Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Καλό βόλι.


Ο Γιάννος, είναι ένα παλικαράκι ζήτημα αν έχει ακουμπήσει τα 25, μετανάστης στην Κύπρο. Ήρθε εδώ κατευθείαν από κάποια ελληνική επαρχία με τη θητεία του, κι’ όταν τελείωσε το στρατιωτικό του, έμεινε.

Ψηλός, λεπτός, εξαιρετικά ευγενική φυσιογνωμία, πάντα χαμογελαστός και πολύ σωστός, καλότροπος επαγγελματίας με τους πελάτες, στο κατάστημα που δουλεύει.

Κάθε πρωί, εδώ και δύο χρόνια σχεδόν τα λέμε, όταν σταματώ να αγοράσω τσιγάρα και εφημερίδα πριν πάω στο γραφείο.   Πότε δεν είχαμε μιλήσει «πολιτικά» μέχρι σήμερα που τον ρώτησα αν θα ανέβει Ελλάδα για να ψηφίσει.

Αν θυμάμαι καλά, μου απάντησε πως φεύγει για το αεροδρόμιο σε λίγη ώρα.

Θα μου πείτε-καλά δεν συγκράτησες τι σου είπε;

Απαντώ: «όχι, γιατί αμέσως μετά, ρώτησα τι θα ψηφίσει και μου λέει... Χρυσή Αυγή» .

Ο Γιάννος, δεν μπορεί να πειράξει ούτε κουνούπι. Η φυσική του ευγένεια τον σπρώχνει να είναι συμπονετικός με τους πάντες και ακόμα πιο πολύ με όσους είναι σε μειονεκτική θέση. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα έλεγε και έπραττε στην προ πολιτικού μακιγιάζ η Χ.Α. που εσχάτως φόρεσε την προβιά για να κοροϊδέψει τους αφελείς.

«Γιατί ρε Γιάννο θα ψηφίσεις Χρυσή Αυγή;»
«Γιατί είναι εναντίων όλων ρε Γιώργο και είναι όλοι σάπιοι και πουλημένοι»

«Ρε Γιάννο….έχεις πέντε λεπτά; Να πάμε μια στιγμή στον υπολογιστή να σου δείξω κάτι;»

Είχε πέντε λεπτά και καθώς ο….αστυνομικός που αγόραζε τσιγάρα έκανε τον σταυρό του γιατί είχε ακούσει τον διάλογο, πήγαμε στον πάγκο με το κομπιούτερ.

Καθώς πληκτρολογούσα, ο αστυνομικός που έφευγε κοντοστάθηκε και του φώναξε:

«αγόρι μου, σκέψου το διπλά και τριπλά αυτά που λες, αυτοί πιστεύουνε στον Χίτλερ, εμένα με ρίξανε κάτω από τη μηχανή τις προάλλες οι συνάδελφοί τους του ΕΛΑΜ.»

Στο μεταξύ, βρήκα στο διαδίκτυο αυτό που ήθελα και το έδειξα του Λευτέρη.

Του λέω «διάβασε εδώ ρε Γιάννο»

«Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του  εις την γήινη παρουσία Του. 30 Απριλίου 1945, μία λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρόςΧίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέριψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER

Ο Γιάννος, έγινε κάτασπρος.

-Δες την υπογραφή του κάνω, δες ποιος το γράφει και που είναι δημοσιευμένο.

«Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος 13 Μάιος 1987»

Ομολογώ, πως το πελαγωμένο βλέμμα του Γιάννου μετά την ανάγνωση, με έκανε να νιώσω άσχημα. Δουλεύοντας πολλές ώρες, χωρίς αθηναϊκή εμπειρία, με μόνη αντίληψη για την ελληνική πραγματικότητα την τηλεόραση και το διαδίκτυο απλά, του είχε κάτσει σχεδόν ιαματικά εκείνο το «εναντίον όλων» χωρίς να σκεφτεί ποτέ πως στην ουσία σημαίνει «εναντίων όλων όσων δεν είναι μαζί μας». Το υμνολόγιο του Μιχαλολιάκου προς το πρότυπο του, τον Αδόλφο Χίτλερ, τον έκανε να νιώσει πως έφυγε το πάτωμα από τα πόδια του.

«Γιώργο μου ορκίζεσαι πως αυτό είναι αυθεντικό;»

«Μα ναι ρε Γιάννο, ψάξε λίγο στο ίντερνετ θα βρεις πολλά!»

Έπρεπε να φύγει για το αεροδρόμιο. Η τελευταία του κουβέντα, ήταν ένα ανήσυχο «ευχαριστώ». Δεν ξέρω τι θα κάνει.

