Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Καμία χυδαιότητα, απλώς Χρυσή Αυγή.


Πολλοί, έμειναν εμβρόντητοι παρακολουθώντας το «διάσημο» πλέον video στο οποίο ο κος Ηλίας Παναγιώταρος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, εκλεγμένος από τμήμα των Ελλήνων ψηφοφόρων, έχει απαθανατιστεί ενώ εκτοξεύει ένα εμετικό υβρεολόγιο. 

(Δείτε το σχετικό video εδώ )

Η χθεσινή είδηση μάλιστα στο tvxs.gr, είχε τον τίτλο «Ακραία χυδαιότητα».

Καμία χυδαιότητα κατά τη γνώμη μου, απλώς, Χρυσή Αυγή.
Το αν αυτές οι τρεις λέξεις παράγουν ακριβώς το ίδιο νόημα, το κρίνει ο κάθε ένας μας.
Προχθές, σε ένα σχόλιο, αποκάλεσα τον εν λόγω βουλευτή, «κάθαρμα».

Λάθος, απολογούμαι.

Κατά την αρχαία Ελληνική, το κάθαρμα, είναι « το μολυσμένο αντικείμενο που πετάγεται μετά τον καθαρμό, το απόβλητο».

Ο κος αυτός, ακόμα δεν έχει πεταχτεί, δεν έχει αποβληθεί από τη δημόσια ζωή της χώρας, μπορεί ελεύθερα, να αποκαλεί στους δρόμους «γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες» όποιον δεν γουστάρει, μπορεί ανενδοίαστα να απειλεί (…κοίτα πουτανάκι θάρθει η ώρα σου…)

Αλήθεια… η αποδέκτρια αυτού του μηνύματος που είναι για να του τραβήξει μία μήνυση;

Κατά συνέπεια, ο κος Παναγιώταρος, δεν είναι κάθαρμα, αλλά, εν ενεργεία ρυπογόνο αντικείμενο.

Αν είναι εγκληματίας που επίσης τον χαρακτήρισα;

Ναι, καθώς μία τουλάχιστον μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης τον εγκαλεί για την όλη του συμπεριφορά. Είναι εγκαλούμενος για διάπραξη ηθικού τουλάχιστον εγκλήματος και δεν μπαίνω στον κόπο να πω «μέχρι αποδείξεως της ενοχής του».

Εκτός, αν η Χρυσή Αυγή και ο ίδιος προσωπικά, συνθέσουν μία επίσημη ανακοίνωση στην οποία θα ακυρώνουν όλες τις δηλώσεις τους γραπτές και προφορικές πως οι μετανάστες συλλήβδην είναι «σκουπίδια» «φονιάδες» κλπ.

Διότι βεβαίως και αυτοί, είναι όλοι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου.

Αν λοιπόν (μη κακό σας) έχετε στο περιβάλλον σας ανθρώπους φίλα διακείμενους στην Χ.Α. μπορείτε άνετα να τους αποκαλείτε «καθάρματα» και «εγκληματίες» χωρίς ένταση νεύρα και ψυχικό κόστος. Με ένα γλυκό χαμόγελο, η αβρότητα, θα είναι πιο αποτελεσματική.

Πρώτα λοιπόν ήταν η λίστα με τα νήπια που ζήτησε ο Η.(ρώδης) Παναγιώταρος.

Βεβαίως, έσπευσε η συμμορία (συν και μόρα =στρατιωτική μονάδα) να εκδώσει φιρμάνι που απέπνεε αθώα και άναυδη έκπληξη «εμείς να χτυπήσουμε μωρά; Απαπαπαπαπαπα...!»

Δυστυχώς, για τους ίδιους τους συμμορίτες της Χ.Α. τα ντοκουμέντα είναι αδιάψευστα όσο κι’ αν προσπαθούν να παραστήσουν τα αθώα περιστέρια. Οι κουτσουλιές τους, είναι παντού.

Κατά λέξη ο κος Παναγιώταρος έλεγε προεκλογικά μπροστά στις κάμερες υπό τους ενθουσιώδεις αλαλαγμούς των οπαδών του: «μόλις πετάξουμε κάνα δύο (μετανάστες) έξω από τα νοσοκομεία, θα δούμε πως θα γίνει η δουλειά» και συνέχιζε πάντα επευφημούμενος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. ( Κλίκ, εδώ )

Δυστυχώς, ήταν συνεπικουρούμενος από τον σημερινό πρωθυπουργό, που στην προσπάθειά του να αλιεύσει ψήφους από τα άκρα δεξιά δήλωνε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του κου Χατζηνικολάου στις 6 Ιουνίου 2012: 

« Έχουνε γεμίσει όλοι (οι βρεφονηπιακοί σταθμοί) με μετανάστες και Έλληνας δεν μπορεί να μπει στον παιδικό σταθμό. Αυτό επίσης τέρμα.»

