Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΑΜ, Έλα να παίξουμε στην αυλή!

Μαθαίνουμε, πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) βάζει μπροστά τη διαδικασία για να γίνει πολιτικό κόμμα.

Προφανώς, θεωρεί πως ήδη διαθέτει επαρκές ρεύμα στην κοινωνία ώστε μία τυχόν κάθοδος του στην πολιτική αρένα θα αποδώσει καρπούς.

Είτε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είτε ένα ποσοστό εξαιρετικά κοντινό στον πήχη που ορίζει ο εκλογικός νόμος.

Ορισμένα κοκοράκια του αντιρατσιστικού και αντιεθνικιστικού χώρου, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, εξανέστησαν και άρχισαν τα γνωστά κακαρίσματα από τα οποία συχνά απουσιάζουν ο πραγματιστικός πολιτικός λόγος και η σκέψη, ενώ κυριαρχούν το συναίσθημα και η ανάγκη επαναστατικής γυμναστικής και ρητορείας προς τέρψη και επίρρωση του ακροατηρίου σε ένα πλαίσιο του τύπου «εμείς καλοί -αυτοί κακοί».

Είναι οι ίδιοι ακριβώς, που με εγκληματική έλλειψη ευθυκρισίας και ωριμότητας, χαρακτηρίζουν ως «φασίστα-κάθαρμα-αλήτη» κάποιον νεαρό άνθρωπο που δεν έχει κλείσει καν τα 16-17, επειδή στην αγωνιώδη του προσπάθεια για ιχνογράφηση μιας ταυτότητας, μαζί με την ανάγκη του «ανήκειν σε μία ευρύτερη ομάδα» μπορεί να βρέθηκε σε μια πορεία ή σε μια εκδήλωση του αντιομοσπονδιακού μετώπου, του ΕΛΑΜ κ.α.

Έτσι, κυριολεκτικά σφραγίζουν την πλήρη αφομοίωση του από το ΕΛΑΜ και την κάθε τέτοιου είδους οργάνωση, καθώς ο νέος άνθρωπος νιώθει έντονα την απόρριψη από την κεντρική σκηνή.

Άρα, κολακεύονται όλα τα εύλογα «επαναστατικά» του συναισθήματα.

Ανήκει στους «λίγους» (άρα καλούς) κόντρα στους πολλούς (κατεστημένο).

Βεβαίως, οι επαγγελματίες αντιφασίστες, δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να δεχτούν στους δικούς τους κόλπους, ως…συνειδητοποιημένους και γνωστικούς, ανθρώπους της ίδιας νεαρότατης ηλικίας απλά και μόνο γιατί κραδαίνουν το λάβαρο της ημετέρας αντίληψης.

Οποία υποκρισία!

Θέλει λοιπόν το ΕΛΑΜ να κοπιάσει στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας;

Θέλει να παίξει με τα υπόλοιπα «παιδάκια» στο Κοινοβουλευτικό παιχνίδι;

Να κοπιάσει!

Όπως σοφότατα έγραφε χθες στην 6η σελίδα της εφημερίδας και ο Γιώργης ο Κασκάνης,

«ό,τι εκτίθεται στο φως, είναι πάντα περισσότερο υγιές από αυτό που ζει στο σκοτάδι»

Η πολιτική τους παρουσία, θα μετατρέψει συν τω χρόνω, την τωρινή περιθωριακή εθνικιστική αγέλη, σε ένα ακόμα πολιτικό κατεστημένο κόμμα που θα ακροβατεί μεταξύ ακροδεξιάς ρητορείας και τρόπων αποκομιδής πολιτικών κερδών.

Όπως ακριβώς συνέβη με το κόμμα του κου Καρατζαφέρη στην Ελλάδα , όπως ακριβώς συνέβη με το κόμμα του κου Jean-Marie Le Pen στη Γαλλία.

Το ΕΛΑΜ, αυτοπροσδιορίζεται ως Εθνικιστικής Ιδεολογίας.

Την καλύτερη απάντηση, τους την προσφέρει ο Στρατηγός Ντε Γκωλ, που δεν νομίζω πως κάποιος θα επιχειρούσε να τον ζωγραφίσει ως αριστερό ή διεθνιστή.

Είχε πει λοιπόν ο Στρατηγός για την διαφορά του Πατριωτισμού από τον Εθνικισμό, τούτο το απλό και ιστορικά αληθέστατο:

«Πατριωτισμός είναι, όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες»

Ενώ, ο συγγραφέας Βλάσης Ρασσιάς, στο εξαιρετικό πόνημα του με τίτλο «Έθνος-Εθνισμός-Εθνοκράτος- Εθνικισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Οι «εθνικιστές» αποδεικνύονται τελικά οι χειρότεροι εχθροί του πραγματικού «έθνους», μετατρέποντας την φυσική και λογική διεκδίκηση της ταυτότητας (Εθνισμός) σε μίσος για τους άλλους (κατά κανόνα σε μίσος για τον... γείτονα)".

Και τούτο εδώ το σημείο που αναφέρει ο Ρασσιάς, στην φράση του για την «φυσική και λογική διεκδίκηση της ταυτότητας» είναι κεφαλαιώδες.

Σε αυτό πάνω πατάνε τα διάφορα ΕΛΑΜ και οι Χρυσές Αυγές για να δηλητηριάσουν με τον αισχρότερο τρόπο ψυχές νέων ανθρώπων που έχουν ως εφαλτήριο φυσικές και λογικές αναζητήσεις.-

One Race, Human Race, Μία ράτσα, η Ανθρώπινη- γράφει στην ιστοσελίδα της η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ)

Όσοι παρακολουθούν τη Στήλη μου στην εφημερίδα τακτικά, γνωρίζουν πως τίποτα δεν θα μπορούσε να με εκφράσει περισσότερο.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, πως η εξέλιξη και η ωρίμανση του ανθρώπινου είδους, θα φέρει μαζί της κάποτε την κονιορτοποίηση των εθνικών κρατών και των συνόρων.

Αυτό το –για μένα- νομοτελειακό βήμα, δεν μπορεί να είναι αιτία και δικαιολογία για την ελαφρομυαλιά , για να μην πω αμετροέπεια, με την οποία συχνά οι αντιρατσιστικές οργανώσεις επιμένουν να αγνοούν συστηματικά τα πραγματικά προβλήματα που προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες η αθρόα μετανάστευση και η υποβάθμιση πολλών περιοχών σε γκέτο, ακυρώνοντας έτσι βίαια τον μέχρι χθες καθιερωμένο τρόπο ζωής των παραδοσιακών κατοίκων.

Η στήριξη του Μετανάστη (ο όρος «λαθρομετανάστης» είναι επιεικώς εμετικός και χυδαίος) είναι ιερό καθήκον.

Άλλο τόσο ιερή είναι όμως και η ανάγκη κατανόησης των παράπλευρων προβλημάτων που κάποιοι επιμένουν να παριστάνουν πως δεν υπάρχουν.

Αυτό το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής ωριμότητας, μαζί με την πολιτειακή ανεπάρκεια, ποτίζουν ασμένως τα «άνθη του κακού».

Τα οποία, αν μπούνε στην «αυλή» μπορούμε να τα κλαδέψουμε.

Για αυτό, αν το ΕΛΑΜ θέλει να παίξει στην αυλή, ας έρθει!


Γιώργος Πήττας για τον Πολίτη, το tvxs.gr και το press in action.gr

ΥΓ: Για δεύτερη φορά, σε διάστημα ενός μηνός περίπου, ο δαίμων του τυπογραφείου (δηλ. η απροσεξία) απέδωσε άρθρο μουστον Πολίτη, στον κο Σενέρ Λεβέντ…Γνωρίζοντας τις απόψεις του αγαπητού κου Λεβέντ, υποθέτω πως κάποιοι άνθρωποι θα μπερδεύτηκαν σήμερα!

52 σχόλια:

Sceptic Anonymous είπε...

Γιατί ο όρος λαθρομετανάστης είναι εμετικός; Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό. Εκτός και αν κάποιος είναι αναρχικός και δεν πιστεύει καθόλου στο κράτος. Διαφορετικά γιατί δηλαδή να μη υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης.

Λυκόφρων είπε...

Στο ίδιο βιβλίο, παρατίθεται και ένας αφορισμός του Ράουτερ, από την «Κατασκευή υπηκόων» ο οποίος λέει, πάνω κάτω, πως, ένα από τα πιο γελοία φαινόμενα της εποχής μας, είναι η προσπάθεια μετατροπής της φυσικής αγάπης που νοιώθει ένας άνθρωπος για τον τόπο που μεγάλωσε, σε αγάπη για ένα κράτος.

