Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγο μυαλό υπάρχει;

*Με καθυστέρηση μίας ημέρας ανεβάζω και στο ιστολόγιο το χθεσινό μου άρθρο, ήδη δημοσιευμένο  στον Πολίτη και στο tvxs.gr  στο οποίο εγινε και αρκετά μεγάλη συζήτηση. (Μπορείτε να τη δείτε με ένα "κλικ" στον σύνδεσμο).

Πριν από λίγα χρόνια, είχα κάποιες απορίες για την αναπτυξιακή πολιτική της Κύπρου, σε συνδυασμό με το ανάλογο πλάνο της Ε.Ε. για την περίοδο που λήγει το 2013.

 Έστειλα λοιπόν, ένα e mail στο γραφείο του Προέδρου της Κ. Δημοκρατίας στο οποίο διατύπωνα το ερώτημα μου  και ζητούσα σχετικές πληροφορίες.

Στο τέλος, κάτω από την υπογραφή μου, πρόσθεσα και το τηλέφωνο μου.

Σε λιγότερο από 2 ώρες, είχα απάντηση από τον διευθυντή του γραφείου (κος  Χρύσης Παντελίδης) στην οποία ευγενικά, δήλωνε πως το γραφείο του Προέδρου «συγκεντρώνει το υλικό που θα μου φανεί χρήσιμο και θα ειδοποιηθώ».

 Σε 24 περίπου ώρες, πράγματι, μου τηλεφώνησε ο κος Παντελίδης και με ειδοποίησε να περάσω όποτε μπορώ από το Προεδρικό Μέγαρο, για να παραλάβω από τη ρεσεψιόν έναν φάκελο στο όνομα μου.

Τον παρέλαβα, και βρέθηκα με όλα τα ντοκουμέντα που μπορούσαν να απαντήσουν στις απορίες μου.

Σε κάποια άλλη φάση της ζωής μου, είχα στείλει ένα e mail στην… Downing Street, στην Πρωθυπουργική κατοικία της Βρετανίας  με ένα άλλο ερώτημα, σχετικό με την περιβαλλοντική πολιτική και τη διαχείριση του δασικού πλούτου της Αγγλίας.

 Η απάντηση, ήρθε σε λιγότερο από μία ημέρα και ήταν αναλυτική, μακροσκελέστατη και με ευχαριστίες για το ενδιαφέρον μου!

Ναι, τυπικό το τελευταίο, αλλά, κατά τη γνώμη μου, ουσιαστικότατο για τη σημασία που δίνει ένας υψηλού επιπέδου Θεσμός στην επικοινωνία του με κάποιον άγνωστο πολίτη-στην προκείμενη περίπτωση μάλιστα ούτε καν Βρετανό ή έστω κάτοικο της Αγγλίας.  (Αυτό έγινε επί Blair, αλλά ξέρω πως ως «αρχή» ισχύει πάντα).

Για να μην πολυλογώ, για πείραμα, έκανα το ίδιο με τον Λευκό Οίκο.
 Η συνέχεια, όχι μόνο ήταν η ίδια, αλλά έκτοτε, λαμβάνω τακτικά e mail που με ενημερώνουν για τις εξελίξεις πάνω στο ζήτημα που είχα ρωτήσει. Επίσης, στην Ελλάδα, ανάλογη ήταν η συμπεριφορά του γραφείου του κου Στεφανόπουλου όταν ήταν Πρόεδρος.

                                              Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Γιατί απλούστατα, εδώ και μέρες, τόσο  5 άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά, όσο και εγώ, έχουμε στείλει e mails  για κάποιο σοβαρότατο κατά την κρίση μας ζήτημα  στον ΣΥΡΙΖΑ και στο  iskra.gr αλλά, απάντηση δεν έχει έρθει.

Το ζήτημα που θίξαμε –και είμαι βέβαιος πως υπάρχουν και άλλοι πολλοί που προσπάθησαν να αποσπάσουν κάποιες εξηγήσεις, είναι τα Βουλευτικά αυτοκίνητα, τα οποία καλοδέχτηκαν ασμένως όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην ενός (Κ. Μπάρκας  Βουλευτής Πρέβεζας) .

