Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν…


11 Ιουλίου 2031

Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από εκείνη την ασύλληπτη καταστροφή στο Μαρί.
Καθώς τότε ήμουν 20 χρόνων έχω και πολύ ζωηρή τη μνήμη εκείνων των ημερών και, μπορώ παράλληλα να δω ψύχραιμα τα όσα έγιναν.

Κύλησε βέβαια όλα αυτά τα χρόνια πολύ νερό στο αυλάκι.
Η Κύπρος, δεν έχει καμία σχέση με το τι ήταν πριν την τραγωδία.
Αμέσως μετά το πρώτο σοκ και με την οδύνη για τις ανθρώπινες απώλειες, μέσα από τις στάχτες και το ρημαδιό που άφησαν πίσω τους οι εκρήξεις, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία με προεξάρχοντα τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησαν πίσω όλα όσα μπορούσαν να τους χωρίζουν πολιτικά και ενώθηκαν σε μία ισχυρή γροθιά προκειμένου να στείλουν το μήνυμα τόσο στην κοινωνία όσο και στο εξωτερικό.

«Εμείς, όπως και το 74, είμαστε ένα. Όλοι μαζί θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση». Θυμάμαι που ο τότε Πρόεδρος (δεν αναφέρω το όνομα του καθώς η μετριοφροσύνη του έχει μείνει στην ιστορία…) ήθελε να υποβάλλει αμέσως την παραίτησή του.

-«Έγινε επί ημερών μου το χειρότερο. Κακά τα ψέματα. Με το απόλυτα Προεδροκεντρικό σύστημα της Κύπρου, είναι αδύνατο να ισχυριστώ πως δεν ήξερα τους κινδύνους. Αλλά, και να μην τους ήξερα, όφειλα να τους γνωρίζω εφόσον οι Υπηρεσίες λογοδοτούν σε μένα»

Πρόεδρε, όχι, πρέπει να μείνεις, η χώρα σε χρειάζεται-και αυτό που έγινε, ναι μεν έγινε επί των ημερών σου, αλλά έχει να κάνει και με τις χρόνιες κακοδαιμονίες της διοίκησης όλων μας»

Την ίδια νύχτα, ο Πρόεδρος έκανε ένα ιστορικό διάγγελμα κατά το οποίο ανέλαβε την κεντρική ευθύνη για την τραγωδία. «Θα αναζητηθούν οι διοικητικές ευθύνες» Είπε και συνέχισε: «Αλλά, οι βαρύτατες και ασυγχώρητες πολιτικές ευθύνες, αυτονόητα, βαραίνουν τους ώμους μου και απολογούμαι ενώπιων όλων σας. Αν και ήθελα να παραιτηθώ, τελικά, μετά από προτροπή του πολιτικού κόσμου θα παραμείνω για έναν μόνο λόγο. Σε μικρότερο διάστημα από τις επόμενες Προεδρικές, η πατρίδα μας να βρεθεί εκεί που ήταν πριν το τραγικό ατύχημα».

Έτσι, την επόμενη μέρα κιόλας, οι υπουργοί παραιτήθηκαν και στη θέση των περισσοτέρων, ανέλαβαν οι αρχηγοί των κομμάτων. Ναι, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος, έγινε Υπουργός Εξωτερικών!
Ναι, ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος –από το οποίο προέρχονταν ο Πρόεδρος-έκανε τον ιστορικό συμβιβασμό και συνεργάστηκε με τους «άλλους» για το όφελος του τόπου!

Ναι, όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων έγιναν Υπουργοί ενώ παράλληλα έμειναν στη θέση τους οι πετυχημένοι της προηγούμενης κυβέρνησης!
Συστάθηκε μία Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης της Κρίσης από εξέχουσες προσωπικότητες τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ευρώπη.
Αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο η τραγωδία ώστε ο ενεργειακός χαρακτήρας της Κύπρου να αλλάξει ριζικά και να ακολουθήσει τα πρότυπα του 21ου αιώνα με μία επένδυση εκμετάλλευσης του πλούσιου Ήλιου της χώρας, η οποία όπως υποστήριξαν ορθά οι επιστήμονες, μπόρεσε να δώσει με λιγότερο κόστος περισσότερη ενέργεια από όση χάθηκε.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης όπως ονομάστηκε, βρήκε ευκαιρία και έκανε μία βαθύτατη τομή στα Θεσμικά πράγματα της χώρας. Με αφορμή τα γεγονότα, διαχώρισε πλήρως την εκκλησία από την Πολιτεία, φορολόγησε την τεράστια ακίνητη περιουσία της και, έβαλε ανεξάρτητους ελεγκτές να ξετινάξουν τις ουκ ολίγες επιχειρηματικές δραστηριότητες των ευλαβικών πανιεροτάτων. Το χρήμα που εισέρευσε στα δημόσια ταμεία του κράτους, δεν το φαντάζονταν κανείς.
Μέσα σε δύο χρόνια, οι πληγές είχαν επουλωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Μιλάμε, για τις οικονομικές και υλικές. Οι άλλες, απαλαίνουν ίσως, αλλά το τραύμα ποτέ δεν κλείνει τελείως.