Γι' αυτό, υπάρχει ανάγκη καταγγελίας του εθνικισμού, ακριβώς διότι οι εθνικιστές δεν αγαπάνε την πατρίδα, αλλά το κράτος, κι αυτό φαίνεται σε όλες τους τις εκδηλώσεις.

Είμαι της άποψης πως, το φαινόμενο που περιγράφεται στο άρθρο, νεαροί δηλαδή να χαρίζονται στην ακροδεξιά, είναι αρκετά ευρύτερο. Άνθρωποι που εκφράζουν άτσαλα τον πατριωτισμό τους (λόγω εξωτερικών συνθηκών), ο οποίος όμως ξεκινά από υγιή βάση, χαρίζονται στον εθνικισμό χάριν του δόγματος πως «πατριώτης είναι ευφημισμός του εθνικιστή». Θεωρώ πως αυτή η υπεραπλούστευση εξυπηρετεί μόνο την πόλωση, με ευνόητα τα αποτελέσματα.

Πολύ εύστοχη λοιπόν η παρέμβασή σου, Γιώργο.

Peter Papageorgiou είπε...

Πάνω που ήθελα να σε ρωτήσω κατ'ιδίαν κάποιες απόψεις σχετικές με το θέμα, εσύ έκανες την πιθανή απάντηση, άρθρο! Καταπληκτικό αυτό που είπε ο Ντε Γκώλ αλλά και ο Ρασσιάς... Έχεις ένα ταλέντο να βάζεις σε τάξη τις σκέψεις μου με τα γραφόμενα σου...

Unknown είπε...

@Sceptic Anonymous.

Γιατί απλά αγαπητέ, οι Λέξεις κουβαλάνε φορτία και παράγουν συνειρμούς. Καμία ζωή δεν είναι "λαθραία".

Ο δόκιμος όρος είναι ακριβώς αυτός που γράψατε και εσείς ο ίδιος: Παράνομη Μετανάστευση, Παράνομος Μετανάστης.

Unknown είπε...

@Λυκόφρων, ακριβώς έτσι.Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση και την επίσκεψη:)

Unknown είπε...

@Πέτρο Χαχαχα…συνεχίζουμε λοιπόν Πέτρο «συντονισμένοι». Σε ευχαριστώ!

Christiana Voniati είπε...

@Sceptic: Πολλές φορές οι ορολογίες που χρησιμοποιούμε θέτουν εκ των προτέρων τους όρους μιας συζήτησης, προϊδεάζοντας το αναγνωστικό κοινό.

Ο προσδιορισμός του μετανάστη-χωρίς-χαρτιά ως "παράνομος" ή "λαθραίος" τον σπιλώνει ηθικά και τον αποξενώνει από το κοινωνικό σύνολο, ποινικοποιόντας ουσιαστικά την ίδια του την ανθρώπινη υπόσταση και τροφοδοτώντας τη ρατσιστική προπαγάνδα.

Άρα, μπορούμε να τον ορίζουμε ως "αντικανονικό" (irregular immigrant, ή undocumented "χωρίς χαρτιά"), όπως γίνεται στη σοβαρή λογοτεχνία που ασχολείται με το θέμα.

Βέβαια, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με την πολιτική σκοπιά του καθενός και τις όποιες κοινωνικές του ευαισθησίες.

Γιώργο Πήττα, εξαιρετικό το κείμενο. Και ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους αντιρατσιστές είναι αρκετά ειλικρινείς ως προς τον σκοπό που υπηρετούν, για να αναστοχάζονται και να μη γίνονται δογματικοί.

Skorpion είπε...

Θεωρω ευστοχη αυτη την παρεμβαση, και συμφωνω πως οσοι δεν βλεπουν κανενα δικιο στην αλλη πλευρα (Μεταναστες η κατοικοι), δηλαδη οσοι ειναι ακραιοι, το μονο που καταφερνουν ειναι να προκαλουν ζημια σε ολους μας. Πρωτα Πρωτα γιατι δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα. Καταφερνουν επισης αυτοι οι ακραιοι οι οποιοι καταδικαζουν την οποιαδηποτε αντιθετη αποψη να στελνουν και αλλους στο αντιθετο ακρο.


ΥΓ. Φυσικα ουτε ο ορος λαθρομεταναστης ειναι εμετικος, ουτε ο ορος παρανομος μεταναστης ειναι εμετικος. Ουτε χρησιμοποιει ο κοσμος τον ορο λαθρομετανστης για να προσβαλλει. Η λεξη σημαινει παρανομος μεταναστης και δεν σημαινει λαθραια ζωη, αλλα παρανομος μεταναστης. Ελπιζω να μην ζητησει καποιος να καταργηθει και ο ορος "τα λαθραια" ο οποιος δεν αναφερται σε Μεταναστες βεβαιως. Χασιμο χρονου ειναι να βρισκει καποιος εμετικο τον ορο.

Anef_Oriwn είπε...

«Γνωρίζοντας τις απόψεις του αγαπητού κου Λεβέντ, υποθέτω πως κάποιοι άνθρωποι θα μπερδεύτηκαν σήμερα!»
Μεταξύ αυτών των «κάποιων ανθρώπων», αγαπητέ PolitisPittas, ήμουν κι ΕΓΩ! Διάφορα από τα γραφόμενα ΣΟΥ [κάτω από τ’ όνομα του Σενέρ Λεβέντ] και με μπέρδεψαν και με παραξένεψαν. Κάτι δεν γώνιαζε. Όπως ας πούμεν η αναφορά στον συγγραφέα Βλάση Ρασσιά ή η απόρριψη του όρου «λαθρομετανάστης». Δεν είχα ξαναδιαβάσει κάτι τέτοια από τον Λεβέντ, όμως ομολογώ πως το μυαλό μου δεν πήγε σ’ ΕΣΕΝΑ, φίλε Γιώργο!

Και 2-3 λόγια επί της ουσίας [του άρθρου]:

1. Προσωπικά ΔΕΝ έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα για την εγγραφή του ακροδεξιού (γ)ΕΛΑΜ(ε) ως πολιτικού κόμματος. Το να βγουν οι (γ)ΕΛΑΜίτες από το μισοσκόταδο στο φως της ημέρας και να κατέβουν στον πολιτικό στίβο, τούτο θα δείξει και την ικανότητα τους να αρθρώσουν πολιτικό λόγο. Από την άλλη θα διαφανούν και οι δυνατότητες της κοινωνίας μας [και των δημοκρατικών κομμάτων] να αντιμετωπίσουν και να αντιπαλέψουν τον φασίζοντα λόγο του (γ)ΕΛΑΜ(ε)! Το ανησυχητικό θα είναι η ανισομερής προβολή που σίγουρα θα έχουν από τα ΜουΜουΕ [της συντήρησης, της παραπλάνησης και του εθνικισμού]. Το άλλο [το επικίνδυνο] είναι ότι το λεξιλόγιο και οι συμπεριφορές που εκφράζουν τα μέλη και οι οπαδοί του ΕΛΑΜ, [αλλά και του ΕΔΗΚ και του ΚΕΑ και γενικότερα του ακροδεξιού χώρου], βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση μέσα στον κόσμο, αλλά και στήριξη από γνωστά πολιτικά πρόσωπα, όπως στην προκειμένη περίπτωση από τον κον Ρίκκο Ερωτοκρίτου που ως δικηγόρος ανέλαβε την έγγραφη του κόμματος. Δηλ. θα τύχουν και πάλι μιας ανισομερούς [για να μεγέθη τους] προβολής.

