Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή και ο Φόρος Προστιθέμενης ΑπογοήτευσηςΘυμάμαι το προπερασμένο θέρος.
Εκείνο των Αγανακτισμένων.

Εκείνο των τεράστιων συναθροίσεων, των λαϊκών συνελεύσεων, των  πρωτόγνωρων αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, των διαφόρων πολιτών που ρητόρευαν επί παντός, των Οικονομολόγων που εξηγούσαν τις περιπλοκότητες, τις ερωτήσεις που πέφτανε βροχή και ήσαν συχνά ευφυέστατες.

Των κατασκηνωμένων σε πλατείες ανθρώπων από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και αλλού, που επιχειρούσαν να ζήσουν, έστω για λίγο, μία εναλλακτική καθημερινότητα που κάπως, τους έφερνε λίγο πιο κοντά στο πως θα έπρεπε να είναι οι άνθρωποι απανταχού.

Αλληλέγγυοι, ανοιχτοί, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, δηλαδή άνθρωποι.
Θυμάμαι εκείνο το θέρος, υπήρχε μία φροντίδα στον αέρα, μία έγνοια ιδιαίτερη.
Κάποιοι έμεναν συνέχεια εκεί, είτε άνεργοι είτε σπουδαστές, κάποιοι άλλοι περίμεναν να τελειώσουν τη δουλειά (είχαν ακόμα δουλειά οι περισσότεροι) για να τρέξουν στην πλατεία.

Να συν-αθροισθούν.
Να ενωθούν, να μπουν στη ανθρωποθάλασσα ν’ ανοίξουν τους πόρους της επιδερμίδας τους, να τεντώσουν τις κεραίες τους, να προστεθούν στο τεράστιο ηλεκτρικό κύκλωμα των πολλών που γίνονταν ένα.  

Αναρωτιόμουν τότε εναγώνια:
Άραγε πόσοι από όλους αυτούς είναι εκεί γιατί πραγματικά αναζητούν ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής;
Πόσοι από όλους αυτούς είναι έτοιμοι να ζήσουν αλλιώς εκχωρώντας το εγώ τους σε μία κοινοτική συλλογικότητα;
Πόσοι έχουν κατά νου πως «συλλογικότητα» είναι το άθροισμα της Λογικής πολλών;

Συν και Λογικότητα.

Και από την άλλη μεριά:

Πόσοι είναι αυτοί που βρίσκονται εκεί απλά και μόνο γιατί είναι έξαλλοι που έχασαν την πρόσβαση στο «μέσο» και την ευκολία;

Πόσοι είναι εκείνοι που νιώθουν πως χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους καθώς παρακολουθούν το άρρωστο κρατικό μοντέλο να καταρρέει και δεν θα μπορεί πια να τους εξυπηρετήσει, διορίσει, προσλάβει, χαρίσει, καλύψει, βολέψει;

Διαισθανόμουν πως είναι πολλοί.
Τους ήξερα. Όχι προσωπικά βέβαια, αλλά ήξερα καλά το «είδος» που καλλιεργήθηκε συστηματικά από το 1980 και εντεύθεν. Μια ρίζα βέβαια παλιά, μετρά σχεδόν δύο αιώνες αλλά ουδέποτε μέχρι τότε δεν έγινε τόσο λατρεμένο αντικείμενο πόθου των εξουσιολάγνων.

Ένα άθλιο είδος, βαθύτατα αντικοινωνικό, ένα είδος που έμαθε πως ο μόνος τρόπος για να υπάρξεις στην Ελλάδα είναι να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου όλους τους άλλους.

Να κάνεις αρπαχτές και να κλέβεις, αφού έτσι κι’ αλλιώς ο αρχικλέφταρος ήταν ανέκαθεν το κράτος. Ήταν λοιπόν κι αυτοί εκεί, γνήσιοι γόνοι κοτζαμπάσηδων και Μαυρομιχαλέων.

Λίγο μετά, εκεί στις ωραίες συναθροίσεις εμφανίστηκαν οι ντουλάπες με τις μαύρες μπλούζες και τις ελληνικές σημαίες.

