άδεια σου Γιώργο.

Ανώνυμος είπε...

Τον ημίτρελο Λιακόπουλο μη ξεχνάς

dokisisofi είπε...

Pittas said:
“και η ταυτόχρονη γενναία τόνωση του Πολιτισμού και των Τεχνών γιατί αυτά είναι που παράγουν ταυτότητα και αυτοπεποίθηση".

Dokisisofi said

α)Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΩΝΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. το να χρησιμοποιεις την τέχνη για τέτοιους αναλώσιμους σκοπούς είναι αισχρό, φτηνό και αντικαλλιτεχνικό.

β) Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗ ΖΩΗ. από αλαζόνες με ετικέτες και "ταυτότητες" έχουμε ΠΗΞΕΙ.
24 Φεβρουάριος 2008 7:20 μμ

Pitas said:
@dokisisofi αγαπητή, ο κάθε ένας μας είναι αυτά που μπορεί να καταλάβει. Τίποτα άλλο



(dokisofi gela)


xaxaxa....to skeftikes poli prin to peis afto gia mena? tha protimousa na mou apantiseis epi tou prokeimenou. Alla ellipsei epixeirimatwn vgazoume ton allo xazo kai ksemperdevoume.Allazoume kai to post kai pame me to revma twn imerwn. (i texni gia sena einai midamini gia na asxolitheis.kai kala kaneis. Para na tin kseftilizeis se ekpaideftikes politikes..)



to eipes i den to eipes?


“Έχω δει αρκετά ενδιαφέροντα ιστολόγια, στα οποία οι "μπλογκοδεσπότες" όπως τους λεει και ο φίλτατος Άνευ_ στην κυριολεξία σνομπάρουν τους επισκέπτες τους και είναι ένα φαινόμενο που με εκνευρίζει αφόρητα. "

afto? ki afto diko sou?

Unknown είπε...

@Imaginos...βρε Χρήστο...μερικές φορές για να θίξεις το αντίπαλον ιδεολογικόν δέος λες κάτι πράγματα...

Από πότε το Πρώτο Θέμα ανήκει στον....προοδευτικό τύπο; Αν κάποιοι από πάρα πολύ νωρίς φώναζαν για την κατρακύλα , απότην εποχή ακόμα του Αυριανισμού από όπου όλο το χάλι ξεκίνησε, με συγχωρείς, αλλά είναι η αριστερά και έλεος δεν εννοώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ...

@ ανώνυμε, τον Λιακόπουλο τον χαρακτήρισες από μόνος σου..."ημίτρελος" ( που έχει βγάλει του κόσμου τα λεφτά πάνω στην ηλιθιότητα πολλών)

@dokisisofi...μην είσαι εριστική γιατί είναι εκτός των άλλων και βαρετό. Επαναλαμβάνω, ο κάθε ένας μας, και εσύ και εγώ και όλοι, είμαστε αυτά που καταλαβαίνουμε.

Το είπα αυτό γιατί παίζεις με τις λέξεις.

Εγώ δεν είπα ποιος είναι ο "σκοπός της Τέχνης" Αν ποτέ μπορεί να υπάρξει τέτοιο ζήτημα! Είπα απλά ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα από μια κάποια σωστή πολιτική στον Πολιτισμό από μία χώρα. Τίποτα άλλο.

Ταυτότητα σημαίνει να ξέρεις ποιος είσαι και τι σε συνιστά.

Όταν ύπάρχει αυτή η προϋπόθεση, τότε υπάρχει και αυτοπεποίθηση.

Κατά τη γνώμη μου, αν επιτρέπεις σε κανέναν να έχει διαφορετική αντίληψη από τη δική σου.

Το "ο καθένας είναι αυτά που καταλαβαίνει" δεν το είπα για σένα, μην το παίρνεις πάνω σου. Το λεω άλλο τόσο και για μένα και για όλους. Απλά, αυτό πιστεύω.

Το αν είναι η Τέχνη μηδαμινή ή όχι για μένα,αφορά εμένα. Πάντως δεν θα τη συζητήσω στο περιθώριο ενός Άλλου θέματος γιατί ναι, αυτό είναι προσβλητικό και εξαιρετικά επιπόλαιο.

Αν θέλεις να διαλέγεσαι, θαύμα. Αν επιδιώκεις μόνο να καυγαδίζεις, αλλού. Έχω περάσει την εφηβεία μου προ πολλού.

-=IMAGINOS=- είπε...

