Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται ( έχετε δει πτώμα να φοβάται; )

Πριν από λίγες μέρες μερικά εκατομμύρια μόνιμοι κάτοικοι του καναπέ (όλοι εμείς, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις) «φρικάραμε» με την είδηση:

Ένας άστεγος που βρήκε καταφύγιο σε κάδο σκουπιδιών αλέστηκε στο σκουπιδιάρικο. Την επόμενη στιγμή, το γεγονός σβήστηκε ως εξαιρετικά ενοχλητικό και το ενδιαφέρον (; ) εστιάστηκε στις επόμενες ειδήσεις.

Η Αθηναϊκή πραγματικότητα, όπως εξελίσσεται καθημερινά, μοιάζει να ξεπερνάει τα όσα με θαυμάσιο τρόπο κατέγραφε στις διηγήσεις του ο Charles Dickens τον 18ο αιώνα ανασυνθέτοντας στο χαρτί τη μοίρα των φτωχών της Βικτωριανής περιόδου.

Οι συμβολισμοί που φώλιασαν μαζί με τον άστεγο Αθηναίο και τον θάνατό του είναι σημαντικοί.

Όπως συχνά συμπυκνώνουμε τον «ηρωισμό» σε ένα πρόσωπο (και ο ηρωισμός πολλές φορές είναι προϊόν της τύχης και της συγκυρίας) και μέσα από το πρόσωπο αυτό επιχειρούμε την αναγωγή από το ειδικό στο γενικό, έτσι ο θάνατος του άστεγου στον αλεστικό μύλο του σκουπιδιάρικου, μπορεί κάλλιστα να πυκνωθεί συμβολικά στην τραγωδία που έχει οδηγηθεί η κοινωνία μας. Και με αυτή τη λογική μπορώ να θεωρήσω τον θάνατό του ως «φόνο εξ’ αμελείας» με ενδεχόμενο δόλο και να δείξω ως ηθικό αυτουργό την Πολιτεία. Ή όχι;

«Η δημοκρατία, δεν τρομοκρατείται».

Έτσι διαβεβαιώνουν με στόμφο και εξωφρενική πλέον υποκρισία οι κύριοι που ανεχόμαστε-τρομάρα μας- ως «πολιτική ηγεσία» του τόπου.

Η δημοκρατία, είναι προ πολλού κατατρομοκρατημένη:

Κάθε τόσο, στο πρόσωπο ενός χρεωμένου, απολυμένου, ανασφάλιστου, αυτοκτονεί.

Πόσοι συμπολίτες μας έχουν προβεί τους τελευταίους 24 μήνες στο απονενοημένο διάβημα; Ή φλερτάρουν με την ιδέα; Είμαι βέβαιος πως μια σοβαρή έρευνα με στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία θα σοκάρει –όσους ακόμα έχουν περιθώριο για να νιώσουν σοκ.

Η δημοκρατία, είναι προ πολλού βιασμένη κατ’ εξακολούθηση και με τρόπο ιδιαζόντως ειδεχθή:

Πόσοι έχουν πάρει σειρά για να δικαστούν για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, για μίζες, για ανεξήγητο πλουτισμό, για αδικαιολόγητες ιδιοκτησίες, για εξαφάνιση τεράστιων ποσών από τα Κονδύλια των ΚΠΣ ; Κανένας.

Η δημοκρατία, είναι προ πολλού εξευτελισμένη – η ευνομία την οποία επικαλείται κάθε τόσο ο κος Παπανδρέου, επί ημερών ΠΑΣΟΚ είναι που δυναμιτίστηκε ανεπιστρεπτί σε αυτόν τον τόπο:

Πόσα Κοινοτικά κονδύλια δεν μετατράπηκαν εισόδημα πολλών προκειμένου ο πολίτης-πελάτης να στηρίξει με την ψήφο του το Κόμμα; (αλήθεια τι απέγινε με τις βίλλες και τα σπίτια του κου Τσοχατζόπουλου;)

Που είναι όλοι αυτοί, υψηλόβαθμα και μεσαία στελέχη των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που για χρόνια ατελείωτα «εκπαίδευσαν» τον κόσμο στην αρπαχτή και την αρπαγή;

Που είναι όλοι αυτοί που «δίδαξαν» επίμονα πως ο μόνος δρόμος για προκοπή στην Ελλάδα είναι οι «κολλητοί», οι διορισμοί με συνοπτικές διαδικασίες και το γλείψιμο; Που είναι όλοι αυτοί –και είναι πολλοί- οι περιφερόμενοι με τα ουίσκια τα πούρα και το θολό βλέμμα που απαιτούσαν τη μίζα τους προκειμένου να ανατεθούν έργα στον πλειοδότη της μίζας;