Τα ασύντακτα ακόμα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Εντέχνως διασπάρθηκαν στο πλήθος και πρωτοστάτησαν στο σύνθημα:

«Να καεί –να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».
  
Στο οποίο μπουρδέλο, λίγο μετά  οι ίδιοι, διεκδίκησαν και πήραν τη θέση τους μέσα από δύο εκλογικές διαδικασίες.

18 θέσεις  κατέλαβαν οι «επί χρήμασι εκδιδόμενοι» στο «μπουρδέλο» και αν είχαμε απλή αναλογική, της οποίας είμαι πάντα φανατικός υποστηρικτής, θα είχαν 21.

Δυόμιση μήνες μετά, οι 18 ή έστω εκείνοι που ο ανθυποφυρερίσκος  θεωρεί ως αβανταδόρικους και στοιχειωδώς εμφανίσιμους, συνεπικουρούμενοι από διάφορες δράκες κατά τόπους οπαδών ασκούν κανονική και απροκάλυπτη τρομοκρατία υποκαθιστώντας τις Αρχές –και χειροκροτούμενοι από μερίδα της μάζας που αποκαλούμε «ελληνικό λαό».

Να θυμίσω τον «λαό»; Αυτόν που δεν ήθελε στη γειτονιά του Κέντρα Αποτοξίνωσης ή Μονάδες Στέγασης Οροθετικών; Αυτόν που δέρνει το ομοφυλόφιλο παιδί του για να «γίνει καλά»; Αυτόν που λίγο πιο παλιά γέμιζε τις πλατείες στις λαοσυνάξεις του Χριστόδουλου;

Δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές και ενάμιση χρόνο μετά το θέρος των Αγανακτισμένων, η Χρυσή Αυγή κλωτσάει πραμάτειες μικροπωλητών (δεν είναι πιο παράνομοι από τους χιλιάδες Έλληνες καταπατητές γης και ιδιοκτήτες αυθαιρέτων) μπουκάρει στις μικροεπιχειρήσεις αλλοδαπών (που είναι σαφώς νόμιμες) μοιράζει  τρόφιμα μόνο σε Έλληνες –λες και η πείνα έχει ταυτότητα, κάνει αιμοδοσίες μέσα από τις οποίες «εγγυάται» πως το αίμα θα πάει μόνο σε Έλληνες- λες και ο θάνατος κρατά σημαία και παντιέρα.

Ας προσέξουν όσοι θελήσουν να βάλουν μέσα τους το αίμα του Χρυσαυγίτη.
Οι μολύνσεις ελλοχεύουν και τα ζόμπι αποζητούν τον πολλαπλασιασμό τους.

Μέσα σε αυτό το Βαϊμαρικό σκηνικό, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν το κείμενο της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής και δεν συνυπέγραψαν μένοντας στο «λευκό».

Το ΚΚΕ συνιστά πάντως… «ψυχραιμία»(!!!) δια στόματος Χαλβατζή.
Αλήθεια, η άρνηση του ΚΚΕ να διδαχθεί από την ιστορία, καταλήγει να είναι αξιοθαύμαστη.
Ο καλός συγγραφέας (και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) κος Πέτρος Τατσόπουλος έσπευσε βέβαια να εντοπίσει το ατόπημα και να το χαρακτηρίσει χοντρή γκάφα.
Αλλά, τέτοιες «γκάφες» είναι ιστορικού διαμετρήματος ατοπήματα.

Τα οποία ανεβάζουν τον Φόρο Προστιθέμενης Απογοήτευσης στο 100% σε όσους ακόμα έχουν λίγο μυαλό που αντέχει να λειτουργεί.

              Ο Εκφασισμός της Ελληνικής κοινωνίας βαθύτατος και όχι καινούργιος.

Απλά μέχρι τώρα, δεν είχε «συσκευασία», όνομα και logo. Δεν ήταν…branded.

Η Χρυσή Αυγή, ξεμύτισε από το βαθύ περιθώριο, από τους υπόνομους της πολιτικής, έπιασε τους κασμάδες και τα φτυάρια για να διευρύνει το μονοπάτι που άνοιξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ αλλά και ο εμετικός λαϊκισμός που ασκήθηκε ;από την ΠΑΣΟΚική Αυριανή όταν ήταν στις δόξες της.

