Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η ομιλία του Προέδρου στο Brookings (ή why I didn't run for the presidency for the chair)

Διαβάστε το εξαιρετικό κείμενο του Αντιφωνητή για τα εορταστικά πυροτεχνήματα του Προέδρου στο Brookings Institute.

Οι δικές μου σκέψεις για τα 50 Χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και για τον Προεδρικό λόγο, αύριο στον Πολίτη, το tvxs και όπως πάντα εδώ.

Για τον Αντιφωνητή και το άρθρο του κάντε κλικ εδώ

Καλό Μήνα...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχει χασει την μπαλα ο χριστοφιας!!εχει ξεφυγει εντελως...η απλα ειναι εντελως ερασιτεχνης σε θεματα διπλωματιας και εξωτερικης πολιτικης και αρα επικινδυνος...

the Idiot Mouflon είπε...

Oμιλία του Μακαρίου στις 19/07/1974 ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε.

“…What has been happening in Cyprus since last Monday morning is a real tragedy. The military regime of Greece has callously violated the independence of Cyprus. Without trace of respect for the democratic rights of the Cypriot people, without trace of respect for the independence and sovereignty of the Republic of Cyprus, the Greek junta has extended its dictatorship to Cyprus…”

“…I do not believe that there are people who accept the allegations of the Greek military regime. The coup did not come about under such circumstances as to he considered an internal matter of the Greek Cypriots. It is clearly an invasion from outside, in flagrant violation of the independence and sovereignty of the Republic of Cyprus…”


Τι θέλω να πω με όλα αυτά;
.
.
.
Ο Μακάριος ήξερε τα Αγγλικά του!

Ανώνυμος είπε...

Και ο Μακάριος αποτελεί την απόλυτη αλήθεια, σωστά;

Skorpion είπε...

Η ομιλία του Μακαριου εγινε αμεσως μετα το πραξικοπημα της Χουντας και ειχε να κανει με αυτο. Αποδειχθηκαν και αυτες οι δηλωσεις λανθασμενες καθως τις χρησημοποιησε η Τουρκια ως προφαση για την εισβολη και τις αναφερνει καθε φορα που καμνει την προπαγανδα της. Φυσικα και χωρις αυτες τις δηλωσεις θα εκαμνε την εισβολη αλλα αποδειχθηκαν λανθασμενες. Και δεχθηκε κριτικη η κινηση του Μακαριου. Οσο και εαν καποιοι τον θεωρουν εθναρχη. (Δεν εσχει εθναρχη τουτος ο τοπος.) Φυσικα πολυ λιγοτερο ανοητη ηταν η λανθασμενη κινηση του Μακαριου υπο πιεση. Καποιοι μπορουν εξαλου να βρουν δικαιολογητικα για αυτη και υπαρχουν.

Τωρα πια πιεση αναγκασε τον Χριστοφια να πει οχι μονον τζινην την ανοησια αλλα να θκιαβασει εναν κειμενο γεματο εγγλεζικα του δημοτικου και ασυναρτησιες ενας Θεος το ξερει. Διοτι σημερα δεν υπαρχει καμια Χουντα να του καμει πραξικοπημα και ουτε εχει να αντιμετωπισει τετοιες καταστασεις.

Μαλλον εν η πιεση των νευρων του εγκεφαλου του που προκαλει επιπλοκες και δεν λειτουργει το συστημα.

Το να λεει ενας Προεδρος της Δημοκρατιας σημερα πως η Ελλαδα εισεβαλε στην Κυπρο και να το εξισωνει με την Τουρκικη εισβολη φυσικα και ειναι μεγαλη ανοησια.

Και αυτη η μεγαλη ανοησια εκανε ρεζιλι τον Χριστοφια και στα Ελλαδιτικα Μεσα Ενημερωσης, και γενικοτερα στον Ελληνικο κοσμο, συν των αλλων αρνητικων της δηλωσης αυτης. Τα οποια παρα πολλα αρνητικα ειναι φανερα σε ολους μας.


Δεν ελπιζω ομως να καταλαβει ουτε ο Χριστοφιας τιποτε απο ολα αυτα, ουτε και το idiot Mouflon για τους ιδιους ακριβως λογους.

Anef_Oriwn είπε...

