Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η Κόπρος του Χρυσ’Αυγείου* και η εμετική υποκρισία


Το περασμένο Σάββατο, τελείωνα το τακτικό μου άρθρο με τη φράση «…θα πανηγυρίσω μόνο, εάν η Χ.Α. φάει ένα γερό χαστούκι από την κοινωνία και όχι από τα πολιτικά κόμματα

Ασφαλώς λοιπόν, δεν πανηγύρισα καθόλου, αντίθετα με έζωσαν για άλλη μια φορά τα φίδια για το τι επιπλέον θα γίνει στην κατεστραμμένη ελληνική κοινωνία, μετά από την σταθεροποίηση στην πολιτική ζωή του τόπου, μίας συμμορίας που  υποθάλπει το κοινό έγκλημα.

Η Χρυσή Αυγή, το έχω γράψει σε όλους σχεδόν τους τόνους, δεν είναι μια υπόθεση από την οποία ξεμπερδεύει κανείς με συνθήματα ή «επαναστατική αντιφασιστική δράση» που αποτυπώνεται με πληκτρολογημένες μπουρδολογίες στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα.
Ούτε βέβαια αντιμετωπίζεται με αντίμετρα βίας, αναλόγου επιπέδου, από ομάδες «πολιτικοποιημένων» χουλιγκάνων.

Το «ουγκ» του Χρυσαυγίτη δεν ακυρώνεται με το «αντιούγκ» κάποιων άλλων.

Αντίθετα, ταΐζει και ενισχύει τις δυναμικές του Ναζισμού που έχει ήδη προλάβει να αναλάβει το ρόλο του φαιοχίτωνα Ζορρό, γεμίζοντας τα κενά που δημιούργησε αφενός η εγκληματική ελληνική πολιτεία σε συνδυασμό με την (επιεικώς) αφέλεια των Αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Τον εξαιρετικά θετικό ρόλο των οποίων δεν μέμφομαι διόλου, ωστόσο αδυνατώ να βάλω κάτω από το χαλί την ανεπάρκεια που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η Χρυσή Αυγή και η συμπεριφορά της , όπως και το «επίπεδο» του πολιτικού της λόγου, αποτελούν κατά τη γνώμη μου, το αυθεντικότερο υποπροϊόν του κεντρικού πολιτικού συστήματος που διακυβέρνησε τη χώρα από το 81 και μετά.

Η Χρυσή Αυγή, είναι το Τοξικό Απόβλητο της Πολιτικής μας Βιομηχανίας.

Οι ψηφοφόροι της, σε τραγικά μεγάλο βαθμό νεότατοι άνθρωποι, είναι παιδιά που γεννήθηκαν μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν σε μία χώρα στην οποία το μόνο σταθερό μότο ήταν (συνεχίζει να είναι) ένα:

Η αχαλίνωτη και διαρκώς πολλαπλασιαζόμενη διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

Μιλάμε, για μια γενιά ανθρώπων που γνώρισαν αποκλειστικά και μόνο, την επιταχυνόμενη παρακμή.  Μιλάμε για μια γενιά επαίσχυντων πολιτικών προσώπων που συμπεριφέρθηκαν κατά συρροή ως ιδιοκτήτες της Ελλάδας και ως «θεοί» της μοίρας των ανθρώπων της.

Αυτή ακριβώς την κατάσταση, γονιμοποίησε ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, από πολύ νωρίς, τοποθετημένος σαφέστατα στο πλαίσιο του Εθνικοσοσιαλισμού, για να δημιουργήσει σιγά και σταθερά τον «στρατό» του, προκρίνοντας είτε σιωπηρά είτε όχι, τα μαχαιρώματα και τους ξυλοδαρμούς σε οποιονδήποτε «Άλλο», το μίσος στην Δημοκρατία,  την απαξίωση της πολιτικής, τα συνθήματα του τύπου «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».

Η συμπεριφορά της Χ.Α. έναντι του Κοινοβουλίου, δεν διαφέρει σε τίποτα από την ρητορική και την «χειροπρακτική» που ασκούν στο Μεταναστευτικό.