Αν ψάχνουμε τις αιτίες για το «φαινόμενο», είναι μπροστά στη μύτη μας.

Ο Αυριανικός ΠΑΣΟΚισμός από τη μία, το life style των νέων τζακιών και η θορυβώδης υπερπροβολή όλων των ξεγάνωτων εκπροσώπων του, η «εκπαίδευση» στην αρπαχτή, η καταστροφή της Παιδείας και η πολιτική διαπλοκή στα Πανεπιστήμια, τα αναρίθμητα σκάνδαλα, η δανεική ζωή, όλα ήρθαν τώρα να δέσουν στην εφιαλτική σούπα της βίαιης φτωχοποίησης των πολλών. 
 
Η Χρυσή Αυγή, γνήσια ναζιστική λαϊκίστικη ομάδα  με ηγεσία που επενδύει συστηματικά στην απελπισία των ανθρώπων εκείνων που δεν διαθέτουν ηθικές αντιστάσεις.

Ας μην χάνουν την ψυχραιμία τους οι Χρυσαυγίτες όταν τους αποκαλούν Ναζί.
Δεν είναι ύβρης. Το λένε και οι ίδιοι, με άλλα λόγια: Λαϊκό Εθνικιστικό Κόμμα δηλώνουν. Και αν διαβάσει κάποιος τις βασικές τους θέσεις, βλέπει  ολοκάθαρο τον Εθνικοσοσιαλισμό.

Γιατί φοβούνται να δηλώσουν την ταυτότητά τους; Μην τυχόν χάσουν πελατεία;
Η Χρυσή Αυγή, ένας επιθετικός μεταστατικός καρκίνος στο εξασθενημένο σώμα μίας άρρωστης χώρας διεγείρει, ερεθίζει,  με σχέδιο και πρόγραμμα  τα πιο άγρια ένστικτα ικανής μερίδας του πληθυσμού.

 Δεν ξέρω που μπορεί να σταματάει η δυνατότητα αλίευσης ψήφων από την δεξαμενή των ελλήνων ψηφοφόρων.
Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει.
Ούτε οι Γερμανοί που έφευγαν άρον-άρον από την πατρίδα τους με την άνοδο του Ναζισμού φαντάζονταν λίγο νωρίτερα το τι θα ζήσουν.

Η Χρυσή Αυγή, είτε αυτοπροσώπως είτε ενθαρρύνοντας τα στίφη των οπαδών της, κατατείνει να γίνει «κράτος εν κράτει». 

Τα πολιτικά κόμματα ή αντιδρούν χλιαρά (το σύστημα ασφαλώς και βολεύεται με τη Χ.Α.) ή κάνουν… «χοντρές γκάφες» και συνιστούν ψυχραιμία.  

                                                                  Αλήθεια.

  • Που είναι οι χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες του προπερασμένου θέρους;
  • Που είναι όλοι αυτοί που αποπειράθηκαν να υπάρξουν για λίγο ως πολίτες;
  • Που είναι όλοι εκείνοι που χωρίς κομματική καθοδήγηση έκαναν τις αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις; 

Δεν μπορούν να συναθροισθούν έστω μία φορά και φωνάξουν «θέλουμε κράτος και όχι παρακράτος»;  

Λησμόνησαν  πως η Χ.Α. είναι «εναντίον όλων». 
Το δηλώνουν και μόνοι τους άλλωστε, προς ομοφυλόφιλους συμπολίτες: 
«Τώρα οι μετανάστες, αύριο η σειρά σας»

Ακολουθούν ανάπηροι, άνθρωποι με νοητική υστέρηση και ο κάθε ένας από εμάς που δεν θα είναι αρεστός σε δαύτους, που δεν θα είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση τους.

Αύριο που θα καταλάβουμε, θα είναι περασμένα μεσάνυχτα. 

Και για τη Χρυσή Αυγή, δεν φταίει ούτε η Τρόικα, ούτε η κα Μέρκελ, ούτε κανείς. Το απεχθές ερπετό, το κυοφορήσαμε εμείς, εδώ και πολλά χρόνια μόνοι μας. Δικό μας προϊόν είναι.