Skorpion,
Μια μικρή αλλά σημαντική διόρθωση, γιατί πολλά ανιστόρητα διαβάζουμε κι ακούμε …
Λαλείς: «Η ομιλία του Μακαριου εγινε αμεσως μετα το πραξικοπημα της Χουντας και ειχε να κανει με αυτο. Αποδειχθηκαν και αυτες οι δηλωσεις λανθασμενες καθως τις χρησημοποιησε η Τουρκια ως προφαση για την εισβολη ...»
Όταν ο Μακάριος μιλούσε το βράδυ της 19ης του Ιούλη του 1974 στο Συμβούλιο Ασφαλείας τα τουρκικά αποβατικά ήταν ήδη έξω από την Κερύνεια. Βάρτε επιτέλους τζιαι νάκκον τον νουν ΣΑΣ να δουλέψει!

Αντιφωνητής είπε...

Γιατί αποφεύγουμε όμως την ουσία; Ό,τι και να είπε ο Μακάριος, ποτέ, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν φτάσαμε σ' αυτό το σημείο: να αναφέρεται ο πρόεδρος της Κύπρου σε διπλή εισβολή δύο μητέρων πατρίδων.

Ο Χριστόφιας δεν μίλησε στο brookings για την εισβολή ως αποτέλεσμα του πραξικοπήματος. Είπε ότι ουσιαστικά έγιναν δύο εισβολές. Υπάρχουν άνθρωποι δηλαδή που πιστεύουν πως αυτό ευνοεί την διαπραγματευτική μας ικανότητα; Από πρακτικής και μόνο άποψης αυτά είναι ολέθρια σφάλματα στην διπλωματία. Όπως και το άλλο που είπε (για δεύτερη φορά) ο πρόεδρος. Πως η Τουρκία λέει θα εκπλαγεί με τις λύσεις που προσφέρουμε και που είναι και προς το συμφέρον της. Βέβαια καλή θα ήταν η δήλωση...αν ήταν γενικός γραμματέας των Η.Ε. αντί Πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας.

Όσο για την γενική παρουσία στο brookings άστα να πάνε...τι να πει κανείς;

Anef_Oriwn είπε...

Blogοδεσπότα PolitisPittas & Φιλοξενούμενε Αντιφωνητή,

Με το συμπάθκειον, αλλά “Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι”, ή μήπως “διυλίζουμε τον κώνωπα”, ή “της κοντής της ψωλής της φταίνε και οι τρίχες”...
Την άποψη ΜΟΥ για τες “πολύκροτες” δηλώσεις Χριστόφια [«πυροτεχνήματα», προφανώς λόγω του καρκαshαλλικκιού που προκάλεσαν, αποκαλεί τες δηώσεις ο εδώ Blogοδεσπότης], την έχω ήδη εκφράσει κι αλλαχού:

1. Ήταν άγαρμπες γιατί άγγιξαν τις ευαίσθητες χορδές των απανταχού εθνικιών, που θεωρούν την Μαμά Πατρίδα κάτι σαν ιερή αγελάδα [τώρα αν η λέξη “εισβολή” δεν αποδίδει απόλυτα τον επεμβατικό ρόλο της Ελλάδας στην Κύπρο δεν ξέρω, αλλά για μια άλλη άποψη, εν μέρει προφητική ΣΑΣ παραπέμπω και στο link http://erykini.blogspot.com/2010/07/blog-post_17.html].

2. Ήταν όμως κι άκαιρες καθώς ως φαίνεται η κυβερνητική παράταξη δεν είναι έτοιμη για μια τέτοια αντιπαράθεση με τους “εξεγερμένους” ελληναράδες κι όσους άλλους νοιώθουν θιγμένοι. [Ο ελληνάρας τύπος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι ο Πρόεδρος «υπερέβη τα εσκεμμένα»!!! ΕΣΕΙΣ τι λαλείτε να υπερέβη;] ...

Απ’ εκεί και πέρα και χωρίς να είναι αναγκαίο να γνωρίζω πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι “Brookiανοί”, λέτε όμως «τούτοι» να ΜΑΣ θάψουν μετά την «γενική παρουσία» του Προέδρου εκεί [και για την οποία ο Αντιφωνητής νοιώθει τόσο χάλια που δεν ξέρει «τι να πει κανείς»] …
Μα γιατί επιτέλους πρέπει αν δίνουμε τόση σημασία σε κάποιους, ίσως και περιθωριακούς [αστικούς] θεσμούς [institutes], που ΔΕΝ ξέρω κι ΕΓΩ ποιος τους γνωρίζει, τι ρόλο παίζουν ή τι έργο παράγουν [ως «δεξαμενή σκέψης» αυτοπροσδιορίζονται οι “Brookiανοί” - φώτα ΣΟΥ γιατρέ!] ...
Ακόμα λαλεί ΜΑΣ ο Αντιφωνητής: «Ο Χριστόφιας δεν μίλησε στο brookings για την εισβολή ως αποτέλεσμα του πραξικοπήματος ...» - Εν ξαναδκιαβάζεις ρε παρέα τζιείνην την ευλοημένη την ομιλία του Προέδρου τζιαι ειδικά το απόσπασμα που μιλά πως η Ελλάδα «intervened»... και μετά λέει μιλά για την τουρκική εισβολή και τες συνέπειες της;
Τέλος πάντων ας το βάλω ΕΓΩ:

