Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Οι Μάγιας είχαν δίκιο. Του Γιώργου Πήττα


 Και μετά ήρθαν άλλοι καιροί
οι νύχτες δεν αλλάζανε με μέρες
οι άνεμοι τα σκούπιζαν όλα
και οι καταιγίδες τρυπούσαν το μυαλό μας

(Από τους Οικοπεδούχους του Στράτου Φαναρά, Η πικρή ιστορία της Α, Εκδόσεις Athens Voice Books 2012)


Δεν χρειάστηκε χθες ο ουρανός να σκοτεινιάσει απότομα.
Ούτε μετά να γίνει αδιαπέραστος από μαβιά σύννεφα που ξαφνικά θα σχίζονταν απότομα από τις πύρινες μπάλες που θα σκορπούσε ο Nibiru καθώς θα διαλύονταν μαζί με τη γη σε μια τερατώδη σύγκρουση πλανητών η οποία βέβαια κατά τα άλλα, θα περνούσε απολύτως απαρατήρητη στον υπόλοιπο γαλαξία μας.
Όχι, τα θεϊκά επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού, δεν καταδικάστηκαν την Παρασκευή στην λησμονιά , ούτε θα ζήσουν μόνο ως ραδιοσήματα ενός άγνωστου κόσμου που υπήρξε κάποτε.
Ο κόσμος, είναι ήδη τελειωμένος για περίπου δεκαοχτώ εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες άνεργους ανθρώπους στην Ευρώπη.
Ο κόσμος, είναι ήδη πεθαμένος για περίπου τρία εκατομμύρια άστεγους στη γηραιά ήπειρο και, ο αριθμός αυτός έχει να κάνει αποκλειστικά με ανέστιους που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση των τελευταίων χρόνων.
Ο κόσμος, δεν υπήρξε καν ποτέ, για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στις λεγόμενες τρίτες χώρες, που γεννιούνται απλά για να πεθάνουν σύντομα ενώ στην σύντομη διαδρομή τους από αυτό που γνώρισαν ως «ζωή» δεν γνώρισαν τίποτα λιγότερο από την πείνα, τον βιασμό, τον πόλεμο, τον ακρωτηριασμό, τη βίαιη μετανάστευση.
Ο κόσμος, είναι προ πολλού τελειωμένος για αναρίθμητους ανθρώπους καταδικασμένους σε μπουντρούμια και βασανιστήρια απλά γιατί είχαν «άλλη γνώμη».
Ο κόσμος, έχει βρει το τέλος του εδώ και πολύν καιρό, όταν όλα αυτά συνέβαιναν μακριά από εμάς, ενώ εμείς χαχανίζαμε ανέμελα πριν μας βρει το «κακό».
Έχει τελειώσει ο κόσμος τη στιγμή που ο Πέτρος Καπετανόπουλος, βρέθηκε κατηγορούμενος με κακούργημα επειδή αναφώνησε «Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία».
Έχει τελειώσει ο κόσμος, όταν ένας ανώνυμος βιοπαλαιστής κάπου στην Κύπρο καταδικάστηκε σε πρόστιμο 700 ευρώ γιατί έκλεψε τυρί από το Supermarket του Ορφανίδη, ο οποίος Ορφανίδης παρεμπίπτοντος χρωστά ουκ ολίγα εκατομμύρια δεξιά κι’ αριστερά καταδικάζοντας προμηθευτές και συνεργάτες του σε λουκέτα.
Έχει τελειώσει ο κόσμος, ξεβράστηκε στις ακτές της Λέσβου σε τυμπανιαία κατάσταση στα κορμιά είκοσι μεταναστών.
Δολοφονήθηκε στα σώματα 20 παιδιών από τις σφαίρες ενός πυροβόλου που κρατούσε ένα άλλο παιδί, κάπου στο Connecticut.
Ο ήλιος, έχει δύσει οριστικά για τόσους πολλούς
Ο ήλιος συνεχίζει να αστράφτει για τόσο λίγους.
Ακραία παράλογο αν σκεφτεί κάποιος πως θεωρητικά, όλοι αντικρίζουμε τον ίδιο ουρανό όταν σηκώνουμε το κεφάλι να κοιτάξουμε ψηλά.
Ή μήπως πια  το βλέμμα έχει καρφωθεί στις μύτες των παπουτσιών μας;
Πώς να αντέξεις άλλο το ύφος των υπέρβαρων υπερφίαλων εξουσιαστών που χαίρουν γιατί… «πήραμε τη δόση» μας;
Πραγματικά…
Αυτή η εξάρτηση από τη δόση σε τίποτα δεν διαφέρει από την ηρωίνη.
Κράτη junkies σφαδάζουν στην οδύνη από το στερητικό σύνδρομο, ωστόσο, όταν ο dealer καταφτάσει με την πολυπόθητη δόση, ο πόνος δεν μετριάζεται καθόλου.