Όταν κάποιος που θέλει να «ηγηθεί» σε οτιδήποτε, πόσω μάλλον μίας χώρας, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως κάθε του λέξη, κάθε του φράση λειτουργεί παιδευτικά και δίνει στίγμα, ε, τότε απλά δεν μπορεί να μπει μπροστά ούτε στον ίσκιο του.

Μετά, απορεί ο κος Σαμαράς, ποια τάπα έσπασε και ανέβηκε η στάθμη του βόθρου που πνίγει τη χώρα.

                                                         Την πνίγει όμως;
Παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν, αναρωτιέμαι μήπως αυτή η επίδειξη χυδαιότητας, μήπως αυτά τα επαναλαμβανόμενα ρεσιτάλ αλητείας και τραμπουκισμών, ωφελήσουν στο τέλος τη Συμμορία δημοσκοπικά. Κακά τα ψέματα.

Η κοινωνία είναι κατατεμαχισμένη σε κομμάτια που δεν επιθυμούν καμία αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Η κάθε ομάδα, ακόμα και σήμερα, φροντίζει για το δικό της βιλαέτι δρώντας εν τέλει αντικοινωνικά. 

Και είναι σε αυτή την πλήρη αποσύνθεση που κερδίζουν πόντους τα περιθώρια τύπου Χρυσής Αυγής καθώς αρπάζουν τα κατακάθια που δραπετεύουν από τον συνεχόμενο διαγκωνισμό των επιμέρους.  

Από την άλλη πλευρά πάλι, τα μεγέθη υποκρισίας που έχουν επιδείξει τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τη χώρα είναι τέτοια, που αν δεν έχεις έναν έστω υποτυπώδη αισθητικό και λογικό εξοπλισμό, είναι πολύ εύκολο να ικανοποιηθείς από τις ύβρεις και τη βία της Χρυσής Αυγής.

Δεν είμαι νομικός, αλλά μετά τις καταγεγραμμένες συμπεριφορές του κου Παναγιώταρου, κάτι πρέπει να γίνει.

Ας αποχωρούν από την αίθουσα όλοι οι Βουλευτές κάθε φορά που θα μπαίνει μέσα ο «συνάδελφός» τους. Ας βρουν έναν τρόπο, ας κάνουν κάτι.

Ας αναλάβουν επιτέλους κάποιοι, πρακτικές πρωτοβουλίες.

Ας γίνουν εδώ και τώρα ομάδες περιφρούρησης του Θεάτρου Χυτήριο.

Δεν πρόκειται για περιφρούρηση της συγκεκριμένης παράστασης αλλά για ενεργητική διαφύλαξη του δικαιώματος των όποιων δημιουργών να επιλέξουν και να ανεβάσουν το έργο της επιλογής τους με όποιον τρόπο θέλουν.

Αν η Αριστερά δεν συμπεριφερθεί εδώ πρακτικά και μαζικά που και πότε θα το κάνει;
Μόνο στην πορεία με την ΑΔΕΔΥ; Όχι δεν φτάνει ούτε για αστείο.

Η αλληλεγγύη στην προσπάθεια δημιουργίας είναι εξ ίσου σημαντική με την αλληλεγγύη στον άνεργο τον άστεγο και τον πενόμενο . Αλλιώς, για άλλη μία φορά η κοινωνία «εκπαιδεύεται» στην κτηνωδία, την ανέχεται και στο τέλος τη θεωρεί και φυσιολογική.

Ας γίνει κατανοητό επίσης, πως η Ιερά Σύνοδος, δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα να εκφράζει άποψη για ένα θεατρικό έργο, ένα ποίημα, έναν πίνακα, μία ταινία. Μα καμία!

Την ώρα που ο αλαζόνας Βενιζέλος στικακολογεί (sic) και βγάζει πάλι τη γλώσσα του επιχειρώντας να διασώσει την αναίδεια του, την ώρα που υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον συμβούλεψαν να περιφρονήσει την Επιτροπή της Βουλής και να μην προσέλθει (θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα επιθετικός είπαν) η Αριστερά καλείται να ωριμάσει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Και όταν λέμε να ωριμάσει εννοούμε, να είναι το συντομότερο δυνατό σε θέση να προτάξει πρόταση διακυβέρνησης ρεαλιστική και με πάσα λεπτομέρεια χωρίς ευσεβείς πόθους και χάδια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τα μέτωπα είναι πολλά.

        Το βουνό που είναι μπροστά μας θεόρατο, η κορυφή του χαμένη σε μαύρα σύννεφα.

Μνημόνια, φασισμός, οπισθοδρομική και καθυστερημένη κοινωνία, κρατικοδίαιτα στελέχη, μεγαλοφοροφυγάδες, λούμπεν οικονομημένοι με τα εκατομμύρια στην Ελβετία, μίσος προς την υγιή επιχειρηματικότητα, μίσος προς την γνήσια πνευματικότητα, μια χώρα σε λάθος βάσεις από την αρχή της.

Και, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αυτός της οικονομίας, να διαλύει τα πάντα.