Που είναι όλοι αυτοί οι αρουραίοι που το ΠΑΣΟΚ εγκατέστησε στην δημόσια ζωή;

Μία σειρά από ανερμάτιστα ανθρωπάκια που έκαναν παιχνίδι όλα αυτά τα χρόνια δολοφονώντας εν ψυχρώ κάθε έννοια δικαίου και αξιοκρατίας, ακρωτηριάζοντας διαρκώς κάθε άξιο, κάθε ταλέντο και κάθε πραγματικά επαρκή άνθρωπο;

Πόσοι είναι; Δύο; Τέσσερις; Πέντε χιλιάδες άνθρωποι;

Δεν μπορεί να είναι παραπάνω. Αυτοί όμως, ήταν οι αχόρταγοι «μολυντές» μιας ολόκληρης κοινωνίας, η οποία απαίδευτη και αυτή, χωρίς να φταίει για αυτό, είτε κατά ένα ποσοστό χόρεψε σε αυτόν τον ρυθμό είτε στο μεγαλύτερο ποσοστό απλά απογοητεύτηκε και σταδιακά αποσύρθηκε από τα Κοινά, διέγραψε την πολιτικοποίηση από τη ζωή του και λούφαξε για να επιβιώσει.

Όλα αυτά –και είναι πάρα πολλά ακόμα- συνέστησαν και συνιστούν τον απόλυτο πόλεμο κατά του «Κανονικού Ανθρώπου».

Είναι λοιπόν τουλάχιστον για γέλια ή μάλλον για κλάματα να μιλάνε κάποιοι για την δημοκρατία που δεν τρομοκρατείται από καμιά δεκαριά φακέλους με στρακαστρούκες και ταυτόχρονα να γίνεται η εν χορώ δημόσια διαπόμπευση των δύο συλληφθέντων υπόπτων (και όχι ενόχων).

Η «δημοκρατία» που δεν τρομοκρατείται, επιτρέπει σε όσους κατασπάραξαν την Ελλάδα να κοιμούνται ανενόχλητοι και να συνεχίζουν τον πλουτισμό τους, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει απολύτως αδίστακτη προκειμένου να ικανοποιήσει την πείνα για αίμα δάκρυ και μίσος του καναπεδιασμένου φιλοθεάμονος κοινού. Έχω την εντύπωση όμως πως αυτό, δεν πιάνει πια. Το επόμενο σενάριο θα πρέπει να είναι πιο ευφάνταστο. Ποιος ξέρει; Ίσως μας επιφυλάσσουν μία κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας υπό τον Γιώργο Παπανδρέου με τη συμμετοχή των κυρίων Καρατζαφέρη και Βορίδη. Αν συμβεί και αυτό (όπως μου λένε μερικοί) τότε νομίζω πως θα προσχωρήσω στους οπαδούς των θεωριών συνομωσίας.

Αλλά, μην ανησυχείτε. Η «δημοκρατία, δεν τρομοκρατείται»

Από αγάπη προς αυτήν την έσπρωξαν σε αφασία ή μάλλον σε βαθύ κώμα.


ΥΓ: Υποθέτω, ο μοναδικός Μποστ που κοσμεί το άρθρο στην κορυφή δεν έχει ανάγκη από συστάσεις. Κάνε "κλικ" πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη και να διαβάσετε το θαυμάσιο κείμενο στην χαρακτηριστική γλώσσα του αλησμόνητου δημιουργού.

Γιώργος Πήττας για τον Πολίτη, το TVXS και το Press in Action

30 σχόλια:

JustAnotherGoneOff είπε...

Τι γράφει το προφητικό μπιλιέτο που κρατάει η ρακένδυτη Ελλάδα;

"ΠΡΟΠΟ, στην υπηρεσία του έθνους"!

Unknown είπε...

...ω ναι...ακριβώς έτσι.

Peter Papageorgiou είπε...

Πόσοι αλήθεια είναι αυτοί οι αχόρταγοι μολυντές? Είπα να κάτσω σαν γνήσιος σπασίκλας να τους υπόλογίσω... μα χάνω το λογαριασμό κάπου μετά τους 60.000 (λαμβάνοντας υπόψιν βουλή, νομαρχίες και δήμους προ καλλικράτη...)
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι είναι τουλάχιστον 300!

Rodia είπε...