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπάρχουν δύο ζητήματα.

Α. Οι Βουλευτές της Αριστεράς (τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΚΚΕ & ΔΗΜΑΡ) όφειλαν με στοιχειώδη αίσθηση κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης, έστω και για επικοινωνιακούς λόγους, να θέσουν εαυτόν, εκτός όλων των «βουλευτικών προνομίων» ,συμπεριλαμβανομένης και της Βουλευτικής Ασυλίας ώστε να είναι εκτεθειμένοι στην κρίση της Κοινωνίας από την πρώτη στιγμή.

Β. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφορες φιλικές προς αυτόν ιστοσελίδες καθώς και οι ανάλογες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όφειλαν να απαντήσουν αμέσως στα σχετικά  emails και τα σχόλια που δέχτηκαν αυτές τις μέρες. Ωστόσο, εποίησαν την νήσσαν.

 Υποθέτω, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απείρως πιο απασχολημένη από εκείνη του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Υποθέτω, δεν είναι σε θέση καν, να βάλουν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που να λέει κάτι σαν «ευχαριστούμε πάρα πολύ για την επικοινωνία, θα σας απαντήσουμε αναλυτικά σε λίγες μέρες».

Με αυτά κι’ εκείνα, για άλλη μία φορά έδωσαν τον χώρο στο Νεοναζιστικό Κόμμα της Χρυσής Αυγής να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι και να κερδίσει πόντους στις εντυπώσεις. 
Και θα το ξαναγράψω άλλη μία φορά:

 Η Χρυσή Αυγή, δεν είναι ούτε απλά ακροδεξιό, ούτε φασιστικό κόμμα.

Είναι ένα καθαρόαιμο Νεοναζιστικό Κόμμα του οποίου οι θέσεις οι αρχές και οι διακηρύξεις ταυτίζονται ιδεολογικά πλήρως, με τις βασικές αρχές του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος όπως αυτές διαμορφώθηκαν και ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 1920.

Να θυμίσω λιγάκι άραγε την διαδρομή των προγόνων της Χρυσής Αυγής;
  • Το 1928, στις εκλογές απέσπασαν ένα ποσοστό του 2,6%.
  • Το 1930 φτάνουν στο 18,3%.
  • Το 1932 στο 33% και το 1933 στο 43,9%.

Μια πρόχειρη ανασκόπηση στα τεκταινόμενα εκείνης της εποχής αλλά και του τρόπου αντίδρασης των άλλων πολιτικών δυνάμεων μπορεί να δημιουργήσει στον κάθε σημερινό σκεπτόμενο πολίτη εφιάλτες.

Όχι γιατί η Χρυσή Αυγή θα ξεκινήσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο (αυτός έχει ήδη ξεκινήσει) αλλά γιατί οι ανεπάρκειες της Αριστεράς στην Ελλάδα είναι προφανείς.

Και είναι προφανείς γιατί η Αριστερά  στην Ελλάδα, δεν υφίσταται αφόρητες ποιοτικές πιέσεις από τη βάση της.

Συναισθήματα, ποιητικότροπες δηλώσεις (…έλα μαζί μας σύντροφε στους δρόμους τη φωτιάς…) και μια γενική δυσκολία στον πολιτικό ρεαλισμό είναι αυτά που συναντά κάποιος να διαχέονται στο επίπεδο της «λαϊκής βάσης».

Ο Νεοφιλελεύθερος ρεαλισμός (κυνισμός)  δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί έτσι.

Προσωπικά θα ήθελα επιτέλους να δω μία Αριστερά που να είναι σε θέση να γίνεται δυσάρεστη ακόμα και στη λαϊκή της βάση κάποιες φορές αντί αενάως να ικανοποιεί το θυμικό της.

Επιστρέφοντας στο αρχικό μου ερέθισμα, θα ήθελα να δω έστω και τώρα (ποτέ δεν είναι αργά για το Ήθος) τουλάχιστον τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφει βουλευτικά αυτοκίνητα (όλα) και να απαλλάσσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, από κάθε προνόμιο που την διαχωρίζει έστω και στο ελάχιστο από τον καθημερινό απλό Πολίτη του οποίου είναι εντολοδόχος.