Να διαλύει κοινωνικές δομές εκεί που υπήρχαν και να καίει το έδαφος εκεί που θα έπρεπε να υπάρξουν.
Ελπίζω πραγματικά, έστω και την υστάτη ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει επαφή με την πραγματικότητα σε σχέση με τις ιστορικές ανάγκες της χώρας. Είναι, κατά τα φαινόμενα, η επόμενη κυβέρνηση και αυτή που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί με έναν ισχυρό ναζιστικό πόλο απέναντι της.

                    Αν δεν υπάρξει ωριμότητα τώρα,  η τραγωδία είναι δεδομένη.


ΥΓ1: Πολλοί κάνουν – κατά τη γνώμη μου-ένα τεράστιο λάθος. Προσπαθώντας να «χτυπήσουν» τη Χρυσή Αυγή, ανασύρουν το μη χριστιανικό παρελθόν της συμμορίας αναδεικνύοντας την δήθεν παγανιστική ιδεολογική καταγωγή της. Η Χρυσή Αυγή, είναι ταλιμπάν. Δεν έχουν καμία διαφορά. Όσοι επιδίδονται σε αυτά τα εννοιολογικά άλματα, ας διαβάσουν λίγα πράγματα για τον παγανισμό. Η Χρυσή Αυγή, είναι γνήσιο χριστιανορθόδοξο μόρφωμα που υιοθετεί τις σκοτεινότερες πλευρές – της χριστιανικής ιστορίας. Μιας ιστορίας, που γράφτηκε κατά το δοκούν, μετά από τον θάνατο του φερόμενου ως ιδρυτή της, ο οποίος δεν άφησε πίσω του ούτε μία λέξη με την υπογραφή του.

ΥΓ2:Όταν γραφω: "Δεν πρόκειται για περιφρούρηση της συγκεκριμένης παράστασης αλλά για ενεργητική διαφύλαξη του δικαιώματος των όποιων δημιουργών να επιλέξουν και να ανεβάσουν το έργο της επιλογής τους με όποιον τρόπο θέλουν" , το εννοώ 100%. 

Το σημειώνω, γιατί "προκλήθηκα" από κάποιο σχόλιο στο tvxs.gr. 
Χρόνια πίσω, όταν μέρος της Αριστεράς εκδήλωνε την αντίθεση της για την ταινία "Ελένη", προσωπικά, είχα διαφωνήσει απόλυτα με αυτές τις εκδηλώσεις.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, εδώ στο t
vxs.gr έγραφα το "ας κατεβάσουμε τα εικονίσματα επιτέλους". Το σημερινό άρθρο με εκείνο της 29/9 συνδέονται.

Τότε, είχα φέρει ως σκωπτικό παράδειγμα μία υποθετική θεατρική παράσταση με σάτιρα σε βάρος του αριστερού εικονίσματος του Άρη Βελουχιώτη. Κάποιοι τσίμπησαν για να μου χαρίσοουν εντέλει του λόγου το αληθές. Ωστόσο, πρέπει να τονίσω πως οι όποιες αντιδράσεις σε βάρος της ταινίας "Ελένη" στη δεκαετία του 80, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους τρόπους που αντιδρά και υποκινεί η συμμορία της Χρυσής Αυγή. Ούτε στο απειροελάχιστο. Ας αφήσουν λοιπόν τις εξισωτικές κουτοπονηριές ορισμένοι. Καλή ανάγνωση.

Γιώργος Πήττας, για το tvxs.gr και τον Πολίτη. 

ΥΓ3: Ο πίνακας, είναι δημιουργία του Σπύρου Βερύκιου. «Σκύλος» λάδι, 1996-97.
Twitter@pittasgeorge

33 σχόλια:

Πανδιων είπε...

Πάντως Γιώργο μου επειδή ακριβώς μαζεύουν όλη την συσσωρευμένη καφρίλα, δεν θα εξετάσω για ποιους λόγους αυτή υπάρχει, της εν απογνώσι νεοελληνικής κοινωνίας, κάλλιστα και με την αρχαιοελληνική σημασία πρόκειται περί καθαρμάτων. Η διαφορά έγκειται στο ότι αυτό δεν γίνεται σε ένα καθορισμένο θεσμικό πλαίσιο εκτόνωσης όπου μετά το τέλος της Πράξης ο φέρων το μίασμα θα πεταχτεί. Έτσι χωρίς την συνειδητή συγκέντρωση και μετέπειτα απόρριψη του μιάσματος πολύ απλά έχουμε να κάνουμε με ακούσια μόλυνση της κοινωνίας, με διαστάσεις επιδημίας.

-=IMAGINOS=- είπε...

Σώπα ρε φίλε Γιώργο... Κάνεις λες και είσαι κάνα 20χρονο....