2. Θα ήθελα για λίγο να σταθώ και στην «... αμετροέπεια, με την οποία συχνά οι αντιρατσιστικές οργανώσεις επιμένουν να αγνοούν συστηματικά τα πραγματικά προβλήματα που προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες η αθρόα μετανάστευση και η υποβάθμιση πολλών περιοχών σε γκέτο, ακυρώνοντας έτσι βίαια τον μέχρι χθες καθιερωμένο τρόπο ζωής των παραδοσιακών κατοίκων». Συγνώμη φίλε Γιώργο, αλλά αυτή δεν είναι δουλειά των αντιρατσιστικών οργανώσεων ή και των ακτιβιστών του αντιρατσιστικού κινήματος. Καθήκον αυτών των ανθρώπων είναι σίγουρα και το να φέρουν κοντά τόπακες και μετανάστες, αλλά τα υπόλοιπα είναι δουλειά της συγκροτημένης πολιτείας. Όμως εν μου λαλείς σε ποια χώρα του περιφερειακού καπιταλισμού [κι όχι μόνο] τούτα τα προβλήματα έχουν λυθεί; Εδώ στη Γαλλία, την Ιταλία και ακόμα και στην Γερμανία υπάρχουν σήμερα προβλήματα με τους μετανάστες, τι να πούμεν για την Κύπρο ή την Ελλάδα; Και ποιος θα διαθέσει λεφτά για αναβάθμιση των περιοχών που μετατρέπονται σε γκέτο [όπως η παλιά Λευκωσία]... Δαμέ οι Κουλίες εφαηθήκαν για κάποια επιδόματα που δίνονται σε πολιτικούς πρόσφυγες, φαντάστηκες τι θα γίνει αν δίνονταν και λεφτά για αναβάθμιση αυτών των περιοχών;

3. Για τους όρους «λαθρομετανάστης» και «παράνομος μετανάστης» θ’ ασχοληθώ εξειδικευμένος με special πραγματεία μου κάποια άλλη φορά! Για την ώρα θα διερωτηθώ για το πόσες και πόσες φορές συνταυτιστήκαμε με τους «λαθραίους» και «παράνομους», που έρχονταν σε ρήξη με τα κατεστημένα σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες!

Νάσια είπε...

Να αρνηθούμε τη δημοκρατία (και συνεπώς το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν δημοκρατική εκπροσώπηση) στους εχθρούς της δημοκρατίας (δηλαδή σε αυτούς που απορρίπτουν θεμελιώδη γνωρίσματά της, όπως το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα), θα έλεγαν κάποιοι.

Κάποιοι άλλοι θα απαντούσαν πως η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους αρνητές της (που ποιος μπορεί να ορίσει ποιοι είναι αυτοί άλλωστε), αλλά από τις απαγορεύσεις, τους δογματισμούς και την απουσία λόγου, αντιλόγου και διαλόγου. Και πως μια κοινωνία είναι ουσιαστικά δημοκρατική όταν μπορεί να συνθέτει ακόμη και τις αντιθέσεις της.

Εξαιρετικό το κείμενό σας, πειστικά επιχειρηματολογώντας υπέρ της δεύτερης από τις πιο πάνω θέσεις.

αντιπαγανιστης ελληνας είπε...

το ελαμ δεν διαφερει σε τιποτα απο το ακελ και την φασιστικη του οργανωση την λεγομενη ενωση αναρχικων που βρωμιζει την κυπρο με γκραφιτυ ακομα και σε ιστορικα κτιρια.απλα το ακελ για χρηση βιας χρησιμοποιει τον τουρκικο στρατο και στρατιες λαθρομεταναστεων που το ιδιο εισαγει για ψηφοθηρικους λογους.και οπως λεγει ο αδελφος του ακελ ο εβραιος αντωνιαδης ειμαι πασοκ αλλα και διεθνιστης αριστερος.τι αλλο χρειζεται η γη για να καταστραφει?εχουμε ελαμ και ναζισμο ακελ και κομμουνισμο.οι υπολοιποι πεθαινουμε της πεινας και περιμενουμε τ 2011 για να εκδικηθουμε με την ψηφο.εκτος αν μας την αλλαξει το ακελ οπως εκανε το 2008 οταν εισεβαλε παρανομα στην κυπρο και με τ διλημμα χωρις ομοσπονδια θα εχετε διχοτομηση αλιευσε τις ψηφους παμφτωχων και εξαπατημενων ανθρωπων.

Unknown είπε...

@Skorpion, ευχαριστώ για την παρέμβαση. Θα μου επιτρέψεις να θεωρήσω την άποψή σου αναφορικά με τη χρήση και τη σημασία των λέξεων και την επίδρασή τους, μάλλον άστοχη. Και θα μου επιτρέψεις επίσης να πω, πως σε αυτό το ζήτημα θα είμαι απόλυτος, καθώς η δουλειά μου είναι τέτοια, ώστε να ασχολούμαι και να μελετώ, σχεδόν σε όλη τη διαδρομή της ζωής μου ακριβώς αυτό το ζήτημα: την επικοινωνιακή χρήση της γλώσσας και το "ειδικό βάρος" που αποδίδουν οι λέξεις ακόμα και αν κουβαλάνε ως νόημα το ίδιο νοηματικό φορτίο με κάποιες άλλες.

Η Κα Βονιάτη πιο πάνω, τα εξηγεί άριστα και τεκμηριωμένα.

Unknown είπε...

@Χριστιάνα, σε ευχαριστώ για το σχόλιο και τα καλά λόγια.

Πιστεύω, πως θα πρέπει επειγόντως να μπουν στη δημόσια συζήτηση και αυτές οι παράμετροι, για τους λόγους που επιχειρώ να αναλύσω στο άρθρο.

Unknown είπε...

@Anef_Oriwn..., άστα φίλε, προκλήθηκε αρκετή σύγχιση χτες με αυτή την ιστορία! Φάγαμε τη μισή μέρα χτες στα τηλέφωνα:)

"Εδώ γΕΛΑΜε!" θα μπορούσε να είναι και ένας εναλλακτικός τίτλος στο άρθρο.

Κάπου, γράφεις: "Καθήκον αυτών των ανθρώπων είναι σίγουρα και το να φέρουν κοντά τόπακες και μετανάστες, αλλά τα υπόλοιπα είναι δουλειά της συγκροτημένης πολιτείας."

Δεν είπα κάτι διαφορετικό, απλά κατά τη γνώμη μου, αυτή η πτυχή θα έπρεπε να έχει γίνει πράξη εδώ και καιρό. Αντ' αυτού, δεν έχει μπει (ακόμα) ούτε σε επίπεδο θεωρητικής συζήτησης. Αντ' αυτού, έχουμε απερίσκεπτες αντιδράσεις στις φοβίες ή τον σκεπτικισμό που μπορεί να εκφράζουν κάποιοι συμπολίτες μας , οι οποίοι συχνά, συχνότατα, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την ακροδεξιά και τους εθνικιστές.

Επίσης, μπορώ να σε διαβεβαιώσω, πψς σε άλλες καπιταλιστικές χώρες (μιλώ για τη Βρετανία που ξέρω) οι ανάλογες οργανώσεις έκαναν τεράστια δουλειά στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών ώστε να κάμψουν ή να φιλτράρουν τις αντιδράσεις που ενδεχομένως είχαν οι τόπακες σαν έβλεπαν τις γειτονιές τους να αλλάζουν.

Ρωτάς: "πόσες και πόσες φορές συνταυτιστήκαμε με τους «λαθραίους» και «παράνομους», που έρχονταν σε ρήξη με τα κατεστημένα σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες!"

Απαντώ: Αμέτρητες!

Unknown είπε...

@Νάσια, τα πυκνώνετε όλα με θαυμάσιο τρόπο, σε δύο παραγράφους.

Ευχαριστώ για την παρουσία και την παρέμβαση.

Ανώνυμος είπε...

Γελάστε όσο θέλετε...
Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε. Κόμμα ήμασταν απ΄την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας και όχι τώρα που απλά κάναμε μια νομικίστική κίνηση, η οποία μας έδωσε αρκετή απρόσμενη δημοσιότητα.
Πάντως για όσους νομίζουν ότι στο "φως της δημοκρατίας" θα αλλάξουμε ύφος, απλά να τους πω πως εμείς δεν ήμαστε ΛΑΟΣ να αλλάζουμε θέση κατά που φυσά ο άνεμος.
Ότι πιστεύαμε από την αρχή της ιδρύσεώς μας θα συνεχίσουμε να το πιστεύουμε, μέχρι τέλους.
Δεν ήμαστε οι τελευταίοι που φεύγουν, αλλά οι πρώτοι που έρχονται...
Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος ΕΛΑΜ

www.aksioprepeiakantoxh.com είπε...

Πάρα πολύ καλό κ. Πίττα για ακόμη μία φορά...

Unknown είπε...

@Κύριε Δημητρίου (εάν και εφόσον είσαστε όντως εσείς) όταν θα σας δω ως πολιτικό κίνημα ή κόμμα να καταδικάζετε απερίφραστα τις επιθέσεις ή την περιθωριοποίηση που υφίστανται παιδάκια εξ αλλοδαπής στα σχολεία τους τότε ίσως μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά. (και οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας)

Και εφόσον επιθυμείτε να εξελιχθείτε σε Κόμμα, τότε η διάθεση για συζήτηση πρέπει να είναι αυτονόητη.