Δεν τους ενδιαφέρει το «γιατί» και το «πως»,  η «λογική» είναι  απλή :  «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι».
Πήξαμε στους μετανάστες;

Τους μαχαιρώνουμε για να φύγουν αυτοί που είναι ακόμα εδώ (άσχετα αν είναι εγκλωβισμένοι)  και να τρομάξουμε όσους θέλουν ακόμα να έρθουν.
Το πολιτικό σύστημα είναι άρρωστο και διεφθαρμένο;

Δεν μας ενδιαφέρει να προτείνουμε θεσμούς και να τους υπηρετήσουμε, καλύτερα να κάψουμε τη Βουλή που συμβολίζει το σύστημα και τους θεσμούς.

Η Χρυσή Αυγή, το έχει δηλώσει μέσες άκρες –αν και επικοινωνιακά το έχουν νερώσει το κρασί- δεν είναι δύναμη φίλα διακείμενη στον Κοινοβουλευτισμό και την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Το πρότυπο τους, είναι το Μανιφέστο του Εθνικοσοσιαλισμού, έτσι όπως αυτό έχει καταγραφεί αδρότατα από τον θεμελιωτή του, Αδόλφο Χίτλερ στο έργο του «Ο Αγών μου».
Και ας μην ξεχνάμε, πως ο όρος Ναζί δεν είναι τίποτα άλλο από την σύντμηση της λέξης Nationalsozialismus.

Μία παράλληλη ανάγνωση των θέσεων της Χ.Α. και αποσπασμάτων έστω του Χιτλερικού πονήματος, πείθει γρήγορα.  

Η Χρυσή Αυγή, δεν θα συρρικνωθεί ούτε αν παριστάνουμε πως δεν υπάρχει, ούτε με φωνές, ούτε με βίαια αντίμετρα. Εκτός, αν θέλουμε να παίξουμε το δικό της παιχνίδι.
 Ουσιαστικά, θα συρρικνωθεί εάν και μόνο αν το Σύστημα πάψει να την παράγει και να την στηρίζει.
Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αποκτήσουμε Κοινωνία.
Και για να υπάρξει Κοινωνία πρέπει να υπάρξει Αξιοπρέπεια.

Και για να δούμε κάτι τέτοιο, πρέπει να επιστρέψει στη ζωή η Πολιτική προκειμένου να λουφάξει η Πωλητική.

Η απόσταση που χωρίζει το «χτίσιμο»  ενός καθηγητή στο γραφείο του μέσα στο Πανεπιστήμιο ή τον προπηλακισμό του, μέχρι τις «πρακτικές» της Χ.Α. είναι  μηδενική.
Το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυο μαζί το πρόσωπο του φασισμού.

 Έχουμε λοιπόν ακόμα δρόμο, και σε αυτή τη διαδρομή θα δούμε πολλά και αισχρά να συμβαίνουν.
Οι Χρυσαυγίτες, προκειμένου να αναδείξουν τη Βουλή ως μπουρδέλο (που του αξίζει να καεί) θα κάνουν τα πάντα για να την καταστήσουν τέτοιο σε επίπεδο Θεάματος.
Η πρόσφατη τηλεοπτική Κασσιδιάρικη επίδειξη, θα μοιάζει με επεισόδιο στο προαύλιο του νηπιαγωγείου. Θυμηθείτε αυτές τις αράδες.

                                                     Ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε όλη την προεκλογική περίοδο, ήταν θαρρώ εμφανείς οι επιφυλάξεις μου για την επάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ.

 Πολλά συνέτειναν σε αυτό, αλλά ένα από τα πιο έντονα φρένα που είχα, ήταν ορισμένα στελέχη του, που τα είδα να μιλούν σε ξένα κανάλια πχ το BBC ή το Euronews και να μην μπορούν κυριολεκτικά να «σταθούν» ακόμα και όταν είχαν δίπλα τους δημοσιογράφους που ήθελαν να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Και δεν μιλάω για επίπεδο… αγγλικών, αλλά για πλήρη απουσία ορθολογικής και ψύχραιμης επιχειρηματολογίας.

Δυστυχώς, πολλοί, νομίζουν πως επιμένοντας να μιλούν σαν να συζητούν με «φιλαράκια στο καφενείο με φραπέ» φέρνουν το «καινούργιο» στην Πολιτική.

