Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο κύριος Bungalows ο Nowhere man και η ετνική κυριαρκία.


Tip: Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση, κάντε μια βόλτα από εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=AvLj72apGLI

Ακούστε προσεκτικά το τραγούδι (έτσι κι’ αλλιώς είναι πολύ ωραίο) δώστε σημασία στους στίχους του Lennon και μετά-αν θέλετε-συνεχίστε.

Ο κύριος Μπάγκαλοους λοιπόν (έχει πλάκα, όταν γράφω «Μπάγκαλοου» ο αυτόματος διορθωτής του Word επιμένει να μου υποδεικνύει «Πάγκαλου» δεν καταλαβαίνω γιατί…) ο κύριος αυτός εν πάση περιπτώσει, έκανε κάτι δηλώσεις περί Ετνικής Κυριαρκίας και πως του είναι αντιάφορη τελείως γιατί είναι πρρρρώτα ευρωπαίος.

Χικ! Μάϊστα!!!

Που έλεγε και ένας ταλαίπωρος Ρωμαίος λεγεωνάριος σε μία περιπέτεια του Αστερίξ.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

Λοιπόν, αυτή τη φορά, θα συμφωνήσω πλήρως με τα λεγόμενα του κυρίου Μπάγκαλοου.

Και να εξηγηθώ:

Η ετνική κυριαρκία μου είναι και εμένα έννοια περίπου αντιάφορη.

Είμαι και εγώ-ακόμα- 100% «φεντεραλιστής» δηλαδή για πολλά χρόνια ονειρευόμουν μία ευρωπαϊκή ομοσπονδία που να λειτουργεί ως ένα κράτος στο πρότυπο των Ηνωμένων Πολιτειών όπου κάθε State διατηρεί σημαντική αυτονομία σε όλα τα επίπεδα και η πρωτεύουσα παίζει έναν ρυθμιστικό ρόλο.

Ήθελα, ταξιδεύοντας για Βρυξέλλες, να λέω «πάω στην πρωτεύουσα-που έχει ωραίες σοκολάτες και απίθανες μοναστηριακές μπύρες»

Και είμαι πρόθυμος-μιλάω σοβαρά- να στηρίξω πλήρη ακύρωση κάθε «εθνικής κυριαρχίας» υπό κάποιους όρους όμως, που προφανώς δεν ενδιαφέρουν τον κο Μπάγκαλοου.

Λοιπόν.

Δηλώ υπευθύνως προς πάσα αρμόδια αρχή, πως αποδέχομαι πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας κυριαρχίας της Ελληνικής Επικράτειας καθώς και μόνιμη εγκατάσταση ειδικής Ευρωπαϊκής Επιτροπείας ένα ισχύσουν ένα προς ένα τα παρακάτω και όσα άλλα ενδεχομένως προκύψουν από μία Εθνοσυνέλευση:

· Κατάργηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επαναγορά του στρατιωτικού εξοπλισμού (εδάφους, αέρος, θαλάσσης) από τους πωλητές του στην αρχική τιμή αγοράς. Παράλληλα, απόσπαση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Την προστασία της Ελληνικής ευρωπαϊκής –από εδώ και στο εξής- επαρχίας, εάν αυτή κινδυνεύσει, αναλαμβάνει ο Ευρωστρατός.

· Πλήρη επανίδρυση όλων των Δημοσίων Πανεπιστημίων με κατοχυρωμένο τον Δημόσιο χαρακτήρα τους. Ανανέωση της υλικοτεχνικής βάσης τους εκεί που χρειάζεται. Τακτική αξιολόγηση όλου του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού με αυστηρότατα Ακαδημαϊκά και μόνο κριτήρια. Εισαγωγή των όρων λειτουργίας όπως αυτοί υπάρχουν στα κατά γενική ομολογία σημαντικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του πλανήτη όπως το Oxford το Cambridge το UCL.

· Πλήρη επανίδρυση όλων των Εκπαιδευτικών βαθμίδων από τα νήπια έως και τον τερματισμό του Λυκείου με γνώμονα την συστηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια του κριτικού πνεύματος, του απαλλαγμένου από κάθε μορφής πολιτικού και θρησκευτικού δογματισμού. Τεράστια σημασία έχει η διδασκαλία της Ιστορίας η οποία θα πρέπει επιτέλους να αποϊδεολογικοποιηθεί για να σταματήσει να είναι εργαλείο είτε εθνικιστικής είτε άλλης προπαγάνδας.

