Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΚαSSίδης


                                                                      


Έστρωσα το τραπέζι για έναν.
Για μένα. Άναψα την τιβί.
Κάθισα. Για να σωθεί ο καπιταλισμός
απαιτούνται θυσίες απ’ όλους μας.
Χτύπησε το τηλέφωνο. Ρωτούσες
αν μπορούσες να περάσεις.
Μπορούσες. Έσβησα την τιβί.
Σηκώθηκα. Ο καπιταλισμός
αιμορραγεί και πεθαίνει. Είπα.
Άλλαξα τραπεζομάντιλο.
Έστρωσα το τραπέζι για δύο.

 (Σωτήρης Παστάκας «Χαμένο Κορμί» εκδ. Μελάνι 2010)

                                                     ΚαSSίδης

 Ο Πολίτης (μία από τις δύο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες της Κύπρου) χθες πρωτοσέλιδα διέπραξε απίθανη αφέλεια.

 Ο πρωτοσέλιδος τίτλος του ήταν « Έγιναν επικίνδυνοι οι γραφικοί φασίστες».

Πρώτα απ’ όλα, οι φασίστες δεν είναι ποτέ μα ποτέ, γραφικοί.

 Ειδικότερα, η  Χρυσή Αυγή, υπήρξε επικίνδυνη από την αρχή της.

Άλλωστε, για αυτό δημιουργήθηκε, για να είναι επικίνδυνη  να προκαλεί τον φόβο, για να δέρνει και να βιαιοπραγεί σε οτιδήποτε για οποιονδήποτε λόγο δεν της κάνει. 

Βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε δώσει την προσωπική του ευλογία στον Μιχαλολιάκο,  προκύπτει ως ενεργό «σχήμα» στα 1993 και αμέσως συνδέεται με υποψίες για εμπλοκή σε εγκλήματα γενοκτονίας των Σέρβων.

Αυγαταίνει, παράλληλα με τα μεγάλα κύματα μετανάστευσης προς την «ισχυρή» Ελλάδα, την πλήρη απουσίας οποιασδήποτε ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής, την δημιουργία γκέτο στο κέντρο, την απίστευτη εκμετάλλευση πολλών οικονομικών μεταναστών εκ μέρους των Ελλήνων και την απαρχή συνθηκών εξαθλίωσης. 

Σε εφημερίδες και διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα στοιχείων για την τρομοκρατική και εγκληματική δράση της οργάνωσης, η οποία παρ όλα αυτά και παρά τις επίμονες καταγγελίες αλλά και εκκλήσεις, μετεξελίσσεται σε νόμιμο πολιτικό κόμμα. Χωρίς ποτέ να αλλάξει χαρακτήρα, συμπεριφορά και στίγμα.

Εκτός από μία ελάχιστη απόπειρα διασκέδασης των εντυπώσεων μετά τις εκλογές στις 6 Μαΐου, που έκανε τους μπρατσαράδες στην προσπάθεια τους να δείξουν «άνθρωποι», να μοιάζουν με καρτουνίστικες καρικατούρες, κάτι σε Μαύρο Πιτ περίπου.

 Το τηλεοπτικό επεισόδιο που παρακολουθήσαμε όλοι,  αν απομονωθεί  από το ευρύτερο πλαίσιο, θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει έως και γραφικό.

Με την κα Κανέλλη να φωνάζει ταυτόχρονα με τον Κασιδιάρη και να ανταλλάσουν εύηχους χαρακτηρισμούς που προσθέτουν «βάθος και ουσία» στον σύγχρονο πολιτικό λόγο: «παλιοκομμούνι, παλιοφασίστα» και άλλα ωραία και άκρως…διαλεκτικά.

Όχι πως το σκηνικό παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα όταν οι εκπρόσωποι των κομμάτων μιλάνε όλοι μαζί, ο ένας πάνω στον άλλον. 

Αυτό το πράγμα, το οποίο οι Έλληνες πια το αντιμετωπίζουμε ως  φυσιολογικό, δεν συμβαίνει πουθενά.

 Ούτε στην Κύπρο, ούτε κατά διάνοια.

 Η κα Κανέλλη, παλιά καραβάνα της τηλεόρασης, επίσημη αγαπημένη για τα μηχανάκια της AGB,  δεν έκανε τίποτα άλλο παρά αυτό που κάνει χρόνια τώρα: Show  τηλεοπτικής δημοκρατίας.

 Μόνο που αυτή τη φορά, είχε απέναντί της όχι έναν πολιτικό αντίπαλο, αλλά τον εκπρόσωπο ενός μορφώματος, έναν άνθρωπο κατά το μάλλον ή το ήττον ψυχικά διαταραγμένο και αποδεδειγμένα αντικοινωνικό.

 Αυτός πάλι, δεν έχασε τον όποιο αυτοέλεγχο στην κα Κανέλλη, αλλά, στην κα Δούρου που απλά του θύμισε τις ποινικές του εκκρεμότητες προσθέτοντας το μοιραίο «θα μας πάτε 500 χρόνια πίσω».

 Υποθέτω, πως ο…διαπρεπής διανοούμενος  της Χρυσής Αυγής, εξεμάνει, γιατί ακριβώς τότε, 500 χρόνια πίσω στα 1512 δηλαδή, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο η θρυλική οροφή της Cappella Sistina.

Φαντάζομαι, πως αυτός ο βαθύτατα ορθόδοξος χριστιανός και πιστός ακόλουθος της θρησκείας της αγάπης και του αγαπάτε αλλήλους,  έχασε την ψυχραιμία του στη θύμηση ενός αριστουργήματος του μιαρού Καθολικισμού.

 Αν η κυρία Κανέλλη ήθελε πραγματικά να εκθέσει τον έτσι και αλλιώς κτηνώδη χαρακτήρα των Χρυσαυγιτών όφειλε να πράξει όπως και η κα Δούρου.

 Να κάτσει ακίνητη με ένα ωραίο, διακριτικό ειρωνικό χαμόγελο.

 Αυτό, θα ήταν ένα πραγματικό ξεγύμνωμα του τραμπούκου κατά τη γνώμη μου.

Ακόμα καλύτερα, αν είχε συνοδευτεί από ένα ψύχραιμο «κύριε Κασιδιάρη περάστε τώρα έξω, τελειώσαμε μαζί σας» από τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη.

 Ή , αν ο Παπαδάκης του είχε πει αμέσως και επιτακτικά «Ζητήστε αυτή τη στιγμή συγνώμη». 

Ναι, θα μου πείτε πως δεν θα καταλάβαινε, μιας που η «συγνώμη» δεν ανήκει ως λέξη στο γνωστικό πεδίο του Κασιδιάρη και της παρέας του. Σωστά.

 Ας κάνουμε όμως,  υπόθεση εργασίας.
 Πως θα αντιδρούσε άραγε τότε το ανώμαλο;

Το μυαλό του (λέμε τώρα) δεν φτάνει για να αντιδράσει έξυπνα και πολιτικά.