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ποινικοποίηση των blogs στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρό κατά τη γνώμη μου. Μιας και ενέπλεξα την πολιτική στο ζήτημα, θα πω ότι είναι η πρώτη φορά που βγάζω το καπέλο και συμφωνώ απόλυτα με το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση που πείρε για το θέμα. Φυσικά και τα 3 "μικρά" κόμματα αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις αλλά θεωρώ την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ ως την πλέον ουσιαστική. Φυσικά δεν ονειροβατώ αφού το περίμενα αυτό και ναι κρύβονται και σκοπιμότητες από πίσω αφού είναι τις μόδας στο blogging η αριστερά, αλλά όταν βλέπω σωστά πράγματα από τον οποιονδήποτε πολιτικό χώρο δε τα κρύβω για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τα λέω και τα υπερασπίζομαι. Νομίζω ότι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε. δε θα έχει για πολύ ακόμα ενεργητικό ισοζύγιο και αυτό είναι μία επιτυχία ΚΑΙ των τριών "μικρών" κομμάτων ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ EINAI ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ και οφείλουμε να συνεχίσουμε να γκρεμίζουμε το δικομματισμό που κατέστρεψε την Ελλάδα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΑΜΕ, ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ! ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ BLOGS. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε εξαιρετικό κείμενο και εξαιρετικές θέσεις-πιο σημαντικές από τα 9 σημεία που παραθέτεις πιο κάτω.


Σταμάτης Ν. -δεν 'εχω μπλογκ για να υπογράψω κανονικά!

Unknown είπε...

Προσωπικά Imaginos καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. θα απορούσα αν είχε άλλη. Με το χώρο αυτό μπορεί ο οποισδήποτε να συμφωνεί ή να διαφωνεί σε επι μέρους σημεία κλπ, ωστόσο είναι η μόνη πολιτική περιοχή που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού ακόμα, μιλάει και έμπρακτα στηρίζει την Κοινωνία των Πολιτών....

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Πολίτη, σαφής και εύστοχος όπως πάντα.

Αλλά για άλλο ήρθα: έχεις αφιέρωση...

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα και απο δω

αλλα λογια να αγαπιομαστε..
βαζεις την υπογραφουλα σου οπως ο πηττας και αναλαμβανεις την ευθυνη των οσων λες.
αλλιως οκ για να παρω και λιγα κλικ παραπανω αμολαω ή φτιαχνω μια φωτο του βοριδη(ειναι δεν ειναι αυτος),κατηγορω τον λαζοπουλο πως αρπαξε 500 χιλιαδες ευρω..φερομαι σαν πιθηκος την μερα του θανατου του χριστοδουλου..
παραβιαζω δηλαδη καμια δεκαρια νομους χωρις συνεπειες.κρυμμενος ο δειλος πισω απο την ανωνυμια του δικτυου.
αμα κατηγορεις εναν ανθρωπο πρεπει να αναλαμβανεις τις ευθυνες σου.
οι συκοφαντιες και η λασπη δεν γινεται να μενουν στο απυροβλητο..
αυτον τον 9 ορο τονε χω δει σε διακοσια μπλογκς να εμφανιζεται..ολα ομως σχεοδν εχουν σηκωσει αρθρο που οντως παραβιαζει νομικες διαταξεις

Ανώνυμος είπε...

δεν μιλαω τωρα να ριξεις κανα μπινελικακι εδω και εκει..(αν και αν το κανεις συστηματικα και οργανωμενα μεσα απο μπλογκ ψιλοαλλαζει η κατασταση καταντας τραμπουκος)
μιλαω να συκοφαντησεις εναν ανθρωπο με στοιχεια που τελικα πιθανον να ναι "στοιχεια"
και εκεινος που δεχεται την συκοφαντια και την λασπη να μην εχει την δυνατοτητα να σε στειλει στα δικαστηρια γιατι εισαι ανωνυμος.
για τετοια περιπτωση μιλαω

Captain Harbour είπε...

Καλησπέρα σας,

Η χυδαιότητα του συστήματος καταπνίγει και τον χώρο των blogs. Δυστυχώς μας λερώνουν οι βρωμιές τους. Συμφωνώ με τα 9 σημεία και θα τα αναδημοσιεύσω. Σχόλιο στο 9. Δεν σημαίνει ότι ένα ανώνυμο blog είναι ντε και καλά ύποπτο....

Χαιρετισμούς

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Οι Μπλόγκερ και η Φάρμα των Ζώων

Ανώνυμος είπε...

Στέλιος

Κλάσσικο ερώτημα για το που ξεκινά και που σταματά η ελευθερία του τύπου της 'εκφρασης, και η λογοκρισία.