Τα έβλεπα αυτά κι αναρωτιόμουν μετά, με κάποιο τρόμο ομολογώ, για το πως θα αντιμετωπίσουν αυτοί οι άνθρωποι τους ευρωπαίους τεχνοκράτες, που είτε κομίζουν την καταστροφή είτε τη σωτηρία του κόσμου (που λέει ο λόγος) μιλούν σε άλλα επίπεδα, παίζουν σε άλλες πίστες το παιχνίδι τους.
Παράλληλα, έχω εκπλαγεί από τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους ωριμάζει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγετική φυσιογνωμία.

Τόσο η ομιλία του στα Προπύλαια τη νύχτα των εκλογών, όσο και η μετεκλογική στάση του-ως θέση και περιεχόμενο- δείχνουν ωρίμανση και αφομοίωση της εμπειρίας των τελευταίων μηνών με εξαιρετικά ισορροπημένο τρόπο.

Το ζητούμενο όμως, δεν είναι η ανάδειξη ενός ακόμα «χαρισματικού» πρωταγωνιστή.
Το ζητούμενο πάνω από όλα είναι η ανάδειξη ώριμου πολιτικού λόγου και ως ώριμο πολιτικό λόγο ορίζω τον ρεαλιστικό με όραμα.

Αυτόν δηλαδή που έχει «απώτερο ιδεολογικό στόχο» και ξέρει πως θα φτάσει εκεί, κάποτε.

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να αναδείξει αφενός στελέχη με Παιδεία και ταυτόχρονα να μείνει μέσα στη βάση των ψηφοφόρων του παίρνοντας όμως ευδιάκριτες αποστάσεις από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τους εθισμένους στην πελατειακή πολιτική πολίτες.

Οτιδήποτε θυμίζει «Φωτόπουλους» είναι –κατά τη γνώμη μου-τοξικό και επικίνδυνο.

Με αγωνία προσμένουμε με την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία πλατειά λαϊκή δύναμη που θα κρατήσει ορατούς τους ιστορικούς δεσμούς με το ΚΚΕ Εσωτερικού και τις ποιότητες που εκείνο το κόμμα έφερε πρώτο στην ελληνική πολιτική.
Προσαρμόζοντας την «παράδοση» στις πραγματικότητες του 21ου αιώνα. 

                                                      Η Κυβέρνηση.

Καμία αυταπάτη.

Παρά τη «φόρα» και τα επικοινωνιακά τερτίπια, πιστεύω πως εξαιρετικά γρήγορα η πραγματικότητα θα την κολλήσει στον τοίχο.

Ακόμα και αν καταφέρει να λάβει κάποια προσωρινά μέτρα ελάφρυνσης των οδυνών που διέρχονται οι Πολλοί, η πίεση και η ένταση του πολέμου που εξελίσσεται στα κέντρα του Καπιταλισμού θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη τη ζώνη του Ευρώ.
Σε αυτή την διελκυστίνδα η Ελλάδα δεν θα αντέξει, τολμώ να θεωρήσω πως πάρα πολύ δύσκολα θα κρατηθεί στην ευρωζώνη. Και ο Τσίπρας, ορθά, ορθότατα το είπε, «το φετίχ δεν είναι ένα νόμισμα, αλλά η προοπτική ενός λαού». Εάν τα πράγματα, φτάσουν εκεί…
Δεν έχει κάποιος παρά να ανατρέξει στο youtube για να δει τις «απόλυτες, εμφατικές, κατηγορηματικές» δηλώσεις των κυρίων αρχηγών Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να διαπιστώσει το αβυσσαλέο μέγεθος της υποκρισίας.
 
Δεν έχει κανείς παρά να θυμηθεί την χυδαία συμπεριφορά των ΠΑΣΟΚικών στελεχών, μετά την επανάληψη της συντριβής τους.

Συμπεριφορά υστερικών μαγαζάτορων της νύχτας που τους πήρανε το μαγαζί. Το «μαγαζί Ελλάδα», που είχαν κάνει ιδιόκτητο χωράφι από το 81, που το παρέλαβαν παραγωγικό και γόνιμο και το τσάκισαν, το διέλυσαν, το μετέτρεψαν σε ένα τρισάθλιο σκηνικό στηριγμένο στο μαύρο χρήμα. 