 Γιατί, αν ξαφνικά ζητούσε συγνώμη και έλεγε «παραφέρθηκα» απλά δεν θα ήταν Κασιδιάρης και δεν θα είχε κάνει τάμα της ζωής του να παίζει την ορντίναντσα του ανθυποφυρερίσκου Μιχαλολιάκου. (βάζω το χέρι μου στη φωτιά, πως ο ίδιος ο Χίτλερ δεν θα χρησιμοποιούσε τον ανθυποφυρερίσκο ούτε για να του πηγαίνει βόλτα τον σκύλο του. Κρυμμένο θα τον είχε, για να σφουγγαρίζει το κελάρι).

 Επιστροφή όμως, στην υπόθεση εργασίας!
 Μάλλον θα έχανε ακόμα περισσότερο την ψυχραιμία του και τότε, τα αποτελέσματα για την Χρυσή Αυγή θα ήταν ενδεχομένως έως και μοιραία.

Η κα Κανέλλη δεν μας έκανε τη χάρη. Δυστυχώς.

 Από την στιγμή που ο πως τον λεν πετάει το νερό, περνάνε 3 δευτερόλεπτα και η συντρόφισσα αποφασίζει να χτυπήσει τον φασισμό με σκορπώντας προς το μέρος του μερικά χαρτιά.

Η κα Κανέλλη, ατυχώς, αντέδρασε τηλεοπτικά άντε και παρορμητικά, και όχι πολιτικά.
Εκτός, αν τα όσα ακολούθησαν αρκούν για να προκαλέσουν μια κάποια συσπείρωση στο ΚΚΕ που φυλλορροεί.

Στην ορντίναντσα λοιπόν, ανάβουν τα λαμπάκια και περνάμε στην παράσταση.

Όχι, δεν εξοργίζομαι με το συγκεκριμένο περιστατικό γιατί «άνδρας επιτέθηκε σε δύο κυρίες».

Και δεν εξοργίζομαι, γιατί έτσι και αλλιώς ο εν λόγω, δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε μπορεί να θυμίσει έστω και αμυδρά αυτό που λέμε «ανδρική τιμή» ή και με οποιαδήποτε μορφή συμπεριφοράς που περιμένουμε από ένα συνειδητό έλλογο ον.

Μπορείς τάχα να ζητάς από τα σκατά να μοσχοβολάνε φρέσκα τριαντάφυλλα;
Μπορείς να απαιτήσεις από τη γάτα σου να γαβγίσει;
Είναι δυνατόν να διεκδικήσεις πολιτισμό από χρυσαυγίτη;

Εξοργίζομαι όμως και θλίβομαι με το βαρέλι δίχως πάτο της παρακμής μας και δεν ξέρω που θα τελειώσει.

 Εξοργίζομαι και θλίβομαι, γιατί δεν θα εκπλαγώ, αν αυτή η συμμορία στην οποία ποτέ δεν έπρεπε να επιτραπεί η ύπαρξη, κρατήσει τελικά τα ποσοστά της ή επί πλέον βγει και ενισχυμένη.

Εξοργίζομαι και θλίβομαι, γιατί η δημόσια συζήτηση μετατέθηκε σε μία τηλεοπτική παράσταση ενώ το μείζον γεγονός ήταν η αυτοδικία της Παιανίας με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να χειροκροτεί τον δράστη, έναν άνθρωπο 23 χρόνων που έχασε τα λογικά του πρόσκαιρα και τίναξε τη ζωή του στον αέρα, έχοντας αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή.

Και ναι, πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, όχι γιατί ο δράστης του φονικού είναι «κάθαρμα, φασίστας, ρατσιστής»  τίποτα από όλα αυτά δεν είναι μάλλον, αλλά γιατί η αυτοδικία, πρέπει να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά ώστε η ποινή να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

 Ο δράστης, έχοντας την εικόνα της μητέρας του με ένα μαχαίρι στο λαιμό, με την συσσωρευμένη εμπειρία μιας κοινωνίας αφημένης στην τύχη της, βούτηξε την καραμπίνα και έκανε ότι έκανε. 

Και, η τοπική κοινωνία τον συνόδεψε την επόμενη μέρα στην εισαγγελία, με χειροκροτήματα.

Το απελπισμένο χειροκρότημα της αυτοδικίας που στρώνει το δρόμο σε μιμητές με αφορμή ή χωρίς αφορμή.

                                              Αυτό είναι το απολύτως μείζον.
 Μπροστά μας, απλώνεται μία κοινωνία κατακερματισμένη. Καταχτυπημένη. Απροστάτευτη. 
Που απέχει μια τρίχα από το να εκτραπεί σε αιματηρούς δρόμους αλληλοσπαραγμού.

 Με 440.894 συμπολίτες τόσο απελπισμένους φοβισμένους και ανερμάτιστους που διαμαρτυρήθηκαν ψηφίζοντας μία συμμορία που καλλιεργεί συστηματικά τον πόλεμο «κατά των πάντων Άλλων».

Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει στις 18.

Ξέρω πως από αυτήν την χρεοκοπία, την χρεοκοπία αξιών, συνοχής, πολιτισμού,  δεν γλυτώνουμε ούτε με μνημόνιο, ούτε με καταγγελία του μνημονίου, ούτε με λεφτά, ούτε με σοσιαλισμό, ούτε με λαϊκή εξουσία, ούτε με τίποτα.
                                            
                                             Θα γλυτώσουμε όταν τελειώσει.

 Και θα τελειώσει, όταν θα έχουν σμιλευτεί 2-3 γενιές μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος που παρέχει αφενός αξιοπρέπεια και Παιδεία και ταυτόχρονα είναι πραγματικά απαιτητικό από τους Πολίτες του.

twitter@pittasgeorge

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω 100 %

Unknown είπε...

Προσυπογράφεις όμως, χωρίς υπογραφή!

Ανώνυμος είπε...

Οι αγγλόφωνοι το λένε "failed state". Φράση πολύ πιο δυνατή από την ανάλογη ελληνική μετάφραση.

Ανώνυμος είπε...

Βρε άντε απο δω.

Τσογλάνια του Τσαουσέκσου και τον Χόνεκερ και του Στάλιν, που πουλάτε δημοκρατία τάχα.

Όταν καίγατε τον κόσμο ζωντανό με έγκυο γυναίκα μέσα στην Μάρφιν, δεν είδα κανέναν αριστερό να κτυπιέται.

Έτσι Πίττα;

Δεν είδα καμοιά ευαισθησία από σένα ή από κανέναν άλλον.