Ξέρω όμως πως για αυτήν του την επιλογή, έστω την αρχική, οι ευθύνες είναι πάρα πολλές και δεν αφήνουν απ’ έξω κανέναν από τους χώρους που πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή. Κανέναν.

Τι θα γίνει αύριο στην Ελλάδα; Τι θα γίνει στη Γαλλία;
Ελπίζω ο κόσμος να ψηφίσει έχοντας κατά νου πως η κρίση δεν είναι απλά μια κρίση που θα περάσει. Ελπίζω να έχει γίνει συνείδηση πως πρόκειται για ολομέτωπη επίθεση της ανεξέλεγκτης Αγοράς κατά των εργασιακών δικαιωμάτων και του Κοινωνικού Κράτους σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μοναδικές επιλογές είναι προς τα Αριστερά κατά τη γνώμη μου. Όχι γιατί απαραίτητα έχουν τη συνταγή. Αλλά γιατί έτσι θα δοθεί η «λαϊκή εντολή» στις ηγεσίες της Αριστεράς ώστε να μπουν επειγόντως σε συνθετικές διεργασίες μήπως και κάποια στιγμή υπάρξει ένα ενιαίο Μέτωπο. Στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Ζούμε τον νέο Μεσαίωνα. Οι συνθήκες, είναι πολέμου.
Τον πόλεμο τον κερδίζεις μόνο με συμμαχίες.
Καλό βόλι!


ΥΓ:Τρεις αναγνώστες με αντίστοιχα διαφορετικά e mail με ρώτησαν γιατί "ονοματίζω" την όποια τελική επιλογή έχω γα αυτές τις εκλογές. 

Πρώτον, γιατί δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να βγαίνει ο οποιοσδήποτε να λέει "ψηφίζω αυτό ή εκείνο". Έχω την αίσθηση, πως μάλλον εξυπηρετεί το "εγώ" του οποιουδήτε θέλει να θεωρεί εαυτόν....διαμορφωτή της κοινής γνώμης. 

Δεύτερον, νομίζω πως είναι πιο χρήσιμο, κείμενα που εκτίθενται δημοσίως ως αρθρογραφία, να είναι ή να προσπαθούν να είναι, "τροφή για σκέψη" και ερεθίσματα διαλόγου. Ντιρεκτίβες δίνουν μόνο τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους. 

Τρίτον και τελευταίο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν υπάρχουν (ακόμα) τελείως ξεκάθαρες απαντήσεις και πειστικές στρατηγικές για έξοδο απο την κρίση που έχει ξεσπάσει μέσα από την επίθεση των Αγορών κατά των εργασιακών δικαιωμάτων και του Κράτους Πρόνοιας ανά τη Ευρώπη.

 Επειδή λοιπόν κάπως έτσι βλέπω τα πράγματα, θεωρώ ως πιο κρίσιμη και θετική επιλογή, την ενίσχυση των δυνάμεων που επιθυμούν τη Σύνθεση προκειμένου να υπάρξει ένα πλειοψηφικό Αριστερό Μέτωπο που θα δρά στην Ελλάδα σε πλήρη εναρμόνιση με τα ανάλογα που υπάρχουν ή καλλιεργούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Γιατί-κατά τη γνώμη μου-αυτό που λέμε Κρίση, δεν θα τελειώσει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο, ούτε παραμεθαύριο. 

Νομίζω πως θα είναι μία μακρά και σκληρή διεργασία που απαιτεί την πλήρη ανακατανομή των πολιτικών συσχετισμών ωστε να υπάρξει αισθητή στροφή στην πορεία της Ευρώπης-άρα και της Ευρώπης. Καλημέρα.


Γιώργος Πήττας, για το tvxs.gr και τον Πολίτη. 

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το παραμύθι αλλά ο δράκος δεν υπαρχει.

Πες μας κ. Πίτα, πότε ακριβώς ρίξαμε από την μηχανή αστυνομικό άτομα του ΕΛΑΜ;

Οσο για τον Γίαννο, που εσύ τον ονομάζεις μετανάστη, για μας είναι απλά ένας αδερφός ο οποίος ήρθε στην Κύπρο και είναι απόλυτα ευπρόσδεκτος εδώ. Η επιλογή του να ψηφίσει τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, είναι από τις ορθότερες επιλογές που έχει κάνει στην ζωή του.

Τέλος ελπίζω να φτάσουν τα ηρεμιστηκά για όλους τους "πατριώτες"-νεοφιλελεύθερους-σοσιαληστές-κομμουνιστές-αριστεριστές-αναρχικούς σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη, για την Κυριακή το βράδυ.
Ερχόμαστε και ήμαστε χιλιάδες...