Ανώνυμος είπε...

οι ναζιστεςξαναχτυπουν.πειτε μας ρε ναζιστες γιατι δεν καατδικασατε προχτες το ναζιστικο εγκλημα στα καλαβρυτα.ουτε εσεις ουτε τα αδερφκια σας οι χρυσαυγιτες.επειδη εσεις τα εκαμετε μαλακες,εν να σας φαμε ρε γερμαναραες.τζε πειτε του σπαρτιατη σας να προσεχει.ξερουμε που μινισκει.τα εθνοπροδοφκια ψοφουν

Ανώνυμος είπε...

Εμείς δεν χρησιμοποιούμε την βία ως μέσο άσκησης πολιτικής. Την βία θα την μεταχειριστούμε σε περιπτώσεις αυτοάμυνας και μόνο. Διότι όπως καλά γνωρίζετε και από την Ελλάδα, ο αντιεξουσιαστικός χώρος πολλές φορές χρησιμοποιεί την βία για να καταστρέφει τις εκδηλώσεις μας.
Για τα αλλοδαπά παιδιά που γνωρίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό στα σχολεία, γιατί ακριβώς πρέπει να απολογηθούμε;
Οι απειλές του τελευταίου να ξέρει πως δεν μας πτοούν. Βαρεθήκαμε τους κάθε λογής "αντιφασίστες" που μας τάζουν κρεμάλες από τα πληκτρολόγια...
Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος ΕΛΑΜ

Unknown είπε...

Για τα αλλοδαπά παιδιά που γνωρίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό στα σχολεία, γιατί ακριβώς πρέπει να απολογηθούμε;

Να απολογηθείτε; Δεν είπα κάτι τέτοιο, μην μου βάζετε λόγια στο στόμα μου που δεν είπα ποτέ.

Αυτό που είπα, είναι πως κάθε φορέας που αποφασίζει να βγει στην κοινωνία και να παίξει έναν θετικό ρόλο -ό,τι και αν πρεσβεύει- οφείλει κατά τη γνώμη μου να καταγγέλλει οποιαδήποτε πράξη αποκλεισμού ή βίας, κυρίως όταν αυτή έχει σαν στόχο παιδιά.

Ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση μικρών παιδιών, όποια και αν είναι αυτά, από όπου και αν προέρχονται, είναι πράξεις που δεν μπορούν να φιλτράρονται από καμία απολύτως ιδεολογία. Και όταν κανείς σιωπά σε αυτά, τότε αξιωματικά τα επικροτεί.

Και κάτι άλλο.

Μην εμπλέκεται τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε αυτή τη συζήτηση και κυρίως μην εμπλέκεται ομάδες που μπορεί να έχουν ως σημαία την οποιαδήποτε μορφή βίας. Και αυτό, γιατί ο ίδιος ο ρατσισμός αποτελεί μία από τις πλέον βάναυσες μορφές βίας που μπορούν να υπάρξουν.

Επαναλαμβάνω λοιπόν: Οποιαδήποτε ομάδα, κίνηση, κόμμα κλπ θέλει να βγει στην Κοινωνία και να λειτουργήσει θετικά οφείλει, να καταγγέλλει την οποιαδήποτε βία όταν αυτή συμβαίνει και κυρίως όταν αυτή συμβαίνει σε βάρος παιδιών.

Εκτός κύριε Δημητρίου, αν οι "ευαισθησίες" σας είναι επιλεκτικές ακόμα και όταν συζητάμε για μικρά παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΕΛΑΜιτη για το σποτακι του ΟΠΑΠ που παιζει με το κινεζούι και τη μαυρου που λεν τα καλαντα και λεει αγάπη χωρις συνορα τι εχεις να πεις;

Χ.

Peter Papageorgiou είπε...

Πρόσφατα διοργανώθηκε εδώ στο νησί μια ημερίδα σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας τον τελευταίο χρόνο. Δεν είχα τη χαρά να συμμετέχω αλλά πήγε ένας φίλος (εκ του αριστερού χώρου) ως εκπρόσωπος του τοπικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου. Οι πρώτοι ομιλητές (και βασικοί διοργανωτές) ήταν μια δικηγόρος, κάτοικος περιοχής οι οποία τελευταία παρουσιάζει αύξηση του αριθμού των μεταναστών κυρίως εξ ανατολής, και διάφοροι επιχειρηματίες κυρίως της περιοχής. Στόχος ήταν σαφώς, να δημιουργηθεί κάποιος κοινό αίσθημα ενάντια στους μετανάστες. Στην εκδήλωση ήταν προσκαλεσμένος και ο διευθυντής της αστυνομίας. Όταν ήρθε η σειρα του να μιλήσει κατέπληξε τους πάντες (και ειδικά τους διοργανωτές) όταν παρουσίασε στοιχεία που έδειχναν ότι όχι μόνο αύξηση δεν υπήρχε αλλά αι ότι οι περισσότεροι πρόσφατα συλληφθέντες ήταν Κερκυραίοι.(Μάλιστα υπάρχουν και κάποια επιφανή μέλη της τοπικής κοινωνίας ανάμεσα τους!) Έτσι ο "αριστερός" φίλος βρέθηκε στην ασυνήθιστη για αυτόν θέση να επικροτεί τα λεγόμενα του αστυνομικού διευθυντή!
Σημ. Οι μετανάστες εδώ μαζεύονται σε εγκατελλειμένα κτίρια κοντά στο λιμάνι μπας και μπορέσουν να μπουν σε κανένα καράβι. Τις προάλλες ένα σκοτώθηκε από τις ρόδες φορτηγού που προσπαθούσε να ανέβει...

Peter Papageorgiou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Peter Papageorgiou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ρε κοπέλια, το ΕΛΑΜ εκυκλοφόρησεν λαχείον επ' ευκαιρία των χριστουγέννων. Η γιορτή της . . . αγάπης ολάν.
Αν τό 'βρετε ίντα δώρον έσιει πάνω.

Έναν σιηπέττον.

Όι παίζομεν!

Cyprus Republic είπε...

Isos to kalyteron soy ke Pitta, den afinei kanena keno.

@File ANEF einai KAI douleia twn NGO na exoun protaseis gia to Metanasteytiko, en mporeis na sxolesai me ena provlima kai na min exeis protaseis.

@Mister Demetriou, kariera kanete kai tipot allo, brikate keno kai triposate. Afiste ta psemmata.

Μιχάλης είπε...

Πολύ καλό άρθρο Γιώργο, όπως πάντα με τεκμηριωμένο.

Σε όσα γράφεις εγώ θα πω ότι υπάρχουν και οι επαγγελματίες αντιρατσιστές και αντιφασίστες, όπως γράφεις που προκαλούν μεγάλη ζημιά στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα.

Και θεωρώ π.χ. ότι τα τελευταία γεγονότα στη Λάρνακα ήταν αχρείαστα και έγιναν με ευθύνη της ηγεσίας της ΚΙΣΑ.

Αυτή η άστοχη ενέργεια έδωσε τροφή στους κάθε λογής ρατσιστές να παρουσιάζονται ως θύματα.

Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή σε κάθε κίνηση διότι οι ρατσιστές και οι φασίστες εκμεταλλεύονται κάθε λάθος για να φαίνονται αδικημένοι, κατατρεγμένοι και παρεξηγημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός των αλλοδαπών παιδιών στο σχολείο είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να ασχοληθούμε, αν αυτός υφίσταται δηλαδή...
Η απειλή που διατυπώθηκε πάντως προς το μέρος μας από τον Ανώνυμο (20 Δεκεμβρίου 2010 12:49 π.μ.) δεν είναι άποψη κάποιου "ρατσιστή" αλλά κάποιου αντιφασίστα.
Θα ήθελα να μου πείτε σε ποιο κείμενό μας, εμείς απειλούμε τον οποιονδήποτε...

Προς τον Χ.
Το ότι μια ημικρατική εταιρεία όπως ο ΟΠΑΠ έρχεται και κάνει μια τόσο απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, δείχνει με ποιους είναι το κεφάλαιο, το οποίο σίγουρα δεν είναι με τους "ρατσιστές".

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος ΕΛΑΜ

Unknown είπε...

Δεν θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός των αλλοδαπών παιδιών στο σχολείο είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να ασχοληθούμε, αν αυτός υφίσταται δηλαδή...