Η απορία μου, είναι αν η Κυβέρνηση θα προλάβει να τιναχτεί μόνη της στον αέρα από τις αντιθέσεις συμφερόντων που υποθάλπει ή αν θα συντριβεί από την αδυναμία της να τηρήσει υποσχέσεις και δεσμεύσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σε αυτό το ακραία επικίνδυνο τοπίο, με τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής να καραδοκούν σαν τα κοράκια για φρέσκο αίμα το μόνο που μπορώ να ελπίζω (για άλλη μία φορά) είναι γρήγορες και ώριμες διεργασίες στην Αριστερά.

Και σε αυτές τις διεργασίες περιμένω και το ΚΚΕ, που κάποτε θα πρέπει να κατανοήσει την εποχή μας και να αντιληφθεί πως ναι, έχει τεράστια σημασία ακόμα και η ποιότητα διαχείρισης του συστήματος προκειμένου να μην αυτοκτονούν οι άνθρωποι, να μη χάνουν τις δουλειές τους, να μπορούν οι νέοι να σπουδάζουν και να κάνουν βήματα πιο πέρα, να φαντάζονται και να υλοποιούν αυτό που φαντάστηκαν. Και να ζουν από αυτό.

                Το πιο δύσκολο μέρος του έργου που ζούμε, μόλις τώρα αρχίζει.  



ΥΓ: η φράση «Κόπρος του Χρυσ’Αυγείου» δεν μου ανήκει, την είπε η κα Λιάνα Κανέλλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ. 

ΥΓ2:  Το παραπάνω, είναι το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο tvxs.gr  των Αθηνών. Η "εκδοχή" του Πολίτη, στην Κύπρο, σημαντικά λιγότερο αναλυτική, αλλά, τελειώνει  με μία Κυπριακή προσθήκη, η οποία είναι η ακόλουθη:

"Η πρόσφατη τηλεοπτική Κασσιδιάρικη επίδειξη, θα μοιάζει με επεισόδιο στο προαύλιο του νηπιαγωγείου. Θυμηθείτε αυτές τις αράδες.  Και λάβετε υπόψη, πως στην Κύπρο, υπάρχουν όχι μόνο «συνοδοιπόροι» αλλά και, δυνάμεις που βολεύονται εξόχως από την παρουσία και τη δράση τους. Δεν έχω γράψει (ακόμα) λέξη για τις επερχόμενες  Κυπριακές Προεδρικές.
Αυτή την ώρα, λαμβάνοντας υπόψη αφενός το γεγονός πως η Οικονομία μας υποδέχεται σε πρώτο πλάνο όλους τους Ελληνικούς κραδασμούς και αφετέρου πως η όποια Κυβέρνηση επιλεχθεί για την επόμενη πενταετία θα καθορίσει το μέλλον αυτού του τόπου για πάνω από 100 χρόνια, το μόνο που θα πω, είναι πως θα ήταν ευχής έργο να κλείσει ο δρόμος προς νεοφιλελεύθερες επιλογές από τη μια, και πατριδοκαπηλίας από την άλλη. " 



twitter@pittasgeorge 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την αριστερή τρομοκρατική συμμορία του ΠΑΜΕ που συμπεριφέρεται ως Τοξικό Απόβλητο της Χαλυβουργικής, άγεται και φέρεται σε ξένο χώρο ως φέουδό της,προπηλακίζοντας τους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν όμως, κανένα Μέσο δεν διαμαρτύρεται.Η αριστερή Φασιστική συμπεριφορά, δεν στηλιτεύεται ουδέποτε στην Ελλάδα βλέπετε...
Όσο για το πρώην ΚΚΕΣ, ξεχάστε το. Ψήγματα αυτού υπάρχουν μόνο στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μετακομίσει όλο το σάπιο παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ μέ όλη την παθογένει που το διακρίνει- οπότε, προσωπικά δεν βλέπω φώς...

Ανώνυμος είπε...