Όταν έληξε η θητεία της κυβέρνησης, οι περισσότεροι πολιτικοί που συμμετείχαν αποσύρθηκαν δια παντός από τη δημόσια ζωή και έδωσαν χώρο σε νέα στελέχη, μορφωμένα και με ανοιχτούς ορίζοντες, που ανέβασαν την Κύπρο στα επίπεδα που της άξιζαν πάντα. Ο Πρόεδρος εκείνης της εποχής, αποφάσισε να εγκατασταθεί μονίμως στο χωριό του, έγινε ένα με τους συντοπίτες του και δεν αναπολούσε διόλου την παλιά εποχή…….

Μετά, ακούστηκε ένας απότομος θόρυβος!
Ένας κρότος από τον δρόμο με ξύπνησε απότομα και το όνειρο μίας πολιτικής ηγεσίας που βάζει τον τόπο πάνω από τα γινάτια και τα φτηνά, φτηνότατα και ποταπά μικροπολιτικά συμφέροντα εξατμίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα.
Λίγο αργότερα, τους έβλεπα στην τηλεόραση. Έκλεισα τον ήχο και χάζευα τις χειρονομίες τους. Μαριονέτες. Θυμήθηκα λοιπόν τον Θουκυδίδη και τους τον αφιερώνω ολόψυχα:


Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν…

ΥΓ: Ένας καθόλα καλός διαδικτυακός φίλος, μου έστειλε χτες στο Facebook μία πρόσκληση για συμμετοχή στην «Διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή για την εμπλοκή της Εκκλησίας στην Πολιτική» Για τις απόψεις μου, τις οποίες πάντα γράφω επωνύμως, το αίτημα και η διαμαρτυρία είναι κυριολεκτικά σπουδαία και άγια.

Οι εκκλησίες γενικώς πρέπει –κατά τη γνώμη μου- να είναι κάθετα και απόλυτα χωρισμένες από την Πολιτεία και να μην έχουν κανένα περιθώριο παρέμβασης στην πολιτική ζωή και στην Παιδεία κυρίως. Ο καλός φίλος, μου έγραψε στην πρόσκληση: «Ιδού η Ρόδος κε Πήττα».

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη μου πως η συγκέντρωση έχει οριστεί για την Δευτέρα στις 8 το απόγευμα, μέρα και ώρα που συγκεντρώνονται έξω από το Προεδρικό Πολίτες όλων των αποχρώσεων που δικαίως θεωρούν την πολιτική ηγεσία του τόπου παντελώς ανεπαρκή, του απάντησα: «Με την «Ρόδο», ασχολούμαι επίμονα χρόνια. Τώρα, η προτεραιότητα είναι το πήδημα της Κύπρου.»

Κάποιοι, χρησιμοποιώντας κουτοπόνηρες τεχνικές αντιπερισπασμού του περασμένου αιώνα, επιμένουν πως όλοι αυτοί είναι ακροδεξιοί ελαμίτες ή απλώς παρασυρμένοι. Ξαφνικά, τώρα, (!) θυμήθηκαν τον ρόλο της εκκλησίας και θα κάνουν ίδια ώρα και ίδια μέρα συγκέντρωση στην Αρχιεπισκοπή.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Χρόνια ολόκληρα, αρκετοί άνθρωποι, γράφουν για τον ρόλο της εκκλησίας. Απαιτούν από τις κυβερνήσεις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις. Στήριξαν τον νυν Υπουργό Παιδείας κο Αντρέα Δημητρίου στο όραμα που είχε (έχει ακόμα;) για μία παιδεία στηριγμένη στον ακαδημαϊκό ορθολογισμό χωρίς κατηχητικά μαθήματα, ώστε να παράγονται πολίτες που πατάνε στο έδαφος. Δεν έγινε τίποτα.

Και τώρα, σε αυτή τη συγκυρία, κατευθυνόμενη στα δικά μου τα μάτια, μία σωστή προσπάθεια, σε λάθος χρόνο. Το αποτέλεσμα θα είναι να "καεί" και το ίδιο το δίκαιο του σοβαρότατου αιτήματος. Μα τίποτα πια δεν λογαριάζουν κάποιοι προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό στην ασυγκράτητη αμφισβήτηση που έχει ξεσπάσει για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας;

ΥΓ2. Αν ο κος Δημητρίου μείνει τελικά εκτός κυβερνητικού σχήματος, ελπίζω να κάνει μία εκ βαθέων ανάλυση-δήλωση-συνέντευξη για τα εμπόδια που συνάντησε. Θα είναι τεράστια η προσφορά του έτσι.