Ελαμίτης

Unknown είπε...

Όταν κάποτε με το καλό βγάλετε τη μάσκα και αποκτήσετε την ευθύνη των λόγων σας, δηλαδή υπογράφετε τα όσα λέτε με όνομα και επίθετο, συζητάμε.

Προσωπικά, αδυνατώ να υποκαταστήσω το όνομά μου με τον τίτλο μίας παράταξης, όποια κι'αν είναι αυτή.

Χρυσή Αυγή είπε...

Τι δείξατε στο Γιάννο; Μία φωτοτυπία στον υπολογιστή; Ο κος Μιχαλολιάκος στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ όχι μόνο μίλησε για πλαστογραφημένα και φανταστικά κείμενα του περιοδικού Χρυσή Αυγή αλλά προκάλεσε όλους όσους έχουν δημοσιεύσει τέτοιες φωτοτυπίες (γιατί μόνο φωτοτυπίες είναι και ποτέ κανείς δεν παρουσίασε το πραγματικό σώμα το περιοδικού) να παρουσιάσουν αμέσως τα πραγματικά σώματα των περιοδικών, ειδάλλως θα τους ασκηθούν σε κάθε έναν ξεχωριστά, αγωγές και μηνύσεις.

Ότι και να λέτε κύριε Πίττα, η Χρυσή Αυγή θα μπει στη Βουλή με μεγάλο ποσοστό το οποίο στις επόμενες εκλογές θα της δίνει αυτοδυναμία διότι ο λαός θα μάθει επιτέλους την αλήθεια για την αριστεροκρατούμενη και διεφθαρμένη γενιά του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε ως εδώ.

Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή είναι η μόνη αληθινή ψήφος που έδωσε ποτέ ο Έλληνας σε πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα γιατί θα είναι η πρώτη φορά που πολιτικό κόμμα μπαίνει στην Βουλή μόνο με τη θέληση του λαού και όχι με το "σπρώξιμο" και την εξαρτημένη οικονομικά και εξουσιαστικά διαφήμιση, νταβατζήδων μεγαλοτραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεκδοτών.

Χαλαρώστε και λοιπόν και απολαύστε το. Δεν έχετε άλλες επιλογές.

Unknown είπε...

Ατυχώς ή ευτυχώς, ήμουν εκεί.

Στην Ελλάδα εννοώ. Ξέρω κάθε βήμα που έχει προηγηθεί στην εξέλιξη των ποικίλων φορέων τουλάχιστον στα τελευταία -σχεδόν 40 χρόνια. Και μιλώ για όλους τους σχηματισμούς είτε έχουν ως εφαλτήριο την Αριστερά είτε τη Δεξιά. Τη ρητορεία της Χ.Ά., του μια φορά κι έναν καιρό "φόρουμ" της Αντεπίθεσης και πολλά άλλα και διάφορα. Ο κος Μιχαλολιάκος, ασφαλώς και προσπαθεί να σκεπάσει τα ίχνη του -όχι τα προσωπικά, αλλά εκείνα του χώρου του. Ασφαλώς και προσπαθεί να εμφανίσει μία κάποια "πολιτική μετριοπάθεια". Δυστυχώς, πολλά από τα διάφορα που θέλει να δακτυλοδείχνει ως πλαστά, ειναι πραγματικά. Μακάρι να μην ήταν. Ή να το πω αντίστροφα. Μακάρι να είχε το σθένος να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Ή έστω, να πει "τότε λέγαμε αυτα, ωριμάσαμε, τώρα λέμε τούτα". Η συζήτηση για τη διεφθαρμένη γενιά του Πολυτεχνείου ειναι τεράστια. Και μην καταδικάζετε μία ολόκληρη γενιά, για όσους εξαργύρωσαν την παρουσία τους σε μία συγκυρία. Αυτά, τα είπαν άλλοι, πριν από εσάς και εννοώ την ίδια την Αριστερά και πολλά στελέχη της. Τέλος, δεν έχω να χαλαρώσω σε τίποτα. Οι Ἁγορές καταδυναστεύουν τα πάντα, εξαθλιώνουν τους κανονικούς ανθρώπους-οι οποίοι μπορεί να ειναι "δεξιοί" ἁριστεροί" και οτιδήποτε.

Για μένα, και πολλούς άλλους, η Ανθρωπινη ιδιότητα υπερέχει όλων των άλων.

Έρχεστε λοιπόν και είστε χιλιάδες;

Εντάξει.