Ο Παύλος, ο Γιάννης, η Κατερίνα, ο Σπύρος, η Μαρία, η Ιωάννα, ο Αντώνης, συνεχίζουν να πονούν από τον ξαφνικό θάνατο της απόλυσης, ο Παύλος, ο Γιάννης, η Κατερίνα, ο Σπύρος, η Μαρία, η Ιωάννα, ο Αντώνης, συνεχίζουν να ψάχνουν που θα βγάλουν τη νύχτα κι’ απόψε. Γραφίστας, ραδιοφωνικός παραγωγός, υπάλληλος γραφείου, μικρέμπορος, μουσικός, διορθωτής κειμένων, ασφαλιστής, έχει σημασία;
Η μόνη «βιομηχανία» που δεν παρουσίασε κάμψη και δεν είχε απολύσεις είναι εκείνη του Θανάτου. Γραφεία Τελετών. Μάλιστα τώρα τελευταία, παρουσιάζει ελαφρά άνοδο καθώς οι άνθρωποι παραιτούνται της ζωής γρηγορότερα.

Α, ναι, οι Μάγιας είχαν δίκιο. Απόλυτο δίκιο.
Αυτό που δεν μπόρεσαν να φανταστούν μόνο, είναι πως η αρρωστημένη ανθρώπινη οργάνωση, θα έφερνε ένα τέλος τόσο αργό και τόσο βασανιστικό.
Το ακόμα χειρότερο:
Ο πλανήτης, είναι βαριά χτυπημένος από την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Η κλιματική αλλαγή, δεν είναι πια μια αμφιλεγόμενη θεωρία. Φτωχοποιεί και στέλνει στην μετανάστευση εκατομμύρια. Οι γαίες που έχουν είτε βυθισθεί στα λασπόνερα από πρωτόγνωρης έντασης καταιγίδες, είτε ξεράθηκαν τελείως από εξωφρενικές θερμοκρασίας, είναι πλέον εκατομμύρια τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αλλά που κουράγιο να επαναστατήσει κανείς για αυτό;
Ακούγοντας την Ποιμενική του Beethoven, μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει πόσο λάθος είναι όλα. Μα όλα. Αλλά πια, απέχουμε τόσο πολύ από τα ανθρώπινα θαύματα, από εκείνα που βγάζουν τους θεούς αχρείαστους, που η Ομορφιά, καταντά αυτιστική, να τραγουδά μόνο τον εαυτό της.
Οι Μάγιας είχαν δίκιο.
Τούτος ο κόσμος, έχει τελειώσει.
Ένας άλλος κόσμος όμως, είπαν οι Μάγιας, θα ανατείλει. Έτσι είπαν οι Σαμάνοι όταν ρωτήθηκαν.
«Κλείνει ένας κύκλος, πεθαίνει το παλιό, έρχεται το νέο».
Ζητώ το αδύνατο. Να υπάρξει ένας κόσμος κάποια στιγμή, που θα είναι βαθιά και συνειδητά διδαγμένος από όλα αυτά που ζούμε τώρα. (στην πραγματικότητα τα ζούσαμε πάντα).
Μια πορεία προς το φως. Όχι της ΔΕΗ, αυτό κόβει χαράτσια.
Μια πορεία που θα καταστήσει τους υποκριτές, τους πάσης φύσεως και χρώματος εξουσιαστές, εξοστρακισμένους κι απόβλητους.
Αντίσταση ηθική και Αλληλεγγύη.
Δεν υπάρχει πολύς χρόνος.
Το «σύστημα» θα τα κουτσοβολέψει και σε πολύ λίγα χρόνια, θα αποκοιμηθούμε πάλι.
Μόνο που το «σύστημα» θα επαναλάβει τον εαυτό του, όπως έκανε πάντα, και θα τινάξει τις ζωές των ανθρώπων στον αέρα. Και ξανά από την αρχή.