Γιώργος Πήττας, για τον Πολίτη και το tvxs.gr



ιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν

Των οικιών ημών εμπιπραμ

ένων, ημείς άδομεν




31 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

«Πέρασαν κιόλας 37 χρόνια από εκείνη την ασύλληπτη καταστροφή στην Κύπρο ένεκα του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.
Καθώς τότε ήμουν 17 χρόνων έχω και πολύ ζωηρή τη μνήμη εκείνων των ημερών και, μπορώ παράλληλα να δω ψύχραιμα τα όσα έγιναν»
, και σίγουρα ποτέ ΔΕΝ τα ξεχνάω. Ήδη τα’ χω αποτυπώσει και εγγράφως:
- http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/12-15-1974_10.html
- http://aneforiwn.blogspot.com/2008/07/15.html


*********************
Αγαπητέ PolitisPittas,

Το υστερόγραφο σου [μου] δίνει ερεθίσματα πολλά για κουβέντα – ιδίως αυτά που γράφεις για την εκκλησία και τις παρεμβάσεις της, τον νυν Υπουργό [ακόμα] Παιδείας και την αποτυχημένη προσπάθεια για μεταρρύθμιση, αλλά και για τις συγκεντρώσεις της Πλατείας ή για να κυριολεκτώ του Round-about [βασικά εθνο-θρησκευτικού περιεχομένου και είναι κάλο να διερωτηθείς για τις απόψεις όλων αυτών που παρεπιδημούν εκεί για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση]... Είχα ξεκινήσει μάλιστα να [ΣΟΥ] γράφω [δίκην ανοικτής επιστολής] ένα πόνημα για ton εμπνευσμένο χαρακτηρισμό «φιέστα» που έδωσες για την εκδήλωση μέσα στο Προεδρικό στις 19 του μηνός, αλλά διάφορες καταστάσεις [νοιώθω μια γενική απογοήτευση με το blogging τελευταία] με κάνουν να θέλω να αποστασιοποιηθώ από τέτοιες διαδικτυακές ενασχολήσεις ... Φυσικά την απάντηση μου για την «φιέστα» [ΣΟΥ] θα τη βρεις και μέσα στα κείμενα μου για τα οποία έδωσα links πιο πάνω ...

Καλό Καλοκαίρι! [Για την εργατική τάξη το καλοκαίρι εν ο Αύγουστος!] ...

Unknown είπε...

Σε διαβάζω πάντα 'Ανευ-άρα ξέρω τις θέσεις σου. Υπάρχουν σημεία στα οποία διαφωνούμε, υπάρχουν σημεία στα οποία συμφωνούμε, και υπάρχουν και σημεία στα οποία συχνά υπάρχει το ίδιο πάνω κάτω συμπέρασμα -το λεγόμενον "δια τάυτα" αλλά από διαφορετική διαδρομή.

Το blogging μπορεί να είναι απογοητευτικό αφού επικρατεί συχνά η μονοτονία του "κάθε πικραμένου" και το καθρέφτισμα, συχνά, της ημιμάθειας, ωστόσο η κατάθεση των σκέψεων και των προβληματισμών είναι Πολύτιμη και Αναγκαία.

Καλό καλοκαίρι και σε σένα φίλτατε -το εννοώ απολύτως- εμείς ελπίζουμε να χαλαρώσουμε λίγο κατά τις 13-14 του αηγούστου μέχρι το τέλος...Απίστευτη η κούραση (και) φέτος.

rose είπε...

η προσέγγισή σου Γιώργο θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα σημαντική κυρίως γιατί η πραγματικη πρόκληση αυτή την εποχή είναι πως φαντάζονται τη χώρα τους τα επόμενα χρόνια!

και μέσα απο το φαντασιακό τους πως ξεπηδουν τα στοιχεία μια αλλαγής που είναι απαραίτητη και αναγκαία

Cyprus Republic είπε...

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΗΤΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ! ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ανώνυμος είπε...

eisai apogoitevmenos aristeros eimai apogoitevmenos dexios kai oi dyo mas agapoyme tin Kypro. Ti tha ginei parakatw?

Paris

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι ώρα για όνειρα βασισμένα σε αβέβαια δεδομένα. Διότι ουδείς γνωρίζει πού θα καταλήξουν οι έρευνες για την τραγωδία στο Μαρί. Ποιός μπορεί να αποκλείσει τη δολιοφθορά; Ή τη σκόπιμη αμέλεια συνεπικουρούμενη με εσκεμμένη παραπληροφόρηση της κατάστασης του φορτίου;
Αν παρουσιαστούν αδιάψευστες μαρτυρίες και τεκμήρια;

thouthou είπε...

Για το πρώτο κομματι, συμφωνώ Γιώργη, με μια διάθεση παραμυθιού, και αναμονής σε όλον τον Ελληνισμό, Κυπριακό και Ελλαδίτικο...
Για την εκκλησία, θα σου υπενθυμίσω...
Η νεοδυτική άποψη για τις κοινωνίες, όπου όλα αποστασιοποιούνται, αποψιλώνονται, αποκοινωνικοποιούνται, και η εξουσία αφήνεται σε έναν αυτόματο πιλότο εξωκοινωνικών μεγεθών, έχει ήδη αποτύχει, και το βλέπουμε παντού...
Ένας λαός, κινείται σύμφωνα με αυτό που είναι, όχι με νεοθεωρίες ημιφιλοσόφων με ντοκτορά...
Λαός με παράδοση, ιστορική πορεία, έχει πυλώνες, όπως πολιτική εξουσία, εκκλησία... Το ότι θεωρούμε την σχέση πολιτείας-εκκλησίας ως ασύμβατη, σημαίνει ότι δεν έχουμε καταλάβει ποιοι είμαστε. Σημαίνει ότι δεν έχουμε καταλάβει την πορεία μας. Αυτά που άλλοι λαοί προσπαθούν να τα δημιουργήσουν τεχνητά, εμείς που τα έχουμε τα χρησιμοποιούμε εναντίον μας...
Ας αντιμετωπίσουμε πρώτα την παρακμή μας, την έλλειψη ταυτότητας, και τότε θα μπορέσουμε να λύσουμε τα υπόλοιπα με εποικοδομητικό τρόπο. Μέχρι τοτε ας σταματήσουμε να σκίζουμε τις σάρκες μας....