Τώρα. Αύριο θα είναι αργά.


ΥΓ: Την τελευταία στιγμή έκανα την εξής προσθήκη στο κύριο άρθρο:


Κατά τη γνώμη μου, η σημασία του συμβολισμού και του παραδειγματισμού στην δημόσια ζωή είναι πολύ μεγάλη. 

Σε μία συγκυρία-που έχει και θα έχει διάρκεια- στην οποία η πλειοψηφία των Πολιτών πλήττεται βάναυσα κάθε τι, έχει τη σημασία του –στο είδος και το επίπεδο των μηνυμάτων που ένας πολιτικός φορέας εκπέμπει τόσο προς την Κοινωνία όσο και προς τους υπόλοιπους φορείς είτε αυτοί είναι πολιτικοί είτε συνδικαλιστικοί κλπ. 

Μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν στείλω το άρθρο στο tvxs και στην εφημερίδα έλεγχα διαρκώς την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία μήπως και είχε καταφτάσει μια απάντηση έστω και τυπική. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει διεγείρει ποικίλες ελπίδες και απαιτήσεις. Προσωπικά ως πολίτης, έχω απαιτήσεις και τις έχω μόνο από τα Αριστερά-οι άλλοι απλά δεν με αφορούν. Δεν με ενδιαφέρει όμως να είμαι χειροκροτητής, ούτε με ενδιαφέρει να «καταπίνω» αμάσητο το οτιδήποτε. 



Δεν πρόκειται να χαμηλώσω τον πήχη (όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι) χάριν του πολέμου, γιατί κατά τη γνώμη μου, έτσι είναι που χάνονται οι πόλεμοι στην ουσία τους.


Κάτι άλλο, που το αντιλήφθηκα μετά την αποστολή του άρθρου: 


Ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει, θα απέχει των εργασιών της Βουλής όταν θα μιλά ο ανθυποφυρερίσκος των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 


Τεράστιο, μέγα, ή μάλλον εγκληματικό λάθος. 


Προφανώς η Βαϊμάρη δεν έχει διδάξει τίποτα. 

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στη Βουλή, εκεί που τον έστειλαν οι ψηφοφόροι του για να δώσει αφ ενός μάχες ουσίας και αφετέρου για να αναδείξει τον παραλογισμό ή τις αστοχίες των άλλων. 



Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί πο-λι-τι-κά μέσα στο Κοινοβούλιο με γνώμονα το μισό περίπου εκατομμύριο των ανθρώπων που την ψήφισε


Αλλιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, άθελα του, μεταθέτει με δική του ευθύνη την μάχη με τον Νεοναζισμό αποκλειστικά στους δρόμους ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, δηλαδή το απόλυτο βούτυρο στο ψωμί των Νεοναζί που διψάνε για αίμα και ανακατωσούρα προκειμένου να μεθοδεύσουν τις προβοκάτσιες τους. 


Η Βουλή, ΔΕΝ είναι Πανεπιστημιακό Αμφιθέατρο.

Tweetter@pittasgeorge

7 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε μου διαφωνώ με την ευαισθησία σου. Τον λαϊκισμό δεν τον πολεμάς με το να γινείς πιο λαϊκιστής ούτε με συμβολικές ενέργειες. Θα βγεί νικητής.

Κανένας βουλευτής δεν επλούτησε από τον μισθό του ή από τα "προνόμια" που λαμβάνει που το κράτος που είναι τζιαι τούτα είδος μισθού. Όσοι επλούτίσαν επλουτίσαν που αλλού, τζιαι τζιειαμαί οφείλει ο δημοσιογράφος να εστιάσει την δουλειά του.