Όταν επίσης πριν από λίγο καιρό είχε δολοφονηθεί ένας αστυνομικός από αριστερούς τρομοκράτες, η ίδια η Κανέλω είχε βγει και δήλωνε ότι Δουλειά των ένστολων είναι να σκοτώνονται. Και οι υπόλοιποι αριστεροί κάνατε την πάπια. Εκεί δεν υπάρχει έγκλημα.

Όταν κάψατε και λεηλατήσατε ολόκληρη τη χώρα, ήταν όλα μια χαρά.

Όταν έχετε μετατρέψει τα πανεπιστήμια και το άσυλο σε γιάφκες εγκληματιπών, ούτε εκεί τρέχει μία.

Το ίδιο και για τις δολοφονίες και την υπόλοιπη βία από το αριστερό συνάφι.

Τώρα σας μάραναν 2-3 ψιλές;

Και να νοιώθει τυχερή η Κανέλω που δεν κατάφεραν οι συμμορίτες να βάλουν την χώρα στον "σοσιαλιστικό παράδεισο" της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, διότι σήμερα η Κανέλω θα ήταν άνεργη:

Ποιό κωλόμπαρο και ποιό καμπαρέ θα εργοδοτούσε μια κοντή, πανάσχημη, χαμηλόκωλη χοντρο-λεσβία;

Ενώ στην Ελλάδα της ελεύθερης οικονομίας η Κανέλω μένει στα βόρεια προάστια, ο μόνος λαθρομετανάστης τον οποίον βλέπει είναι κανένας κηπουρός ή καμοιά καθαρίστρια και η ίδια πουλάει κομμουνισμό στους βλάκες και στους αγράμματους.

Χρυσή Αυγή μέχρι να βγάλετε τον ψόφο.

Τα καλύτερα έρχονται.

Unknown είπε...

Εισαι ανώνυμος άρα άκυρος και ανύπαρκτος.

Ξαναγράψε τις...."θέσεις" σου με ονοματεπώνυμο και θα απαντήσω. Ευνούχε.

Μιχάλης είπε...

Όλα τα "παλικάρια" με τσαμπουκά, που βήχουν αντί να μιλούν, το κάνουν καλυπτόμενα πίσω από την ανωνυμία και τα ψευδώνυμα.

Αυτό κι αν είναι κατάντημα.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε PolitisPittas,
Σε χαιρετώ!

Διάβασα χτες το πρωί στον “Πολίτη” [εξακολουθώ ακόμα να τον αγοράζω, κυρίως τα σαββατοκύριακα, παρ’ όλο που έχει ξεφύγει τελείως – τι μαζοχιστής που είμαι, ε;] το πιο πάνω κείμενο σας, βάζοντας μάλιστα αστεράκια στο πλάι [εν τζιαι μόνο οι (Εν)Διάμεσοι που εν να βάλλουν αστερίσκους] για τα πιο κάτω μικρομεγάλα σχόλια και ερωτήματα μου:

1. Με το να αποκαλείς τον φασίστα Κα(τα)σιδιάρη ως «έναν άνθρωπο κατά το μάλλον ή το ήττον ψυχικά διαταραγμένο και αποδεδειγμένα αντικοινωνικό» και πιο κάτω «το ανώμαλο» δεν δίνεις συγχωροχάρτι ή έστω ανοχή στην εγκληματική ναζιστική του “ιδεολογία”;

2. Πιο κάτω [προφανώς για να δικαιώσεις την κυρία Δούρου η οποία καταφανώς και δικαιολογημένα τελούσε υπό σύγχυση μετά που της “έρανε” με νερό το φασιστόμουτρο] (ΜΑΣ) αποφαίνεσαι:
«Αν η κυρία Κανέλλη ήθελε πραγματικά να εκθέσει τον έτσι και αλλιώς κτηνώδη χαρακτήρα των Χρυσαυγιτών όφειλε να πράξει όπως και η κα Δούρου.
Να κάτσει ακίνητη με ένα ωραίο, διακριτικό ειρωνικό χαμόγελο.
Αυτό, θα ήταν ένα πραγματικό ξεγύμνωμα του τραμπούκου κατά τη γνώμη μου…»

Διυλίζεις τον κώνωπα φίλε PolitisPittas! Η ουσία είναι η φασιστική επίθεση κατά των δύο υποψηφίων της Αριστεράς η οποία εκπηγάζει από την αντικομουνιστική ναζιστική επιθετική “ιδεολογία” του! Μήπως υποβάλλεις να ακολουθήσουμε και την τακτική “σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω”; Ή νομίζεις [γιατί έτσι λίγο πολύ υποβάλλεις ότι θα γινόταν αν λειτουργούσαν διαφορετικά, η Κανέλλη κι ο Παπαδάκης], ότι οι φασίστες πείθονται, ή μπορούμε να κάμουμε διάλογο μαζί τους;

3. «το βαρέλι δίχως πάτο της παρακμής» για την οποία «εξοργίζεσαι και θλίβεσαι» είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικο-πολιτικής κρίσης [και η άνοδος ακροδεξιών φασιστικών, ρατσιστικών και αντικομουνιστικών κομμάτων και οργανώσεων είναι φυσικό – κι όχι φυσιολογικό – συνεπακόλουθο] κι εκεί πρέπει [ως Αριστεροί] να επικεντρώνουμε τα πυρά μας κι όχι να “ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα”!

4. Προσωπικά κρίνω ότι η Λιάνα Κανέλλη στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στον φασίστα Κασιδιάρη. Απέναντι στον τηλεοπτικό (θεαματικό αλλά και συνάμα πραγματικό) τραμπουκισμό συμβολικά και συνολικά ενάντια στην αριστερά, πρόταξε την αντίσταση και την αλληλεγγύη δρώντας σαν γυναίκα και σαν μέλος της Αριστεράς γενικότερα. Παρά το σοκ της, έβαλε τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους. Δηλαδή δεν επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου καθάρματος (που θα ήταν δικαιολογημένη να το κάνει) αλλά στο πρόσωπο του φασισμού ως “ιδεολογία”, ως οντότητα και ως απειλή. Δεν έσπευσε να δρέψει τους καρπούς του συμβάντος σαν το μοναδικό θύμα, αλλά αντίθετα μίλησε και για την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δέχτηκε και αυτή επίθεση. Νομίζω εκείνη την ώρα συμπεριφέρθηκε πρώτα σαν κάποια που αντιλήφθηκε το τι θα πει φασισμός και μετά σαν βουλευτίνα του ΚΚΕ.

5. Γιατί δεν κάμνεις ΚΑΜΙΑ αναφορά στην προκλητική απάθεια του Παυλόπουλου της Ν.Δ. [ήταν ο ασπρομάλλης που καθόταν στο panel] την ώρα του επεισοδίου; Είναι η ίδια απάθεια που έδειχναν και θα δείχνουν αύριο αν γίνουν κυβέρνηση, προς το φασισμό. Θα κτυπούν τους εργαζόμενους, τις κατακτήσεις τους, την Αριστερά, τις οργανώσεις της και θα αφήνουν τα καθάρματα της “Χρυσής Αυγής” [ή εδώ του ΕΛΑΜ] να κτυπούν όλους μας.