Ακριβώς αυτή σας η φράση κύριε Δημητρίου αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο την άρνησή σας να υπάρξετε θετικοί μέσα στην κοινωνία (έστω και για προσχηματικούς λόγους) και την διάθεσή σας να λειτουργήσετε αποκλειστικά με ασφυκτικό ιδεολογικό πλαίσιο.Δεν σας ενδιαφέρει η Κυπριακή Κοινωνία,δεν σας ενδιαφέρουν οι πολίτες, εκτός και αν ακολουθούν πιστά τις όποιες δικές διακηρύξεις. Στην ουσία είστε και εσείς επαγγελματίες της πολιτικής που νοιάζεστε για το δικό σας κομματάκι στην πίττα της πολιτικής.

Το ότι μια ημικρατική εταιρεία όπως ο ΟΠΑΠ έρχεται και κάνει μια τόσο απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, δείχνει με ποιους είναι το κεφάλαιο, το οποίο σίγουρα δεν είναι με τους "ρατσιστές".

Και εδώ, απλά στερεώνετε το προηγούμενο σχόλιο μου, εφόσον μπορείτε και εκστομίζετε όλη αυτή τη χολή, για ένα σποτάκι ευχών που μιλά για την αγάπη που ΟΛΟΙ οφείλουμε σε ΟΛΑ τα μικρά παιδιά

Αγανακτισμένος Πολίτης Λευκωσίας είπε...

Θα μπορούσε εύκολα να με παρασύρει η ρητορεία του ΕΛΑΜ.

Κοιτάξτε, ζω στην παλιά Λευκωσία, κοντά στο κέντρο Αντωνάκης. Το πατρικό μου είναι εκεί και δεν το εγκαταλείψαμε σχεδόν ποτές.

Η γειτονιά έχει πρόβλημα, οι ξένοι είναι πολλοί, το πρόβλημα δεν είναι γενικώς οι ξένοι αλλά και τι είδους ξένοι είναι δηλαδή είναι αναμεσό τους υπάρχουν και ύποπτα στοιχεία που μπλέκουν με κλαπς και πορνεία και φτιάνουν συμμορίες κλπ.

Η Κυβέρνησις είναι ανεπαρκείς, τρεχει πίσω από τα γεγονότα, δεν τα προλαβαίνει.

Εγώ είμαι παραδοσιακός ψηφοφό΄ρος του Συναγερμού, ακόμα πιστός παρά το 2004. Δεν ξέρω πόσο ακόμα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως το άρθρο σας κε Πίττα είναι τελείως λογικό και τετράγωνο. Τα λέτε προς όλες τις πλευρές και καλά κάνετε. Το ΕΛΑΜ και κόμμα να γίνει θα το ψηφίσουμε ως αντίδραση γιατί κανένας δεν νοιάζεται για μας κανένας δεν μας ρωτάει κανένας δεν ασχολείται με το πρόβλημα της βρωμιάς στην πόλη, με τις κλεψιες που εχουνε πολλαπλασιαστεί με την ανεξέλεγκτη προσέλευση αλλοδαπων στοιχείων. Συνφωνω μαζί σας σε αυτό που λέτε για τα παιδια. Όλοι πρέπει να προστατεύπυμε τα παιδιά από όπου κι αν ειναι και η απαντηση που σας εδωκε ο κος Δημητρίου είναι ανόητη το λιγότερο που να πω.

Απο την άλλη αν πας να πεις το παραπονό σου κάπου θα σε πούνε φασιστα και λοιπά.

Ε, κανεί πιον!

Λετε για τους επαγγελματίες αντιρατσιστές και αντιφασιστες
Είναι και οι άλλοι ούλλοι επαγγελματίες που πάνε να μπούνε τωρα στη Βουλή να κάμουν το δικό τους στηριγμένοι στην αγανάκτηση του κόσμου.

Ξαναλεω το: ΚΑΝΕΙ ΠΙΟΝ σας επήραμε χαμπάρι.

Λεμέσια είπε...

Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να ευχηθώ Καλές Γιορτές στη Στήλη Άλατος!

Όσο για το θέμα της ανάρτησης, δεν είμαι σίγουρη, κατά πόσο εξυπηρετείται περισσότερο ο θεσμός της Δημοκρατίας, με το να δημιουργούνται επίσημα κόμματα, τα οποία εκφράζουν ακραίες ιδεολογίες. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές παρατάξεις προσπαθούν ενίοτε να εμποδίζουν την απόσχιση των (συνήθως ολιγάριθμων) ακραίων, γιατί πιστεύουν, ότι μπορούν να ελέγχουν αυτές τις τάσεις, πολύ πιο αποτελεσματικά, εντός του χώρου τους.

Το πιο πιθανόν, ο Καρατζαφέρης π.χ., θα παρέμενε στο αφανές περιθώριο, αν δε δημιουργούσε το ΛΑΟΣ...

Ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε το τι θα σήμαινε, αν ξαφνικά αποκτούσουν αυτοδύναμη κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση και στην Κύπρο. Το αντιλαμβανόμαστε, ότι θα φέρουν λόγο, νόμιμα και με σφραγίδα, παντού και πάντοτε; Ακόμη και στο Εθνικό Συμβούλιο..! Σε όποια χώρα συνέβηκε αυτό, κατέληξε σε εφιάλτη. Η διάδοση της ακραίας ρητορικής τους είναι πρωταρχικός στόχος για τους ίδιους. Εμείς γιατί να τους προσφέρουμε τόσο ασυλλόγιστα το ελεύθερο πεδίο προβολής;

Unknown είπε...

Λεμέσια, Καλές Γιορτές και σε σένα.

Να υγιαίνεις και να είσαι καλά-καθώς και όλοι οι δικοί σου άνθρωποι.

Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου. Νομίζω πως θα ήταν αρκετά εύκολο να δω τα πράγματα και εγώ με αυτόν τον τρόπο.
Ωστόσο, θα εμμείνω στη λογική της ανάλυσης μου, πραγματικά, σκέφτηκα και μέτρησα κάθε λέξη που μπήκε στο συγκεκριμένο άρθρο.

Ειδικά στις ιδιάζουσες Κυπριακές συνθήκες με την συνεχιζόμενη κατοχή πιστεύω πως τυχόν μπλοκάρισμα της μετεξέλιξης τους σε νόμιμο πολιτικό κόμμα, το μόνο που θα κατόρθωνε, είναι η δημιουργία μίας ελκυστικής μυθολογίας μιας "απαγορευμένης" από το κατεστημένο δύναμης.

Και πίστεψέ με, με την όση γνώση ή πείρα διαθέτω στο χώρο της Επικοινωνίας αυτό θα λειτουργήσει πολύ πιο ισχυρά στην όποια επίδραση έχουν στην κοινωνία αυτές οι τάσεις.

Η διάδοση της ρητορικής τους στην οποία αναφέρεσαι, θα έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική "εκτός" παρά εντός του συστήματος.

Στο κάτω κάτω της γραφής Λεμέσια μου, η ύπαρξη τέτοιων δυνάμεων, με αυτές τις μεγαλόστομες ρητορικές οφείλονται κατά μείζονα λόγο στην ανεπάρκεια των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων. Ίσως, είναι και μία πίεση μπας και κάποιοι αναλάβουν κάπως τις ευθύνες τους έναντι των Πολιτών και της Κοινωνίας.

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλές γιορτές τζιαι από χρόνου πάλε δαμαί ; )

Malnic είπε...

Αργοπορημένος αλλά θέλω να μοιραστώ κάτι. Τα σχόλια είναι πολλά και δεν τα διάβασα όλα για να δω εάν έχει αναφερθεί. Εφόσον είμουν το τελευταίο εξάμηνο σε Erasmus, στη Σουηδία, με αρκετούς ξένους. Δεν με πιάνει και τόσο απροετοίμαστο η ενέργεια του ΕΛΑΜ να προσπαθήσει να πολιτικοποιηθεί. Με μεγάλη λύπη τους οι Σουηδοί, αυτή τη χρονιά φιλοξενούν στη Βουλή τους μερίδα του "Εθνικόφρων" κόμματος τους ... η αλλιώς του ρατσιστικού. Επίσης, σε πολλές μεγάλες χώρες της Ευρώπης, όπως και στη Γερμανία, τέτοια κόμματα αποκτούν τον τελευταίο καιρό μεγάλη δύναμη. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί για τον τόπο μας, είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο.
Υ.Σ. Μια ερώτηση, πως μπορεί ο αρχιεπίσκοπος μας, ο εκπρόσωπος της χριστιανικής πίστης, της πίστης στην αγάπη στον τόπο μας, να βγαίνει δημόσια μιλόντας τόσο άσχημα για του "λαθρομετανάστες"; Μια πιο, ανθρώπινη προσέγγιση στο θέμα νομίζω επιβάλλεται, έστω λόγο αξιώματος.