Τα είπες ολα! η «δημοκρατία, δεν τρομοκρατείται» γραφεις...
Η τρομοκρατία δημοκρατειται, αραγε;

-=IMAGINOS=- είπε...

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τις τελευταίους μήνες, αλλοδαποί έχουν σκοτώσει έλληνες αστέγους είτε ληστεύοντας τους για να τους πάρουν την "ελεημοσύνη" του κόσμου που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της μέρας, είτε για να αποκτήσουν καλύτερο "στέκι"....

Ο άτυχος άστεγος ήταν και πάλι Έλληνας και ήδη εξετάζεται από την αστυνομία το σοβαρό ενδεχόμενο ο άστεγος να είχε πέσει θύμα ληστείας μετά φόνου.

Ήταν απολύτως περίεργο το ότι κανείς από τους υπαλλήλους του Δήμου δεν πήρε χαμπάρι όταν φόρτωναν τον άτυχο άστεγο μαζί με τα σκουπίδια και είναι περισσότερο βέβαιο ότι ήδη ήταν νεκρός. Φυσικά δεν μπορεί πλέον να επιβεβαιωθεί εάν έπεσε θύμα δολοφονίας γιατί πολτοποιήθηκε αλλά η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές αν και θα καταλήξει στο αρχείο.

Το ότι σήμερα υπάρχουν χιλιάδες ζητιάνοι και άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αυτό δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση όπως και σε κανέναν που ζει σε αυτές τις πόλεις έτσι όπως τις έχουν καταντήσει οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση.

Σήμερα στην Ελλάδα σε σφάζουν στην ψύχρα για 10 ευρώ και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί. Μπουκάρουν στα σπίτια και ξεδοντιάζουν γριούλες που τυχόν έχουν κάνα χρυσό δόντι!!!!! Αυτά πριν από το 90 θα είχαν ξεσηκώσει τους Έλληνες. Σήμερα όμως που επικρατεί ο τρόμος παντού ακόμα και στις ασφαλέστερες θεωρητικά περιοχές και ο κόσμος είναι κλεισμένος με σιδεριές στα σπίτια του, περιμένεις Γιώργο να ενδιαφερθεί κανείς για τους αστέγους; Εάν δεν το ζήσεις από κοντά, δεν μπορείς να το φανταστείς το τι συμβαίνει.

Ευθύμης Χατζής είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λίγες φορές ένα άρθρο "δικαιολογεί" τον τίτλο του με τόσο στέρεο τρόπο. Συγχαρητήρια! Και πάρα πολύ ωραία η επιλογή του Μποστ στην εικονογράφηση:)

fanis panagiotopoulos είπε...

Ξεβολευτήκατε αριστερά και δεξιά παράσιτα από τις τομές του ΠΑΣΟΚ κι έχετε ανέβει στις στέγες και φοβερίζετε!

Λες και θα πιστέψει κανείς ότι πριν το 1981 η Ελλάδα ήταν παράδεισος αξιοκρατίας και ήρθε το ΠΑΣΟΚ και την άλλαξε.

Μόνο και μόνο το ΑΣΕΠ είναι πιο σημαντικό από όσα έχουν κάνει οι δεξιές κυβερνήσεις από το 1980 και μετά!
Άνθρωποι χωρίς διασυνδέσεις καταφέραμε να βρούμε δουλειά. Κι όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ!

Λεμέσια είπε...

Μόνο αν καταφέρει να αυτοοργανωθεί η κοινωνία, θα μπορέσει να βγει από το κώμα/κόμμα η Δημοκρατία. Αβάσταχτος ο συμβολισμός του άστεγου που αλέστηκε στο σκουπιδιάρικο, αλλά αυτό που δεν αντέχεται με τίποτα είναι η αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας να συνεχίζει απτόητη την καπηλευτική πορεία προς την εξουσία, αγνοώντας ακόμη και τις βασικές ανάγκες της χώρας που υπερδιογκώνονται λεπτό προς λεπτό. Ενώ σήμερα κάποιοι μετράνε ψήφους, οι περισσότεροι πολίτες σκέφτονται πως θα επουλωθεί το πλήγμα της ανεπίσημης πτώχευσης.

Unknown είπε...

Το ότι ο άστεγος ήταν έλληνας, μου είναι παντελώς αδιάφορο.

Ο ανέστιος δεν έχει φυλή, χρώμα, θρησκεία και καταγωγή.

Ο ανέστιος είναι η απόδειξη της αποτυχίας όλων όσων ορίζουν ή και μετέχουν στο σύστημα.