“First (inaudible) Greece intervened in the internal affairs of Cyprus with President Makarios. They achieved this for one week and this was enough to give the pretext to Turkey to invade Cyprus and until now Turkey by 37 percent of the island. The consequences were tragic, of course. One-third of the population of the Greek Cypriots have been expelled for their houses and their properties. I am one of them. I’m coming from the most beautiful place of Cyprus, Kyrenia District. Some of you are smiling because it’s coming from Famagusta District.”

Aceras Anthropophorum είπε...

Θα δανειστώ τον τίτλον του Στροβολιώτη. "Πάει, επέλλανεν τζιαι ο Πίττας"!!!

koutso είπε...

Eίπε και ένα άλλο πολλά ωραίο.Το αναρτώ αυτούσιο απο την ομιλία του:
"Our island has been raped and now we have to restore the virgins of our island".
Αν με τέτοιου είδους Αγγλικά προσπαθεί να πείσει την διεθνή κοινότητα τότε εκαήκαμεν.Μπράβο σε όσους τον εψήφισαν.
Ευχαριστώ το Αγρινόν για την ανάρτηση της ομιλίας του Μακαρίου γιατί μεχρι στιγμής χρησιμοποιείται απο πολλούς για να δικαιολογήσουν τον Χριστόφκια, λέγουν ότι πρώτος που μίλησε για δεύτερη εισβολή ήταν ο Μακάριος,ενώ φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι έτσι τα πράματα,χωρίς να θέλω να πώ ότι η Τουρκία δεν χρησιμοποίησε ακόμα και αυτή την ομιλία για να δικαιολογήσει την εισβολή της.

Skorpion είπε...

Anef Orion εσχεις προβλημα κατανοησης κειμενου.

Δεν ξερω ποια ειναι η αιτια, μπορει για λογους προπαγανδας η λογω ελειψης επιχειρηματων να παιζεις πελλον, η καποια αλλη να ειναι η αιτια. Στοιχηματιζω ομως πως η αιτια ειναι για να παιξεις τον εξυπνο και για λογους προπαγανδας δειχνεις τον νου σου.

Ειπα : Φυσικα και χωρις αυτες τις δηλωσεις θα εκαμνε την εισβολη αλλα αποδειχθηκαν λανθασμενες.

Και πως τις χρησιμοποιησε η Τουρκια για να δικαιολοησει την εισβολη της, για προπαγανδα, ως επιπλεον προφαση της εισβολης κτλ κτλ. Η προφαση της Τουρκιας για την εισβολη που την επαναλαμβανει ως σημερα ειναι πως εισεβαλε για να επαναφερει την συνταγματικη ταξη στο νησι, λογω της Ελληνικης επεμβασης στο νησι, πως ο Μακαριος τους εξουσιοδοτησε να το κανουν κτλ κτλ.

Εαν εκαταλαβες απο το κειμενο μου πως η Τουρκια εκανε την εισβολη επειδη εκανε τις λανθασμενες δηλωσεις ο Μακαριος η επεριμενε να ακουσει τις δηλωσεις του για να καμει την εισβολη λανθασμενα εκαταλαβες.


Πραγματικα λυπαμαι που αναγκαζομαι να απαντω στις ανοησιες σου αντις να συζητω με ατομα που σεβομαι και τις αποψεις τους και τα κινητρα τους, οσο και εαν διαφωνουμε. Κατι που δεν συμβαινει με το προσωπο σου. Διοτι εισαι ατομο που το ενδιαφερει να βαλει λογια στο στομα του αλλου, και να βρει την ευκαιρια να καμει την προπαγανδα του.

Anef_Oriwn είπε...

Skorpion,
Καλά Κρασιά!
Τελικά όποιος διαφωνεί μαζί ΣΟΥ ή δεν «ζει στον ιδιο πλανητη με τους υπολοιπους», ή «εσχει προβλημα κατανοησης κειμενου»!

Ανώνυμος είπε...

στην ουασιγκτον αναφερθηκε ο χριστοφιας ο σοσιαλιστης στις ευθυνες της αμερικης ή εκει δεν τον παιρνει?