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aiolos είπε...

EΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Μέσα από το μπλοκ σας που υπερασπίστηκε τους λαθρομετανάστες σας στέλνω το πιό κάτω βιντεάκι του πολιτισμού που θέλουν να επιβάλουν οι Καμίνηδες.

Αυτά έγινα χτες το βράδυ στο Σύνταγμα

http://www.youtube.com/watch?v=boJk8cBA7jY

Άχριστος είπε...

Καλή Χρονιά σε όλους.

Η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους μας, και όχι να τρέφεται και να υποκινείται και να αναπαράγεται μέσα από φημολογίες.

Αίολε, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι παραπλανείς επαναλαμβάνοντας φράσεις που δεν έχουν νόημα χωρίς συμφραζόμενα. Αν, με "υπεράσπιση των λαθρομεταναστών" εννοείς να τους συμπεριφέρεται κάποιος ως ανθρώπους και όχι σαν ζώα, τότε ναι ίσως το μπλογκ αυτό και οι περισσότεροι αναγνώστες του να είναι "ένοχοι"· ένοχοι ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και κατανόησης. Να μας ξεκαθαρίσεις, καλύτερα, με ποιο τρόπο θα ήθελες εσύ να συμπεριφέρεσαι στους μετανάστες, και θα κριθείς και εσύ ανάλογα με την απάντησή σου.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η αξιοπιστία σου βλάπτεται με τη διάδοση αστήρικτων φημολογιών. Έχεις να παρουσιάσεις επιχειρήματα ή αποδείξεις που να καταδεικνύουν ότι ο Καμίνης ήταν ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων; Είναι άδικο και ύπουλο (θα έλεγα και ανόητο αλλά η υστεροβουλία που μυρίζομαι δε μου το επιτρέπει) να υπαινίσσεσαι ότι ο κάθε ενσυνείδητος πολίτης που ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα ευλογεί και προωθεί τις βιαιοπραγίες. Αντίθετα, ένας τέτοιος πολίτης, έχω την εντύπωση, μάλλον απεχθάνεται την βιαιοπραγία είτε αυτή προέρχεται από ένα αλλοδαπό που βίασε μια Κύπρια κοπέλας, είτε από κύπριους που έδειραν με ρόπαλο κύπρια φοιτήτρια ιατρικής επειδή έμοιαζε "ξένη", είτε από την Κυπριακή αστυνομία που έσπασε στο ξύλο δύο μεθυσμένους Κύπριους, είτε από ομάδα Κύπριων και Ελλαδιτών μελανοχιτώνων που ξυλοκόπησαν άγρια με ρόπαλα ένα Νιγηριανό στη μέση της Μακαρίου.

Πάντως, κατά την άποψη μου, ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσει ο πολυπολιτισμός να δουλέψει ικανοποιητικά, είναι η κατάργηση όλων των θρησκειών - αυτό όμως είναι δυστυχώς ουτοπικό. Έχω την εντύπωση ότι οι θρησκείες αποτελούν de facto διαιρετικό και αποξενωτικό παράγοντα.

ΑΙΟΛΟΣ είπε...

Προέρχομαι από οικογένεια προσφύγων, με πλήθος μετανάστες, δεν είμαι λιγότερο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από άλλους κυρίους.

Είμαι της άποψης ότι υπάρχουν χώρες που αποδέχονται μετανάστες και ήπειροι ολόκληροι, και η χώρα μου μπορεί να γίνει τέτοιος τόπος (στο βαθμό που μπορεί και αντέχει).


http://www.dimoi-news.gr/article_read.php?id=3156

Αυτό που δεν δέχομαι είναι να γίνει ο τόπος ξέφραγο αμπέλι.

Δεν δέχομαι την εισαγωγή μεταναστών για να αποκτήσουν κάποια κόμματα νέους ψηφοφόρους αφού η τοπική κοινωνία δεν τους αποδέχεται.

Δεν δέχομαι την εισαγωγή μεταναστών για να πέσει το μεροκάματο του ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Δεν δέχομαι μετανάστες που μπουκάρουν παράνομα (λαθρομετανάστες) καταπατώντας τους νόμους και τις αξίες των υπαρχόντων πολιτισμών.

Δεν δέχομαι λαθρομετανάστες σε όποιο αριθμό, χωρίς μέτρο.

Δεν δέχομαι λαθρομετανάστες που δεν σέβονται την ταυτότητά μας.

Ο Ελληνικός λαός είναι από την αρχαιότητα μεταναστευτικός λαός, διότι υπήρξε ένας φτωχός λαός, μετακινήθηκε λοιπόν με σεβασμό και μέσα στα πλαίσια του νόμου.

Αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και φαντάζομαι απ όσο σας διαβάζω και στην Κύπρο, είναι ύποπτο και ύποπτη είναι η λογική που το εκτρέφει.

Σας βάζω ένα ακόμα βίντεο που δείχνει, τι συμβαίνει εδώ………



http://www.youtube.com/watch?v=SY1TQURuBFw

αιολος είπε...

Δήμαρχος Αθηναίων (Κεμαλίνης) που εκφώνησε τον λόγο του στο Σύνταγμα στα Ελληνικά (που κανείς δεν καταλάβαινε) είπε το μοναδικό “πολίτες της Αθήνας”.

Δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας, μόνο η αστυνομία και η μπάντα στα κόκκινα ντυμμένη, όλοι οι άλλοι ήταν δημότες Ινσλαμαμπάντ, Καίρου, Τιράνων, Καμπούλ κλπ

Χαρείτε το άρθρο:

"Να ανοίξουν τα σύνορα και προς τα έξω, όχι μόνο προς τα μέσα…."

Τα κατάφεραν! Η Αθήνα είναι πλέον μία προοδευτική πόλη, με πανάξιο δήμαρχο!


http://olympia.gr/2011/01/01/%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81/

αιολος είπε...

Δέστε την γελοιότητα του δήμαρχου που μιλά στους λαθρομετανάστες για τους Έλληνες

http://www.youtube.com/watch?v=3vgCUAL7-BI

αιολος είπε...

Είδατε πουθενα το πλήθος ΟΧΙ τα ΜΜΕξαπάτησης έστησαν ένα θέατρο ηχητικό με ελληνικά κάλαντα, τον δήμαρχο του 10% να μιλά σε ακροατήριο που καταλάβαινε Πακιστανικά και φωτοβολίδων, ντρέπονται να δείξουν την απουσία του Αθηναικού λαού,που έχουν κλείσει στα σπίτια του και στην φτώχια του οι προοδευτικάριοι.

Ξόδεψαν κάποιες χιλιάδες ευρώ σε βεγκαλικά για να ψυχαγωγήσουν τους λαθρομετανάστες όταν οι λακούβες στην Αθήνα χάσκουν από έλλειψη χρημάτων, στα μέρη μας αυτό λέγετα "ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥ ΨΩΡΙΑΡΗ ΦΟΥΝΤΑ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ".

Όταν θα εκραγεί ο Ελληνικός λαός, τρέξτε να σωθείτε και οι κομμισάριοι της παγκοσμιοποίησης και οι ξετσίπωτοι και ασύδωτοι λαθρομετανάστες.

θολοκουλτουριάρης είπε...

Είναι αστείο ή τραγικό όταν εσκεμμένα βάζει κανείς τους λύκους να φυλούν τα πρόβατα; Μ' αυτά και μ' αυτά κάνατε την αριστερά κολαούζο του Λά.ο.σ. Τουλάχιστον ας είχατε την σωφροσύνη να μην δηλώνετε αριστερός κ Πήττα. Κάνετε κακό στην αριστερά με τις ιδεοληψίες σας περί έθνους και περί εθνικισμού που τον μεταλλάξατε πονηρά σε... εθνισμό. δεν είναι γιάννης είναι γιαννάκης πλην όμως δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο ξέρετε...!