Προ(σ)καλώ όλους να διαβάσουν , να μελετήσουν μάλλον το θαυμάσιο βιβλίο του Γκασμέντ Καπλάνι "Με λένε Ευρώπη" μήπως αντιληφθούν κάτι από την πραγματικότητα. Θα το παρουσιάσω σύντομα.

Unknown είπε...

Φάνη, ο τόνος σου είναι επιθετικός, μιλάς ακριβώς σαν τους ακροδεξιούς που αδυνατούν να αντιληφθούν οποιαδήποτε ετερότητα στην αλήθεια.

Προσωπικά, δεν ξεβολεύτηκα από τίποτα, γιατί απλά ποτέ δεν βολεύτηκα σε τίποτα.

Και αν θέλεις να στο πω και σε άλλο τόνο, έφυγα από την Ελλάδα το 2002 -το σκεφτόμουν από νωρίτερα- γιατί, δυστυχώς αυτό που ήρθε, το έβλεπα να έρχεται. Τις αγαθές προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου δεν τις αμφισβήτησα ποτέ. Την άνοδό του στην Πρωθυπουργία την είδα όσο μπορούσα πιο θετικά. Δυστυχώς, σε πολλά επίπεδα, αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Δυστυχώς, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου είναι κατώτερο των περιστάσεων και αυτό έχει ως μοιραίο αποτέλεσμα το "αλώνισμα" των δημαγωγών και των χυδαίων λαϊκιστών πάσης απόχρωσης.

Unknown είπε...

Πέτρο, μιλούσα πριν από λίγο με άνθρωπο στην αθήνα που είναι βαθειά μέσα στα πράγματα.

Στην ερώτησή μου "που πάει το πράγμα"

απάντησε με 3 λεξεις:

Χάος και Τραγωδία.

Unknown είπε...

Η τρομοκρατία δημοκρατείται;

Ροδιά, τότε θα είχαμε Επανάσταση.

Αλλά δεν πιστεύω στην επανάσταση γιατί αν "νικήσει" σε λίγο θα μετατραπεί σε έναν καινούργιο στυγνό εξουσιαστικό μηχανισμό που θα...περιφρουρεί τις κατακτήσεις της επανάστασης από τους "εχθρούς".

Unknown είπε...

Λεμέσια μου, όπως συνήθως, προσυπογράφω κάθε λέξη του σχολίου σου...

Αιώνιος σαρκαστής είπε...

"Ένας άστεγος που βρήκε καταφύγιο σε κάδο σκουπιδιών αλέστηκε στο σκουπιδιάρικο."

Όπως έστρωσε, κοιμήθηκε! Κρίμα που πετάκτηκε. Οι Κινέζοι με τέτοιο κυμά . . . . . !
Αλλά και κεφτεδάκια για 300 καλά θά 'τανε!

Skorpion είπε...

Για να απαντησω εγω στο ερωητημα σου, δυστηχως δεν ειναι ουτε δυο ουτε τεσσερεις ουτε τεσσεριες χιλλιαδες ανθρωποι οι υπευθηνοι.

Για το πως κατεστρεψαν την Ελλαδα θα σημφωνησω.

Αυτο που δεν χρειαζεται, ειναι συμψηφισμοι. Υπαρχει ο κακος και ο απαραδεχτος. Δεν ειναι καθολου σωστο να βγαζουμε συμπερασμα "Σιγα την τρομοκρατια αλλοι ειναι αυτοι που τρομοκρατουν την Ελλαδα που δεν εχει να φοβατε τιποτες".

Οι τρομοκρατες εξαλου ειναι και αυτοι μεσα σε ολους αυτους που σκοπιμως καταστρεψαν την Ελλαδα. Και τωρα ζητουν τελειωτικα χτυπηματα.

Εαν κοιταξεις την ιδεολογια αυτων των τρομοκρατικων ομαδων θα καταλαβεις πως αυτο που λενε ξεκαθαρα ειναι πως θελουν να καταστρεψουν την χωρα τους και το κρατος τους η επιζητουν κομμουνιστικη επανασταση.

Πως η Ελλαδα εγινε διεθνως ρεζιλι δεν ηταν θεμα τυχης αλλα θεμα του σχεδιασμου τους.

Αυτοι οι ανθρωποι και η αντιδημοκρατικη, βιαιη ιδεολογια η οποια πρεσβεβουν οπως και η ιδεολογια του βολεματος, της αντιπαραγωγικοτητας, του κομματικου κλεφτη κρατους, ολες πρεπει να καταδικαστουν χωρις ουτε ενα συμψηφισμο.