Ανώνυμος είπε...

Όταν τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (του ΑΚΕΛ πρωτοστατούντος) και η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ανακατώνονται στις αρχιεπισκοπικές και μητροπολιτικές και άλλες ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και εκκλησιαστικά θέματα και κάνουν τις φτηνές cheerleaders του Αγίου (καλά, λέμε τώρα...) Κύκκου ή του Αγίου (καλά, λέμε τώρα...) Μόρφου, δεν τρέχει μία.

Ως εδώ σωστά τα λέω; Ή τα ξεχάσατε;

Διότι εσείς οι αριστεροί διανοούμενοι και ειδικά οι αριστεροί μπλόγκερς (μη χέσω...) έχετε πολύ επιλεκτική μνήμη.

Πάμε παρακάτω:

Όταν κάποιοι παπάδες όπως οι πιο πάνω κάνουν πολιτικές δηλώσεις που ταυτίζονται με την πολιτική του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια, επίσης δεν τρέχει μία.

Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις ΔΕΝ τίθεται θέμα διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.

Έτσι;

Πάμε όμως και πιο πριν διότι έχετε πολλούς σκελετούς μέσα στην κομματική ντουλάπα, καλύτερα να την κλειδώσετε, να κλειδώσετε και το στόμα σας.

Όταν λοιπόν μια χαρά φωλιάζατε μέσα στα ράσα του Μακαρίου όταν και ενώσο σας βόλευε, ούτε εκεί υπήρχε πρόβλημα, ούτε εκεί υπήρχε θέμα φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, ειδικά μάλιστα μετά την εισβολή που θα ήταν και πιο αναγκαίο.

Τώρα όμως που δεν σας κάθετε ο σημερινός αρχιεπίσκοπος θυμηθήκατε τον διαχωρισμό (τάχα) κράτους εκκλησίας και σκίζεστε για τις φορολογίες;

Ε τζιαι πίου ρε αριστεράκια!

Καταλάβετε το: Θα φύγετε από την εξουσία ως η μοναδική κυβέρνηση που έβαψε τα χέρια της με ΑΙΜΑ!

Εγώ προσωπικά είμαι φανατικά υπέρ του Χριστόφια. Τέτοια ζημιά στο Κόμμα δεν έχει καταφέρει να κάνει κανένας. Σας αξίζει, να τον χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

Шоурум в Москве

Москва — законодательница многих тенденций, и появление шоурумов в Москве — естественная стиль и ожидаемый шаг.
Именно следовательно постель модной и стильной молодежной одежды стал неотъемлемой частью современной жизни, где всегда дозволено встретить законодателей мод.
У нас вы проведете не tкteаtкte час, выбирая и примеряя интересные вещицы. И мы уверены, что вы непременно найдете себе белье кстати душе!
У нас вы беззапретно найдете предметы женского и мужского гардероба. Мы предоставляем автокефальный спектр услуг такие только:
[url=http://jacoroom.ru/]шоу рум[/url]
[url=http://jacoroom.ru/about]лабаз дизайнерской одежды[/url]
[url=http://jacoroom.ru/news]платье 2011[/url]
[url=http://jacoroom.ru/wholesale]Костюм огульно в Москве[/url]
[url=http://jacoroom.ru/collections/women]сарафаны 2011[/url]
Продажа модной мужской и женской одежды — основное предприимчивость нашего каталога.
Ведь не один прекрасные дамы желают доставать купно новинки моды. Современным мужчинам отнюдь не чуждо старание хорошо отзываться, желать ноша известных марок, обладать дизайнерскими аксессуарами.
Качественный платье чрез популярного дизайнера, элегантная кожаная сумка и портфель, молитва и багаж впоследствии известных производителей — вот какой внешне определяет успешного мужчину.

Αηδιασμένος με το Παπαδοπουλέικο πολίτης. είπε...

Ακούστε έναν ηλίθιο ρε παιδιά. Είναι η μόνη κυβέρνηση λέει, που έβαψε τα χέρια της με αίμα και εννοεί την κυβέρνηση Χριστόφια για την τραγωδία στο Μαρί!
Αν είναι έτσι βρε ηλίθιο πλάσμα τότε:

Και η κυβέρνηση Μακαρίου έβαψε τα χέρια της αίμα. Τόσο Ελληνοκυπρίων όσο και Τουρκοκυπρίων στις διακοινοτικές ταραχές και όχι μόνο.

Και η κυβέρνηση Κυπριανού έβαψε τα χέρια της με αίμα. Αυτό των Αιγυπτίων κομάντος που ήρθαν να απελευθερώσουν του ομήρους στο αεροπλάνο στη Λάρνακα.

Και η κυβέρνηση Κληρίδη έβαψε τα χέρια της με αίμα. Αυτό του ερωτευμένου ζευγαριού στη Χλώρακα, αυτό των Ισσάκ και Σολωμού και αυτό του αρχηγού της εθνικής φρουράς Χαρίλαου Φλωράκη και των άλλων αξιωματικών.