Το πολύ πολύ, κάποιοι Άλλοι τότε να γίνουν..."εναντίων όλων".

Bananistanos είπε...

Αν είναι πλαστογραφια το πιο πάνω ας μας πουν τα κοπέλια ποια είναι η πραγματική αποψή τους για τον Χιτλερ

Χρυσή Αυγή είπε...

Κύριε Πήττα, όταν σας καλέσαμε να χαλαρώσετε γιατί δεν έχετε άλλες επιλογές, εννοούσαμε πως δεν έχετε καμία επιλογή ως προς τη θέληση του λαού ο οποίος με την ψήφο του στέλνει ή διώχνει πολιτικούς και κόμματα από τη Βουλή. Ως δημοκράτης θα έπρεπε να χαίρεστε με την είσοδο στη Βουλή του οποιουδήποτε ειδικά όταν τον επιλέγει ο λαός με την ψήφο του να τον αντιπροσωπεύσει. Έχουμε και εμείς θέση στην Βουλή εφόσον έτσι το επιθυμεί το εκλογικό σώμα. Εάν πιστεύετε πως δεν έχουμε, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε τον πολιτικό σκεπτικισμό σας. Η πολιτική είναι μία ρευστή κατάσταση η οποία εξαρτάται από πάρα πολλές παραμέτρους και εξαρτώνται από το χώρο και το χρόνο των κοινωνικών, οικονομικών, αξιακών, πολιτισμικών δεδομένων που ισχύουν ανά εποχή. Αυτά πιστεύουμε πως τα γνωρίζετε πολύ καλά και ίσως καλλίτερα και από εμάς, γιατί όχι. Εάν αύριο λοιπόν ο ΕΛληνικός λαός ή ο οποιοσδήποτε λαός θελήσει να πάρει αλλάξει συλλήβδην το πολιτικό γίγνεσθαι που τον εξουσιάζει και ζητήσει τη λύση στο νεοναζισμό όπως τον καταλογίζετε σε εμάς, εσείς ως δημοκράτης θα το δεχτείτε ή όχι; Εάν είστε δημοκράτης οφείλετε να το δεχτείτε εάν δεν είστε δεν διαφέρουμε διότι εμείς δεν θα δεχόμασταν ποτέ την πατρίδα μας στα χέρια μπολσεβίκων. Και επειδή ξέρουμε πως και εσείς δεν θα ανεχόσασταν αντίστοιχα το γεγονός, σκεφτείτε τελικά μήπως μοιάζουμε πάρα πολύ με μεγάλες βέβαια επιμέρους διαφορές γιατί και εμείς πιστεύουμε στη δημοκρατία αλλά όχι αυτή που εσείς πρεσβεύετε και αυτή που βιώσαμε στη Μεταπολίτευση.

Έχετε διαβάσει το πρόγραμμά μας κύριε Πήττα; Σίγουρα όχι. Ακούτε μόνο από τρίτους το τι είμαστε και το τι τάχα πρεσβεύουμε. Έχουμε το διεξοδικότερο και πληρέστερο πρόγραμμα 350 σελίδων όταν όλοι οι άλλοι ακολουθούν με το πολύ 50 σελίδες.

Για να καταλάβετε καλλίτερα τις θέσεις μας διαβάστε τα κάτωθι και καλό βόλι. Εξάλλου εμείς και μέσα από τη Βουλή δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα ιδεολογικά απολιθώματα της αριστεράς και του κομμουνισμού μιας και το ΚΚΕ τελευταία αναφέρει πως δεν ανήκει στην αριστερά γιατί απλά δεν θέλει να κυβερνήσει παρά μόνο να φωνασκεί και να γεμίζει τις τσέπες του.

Χρυσή Αυγή είπε...

Η αριστερά και η δεξιά δεν υπάρχουν, είναι ιδεολογικές ψευδαισθήσεις, διχαστικές του λαϊκού σώματος. Υπάρχει μόνον η πατρίδα και το πολιτικό της υποκείμενο, ο λαός. Η αποδοχή του όρου αριστερός ή δεξιός, είναι άστοχη κι αστόχαστη, διότι αποτελεί μονόπλευρη θέαση του πολιτικού τοπίου. Ο μονόφθαλμος δεν υπερηφανεύεται γι’ αυτό, διότι έχει επίγνωση της απωλείας και επιχειρεί να την αναπληρώσει. Ο αριστερός κομπάζει και κοάζει, διότι έχει άγνοια της αγνοίας του, πράγμα που συνιστά πολιτική αναπηρία.