· Πλήρη επανίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο θα πρέπει να παρέχει Ιατρικές υπηρεσίες ποιότητας σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στη χώρα, ανεξάρτητα από το εάν είναι έλληνας πολίτης, κοινοτικός, νόμιμος ή όχι μετανάστης.

· Πλήρη διαχωρισμό της Πολιτείας από την εκκλησία. Ανάληψη των αμοιβών των κληρικών από την ίδια την Εκκλησία και όχι από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου.

· Δήμευση των μεγάλων εκκλησιαστικών κτημάτων και καλλιεργήσιμων γαιών και η παράδοση τους με τη μορφή ελκυστικού leasing είτε σε ακτήμονες αγρότες είτε σε όσους θέλουν να επιδοτηθούν από την Ε.Ε. για να κάνουν πρότυπες βιολογικές καλλιέργειες.

· Απαλλοτρίωση των εκκλησιαστικών ακινήτων προκειμένου σε αυτά, εν μέρει να στεγαστούν οι χρόνιοι άστεγοι των αστικών κέντρων και εν μέρει για να στεγαστούν υπηρεσίες και εταιρίες έναντι ενοικίου το οποίο θα καρπούται το Ελληνικό Δημόσιο.

· Πλήρη απαγόρευση κάθε κατηχητικού και προσηλυτιστικού μαθήματος οποιουδήποτε θρησκεύματος, χριστιανικού ή άλλου.

· Διάλυση όλων των πολιτικών κομμάτων με σκοπό την εντός 90 ημερών σύσταση καινούργιων πολιτικών δυνάμεων στις οποίες όμως, θα απαγορευθεί η συμμετοχή α) σε όλους όσους υπήρξαν κυβερνητικά στελέχη από το 1981 και εντεύθεν, των Μνημονιακών κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένων.

· Στελέχη που συμμετείχαν στα κόμματα που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν και συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε μοιραίες για τον τόπο αποφάσεις, θα συλληφθούν και θα δικαστούν επί εσχάτη προδοσία. Για όσους θα βρεθούν ένοχοι η ποινή θα είναι η ισόβια χειρονακτική εργασία επί 6ωρο ανά ημέρα 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο. Επιλεκτικά ορισμένοι όπως οι κ.κ. Γιάννος Παπαντωνίου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος εάν κριθούν ένοχοι, θα εργαστούν σε καταστήματα εστίασης ως σερβιτόροι.

· Η Ελλάδα, μετατρέπεται ολόκληρη, σε μόνιμη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με υποχρέωση όλων των σημαντικών πρώτων παραστάσεων (πρεμιέρες) να γίνονται στην Αθήνα. Τα εισιτήρια για τον ντόπιο πληθυσμό δεν θα ξεπερνούν τα δέκα ευρώ για οποιαδήποτε εκδήλωση.

· Απαγορεύεται κατηγορηματικά και δια ροπάλου η λειτουργία σκυλάδικων και των Βανδο-Βισσηκών χαμαιτυπείων καθώς και η κυκλοφορία όλων των life style περιοδικών καναλιών και σταθμών.

· Πλήρη απαγόρευση κάθε είδους αυθαίρετης δόμησης, καταστροφή όλων των κτισμάτων που βρίσκονται σε δασικές ή ενάλιες περιοχές και μεταστέγαση των κατοίκων σε νόμιμες οικείες με έξοδα της Ε.Ε.

· Πλήρη απαγόρευση σε 12μηνη βάση του κυνηγίου, τουλάχιστον μέχρι την πλήρη αποκατάσταση όλων των καμένων δασικών περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές τα τελευταία 30 χρόνια.

· Τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Ηγεσία και απλά μέλη συλλαμβάνονται, κρατούνται, εκπαιδεύονται και αναλαμβάνουν καθήκοντα σιτιστών σε μετανάστες ή εναλλακτικά διεκπεραιώνουν ανθρωπιστικές αποστολές σε τρίτες χώρες. Η παραμικρή παρέκκλιση από τα καθήκοντά τους θα τιμωρείται –κατ’ εξαίρεση- με τυφεκισμό χωρίς πολλά-πολλά.