Εκτός, αν οι Σαμάνοι έχουν δίκιο κι έκλεισε ο κύκλος.

Το κακό, είναι πως δεν πιστεύω ούτε σε μάγους ούτε σε προφήτες.
Ή στους ανθρώπους, ή σε τίποτα.
Κλείνω, όπως ξεκίνησα, με ένα τετράστιχο του Φαναρά από την «Πικρή Ιστορία της Α» αυτή τη φορά από το ποίημα «Σήμερα το βράδυ»:

Περιμένω τον αγέννητο γιο μου
μου έχουν πει πως θα έρθει μια άνοιξη
μου έχουν πει πως μέχρι τότε
πρέπει να στέκομαι όρθιος
twitter@pittasgeorge
---------------------------------------------
ΥΓ: Στο tvxs.gr, ο αναγνώστης που υπογράφει ως Kerboussar Lionel   μου έκανε το ακόλουθο σχόλιο: 
Από τα κείμενά σου λείπει πάντα (;) κάτι. Το τι είναι αυτό που μας έφερε, μας βυθισε στην κρίση και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα. Λείπει η ιδέα που κυριαρχεί και το πώς υλοποιείται η ιδέα αυτή στην κοινωνία. Στο τελευταίο κεφάλαιο του έργου του «Η γενική θεωρία της απασχόλησης, του τόκου και του χρήματος», ο Τζον Μέιναρντ Κέινς έγραφε: «Οι ιδέες των οικονομολόγων και των πολιτικών φιλοσόφων, τόσο όταν είναι ορθές όσο και όταν είναι εσφαλμένες, ασκούν ισχυρότερη επίδραση απ' ό,τι συνήθως πιστεύεται. Πραγματικά, ο κόσμος κυβερνάται από αυτές».πχΗ τρέχουσα ερμηνεία, η οποία βλέπει την πολιτική να κυριαρχείται από την εισβολή της οικονομίας και επομένως υποχρεωμένη παρά τη θέλησή της να συμμορφώνεται στις επιταγές αυτής της οικονομίας, καταλήγει μεν να περιγράφει με μιαν ορισμένη ακρίβεια τα αποτελέσματα της εισβολής, αλλά με το τίμημα να παραγνωρίζει τις αιτίες της.Το πρόβλημα, πηγαίνει στο να βρούμε την ιδέα που έφερε την κρίση και πάνω σε αυτήν να επικεντρωθούμε, αυτήν να πολεμήσουμε , αυτήν να αποδομήσουμε.
Με "υποχρέωσε" λοιπόν, στην παρακάτω απάντηση: 