Για την αποδοτικότητα των "συμβολικών" μετρων δε τον Παπανδρέου που δεν επήρε λιμουζίνες αλλά υβριδικά αυτοκίνητα μετρίου κιβισμού. Πως εκτιμήθηκε;

Δες τζιαι τον πρόεδρο της Κύπρου που όταν άρχισε μια διαφορετική αριστερή τζιαι μετριασμένη οικονομική πολιτική λιτότητας όπου επροσπάθησε να μοιράσει τα βάρη σε όλους κατά περίπου 10%, έριξε το μισθό το δικό του τζιαι των βουλευτών 10% τζιαι εζήτησε να ψηλώσει για 2 χρόνια ο εταιρικός φόρος κατά 1% (πάλε συμβολικό) τζιαι να φορολογηθεί η ακίνητη πέραν του εκατομυρίου με τις πραγματικές αξίες παρά με τζιείνος του 1985 που φορολογείται σήμερα. Ήθελε να περάσει ένα αίσθημα δικαίου στις προσπάθειες. Τί έγινε; Κανένας δεν θυμάται καν ότι έριξε το μισθό το δικό του τζιαι των υπουργών. Οι βουλευτές δεν το εκάμαν για λλόου τους, τζιαι που τους ανωτατους κρατικούς αξιοματούσους ελάχιστοι ανταποκριθήκαν αυτόβουλα (δεν ήταν αναγκαστικό το μέτρο).

Η δεξιά επέρασεν τες περικοπές στους μισθούς των υπουργών, έπνιξε στο αυκό μια ισορροπημένη κατανομή των βαρών κάμνοντας ασπίδα ακόμα τζιαι σε συμβολικά μέτρα για τον πλούτο, επέρασεν τον επιπρόσθετον ΦΠΑ τζιαι ότι άλλο αντιλαϊκό είχαν μέσα τα μέτρα για την οικονομία, τζιαι τα ΜΜΕ ούτε το εκτιμήσαν, ούτε καν το είπαν για την "συμβολική" πράγη του προέδρου. Εκατήγορήσαν τον μάλιστα για λαϊκισμό τζιαι αρκέψαν να μιλούν για το αεροπλάνο.

Λυπούμε φίλε μου, αλλά όλα αυτά είναι κατ΄εμέ λουβάνες. Η απαξίωση των θεσμών είναι ο πρώτος στόχος του νεοφασισμού τζιαι η "αριστερή" απαξίωση τζιαι ο αριστερός λαϊκισμός το μόνον που φέρνουν είναι να δικαιώννουν τζιαι να ενισχύουν τον φασιστικό.

Ναι. Οι βουλευτές ΑΞΙΖΟΥΝ προνομιακής μεταχείρησης. Το λειτούργημα τους τους κόφκει που την οικογενειακήν τους ζωή τζιαι δημιουργεί τους υποχρεώσεις μετακίνησης που δεν είχαν πριν να γινούν βουλευτές. Αξίζει τους άνεση τζιαι στην μετακίνηση τζιαι στην δουλειά τους, όπως εξίζει στον κάθε εργαζόμενο που κάμνει σωστά τη δουλειά του. Η τεράστια πλειοψηφία των βουλευτών, τζιαι αναμένω η ολότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κάμνει καλά την δουλεά της τζιαι το να τους θεωρεί κάποιος by default ανάξιους του μισθού τους τζιαι διεφθαρμένους είναι βρισιά προς τους αγώνες που εγινήκαν για να μπορεί ο λαός να εκλέγει βουλευτές.

Εγώ δεν θα υπόγραφα το αίτημα σας.

Η ουσία είναι αυτό που λαλείς στο τέλος του άρθρου σου. Με τι πολιτικές θέσεις το υγειές πολιτικό σύστημα, τζιαι το ΣΥΡΙΖΑ σαν μέρος του, θα πολεμίσει αποτελεσματικά το βόθρο που καλλιεργεί ο νεοφασισμός μες τις ψυχές των ανθρώπων για να τον μετατρέπει σε πολιτικήν βαρβαρότητα πάνω στην οποία θέλει να βασιλέψει. Οι φασίστες θέλουν να διαλύσουν το κοινοβούλιο, όχι να το δυναμώσουν. Για αυτό το απαξιούν. Εμείς τί σχέση έχουμε με αυτό;

-=IMAGINOS=- είπε...