Σκοπός όλων αυτών είναι να μεταλλαχθεί η Ελλάδα σε αυτό που ονειρεύτηκαν τόσο οι μεγάλοι Φιλέλληνες του 19ου αιώνα , όσο και οι Έλληνες της διασποράς εκείνης της περιόδου και να απαλλαχθεί ο τόπος από τις επιρροές της Οθωμανοκρατίας και των υπηρετών της. Η Οθωμανοκρατία μεν έληξε, οι υπηρέτες της κανοναρχούν ακόμα.

Λοιπόν κύριε Bungalows! Τι λέτε για όλα αυτά; Συμφωνείτε; Αν είναι με αυτό το περιεχόμενο η αδιαφορία σας στην Εθνική Κυριαρχία (ετνική κυριαρκία) μαζί σας!

Ο….κατάλογος, είναι βέβαια ανοιχτός σε προτάσεις από τους αναγνώστες, καθώς είμαι βέβαιος πως έχω παραλείψει πολλά. Κλείνω θυμίζοντας σας λίγα στιχάκια από το Nowhere Man σε ελεύθερη απόδοση:

Είναι στ’ αλήθεια, ένας άνθρωπος του πουθενά.

Κάθεται εκεί, στην ανύπαρκτη γη του,

κάνοντας ανύπαρκτα σχέδια που δεν αφορούν κανέναν.

Πιο τυφλός, δεν θα μπορούσε να είναι

Βλέπει μονάχα, όσα τον βολεύουν

Αλήθεια κύριε Πουθενά-μπορείς να με δεις καθόλου;

3 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

"Τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Ηγεσία και απλά μέλη συλλαμβάνονται, κρατούνται, εκπαιδεύονται και αναλαμβάνουν καθήκοντα σιτιστών σε μετανάστες ή εναλλακτικά διεκπεραιώνουν ανθρωπιστικές αποστολές σε τρίτες χώρες. Η παραμικρή παρέκκλιση από τα καθήκοντά τους θα τιμωρείται –κατ’ εξαίρεση- με τυφεκισμό χωρίς πολλά-πολλά."

Και εγώ θα το δεχτώ αυτό εφόσον τεθεί εκτός νόμου επίσης το ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ η Δημοκρατική Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ηγεσία και απλά μέλη των κομμάτων αυτών συλλαμβάνονται, κρατούνται, εκπαιδεύονται και αναλαμβάνουν καθήκοντα πολιτοφυλακής και φύλαξης των συνόρων για να αποτρέπουν, με σφαίρες, τους λαθρομετανάστες που επιχειρούν να μπουκάρουν με το έτσι θέλω στη πτωχευμένη χώρα μας. Η παραμικρή παρέκκλιση από τα καθήκοντά τους θα τιμωρείται με τυφεκισμό χωρίς πολλά-πολλά.

Σου άρεσε; Όχι; Γιατί; Αφού αυτά ακριβώς προτείνεις και εσύ για τους άλλους, πως και δεν σου άρεσε; Άρα πρώτα να κοιτάμε εμείς τι έχουμε να προτείνουμε για τις δικές μας μαλακίες και μετά να ασχολούμαστε και με τις τυχόν μαλακίες των άλλων γιατί εσύ αγαπητέ δεν ζεις στην ζούγκλα της Αθήνας.

zakos είπε...

Ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής ώστε η Ελλάδα να γίνει σε κάποιο βαθμό αυτάρκης σε τρόφιμα και πώληση των προϊόντων απευθείας από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Φτηνά τουριστικά πακέτα για να κατακλυστεί η Ελλάδα από τουρίστες και να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας αφού η Ελλάδα είναι ένα πανέμορφο μέρος.

Λωτοφάγος είπε...

IMAGINOS:
Θύμισέ μου πότε στη μεταπολιτευτική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΔΗΜΑΡ οργάνωσαν συμμορίες για να τρομοκρατούν, να χτυπούν και να σκοτώνουν άλλες ομάδες πληθυσμού.

Όσο για την εισβολή μεταναστών, καλό θα ήταν να απευθύνεσαι στους ηλίθιους που υπέγραψαν την ελεεινή συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, η οποία εγκλωβίζει όποιον φτάσει εδώ, χωρίς διέξοδο. Οι καταδίκες της Ελλάδας για τη μεταναστευτική της πολιτική είναι άλλη μια εκδήλωση ευρωπαϊκής υποκρισίας!