Και η κυβέρνηση Παπαδόπουλου έβαψε τα χέρια της με αίμα, αυτό των 121 νεκρών της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό. Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν.

Και μάλιστα τότε δεν τιμωρήθηκε κανένας ενώ τώρα θα τιμωρηθούν πολλοί. Τ' ακούς ρε ηλίθιο παπαγαλάκι του Παπαδόπουλου του νεώτερου που λέει ότι ο Χριστόφιας τάχα ανατίναξε τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό; Αντί να τον αρπάξετε και να τον πάρετε άρον άρον στο ψυχιατρείο λέτε κι' εσείς τα ίδια; Να τον χαίρεστε ρε ηλίθιοι! Τον πανηλίθιο σας! Που δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο Χριστόφιας νίκησε τον πατέρα του σε τίμιες και δημοκρατικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

@Αηδιασμένος με το Παπαδοπουλέικο πολίτης.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο εγκέφαλος καταλαμβάνει χώρο στο κεφάλι σου.
1) Τις δικοινοτικές ταραχές (τουρκοανταρσία) τις άρχισαν οι τουρκοκύπριοι βάσει καλά μελετημένου σχεδίου. Οι τουρκοκύπριοι οπλιζόντουσαν από το 1961. Η κυβέρνηση άρχισε να οργανώνει ομάδες σε πόλεις και χωριά το 1962. Μέσα σε αυτές τις ομάδες υπήρχαν και πολλοί ακελικοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στις μάχες κατά τη διάρκεια των ταραχών. Τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν και τα δημοσιεύματα της χαραυγής της εποχής.
2) Είσαι τόσο βλακέντιος που δεν γνωρίζεις ότι η Αίγυπτος εισέβαλε στην Κύπρο και η κυπριακή δημοκρατία υπεράσπισε την πληγωμένη εδαφική ακεραιότητα της επιτυχώς. Οι αιγύπτιοι κομάντος (με στολές ερήμου) προσγειώθηκαν παράνομα στο αεροδρόμιο Λάρνακας με σκοπό να επιχειρήσουν να πάρουν το δολοφόνο του Ελ Σεμπάι, ο οποίος βρισκόταν στις κεντρικές φυλακές
3) Η αεροπορική τραγωδία της ΗΛΙΟΣ δε συγκρίνεται με τη μαζική δολοφονία που έγινε στο Μαρί. Στην περίπτωση της ΗΛΙΟΣ που ήταν μια ιδιωτική επιχείρηση, οι όποιες πολιτικές ευθύνες υπήρχαν, ανήκουν στο Χάρη Θράσου ο οποίος κατέχει μεγάλο πόστο και σήμερα. Είναι η επιβράβευση του από το ΔΟΛΟΦΟΝΟ Χριστόφια. Η τραγωδία στο Μαρί είναι αποκλειστική ευθύνη του ιδίου του Χριστόφια και των συνεργατών του. Από τη μέρα που μας ζήτησε το ΣΑ να κατάσχουμε τα εμπορευματοκιβώτια , το όλο θέμα το χειριζόταν ο πρόεδρος με τους συμβούλους και τους υπουργούς του. Το χειρίστηκαν τόσο καλά που σκότωσαν 13 συνανθρώπους μας και διέλυσαν την οικονομία της χώρας.


Αρρωστημένε κι Αηδιασμένε με το Παπαδοπουλέικο πολίτη και στις 3 περιπτώσεις που ανάφερες, το ΑΚΕΛ υπεστήριξε τις ενέργειες τις εκάστοτε κυβέρνησης χωρίς να επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες. Αντίθετα υπεραμυνόταν των κυβερνητικών χειρισμών.

Φαίνεται να ξεχνάς ότι όλοι οι ακελικοί από το 2002 μέχρι το 2007 εκθειάζατε το έργο και το πρόσωπο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Μόλις αποφάσισε ο Χριστόφιας να διεκδικήσει την προεδρία, ο Τάσσος έγινε ο χειρότερος πολιτικός και άνθρωπος πάνω στη Γή.

Αρχίσαμε και αηδιάζουμε και μείς με το Χριστόφια και το ΑΚΕΛ και όποιος καταλάβει κατάλαβε!

Νίκος Τριμικλανιώτης είπε...

Σήμερα είναι η αρχή του τέλους του ΔΙΧΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.

Unknown είπε...

Οι διάφορες βλακείες εκθέτουν απλά και μόνο εκείνους που τις γράφουν.

Οι δικτάτορες δεν προκύπτουν από δημοκρατικές διαδικασίες και εκλογές.

Το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα αυτή τη στιγμή είναι η Οικονομία της χώρας και η πλήρης απόδοση των ευθυνών.

Επειδή το δεύτερο θεωρητικά είναι σε εξέλιξη και επειδή η πορεία της Οικονομίας και οι αποφάσεις που θα παρθούν αφορούν τη ζωή όλων μας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Μόνο που σε αυτό το θέμα κανένα κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος μόνο του και ειδικά το βάρος μίας κάθετης σύγκρουσης με την μοσχαναθρεμμένη (Από Όλους) ΠΑΣΥΔΥ.