Αν είναι ναζιστικό κόμμα η ΧΑ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι; Καραναζιστικό. Μα είναι δυνατόν να λες την ΧΑ ναζιστικό κόμμα όταν οι συριζαίοι από μόνη τη συμπεριφορά τους αλλά και την ιδεολογία τους είναι τα ορφανά του Τσαουσέσκου του αρχιναζί της πρώην Ανατολικής Ευρώπης; Από που και ως που είναι ναζιστικό κόμμα η ΧΑ; 40 φορές τις έχουν σπάσει τα γραφεία, μία φορά τις τα ισοπέδωσαν με βόμβα, εάν ήταν ναζιστικό κόμμα θα έπρεπε τώρα να έχει βγάλει τα τανκς όξω και να έχει στήσει και φούρνους. Ρε Γιώργο είσαι σοβαρός άνθρωπος και μου γυρνάς στο 20 και στο 40; Μα τι ήταν δηλαδή οι αριστεροί; Συνεργάτες των ναζί δεν ήταν; Το 39 δεν υπέγραψαν μαζί το σύμφωνο Ρίμπεντροπ Μολότωφ για να μοιραστούν τις χώρες που θα έπεφταν και ξεκίνησαν από κοινού τον Β παγκόσμιο εισβάλλοντας ταυτόχρονα στην Πολωνία; Το 41 δεν μπήκαν οι γερμανοί στην Ελλάδα και οι κομμουνιστές έπαιζαν πρέφα μαζί τους και με τους Βούλγαρους συμμάχους τους που είχαν σκλαβώσει την Μακεδονία και τη Θράκη; Πότε άρχισε η αντίσταση της αριστεράς; Ένα χρόνο μετά την εισβολή των γερμανών στην Ελλάδα και αυτό επειδή αθέτησαν οι γερμανοί το σύμφωνο Ρίμπεντροπ Μολότωφ και ετοιμάζονταν για επίθεση στην ΕΣΣΔ με την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα. Τότε άρχισε την αντίσταση το ΕΑΜ ΕΛΑΣ γιατί τότε οι γερμανοί από σύμμαχοι έγιναν εχθροί και κινδύνευε η μαμά Ρωσία και ο κομμουνισμός. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τουμπεκί. Πανηγύριζαν με τους Βούλγαρους την κατάκτηση της Μακεδονίας. Ο Γλέζος τι πατριώτης ήταν; Θα κατέβαζε ποτέ την Σοβιετική σημαία από την Ακρόπολη; Μη τρελαθούμε τώρα, αλλά ούτε τη ναζιστική δεν κατέβασε. Που είναι το κομμάτι της σημαίας που λέει πως έκοψε; Που είναι η ίδια η σημαία που τάχα πέταξε στο γνωστό πηγάδι στην Ακρόπολη και γιατί δεν την ανέσυρε ποτέ κανείς; Επειδή απλά ήταν μύθος όλη αυτή η φάση και θα χάλαγε το παραμύθι της αριστεράς που τότε έπρεπε να ανυψώσει το ηθικό των σοβιετικών ένεκα της επίθεσης των γερμανών με την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα. Μη πουλάτε άλλα παραμύθια φίλτατε. Δεν είμαστε αγράμματοι. Σου τα αναφέρω όλα αυτά γιατί έλεος, ναζισμός δεν υπάρχει και είναι χαζομάρα να αναφέρεσαι σε ιστορίες 100 ετών πίσω. Ο Χίτλερ έχει πεθάνει. Δεν το έχεις μάθει ακόμα; Καλά τα παραμύθια αλλά δεν έχουν δράκο λοιπόν. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει πια. Εξάλλου το ποιος είναι φασίστας σήμερα το βλέπουμε. Γελοιοποιούνται όλοι οι της αριστεράς με το να αποχωρούν κάθε φορά που χρυσαυγίτης μέσα στη Βουλή παίρνει το λόγο. Όλοι γελάνε με τα χάλια και την φασιστική ξεφτίλα της αριστεράς σήμερα. Να μάθει κάποτε η αριστερά να σέβεται τη δημοκρατία. Δεν υπάρχει μόνο η αριστερά. Εξάλλου είναι γελοίο να ζητάει να κηρυχθεί η ΧΑ ως παράνομο κόμμα όταν το ίδιο το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν πήρε επίσημα νομιμοποίηση από το κράτος με δήλωση σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος στον Άρειο Πάγο όπως και απαιτείται για να μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Η ΧΑ έχει κάνει και τη δήλωση αυτή και έχει πάρει την νομιμοποίηση από το 1992. Μιλάμε η αριστερά έχει γίνει σήμερα θέατρο σκιών και επιθεώρηση τελευταίου επιπέδου.