Εσύ αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή, για την πατρίδα και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είσαστε πρώτα Έλληνες πολίτες και πατριώτες με όλα τα καθήκοντα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν την ιδιότητα. Για την παράταξή σας, δεν είσαστε τίποτε από τα δύο, παρά απρόσωπο εργαλείο της ταξικής πάλης. Είστε εργάτες και εργαζόμενοι, ποτέ Έλληνες πολίτες. Το κόμμα, σας θέλει εξαθλιωμένους προλεταρίους, γι’ αυτό σας ταυτίζει πολιτικά και σας εξομοιώνει κοινωνικά με τους λαθρομετανάστες εισβολείς, ώστε να δικαιώσει τον “ιστορικό σας ρόλο” στην ταξική πάλη, που αποτελεί την ιδεολογική του παράκρουση. Για την αριστερά και τον κομμουνισμό, εσύ και ο λαθρομετανάστης είστε ίδιοι, γιατί είστε και οι δύο εργάτες ή άνεργοι. Για την πατρίδα και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είστε απολύτως διαφορετικοί, διότι εσύ είσαι Έλληνας πολίτης κι αυτός λαθρομετανάστης εισβολέας!

Το πρόβλημά σου αριστερέ κι εσένα πατριώτη κομμουνιστή, είναι η εκμετάλλευση, που επιβάλλει η κλεπτοκρατική άρχουσα τάξη, που είναι δημοκρατική αλλά αντιπατριωτική. Η δημοκρατία είναι η θεσμική θωράκιση και ο πολιτικός μανδύας της μετάγγισης του πλούτου που εσύ δημιουργείς και παράγεις, σε εκείνους που τον απομυζούν και τον λυμαίνονται. Η κλεπτοκρατική άρχουσα τάξη δεν αναγνωρίζει τον εργάτη ή εργαζόμενο Έλληνα πολίτη ως ισότιμο με τον ιδιοκτήτη (αφεντικό) Έλληνα πολίτη. Την αναγνώριση αυτής της ισοτιμίας, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια, την επιβάλλει στα αφεντικά και τους εκμεταλλευτές ο πατριωτισμός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο πατριωτισμός ενώνει. Η ταξική πάλη και το κόμμα διχάζουν το λαϊκό σώμα και δεν καλλιεργούν το ενωτικό πατριωτικό και λαϊκό φρόνημα.

Η εξάλειψη των κοινωνικών αντιθέσεων είναι αποτέλεσμα της εξάλειψης των οικονομικών αντιθέσεων. Γι’ αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εγγυάται το ελάχιστο Ισόβιο Εισόδημα Διαβίωσης για κάθε Έλληνα πολίτη, ανεξάρτητα από την αμοιβή της εργασίας, επικαιροποιημένο σε 1.000 ευρώ ανά μήνα για τον ενήλικα και 500 ευρώ ανά μήνα για τον ανήλικο. Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κάθε τετραμελής ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά πρέπει και μπορεί σήμερα να έχει 3.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα. Και κάθε ζευγάρι συνταξιούχων πρέπει και μπορεί σήμερα να έχει 2.000 ευρώ σύνταξη. Λεφτά υπάρχουν στις τσέπες των κλεπτοκρατών!

Αν η πατρίδα εξασφαλίζει στον λαό αυτό το επίπεδο διαβίωσης και εξαλείφει την κοινωνική αδικία και εκμετάλλευση, για ποιό άλλο λόγο αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή χρειάζεται να είσαι αριστερός ή κομμουνιστής; Δεν αίρεται η ιστορική αδικία, την οποία έχει αναγάγει σε ιδεολογία ο κομμουνισμός για να τρέφει τους κηφήνες των κομματικών του παραμάγαζων, που αποτελούν την αριστερή όχθη της άρχουσας τάξης του διαίρει και βασίλευε; Άρα γιατί να συνεχίσεις να είσαι αριστερός ή κομμουνιστής και όχι απλά Έλληνας πατριώτης;

Χρυσή Αυγή είπε...

Μήπως σε ενδιαφέρει η ”κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής” και “η εξάλειψη της ατομικής ιδιοκτησίας”; Μα αυτά ακριβώς αποτελούν την ιδεοληπτική παράκρουση των κομματικών καθοδηγητών σου και συνιστούν το άλλοθι της εκμετάλλευσης σου, χάριν της βασιλείας των άεργων κομματικών και συνδικαλιστικών κομμουνιστικών κηφήνων. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδεοληπτικής παράκρουσης το γνωρίζουμε πολύ καλά: Είναι ο σοσιαλισμός, το μοντέλο της Σοβιετικής Ένωσης, που σήμερα, που μας την ξαναπροτείνει το κόμμα σου, είναι ήδη είναι μια μούμια που έχει σαπίσει.