Ανώνυμος είπε...

@Αηδιασμένος με το Παπαδοπουλέικο πολίτης


Προφανώς δεν γνωρίζεις τί πάει να πει "πολιτική ευθύνη."

Ο Ευέλικτος παρέλαβε κράτος και παραδίδει κρατήρα με 13 νεκρούς. Με ευθύνες δικές του. Παραδίδει ένα κράτος οικονομικά διαλυμένο. Με ευθύνες δικές του.

Φτάνει όμως που διατηρεί άριστες σχέσεις με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Συρίας και του Ιράν. Το έχει αυτό το αΰπι ο Τεράστιος, από τον καιρό που μας μίλαγε για τον ..."σοσιαλιστικό παράδεισο" της Ρουμανίας, της Αλβανίας, της Γιουγκοσλαβίας, της ΕΣΣΔ, της Ανατολικής Γερμανίας κλπ.

Ευτυχώς που δεν είχαμε και στην Κύπρο σοσιαλιστικό παράδεισο. Τουλάχιστο οι ανατολικοευρωπαίες έχουν και κάποιο μπόϊ. Φαντάζεσαι την γυναίκα και τις κόρες του Μεγάλου, ή την Ελένη Μαύρου ή την Σωτηρούλλα την υπουργίνα να ψάχνουν καμπαρέ να δουλέψουν; Ζάβαλλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Ε αφού έν τους κάμνουν οι άλλες, ας πιάουν την Μικαέλλαν Λοΐζου ρε, την ωραίαν Ελληνίδαν.

Αηδιασμένος με το Παπαδοπουλέικο πολίτης είπε...

Βρε ηλίθιο πλάσμα, ασφαλώς και τα εμπορευματοκιβώτια έμειναν στην Κύπρο με απόφαση του προέδρου Χριστόφια. Καί πήρε αυτή την απόφαση για να μην έρθει σε αντιπαράθεση με κανένα κράτος, ούτε και με τον ΟΗΕ. Έτσι λειτουργούν οι διεθνείς σχέσεις και αυτό ήταν το συμφέρον της Κύπρου. Εξάλλου τότε συμφώνησαν και όλοι αυτοί που φωνασκούν σήμερα.
Από πού κι' ως που όμως φέρει την ευθύνη αν ορισμένοι υπάλληλοι του κράτους δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και τα εκρηκτικά πήραν φωτιά; Έπρεπε να πάει ο Χριστόφιας να τα προσέχει;
Εξ' άλλου ο σκόπιμος εμπρησμός δεν αποκλείστηκε μέχρι τώρα από κανένα. Ξέρεις εσύ κανένα που επέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο;

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι στα πρόθυρα ολικής σχιζοφρενικής κατάρρευσης διότι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την ήττα του πατέρα του στις εκλογές. Αυτό το ξέρουν όλοι αλλά κυρίως ο ψυχίατρος του.

Ανώνυμος είπε...

@ Ο/Η Αηδιασμένος με το Παπαδοπουλέικο πολίτης

Όπως σου ξαναείπα, απλά ο εγκέφαλος καταλαμβάνει χώρο στο κεφάλι σου.
Οι μόνοι σχιζοφρενείς σε αυτό τον τόπο είναι ο ΦΟΝΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ και όσοι τον υποστηρίζουν.

Ο σκόπιμος εμπρησμός βέβαια και δεν αποκλείστηκε βλακέντιε του ΑΚΕΛ. Ο ίδιος ο Χριστόφιας είναι ο εμπρηστής. Αυτός είναι και ο δολοφόνος των 13 ηρώων μας.
Εκτός βέβαια που αν είσαι και συ μέλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας και έβγαλες δικό σου πόρισμα.

Ο ΦΟΝΙΑΣ Χριστόφιας είχε έρθει σε αντιπαράθεση με το ΣΑ, τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και με την ευρωπαϊκή ένωση όσον αφορά το θέμα.
Το πιο πάνω συμπέρασμα προκύπτει μέσα από τα επίσημα έγγραφα της κυπριακής δημοκρατίας, αλλά και των άλλων μερών που διέρρευσαν τόσο στα κυπριακά ΜΜΕ όσο και στα ξένα.

Άντε καληνύχτα και περαστικά σου ψυχάκια και άσε τους συναδέλφους μου και τους υπόλοιπους 7 ήρωες που δολοφόνησε ο Χριστόφιας να αναπαυθούν εν ειρήνη!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ψέμα 1ον από θλιβερό κομματόσκυλλο:

"Καί πήρε αυτή την απόφαση για να μην έρθει σε αντιπαράθεση με κανένα κράτος, ούτε και με τον ΟΗΕ."

Και είναι ψέμα αφού όπως πολύ σωστά λέχθηκε:

"Ο ΦΟΝΙΑΣ Χριστόφιας είχε έρθει σε αντιπαράθεση με το ΣΑ, τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και με την ευρωπαϊκή ένωση όσον αφορά το θέμα.
Το πιο πάνω συμπέρασμα προκύπτει μέσα από τα επίσημα έγγραφα της κυπριακής δημοκρατίας, αλλά και των άλλων μερών που διέρρευσαν τόσο στα κυπριακά ΜΜΕ όσο και στα ξένα."