Unknown είπε...

@Aceras μου, σεβαστή όπως πάντα η άποψή σου, αλλά θα μείνω αυτή τη φορά στη δική μου. Δεν μου ήταν εύκολο να στείλω το άρθρο και βασάνισα τη γνώμη μου πριν βάλω την υπογραφή μου με αρκετά επιχειρηματα από αυτά που αναφέρεις και εσύ. Το παράδειγμα που φέρνεις με τον Πρόεδρο της Κυπαριακής Δημοκρατίας, το θεωρώ άστοχο. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αναφορικά με τον Πρόεδρο Χριστόφια, στο συγκεκριμένο ζήτημα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για τα υπόλοιπα όμως και ειδιά για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω πολλών ιδιαιτεροτήτων που αφορούν στην παρούσα κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας, θα μείνω σε αυτά που υποστήριξα.

Unknown είπε...

@Imaginos- Χρηστο, όταν αποκαλώ τη Χρυσή Αυγή Νεοναζιστικό κόμμα ΔΕΝ το λεω υβριστικά. Είναι εξαιρετικά συγκεκριμένος και καθαρά Πολιτικός Προσδιορισμός που προκύπτει απο τις ιδεολογικές θέσεις της Χ.Α.οι οποίες είναι 100% οι θέσεις των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Και προχτες, κάθησα να ακούσω τον κο Μιχαλολιακο στη Βουλή, προσεκτικά. Η φρασεολογία του και η συνθηματολογία του ᾱν εξαιρέσεις τις κορωνες περί Μεταναστών και Θρησκείας τι ήταν; Μιλούσε για τα μονοπώλια, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τον δυτικό επεκτατισμό, το ασύδοτο κεφάλαιο κλπ. Πλην της στάσης του έναντι της έννοιας Έθνους, ένας άσχετος θα μπορούσε να τον εκλάβει ως ....παραδοσιακό κομμουνιστή. Αν είχα χρονο, θα καθόμουν να έκανα ένα μονταζ με τον λόγο του και θα έβγαζα έξω τα διάφορα εθνικοπατριωτικά, έτσι για πλάκα. Οι θέσεις του για την Οικονομία και το κεφάλαιο είναι καθαρά Σοσιαλιστικές. Οι θέσεις του για τον Πατριωτισμό και τους ξένους, είναι καθαρά Εθνικιστικές. Ο άνθρωπος, είναι Εθνικοσοσιαλιστής. Δηλαδή Ναζί. Όπως είχα γράψει πρόσφατα, η λέξη Ναζί προκύπτει σαν σύνθεση από το Εθνικο και το Κοινωνικό. ( από την αγγλική λέξη nazism, η οποία με το μέρος της έχει την ρίζα της στην συντόμευση της γερμανικής λέξης Nationalsozialismus (εθνικοσοσιαλισμός)
Για αυτά όλα (και αρκετά άλλα) θεωρώ τη στάση της αποχώρησης από τη Βουλή ως παιδαριώδη. Ο Ναζισμός μπορεί και πρέπει να χτυπηθεί Πολιτικά.

-=IMAGINOS=- είπε...