Είναι τα περιττώματα που αφόδευσε το σύστημα που εκθρέψαμε μετά το μεγάλο φαγοπότι του.
Τούτος ο Φόρος, ο ΦΠΑ της Απογοήτευσης μου μοιάζει σαν το πιο βαρύ χαράτσι.

               Υπογράφει το σκοτάδι που έρχεται αδιαμαρτύρητα.twitter@pittasgeorge

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποκριτής όπως πάντα. Γιατί σε ενοχλούν οι λεγόμενοι νεοναζί/ναζί όπως τους αποκαλείς και δεν σε ενοχλούν οι κομμουνιστές; Τα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν σκότωσαν, επιτέθηκαν, εξόντωσαν, εξόρισαν;

George Pittas είπε...

Και σκότωσαν και επιτέθηκαν και εξόντωσαν και εξόρισαν.

Και κατέστρεψαν εκατομμύρια ζωες.

Και τσάκισαν χιλιάδες διανοούμενους και δημιουργούς. Και στη Σοβιετική Ένωση, και στην Α. Γερμανία και στο φρικαλέο καθεστώς του Τσαουσέκου στη Ρουμανία.
Λοιπόν;
Ο Κίνδυνος δεν ειναι από εκεί τώρα.

Και αν με διάβαζες στοιχειωδώς προσεκτικά, "ανώνυμε" θα γνώριζες την απόλυτη απέχθεια που έχω προς κάθε είδος αυταρχισμού όποιο ιδεολογικό πρόσχημα και αν έχει.

-=IMAGINOS=- είπε...

Πως δεν είναι ο κίνδυνος εκεί τώρα; Δεν ξέρεις Γιώργο πως ο Συνασπισμός είναι πρώην ορφανά του Τσουασέσκου που αναφέρεις; Δεν ξέρεις πως το Συνασπισμός ήταν τρόφιμοι του και χρηματοδοτούνταν από το καθεστώς του Τσαουσέσκου ενώ το ΚΚΕ ως γνωστόν από την ΕΣΣΔ; Το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν είναι στη Βουλή; ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και πιθανότητα να αναλαβει προσεχώς την εξουσία; Δηλαδή δεν σε ενδιαφέρει εάν μας κυβερνήσει το ορφανό του Τσαουσέσκου Τσίπρας και αυτό δεν το θεωρείς επικίνδυνο; Ξέρεις που θα βρει ο Τσίπρας τα λεφτά για να σώσει την Ελλάδα όπως είπε; Θα τα βρει λέει από τον Τσάβες της Βενεζουέλας!!!!! Τι θεωρείς σοβαρό αυτό; ΤΟυλάχιστον η ΧΑ λέει πως θα δώσει 3-4 βάσεις στους Ρώσους με αντάλλαγμα το βάρος του χρέους. Ποιο από τα δύο βλέπεις πιο σοβαρό και εφικτό;

ακελοελαμιτης είπε...

βγαινει ο πηττας να διαδηλωσει και φωναζει λευτερια στην παλαιστινη.λευτερια στον αφγανισταν.ελευθερια για τους γκευ.τζαμια για μουσουλμανους.σατανιστες και ανιμιστες.ελευθερια λογου για την καθε πουση ριοτ. ξαφνικα κανει ντου ενας γεροντακος 100 χρονων και ρωτα τον πηττα. ρε πατριωτη λευτερια στην κυπρο,στους δεινοπαθεις απο λαθρομεταναστες ελληνες και στους δεινοπαθους χριστιανους της οικομενης ποτε θα πεις? ο πηττας απαντα θανατος ρε φασιστα-εθνικιστη-χρυσαυγιτη-ελαμιτη-πραξικοπηματια-κεφαλαιοκρατη-χριστιανε-αντιμασωνε-αντισατανιστη.!ζητω η αναρχια!θανατος στους χριστιανους!αλλαχ αλλαχ.αλλαχαχαχαχαλαλαλαχλαχλαλ

Ανώνυμος είπε...