Εγω βλεπω και τα δυο να ειναι αποτελεσμα της σηψης της ελληνικη κοινωνιας. Δηλαδη το γεγονος πως καποιοι θα δικαιολογησουν την τρομοκρατια(καποιοι τολμησαν να τους δικαιολογησουν) το ρουσφετι, τον κομμουνισμο, τις εξω απο καθε λογικη πολιτικες ειναι που οδηγησε την Ελλαδα σε αυτα τα χαλια.

Αντιθετως αλλες ευρωπαικες χωρες ειχαν πολιτικους και πολιτες χωρις ακραιες αποψεις για το πως πρεπει να λειτουργει μια χωρα. Με λιγοτερο λαικισμο, χωρις κανενας να πιστευει πως τα λεφτα βλαστουν στα δεντρα.

Σε ολοκληρη η Ελληνικη κοινωνια, λανθασμενες λογικες κυριαρχουσαν.

Υπαρχει ελπιδα;

Δεν περιμενω τα ιδια ατομα που λογω ασηναισθησιας και βλακειας εχουν οδηγησει την Ελλαδα στην χρεωκοπια η υποστηριζουν αυτο που οδηγησε την Ελλαδα στην χρεωκοπια να αλλαξουν ολοκληρωτικα. Διοτι απο την φυση τους αυτο ειναι δυσκολο. Περιμενω απο καποιους απο αυτους οι οποιοι ειναι νουσιμοι να εχουν πιο ισχυρο λογο. Επισης ακομα και οι αναισθητοι και ανοητοι, ισως να αλλαξουν σε καποιο μικρο βαθμο. Ο λογος ειναι πως η αληθεια αρχιζει να βγανει προς τα εξω και οι αναισθητες και ανοητες πολιτικες δεν μπορουν πλεον να ακολουθηθουν χωρις συνεπειες.

Αρα τουλαχιστον λογω των συνθηκων εγω ειμαι αισιοδοξος πως τα πραγματα θα αρχισουν να πηγαινουν καλυτερα σε μακροχρονιο σταδιο, διοτι θα ακολουθηθουν καλυτερες πολιτικες και η Ελλαδα θα μπει σε μια νεα φαση της ιστοριας της.

Στο ερωτημα πως αυτοι που εχουν καταστρεψει την Ελλαδα μπορουν να την βγαλουν απο την κριση η απαντηση ειναι πως κανουν ενα σωρο λαθη και ανοησιες η συνεχιζουν την διαφθορα, αλλα πλεον η κατασταση εφτασε σε τετοιο βαθμο που και οι ιδιοι παραδεχονται πραγματα (βλεπε Παγκαλο) που ποτε δεν ειχαν παραδεχθει και οι πολιτικες που ακολοθουν σε καποιο βαθμο αλλαζουν. Και οι παλιες νοοτροπιες αρχιζουν να πεθαινουν. Και οπως βλεπουμε και η τρομοκρατια αρχιζει το κατεστημενο της ελληνικης κοινωνιας να την βλεπουν σε καποιο βαθμο πιο αυστηρα. (χωρις ακομα να φτανουν τα φυσιολογικα επιπεδα αυστηρης αντιδρασης απεναντι της).

Αρα η Ελλαδα μπορει τελικως να μην πεθανει χωρις να σημαινει πως οι ηγεσιες της τωρα θα γινουν καλες. Απλως λιγοτερο αχρηστες απο οτι στο παρελθον.

-=IMAGINOS=- είπε...

Έτσι πληροφοριακά.

5,3% η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει σημειωθεί ποτέ από την ακροδεξιά στην Ελλάδα παρά τους αποκλεισμούς και την φίμωση από τα ΜΜΕ. Και η τάση αυτή είναι πανευρωπαϊκή. Τώρα βέβαια το έμαθαν όλοι και είναι αργά. Ας συνεχιστεί το πολυπολιτισμικό παραμύθι, ας συνεχίσουν να έχουν ανοικτά τα σύνορα και να συρρέει ο καθείς ελευθέρως εις τας Αθήνας, ας συνεχιστεί ο τρόμος και η ξενόφερτη εγκληματικότητα που σπάει όλα τα ρεκόρ παγκοσμίως, ας συνεχιστούν οι επιθέσεις οι δολοφονίες και τα ξεδοντιάσματα εις βάρος των ανήμπορων παππούδων και γιαγιάδων, ας συνεχιστεί η ξενολαγνεία και ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων που τα πληρώνουν όλα σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς που δεν πληρώνουν τίποτα και θα δείτε που θα φτάσουν τα ποσοστά της ακροδεξιάς. Μετά θα φταίει πάλι η ακροδεξιά που πήρε κεφάλι χωρίς κανείς να ρίχνει ευθύνες στα τραγικά λάθη και την προδοτική στάση κάποιων απέναντι στην πατρίδα εδώ και δεκαετίες. Θα είναι πολύ αργά για δάκρυα όμως.