Για πες μας για το βιβλίο "Ελένη" του συγγραφέα Νίκου Γκατζογιάννη. Μη μου πεις πως δεν το ξέρεις. Το βιβλίο μεταφέρθηκε με τον ίδιο τίτλο στη μεγάλη οθόνη το 1985, με πρωταγωνιστές τον Τζον Μάλκοβιτς και την Κέιτ Νέλιγκαν, αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου απαγόρευσε τα γυρίσματα σκηνών στην Ελλάδα και τους αυθεντικούς χώρους όπου επρόκειτο να γίνουν αρχικά (τελικά έγιναν στην Ισπανία).

Ο Νίκος Γκατζογιάννης (Nicholas Gage) ήταν ο μοναχογιός, το μοναδικό αγόρι της Ελένης και του Χρήστου Γκατζογιάννη, που γλύτωσε το παιδομάζωμα αλλά το ακριβοπλήρωσε με την δολοφονία της μάνας του. Στο βιβλίο του, εξιστορεί την καταδίκη και εκτέλεση της μητέρας του Ελένης, επειδή δεν παρέδωσε τον γιο της κατά το παιδομάζωμα στους αντάρτες.

Η ταινία προβλήθηκε για λίγες ημέρες και στην Ελλάδα αλλά λόγω πολιτικών πιέσεων και επεισοδίων που προκλήθηκαν από την αριστερά με επιθέσεις στους θεατές, τελικά η προβολή της διεκόπη. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες και ανακηρύχτηκε καλύτερο βιβλίο για το 1984 από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Μιλούσε για το παιδομάζωμα που έκαναν οι κομμουνιστοσυμμορίτες...

Η ταινία, ουσιαστικά τελεί ακόμα και σήμερα υπό καθεστώς απαγόρευσης προβολής στην Ελλάδα. Δεν έχει προβληθεί ποτέ από κρατικό ή δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό και ίσως βρεθεί μόνο σε κάνα βιντεοκλάμπ από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει πια.

Έτσι την αντιλαμβάνονται την δημοκρατία,τον διάλογο,το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη και την ελευθερία του λόγου οι αριστεροί. Κι επειδή ήταν, είναι και θα είναι πάντα υποκριτές και ψεύτες, είναι κατά πολύ χειρότεροι από αυτούς που κατηγορούν.

63 χρόνια μετά τον συμμοριτοπόλεμο και 38 χρόνια μετά την μεταπολίτευση, κατάφερε η υπόλογη Αριστερό από την θέση του θύτη, να περάσει στην θέση του θύματος και με την ανοχή και την αφέλεια που χαρακτηρίζει την διεθνιστική σύγχρονη Δεξιά, να περάσει στις νέες γενιές των Ελλήνων τα γεγονότα εκείνης της εποχής παραποιημένα μέσα από το διεστρεβλωτικό πρίσμα της πιο ακραίας μορφής σταλινοφασισμού που γνώρισε ο κόσμος.

Και τολμάτε ρε συ Γιώργο και μιλάτε ακόμα...

Ευτυχώς που όμως όλα αυτά τελειώνουν τώρα με τη Χρυσή Αυγή που άνοιξε τα μάτια των κοιμισμένων μέχρι σήμερα Ελλήνων.. Το πολύ σε ένα χρόνο από σήμερα, η ΧΑ θα κυβερνήσει την χώρα αυτή και όλα θα μπουν στην θέση τους.

-=IMAGINOS=- είπε...

Εδώ το λινκ για να δεις την απαγορευμένη ταινία "Ελένη"..
http://www.dailymotion.com/video/xcn6gv_yyyyy_shortfilms

-=IMAGINOS=- είπε...

Και αφού τη δεις, πες μας μετά ποιοι είναι οι πραγματικοί ναζί....

-=IMAGINOS=- είπε...

Εδώ είναι ολόκληρη η απαγορευμένη ταινία του Γκατζογιάννη.
http://www.youtube.com/watch?v=VSWwtccj5CE

Unknown είπε...

Θέλεις ν' ακούσεις Imaginos-Χρηστο;

Ή θα μονολογείς όπως πάντα;

Λοιπόν, στη γλώσσα που καταλαβαίνεις:

Το 85 κόντεψα να φάω ξύλο από θερμόαιμους Κνίτες επειδή διατύπωσα ανοιχτά την κατηγορηματική μου αντίθεση με την όποια κινητοποίηση κατά της ταινίας και το βιβλίου.

Ουδέποτε "χαρίστηκα"σε αυτες τις θλιβερες και επικίνδυνες πρακτικές, από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται. Δεν χρειάζομαι μάθημα για το βιβλίο του Γκατζογιάννη, ένα λογοτεχνικό προϊόν που φωτίζει μία πλευρά της ελληνικής τραγωδίας.

Προφανως (και εσυ) έχεις για ΄΄ονειρο έναν νεο εμφύλιο και αίμα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Συγχαρητήρια για τη στάση σου αλλά θα πρέπει στα κείμενα σου να αναφέρεις τα πάντα όψι απλά να παραδέχεσαι πράγματα κατόπιν εορτής, εφόσον θέλεις να παρουσιάζεσαι αντικειμενικός. Στο κείμενο σου δεν λες κουβέντα για την "Ελένη" και το ξύλο που έτρωγαν οι θεατές της ταινίας από τους αριστερούς...