6. Δεν έχω υπ’ όψη μου την «αυτοδικία της Παιανίας», ή μπορεί αν μην κατάλαβα για ποιο περιστατικό μιλάς…

7. Κι εγώ είμαι Ανώνυμος ή έστω Ψευδώνυμος!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πίττα γίνεσαι γραφικός.

Ο Κασιδιάρης είναι 28 χρονών και εντελώς άπειρος τηλεοπτικά. Εντούτοις είναι πανέξυπνος, ετοιμόλογος, οξυδερκής και άριστος χειριστής του λόγου. Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Τους έκατσε άσχημα σε όλους τους αντιπάλους του. Είναι γνωστό πως ένας 28χρονος που ναι βράζει το αίμα του και άπειρος τηλεοπτικά, μπορεί εύκολα να πέσει στην παγίδα που του στήνουν σε κάθε του εμφάνιση. Σε κάθε του εμφάνιση δέχεται πάντα ύβρεις και χαρακτηρισμούς που και ο ίδιος θα μπορούσε να προσδώσει πανεύκολα. Μέχρι προχθές το απέφυγε αλλά υπάρχουν και όρια. Η Κανέλλη 60 χρονών γυναίκα και τεράστια εμπειρία στην τηλεόραση, νόμιζε πως θα βγάλει μόνο φραστικά εκτός εαυτού τον Κασιδιάρη. Έκανε λάθος και αυτό δεν δικαιολογείται από την εμπειρία της.

Εάν θέλετε να είστε αντικειμενικός κύριε, να πάτε εδώ http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=8th6_buayvvk%3d&p=1

και να παρακολουθήσετε όλη την εκπομπή από την αρχή που κανείς δεν τόλμησε να δείξει. Θα δείτε πως ο Κασιδιάρης ήταν απίστευτα ευπρεπής και δεν διέκοψε ποτέ κανέναν συνομιλητή του.

Αντιθέτως μόλις πήρε τον λόγο, δέχτηκε το συνεχόμενο υβρεολόγιο χαρακτηρισμούς, διακοπές και προκλήσεις της Κανέλλη και μέσα στην διαμάχη Κανέλλης και Κασιδιάρη, πετάγεται και η Δούρου σαν την πορδή για να ρίξει λάδι στη φωτιά αποκαλώντας μαφιόζο και ληστή τον Κασιδιάρη επειδή είναι υπόδικος. Παρατήρησε τις συνεχείς εκκλήσεις του Κασιδιάρη προς την Δούρου να σταματήσει το διασυρμό του όμως εκείνη συνέχισε ακόμα πιο επιθετικά να προκαλεί και να ξεφωνίζει πως θα πάει η ΧΑ την Ελλάδα 500 χρόνια πίσω λες και το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει 1500 χρόνια πίσω την Ελλάδα με τους Ιφικράτες Αμυράδες του, που ονειρεύονται Βόρειες Κορέες και αντάρτικα πόλεων.

Κατάφεραν λοιπόν να βγάλουν τον 28χρονο Κασιδιάρη εκτός εαυτού γιατί όταν μάλιστα είσαι αθώος και δέχεσαι τέτοια πυρά, πολύ σπάνια θα μπορέσεις να συγκρατηθείς.

Η Δούρου και εσείς κύριε Πίττα δεν σέβεστε καν το τεκμήριο Αθωότητας του κατηγορουμένου αλλά βγάζετε και καταδικαστικές αποφάσεις χωρίς δίκη!

Μάθετε πως ο Κασιδιάρης την ημέρα του συμβάντος του 2007 όπου λέγεται πως κάποιος Καθηγητής ή φοιτητής ξυλοκοπήθηκε και ληστεύτηκε από τον Κασιδιάρη, βρισκόταν στο εξωτερικό και αυτό το αποδεικνύει πανεύκολα με ταξιδιωτικά έγγραφα, αποδείξεις Ξενοδοχείων, εισιτήρια, και βίντεος.

Η μάρτυς στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως είδε το αυτοκίνητο του Κασιδιάρη να απομακρύνεται από τον τόπο του συμβάντος! Είδε την πινακίδα του και αυτή είναι η μόνη μαρτυρική κατάθεση - απόδειξη! Έπεσε την λούμπα η κυρία γιατί ο Κασιδιάρης ήταν στο εξωτερικό εκείνη την ημέρα ενώ ο αριθμός της πινακίδας του αυτοκινήτου του Κασιδιάρη είχε αναρτηθεί μήνες πριν στο Indymedia ώστε να στοχοποιηθεί και να καεί. Από εκεί πήρε η κυρία αυτή το νούμερο. Ήδη ο Κασιδιάρης έχει υποβάλει και μήνυση και αγωγή ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ κατά της κυρίας αυτής για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση. Στο δικαστήριο θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Για τον αισχρό και ανήθικο πόλεμο αυτό που δέχτηκε ένα παιδί 28 ετών, θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή αν και είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια. Και μάλιστα το ίδιο θα πράξει και το οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον όπως και πολύ μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού που δε δέχεται τέτοιες ανήθικες και αντιδημοκρατικές πρακτικές αποκλεισμού και λασπολογίας. Το 90% των ανθρώπων που συναντώ και συζητώ μαζί τους, δικαιώνουν τον Κασιδιάρη και μην εκπλαγείτε καθόλου εάν δείτε ποσοστά διψήφια και μάλιστα υψηλά διψήφια στην ΧΑ την 17η Ιουνίου.

Θα μάθει το σύστημα έτσι, να σέβεται πραγματικά τη δημοκρατία στην πράξη και όχι στα λόγια.

Ιωάννης Μαρτίνης
Δικηγόρος

Ανώνυμος είπε...

Ο άλλος που έλαβε λιγότερους ψήφους ακόμα και από τον Ούτοπο τί ακριβώς παριστάνει; Τον ...έγκυρο; Χα-χα!

Παραμένετε τσογλάνια του Τσαουσέσκου και των άλλων.