ΥΓ. Ούτε λέξη δεν λες όμως Γιώργο για τα ξεδοντιάσματα παππούδων και γιαγιάδων από αλλοδαπούς (τους συνέλαβαν) και μου κάνει εντύπωση. Γιατί; Για να μη χαλάσει το παραμύθι του πολυπολιτισμού; Εγώ το θεωρώ αισχρότερο και από τον τραγικό θάνατο του αστέγου. Δεν ξεχωρίζεις λες επίσης το εάν ο άστεγος είναι Έλληνας ή αλλοδαπός αλλά δεν σε ενδιαφέρει ότι ο αλλοδαπός άστεγος δολοφονεί τον Έλληνα για να αποκτήσει το «καλύτερο» στέκι του…. Ε φτάνει πια αυτή η ξενολαγνεία παντού και πάντα.

Και πως δηλαδή δεν θα υπάρχουν άστεγοι από τη στιγμή που η Ελλάδα πτώχευσε και συνεχίζει να επιτρέπει σε αλλοδαπούς να μπουκάρουν χωρίς να ξέρει τι να τους κάνει; Εδώ δεν έχουν να φάνε οι Έλληνες, θα έχουν οι αλλοδαποί; Πως να μην γεμίζουν δηλαδή οι πόλεις με αστέγους και πως γίνεται κάποιοι να μιλάνε για απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των αλλοδαπών σε κρατητήρια, κέντρα υποδοχής αλλά και μέσα στις πόλεις; Κάθε χρόνο έρχονται στην Αθήνα μόνο 120.000 αλλοδαποί, μία Λάρισα ολόκληρη δηλαδή. Περιμένεις κανείς καλύτερες συνθήκες μέσα σε ένα πτωχευμένο κράτος μάλιστα; Ας δούμε κάποτε τα πράγματα ρεαλιστικά. Δεν αντιμετωπίζονται έτσι οι καταστάσεις αυτές. Δεν μπορεί να ζούμε μόνο με θεωρητικές πολιτικές και ιδεολογικές ουτοπίες. Εκ των πραγμάτων, αυτά θα σταματήσουν.

Unknown είπε...

@Imaginos.

Χρήστο: Άλλο ζήτημα η πλήρης αποτυχία μιας έτσι και αλλιώς ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής και τελείως άλλο, η προοπτική μιας Διαπολιτισμικής Κοινωνίας και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτή να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη για όλους. (τον όρο "πολυπολιτισμικότητα" δεν τον αποδέχομαι γιατί είναι και αδόκιμος και απαράδεκτος ως περιεχόμενο)

Okyalos είπε...

Φίλε Πίττα

Εχεις δίκαιο, απλά τώρα δεν πρέπει να ατενίζουμε μεχρι την Ελλάδα για να δουμε τετοια φαινόμενα. Υπαρχουν παρα πολλά και στην Κύπρο και δυστυχως ο ορισμός "εξαίρεση" πλεόν νομίζω οτι δεν ευσταθεί, καθως εχουν γίνει ο κανόνας.