Κατ αρχή πρέπει να παραδεκτούμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα: ενα μπλοκ κατηγορεί προσωπικότητες χωρίς στοιχεία.


Αυτό δεν καλύπτεται είδη από το νόμο ;
Και αν όχι, με πιο τρόπο θα μπορούσε να καλυφθεί ;

Αυτή την απάντηση θα μπορούσαν (αν δεν το έχουν κάνει είδη) να τη δώσουν οι ίδιοι οι μπλοκερς.


και βέβαια δεν είναι μόνο πρόβλημα το αν θα λιδοριθούν 5-6 'ανθρωποι. όπως και με το παραδοιακό τύπο, έχουμε δει πάμπολλες φορές τα ΜΜΕ (αλλά και μπλοκσ και φόρουμς) να γίνονται μηχανές παραγωγής μίσους. αυτά μπορούν να αφορούν από εθνικιστικές ιστοσελίδες και να φτάνουν μέχρι.... μπλοκς με οδηγίες για το πως μπορεί να κάνει κάποιος επίθεση αυτοκτονίας!! (τόσο ακραία φαινόμενα δεν έχουμε βέβαια στα μέρη τα δικά μας)


Αυτή είναι η μια πλευρα


Γιατί το πρόβλημα δεν μένει εκεί. έχουμε κι απ την άλλη τους κρατούντες οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να κτυπήσουν όλα τα μπλοκς. κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο. γιατί πολλά μπλοκς στον ελλαδικό χώρο δίνουν πραγματικά ένα αέρα αισιοδοξίας.


Κι άντε τώρα να βρεις τη "χρυσή τομά".... δύσκολο, πολύ δύσκολο.

και με το ίντερνετ.... ακόμα πιο δύσκολο.


Πολύ σωστά έθεσε επίσης το θέμα και ο λαζόπουλος στο τελευταίο τσαντίρι

Sceptic Anonymous είπε...

Χωρίς να θέλω να φανώ άσχετος αλλά ρεαλιστικά μπορεί οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κυβέρνηση να λογοκρίνει τα μπλογκς; Είτε το θέλουν είτε το όχι το διαδύκτιο ανήκει στους χρήστες του και απόπειρες λογοκρισίας μάλλον θα αποτύχουν. Απλώς θα αλλάξουμε προγράμματα αν τα βρουν με τον μπλογκερ (λέμε τώρα). Όπως έγινε με την μουσική που κλείσανε το Νάπστερ και χίλιοι νάπστερ πήραν τη θέση του Νάπστερ. Δεν λέω κάποια άτομα πήγαν δικαστήριο αλλά ήταν σταγόνα στο ωκεανό.

Και το αλλό ακόμα και αν λογοκρίνουν όλα προγράμματα που σου επιτρέπουν να μπλογκάρεις, αν κάποιος θέλει να κάνει δικό του website (θέλει κάποιες τεχνικές γνώσεις αλλά όλα τα μπόρει ο άνθρωπος όταν θέλει) τότε τι θα γίνει; Θα γίνουμε Κίνα να παρακολουθούμε ότι γράφει ο καθένας στο διαδύκτιο;

Αστεία πράγματα νομίζω και ρεαλιστικά έχω την εντύπωση ότι γίνεται πολλής ντόρος για το τίποτα. Φυσικά και είμαι υπέρ την ελευθερίας του λόγου. Όσο αν κάποιοι βωμολοχούν από το διαδυκτίο τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή. Η ποινικοποίηση της ηλιθιότητας είναι αδύνατη.

-=IMAGINOS=- είπε...

Εξετάζοντας λίγο καλύτερα τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου, να σας πω την αλήθεια δε μου πολυαρέσει που μεγαλοδημοσιογράφοι χρησιμοποιούν τα BLOGS για να γράφουν ανώνυμα. Για ποιο λόγο το κάνουν αυτό όταν και τηλεοπτικές εκπομπές έχουν και εφημερίδες και κάθε ΜΜΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Νομίζω οτι τα Blogs θα πρέπει να παραμείνουν στους απλούς χρήστες του ίντερνετ που δεν μπορούν να ακουστούν οι απόψεις τους διαφορετικά. Η "τέταρτη" εξουσία τι δουλειά έχει στα Blogs, δε της φτάνει η μέχρι τώρα εξουσία που ασκεί και που στην ουσία είναι και η ισχυρότερη? Ε αυτό δε μου αρέσει καθόλου και αρχίζω να αναθεωρώ αρκετά από όσα υποστήριξα μέχρι τώρα στην υπόθεση του PRESS GR...