Τα καλύτερα έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Ιδού τα κατορθώματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της οποίας είστε τα ευνουχισμένα γιουσουφάκια κι'εσύ Πίττα και ο άλλος ο βουλευτής wannabe:


Από την «17 Νοέμβρη» δολοφονήθηκαν οι:

Μάλλιος Ε., Μπάμπαλης Π., Πέτρου Π., Σταμούλης Σωτ., Αθανασιάδης Τζώρτζης, Βελούτσος Ν., Μάτης Χ., Μομφεράτος Ν., Ρουσέτης Π., Γεωργακόπουλος Ν., Θεοφανόπουλος Γ., Δουγένης Γ., Γεωργίου Γ., Μπούρας Β., Πανταζόπουλος Γ., Τσιμπούρης Μιχ., Αγγελόπουλος Δ., Αθανασιάδης-Μποδοσάκης Αλεξ., Ανδρουλιδάκης Κ., Βερνάρδος Αν., Μπακογιάννης Παύλος, Μαράτος Μ., Βάρης Ι., Στρεγγαλινού Ολγα, Βέρα Γεωργία, Κυριακόπουλος Βασίλειος, Σεϊτανίδης Δ., Καυκάς Ι., Παπασωτηρόπουλος Γ., Αξαρλιάν Θάνος, Βρανόπουλος Μιχ., Βέλιος Απ., Περατικός Κωστής, Κωνσταντίνου Βιργινία. Και οι αλλοδαποί Γουέλς Ρ., Τσάντες Τζ., Νορντίν Γουίλ., Στιούαρτ Ρ., Τσετίν Γκ., Σιπαχιόγλου Ομέρ και Σόντερς Στίβεν. 

Επίσης, από την ίδια οργάνωση, τραυματίστηκαν ο αμερικανός λοχίας Ρόμπερτ Τσαντ, ο Παναγιώτης Ρουσέτης (οδηγός του Μομφερράτου), ο γιατρός Ζαχαρίας Καψαλάκης, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ταρασουλέας, ο τότε βουλευτής του ΠαΣοΚ Γιώργος Πέτσος, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο οδηγός του, ο τούρκος επιτετραμμένος Ντενίζ Μπουλούκμπακσι, ο οδηγός του, η ιδιαιτέρα του και μία διερχόμενη πολίτις, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασάς και ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Παπαδημητρίου.

Από την οργάνωση «1η Μάη» τραυματίστηκε ο τότε πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Θεόδωρος Βερνάρδος. Από την «Αντικρατική Πάλη» δολοφονήθηκαν ο εισαγγελέας Γεώργιος Θεοφανόπουλος και οι συνοδοί χρηματαποστολής Γ. Πανταζόπουλος και Μ. Τσιμπούρης. 

Στην «Επαναστατική Μαχητική Αριστερά» οφείλεται ο τραυματισμός 39 επιβατών λεωφορείου από έκρηξη βόμβας (31.10.1985). Από την «Επαναστατική Αλληλεγγύη» δολοφονήθηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Μαράτος (19.2.90). Από τους «Επαναστατικούς Πυρήνες» δολοφονήθηκε η υπάλληλος Ασφαλιστικής Εταιρείας Βιργινία Κωνσταντίνου, ενώ τραυματίστηκε και 30χρονος συνάδελφός της. Στον «Επαναστατικό Αγώνα» οφείλεται ο τραυματισμός τριών διερχομένων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος (12.12.2005).

Κατάλογος δολοφονηθέντων αστυνομικών, μετά το 1981: Ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, φρουρός σε υποκατάστημα της Εθνικής στα Πετράλωνα, δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» (24.12.1984). Οι αρχιφύλακες Βασίλειος Μπούρας και Γεώργιος Γεωργίου και ο ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Δουγένης τραυματίστηκαν θανάσιμα σε ένοπλη συμπλοκή με μέλη της «Αντικρατικής Πάλης», όπου πρόλαβαν αμυνόμενοι να σκοτώσουν τον διάσημο «ήρωα» των τρομοκρατών Χρ. Τσουτσουβή (15.5.1985). Ο αρχιφύλακας Νικόλαος Γεωργακόπουλος τραυματίστηκε θανάσιμα σε υπηρεσιακό λεωφορείο από έκρηξη βόμβας, που πυροδότησε η «17 Νοέμβρη», (26.11.1985). Ο υπαστυνόμος β΄ Νικόλαος Τσιμπούρας δολοφονήθηκε εν υπηρεσία (2.2.91). Ο αρχιφύλακας Ιωάννης Βάρης έχασε τη ζωή του σε υπηρεσιακό λεωφορείο από αντιαρματικό βλήμα που εκτόξευσε η «17 Νοέμβρη». Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Απόστολος Βέλλιος τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετήσει η οργάνωση «ΕΛΑ» (19.9.94). Ο αστυφύλακας Κωνσταντίνος Ζάμπαλας δολοφονήθηκε μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων (7.11.94). Ο ανθυπαστυνόμος Αναστάσιος Μηζύθρας δολοφονήθηκε από άγνωστους μασκοφόρους στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Τιφλίδα Γεωργίας. Ο Χαράλαμπος Αμανατίδης, σκοπός στην οικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας, δολοφονήθηκε από άγνωστους τρομοκράτες, με πυροβόλο όπλο. Ο αρχιφύλακας Αντώνιος-Νεκτάριος Σάββας δολοφονήθηκε στα Άνω Πατήσια, ενώ φρουρούσε οικία υπό προστασία μάρτυρος. Και την Πέμπτη 24.6.2010 δολοφονήθηκε από βόμβα στο γραφείο του ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Βασιλάκης.

Τέλος, την 05.05.2010, κάηκαν ζωντανοί από ρίψη βόμβας μολότοφ από αναρχοκομμουνιστές μέσα στην τράπεζα Μarfin, οι κάτωθι: Αγγελική Παπαθανασοπούλου (και το αγέννητο παιδί της, καθότι ήταν έγκυος), Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης.
--

Ανώνυμος είπε...

Τα μισα απο οσα ειπες για τον χαστουκιστη Κασιδιαρη να ελεγες για τους δολοφονους της Marfin... Αλλά τοτε δεν θα ησουν αριστερος, θα ησουν ανθρωπος.

Unknown είπε...

Την ημερα του εγκλήματος στη Μαρφίν ήταν αδὐνατο να αντιδράσω ή να γράψω οτιδήποτε. Το βάρος και η θλίψη μας άφησαν όλους υπθέτω, άναυδους. Το μόνο που κατάφερα εκείνη την ημέρα να κάνω ήταν να "ανεβἀσω"μια κατάμαυρη εικόνα σε ένδειξη και έκφραση πένθους υπό τον τίτλο "μαύρο".

Λίγες μέρες αργότερα, με τον τιτλο Hellas…Hell, as…δημοσιεύτηκε τόσο στο tvxs όσο και στον Πολίτη ένα κείμενο μου που αφορούσε στο σύνολο της διαμορφούμενης κόλασης στης Ελλάδα. Κάπου στη ροή του κειμένου, υπήρχε η φράση

"Η δολοφονία των τριών εργαζομένων, αν αναλογιστεί κάποιος το σύνολο των συνθηκών που την προκάλεσαν, δείχνει την άβυσσο στην οποία έχει ήδη μπει η Ελλάδα."

Αν μπορείς να μου υποδείξεις ονομαστικά τους δολοφόνους, να γράψω ευχαρίστως όχι τα μισά, αλλά τα υπερπολλαπλάσια από οσα έγραψα για τον Κασιδιάρη.