Σας παραθέτω ένα σύνδεσμο όπου ο εθνιστής αγκαλιάζει αδελφικά τον εθνικιστή ΄σαν αδελφια που είναι. Μάλλον στον ίδιο δρόμο βαδίζετε κι εσείς κύριε εθνικοσοσιαλιστή πια Πήττα.

http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_31.html
"Για τον Βλάση Ρασσιά...έχω μόνο κάποια ερωτήματα:

1. Είστε ιδρυτικό στέλεχος του ΥΣΕΕ;

2. Είστε ο εκδότης της φιλοσοφικής επιθεώρησης ΔΙΙΠΕΤΕΣ;

Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι ΝΑΙ, τότε πώς συνδυάζονται αυτά τα τρία δεδομένα:

1. «Με ιδιαίτερη τιμή η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ KASSAI" απεδέχθη την πρόσκληση για να παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς της στην ετήσια πολιτιστική διοργάνωση "ΟΛΥΜΠΙΕΙΑ 2008" την οποία διοργανώνει στις 19-20 Απριλίου 2008 το "ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ" με την υποστήριξη του ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ και της φιλοσοφικής επιθεωρήσεως "ΔΙΙΠΕΤΕΣ".»

2. Από ένα link σε κάποιο αντιφασιστικό blog όπου έκπληκτος είδα τον Αριστοτέλη Καλέντζη να συνδέεται αυθαίρετα (και δεν εξετάζω εδώ εάν είναι κανονική προβοκάτσια) με το ΝΥΣΕΕ, το ΥΣΕΕ, αλλά και εμένα προσωπικά, οδηγήθηκα εδώ και διάβασα το κείμενο το χρήστη Ηετίωνα που τον χαιρετίζει ως... παράγοντα στα "Θερμοπύλεια 2009". Που βρισκόταν αυτή η... "καθ' όλα σεμνή παρουσία"; Ανάμεσα στους θεατές; Αν ναι, τότε γιατί αναφέρεται δίπλα στο όνομά μου με τρόπο που να υποννοεί ότι τόσο εγώ ως άτομο όσο και το ΥΣΕΕ ως σύλλογος γνωρίζαμε και αποδεχόμασταν την παρουσία του; Θα ήθελα μερικές πειστικές εξηγήσεις.

3. Οι εμφανίσεις σας στις εκπομπές του Άδωνη Γεωργιάδη. 1 & 2"

θολοκουλτουριάρης είπε...

Είναι αστείο ή τραγικό όταν εσκεμμένα βάζει κανείς τους λύκους να φυλούν τα πρόβατα; Μ' αυτά και μ' αυτά κάνατε την αριστερά κολαούζο του Λά.ο.σ. Τουλάχιστον ας είχατε την σωφροσύνη να μην δηλώνετε αριστερός κ Πήττα. Κάνετε κακό στην αριστερά με τις ιδεοληψίες σας περί έθνους και περί εθνικισμού που τον μεταλλάξατε πονηρά σε... εθνισμό. δεν είναι γιάννης είναι γιαννάκης πλην όμως δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο ξέρετε...!

Σας παραθέτω ένα σύνδεσμο όπου ο εθνιστής αγκαλιάζει αδελφικά τον εθνικιστή ΄σαν αδελφια που είναι. Μάλλον στον ίδιο δρόμο βαδίζετε κι εσείς κύριε εθνικοσοσιαλιστή πια Πήττα.

http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_31.html
"Για τον Βλάση Ρασσιά...έχω μόνο κάποια ερωτήματα:

1. Είστε ιδρυτικό στέλεχος του ΥΣΕΕ;

2. Είστε ο εκδότης της φιλοσοφικής επιθεώρησης ΔΙΙΠΕΤΕΣ;

Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι ΝΑΙ, τότε πώς συνδυάζονται αυτά τα τρία δεδομένα:

1. «Με ιδιαίτερη τιμή η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ KASSAI" απεδέχθη την πρόσκληση για να παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς της στην ετήσια πολιτιστική διοργάνωση "ΟΛΥΜΠΙΕΙΑ 2008" την οποία διοργανώνει στις 19-20 Απριλίου 2008 το "ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ" με την υποστήριξη του ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ και της φιλοσοφικής επιθεωρήσεως "ΔΙΙΠΕΤΕΣ".»

2. Από ένα link σε κάποιο αντιφασιστικό blog όπου έκπληκτος είδα τον Αριστοτέλη Καλέντζη να συνδέεται αυθαίρετα (και δεν εξετάζω εδώ εάν είναι κανονική προβοκάτσια) με το ΝΥΣΕΕ, το ΥΣΕΕ, αλλά και εμένα προσωπικά, οδηγήθηκα εδώ και διάβασα το κείμενο το χρήστη Ηετίωνα που τον χαιρετίζει ως... παράγοντα στα "Θερμοπύλεια 2009". Που βρισκόταν αυτή η... "καθ' όλα σεμνή παρουσία"; Ανάμεσα στους θεατές; Αν ναι, τότε γιατί αναφέρεται δίπλα στο όνομά μου με τρόπο που να υποννοεί ότι τόσο εγώ ως άτομο όσο και το ΥΣΕΕ ως σύλλογος γνωρίζαμε και αποδεχόμασταν την παρουσία του; Θα ήθελα μερικές πειστικές εξηγήσεις.

3. Οι εμφανίσεις σας στις εκπομπές του Άδωνη Γεωργιάδη. 1 & 2"

θολοκουλτουριάρης είπε...

Είναι αστείο ή τραγικό όταν εσκεμμένα βάζει κανείς τους λύκους να φυλούν τα πρόβατα; Μ' αυτά και μ' αυτά κάνατε την αριστερά κολαούζο του Λά.ο.σ. Τουλάχιστον ας είχατε την σωφροσύνη να μην δηλώνετε αριστερός κ Πήττα. Κάνετε κακό στην αριστερά με τις ιδεοληψίες σας περί έθνους και περί εθνικισμού που τον μεταλλάξατε πονηρά σε... εθνισμό. δεν είναι γιάννης είναι γιαννάκης πλην όμως δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο ξέρετε...!

Σας παραθέτω ένα σύνδεσμο όπου ο εθνιστής αγκαλιάζει αδελφικά τον εθνικιστή ΄σαν αδελφια που είναι. Μάλλον στον ίδιο δρόμο βαδίζετε κι εσείς κύριε εθνικοσοσιαλιστή πια Πήττα.

http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_31.html
"Για τον Βλάση Ρασσιά...έχω μόνο κάποια ερωτήματα:

1. Είστε ιδρυτικό στέλεχος του ΥΣΕΕ;

2. Είστε ο εκδότης της φιλοσοφικής επιθεώρησης ΔΙΙΠΕΤΕΣ;

Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι ΝΑΙ, τότε πώς συνδυάζονται αυτά τα τρία δεδομένα:

1. «Με ιδιαίτερη τιμή η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ KASSAI" απεδέχθη την πρόσκληση για να παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς της στην ετήσια πολιτιστική διοργάνωση "ΟΛΥΜΠΙΕΙΑ 2008" την οποία διοργανώνει στις 19-20 Απριλίου 2008 το "ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ" με την υποστήριξη του ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ και της φιλοσοφικής επιθεωρήσεως "ΔΙΙΠΕΤΕΣ".»

2. Από ένα link σε κάποιο αντιφασιστικό blog όπου έκπληκτος είδα τον Αριστοτέλη Καλέντζη να συνδέεται αυθαίρετα (και δεν εξετάζω εδώ εάν είναι κανονική προβοκάτσια) με το ΝΥΣΕΕ, το ΥΣΕΕ, αλλά και εμένα προσωπικά, οδηγήθηκα εδώ και διάβασα το κείμενο το χρήστη Ηετίωνα που τον χαιρετίζει ως... παράγοντα στα "Θερμοπύλεια 2009". Που βρισκόταν αυτή η... "καθ' όλα σεμνή παρουσία"; Ανάμεσα στους θεατές; Αν ναι, τότε γιατί αναφέρεται δίπλα στο όνομά μου με τρόπο που να υποννοεί ότι τόσο εγώ ως άτομο όσο και το ΥΣΕΕ ως σύλλογος γνωρίζαμε και αποδεχόμασταν την παρουσία του; Θα ήθελα μερικές πειστικές εξηγήσεις.

3. Οι εμφανίσεις σας στις εκπομπές του Άδωνη Γεωργιάδη. 1 & 2"

Επώνυμος είπε...