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο δεν είμαι κατά της διαπολιτισμικής κοινωνίας, όμως παν μέτρον άριστον όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Θα πρέπει να κάτσουμε κάποτε και να δούμε πόσους αλλοδαπούς αντέχουμε, μπορούμε να απορροφήσουμε, να τους ενσωματώσουμε, να τους προσφέρουμε εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση και οι υπόλοιποι θα πρέπει αμέσως να απελαθούν. Δεν γίνεται διαφορετικά. Μόνον έτσι θα υπάρξει υλοποίηση μίας Διαπολιτισμικής Κοινωνίας και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτή να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη για όλους. Δεν μπορεί να μπουκάρει ανεξέλεγκτα όποιος θέλει και όσοι θέλουν. Εάν συνεχιστεί αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε νέους εμφύλιους με πολύ περισσότερο αίμα εάν δεν κάτσει η αριστερά και η δεξιά να συζητήσουν σοβαρά και ρεαλιστικά το θέμα. Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Αλλά λύση και πάλι δεν προτείνεις Γιώργο. Μιλάς αόριστα όπως όλοι οι αριστεροί για κοινά οφέλη για όλους μας μέσα από μία Διαπολιτισμική Κοινωνία. Κοινά οφέλη για όλους, δηλαδή για πόσους; Πόσους δηλαδή χωράει η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος; Η Ελλάδα μάλιστα πτώχευσε, τι δυνατότητες παροχής ωφέλειας για όλους και για πόσους έχει; Εγώ λέω πως πρέπει να δούμε πόσους αντέχουμε και οι υπόλοιποι να απελαθούν. Εσύ τι προτείνεις; Συγκεκριμένα πράγματα. Συμφωνείς ότι θα πρέπει να απελαθούν όλοι όσοι δεν μπορούν να απορροφηθούν από την Ελληνική κοινωνία και τις δυνατότητες του κράτους ή μόλις αρχίσουν τυχόν οι μαζικές απελάσεις θα μιλάς για ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές; Θα υπάρξει κάποτε συνεννόηση όλων μας για να βρεθεί μία ρεαλιστική λύση που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί πλέον να μην είναι σκληρή έτσι όπως τα κατάφεραν οι κυβερνώντες που άφησαν με τις ευλογίες της Ευρώπης, η Ελλάδα να γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Ελλάδας και το ανάχωμα κατά της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη πράγμα που συμφέρει φυσικά τους Ευρωπαίους εταίρους μας;

-=IMAGINOS=- είπε...

* ο σκουπιδοτενεκές της Ευρώπης ήθελα να πω.

Skorpion είπε...

Ιματζινε, συμφωνω μαζι σου για τα προβληματα της λαθρομεταναστευσης που αναφερεις. Οι λυσεις σε αυτα ειναι απλες και οι κυβερνησεις αλλων χωρων που δεν εχουν την Ακραια και ανοητη αριστερα και ακραιο-αριστεροκρατουμενη κοινωνια της Ελλαδος δεν αφησαν τα πραγματα να εφταναν σε αυτα τα χαλια. Αυτο βεβαια δεν σημαινει πως εχουν προβλημα με διαφορετικες κολτουρες.

Δεν χρειαζεται νεοναζισμος για να απετραπει η λαθρομεταναστευση. Και η Χ.Α μαλλον ποτε δεν τα επιανε αυτα τα ποσοστα εαν οι υπολοιποι εκαναν την δουλεια τους.

Οσο για την Κυπρο, και εδω, χρειαζονται λιγοτερα επιδοματα, λιγοτερες αποδοχες ως πολιτικων προσφυγων και μεγαλυτερη αστυνομευση των οδοφραγματων. Επισης μεγαλυτερη προσπαθεια για απελαση παρανομων μεταναστων.
Σημαντικο ειναι και να βρεθουν οι λυσεις ωστε να μην γκετοποιουνται Μεταναστες.

Επισης πρεπει να υπαρχει διαχωρηση μεταξυ των νομιμων Μεταναστων που δεν θα γκετοποιηθουν και αυτων που λογω του τροπου που ηρθαν η λογω αλλων παραγοντων θα εγκληματουν.

Οπως επισης πρεπει να καταλαβουμε πως εφοσον μια χωρα δεν αντεχει πολλους Μεταναστες καποιας κατηγοριας(κοινωνικης, οικονομικης) αυτοι εαν δεν εχουν δουλεια να κανουν θα γινουν εγκληματιες. Αυτο δεν εχει να κανει με την ρατσα των μεταναστων.

Ολα αυτα τα υπολοιπα κρατη της Ευρωπης τα εχουν καταλαβει και αντιμετωπισει σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απο οτι η Ελλαδα και η Κυπρος. Αλλα αλλο να εχεις Κομμουνιστη Προεδρο και Συλικιωτη, αλλο να εχεις την κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα και αλλο να εχεις τον πραγματικο αριστερο(οχι ακραιο και οχι ανοητο) Θαπατερο. Για να αναφερω ενα μονο παραδειγμα. Ακομα και η Ιταλια του Μπερλουσκονι που γελαμε μαζι της απειρως σοβαροτερη ειναι.

Αναρωτιεμαι ποιες αλλες χωρες εχουν πολιτικους της ποιοτητας του Χριστοφια η αναλογους πολιτικους που βρισκουμε στην Ελλαδα.

Βγάλε τ' απωθημένα σου είπε...