Από τα κείμενα μου, δεν λείπει "πάντα κάτι". Λείπουν συχνά, πολλά. Κάποιες φορές επιχειρώ να προσθέσω επιπλέον πτυχές ωστόσο συχνά υπάρχει ενιοτε δυσκολία στην "χαλιναγώγηση" της ανάπτυξης αυτων των πτυχών και υπάρχει δύο κίνδυνοι: Είτε να οδηγηθώ σε επι μέρους άρθρα μέσα στο κύριο άρθρο, ειτε, να γίνω τελείως επιγραμματικός , και κατά συνέπεια να επιχειρώ να περάσω "θέσεις" μέσα από αφορισμούς του τύπου είναι "έτσι" γιατί "έτσι είναι". 
Επίσης, υπάρχουν ουκ ολίγα σημεία-ειδικά στο επίπεδο που αναφέρεις- που διαφεύγουν του γνωστικού μου πεδίου. Προσπαθώ να μην γράφω πέραν αυτού. Η φράση του Κέινς που μεταφέρεις εδώ, στερημένη από το πλαίσιο της, δηλαδή του τι έχει προηγηθεί και του τι ακολουθεί στην ανάλυσή του, γεννά κάποια βασικά ερωτήματα. Μιλά για ορθές και εσφαλμένες ιδέες των Πολιτικοών και των Οικονομολόγων. Συμφωνώ-απόλυτα- πως ο κόσμος κυβερνάται από αυτές. Αναρωτιέμαι όμως- πάντα στο παρόν πλαίσιο, ποιες είναι οι "Ορθές" και ποιες είναι οι "Εσφαλμένες". Αντιλαμβάνεσαι, πως δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό κριτήριο εδώ. Και, ας μην ξεχνάμε και αυτό:

Οι "ορθες ή εσφαλμένες ιδέες" έρχονται συνήθως-για να μην πω πάντα- είτε σχεδόν ταυτόχρονα είτε λίγο μετά από εκείνα τα ιστορικά επεισόδια που τις βοηθούν να εκκολαφθούν. Κατα συνέπεια, έπονται της Ιστορίας και προσπαθούν να την ερμηνεύσουν. Για να μην πολυλογώ, η θέση μου, αφού έχω περάσει (και εγώ) από στενότερες ιδεολογικές αντιλήψεις είναι απλή, αν θέλεις ακόμα και απλοϊκή. Πίσω από όλα όσα συμβαινουν, όχι τώρα, αλλά εδώ και αιώνες, είναι η Ανθρώπινη Απληστία. Έτσι, όπως την προσδιορίζει και ο Χοπσμπάουμ ως πυρήνα όλων των "κακών". Από την απληστία όμως, δεν θα ξεφύγουμε ποτε με διδασκαλία ή με επαναστατική πράξη, όσο αγαθή και αν είναι η αρχική πρόθεση. Η τάση των ομάδων στον επεκτατισμό, στη διεύρυνση του "ζωτικού τους χώρου" και την επιβολη των δικών τους κανόνων στους Άλλους, είναι κάτι που το βλέπουμε σε όλη την κλίμακα.

Από το ελάχιστο-τον διαγκωνισμό του Άλλου για να "προχωρήσουμε" εμείς, στη διαμόρφωση της όποιας κομματικής -και στη συνέχεια κυβερννητικής νομενκλατούρας, μέχρι τον ιμπεριαλισμό κσι την προάσπιση ζωτικών συμφερόντων μίας χώρας, στα εδάφη μίας άλλης, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Αγαπητέ Kerboussar Lionel, όπως και να έχουν διαμορφωθεί οι Ανθρώπινες Συμπεριφορές, με όσα θεωρητικά ενδύματα κι' αν έχουν τυλιχθεί, τουλάχιστον εγώ, συνεχίζω και μας βλέπω σαν εκείνο το "πιθήκι" που αποτύπωσε έξοχα ο Κιούμπρικ στην Οδύσσεια 2001, που κάποια στιγμή, σήκωσε το κόκαλο ενός νεκρού πιθήκου, ανακάλυψε την φονική του χρήση, και το μετέτρεψε σε ρόπαλο για να εξολοθερεύσει την γειτονική αγέλη ώστε να αποκτήσει-με τη βία- την αποκλειστικότητα της διπλανής λίμνης. Παρά τα πραγματικά Θαύματα που αυτό το πιθήκι δημιούργησε στα χιλιάδες χρόνια που ακολούθησαν, η Απληστία του, παραμένει απαράλλακτη στο DNA του και το καθοδηγεί. Το δια ταύτα σε όλα αυτά; Νομίζω, (νο-μί-ζω) πως απλά μετέχουμε στην ιστορία ως οργανικά κομμάτια της και αργά και βασανιστικά ακολουθούμε την εξέλιξή μας με πάρα πολλά "μπρος-πίσω".