Unknown είπε...

Τα κείμενα μου, τα άρθρα μου έχουν "συνέχεια". Τα έχω γρἀψει στο παρελθόν αυτά, δεν μπορώ να τα επαναλαμβάνω διαρκώς.

Άλλωστε στο προ-προηγούμενο άρθρο (Ας κατεβάσουμε τα εικονίσματα επιτέλους) το σκωπτικό παράδειγμα που χρησιμοποίησα, ήταν το ύψος τυ Βελουχιώτη και το ξυρισμα του, σε μία υποθετική παράσταση και το πως θα αντιδρούσε η Αριστερά σε κάτι τέτοιο. Αν παρακολουθήσεις τη συζήτηση που έγινε στο tvxs.gr δεν λίγοι εκείνοι που πάτηαν την πεπονόφλουδα που έβαλα και αντί να μιλούν για την ουσία, έκαναν καυγά για το αν ο Βελουχιώτης ήταν 1 και 60 ή 1 και 70 σε ύψος.

Ανώνυμος είπε...

Τα οδυνηρά γεγονότα του εμφυλίου πολέμου θα μπορούσαν να προβληματίσουν και τους μεν και τους δε. Αλλά το να προβάλλονται σαν δικαιολογία για να καλούν οι δεξιοί πολίτες [ή και ακροδεξιοί] ως σωτήρα τη ναζιστική "Χρ.Αυγ." σε μια κατεστραμμένη πατρίδα, μόνο η παράνοια της εποχής μπορεί να το δικαιολογήσει.
Γ

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα γράφεις στο άρθρο σου, κ. Πήττα. Αν δεν υπάρξει πολιτική ενεργητικής παρέμβασης σε ΟΛΑ τα μικρά και μεγάλα από την πληθυντική Αριστερά Ελλάδας, Κύπρου, Ευρώπης, με έμπρακτες πρωτοβουλίες Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους και στους νέους, προπάντων στους άνεργους, και όλους τους φτωχοδιάβολους, τότε θα μεγαλώνει το πρόβλημα καπηλείας του ανθρώπινου πόνου απ’ αυτούς που εκπροσωπούν την πιο βίαιη, αντιλαϊκή και καταπιεστική μορφή του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού κεφαλαιοκρατικού συστήματος, τους ναζιστές.

υ.Γ. Ίσως έχει πέσει στην αντίληψή σου η άκομψη μα χαρακτηριστική «αντιπαράθεση» που υπάρχει στο πιο κάτω μπλοκ. Βλ. και
http://dimartblog.wordpress.com/2012/10/12/corpus_christi/
Η παράσταση που δεν είδα

+G

Ανώνυμος είπε...

Η Χ.Α. δεν θα κυβερνήσει την χώρα. Φροντίζουν γι' αυτό οι Έλληνες πολίτες. Που δεν θα ψηφίσουν την μανιοκατάθλιψη για κυβέρνηση. Το πολύ πολύ τους χρυσαυγίτες να τους οδηγήσουν εκτός βουλής και να τους απελάσουν ως ανίκανους να μετέχουν στην ελληνική παιδεία, όση έχει μείνει.

-=IMAGINOS=- είπε...

Στο tvxs.gr είχα κάνει εγγραφή για να μπορώ να σχολιάζω. "Όλως περιέργως" ο λογιαριασμός μου μπλοκαρίστηκε και δεν μπορώ να συνδέομαι για να σχολιάζω. Και φαντάσου πως πουθενά δεν έβρισα κανέναν, απλά τη γνώμη μου έγραψα. Αυτά πριν από λίγο καιρό. Σήμερα που μπορείς να γράφεις στο tvxs.gr με το λογαριασμό σου από το FB, "όλως περιέργως" έχουν μπλοκάρει ΚΑΙ το λογαριασμό μου στο FB και δεν μπορώ να σχολιάσω!!!! Αυτός είναι ο "δημοκράτης" Κουλόλογλου. Του αρέσει να τα λέει και να τα ακούει από τον ιδεολογικό του χώρο και μόνο και δεν τον πιάνει και βαρεμάρα... ΑΛλά μου κάνει εντύπωση, πως γίνεται να φοβάται ο κύριος αυτός έναν απλό IMAGINO; Φαντάζομαι πως αν πάρει την εξουσία ο Τσίπρας, ο Κουλόλογλου θα εισηγηθεί στον Αλέξη να με στείλουν στη Σιβηρία τροφή για τις τίγρεις.... αλλά δεν θα προλάβουν...

Ανώνυμος είπε...

ονειρώξεις, καημένε

-=IMAGINOS=- είπε...

"Ωστόσο, πρέπει να τονίσω πως οι όποιες αντιδράσεις σε βάρος της ταινίας "Ελένη" στη δεκαετία του 80, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους τρόπους που αντιδρά και υποκινεί η συμμορία της Χρυσής Αυγή. Ούτε στο απειροελάχιστο. Ας αφήσουν λοιπόν τις εξισωτικές κουτοπονηριές ορισμένοι."