Αν ο πατριωτισμός εξασφαλίζει την πολιτική σου αξιοπρέπεια ως Έλληνα πολίτη, την εξάλειψη της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας, την εξάλειψη της εκμετάλλευσης από τα αφεντικά, γιατί σε ενοχλεί ως εργάτη και εργαζόμενο η άσκηση της επιχειρηματικότητας από όποιον άλλο ισότιμο Έλληνα πολίτη επιθυμεί να την ασκήσει; Η επιχειρηματικότητα είναι μια υγιής οικονομική δραστηριότητα, εξόχως επωφελής για την πατρίδα, αρκεί να ασκείται υπέρ της πατρίδος και του λαού και όχι υπέρ της κλεπτοκρατικής άρχουσας τάξης. Αν με ένα διάφανο σύστημα ελέγχου αποκλειστεί η κερδοσκοπία και με ένα ενιαίο φορολογικό και επενδυτικό συντελεστή 50%, όπως εισηγείται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αφ’ ενός ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και αφ’ ετέρου επιστρέφει στο λαϊκό σώμα το ήμισυ των καθαρών κερδών κάθε επιχείρησης, αυτή δεν είναι μια γνήσια και υγιής οικονομική δραστηριότητα προς όφελος της πατρίδας και του λαού; Αν επιπλέον επιχειρείται υγιής συνεταιριστικός ανταγωνισμός των ιδιωτικών μονάδων, όπου αυτό είναι εφικτό, δεν έχουμε ένα δυναμικό και υγιές οικονομικό περιβάλλον με παράλληλη ανάπτυξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα; Σημασία δεν έχει εδώ και ένα αιώνα “ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής”, αλλά ποιος ελέγχει αυτόν που κατέχει τα μέσα παραγωγής. Ποιος σχεδιάζει και ορίζει τους κανόνες του οικονομικού παιγνίου, που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, αλλά απαγορεύει και τιμωρεί σκληρά την εκμετάλλευση.

Τέλος στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό της μετανεοτερικής εποχής, αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή, σημασία έχει “η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής” ή η κατάργηση της δουλείας του τόκου, δηλαδή της τοκογλυφίας και του τζόγου της άυλης πίστης των χρηματιστηρίων και των παραγώγων, που καταστρέφουν τις οικονομίες των λαών της οικουμένης, αλλά και της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαϊκών πατρίδων; Αυτός είναι ο στόχος του πατριωτισμού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η κατάργηση της δουλείας του τόκου και των χρηματιστηρίων. Και αυτός ο πατριωτισμός θα αντικαταστήσει το καπιταλιστικό σύστημα της οικονομίας, που έχει συνολικά και όχι μόνο στην πατρίδα μας χρεοκοπήσει.

Αν όλα αυτά γίνονται πράξη με την ανατολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο πολιτικό σκηνικό, γιατί αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή να ψηφίσεις Αριστερά ή ΚΚΕ;

Να γιατί σε πέντε (αριθμός 5) χρόνια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει εξαφανίσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ από τον πολιτικό χάρτη.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ένας Ελλαδίτης είναι "μετανάστης" στην Κύπρο;

Σου απάντησαν πολλοί και εσύ κάνεις την πάπια διότι δεν μιλάς τάχα με ανώνυμους.

Τα ορφανά και τα τσογλάνια του Στάλιν, αυτοί που δολοφονούν εδώ και πολλά πολά χρόνια Έλληνες, όπως π.χ. η δολοφονία των τεσσάρων στην Μάρφιν, εκεί είναι όλα νορμάλ. Έτσι; Εκεί είναι "επανάσταση", έτσι;

Και όταν κάποιοι δολοφόνησαν κάποιον αστυνμικό πριν κάτι χρόνια, βγήκε η Λιάνα Κανέλη και μας είπε ότι "δουλειά των ένστολων είναι να σκοτώνονται."

Τί μας λες κυρά μου;

Φανταστείτε δηλαδή να γινόταν κάοπιος βιασμός και να έβγαινε κάποιος να μας πει ότι δουλειά των γυναικών είναι να γαμιούνται.

Παλιομαλάκες.

Και έχετε την αυθάδεια να κυκλοφορείτε.

Εγώ που δεν είμαι ούτε καν δεξιός, ψήφισα σήμερα Χρυσή Αυγή για να αρχίσει να πέφτει ξύλο ώσπου να φωφίσετε και αριστεροί και δεξιοί τσογλάνια ξένων κέντρων.