Αλλά δεν καταλαβαίνεις.

Δεν καταλαβαίνεις πως το ζήτημα δεν είναι ο Κασιδιάρης και η Κανέλλη.

Το ζήτημα είναι αλλού, πάει πολύ πίσω και έχει να κάνει με μία κοινωνία ασυνάρτητη και κατακερματισμένη με ένα κράτος που ΠΟΤΕ δεν υπήρξε για να προσφέρει στοιχειώδη αξιοπρέπεια στους πολίτες, οι οποίοι πλέον υπό το βάρος της απελπισίας και της ένδειας έχουν εύλογα χάσει κάθε μέτρο. Αλλά δεν σε ενδιαφέρουν αυτά. Σε ενδιαφέρει και σένα να δείξεις τους κατα την άποψη σου "σωστούς". Άσε μας ρε φίλε, τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πιο τραγικά από όσο μπορεί να φανταστεί και ο πλέον απαισιόδοξος.

Unknown είπε...

http://politispittas.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html

Ανώνυμος είπε...

"Η δολοφονία των τριών εργαζομένων, αν αναλογιστεί κάποιος το σύνολο των συνθηκών που την προκάλεσαν, δείχνει την άβυσσο στην οποία έχει ήδη μπει η Ελλάδα."


Καλά, σιγά μην σου σπάσει και το ψιλοτάκουνο με τόση ...καυστικότητα με τους δολοφόνους.

Πω πω... Καλά που δεν σε έβαλαν και σένα στο στόχαστρο με τέτοια που τους έγραψες.

Είναι άξιον προσοχής πάντως ότι μετά από πράξεις δεξιών μιλάτε για δεξιούς και εθνικιστές, ενώ μετά από πράξεις αριστερών μιλάτε γενικά και αόριστα και θεωρητικά και αφηρημένα.

Καταδικάζεις ρε κουμπάρε την αριστερή τρομοκρατία, Ναι ή Όχι; Απλά πράγματα.

Ναι, ναι, ξέρω. Ας ορίσουμε τί εννοούμε "τρομοκρατία" και να μελετήσουμε να βρούμε τις ρίζες της κλπ κλπ. Βίβα περικολοζαμέντε.

-=IMAGINOS=- είπε...

Δεν ξέρω γιατί με έχεις αποκλεισμένο αλλά θα πω και εγώ τη γνώμη μου. Επειδή υποστηρίζω την ΧΑ; Και λοιπόν; Εσύ υποστηρίζεις το ΣΥΡΙΖΑ. Για μένα δεν είναι καλύτερο το ΣΥΡΙΖΑ από την ΧΑ αλλά τέλος πάντων.

Πρώτα πρώτα να πούμε πως τα SS και ο Χίλτερ έχουν πεθάνει και εξ όσων γνωρίζω, ανάσταση δεν υπάρχει. Το ξέρεις και εσύ αυτό.

Δεύτερον θέλω να πω πως όταν τσακώνονται δύο, πάντα φταίει ο πιο έξυπνος. Όταν τσακώνονται περισσότεροι, τότε φταίει ο πιο ηλίθιος.

Στο γεγονός με τον Κασιδιάρη ισχύει εν μέρει η πρώτη περίπτωση αρχικά όπου τσακώνονταν δύο, αλλά τελικά όπως ήλθαν τσ πράγματα, ισχύει η δεύτερη περίπτωση όπου τσακώνονται περισσότεροι από δύο, οπότε φταίει η Δούρου ως η πιο ηλίθια όλων... και όποιος θέλει να το καταλάβει, ας το καταλάβει.

Unknown είπε...

@ Ανώνυμε 11 Ιουνίου 2012 8:56 μ.μ.

Κάτσε να διαβάσεις ολόκληρη την αρθρογραφία μου λοιπόν για να καταλάβεις-εφόσον θέλεις- τις απόψεις μου. Ουδέποτε υπήρξα θιασώτης ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ βίας, ανεξάρτητα από το πρόσχημά της, την σημαία της και το χρώμα της.

Το αίμα των θυμάτων του Χίτλερ και του Πινοτσετ εν έχει διαφορετικό χρώωμα από το αίμα των θυμάτων του Στάλιν ή του Πολ Ποτ.

Σου θυμίζω επίσης πως είμαι από εκείνους που δημόσια καταδίκασα τις πυρπολήσεις και τις καταστροφές στο βιβλιοπωλείο του Α. Γεωργιάδη.

Μάθε πρώτα με ποιον μιλάς και μετά λέγε. Από εκεί και πέρα, έχω τις επι μέρους απόψεις μου. Δεν χρειάζεται να σε πείσω ούτε εσύ να πείσεις εμενα.

Unknown είπε...

@Imaginos, δεν υπάρχει "αποκλεισμός" στο blog.

Στο fb σε έκοψα κάποια στιγμή μαζί με καμιά δεκαριά άλλουυς ποικίλλων απόψεων και αποχρώσεων, γιατί τρολλάριζες ασυστόλως στον τοίχο μου.

Στο προκείμενο:

Ξέρεις ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ -και ειδικότερο επειδή εσύ γράφεις από τα "δεξιά" ή "ακροδεξιά" πως ουδέποτε συμπεριφέρθηκα "οπαδικά".

Η Ελληνική πολιτική σκηνή, είναι μία θλιβερή και βαθύτατα αυτιστική τραγωδία που δεν εκφράζει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από το επίπεδο της βαθύτατα απαίδευτης και παρακμασμένης κοινωνίας μας.

Από αυτό το σημείο και πέρα, και ΑΝ συμφωνεί κάποιος σε αυτή τη διαπιστωση, αρχίζουν οι επί μέρους αναλύσεις αναφορικά με το τι φταίει για αυτό.

Και οι αναλύσεις αυτές ασφαλώς και δεν μπορούν να ταυτίζονται γιατί υπάρχουν διαφορετικές αφετηρίες.

Σχετικά με το επεισοδιο στην τηλεόραση τοποθετήθηκα, και όποιος διαβάζει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ είναι σε θέση να καταλάβει τι λεω.

Οι μαγκιές, οι φωνές και τα συνθήματα, τα τηλεοπτικά ήθη κλπ, δεν με ενδιαφέρουν, είτε είναι "αριστερά" είτε είναι "δεξιά".

Η κατάσταση όχι στην Ελλάδα, αλλά παντού, είναι πολύ σοβαρότερη από όσο μπορεί να διανοηθεί οποιοσδήποτε επιμένει να βλέπει τα πράγματα εγκλωβισμένος σε μία ταμπέλα.

Unknown είπε...

Φίλε Άνευ,

Χαιρετώ σε και εγώ με τη σειρά μου!
Σου συνιστώ, αν θέλεις να διαβάζεις που και που την αρθρογραφία μου να την αναζητάς είτε στο tvxs είτε εδώ, γιατί στην εφημερίδα, λόγω χώρου, το κείμενο είναι συνήθως «περιληπτικό».