Καμπάνια με υπογραφές για την έναρξη δικαστικής έρευνας για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Όσοι ενδιαφέρεστε, εδώ θα βρείτε το link για να υπογράψετε το υπόμνημα.

http://www.avaaz.org/en/petition/Investigate_the_Golden_Dawn_neoNazi_Party_of_Gr eece/

Ανώνυμος είπε...

Θυμάστε ένα άρθρο του Πίττα - που άφησε τότε ουκ ολίγους "στήλη άλατος" -, με τίτλο "ΕΛΑΜ, Έλα να παίξουμε στην αυλή!"; Dear George, τα πράγματα προχώρησαν και ξεπέρασαν κατά πολύ την έντεχνη "εκσυγχρονιστική" μπουρδολογία... don't you think? Μήπως έφτασε η ώρα όπου που θα πρέπει εσύ να ξιπαίξεις;
Ζ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Άσε τη Χρυσή Αυγή και ασχολήσου λίγο με τους μεσαιωνικούς ταλιμπάνους και τον γαμοπροφήτη τους που θέλουν να εγκαταστήσουν στον πλανήτη το μεσαίωνα τους και να σκοτώσουν την ελευθερία και τη δημοκρατία. Δεν είναι η ΧΑ ο εχθρός.

-=IMAGINOS=- είπε...

Την ταινία οι ίδιοι οι ταλιμπάνοι την δημιούργησαν. Θέλουν να πνίξουν τον πλανήτη στο αίμα αλλά το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να φάνε από μερικές ατομικές να τελειώνουμε πια με αυτή τη μοχθηρή μεσαιωνική λαίλαπα.

Ανώνυμος είπε...

NOTHING STOPS THE PREGNANT CHOUDALAKIS
μεγάλα οικονομικά συμφέροντα
του οργανικού συντρόφου μας Στουρνάρα
ο Ρίτσος στον Π. Βρυώνη έλεγε
γράφω ένα ημίφως της γραμμής
για να με αφήνουν ήσυχο
κάθε πέντε χρόνια
σέρνουν τους πόθους των οχηματαγωγών
του αιθέρα μας σαν τους καπνούς στην αυτοκίνηση
σαν κρύες μέρες περιμένοντας να ζήσουμε το τόπι
μια λέξη διαφεύγει χάνεται όμως ξεκοιλιασμένη
σίγουρα θράκα ανέρχεται ψηλά
αι, προς τ’ άστρα χύνεται στάχτη,
πορτοκαλένιο κάρβουνο επίσης
καμιά Εκπομπή παραχωρήθηκε
χωρίς ανθρώπινο αντίκρισμα
ποτέ της επί Σημίτη ή πιο παλιά πρέπει να μάθεις
στρουμφάκι τι σημαίνει πρέπει να ζήσεις τώρα
όχι αντίστροφες δυνάμεις μα τα αντιθετοαντίστροφα
της νεοελληνικής μαθηματικής τους διαπαιδαγώγησης
με κάτι σαν συναίσθημα κάτι σαν τον χορταριασμένο βράχο
πνιγμένες νύφες δεξιά μαύρα στις εξατμίσεις ρούχα
η νύχτα πάντα απερίγραφτη ναυαγισμένος από AXE
ο μαουνιέρης έρχεται κι ο πιο μεγάλος πόνος
ξεφτιλίζεται εντοπίζεται νοσφίζεται
στα νύχια τα άκοπα του Νίκου
Καζαντζίδη: βαρούλκα, προκυμαίες
1945, τρεις παρά, ραντεβού
με Γ. Παπανδρέου: κράζουν
βοήθεια οι δεινόσαυρες λεξούλες,
ποιος ακούει, μετάφραση να γίνεται
μα, ναι τραγούδα μας ρε κύμα αναμάρτητο
τραγούδα μας χιλιοψευτισμένη πλάση
κι όταν θα πιεις όλο το καυσαέριο
όταν χορτάσεις από πριονισμένο τίποτα
μην σηκωθείς και μην ραγίσεις στο κενό
μην σβήνεις το πετρέλαιο μόνο θετρινίστικα
μείνε Προκόπης Μεγαλοπρεπής
στην αλησμόνητη, την ανάβαση
του αριθμού
του ΕΟΠΥΥ
από τα Τάρταρα της ηδονής
ώς το σιροπιασμένο αλεύρι