Ξύλο, ξύλο, ξύλο.

Και όποιος αντέξει.

Νίκος Γιώργης

Ανώνυμος είπε...

@νικος γιωργης αν και δεν ειναι αυτο το ονομα σου μεταναστης ειναι οποιος ειναι μακρια απο την εστια του οποιος ζει σε αλλο κρατος απο αυτο που γεννηθηκε. κατα τα λοιπα μαλλον αριστερος προβοκατορας εισαι απο αυτα που γραφεις αν λαβει κανεις υποψη του ποτε τα γραφεις. αχαχαχα και δεν εισαι δεξιος λες, αρχιδακι.

Ανώνυμος είπε...

Βαζελίνη Πίττα.

Βαζελίνη και γάζες.

Κι'εσύ και οι ανώνυμοι τραμπούκοι που έχεις εδώ μέσα και αλλού.

Διότι το γαμήσι τώρα ξεκινά.
The Party is Over.

Δεν υπάρχει δεξιά
δεν υπάρχει αριστερά
μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά

Γαμώ και την αριστερά και την δεξιά
και τους ναζί
και τους κομμουνιστές

Χρυσή Αυγή και ξύλο μέχρι να κατουράτε αίμα.

Νίκος Γιώργης

Unknown είπε...

@Νίκος Γιώργης

Σας ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική επίδειξη του "ήθους" σας. Πολύ χρήσιμο το "σχόλιο" σας για να βγάλει κάποιος τα συμπεράσματά του.

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς το ζήσαμε και αυτό… ένα «κόμμα» ,ή γκρούπα καλύτερα, που οι μισοί εκεί μέσα έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα (ληστείες-οπλοκατοχή-μαχαιρώματα). Όσο και να θέλει να κρύψει το ναζιστικό του παρελθόν πάντα θα κουτουλάει στο παρόν του.
Ο κόσμος δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι η ύφος που έδωσε στην χρυσή αυγή ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη πιο σκοτεινές περιπέτειες

Γ. Στέλιος

Χρυσή Αυγή είπε...

8 Μαΐου 2012 12:02 π.μ.

"οι μισοί εκεί μέσα έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα (ληστείες-οπλοκατοχή-μαχαιρώματα)."

Από ποιους έχουμε κατηγορηθεί για όλα αυτά;

Μήπως ο υιός Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ που ξαναβγήκε βουλευτής και που λήστευε (ο υιός) τράπεζες με καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και τραυμάτησε ανθρώπους που λίγο έλειψε να αφήσουν τα εγκόσμια, ήταν χρυσαυγίτης ο υιός αυτός;

Οι 150 τρομοκρατικές αριστερίστικες οργανώσεις από τον ΕΛΑ και τη 17Ν μέχρι τον Επαναστατικό Αγώνα και τους Πυρήνες της Φωτιάς που άφησαν από το 75 μερικές ντουζίνες αθώων νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, μήπως και αυτοί είναι χρυσαυγίτες;

Οι Χρυσαυγίτες πλιατσικολόγησαν και κατέκαψαν την Αθήνα και όλη την Ελλάδα το 2008 και μόλις πρόσφατα την Αθήνα;

Οι Χρυσαυγίτες έκαψαν τις 4 ψυχές της MARFIN;

Εμείς έχουμε δεχτεί επιθέσεις και τραμπουκισμούς κατ' επανάληψη ακόμα και στις νόμιμες συγκεντρώσεις μας ενώ τα γραφεία μας τα έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά με τη γνωστή βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα πριν δύο χρόνια.

Θα τα πούμε μέσα στη Βουλή και όχι μόνο. Και εφόσον έχετε αποδείξεις πως εμείς μαχαιρώνουμε και δέρνουμε, να πάτε να μας κάνετε ονομαστικές μηνύσεις ειδάλλως θα είστε μονίμως άνανδροι συκοφάντες.

Το ξέρουμε πως σας πλήγωσε βαθιά αυτό το 7% της Χρυσής Αυγής το οποίο στην πραγματικότητα ήταν διπλάσιο αλλά ας είναι καλά η βία τρομοκρατία και η νοθεία εις βάρος μας στις εκλογές που θα αποδείξουμε σε λίγες μέρες.

Στις επαναληπτικές εκλογές σε ένα μήνα, θα είμαστε πιο προσεκτικοί και αυστηροί και θα μετρήσετε τα διπλάσια ποσοστά μας.

Ξυδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Χε χε... Πολυ καλά τα λέει ο πιο πάνω.

Ξύδι Πίττα.