1. Θεωρώ τον ίδιο τον Ναζισμό –τον Εθνικοσοσιαλισμό δηλαδή, «παρά φύση» δηλαδή ως μία στρέβλωση της ανθρώπινης σκέψης και αυτό γιατί κατά την άποψή μου, ο εθνικισμός είναι μία αντίληψη κλειστοφοβική που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανθρωπολογική –πολιτιστική εξέλιξη τους είδους μας. Ο εθνικιστής, είναι στη βάση του διαταραγμένος επειδή είναι με επιλογή του αντικοινωνικός. Δεν βλέπω καμία «ανοχή» αντίθετα μάλιστα.

2. Επιμένω σε αυτό το σημείο φίλε Άνευ. Αν η κα Κανέλλη είχε επιδείξει «ολύμπια ψυχραιμία» ο Κασσιδιάρης θα είχε απογυμνωθεί πλήρως. Επιμένω, η κα Κανέλλη, λειτούργησε «τηλεοπτικά» και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, ειδικά από μία εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

3. Άνευ, για την παρακμή γράφω πολλά χρόνια τώρα, το ξέρεις! Ασφαλώς και στις αιτίες συμφωνούμε απόλυτα, αλλά παράλληλα, δεν έχω καμία διάθεση να «αθωώσω» την Αριστερά από την αφέλεια με την οποία διαχειρίστηκε ως ένα σημείο ορισμένα ζητήματα, όπως αυτό της γκετοποίησης του κέντρου των Αθηνών και της δικαιολογημένης αγανάκτησης των παραδοσιακών κατοίκων του. Σου θυμίζω, πως και αυτά τα έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν.


4. Για το πώς στάθηκε η Λιάνα Κανέλλη σου απάντησα. Η άποψή μου είναι πως «παίζει» με όρους τηλεθέασης, όχι μόνο στη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά, σχεδόν πάντα. Δεν έχει η παρουσία της στην τηλεόραση καμία σχέση με το ήθος και τη σοβαρότητα που διακρίνουν άλλα στελέχη του ΚΚΕ-ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί τους.

5. Ο Παυλόπουλος είναι ένα σκουπίδι. Αόρατος και ανύπαρκτος. Ακριβώς όπως τα γράφεις. Δεν ασχολήθηκα γιατί πραγματικά νομίζω πως η όλη του στάση τον καθιστά απολύτως ανύπαρκτος, έκρινα λοιπόν (πιθανόν λανθασμένα) πως δεν έπρεπε να δώσω περιεχόμενο στο «τίποτα»


6. Υποθέτω, θα γνωρίζεις πλέον το τραγικό συμβάν της Παιανίας. Να σε πληροφορήσω για τη συνέχεια του, αν δεν την γνωρίζεις: Ο έλληνας δράστης έκανε μία δραματική έκκληση να μην τον δει κανένας σαν παράδειγμα, δήλωσε πως λειτούργησε εν βρασμώ και υπό την αίσθηση της εμπειρίας που είχε λίγα λεπτά νωρίτερα με τη μητέρα του να είναι απειλούμενη με μαχαίρι, παρακάλεσε «τα όπλα να κλειδωθούν στη ντουλάπα» και απογύμνωσε όλους όσους επιχείρησαν να τον μετατρέψουν σε λαϊκό ήρωα. Το ολοκληρωμένο παζλ της τραγωδίας, συμπληρώνεται με την πλευρά του θύματος: Νόμιμος κάτοικος της Ελλάδας, άνθρωπος που μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης έχασε τη δουλειά του και βρέθηκε να κλέβει χρήματα για να εξασφαλίσει τα φάρμακα της γυναίκας του που είναι με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Με τέσσερα παιδιά.
Λόγια, δεν υπάρχουν.

7. Δεν είσαι Ανώνυμος, έχεις μία σταθερή και απαράλλακτη διαδικτυακή ταυτότητα με την οποία όχι απλά σχολιάζεις, αλλά υπογράφεις και τα κανόνα εξαιρετικά σου κείμενα στο μπλογκ σου:)

-=IMAGINOS=- είπε...

Τι εννοείς τρολλάριζα ασυστόλως στο fb? Αν εννοείς τις αναρτήσεις που έβαζα, ναι έχεις δίκιο πως δεν είναι ωραίο αυτό και το κατάλαβα μετά. Το ομολογώ. Και μένα δεν μου αρέσει να αναρτά ο καθένας ότι θέλει στον τοίχο μου. Με εκνευρίζει. Αν εννοείς τρολλάρισμα όμως τη συμμετοχή μου στις αναρτήσεις σου λέγοντας απλά την άποψη μου, αυτό δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις τρολλάρισμα. Εγώ επιθυμώ τον διάλογο με πολιτικούς "αντιπάλους". Εάν το επιθυμείς και εσύ, στείλε αίτημα φιλίας και σου υπόσχομαι πως δεν θα κάνω στον τοίχο σου καμία ανάρτηση.

Λες "Η Ελληνική πολιτική σκηνή, είναι μία θλιβερή και βαθύτατα αυτιστική τραγωδία που δεν εκφράζει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από το επίπεδο της βαθύτατα απαίδευτης και παρακμασμένης κοινωνίας μας. "

Αυτή είναι μία αόριστη προσέγγιση. Για το συγκεκριμένο γεγονός αυτό που έχω να πω είναι πως έγινε η τρίχα τριχιά. Χαστουκάκια σε πολιτικές συζητήσεις στην TV συμβαίνουν παντού και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Για το γεγονός πάντως και τις θέσεις μου, μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο blog μου. Αυτό που κυρίως είδα, είναι πως η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη μας, βρωμάνε. Διάβασε ειδικότερα τι γράφω για την Εισαγγελέα Ράικου η οποία εκτέλεσε κατά παράβαση του νόμου και με κατάχρηση εξουσίας, δημοσιογραφικές παραγγελίες. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Βόρεια Κορέα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Συγκεκριμένα δες τι εννοώ για την Ράικου και τον Δελατόλα εδώ

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1904.html

και εδώ

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/1-0.html

-=IMAGINOS=- είπε...

Δες εδώ ποια είναι η Δούρου που μας πήγε 1500 χρόνια πίσω όταν ήταν συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και τώρα φοβάται πως η Χρυσή Αυγή θα μας πάει πίσω 500 χρόνια. Αυτά να βλέπεις που βγήκαν σήμερα όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι λακέδες να κατηγορούν την ΧΑ πως θα μας πάει 500 χρόνια πίσω...

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/500.html

-=IMAGINOS=- είπε...