@Skorpion

Εντάξει σε μάθαμε και σένα. Για όλα φταίει ο Χριστόφιας, που στο προηγούμενο άρθρο τον αποκάλεσες και ηλίθιο μωρή ηλίθια. Σ' ένα μπλοκ σοβαρό σαν αυτό.

-=IMAGINOS=- είπε...

@scorpion

Έτσι είναι και συμφωνώ. Μόνο που οι υπόλοιποι δεν κάνουν τη δουλειά τους και απ' ότι έχουμε καταλάβει τόσα χρόνια δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν τη δουλειά τους. Η κάτοικοι της Αθήνας το έχουν καταλάβει αυτό οπότε πλέον είναι μόνο με όσους βρίσκονται στο πλευρό τους και αυτοί είναι οι Χρυσαυγίτες, ενώ οι υπόλοιποι θα τρώνε γιαούρτια στο εξής και για αρχή. . Οπότε η ακροδεξιά συνεχώς και θα ανεβαίνει και δεν φταίνε οι κάτοικοι της Αθήνας που τους περιθωριοποίησαν και αδιαφόρησαν γι αυτούς οι " προοδευτικοί" εξουσιαστές που ποτέ δεν έκαναν την δουλειά τους. Στο χέρι τους είναι λοιπόν να την κάνουν, ειδάλλως το παραμύθι τελειώνει με την ακροδεξιά που θα λάβει αργά ή γρήγορα τα ηνία και μάλλον γρήγορα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ας πρόσεχαν αυτοί που θα έπρεπε τόσα χρόνια να κάνουν τη δουλειά τους.

@Γιώργο δεν μου απάντησες, τι προτείνεις στα παραπάνω που σε ρώτησα; Μην αποφεύγεις πάλι να απαντήσεις όταν προσπαθούμε να απαντήσουμε ρεαλιστικά σε φλέγοντα ζητήματα. Στη θεωρία όλοι είμαστε καλοί και μπορούμε να το παίζουμε καλοί. Αυτό είναι το μόνο εύκολο.

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

Skorpion είπε...

@Ιματζινε.

Τα ποσοστα της νεοναζιστικης ακροδεξιας εχουν ανεβει αλλα δεν την βλεπω να παιρνει οποιαδηποτε ηνια. Μην υπερβαλουμε. Πως εχουν αυξηθει οντως στελλει μηνηματα στους υπολοιπους για την απραξια τους αν και οι λυσεις των Χ.Α ειναι απεχθεις οπως και οι λογοι που φωναζουν(φυλετικοι,ρατσισμος). Δηλαδη δεν παβουν να ειναι ακρο. Και ο κοσμος που τους ψηφισε δεν ειναι απαραιτητα οπαδος ολων των θεσεων τους, απλως ετσι ισως να θελει να ταραξει τους υπολοιπους και να στελει μηνυμα. Οπως και απο τα ποσοστα της μεγαλης αποχης κατι θα περνει και η ανυπαρξια σωστης πολιτικης στο θεμα της Μεταναστευσης. Τωρα εαν υπολοιποι θα παρουν το μηνυμα δεν ξερω. Δεν ειμαι αισιοδοξος παντως αν κρινω απο τα οσα εχουν συμβει μεχρι τωρα. Δειχνουν ασυναισθησια και ανικανοτητα κατανοησης των καταστασεων.



ΥΓ Τα σκουπιδια που μολυνουν τον χωρο ειναι θεμα του Π.Πηττα. Ας κανει οτι θελει μαζι τους. Δεν εχω προβλημα να μεινει η καθε ανοησια γιατι εκθετει αυτον που τις γραφει.

Μιχάλης Μιχαήλ-Κόκκινος Ιαβέρης είπε...

ΠΙΤΤΑ - ΠΙΤΤΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ?

http://xryshaygh.wordpress.com/2010/11/15/%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD/#more-42858

Helenίτσα Πουτανίτσα Black είπε...

όχι ρε, απουσιάζει .
πήγε να πάρει μία πίπα !!!!!

Unknown είπε...

...πόσο δυστυχισμένος μπορεί να είσαι άνθρωπε μου;

Χαμάλης είπε...

ρε πηττα η θα σβήνεις τα σχόλια μας η δε θα μας απαντάς καθόλου.
ποιός σου είπε ότι γουστάρουμε διάλογο μαζί σου?
εμείς τον Άνεφ θέλουμε !!!!!
απλά εσύ έκανες το λάθος να βλαστήσεις εκεί που δε σε σπείραν.
ήθελες τα, κι έπαθες τα !!!!
ΓΑΡΕ ! Ε ! ΓΑΡΕ !!!!!!!!