Ξύδι και βαζελίνη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνικός λαός έχει να κλείσει κάποιους λογαριασμός με τον φασισμό. Τώρα ήρθε η ώρα. Καιρός ήταν. Το φασισταριό της χρυσής αυγής θα τρέχει και δε θα βρίσκει χώρο να κρυφτεί. Ένα επεισόδιο μόνο χρειάζεται. Ένα επεισόδιο.

Ανώνυμος είπε...

1998. Έκανε ένα στριπτίζ στον Σημίτη η Πέπη, πέταξε το κβαντικό στρινγκάκι της στη μούρη του, μετά το πήρε ο Σημίτης, το μύρισε, και το απόθεσε, νοσταλγικά και ευλαβικά, πάνω στον τάφο Μαρίκας Μητσοτάκη. Ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Γ. Αργυρέ καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Και η λίστα με τους μπαμπουίνους θα μεγαλώνει( δυστυχώς)
1)Χρίστος Ρήγας-υποψήφιος της
Χρυσής Αυγής
Ως δράστης,για την διπλή δολοφονία του Μιλτιάδη Μουτάφη και της Παρασκευή Γκέζου, συνελήφθη ο 36χρονος ιδιοκτήτης καφενείου στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο χώρο της νύχτας και του υποκόσμου.
2)Ηλίας Κασιδιάρης-υποψήφιος της Χρυσής Αυγής
δικάζεται στις 14 μαίου με τις κατηγορίες ληστείας και ξυλοδαρμού
3)Θέμις Σκορδέλη-υποψήφια της Χρυσής Αυγής
Κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην επίθεση(μαχαίρωμα) ενός αφγανού πρόσφυγα. Το δικαστήριο αναβλήθηκε διότι "πάσχει από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής" - βασικά μόνο από μισανθρωπισμό πάσχει το τέρας αλλά...
4)Αντώνης Ανδρουτσόπουλος(Περίανδρος) τα λόγια είναι περιττά...

όσο για τη μαρφίν...αν δεν κάνω λάθος ήταν ο γλέζος με τον αλαβάνο που έβαλαν φωτεία. Ά και ο ίδιος(όχι ο υιός) Βούρτσης.
Να ξεβρωμίσει ο τόπος από τη νεοναζιστική λέρα( που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς)

Γ. Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Στα αρχίδια μας βρε μαλάκες οι ναζί και ο ναζισμός. Θέλετε να κάνετε τη χώρα Μπαγκλαντές; Πολυπολιτισμικό να κάνετε το σπίτι σας με την μάνα σας και την αδελφή σας και τη γυναίκα σας. Ξύλο μέχρι να ψωφίσετε. Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε διψήφιο ποσοστό και δε θα στέκεστε απλώς προσοχή, θα βαράτε και κάμψεις. Και όποιος αντέξει. Τσογλάνια του Στάλιν και του Τσαουσέσκου. Σας ενοχλεί ο Ελληνικός μέανδρος αλλά δεν έχετε πρόβλημα με το Σοβιετικό σφυροδρέπανο. Πουλημένα τσογλάνια.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν η Ελλάδα ανέκαθεν πολυπολιτισμική - και θα παραμείνει. Αντιφασιστική δεν ήταν πάντα, όμως κι αυτό η Ελλάδα το αλλάζει.

Ανώνυμος είπε...

στις επόμενες εκλογές θα παίζει αν θα ξαναμπεί στη βουλή η κλίκα των νεοναζί.
Σιγά σιγά που επιτέλους αρχίζει και φαίνεται η φάτσα( και τι φάτσα…τραγόφατσα) ολοένα και περισσότεροι αηδιάζουν με τη λέρα που κουβαλάτε.
Να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους δολοφόνους των χρυσών ωών.

Γ. Στέλιος

Γιώργος Σεφέρης είπε...

ΠΕΡ' ΑΠ' ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Χτυπούσα τα χέρια μου στα γαλάζια κρύσταλλα τ' ουρανού
σε κατάμαυρο μέλλον εξοντωμένος.
Ήτανε Σάββατο κι ο φτωχός Ιησούς
ο ξιπόλητος ερωμένος της αγωνίας
ο ξέχειλος απ' τη σκια των λαών επιστάτης
περίμενε τα χαρωπά γραΐδια στο μισόφωτο.
Βγάζει ψαλμό σα να ποτίζει περιβόλια
ο τρεμουλιάρης ιερέας κι ο καθαρός
αέρας ο υπνοφόρος.
Ευρώπη, Ευρώπη δεν είσαι τίποτ' άλλο,
είσαι μονάχα η συνέχεια του Βαραββά!