Και κάτι τελευταίο. Εμένα δεν μπορεί κανείς αριστερός να με χαρακτηρίσει ως ναζί. Ξέρω πολύ καλά ποιοι ήταν οι ναζί και ποιοι οι συνεργάτες τους. Προέρχομαι από το ΚΚΕ, ξέρω την προπαγάνδα τους, ξέρω την μασημένη τροφή που πλασάρουν, αλλά μου άρεσε να ψάχνω τα πράγματα από μόνος μου και όχι να αναμασώ τις μασημένες τροφές των άλλων γιαυτό και έστειλα στο διάλο την αριστερά μία και καλή και δια παντός. Ιδού λοιπόν ποιοι είναι η ναζί και οι συνεργάτες τους.
http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4641.html

-=IMAGINOS=- είπε...

Βρέθηκε και ένας σοβαρός δημοσιογράφος επιτέλους...

Χρήστος Πασαλάρης: "Και τι έγινε που έφαγε δυο σκαμπίλια η Λιάνα;"

Σε εποχές μπερδεμένες, θολές και αβέβαιες όπως αυτή που ζούμε τώρα, ο πιο ασφαλής μπούσουλας για να ερμηνεύσει κάποιος τις εξελίξεις είναι η εμπειρία. Με 70 χρόνια δημοσιογραφίας στο ενεργητικό του λοιπόν και με περισσότερες από 50 εκλογικές αναμετρήσεις, ο Χρήστος Πασαλάρης διαθέτει τόση (εμπειρία), όση ελάχιστοι άλλοι στη σημερινή Ελλάδα. Κι όμως, ακόμη κι αυτός που έχει καλύψει τις πιο κρίσιμες εκλογές στη νεότερη ιστορία της χώρας και που δικαίως θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες δημοσιογράφους, δυσκολεύεται να φανταστεί τι θα βγάλει η κάλπη την προσεχή Κυριακή. Θεωρεί πάντως, όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Prismanews, ότι η μεγάλη ευκαιρία για επανάσταση χάθηκε.

Όσο για τα χαστούκια της Χρυσής Αυγής; Ο κ. Πασαλάρης τα αντιμετωπίζει με τρόπο αντιστρόφως ανάλογο του ντόρου που προκάλεσαν. Όπως θα το έθετε και ο Σέξπιρ...πολύ κακό για το τίποτα!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Με την εμπειρία τόσων χρόνων στη δημοσιογραφία, πιστεύετε ότι θα έχουμε κυβέρνηση την επόμενη Δευτέρα;

«Κι αν έχουμε, τι κυβέρνηση θα είναι; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο. Όχι μόνο εμάς, όχι μόνο την Ευρώπη, ακόμη και τον πρόεδρο της Αμερικής.

Από τη μία έχουμε την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για πανστρατιά. Ακόμη και τα γερόντια 100 ετών θα τα πάνε σηκωτά για να ψηφίσουν! Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά έχει βλέψεις εξουσίας. Τι θα κάνουμε άραγε; Θα πάμε στη σιγουράντζα , έστω κι αν αυτή η σιγουράντζα μας έφερε μέχρι εδώ και ευθύνεται για τα δεινά μας ή θα πάμε στο νεαρό, άγνωστο και άγουρο αγωνιστή, τον Αλέξη Τσίπρα που έχει μεν λευκό πολιτικό μητρώο αλλά οι εξαγγελίες του κρύβουν κινδύνους; Ειλικρινά είναι ίσως η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία που νοιώθω ότι δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί. Έχω την αίσθηση πάντως ότι έστω και με βραχεία κεφαλή η σιγουράντζα θα επικρατήσει. Η Νέα Δημοκρατία μάλλον θα είναι πρώτο κόμμα».

-Εσείς όμως τι θα θέλατε να γίνει;

«Ολες οι ηλικίες έχουν τα νιάτα τους και όλες οι ηλικίες έχουν τα γηρατειά τους. Προσωπικά λοιπόν θα ήθελα να γίνει μια μεγάλη ανατροπή. Να ξηλωθεί όλο το παλιό πολιτικό σύστημα».

-Την οποία ανατροπή μπορεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας;

«Δεν είμαι σίγουρος. Όπως είπα και πριν έχει στα υπέρ του ότι είναι άφθαρτος. Όμως υπόσχεται πολλά. Και δεν αποκλείεται τελικά να κάνει κωλοτούμπα μετά τις εκλογές, όπως είχε κάνει το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ».

-Τελικά φοβάστε το αποτέλεσμα της κάλπης ή ελπίζετε σε αυτό;

«Ούτε φοβάμαι, ούτε ελπίζω. Πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι τσιγγούνικο και θα έχουμε πάλι όσα ζήσαμε μετά τις εκλογές του Μαΐου, με τις διαπραγματεύσεις, τις συζητήσεις και τις διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών. Κατά τη γνώμη μου υπήρχε η ευκαιρία για μια αληθινή επανάσταση αλλά δυστυχώς χάθηκε. Ήλπιζα το κίνημα των αγανακτισμένων να εξελιχθεί σε κύμα που θα σάρωνε τα πάντα και θα κατέληγε σε νέο Γουδί. Ακόμη κι αν αυτό σήμαινε κρεμάλες για τους υπεύθυνους του ελληνικού δράματος».

-Ούτε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής σας τρομάζει;

«Οχι. Και μάλιστα νομίζω ότι του έχουμε δώσει μεγαλύτερη διάσταση από όσο θα έπρεπε. Στην Ελλάδα έχουμε ζήσει τι πάει να πει πραγματική πολιτική και κοινωνική βία. Στο παρελθόν χύθηκε αίμα. Καμία σχέση με τις τωρινές καταστάσεις. Και τι έγινε δηλαδή που έφαγε δυο σκαμπίλια η Λιάνα Κανέλλη και ένα ποτήρι νερό η κυρία Δούρου, η οποία αν κρίνω από την έκφραση του προσώπου της, το ευχαριστήθηκε κιόλας; Αν δεν υπήρχε η τηλεοπτική εικόνα, το θέμα θα είχε ξεχαστεί ήδη».

-Πώς κρίνεται τη στάση των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης;

«Απαράδεκτη! Διαχρονικά τα ΜΜΕ έχουν διαδραματίσει τόσο αρνητικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας όσο και οι πολιτικές ηγεσίες. Αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του ίδιου διεφθαρμένου συστήματος».

η μοναξιά που ξέρουμε δεν είναι του θανάτου είπε...

Καθένας μας έχει βρεθεί μόνος του μέσα στην οικονομική οργάνωση. Που θα έπρεπε να είναι εργαλείο ζωτικής μας αποκατάστασης στην ανθρωπιά και όχι ένα ξεπλάνεμα στο Μαύρο. Γνωρίζουμε θεμελιώδη εργαλεία και μέσα που γι' αυτά υπάρχει και ανανεώνεται η απαγόρευση που δυσφορεί να σκεφτούμε τι είναι και γιατί τα δημιουργήσαμε στην πραγματικότητα.