Ο εθνικοσοσιαλισμός για μένα δεν είναι κάτι κακό. Δυστυχώς τον συγχέουν πάντα με το Χίτλερ. Δεν είναι σωστό για μένα να συγχέονται οι ιδεολογίες με ιστορικά χρονικές στιγμές. Εάν είναι κακός ο εθνικοσοσιαλισμός τότε είναι κακός και ο κομμουνισμός και εάν είναι κακός ο Χίτλερ τότε είναι και ο Στάλιν. Δεν βλέπω όμως κανέναν από την αριστερά να κακολογεί τον κομμουνισμό και τον Στάλιν. Εγώ δεν θέλω να μένω στις ιστορικές στιγμές αλλά στην ιδεολογία. Όλες οι ιδεολογίες μπορούν να διορθώνονται μέσα από τα λάθη τους και τις ιστορικές στιγμές αποτυχίας, δυστυχίας και πολέμων. Γιατί όχι; Ο Χίλτερ εξόντωνε λαούς με φυλετικές διακρίσεις ανωτερότητες και κατωτερότητες. Αυτό ήταν λάθος. Μπορεί να βελτιωθεί η ιδεολογία εδώ. Σήμερα κανείς σοβαρός εθνικιστής δεν θέλει να εξοντώσει λαούς άλλους επειδή τους θεωρεί κατώτερους. Θέλει μόνο να προστατέψει την δική του φυλή από την ξένη εισβολή. Κακό είναι αυτό; Όχι βέβαια.

Εγώ πάντα ήμουν σοσιαλιστής, πάντα ήμουν κατά του κεφαλαίου, πάντα ήμουν στο πλευρό των φτωχών, των αδικημένων και καταπιεσμένων, όμως με ενδιαφέρουν πρώτα από όλους οι Έλληνες, η Πατρίδα και το Έθνος. Εάν και τα τρία αυτά επιβιώνουν καλά, τότε θα κοιτάξω και τους υπόλοιπους, εάν όμως οι "υπόλοιποι" θέτουν σε κίνδυνο τα τρία προαναφερόμενα ή ένα από αυτά, θα είμαι απέναντι τους. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του εθνικισμού ή εθνοσοσιαλισμού (που τέλος πάντων δεν είναι ταυτόσημες έννοιες) με το σοσιαλισμό ή κομμουνισμό. Είμαι κατά του διεθνισμού ενώ εκείνοι κατά του εθνισμού. Εγώ θέλω να διατηρηθούν τα έθνη και τα κράτη με την οντότητα τους, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, την πολιτιστική, θρησκευτική και πολιτισμική τους παράδοση, κλπ. Δεν θέλω να χαθεί το έθνος μου, η γλώσσα μου, η ιστορία μου, οι παραδόσεις μου και να γίνει η Ελλάδα ένα συνονθύλευμα πολιτισμών, εθνών, γλωσσών κλπ γιατί τότε απλά θα επιβιώσει μέσα στα έθνη του κράτους αυτού εκείνο το έθνος που θα επιβληθεί σε όλα τα άλλα κυρίως μέσα από το φανατισμό που προωθούν κυρίως οι θρησκείες. Με λίγα λόγια η Ελλάδα εάν συνεχίζει να δέχεται καθημερινά 500 ισλαμιστές λαθρομετανάστες και να γεννάνε αυτοί από 4 παιδιά ενώ εμείς ούτε ένα, τότε το 2020 δεν θα υπάρχει Ελλάδα, θα έχουμε Ελληνιστάν με πρωτεύουσα το Αθηναμαμπάντ διότι εμείς δεν είμαστε οι φανατικοί, είμαστε οι προοδευτικοί και ανεκτικοί αλλά οι ισλαμιστές τα εκλαμβάνουν αυτά ως αδυναμία και ευκαιρία και όταν γίνουν περισσότεροι θα μας επιβάλουν τα δικά τους ήθη και έθιμα, τη θρησκεία τους και ότι άλλο συνεπάγεται αυτό και δεν χρειάζεται να μιλήσω τώρα για το Ισλάμ, τα ξέρεις καλύτερα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Η Γαλλία έχει 6 εκατομμύρια μουσουλμάνους αλλά και 54 εκατομμύρια Γάλλους δυτικούς. Και αυτή θα εξισλαμιστεί αλλά μετά το 2060... Εμείς το 2015 σύμφωνα με έρευνα του Παν. Αθηνών, θα είμαστε μισά μισά με τους μουσουλμάνους και το 2020 θα