42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς οι Μάγιας δεν υπήρξαν νεοφιλελευθερο-ορθολογιστές.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ασάρωτο στη ζύμωση
του νου γοερό υπόθετο
ντυνόταν ο Κώστας Ταχτσής
κ’ έβγαινε στους κήπους
να παρασημοφορηθεί με κλάμα η φρουρά
ζυμώνει τώρα τις σιωπές σαν τα βουνά του Μάη
ζυμώνει κι άλαλες γητειές στου στήθους το καλάι
να μη μπορούν οι λεμονάτοι δαίμονες
να σπρώξουν πια την θάλασσα
να σέρνεται στα πιάτα σας
η γειωμένη θάλασσα

Ανώνυμος είπε...

15 ΕΝΑΤΟΥ ΓΙΑΤΙ
Χριστούλη δεν παρεξηγήθηκες με τον σταυρό και τα καρφιά
όμως ο πρύτανης εγκυμονεί καινούργια σύνοδο και αποκομιδή
το άτομο έχει με την τροχιά του ηλεκτρονίου του ξεκαρδιστεί
κι είναι ένα άτομο υδρογόνου, ένα πρώτιο, ένα πρωτάκι στο σχολείο

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ
Αφού σου λέω της ζωής το παραγάδι
το ’χει σφηνώσει ο Σεφέρης απ’ τον πέμπτο
να πέφτουν οι αρμοί σε σκοτοδίνη-κύκλο
ως δε μπορεί το λάστιχο ν’ αρμέξει από τον ύπνο
τίποτα απαρομοίαστο σε λάγνο μεσημέρι
αριστερά στο μπαίνοντας η κλείδα στην αιθάλη
για το βυζί αρήμαχτο, στρωτό και πειραγμένο
πριχού να γίνει καύματα το ηχηρό σανδάλι -
κι εσύ μου λες το δίκιο σου ανίσκωτη
μιαν προφυλακτική αγελάδα. Χωρίς χελώνα δηλαδή;

the Idiot Mouflon είπε...

http://hlithioagrino.blogspot.com/2013/01/commie-o-utopia-funk-soul-brother.html

Ανώνυμος είπε...

just dropping by to say hey

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online can you buy tramadol online in usa - tramadol 50mg cost

Ανώνυμος είπε...

xanax for sale xanax high last - can xanax pills expire

Ανώνυμος είπε...

buy cheap tramadol order cheap tramadol cod - what is ultram tramadol hcl 50 mg

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol hcl pills - order tramadol online with visa

Ανώνυμος είπε...

right away undermentioned these guidelines, want Cholesterol readings,
Chinese music for balanceDr. It is soundless very
significant to get to prowadzi prost drog do tzw.

Stop by my webpage - concord cholesterol nh center treatment
my page > concord cholesterol nh center treatment

Ανώνυμος είπε...

xanax online xanax dosage mayo - xanax 1 mg snort

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online co jest tramadol 50mg - 100mg tramadol is equivalent to what

Ανώνυμος είπε...

xanax online round generic xanax - generic yellow xanax bars

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol dosage ocd - tramadol for dogs without rx

Ανώνυμος είπε...

xanax online xanax 2mg yellow bar - mexican xanax online

Ανώνυμος είπε...

cialis online buy cialis online with no prescription - can you buy cialis over the counter in us

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol dosage chart dogs - withdrawal of tramadol

Ανώνυμος είπε...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#41639 tramadol 50mg capsules dosage - tramadol ultram eq 50mg

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no prescription overnight what dosage tramadol for dogs - tramadol 50 mg dosage

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no prescription tramadol withdrawal pain - buy tramadol online no prescription usa

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no prescription overnight buy tramadol ultram - order tramadol online usa

Ανώνυμος είπε...

ways to buy ativan online prozac ativan and alcohol - ativan and addiction

Ανώνυμος είπε...

purchase ativan ativan dosage wikipedia - what is lorazepam 1mg tablets

Ανώνυμος είπε...

http://bayshorechryslerjeep.com/#7724 best xanax generic brand - cheap xanax overnight

Ανώνυμος είπε...