Κατά την άποψη μου σχόλια τα οποία γαμούν την συζήτηση με γλωσσοδιάρροιες και επαναλείψεις θα πρέπει να διαγράφονται, προκειμένου να κρατηθεί ο λόγος έννοιας/θορύβου στο blog υψηλός. Ας μάθουν όσοι σχολιάζουν καταρχάς να σέβονται το χώρο που τους παρέχει ο άλλος για να εκφέρουν τις απόψεις τους, και ας μάθουν επιτέλους να κάνουν διάλογο. Αυτά για τον αίολο και τον θολοκουλτουριάρη.

αιολος είπε...

Aγαπητέ Επώνυμε, είδες κάποια υπερβολή στις παρεμβάσεις μου.

Έθεσα ένα θέμα που σε αυτό το μπλοκ είναι σύνηθες.

Θα μπορούσες αγαπητέ μου στο αίτημά σου στον ιδιοκτήτη του μπλοκ να το έλεγες πιο καθαρά "Απαγόρευσε την ύπαρξη άλλης άποψης". Αντί να απαντήσεις στο καλό ή κακό περιεχόμενο των στοιχείων που έδωσα, μπήκες στην διαδικασία της αστυνόμευσης του λόγου μου.

Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, το κείμενό σου το είδα, δεν απάντησα να δω τι λέει η "κοινή γνώμη" του μπλοκ....... είναι προφανές ότι στην "δημοκρατική" γειτονιά σας αρέσει να συζητάτε μεταξύ συμφωνούντων, η αντίρρηση σας χαλάει, αυτή την "δημοκρατική" νοοτροπία την έχω δει όχι σε όλα, αλλά σε πολλούς "δημοκρατικούς" τόπους συζήτησης (πρέπει να πω ότι ο παρών τόπος ήταν πολλές φορές ιδιαίτερα ανεκτικός και ο κος Πήττας ιδιαίτερα ευγενικός) για άλλα "δημοκρατικά" βήματα η λογική σας του αποκλεισμού είναι καθεστώς , σταλινικά κατάλοιπα (!)

Δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση. Στις θέσεις μου μέχρι να μου αποδείξετε κάτι άλλο για το μεταναστευτικό επιμένω.

αιολος είπε...

«δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, παρά μόνο, λαθραία τσιγάρα και αν υπάρχουν και αυτά»

Κα Νταλάρα

Αν δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες τότε γιατί μετά τα γεγονότα της Πάτρας είπε:

« Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει άμεσα το μεταναστευτικό με μια συγκροτημένη και συστηματοποιημένη πολιτική και θα έχει τρείς άξονες:

1.Την φύλαξη των συνόρων και την επίσπευση διαδικασιών ασύλου για πρόσφυγες.

2.Την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους μετανάστες και την ένταξη όσων είναι δυνατόν.

3.Την εξασφάλιση της ασφαλούς ζωής των Ελλήνων πολιτών στις τοπικές κοινωνίες .

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνούμε πως πρόκειται για ένα θέμα, όχι Εθνικό αλλά Κοινοτικό».

Οι άνθρωποι είναι εξωφρενικοί, ξέρουμε τι σημαίνει ΟΦΑ Οπου Φυσά ο Ανεμος).

αιολος είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ


Νομίζετε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ένα ξεκομμένο ζήτημα και δεν έχει σχέση με το όλο σχέδιο που επεξεργάζονται για τον τόπο;

Λοιπόν στο μπλοκ μου αναδημοσίευσα ένα άρθρο που εξηγεί και τι ρόλο θα παίξουν οι λαθρομετανάστες στην οικονομική κρίση. Το άρθρο το ονόμασα villas miserias


http://ignatios100.blogspot.com/2011/01/villas-miserias.html


Καλή διασκέδαση. Αλλά ακόμα έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και δεν θα γίνουμε εύκολα πιόνια στα χέρια των υπηρετών του ΔΝΤ που με μπροστάρηδες τους ανόητους προοδευτηκάριους και τους στρατευμένους δημοσιογράφους αφιονίζουν τον λαό μας.

Επώνυμε είπε...

Φίλε αίολε, να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι κάθετα αντίθετος με την αστυνόμευση του λόγου οποιουδήποτε, πλην πολύ εξαιρετικών περιπτώσεων. Στη δική σου περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο λόγος σου χρειάζεται οποιαδήποτε αστυνόμευση. Όμως, θα πρέπει να ξέρεις, ότι η έννοια του "flooding", δηλαδή ο κατακλυσμός κάποιου καναλιού με υπερβολική πληροφορία κατά τρόπο που να σαμποτάρεται ο λόγος των άλλων είναι μια πολύ παλαιά και γνωστή έννοια στον κυβερνοχώρο. Είναι σύνηθες, εδώ και δεκαετίες, χώροι κοινωνικού σχολιασμού και μηχανισμοί chat να παρέχουν μηχανισμούς αποτροπής του.

Ξεκίνησα να διαβάζω τα σχόλια σου με πολύ προσοχή, αλλά με κούρασες πολύ σύντομα εξαιτίας επαναλήψεων και έτσι απλώς άρχισα να τα προσπερνώ.

Μάλλον χρωστώ μια απολογία στο θολοκουλτουριάρη, καθώς η τριπλή επανάληψη σχολίων του μπορεί να ήταν απλώς πρόβλημα του υπολογιστή/φυλλομετρητή του.

Η ουσία είναι ότι δεν έχει σημασία αν αυτά που γράφει κάποιος είναι μεστά νοήματος ή όχι, όταν είναι δύσκολο να τα διαβάσει κανείς. Αν κρατήσεις πιο λιτές και περιεκτικές τις αναρτήσεις σου θα δείξεις καταρχάς ότι σέβεσαι τους υπόλοιπους, και δεν καταπνίγεις τη δική τους συνεισφορά με μακρυλογίες, και επίσης θα διαβάζεσαι και πιο εύκολα.

Να κλείσω λέγοντας ότι βίντεο τα οποία σχολιάζονται κατά το δοκούν από παρουσιαστές οι οποίοι προβάλλουν ισχυρισμούς χωρίς στοιχεία ΔΕΝ είναι αποδεικτικά στοιχεία.

γνησιος ελαμιτης είπε...

φαινεται πως καποιοι καθεστωτικοι εδω μεσα παραδεχονται δημοσια οτι αγαπουν τους λαθρομεταναστες και συμμετεχουν στα κυκλωματα που τους φερνουν.πως αλλωστε να μην συμμετεχετε?αφου ειστε καθεστωτικοι.υπαλληλοι της νεννεκας χουντας χριστοφιας.συνεργατες του μασονου δρουσιωτη και του δωδεκαθειστη του κωλου και υβριστη των προσφυγων μιχαλακη του τρομοκρατη,το ελαμ ειναι δω και ο λαος το αγκαλισασε.οσα και να κανετε φασιστες για να νας φιμωσετε εμεις ειδω θα ειμαστε.εμεις δεν γεμιζουμε τη λευκωσια με γκραφιτυ οπως κανουν οι πληρωμενοι αναρχοτραμπουκοι του καθεστωτος χριστοφια.εμεις δεν υποθαλπτουμε τον υποκοσμο για να μας φερνει ψηφους που την συρια τζε το ιρακ.ειμεις ειμαστε ατομα που το καθεστως πολεμα διοτι φοβαται μηπως ξυπνησει ο λαος και χασει την εξουσια.οι πληρωμενοι σας δημοσιοκαφροι δεν μας επιτρεπουν να δειξουμε τις θεσεις μας για δε σας συμφερει.θελετε τον πολιτη υπνωτισμενο τουρκοσκυλοι.φερατε τον εισβολεα για δευτερη φορα στα σπιτια μα.πρωτος ο τραγοπαπας σας μακαριος μουσκος ενα πουσταρακι της μασονιας τους καλεσε εδω για να εμφανιστει μετα σαν σωτηρας.και τωρα ο αρχιπροδοτης και μελλλθανατος αλη χριστοφιας τους φερνει εδω τους δινει δουλεια και εκδιωκει τον ελληνα βιοπαλαιστη.ο λαος δεν σας ακουει επειδη ξερει οτι οι φασιστες ειστε εσεις.

Ανώνυμος είπε...

@γνησιε ΕΛΑΜΙΤΗ αν εισαι εσυ ο γνησιος τοτε σιγουρα χαμενη υποθεση το ΕΛΑΜ αφου δεν μπορεις να βαλεις ουτε δυο λεξεις στη σειρα σωστα

Ναι ρε ο λαος σας ακολουθεί τόσο που προψες στο Προεδρικο δεν πατησαν ουτε τα μελη σας μουαχαχα.