Ψέμα 2ον από θλιβερό κομματόσκυλλο:

"Έτσι λειτουργούν οι διεθνείς σχέσεις και αυτό ήταν το συμφέρον της Κύπρου."

Μ'αρέσει βρε αριστεράκια που ρίχνετε έτσι καμοιά δακρύβρεκτη φράση ("το συμφέρον της Κύπρου") και την παπαγαλίζετε στο σημείο που και οι λέξεις χάνουν την έννοια τους.

Πάμε να δούμε το "συμφέρον της Κύπρου":


1. Το "συμφέρον της Κύπρου" κατά τον Χριστόφια και το καθεστώς του είναι να προσπαθεί να διατηρεί καλές σχέσεις με τα τρομοκρατικά καθεστώτα του Ιράν και της Συρίας αγνοώντας προτάσεις από ξένα κράτη (όπως δείχνουν τα έγγραφα) για καταστροφή του υλικού.


2. Το "συμφέρον της Κύπρου" κατά τον Χριστόφια και το καθεστώς του είναι να αγνοεί τις εκκλήσεις των ειδικών για την επικινδυνότητα του υλικού και την ανάγκη για άμεση απόσυρση ή και μεταφορά τους.


3. Το "συμφέρον της Κύπρου" κατά τον Χριστόφια και το καθεστώς του είναι να προτείνει όπως 98 εμπορευματοκιβώτια τοποθετηθούν σε έναν από τις κάτωθι τρεις τοποθεσίες και σε αυτές μόνον: ΚΕΝ Λεμεσού, ΚΕΝ Λάρνακος και Μαρί.


4. Το "συμφέρον της Κύπρου" κατά τον Χριστόφια και το καθεστώς του είναι να μην συνειδητοποιούν τί πάνε να κάνουν (δες δηλώσεις για την ...μη-επικινδυνότητα δια στόματος τότε υπουργού της άμυνας) όπως επίσης και να μην συνειδητοποιούν τί έχουν κάνει.

Ευτυχώς ρε αριστεράκια που υπάρχει και ο Χριστόφιας που ..."έχει πολλά να προσφέρει":

--μας απομένουν δύο αεροδρόμια,
--ένας σταθμός ηλεκτρικού,
--κάτι ραντάρ στο Τρόοδος,
--πεντέξι-εφτά γέφυρες,
--κάτι φράγματα,
--και μισό εκατομμύριο ενοχλητικοί Έλληνες που ακόμα επιμένουν να ζουν σ'αυτό το νησί.

Βοηθήστε τον Χριστόφια. Πόσα να προλάβει το πλάσμα μέσα στον χρόνο που του απομένει.

Ανώνυμος είπε...

Ανίκανε, επικίνδυνε, αγράμματε, αμπάλατε, άξεστε, ΔΟΛΟΦΟΝΕ,

Στον στρατό να πάνε να υπηρετήσουν τα εγγόνια σου και ας πάνε να προσέχουν τα εμπορευματοκιβώτια όποιου τρομοκράτη εσύ επιθυμείς.

Και όταν νεκροφιλήσεις τα κάρβουνα τους, τότε και μόνον τότε να λες αυτά που μας λες σήμερα.

Αηδιασμένος με το Παπαδοπουλέικο πολίτης είπε...

Εσύ μου φαίνεσαι πιο βλαμμένος κι' απ' τον Νικόλα τον Παπαδόπουλο τον ίδιο.
Το πρόβλημα σου εσένα όμως είναι πιο μεγάλο. Εκείνος έχει λεφτά και για έναν και για δυό ψυχίατρους. Έχει λεφτά και για τα ακριβότερα φάρμακα επίσης. Ενώ εσύ δεν έχεις.

Unknown είπε...

Θα ήταν απείρως πιο χρήσιμο να αφήσετε τους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς και να ενδιαφερθείτε λίγο πιο ουσιαστικά για τον τόπο.

Το ζήτημα δεν είναι αν Χριστόφιας είναι αριστερός ή όχι.

Η ανεπάρκεια δεν είναι αριστερή ιδιότητα, έλεος. Μακάρι να ήταν "ιδεολογικό χαρακτηριστικό" αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Ξεκολλήστε από τις κερκίδες και συμπεριφερθείτε ως Πολίτες επιτέλους-η Κύπρος μας έχει ανάγκη όλους. Έλεος με τους σκυλοκαβγάδες πάνω από τους 13 νεκρούς και την τραυματισμένη οικονομία ΜΑΣ. Νισάφι.

Αηδιασμένος είπε...

Πολύς κόσμος υποψιάζεται ότι εκείνος που έβαλε να ανοίξουν το μνήμα του πατέρα του είναι ο γιός. Κι' εγώ αυτί πιστεύω. Μάλλον είχε πάθει μια ψυχοπάθεια παρόμοια μ' εκείνη στο έργο "Ψυχώ". Ήθελε να δει ξανά τον πατέρα του, να δεί τί απόγινε. Από τότε με την προτροπή του οικογενειακού περιβάλλοντος και ειδικών ψυχιάτρων παίρνει πολλά φάρμακα αλλά φαίνεται δε πολυβοηθάνε.
Κρίμα.