Κανείς σας, δεν έχει καταλάβει τίποτα. Τι ακριβώς παράγει η Ελλάδα? τι εξάγει? τι πόρους έχει για να επιβιώσει ως χώρα?
Άρα, πώς θα ζήσει με δραχμή, την στιγμή που ο,τιδήποτε χρειάζεται κάποιος για να ζήσει-τουλάχιστον σε αστικά κέντρα- είναι εισαγωγής, και με την υποτίμηση που θα γίνει θα κοστίζει ο κούκος αηδόνι? πώς θα ζήσουν οι φτωχοί, οι παππούδες που μια ζωή πλήρωναν για σύνταξη και φάρμακα- που ήδη δεν υπάρχουν λόγω χρεών?
επιπλέον, το χρέος της Ελλάδας δεν θα πάψει να υφίσταται. Απλούστατα, θα τριπλασιαστεί και τότε, ζήτω που καήκαμε

Λωτοφάγος είπε...

Πολύ καλό άρθρο, κ. Πήττα.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και νέος και ευφυής. Ξαφνιάζει η ραγδαία ωρίμασή του, αλλά οφείλεται σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά.
Η πλειονότητα των υπολοίπων, δυστυχώς, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.
Δεν είναι και τόσο εύκολο για ανθρώπους που χρόνια τώρα σευνήθισαν στο 4%, νσ πάνε μέσα σε 40 μέρες στο 27! Νομίζω ότι οι πιο ικανοί θα τα καταφέρουν.
Οι αντίπαλοί τους, βέβαια, δεν έχουν πρόβλημα: το yes, man, ποτέ δεν χρειάστηκε προετοιμασία.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ΕΣΕΙΣ δεν είστε που θέλετε τη χώρα (Ελλάδα και Κύπρο) Ισλαμαμπάντ; Για να κτυπάτε χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και να πουλάτε φούμαρα περί ..."πολυπολιτισμικότητας"; Ε, ενώσο συμβαίνει αυτό και ενώσο η χώρα βουλιάζει στους λαθρομετανάστες και στην εγκληματικότητα (δεν είναι ότι φέρνουμε επιστήμονες και μηχανικούς, τα σκουπίδια είναι που φέρνουμε και τα αποβράσματα, με κάποιες εξαιρέσεις, σταγόνα στον ωκεανό), η ΧΑ θα ανεβαίνει. Είτε σας αρέσει είτε όχι.

Όχι, δεν τους ψήφισα, αλλά η ΧΑ είναι το σύμπτωμα, όχι το πρόβλημα.

Αυτό είτε δεν μπορείτε να το καταλάβετε, είτε το καταλαβαίνετε αλλά δεν σας βολεύει να το παραδεκτείτε.

Κέρβερος είπε...

Ρε συ Πίττα όλο μαλακίες γράφεις, με το συμπάθιο δυλαδή. Δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν θέλουμε πια λαθρομετανάστες στην Ελλάδα ειδικά τώρα που πτωχεύσαμε; Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη και ίσως στο κόσμο, με τόσα καλάσνικοφ στο δρόμο. Εάν δεν βάλει μυαλό το πολιτικό σύστημα και ειδικά η αριστερά και δεν διώξει αμέσως τους λαθραίους και την εγκληματικότητα που μας έφεραν, η ΧΑ θα διπλασιάζει και θα τριπλασιάζει τα ποσοστά της σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει αυτό το μυαλουδάκι σου και κάθεσαι και το φιλοσοφείς το θέμα; Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Unknown είπε...

Ανωνυμε 24 Ιουνίου 2012 1:17 π.μ.

Γνωρίζεις ανάγνωση; Ή απλά λες τα δικά σου; Ξαναδιάβασε λοιπόν το κείμενο προσεκτικά, γιατί αυτό που λεω είναι ακριβώς αυτό που γράφεις, πως η Χ.Α. είναι το σύμπτωμα.

Και στο παρελθόν έχω πάμπολλες φορές αναφέρει πως αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα είναι γιατί στη χώρα ποτέ δεν υπήρξε Πολιτική για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Unknown είπε...

Κέρβερε, ισχυουν τα ίδια και για σένα. Μάθε να δαβάζεις. Πότε δεν είπα πως η χώρα πρέπει να είναι ξέφταγο αμπέλι, ποτέ δεν είπα πως δεν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.
Άντε μπράβο.

Κέρβερος είπε...