Φυσικά και δεν υπάρχει καμία σχέση με τους τρόπους που αντιδρά η Χρυσή Αυγή και οι αριστεροί. Η Χρυσή Αυγή δεν έδειρε κανέναν, αντίθετα οι αριστεροί το 1985 και έδειραν τους θεατές της ταινίας και έπαιρναν τηλέφωνο πως υπάρχει βόμβα στον κινηματογράφο.... καμία σχέση λοιπόν.

Unknown είπε...

Είτε είσαι απίστευτα αφελής είτε είσαι απίστευτα επικίνδυνος. Μέση οδός δεν υπάρχει-σε σχέση με αυτά που λες.

Νίκος Καρούζος είπε...

ΚΟΚΟΡΟΓΑΪΔΑΡΟΣ
Αντιμετωπίζω σήμερα λάμψη
δεν πρόκειται ν’ αρθρώσω λέξη.
.......
Αύριο έγινε το εξής
έβγαλα τα άμφια
κοίταξα προσεχτικά τα χέρια μου
πρέπει να σηκώσω το ένα σε ηγετική
χειρονομία/είπα/
κρώζοντας: Πάντα προς το παράφορο!
νιάτα συνέχεια!
Έγινε το εξής
δεν είμαι τυμβογέρων/είπα/
δεν έχω το 'να πόδι στο λάκκο.
εγώ κραδαίνω νιάτα!
Θα σου φυσήξω φλόγα μελανοκάνθαρε!
Αύριο λέξη μητρική
πορνοδύτης πορνοκόπος πορνομύστης
πορνοσκόπος πορνΩμέγα
κι αγριόχορτο ξερό ξανθομαλλούσα Ρένα
στο δάσος – τι χυσιματάρα!

-=IMAGINOS=- είπε...

Θέλω τεκμηρίωση για τους χαρακτηρισμούς. Μπορώ και εγώ να σε χαρακτηρίσω είτε αφελή, είτε επικίνδυνο, αυτό είναι εύκολο. Τεκμηρίωση παρακαλώ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Επίσης κάτι άλλο. Για ποιο λόγο είναι η ΧΑ συμμορία και δεν είναι συμμορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

>>Επίσης κάτι άλλο. Για ποιο λόγο είναι η ΧΑ συμμορία και δεν είναι συμμορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, το ίδιο θέλω να μάθω κι'εγώ. Σας ενοχλεί η Χ.Α. αλλά όχι η αριστερή τρομοκρατία την οποία ζούμε εδώ και δεκαετίες ολόκληρες στα πανεπιστήμια και αλλού.

Δεν έχω δει κανέναν αριστερό να αποκαλεί συμμορία το ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε αυτούς που τόσα χρόνια χαΐδευαν την 17Ν και που ακόμα και σήμερα κάνουν πλάτες στις πάμπολλες τρομοκρατικές οργανώσεις, Πυρήνες Φωτιάς τάχα και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Παλιά-καλή τρας τιβι: Γαϊτάνος.

-=IMAGINOS=- είπε...

Υιός Βούτση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ληστής τραπεζών, κλέφτης αυτοκινήτων και στο σπίτι του πατέρα βρέθηκαν από χειροβομβίδες μέχρι καλάσνικοφ αλλά κανείς εισαγγελέας δεν τον έστειλε στη στενή.

Τάσος Θεοφίλου, ο φονιάς της Πάρου που σκότωσε τον ταξιτζή εν ψυχρώ με 3 σφαίρες στο κεφάλι και λήστεψε την τράπεζα. Φίλος με την Δούρου και τον Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών έγραψε: «δεν είπαμε να κάνουμε επανάσταση. Σύριζα είπαμε να βγάλουμε στις εκλογές γαμώ τον μπελά μου. ούτε γι αυτό δεν είναι ικανός αυτός ο λαός;;;!». Επίσης προεκλογικά έγραφε για τον κ. Τσίπρα: «αν βγει ο Τσίπρας πρέπει να κάνει την φασιστοκτονία πλημμέλημα...»

«Τρόμαζα με τον Δημητροκάλη, γελούσα με τον Σεχίδη, εκστασιαζόμουν με την 17Ν. Ενηλικιώθηκα με την θορυβώδη απόδραση Πάσαρη».

«Ένας μπάτσος δεν έχει δίκαιο ή άδικο. Δεν μπορεί να είναι τίμιος ή λαμόγιο. Ένας μπάτσος απλά είναι φτιαγμένος από κατώτερης ποιότητας υλικό. Αυτό είναι όλο».