είναι κατά 20% περισσότεροι απο εμάς τους Έλληνες. Εάν θέλεις να κυκλοφορούν οι γυναίκες στην Ελλάδα με μπούργκα και να τουρλώνουμε τον ποπό μας 5 φορές την ημέρα προς τον ουρανό, συνέχισε να υποστηρίζεις αυτή την αριστερά που σήμερα δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Ο Μάρξ είπε, η μετανάστευση είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς αλλά η αριστερά θέλει τη σκλαβιά μάλλον. Και ο σκλαβωμένος θα ζητήσει το αίμα του πίσω όταν καταφέρει και υπερτερεί σε πληθυσμό. Ούτε Αμερική, ή Αυστραλία είμαστε, δηλαδή ένα κράτος μεταναστών που χτίστηκε πρόσφατα από το μηδέν και χωρίς ιστορία πίσω του. Αυτοί απόκτησαν συνείδηση πατριωτική ταυτόχρονα και από κοινού επειδή δεν είχαν παρακαταθήκες από τους προγόνους τους, εδώ όμως πες μου, σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί σε πόλεμο πχ με την Τουρκία ποιος θα πολεμήσει εναντίον της και υπέρ της Ελλάδας; Ο ελληνοποιημένος Αλβανός, ο Πακιστανός, ο Αφγανός που είναι αδελφοποιημένοι λαοί με τους Τούρκους και με κοινή θρησκεία; Η ιστορία της πατρίδας μας Ελλάδας, πως θα διαιωνιστεί στις επόμενες γενιές; Θα την μεταφέρει ο Αλβανός, ο Πακιστανός ο Αφγανός στα παιδιά του; Μη τρελαθούμε λοιπόν. Ο Εθνικισμός σήμερα είναι το μόνο μέσο αντίστασης που μας απέμεινε για να μπορέσει αυτό το Έθνος και αυτή η Πατρίδα να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον και όχι να αφανιστεί χωρίς καν πόλεμο και εν καιρώ ειρήνης ενώ οι Έλληνες για χιλιάδες χρόνια επιβίωσαν μέσα από πολέμους σκλαβιές κατοχές και θυσίες. Σε τι λοιπόν είναι κακός ο Εθνικισμός; Δεν το καταλαβαίνω. Η Ελλάδα πτώχευσε, οι Έλληνες δεν έχουν δουλειά, θα ταΐζουμε και τους αλλοδαπούς ενώ οι δικοί μας θα πεθαίνουν από την πείνα και θα αυτοκτονούν; Για ποιο λόγο, πες μου. Να φύγουν οι αλλοδαποί και να πάνε αλλού σε άλλες πλούσιες χώρες. Δηλαδή τι είναι η Ελλάδα; Το παγκόσμιο κέντρο φιλανθρωπίας του πλανήτη; Και που ταΐζουμε ήδη 4 εκατομμύρια ξένους τι έγινε; Υπάρχουν άλλα 3 δις που πεθαίνουν στο δρόμο σε όλο τον πλανήτη, να τους φέρουμε και αυτούς εδώ στην Ελλάδα;

Η θα σοβαρευτεί επιτέλους η αριστερά ή το πολύ στις μεθεπόμενες εκλογές θα δεις το Μιχαλολιάκο πρωθυπουργό μη σου πω τον Κασιδιάρη που είναι 300 φορές πιο αποφασιστικός και ικανός και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Να σοβαρευτεί λοιπόν η αριστερά και να συμφωνήσει στην απέλαση των λαθρομεταναστών και τη φύλαξη των συνόρων με κάθε τρόπο όσο είναι καιρός γιατί οι καιροί που θα έλθουν διαφορετικά θα είναι πολύ οργισμένοι και δεν θα φταίει γιαυτό καθόλου η Χρυσή Αυγή και κάθε Χρυσή Αυγή.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ονοματίζοντας Βούλα Παπαδήμου
το αμφιθέατρο του κώλου της γυναίκας του
ο Φύρερ Μιχαλολιάκος δεν ξεχνά ποτέ
το πατρικό της όνομα Ελένη μου
Ελένη μα κυρίως δεν ξεχνά
να της μιλήσει και να της πει σε αγαπάω
σε όλες τις γλώσσες των υφιστάμενων πουλιών
του λαϊκού συνδέσμου