25 Ιουνίου 2012 9:49 π.μ. Πότε είπες πως η χώρα πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι; Συνέχεια αυτό λες. Θέλεις την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Και με αυτό το άρθρο σου αυτό λες και πάλι. Τι σου φταίει η Χρυσή Αυγή που είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που θέλει να δώσει άμεσα τέλος στα ξέφραγα αμπέλια εφόσον και εσύ, όπως λες, θέλεις να δοθεί τέλος σε αυτό το αίσχος; Όλο με τη Χρυσή Αυγή ασχολείσαι, δεν λες κουβέντα για την αριστερά που τόσα χρόνια όποιος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αυτομάτως τον χαρακτήριζε φασίστα, ακροδεξιό, ρατσιστή νεοναζί. Δηλαδή πως θέλεις να λυθεί το πρόβλημα; Θα τους πούμε να φύγουν και θα φύγουν; Οι ακραίες καταστάσεις θέλουν και ακραίες λύσεις. Εάν δεν φυλάξεις τα σύνορά σου με τις σφαίρες του στρατού και εάν δεν εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος που λέει πως όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα, άμεσα και απελαύνεται, πως θα τελειώσει το ζήτημα αυτό; Αυτά δεν εφαρμόζουν και όλες οι χώρες του κόσμου; Η Ισπανία τους πυροβολούσε στην ακτογραμμή, η Ιταλία τους βύθιζε τα πλοία, η Γαλλία τους φόρτωνε στα τραίνα σωρηδόν και τους έστελνε από εκεί που ήλθαν χωρίς άλλη κουβέντα; Γιαυτό έρχονται τώρα οι Μαροκινοί οι Αλγερινοί και οι Τυνήσιοι στην Ελλάδα διασχίζοντας ολόκληρη την Αφρική και την Μέση Ανατολή και δεν πετάγονται απέναντι; Τι είναι επιτέλους η Ελλάδα για την αριστερά; Το πτωχευμένο φιλόπτωχο ταμείο φιλανθρωπίας του πλανήτη κοινώς τα κορόιδα και οι μαλάκες του πλανήτη; Και σου φταίει η Χρυσή Αυγή μετά; Δεν καταλαβαίνεις πως εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, η επόμενη αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή και οι μεθεπόμενες εκλογές θα την φέρουν στην εξουσία; Ποιος θα φταίει πάλι τότε; Η Χρυσή Αυγή; Ξέρεις καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη όπου καθημερινά έχουμε ένα φόνο, 18 ληστείες με καλάσνικοφ και 300 κλοπές και διαρρήξεις κατά μέσο όρο; Για πες μου μία. Όχι μόνο στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα αλλά ούτε στην Κολομβία! Η Χρυσή Αυγή φταίει και γιαυτό;

Ανώνυμος είπε...

Για δες εδώ κύριε Πίττα, ποιο είναι αυτό το "τέρας" ο Κασιδιάρης..
http://www.youtube.com/watch?v=O3aFsTFKxyM

Ανώνυμος είπε...

Ποσο χαρηκα που το βραδυ των εκλογων αντι να φαει η χρυση αυγη ενα γερο χαστουκι, το εφαγες εσυ.
:)
:D

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ
απάτητοι στα πόδια του μεγάλου τυραννόσαυρου
δροσεροί από αιώνες του μισερού θάνατου
παραμερίζουν τα χορτάρια τους και βγαίνουν όξω
στον όξω αγέρα της χρονισμένης ιστορίας οι εραστές
άλλες πουτάνες μασώντας δάφνη ανασταίνονται
πριν καν να γεννηθούν οι σκωληκοειδείς και οι αδάμαστοι
κοιτάζουν τα χωμάτινα ρολόγια τους σταματημένα
αναπνέουν στον αέρα το τίποτα να μένει να υπολείπεται
αρσενικοί το νιώθουν: ξαναζώ, θα σε γαμήσω
νυμφίδια φωνάζουν: μια τρύπα μου δεν γέμισε ποτέ
πρέπει να την γεμίσω τώρα στην δεύτερη ζωή
χωρίς ανεμιστήρες που χίλια χρόνια δεν μπορούν
και δεν μπορούν τον Άδη να δροσίσουν