Κατά τα άλλα ο Γιώργος εδώ, μας λέει πως η ΧΑ είναι συμμορία ενώ το ΣΥΡΙΖΑ είναι παρθεναγωγείο... Και είναι συμμορία η ΧΑ χωρίς να υπάρχει ούτε μία τελεσίδικη καταδίκη εναντίον της από Δικαστήριο είτε για ξυλοδαρμό είτε για ανθρωποκτονία. Μόνο μία περίπτωση υπάρχει, αυτή του Περίανδρου ο οποίος καταδικάστηκε με ψευδομάρτυρες και μετά από τρομερές πιέσεις, απειλές και τρομοκρατία κατά των δικαστών της Έδρας από το Συνασπισμό και τους συντασσόμενους αντιεξουσιαστές...

Tez είπε...

Imaginos? εγώ ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναψηφίσω.

-=IMAGINOS=- είπε...

Η κόρη του Δραγασάκη μπλεγμένη σε κύκλωμα όπλων και ναρκωτικών
Κάθε μέρα που περνάει και μια βόμβα σκάει στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θέμα» η κόρη του Δραγασάκη, Βουλευτή του Συνασπισμού, είναι μπλεγμένη σε κύκλωμα όπλων και ναρκωτικών και βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό!!

http://dexiextrem.blogspot.gr/2007/10/blog-post_09.html

Κατά τα άλλα η ΧΑ είναι συμμορία μπουαχαχαχα....

costas είπε...

Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνουν τα παιδιά τους στην παρανομία, ώστε να φτάσουν και οι χρυσαυγίτες να χαιρετούν ναζιστικά τον Τσίπρα και να τον ψηφίζουν. Υπάρχει ένα αριστερό, ύπουλο σχέδιο διάλυσης της συμμορίας της χρυσής αυγούλας. Περιμένετε και θα δείτε.

Heliotypon είπε...

Καλώς ή κακώς τα ένστικτα και ιδίως αυτό της επιβίωσης, διατηρούνται ακμαία (ίσως και περισσότερο δραστήρια) κατά τις περιόδους κρίσεων, οικονομικών ή άλλων. Αυτά λειτούργησαν τότε και έφεραν στην εξουσία το είδωλο της Χ.Α., τον Α. Χίτλερ. Οι άνθρωποι που νοιώθουν, ενδεχομένως εσφαλμένα, ότι απειλείται η ζωή τους, η σωματική τους ακεραιότητα, γιατί το οργανωμένο(;) κράτος της χώρας τους ή άλλοι νόμιμοι θεσμοί, έχουν παραλύσει ή λειτουργούν ανάστροφα, στρέφονται προς τα εκεί που νομίζουν ότι μπορούν να περιμένουν βοήθεια. Γι' αυτό η Χ.Α. ξεφύτρωσε γοργά και από το πουθενά στον Ελληνικό πολιτικό βόρβορο. Και βέβαια ταλιμπάν είναι τα παιδιά, αφού ξέρουν ότι ο μέσος 'Ελληνας, ντοπαρισμένος, επί αιώνες, από το παπαδαριό και τα παραμύθια που του σερβίρουν (περιλαμβανομένου του επαίσχυντου μύθου περί αποφασιστικής συμμετοχής της εκκλησίας στον αγώνα του 1821), τρέφεται με θρησκευτικά ψέματα περί μέλουσσας ζωής και προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα γωνιακό οικοπεδάκι στον παράδεισο, ιδίως αν δεν μπόρεσε να αποκτήσει "πολυτελή μαιζονέτα" ή κάτι ανάλογο σε προνομιούχο αθηναϊκό προάστιο! Στην τάση για θρησκολαγνία του Έλληνα απευθύνονται τα χρυσαυγίτικα παιδιά. Κι ο 'Ελληνας, δυστυχώς, "τσιμπάει"...

Ανώνυμος είπε...

1933 που γράφτηκε το ποίημα οι ναζιστές έκαιγαν το Ράιχσταγκ...

Εις τα περίχωρα της Αντιοχείας

Σαστίσαμε στην Αντιόχειαν όταν μάθαμε
τα νέα καμώματα του Ιουλιανού.

Ο Απόλλων εξηγήθηκε με λόγου του, στην Δάφνη!
Χρησμό δεν ήθελε να δώσει (σκοτισθήκαμε!),
σκοπό δεν τόχε να μιλήσει μαντικώς, αν πρώτα
δεν καθαρίζονταν το εν Δάφνη τέμενός του.
Τον ενοχλούσαν, δήλωσεν, οι γειτονεύοντες νεκροί.

Στην Δάφνη βρίσκονταν τάφοι πολλοί.-
Ένας απ' τους εκεί ενταφιασμένους
ήταν ο θαυμαστός, της εκκλησίας μας δόξα,
ο άγιος, ο καλλίνικος μάρτυς Βαβύλας.

Αυτόν αινίττονταν, αυτόν φοβούνταν ο ψευτοθεός.
Όσο τον ένοιωθε κοντά δεν κόταε
να βγάλει τους χρησμούς του· τσιμουδιά.
(Τους τρέμουνε τους μάρτυράς μας οι ψευτοθεοί).