http://www.rewtggs.tk/ind/anketa66861.htm Проститутки M. Проспект Вернадского - Индивидуалка Маша, Район ЮЗАО, +7 (917) 530-08-29
http://lyuscenavfas.tk/mass/anketa84953.htm Массажистка Полина, M. Смоленская - +7 (963) 645-20-46
http://diserare.tk/ind/anketa5436.htm Проститутки M. Белорусская - Индивидуалка Маша, не доступен
http://burrighchipve.tk/ind/anketa38148.htm Проститутки M. Чернышевская - Индивидуалка Ника барби, Район Центральный, +7 (812) 912-18-27
http://nemoroomar.tk/comments/anketa/49353 Отзывы о девушке ЖаннА, Москва, (916)1950123

www шлюхи проститутки ru

Ανώνυμος είπε...

Youг own ωrite-up οfferѕ verifieԁ useful tо uѕ.
It’s really usеful anԁ you're naturally extremely well-informed in this region. You get opened my personal eyes to different thoughts about this kind of topic together with interesting and reliable content.
My blog post : viagra online without prescription

Ανώνυμος είπε...

Your own ωrite-up featurеs ѵerifіeԁ
useful tο uѕ. It’s ѵery
informative and уоu аre сlearlу гeally exрerіencеd in this fіеlԁ.

Үou gеt pоppeԁ my ρeгsonal
eyes in ordеr to different thoughts abоut this ѕрecіfic mаtteг togethеr with interestіng аnԁ solid articles.
My web-site :: Viagra Online

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σας,
...ίσως σας ενδιαφερουν και σκέφθηκα να σας στείλω δύο (νεα) BLOGS............
εναντια στους φασίστες εχθρους της ζωης.
1. http://hieronymusbosch1450.wordpress.com/ [1]
2. http://mfoucault19261984.wordpress.com/ [2]

με ειλικρινή εκτίμηση
Π.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Youг аrtіcle provіdeѕ confirmed usеful to me.

It’ѕ vеry educatiοnal аnd уou're simply naturally really educated in this field. You have got exposed my personal face to varying thoughts about this particular matter with intriguing and reliable content.
Also visit my webpage :: buy viagra online

Ανώνυμος είπε...

έχουμε την παραπάνω ιστοσελίδα πήρε μια τεράστια γκάμα από τα τελευταία νέα σχετικά με [url=http://apple-televizor.ru/]http://apple-televizor.ru/[/url]

Ανώνυμος είπε...

http://cypriotchronicles.blogspot.com/

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Faisal Roofing είπε...

Nice one!
check mine.
Roofing sheets

Unknown είπε...

I really enjoyed reading your article, it's useful for readers like me who always looking forward to know something unique and informative. Keep sharing more. I also would like to share this article on one of my own social media profile, would that be okay with you? Awaiting your response, Thanks and Regards.
Please visit my site also TOP 8 BEST web editor

Unknown είπε...

I really enjoyed reading your article, it's useful for readers like me who always looking forward to know something unique and informative. Keep sharing more. I also would like to share this article on one of my own social media profile, would that be okay with you? Awaiting your response, Thanks and Regards.
Please visit my site also Jio Phone 1500 Rs Free

Unknown είπε...

Thank you for another essential article. Where else could anyone get that kind of information in such a complete.
Please visit my site also LYF Mobile Service center in Jaipur

Unknown είπε...

game for tom and jerry
best action game on android
Cannon Basketball 2

Hayesjohnson93 είπε...

Introducing some great games
my candy games online
drifting car games

Long trần είπε...

Thanks a lot for sharing and I have some special things for you. If you are in free time. Read and ponder the good quotes of life below, you will surely draw in life's own deep lessons.giving up on love quotes and or you can relax by playing the game after the tired working timenitro racing games You can relax by reading the stories as truyện tình cảm 18 hay nhất. Each article definitely sexmang to give you the most comfortable feeling. Enjoy the experience!

Entertaining Game Channel είπε...

This is Very very nice article. Everyone should read. Thanks for sharing.

games

BikeRacingGames

CarRacingGames

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

https://stagirefs.blogspot.com/