Unknown είπε...

@αηδιασμένε

...με το αηδιαστικό σου μήνυμα μάλλον εσύ έχεις ανάγκη από χάπια. Η ανωνυμία τελικά ορισμένες φορές επιτρέπει στον κάθε ανώμαλο να γράφει ότι του κατέβει. Υπάρχουν και όρια. Ωστόσο αφήνω εκεί αυτό που έγραψες γιατί εσένα εκθέτει και κανέναν άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο, βρε βλαμμένα κομματόσκυλλα, θα μας πείτε ότι ΚΑΙ γι'αυτό το γεγονός φταίει ο Τάσος.

Εμείς δεν θέλουμε να παραιτηθεί ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.

Να κάνει ΧΑΡΑΚΙΡΙ θέλουμε.

Και αυτός και όλο του το καθεστώς.

Αηδιασμένος είπε...

Εντάξει ρε συ Πίττα, είναι πράγματι αηδιαστικό αυτό που πιστεύω, δε λέω. Αυτό πιστεύω ρε φίλε. Εκεί μας οδηγάνε οι συμπεριφορές τους. Εν πάσει περιπτώσει είναι απλά το πιστεύω ενός αηδιασμένου πολίτη. Ο ίδιος αυτός ο κύριος όμως, όντας και βουλευτής, υποστήριξε από τηλεοράσεως ότι τον σταθμό στο Μαρί τον ανατίναξε ο πρόεδρος Χριστόφιας. Αηδιάζεις η δεν αηδιάζεις;

Unknown είπε...

@ Αηδιασμένος

Μπορώ να κατανοήσω την αηδία.

Αδυνατώ όμως να την καταλάβω όταν στοχοποιεί την Α ή τη Β πλευρά.

Αφενός γιατί τίποτα δεν είναι ποτέ "μαύρο-άσπρο" και, αφετέρου γιατί η τραγωδία στο Μαρί και η μετέπειτα χειρισμοί και αντιδράσεις ΟΛΩΝ υπήρξαν Αηδιαστικά κατώτερες των περιστάσεων.

Αν με εννοείς, έχει καλώς. Αν όχι, τι να κάνουμε; Δεν πειράζει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτή την ώρα ούτε το ΑΚΕΛ ούτε κανείς. Η Κύπρος με ενδιαφέρει. Και την "αλήθεια" για το μέλλον της, δεν την κατέχει ολόκληρη κανένας. Εδώ που βρεθήκαμε, μόνο στη σύνθεση μπορούμε να ελπίζουμε, αλλά για να υπάρξει πραγματική Σύνθεση πρέπει να παταχθεί τελείως το οποιοδήποτε μικροκομματικό και παραταξιακό συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε Πίττα, ο άλλος είναι στρατευμένος με το Κόμμα.

Εσύ;

Ούτε εσύ βλέπεις διαφορά μεταξύ των εννοιών "έγκλημα" και "εγκληματική αμέλεια";

Δεν πάτησε ο Χριστόφιας το κουμπί για να γίνει η έκρηξη, αλλά έδειξε και αυτός και το καθεστώς του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ για οδηγηθούν τα πράγματα ως εκεί.

Κουτσιά καθαρισμένα.

Όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν.

Γι'αυτό και ανήκει όχι στο Κελλάκι, αλλά στο κελλί.

Επειδή έχει βαμμένα τα χέρια του με ΑΙΜΑ.

Και επιπλέον είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ.

Unknown είπε...

@Ανώνυμε Την Εγκληματική Αμέλεια την βλέπω. Υπάρχουν τρία συνεχόμενα άρθρα μου δημοσιευμένα εδώ στο blog, στον Πολίτη και στο tvxs.gr. Νομίζω είναι σαφέστατα. Επειδή όμως γράφω πάντα με το όνομα μου και χωρίς την "ασφάλεια" (ενίοτε και την ανευθυνότητα) που παρέχει η ανωνυμία δεν μπορώ να παίζω ούτε τον νομικό (δεν είμαι) ούτε τον εισαγγελέα (δεν είμαι) ούτε τον τιμητή των πάντων.

Επίσης. Διαχωρίζω απόλυτα τις ευθύνες του Προέδρου από την όποια ιδεολογική του ταυτότητα. Αν είναι ανεπαρκής κλπ, αυτό δεν συμβαίνει γιατί έχει αριστερή ταυτότητα. Και σε αυτό εμμένω.

Και, θα το επαναλάβω: Μία προσεκτική ανάγνωση των τριών άρθρων που ανέφερα προηγουμένως, αρκεί.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ είπε...

αγαπητέ Γιώργο,
Η Ελενα Νεοπτολέμου σε comment στο blog μας, παρέθεσε ολόκληρο το άρθρο σου "των οικιών..." κλπ. Γι' αυτό και εμείς παρακαλούμε να δεχτείς ένα link στο άρθρο μας για το οποίο έγραψε το comment η Ελενα:
εδώ

Unknown είπε...

Καλοδεχούμενο το link άλλωστε εγώ, από θέση δεν κάνω moderation στα σχόλια, σε αντίθεση με την Ανατροπή, αν και, έχω δεχτεί κατά καιρούς αδιανόητες επιθέσεις από τα διάφορα φασιστοειδή.