Ανασκουμπώθηκεν ο ανόσιος Ιουλιανός,
νεύριασε και ξεφώνιζε: «Σηκώστε, μεταφέρτε τον,
βγάλτε τον τούτον τον Βαβύλα αμέσως.
Ακούς εκεί; Ο Απόλλων ενοχλείται.
Σηκώστε τον, αρπάξτε τον ευθύς.
Ξεθάψτε τον, πάρτε τον όπου θέτε.
Βγάλτε τον, διώξτε τον. Παίζουμε τώρα;
Ο Απόλλων είπε να καθαρισθεί το τέμενος.»

Το πήραμε, το πήγαμε το άγιο λείψανον αλλού·
το πήραμε, το πήγαμε εν αγάπη κ' εν τιμή.

Κι ωραία τωόντι πρόκοψε το τέμενος.
Δεν άργησε καθόλου, και φωτιά
μεγάλη κόρωσε: μια φοβερή φωτιά:
και κάηκε και το τέμενος κι ο Απόλλων.

Στάχτη το είδωλο· για σάρωμα, με τα σκουπίδια.

Έσκασε ο Ιουλιανός και διέδοσε -
τι άλλο θα έκαμνε - πως η φωτιά ήταν βαλτή
από τους Χριστιανούς εμάς. Ας πάει να λέει.
Δεν αποδείχθηκε· ας πάει να λέει.
Το ουσιώδες είναι που έσκασε.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Unknown είπε...

Ναι...ακριβώς.
Συνειδητἀ ἠ ὀχι ο Καβάφης συνομιλούσε με την Ιστορία χωρίς Χρόνο. Και συνεχίζει.

Ανώνυμος είπε...

Σου αρέσει ο Καβάφης, ιμάτζινε;

-=IMAGINOS=- είπε...

@ Heliotypon Ναι βέβαια η ΧΑ εκμεταλλεύεται τη θρησκεία και το παπαδαριό που τάζει στους καθηστερημενους Έλληνες ένα οικοπεδάκι στον Παράδεισο.. Έτσι όπως τα λες είναι. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει θρησκευτική πίστη και παπαδαριό, πουθενά και σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη δεν υπάρχουν θρησκείες και παπαδαριά. Όλος ο πλανήτης πλην της Ελλάδος είναι αθεϊστικός τύπου Χότζα... Εντωμεταξύ η ΧΑ ανεβάζει τα ποσοστά της με τους θρησκόληπτους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι πιο σοβαρό κόμμα, έφτασε στο 30% με τους νταβατζήδες, κλέφτες και απατεώνες του ΠΑΣΟΚ που καταλήστευαν τόσα χρόνια τον Ελληνικό λαό και τώρα που τους κόπηκε βίαια το φαγοπότι πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας να το συνεχίσουν. χαχαχχαχαχα

-=IMAGINOS=- είπε...

27 Οκτωβρίου 2012 9:44 π.μ. Όχι δεν μου αρέσει. Θα έπρεπε; Εσένα σου αρέσει η Death Metal;

Ανώνυμος είπε...

Η Death Metal είναι ελληνική. Ο παλαιός μας κόρδακας ακουσμένος σε σημερινά αυτιά. Μου αρέσει. Και επειδή η Χρυσή Αυγή για μένα φυλάσσει τις αληθινές Θερμοπύλες σήμερα, προκύπτει να μ' αρέσει και ο Καβάφης με την ηδονική κάμαρη του αρσενοκοίτη, τα μυρωδικά, τις εξαίσιες νύχτες της Ιωνίας (3000 χρόνια ελληνισμός στην Ιωνία!), με το γλυκύ Μισίρι, τον Ουαρντάνι, τον Χεδίβη Αμπάς, τον Μωχάμετ Άλυ, τα πλημμυρισμένα φεδάνια, τα απερίγραφτα εκκοκκιστήρια, τις μανιφατούρες, τον εξαίσιο λόρδο Κρόμερ και τις μελλοντικές αδρεύσεις όπου γης, που έρχονται στην παλαιική θύμηση από τα χιλιάδες γδαρσίματα εφηβικών δακτύλων στις σημερινές ηλεκτρικές κιθάρες...

Entertaining Game Channel είπε...

This is Very very nice article. Everyone should read. Thanks for sharing.

games

Ανώνυμος είπε...

«Ο Μπέντζαμιν Μπριέλ Λι ήταν πολύ επαγγελματίας ανά πάσα στιγμή, με ενημέρωσε για όλα όσα συνέβαιναν. Αυτή ήταν η πρώτη μου αγορά σπιτιού, δεν ήξερα πολλά για τη διαδικασία δανεισμού, το έκανε πολύ εύκολο να καταλάβω τα πράγματα για τα οποία είχα ερωτήσεις. Μου άρεσε πολύ να δουλεύω μαζί του. "
Είναι υπεύθυνος δανείου που συνεργάζεται με μια ομάδα επενδυτών που είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε έργο ή να σας δανείσουν οποιοδήποτε ποσό με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Επικοινωνήστε με τον Benjamin Briel Lee E-Mail: Lfdsloans@outlook.com Αριθμός Whats-App: + 1-989 -394-3740.